ONYX BOOX60 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ONYX BOOX60 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV"

Átírás

1 ONYX BOOX60 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV V ELŐSZÓ Gratulálunk, hogy az ONYX Boox60 elektronikus olvasókészüléket választotta. Kellemes időtöltést kívánunk az e-könyvek olvasásához! A Koobe Magyarország csapata 2 A KEZELŐSZERVEK 2.1 A FRONT PANEL KEZELŐSZERVEI: Jelzőfény Külső gyűrű-gombok, rajta: o o o o MENU, az aktuális képernyőhöz tartozó menühöz NEXT, a következő oldalhoz, vagy következő laphoz BACK, a kilépéshez, könyvből, menüpontból, vagy alkönyvtárból PREV, az előző oldalhoz vagy laphoz Belső gyűrű-gombok a négyirányú navigációhoz (olvasáskor a föl-le gombok a zoomot, betűméret-váltást szabályozzák) OK gomb, a nyugtázáshoz

2 2.2 A TALP-ÉL KEZELŐSZERVEI Hangerőállítás, mini-usb csatlakozó aljzat, ki/be kapcsológomb, 3.5 mm fülhallgató aljzat, SD kártya aljzat. 2.3 A BAL OLDALI ÉL Itt található a WiFi ki/be kapcsoló gombja. A RESET gomb a készülék hátlapján található, és csak nagyon vékony eszközzel nyomható meg. FONTOS FIGYELMEZTETÉS: az érintőképernyő csak a saját stylusával (tollával) működik! Semmilyen más toll, pálca, ujj stb. nem használható. Elveszett toll pótlása ügyében keresse a forgalmazóját.

3 3 A KÉPERNYŐ RÉSZEI 3.1 A KERETRENDSZER A NAVIGÁCIÓS SÁV Navigációs sáv a keretrendszerben: Navigációs sáv olvasás közben: A bal sarokban található az érintőképernyő MENÜ gombja, ide kattintva a tollal előhívható az aktuális menü. Középen található a navigációs sáv, ami jelzi, hogy hol tartunk a publikációban. Belekattintva a dokumentum megfelelő részebe lehet ugrani. A navigációs sávtól jobbra található a számbeli visszajelzés arról hogy hányadik lapot vagy oldalt látjuk az összesből. Az utolsó előtti ikon tájékoztat arról, hogy a toll milyen funkcióban van éppen, (vonalhúzás, vonaltörlés, lapmozgatás, stb.) A jobb oldali ikon pedig az akku töltöttségét, és töltését jelzi. A rendszerképernyő fölső sávjában látható, hogy éppen melyik alkönyvtárban tartózkodunk. A gyors visszalépéshez elég a megfelelő fülre bökni. A BACK gomb mindig egyesével léptet vissza a következő szintre. A középső tartományban láthatóak az adott alkönyvtár elemei, állományok, alkönyvtárak, vagy menüpontok. Az elemeket lehet listázva (List), részletesen (Details) vagy nagy ikonként (Thumbnails)megjeleníteni, ezt a keretrendszer Nézet (View) menüjében lehet beállítani. Ugyanitt állíthatjuk a sorrendet emelkedőre (Ascending) vagy csökkenőre (Descending), a rendezési elv lehet név (Name), formátum (Type), méret (Size) vagy az utolsó megnyitás ideje (Access Time).

4 A rendszer főkönyvtára (ház ikon a bal fölső sarokban) Innen érhető el a könyvtár (a belső memórián) az SD kártya az utoljára olvasott dokumentumok a gyorshivatkozott dokumentumok (shortcutok) a jegyzetlapok (Notes) a beállítások (Settings) és a böngésző 4 A MŰKÖDÉS 4.1 KÖNYVEK FELTÖLTÉSE Az eszköz csatlakoztatható minden olyan számítógéphez, amelyik kezel USB háttértárat. A mellékelt USB-mini- USB kábellel csatlakoztatva az eszközt két új háttértároló jelenik meg, az eszköz belső memóriája és az SD kártya. Ezekre tetszőleges struktúrában tölthetjük fel a DRM által nem védett dokumentumainkat. Nagy tömegű dokumentumot érdemes valahogyan rendszerezni. Az Adobe DRM által védett tartalmakat (EPUB) az Adobe Digital Editions kliensprogrammal tölthetjük föl a készülékre. Vásárlás előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a tartalomszolgáltatója az Adobe másolásvédelmét használja. Más védelemmel ellátott kiadványokat (pl. Kindle AZW vagy TOPAZ) a készülék nem tud megjeleníteni! FIGYELMEZTETÉS: Az USB kábellel való csatlakoztatáskor a készülék rákérdez, hogy akarjuk-e a készüléket logikailag is csatlakoztatni a számítógéphez. Ha a kérdésre nemmel válaszolunk, akkor az olvasó csak a töltést veszi föl, és használható minden szokásos funkciója, de nem jelenik meg meghajtóként a számítógép számára, és így adatot sem lehet mozgatni.

5 4.2 OLVASÁS (MENÜK ÉS GOMBOK) GOMBOK A gombok funkcióit a 2. fejezetben írtuk le MENÜK A mindenkor érvényes menüt a MENU gombbal, vagy a navigációs sáv bal szélére bökve érhetjük el. Fontos megjegyezni, hogy a különböző formátumok különböző műveleteket engednek meg olvasás közben. Pl. van olyan formátum, amelyik engedélyezi a betűtípus (font) váltást (pl. a prc), más formátumok pedig nem (pl. epub, pdf) BEÁLLÍTÁSOK, E-KÖNYV ESZKÖZÖK (SETTINGS, TOOLS) FONTOK (FONT FAMILY) Ebben a pontban lehet betűtípust váltani, amennyiben a formátum ezt engedi FONTMÉRETEK (FONTS) Ebben a pontban lehet a betűméretet beállítani. Ez formátumtól függően lehet százalékban vagy pontban, esetleg szövegesen megjelölve (Small, Medium, stb.) KÓDOLÁS (ENCODING) Ha bizonyos formátumoknál (txt, rtf pl.) nem a megfelelő betűképet látjuk, szemetet vagy furcsa karaktereket látunk, akkor lehetséges, hogy az ábrázolási kódolásunk hibásan lett kiválasztva. Ilyenkor próbálkozzunk más kódoklásokkal. Jellemzően a magyar szövegek UTF-8, UTF-16, vagy Windows-1250 kódolással készülnek, ezek valamelyike jó eredményt adhat KÖNYVJELZŐZÉS (BOOKMARKS) Minden publikációban helyezhetünk el könyvjelzőket a menü Tools menüpont Add bookmark opciójával. Ugyanitt törölhetjük és listázhatjuk a könyvjelzőinket. A könyvjelzők mindig oldalakra mutatnak SZÖVEGKIEMELÉS (ANNOTATIONS) Az epub és pdf állományok engedik az egyes szövegrészek (jellemzően szavak vagy mondatok) kiemelését és listázását. Ezt a menü Annotations pontján keresztül lehet elérni. Ugyanitt lehet a kiemeléseket törölni és listázni is.

6 4.2.4 SZÓTÁRAZÁS Az Onyx Boox60 támogatja a StarDict forátumú szótárállományok használatát olvasás közben. Ezeket a Tools menüből lehet aktiválni Dictionary Lookup. Az aktiválás után már csak a keresett szóra kell bökni a tollal, és ha az szerepel a szótár adatbázisában, akkor a szövegdobozban megjelenik a definíció. A szótár felületén lehet beállítani a használni kívánt nyelvet (szótárt) (Dictionaries) és itt lehet hasonló szavakat keresni (Similar Words) JEGYZETELÉS (PDF-NÉL) A pdf állományokat kétféleképpen lehet nagyítani. A karakterméret növelésével az eredeti tördelés helyett az összes szöveg balra igazított lesz. Ilyenkor csak a szövegkiemelés funkció (lásd fejezet) érhető el. Amikor az oldalképet őrző zoom funkciókat használjuk, grafikus kiegészítéseket, firkákat helyezhetünk el a szövegben, szintén az Annotations menüponton keresztül, a jegyzetelés (4.4 fejezet) funkciónak megfelelően. 4.3 BÖNGÉSZÉS Az Onyx Boox60 rendelkezik egy WebKit alapú, korlátozott funkcionalitású böngészővel. A főmenü Web Sites menüpontján keresztül lehet az előre beállított oldalakra ugrani, amennyiben működő WiFi kapcsolat áll a rendelkezésre. A szövegbevitelre a virtuális billentyűzetet használhatjuk.

7 4.4 RAJZOLÁS, JEGYZETELÉS (SKETCH, NOTES) A főmenüből érhető el a jegyzetelés (Notes) Funkció. Itt a Create note menüpontra, kattintva, és egy háttérlapra kattintva hozhatunk létre új jegyzetállományt. A jegyzetállományokat ugyanúgy zoomolhatjuk, mint a pdf-et. Az Annotations menüpontnál választhatunk a vonalhúzás (Sketch) és a vonaltörlés (Erase sketch) üzmmód között. Ugyancsak ebben a menüpontban választhatjuk meg a vonal színét és vastagságát. A Tools menüben lehet a jegyzetbe új lapot húzni, vagy meglevőt törölni, új hátteret választani, a lapok között navigálni. 4.5 ZENELEJÁTSZÓ (MUSIC) Minden formátum olvasása mellett elérhető a menüből a zenelejátszás. Ilyenkor a készülék kilistázza a memóriakártyán lévő összes hangzóállományt, az eredeti könyvtárstruktúrától függetlenül, és egy egyszerű lejátszó felület használatával ezek visszahallgathatóak. A gombok sorrendje balról jobbra: Előző lap, ismétlés ki/be, véletlenszerű lejátszás ki/be, előző szám, lejátszás/szünet, állj, következő szám, a hallgatott szám ismétlése, következő lap. A lejátszó csak állományneveket jelenít meg, könyvtárneveket, vagy id tageket nem. A hangerőt a lejátszó alján található gombokkal állíthatjuk. FIGYELMEZTETÉS: a baloldali gomb növeli, a jobboldali csökkenti a hangerőt. A készülék nagyon hangos tud lenni, fülhallgatóval hosszú ideig ne hallgassuk így. 4.6 WIFI Az Onyx Boox60 rendelkezik vezeték nélküli hálózati hozzáférési lehetőséggel (WiFi-vel). Ezt a böngésző indítása aktiválja (a WiFi kapcsolónak ON állásban kell lennie). A böngésző indításakor a WiFi csatoló kilistázza a fizikailag elérhető hálózatokat, ezekből kell választani. A készülék képes a WEP és a WPA titkosítást kezelni, ilyenkor a hálózatra kapcsolódáskor kell megadni az azonosító kulcsot, a virtuális billentyűzet használatával. A Show Plain Text opció bekapcsolásával a jelszó látható a gépelés során.

8 5 BEÁLLÍTÁSOK (SETTINGS) Ebben a menüpontban lehet a készülék alapbeállításait megtenni. A dátum és az időzóna segít az anyagok elérés ideje alapján történő rendezésében. A Locale menüpont segítségével állíthatjuk be a használni kívánt nyelvet. SEGÍTSÉG: Ha véletlenül ismeretlen nyelv kerülne beállításra, akkor a Settings menü kiválasztása után (fogaskerekes piktogram a főkönyvtárban), a harmadik menüpont a Locale, és ott a harmadik menüpont az angol nyelv A Power management menüponton keresztül lehet beállítani, hogy mennyi inaktivitás után kapcsoljon a készülék felfüggesztett üzemmódba (Standby), vagy teljesen ki (Shutdown). A Format flash menüpont a belső írható memóriát törli üresre. Az About menüpontban ellenőrizhetjük az aktuális firmware verzió számát és dátumát. 5.1 STYLUS KALIBRÁLÁS (STYLUS CALIBRATION) Ha úgy érzékeli, hogy a stylus (toll) pontatlanul működik, nem azt a szót jelöli ki, amire mutat, akkor használja a Stylus Calibration menüpontot. Ilyenkor nincs más dolga, mint a sorban megjelenő + jelekre bökni, és a toll újra pontos lesz. 5.2 A SZOFTVERFRISSÍTÉS Töltse le a szoftverfrissítő csomagot innen: vagy A csomagból bontsa ki, és mentse el az SD kártya gyökérkönyvtárába a onyx_update.upd nevű állományt Indítsa újra a készüléket. Az indulás során az OK gomb maradjon benyomva mindaddig, amíg a kijelzőn megjelenik a Software upgrade request detected, checking updates üzenet. Innentől a frissítés automatikusan zajlik, és a végén a készülék újraindul 6 SPECIFIKÁCIÓ 6.1 SPECIFIKÁCIÓ Kijelző: 6 coll, eink, 800x600 pixel, 16 szürkeárnyalat, Wacom érintésérzékeny technológia OS: Linux 2.6 Interface-ek: WiFi, mini USB, 3,5 mm sztereó jack, SD, SDHC kártya bővítőhely Memória: ROM 128 MB, RAM 512MB Akkumulátor: Li-polimer (1600 mah), kb oldalfrissítés Méretek: 196x121x10,5 mm ; 298 g

9 6.2 A DOBOZ TARTALMA: Boox 60 elektronikus olvasó Hálózati adapter USB kábel Tok 6.3 TÁMOGATOTT FORMÁTUMOK pdf html epub, (nem védett) prc chm gif, jpg rtf, txt jpg, gif mp3, wav

ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás. 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu

ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás. 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 Bevezető...3 Útmutató...4 Óvintézkedések...5 Tartozékok...5 Boox A62S felépítése...6

Részletesebben

www.onyx-international.com ONYX BOOX C65ML SMART READING SERIES Használati útmutató v1.3 Copyright 2013 Onyx International. All rights reserved.

www.onyx-international.com ONYX BOOX C65ML SMART READING SERIES Használati útmutató v1.3 Copyright 2013 Onyx International. All rights reserved. ONYX BOOX C65ML SMART READING SERIES Használati útmutató v1.3 Copyright 2013 Onyx International. All rights reserved. 53 / 1.oldal Tartalomjegyzék 1. Az ONYX-ról... 4 2. Alapvető tartozékok... 6 3. Biztonsági

Részletesebben

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése...

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... Használati Útmutató Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 4 5 2 3 6 7 EN - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zenelejátszó... 8 Képek... 9 Alkalmazások... 10 Beállítások... 12 Csatlakoztatás számítógéphez... 14 Műszaki jellemzők...

Tartalomjegyzék. Zenelejátszó... 8 Képek... 9 Alkalmazások... 10 Beállítások... 12 Csatlakoztatás számítógéphez... 14 Műszaki jellemzők... Tartalomjegyzék Fontos biztonsági figyelmeztetések... 2 Tulajdonságok... 2 Tartozékok... 3 Kezelőszervek és felépítés... 3 Használat... 4 Könyvtár... 4 A világítás használata... 8 Zenelejátszó... 8 Képek...

Részletesebben

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató Alcor Myth E-könyv olvasó Kezelési Útmutató Figyelmeztetések 1. Ez a készülék egy érzékeny elektronikus eszköz. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt az Útmutatót, mielőtt a készüléket használatba venné. 2.

Részletesebben

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el.

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. 1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. (2) Kérjük, hogy a készüléken tárolt fontos adatairól rendszeresen

Részletesebben

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS Globe Moto Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést

Részletesebben

Koobe Junior használati utasítás

Koobe Junior használati utasítás Koobe Junior használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Töltés... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék Be/Kikapcsolása...

Részletesebben

A készülék ismertetése

A készülék ismertetése Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta! Reméljük hogy készülékét sokáig örömmel és megelégedéssel fogja használni, ehhez kérjük, hogy alaposan olvassa el ezt az Útmutatót, mielıtt az eszközt használatba

Részletesebben

MP4 lejátszó használati utasítás

MP4 lejátszó használati utasítás MP4 lejátszó használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék könnyebb kezelése érdekében olvassa át a használati utasítást. Jellemzők 3.0,400 240 felbontású, 262K színű TFT kijelző

Részletesebben

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési Útmutató Tisztelt Vásárlónk, Köszönjük, hogy Alcor márkájú terméket választott. Ez a kézikönyv fontos információkat tartalmaz a készülék megfelelő használatával

Részletesebben

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS globe triton Felhasználói kézikönyv www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól,

Részletesebben

1. ekönyv Olvasó 2. USB-kábel 3. Fülhallgató 4. Rövid használati útmutató 5. Garanciakártya. A készülék ki-/bekapcsolása

1. ekönyv Olvasó 2. USB-kábel 3. Fülhallgató 4. Rövid használati útmutató 5. Garanciakártya. A készülék ki-/bekapcsolása Első lépések HU 1. Csomagolási lista 1. ekönyv Olvasó 2. USB-kábel 3. Fülhallgató 4. Rövid használati útmutató 5. Garanciakártya 2. A készülék bemutatása 1 2 3 6 7 4 Bekapcsoló (Power) gomb Enter gomb

Részletesebben

Koobe IRIS. Használati utasítás

Koobe IRIS. Használati utasítás Koobe IRIS Használati utasítás Tartalomjegyzék Jogi nyilatkozat 4 Bemutatás. 4 A doboz tartalma 4 Részek és kezelés 5 Ki- és bekapcsolás.. 6 Töltés 6 Memória kártya használata.. 7 A kezdőlap.8 Fájlimportálás

Részletesebben

Megjelenési nyilatkozat

Megjelenési nyilatkozat Használati utasítás Tartalomjegyzék FCC Közlemény A készüléken elvégzett tesztek igazolták, hogy ez a berendezés az FCC Szabályzat 15. pontja értelmébe B osztályú digitális eszköznek felel meg. Ezeket

Részletesebben

Használati útmutató Illumina (E653 széria)

Használati útmutató Illumina (E653 széria) Használati útmutató Illumina (E653 széria) Előszó Köszönjük, hogy megvásárolta az ICARUS Illumina e-olvasót. Az Illumina egy kézi könyvtár, amelyen könyvek ezreit tárolhatja. A legfejlettebb technológiával

Részletesebben

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar PD2 PowerDrive központi egység Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Az eszközt a telepítés során

Részletesebben

8,0 MP hátlapi, LED vakuval. - micro SD kártyaolvasó - 1db USB 2.0 a táblagépen - 2db USB 2.0 a billentyűzeten. - fényérzékelő - giroszkóp

8,0 MP hátlapi, LED vakuval. - micro SD kártyaolvasó - 1db USB 2.0 a táblagépen - 2db USB 2.0 a billentyűzeten. - fényérzékelő - giroszkóp A Samsung ATIV Smart PC 500T táblagép A Samsung ATIV Smart PC 500T táblagép a szó klasszikus értelmében nem tablet, hanem egy olyan notebook, amely érintőképernyővel rendelkezik és a billentyűzet külön

Részletesebben

Wi-Drive Használati útmutató

Wi-Drive Használati útmutató Wi-Drive Használati útmutató Document No. 480WID16/32-001.A01 Kingston Wi-Drive 16/1. oldal Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Követelmények... 3 Támogatott fájltípusok (nem-drm)... 3 A Wi-Drive alkalmazás

Részletesebben

CellCom. Szoftver leírás

CellCom. Szoftver leírás CellCom Szoftver leírás A vezérlő szoftver bemutatása 2 www.lenyo.hu Tartalom LCC vezérlőszoftver 5 Rendszerkövetelmények 5 Telepítés 5 Indítás 7 Eltávolítás, újratelepítés és javítás 8 Kulcskezelés 8

Részletesebben

Segédlet Digitális írástudás - Operációs rendszerek Szilágyi Róbert S.

Segédlet Digitális írástudás - Operációs rendszerek Szilágyi Róbert S. Windows Xp felhasználói felület részei 7 2 8 3 1 9 4 6 5 1. számítógépre telepített programok listája 2. bejelentkezett felhasználó 3. leggyakrabban használt programok 4. START menü 5. tálca (itt helyezkednek

Részletesebben

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv CNS Moon Felhasználói kézikönyv A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért, és/vagy az ebből eredő károkért

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

Procontrol Workstar35 AudioGuide

Procontrol Workstar35 AudioGuide Procontrol Workstar35 AudioGuide Múzeumi tárlatvezető Kezelői és telepítői kézikönyv Verzió: 5.0 2013.06.28. 2008 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg Felhasználói kézikönyv Itt nyissa meg Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 5 MEGJELENÉS... 10 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 12 KEZDETI LÉPÉSEK... 13 Az akkumulátor töltése 13 Energiagazdálkodás 14 Fájlok betöltése

Részletesebben

Használati utasítás. PocketBook IQ 701

Használati utasítás. PocketBook IQ 701 Használati utasítás PocketBook IQ 701 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 7 A POCKETBOOK IQ KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK... 11 Elől nézet:... 11 Hátulnézet:... 12 A PocketBook IQ 701

Részletesebben

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok:

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok: JogTárház Használati útmutató Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont Almenüpontok: Jogszabályok Megjeleníti a teljes jogszabálylistát. A Következô oldal illetve az Elôzô oldal linkekre kattintva

Részletesebben

Procontrol Workstar 35 PatrolGuard

Procontrol Workstar 35 PatrolGuard Procontrol WS35 PatrolGuard Procontrol Workstar 35 PatrolGuard Hordozható RFID transzponder olvasó és őrjárat-ellenőrző terminál Felhasználói kézikönyv Verzió: 6.0 2013.02.01 Procontrol WS35 PatrolGuard

Részletesebben

2006. május www.lexmark.com

2006. május www.lexmark.com 350 Series Bevezetés 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

Koobe Jumbo használati utasítás

Koobe Jumbo használati utasítás Koobe Jumbo használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági előírás...5 Struktúra...7 1. Billentyűk...9 2. Érintőképernyő...10 1) Tapintás...10 2) Csúsztatás...10 3) Csúsztatás és tartás... 11 Műveletek...12

Részletesebben

Mele PMC200 Használati Utasítás

Mele PMC200 Használati Utasítás Mele PMC200 Használati Utasítás A doboz tartalma: - PMC 200-as lejátszó - AV (audió/videó) kábel - Y/U/V kábel - USB kábel - USB OTG adapter, fényképezők és egyéb USB eszközök csatlakoztatásához - AC hálózati

Részletesebben

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Ez a termék vízálló. Olvassa el figyelmesen a kezelésre vonatkozó utasításokat a használati utasításban, mielőtt használatba venné a

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

Telepítés Windows XP és Vista operációs rendszerekre

Telepítés Windows XP és Vista operációs rendszerekre LW056V2 Sweex vezeték nélküli LAN cardbus adapter, 54 Mb/mp A termék bemutatása A Sweex 54 Mb/mp sebességű vezeték nélküli LAN cardbus adaptert szélsőséges hőmérsékletektől óvja. Ne tegye ki közvetlen

Részletesebben

Rövid útmutató Vodafone 858 Smart

Rövid útmutató Vodafone 858 Smart Rövid útmutató Vodafone 858 Smart Biztonsági óvintézkedések Kérjük, a telefon használatának megkezdése előtt figyelmesen tekintse át az itt leírt biztonsági óvintézkedéseket. Olvassa el a dobozban található,

Részletesebben

SM-T810. Felhasználói kézikönyv

SM-T810. Felhasználói kézikönyv SM-T810 Felhasználói kézikönyv Hungarian. 07/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 5 Az értékesítési doboz tartalma 6 A készülék elrendezése 8 Akkumulátor 11 Memóriakártya 14

Részletesebben

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros MB709C modellhez Ez a használati utasítás fontos figyelmeztetéseket és információkat tartalmaz a helyes használathoz. Figyelmesen olvassa el használat előtt, a balesetek elkerülése végett. Óvintézkedések:

Részletesebben

Magyar változat. Telepítés Windows XP és Vista operációs rendszerre. LW311 Sweex Vezeték nélküli LAN cardbus adapter, 300 MB/mp

Magyar változat. Telepítés Windows XP és Vista operációs rendszerre. LW311 Sweex Vezeték nélküli LAN cardbus adapter, 300 MB/mp LW311 Sweex Vezeték nélküli LAN cardbus adapter, 300 MB/mp A Sweex 300 Mb/mp sebességű vezeték nélküli LAN cardbus adaptert szélsőséges hőmérsékletektől óvja. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne

Részletesebben

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató Alcor Zest Q813IS Táblagép Kezelési útmutató BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉSEK Ez az útmutató fontos információkat tartalmaz a készülék kényelmes és biztonságos használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg Felhasználói kézikönyv Itt nyissa meg Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...4 MEGJELENÉS...9 Elölnézet 9 Oldalnézet 10 MŰSZAKI JELLEMZŐK...11 KEZDETI LÉPÉSEK...12 Az akkumulátor töltése 12 Energiagazdálkodás

Részletesebben

Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék

Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék Felhasználói kézikönyv #3 Verzió SCSSoft Kft. 2002. Tartalomjegyzék: Az illesztőegység... 3 Illesztőegység csatlakozói, kezelőszervei, jelzései...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Linksys WET610N/WES610N Dual-Band N Entertainment Bridge Linksys E-sorozat Tartalom Tartalom Termék-összefoglaló LED panel 2 Portok panel 3 A vezeték nélküli hálózat biztonsága A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet Felhasználói kézikönyv funscreen EM73 Tablet Specifikáció - Operációs rendszer: Android 2.3 - Kijelzõ : 7, 800*480 TFT LCD capacitive, multi touch - Processzor: Telechips TCC8803, Cortex-A8, 1,20GHz -

Részletesebben

Topcon GMS-2 adatgyűjtő GNSS vevő (Általános leírás v1.1)

Topcon GMS-2 adatgyűjtő GNSS vevő (Általános leírás v1.1) Topcon GMS-2 adatgyűjtő GNSS vevő (Általános leírás v1.1) 1/18 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:...2 A Topcon GMS-2 kézbevétele...3 Tölthető és Back-up telepek...3 A GMS-2 eleje...4 A GMS-2 hátulja...5

Részletesebben

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása A NeoSoft Informatika NeoCMS márkanévvel ellátott rendszere könnyen, gyorsan testre szabható tartalommenedzselő rendszer, mely egyedileg átalakítható, és így

Részletesebben

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Budapest, 2006. november LFO Bt. Tartalomjegyzék 1. A lángeffekt vezérlő készülék általános tulajdonságai,

Részletesebben

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2 Előszó Először is engedje meg hogy megköszönjük, hogy cégünk MP3 lejátszó készülékét vásárolta meg! A kényelmes és biztonságos használat érdekében kérjük, hogy körültekintően olvassa el ezt az Útmutatót,

Részletesebben

Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézete. Fájl rendszer

Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézete. Fájl rendszer 1 Fájl rendszer Terminológia Fájl és könyvtár (mappa) koncepció Elérési módok Fájlattribútumok Fájlműveletek, fájlszerkezetek ----------------------------------------- Könyvtár szerkezet -----------------------------------------

Részletesebben

Használati útmutató DG100. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

Használati útmutató DG100. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Használati útmutató DG100 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági Figyelmeztetések...3 Az akkumulátor töltése...3 Bekapcsolás...4 Beállítás...4 Az autóban...6

Részletesebben

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 A "BigTel 100" telefon és bázisállomás Rend. sz.: 92 32 82 Biztonsági

Részletesebben

xrider motoros GPS Navigáció

xrider motoros GPS Navigáció xrider motoros GPS Navigáció Használati utasítás Köszönjük, hogy WayteQ terméket választott! Jellemzők A WayteQ GPS készülék fő funkciója a navigáció, ám ez mellett számos egyéb, szórakoztató funkcióval

Részletesebben

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5 Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések...4 A doboz tartalma...4 Kezelési útmutató...5 1.1 Töltés... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata...5 1.1.3 Autós töltő használata...6

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv ConCorde readman 6 Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu Fontos tudnivalók: A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért,

Részletesebben

prolan rcm Felhasználói kézikönyv

prolan rcm Felhasználói kézikönyv prolan rcm Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék A készülékről általában................... 4 Felépítés, tartozékok.....................5 Menürendszer.........................6 Hosszúhullámú rádió adó-vevő..............8

Részletesebben

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv Essence 4 0 S ze rzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 6 MEGJELENÉS... 11 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 13 KEZDETI LÉPÉSEK... 14 Az akkumulátor töltése 14 a készülék kezelése 16 Main menu overview 17 Értesítési

Részletesebben

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE SPORT CLIP MP4 PLAYER MP4 PŘEHRÁVAČ SPORT CLIP MP4 PREHRÁVAČ SPORT CLIP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SPORT CLIP MP4 LEJÁTSZÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI ODTWARZACZ

Részletesebben

Fényképek beállítása háttérképnek; Támogatott videóformátumok: AVI, 3GP Digitális kamera funkció; Elektronikus könyvek olvasása és fájlböngészés;

Fényképek beállítása háttérképnek; Támogatott videóformátumok: AVI, 3GP Digitális kamera funkció; Elektronikus könyvek olvasása és fájlböngészés; Használati útmutató Figyelmeztetések A megfelelo használat és a leheto legjobb teljesítmény eléréséhez vegye figyelembe, tartsa be az ebben az útmutatóban leírtakat.? Ne tegye ki a készüléket nagyobb rázkódásoknak.?

Részletesebben

Alcor IQ 935R Táblagép. Üzembehelyezési útmutató

Alcor IQ 935R Táblagép. Üzembehelyezési útmutató Alcor IQ 935R Táblagép Üzembehelyezési útmutató Bevezető Köszönjük, hogy készülékünket választotta! Ahhoz hogy a készüléket sokáig megelégedéssel használhassa, kérjük olvassa el az alábbi információkat,

Részletesebben

TREKSTOR. Enjoy now. ebook-r eader 3.0

TREKSTOR. Enjoy now. ebook-r eader 3.0 1 TREKSTOR Enjoy now. ebook-r eader 3.0 b Rövid használati útmutató Gratulálunk az új TrekStor e-könyv olvasó készülékéhez és biztosak vagyunk benne, hogy sok örömét leli majd a termékben. Olvassa el

Részletesebben

Point of View Mobii 945 IPS 9.7 - Android 4.1 Tablet PC. Tartalomjegyzék... 1. Általános tudnivalók használathoz... 2. Jogi nyilatkozat...

Point of View Mobii 945 IPS 9.7 - Android 4.1 Tablet PC. Tartalomjegyzék... 1. Általános tudnivalók használathoz... 2. Jogi nyilatkozat... Point of View Mobii 945 IPS 9.7 - Android 4.1 Tablet PC Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Általános tudnivalók használathoz... 2 Jogi nyilatkozat... 2 Doboz tartalma... 2 1.0 Termék alapvető

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg Felhasználói kézikönyv Itt nyissa meg Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...5 MEGJELENÉS...10 Elölnézet 10 Oldalnézet 11 MŰSZAKI JELLEMZŐK...12 KEZDETI LÉPÉSEK...13 Az akkumulátor töltése 13 Energiagazdálkodás

Részletesebben

Multimédiás funkciók (MP3 lejátszás, videólejátszás, JPEG képek megjelenítése)

Multimédiás funkciók (MP3 lejátszás, videólejátszás, JPEG képek megjelenítése) Kezelési Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható navigációs és multimédiás rendszert. Kérjük a kényelmes és biztonságos használat érdekében alaposan olvassa el ezt a Kezelési Útmutatót,

Részletesebben

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv Tartalom Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 111 Touch R700 / Navi 900 Bevezetés... 6 Alapvető műveletek... 15 Rádió... 48 CD lejátszó... 54 Külső

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

BlackBerry Torch 9800 Smartphone

BlackBerry Torch 9800 Smartphone BlackBerry Torch 9800 Smartphone Felhasználói útmutató Verzió: 6.0 A legfrissebb felhasználói útmutatókat a www.blackberry.com/docs/smartphones címen találja. SWDT643442-941426-0126071255-008 Tartalom

Részletesebben

Termékbiztonsági információk

Termékbiztonsági információk Termékbiztonsági információk További felvilágosításért olvassa el a készülékben található mikro SD kártyán tárolt használati útmutatót. Olvassa el ezen az oldalon a felhasználói útmutató Biztonsági tájékoztatását.

Részletesebben

OptiJUS. Opten, 2014. Tartalomjegyzék

OptiJUS. Opten, 2014. Tartalomjegyzék OptiJUS Opten, 2014. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1 Bemutató... 2 2 Telepítés... 3 3 Regisztráció... 8 4 A programról általánosan... 10 5 Testreszabás... 19 6 Induló oldal... 28 7 Adatbázis...

Részletesebben

Használati útmutató DG200BT. 2007-2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

Használati útmutató DG200BT. 2007-2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Használati útmutató DG200BT 2007-2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Figyelem! MIELŐTT ELŐSZÖR BEÜZEMELNÉ NAVIGÁCIÓS KÉSZÜLÉKÉT: 1. Teljesen töltse fel az akkumulátort! 2. Helyezze

Részletesebben

2014 UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED

2014 UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED Tavasz 2014 UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED Department of Software Engineering Számítógép-hálózatok 3. gyakorlat Packet Tracer alapok Deák Kristóf S z e g e d i T u d o m á n

Részletesebben

Tartalomjegyzék 127 21/01/2015 16:29:53

Tartalomjegyzék 127 21/01/2015 16:29:53 Tartalomjegyzék A csomag tartalma... 2 Első lépések... 3 A készülék bemutatása... 4 Beállítás a varázsló segítségével... 6 Csatlakozás Wi-Fi hálózathoz... 7 Az Android TM kezelőfelülete... 8 Az Android

Részletesebben

Alcor Access Q913M Táblagép. Kezelési útmutató

Alcor Access Q913M Táblagép. Kezelési útmutató Alcor Access Q913M Táblagép Kezelési útmutató BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉSEK Ez az útmutató fontos információkat tartalmaz a készülék kényelmes és biztonságos használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

HV-Note kézi videónagyító

HV-Note kézi videónagyító HV-Note kézi videónagyító Használati útmutató Alko-Soft Szolgáltató Bt.Web: https://www.alkosoft.hue-mail: info@alkosoft.hutel: +36(30)499-34-77 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ...3 I. A KÉSZÜLÉK KEZELŐSZERVEI,

Részletesebben

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv SM-G920F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 10/2015. Rev.1.2 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 5 Az értékesítési doboz tartalma 6 A készülék elrendezése 8 SIM kártya 10 Akkumulátor 15

Részletesebben

7. gyakorlat Tervlapok készítése, a terv elektronikus publikálása

7. gyakorlat Tervlapok készítése, a terv elektronikus publikálása 7. gyakorlat Tervlapok készítése, a terv elektronikus publikálása Olvassuk be a korábban elmentett Nyaralo nevű rajzunkat. Ezen a gyakorlaton az elkészített modellből fogunk tervdokumentációt készíteni,

Részletesebben

A táblaszámítógép bemutatása

A táblaszámítógép bemutatása A táblaszámítógép bemutatása Dokumentum cikkszáma: 419466-211 2007. január Ez az útmutató a számítógép hardveres funkcióit ismerteti. Tartalomjegyzék 1 ek A fő kezelőfelület részegységei....................

Részletesebben

TARTÓK STATIKÁJA I. Statikai modell felvétele és megoldása a ConSteel szoftver segítségével (alkalmazási segédlet)

TARTÓK STATIKÁJA I. Statikai modell felvétele és megoldása a ConSteel szoftver segítségével (alkalmazási segédlet) Statikai modell felvétele és megoldása a ConSteel szoftver segítségével (alkalmazási segédlet) 1. A program telepítése A ConSteel program telepítő fájlja a www.consteelsoftware.com oldalról tölthető le

Részletesebben

Processzor: Operációs rendszer: Memória: Kijelző: Felbontás: Flash memóriabővítő: Fényképezőgép autófókusszal FM rádió Vezeték nélküli csatlakozás:

Processzor: Operációs rendszer: Memória: Kijelző: Felbontás: Flash memóriabővítő: Fényképezőgép autófókusszal FM rádió Vezeték nélküli csatlakozás: Processzor: 1.5 GHz Quad Core Operációs rendszer: Android 4.2 Memória: 1 GB RAM/16 GB ROM Kijelző: 4.5 IPS Felbontás: qhd 960 * 540 pixel Flash memóriabővítő: microsdhc kártya segítségével Fényképezőgép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

GoLabel használati útmutató

GoLabel használati útmutató Tartalom 1. Bevezetés... 1 1.1 Elindítás... 1 1.2 A főképernyő... 1 2. Munkakörnyezet... 2 2.1 Általános... 2 2.2 Parancsterület... 2 3. GoLa bel eszköztár... 3 3.1 Általános eszköztár... 3 3.2 Objektum

Részletesebben

Kezelési útmutató myphone Halo 2

Kezelési útmutató myphone Halo 2 Kezelési útmutató myphone Halo 2 1 Köszönjük, hogy készülékünket választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. myphone HALO 2 900/1800 MHz GSM hálózatokon működik. Nagy gombok, jól

Részletesebben

Bosch Video Client. Kezelési útmutató

Bosch Video Client. Kezelési útmutató Bosch Video Client hu Kezelési útmutató Bosch Video Client Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 6 1.1 Rendszerkövetelmények 6 1.2 Szoftvertelepítés 6 1.3 Az alkalmazásban használt jelölések

Részletesebben

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő -

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő - Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 AR36 akciókamera Rend. sz.: 86 06 00 Kérjük, az első használat

Részletesebben

Használati útmutató DG110. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

Használati útmutató DG110. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Használati útmutató DG110 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági Figyelmeztetések...3 Az akkumulátor töltése...3 Bekapcsolás...4 Beállítás...4 Az autóban...6

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG VDT-37MG Leírás v1.3 Tartalomjegyzék 1. Elővigyázatossági felhívások...3 2. Műszaki adatok...3 3. Felépítés és funkciók...4 3.1. Kiegészítő csatlakozók...5

Részletesebben

BlackBerry Bold 9650 Smartphone

BlackBerry Bold 9650 Smartphone BlackBerry Bold 9650 Smartphone Felhasználói útmutató Verzió: 6.0 A legfrissebb felhasználói útmutatókat a www.blackberry.com/docs/smartphones címen találja. SWDT643442-941426-0131075757-008 Tartalom Gyors

Részletesebben

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-631-91(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Kezelési útmutató HU 2006 Sony Corporation 4 Tartalomjegyzék Mellékelt tartozékok... 6 Menü bemutatása... 7 Alapműveletek Alkatrészek és

Részletesebben

Prezentáció használata

Prezentáció használata Prezentáció használata A számítógép alkalmazásának egyik lehetséges területe, amikor a számítógépet mint segédeszközt hívjuk segítségül, annak érdekében, hogy előadásunk vagy ismertetőnk során elhangzottakat

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EMUI 3.0.5 / 3.1 1 Tudnivalók a dokumentumról... 1 2 Első lépések... 2 A képernyő zárolása és feloldása... 2 Értesítés és állapotikonok... 2 Általános billentyűk... 3 Gyorsindító

Részletesebben

T-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

T-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP T-100 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót,

Részletesebben

VH-410. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

VH-410. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP VH-410 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa el fi gyelmesen ezt az

Részletesebben

STYLUS TOUGH-6010 / µ TOUGH-6010

STYLUS TOUGH-6010 / µ TOUGH-6010 DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP STYLUS TOUGH-6010 / µ TOUGH-6010 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv PlayTab 2 / ProTab 2

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv PlayTab 2 / ProTab 2 Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Hardver specifikációk...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

SDF 740. Digitális fotokeret Használati útmutató

SDF 740. Digitális fotokeret Használati útmutató SDF 740 Digitális fotokeret Használati útmutató Köszönjük ezen digitális fotokeret megvásárlását. Használat előtt olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg későbbi szükség esetére. Ez az útmutató

Részletesebben

MP3-/MP4-lejátszó teljes multimédia kivitelben Rendelési szám: 342626

MP3-/MP4-lejátszó teljes multimédia kivitelben Rendelési szám: 342626 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, jagelló út 30. Tel: 319-0250 MP3-/MP4-lejátszó teljes multimédia kivitelben Rendelési szám: 342626 Bevezetés A készülék be van vizsgálva az elektromágneses tűrésre

Részletesebben

INFORMÁCIÓS- ÉS VEZÉRLŐSZOFTVER A SZÁMÍTÓGÉP-KOMPATIBILIS FUNKCIÓVAL BÍRÓ VÉRNYOMÁSMÉRŐKHÖZ

INFORMÁCIÓS- ÉS VEZÉRLŐSZOFTVER A SZÁMÍTÓGÉP-KOMPATIBILIS FUNKCIÓVAL BÍRÓ VÉRNYOMÁSMÉRŐKHÖZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INFORMÁCIÓS- ÉS VEZÉRLŐSZOFTVER A SZÁMÍTÓGÉP-KOMPATIBILIS FUNKCIÓVAL BÍRÓ VÉRNYOMÁSMÉRŐKHÖZ TÍPUSOK: BP-410R/U, BP-600R/U(J), BP-600RB/UB(J), BP-700 sorozat, AK-3000T, AK-4000T/TU,

Részletesebben

3600-4600 Series használati útmutató

3600-4600 Series használati útmutató 3600-4600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...9 Bevezetés...10 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...10 A nyomtató üzembe helyezése...13 A biztonsági

Részletesebben

Egy kattintás ikonok, fájlok megjelölése, menü megnyitása, linkek megnyitása, a tálcán programok megnyitása.

Egy kattintás ikonok, fájlok megjelölése, menü megnyitása, linkek megnyitása, a tálcán programok megnyitása. Desktop asztal-1 Számítógépes ismeretek A számítógép használata és a fájlkezelés alapjai Desktop asztal- 2 Ikon fájlokat, mappákat, programokat és egyéb elemeket jelölő kisméretű képek. Start menü tartalmazza

Részletesebben