Oktatási Segédlet. 3. Az UD rendszerben a járműkategóriák jelölésénél mire utal a J betű utáni szám? A gépjármű tengelyszámára.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Oktatási Segédlet. 3. Az UD rendszerben a járműkategóriák jelölésénél mire utal a J betű utáni szám? A gépjármű tengelyszámára."

Átírás

1 2015. december 22. Oktatási Segédlet 1. Mit jelent az UD (HU-GO) rendszer? A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszert. 2. Határozza meg a viszonylati jegy fogalmát! Az útdíjköteles úthálózat előre meghatározott, legalább egy útdíjköteles elemi útszakaszának egy előre meghatározott útdíjköteles gépjárművel történő használatára vonatkozó, előre megváltott úthasználati jogosultság. 3. Az UD rendszerben a járműkategóriák jelölésénél mire utal a J betű utáni szám? A gépjármű tengelyszámára. 4. Mitől függ, hogy mennyibe kerül a vásárlónak az úthasználat? Ez függ a tehergépjárműve tengelyszámától, környezetvédelmi besorolásától, az út kategóriájától (főút vagy gyorsforgalmi út) és a megtett útvonaltól. 5. Visszaváltható-e a már megváltott viszonylati jegy? Megváltott viszonylati jegy visszaváltására kizárólag regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Fontos tudni, hogy visszaváltásra csak az érvényességi idő kezdete előtti nap 24. órájáig van lehetőség! 6. Mi a kioszk, mire lehet használni? Az UD rendszer igénybevételét segítő útvonal tervezési eszköz, így különösen DRS 22 típusú érintőképernyős terminál. 7. Az értékesítőhelyen hogyan lehet biztosítani a Végfelhasználó számára az útvonaltervezés és az elkészült útvonal terv kinyomtatásának lehetőségét? Az ügyféltérbe kihelyezett számítógép és nyomtató segítségével, amely számítógépen a Végfelhasználó végzi az útvonaltervezést; vagy Kioszk segítségével; vagy a Viszonteladó azon számítógépén, amelyen a Viszonteladó végzi az útvonaltervezést a Végfelhasználó számára. 8. Amennyiben az UD rendszerbe tartozó tehergépjármű rakfelületén egy szintén UD rendszerbe tartozó tehergépkocsit szállítanak úgy, hogy a szállított jármű minden tengelye a rakfelületen van. Kell-e a szállított járműre úthasználati jogosultságot vásárolni? Az ilyen módon szállított tehergépkocsira nem kell jogosultságot vásárolni.

2 9. Amennyiben egy kéttengelyes mezőgazdasági vontatóval két kéttengelyes pótkocsit vontatva lucernát szállítok. Mivel ez nincs benne a díjmentes mezőgazdasági termékek körében milyen jogosultságot kell vásárolnom? A mezőgazdasági vontató nem tartozik az útdíjköteles járművek közé, így nem kell jogosultságot vásárolni. 10. Melyik kategóriába sorolja azt a 6 tengelyes, 25 tonnás járművet melynek az utolsó tengelye, a járművezető elmondása alapján felemelt állapotban van? J4 11. Alkalmi viszonylati jegyet vásárolt az ügyfél, de mégsem kell közlekednie, mert a fuvart lemondta a cég. Vissza tudja-e váltani a fel nem használt jegyet? Nem, a jogszabály erre nem ad lehetőséget. 12. Milyen szankciót von maga után a jogosulatlan úthasználat az UD rendszerben? Közigazgatási bírságot szab ki a rendőrség. 13. Regisztrált úthasználóként az UD webes felületen milyen módon fizetheti ki a viszonylati jegyét a vásárló? UD Folyószámla egyenlegének terhére és bankkártyával. 14. Amennyiben egy pótkocsit vontatnak D2-es vagy J2-es gépjárművel, milyen módon kell a vontatmány után díjat fizetni? Ha D2 vel vontatják, a pótkocsira U kategóriájú e-matricát kell venni. Ha J2-es járművel vontatják, akkor a pótkocsi tengelyszáma alapján a vontató jármű kategóriáját meg kell emelni. 15. Milyen gépjármű tartozik a J4 kategóriába? 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjármű négy vagy több tengellyel 16. Mit nevezünk Útdíjtörvénynek? Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő megtett úttal arányos díjról szóló évi LXVII. törvényt. 17. Mi az OBU? Angol rövidítés, amely eredetileg On Board Unit : GPS alapú nyomkövető fedélzeti eszköz. 18. Az UD rendszerben mire jó az OBU használata? Ha az ügyfél gyakran veszi igénybe a fizetésre kijelölt útszakaszokat, akkor a fedélzeti eszközzel történő bevallási mód javasolt. Ehhez többek között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel szerződött flottakövető szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások (ún. bevallási közreműködők) biztosítanak fedélzeti eszközöket.

3 19. Ad-hoc viszonylati jegyet tervezett a kioszkon a vásárló, az útvonaltervet kinyomtatva a kifizetés előtt észreveszi, hogy a rendszámot elírta egy betűvel. Mit tud tenni a vásárló? Tervezzen másik útvonaltervet, amin a helyes rendszám szerepel, a téves rendszámra szólót ne fizesse ki. 20. Ha van leereszthető tengelye a gépjárműnek, de a vezető nem engedi le menetközben, akkor az befolyásolja a J kategóriát? Nem, a J kategóriába a leereszthető tengelye is beleszámít attól függetlenül, hogy az éppen használatban van-e vagy sem. 21. Honnan tudható, hogy melyik környezetvédelmi osztályba tartozik egy jármű? Ez a tehergépjármű forgalmi engedélyében van feltüntetve, a V9 rovatban, számozással. 22. Retúr viszonylati jegyet tud-e venni a vásárló? Az egy útvonalra - csak kiindulási pont és célállomás megadásával - tervezett viszonylati jegy nem érvényes az oda-vissza útvonalra, vagyis klasszikus értelemben véve retúrjegy nem váltható. Oda-vissza útvonal tervezése akkor lehetséges, ha az útvonaltervezés során ugyanazt a települést adja meg kiinduló és célállomásnak és mindeközben megad egy ezektől eltérő köztes állomást is (pl: Budapest-Szolnok-Budapest). Ilyen esetben fokozottan kell ellenőrizni az útvonaltervező által mindkét irányba megadott útvonalakat, mert azok eltérhetnek egymástól, és kizárólag az útvonaltervező által megadottak szerint haladjon az érvényességi idő figyelembevételével, az egyéb esetek ugyanis jogosulatlan úthasználatnak minősülnek. 23. Viszonylati jegy használata során a bizonylaton szereplő útvonaltól el lehet-e térni utazás során? Viszonylati jegy használata során a bizonylaton szereplő útvonaltól eltérni nem lehet, még abban az esetben sem, ha alacsonyabb díjkategóriájú útra kíván letérni. 24. El lehet-e térni a megtervezett útvonaltól utazás során terelések esetén? Amennyiben a sofőrnek útfelújításból vagy balesetből adódó terelések miatt le kell térnie az előre megtervezett útvonalról, akkor a kijelölt terelő úton nem kell további útdíjat fizetnie. A díjmentesség kizárólag a terelő útként kijelölt szakaszokra érvényes. Amennyiben ettől eltér, és más díjköteles szakaszokat is igénybe vesz, vagy az első lehetséges alkalommal nem tér vissza az eredeti útvonalra, akkor az már jogosulatlan úthasználatot eredményez.

4 25. Meddig van lehetőség az értékesítő helyen előre elkészített és kinyomtatott útvonalterv későbbi érvényesítésére és az útvonal kifizetésére? Ezt legfeljebb az útvonal megtervezésének napján éjfélig, de feltétlenül csak a díjköteles úthasználat megkezdése előtt teheti meg. 26. Az UD rendszerben mit nevezünk úthasználatnak? Az útdíjköteles elemi útszakasz közlekedés céljából történő igénybevétele. 27. Milyen számon érhető el a NÚSZ Zrt. telefonos ügyfélszolgálata? +36 (36) A NÚSZ Zrt. Call Centerében milyen időszakokban lehet angol vagy német nyelvű ügyintézőt kérni? angol: minden nap 8-16-ig, német: hétköznap 8-16-ig 29. Viszonylati jeggyel történő útdíjfizetés esetén a jegy mikortól jogosít fel úthasználatra? A viszonylati jeggyel történő útdíjfizetés esetén a jegy csak a kifizetést követően jogosít fel úthasználatra. 30. Mire kell ügyelni, ha az ügyfél OBU használatával szeretné teljesíteni az útbevallást? Fedélzeti eszköz megvásárlását követően az eszközt hozzá kell rendelni a gépjárműhöz. Ez a regisztrációt a honlapon a felhasználói fiókban végezhető el. A kioszkon csak részleges regisztráció lehetséges, ezt követően a megadott címre a rendszer egy aktivációs linket küld, amelyre kattintva a regisztrációt véglegesíteni kell a felhasználói fiókban. A fedélzeti eszköz regisztrációjáról részletes útmutató található a weboldal Tájékoztató anyagok menüpont alatt. Amennyiben az úthasználó regisztrálás nélkül kezdi el használni az eszközt, úgy bevallása sikertelen lesz, mert a rendszerbe nem érkeznek be az eszköz által küldött jelek, ezért ez jogosulatlan úthasználatot eredményez. 31. Kik vásárolhatnak elővételben viszonylati jegyet? A regisztrált felhasználók viszonylati jegyüket elővételben is megvásárolhatják. Elővételre csak a honlapon regisztrált felhasználóként van lehetősége. 32. Mikortól és meddig érvényes az elővételben vásárolt viszonylati jegy? Érvényesség kezdeteként legfeljebb a viszonylati jegy megváltásától számított 30. naptári napot lehet megjelölni. Elővásárlás esetén a jegy érvényessége a vásárló által megjelölt kezdőnap 00:00 órától a következő naptári nap 24. órájáig tart. Amennyiben a vásárlás időpontja és az érvényesség kezdete megegyezik, a jegy a kifizetés időpontjától a következő naptári nap 24. órájáig érvényes ugyanúgy, mint az ad-hoc viszonylati jegy esetén.

5 33. Sorolja fel az útvonaltervezés és viszonylati jegy vásárlásának lehetőségeit! weboldalon keresztül; HU-GO értékesítési és ügyfélszolgálati pontjain elhelyezett útvonaltervező segítségével (kioszk, tablet vagy számítógép). Az értékesítési pontok listája a oldal Térkép menüpontja alatt található; HU-GO Mobil okos telefon alkalmazással 34. OBU-val történő útdíjbevallás esetén a fedélzeti eszközt hol vásárolhatja meg az ügyfél? a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban; viszonteladó partnereinknél; közvetlenül a bevallási közreműködőtől. 35. Az UD rendszerben milyen módon történhet az útdíjbevallás? Viszonylati jegy megváltásával (előre meghatározott útvonalat feltételez) Fedélzeti eszköz (OBU) segítségével. 36. Hogyan módosíthatja az útvonalát a vásárló, ha pl. a megrendelője megváltoztatja a fuvar útvonalát? Fedélzeti eszköz használata esetén semmit nem kell tennie. Viszonylati jegy használata esetén két opció közül lehet választani: o Regisztrációval jegyét az érvényesség előtt még visszaválthatja. Ezt megteheti a vagy kérheti az ügyfélszolgálati irodák bármelyikében. o Az úthasználat megkezdése után azon szakaszokra, amelyekre az eredeti jegy nem vonatkozott, új viszonylati jegyet kell vennie! 37. Mennyi az a minimális összeg, amellyel az előrefizetéses számlát fel lehet tölteni? 5000 Ft a minimális összeg, mellyel feltölthető az egyenleg. Ez minden egyes feltöltésre vonatkozik. 38. A előrefizetéses számlánál van-e időkorlát, ameddig a feltöltött összeget fel lehet használni? Igen, a feltöltött összeget az utolsó feltöltést követő két éven belül lehet felhasználni. 39. Visszakaphatja-e az ügyfél az egyenlegére feltöltött összeget? Az egyenlegen lévő, nem felhasznált összeg visszaigénylésére nincs lehetőség. 40. HU-GO ügyekben milyen címre írhat az ügyfél a NÚSZ-nak? ugyfel@hu-go.hu 41. Hol található az UD (HU-GO) rendszerre vonatkozóan útdíjköteles útszakaszok jegyzéke? 25/2013. (V. 31) NFM rendelet 1 sz. melléklete

6 42. Miről rendelkezik a 209/2013. (VI. 18.) Kormányrendelet? Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő megtett úttal arányos díjról szóló évi LXVII. törvény végrehajtásáról. 43. Miről szól a évi LXVII. törvény? Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról. 44. Mikor indult az UD (HU-GO) rendszer? július A túlsúlyos és túlméretes (útvonalengedély köteles) járművekre hol tudnak viszonylati jegyet vásárolni az ügyfelek? 2014 augusztusától a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 33 mérőállomásán is lehetőség nyílik HU-GO útvonaltervet készíteni és viszonylati jegyet vásárolni. Az egyablakos ügyintézés előnye, hogy mindazon járművekre, amelyek a túlsúlyos és túlméretes kategória besorolás értelmében közútkezelői hozzájárulásra kötelezettek, az útvonalengedélyt és az úthasználati jogosultságot egy helyen tudják megváltani. Bővebb információ a Magyar Közút mérőállomásaira vonatkozóan a oldalon található. 46. Vontató rúddal történő vonatás esetén hogyan kell úthasználati jogosultságot váltani? Mind a vontató, mind a vontatott járműnek rendelkeznie kell a saját díjkategóriájának megfelelő úthasználati jogosultsággal. 47. Milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságain és a Magyar Közút központi irodáiban a túlsúlyos és túlméretes (útvonalengedély köteles) járművekre vonatkozóan a vásárlók? A Magyar Közút megyei igazgatóságain, központi irodáiban továbbra is kizárólag csak útvonaltervet lehet készíteni, így az ezeken a helyszíneken megtervezett viszonylati jegyet a korábbiakhoz hasonlóan a NÚSZ Zrt. saját és viszonteladói értékesítési pontjain, valamint ügyfélszolgálati irodáiban van lehetőség kifizetni. Ugyanakkor a Magyar Közút mérőállomásain a túlsúlyos és túlméretes járművek számára mind útvonaltervezés, mind pedig viszonylati jegy megváltására lehetőség van. 48. Amennyiben a rendszer képes a sztornózásra, az eladástól számított 10 percen belül van rá lehetőség. A sztornózott Viszonylati jegy eladó és vevőpéldányú bizonylatainak megőrzése meddig kötelező az Értékesítési Helyen? Sztornózás napjától számított 2 évig

7 49. Amennyiben egy értékesítésről bármilyen okból nem keletkezik vevői bizonylat, vagy a sztornózásról sztornó bizonylat, mit kell tennie? A viszonteladói ÁSZF 5. számú mellékletben szereplő jegyzőkönyv minta használatával Viszonteladónak nyilatkoznia szükséges erről, melyet elektronikus úton Szolgáltató részére meg kell küldenie a regionaliskepviselok@nemzetiutdij.hu címre az értékesítéstől számított 2 munkanapon belül és az eredeti nyilatkozatot az eladóhelyen meg kell őriznie az értékesítéstől számított 2 évig. 50. Milyen számon és mikor hívhatja viszonteladói kérdés esetén a NÚSZ Zrt. ügyeleti telefonszámát? Tel.: ; munkanapokon, H-CS:8:00-16:00, P:8:00-13:00. Ez a telefonszám ügyfelek részére nem adható ki.

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség a díjköteles gyorsforgalmi és főúti szakaszok

Részletesebben

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség a díjköteles gyorsforgalmi és főúti szakaszok

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015 HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2019

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2019 H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2019 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER Az e-útdíj rendszerben a díjfizetési kötelezettség a díjköteles gyorsforgalmi és főúti szakaszok tekintetében minden olyan tehergépjárműre

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete A nemzeti fejlesztési miniszter 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete az útdíjfizetési rendszer átalakításával összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról Az 1. és a 2. alcím tekintetében a közúti

Részletesebben

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől?

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől? Oktatási Segédlet 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben 2015. január 1-jétől? A gépjármű megengedett legnagyobb össztömege és a szállítható

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ

TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ ITS hordozható OBU gépjárműfedélzeti egység A Magyarországon díjköteles útszakaszok elektronikus útdíj bevallásához Kedves Vásárlónk, üzembehelyezés előtt gondosan

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám A HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer díjkategóriái 2013. július 1-én hazánkban bevezetésre került a megtett úttal arányos HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer. A

Részletesebben

Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 2. oldal 3. (1) Az útdíjköteles gépjárművek díjszedési környezetv

Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 2. oldal 3. (1) Az útdíjköteles gépjárművek díjszedési környezetv Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 1. oldal 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról Az autópályák, autóutak és főutak

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 45. B. ép.; cégjegyzékszám: 01-10-043108; adószám: 12147715-2-44; elektronikus

Részletesebben

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2019

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2019 H ÚTMUTATÓ 2019 Tisztelt Autóstársam! A munkámból adódóan és magánszemélyként is sokat autózom, így a hazai autópályákat is gyakran használom. Az országot járva mindig időben gondoskodom arról, hogy legyen

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1.

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 86. szám 54033 9. A kistelepülési önkormányzat a települési közkönyvtári és iskolai könyvtári feladatokat együttesen ellátó szolgáltató helyre is igénybe veheti a megyei

Részletesebben

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Magyarország mozgásban Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Börzsei Tibor vezérigazgató TARTALOM ÁAK Zrt. története számokban Amire büszkék vagyunk HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer Átalakulásunk Céljaink

Részletesebben

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica Tudnivalók ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ügyfeleink már 2006. decembere óta vásárolhatnak napi, heti, havi és havi e-matricát is mobiltelefonon keresztül,

Részletesebben

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2018

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2018 H E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2018 Tisztelt Autóstársam! A munkámból adódóan és magánszemélyként is sokat autózom, így a hazai autópályákat is gyakran használom. Az országot járva mindig időben gondoskodom arról,

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

NÚSZ kommunikációs háttéranyag

NÚSZ kommunikációs háttéranyag NÚSZ kommunikációs háttéranyag 2014. november 1 HU-GO e-útdíj 1.1 Bírság amnesztia A Parlament elfogadta az útdíjtörvény módosítását ( amnesztia törvény ). A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közreműködik

Részletesebben

Így veszik meg a jegyet 2013.07.01 14:19

Így veszik meg a jegyet 2013.07.01 14:19 1 / 7 2013.07.02. 5:23 Jönnek az e-útdíj kedvezmények 2013.07.01 14:19 MTI Ugyan éjfélkor elindult, de azóta többször is leállt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által mûködtetett, a 3,5 tonna megengedett

Részletesebben

110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet az autópályák használatának díjáról A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 48. -a (3) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések Gyakran Ismételt Kérdések Általános Mi történik, ha útlezáráskor elterelik a forgalmat, vagy a járművezető ki akarja kerülni a torlódást? Onnantól büntethető, ha elhagyja a korábban megjelölt útvonalat?

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2017.01.03 - az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.)

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától A jogszabály mai napon (2015.VII.3.) hatályos állapota A jel a

Részletesebben

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Hatálybalépés napja: 2014. július 11. Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATKEZELÉSRŐL AZ UD RENDSZER FELHASZNÁLÓJA RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATKEZELÉSRŐL AZ UD RENDSZER FELHASZNÁLÓJA RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATKEZELÉSRŐL AZ UD RENDSZER FELHASZNÁLÓJA RÉSZÉRE Tisztelt Felhasználó! Jelen tájékoztató célja, hogy kellően részletes és érthető tájékoztatást nyújtson a megtett úttal arányos

Részletesebben

1. Az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosítása

1. Az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosítása A nemzeti fejlesztési miniszter 3/2015. (I. 29.) NFM rendelete az átalakított útdíjfizetési rendszer felülvizsgálatával összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról A közúti közlekedésről szóló

Részletesebben

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Budapest - 785755.15 Tartalomjegyzék 1. Általános feltételek...

Részletesebben

AUTÓPÁLYA KISOKOS 2018

AUTÓPÁLYA KISOKOS 2018 AUTÓPÁLYA KISOKOS 2018 Legfontosabb tudnivalók az autópályán közlekedőknek különös tekintettel a NYÁRI időszakra Magyarország gyorsforgalmi úthálózata közel 1500 km hosszúságú. Rendeltetése a nagyobb gépjárműforgalom

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 1/7. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 1. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

T/1124. számú. törvényjavaslat

T/1124. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/1124. számú törvényjavaslat az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról szóló 2013. évi LXVII. törvény módosításáról Előadó: Dr. Seszták

Részletesebben

A 58/2017. (XII. 29.) NFM 36/2007. (III. 26.) GKM

A 58/2017. (XII. 29.) NFM 36/2007. (III. 26.) GKM A nemzeti fejlesztési miniszter 58/2017. (XII. 29.) NFM rendelete az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről szóló

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2017. ( ) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2017. ( ) NFM rendelete 1 A nemzeti fejlesztési miniszter /2017. ( ) NFM rendelete az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről szóló 1988.

Részletesebben

MHK Jogszabály szolgáltatás

MHK Jogszabály szolgáltatás 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 2018.01.01 2018.04.30 21 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

Részletesebben

GSMpro Használati útmutató

GSMpro Használati útmutató GSMpro Használati útmutató Az e-útdíj rendszer működésének rövid áttekintése A készülék, melyet megvásárolt egy bonyolult rendszer része, de arra hivatott, hogy az Ön munkáját megkönnyítse és ne kelljen

Részletesebben

Magyar joganyagok - 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet - az autópályák, autóutak és fő 2. oldal (2)1 Az (1) bekezdésben meghatározott jogosultak kizáról

Magyar joganyagok - 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet - az autópályák, autóutak és fő 2. oldal (2)1 Az (1) bekezdésben meghatározott jogosultak kizáról Magyar joganyagok - 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet - az autópályák, autóutak és fő 1. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési

Részletesebben

1. oldal 0-24 órás ügyfélszolgálat: webcontrol: webcontrol.utdij.info

1. oldal 0-24 órás ügyfélszolgálat: webcontrol: webcontrol.utdij.info 1. oldal Ez a használati útmutató 2014.07.08-án készült. A legfrissebb változata elérhető a WebControl Dokumentumok menüpontja alatt: webcontrol.utdij.info Amennyiben a használati útmutató módosul, a megadott

Részletesebben

A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése

A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése Vertetics Dávid Közlekedési Infrastruktúra Főosztály IX. Forgalomszabályozási konferencia Közúti Infrastruktúra-Környezetvédelem-Forgalomszabályozás?

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATKEZELÉSRŐL AZ UD RENDSZER FELHASZNÁLÓJA RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATKEZELÉSRŐL AZ UD RENDSZER FELHASZNÁLÓJA RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATKEZELÉSRŐL AZ UD RENDSZER FELHASZNÁLÓJA RÉSZÉRE Tisztelt Felhasználó! Jelen tájékoztató célja, hogy kellően részletes és érthető tájékoztatást nyújtson a megtett úttal arányos

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2015. február elsejétől érvénybe lépő leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy

Részletesebben

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA ORSZÁGG Y 0LfS I4I'V#k L Érkezett: 1007 MAJ 11. H/3032. számú országgyűlési határozati javaslat az elektronikus útdíjfizetési rendszer magyarországi bevezetéséről Előadó : Dr.

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete III-3TK/37/2/2006. Tervezet A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (.) GKM rendelete az autópályák használatának díjáról szóló 110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről

Részletesebben

A visszajelző ikonjainak és fényjelzéseinek értelmezése

A visszajelző ikonjainak és fényjelzéseinek értelmezése Ez a használati útmutató 2013.07.26-án készült. A legfrissebb változata itt érhető el: webcontrol.utdij.info/doc/icontrol.pdf Amennyiben a használati útmutató módosul, a megadott elérhetőségén értesítjük

Részletesebben

36/2017. (IX.18.) NFM

36/2017. (IX.18.) NFM Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer (továbbiakban: TSM) bevezetéshez kapcsolódóan a túlsúlyos, túlméretes fuvarozást is érintő jogszabály is megváltozik majd 2017.

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

E-ÚTDÍJ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK E-ÚTDÍJ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a Scanfleet Kft., mint bevallási közreműködő közötti szolgáltatási szerződéshez 1. Előzmények Az autópályák, autóutak és főutak

Részletesebben

intelligens flottakövetés OBU FIX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC

intelligens flottakövetés OBU FIX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC intelligens flottakövetés OBU FIX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel egyenlegét.

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az utánfutó használónak.

Hasznos tudnivalók az utánfutó használónak. Hasznos tudnivalók az utánfutó használónak. Rakodásra vonatkozó ismeretek A pótkocsira vonatkozó műszaki adatok A szélessége nem lehet több, mint 2,55 m. A magassága nem lehet több, mint 3 m. A rakományt

Részletesebben

1. oldal 0-24 órás ügyfélszolgálat: webcontrol: webcontrol.utdij.info

1. oldal 0-24 órás ügyfélszolgálat: webcontrol: webcontrol.utdij.info 1. oldal Ez a használati útmutató 2014.07.08-án készült. A legfrissebb változata elérhető a WebControl Dokumentumok menüpontja alatt: webcontrol.utdij.info Amennyiben a használati útmutató módosul, a megadott

Részletesebben

tapasztalatai Az ITS HUNGARY Egyesület jubileumi ülése november 24. Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató

tapasztalatai Az ITS HUNGARY Egyesület jubileumi ülése november 24. Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató A magyar útdíjfizetési rendszer működtetm dtetésének tapasztalatai Az ITS HUNGARY Egyesület jubileumi ülése 2016. november 24. Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató Tartalom A magyar útdíjszedési megoldás

Részletesebben

Jelen ÁSZF rendelkezései irányadók a kibocsátó és a felhasználó, kártya használattal összefüggésben keletkezett mindennemű jogviszonyára.

Jelen ÁSZF rendelkezései irányadók a kibocsátó és a felhasználó, kártya használattal összefüggésben keletkezett mindennemű jogviszonyára. UniPass kártya Fizetési rendszer általános szerződési feltételek Hatályos: 2018. január 15. napjától Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozzák meg a Debreceni Campus Nonprofit

Részletesebben

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ intelligens flottakövetés OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V12_0_2014_04_23_HUN_SC 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel egyenlegét.

Részletesebben

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Az egységes szerkezetű módosítás hatálybalépésének napja:

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. október 31., csütörtök Tartalomjegyzék 65/2013. (X. 31.) NFM rendelet Az egyes közúti közlekedési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti szolgáltatási szerződéshez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti szolgáltatási szerződéshez ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti szolgáltatási szerződéshez Cégnév: Beta Blue Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 2132 Göd, Árpád

Részletesebben

Az e-útdíj költsége a megtett úttal arányos. Függ a használt út típusától, a jármű kategóriájától és a környezetvédelmi besorolástól is.

Az e-útdíj költsége a megtett úttal arányos. Függ a használt út típusától, a jármű kategóriájától és a környezetvédelmi besorolástól is. Mi az e-útdíj? 2013. július 1-jétől kötelező Magyarországon az e-útdíj fizetése a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre. Az e-útdíj, azaz a megtett úttal arányos elektronikus

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük, engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2017. január 1-én hatályba lépő leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy a tevékenységi

Részletesebben

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel egyenlegét. Az OBU csomagban elhelyezett regisztrációs

Részletesebben

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2018. (VI. 01.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú utakon súlykorlátozás bevezetéséről Mindszentkálla község Önkormányzatának

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti egyedi szolgáltatási szerződéshez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti egyedi szolgáltatási szerződéshez ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti egyedi szolgáltatási szerződéshez hatályos: 2014. július 3. napjától Cégnév: Beta Blue Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról szóló 206. évi CLV. törvény

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM

36/2007. (III. 26.) GKM Az autópályák, autóutak és fıutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet a 2008.01.01-tıl hatályos módosításokkal egységes szerkezetben A gazdasági és közlekedési miniszter feladat-

Részletesebben

T/ számú. törvényjavaslat. a közútkezelői feladatok átadásáról

T/ számú. törvényjavaslat. a közútkezelői feladatok átadásáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12338. számú törvényjavaslat a közútkezelői feladatok átadásáról Előadó: Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Budapest, 2013. szeptember 2013. évi törvény a közútkezelői

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek GSMPRO Kft. Hatályba lépés napja: 2016. április 22. Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések...2 1.1 Általános Szerződési Feltételek célja...2 1.2 Szerződés tárgya...2

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL Érvényes: 2019. május 1-től MENETJEGYVÁLTÁS Az utazás megkezdésekor az utasnak érvényes menetjeggyel

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya nem terjed ki a Herceghalom Gksz-2, Gksz-3 besorolási övezetre. 2. Közös szabályok

1. A rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya nem terjed ki a Herceghalom Gksz-2, Gksz-3 besorolási övezetre. 2. Közös szabályok Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2009. (XII.20.) rendelete a helyi közútra történő behajtás korlátozásáról (Egységes szerkezetbe foglalva a 3/2010.(II.05.), 7/2010. (IV.10.),

Részletesebben

BEVÉTELI PROGNÓZIS AZ AUTÓBUSZOK MEGTETT ÚTTAL ARÁNYOS ELEKTRONIKUS DÍJSZEDÉSI RENDSZERBE TÖRTÉNŐ INTEGRÁCIÓJÁHOZ

BEVÉTELI PROGNÓZIS AZ AUTÓBUSZOK MEGTETT ÚTTAL ARÁNYOS ELEKTRONIKUS DÍJSZEDÉSI RENDSZERBE TÖRTÉNŐ INTEGRÁCIÓJÁHOZ 1 BEVÉTELI PROGNÓZIS AZ AUTÓBUSZOK MEGTETT ÚTTAL ARÁNYOS ELEKTRONIKUS DÍJSZEDÉSI RENDSZERBE TÖRTÉNŐ INTEGRÁCIÓJÁHOZ ELŐZMÉNYEK A vezetővel együtt 9 főnél több személy szállítására alkalmas gépkocsik, azaz

Részletesebben

Hatályba lépés dátuma: május 29. Oldalak száma: 28. NÚSZ Zrt. ÁSZF Hatálybalépés: oldal 1

Hatályba lépés dátuma: május 29. Oldalak száma: 28. NÚSZ Zrt. ÁSZF Hatálybalépés: oldal 1 A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Általános Szerződési Feltételei a viszonteladók megtett úttal arányos úthasználati jogosultsággal kapcsolatos egyes szolgáltatások

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2012. (IV.28.) önkormányzati rendelete a fizető várakozás rendjéről (hatályos 2016. június 1-től) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Közútkezelői hozzájárulás (útvonalengedély) mezőgazdasági járművek közúti forgalomban való részvételéhez

Közútkezelői hozzájárulás (útvonalengedély) mezőgazdasági járművek közúti forgalomban való részvételéhez Közútkezelői hozzájárulás (útvonalengedély) mezőgazdasági járművek közúti forgalomban való részvételéhez Az útvonalengedélyezés alapjai A megengedett értékektől való eltérés esetén, melyet a 6/1990. (IV.12.)

Részletesebben

a 49. tekintetében a közúti közlekedésről szóló évi I. törvény 48. (3) bekezdés a) pont 7. alpontjában,

a 49. tekintetében a közúti közlekedésről szóló évi I. törvény 48. (3) bekezdés a) pont 7. alpontjában, 209/2013. (VI. 18.) Korm. rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő megtett úttal arányos díjról szóló 2013. évi LXVII. törvény végrehajtásáról Hatályos 2014. március 15-től A

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti egyedi szolgáltatási szerződéshez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti egyedi szolgáltatási szerződéshez ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az útdíj fizetésre kötelezettek és a bevallási közreműködő közötti egyedi szolgáltatási szerződéshez hatályos: 2016. július 15. napjától Cégnév: Beta Blue Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás)

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) Verzió: 2.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. epos - MOBIL egyenleg feltöltés... 4 2.1. Az epos MOBIL egyenleg

Részletesebben

Hatályba lépés dátuma: 2014.02.28. Oldalak száma: 26. NÚSZ Zrt. ÁSZF Hatálybalépés: 2014.02.28. oldal 1

Hatályba lépés dátuma: 2014.02.28. Oldalak száma: 26. NÚSZ Zrt. ÁSZF Hatálybalépés: 2014.02.28. oldal 1 A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Általános Szerződési Feltételei a viszonteladók megtett úttal arányos úthasználati jogosultsággal kapcsolatos egyes szolgáltatások

Részletesebben

Tájékoztató. 1. Jogalap: 2. Mikor kötelező a bejelentés. EKÁER-rendszer

Tájékoztató. 1. Jogalap: 2. Mikor kötelező a bejelentés. EKÁER-rendszer Tájékoztató EKÁER-rendszer - Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató aktualizálva: 2015.03.02. 2015. január 1-jén elindult az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszer (EKAER).

Részletesebben

Tehergépjármű úthasználati illeték vezetői/üzemeltetői kiegészítő útmutató

Tehergépjármű úthasználati illeték vezetői/üzemeltetői kiegészítő útmutató Tehergépjármű úthasználati illeték vezetői/üzemeltetői kiegészítő útmutató Tehergépjármű úthasználati illeték vezetői/üzemeltetői kiegészítő útmutató 1212 TEHERGÉPJÁRMŰ ÚTHASZNÁLATI ILLETÉK JELLEMZŐK 1.

Részletesebben

Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései

Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései Forgalmász Napok Sopron, 2013. június 12. Thoroczkay Zsolt miniszteri főtanácsadó NFM Közlekedési Infrastruktúra Főosztály Az előadásban érintett témák

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2019. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete a meghatározott össztömeget meghaladó gépjárművek helyi közutakra történő behajtásához szükséges behajtási engedély

Részletesebben

HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL?

HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL? GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Segédlet a Magyar Posta Befektetési Zrt. e-befektetési szolgáltatás használatához HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL? Az e-befektetési szolgáltatásba történő bejelentkezés

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról

Részletesebben

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Tulajdonos - Vagyonkezelő - Tulajdonosi joggyakorló

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Tulajdonos - Vagyonkezelő - Tulajdonosi joggyakorló Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Tulajdonos - Vagyonkezelő - Tulajdonosi joggyakorló ÁAK Zrt. története 2000. augusztus 29-én egyesül az ÉKMA Rt., a NYUMA Rt. és az ÁAK Rt. megalakult az ÁAK Zrt.

Részletesebben

1 BEVEZETÉS ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÓI FELÜLET Bejelentkezés Kijelentkezés Főmenü Súgó RIPORTOK...

1 BEVEZETÉS ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÓI FELÜLET Bejelentkezés Kijelentkezés Főmenü Súgó RIPORTOK... Toll Control 0/18 DOKUMENTUM TÖRTÉNET Sorszám Oldal Új változat száma Módosítás leírása 01. összes 01 Dokumentum létrehozása Dátum / Aláírás 2015.05.15. / Balog András TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS... 2

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017.(VIII. 25.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzata tulajdonát képező, illetve üzemeltetésében lévő egyes közutak használatának

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Vízcenter. Mobil alkalmazás

Vízcenter. Mobil alkalmazás Vízcenter Mobil alkalmazás A Vízcenter a DRV Zrt., DMRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV Zrt.,TRV Zrt. vízi közmű társaságok közös alkalmazása, ahol ügyfeleik bárhol, bármikor tájékozódhatnak szolgáltatóik ügyfélszolgálatairól,

Részletesebben

BEVALLÁSI KÖZREMŰKÖDŐI TEVÉKENYSÉG

BEVALLÁSI KÖZREMŰKÖDŐI TEVÉKENYSÉG BEVALLÁSI KÖZREMŰKÖDŐI TEVÉKENYSÉG ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK ÁSZF Rev. 1.6 2018.05.25. Tartalomjegyzék 1 Alapfogalmak... 3 2 A bevallási közreműködői tevékenység előfeltételei... 7 3 Regisztrációs

Részletesebben

T/11109. számú törvényjavaslat. az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról

T/11109. számú törvényjavaslat. az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/11109. számú törvényjavaslat az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról Előadó: Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Budapest,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról

Részletesebben

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez

Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Általános szerződési feltételek a megtett úttal arányos elektronikus útdíj szolgáltatási rendszer igénybevételére kötendő egyedi szerződésekhez Hatálybalépés napja: 2016. március 15. Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

1. rész. Ekáer élesben

1. rész. Ekáer élesben 1. rész Ekáer élesben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője A rendszer célja és lényege Elektronikus, mert az interneten lehet csak bejelenteni Közúti, mert csak a közúton

Részletesebben

E-ú tdí j informá cio k ú gyfeleknek

E-ú tdí j informá cio k ú gyfeleknek E-ú tdí j infrmá ci k ú gyfeleknek Jelen dkumentum a 2013. évi LXVII. törvény alapján az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal aránys díjjal kapcslatban tartalmaz infrmációkat

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló

Részletesebben