Lázár szerint az MSZP az amerikai zászlót is kitűzhetné

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lázár szerint az MSZP az amerikai zászlót is kitűzhetné http://nol.hu/belfold/lazar-szerint-az-mszp-az-amerikai-zaszlot-is-kituzhetne-1496219"

Átírás

1 Újratervezés - a magyar rövidfilm, amit látnod kell! 10 perces Az Újratervezés című film magát az életet mutatja be bő 10 percben - egy autó utasterében -, se többet, se kevesebbet. Tóth Barnabás alkotása 2013-ban megjárta a Montreali Filmfesztivált, besöpörve egy rakás díjat, köztük a Filmkritikusok díját, a Friss Hús fesztivál közönségdíját, AISFF közönségdíjat kapott Szöulban és a legjobb kisfilm lett egy indianapolisi fesztiválon. Véleményem szerint kategóriájában a legjobb, amit valaha magyarok készítettek. Nézd meg, és rájössz, hogy miért gondolom így: Lázár szerint az MSZP az amerikai zászlót is kitűzhetné Harrach Péter nem vacakol: Ott kell vásárolni, ami nyitva lesz A kormánypárti képviselők körében sem egyértelmű a lelkesedés boltok vasárnapi bezárásáért, de vannak, akik igyekeznek ideológiát gyártani hozzá. A KDNP-ben azonban ennél nagyszerűbbet elképzelni sem tudnak. Parlamenti képviselőket kérdeztünk. KDNP: A szupermarketek kizsákmányolók Egymást hergelik boltbezárás ügyében a kereszténydemokraták. percről percre a parlamentből Két percen át a netadón és Orbánon röhögött Amerika a magyar tervezetről ugyanis megemlékezett az egyik esti nevettető műsor. A magyar kormány által benyújtott netadó-tervezettel, az azt követő tiltakozásokkal, illetve az adó ideiglenes visszavonásával foglalkozott John Oliver, az HBO Last Week Tonight című vicces hírmagyarázó műsora, amelyről a Comment blog tett közzé videót. Ennyire közel még sosem voltunk Vida Ildikóhoz Lassan hagyománnyá válik, hogy ha van egy-egy szabad reggelünk, Botos Tamással kimegyünk megfagyni a NAV Széchenyi utcai székháza elé, hátha legalább pár percre elcsípjük Vida Ildikót, a NAV elnökét a kérdéseinkkel. Kérdésből van elég, hiszen a századvéges Heim Péter mellett Vida Ildikó és a NAV egyik alelnöke azok, akik eddig sehogyan sem cáfolták, hogy az Amerikai Egyesült Államok hatóságai korrupció gyanúja miatt beutalási tilalmat léptettek életbe velük szemben. A szerkesztőségbe érve megkérdeztük a NAV Sajtóosztályát, hogy hol van Vida Ildikó, és ők azt írták, hogy reggel óta a munkahelyén dolgozik. Ha ez így van, akkor vagy fél 8 előtt ért be vagy 9 után érkezett. Ha egyik sem, akkor pedig a hátsó kapun sunnyogott be az általa vezetett szervezet székházába. Visszakérdeztünk, hogy pontosan mikor érkezett, de erre egyelőre nem kaptunk választ. Lázár az amerikai ügyvivővel vágott vissza a NAV-elnökről szóló kérdésre Lázár János André Goodfriend amerikai ügyvivő szerepét firtató kérdéssel vágott vissza a parlamentben hétfőn egy MSZP-s képviselő azonnali kérdésére, miszerint engedélyezte-e a kormány, hogy a NAV elnöke szabadságra menjen.

2 Megingott Orbán Viktor hatalma? Erről írnak külföldön Eposzba illő vargabetűket csinált a magyar kormány a múlt héten az internetadóval - írja a pozsonyi lap. Bayer Zsolt: Leszarom Mozartot (2.) Újra mondom, nyomatékosan: lesz Békemenet. Mert ami ma odahaza folyik, az vérlázító és elviselhetetlen. A Fidesz vezetői az elsőt is ellenezték. Akkor is le akartak róla beszélni. Aztán lett, ami lett. És az én kedves barátaimról két dolog tudható teljes bizonyossággal. Az egyik, hogy előszeretettel veszik körül magukat komplett idiótákkal. A másik, hogy még életükben nem mérték fel jól és pontosan, hogy mikor van igazi veszély. Úgyhogy nyugodjon meg mindenki. Nemsokára hazaérek, és utána megszervezzük a dolgokat. Mert most otthon húsz-harmincezer ember éppen kinevezi magát népnek, és a CIA segít nekik. A teljes Konrád interjú Kíméletlenebb a Kádár-korszaknál Annak idején a Hősök terén Orbán Viktor egy egész országért beszélt, most meg egy ország ellen beszél. Azt mondanám, hogy nemzetbutító mondta a Népszabadságnak adott interjúban Konrád György. Az író szívéből helyeselte, hogy a fiatalok tüntetnek az internetadó ellen, bár ő maga nem nagyon netezik. Az őt és liberális barátait nyugdíjazni akarókra úgy reagál: azt, hogy a véleményalkotásra minden magyar állampolgárnak joga van, elvitatni olyan, mint a rasszizmus. Konrád György, a feketeöves hárító Példátlan magabiztossággal utasítja el Konrád György, hogy neki és barátainak bármilyen részük lehetne a baloldal katasztrofális eredményében. Jelentés az alternatív univerzumból, ahol Várady Zsolt huszonéves fiatal, Bokros pedig Orbán potenciális kihívója. Bő lére eresztett, az élőbeszéd stílusjegyeit magán hordozó interjút jelentetett meg a Népszabadság Konrád György íróval, a balliberális, úgynevezett véleményformáló értelmiség pápájával. A fideszesek nem mondtak le az internetadóról Nagy változás jön a magyar boltokban decembertől Más élelmiszercímkékkel fogunk találkozni a boltokban ez év decemberétől: pontos információkat kaphatunk majd a termékek allergén-tartalmáról, és elvileg eltűnnek a túlságosan apró betűk is. De lesz olyan bolt is, ahol a hentespultban kézzel írják majd rá az információkat a párizsira. ertol html Varga Mihály nem támogatja az üzletek vasárnapi zárását Varga Mihály szerint meglepetést keltett a Nemzetgazdasági Minisztériumban az az ötlet, miszerint vasárnaponként ne nyithassanak ki az áruházak. Elmondta, még az sem dőlt el, milyen árfolyamon forintosítják a devizahiteleket. A nemzetgazdasági miniszter a HírTV-ben arról is beszélt hétfőn, a cafeteria-kedvezmény csökkentésének az a célja, hogy a munkavállalók egyre inkább készpénzben kapják meg a jövedelmüket.

3 Internetadó helyett utáljuk egy kicsit a Tesco-t Mint kereskedelemben dolgozó felmenőkkel rendelkező honpolgár, tökéletes hatékonysággal tudom magamévá tenni a vasárnapi zárva tartás gondolatát. KGB-vád az MSZP-s jelölttel szemben Határőrből portás, portásból politikus: egy különös életút. Kiss Péter halála miatt időközi országgyűlési választást kell tartani a főváros 11. számú választókörzetében, Újpesten. A november 23-án megrendezésre kerülő voksoláson a szocialisták Horváth Imre önkormányzati képviselőt indítják. Horváth egyéni körzetből került a testületbe, az MSZP helyi elnöke éppen erős helyi beágyazottságával indokolta a szélesebb körben teljesen ismeretlen, hetvenedik életévét betöltött politikus jelölését.a választás tétjének jelentőségét jelzi, hogy a mai Magyar Nemzet címlapján tálalja, hogy a hozzájuk eljutott információk szerint Horváth, aki a hatvanas évek végétől egészen nyugdíjazásáig a Budapesti Határőr Igazgatóságon teljesített szolgálatot, korábban KGB-s kiképzésben vett részt. Százmilliárdokat veszíthet az ország Októberben mintegy 139 milliárd forintnyi uniós támogatás jutott el a címzettekhez, ezzel a tizedik hónap végéig 1370 milliárd forintot ért el az összes idei kifizetés - írja a Portfolio. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy most már csak kicsi az esélye annak, hogy az idei 2002 milliárd forintos egész éves kifizetési célt teljesíteni tudjuk. Pedagógusok kerülhetnek utcára Mendrey: régen látott megszorítás a 2015-ös költségvetésből kiolvasható forráskivonás. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el. Elbocsátásokkal járna a vasárnapi zárva tartás Németország már visszakozott, Ausztria is fontolja a visszaállítást. Remegő Térdek Órája (2.) Egy kérdés a NAV Nem Nyilatkozó Vezetőjéhez: A nem nyilatkozás ideje alatt felveszi a fizetését!? A Vezér döntésére vár minden kliens, hívő és aktivista, aki aggódik az USA kitiltó határozata miatt. A Remegő Térdek Órája (RTO) beégette magát a kliensek, a hívők és az aktivisták agyába: szükséges egy-két fekete bárány, kell egy-két nevesített áruló, mert egyébként hiábavaló a tömegek áldozata. Nincs Mennyország, ha nincs Pokol. Nincs gyarapodás, ha nincs kitől elvenni. A Fidesz oldalon mindenki a Vezér döntésére vár. Felelősnek lennie kell. A Fidesz szavazók többsége igényli a bűnösök (kevesek) nevesítését. Gyurcsány kivár, de az uniópártról nem mond le Gyurcsány Ferencinterjú

4 Ha nekem 2006-ban lett volna hatezermilliárdom és ha lettem volna olyan tisztességtelen, hogy mindezt elveszem, akkor még mindig én lennék a miniszterelnök! ironizál az Orbánkabinet teljesítményéről lapunknak adott interjújában Gyurcsány Ferenc. A DK-s politikus szerint az ellenzék nincs felkészülve a kormányzásra, s továbbra is úgy véli, demokrata uniópártra van szükség. Az interjú bővített változata a Népszabadság keddi számában jelenik meg. Merkel kész elbúcsúzni Nagy-Britanniától Inkább látná az EU-n kívül Nagy-Britanniát Angela Merkel német kancellár, mintsem korlátozzák az uniós polgárok szabad mozgását. Zürichi járat Fáradt öregember lépked utazótáskával a kezében a kelenföldi pályaudvar váróterme felé, az imént szállt le a zürichi szerelvény másodosztályáról tizenhárom órás utazás után. Nem akarunk hinni a szemünknek, pedig ő volna az, a magyar miniszterelnök, a nemzet mindig magabiztos vezénylő tábornoka, oly egyszerűen, sallangmentesen mutatkozva, ahogyan csak Kádár János tudott a Moszkvába induló vonat ablakából kalaplevéve integetni. Ekkor még nem tudjuk, hogy ugyanez az ember másnap reggel még a tévedését is hajlandó elismerni: Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, mondja saját állami rádiójában, amire csak a legkiválóbb államférfiak képesek, elismerve népük egy részének gondolkodóképességét és az ellenük irányuló tüntetések igazát. Ám most nem erről van szó. Hanem arról, hogy a pályaudvaron látott kép annyira nem illik a nagyobb, a megszokott képbe, hogy nyilvánvaló, a sajtó megint hazudott. Zürichből nem lehet így megérkezni, ilyen moszkvaiasan. Szinte egészen bizonyos, hogy Orbán nem járt Zürichben, miért is járt volna; csak nem képzeljük, hogy legidősebb lányát dekadens svájci magániskola mesterképzésére adja, pláne 15 millió forintos tandíj fejében! Fülkeforradalom Az önkormányzati választások után hamar megtudhattuk, hogy milyen az a sokszor csodált társulat, ha próbák és szövegkönyv nélkül lép színpadra: csődöt mond. Zavaros, egymásnak ellentmondó, sokszor a bornírtságtól sem visszariadó szövegeik a kitiltás és a netadó ügyében beborították a médiateret. Bravó, Orbán Viktor! szerző: Fricz Tamás Orbán Viktor visszavonta a tervezett internetadót. Döntése bátor volt, amellyel meglepte a tüntetőket, a mögöttük álló baloldali ellenzék pártokat, s nem utolsósorban a világot, amelynek sajtója kéjesen várta, milyen autokratikus, diktatórikus, sőt viktatórikus lépést fog tenni a demonstrációk hatására. Orbán azonban velejéig demokrataként cselekedett, s most ezt nehéz megemészteni hazai és külföldi ellenfeleinek. Tüntetések és civilek Tisztázzuk az elején: a rendszerváltás eddigi legnagyobb szabású és hatású tömegtüntetését nem a Demokratikus Charta, az MDF, az MSZP vagy az SZDSZ, hanem a Fidesz hozta tető alá 2002-ben, a Kossuth téren. Ezt a szervezői csúcsteljesítményt azóta sem sikerült túlszárnyalnia egyik pártnak sem, és valószínű, nem is fog.

5 Seres: Behívom az oroszokat Tisztelt Putyin elnök úr! Vlagyimir Vlagyimirovics! Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy ha Önnek és csapatainak van egy szabad délutánja valamikor a közeli hetekben, akkor vonuljanak be, és foglalják el Magyarország egy részét. Hogy pontosan mekkora részét, a felét, vagy csak egy enklávét, azt még megbeszélhetjük Skype-on, a cél mindenesetre Magyarország kettészakítása: lenne egy önök által uralt, politikai vagy tőlem földrajzi értelemben keletmagyar rész, a Népi Demokratikus Köztársaság (NDK), és lennénk mi, a nyugatmagyar Nem Szocialista Köztársaság (NSZK). Az ország jelenlegi állapotát elnézve nem hiszem, hogy szükség lesz egy Budapestet kettészelő fal felhúzására, a várható keletmagyar menekülthullám megállítására, de ha igen, ránk számíthat, segítünk megépíteni: nem akarunk olyanokat eltartani, akik képtelenek szembenézni rossz döntéseik logikus következményeivel. Kitiltási ügy: Fidesz-közeli botrány Érdemes észrevenni, hogy egyetlen dolgot nem mond a hatalmi párt és a pártközeli média: azt, hogy kitiltási ügy nincs. Fricz Tamás teljesen elalélt Orbán Viktortól Az úgynevezett politológus szerint újszerű, ha a megválasztott politikai vezető figyelembe veszi a választói véleményét. Lelkendező, bár kissé következetlen bejegyzést tett közzé mnon vezetett blogján Fricz Tamás udvari politológus és Békemenet-szervező. Fricz az internetadó visszavonásával kapcsolatos meglátásait ismerteti, melynek során leszögezi, hogy Orbán meglepte a tüntetőket, és a mögöttük álló baloldali ellenzéki pártokat. Egy bekezdéssel később viszont már arról ír, hogy Orbán saját választói véleményét veszi figyelembe, mivel a jogszabálytervezet az állampolgárok széles köreinek ellenállásába ütközött. #74mt2d Stratégiai partner lenne Magyarország és Azerbajdzsán Szijjártó Péter külügyminiszter Azerbajdzsánban tárgyalt többek között Ilham Alijev azeri államfővel. A találkozók után elmondta: Magyarország és Azerbajdzsán stratégiai partnerségi megállapodást szándékozik kötni. Az erről szóló tárgyalások jövő kedden veszik kezdetüket, amikor is Alijev Budapestre érkezik és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is. dzsan Győztünk! Valóban? A netadó elleni tüntetések és Orbán Viktor Győztünk! kiáltották péntek este a szervezők, de mintha nem hallották volna, hogy a sebtében összehíva is több tízezernyi tüntető azt skandálta: Folytatjuk! És a tömegnek van igaza.

6 Plusz félmilliárdot ad a kormány erkölcstanra Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára videóüzenetben jelentette be, hogy a kormány még félmilliárdot ad hit- és erkölcstanra. A döntést azzal indokolják, hogy nőtt a tanulók száma. A forrásokat tankönyvekre és az órák számának emelésére adják. Már Kanada is nehezíti a beutazást már Kanada** is jobban odafigyel a szélsőjobboldali érzelmű magyar belépőkre. Jó lenne, ha egy újságíró megkérdezné Budapesten vitéz Tolcsvay Bélától, hogy mennyi ideig kérdezgették a kanadai határon, mielőtt beengedték Kanadába. Ott arról beszélt, hogy igencsak rázós volt az ügy.vagy kérdezzék meg Pordány László volt kanadai nagykövetet, aki pedig magyar diplomata, hogy nemrég miért vallatták órákig a kanadai határon. Vagy Szakály Sándor történészt, akit nemrég be sem akartak engedni, de néhány óra után megszántak a hatóságok. És még sorolhatnánk a példákat. A jobbikos Staudt Gábor trükközött, azt hazudta, hogy rokonlátogatásra jött Észak-Amerikába.Legközelebb már ez a trükk sem fog működni. zast Háború a szegények ellen Csillag István közfoglalkoztatásra ítélt cselédekben gondolkozik, akikre a megemelt fizetésű csendőrség vigyáz. Írásom a kormány évre beterjesztett költségvetési javaslatának irányáról szól. A címválasztás arra utal, hogy a kormány kiknek a rovására akarja elérni az állami újraelosztás mérséklésének gazdaságpolitikai szempontból egyébként támogatandó célját. A címválasztás emlékeztet Lyndon B. Johnson amerikai elnöknek éppen ötven évvel ezelőtt, az Unió helyzetéről tartott beszédében elindított programjára, amelynek a szegénység elleni küzdelem volt a lényege (War on Poverty. State of the Union január). Svájci lap: Orbán-közeli cégháló egy svájci kantonban A Basler Zeitung című svájci lap a TagesAnzeiger nyomán Bernhard Odehnal cikkét közölte Egy céghálózat, amely egy zugi címben és az Orbánhoz való közelségben osztozik címmel. Magyar Oligarchák részt akarnak venni a nemzetközi nyersanyag-kereskedelemben. Erre szolgál egy céghálózat, amelynek székhelye a svájci Zug kantonban van. egy_svajci Magyar állami hirdetések: baloldali lapok 500 ezer, jobboldaliak 6 millió dollár A Deutsche Wirtschafts Nachrichten című német lap Internetadó Magyarországon Orbán csak szünetet akar tartani címmel közölt szerkesztőségi kommentárt. A magyar kormány visszavonta az internetadó tervezett bevezetését. Orbán Viktor kormányfő azt mondja, követi a magyar nép akaratát. De feladni nem akarja az adót: az internetadó része a médiastratégiájának, amelyből a jobboldali lapok különösen nagy hasznot húznak. ali_lapok_500_ezer Képünk Skandináviában Miközben a svéd tömegtájékoztatás is megemlékezett a múlt hét magyarországi tüntetéseiről (az elsőről például Internetadó elleni tiltakozások Magyarországon, a másodikról Magyarok

7 tüntetnek az internetadó ellen címmel), Skandináviában ismételten szóba kerül a nem EU-tag Norvégia által Magyarországnak nyújtott segélyek sorsa. Október 23-án a norvég Aftenposten* külpolitikai szerkesztőségének újságírója, Ingrid Brekke helyzetelemzésében (Elterelő hadműveletek Magyarországon) egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az egész ügy hatalmi politika, részben arról szól, hogy fenn lehessen tartani a külső ellenség képét, valamint arról, hogy a kormány önálló és erős, a dolog azonban jelzés is a magyaroknak: miként bánnak azokkal, akik dacolnak a kormánnyal Gyurcsány ügyvédje kicsontozná a fideszeseket Hende Csaba szerint soha nem tapasztalt mélységbe süllyedt a politikai közbeszéd Szombathelyen. A honvédelmi miniszter, aki a város fideszes országgyűlési képviselője, erről a szombathelyi önkormányzat hétfői közgyűlésén beszélt napirend előtti felszólalásában. Idézte, hogy Czeglédy Csaba, az Éljen Szombathely MSZP DK Együtt frakcióvezetője október 29-én egy egyeztetésen a Fidesz KDNP képviselőihez és a megválasztott polgármesterhez fordulva azt mondta: egyenként kicsontozunk benneteket. Markó Beáta: A mágus Magyarország 2002 óta amióta a haza nem lehet ellenzékben egy felcsúti mágus bűvöletében él és 2010 között is, amikor még ellenzékből trükközött, ő uralta a színpadot, ő volt a közélet főszereplője, és nem a hatalmon lévő kormánykoalíció, akik folyamatos fáziskésésben kullogtak csak utána. (Ez mellesleg sokat elmond az akkor regnálókról, de ez egy másik írás témája lehetne.) 2010-ben országos főmágussá lépett elő, s azóta rendületlenül folytatja csalássorozatát. Hívei zöldhályoggal borított szemükkel nézik és isszák minden szavát, s közben azt sem veszik észre, hogy a bőrükre, az életükre megy a játék.

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

Tűzszünet helyett vérfürdő Kijevben (18+) http://nepszava.hu/cikk/1011501-tuzszunet-helyett-verfurdo-kijevben-18 Mindenki lelécel Janukovics mellől

Tűzszünet helyett vérfürdő Kijevben (18+) http://nepszava.hu/cikk/1011501-tuzszunet-helyett-verfurdo-kijevben-18 Mindenki lelécel Janukovics mellől Tűzszünet helyett vérfürdő Kijevben (18+) Több mint száz halott, sokszáz sebesült a kiújult összecsapásokban - Az EU Ukrajna elleni szankciókat fogadott. http://nepszava.hu/cikk/1011501-tuzszunet-helyett-verfurdo-kijevben-18

Részletesebben

Nem csitul az erőszak Odesszában - felvétel http://www.atv.hu/belfold/20140505-nem-csitul-az-eroszak-odesszaban

Nem csitul az erőszak Odesszában - felvétel http://www.atv.hu/belfold/20140505-nem-csitul-az-eroszak-odesszaban Fegyverkezésre szólít fel a NATO főtitkára Telefonon egyeztettek a nagyhatalmak az ukrán helyzetről. Egyre több az orosz gép Krím felett. http://index.hu/kulfold/2014/05/04/luganszkban_elfoglaltak_a_katonai_parancsnoksagot/

Részletesebben

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA Ügyiratszám: Ügyintéző: Tárgy: MN/53725-7/2013. személyes adat kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA A Nemzeti Média-

Részletesebben

Konfrontációs levelek

Konfrontációs levelek Konfrontációs levelek Írta: Negyedik bővített változat 2016 Tartalomjegyzék Bevezetés 8. 1. Tisztelt Szerkesztőség! (2014.10.13) 8. 2. Nyílt levél a magyar titkosszolgálatok állományához! (2015.09.08)

Részletesebben

A magyar miniszterelnök-jelölti viták a változás útján

A magyar miniszterelnök-jelölti viták a változás útján Politikatudományi szemle 2006. 2-3. SZÁM 53 Bíró Nagy András A magyar miniszterelnök-jelölti viták a változás útján A választási kampányokban rendezett televíziós viták rendszerint többet jelentenek annál,

Részletesebben

1284 Hung.Monitorint 19.8.89-1. ( 168 Óra )

1284 Hung.Monitorint 19.8.89-1. ( 168 Óra ) 1284 Hung.Monitorint 19.8.89-1 - Itt 168 óra, a Ráidó politikai magazinja. - Az NDK-ban élők közül egyre többen, mintha nagyon leegyszerűsítnék a nálunk folyó változásokat. Ők csupán annyit vesznek észre

Részletesebben

Híradóelemzés 2013. IV. negyedév és éves összesítő

Híradóelemzés 2013. IV. negyedév és éves összesítő Híradóelemzés 2013. IV. negyedév és éves összesítő a Nézőpont Intézet Médiaműhelyének elemzése Készült: 2014. január 13. 1 2014. január 13. HÍRADÓELEMZÉS 2013. IV. NEGYEDÉV ÉS ÉVES ÖSSZESÍTŐ Összefoglaló

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM Ikt.szám: Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth tér 2-4., IV. emelet, 439/A. tárgyaló Időpont: 2013. november 14.

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI TÉLI RENDKÍVÜLI ÜLÉSSZAKA DECEMBER 16-I, (KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI TÉLI RENDKÍVÜLI ÜLÉSSZAKA DECEMBER 16-I, (KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI TÉLI RENDKÍVÜLI ÜLÉSSZAKA DECEMBER 16-I, (KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2014. december 12-én 14 15 órai állapot szerint DECEMBER 16. KEDD üléskezdés:

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/10-1/2014. EMB-2/2014. sz. ülés (EMB-159/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/10-1/2014. EMB-2/2014. sz. ülés (EMB-159/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: EMB/10-1/2014. EMB-2/2014. sz. ülés (EMB-159/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának 2014. február 6-án, csütörtökön,

Részletesebben

Magyarország: Szeretlek választási kampány!

Magyarország: Szeretlek választási kampány! Magyarország: Szeretlek választási kampány! Megkönnyíti a helyi kampányzárót a kormány: az Itthon Vagy Magyarország Szeretlek! programsorozat idén épp szeptember 27-én lesz, a választások előtt két héttel,

Részletesebben

Népesedésvita a parlamentben

Népesedésvita a parlamentben Dobos Arnold Török Zoltán Népesedésvita a parlamentben Tematizációs kísérlet vagy valódi szakpolitikai alternatíva? Hogyan értékeljük a Jobbik által kezdeményezett parlamenti népesedési vitát? A Jobbik

Részletesebben

Átlépni vagy maradni? Nyugdíjdilemma Az összeállítást Fekete Emese készítette. Figyelı

Átlépni vagy maradni? Nyugdíjdilemma Az összeállítást Fekete Emese készítette. Figyelı Élete egyik igen fontos kérdése elıtt áll mintegy 3 millió ember, amikor az elkövetkezı hetekben saját idıskori sorsáról, azaz a majdani nyugdíjáról kénytelen dönteni. A friss nyugdíjtörvények teremtette

Részletesebben

Három választás Londonban

Három választás Londonban Havas Péter Három választás Londonban Konzervatív polgármester a brit főváros élén Nagy-Britanniában 2008 májusában több szinten is választásokat tartottak, aminek következtében Londonnak új polgármestere

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. augusztus 17-én reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen

Részletesebben

Itt a felcsúti stadion, ami majdnem templom http://propeller.hu/itthon/2877956-itt-felcsuti-stadion-ami-majdnem

Itt a felcsúti stadion, ami majdnem templom http://propeller.hu/itthon/2877956-itt-felcsuti-stadion-ami-majdnem Alföldi Róbert: száműzött lettem! Tudtuk róla, mégis megdöbbentő volt hallani tőle. Alföldi Róbert a minap egy rendezvényen elmondta: 2018-ig gyakorlatilag nincs munkája, külföldön kell dolgoznia. Kérdés,

Részletesebben

Űrrakétaként lőtt ki a magyar GDP

Űrrakétaként lőtt ki a magyar GDP Űrrakétaként lőtt ki a magyar GDP Kiugró mértékben, 3,9 százalékkal nőtt a magyar GDP az idei második negyedévben. Kiugró mértékben, 3,9 százalékkal nőtt a magyar GDP az idei második negyedévben az előző

Részletesebben

Tehát a jelenlegi gondolkodási mód (paradigma) alapja hibás, ezért nem lehet azt változtatással (reformmal) továbbéltetni. Ezért II.

Tehát a jelenlegi gondolkodási mód (paradigma) alapja hibás, ezért nem lehet azt változtatással (reformmal) továbbéltetni. Ezért II. Melyik gondolkodási mód elıtt áll történelmi lehetıség? I. Vértes András, a GKI (Gazdaságkutató Intézet) elnöke kedden (2010. június 29-én) Budapesten sajtótájékoztatót tartott, amelyen a kormány 29 pontos

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra.

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra. 8 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 25-én megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Józsa Gábor alpolgármester, Botos Sándor,

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének 15/2014.(XI.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június MUNKAANYAG, KÉRELMEZŐ ELSŐ INTERJÚ ÚTMUTATÓ A HU2004/IB/SO01-TL számú Egyenlő bánásmód elvének érvényesítése és az anti-diszkriminációs törvény végrehajtásának elősegítése Twinning Light projekt összesített

Részletesebben

2014-2018. országgyűlési ciklus Budapest, 2015. október 5. hétfő 101. szám. Országgyűlési Napló

2014-2018. országgyűlési ciklus Budapest, 2015. október 5. hétfő 101. szám. Országgyűlési Napló 2014-2018. országgyűlési ciklus Budapest, 2015. október 5. hétfő 101. szám Országgyűlési Napló Kövér László, Jakab István és Lezsák Sándor elnöklete alatt Jegyzők: Földi László, Hegedűs Lorántné, Mirkóczki

Részletesebben

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok Kovács János vezető elemző Kovács János 1 Gyurcsány Ferenc új lendületet adott az MSZP-nek,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Intézményfelügyeleti, Szociális és Közbiztonsági Bizottság 2011. április 19-i nyílt üléséről.

Részletesebben

Lapszemle. 2009. 29. hét

Lapszemle. 2009. 29. hét Lapszemle 2009. 29. hét SZIGOR. Az idén tovább keményít a Gazdasági Versenyhivatal. Eddig félmilliárd forint bírságot szabtak ki fogyasztók félrevezetéséért - tavaly egész évben 700 milliónyit. A héten

Részletesebben

WRC autó is ott száguld majd az évzárón

WRC autó is ott száguld majd az évzárón A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő

Részletesebben

A köznevelési kerekasztal eddigi munkájának értékeléséről, kiemelt figyelemmel a béremelésekre (május 05.)

A köznevelési kerekasztal eddigi munkájának értékeléséről, kiemelt figyelemmel a béremelésekre (május 05.) A köznevelési kerekasztal eddigi munkájának értékeléséről, kiemelt figyelemmel a béremelésekre (május 05.) Sikeres volt a köznevelési kerekasztal működésének első időszaka - értékelt Balog Zoltán emberi

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

Ifjúságkutatás 1997 "FIATAL" kérdőív

Ifjúságkutatás 1997 FIATAL kérdőív 1 főcím 2 pótcím sorszám Ifjúságkutatás 1997 "FIATAL" kérdőív A válaszadás önkéntes! A kérdezés helye: 1 - Salgótarján 2 - Sopron Kijelentem, hogy az általam kezelt és felvett adatokat bizalmasan kezelem,

Részletesebben

Közmunka csak a megfelel voksért: nyílt szavazás volt Borsodban

Közmunka csak a megfelel voksért: nyílt szavazás volt Borsodban Közmunka csak a megfelelő voksért: nyílt szavazás volt Borsodban Különös szavazat-ellenőrzési módszer nyomaira bukkantunk a Borsod megyei Forró községben az önkormányzati választásokon. A legendás láncszavazás

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hírek Írta: Bajusz Tamás - 2009.05.15 15:09 Simán mondhatom, hogy a magyar történelem leglendületesebb ZÖLD PÁRTJA, az LMP sikeresen összegyűjtötte az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges

Részletesebben

Mindent elemészt? Benedek Miklós. Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014

Mindent elemészt? Benedek Miklós. Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014 Benedek Miklós Mindent elemészt? Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014 Dragomán Györgynek a 2005-ben megjelent A fehér király című nagy sikerű regénye után, amelyet számos nyelvre lefordítottak,

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.05.08. kedd Mesterházy Attila az Egyesült Államokban tárgyal Képzetlenül a munka világában Tíz ok a telefonadó ellen Nem igaz, hogy a családi vállalkozásokat segítik a földbérletpályázatokon Ingyenes

Részletesebben

2014-2018. országgyűlési ciklus Budapest, 2015. június 12. péntek 85. szám. Országgyűlési Napló

2014-2018. országgyűlési ciklus Budapest, 2015. június 12. péntek 85. szám. Országgyűlési Napló 2014-2018. országgyűlési ciklus Budapest, 2015. június 12. péntek 85. szám Országgyűlési Napló Dr. Hiller István, dr. Latorcai János és Sneider Tamás elnöklete alatt Jegyzők: Gúr Nándor, Hiszékeny Dezső,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma: 7-105/2012. J E G Y Z Õ K Ö N Y

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Söréd Községi Önkormányzat tárgyaló helyisége 8072 Söréd Rákóczi u. 59. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 14-én (csütörtökön) 18 órakor tartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 14-én (csütörtökön) 18 órakor tartott alakuló üléséről. Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015 Szigetmonostor, Fő u. 26. Szám: 21/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 14-én

Részletesebben

A békeszerződés vitája a magyar országgyűlésben Gróf Teleki Pál beszéde

A békeszerződés vitája a magyar országgyűlésben Gróf Teleki Pál beszéde A békeszerződés vitája a magyar országgyűlésben Gróf Teleki Pál beszéde A Nemzetgyűlés 1920. november 13-án, a 128. ülésén tárgyalta az 1920. június 4-én Trianonban aláírt "Magyar Békeszerződésről szóló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. PB JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol vannak: Meghívottak: A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Polgármesteri

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A MAGYAR LESZBIKUS, MELEG, BISZEXUÁLIS ÉS TRANSZNEMŰ SZÖVETSÉG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A MAGYAR LESZBIKUS, MELEG, BISZEXUÁLIS ÉS TRANSZNEMŰ SZÖVETSÉG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ A MAGYAR LESZBIKUS, MELEG, BISZEXUÁLIS ÉS TRANSZNEMŰ SZÖVETSÉG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL (Az éves beszámoló kiegészítő melléklete) Elfogadva: 5/2014 (V.27.) közgyűlési határozat www.lmbtszovetseg.hu

Részletesebben

VERSENYEZTETÉSI FELHÍVÁS. Friss Fagyaszott Plazma értékesítése

VERSENYEZTETÉSI FELHÍVÁS. Friss Fagyaszott Plazma értékesítése VERSENYEZTETÉSI FELHÍVÁS Friss Fagyaszott Plazma értékesítése 1. Az Országos Vérellátó Szolgálat (a továbbiakban: OVSz), mint Kiíró nyílt versenyeztetési eljárást hirdet az általa, továbbá az OVSz-szel

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 5995-4/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

És a többi húzásotokat is szívesen nyilvánosságra hozom. Amiket tettetek, ahogyan dolgoztatok.

És a többi húzásotokat is szívesen nyilvánosságra hozom. Amiket tettetek, ahogyan dolgoztatok. Tisztelt Újságírók, Érdeklődők, kedves Mindnyájan! Az Usui Szellemi Iskola Közösség és elődje, a Fehérlótusz közösség 1999 óta szolgálta a magyar embereket, elsősorban a betegeket, a Lótusz szútra tanainak

Részletesebben

A szovjet csapatok kivonása Közép-Kelet-Európából Kronológia, 1986 1992

A szovjet csapatok kivonása Közép-Kelet-Európából Kronológia, 1986 1992 1 A szovjet csapatok kivonása Közép-Kelet-Európából Kronológia, 1986 1992 1986 január 15. M. Gorbacsov szovjet pártfőtitkár országa leszerelési programjáról: A fegyverkezési hajsza megszüntetését és a

Részletesebben

J e g y zőkönyv EMBCB-1/2011. (EMBCB-34/2010-2014.)

J e g y zőkönyv EMBCB-1/2011. (EMBCB-34/2010-2014.) EMBCB-1/2011. (EMBCB-34/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának 2011. február 14-én, hétfőn, 11 órakor a Képviselői Irodaház V. emelet 528.

Részletesebben

1. A teheráni konferencia

1. A teheráni konferencia 12.tétel: A II. világháború lezárása és az új világrend kialakulása: a szövetségesek tanácskozásai: Teherán, Jalta és Potsdam, nemzetközi együttműködés, megszállások, békeszerződések 1. A teheráni konferencia

Részletesebben

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18.

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Elnöki nyilatkozat Ukrajnáról Fehér Ház James S. Brady sajtószoba July 18, 2014 11:52 AZ ELNÖK: Jó napot kívánok. A tegnapi napon a maláj

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2. sz.) megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Izsó Gábor

Részletesebben

Koronczai József csendőr főtörzsőrmester életrajzához Élmények

Koronczai József csendőr főtörzsőrmester életrajzához Élmények Koronczai József csendőr főtörzsőrmester életrajzához Hajmáskér, 1905. március 9., 1945. március 28. Nagy József összeállítása, 2013. január 30. Budapest (született Perkátán, 1944) Olvastam a Perkátai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 8/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 13-án

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FFB/120-1/2012. FFB-39/2012. (FFB-103/2010-2014.)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FFB/120-1/2012. FFB-39/2012. (FFB-103/2010-2014.) Ikt. sz.: FFB/120-1/2012. FFB-39/2012. (FFB-103/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának 2012. november 12-én, hétfőn, 9 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: Nbb-40/57-7/2016. Nbb-6/2016. sz. ülés (Nbb-55/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: Nbb-40/57-7/2016. Nbb-6/2016. sz. ülés (Nbb-55/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: Nbb-40/57-7/2016. Nbb-6/2016. sz. ülés (Nbb-55/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2016. április 6-án, szerdán 11 óra 32 perckor az Országgyűlés Irodaháza

Részletesebben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben Azonosító: ART18 2011 10 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2011. 10. 05. szerda Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására

Részletesebben

Tudod mennyi az IQ-d?

Tudod mennyi az IQ-d? Tudod mennyi az IQ-d? iq-teszt-2013.hu Csináld végig a tanúsított IQ tesztet és meglátod ki vagy! http://www.iq-teszt-2013.hu/huhu/? xca=adwords_hu_iq_test&gclid=cnohouz8lbwcfq1c3godeiuanakészül a Békemenet

Részletesebben

8-7 így csúszott át az Ab-n Orbánék fővárosi választási rendszere

8-7 így csúszott át az Ab-n Orbánék fővárosi választási rendszere 8-7 így csúszott át az Ab-n Orbánék fővárosi választási rendszere Ami a lényegét illeti, az Alkotmánybíróság nem találta alkotmányellenesnek az új fővárosi választási rendszert: bár az egyik kompenzációs

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben

A szatmári béke. Magyarország a szatmári béke idején

A szatmári béke. Magyarország a szatmári béke idején 1 A szatmári béke Magyarország a szatmári béke idején A szatmári béke megkötésének körülményeit vizsgálva vissza kell tekintenünk az azt megelőző eseményekhez. 1701-ben Rákóczi Ferenc egy nemesi mozgalmat

Részletesebben

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testület JEGYİKÖNYV 2011. augusztus 29. JEGYZİKÖNYV

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testület JEGYİKÖNYV 2011. augusztus 29. JEGYZİKÖNYV 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. augusztus 29-én 17 órakor megkezdett ülésén. Az ülés helye: Körjegyzıség, 8244. Dörgicse, Fı u. 16. Jelen vannak: Kis-Pál

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István Szám: 02/166-4/2007. JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testületének 2007. május 29-én 9 00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza Képviselői Irodájában megtartott nyilvános

Részletesebben

A Pápai Önkormányzat egyetlen nemzetben gondolkodó képviselője jelenti:

A Pápai Önkormányzat egyetlen nemzetben gondolkodó képviselője jelenti: A Pápai Önkormányzat egyetlen nemzetben gondolkodó képviselője jelenti: A Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület második üléséről, valamint a képviselőtestület 2011. szeptember 29-ei üléséről

Részletesebben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-8136/2013. számú ügyben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-8136/2013. számú ügyben Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-8136/2013. számú ügyben Előadó: dr. Zemplényi Adrienne Az eljárás megindítása A Téli közfoglalkoztatási programba bevont panaszos azért fordult hivatalomhoz,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról. 2008.

BESZÁMOLÓ. a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról. 2008. BESZÁMOLÓ a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról 2008. március A Hajléktalanokért Közalapítvány megbízásából készülő kutatás keretében

Részletesebben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Azonosító szám: TÁMOP-2.4.5.-12/3-2012-0036 Nyitvatartási és ügyintézési idők racionalizálása Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú

Részletesebben

10/2015. sz. jegyzőkönyv

10/2015. sz. jegyzőkönyv 10/2015. sz. jegyzőkönyv Készült: az Alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtárban megtartott munkaterv szerinti képviselő-testületi ülésről, mely 2015. május 28-án 17 óra 00 perckor kezdődött. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y zőkönyv EUB-3/2011. (EUB-24/2010-2014.)

J e g y zőkönyv EUB-3/2011. (EUB-24/2010-2014.) EUB-3/2011. (EUB-24/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának 2011. március 7-én, hétfőn, 12 órakor az Országház főemelet 61. számú tanácstermében megtartott üléséről A jegyzőkönyv

Részletesebben

Orbán repül t ajándékozott a volt szlovák államf nek

Orbán repül t ajándékozott a volt szlovák államf nek Orbán repülőt ajándékozott a volt szlovák államfőnek Saját, 80. születésnapjára szervezett szimpóziumot Rudolf Schuster volt szlovák államfő. Orbán Viktor meglepő ajándékkal kedveskedett: az idős politikusnak

Részletesebben

Gellért János: A nemzetiszocialista megsemmisítı gépezet mőködése Kamenyec-Podolszkijban

Gellért János: A nemzetiszocialista megsemmisítı gépezet mőködése Kamenyec-Podolszkijban Cím: 1094 Budapest, Páva utca 39. Tel: 1-455-3313 Mobil: +36-70-505-0360 Fax: 1-455-3399 E-mail: korosmezo1941@hdke.hu www.hdke.hu Gellért János: A nemzetiszocialista megsemmisítı gépezet mőködése Kamenyec-Podolszkijban

Részletesebben

Civil hetilap 2009. 8. szám

Civil hetilap 2009. 8. szám Civil hetilap 2009. 8. szám Ügyészség, Bíróság és a szocialisták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távoztában, még regnálásának egyik utolsó aktusaként megtámadta a Magyar Köztársaság ügyészeit és bíráit.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30. Ügyszám: 56-78/2011. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2011. június 30. Nyirád 2011 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Polgármesteri Hivatal Nyirád, Szabadság u. 3. Az ülés idıpontja:

Részletesebben

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. április 18.

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. április 18. Lajosmizse Város Önkormányzata Iktsz: I/394/9/2013. Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. április 18. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 50/2013. (IV. 18.) ÖH. Lajosmizse Város

Részletesebben

az új uniós vezetési- és pihenőidő szabályozás (561/2006/EK rendelet) és a vonatkozó ellenőrzési előírások kapcsán

az új uniós vezetési- és pihenőidő szabályozás (561/2006/EK rendelet) és a vonatkozó ellenőrzési előírások kapcsán az új uniós vezetési- és pihenőidő szabályozás (561/2006/EK rendelet) és a vonatkozó ellenőrzési előírások kapcsán 2007. április hó 11. napjától történő hatályba lépéssel az alábbi jelentős módosulásokra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésre később érkezett: Mollóné dr. Balog Éva (17,50) Szalkai István 17,25)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésre később érkezett: Mollóné dr. Balog Éva (17,50) Szalkai István 17,25) JEGYZŐKÖNYV Készült a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. május 18-án (kedd) 17.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal (Budapest, IV. ker. István út 14. II. em.)

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl

J E G Y ZİKÖNYV. Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

A KORMÁNYZÓHELYETTESI INTÉZMÉNY TÖRTÉNETE (1941 1944)

A KORMÁNYZÓHELYETTESI INTÉZMÉNY TÖRTÉNETE (1941 1944) A KORMÁNYZÓHELYETTESI INTÉZMÉNY TÖRTÉNETE (1941 1944) OLASZ LAJOS A kormányzóhelyettesi intézmény története (1941 1944) AKADÉMIAI KIADÓ, BUDAPEST ISBN 978-963-05-8512-5 Kiadja az Akadémiai Kiadó, az 1795-ben

Részletesebben

Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz?

Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz? Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz? 110 éves a legpatinásabb és feltehetıleg még ma is a legnagyobb szurkolótáború sportklub, az FTC. Az évfordulóhoz

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final}

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final} EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.12.3. COM(2013) 855 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről {SWD(2013) 491 final} HU HU A BIZOTTSÁG

Részletesebben

J e g y zőkönyv NOB-26/2011. (NOB-26/2010-2014.)

J e g y zőkönyv NOB-26/2011. (NOB-26/2010-2014.) NOB-26/2011. (NOB-26/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának 2011. november 9-én, szerdán, 10 óra 07 perckor az Országház földszint 1. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz. KTB/2-7/2014. KTB/1/2014. sz. ülés (KTB/228/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz. KTB/2-7/2014. KTB/1/2014. sz. ülés (KTB/228/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz. KTB/2-7/2014. KTB/1/2014. sz. ülés (KTB/228/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának 2014. február 3-án, hétfőn 10 óra 37 perckor az Országház

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 26-án 17,10 órai kezdettel. tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 26-án 17,10 órai kezdettel. tartott üléséről 10 / 2014. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. május 26-án 17,10 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme Jelen vannak: - a képviselő-testület tagjai közül:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2015. november 24-én 13 00 órától megtartott üléséről

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Ikt.szám: III. 1930-5/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése

Részletesebben

MÁRIA engesztelő népe 1 166, 257-258.

MÁRIA engesztelő népe 1 166, 257-258. MÁRIA engesztelő népe 1 MÁRIA öröksége: az engesztelő nép A magyarság önazonossága, mint engesztelő áldozat, szeretni, ahogy az Úr szeretett minket, Magyarország őrangyalának kezét fogva! Kedves Testvérek

Részletesebben

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014.

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága az országgyűlési képviselők számának csökkentéséhez szükséges választójogi reformot

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének József Attila-lakótelepi Településrészi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: I. 364-6/2012. Jegyzıkönyv Készült: a József

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.) STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának 2011. november 9-én, szerdán 9 órakor a Képviselői Irodaház 520. számú tanácstermében megtartott üléséről

Részletesebben

Az Európai Parlament 2010-es költségvetése Főbb iránymutatások. Összefoglalás

Az Európai Parlament 2010-es költségvetése Főbb iránymutatások. Összefoglalás A főtitkár 09/01/2009 D(2009)143 Feljegyzés az Elnökség tagjai részére Tárgy: Az Európai Parlament 2010-es költségvetése Főbb iránymutatások Összefoglalás A 2010-es év intézményünk tevékenységét illetően

Részletesebben

Mélyi József A háló és a kamera szeme A jelenlegi fotográfiai intézményrendszerr l A fotográfia intézményrendszerér l tehát mint küls szemlél

Mélyi József A háló és a kamera szeme A jelenlegi fotográfiai intézményrendszerr l A fotográfia intézményrendszerér l tehát mint küls szemlél Mélyi József A háló és a kamera szeme A jelenlegi fotográfiai intézményrendszerr l A fotográfia intézményrendszerér l tehát mint küls szemlél beszélek, mondhatjuk úgy is, hogy kívülállóként. A kívülállás

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 19-én 17 órakor, - közmeghallgatással egybekötött ülésén Bánhalmán. - Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester,

Részletesebben

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept.

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. ÉRTESÍTŐ Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. Tartalom Dr. Bajnok István: Az elmúlt 25 év 1 Dr. Bajnok István: Nemzeti dal 3 Szeptember azt iskolai

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 640/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

Közhasznú gazdálkodási jelentés

Közhasznú gazdálkodási jelentés MUT Közhasznú gazdálkodási jelentés A Magyar Urbanisztikai Társaság 2013. évi tevékenységéről (Álló betűvel az éves közhasznú gazdálkodási terv, dőlt betűvel a megvalósulásról szóló beszámoló) A legfontosabb

Részletesebben