Investigations on Municipal Solid Waste Landfills Hungary Phare project HU Ing. E.A.M. van den Oever

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Investigations on Municipal Solid Waste Landfills Hungary Phare project HU 9911-01. Ing. E.A.M. van den Oever"

Átírás

1 Drafted by Ing. E.A.M. van den Oever Checked by Ing. A.A.M. Boerboom Date/initials check.. Approved by Ing. I.S. de Vos Date/initials approval..

2

3 1 BEVEZETÉS 1 2 ÁLTALÁNOS ADATOK Részletes adatok Kapcsolattartó adatai A lerakó és helyi környezete 2 3 AZ ÖN ÁLTAL FELMÉRT HELYSZÍN ADATAI Hulladékgazdálkodás Menedzsment és működtetési tevékenységek 1 4 JELENLEGI (TERVEZETT) LERAKÁSI TERÜLETEK A lerakó hulladéklerakásra alkalmas területei (depónia) Helyszínrajz A lerakó decembere előtt bezárt területei 6 5 A LERAKÓ MŰSZAKI JELLEMZŐI Műszaki és infrastrukturális jellemzők a lerakón A használatban lévő ütemek védőrétegei és szigetelése A lerakó befejezett ütemeinek felső takarása Csurgalékvíz, felszíni víz, biogáz és szennyvízkezelés Csurgalékvíz kezelés Csapadékvíz kezelése Biogáz kezelés Szennyvízkezelés 11 6 MILYEN MONITORING TEVÉKENYSÉGEKET VÉGEZNEK? 13 7 PÉNZÜGYEK 14 8 ELTÉRÉSEK A 2. FÁZIS ÉS 3. FÁZIS FELMÉRÉSEI KÖZÖTT 15 Kérem, vázolja fel a 2. és 3. fázis felmérései közt tapasztalt eltéréseket: 15 9 SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY KORSZERŰSÍTÉSI TÁBLÁZAT FÉNYKÉPDOKUMENTÁCIÓ 17 Felmérési adatlap SdV-425/ Tervezet i szeptember 2.

4

5 1 BEVEZETÉS A Magyar Állam elkezdte a települési szilárdhulladék-lerakók országos felmérését. A projekt indításának fő oka Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozási szándéka. A projekt keretében felmérőink az Ön hulladéklerakóján is tettek látogatást. A felmérő sok információt szerzett a lerakóról, ezek alapján választották ki azon lerakókat, amelyek további, részletesebb felmérések tárgyát képezik. A részletes felmérés célja a lerakó szolgáltató létesítményeinek, környezetvédelmi intézkedéseinek, stb. megvizsgálása. A jelenlegi helyzetet később összevetik a magyar és EU jogszabályok követelményeivel, ennek eredményeiből egy listát állítanak össze a korszerűsítéshez szükséges intézkedésekről. 2 ÁLTALÁNOS ADATOK 2.1 Részletes adatok Lerakó Település: Lerakó megnevezése: Üzemeltető cég neve: Lerakó azonosító:.... Felmérés Dátuma: Felmérő neve: Kapcsolattartó adatai Kérem, adjon meg részletes adatokat a kapcsolattartó elérhetőségéről (egy olyan személynek, akinek van felhatalmazása, hogy az Ön érdekében eljárjon). Ez a személy lehet az üzemeltető megbízottja is. Megbízott neve Hivatalos névjegy is elfogadható a kitöltés helyett. Név: Beosztás: Cím: Irányítószám: Telefon: Fax:

6 2.3 A lerakó és helyi környezete Kérem, adja meg a lerakó által kiszolgál lakosság számát: 25,000 25, , , , , , , , , , ,000 1,000,000 1,000,000 lakos, azaz. Megtalálhatók a következők a lerakótól számított 500m-en belül: Lakóházak (lakott területek) Mezőgazdasági területek Reptér Felszíni vizek Üdülő területek Természetvédelmi területek Erdő Kérem, adja meg a lerakótól számított legközelebbi távolságot, ha a fentiekben nem tett utalást: Lakóházak (lakott területek): méter (max méter) Mezőgazdasági területek: méter (max méter) Repterek: kilométer (max. 10 kilométer) Felszíni vizek: méter (max méter) Üdülő területek: méter (max méter) Természetvédelmi területek: méter (max méter) Erdő: méter (max méter)

7 3 AZ ÖN ÁLTAL FELMÉRT HELYSZÍN ADATAI 3.1 Hulladékgazdálkodás A hulladéklerakó engedélyei: Létesítési engedély Építési engedély Használatbavételi engedély Működési engedély Környezetvédelmi Felügyelőség Építési hatóság Építési hatóság Környezetvédelmi Felügyelőség Engedélyszám: Engedélyező hatóság: Engedély kelte: Engedély érvényessége: Engedélyezett kapacitás:

8

9 Készült a XLIII/2000 Törvény 56. cikkelye szerint környezetvédelmi felülvizsgálat és intézkedési terv? Igen Folyamatban Nem 3.2 Menedzsment és működtetési tevékenységek A hulladék befogadása a 22/2001. rendelet 5 és 13 szerint történik? Igen Folyamatban Nem Folyik- e oktatás a helyszínen dolgozók részére: Hulladékgazdálkodási alapismeretek (tanfolyam) Egészségügyi és munkavédelmi felkészítés A megfigyelési tevékenységekre való felkészítés (talaj / talajvíz/ felszíni vizek/csurgalékvíz, biogáz) Hulladéklerakó üzemeltetői felkészítés Egyéb, azaz: Megakadályozzák az üzemeltetési intézkedések: Madarak, rágcsálók, és rovarok, Aeroszolok, Szél hordalékai Szagkibocsátás Porkibocsátás okozta károkat; Tüzek kialakulását Műszaki zajvédelem Egyebeket:.. Felmérési adatlap SdV-425/ Tervezet szeptember 2. A Hosszú Lista Helyszíni bejárása

10 Történt havária az elmúlt 5 évben? Lerakótüzek Áradások Viharok Földrengés Szándékos károkozás Egyéb:.. Rézsű stabilitása Történt földcsuszamlás A rézsű méretaránya. Mely hulladékkezelési tevékenységeket végzik a helyszínen: Semmi Hulladékválogatás: rendszerszerű: alkalomszerű: papír üveg fémek roncsok fa egyéb: Komposztálás Hulladék előkezelése (pl. aprítás, előkomposztálás) Egyéb: papír üveg fémek roncsok fa egyéb:

11 Mely létesítmények találhatók a helyszínen? Iroda: Szerkezet: állandó, ideiglenes Az irodában található Irodai helységek száma Tárgyaló Étkezde Mosdó Öltöző zuhanyzóval Műhely: Szerkezet: állandó, ideiglenes A műhelyben található Műhely helységek száma: Mosdó Öltöző zuhanyzóval Porta Szerkezet: állandó, ideiglenes Átmeneti veszélyes hulladéktároló (a beszállított hulladékból kigyűjtött veszélyes hulladéknak) Szerkezet: állandó, ideiglenes Gépkocsitároló: Szerkezet: állandó, ideiglenes Egyéb: : Szerkezet: állandó, ideiglenes

12 Milyen műszaki berendezések vannak a helyszínen? Mérlegház Mérési határ:.. tonna (ha több mint egy mérlegház van, jelezze) Hulladékválogató terület Üzemanyag ellátó Az üzemanyag ellátó felszerelt vízhatlan burkolattal és olaj és homokfogóval Az üzemanyag ellátó megfelel a magyar jogszabályoknak Földbe süllyesztett, dupla falú üzemanyagtartály Föld feletti, kármentővel ellátott tartály Autó / kerékmosó van-e? Kerítés az egész terület körül: Kerítés magassága: méter Vízhatlan burkolat a szennyezett területeken (pl. hulladékkezelő területeken / üzemanyag ellátón) Kompaktor Kérem, adja meg darabszámát, típusát és súlyát:: Típus 1:, súly tonna Típus 2:, súly tonna Egyéb gépek (csak a lerakó területén való használatra, db, típus): 1. 2 : 3. 4 :

13 4 JELENLEGI (TERVEZETT) LERAKÁSI TERÜLETEK 4.1 A lerakó hulladéklerakásra alkalmas területei (depónia) Lemásolhatja ezt a táblázatot vagy folytathatja munkáját külön lapokon: ha szükséges Terület beazonosítása pl. Ütem 1 Teljes terület Teljes kapacitá s Vízhatlan alsó szigetelés, csurgalékvíz levezetéssel A tervezett utolsó hulladéklerakás dátuma Igen 1 Nem Év/hónap /nap JELENLEG ENGEDÉLYEZETT MŰKÖDÉSI TERÜLETEK (ÜZEMELŐ) Eddig betöltött mennyis ég (2002. dec.) m 2 m 3 Tömörítet t m 3 JELENLEG ENGEDÉLYEZETT DE MÉG NEM MŰKÖDŐ TERÜLETEK (KÖRNYEZETVÉDELMI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ) JÖVŐBENI TERVEZETT TERJESZKEDÉS, MÉG NEM ENGEDÉLYEZETT 4.2 Helyszínrajz Készítsen helyszínrajzot a hulladéklerakó területéről. 1 Ha igen, kérem jellemezze a típust (ld. 5. fejezet)

14 4.3 A lerakó decembere előtt bezárt területei Lemásolhatja ezt a táblázatot vagy folytathatja munkáját külön lapokon: ha szükséges Terület Teljes beazonosítása terület pl. Ütem 1 Vízhatlan felső szigetelés, csurgalékvíz levezetéssel Igen 2 Ne m A lerakó decembere előtt bezárt területei A tervezett utolsó hulladéklerakás dátuma Lerakott összes mennyiség év/hó/nap m 2 Tömörített m 3 2 Ha igen, kérem jellemezze a típust (ld. 5. fejezet)

15 5 A LERAKÓ MŰSZAKI JELLEMZŐI 5.1 Műszaki és infrastrukturális jellemzők a lerakón A használatban lévő ütemek védőrétegei és szigetelése Talajvíz A talajvízszint mesterségesen van szinten tartva a lerakó alsó szintje alatt Földtani védőréteg Van természetes védőréteg a lerakó bármely területe és a legközelebbi talajvíz között? Ha igen: A földtani védőréteg maximum vízáteresztő képessége (K) < 1.0 x 10-9 m/s? ( k a földtani védőréteg vízáteresztési együtthatója, mely folyadékok geológiai védőrétegen való áthaladásának mértéke, méter per szekundumban kifejezve fajlagos nyomás alatt.) Ha igen: A védőréteg átlagvastagsága: <1 méter 1 méter és <5 méter 5 méter Szigetelések Amennyiben a különböző ütemeknél különböző alsó szigetelést használtak, ezeket jellemezze ütemenként: Van mesterséges ásványi védőréteg? Ha igen: Ásvány típusa: Ha igen: Vastagsága méter Ha igen: Vízáteresztő képessége (k) m/s Van geo-érzékelő (vagy hasonló)? Van műanyag záróréteg? Ha igen: HDPE/VLDPE/PVC 1 vagy más hasonló: Ha igen: Vastagsága milliméter Van csurgalékvíz elvezető réteg? Ha igen: Vastagsága: méter Ha igen: Szemcseméret: / mm Ha igen: dréncsövek átmérője méter 1 Húzza ki ha nem vonatkozó

16 5.1.2 A lerakó befejezett ütemeinek felső takarása Rézsűtakarás Amennyiben a különböző ütemeknél különböző felső takarást használtak, ezeket jellemezze ütemenként: Van mesterségesen kialakított ásványi védőréteg? Ha igen: Ásvány típusa Ha igen: Vastagság méter Van mesterséges záró réteg? Ha igen: Vastagsága: milliméter Van vízelvezető réteg a vízzáróréteg tetején? Ha igen: Vastagsága méter Van felső talajréteg? Ha igen: Vastagsága méter Van vegetáció? Ha igen gyep cserje egyéb Felső takarás Amennyiben a különböző ütemeknél különböző felső takarást használtak, ezeket jellemezze ütemenként: Van mesterségesen kialakított ásványi védőréteg? Ha igen: Ásvány típusa Ha igen: Vastagság méter Van mesterséges záró réteg? Ha igen: Vastagsága: milliméter Van vízelvezető réteg a vízzáróréteg tetején? Ha igen: Vastagsága méter Van felső talajréteg? Ha igen: Vastagsága méter Van vegetáció? Ha igen gyep cserje egyéb

17 5.2 Csurgalékvíz, felszíni víz, biogáz és szennyvízkezelés Csurgalékvíz kezelés Van kialakított és működő csurgalékvíz kezelő rendszer a lerakó üzemelő és új ütemeinél? Ha igen: Van csurgalékvíz kezelés? Ha igen hol történik a kezelés A helyszínen Felhasznált technológia.. Kapacitás m 3 /day: Kezelés költségei /m 3 : Nem a helyszínen: Adja meg a víztisztító egység távolságát km Szállítási mód:. Kibocsátott mennyiség: Kibocsátás költsége /m 3 : Szállítási költség /m 3 : Van csurgalékvízgyűjtő medence Ha igen: Kapacitása:. m 3. Szerkezet / szigetelés típusa: Intézkedéseket tettek a szagok kibocsátásának megakadályozására Csapadékvíz kezelése Van-e elfolyó csapadékvíz elvezetés a depóniáról? Ha igen, hova vezetik el: Felszíni vizekbe: Csatornarendszerbe: Elszikkasztás: Egyéb:

18 Van-e elfolyó csapadékvíz elvezetés egyéb üzemi területen? Ha igen, hova vezetik el: Felszíni vizekbe: Csatornarendszerbe: Elszikkasztás: Egyéb:

19 5.2.3 Biogáz kezelés Gáz kivezető rendszer Folyik biogáz gyűjtés a helyszínen Ha igen: mit használnak: Passzív levegőztető rendszert Aktív gáz kivezető rendszert (kompresszoros/ ventillátoros) Ha igen: kérem, válaszolja meg a gáz kivezető berendezés -ről szóló kérdést Kérem, jellemezze a biogáz kivezető berendezést: Kompresszor kapacitása Nm 3 /hr Fáklya kapacitása Nm 3 /hr Magas hőfokú fáklya 900 ºC: kapacitás Nm 3 /hr Hasznosítják a biogázt: Ha igen: milyen módon: Energia átalakító egységgel Mennyiség:. Kapacitás kwh:. Fűtés Kapacitás kw:. Egyéb Szennyvízkezelés Kommunális szennyvíz A helyszínen van műszakilag megtervezett és üzemelő csatornarendszer? Ha igen: Jól karban van tartva? Végeznek szennyvízkezelést? Ha igen a szennyvízkezelést: A helyszínen végzik Alkalmazott technológia:.. A berendezés kapacitása m 3 /day: Szennyvízkezelés költségei costs/m3: Nem a helyszínen végzik: Kérem, adja meg a szennyvíztisztítótól való távolságot km Szállítási mód:. Kibocsátott mennyiség: Kibocsátás költségei /m 3 : Szállítási költségek /m 3 : Egyéb üzemi szennyvíz (kerékmosó, kocsimosó, komposztáló, stb.)

20 A helyszínen van műszakilag megtervezett és üzemelő csatornarendszer? Ha igen: Jól karban van tartva? Végeznek szennyvízkezelést? Ha igen a szennyvízkezelést: A helyszínen végzik Alkalmazott technológia:.. A berendezés kapacitása m 3 /day: Szennyvízkezelés költségei costs/m3: Nem a helyszínen végzik: Kérem, adja meg a szennyvíztisztítótól való távolságot km Szállítási mód:. Kibocsátott mennyiség: Kibocsátás költségei /m 3 : Szállítási költségek /m 3 :

21 6 MILYEN MONITORING TEVÉKENYSÉGEKET VÉGEZNEK? Meteorológia Meteorológiai adatok gyűjtése Eredmények jelentése ( a megfelelő hatóságok felé) Talajvíz összetételének monitoring Talajvíz minősége Talajvízszint Eredmények jelentése ( a megfelelő hatóságok felé) Felszíni vizek összetételének megfigyelése Monitoring Eredmények jelentése ( a megfelelő hatóságok felé) Csurgalékvíz összetételének megfigyelése Monitoring Eredmények jelentése ( a megfelelő hatóságok felé) Biogáz megfigyelése Biogáz emisszió a környezetbe Kivezető rendszer (kutak és vezetékrendszer) megfigyelése (nyomás, gázzáróság) Kivezető berendezés (ventilátor, fáklya, hasznosító egység) gáz mennyiség mérés Elégetett gáz összetétele (CH 4; O 2) Eredmények jelentése ( a megfelelő hatóságok felé) Lerakó süllyedésének megfigyelése (lezárt depóniáról): Éves geodéziai felmérés

22 7 PÉNZÜGYEK Kérem, vázolja fel a következő tételek díjait: Tétel Átlagos költségek (éves üzemi költség/ éves beszállított hulladékmennyiség) Kommunális szilárd hulladék díja Ipari nem veszélyes hulladék díja Mezőgazdasági hulladék díja Inert hulladék díja Költségek.../ ton..../ m 3.../ ton / m 3 / ton / m 3 / ton / m 3 / ton / m 3

23 8 ELTÉRÉSEK A 2. FÁZIS ÉS 3. FÁZIS FELMÉRÉSEI KÖZÖTT Kérem, vázolja fel a 2. és 3. fázis felmérései közt tapasztalt eltéréseket:

24 9 SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Kérem, röviden vázolja fel, hogy a lerakó megfelel-e a menedzsment felépítése felé támasztott és jövőbeni elvárásoknak. A környezet Környező terület tiszta (szélhordta hulladék) Környező terület infrastruktúrája A környezet megfelel a lerakó létesítésének Szolgáltató egységek a telepen Iroda Műhely Porta Átmeneti veszélyes hulladéktároló Mérlegház Hulladékválogató Kerék/autómosó Üzemanyag ellátó Kerítés Egyéb Gyenge Közepes Jó Egyéb Felszereltség Kompaktor Egyéb Egyéb Egyéb Menedzsment Menedzsment felépítése (szervezése) Általános benyomás a lerakóról Jövőbeni fejlesztései lehetőségek (2008 után) Amennyiben egyéb megjegyzései is vannak, kérem, használja a lap üresen hagyott részét.

25 10 KORSZERŰSÍTÉSI TÁBLÁZAT Véleménye szerint, mely területeken szükséges a lerakó korszerűsítése: Megnevezés Befektetés Iroda Műhely Mérleg Hulladékválogató Átmeneti veszélyes hulladéktároló Helyi vonalas infrastruktúra Infrastruktúra bekötés Kerítés Odavezető út Ha van, km: Felszerelés Szállítójármű Homlokrakodó Kompaktor Vizes tartálykocsi Csurgalék Csurgalékátemelő Csurgalék gyűjtő medence Személyzet Igazgató Műszaki igazgató Adminisztratív személyzet Őrök Művezető Mérlegkezelő Hulladék átvevők Hulladékkezelő Mintavétel és monitoring Monitoring kutak Felkészülés Területvásárlás Geodézia Talajmechanika Megvalósíthatósági tanulmány KHT Terv, kiviteli terv Engedélyek Korszerűsítendő Igen Nem Név:.... Dátum: FÉNYKÉPDOKUMENTÁCIÓ

TELJES KÖRŰ KÖRNYEZETVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLAT IBRÁNY ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK LERAKÓ TELEP DEBRECEN, 2014. MÁRCIUS

TELJES KÖRŰ KÖRNYEZETVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLAT IBRÁNY ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK LERAKÓ TELEP DEBRECEN, 2014. MÁRCIUS EGYSÉGES KÖRNYEZETHASZNÁLATI ENGEDÉLY MÓDOSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN VÉGZETT TELJES KÖRŰ KÖRNYEZETVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLAT IBRÁNY ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK LERAKÓ TELEP 2014. március ENVIRO-EXPERT KFT.

Részletesebben

Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Kistarcsa Város Helyi Építési Szabályzatáról

Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Kistarcsa Város Helyi Építési Szabályzatáról Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Kistarcsa Város Helyi Építési Szabályzatáról Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített

Részletesebben

KAPOSVÁR, Nádasdi utca ÉPÍTÉSI HULLADÉK FELDOLGOZÓ és LERAKÓ A LERAKÓ LÉTESÍTMÉNYEI BEVEZETŐ ÚT

KAPOSVÁR, Nádasdi utca ÉPÍTÉSI HULLADÉK FELDOLGOZÓ és LERAKÓ A LERAKÓ LÉTESÍTMÉNYEI BEVEZETŐ ÚT Tervszám: 23/2004. Iratszám: 4.31. KAPOSVÁR, Nádasdi utca ÉPÍTÉSI HULLADÉK FELDOLGOZÓ és LERAKÓ MŰSZAKI LEÍRÁS A LERAKÓ LÉTESÍTMÉNYEI BEVEZETŐ ÚT 22 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ ÚT...22 1./A TERVEZÉS TÁRGYÁNAK

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Paks és

Részletesebben

FELHÍVÁS. Az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése belterületi rendszerek fejlesztésének megvalósítására

FELHÍVÁS. Az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése belterületi rendszerek fejlesztésének megvalósítására FELHÍVÁS Az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése belterületi rendszerek fejlesztésének megvalósítására A felhívás címe: Települési környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztések

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

Foglalkoztatáshoz kapcsolódó források

Foglalkoztatáshoz kapcsolódó források Foglalkoztatáshoz kapcsolódó források Beavatkozási terület (támogatható tevékenységek) Eszközbeszerzés; nfrastrukturális és ingatlan beruházási és bérleti költségek; gyártási licenc, know-how beszerzések;

Részletesebben

!" #"!$ %& Tel: 06-22-503-214, Fax: 06-22-503-215 E-mail: iroda@progressio.hu HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV ZALAEGERSZEG. 2004.

! #!$ %& Tel: 06-22-503-214, Fax: 06-22-503-215 E-mail: iroda@progressio.hu HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV ZALAEGERSZEG. 2004. !" #"!$ %& Tel: 06-22-503-214, Fax: 06-22-503-215 Mérnöki Iroda Kft. E-mail: iroda@progressio.hu HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV 2004. Budapest HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV Készítette: PROGRESSIO MÉRNÖKI

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P (Veszélyes készítményhez)

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P (Veszélyes készítményhez) A kiállítás/felülvizsgálat kelte: 2003. június 02. Oldalszám: 1/10. 1. A készítmény neve (kereskedelmi név): BORNIT - Dekontaminol falfirka eltávolító Gyártó : BORNIT-Werk Aschenborn GmbH cím: 08056 Zwickau,

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG H A T Á R O Z A T

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG H A T Á R O Z A T KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Ikt. sz.: KTVF: 1740-4/2011. Tárgy: Előadó: Radványi Miklós Szabariné Madar Orsolya Ferencz Zsuzsanna Katkó Lajos Schwenk Zsuzsanna

Részletesebben

Tárgy: Melléklet: HATÁROZAT

Tárgy: Melléklet: HATÁROZAT FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 4400 Nyíregyháza, Kölcsey F. u. 12-14. : Pf.:246, : (42) 598-930, Fax: (42) 598-941 E-mail: ftvkvf_ugyfszolg@ftvktvf.kvvm.hu

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás. Regionális hulladékgazdálkodási rendszerek tervezése, létesítése, működtetése és fenntarthatósága

Hulladékgazdálkodás. Regionális hulladékgazdálkodási rendszerek tervezése, létesítése, működtetése és fenntarthatósága Hulladékgazdálkodás Regionális hulladékgazdálkodási rendszerek tervezése, létesítése, működtetése és fenntarthatósága 2015/2016. tanév I. félév Dr. Buruzs Adrienn egyetemi tanársegéd (buruzs@sze.hu) SZE

Részletesebben

KONDOROS NAGYKÖZSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2011 2016

KONDOROS NAGYKÖZSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2011 2016 KONDOROS NAGYKÖZSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2011 2016 KÉSZÍTETTE: SZIPORKA KFT. KAPOSVÁR, 2011 TARTALOMJEGYZÉK 1. A TERVKÉSZÍTÉS ÁLTALÁNOS ADATAI...4 1.1 A tervkészítés elõzményei: 4 1.2 A tervkészítés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Szombathely Megyei Jogú Város 2013. évi környezeti állapotáról

TÁJÉKOZTATÓ. Szombathely Megyei Jogú Város 2013. évi környezeti állapotáról TÁJÉKOZTATÓ Szombathely Megyei Jogú Város 2013. évi környezeti állapotáról A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. (1) bekezdés e.) pontja alapján a települési önkormányzatnak

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt. sz.: E-874-5/2008 Témafelelős: Baloghné Berezvai Csilla Tárgy: A környezetvédelem

Részletesebben

Projekt adatlap. az Észak-magyarországi Operatív Program. Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére

Projekt adatlap. az Észak-magyarországi Operatív Program. Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére Projekt adatlap az Észak-magyarországi Operatív Program Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére c. pályázati felhívásához Kódszám: ÉMOP-3.1.3-11 1. TÁMOGATÁSI KONSTRUKCIÓ

Részletesebben

FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 4400 Nyíregyháza, Kölcsey F. u. 12-14. : Pf.:246, : (42) 598-930, Fax: (42) 598-941, E-mail: ftvkvf_ugyfszolg@ftvktvf.kvvm.hu

Részletesebben

A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása konzultációs anyag 2-9 Hevesi-sík

A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása konzultációs anyag 2-9 Hevesi-sík A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása konzultációs anyag alegység vízgyűjtő-gazdálkodási tervhez közreadja: Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság, Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi

Részletesebben

Környezettechnológia. Dr. Kardos Levente adjunktus Budapesti Corvinus Egyetem Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék

Környezettechnológia. Dr. Kardos Levente adjunktus Budapesti Corvinus Egyetem Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék Környezettechnológia Dr. Kardos Levente adjunktus Budapesti Corvinus Egyetem Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék A hulladék k definíci ciója Bármely anyag vagy tárgy, amelytől birtokosa megválik, megválni

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024 web:

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024 web:

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. m ó d o s í t j a :

H A T Á R O Z A T. m ó d o s í t j a : Ügyszám: Ügyintéző: Telefonmellék: FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 4400 Nyíregyháza, Kölcsey F. u. 12-14. : Pf.:246, : (42) 598-930, Fax: (42) 598-941, E-mail:

Részletesebben

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közlekedésinformatikai és - környezeti Igazgatóság Közlekedésinformatikai Központ 1119 Budapest, Thán Károly u. 3-5. Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA Mezőkövesd Város Önkormányzata a települési környezet védelme, ezen keresztül az emberek életminőségének javítása érdekében a település szabályozási

Részletesebben

Területrendezési ajánlások Békés megye területrendezési tervéhez. I. fejezet A MEGYE TÉRSZERKEZETÉRE VONATKOZÓ AJÁNLÁSOK

Területrendezési ajánlások Békés megye területrendezési tervéhez. I. fejezet A MEGYE TÉRSZERKEZETÉRE VONATKOZÓ AJÁNLÁSOK Területrendezési ajánlások Békés megye területrendezési tervéhez A megyei területrendezési terv érvényesítését és alkalmazását, valamint a településrendezési tervek készítését és használatát elősegítő

Részletesebben

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program Projekt adatlap a Társadalmi Megújulás Operatív Program Képzés- és tartalomfejlesztés, képzők képzése, különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésekre és azok

Részletesebben

A HULLADÉKOK ENERGETIKEI HASZNOSÍTÁSA A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS TÜKRÉBEN

A HULLADÉKOK ENERGETIKEI HASZNOSÍTÁSA A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS TÜKRÉBEN HULLADÉKOK TERMIKUS HASZNOSÍTÁSA KONFERENCIA Budapest, 2014. október 07. A HULLADÉKOK ENERGETIKEI HASZNOSÍTÁSA A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS TÜKRÉBEN Bese Barnabás általános igazgatóhelyettes Észak-magyarországi

Részletesebben

a települési szilárd hulladék kezelésére szolgáló egyes létesítmények kialakításának és üzemeltetésének részletes műszaki szabályairól 1

a települési szilárd hulladék kezelésére szolgáló egyes létesítmények kialakításának és üzemeltetésének részletes műszaki szabályairól 1 5/2002. (X. 29.) KvVM rendelet Hatályos: 2013.09.04-2014.09.30 5/2002. (X. 29.) KvVM rendelet a települési szilárd hulladék kezelésére szolgáló egyes létesítmények kialakításának és üzemeltetésének részletes

Részletesebben

II.3.4. KÖZMŰVESÍTÉS

II.3.4. KÖZMŰVESÍTÉS II.3.4. KÖZMŰESÍTÉS ÍZGAZDÁLKODÁS, KÖZMŰELLÁTÁS, MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK, ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉS Jelen dokumentáció (alátámasztó javaslat) a véleményezésben résztvevő hatóságok előzetes szakmai véleményeinek

Részletesebben

GOP-2008-2.1.4 KMOP-2008-1.2.4

GOP-2008-2.1.4 KMOP-2008-1.2.4 I. Projekt adatlap a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program Környezetközpontú technológia fejlesztés c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: GOP-2008-2.1.4 KMOP-2008-1.2.4

Részletesebben

MAGYAR FÖLDGÁZTÁROLÓ ZRT.

MAGYAR FÖLDGÁZTÁROLÓ ZRT. MAGYAR FÖLDGÁZTÁROLÓ ZRT. Pusztaedericsi Földalatti Gáztároló Pusztaederics, hrsz. 0134/6, Tófej, hrsz. 0129 alatti telephelyére vonatkozó 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet szerinti BIZTONSÁGI JELENTÉS

Részletesebben

FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 4400 Nyíregyháza, Kölcsey F. u. 12-14. : Pf.:246 : (42) 598-930 Fax: (42) 598-941 E-mail: ftvkvf_ugyfszolg@ftvktvf.kvvm.hu Internet:

Részletesebben

Pályázati lehetőségek önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek számára

Pályázati lehetőségek önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek számára Pályázati lehetőségek, intézmények és civil szervezetek számára Pályázati felhívás címe A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések Tanoda típusú programok TÁMOP-3.3.9.A-12/2

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás 1. 5. Előadás 15. Települési hulladéklerakók -Hulladéklerakóhelyekfajtái,kialakításilehetőségei, helykiválasztás szempontjai.

Hulladékgazdálkodás 1. 5. Előadás 15. Települési hulladéklerakók -Hulladéklerakóhelyekfajtái,kialakításilehetőségei, helykiválasztás szempontjai. Hulladékgazdálkodás 1. 5. Előadás 15. Települési hulladéklerakók -Hulladéklerakóhelyekfajtái,kialakításilehetőségei, helykiválasztás szempontjai. -Tervezésialapelvek, műszakivédelemkialakítása, vízrendezés,

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/30 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/30 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Ivóvízminőség javító beruházás Nyírábrány településen tárgyú KEOP-1.3.0/09-11-2013-0014 beruházáshoz kapcsolódó FIDIC SÁRGA KÖNYV szerinti tervezői és generálkivitelezői feladatok elvégzésére Közbeszerzési

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/35

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/35 Mecseki ökoturisztikai élménypark kialakítása a pécsi állatkert funkcióbővítő fejlesztésével és kerékpár turisztikai infrastruktúra fejlesztésével - 2. szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG I:\I_DOCS\2010\7684-7.DOC

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG I:\I_DOCS\2010\7684-7.DOC KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG I:\I_DOCS\2010\7684-7.DOC Kérjük, vá laszában hivatkozzon iktatószá munkra! Ikt. sz.: KTVF: 7684-7/2010. Tárgy: Salgótarján,

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.117/17/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 11/2009. (V. 08.) KT. r e n d e l e t e G5. Ibrány Város Helyi Hulladékgazdálkodási Tervéről 1..

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 11/2009. (V. 08.) KT. r e n d e l e t e G5. Ibrány Város Helyi Hulladékgazdálkodási Tervéről 1.. IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 11/2009. (V. 08.) KT. r e n d e l e t e G5 Ibrány Város Helyi Hulladékgazdálkodási Tervéről A Képviselő Testület a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. tv.

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség H A T Á R O Z A T

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség H A T Á R O Z A T Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szám: 12003-11-13/2008. Ea.: dr. Fűz István Szóráth Zoltán Tárgy: 12003-1-13/2005. sz. IPPC-engedély módosítása H A T Á R O

Részletesebben

ét~ r,. N Y R E G Y H Á Z A

ét~ r,. N Y R E G Y H Á Z A NyíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEFON: +36 42 524-500; FAX: +3642524-501 POLGÁRMESTERE E-MAIL: POLGARMESTER@NVIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGV/26/2016 Ügyintéző:

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban c. pályázati konstrukcióhoz

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Szaknyér Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (V. 27.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről

Szaknyér Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (V. 27.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről Szaknyér Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (V. 27.) rendelete a helyi gazdálkodási tervről Szaknyér Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (VII.15.) R E N D E L E T E. a Helyi Hulladékgazdálkodási Tervről

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (VII.15.) R E N D E L E T E. a Helyi Hulladékgazdálkodási Tervről NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (VII.15.) R E N D E L E T E a Helyi Hulladékgazdálkodási Tervről A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. Tv. 35. (3) bekezdése alapján Nyírbátor Város Önkormányzat

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Kérjük, vá laszában hivatkozzon iktatószá munkra! Ikt. sz.: KTVF: 5065-13/2012. Tárgy: A Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központ

Részletesebben

Várpalota Város Települési Környezetvédelmi Program 2015-2020

Várpalota Város Települési Környezetvédelmi Program 2015-2020 Várpalota Város Települési Környezetvédelmi Program 2015-2020 Program kötet Készítette: Kóti István okl. építőmérnök, vízépítő Mátyás László okl. gépészmérnök (MMK-1161/2013) környezetvédelmi szakértő

Részletesebben

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közlekedésinformatikai és - környezeti Igazgatóság Közlekedésinformatikai Központ 1119 Budapest, Thán Károly u. 3-5. Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése

Részletesebben

GAZDASÁGON BELÜLI VÍZTAKARÉKOS ÖNTÖZÉSI RENDSZER KIÉPÍTÉSE TELEKGERENDÁSON 17 HEKTÁR TERÜLETEN. AVOP 1.1.5 Projekt Esettanulmány

GAZDASÁGON BELÜLI VÍZTAKARÉKOS ÖNTÖZÉSI RENDSZER KIÉPÍTÉSE TELEKGERENDÁSON 17 HEKTÁR TERÜLETEN. AVOP 1.1.5 Projekt Esettanulmány ESETTANULMÁNY/AVOP 1.1.5 Öntözési beruházások támogatása GAZDASÁGON BELÜLI VÍZTAKARÉKOS ÖNTÖZÉSI RENDSZER KIÉPÍTÉSE TELEKGERENDÁSON 17 HEKTÁR TERÜLETEN AVOP 1.1.5 Projekt Esettanulmány Készült: 2006. november

Részletesebben

Rezsicsökkentés-energiamegtakarítás a szivattyúknál. MaSzeSz XIV. Országos konferencia 2013.

Rezsicsökkentés-energiamegtakarítás a szivattyúknál. MaSzeSz XIV. Országos konferencia 2013. Rezsicsökkentés-energiamegtakarítás a szivattyúknál MaSzeSz XIV. Országos konferencia 2013. Lehetőségek Hálózat Kezelés Kutak Mi történik? Vizsgálatok Energia profilok meghatározása Szoftver tervezés,

Részletesebben

Cooper Center Irodaház Fax: (1) 288-8533 1135 Budapest, Lehel út 61. III. / 302-305. E-mail: info@prospera.hu. 1. Alapvetõ cél

Cooper Center Irodaház Fax: (1) 288-8533 1135 Budapest, Lehel út 61. III. / 302-305. E-mail: info@prospera.hu. 1. Alapvetõ cél PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és ÚTMUTATÓ A Dél-Alföldi Operatív Program Dél-Dunántúli Operatív Program Észak-Alföldi Operatív Program Észak-Magyarországi Operatív Program Közép-Dunántúli Operatív Program Közép-Magyarországi

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség KözépTiszavidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4. Tel.: (06 56) 523423 Fax: (06 56) 343768 Postacím: 5002 Szolnok,

Részletesebben

ETA PE-K csak pellethez. ETA building block rendszer. Tüzelőanyag szállító rendszer. Gömb csatlakozás. Felszerelt és használatra kész

ETA PE-K csak pellethez. ETA building block rendszer. Tüzelőanyag szállító rendszer. Gömb csatlakozás. Felszerelt és használatra kész ETA building block rendszer Tüzelőanyag szállító rendszer ETA PE-K csak pellethez Az okosan megtervezett building block rendszer csökkenti a beszerelés idejét és rugalmas összeszerelési lehetőséget kínál

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének../2011.(..) önkormányzati rendelete. a környezetvédelem részleges helyi szabályozásáról

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének../2011.(..) önkormányzati rendelete. a környezetvédelem részleges helyi szabályozásáról Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2011.(..) önkormányzati rendelete a környezetvédelem részleges helyi szabályozásáról Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok

Részletesebben

Fejér Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal Fejér Megyei Kormányhivatal Ügyszám: KTF-20303/2015., 36221/2016. Ügyintéző: Demeter Anikó Dr. Bartus Beáta Telefon: (22) 514-300, (22) 514-310 Tárgy: Nak 057/6 helyrajzi számon lévő I. számú sertéstelep

Részletesebben

e n g edélyt ad. Illeték leróva! H a t á r o z a t

e n g edélyt ad. Illeték leróva! H a t á r o z a t Szám: ÉPI/4-10/2013. Tárgy: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Ügyintéző: Cseriné Inhaizer Beatrix versenyuszoda együttes építési engedélye Győr 8712/2 hrsz Illeték leróva! H a t á r o z a t Mosonmagyaróvár

Részletesebben

(2014-2019) Valkó Nagyközségi Önkormányzat. Helyi Hulladékgazdálkodási Terv

(2014-2019) Valkó Nagyközségi Önkormányzat. Helyi Hulladékgazdálkodási Terv ' Valkó Nagyközségi Önkormányzat 2114. Valkó, Rákóczi u. 3.W06/28-483-443. GiW6/28-572-031. E-mail cím: hivatal@valko.hu Valkó Nagyközségi Önkormányzat Helyi Hulladékgazdálkodási Terv (2014-2019) Szervezet

Részletesebben

rtő XIX. Nemzetközi Köztisztasági Szakmai Fórum Szombathely, 2009. április 21-23..

rtő XIX. Nemzetközi Köztisztasági Szakmai Fórum Szombathely, 2009. április 21-23.. Depóniag niagáz z kutak problémái, megoldási lehetőségek Hódi JánosJ Technológus szakért rtő XIX. Nemzetközi Köztisztasági Szakmai Fórum, 2009. április 21-23.. A cím c m pontosan: Milyen elvezetésű gázkutat

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Kérjük, vá laszában hivatkozzon iktatószá munkra! Ikt. sz.: KTVF: 12628-1/2012. Tárgy: Az ipox chemicals Kft. Budapest, XXIII.

Részletesebben

Tárgy: Mell.: HATÁROZAT

Tárgy: Mell.: HATÁROZAT Ügyszám: Ügyintéző: Telefon mellék: 312-13/2016. Székelyhidi Ferenc 226 Tárgy: Mell.: HATÁROZAT A Tarnamajor Kft. Nyírbátor 0353/1, 0348/10, 0350/1, 0341, 0327/5b, 0332/1, 0339a,b,d. hrsz. alatti ingatlanokon

Részletesebben

FÓKÉTÜSZ@) Fővárosi Kémér.ysepróipari KFT 1. ~'" FÖKÉTÜSZ. Budapest Főváros Önkormányzata. l 0 52 Budapest Városház u. 9-ll.

FÓKÉTÜSZ@) Fővárosi Kémér.ysepróipari KFT 1. ~' FÖKÉTÜSZ. Budapest Főváros Önkormányzata. l 0 52 Budapest Városház u. 9-ll. FÖKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Budapest VI., Eötvös u. 21. ~: 474-7000 ~: 332-1150 [8): 1399 Budapest Pf. 641 ÜGYVEZETŐIGAZGATÓ Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgánnesteri Hivatal Ü i. sz.:

Részletesebben

A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 35. és 36..-aiban foglalt felhatalmazás alapján:

A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 35. és 36..-aiban foglalt felhatalmazás alapján: Szakonyfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2005. (IV.29.) számú rendelete Alsószölnök, Felsőszölnök, Szakonyfalu települések közös gazdálkodási tervéről A gazdálkodásról szóló 2000. évi

Részletesebben

A 2013. június 1-én hatályba lépő rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalt rendelet.

A 2013. június 1-én hatályba lépő rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalt rendelet. A 2013. június 1-én hatályba lépő rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalt rendelet. Bordány Községi Önkormányzat 17/2005.(XI.19.)Ö.r. rendelete a község közigazgatási területére vonatkozó Helyi Építési

Részletesebben

év: hó: nap: KÜJ KTJ Iktatószám: 1875-5/2012. Hiv. szám: Tárgy: Nagyszentjános Önkormányzatbelterületi Melléklet HATÁROZAT

év: hó: nap: KÜJ KTJ Iktatószám: 1875-5/2012. Hiv. szám: Tárgy: Nagyszentjános Önkormányzatbelterületi Melléklet HATÁROZAT ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Vízügyi Iroda Felszíni Vízvédelmi Osztály 9021 Győr, Árpád

Részletesebben

Csibrák községi Önkormányzat. 9/2004. (IX.30.) sz. Rendelete. a helyi hulladékgazdálkodási tervről

Csibrák községi Önkormányzat. 9/2004. (IX.30.) sz. Rendelete. a helyi hulladékgazdálkodási tervről Csibrák községi 9/2004. (IX.30.) sz. Rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről Csibrák Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 48. alapján a hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása. tárgyú pályázathoz

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása. tárgyú pályázathoz I. Projekt adatlap a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2011-1.1.1 1 PROJEKT ADATLAP 1. TÁMOGATÁSI KONSTRUKCIÓ

Részletesebben

24/2013. (V. 29.) NFM rendelet a víziközművek vagyonértékelésének szabályairól és a víziközműszolgáltatók által közérdekből közzéteendő adatokról

24/2013. (V. 29.) NFM rendelet a víziközművek vagyonértékelésének szabályairól és a víziközműszolgáltatók által közérdekből közzéteendő adatokról (2013. május 30-tól hatályos) 24/2013. (V. 29.) NFM rendelet a víziközművek vagyonértékelésének szabályairól és a víziközműszolgáltatók által közérdekből közzéteendő adatokról A víziközmű-szolgáltatásról

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó 1 / 6 TÁJÉKOZTATÓ Iktsz.: I. 2-390/2003. Üi.: Huszárik H. Tárgy: Tájékoztató a környezet állapotának alakulásáról Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület! A környezet

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Kérjük, vá laszában hivatkozzon iktatószá munkra! Ikt. sz.: KTVF: 3239-6/2012. Tárgy: Zalakerámia Zrt. Romhányi Gyáregysége

Részletesebben

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közlekedésinformatikai és - környezeti Igazgatóság Közlekedésinformatikai Központ 1119 Budapest, Thán Károly u. 3-5. Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése

Részletesebben

FP7 GEOCOM concerto projekt megvalósítása Mórahalmon

FP7 GEOCOM concerto projekt megvalósítása Mórahalmon FP7-ENERGY-2008-TREN-1 ENERGY.2008.8.4.1.: CONCERTO communities: the way to the future FP7 GEOCOM concerto projekt megvalósítása Mórahalmon Pásztor József Zoltán Projektmenedzser, Mórahalom Városi Önkormányzat

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

KONZULTÁCIÓS ANYAG A BALATON KÖZVETLEN TERVEZÉSI ALEGYSÉG

KONZULTÁCIÓS ANYAG A BALATON KÖZVETLEN TERVEZÉSI ALEGYSÉG A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása KONZULTÁCIÓS ANYAG A BALATON KÖZVETLEN TERVEZÉSI ALEGYSÉG vízgyűjtő-gazdálkodási terv tervezete alapján közreadja: Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság,

Részletesebben

Nyíregyháza-Oros depónia gáz hasznosítási projekt

Nyíregyháza-Oros depónia gáz hasznosítási projekt Nyíregyháza-Oros depónia gáz hasznosítási projekt Projekt terv dokumentum 2005. november Tartalomjegyzék 1 Általános információ...3 1.1 Projektgazda...3 1.2 Projekt partner...3 2 Projekt összefoglalása...3

Részletesebben

Nagy hatékonyságú megoldások a szennyvízelvezetés, szennyvízkezelés számára

Nagy hatékonyságú megoldások a szennyvízelvezetés, szennyvízkezelés számára Nagy hatékonyságú megoldások a szennyvízelvezetés, szennyvízkezelés számára Termékismertető Beruházási példaszámításokkal Pumpen Intelligenz. 1872 óta 2 A WILO a műszaki teljesítmény és hatékonyság új

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás 1/14 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:401975-2011:text:hu:html HU-Siófok: Javítási és karbantartási szolgáltatások 2011/S 247-401975 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program I. Projekt adatlap a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban hátrányos helyzetű, elsősorban roma munkavállalók integrációja a munkaerőpiacon tárgyú pályázathoz

Részletesebben

A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása KONZULTÁCIÓS ANYAG 2-2 SZAMOS-KRASZNA. alegység vízgyűjtő-gazdálkodási tervhez

A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása KONZULTÁCIÓS ANYAG 2-2 SZAMOS-KRASZNA. alegység vízgyűjtő-gazdálkodási tervhez A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása KONZULTÁCIÓS ANYAG 2-2 SZAMOS-KRASZNA alegység vízgyűjtő-gazdálkodási tervhez közreadja: Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság, Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi

Részletesebben

54 544 02 0010 54 02 Gázipari technikus Energiatermelő és -hasznosító technikus

54 544 02 0010 54 02 Gázipari technikus Energiatermelő és -hasznosító technikus A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Tárgy: H A T Á R O Z A T

Tárgy: H A T Á R O Z A T Ügyszám: Ügyintéző: mellék: 226/154 589-23/2015. Székelyhidi Ferenc/dr. Szeifert László Tárgy: Melléklet: A Nyírbátor, 0207/5 hrsz. alatt lévő regionális biogáz üzem egységes környezethasználati engedélye

Részletesebben

FELHÍVÁS. a vidéki városi-elővárosi közösségi közlekedési teljesítmény megőrzését szolgáló fejlesztések megvalósítására

FELHÍVÁS. a vidéki városi-elővárosi közösségi közlekedési teljesítmény megőrzését szolgáló fejlesztések megvalósítására FELHÍVÁS a vidéki városi-elővárosi közösségi közlekedési teljesítmény megőrzését szolgáló fejlesztések megvalósítására Fenntartható városi közlekedés fejlesztése és elővárosi vasúti elérhetőség javítása

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS I.

KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS I. KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS I. Ajánlatkérő neve: Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

Részletesebben

Előadó: Göncz Benedek Vízkárelhárítási főosztályvezető Országos Vízügyi Főigazgatóság

Előadó: Göncz Benedek Vízkárelhárítási főosztályvezető Országos Vízügyi Főigazgatóság Előadó: Göncz Benedek Vízkárelhárítási főosztályvezető Országos Vízügyi Főigazgatóság Ráckevei (Soroksári)- Duna- ág Ø Tó- jellegű, két torkola1 műtárggyal mesterségesen szabályozo9 víztest, Ø vízutánpótlása

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI, HÍRKÖZLÉSI ÉS ENERGIAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

KÖZLEKEDÉSI, HÍRKÖZLÉSI ÉS ENERGIAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység KÖZLEKEDÉSI, HÍRKÖZLÉSI ÉS ENERGIAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 0606 Közlekedésépítő technikus általános feladatai 0606/3 Közlekedésépítésirányítás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Kérjük, vá laszában hivatkozzon iktatószá munkra! Ikt. sz.: KTVF: 389-9/2012. Tárgy: M1 autópálya M1-M7 elválási csomópont és

Részletesebben

Bogyiszló Község Önkormányzatának. 13/2007. (XII.29.) számú. r e n d e l e t e. Hulladék gazdálkodásról

Bogyiszló Község Önkormányzatának. 13/2007. (XII.29.) számú. r e n d e l e t e. Hulladék gazdálkodásról Bogyiszló Község Önkormányzatának 13/2007. (XII.29.) számú r e n d e l e t e Hulladék gazdálkodásról Bogyiszló 1 Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a továbbiakban: Önkormányzat - a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

NEM FERTŐZŐ ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM. - Képzés a 2013-as ADR 1.3 fejezete szerint -

NEM FERTŐZŐ ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM. - Képzés a 2013-as ADR 1.3 fejezete szerint - DEBRECENI EGYETEM ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM NEM FERTŐZŐ VESZÉLYES HULLADÉKOK CSOMAGOLÁSA - Képzés a 2013-as ADR 1.3 fejezete szerint - Bertli Dávid veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Szivárgásjelző

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű felhasználóknak

Biztonsági adatlap. Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű felhasználóknak Kiállítva: 2009.07.23. Biztonsági adatlap 1. Az anyag/készítmény és vállalat/vállalkozás azonosítása Készítmény neve: POMO Műanyagápoló Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű

Részletesebben

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK 323 Hidraulikus emelők és szerszámok Tartalomjegyzék Oldalszám A hidraulikus termékek jellemzője az akár 700 bar Hidraulikus hengerek, nagyságú üzemi nyomás, mely a legnagyobb

Részletesebben

észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számított 30 napot kell biztosítani.

észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számított 30 napot kell biztosítani. Tisztelt Ivanics András! Tájékoztatjuk Önt, hogy a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 2002/49/EK irányelvben, valamint az irányelvet

Részletesebben

Ivóvíz - Minőségjavító Önkormányzati Társulás 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos u.18.

Ivóvíz - Minőségjavító Önkormányzati Társulás 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos u.18. 1 Ivóvíz - Minőségjavító Önkormányzati Társulás 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos u.18. Dunavarsány Város - Szigetszentmárton Község ivóvízminőség javítása 1.) Műszaki bemutatás Dunavarsány város jelen vízkezelési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-2.1.3-15 kódszámú pályázaton való pályázati részvételről

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-2.1.3-15 kódszámú pályázaton való pályázati részvételről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Gorzsás Anita ELŐTERJESZTÉS A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-2.1.3-15 kódszámú pályázaton való pályázati

Részletesebben

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

HU-Vácszentlászló: Mérnöki és építési munkák 2011/S 60-096960 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás

HU-Vácszentlászló: Mérnöki és építési munkák 2011/S 60-096960 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás 1/14 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:96960-2011:text:hu:html HU-Vácszentlászló: Mérnöki és építési munkák 2011/S 60-096960 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Építési

Részletesebben

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY KEOP-1.1.1/C/13 2013. augusztus 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Összefoglaló... 5 2. Háttér, környezet...

Részletesebben