Optimalizált nyomtatási szolgáltatások Hatékony, átlátható költségű irodatechnika

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.konicaminolta.hu Optimalizált nyomtatási szolgáltatások Hatékony, átlátható költségű irodatechnika"

Átírás

1 Optimalizált nyomtatási szolgáltatások Hatékony, átlátható költségű irodatechnika

2 OPS az irodatechnikai rendszer felmérése és optimalizálása Az OPS (Optimized Print Services) arra összpontosít, hogy a jelenlegi irodatechnikai rendszer elemzésével megtervezze és megvalósítsa az adott üzleti környezethez leginkább illeszkedő, átfogó nyomtatási koncepciót, és elősegítse az irodai technológia legmegfelelőbb kiaknázását. A fő célkitűzés a nyomtatott termék kimagasló minősége, a termelékenység, és a költségek optimalizálása. Az OPS (Optimized Print Services) megoldás minden ügyfélnek számszerűsíthető pénzügyi megtakarítást nyújt, amelyet a modern irodatechnológia, a hatékony vállalati folyamatok, valamint a költségcsökkentést és a termelékenység növelését célzó koncepcionális eszközök kombinációjával érünk el. Konica Minolta Optimalizált nyomtatási szolgáltatások

3 Alapkérdések, amelyekre az OPS választ ad Az OPS fő célkitűzése, hogy megválaszolja az ügyfél jelenlegi irodatechnikai rendszerével kapcsolatban felmerülő kérdéseit, és segítsen kialakítani egy - a nyomtatási-, dokumentumkezelési igényeket teljes mértékben kielégítő - megoldást. Az OPS elemzés elsősorban az alábbi kérdésekre összpontosít: Mennyi nyomatot állítanak elő az Ön alkalmazottai? Hatékonyan használják-e a nyomtatási technológiájukat? Pontosan hány fénymásolót, nyomtatót, faxot és szkennert használnak? Pontosan milyen összeget költenek ezeknek az eszközöknek az üzemeltetésére? Milyen szintű a munkafolyamatok és a nyomat előállítási folyamatok összhangja? Mennyi az egy nyomtara eső, tényleges költség? Hogyan tudnák jelentősen csökkenteni nyomtatási költségeiket, miközben növelik a termelékenységet és a dokumentumokkal folytatott munka minőségét?

4 Az OPS részei Az ügyfél meglévő nyomtatási megoldásának elemzése: A Konica Minolta megvizsgálja az ügyfél irodájában a nyomtatási folyamatok és eszközök aktuális állapotát, és felméri a nyomtatási költségek szintjét és felépítését. A potenciális megtakarításokra és a nyomtatási költségek csökkentésére összpontosít mind átfogóan, mind tételesen. Az ügyfél (felhasználók) által a nyomtatási rendszerrel szemben támasztott igények elemzése (beleértve az ellenőrző és a dokumentációs rendszerek követelményeit is): A Konica Minolta megvitatja az ügyfelekkel elképzeléseiket és igényeiket az aktuális nyomtatási megoldásban végrehajtandó változtatásokkal kapcsolatban, beleértve új szolgáltatások bevezetését és a nyomtatási eszközök paramétereit. Az elemzés mindig a felhasználók tényleges szükségleteinek megállapítását tartalmazza. Javaslat a testre szabott megoldásra: Az elemzés eredményeit összehasonlítva az ügyfél követelményeivel, a Konica Minolta opciókat javasol a legmegfelelőbb nyomtatási rendszerre, amely a meglévő nyomtatási megoldás jobb kihasználásának lehetőségéből ered, racionalizálja a nyomtatási folyamatokat és csökkenti a költségeket. A javaslat tartalmazza a megtakarítások kiszámítását, valamint ajánlást tesz a megfelelő nyomtatási rendszerekre és eszközökre. A javasolt rendszer megvalósítása: A Konica Minolta tájékoztatja az ügyfelet az általa javasolt hatékony nyomtatási rendszer részleteiről, beleértve a legmegfelelőbb finanszírozási megoldást is. A javasolt rendszer a közös megbeszélés, és az ügyfél jóváhagyása után bevezetésre kerül.

5 Az OPS előnyei Az OPS szolgáltatás egyedülálló módja annak, hogy hatékonyabbá tegyük az egyes vállalatok irodatechnikai rendszerét. Tudja-e Ön, hogy? A nyomtatási/fénymásolási technológia nem megfelelő kihasználása %-kal növelheti dokumentumainak előállítási költségeit. A nyomtatás lézernyomtatókkal legalább 150%-kal költségesebb lehet, mint bizonyos többfunkciós, lézeres technológiájú eszközökkel? A nyomtatás tintasugaras nyomtatókkal legalább 400%-kal költségesebb lehet, mint bizonyos többfunkciós lézeres eszközökkel? A Konica Minolta OPS meg tudja határozni az Ön vállalatánál a nyomtatott dokumentumok teljes előállítási költségét, és az ideális irodatechnikai rendszer segítségével akár 20 50%-kal csökkenteni tudja azt. Ez azt jelenti, hogy egy 1 milliárd Ft-os éves árbevétellel rendelkező vállalat évente akár 1-2 millió Ft-ot takaríthat meg! E megtakarítás eléréséhez használt eszközök: Az eszközök kiválasztásának és telepítésének optimalizálása. A dokumentumok áramlásának optimalizálása. A nyomtatási/másolási technológia megváltoztatása. Az üzemeltetési és beszerzési költségek optimalizálása. Melyek az OPS megoldás további előnyei? Átláthatóság és a költségek kontrollálásának lehetősége. A költségek tervezése és a nyomtatási folyamatok optimális finanszírozása. Racionalizált kezelés és helytelen felhasználás elleni védelem. Minimális ráfordítást igényel a rendszer működése, és csökken az informatikai terhelés. A rendszer minden összetevőjének hatékony kihasználása. A változó igények alapján testre szabható rendszer rugalmassága. A felhasználók nagyobb hatékonysága, és a vállalati folyamatok racionalizálása. Egy erős partner a KONICA MINOLTA teljeskörű támogatása az irodatechnika minden szegmensében.

6 Az OPS folyamata és működése Bevezető beszélgetés és megállapodás a további együttműködésről. A jelenlegi állapot részletes felmérése, elemzése és megtakarítási lehetőségek megállapítása. Workshop: jelenlegi állapot bemutatása és az ügyfél igényeinek részletes felmérése. Az optimalizált irodatechnikai rendszer javaslatának kidolgozása. A javasolt irodatechnikai rendszer és a hatásainak bemutatása. Az optimalizált rendszer megvalósítása. Bevezető beszélgetés: az OPS részletes bemutatása, az ügyfél igényeinek meghatározása, ütemterv Felmérés és elemzés: a jelenlegi helyzet részletes felmérése és elemzése (eszközök, folyamatok, költségek) Workshop: konzultáció az ügyféllel az optimalizáció lehetőségeiről, megoldás kiválasztása Javaslat kidolgozása: a hatékony irodatechnikai rendszer javaslatának kidolgozása Javaslat bemutatása: a kidolgozott javaslat bemutatása Megvalósítás: a hatékony dokumentumkezelési-rendszer implementációja

7 Bevezető beszélgetés és megállapodás a további együttműködésről A Konica Minolta e fázisban az ügyfelet röviden és kötelezettségek nélkül megismerteti az OPS megoldás lényegével és módszereivel. Tájékoztatja a rendszer előnyeiről, amely e szolgáltatás eredménye nyújthat, és megállapodik a következő lépésekről. Amennyiben az ügyfél érdeklődik az OPS szolgáltatás iránt, a Konica Minolta felméri az aktuális állapot alapjellemzőit, valamint az irodatechnikai rendszerre vonatkozó igényeket. A felek megtárgyalják az ütemezést, az elemzés elvégzésének várható költségeit és az optimalizációs javaslat kidolgozását. Projektszerepeket osztanak azokra, akik majd az elemzés elvégzését segítik. A Konica Minolta és az ügyfél véglegesítik a szerződési feltételeket a jelenlegi irodatechnikai rendszer elemzésének folyamatában például: a megszerzett információk titokban tartásának kötelezettségét, az elvégzendő munkák határidejét és a szolgáltatások díját. Ezt követően a felek aláírják a irodatechnikai igények elemzésének elvégzéséről szóló szerződést, amely pontosan meghatározza a felek jogait és kötelezettségeit.

8 A jelenlegi állapot és a megtakarítási lehetőségek részletes felmérése és elemzése A felmérés a jelenlegi irodatechnikai rendszer minden területére kiterjedő, gondos áttanulmányozásból áll. Az információk forrása: az ügyfél által szolgáltatott adatok, dokumentumok, az ügyfél által használt berendezések gyártóinak hivatalosan közzétett adatai, és a tényleges fizikai ellenőrzés (amelyet a helyszínen az OPS-csapat végez el). A felmérés célja teljeskörű információszerzés a nyomtató, másoló, fax és szkenner berendezésekről, az ügyfél irodájának munkafolyamatairól, az előállított dokumentumok és dolgozók számáról, az IT infrastruktúráról és a gépek kihasználtságáról. Elkészül a meglévő berendezések leltára, a nyomtatási megoldások részletes elemzése, különös figyelmet fordítva azon helyszínekre, ahol a legtöbb nyomtatási költség keletkezik. Ezen információk képezik az ezt követő, részletes elemzés tárgyát. A Konica Minolta elsősorban a következőket elemzi: A havi összes nyomtatási költséget (TCO) Az egy lapra eső költséget. A résznyomtatási költségek egyes típusait (felhasznált kellékanyagok, alkatrészek költségei, energiaköltségek, szervizelési-, IT és adminisztrációs költségek, szállítási költségek). Az irodatechnika kapacitás-kihasználtságát. Az elemzés értékeli a nyomtatási költségek szükségességét, létjogosultságát és megkeresi a költségek csökkentésének lehetőségeit. Az elemzés végeredményeként kidolgozásra kerül a jelenlegi költségek csökkentésének részletes javaslata, valamint az így elérhető megtakarítás pontos mértéke.

9 Workshop: Jelenlegi állapot bemutatása és az ügyfél igényeinek részletes felmérése A Konica Minolta bemutatja az elemzett információk alapján kidolgozott javaslatot és összeveti azt az ügyfél elképzeléseivel és elvárásaival. Az ügyfél részletesen kifejti az optimalizált, alacsony költségű és hatékony irodatechnikai rendszerre vonatkozó valamennyi igényét, illetve áttárgyalják, hogy a meglévő nyomtatási rendszerhez képest milyen irányú bővítések, és többletfunkciók lehetősége jelenthet még előnyt. Ügyfelek által támasztott főbb elvárások: Komplex irodatechnikai rendszer kialakítása, beleértve az adott egységek költségmenedzsmentjét is. Az irodatechnikai eszközpark üzemeltetésének teljes kiszervezése egy szolgáltatóhoz. Komplex árajánlat, amely összefoglalva tartalmazza az irodatechnikai eszközök és kiegészítőik-, illetve a szoftveres megoldások árát ugyanúgy, mint a fekete-fehér és a színes nyomatok egységárát, valamint az egyéb igény szerinti - szolgáltatások költségeit. A teljes költségmegtakarítás számszerű kimutatása a Konica Minolta által javasolt állapotban. Javaslat az optimális rendszer részét képező gépek elhelyezésére és specifikációjára.

10 Az optimalizált irodatechnikai rendszerre vonatkozó javaslat kidolgozása A Konica Minolta konzulensei az ügyfél konkrét igényei alapján kidolgozzák az előzetes elemzésből kiinduló egyéni optimalizációs javaslatot. Ennek lényege elsősorban költség- és folyamatoptimalizálás a tervezett géppark és a várható nyomtatási példányszám függvényében; eredménye pedig egy új, hatékony munkafolyamat. Az optimalizált irodatechnikai rendszerre adott javaslat elemei: A megtakarítások lehető legpontosabb mértéke, amelyeket az ügyfél az OPS szolgáltatásnak köszönhetően érhet el. A felmért, és elemzett költségek részletes áttekintése. Az optimalizáció utáni havi nyomtatási költségek áttekintése. A javasolt irodatechnikai eszközök listája, technikai paraméterei, üzembe helyezésük és kezelésük módja, valamint cégen belüli elhelyezésük. A irodatechnikai rendszer támogatására javasolt szoftveres megoldások bemutatása. Javaslat a konkrét megvalósítás eljárására, valamint annak ütemtervére.

11 Az optimalizált irodatechnikai rendszerre és hatásaira vonatkozó javaslat bemutatása A Konica Minolta bemutatja az optimalizált irodatechnikai rendszerre vonatkozó javaslatát és rávilágít az esetleges változásokra a nyomtatási költségek mennyiségében és struktúrájában. Elsősorban a munkafolyamatok hatékonyságának elősegítésére, a dokumentumkezelési folyamatok ellenőrzésének megteremtésére, valamint az eszközök kezelésének és üzemeltetésének egyszerűsítésére összpontosít. Összehasonlítja és dokumentálja a jelenlegi havi nyomtatási költségeket a javasolt rendszer működtetésének havi költségeivel és konkrétan számszerűsíti a megtakarításokat. Az optimalizált irodatechnikai rendszer megvalósítása A javaslat bemutatását és az ügyfél jóváhagyását követően a következő lépés a javasolt rendszer megvalósítása. A Konica Minolta vállalja, hogy az ügyféllel együttműködve, segítséget nyújt az ügyfélnél elhelyezetett eszközök és javasolt megoldások szállításához és telepítéséhez. Az együttműködés részét képezi az ügyfél által kiválasztott munkatársak betanítása is. Az új irodatechnikai rendszer implementációjának minden lépése úgy kerül megszervezésre, hogy a lehető legkevésbé hátráltassa a napi munkát. Ezt szolgálja a közösen kialakított ütemezési terv is. A szerződő partnerek jogait és kötelezettségeit az új irodatechnikai rendszer megvalósítása folyamán megkötött szerződésben fektetik le. A kialakított feltételek nem véglegesek, az irodatechnikai rendszer és az ezzel kapcsolatos megoldások további optimalizálására mindig nyílhat lehetőség ez az OPS megoldás rugalmasságának és sokoldalú felhasználhatóságának legjobb bizonyítéka.

12 Az Ön Konica Minolta Üzleti Megoldások partnere Konica Minolta Magyarország Üzleti Megoldások Kft Budapest, Galvani u OPS infoline: Tel.: ops@konicaminolta.hu

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 320-4/2006. MELLÉKLETEK: 4 DB TÁRGY: Pécs Fejlesztési Kft-ben tulajdonrész vásárlása ELŐTERJESZTŐ: dr.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Köszöntő. Cégbemutató. Tevékenységek. Irodatechnikai berendezések. Irodatechnikai szolgáltatások

TARTALOMJEGYZÉK. Köszöntő. Cégbemutató. Tevékenységek. Irodatechnikai berendezések. Irodatechnikai szolgáltatások DOC HUNGARY KFT TARTALOMJEGYZÉK Köszöntő Cégbemutató Tevékenységek Irodatechnikai berendezések Irodatechnikai szolgáltatások CD/DVD adathordozókkal kapcsolatos termékek és szolgáltatások Dokumentum-menedzsment

Részletesebben

Tartalomjegyzék: Mellékletek

Tartalomjegyzék: Mellékletek Tartalomjegyzék: 1. A minőségirányítási program kidolgozásának célja 2. Az intézmény működésével kapcsolatban, a fenntartó által megfogalmazott alapvető elvárások 3. A Pedagógiai Szakszolgálat minőségpolitikája

Részletesebben

Új kompakt, fekete-fehér irodai asszisztens - bemutatkozik a bizhub 25e

Új kompakt, fekete-fehér irodai asszisztens - bemutatkozik a bizhub 25e Sajtóközlemény Új kompakt, fekete-fehér irodai asszisztens - bemutatkozik a bizhub 25e 2013. február 26., Budapest A 2013. februárjában debütáló fekete-fehér A4-es multifunkciós eszköz, a bizhub 25e ideális

Részletesebben

WorkCentre 5665/5675/5687 A3. többfunkciós rendszer. 5665/5675/5687 Multifunkciós rendszer

WorkCentre 5665/5675/5687 A3. többfunkciós rendszer. 5665/5675/5687 Multifunkciós rendszer WorkCentre 5665/5675/5687 A3 többfunkciós rendszer 5665/5675/5687 Multifunkciós rendszer 5665/5675/5687 multifunkciós képességek. segítségével komplett megoldáshoz jut, amely egyedi feladatainak Abszolút

Részletesebben

IV. Szakmai szolgáltatások funkcionális tervezése

IV. Szakmai szolgáltatások funkcionális tervezése Magyarország-Szlovénia Phare CBC Program 2003 A határrégió emberi erőforrás potenciáljának maximalizálása támogatási konstrukció A régióban működő foglalkoztatási paktumok közötti koordináció projekt A

Részletesebben

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás Az egyedülálló Epson UltraChrome K3 festéktechnológia felülmúlhatatlan minőségű fekete-fehér és színes nyomtatást tesz

Részletesebben

MMKM közbeszerzés tervezett bruttó értéke az adott kategóriában és időszakban (Forint) 2016. évben

MMKM közbeszerzés tervezett bruttó értéke az adott kategóriában és időszakban (Forint) 2016. évben MMKM közbeszerzés tervezett bruttó értéke az adott kategóriában és időszakban (Forint) 2016. évben Megnevezés 2016.01.01. - 2016.03.31. 2016.04.01. - 2016.06.30. 2016.07.01. - 2016.09.30. 2016.10.01. -

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ. magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság. Utasítások. 7. szám 128. évfolyam 2013. március 1. TARTALOM

ÉRTESÍTŐ. magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság. Utasítások. 7. szám 128. évfolyam 2013. március 1. TARTALOM 7. szám 128. évfolyam 2013. március 1. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság Utasítások 15/2013. (III. 01. MÁV Ért. 7.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a MÁV Zrt. munkavállalói

Részletesebben

Projekt címe: Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése) Projekt száma: TÁMOP 3.4.2.B-12-2012-0001 Projektjavaslat

Projekt címe: Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése) Projekt száma: TÁMOP 3.4.2.B-12-2012-0001 Projektjavaslat Projekt címe: Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése) Projekt száma: TÁMOP 3.4.2.B-12-2012-0001 Projektjavaslat tartalma: (kötelezően elvégzendő feladatok, útmutató:

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 15-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 15-i rendkívüli ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 15-i rendkívüli ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás indítása Szakmai szolgáltatások

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0031

TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0031 TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0031 "FORDULÓPONT"- komplex munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása Vas megyében a hatékony foglalkozási rehabilitáció érdekében című projekthez AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A TÁMOP 5.4.1. kiemelt projekt a személyes szolgáltatások területén megfogalmazott tevékenységeit a modernizáció fogalma köré építi.

A TÁMOP 5.4.1. kiemelt projekt a személyes szolgáltatások területén megfogalmazott tevékenységeit a modernizáció fogalma köré építi. A TÁMOP 5.4.1. kiemelt projekt a személyes szolgáltatások területén megfogalmazott tevékenységeit a modernizáció fogalma köré építi. TÁMOP 5.4.1 Szociális szolgáltatások modernizációja, központi és területi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/52-1/2010/I Üi.: Györbiró-Szabó András Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Magyarország Románia Határon

Részletesebben

Közbeszerzési terv 3. sz. módosítása. Cigánd Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési évre vonatkozó beszerzéseiről

Közbeszerzési terv 3. sz. módosítása. Cigánd Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési évre vonatkozó beszerzéseiről Sorszám Közbeszerzés megnevezése, tárgya 1. ÉMOP-4.3.1/B-09-2009-0014 azonosító számú projekt keretében új iskola eszközbeszerzése - 2. ÉMOP-4.3.1/A-09-2010-0011 azonosító számú projekt keretében óvodai

Részletesebben

Miskolci Egyetem Környezetbarát Iroda Program Tesztanyag kivonata

Miskolci Egyetem Környezetbarát Iroda Program Tesztanyag kivonata Egység szintű kérdések: 1.1.1 Egység neve 1.1.2 Környezetbarát iroda felelős neve 1.1.3 Környezetbarát iroda felelős e-mail címe 1.1.4 Környezetbarát iroda felelős telefonszáma 1.2.1 Egységhez tartozó

Részletesebben

Intézményirányítási modell

Intézményirányítási modell 2. fejlesztési elem: A támogató infrastruktúra és a szerződéses kapcsolatok felülvizsgálata Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata ÁROP-3.A.2-2013-2013-0003 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés Érd

Részletesebben

35/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. január 28-ai ülésére

35/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. január 28-ai ülésére 35/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. január 28-ai ülésére Tárgy: Csekknyomtató program és gép beszerzése Előterjesztő: Jánosiné Izsó Ildikó

Részletesebben

10/2015. (XII. 2.) OBH elnöki ajánlás a Kúriának, az ítélőtábláknak és a törvényszékeknek a kockázatkezelésre vonatkozó szabályzatáról

10/2015. (XII. 2.) OBH elnöki ajánlás a Kúriának, az ítélőtábláknak és a törvényszékeknek a kockázatkezelésre vonatkozó szabályzatáról 10/2015. (XII. 2.) OBH elnöki ajánlás a Kúriának, az ítélőtábláknak és a törvényszékeknek a kockázatkezelésre vonatkozó szabályzatáról A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény

Részletesebben

Eötvös József Főiskola minőség mérési és értékelési kézikönyve

Eötvös József Főiskola minőség mérési és értékelési kézikönyve Eötvös József Főiskola minőség mérési és értékelési kézikönyve Eötvös József Főiskola minőség mérési és értékelési kézikönyve Készült: Konzorciumi normatív, a felsőoktatásra általánosan értelmezhető minőségértékelési

Részletesebben

K&H Biztosító Zrt. K&H egyszeri díjas - befektetési egységekhez kötött - nyugdíjbiztosítás szerződési feltétele. 2014. augusztus 27.

K&H Biztosító Zrt. K&H egyszeri díjas - befektetési egységekhez kötött - nyugdíjbiztosítás szerződési feltétele. 2014. augusztus 27. K&H Biztosító Zrt. K&H egyszeri díjas - befektetési egységekhez kötött - nyugdíjbiztosítás szerződési feltétele 2014. augusztus 27. ügyféltájékoztató Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük megtisztelő bizalmát,

Részletesebben

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Kft. célja, hogy a régió fejlesztésében 2000 óta végzett sikeres tevékenységét, szakmai tapasztalatát felhasználva

Részletesebben

2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről 1

2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről 1 OptiJUS Opten Kft. I 2014. évi LXXXVIII. törvény 2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről 1 2016.01.02. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék ELSŐ KÖNYV...............................................

Részletesebben

Sz-2/14 Belső ellenőrzési Kézikönyv

Sz-2/14 Belső ellenőrzési Kézikönyv 3. kiadás 0. módosítás 2 (78). oldal Tartalom I. Bevezetés... 3 II. A belső ellenőrzés hatáskörét, feladatait és céljait meghatározó belső ellenőrzési alapszabály (Charta)... 5 III. A belső ellenőrzési

Részletesebben

A. ZDRAVOMISZLOV: A SZOCIOLÓGIAI KUTATÁSOK MÓDSZERTANA

A. ZDRAVOMISZLOV: A SZOCIOLÓGIAI KUTATÁSOK MÓDSZERTANA Borza Gyöngyi A. ZDRAVOMISZLOV: A SZOCIOLÓGIAI KUTATÁSOK MÓDSZERTANA Megjelent a Kossuth Könyvkiadó gondozásában 1973-ban. A mű eredeti címe: Metodologija i procedura szociologicseszkih isszledovanyij

Részletesebben

ELJÁRÁSI REND. Törökbálinti Városgondnokság intézményei részére tisztítószer beszerzése tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti beszerzés

ELJÁRÁSI REND. Törökbálinti Városgondnokság intézményei részére tisztítószer beszerzése tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti beszerzés ELJÁRÁSI REND Törökbálinti Városgondnokság intézményei részére tisztítószer beszerzése tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti beszerzés (a Törökbálinti Városgondnokság intézményvezetőjének 2/2013.(VII.1.)

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2006. november 17. (OR. en) 15441/06 Intézményközi dokumentum: 2006/0186 (ACC) ENER 281 RELEX 816

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2006. november 17. (OR. en) 15441/06 Intézményközi dokumentum: 2006/0186 (ACC) ENER 281 RELEX 816 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2006. november 17. (OR. en) 15441/06 Intézményközi dokumentum: 2006/0186 (ACC) ENER 281 RELEX 816 FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: Tárgy: a Tanács Főtitkársága a delegációk

Részletesebben

54 542 01 0010 54 02 Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus

54 542 01 0010 54 02 Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Panaszkezelési Szabályzata

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Panaszkezelési Szabályzata A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Panaszkezelési Szabályzata A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban

Részletesebben

Az OPTEN Informatikai Kft. Fenntarthatósági terve

Az OPTEN Informatikai Kft. Fenntarthatósági terve Az OPTEN Informatikai Kft. Fenntarthatósági terve Jóváhagyta: Tóth Tamás, ügyvezető 1. Az OPTEN Informatikai Kft. felismerve a fenntartható fejlődés jelentőségét, egyúttal mélyítve munkatársainak és partnereinek

Részletesebben

MERT EZ NEM CSAK EGY ÚJABB MONO LÉZER NYOMTATÓ

MERT EZ NEM CSAK EGY ÚJABB MONO LÉZER NYOMTATÓ MERT EZ NEM CSAK EGY ÚJABB MONO LÉZER NYOMTATÓ EZ ITT A NÖVEKVŐ NYERESÉG KAPUJA Lehetőségek, amelyekkel eddig nem számoltál Brother Bemutatkozás 2 Bemutatjuk a Brother professzionális, csoportos munkára

Részletesebben

FELHÍVÁS. Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása

FELHÍVÁS. Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása FELHÍVÁS Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása A felhívás címe: Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése A felhívás kódszáma: GINOP 7.1.2-15 Magyarország

Részletesebben

WWW.PRIMECONSULTING.HU

WWW.PRIMECONSULTING.HU WWW.PRIMECONSULTING.HU Cégünkről Mivel foglalkozunk? Kik vagyunk? Közbeszerzési filozófiánk A Prime Consulting Kft. 2009- ben jött létre beszerzési és közbeszerzési tanácsadás nyújtása céljából. Üzletfilozófiánk

Részletesebben

A magyarországi tájházak hálózata Kiemelkedő Érték Meghatározása

A magyarországi tájházak hálózata Kiemelkedő Érték Meghatározása A magyarországi tájházak hálózata Kiemelkedő Érték Meghatározása Rövid leírás: A hagyományos népi építészet meg nem újuló (kulturális) erőforrás, mert a társadalmi-gazdasági változásokkal összefüggően

Részletesebben

FELHÍVÁS. Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása

FELHÍVÁS. Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása FELHÍVÁS Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása A felhívás címe: Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése A felhívás kódszáma: GINOP 7.1.2-15 Magyarország

Részletesebben

179900 Ft helyett csak 161 910 Ft 16 658 Ft/hó helyett csak 14 993 Ft/hó

179900 Ft helyett csak 161 910 Ft 16 658 Ft/hó helyett csak 14 993 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-04 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

192/2013. (XI. 13.) önkormányzati határozat. Informatikai közbeszerzési pályázat kiírása

192/2013. (XI. 13.) önkormányzati határozat. Informatikai közbeszerzési pályázat kiírása 192/2013. (XI. 13.) önkormányzati határozat Informatikai közbeszerzési pályázat kiírása 1. Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete Hevesi Polgármesteri Hivatal informatikai eszköz-fejlesztése tárgyú

Részletesebben

2011. évi. törvény. a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról

2011. évi. törvény. a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról A katasztrófavédelmi törvény tervezete Nyilvánosságra hozták a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvénytervezetet, amely az elmúlt időszak tapasztalatai alapján

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GELBERT ECO PRINT KFT.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GELBERT ECO PRINT KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GELBERT ECO PRINT KFT. Gelbert Eco Print Kft. székhely: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-93. cégjegyzékszám: 01-09-071874 adószám: 10448986-2-41 képviselő: Gellér Róbert

Részletesebben

Vagyoni károk felelősségbiztosításának feltételei (VKSZF)

Vagyoni károk felelősségbiztosításának feltételei (VKSZF) Vagyoni károk felelősségbiztosításának feltételei (VKSZF) Hatályos: 2011. március 1-jétől Nysz.: 14569 Tartalomjegyzék A Generali-Providencia Biztosító Zrt. ügyféltájékoztatója... 3 Vagyoni károk felelősségbiztosításának

Részletesebben

Az optimalizált irodatechnikai rendszer

Az optimalizált irodatechnikai rendszer Az optimalizált irodatechnikai rendszer Dokumentum menedzsment konferencia 2010. május 12. Hotel Marriott, Budapest Papp Attila Péter üzletfejlesztési vezető Konica Minolta Magyarország Tartalom Eszközpark

Részletesebben

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Energia-megtakarítás? A Rexroth-tal ez akár a produktivitás növelésével együtt lehetséges. Az üzemeltetési költségek csökkentését, valamint a hatékonyabb és

Részletesebben

ÁLLAMREFORM OPERATÍV PROGRAM 2009-2010. ÉVI AKCIÓTERVE

ÁLLAMREFORM OPERATÍV PROGRAM 2009-2010. ÉVI AKCIÓTERVE ÁLLAMREFORM OPERATÍV PROGRAM 2009-2010. ÉVI AKCIÓTERVE 2009. szeptember 1. prioritás: folyamatok megújítása és szervezetfejlesztés 1. Prioritás bemutatása Prioritás rövid tartalma ( 500 karakter) A prioritási

Részletesebben

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 A TÁMOP 3.1.5/12 kiemelt projektben megvalósuló fejlesztések Dr. Pompor Zoltán Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Szakmai vezető TÁMOP 3.1.5/12 Oktatáspolitikai keret Megújuló köznevelési rendszer Pedagógusok

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett kereskedő tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett kereskedő tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-10 Ütemezés: 2 hetente Időtartam: 6 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

Az ÁSZ elmúlt időszaki ellenőrzési tapasztalatai

Az ÁSZ elmúlt időszaki ellenőrzési tapasztalatai Az ÁSZ elmúlt időszaki ellenőrzési tapasztalatai 2011. november 29. Lődiné Cser Zsuzsanna számvevő főtanácsos osztályvezető Az ÁSZ jogállása, hatásköre 2 Az Állami Számvevőszék jogállását, hatáskörét és

Részletesebben

2014. évi LXXXVIII. törvény. a biztosítási tevékenységről

2014. évi LXXXVIII. törvény. a biztosítási tevékenységről 2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről Az Országgyűlés a biztosítottak érdekeinek védelme, az öngondoskodás ösztönzése, a biztosítás és a biztosítók iránti bizalom növelése, a biztosítás

Részletesebben

32/2009. (OT 17.) ORFK utasítás. a közbiztonságra veszélyes helyzetek kezelésével összefüggő rendőrségi tárgyalási feladatokról

32/2009. (OT 17.) ORFK utasítás. a közbiztonságra veszélyes helyzetek kezelésével összefüggő rendőrségi tárgyalási feladatokról 32/2009. (OT 17.) ORFK utasítás a közbiztonságra veszélyes helyzetek kezelésével összefüggő rendőrségi tárgyalási feladatokról Szám: 32/2009. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 6. (3) bekezdésének

Részletesebben

Trendlakás lakberendezési- és életmódmagazin

Trendlakás lakberendezési- és életmódmagazin Trendlakás lakberendezési- és életmódmagazin mert a minőségi életmódot szeretem! Ahol az elképzelések életre kelnek és ahol az otthon utat talál! Médiaajánlat 2011. Mások vagyunk? Nem kicsit! A MAGAZIN

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 838/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Dél-dunántúli Digitális Mintarégió (DdDMr) létrehozása ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Stratégiai menedzsment nemzetközi benchmark elemzés

Stratégiai menedzsment nemzetközi benchmark elemzés Stratégiai menedzsment nemzetközi benchmark elemzés Összeállította: IFUA Horváth & Partners Vezetési és Informatikai Tanácsadó Kft. Készült az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából, a Minőségfejlesztés

Részletesebben

2016. március 8-9-10-22-23. IT és Irodatechnika finanszírozás Merkantil Bank Zrt.

2016. március 8-9-10-22-23. IT és Irodatechnika finanszírozás Merkantil Bank Zrt. 2016. március 8-9-10-22-23 IT és Irodatechnika finanszírozás Merkantil Bank Zrt. Az előadás programja OTP Csoport és a Merkantil Bank bemutatása Finanszírozási lehetőségek és megoldások a Merkantil Banknál

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen

Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda mint Szerződő Hatóság Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Szervezeti megoldások bevezetése a lakosság naprakész és folyamatos tájékoztatásának javítására, a döntések nyilvánossá tételére 2010

Részletesebben

SZERZŐDÉS MUNKÁLTATÓI TAG ÁLTAL TELJESÍTENDŐ HOZZÁJÁRULÁSRÓL

SZERZŐDÉS MUNKÁLTATÓI TAG ÁLTAL TELJESÍTENDŐ HOZZÁJÁRULÁSRÓL SZERZŐDÉS MUNKÁLTATÓI TAG ÁLTAL TELJESÍTENDŐ HOZZÁJÁRULÁSRÓL A jelen szerződés (továbbiakban: Szerződés) létrejött egyrészről a Teljes Cégnév: Cégjegyzékszám:... Adószám:.... Bankszámlaszám:.. -....-.......

Részletesebben

ELSZÁMOLHATÓSÁGI SZABÁLYOK. Virágh Péter, VÁTI Nonprofit Kft. HUSKI II Projektmenedzsment képzés Győr, 2013. november 22.

ELSZÁMOLHATÓSÁGI SZABÁLYOK. Virágh Péter, VÁTI Nonprofit Kft. HUSKI II Projektmenedzsment képzés Győr, 2013. november 22. ELSZÁMOLHATÓSÁGI SZABÁLYOK Virágh Péter, VÁTI Nonprofit Kft. HUSKI II Projektmenedzsment képzés Győr, 2013. november 22. Az elszámolhatóság időbeli és területi hatálya A 2007. január 1. és 2015. június

Részletesebben

MISKOLCI TURISZTIKAI IDEGENFORGALMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. Cégjegyzékszáma: Cg. 05-09-014955.

MISKOLCI TURISZTIKAI IDEGENFORGALMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. Cégjegyzékszáma: Cg. 05-09-014955. MISKOLCI TURISZTIKAI IDEGENFORGALMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Cégjegyzékszáma: Cg. 05-09-014955. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016. 2 Tartalomjegyzék I. fejezet... 4 BEVEZETŐ

Részletesebben

A Gazdasági, Informatikai és Idegenforgalmi Bizottság előterjesztése

A Gazdasági, Informatikai és Idegenforgalmi Bizottság előterjesztése napirendi pont A Gazdasági, Informatikai és Idegenforgalmi Bizottság előterjesztése A helyi járatú autóbusz-közlekedés díjszabásának alkalmazási feltételeiről szóló 61/2003. (XII.19.) Ök. rendelet módosításáról

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2010. szeptember 30-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2010. szeptember 30-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága Elnöke Sz.:806-5/2010. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2010.

Részletesebben

Ösztönző módszertani anyag a gyakornoki programban résztvevő gyakornokokat fogadó szervezetek, mentorok és gyakornokok részére

Ösztönző módszertani anyag a gyakornoki programban résztvevő gyakornokokat fogadó szervezetek, mentorok és gyakornokok részére Dolgozva tanulj - C komponens Ösztönző módszertani anyag a gyakornoki programban résztvevő gyakornokokat fogadó szervezetek, mentorok és gyakornokok részére Kódszám: TÁMOP-2.3.4.B projekt C komponens 2014-2015

Részletesebben

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Hatékonyságnövelés mérnöki precizitással KAPCSOLAT 5000 Szolnok, Muskátli utca 2/A Honlap: www.adversum.hu SZOLGÁLTATÁSOK Logisztikai tanácsadás Készletgazdálkodás

Részletesebben

JELENTÉS. az Állami Számvevőszék 2008. évi tevékenységéről. 0907 J/9364 2009. április. Dr. Kovács Árpád elnök

JELENTÉS. az Állami Számvevőszék 2008. évi tevékenységéről. 0907 J/9364 2009. április. Dr. Kovács Árpád elnök JELENTÉS az Állami Számvevőszék 2008. évi tevékenységéről 0907 J/9364 2009. április Dr. Kovács Árpád elnök ISSN 1789-8773 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS 3 ÖSSZEGZÉS 4 1. AZ ÁSZ 2008. ÉVI FELADATAI 7 1.1. Az

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Kötelezettségvállalás nyt.száma: Sz-1-6696/2008 VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (1013 Budapest, Krisztina krt. 39.) statisztikai számjel: 15329877-8411-311-01,

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2016. május 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2016. május 26-i ülésére Tárgy: Előterjesztések elektronikus kiküldésére átállás Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező bizottság: dr. Tari Béla aljegyző Valamennyi Bizottság Tisztelt Képviselőtestület! Sorszám: IV/4

Részletesebben

TÉMA SPECIFIKUS DOKUMENTÁCIÓ

TÉMA SPECIFIKUS DOKUMENTÁCIÓ VI. számú melléklet 1. Kapcsolattartó adatai TÉMA SPECIFIKUS DOKUMENTÁCIÓ Az ökoiskola nevelési-oktatási programjának fejlesztése Kapcsolattartó neve: Néder Katalin Kapcsolattartó telefonszáma: 06-30-834-6660

Részletesebben

A Közbeszerzés tervezett bruttó értéke az adott kategóriában és időszakban (Forint) Megnevezés

A Közbeszerzés tervezett bruttó értéke az adott kategóriában és időszakban (Forint) Megnevezés A Közbeszerzés tervezett bruttó értéke az adott kategóriában és időszakban (Forint) Kód Megnevezés 2012.01.01. - 2012.03.31. 2012.04.01. - 2012.06.30. 2012.07.01. - 2012.09.30. 2012.10.01. - 2012.12.31.

Részletesebben

Üzleti jelentés 2014.

Üzleti jelentés 2014. GYULAI TAKARÉKSZÖVETKEZET 5711. Gyula, Széchenyi u. 53. Üzleti jelentés 2014. Cg.:04-02-000217 1 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZET ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG 5 3.

Részletesebben

Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő. Részvénytársaság ÜZLETSZABÁLYZATA VERSENYPIACI KERESKEDŐI. engedélyesi tevékenység ellátására

Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő. Részvénytársaság ÜZLETSZABÁLYZATA VERSENYPIACI KERESKEDŐI. engedélyesi tevékenység ellátására Az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ÜZLETSZABÁLYZATA VERSENYPIACI KERESKEDŐI engedélyesi tevékenység ellátására Budapest, 2006. október Tartalomjegyzék: Előszó 4 Üzletszabályzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 8/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Megérkezett az új fekete-fehér innovatív Konica Minolta bizhub PRO 1051

Megérkezett az új fekete-fehér innovatív Konica Minolta bizhub PRO 1051 Sajtóközlemény Megérkezett az új fekete-fehér innovatív Konica Minolta bizhub PRO 1051 2009. szeptember Ez a csúcskategóriájú, a legújabb innovatív technológiákat alkalmazó feketefehér digitális nyomdai

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYV

BELSŐ ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYV DATASTEP Kft. 1151 Budapest, Horváth Mihály u.2. Cégjegyzékszám: 01-09-887601 BELSŐ ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYV KÉSZÜLT A NEMZETGAZDASAGI-MINISZTÉRIUM AJÁNLÁSA ALAPJÁN TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS...3 II. A

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Graczka István belső ellenőr Előkészítette: Graczka István belső ellenőr Véleményezte: Pénzügyi Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Graczka István belső ellenőr Előkészítette: Graczka István belső ellenőr Véleményezte: Pénzügyi Bizottság ELŐTERJESZTÉS Tiszalök Város Önkormányzat 2010. április 29-i ülésének 3. számú, - Előterjesztés a belső ellenőrzés 2009. évi jelentéséről - tárgyú napirendi pontjához Előadó: Graczka István belső ellenőr

Részletesebben

Termékbemutató az Aranyszárny Exkluzív Speciál rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, teljes életre szóló életbiztosításhoz

Termékbemutató az Aranyszárny Exkluzív Speciál rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, teljes életre szóló életbiztosításhoz Megtakarítás biztosítási védelemmel ötvözve: megoldás a felelősségteljesen gondolkodó emberek számára. Az élet csak úgy érthető, ha visszatekintünk, de csak úgy élhető, ha előrenézünk. Soren Kierkegaard

Részletesebben

TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉST SEGÍTŐ PROGRAMOK A MEZŐTÚRI JÁRÁSBAN ÁROP-1.A.3-2014-2014-0002

TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉST SEGÍTŐ PROGRAMOK A MEZŐTÚRI JÁRÁSBAN ÁROP-1.A.3-2014-2014-0002 TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉST SEGÍTŐ PROGRAMOK A MEZŐTÚRI JÁRÁSBAN ÁROP-1.A.3-2014-2014-0002 A PROJEKTTEL KAPCSOLATOS ALAPADATOK Pályázat benyújtása: 2014.10.13. Támogató döntés: 2015.03.06. Támogatási szerződés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról

ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról 3. Napirend ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 70. -a alapján a jegyző által elkészített, a következő

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 7. szám 2009. április 16. I. kötet T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 35/2009. (III. 19.) Ö.h.

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások 2 Szerviz Rexroth szerviz: a nagyobb termelékenység kulcsa A Rexroth a gépek rendelkezésre állását maximalizáló szolgáltatások széles skáláját kínálja. Az Ön előnye:

Részletesebben

MUNKAERŐPIACI SZERVEZŐ, ELEMZŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

MUNKAERŐPIACI SZERVEZŐ, ELEMZŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI MUNKAERŐPIAI SZERVEZŐ, ELEMZŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 54 345 03 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról

Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról Magyar Tudományos Akadémia Főtitkára Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról Budapest, 2007. május T a r t a l o m j e g y z é k I. Az Akadémia rendelkezésére

Részletesebben

VILLAMOS ENERGIA BESZERZÉS BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE összefoglaló

VILLAMOS ENERGIA BESZERZÉS BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE összefoglaló VILLAMOS ENERGIA BESZERZÉS BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE összefoglaló KÉSZÍTETTE: Szirt Tamás, Sourcing Hungary Kft. 1. PROFESSZIONÁLIS ENERGIA BESZERZÉS Az energia költségek csökkentésére nemzetközileg

Részletesebben

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet. a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet. a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII.

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 20.4.2009 COM(2009) 178 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK, A RÉGIÓK

Részletesebben

Tanácsadásra irányuló megbízási szerződés. ZSOLDOS Kft. számára

Tanácsadásra irányuló megbízási szerződés. ZSOLDOS Kft. számára Tanácsadásra irányuló megbízási szerződés ZSOLDOS Kft. számára 1 TANÁCSADÁSRA IRÁNYULÓ MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a ZSOLDOS Kft. (székhely: 8400 Ajka, Timföldgyári út 3.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata. Pénzügyi Főpolgármester-helyettes. tárgy: Javaslat informatikai feladatok fedezetének biztosítására

Budapest Főváros Önkormányzata. Pénzügyi Főpolgármester-helyettes. tárgy: Javaslat informatikai feladatok fedezetének biztosítására 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Pénzügyi Főpolgármester-helyettes *1000066961898* ikt. szám: FPH017 /223-8 /2015 tárgy: Javaslat informatikai feladatok fedezetének

Részletesebben

Informatika stratégia. OM azonosító: 034190

Informatika stratégia. OM azonosító: 034190 Informatika stratégia Marcali Városi Önkormányzat Széchenyi Zsigmond Szakközépiskola és Szakiskolája 8734 Somogyzsitfa, Ady u. 8. OM azonosító: 034190... igazgató Ledniczki Tamás Miklós Csaba Diákönkormányzat

Részletesebben

Az informatika tantárgy fejlesztési feladatait a Nemzeti alaptanterv hat részterületen írja elő, melyek szervesen kapcsolódnak egymáshoz.

Az informatika tantárgy fejlesztési feladatait a Nemzeti alaptanterv hat részterületen írja elő, melyek szervesen kapcsolódnak egymáshoz. INFORMATIKA Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanuló az információs társadalom aktív tagjává válhasson. Az informatikai eszközök használata olyan eszköztudást

Részletesebben

részvétel a kulturális, társadalmi és/vagy szakmai célokat szolgáló közösségekben és hálózatokban. Az informatika tantárgy fejlesztési feladatait a

részvétel a kulturális, társadalmi és/vagy szakmai célokat szolgáló közösségekben és hálózatokban. Az informatika tantárgy fejlesztési feladatait a INFORMATIKA Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz, hogy a szakközépiskolás tanuló az információs társadalom aktív tagjává válhasson. Az informatikai eszközök használata

Részletesebben

TÁMOP-3.4.5-12/2012-0001. Tehetséghidak Program című kiemelt projekt

TÁMOP-3.4.5-12/2012-0001. Tehetséghidak Program című kiemelt projekt TÁMOP-3.4.5-12/2012-0001 Tehetséghidak Program című kiemelt projekt 2014/2015-ös tanévre történő kiterjesztésének, valamint a teljes projektidőszak hatékonyságának és eredményességének HATÁSVIZSGÁLATA

Részletesebben

ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA

ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Levélcím: 1286 Budapest Pf.: 9. Telefon: 06-1-391-3548; Fax: 06-1-391-3549; IRM telefon: 38-030 E-mail: arszki@bm.gov.hu Szám: /2009. A fenntartó nevében jóváhagyom:

Részletesebben

IP KAMERÁS MEGFIGYELŐ RENDSZEREK HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRÁJA

IP KAMERÁS MEGFIGYELŐ RENDSZEREK HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRÁJA IP KAMERÁS MEGFIGYELŐ RENDSZEREK HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRÁJA TUDJA-E ÖN, HOGY MENNYIRE ELÉGEDETTEK AZ ÜGYFELEI? 2015. február KEDVES PARTNERÜNK! Magazinunk februári számában is olyan érdekes és hasznos szakmai

Részletesebben

Casco biztosítási feltételek

Casco biztosítási feltételek Casco biztosítási feltételek Ügyfél- és Adatkezelési tájékoztató, Hasznos tudnivalók Általános Vagyonbiztosítási Feltételek (ÁVF02) Casco biztosítás Különös Feltételek (CASCKF212) Alkalmazandó: 2012.09.21-től

Részletesebben

A 109. sorszámú Irodai asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 109. sorszámú Irodai asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 109. sorszámú Irodai asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 346 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Az ETMP rendszer alapelvei

Az ETMP rendszer alapelvei Pályázati azonosító: OMMF-II-10-P-0258 1. Munkafüzet Az ETMP rendszer alapelvei Kis- és közepes vállalkozások számára EURO TREND komplex munkavédelmi program mikro, kis- és középvállalkozások számára 1

Részletesebben

5.26 Informatika a 6-8. évfolyam számára

5.26 Informatika a 6-8. évfolyam számára 5.26 Óraterv Évfolyam 6. 7. 8. Heti óraszám 1 1 1 Éves óraszám 37 37 37 Bevezetés A helyi tanterv A kerettantervek kiadásának és jogállásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) számú EMMI rendelet 2.

Részletesebben

1. A TANODASZTENDERD CÉLJA... 3 2. A TANODA MEGHATÁROZÁSA... 3 3. A TANODA CÉLCSOPORTJA... 3 4. A TANODA FELADATAI... 4

1. A TANODASZTENDERD CÉLJA... 3 2. A TANODA MEGHATÁROZÁSA... 3 3. A TANODA CÉLCSOPORTJA... 3 4. A TANODA FELADATAI... 4 Tanodasztenderd 1 TARTALOM 1. A TANODASZTENDERD CÉLJA... 3 2. A TANODA MEGHATÁROZÁSA... 3 3. A TANODA CÉLCSOPORTJA... 3 4. A TANODA FELADATAI... 4 4.1. Tudatos életpálya-építés támogatása... 4 4.2. Egyéni

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet Előterjesztés az önkormányzat 2011. évi költségvetési rendelet-tervezetének jóváhagyására Könyvvizsgálói jelentés Püspökladány Város Önkormányzata

Részletesebben

ÉVES JELENTÉS 2014. A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. (Székhely: 7623 Pécs, Ungvár u. 22., Cg. 02-10-060369)

ÉVES JELENTÉS 2014. A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. (Székhely: 7623 Pécs, Ungvár u. 22., Cg. 02-10-060369) A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. (Székhely: 7623 Pécs, Ungvár u. 22., Cg. 02-10-060369) ÉVES JELENTÉS A jelentést a FuturAqua Nyrt. 2015. április 30-án tartott közgyűlése 6/2015. (IV.

Részletesebben