Záróbeszámoló színházi előadással Szekszárdi Családbarát Strand-és Élményfürdőben Bikalra

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Záróbeszámoló színházi előadással Szekszárdi Családbarát Strand-és Élményfürdőben Bikalra"

Átírás

1 Záróbeszámoló A közösségi programok sorát 2014 májusában színházi előadással kezdtük. A Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében bemutatott Légy jó mindhalálig musical több szempontból is megérintette a mentorált diákokat. Egyrészt együtt csodálhattuk iskolatársunk és metorált diákunk (Zilai Janina) színészi és énekes teljesítményét, másrészt mentortanárunk (Lengyel-Bányai Renáta) kislányát is láthattuk a színpadon, aki ezen az előadáson debütált. Júniusban a nagy meleggel együtt a strandszezon is beköszöntött. A 2014-es tanév közösségi programjait ezért a Szekszárdi Családbarát Strand-és Élményfürdőben zártuk. A csúszdaparknak, élménymedencének, úszómedencének köszönhetően mindenki megtalálta a számára felüdülést jelentő kikapcsolódást. Kellemes fáradtsággal, élményekkel telve indultunk este haza és egyben a nyári szünetre is november 08-án szombaton egész napos kirándulás keretében különbusszal látogattunk el Bikalra. Bikalon található Magyarország első tematikus élményparkja. Afőbejáratot átlépve időutazáson vehettünk részt, mely a középkori faluban vette kezdetét. Kosárfonó műhely, fazekas műhely, kovácsműhely és állatsimogató csalogatta az érdeklődő diákokat. Az óvárosba belépve megkóstolhattuk a pékműhely ínycsiklandó finomságait, mézeskalácsot készíthettünk, korhű ruhákba bújhattunk, ékszert készíthettünk. Az élménybirtok lakói (jelmezbe bújtatott színészek) folyamatosan a látogatók között sétálva csalogattak minket a jobbnál jobb programokra. Így vettünk részt apródképzőn, középkori ítélkezésen, kurtizánképzőn, solymászbemutatón és a nap fénypontján a lovagi tornán. A lovagteremben délben középkori lakomával vártak minket. Az időjárás is kedvezett a kiránduláson: meleg, napsütésben gazdag, ragyogó őszi hétvégét fogtunk ki.

2 2014. november 24-én délután három órakor Gulyás Éva animátor vezetésével adventi koszorú készítésen vettünk részt. A koszorúk mellett ajtódíszek, ablakdíszek alkotására is volt lehetőség. A mentoráltak fantáziájukat elengedve, egyéni kézügyességüket kipróbálva szebbnél szebb koszorúkat készíthettek az animátor irányításával. A karácsony közeledtével ez a program a mentortanárok és a mentoráltak körében is igen meghitt és népszerű volt december 05-én Farkas Szabolcs kollégánk segítségével Egészség napot tartottunk a mentorált diákoknak. Farkas Szabolcs kollégánk a vegetáriánus étrend elkötelezett híve. Ennek a közösségi programnak a megszervezése hosszasabb előkészületet igényelt, hiszen az előadás mellett egészséges ételek kóstolásával is készültünk. A bevásárlásnál és az ételek elkészítésénél, terítésnél is segítettek a mentorált diákok. A délelőtt első felében a reform étrend fontosságáról tartott precíz előadást hallhattunk, majd ezt követte a másik teremben a beszélgetéssel egybekötött jóízű lakoma. A diákok és a mentorok kölünböző házi sütésű kenyereket kóstolhattak egészséges, növényi eredetű pástétomokkal, zöldségekkel. A kóstolás végén természetesen nem maradhattak el az egészséges házi sütemények sem december 13-én Bartha István kollégánk vezetésével JAM közösségi programon vehettünk részt. A mentorált diákoknak fontos, hogy személyiségüket mélyebben, hitelesebben megismerjék, talpraesettséggel, vállalkozói kompetenciák feltérképezésével ruházzuk fel őket, hiszen hátrányos helyzetüknél fogva elsősorban önmagukra számíthatnak. Eza közösségi program ezt próbálta erősíteni.

3 2014.december 15-én délután a Szekszárdi Műjégpályára mentünk korcsolyázni. A mentorált diákok számára zökkenőmentesen tudtunk korcsolyát kölcsönözni. Mivel hétköznap délután mentünk, szinte az egész pályán csak mi róttuk a köröket. A diákoknak volt lehetőségük tarubázni (fakutyázni) is, sokan szórakoztatónak és érdekesnek találták ezt a botokkal hajtott, szántalpakra szerelt széket januárjában a Kerekes Tenisz és Squas Klub közreműködésével mehettek fallabdázni a diákok. A két fallabdapályával, pinpongasztallal rendelkező sportklub egyszerre hat diákot tudott megmozgatni és betanítani. Az ütőket és a labdát is ők adták. A mentorált diákok a szakmai vezetőnél (Fonyódiné Patyi Mónika ) egyeztettek időpontot, aki telefonon lefoglalta nekik a pályákat. Három héten keresztül mehettek fallabdázni. Ez a közösségi program lehetőséget adott egy különleges, de minden izmot átmozgató ügyességi labdajáték megismeréséhez január 27-én Fonyódiné Patyi Mónika vezetésével, táblajátékos, drámajátékos délutánt tartottunk. A szerepjátékok, szituációs gyakorlatok, improvizációs játékok tökéletesek a feszültség feloldására, a személyiség sokoldalúságának felismerésére. A játékos tanulás, észrevétlen közösségformáló erő nélkülözhetetlen összetevői a társasjátékok. A diákok rájöttek arra, hogy kamaszként sem szégyen játszani, sőt, sokkal nagyobb örömet okoz, mint a számítógép előtt magányosan üldögélni február 4-én Gulyás Éva animátor vezetésével Mesterkedjünk! kézműves foglalkozáson vettünk részt. A diákok három különböző technikát ismerhettek meg, sajátíthattak el: pénztárcát varrhattak bőrből, nyakláncot, karkötőt fűzhettek gyöngyből és zsírkrétával festményt készíthettek vasaló segítségével. Ezen a programon mentortanárok és mentorált diákok ismét együtt adhatták át magukat az alkotás örömének.

4 2015. február 25-én ismét Gulyás Évát kértük fel, hogy a farsangi ünnepkör kapcsán a Farsangi álarckészítés közösségi programot szakmai tudásával gazdagítsa, irányítsa. Az iskola farsangi mulatsága február 27-én zajlott, így ezen a délutánon lehetőség nyílt jelmezt és álarcot készíteni az iskolai előadáshoz. A diákok lelkesedéssel vetették bele magukat a kreatív alkotómunkába, hiszen a felhasználható anyagok, kellékek színes kavalkádja önkéntelenül magával ragadta őket március 11-én Zenéljünk együtt! közösségi programot valósítottunk meg a kollégium társalgójában. Nemes András népzenész kolléga kreativitásával, ötletességével észrevétlenül kovácsolt össze minket többszólamú zenekarrá, kórussá. Pillanatok alatt a harmóniák világában találtuk magunkat. Különböző méretű üvegeket vízzel megtöltve hétfokú hangsort varázsoltunk, ezt kiegészítettük konzervdobozokból, babzsákokból és fedőkből rögtönzött ritmushangszerekkel. Az improvizáció egyszerű gyerekdalokkal kezdődött, majd a slágerekig eljutva a hangulat is a tetőfokára hágott. Az ötletesség és a csapatmunka megtette a hatását: mindenkit elvarázsolt. Közben megtudtuk: nem is olyan egyszerű megfújni egy vízzel telt üveget, ehhez is gyakorlat szükséges, koncentráció nélkül pedig nincs együttzenélés, mindenki precíz munkájára szükség van március ig zajlott iskolánkban a Neumann verseny. A DÖK munkájába bevont diákok sokat segítettek a meghívott vendégek, versenyzők, felkészítő tanárok szívélyes fogadásában, terelgetésében. Megtekintették a versenymunkákat, előadásokat és programokat szerveztek a versenyzőknek. Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva zárták szombaton az eredményhirdetést.

5 2015. április 14-én Láss, ne csak nézz! környezetismereti vetélkedő zajlott iskolánk udvarán. Nagy Eszter animátor vezetésével az iskola kertjének játékos feltérképezése volt a cél. Az előre elkészített feladatlapok és térképek segítségével kiscsoportokat alkotva keresgélhettek a kertben és a növényhatározókban a diákok. A legügyesebb csapattagokat egy-egy tábla csokoládéval jutalmaztuk április 9-én, biciklitúrán vettük részt. A Szálkai tóhoz tervezett biciklitúrát nem kis izgalom előzte meg. A szeszélyes időjárás miatt esőnapot is terveztünk, de szerencsénkre szó szerint még a nap is kisütött, látva a kígyózó biciklisort. Rendőri segítséget is kértünk a városból való kijutáshoz. Hideg élelemmel és vizekkel megrakott hátizsákokkal vágtunk neki a túrának, ami mindenki számára okozott meglepetéseket. A szekszárdi biciklikölcsönzőben jó minőségű Gepida férfi és női bicikliket választhattunk, majd Breuer- Orbán Károly triatlonos animátor irányításával és a helyes biciklizés szabályainak elsajátításával indultunk útnak. A város elhagyása okozta a legnagyobb nehézséget, hiszen a közlekedési lámpák megfogták és kettéosztották a biciklisort. Az ügyesebbek a szálkai emelkedőn hagyhatták maguk mögött a lassabban haladókat. Breuer- Orbán Károly meghúzta az elejét, majd a dombtetőn a kilátónál várta meg a végét. A leereszkedés mindenkinek jobban tetszett, hiszen a száguldás önfeledt élményét adta. A Szálkai Fogadóban meleg étellel vártak minket, majd a két órás szabad program után indultunk vissza. Önmagunkat legyőzve, energiáinkat felszabadítva, izomláztól szenvedve érkeztünk vissza este körül a biciklikölcsönzőbe, ahol visszaszolgáltattuk a bérelt bicikliket április 30-án uszodalátogatás címen ismét ellátogattunk a Szekszárdi Családbarát Strand-és Élményfürdőbe. A diákok kihasználták a fürdő adta lehetőségeket: sokan úsztak, csúszdáztak, élménymedencében kényeztették fáradt testüket. A nyár illata már érződött a levegőben és a nyáriszünet rajzolódott lelki szemeink elé.közösségi programjaink sorát itt zártuk. A számvetés és búcsú pillanata is volt egyben, hiszen felidéztük a programok legszebb és legjobb pillanatait.

p é k 4 2 s u j á 1 m Készülnek a zsíros kenyerek Stefán Attila református lelkész gyermeknapon Fellépő a Batyus falunapon Ki mit tud? Kapcsoljátok be gyerekek! Dr. Fazekas Gábor bonsai gyűjteményével

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév

Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév 1. Működési feltételek rendkívüli események 2013. szeptember 1-jén életbe

Részletesebben

Húsvét a Bruderhofban

Húsvét a Bruderhofban Húsvét a Bruderhofban 1998 augusztusában Gyurka bácsi bíztatására az akkor 6 fős családunk elrepült az angliai Beech Grove nevű protestáns eredetű, megújult hutteri gyökerű családközösségbe. Erről a 6

Részletesebben

EZ (IS) 2012-BEN TÖRTÉNT

EZ (IS) 2012-BEN TÖRTÉNT Biblia és Gyülekezet Ingyenes! M e l l é k l e t A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként 2012. évi IV. számhoz EZ (IS) 2012-BEN TÖRTÉNT Ifjúsági programok NÉPSZERÛ A VÍZICSATA 10-13 évesek tábora

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. 3.1.4.B Partnerség és hálózatosodás modul közösségi események I-IV. ütem Heves megye

BESZÁMOLÓ. 3.1.4.B Partnerség és hálózatosodás modul közösségi események I-IV. ütem Heves megye BESZÁMOLÓ KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT FEJLESZTÉSI ÉS PROJEKTIGAZGATÓSÁG 1051 Budapest, Nádor u. 32. www.klik.gov.hu 3.1.4.B Partnerség és hálózatosodás modul közösségi események I-IV. ütem Heves

Részletesebben

Értékmentés a sóvidéki Atyhán ÚTINAPLÓ. 2012. május 5-12. Hild József Építőipari Szakközépiskola Győr. Atyhai felmérő tábor

Értékmentés a sóvidéki Atyhán ÚTINAPLÓ. 2012. május 5-12. Hild József Építőipari Szakközépiskola Győr. Atyhai felmérő tábor Értékmentés a sóvidéki Atyhán ÚTINAPLÓ 2012. május 5-12. Hild József Építőipari Szakközépiskola Győr Atyhai felmérő tábor Készítette: Bánó Zsófia 2012. 05. 05.-12. 2012. 05. 05. nap Kora reggel az iskola

Részletesebben

Visszajelzések osztályoktól

Visszajelzések osztályoktól Visszajelzések osztályoktól 2014. 06. 18-ai napot töltöttük Önöknél. 3-8.osztályos tanulókkal. Már a szervezésben is rendkívül rugalmasan kezelték a kéréseimet a programokkal kapcsolatosan. Ezt tovább

Részletesebben

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012.

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012. Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012. 1 A Közösségi Ház közművelődési és szabadidős feladatokat ellátó többcélú intézmény. Közművelődési tevékenység: A polgárok iskolán kívüli,

Részletesebben

Meseopera előadás óvodásoknak. 20 év 20 km. Jubileumi délután. A népmese napja. Megemlékezés az aradi vértanúkról. Alsó tagozatos atlétika verseny

Meseopera előadás óvodásoknak. 20 év 20 km. Jubileumi délután. A népmese napja. Megemlékezés az aradi vértanúkról. Alsó tagozatos atlétika verseny Meseopera előadás óvodásoknak Dátum: 2014-09-06-2014-09-06 Leírás: Iskolánk fennálásának 20. évfordulója alkalmából Szőnyi Erzsébet: A makrancos királylány című meseopera előadására hívta meg iskolánk

Részletesebben

Holland szakmai gyakorlat Varga Fanni

Holland szakmai gyakorlat Varga Fanni Holland szakmai gyakorlat Varga Fanni Soha nem gondoltam volna, hogy valaha adódik egy ilyen lehetőség az életemben. Tavaly, tanév végén lehetett pályázni.belevágtam. Elküldtem az önéletrajzomat és a motivációs

Részletesebben

HATÁRTALANUL ERDÉLY 2015.05.18.-22. a Julianna Református Általános Iskola 7. osztályának kirándulása

HATÁRTALANUL ERDÉLY 2015.05.18.-22. a Julianna Református Általános Iskola 7. osztályának kirándulása HATÁRTALANUL ERDÉLY 2015.05.18.-22. a Julianna Református Általános Iskola 7. osztályának kirándulása Előzetes foglalkozások BÉRES FERENC ÉNEKLŐ VERSENY 2015. március 27-én a tordai Jósika Miklós Líceum

Részletesebben

Első nap. Jól éreztük magunkat, sok szép, újat tanultunk Erdély történelméről és számos szép, régi építményt láthattunk.

Első nap. Jól éreztük magunkat, sok szép, újat tanultunk Erdély történelméről és számos szép, régi építményt láthattunk. Első nap Reggel 6-kor indultunk a Cseresnyés Kollégium elől. A határ átlépése után az első megállónk Nagyszalonta volt. Megnéztük a város főterét ahol Erdély egyetlen Kossuth Lajos szobor található. Ellátogattunk

Részletesebben

FÉLÉVES BESZÁMOLÓ 2015. I. félév Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. program Dél-Dunántúli Régió Zöld Óvoda Humusz Szövetség

FÉLÉVES BESZÁMOLÓ 2015. I. félév Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. program Dél-Dunántúli Régió Zöld Óvoda Humusz Szövetség Zöld Óvoda Regionális FÉLÉVES BESZÁMOLÓ 2015. I. félév Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. program i Régió Zöld Óvoda 1. WP 3.1.2 részfeladat: rendezvényszervezés: 1.a Információs Nap megszervezése

Részletesebben

KRÓNIKA 2006-2007 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola

KRÓNIKA 2006-2007 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola KRÓNIKA 2006-2007 TANÉV ELEJI KIADÁS Brassó Utcai Általános Iskola A 2006-2007. tanév kezdetén szeretettel köszöntök minden új és régi diákot, a kedves szülőket és az iskola valamennyi dolgozóját. Egy

Részletesebben

A BGSZC Szent István Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma. Kollégiumi munkaterv

A BGSZC Szent István Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma. Kollégiumi munkaterv A BGSZC Szent István Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma Kollégiumi munkaterv 2015/2016 tanév Elkészítette: Balog Anikó tagintézmény-vezetőhelyettes 1. Jogszabályi háttér A kollégiumi munkatervének

Részletesebben

Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Testülete 2015. december 21-én 14.30 órakor megtartott ülésről és közmeghallgatásról.

Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Testülete 2015. december 21-én 14.30 órakor megtartott ülésről és közmeghallgatásról. AJKA VÁROS ROMA NEMZETISÉGI Ö N K O R M Á N Y Z A T A 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-100 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/58-10/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Roma Nemzetiségi

Részletesebben

Palatábla 2015. április május. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL!

Palatábla 2015. április május. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL! Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL! 1 Versenyeredmények Tanítványaink közül többen is részt vettek a tavaszi tanulmányi versenyeken, amelyeket komoly felkészülés előzött meg. Költészetnapi szavalóverseny:

Részletesebben

Határtalanul! Galántai táncok. Előkészítő programok

Határtalanul! Galántai táncok. Előkészítő programok Határtalanul! Galántai táncok Előkészítő programok A Határtalanul! program keretében a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 9. HR osztálya a gimnáziumi együttműködés keretében a felvidéki, galántai Kodály Zoltán

Részletesebben

Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló

Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló A mai nap tiszteletére még mindig gyönyörû idõ van. Kicsit furcsa adventkor ez az idõjárás, de azért nem tiltakozunk, hogy a természet

Részletesebben

Munkaterv. 2011 / 2012-es tanévben

Munkaterv. 2011 / 2012-es tanévben Munkaterv 2011 / 2012-es tanévben hónapok programok felelősök visszajelzés szeptember Ülésezés az éves munkaterv összeállítása Elkészült munkaterv október Segítség nyújtás a Papírgyűjtés: Plakát készítés

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE IFJÚSÁGI CSOPORT 2012.-ÉVI BESZÁMOLÓ Kapcsolattartó: Kuruczné Panyi Tünde (Ifjúsági csoport vezető) kurucznetundi@c2.hu Cím: 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A MEGRENDEZETT VERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A MEGRENDEZETT VERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A MEGRENDEZETT VERSENYRŐL A verseny neve: MAZSI matek páros verseny 2. osztályosoknak Megrendezésének időpontja: 2016. május 13. Rendező intézményének neve: Baltazár Dezső Református Általános

Részletesebben

Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről. az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten

Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről. az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten 1 Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten Áldás, békesség! Szeretettel köszöntök mindenkit az Arany János Református Általános Iskola

Részletesebben

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola Ikt.sz.: 74-2/2015. 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Ügyintéző: Ősze Józsefné Tel: 74/496-782 Ügyintézés helye: Őcsény, Perczel u. 1. e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu

Részletesebben

Szakmai gyakorlat, Hollandiában

Szakmai gyakorlat, Hollandiában Szakmai gyakorlat, Hollandiában (2012.10.27-2012.11.24) Varga Vanessza Ágnes (leendő) Gyógypedagógiai asszisztens Hol is kezdjem Olyan sok élményben volt részem ez alatt a négy hét alatt, hogy a hazaérkezésem

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

COOL-TÚRA 2010. 2. évf., 3. szám. Kistörő Adrienn és Hódosné Tatár Ildikó Cool-túra vetélkedő szervező

COOL-TÚRA 2010. 2. évf., 3. szám. Kistörő Adrienn és Hódosné Tatár Ildikó Cool-túra vetélkedő szervező A B E R E N T E I Á M K D I Á K J A I N A K L A P J A 2. évf., 3. szám COOL-TÚRA 2010 Idén 5. alkalommal került sor a berentei kezdeményezésű Cool-túra vetélkedőre. A nyelvművelés tematikájú írásbeli feladatsort

Részletesebben

Aktuális tönköly alvópárna akció! Tönkölypárnák a legideálisabb méretben: 35x45 cm: 1db: 3300.- Ft, futárdíj nélkül

Aktuális tönköly alvópárna akció! Tönkölypárnák a legideálisabb méretben: 35x45 cm: 1db: 3300.- Ft, futárdíj nélkül Aktuális tönköly alvópárna akció! Tönkölypárnák a legideálisabb méretben: 35x45 cm: 1db: 3300.- Ft, futárdíj nélkül 2+1 db ugyanolyan ajándékpárna: 6600.-Ft, futárdíj nélkül 1. 2. 3. 4. Előnyei: Optimálisan

Részletesebben

Éves munkaterv 2015.

Éves munkaterv 2015. Ifjú Szív Magyarországi Német Nemzetiségi E-mail: gaal.dora777@gmail.com Éves munkaterv 2015. Január 07.-e Próba 17,00-18,30 / Rendezvényterem / 10.-e Próba 9,00 11,00? Munkanap révén kérdéses, hogy melyik

Részletesebben

Augusztus 20. Szent István király és az Új kenyér ünnepe

Augusztus 20. Szent István király és az Új kenyér ünnepe Nagytálya Község önkormányzatának lapja 2014. október Augusztus 20. Szent István király és az Új kenyér ünnepe Nagytálya és Maklár Községek Önkormányzatai és a Római Katolikus Egyházközség az idén is közösen

Részletesebben

Kis lépés az embernek, nagy lépés Margitának TÁMOP-5.3.1-08/2-2009-0018

Kis lépés az embernek, nagy lépés Margitának TÁMOP-5.3.1-08/2-2009-0018 Kis lépés az embernek, nagy lépés Margitának TÁMOP-5.3.1-08/2-2009-0018 Kis lépés az embernek, nagy lépés Margitának projekt bemutatása a projektzárás küszöbén Ez a címe annak a támogató programnak, amely

Részletesebben

Hollandiában töltött szakmai gyakorlatom, tapasztalataim és élményeim

Hollandiában töltött szakmai gyakorlatom, tapasztalataim és élményeim Hollandiában töltött szakmai gyakorlatom, tapasztalataim és élményeim 2011. November 6 December 3 Tóth Katalin fogászati asszisztens tanuló Abban a percben, mikor megtudtam, hogy részese lehetek a 2011.

Részletesebben

Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél

Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél Kedves Olvasó! A lap megjelenését 19 év gyógypedagógiai munka előzte meg. Nagy

Részletesebben

EZ (IS) 2011-BEN TÖRTÉNT

EZ (IS) 2011-BEN TÖRTÉNT Biblia és Gyülekezet Ingyenes! M e l l é k l e t A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként 2011. évi IV. számhoz EZ (IS) 2011-BEN TÖRTÉNT KERESTÜK A BAZALTÖMLÉST ÍGY SOKKAL JOBB ÍZÛ A LEKVÁROS KENYÉR

Részletesebben

Megint egy évvel öregebbek lettünk

Megint egy évvel öregebbek lettünk Megint egy évvel öregebbek lettünk Szeptemberben ismét elkezdődött egy újabb tanév. Az évnyitón még a nyári emlékek hatása alatt ültünk az udvaron. Vidáman, nevetve meséltük egymásnak a szünet élményeit.

Részletesebben

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Kellemes húsvéti ünnepeket! 2007.április Sándor napján megszakad a tél, József napján megszűnik a szél, zsákban Benedek hoz majd meleget, nincs több fázás, boldog, aki él. Már közhírré szétdoboltatik: minden kislány férjhez adatik,

Részletesebben

Igazgató: Szabó Győzőné

Igazgató: Szabó Győzőné JÁSZ-NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET PEDAGÓGIAI SZAKMAI ÉS SZAKSZOLGÁLAT, SZOLNOK PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁS OM azonosító szám: 102312 OKÉV nyilvántartási szám: 16-0058-04 5000 Szolnok,

Részletesebben

Fetykó Judit Durbincs

Fetykó Judit Durbincs Fetykó Judit Durbincs Így karácsony előtt, mikor az asszony a konyhában félnapokat zörgette a tepsiket, azzal volt elfoglalva, hogy melyik aprósüteményből mennyit süssön, Berti kimenekült a konyhából.

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

A koordinátor mindenkiért, mindenki az IKSZ-ért

A koordinátor mindenkiért, mindenki az IKSZ-ért KEMU Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolája A koordinátor mindenkiért, mindenki az IKSZ-ért AZ IKSZ KEZDETEI ISKOLÁNKBAN Nagy Judit 2013/2014 Nagy Juditnak hívnak és a kecskeméti KEMU Gáspár András

Részletesebben

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából. Fülöpi Hírek V. évfolyam 4. szám 2010. december Karácsonyfa alatt Eljött a nap, mit várva-vártunk, Az égen csillagfény ragyog, Jézuska fáját, ím' elhozták A halkan szálló angyalok. Köszönjük neked, édes

Részletesebben

A környék legjobb sulija

A környék legjobb sulija A környék legjobb sulija Szerintem minden diák egyetért velem, ha azt mondom, hogy egy jó suliban rengeteg a program. Persze az még jobb lenne, ha a gyerekeknek kellene tanítania a tanárokat, de ezt sajnos

Részletesebben

Csiripelő BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ Hírlevele

Csiripelő BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ Hírlevele Rendezvényeink áprilisban: Április 18. Szezonnyitó Motoros Találkozó A rendezvényt, a falu második alkalommal rendezte meg, amire ismét felkérést kaptunk. Csiripelő BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ Hírlevele A

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012./1. SZERETETTEL ÉS KÖNNYEN ÉRTHETŐEN KEDVES TAGTÁRSAINKNAK. Kedves Tagtársaink! ÁLDOTT, BOLDOG ÚJ ESZENDŐT KÍVÁNUNK MINDNYÁJATOKNAK!

HÍRLEVÉL 2012./1. SZERETETTEL ÉS KÖNNYEN ÉRTHETŐEN KEDVES TAGTÁRSAINKNAK. Kedves Tagtársaink! ÁLDOTT, BOLDOG ÚJ ESZENDŐT KÍVÁNUNK MINDNYÁJATOKNAK! HÍRLEVÉL 2012./1. Értelmi fogyatékosok BAZ Megyei Érdekvédelmi Egyesülete (3530 Miskolc, Corvin u. 17-19., 3501 Miskolc, Pf. 428. tel./fax: 46/357-046) ügyfélfogadás: hétfő: 9-11-óra, kedd: 15-17 óra,

Részletesebben

FEBRUÁR 8. TORNÁVAL, MAGYAR NYELVVEL ÉS MATEMATIKÁVAL ISMERKEDTEK A

FEBRUÁR 8. TORNÁVAL, MAGYAR NYELVVEL ÉS MATEMATIKÁVAL ISMERKEDTEK A Czina Sándor Tagintézmény FEBRUÁR 8. TORNÁVAL, MAGYAR NYELVVEL ÉS MATEMATIKÁVAL ISMERKEDTEK A LEENDŐ ELSŐSÖK A CZINA ISKOLÁBAN Évek óta hagyomány a Czina iskolában, hogy olyan rendezvényeket, programokat

Részletesebben

2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAM ÉRÉKELÉSE

2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAM ÉRÉKELÉSE 2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAM ÉRÉKELÉSE Szakmai nap keretében tartottuk meg a félévi értekezletet. Az igazgatói beszámoló elhangzása után, a munkaközösségek különböző bemutató órákon, illetve azok megbeszélésein

Részletesebben

X. Országos Ügyfélszolgálati Verseny 2014. május 8. Nyíregyháza SZITUÁCIÓS FELADAT

X. Országos Ügyfélszolgálati Verseny 2014. május 8. Nyíregyháza SZITUÁCIÓS FELADAT SZITUÁCIÓS FELADAT Pontozás A pontozást az 5 fős szakmai zsűri végzi. Szakmai szempontok teljesülésére zsűritagonként 5 pont, összesen 25 pont, ügyfélszempontok teljesülésére zsűritagonként 5 pont, összesen

Részletesebben

Testületi ülésen történt

Testületi ülésen történt 2015. JÚNIUS Címlapsztori főcíme A tartalomból: Önkormányzati hírek Iskolai és óvodai hírek Visszatekintő Díszpolgár-jelöltek Falunapok Veterán gépjármű találkozó Anyakönyvi hírek, Felhívás társadalmi

Részletesebben

Óvodai hírek Farsang az óvodában Február 23-án tartottuk óvodánkban a farsangi mulatságot. Ezen a napon reggel több gyermek színes maskarában érkezett, vidám hangulatot keltve társaikban és felnõttekben

Részletesebben

Beszámoló a TÁMOP 3.3.8-12/2-2012-0032 pályázat keretében megvalósuló Acsádi völgyi programról

Beszámoló a TÁMOP 3.3.8-12/2-2012-0032 pályázat keretében megvalósuló Acsádi völgyi programról Beszámoló a pályázat keretében megvalósuló Acsádi völgyi programról Az Acsádi völgy rövid története: Az 1870-es években Szatmárnémetiből indultak el Beás Cigányok, majd Kassán és több kitérő után Kalocsán

Részletesebben

PROJEKT MEGHÍVÓ. Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél TÁMOP-3.1.

PROJEKT MEGHÍVÓ. Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél TÁMOP-3.1. PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA: 2015. június 22.-26. TÁBOR AZ ŐRSÉGBEN Az

Részletesebben

Hagyományok és szokások

Hagyományok és szokások szka105_36 É N É S A V I L Á G Hagyományok és szokások Sokszínű szokások, sokszínű emberiség Készítette: IFA Műhely Dr. Mihály Ottó, Dr. Falus Katalin, Jakab György, F. Kristóf Mária, Czincz Józsefné,

Részletesebben

Terézvárosi Búcsú Összművészeti fesztivál 2014. október 11-12.

Terézvárosi Búcsú Összművészeti fesztivál 2014. október 11-12. Terézvárosi Búcsú Összművészeti fesztivál 2014. október 11-12. szakmai beszámoló a Terézvárosi Búcsú összművészeti fesztivál megrendezéséről Pályázati azonosító: az NKA 3707/11898. Készítette: Terézvárosi

Részletesebben

A PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2015. ÉVRE

A PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2015. ÉVRE A PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2015. ÉVRE A PBKIK, mint köztestület és közhasznú szervezet Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Megszerzésének időpontja: 2015.

Részletesebben

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről VAS MEGYEI SZENT FLÓRIÁN TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG 9700 Szombathely Ady tér 1. Web: www.vastuoszov.hu Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről 1 Tartalom: Bevezető 2015.

Részletesebben

LIPPAI JÁNOS MEZŐ GAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. Lippai Lapok. Élményekben gazdag félév

LIPPAI JÁNOS MEZŐ GAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. Lippai Lapok. Élményekben gazdag félév LIPPAI JÁNOS MEZŐ GAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Lippai Lapok III. évfolyam, I. szám Élményekben gazdag félév A tartalomból: A jövő a tét Ilosvay Emlékverseny Karácsony Agrárbál Impresszum: Kiadó: Lippai János

Részletesebben

Falukarácsony. Újévi koncert

Falukarácsony. Újévi koncert Ikladi Hírek XX. évfolyam 12. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2013. december Falukarácsony Hagyományos falukarácsonyi ünnepségünket december 20-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartjuk az

Részletesebben

SZASZÁÉK gondoskodnak.

SZASZÁÉK gondoskodnak. ÉBREDÉS A PÁRI IFJÚSÁGI ÉS NEMZETISÉGI EGYESÜLET TÁJÉKOZTATÓ SZÓRÓLAPJA 2009. JÚNIUS PÁRI, Nagy utca 24. Teleház Telefon: 74/887-391 E-mail: ebredes.pari@vipmail.hu Meghívó PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY A Pári Ifjúsági

Részletesebben

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként EZ (IS) 2013-BAN TÖRTÉNT

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként EZ (IS) 2013-BAN TÖRTÉNT Biblia és Gyülekezet Ingyenes! M e l l é k l e t A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként 2013. évi IV. számhoz EZ (IS) 2013-BAN TÖRTÉNT Ifjúsági programok KI MIT TUD? 2013. július 8-12. nehéz sorsú

Részletesebben

Közmeghallgatás. A Vértesszõlõsi Önkormányzat tájékoztató kiadványa 2007. december XIII. évfolyam 11. szám

Közmeghallgatás. A Vértesszõlõsi Önkormányzat tájékoztató kiadványa 2007. december XIII. évfolyam 11. szám A Vértesszõlõsi Önkormányzat tájékoztató kiadványa 2007. december XIII. évfolyam 11. szám Közmeghallgatás Közmeghallgatást tartottak november 9-én Vértesszőlősön. A fórumra közel százan érkeztek, hogy

Részletesebben

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275 2016. JANUÁR Címlapsztori főcíme A tartalomból: Önkormányzati hírek 1-2. oldal Óvodai hírek 2. oldal Iskolai hírek 3. oldal Visszatekintő 4-5. oldal Felhívások 6. oldal Közelgő események: Iskolás farsang

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a városban működő civilszervezetek, helyi önszerveződő közösségek és egyének

Részletesebben

Leonardo pályázat "Egy nyelven beszélünk, a divat nyelvén! " Beszámoló a szakmai gyakorlatról Finnország Hämeenlinna 2010.január.30-február.

Leonardo pályázat Egy nyelven beszélünk, a divat nyelvén!  Beszámoló a szakmai gyakorlatról Finnország Hämeenlinna 2010.január.30-február. Leonardo pályázat "Egy nyelven beszélünk, a divat nyelvén! " Beszámoló a szakmai gyakorlatról Finnország Hämeenlinna 2010.január.30-február.28 Készítette: Antal Szabina Emese 14.Ru Küldő intézmény: SzSzKSz

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁMOP-3.1.4

ÖSSZESÍTŐ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁMOP-3.1.4 ÖSSZESÍTŐ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0501 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZATI PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁRÓL A SZÉKESFEHÉRVÁRI HERMANN LÁSZLÓ ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

Részletesebben

IV. FÖLDMÉRÕ TALÁLKOZÓ

IV. FÖLDMÉRÕ TALÁLKOZÓ S Z E M L E IV. FÖLDMÉRÕ TALÁLKOZÓ Csíksomlyó, 2003. június19 22. Dr. Ferencz József levezetõ elnök (és az EMT Földmérõ Szakosztály elnöke) fotók: Hodobay-Böröcz András A már hagyományosnak minõsített,

Részletesebben

A kultúra és nyugalom völgye.

A kultúra és nyugalom völgye. Vereb A kultúra és nyugalom völgye. Vereb község Fejér megyében fekszik a Velencei-tótól 15 km-re, északra. Lakosainak száma 829 fő. Kicsi település, vendégszeretete annál nagyobb. Látogasson el hozzánk

Részletesebben

www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi

www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi VIII. évf. 3. sz. 2011. június www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi ajándékot önkormányzat falujának, mint egy ilyen szép óvodát mint a mienk? Május 28- án vehették birtokukba óvodásaink

Részletesebben

Születési dátumom: év..hónap nap.(pl.: 2005.10.12.)

Születési dátumom: év..hónap nap.(pl.: 2005.10.12.) Mérési azonosító (Nem kell kitöltened!) Egészség kérdőív 8. osztályos tanulók részére Születési dátumom: év..hónap nap.(pl.: 2005.10.12.) Kérlek, hogy válaszodat jelöld így! (Ha elrontottad a választ,

Részletesebben

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31.

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. 1. Szervezet adatai Név: TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Telefon: +36 30 3900105 Internet:

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A Közhasznú Harmónia Háza Hagyományőrző és Természetvédő Egyesület közgyűlése a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. Törvény 19. (1) bekezdése alapján az Egyesület 2008.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS BÖLCSŐDÉJE MŰKÖDÉSÉRŐL, SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL 2014-2015

BESZÁMOLÓ TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS BÖLCSŐDÉJE MŰKÖDÉSÉRŐL, SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL 2014-2015 BESZÁMOLÓ TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS BÖLCSŐDÉJE MŰKÖDÉSÉRŐL, SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL 2014-2015 Készítette: Dancza Istvánné bölcsődevezető Tartalomjegyzék Az intézmény adatai... 1 Intézményünk ellátó rendszerben

Részletesebben

Esélyt a nőknek! Jelen kiadványunkban a Be Prepared! Club módszertanát ismertetjük.

Esélyt a nőknek! Jelen kiadványunkban a Be Prepared! Club módszertanát ismertetjük. 1 Esélyt a nőknek! Az Esélyt a nőknek! a Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány projektje, amit a Norvég Civil Alap segítségével valósult meg. A program 5 alprojektből állt össze, amelyek a következők:

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja http://erdisportiskola.sulinet.hu 2015. január A 2014/15 tanév első féléve január 16-án fejeződött be. A tanulók az eltelt időszakban nyújtott

Részletesebben

Úton a világ megismerése felé

Úton a világ megismerése felé Úton a világ megismerése felé Világos Nándor 12.A Korán kelés. Álmosság. Hétfő. A reggeli kapkodás mintha egy másik, egy gyorsabb időben zajlana. Hideg, rossz idő. Kocsiút, szerencsére dugó nélkül. Elválás,

Részletesebben

2016. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja

2016. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Elballagtak nagycsoportos óvodásaink. Búcsút vettek az óvodától, az óvó néniktől, kispajtásoktól és a játékoktól. Szeptembertől várja őket az iskolapad

Részletesebben

Zalahaláp Község Helyi Esélyegyenlőségi Programjának Felülvizsgálata

Zalahaláp Község Helyi Esélyegyenlőségi Programjának Felülvizsgálata Zalahaláp Község Helyi Esélyegyenlőségi Programjának Felülvizsgálata 2015 A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életkörülményeinek javítását szolgáló Helyi Esélyegyenlőségi Program (a továbbiakban:

Részletesebben

Új játszótér épült községünkben

Új játszótér épült községünkben V. évf. 4. sz. 2008. október www.kiralyhegyes.hu Új játszótér épült községünkben A játszótérnek annak a helynek kell lennie, ahol a gyerekek felszabadultan és lehetőség szerint korlátozás nélkül játszhatnak,

Részletesebben

INNOVÁCIÓ ADVENT-3 HETES PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI

INNOVÁCIÓ ADVENT-3 HETES PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI INNOVÁCIÓ ADVENT-3 HETES PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI AZ INNOVÁCIÓRÓL Az iskolánkban sok-sok évre visszamenő hagyománya van a karácsonyi műsornak, a tavalyi projekt azonban sokkal több volt ennél.

Részletesebben

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása 1/2013.(II.14.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február hó 14. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. N a p i r e n d: 1. Napirendi pont: Beszámoló a két ülés

Részletesebben

PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014

PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014 PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014 Mindig jó érzés visszagondolni egy évre és végigtekinteni rajta, megállapítani, hogy mennyi élménnyel gazdagodtunk. Plébániánkon is számos esemény, program volt, a szokásos ifjúsági

Részletesebben

A Török Flóris Általános Iskola 2013-2014-es tanév ÖKO-munkaterve

A Török Flóris Általános Iskola 2013-2014-es tanév ÖKO-munkaterve A Török Flóris Általános Iskola 2013-2014-es tanév ÖKO-munkaterve Hónap Tevékenység Résztvevők neve Felelős Határidő Várt eredmény Szeptember Papírgyűjtés kihirdetése Használt elemek gyűjtése Tisztasági

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja IX. évfolyam 1. szám 2016. március Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő

Részletesebben

2014 / 2015-as tanév értékelése

2014 / 2015-as tanév értékelése 2014 / 2015-as tanév értékelése A 2014 15 ös tanévre való felkészülés izgalmakkal sok munkával kezdődött. Befejeződött az intézmény teljes körű felújítása, és a nyár végén ismét elfoglalhattuk az immár

Részletesebben

TURISZTIKAI BESZÁMOLÓ HELIKON KASTÉLYMÚZEUM KESZTHELY

TURISZTIKAI BESZÁMOLÓ HELIKON KASTÉLYMÚZEUM KESZTHELY 10. sz. melléklet TURISZTIKAI BESZÁMOLÓ HELIKON KASTÉLYMÚZEUM KESZTHELY A Helikon Nonprofit Kft. a 2007-2013-as fejlesztési ciklusban 14 pályázat keretében összesen 2.774.461.942 Ft értékű fejlesztést

Részletesebben

A celldömölki Vulkánfürdőbe jártak a sajátos nevelésű tanulók

A celldömölki Vulkánfürdőbe jártak a sajátos nevelésű tanulók Istvánné és Mihalkovitsch Gertrúd. Örültünk a medence vízének, habár az idő nem nekünk kedvezett. Így is élveztük a fedett medencéket, csúszdákat és az élménymedencéket és mosolyogtunk mi a nap helyett

Részletesebben

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15.

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. 1994-2009 15 évesek lettünk! EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. ÉVFORDULÓJÁT A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR Képeink a 2008. év legrangosabb

Részletesebben

Nyitnikék nagycsoport

Nyitnikék nagycsoport A TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0114 Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Szegvár-Mártély ÁMK óvodáiban és iskoláiban Szegvár-Mártély ÁMK Kurca-parti Óvoda Szegvár, Hunyadi u. 25. BESZÁMOLÓ Szegvár a vizek falva

Részletesebben

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása:

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása: SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Bodrogközi Információs Pontok (BIP) című programban (TÁMOP-5.1-11/1/A-2012-0009) a közösségfejlesztő munkatárs havi tevékenységérő ALAPADATOK Név: Sveda Bernadett Település: Bodroghalom

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének, valamint a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzatnak 2012. december 17-i Közmeghallgatásáról és Falugyűlésről 1 Készült:

Részletesebben

18. óra MAGYAR NÉPI FAZEKASSÁG

18. óra MAGYAR NÉPI FAZEKASSÁG 18. óra MAGYAR NÉPI FAZEKASSÁG A kerámia cserépedények ismertetésekor már szóltunk néhány szót a fazekasságról, most lássunk néhány dolgot részletesebben is. A több mint 60 magyar fazekas központban, eltérő

Részletesebben

Szabó Noémi: A Szív ébredése

Szabó Noémi: A Szív ébredése Szabó Noémi: A Szív ébredése Élt egy szív, mely nem tudott úgy szeretni, ahogyan az benne élt. Egyszerűen nem emlékezett, mi szerepe van ezen a Bolygón. A harsány világ zaja taszította, s nem tudott mit

Részletesebben

Népi játékok foglalkozások

Népi játékok foglalkozások Népi játékok foglalkozások Szélkakas népi játszópark (Kosaras körhinta, népi játékok) A népi játékok, nem csupán látványos népművészeti alkotások, hanem fejlesztő hatású kreatív, embert próbáló ügyességi

Részletesebben

Régi Idők Tere 2014 rendezvény szakmai beszámoló

Régi Idők Tere 2014 rendezvény szakmai beszámoló Régi Idők Tere 2014 rendezvény szakmai beszámoló Szolnok és térségének turizmusfejlesztésében kiemelkedő szerepet játszik a fesztiválturizmus adta lehetőségek kihasználása, melyre mind a földrajzi adottságok

Részletesebben

Erdei iskola Kétbodonyban 2010. május25-29. Zrínyi Ilona Általános Iskola 5. osztályosai

Erdei iskola Kétbodonyban 2010. május25-29. Zrínyi Ilona Általános Iskola 5. osztályosai Erdei iskola Kétbodonyban 2010. május25-29. Zrínyi Ilona Általános Iskola 5. osztályosai Iskolánkban először került sor a tanulásszervezés e formájára. Az erdei iskola sajátos, a környezet adottságaira

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Az Országos Könyvtári Napok rendezvényei a fiókkönyvtárakban

Az Országos Könyvtári Napok rendezvényei a fiókkönyvtárakban Szakmai beszámoló a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Közgyűjtemények Kollégiuma konferenciák, rendezvények, szakmai tapasztalatcserék, műhelybeszélgetések megvalósítására kiírt pályázathoz Altéma kódszáma:

Részletesebben

Köszöntő. 2013. február 11. II. évfolyam 1. szám

Köszöntő. 2013. február 11. II. évfolyam 1. szám 2013. február 11. II. évfolyam 1. szám Köszöntő Szeretettel köszöntök minden kedves olvasót az idei év első kiadványának megjelenése alkalmából. A témák a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódnak, így minden

Részletesebben

Az élet napos oldala

Az élet napos oldala Az élet napos oldala írta Mercz Tamás E-mail: mercz_tomi@hotmail.com Első rész Minden kicsiben kezdődik el A fűnyíró idegesítő berregő motorhangja teljesen betölti szobám zegzugait. Zúg a rikítóan kék

Részletesebben