A JÁTÉKOS KARAKTEREK. Az itt olvasható magyar kifejezések a magyarul kiadott DnD 3.0 alapkönyv szerint kerültek használatra.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A JÁTÉKOS KARAKTEREK. Az itt olvasható magyar kifejezések a magyarul kiadott DnD 3.0 alapkönyv szerint kerültek használatra."

Átírás

1 A JÁTÉKOS KARAKTEREK Itt következik a történetben alakítható 6 JK leírása. Ezek közül választ egyet a résztvevő csapat minden tagja. Az itt megadottakon kívül a játékos színesítheti a karaktereket. A nevüket és a bővebb hátterüket ő adja meg, de ez semmilyen előnyhöz nem juttathatja (felszerelés, képesség, jártasság stb) azokon kívül, amiket itt leírtunk. Hátrébb található egy névlista, melyek a világon és a történet helyszínéül szolgáló országban gyakoriak. Természetesen a kiválasztott karakter neme megegyezik az őt alakító játékoséval, hacsak nem a játékos másként nem dönt. Mindegyikük ember. A karakter kinézetét is a játékos határozza meg, akárcsak korát, de ebbe a mesélőnek is van beleszólása (túl extrém esetek, melyek nem feleltethetőek meg az itteni koncepciónak nem elfogadhatóak). A megadott értékek csak a legszükségesebbek, minden mást ki tudnak számolni a játékosok a segítségükkel (tehát egy képzettségnél feltüntetett érték azt mutatja, mennyi van ráosztva, a vonatkozó tulajdonságból származó bónusz hiányzik), illetve azzal a kéréssel élnénk feléjük, hogy az általuk választott karaktert és annak már kiszámolt értékeit papíron vagy elektronikus úton hozzák magukkal. Az itt olvasható magyar kifejezések a magyarul kiadott DnD 3.0 alapkönyv szerint kerültek használatra.

2 A HARCOS Kaszt: Harcos Szint: I. Jellem: Kaotikus Semleges/ Kaotikus Jó/ Semleges (a játékos választása) Háttér: A harcos a háború által megtépázott országokat járja, igazi vagabond. Sok helyen szolgált már, zsoldosként keresi kenyerét. Egy barátja, Walter, akivel régen szolgált üzent neki, hogy egy elképesztően ígéretes fogásról hallott, egy elásott kincsről messze Délen egy hegyi település, Árnyasd közelében. Egy onnan elmenekült lakos mesélt neki a kincsről egy fogadóban, meg arról, hogy valami átok ül a vidéken. Walter nem babonás ember, így felkerekedett, hogy odautazzon, ám előtte üzent a harcosnak, hogy találkozzanak Keresztutak-nál, egy Árnyasd közelében levő településen, mert nem akar egyedül belevágni. A harcos felkerekedett, de mikor Keresztutakba ért kiderült, hogy Walter már elment; pár napja Délnek indult, mert nem akart tovább várni. A harcos így utána indul, egyrészt, hogy régi cimboráját megtalálja, másrészt, mert az emlegetett kincs is érdekli. Kapcsolat a többi karakterrel: Ha a Tolvaj is kiválasztásra kerül egy másik játékos által, akkor a harcossal egy időben érkezik Keresztutakba. Jól ismerik egymást és Waltert, aki üzent a tolvajnak is. Együtt kerekednek fel haszon és Walter megtalálásának reményében. Ha a Tolvaj nem került kiválasztásra, akkor mindez természetesen nem történik meg. Erő: 15 Ügyesség: 13 Állóképesség: 16 Intelligencia: 12 Bölcsesség: 9 Karizma: 9 Életerő: 16 Szakértelmek: soregar-i nyelv (írás/olvasás képzettséggel NEM rendelkezik), Lovaglás 3, Keresés 2, Úszás 3, Mászás 2 Képességek: Edzettség, Fegyver Fókusz (hosszúkard), Kaszabolás Felszerelés: Hosszú kard, kardhüvely, tőr, tömlő, takaró, hátizsák, fáklya (x2), tűzszerszám, fenőkő, praktikus ruházat (bőrből és vászonból), hosszú láncing és bőrvért kombinációjával készült vért (értékei a teljes láncingével egyeznek meg), kis acél pajzs, hátasló (felszerszámozva, nyeregtáskákkal)

3 A TOLVAJ Kaszt: Kalandor Szint: II. Jellem: Kaotikus Semleges/Kaotikus Jó/Semleges/Semleges Gonosz (a játékos választása) Háttér: A tolvaj a háború által megtépázott országokat járja, igazi vagabond. Sok helyen megfordul, és mindenféle illegális, de kevéssé ártalmas munkákkal keresi kenyerét. Egy barátja, Walter, akivel régen együtt rabolták ki egy kereskedő raktárát, üzent neki, hogy egy elképesztően ígéretes fogásról hallott, egy elásott kincsről messze Délen egy hegyi település, Árnyasd közelében. Egy onnan elmenekült lakos mesélt neki a kincsről egy fogadóban, meg arról, hogy valami átok ül a vidéken. Walter nem babonás ember, így felkerekedett, hogy oda utazzon, ám előtte üzent a tolvajnak, hogy találkozzanak Keresztutaknál, egy Árnyasd közelében levő településen, mert nem akar egyedül belevágni. A tolvaj felkerekedett, de mikor Keresztutakba ért kiderült, hogy Walter már elment, pár napja Délnek indult, mert nem akart tovább várni. A tolvaj így utána indul, egyrészt, hogy régi cimboráját megtalálja, másrészt, mert az emlegetett kincs is nagyon érdekli. Kapcsolat a többi karakterrel: Ha a Harcos is kiválasztásra kerül egy másik játékos által, akkor a tolvajjal egy időben érkezik Keresztutakba. Jól ismerik egymást és Waltert, aki üzent a harcosnak is. Együtt kerekednek fel haszon és Walter megtalálásának reményében. Ha a Harcos nem került kiválasztásra, akkor mindez természetesen nem történik meg. Erő: 10 Ügyesség: 17 Állóképesség: 10 Intelligencia: 14 Bölcsesség: 12 Karizma: 14 Életerő: 12 Szakértelmek: Soregar-i nyelv (Írás/olvasás képzettséggel NEM rendelkezik), Akrobatika 5, Értékbecslés 5, Csendes Mozgás 5, Szerencsejáték (Int) 5, Szakma/Szakács 5, Tolvajnyelv 5, Rejtőzködés 5, Mászás 5, Zsebmetszés 5, Zárnyitás 5 Képességek: Kitérés, Figyelmesség Speciális képességek: Orvtámadás +1D6, Elugrás Felszerelés: Rövid kard, kardhüvely, 2 tőr, 5 dobótőr, bunkósbot, tömlő, takaró, hátizsák, tarisznya, tűzszerszám, 1 flaska lámpásolaj, kis kézilámpás, mászó-karmok, tolvajszerszámok (bőr táskában), egyszerű ruházat, 16m kötél, kulacs, csáklya, bőrvért, kis vaslábas, fűszerek, kártyapakli

4 A LOVAG Kaszt: Lovag Szint: I. Jellem: Törvényes Jó Háttér: A Lovag az Ezüst Kehely Lovagrend tagja, amelyet Soregar egyik legrégebbi lovagrendjeként ismernek, védelmezőjük Ienar. A kehely, mely a rend jelképe egy alkalommal az Avatár kezében egyszerű kehelyből gyógyító ereklyévé vált, s lovagrend alakult azokból, akik a kelyhet őrzik és az Avatár tanításai alapján élnek egy militáns szervezetben. Természetesen a mágikus kehely szimbolizálja a megtisztulást, az igazságot, és a legszentebb erőt is, mely áthatja a halandókat, így a lovagi erényeken kívül ezek az eszmék és erények is a rend sajátjai. Bár nagy részük a fővárosi rendházukban őrzi az Ezüst Kelyhet, sokan járják a világot újabb tanítványok és apródok után kutatva, hogy igaz szívű követőket leljenek. Olykor a Régens, az udvar, vagy Ienar Egyháza (melyhez lazán kötődnek) feladatokat adnak egy-egy lovagnak, vagy csoportnak. A JK lovag egy ilyen feladatot kapott a feletteseitől: hírek érkeztek arról, hogy valami gonosz dolog folyik Árnyasd elszigetelt hegyi települése körül, és ezért a rend elküldi egyik bajnokát, hogy járjon a dolgok után. A rend keveset tud arról a vidékről, de egyértelmű, hogy valakinek fel kell lépni, ha tényleges gondok vannak. A lovag háromheti utazás után érkezik Árnyasdra. Kapcsolat a többi karakterrel: Ha a Pap is kiválasztásra kerül egy játékos által, akkor a lovag feladata az lesz, hogy a Papot kísérje el Árnyasd-ra, és együtt derítsék ki mi történik ott, segítsenek a helyieknek. A Pap nem felettese, hanem bajtársa. A hosszú út során viszonylag jól összeismerkedtek. Ha a Pap nem kerül kiválasztásra, mindez nem történik meg. Erő: 13 Ügyesség: 10 Állóképesség: 15 Intelligencia: 12 Bölcsesség: 14 Karizma: 14 Életerő: 15 Szakértelmek: Soregar-i nyelv Írás/olvasás, Ismeret/Címertan 3, Lovaglás 3, Gyógyítás 3, Diplomácia 3 Képességek: Fegyver Fókusz (nehéz buzogány), Edzettség Speciális képességek: gonosz érzékelése, isteni kecsesség, kézrátétel, isteni egészség Felszerelés: Nehéz buzogány, kis acél pajzs, tömlő, tarisznya, praktikus ruházat (tabardja kék, ezüst serleggel), kötszer és gyógyszerek, hosszú kard, kardhüvely,fél lemezvért, szent szimbólum (ezüstmedál kehellyel), hátasló (felszerszámozva, nyeregtáskákkal)

5 A PAP Kaszt: Ienar papja Szint: II. Jellem: Semleges Jó/Törvényes Jó (a játékos választása) Háttér: A Pap Ienar Egyházának tagja, akit a szent rítus keretében felkentek, és aki istenétől kapott mágikus erőknek parancsol. Gyógyító erő és félelmet nem ismerő hit jellemzi. Többször járt már el az egyház utasítására különféle ügyekben. Most az egyház híreket kapott arról, hogy a Déli hegyekben megbúvó Árnyasd-on valami gonosz dolog garázdálkodik, és az egyház meg akar bizonyosodni annak mibenlétéről, ezért egy ügynököt küldenek, hogy vegye fel a kapcsolatot a helyi pappal (tudomásuk szerint a község temploma működik), és járjon a dolog végére. A pap így háromheti hosszú út után érkezik Árnyasd-ra. Kapcsolat a többi karakterrel: Ha a Lovag is kiválasztásra kerül egy játékos által, akkor a pap az ő személyében kap kíséretet és segítséget az Ezüst Kehely Lovagrendtől (lásd A Lovag ). Egyikük sem felettese a másiknak, hanem együtt kell működniük a megbízatás során, így együtt indulnak útnak. A hosszú út során viszonylag jól összeismerkednek. Ha a Lovag nem kerül kiválasztásra, mindez nem történik meg. Erő: 10 Ügyesség: 10 Állóképesség: 15 Intelligencia: 13 Bölcsesség: 16 Karizma: 12 Életerő: 14 Szakértelmek: Soregar-i nyelv - Írás/olvasás, Ismeret/Vallás 3, Ismeret/Történelem 2, Gyógyítás 3, Lovaglás 2, Diplomácia 3 Képességek: Fegyver Fókusz (harci kalapács), Extra Elűzés Speciális képességek: Élőholtak elűzése/megfeddése, Spontán gyógyítás Szférák: Gyógyítás (gyógyítás varázslatok 1 szinttel magasabbnak minősülnek), Védelem (napi egy védelem varázs) Szféra varázslatok: Könnyebb sebek gyógyítása (Cure Light Wounds), Menedék (Sanctuary) Felszerelés: Harci kalapács, kis acél pajzs, tarisznya, Az Igék Könyve, Szent szimbólum (Ienar jelképével), láncing, egyszerű ruházat, kötszer és gyógyszerek, hátasló (felszerszámozva, nyeregtáskákkal)

6 A VÁNDOR Kaszt: Vándor Szint: I. Jellem: Kaotikus Jó/Semleges Jó/Kaotikus Semleges/ Semleges (a játékos választása) Háttér: A Vándor Soregar Déli, hegyes-völgyes régiójának őrzője, aki a természet gyermeke. A szabad ég alatt él, és bejárta az ismert világ nagy részét. Az emberek sosem érdekelték, ám a természet szépségei és lakói annál inkább. Mikor Vortakhodlak, az erdei démon hívta magához a Vándort, ő felelt a hívó szóra. Azóta az erdőisten nevében járja a világot és segít teremtményein. Árnyasdon sosem járt még, sem az azt övező völgyben, de egyik útja során pár hete nyugtalanságot érzett az erdőkben és a gonosz erő forrásának a Déli hegyek ezen eldugott környéke tűnt. Keresztutak lakói megerősítették a vándor gyanúját: valami gonosz dolog lakozik a hegyekben, és Árnyasdon egy átokról beszélnek. Mivel a vidék védelme a feladata, a vándor felkerekedett, hogy utána járjon, mi történik. Kapcsolat a többi karakterrel: Ha a Mágus is kiválasztásra kerül egy másik játékos által, akkor a varázstudó felkeresi a vándort a modul cselekménye előtt 2 héttel. Mint kiderül, a varázslórend egykor segített Brom Oakheart-nak, aki a Vándor egyik tanítója és barátja volt, mielőtt évekkel ezelőtt meghalt. Ennek a segítségnek a fejében a varázslórend lekötelezettje lett. A Mágusnak szüksége van valakire, aki elkíséri Árnyasd-ra, ahol a Rend nevében nyomoz. Mivel a Vándor is hallott az ottani furcsaságokról, és mivel le akarja róni egykori tanítója tartozását, csatlakozik hozzá, hogy együtt derítsék ki, mivel van dolguk. Ha a Mágus nem kerül kiválasztásra, mindez nem történik meg. Erő: 13 Ügyesség: 16 Állóképesség: 15 Intelligencia: 10 Bölcsesség: 14 Karizma: 11 Életerő: 15 Szakértelmek: Soregar-i nyelv (Írás/olvasás képzettséggel NEM rendelkezik), Állati Érzék 3, Irányérzék 3, Vadonismeret (erdő) 3, Csendes Mozgás 3, Rejtőzködés 3, Észlelés 1 Képességek: Figyelmesség, Edzettség Speciális képességek: Választott ellenség: fenevadak (beasts), Amikor könnyű vértet visel (avagy semmilyen vértet sem) úgy harcol két fegyverrel, mintha rendelkezne a Kétkezesség és a Harc Két Fegyverrel képességekkel, Nyomolvasás Felszerelés: 2 handzsár, 2 kardhüvely, tőr, íjtok, rövid íj, tegez, tömlő, takaró, hátizsák, tarisznya, kova és acél, praktikus erdei ruházat (bőrből és vászonból), szegecselt bőrvért, 18 vadásznyíl

7 A MÁGUS Kaszt: Varázsló Szint: II. Jellem: Törvényes Semleges, Törvényes Jó, Semleges (a játékos választása) Háttér: A Mágus egyike a Kaar-Darais Konklávé varázslóinak, aki egész életét tanulással és a mágia természetének tanulmányozásával töltötte. Mivel sok tudás más országok könyvtáraiban és mestereinél található csak meg, a mágus sokat utazott már, a világ legtávolibb pontjaiba is. Mikor a Konklávé megkéri, különféle mágikus természetű feladatokat lát el, hol egyedül, hol néhány társával. Amikor legutoljára a Konklávé egyik rendházában járt néhány hete, mesterei beszámoltak neki egy különös jelenségről, mely Árnyasdot fenyegeti. Valami átok tizedeli az ottaniakat a hírek szerint, és bár a vidék nem túl fontos, az emberek pedig bizonyára túlreagáltak valami nem-mágikus jelenséget, elküldik a Mágust, hogy járjon a dolgok után. Így 3 héttel később a Mágus megérkezik Árnyasdra. Kapcsolat a többi karakterrel: Ha a Vándor is kiválasztásra kerül egy játékos által, akkor a Mágus utasítást kap arra a mestereitől, hogy az oda út során keresse fel az erdőjárót. Mint kiderül, a varázslórend egykor segített Brom Oakheart-nak, aki a Vándor egyik tanítója és barátja volt, mielőtt évekkel ezelőtt meghalt. Ennek a segítségnek a fejében a varázslórend lekötelezettje lett. A Mágusnak szüksége lesz valakire, aki elkíséri Árnyasd-ra, ahol a Rend nevében nyomoz majd. Mivel a Vándor is hallott az ottani furcsaságokról, és mivel le akarja róni egykori tanítója tartozását, csatlakozik hozzá, hogy együtt derítsék ki, mivel van dolguk. Ha a Vándor nem kerül kiválasztásra, mindez nem történik meg. Erő: 10 Ügyesség: 12 Állóképesség: 11 Intelligencia: 16 Bölcsesség: 15 Karizma: 14 Életerő: 8 Szakértelmek: Soregar-i nyelv - Írás/olvasás, Ismeret/Történelem 4, Mágiaismeret 4, Lovaglás 3, Alkímia 3, Diplomácia 3, Gyógyítás 2, Ismeret/Herbalizmus 3 Képességek: Varázslás Harcban, Vasakarat Speciális képességek: famulus idézés, tekercsírás Varázslatok: 0. szintű varázslatok: Ellenállás (Resistance), Dermesztő Sugár (Ray of Frost), Fénysugár (Light), Élőholtak Büntetése (Disrupt Undead), Varázslatos Kéz (Mage Hand), Kovácskezek (Mending),

8 Mágia Észlelése (Detect Magic), Mágia Olvasása (Read Magic), Szemfényvesztés (Prestidigitation), Képzelt Hangok (Ghost Sound), Bódulat (Daze) 1. szintű varázslatok: Védelem a Gonosz Hatalmától (Protection from Evil), Varázslók Vértje (Mage Armor), Mágikus Lövedék (Magic Missle), Lángoló Kezek (Burning Hands), Álca (Change Self), Élőholtak Észlelése (Detect Undead), Riadó (Alarm), Kence (Grease), Ugróvarázs (Jump), Titkos Ajtó Észlelése (Detect Secret Doors), Pontos Csapás (True Strike) Felszerelés: Hosszú bot, rövid kard, kardhüvely, tőr, tarisznya, varázskönyv, praktikus utazóruházat, kötszer és gyógyszerek, 3 ív papír, írótoll, tinta, tekercstartó tok, kulacs, takaró, tűzszerszám, hátasló (felszerszámozva, nyeregtáskákkal), kréta, 2 gyertya, a Konklávé pecsétgyűrűje (ezzel igazolhatja bizonyos emberek számára, hogy a varázslórend tagja), 4 varázstekercs (a játékos kiválaszt a karakter által ismert 4 varázslatot szabadon, ezek lesznek a tekercseken) Famulusok: a Játékosok Könyvében felsorolt famulusok közül lehet választani. Az empatikus kapcsolat használatánál figyelembe kell venni, hogy a famulusnak 6-os intelligenciája van, ráadásul másképpen is látja a világot, mint az emberek. Ez a kommunikáció sokkal inkább történik meg érzetekben és képekben, mint konkrét szavakkal. Gyakori keresztnevek Soregar-ban Férfi nevek: Mauriac, Victor, Bran, Neel, Cale, Derek, Brenain, Reinhard, Ciaran, Darras, Roland, Sigmund, Duncan, Eamon, Alisander, Aldwyn, Clovis, Eric, Wilhem, Lothar, Garrick, Eacwell, Niall, Osgar, Aidan, Cormac, Angus, Ronan, Heinrich, Thamas, Arthur Női nevek: Naesa, Linneth, Katrine, Ros, Aillean, Deirdre, Neela, Riona, Sorsha, Ullach, Fiona, Anya, Iarla, Leesha, Nessa, Moreen, Orla, Treesha, Rista, Gerda, Hildise, Crada, Ardis, Elin, Sybil, Mara, Lynn, Marget, Brine Utónevek Sok ember nem rendelkezik utónévvel. A nemesek utóneveit mindig Ver (férfi) vagy Di (nő) választja el a keresztnévtől (Ver Reiner, Ver Cobard, Di Marchen). A lovagi cím Serra, mely ha nemesi névhez párosul, összeolvad vele: Victor Ver Serra Rothmar. Ha közember utónévvel rendelkezik, akkor valami sokkal egyszerűbb neve van, mely valamely foglalkozásból, vagy régi lakhelyből való, esetleg valamely tulajdonságot, vagy erényt (akinek van) mutat, gyakran módosulással: Eckhorn (hely), Loorie (szakma), Feldmoore (hely), Brightmane (erény).

KÉPESSÉGEK ELŐFELTÉTEL(EK) KÉPESSÉG FAJTÁK HARCOS BÓNUSZ KÉPESSÉGEK VARÁZSTÁRGY ALKOTÓ KÉPESSÉGEK

KÉPESSÉGEK ELŐFELTÉTEL(EK) KÉPESSÉG FAJTÁK HARCOS BÓNUSZ KÉPESSÉGEK VARÁZSTÁRGY ALKOTÓ KÉPESSÉGEK KÉPESSÉGEK ELŐFELTÉTEL(EK) Egyes képességek előfeltételekkel rendelkeznek. A karakterednek rendelkeznie kell a megadott tulajdonságértékkel, kasztjellemzővel, képességgel, képzettséggel, alap támadás bónusszal

Részletesebben

A parkok szerepe a városi életminőség javításában

A parkok szerepe a városi életminőség javításában MINDENNAPI ÉLETÜNK A parkok szerepe a városi életminőség javításában Tárgyszavak: városi zöldterület; várostervezés; fenntarthatóság; park; életminőség; árképzés; lakásár. A természeti környezet megőrzésére

Részletesebben

Tükörmágia. A tükörmágia varázslatai: Tükörbirtoklás. Tükörnagyítás

Tükörmágia. A tükörmágia varázslatai: Tükörbirtoklás. Tükörnagyítás Tükörmágia A tükörmágia a boszorkánymágia egy kevéssé ismert fejezete. Eredete a kyr időkbe, ha nem régebbre nyúlik vissza, különös, hogy sok crantai eredetű boszorkányszekta eszköztárában fellelhető.

Részletesebben

DUNGEONS & DRAGONS. Konverziós segédlet

DUNGEONS & DRAGONS. Konverziós segédlet DUNGEONS & DRAGONS Konverziós segédlet BEVEZETÉS... 2 A KORÁBBI KIADÁSOK KARAKTEREI... 2 Szint és tapasztalat...2 Újdonságok a kettős- és többkasztúsággal kapcsolatban...2 Néhány régi kifejezés új neve...3

Részletesebben

Veterán íjász... 21 Elit íjász... 21 Jóság lovagja... 21 Nomádok... 22 Nomád felderítő... 22 Nomád harcos... 23 Nomád sámán... 23 Nomád törzsfő...

Veterán íjász... 21 Elit íjász... 21 Jóság lovagja... 21 Nomádok... 22 Nomád felderítő... 22 Nomád harcos... 23 Nomád sámán... 23 Nomád törzsfő... Mithrill Bestiárium TARTALOMJEGYZÉK Állatok...5 Farkas...5 Hiéna...5 Kígyó...6 Krokodil...6 Kutya...7 Ló...7 Macska...7 Medve...8 Oroszlán...8 Pók...9 Reu...9 Skorpió...9 Tigris... 10 Vadászsólyom... 10

Részletesebben

A TERRORIZMUS FENYEGETÉSÉNEK VIZSGÁLATA A FELDERÍTÉSRE GYAKOROLT HATÁS ALAPJÁN BEVEZETÉS ÁLTALÁNOS ISMÉRVEK

A TERRORIZMUS FENYEGETÉSÉNEK VIZSGÁLATA A FELDERÍTÉSRE GYAKOROLT HATÁS ALAPJÁN BEVEZETÉS ÁLTALÁNOS ISMÉRVEK A NEMZETKÖZI TERRORIZMUS ELLENI HARC MURI LÁSZLÓ HOLNDONNER HERMANN FORRAY LÁSZLÓ A TERRORIZMUS FENYEGETÉSÉNEK VIZSGÁLATA A FELDERÍTÉSRE GYAKOROLT HATÁS ALAPJÁN BEVEZETÉS 2001. szeptember 11-től már globális

Részletesebben

Ha bármilyen észrevételed van a táblázattal kapcsolatban, írj! sufnee@freemail.hu

Ha bármilyen észrevételed van a táblázattal kapcsolatban, írj! sufnee@freemail.hu Bajvívó Faj: ember, félelf, kyr-vérű Jellemző: Tudat 2+, Gyorsaság 2+ Képzettségek: Akrobatika 6+, Ismeret Etikett 6+, Ismeret Nemesség 4+, Ismeret Párbajozás 6+ Képességek: Nagyvilági Kapcsolatok, Fegyverforgatás

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1878-ban és 1991-ben megállapított címere

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1878-ban és 1991-ben megállapított címere Vármegyék és szabad kerületek 197 Jász-Nagykun-Szolnok megye 1878-ban és 1991-ben megállapított címere Botka János Az emberek csoportjai, közösségei már kezdetektől hitték a jelképek erejét. A legkülönbözőbb

Részletesebben

Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) Horváth Géza. PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu ELMARADT BŰNBÁNAT

Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) Horváth Géza. PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu ELMARADT BŰNBÁNAT Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ELMARADT BŰNBÁNAT Alapige: Lukács 11,37-54 Beszéd közben egy farizeus arra kérte őt, hogy ebédeljen nála. Jézus bement,

Részletesebben

Védelem bónusz. A kaszt védelem bónusz

Védelem bónusz. A kaszt védelem bónusz Védelem bónusz A normál D&D szabályok szerint a karakterek szintjük emelkedésével egyre jártasabbak lesznek a támadásban, de a támadások elkerülésében nem. A védelem tekintetében a karakterek páncélokra

Részletesebben

GISELLE. FIATALEMBER HANGJA Szegény Nagyika! Micsoda világa volt a kottáival, fűszereivel, különös ételeivel.

GISELLE. FIATALEMBER HANGJA Szegény Nagyika! Micsoda világa volt a kottáival, fűszereivel, különös ételeivel. GISELLE Zöldes, párás üveg. Eső áztatja. Vízcseppek csorognak. Halványzöld felírat fut végi az üvegen. Az emberi lény egy esős, párás üvegen át nézi és vizsgálja a világot. Homályosan lát. A földönkívüliek

Részletesebben

A nyolc óra után, késve érkezett tanulók /orvosi, vagy szülői igazolás hiányában/ az első óra igazolatlan mulasztásnak számít.

A nyolc óra után, késve érkezett tanulók /orvosi, vagy szülői igazolás hiányában/ az első óra igazolatlan mulasztásnak számít. HÁZIREND mely a Malomvölgy Ált. Isk. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok alapján. A házirend célja és feladata: 1).Megállapítja a tanulói jogok és kötelességek

Részletesebben

Atyaság. Azt gondolom sikerült röviden bemutatni azt a kuszaságot, ami ezen a téren ma az egyházban van.

Atyaság. Azt gondolom sikerült röviden bemutatni azt a kuszaságot, ami ezen a téren ma az egyházban van. Atyaság Manapság sok szó esik a szellemi atyaságról fıként az újonnan megjelenı apostolokkal kapcsolatban. Ezt a két fogalmat sokan már összetartozó fogalomként is kezelik és ebbıl adódóan már kezd elterjedni

Részletesebben

Dungeon Twister - Paladinok és Sárkányok

Dungeon Twister - Paladinok és Sárkányok Dungeon Twister - Paladinok és Sárkányok Figyelem: Ahhoz, hogy ezt a kiegészítőt használni tudd, szükséged lesz egy Dungeon Twister alapcsomagra. Tartalom: 8 négyzet alakú szoba 2 szett token (mindkét

Részletesebben

Wier. Korkategóriák: Választható kasztok. Különleges képességek: Tulajdonságok

Wier. Korkategóriák: Választható kasztok. Különleges képességek: Tulajdonságok MAGUS Kalandozok.hu Wier Leírás: Bizonyos szempontból nem tekinthetőek külön fajnak, nincs társadalmuk, kultúrájuk, emberként élnek, igazi kilétüket titkolva. Idővel megejtően szép férfivá vagy nővé serdülnek,

Részletesebben

MEGÉRINT A TAVASZ! NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA

MEGÉRINT A TAVASZ! NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA MEGÉRINT A TAVASZ! NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA 1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE A Megérint a tavasz! elnevezésű nyereményjáték ( Játék ) szervezője a CO-OP Hungary Zrt. (székhely: 1097 Budapest,

Részletesebben

HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET 2016/3

HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET 2016/3 HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA (TERVEZET) VÉLEMÉNYEZÉSE Tisztelt Partnereink! A Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület 2016.április 4.-én megkapta a

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Előterjesztés A Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18.

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Elnöki nyilatkozat Ukrajnáról Fehér Ház James S. Brady sajtószoba July 18, 2014 11:52 AZ ELNÖK: Jó napot kívánok. A tegnapi napon a maláj

Részletesebben

MÁRIA engesztelő népe 1 166, 257-258.

MÁRIA engesztelő népe 1 166, 257-258. MÁRIA engesztelő népe 1 MÁRIA öröksége: az engesztelő nép A magyarság önazonossága, mint engesztelő áldozat, szeretni, ahogy az Úr szeretett minket, Magyarország őrangyalának kezét fogva! Kedves Testvérek

Részletesebben

Kalandozok.hu. Pszionista

Kalandozok.hu. Pszionista MAGUS Kalandozok.hu Pszionista Shadon birodalmának titkos fegyvere a pszionisták zárt, titkos csoportja. Yneven csak Shadon földjén van pszionista nevelő kolostor. Csak az erkölcsi tisztaságáról híres

Részletesebben

Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat! (Agg 1,7)

Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat! (Agg 1,7) Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat! (Agg 1,7) U r a m, s z e r e t n é k k é s z l e n n i o r s z á g o d e l j ö v e t e l é r e! A legszebb tulajdonságok 15. Az előre gondolkodásról

Részletesebben

Dunakeszin bizonytalan a repülés, Pipishegyen lesz a téli magassági tábor. Barokamra-vizsga kötelező!

Dunakeszin bizonytalan a repülés, Pipishegyen lesz a téli magassági tábor. Barokamra-vizsga kötelező! Hullámok hátán a Mátra fölött Ugrósdy Márton 2013.10.12 11:00 Dunakeszin bizonytalan a repülés, Pipishegyen lesz a téli magassági tábor. Barokamra-vizsga kötelező! Gyöngyösön, a méltán legendás pipishegyi

Részletesebben

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16.

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. DÁVID HŐSEI GYÜLEKEZET www.davidhosei.hu istentisztelet: 2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. ÉLŐFOLYÓIRAT A D Á V I D H Ő S E I G Y Ü L E K E Z E T H E T I H Í R L E V E L E És lesz, valahová ez a

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Emerson. (Halálának 50 éves és hires úrvacsorai beszédének 100-ik évfordulójára).

Emerson. (Halálának 50 éves és hires úrvacsorai beszédének 100-ik évfordulójára). (Halálának 50 éves és hires úrvacsorai beszédének 100-ik évfordulójára). Április 27-ikén volt 50 esztendeje, hogy Ralph Waldo Emerson, Amerika legkiválóbb gondolkodója 79 éves korában örökre lehunyta szemeit.

Részletesebben

Chalydonia RPG, PBM alpha version

Chalydonia RPG, PBM alpha version Történelem Chalydonia egy önálló szigetország, nem messze A fő és egyetlen nagy kontinenstől Pagande-tól. A szigetország létrejötte önmagába képez egy régi legendát ami több mint 100 éves múlttal rendelkezik

Részletesebben

Geofrámia kivonatok - Enoszuke

Geofrámia kivonatok - Enoszuke klzg Geofrámia kivonatok - Enoszuke A Bukott Császárság - Psz. 3700 után Történelem A Sinemos-tenger északi határán a századfordulón történtek után Enoszuke császársága a világ legnagyobb részének szemében

Részletesebben

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Pasarét, 2011. szeptember 4. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Alapige: 1Sámuel 26,23-25 Az Úr mindenkinek megfizet a maga igazsága és hűsége szerint, mert

Részletesebben

VÁROSTROM. avagy Fogd a nőt és fuss! Közepes szintű partinak (3-6. TSz)

VÁROSTROM. avagy Fogd a nőt és fuss! Közepes szintű partinak (3-6. TSz) VÁROSTROM avagy Fogd a nőt és fuss! Közepes szintű partinak (3-6. TSz) Előtörténet A játékosok (bárhol is tartózkodnak éppen) ugyanazt az ajánlatot kapják: Felkérik őket - mint bátor kalandozókat - egy

Részletesebben

És a többi húzásotokat is szívesen nyilvánosságra hozom. Amiket tettetek, ahogyan dolgoztatok.

És a többi húzásotokat is szívesen nyilvánosságra hozom. Amiket tettetek, ahogyan dolgoztatok. Tisztelt Újságírók, Érdeklődők, kedves Mindnyájan! Az Usui Szellemi Iskola Közösség és elődje, a Fehérlótusz közösség 1999 óta szolgálta a magyar embereket, elsősorban a betegeket, a Lótusz szútra tanainak

Részletesebben

Wittinger László: Passiójáték

Wittinger László: Passiójáték Wittinger László: Passiójáték I. (AZ UTOLSÓ VACSORA) ELSŐ APOSTOL: Íme, Mester, elkészítettük az ételt, ahogyan kérted! JÉZUS: Vágyva vágytam arra, hogy a húsvéti bárányt veletek együtt fogyasszam el.

Részletesebben

V. MAROSMENTI FÉLMARATON, KERÉKPÁR-, ÉS GYALOGTÚRA. versenykiírása

V. MAROSMENTI FÉLMARATON, KERÉKPÁR-, ÉS GYALOGTÚRA. versenykiírása V. MAROSMENTI FÉLMARATON, KERÉKPÁR-, ÉS GYALOGTÚRA versenykiírása Időpont 2016.szeptember 17. 10.00 óra A verseny rendezője: Marosmenti Mocorgók Baráti Köre Közhasznú Egyesület Távok-rajtok kerékpáros

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

KISTARCSAI HÍRADÓ MÁRCIUS 15.

KISTARCSAI HÍRADÓ MÁRCIUS 15. KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓ LAPJA KISTARCSAI HÍRADÓ 2016 / 3. szám MÁRCIUS 15. 2 SPORT KISTARCSAI HÍRADÓ KISTARCSAI HÍRADÓ A VÁROS HÍREI 3 Ingyenes mammográfiás szűrővizsgálat Az idejében

Részletesebben

A TEMPO EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÁLTAL KÍNÁLT TEMPO EGÉSZSÉGPROGRAMOK ISMERTETÉSE

A TEMPO EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÁLTAL KÍNÁLT TEMPO EGÉSZSÉGPROGRAMOK ISMERTETÉSE TEMPO Országos Önkéntes Kiegészítő Egészségpénztár 1025 Budapest Nagybányai út 92. Levélcím: 1538 Budapest, Pf. 550. Bankszámlaszám: 12100011-10091058 Ügyfélszolgálat: 06-1-463-4603 Fax: 06-1-463-4604

Részletesebben

FELHÍVÁS! Történelemverseny a 7-8. osztályos diákok számára

FELHÍVÁS! Történelemverseny a 7-8. osztályos diákok számára FELHÍVÁS! Történelemverseny a 7-8. osztályos diákok számára Szervező: Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium A verseny témája: A honfoglalástól az Árpád-ház kihalásáig A jelentkezés feltétele: minden általános

Részletesebben

NJK statisztikák. Fegyver Tám./kör KÉ TÉ VÉ CÉ sebzés Fegyver nélkül 1x 25 50 110 5 k3+3 Csatabárd (egykezes, kétélű) 2x 30 62 111 k10+3

NJK statisztikák. Fegyver Tám./kör KÉ TÉ VÉ CÉ sebzés Fegyver nélkül 1x 25 50 110 5 k3+3 Csatabárd (egykezes, kétélű) 2x 30 62 111 k10+3 NJK statisztikák Crut Vasilios A Törpe fogadós 13 Képzettség pakk: Fp 55 Ökölharc: Af Kocsmai verekedés: Af Erő 17 Értékbecslés: Mf Ügyesség 15 Birkózás: Af 4 nyelvismeret: Af Gyorsaság 15 1 fegyverhasználat:

Részletesebben

Versenykiírás, Szervezeti Leírás

Versenykiírás, Szervezeti Leírás Versenykiírás, Szervezeti Leírás és Gyakorlati Útmutató Kőszárhegy 2012. 8152 Kőszárhegy, Kazinczy u. 12. 36209442361 Versenykiírás, Szervezeti Leírás és Gyakorlati Útmutató... 1 I. Rész... 3 A Magyar

Részletesebben

SZKA_207_05. Európából jöttünk. Versenyben a világ újrafelosztásáért

SZKA_207_05. Európából jöttünk. Versenyben a világ újrafelosztásáért SZKA_207_05 Európából jöttünk Versenyben a világ újrafelosztásáért 48 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK DIÁKMELLÉKLET DIÁKMELLÉKLET EURÓPÁBÓL JÖTTÜNK 7. ÉVFOLYAM 49 ÔSLAKÓK ÉS HÓDÍTÓK 5/1

Részletesebben

GYŐRI MOSOLYVÁR ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

GYŐRI MOSOLYVÁR ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA GYŐRI MOSOLYVÁR ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 4 LEHEL UTCAI TAGÓVODA... 7 I. BEVEZETÉS... 8 II. GYERMEKKÉP, ÓVODAKÉP... 9 III. AZ ÓVODAI NEVELÉS FELADATAI... 10 IV. AZ ÓVODAI

Részletesebben

Benedek Elek. Az aranypálca

Benedek Elek. Az aranypálca Benedek Elek Az aranypálca Volt egyszer egy öreg király, s annak három fi a. A fi úk megegyeztek, hogy elmennek országot, világot látni, de hárman háromfelé. A legidõsebb azt mondta, hogy õ megy napnyugatnak,

Részletesebben

Mindhárom fentebb említett alkotóelem képviselve van a mai külföldi magyar társadalmakban, itt az USA-ban és másutt a világon.

Mindhárom fentebb említett alkotóelem képviselve van a mai külföldi magyar társadalmakban, itt az USA-ban és másutt a világon. TÓTH ATTILA MERRE TART A NYUGATI PARTI MAGYAR KÖZÉLET? Amerika-szerte (sőt világszerte) több közös vonás van: A régebbi bevándorlás hullámainak (II. Vh. előtti, 45-ös és 56-os) a (nagyjából) közös háttér

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE KÖZÉPISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb kőbányai

Részletesebben

16. PÁL MISSZIÓI ÚTJAI 1. Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. (Apcsel 14,8-18)

16. PÁL MISSZIÓI ÚTJAI 1. Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. (Apcsel 14,8-18) 16. PÁL MISSZIÓI ÚTJAI 1. Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. (Apcsel 14,8-18) TEOLÓGIAI ALAPVETÉS (Felhasznált irodalom: Szabó Andor: Lábam előtt mécses a te igéd, Budapest, 1995; Magyarázatos

Részletesebben

Educatio 2013/4 Forray R. Katalin & Híves Tamás: Az iskolázottság térszerkezete, 2011. pp. 493 504.

Educatio 2013/4 Forray R. Katalin & Híves Tamás: Az iskolázottság térszerkezete, 2011. pp. 493 504. Az iskolázottság térszerkezete, 2011 Az iskolázottság alakulása egyike azoknak a nagy népesedési folyamatoknak, amelyekre különös figyelem irányul. Természetesen nemcsak az e területtel hivatásszerűen

Részletesebben

Autó szerviz, csere pedelec

Autó szerviz, csere pedelec A Pedelec kerékpárok elterjedésének legnagyobb akadálya, hogy a leendő felhasználói kör nem ismeri ezt a technológiát, közlekedési eszközt. A LEV járművek elterjesztésének elősegítésére (1027/2016. (II.

Részletesebben

Z sám bék jelenkori utcaneveinek

Z sám bék jelenkori utcaneveinek mertetése sajnos meghaladná ezen írás kereteit, ezért inkább csak a betekintés, az érdeklődés felkeltése volt a cél. Köszönettel tartozom a város már említett helytörténészeinek, valamint Szuchy M. Emilnek

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. május 14-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

3. 1. ADALÉKOK DR. DÉVÉNYI ENDRE MAKÓ ÉS KOLOZSVÁR EGYKORI TŰZOLTÓPARANCSNOKA ÉLETMŰVÉHEZ - TŰZOLTÓI, ÉS VERSES SZÉPIRODALMI MUNKÁSSÁGÁHOZ

3. 1. ADALÉKOK DR. DÉVÉNYI ENDRE MAKÓ ÉS KOLOZSVÁR EGYKORI TŰZOLTÓPARANCSNOKA ÉLETMŰVÉHEZ - TŰZOLTÓI, ÉS VERSES SZÉPIRODALMI MUNKÁSSÁGÁHOZ Dr. Hadnagy Imre József Dr. Dévényi Endre arcképe Dr. Endre Devenyi portrait Dr. Dévényi Endre: Öröktüzek c. műve a saját versein kívül a magyar irodalom tűzzel kapcsolatos verseiből válogatott gyűjtemény.

Részletesebben

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA ELTE TANÍTÓ ÉS ÓVÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA 2004. TARTALOMJEGYZÉK Rendészeti és vagyonvédelmi szabályzat I. Általános rendelkezések 3. oldal II. Az ELTE Tanító-és Óvóképző

Részletesebben

Prófécia-iskola 2005. 14. Tétel www.1843-chart.com 03.02.2013. Az északi király - 8. rész. 42-43-ig versig - Égyiptom. 1

Prófécia-iskola 2005. 14. Tétel www.1843-chart.com 03.02.2013. Az északi király - 8. rész. 42-43-ig versig - Égyiptom. 1 Az északi király. 8. rész: : 42-43 versig Égyiptom Prófécia-iskola 2005 Égyiptom 42. És kezeit az országokra veti, és Égyiptom földe meg nem menekedhetik. Dániel 11:42 Miért olyan nehéz egy önmegtartóztató,

Részletesebben

Az evangélium kezdete

Az evangélium kezdete Márk evangéliuma Lekció: Ézs. 40.1-11 2010. febr. 7. Textus: Mk. 1.1-15 Gazdagrét Az evangélium kezdete Márk evangéliuma a négy evangélium közül a legkorábban íródott, valamint a legrövidebb, a legtömörebb.

Részletesebben

A ladányi Krisztus Kovalovszky Dániel felvételei Libasorban dagasztják a sarat Püspökladány Újtelepének cigányai. de nekik a szent helyet jelöli

A ladányi Krisztus Kovalovszky Dániel felvételei Libasorban dagasztják a sarat Püspökladány Újtelepének cigányai. de nekik a szent helyet jelöli A ladányi Krisztus Műholdfelvételek tanúsága szerint Jézus képmása jelent meg a püspökladányi földeken kürtölte világgá a sajtó. A cigányok bár a Google-t nem ismerik hisznek a jelenésben, kápolnát állítanának

Részletesebben

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek Lekció: Lk. 15.1-3, 11b-32/Textus: Péld. 4.1-6, 17.6, 20.29, 13.24, 19.18, 23.13-16, 20.11, 22.6, 17.21, 17.25, 19.13, 20.20-21 2013. okt. 13. A bölcsesség otthon.

Részletesebben

A Hegyi Beszéd. 3. tanulmány. április 9-15.

A Hegyi Beszéd. 3. tanulmány. április 9-15. 3. tanulmány A Hegyi Beszéd április 9-15. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 15:6; Mikeás 6:6-8; Máté 5 7; 13:44-52; Lukács 6:36; Róma 7:7; 8:5-10 Amikor befejezte Jézus ezeket a beszédeket, a

Részletesebben

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 Energiatermelési, energiafelhasználási és hulladékgazdálkodási technológiák vállalati versenyképességi, városi és regionális hatásainak komplex vizsgálata és modellezése

Részletesebben

Kapos Baranta Egyesület

Kapos Baranta Egyesület I. Rosseb Kupa Déli Végek Baranta Versenye 2014. kikelet havának 22. napján első alkalommal kerül megrendezésre a Déli Végek Baranta versenye. A küzdelem név választásával a 44-es gyalogezred katonáinak,

Részletesebben

Ugodi Harangszó. 2013. DECEMBER, KARÁCSONY HAVA Az Ugodi Római Katolikus Egyházközség értesítője. Kedves Ugodi Testvérek!

Ugodi Harangszó. 2013. DECEMBER, KARÁCSONY HAVA Az Ugodi Római Katolikus Egyházközség értesítője. Kedves Ugodi Testvérek! Ugodi Harangszó 2013. DECEMBER, KARÁCSONY HAVA Az Ugodi Római Katolikus Egyházközség értesítője Kedves Ugodi Testvérek! Napjainkban a karácsonyi hangulat megteremtéséhez elengedhetetlen a feldíszített

Részletesebben

Janus Pannonius A MAGYAR RENESZÁNSZ LÍRA MEGTEREMTŐJE. Javasolt feldolgozási idő: 60 perc

Janus Pannonius A MAGYAR RENESZÁNSZ LÍRA MEGTEREMTŐJE. Javasolt feldolgozási idő: 60 perc Janus Pannonius A MAGYAR RENESZÁNSZ LÍRA MEGTEREMTŐJE Javasolt feldolgozási idő: 60 perc 1. Az alábbiakban Janus Pannonius Búcsú Váradtól című versét olvashatod és hallgathatod meg. Válaszolj a vers megismerése

Részletesebben

A házirend elkészítését szabályozó törvények, rendeletek és dokumentumok

A házirend elkészítését szabályozó törvények, rendeletek és dokumentumok Tartalomjegyzék Az intézmény adatai...... 2 Hatálybalépés 2 A házirend elkészítését szabályozó törvények, rendeletek és dokumentumok 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A TANULÓI JOGOK ÉS KÖTELESSÉGEK GYAKORLÁSÁVAL KAPCSOLATOS

Részletesebben

Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet!" Amikor először tanítottam

Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet! Amikor először tanítottam Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet!" Amikor először tanítottam a karácsonyi történetet, tágas tornácunkon álltam,

Részletesebben

Mágia. Varázslatok. Isteni mágia

Mágia. Varázslatok. Isteni mágia Mágia Mivel a mágia úgymond megszűnt a világban mikor egy nagyhatalmú mágus isten akart lenni minden mágikus tudást magába szívót hogy beférkőzőn az istenek panteonjába. Ekkor vette kezdetét az istenek

Részletesebben

A termékek rejtett ára

A termékek rejtett ára 1. fejezet A termékek rejtett ára Nemrég hirtelen ötlettől vezérelve megvettem egy játékautót: egy fényesre festett, sárga, fából készült versenyautót négy fe kete lemezkerékkel, amelyben egy kis zöld

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése TARTALOMJEGYZÉK I. ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVŐKNEK 1. A dokumentációban előforduló kifejezések 2. A közbeszerzési eljárás lebonyolításának

Részletesebben

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál MAGYAR SZABÁLY 1.32 1 ÓRA 10+ 2-4 Michele Quondam játéka Rajzolta: Andrea Cuneo és Alberto Bontempi. Művészeti vezető: Paula Simonetti. Játéktesztelők: Luca Balesteri, Daniele Ragazzoni, Tommaso Fauli,

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZETÉNEK KUTATÁSI JELENTÉSEI 41.

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZETÉNEK KUTATÁSI JELENTÉSEI 41. KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZETÉNEK KUTATÁSI JELENTÉSEI 41. KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZET Igazgató: Dr. Miltényi Károly ISSN 0236 736 X írták:

Részletesebben

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése I. Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság célkitűzéseinek, útmutatásainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelt Hölgyem/Uram! Cegléd város középtávú sportkoncepciójának kialakításához szeretnénk az alábbiakkal hozzájárulni. A továbbiakat, egyesületünk (Ceglédi Első Sor Kerékpáros Sportegyesület, továbbiakban

Részletesebben

Az első pár kör példa az első játékodra

Az első pár kör példa az első játékodra Domnewsheet_HUN:Puerto rule us 2009.07.10. 14:29 Page 2 Az első pár kör példa az első játékodra Keverd meg a játék kezdetén rendelkezésre álló 10 kártyádat (7 réz és 3 birtok), majd helyezd el őket képpel

Részletesebben

A kegyelem és az ítélet Istene

A kegyelem és az ítélet Istene 4. tanulmány január 21 27. A kegyelem és az ítélet Istene SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3; 6; János 3:17-21; 1Korinthus 3:13; 2Korinthus 5:10; Jelenések 14:6-7 Mert minden cselekedetet az

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata. 5/2016. (IV.08.) önkormányzati rendelete a Központi Strand rendjéről és a strandi jegyárakról

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata. 5/2016. (IV.08.) önkormányzati rendelete a Központi Strand rendjéről és a strandi jegyárakról Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata 5/2016. (IV.08.) önkormányzati rendelete a Központi Strand rendjéről és a strandi jegyárakról Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény

Részletesebben

Jézus, a tanítómester

Jézus, a tanítómester 9. tanulmány Jézus, a tanítómester május 23 29. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 6:5; Lukács 4:31-37; 6:20-49; 8:19-21, 22-25; 10:25-37 Mindenkit ámulatba ejtett tanítása, mert szavának ereje

Részletesebben

2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban

2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban 2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban változtatja meg a magyarok által választható és vásárolható

Részletesebben

GyíkPress VÉRFOCI CSAPATOK

GyíkPress VÉRFOCI CSAPATOK VÉRFOCI CSAPATOK A Vérfoci hosszú története során sok különböző helyre eljutott, és szinte mindenhol töretlen népszerűségre tett szert. Éppen ezért nem meglepő, hogy a csapatok meglehetősen sokszínűek

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S NYÍLT ÜLÉS AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 62. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás mőködésének 2009. évi tapasztalatairól E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

Jézus, a misszió Mestere

Jézus, a misszió Mestere 7. tanulmány Augusztus 8 14. Jézus, a misszió Mestere SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 42:1-9; Dániel 9:24-27; Máté 10:5-6; Lukács 2:8-14; Apostolok cselekedetei 1:1-14; 2Timóteus 1:8-9 Majd

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos 2012. január 01-től

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos 2012. január 01-től 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Oláhné Surányi Ágnes polgármester. Gránitz Gáspár Istvánné képviselő (később érkezett)

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Oláhné Surányi Ágnes polgármester. Gránitz Gáspár Istvánné képviselő (később érkezett) J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október 12-én megtartott testületi üléséről Helye: Velence Kastély Jelen vannak: Oláhné Surányi Ágnes polgármester

Részletesebben

Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium Házirendje HÁZIREND. Bevezető rendelkezések

Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium Házirendje HÁZIREND. Bevezető rendelkezések HÁZIREND Bevezető rendelkezések A házirend feladata, hogy meghatározza azokat a kereteket, amelyek közt az iskola tanulói tanulmányaikat folytathatják. Betartása az iskola tanulóinak, tanárainak és dolgozóinak,

Részletesebben

MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓJA

MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓJA MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. Kalcium-klorid oldat és granulátum beszerzése 2011-2012. tárgyban kiírt nyílt közbeszerzési eljáráshoz Módosításokkal egységes szerkezetben A módosítások vastag betűvel és aláhúzással,

Részletesebben

Kalandozok.hu. Kotariai hegyivadász

Kalandozok.hu. Kotariai hegyivadász MAGUS Kalandozok.hu Kotariai hegyivadász Hegyivadászok, vagy hozzájuk hasonlító harcosok szinte minden vidékén megtalálhatók Ynevnek, ahol magas, nehezen járható hegyeken, vagy amellett élnek emberek,

Részletesebben

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Országos Rádió és Televízió Testület 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

ESETTANULMÁNY II. A nagyváros és környéke területpolitikai sajátosságai a kistérségi rendszer működése szempontjából. című kutatás

ESETTANULMÁNY II. A nagyváros és környéke területpolitikai sajátosságai a kistérségi rendszer működése szempontjából. című kutatás ESETTANULMÁNY II. A nagyváros és környéke területpolitikai sajátosságai a kistérségi rendszer működése szempontjából című kutatás A program vezetője: Kovács Róbert A kutatás vezetője: Zsugyel János Készítette:

Részletesebben

561-1/2009/11 VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS

561-1/2009/11 VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS 561-1/2009/11 VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS amely létrejött egyrészrıl a MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ (1061 Budapest, Andrássy út 22.), mint Megrendelı, valamint a TUNING EXTRA Kft. (2251 Tápiószecsı, Deák Ferenc u.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2008. január 21-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2008. január 21-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK OKTATÁSI, MŐVELİDÉSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA 1/2008. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2008. január 21-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 1-2. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

(Nem jogalkotási aktusok) RENDELETEK

(Nem jogalkotási aktusok) RENDELETEK 2016.2.9. L 32/1 II (Nem jogalkotási aktusok) RENDELETEK A BIZOTTSÁG (EU) 2016/161 FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2015. október 2.) a 2001/83/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az emberi

Részletesebben

SZTENDERDIZÁLT MUNKAKÖRI LEÍRÁS JAVASLAT MUNKAKÖR-ÉRTÉKELÉSI RENDSZER JAVASLAT

SZTENDERDIZÁLT MUNKAKÖRI LEÍRÁS JAVASLAT MUNKAKÖR-ÉRTÉKELÉSI RENDSZER JAVASLAT ÁROP 1.A.2/B-2008-0014 MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK SZTENDERDIZÁLÁSA (ÁROP 1.b) VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8200 Veszprém, Óváros tér 9. SZTENDERDIZÁLT MUNKAKÖRI LEÍRÁS JAVASLAT MUNKAKÖR-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Pasarét, 2015. december 20. (vasárnap) családi karácsony PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Takaró János AZ ÉLET KENYERE Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Alapige: János 6,32-35 Jézus pedig így válaszolt nekik:

Részletesebben

Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit: A gyermekvállalási magatartás alakulása

Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit: A gyermekvállalási magatartás alakulása Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit: A gyermekvállalási magatartás alakulása (elektronikus verzió, készült 2006-ban) A tanulmány eredetileg nyomtatásban megjelent: Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit (1997): A

Részletesebben

Jólét-Isten áldásainak mértéke

Jólét-Isten áldásainak mértéke - 1 - Jólét-Isten áldásainak mértéke Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből. És ez ígék, a melyeket e mai napon parancsolok néked, legyenek a te szívedben.

Részletesebben

Kérdések és válaszok az influenzáról

Kérdések és válaszok az influenzáról Kérdések és válaszok az influenzáról Forrás: Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) honlapja http://www.ecdc.europa.eu/en/healthtopics/seasonal_influenza/basic_facts/pages/qa_seasonal_influenza.aspx

Részletesebben

VIZSGÁZÓ NEVE (nyomtatott betűkkel):

VIZSGÁZÓ NEVE (nyomtatott betűkkel): VIZSGÁZÓ NEVE (nyomtatott betűkkel):. Országos minősítésű versenybírói vizsga írásbeli rész. rész: Összesen 10 pont kérdésekre adott helyes válasz 1 pontot ér Minden kérdést 4 lehetséges válasz követ.

Részletesebben

Megjegyzés: ez a cikk nem az Új Tekercsek hasábjain napvilágot. látott Szimbólummágia nevű képzettség részletes kifejtése, hanem a

Megjegyzés: ez a cikk nem az Új Tekercsek hasábjain napvilágot. látott Szimbólummágia nevű képzettség részletes kifejtése, hanem a Szimbólummágia (RPG-cikk) Marduk Megjegyzés: ez a cikk nem az Új Tekercsek hasábjain napvilágot látott Szimbólummágia nevű képzettség részletes kifejtése, hanem a témát reményeim szerint objektíven bemutató

Részletesebben

Hogyan használjuk a könyvet?

Hogyan használjuk a könyvet? Tartalomjegyzék Bevezetés 7 1. A gyönyörű test 15 2. Rövid emlékeztető a hitmunkáról 31 3. A fogyás első lépés: A hitmunka 43 4. A fogyás második lépés: Ajánlott étrend-kiegészítők az egyenletes fogyás

Részletesebben

Szolgáló. Szabadságra születve

Szolgáló. Szabadságra születve Szabadságra születve A szabadság, mint fogalom, mint emberi érték él évezredek óta társfogalmakkal egyetemben ereinkben. A szabadság önmagában hordoz minden igaz értéket, így a békességet, szeretetet,

Részletesebben

Ügyféltájékoztató és az életbiztosítás szerződési feltételei

Ügyféltájékoztató és az életbiztosítás szerződési feltételei Platinum VIP II Ügyféltájékoztató és az életbiztosítás szerződési feltételei 2012. december 21. brokernet BROKERNET Zrt. 1068 Budapest, Benczúr u. 44., Cégjegyzékszám: 01-10 - 045719 www.brokernet-group.com

Részletesebben

A házassági eskü III. rész

A házassági eskü III. rész A házassági eskü III. rész Én esküszöm az élő Istenre, aki Atya, Fiú, Szentlélek, teljes Szentháromság, egy, örök Isten, hogy -t, akinek most Isten színe előtt kezét fogom, szeretem. Szeretetből veszem

Részletesebben

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése,

Részletesebben

Karakterlap. M.A.G.U.S. avagy a kalandorok krónikái. Név Kaszt Faj. Nem Bőr szín Szem szín Haj szín. Magasság Súly Valós kor Látszó.

Karakterlap. M.A.G.U.S. avagy a kalandorok krónikái. Név Kaszt Faj. Nem Bőr szín Szem szín Haj szín. Magasság Súly Valós kor Látszó. Karakterlap M.A.G.U.S. avagy a kalandorok krónikái Név Kaszt Faj Nem Bőr szín Szem szín Haj szín Magasság Súly Valós kor Látszó. kor Család, törzs, klán Indítás dátuma Év Hó Nap Ismertetőjel Kalandmester

Részletesebben