A Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatos előzmények:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatos előzmények:"

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Pesterzsébeti vízibázis projekt 2011 évi ellenőrzése A Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatos előzmények: A Pesterzsébeti vízibázis a MESZ kiemelt projektje. A projekt bemutatása a MESZ közgyűlése részére a MESZ számára elérhető előnyök (2010. március): utolsó egybefüggő tradicionális és megmenthető evezős sportterület a Soroksági-Dunán. o a MESZ tartósan be tud a Soroksári-Dunán rendezkedni. A versenyek lebonyolítása a szövetségi központból lehetséges. o a MESZ megőriz egy újabb vízibázist szövetségi irodák kiváltása o ezen a telephelyen elhelyezhető lesz a MESZ összes irodája. Ezáltal a MESZ évente forint bérleti díjat takarít meg. o a MESZ hagyományaink ápolása itt megoldható. (raktár, kiállító felület) Ezzel havi forint bérleti díj kerül megtakarításra. szövetségi eszközök egy helyre költöztetése (hajók, ergométerek, motorcsónakok, konténerek) o a MESZ minden raktározási igénye megoldható a területen, nem kell 3 helyen tárolni az eszközeinket. o MESZ hajójavító műhelyt tudunk létesíteni, a nagy hajógyártókat ide tudjuk hozni. Értékesítés/javítás kérdésében velük direkt kapcsolat épülhet ki. felnőtt és utánpótlás felkészülési központ a magyar evezős válogatott részére o A versenyzők a versenyeken, válogatottak a mindennapokban a vízi és a szárazföldi edzéseiket világszínvonalon a jövőben elvégezhetik. Minimum évi forint magtakarítás azáltal, hogy a Kajak-kenu Szövetség felé így nem kell majd fizetni. o Itt kialakítható a TF sporttudományos háttér, ami a korszerű felkészülés alapja. o Ide jöhetnek a nem budapesti versenyzők/klubok akár tartósan is táborozni. o Az edzőink és a versenyzőink számára a képzési felületet hely, szakember tudjuk biztosítani. az evezős sportág stabil pénzügyi hátterének megteremtése o pénzügyileg saját lábra állás, tehermentesítés, MESZ 50% forrásigény biztosítás o a területtel egy, a központi pénzforrásoktól részben független bevételi forrásra nyílik lehetőségünk. FEC és MTK területek növekedhetnek

2 A pályázatban a XXI. kerületi Önkormányzatnak bemutatott tervek: a terület revitalizációja és a magyar evezős válogatott és a klubok céljait szolgáló bázissá bővítése a MESZ mindig kiegyensúlyozottan gazdálkodott, semmilyen tartozása az állam vagy magánszemélyek részére nem keletkezett. evezős szövetségi vízibázis és az azt kiszolgáló létesítmények létesítése: sport, testkultúra, szállás, vendéglátás A megvalósítandó fejlesztések építési beruházások(kötelezettségek): Megnevezés Költség (forint) Állapot műemlékileg védett I. II. III. sz. csónakházak helyreállítása, rekonstrukció, I. II. csónakházban szövetségi hatótárolás 5db műanyag borítású általános sportpálya, amely a szövetségi edzéseket is kiszolgálja majd+ kondicionáló terem még NEM VALÓSULT meg db műfüves labdarugó pálya üzemel parti sétány megépítése folyamatban étterem megépítése, stég-terasz még NEM VALÓSULT meg irodák, tárgyalók, orvosi bázis, oktató termek a III. épületben még NEM VALÓSULT meg III.sz. csónakházban bérlők vizi eszközei, nagyobb méretű még NEM VALÓSULT meg öltöző, kondicionáló terem megvalósítása egyéb: kapu, rámpa, stégek, fogadó épület részben MEGVALÓSULT A MESZ közgyűlés elé előterjesztett pénzügyi garanciák: pénzügyileg terhet nem jelent a MESZ számára, fegyelmezett munka mellett új lehetőségeket kínál fegyelmezett és feszes feladat-ellátás mellett minden év pozitív mérleggel bír a 3. évtől kezdve minden évben az éves közgyűlés dönthet a bevételi tábla javításával arról, hogy a bevételeket a telepre, sportszakmai munkára, a klubok pénzügyi támogatására vagy másra fordítja 30 évre előre biztosítja az evezős sportág helyzetét a korábbi évi 27 millió forint bérleti díjból évi 15 millió forint bérleti díj továbbra is beszedhető évi 17 millió forint megtakarítás: MESZ iroda évi 2.4m, MKKSZ évi 8m, MESZ múzeum 0.8m, edzőtábori költség évi 6m megtakarítást eredményez A projektről Ft ráfordítással a PriceWaterhouseCoopers cég által auditált 30 évre kiterjedő beruházási-, üzemeltetési-, pénzügyi-terv (továbbiakban tanulmány)készült 2010-ben. A tanulmány szerint a projekt várható 30 éves nettó jelenértéke 153 millió forint hozam.

3 A projekt évben a májusi közgyűlés másnapján kezdődött el. A MESZ a XX.kerületi Önkormányzattól 30 évre hasznosításra bérbe vette a Pesterzsébeti csónakházak területet. A szerződésben havi ft+Áfa bérleti díjat (első 3 évben havi ft+Áfa) és 3 év alatt (2013. május végéig) ft értékben építési beruházást vállalt napi ft kötbérteherrel a beruházás késedelme esetén. Felügyelő bizottsági ellenőrzés 2010-ben az Pesterzsébeti vízibázis projektet a felügyelő bizottság már vizsgálta, jegyzőkönyv felvétele történt. (2010. évi felügyelő bizottsági beszámoló melléklete) A jelen (2011évi) felügyelő bizottsági vizsgálat célkitűzése, hogy megállapítsa, a vállalt építési beruházásokból az eltelt közel két év után mi valósult meg, megvizsgálja a vízibázissal kapcsolatos gazdálkodást és a vízibázis pénzügyi stabilitását. Az ellenőrzés tárgya kifejezetten, hogy megállapítsa, a jelenlegi gazdálkodás alapján a vízibázis üzemeltetése fenntartható-e? Nem jelent-e pénzügyi terhet a MESZ számára? Nem veszélyezteti-e a MESZ pénzügyi likviditását, működését? A felügyelő bizottság 2011évi Pesterzsébeti vízibázis projekt ellenőrzése kronológiai sorrendben: A MESZ elnökségi ülésre készített projekttájékoztatás A Pesterzsébeti projektről készített tájékoztató teljes terjedelme a 1.sz mellékletben Készítette: MESZ elnöke A tájékoztatóból az alábbi részleteket emeljük ki: 1. az üzemeltetésben a Zöld Duna Kft. (fb megj: a labdarugó pályák üzemeltetője)nagyobb szerepet vállalt. 2. Eddigi bérhajó bevételünk már most meghaladja a évi bevételt. 3. A bontási törmelék elszállítása elkezdődött. Az első 600 köbméter elszállítása megtörtént.. A maradó sitt elszállítása folyamatos lesz, őszre az utolsó kupac is elkerül a telepről.

4 A MESZ elnökségi ülésre készített beszámoló A Pesterzsébeti vízibázis éves beszámoló teljes terjedelme a 2.sz mellékletben Készítette: Pazsikánné Pataki Andrea telephely műszaki igazgató A beszámoló részletesen tartalmazza a 2011.évi folyó ügyeket és tevékenységeket: tűzkárrendezés, stégek ügye, gazdátlan nagyhajók és konténer ügye, csatornázási ügyek, víz és áramközmű ügyek, bérlői szerződések, csónakházak polctérképe, gázbekötés ügye, konténerváros, FEC- MTK területigények, üzemeltetés, kerítés-építés, csónakházak állapota, törmelék-elszállítás A beszámolóból az alábbi részleteket emeljük ki: 1. Bázis cash-flow-t 2011 jan készítettem először. A táblázat szerint a bérlői bevételek nem fedezik a közüzemi és üzemletetői számlák költségét 2. Az első üzemeltető (fb megj: Rubal Pro Kft) nem jó-gazda módjára dolgozott. Az 2010 évi építési-javítási munkákat felülvizsgáltam, nem érték el a havi számlájukban erre előirányzott összeget. A munkalapokon elrendelt feladatokat nem valósították meg. A 2011 nyári üzemeltető váltás (fb megj: ZöldDuna Kft, aki a labdarugó pályákat üzemelteti) látványos eredményt hozott és az üzemeltető cégnek fizetett költség is jóval alacsonyabb a megelőzőnél. 2. ponthoz fb megjegyzés: 2010-ben üzemeltetési költség: Rubal Pro szerződésben: /hó, 2010-ben kifizetve ben további 3db 2010-es számla kifizetve: ben üzemeltetési költség: Rubal Pro januártól: /hó* Rubal Pro júniustól: /hó* *havonta változó érték, szerződést nem találtunk, 2011-ben összes kifizetés: Dignus Kft januártól: /hó ZöldDuna Kft májustól: /hó (2011ben még nem volt kifizetés) 3. Szükséges a jelenlegi szabványoknak nem megfelelő elektromos hálózat ütemezett alapszintű igényű cseréje, mely az építőmesteri szerkezetekhez hasonlóan a több évtizedes gondozatlanság-elodázás eredménye. 4. Csónakházak állapota a több évtizedes karbantartatlanság okán halaszthatatlan beavatkozásra szorulnak.. A továbblépéshez pénz szükséges. 5. Sitt-elszállítás: a bontási munkák során keletkező vegyes anyagot örökségül kaptam.. a törmelék-szállításra és elhelyezésre ajánlatkérés folyamatban.(fb megj: a törmelékhelyzetről felvételek a 3sz. mellékletben, A MESZ elnöksége a i ülés jegyzőkönyvében rögzítette, hogy elfogadta a beszámolót.

5 A MESZ elnökségi ülésre készített cash flow tábla Az elnökségi ülés napirendje tartalmazta a beszámolót a Pesterzsébeti vízibázis működéséről. A napirenddel kapcsolatban az ülés jegyzőkönyve határozatot nem tartalmaz. Az ülésen tájékoztató jelleggel kiosztásra került a MESZ Cash Flow management táblázat. A táblázat 2011 januártól októberig mutatja a bevételeket és kifizetéseket (cash flow). A felügyelőbizottság megállapította, hogy a Pesterzsébeti telephely bevétel sorainak összege: ft, a telephely kiadás sorainak összege: ft.(tekintettel arra, hogy cash-flow szemlélet, tartalmaz 2010-es teljesítésre vonatkozó kifizetéseket. Ezt követően a felügyelő bizottság által án a MESZ irodájában a Pesterzsébeti vizibázissal kapcsolatos ellenőrzésre került sor. A i vízibázis ellenőrzés MESZ felügyelő bizottság ellenőrzése a Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatban Dátum: november Helyszín: Budapest, XIV.ker. Istvánmezei út 1-3. MESZ iroda Jelen vannak: Regényi Tamás FB elnök MESZ főtitkára Tájékoztattuk a főtitkárt, hogy az ellenőrzés az alábbi területekre kíván összpontosítani: a költségvetéstől való eltérés vizsgálata az időszakra vonatkozó szerződéses követelés és bevétel állomány vizsgálata tartozás és kintlévőség állomány vizsgálata a szerződésektől való eltérés vizsgálata a cash-flow egyenleg és hozam (eredmény) Kérésre az alábbi dokumentumokat betekintésre rendelkezésre bocsátották: -a MESZ Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos szerződéseket tartalmazó iratgyűjtő, -a MESZ 2011 évi CIB és MKB bankszámlakivonatait tartalmazó iratgyűjtő, - a vízibázissal kapcsolatos vevői és szállítói tartozások aktuális listája, - a MESZ aktuális cash flow management táblázat.

6 Kérdések - tényfeltárások: A Pesterzsébeti vízibázis műszaki (létesítmény) igazgatója 2011-ben továbbra is Pazsikánné Pataki Andrea. A bérlőkkel való kapcsolattartás és szerződések felelőse 2011-ben továbbra is Dunai Ágnes. A tavaly megkötött és ellenőrzött 4 szerződéssel (XX.ker Önkormányzat, Rubal Pro Kft, Zöld Duna Kft, GastroNorm Kft) kapcsolatban elhangzott: A XX.ker. Önkormányzattal 2010-ben kötött bérleti szerződés nem változott, 2011-ben 3 havi bérleti díj beszámításra került csatornaépítés címen. A Rubal Pro Kft szolgáltatói díja 2 ütemben havi ft-ról havi ft-ra csökkentésre került: - Az őrzés-védés szolgáltatásra a Dignus Kft kapott megbízást havi ft bruttó díjazásért januártól (kikerült a Rubal-Pro Kft kötelezettségéből) - A teljes körű üzemeltetést májustól a Zöld Duna Kft látja el havi ft bruttó díjazásért. - A Rubal-Pro Kft-vel is megmaradt a szerződés, de szerződésmódosítás írásban még nem történt. - A felügyelő bizottság ezért nem tudta megállapítani, hogy mi a fennmaradt szerződéses tartalom a Rubal Pro Kft-vel. Tájékoztatásul elhangzott, hogy a Rubal Pro Kft-re az alkalmazott munkaerő és az Önkormányzattal kötött bérleti szerződés alvállalkozókra vonatkozó bejelentési kötöttség miatt van még szükség. - A Rubal Pro Kft-vel az érvényes szerződés módosítás haladéktalan bemutatása szükséges! Fentiek alapján a Dignus Kft-vel és a Zöld Duna Kft-vel 2011-ben a MESZ új szerződéseket kötött, a szerződéseket a felügyelő bizottság megszemlézte, de tartalmilag nem értékelte. A szerződéses díj fedezetének ellenőrzése szükséges! Ha a fedezet nem biztosított, a szerződések felülvizsgálata szükséges! A Zöld Duna Kft-vel 2010-ben kötött bérleti szerződés nem változott, továbbra is bérbe veszi az ingatlan egy részét és üzemelteti rajta a műfüves sportpályákat. A szerződés felülvizsgálata szükséges, mert 1 db sportpálya, a kondicionáló terem és a büfé nem készült el. A GastroNorm Kft-vel 2010-ben kötött bérleti szerződés nem került módosításra, ugyanakkor az általa bérelt területen a vállalt vendéglátóegység beruházás nem valósult meg. Indoklásként elhangzott, hogy a XX.ker. Önkormányzat által megváltoztatásra került a rendezési terv és a terület fejlesztési koncepciója. (fb megjegyzés: az ingatlan északi oldalán étterem és szálloda nyílt meg 2011-ben). A szerződés felülvizsgálata szükséges! A PP mérnöki Bt-vel 2010-ben kötött megbízási keretszerződés (műszaki igazgató) 2011-ben is hatályos változatlan tartalommal. Fedezetellenőrzés szükséges! A szállítói tartozások listából megállapítható, hogy a ki nem fizetett számlák javarésze közművek számláiból áll (ELMŰ, FŐGÁZ, Vizművek), de a tételek között található egy 3 millió ft értékű befogadott számla a HídTransz Kfttől. A számla hulladékszállításról van kiállítva. A HídTransz kft-vel írásban megkötött szerződést nem találtunk. A

7 szerződés haladéktalan bemutatása szükséges! Továbbá a felügyelő bizottság megállapítja, hogy a 2010-ben a bontásra szerződött SzegMahat Kft szerződése is tartalmazta a törmelék és bontási anyag elszállítását. A szállítói tartozások lista számbavételét követően megállapítható, hogy a ki nem fizetett számlák összesített értéke 12 millió forint körül van! A számlák kifizetésére szükséges fedezet ellenőrzését indítványozzuk! Az E1 Régio Projekt Kft-től 2011-ben 3 alkalommal került kifizetés rögzítésre ft értékben, de írásban megkötött szerződést nem találtunk. A számlák kifizetésre kerültek. A 2011-es teljesítésekre vonatkozó szerződés haladéktalan bemutatása szükséges! Nem állapítható meg, hogy milyen szolgáltatást nyújtott ben a szállító. A bevételekkel kapcsolatban elhangzott, hogy ig még körülbelül ft bevétel várható. A cash-flow táblázat, a tartozások listája, és a bankszámlakivonatok egyező tartalmat mutattak. A évi bevétel és kiadás között tapasztalt lényeges különbség, illetve a ki nem fizetett számlák értéke miatt a felügyelő bizottság az ellenőrzést további részletekre vonatkozóan folytatta. A vízibázis folyamatos ellenőrzése ig A részletekre vonatkozó ellenőrzés céljából az alábbi kérdések-kérések kerültek átadásra ( ): időpont egyeztetése a műszaki igazgatóval a telephely meglátogatása és állapotának felvétele céljára részletes CIB számlatörténet december 2-től október 31-ig. GastroNorm Kft vel kapcsolatos számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg Zöld Duna Kft-vel kapcsolatos számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg Van-e az Önkormányzattal szembeni fennálló, 60 napnál régebben lejárt tartozás? Rubal-Pro Kft szerződés módosítás bemutatása, számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg Dignus Kft-vel kapcsolatos számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg az alábbi 2010évi banki tranzakciókhoz tartozó szerződés, elnökségi határozat és számla bemutatása: o Ft E-1 Regio Projekt Kft terhelés o Ft Szegmahat Kft terhelés A HídTransz Kft, a Rubal Pro Kft, a Dignus Kft-vel kapcsolatos kiválasztásról, pályáztatásról: o ajánlati felhívás, beérkezett ajánlatok, kiválasztás indoklása o elnökségi határozat szerződéskötésről, forrásigényről, fedezettel kapcsolatos előterjesztésről Ha a rendelkezésre bocsátott adatok alapján mutatkozó különbözet bebizonyosodik, milyen tervvel rendelkezik az elnökség az egyensúly helyreállítására? A HídTransz Kft, a Szegmahat Kft, az E1 Regio Projekt Kft és a Rubal-Pro Kft 2011 évi teljesítéseivel kapcsolatos szerződések bemutatása

8 A i elnökségi ülés A i elnökségi ülés határozatban kért részletes kimutatást a Pesterzsébeti projektről (11/12/01/15.sz határozat). Az elkészült kimutatást (4.sz. melléklet) én kapták meg az elnökség tagjai. A felügyelő bizottság a kimutatásról megállapítja: 2011.év decemberben még 21.0 millió bevétel várható 2011-ben a kiadások 8.8millió forinttal meghaladják a bevételeket (a várható bevételekkel együtt is) 2010-évre kimutatott bevétel lényegesen eltér a 2010.évi elnökségi beszámoló tartalmától A felügyelő bizottság kérdésére: miért van eltérés a 2010-re kimutatott bevétel és a 2010 évi beszámoló között, azt a választ kapta: a kimutatás szemlélete (cash flow)eltér a 2010.évi beszámoló szemléletétől (teljesítés szerinti időszakra könyvelés). A vízibázis folyamatos ellenőrzése ig Tekintettel a decemberre prognosztizált bevételek nagyságrendjére és az eltérés indoklásaként kapott válaszra, a felügyelő bizottság a további ellenőrzést 2012 január elejére halasztotta. A részletekre vonatkozó további kérdések-kérések megválaszolására felkérte a főtitkárt (elnökséget): részletes és tételes CIB és MKB bankszámlatörténet ( ) rendelkezésre bocsátására ig az erzsébeti teleppel kapcsolatos tételek megjelölésével, a Pesterzsébeti projektre javított, aktualizált cash-flow kimutatást ig, a korábban megfogalmazott kérdésekre válaszadást ig, a további felsorolt kérdésekre válaszadást ig: o Olyan kimutatásra van szükségünk, amely olyan szemléletű, mint amilyen a évet lezáró elnökségi beszámoló volt. Fontos, hogy összehasonlítható legyen, azaz évre is azt kell kimutatnia, amit a beszámoló tartalmazott. o a 2010 és 2011 év bevételeit negyedéves lebontásban, MKB, CIB és MESZ pénztár bontásban A korábbi kérdésekkel kapcsolatban elhangzott: hiány nincs, csak annyit költ a szövetség, amennyi bevétel van, a likviditást segíti a pesterzsébeti projekt pénzforgalma án megkaptuk az új cash-flow kimutatást (elnökség részére küldve én) A kimutatás nem volt kellően részletes, a MESZ teljes pénzügyeit tartalmazó kimutatás bankszámlánként egy sorban tartalmazta a Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos összes tranzakciót, így a táblázat összevetése a bankszámlákkal nem lehetséges.

9 Új kimutatást kértünk és új kérdéseket tettünk fel: A 10 legnagyobb szállítói szerződések (éves) értéke és tartalma? A felsorolt szállítókkal kapcsolatban (Rubal-Pro Kft, Dignus Kft, E1 Regio Projekt Kft, PP Mérnöki Bt, Szegmahat Kft, Zöld Duna Kft, A-One System Kft, Kulcsár Magdolna, HOP Ép Ip Kft): o aktuális tartozás - követel egyenleg a MESZ elnöksége válaszát arról, hogy: o ki volt az 5 legnagyobb szállító 2010ben és 2011ben? (Önkorm, közművek, hatóságokat kivéve) o az 5 legnagyobb szállító kiválasztásának eljárása volt-e pályáztatás, vagy több ajánlat kérés az 5 legnagyobb szállító esetében? volt-e eseti elnökségi határozat a szerződés aláírásakor, vagy kifizetéskor? A szerződéstárban az E1 Regió Kft vállalkozóval 1db szerződést láttunk ( Afa értékben, keltezéssel, teljesítési határidő A bankszámlaforgalom alapján 2010-ben ft, 2011-ben ft került kifizetésre. A kifizetésekkel kapcsolatos megállapodás és teljesítés igazolás, elnökségi határozat bemutatása szükséges A szerződéstárban a Szegmahat Kft vállalkozóval 1db szerződést láttunk ( Afa értékben, 2010évre, 60 napos teljesítési határidővel) bontási munkák elvégzésére. 2010ben ft, 2011-ben ft került kifizetésre. A szerződés szerint (2. pont) a keletkezett törmeléket a vállalkozó saját költségére elszállítja. A telephelyen továbbra is hatalmas törmelékmennyiség található (3 mellékletben) o Miért nem szállította el a vállalkozó a törmeléket? o A szerződésben meghatározott építési napló bemutatása szükséges o Teljesítés igazolás hiányában nem lehetett megállapítani a kifizetés jogalapját. Mi alapozta meg a kifizetést, ha a törmelék még mindig a helyszínen van? o A szerződés szerinti teljesítési igazolás és átadás-átvételi jegyzőkönyv bemutatása szükséges o Elnökségi határozat bemutatása szükséges, előterjesztésben volt-e indoklás a kiválasztásra? A Rubal-Pro Kft-vel való szerződésre vonatkozó elnökségi határozat bemutatása szükséges A P&P Mérnöki Szolgáltató Bt (műszaki igazgató) részére 2011-ben ft került kifizetésre. A megbízási szerződés szerint a feladatköre: o a) fejlesztések koordinálása, ellenőrzése: Milyen fejlesztésekkel foglalkozott a megbízott? o b) egyéb ingatlan ügyekkel kapcsolatos fejlesztés előkészítése és lebonyolítása: milyen ide tartozó tevékenységek kerültek elvégzésre? o c) eszközállomány technikai felügyelete és ügyintézése: milyen ide tartozó tevékenység került elvégzésre? o d) működés korszerűsítése és optimalizálása: Milyen korszerűsítés és optimalizálás valósult meg? o e) Milyen egyéb technikai jellegű feladatokat végzett el a megbízott? o a megbízott fenti tevékenységével, szolgáltatásával kapcsolatos dokumentumok, műszaki tevékenységek napló bemutatása szükséges

10 A megfelelő részletes, minden egyes banki tranzakciót tartalmazó kimutatást (bankszámlánként) a 2010 és 2011 évre án megkaptuk (Revol Express könyvelő program lekérdezés formában). A megfelelő bankszámlatörténetet én megkaptuk. Az E1 Regio Projekt Kft-vel kapcsolatos kérdésekre választ kaptunk: D4: É1 Régióval 2010-ben keretmegállapodásunk és 6 db egyedi szerződésünk volt. (2010/20-25 sorszámok)2010-ben összesen Ft-ról állított ki számlát, és ezt 2010 szept 9-én kifizettük ben további Ft-ot fizettünk ki. A cég számlája mögé tett teljesítési igazolás (Kelemen István által jóváhagyva) alapján: Fakivágási engedély módosítása és felmérési dokumentáció készítése címen számlázta le az összeget. Az E1 Regio Projekt Kft-vel kapcsolatban új kérdéseket fogalmaztunk meg: a 2010 évi 6db egyedi szerződés bemutatása az elvégzett munka dokumentálása a korábban említett pályázat készítés feltehetően egy munka volt a hat munkájuk közül? keretszerződés, fakivágási engedély és a felmérési dokumentáció bemutatása szükséges A kérdésekre választ a felügyelő bizottság i MESZ gazdálkodásának vizsgálata II. ellenőrzés alkalmával kaptunk, amelyeket az arról készült jegyzőkönyv tartalmaz. Az összes többi kérdésre ig még nem érkezett válasz, a válaszadás folyamatban van. A bankszámlák összevetésre kerültek a kimutatással, eltérést nem állapítottunk meg.

11 Összegzés A ig kapott információk és válaszok, továbbá a bankszámlatörténet és a kimutatatás részletes elemzése alapján a felügyelő bizottság alábbi megállapításokat teszi: , 2011 évi bevételek és kiadások részletes bontásban: az alábbi táblázatban ben és 2011ben sem a bevétel, sem a kiadás nem haladta meg a jóváhagyott költségvetés kereteit: 2010-ben 42m forintot, 2011-ben 67m forintot. Levonandó következtetésként megjegyezzük, hogy hiába marad az aktuális bevétel, illetve az aktuális kiadás a jóváhagyott költségvetési keretén belül, ha időközben a bevételek és kiadások aránya lényegesen eltér a költségvetésben meghatározott egyensúlytól hez képest 2011ben lényegesen több kiadás történt (táblázatban olvasható) 4. A 2011ben kialakult ( ) forint bevétel-kiadás egyenleget a 2011.évet terhelő, 2011-ben teljesített és kiszámlázott, de még ki nem fizetett tartozások ( ) tovább rontják. 5. A 2011 évet terhelő, még ki nem fizetett számlák összege: ,- Ft. 6. A felügyelő bizottság megállapítja, hogy évben a Közgyűlés által 2010-ben elfogadott követelmények: - a projekt nem jelent a MESZ számára pénzügyi terhet - a projekt minden évben pozitív mérleggel bír - a projekt megtakarításokat (év 17m ft) jelent - a projekt javítja a MESZ pénzügyi likviditását - a projekt hozzájárul új forrásokkal a MESZ finanszírozási igényeinek biztosításához NEM VALÓSULTAK MEG, a pesterzsébeti projekt a MESZ-től jelentős forrást vont el. A hiány keletkezésének az okát abban látjuk, hogy az elvárt bevételekhez képest a projekt jelentősen túl lett terhelve szerződéses kötelezettségekkel anélkül, hogy annak fedezete biztosításra került volna. Az 67m forintra tervezett bevétel megalapozatlan volt, a kiadásokat csökkenteni kellett volna akkor, amikor időarányosan már észlelhető volt a bevételeknek a tervezetthez képesti elmaradása. A jelenlegi gazdálkodás alapján a Pesterzsébeti vízibázis üzemeltetése nem fenntartható! A felügyelő bizottság a pénzügyi helyzet további romlásának elkerülésére a bevételek jelentős emelkedéséig a kiadások azonnali befagyasztását javasolja. A felügyelő bizottság a megállapításait a MESZ soron következő Közgyűlése elé terjeszti.

12 2010-ben a Pesterzsébeti vizibázissal kapcsolatos befolyt bevételek: Összeg / Bevetel 2010 Partner Pesterzsébeti bérlők Hopferweis Kft szponzor Zöld Duna Kft. - bérlő, műfüves footballpálya KSI bérlő GastroNorm Kft. - bérlő, étterem Pénzügyi bevétel Végösszeg Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2010-ben Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos teljesített kifizetések: Összeg / Kifizetes 2010 Partner Összesen Rubal Pro Kft Ft Bp. Főv. XX. ker. Pesterzsébet Önk. Polgármesteri Hivatala Ft PriceWaterhouseCoopers Kft Ft É-1 Régió Projekt Kft. - tervezési szolgáltatás Ft Szegmahat Kft - bontási szolgáltatás Ft FŐGÁZ Földgázelosztási Kft Ft Közüzemi kiadás Ft P&P Mérnöki Szolgáltató Bt Ft Bankköltség Ft Honvéd Auróra Sportegyesület Ft Szá-Lak Kft Ft Egyéb Ft Szenzor Számítóközpont Kft Ft (üres) Végösszeg Ft 2011-ben a Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos befolyt bevételek: Összeg / Bevetel 2011 Partner Pesterzsébeti bérlők Zöld Duna Kft. - bérlő, műfüves footballpálya Pesterzsébeti bérlők - KSI, Müjégpálya Hídépítő Zrt. - szponzor GastroNorm Kft. - bérlő, étterem Földgázelosztás Fővárosi Vízművek SK Pénzügyi bevétel (üres) Végösszeg Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft

13 2011-ben Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos teljesített kifizetések: Összeg / Kifizetes 2011 Partner Összesen Rubal Pro Kft. - üzemeltetés 2010-ben, egyéb Ft Dignus Szolgáltató Zrt - őrzés-védés Ft Zöld Duna Kft. - üzemeltetés 2011-ben Ft Közüzemi kiadás Ft Bp. Főv. XX. ker. Pesterzsébet Önk. Polgármesteri Hivatala Ft Szegmahat Kft - bontási szolgáltatás Ft Rubal Pro Kft. - üzemeltetés, egyéb Ft P&P Mérnöki Szolgáltató Bt - műszaki igazgató Ft É-1 Régió Projekt Kft. - tervezési szolgáltatás Ft FŐGÁZ Földgázelosztási Kft Ft Contego-Sec 09 Kft - kamerás megfigyelő rendszer Ft Közép-Duna-Völgyi Környezetvéd Ig Ft HOP Építőipari és Faanyagvédelmi Szolgáltató Bt Ft Simon Tamás Ft Bankköltség Ft Nemzeti Közlekedési Hatóság Ft Szá-Lak Kft Ft Szenzor Számítóközpont Kft Ft (üres) Végösszeg Ft

14 Kiegyenlitetlen tartozások (i nem fizetett szállitói számlák) én: Szállító megnevezés bruttó Fizetve Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft beszámitás Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft beszámitás Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft beszámitás Közép-Duna-völgyi Vizügyi Hatóság Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft Dignus Szolgáltató Ft Híd Transz Kft Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft Közép-Duna-völgyi Vizügyi Hatóság Ft Rubal Pro Kft Ft Dignus Szolgáltató Ft Magyar Telekom Nyrt Ft ELMŰ Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft ELMŰ Ft Magyar Telekom Nyrt Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft ELMŰ Ft ELMŰ Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Fővárosi Vízművek Ft FŐGÁZ Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft Fővárosi Csatornázási Művek - Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Invitel Távközlési Zrt Ft Dignus Szolgáltató Ft FŐGÁZ Ft Dignus Szolgáltató Ft Fővárosi Vízművek Ft ELMŰ Ft ELMŰ Ft Összesen Ft Tájékoztatásként kaptuk, hogy a kiegyenlítésre váró számlák számos esetben egyéb követelésbe történő beszámítással kerülnek majd kiegyenlítésre.

15 FB ellenőrzést végző és jegyzőkönyvezető: Ellenőrzésben részt vett: dr. Regényi Tamás dr. Kelemen Hajnalka Ott Zsuzsa felügyelő bizottság elnöke felügyelő bizottság tagja MESZ főtitkár További javasolt vizsgálat: A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ) a volt fiú MTK evezős telep területén a rendezetlen jogi helyzet rendezésének ellenőrzése. A helyzet ismertetése röviden: Egy korábbi jegyzőkönyv ellenére az MKKSZ egyedüli vagyonkezelővé vált, a MESZ használati joga földhivatali bejegyzését megtagadta. Mindössze a 30%-nyi használatunkat biztosítja. Ezen események közben a területet fejlesztette, amelynek eredményeként egy modern, de az evezés számára a korábbiakhoz képest kevésbé használható evezős bázis jött létre. Jelenleg a terület használat kapcsán vitában áll egymással a MESZ és MKKSZ. A évre a tényleges használaton kívül ,- forint készenléti díj fizetési igénye van az MKKSZ-nek a MESZ felé. A 2011-re vonatkozó igény felügyelő bizottság által nem ismert.

16 1.sz. melléklet Projekttájékoztatás az elnökségi ülésre

17 Tárgy: Pesterzsébet projekt tájékoztatás E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyar Evezős Szövetség Elnöksége számára Tisztelt Elnökség! A MESZ pesterzsébeti bázisán a korábbi terveink szerint a bázis építése és üzemeltetése folyamatban van. Röviden az alábbi tájékoztatást adom: A korábbi döntés szerint az üzemeltetésben a Zöld Duna Kft. Nagyobb szerepet vállalt. A bérlői szerződések megkötése június 30. napjával tárgyévre lezárult. Természetesen, aki érkezik mint bérlő szerződünk vele május első napjáig terjedő szerződéssel. Új bérlőként a Fővárosi Műjégpálya és a Demokrata hetilap is megjelent, évi közel 2 millió forint bevétellel. A Műjégpálya hajóit a szabad kapacitásukban hasznosíthatja a MESZ! Eddigi bérhajó bevételünk már most meghaladja a évi bevételt. A Demokrata a bérleti díjon felül reklám felületet is biztosít a szövetségnek. A szerződések után több bérlőnk van, évi 130 belépő kártyát fogunk kiadni a telepen. A bevételek jelenleg kb. 6 millió forint bruttó összegben a versenyeztetés érdekében a MESZ MKB-s számlájára kerültek átemelésre! A telepen a konténer vizes blokkok üzemelnek. Tartósan a rendelkezésünkre állnak! A bontási törmelék elszállítása elkezdődött. Az első 600 köbméter elszállítása megtörtént. A terület rendezése kapcsán a homogén anyag területen való elterítése - a sétány alap terítése- megtörtént. A keveredett sitt válogatása folyamatban van, a faháncs elszállítása a válogatást követően megtörténik. A maradó sitt elszállítása folyamatos lesz, őszre az utolsó kupac is elkerül a telepről. A bontott tégla, cserép raktározása megtörtént/megtörténik. A megvásárolt stég felújítása és használható állapotban való beüzemelése szeptember végéig megtörténik. A vízállás és a stég műszaki állapota, mérete a mozgatásának korlátokat szab! Az épületek tervezése a korábbi koncepcióhoz képest módosult. Az önkormányzat kérése szerint a rendezési tervtől eltérő épület elhelyezést kértek. A tárgyalások eredményeképpen a Pesterzsébeti Önkormányzat vállalta, hogy a MESZ számára megtervezi a szállás és a kiszolgáló épületeket igényeink szerint. Ez körülbelül 7 millió forint ÁFA összegű költséget jelent a részükre. A terület csatorna hálózatának rendbe tételét elvégeztük. Az új szerződéseket az FCSM-el megkötöttük. Ennek elismeréseként, értve ez alatt, hogy az önkormányzati engedély nélküli rákötés ellentételezéseként az önkormányzat 2.2 millió forint + ÁFA összegű számla beszámítást fogad el a MESZ-től. A területen a purator műtárgy teljesen használhatatlan állapotban van. Ennek kiváltása az önkormányzat feladata. Egyeztetések folynak a végrehajtásról. Az ősz folyamán a terület megtisztítása után parkosítás és a szálláskonténerek elhelyezése és a területen a további sportpályák helyének kialakítását tervezzük. Ezek kivitelezése 2012 tavaszig folyamatosan valósul meg. Az előterjesztés pénzügy hatása és fedezete: Forrást nem igényel az előterjesztés. Határozati javaslatok: 1./ Az Elnökség a tájékoztatást tudomásul veszi. Budapest, augusztus hónap 1. nap Dr. Mitnyan György előterjesztő

18 2.sz. melléklet Pesterzsébeti vízibázis éves beszámoló

19 ÉVES BESZÁMOLÓ AZ ERZSÉBETI BÁZISRÓL ÉS TÖBBI MUNKÁKRÓL Tűzkár ügyintézése: a meglevő helyreállítási ajánlat használhatatlan volt. Szakvállalkozóval költségvetést készíttettem 2010 dec és a kiegészítő munkákkal MESZ jóváhagyás után 2011 tavasz benyújtottam Önkormányzat felé. Beruházási osztály elfogadta és továbbította Biztosítójuk felé, aki részben és áfa nélkül fogadta el. Közben saját létszámmal elvégezhető munkákat megcsináltuk. A kért ajánlat kibontásokat elvégeztem, szóbeli információ alapján Biztosító ezt 2011 nyarán teljesen elfogadta, áfa nélkül. Közben kezdeméyneztem dr. Virágnál a MESZ és az Önk közti megállapodás megteremtését, hoyg azonnal kezdődhessen a munka a pénz meglétekor, illetve dr Kerschnek küldtem egy vállalkozói szerződés javaslatot, szintén a gyorsítás miatt. Fontos, hogy a saját hatáskörben már elvégzett munkák is térítve legyenek. Stégek ügye: mederhasználati díjat minket terhel, részletfizetési és méltányossági díjcsökkentést kérelmeztem,előbbi járt csak sikerrel. A magánstégek tulajdonjog-átruházása nem zárult le, minden tulajdonossal ügyintézésben-alkuban-szerz aláírásban állunk. Műszaki állapotfelmérést 2011 márc elvégeztem, karbantartásuk új üzemeltető óta folyamatban. Gazdátlan nagy hajók: NKH adatbekérés után a leveleket előkészítettem a tulajdonosoknak, ebben részletezve a jogcímeket és a követelésünk összetételét. Ebben és a többi témában is döntő szakmai segítségként veszem igénybe jogászunk közreműködését. Gazdátlan büfé-konténer: Integrit nyilvántartásából nyert tulajdonosnak levél ment, válaszul megírta, hogy már eladta, de nem árulta el, kinek. Egyéves bérleti évfordulónk letelt a bázison, mienk. Csatornázási ügyek: 2010 decemberében végzett feltárásom szerint az Integrit Kft. által 2004-ben megterveztetett és ügyvezető által nyilatkozott azonos kivitelezés megtörténte nem fellelhető. A belső csatornák részlegesen készültek el. A jelentkező többletköltségeinket 2011 tavasszal levélben jeleztünk Önk felé. Közcsatornára rákötések megtörténtek, de a közmű felé Önk nem rendezte a jogviszonyt május kezdettel szerződés alapján FCSM megkezdte felénk a számlázást. (3 vízóra alapján 3 csatorna szerződésből Önk még egyet nem küldött meg részéről aláírva, erre várok, többi fél aláírta) Purator műtárgy jogviszonya rendezetlen, műszaki problémákat okoz, Önk tud az ügyben lépni, ezért ismét újabb levelet fogalmazok. FCSM javaslatára a felette levő hálózatra Önk hozzájárulásával kamerás vizsgálat történt, eredményt még nem kaptam. Víz-közmű: mindhárom vízórára 2010 óta közüzemi szerződéssel rendelkezünk. Egy azóta leszerelt vízóra Vízművek admin hibájából nevünkre volt írva, kb 39eFt jóváírást folyamatosan reklamálom. V.18. alatti vízóránkon életszerűtlen fogyasztást tapasztaltam, reklamációm (máj) után cseréje (aug) és laborvizsgálata (szept) történt, eredméynt nem kaptam. Az érintett víz és csatorna számlákat folyamatosan visszaküldtem közművekhez. Egyidejűleg Perlaki úron keresztül a biztosítói bejelentést is megtettem a káreseméynünkre. Hullám területen dunavízzel locsolunk, jövőre a Házirendbe is bekerül a (csatornadíjjal is terhelt) drága csapvízzel locsolás tilalma. Áram-közmű: 2010 nyarán félbeszakadt a mérőórák névátírása, de 2011 tavasszal megtörtént. Az egyévnyi fogyasztást tartalmazó szlát visszaküldtem, mert rendszerhasználat többletet tartalmazott a késedelmes átírás miatt. Válaszul küldtek egy 2010 nyári levelet, amiről nem tudtam. Részletfizetési kérelmet megismételtem, arra válasz (vagy felszólítás) nem érkezett. A rész-szlák jogosak, a fajlagos fogyasztás alapján. Télen éjjel a kabinok áramellátása le lesz kapcsolva, indoklás a javaslati emben volt, ezzel is csökkentjük az indokolatlan áramfogyasztást. Evezős energia-flotta első állomása az áram. Minden tenderező cég azonos sikerdíjjal dolgozik, elnökség nem fogadta el az előterjesztést (helyette cafeteriával foglalkozó cég elérhetőségét kaptam), így csak önálló üzletkötő ajánlatával dolgozhatok, ezt május óta nem tette meg, ma is e hétre ígérte. A flotta iránt tettekkel érdeklődés= 4 klub. Gáz-bekötés után a vételezés 2010 dec megtörtént. A közvetlen fizető tisztázása után a közüzemi szerződés aláírva.

20 Gáz-bekötés után a vételezés 2010 dec megtörtént. A közvetlen fizető tisztázása után a közüzemi szerződés aláírva. Bérlői szerződések: a bérlőkkel való ügyintézésben ideiglenesen 2010 okt-től 2011 áprilisig működtem közre aktívan, illetve azóta is az első lépésben. A szerződésben és a házirendben a közös tapasztalatok szerinti módosításokat tettem. Néhány használó kiemelése után helyreáll a rend. Csónakházak pontos polctérképe készült, amit folyamatosan karbantartok. Folyamatosan kerülnek elő feledékeny tulajdonosok, de mint a tavalyi leltárra kiderült, 90 db feletti hajót örököltünk a bérleti jogviszonyunkban. Bázis cash-flow-t 2011 jan készítettem először. A táblázat szerint a bérlői bevételek nem fedezik a közüzemi és üzemletetői számlák költségét. Éves hajótárolási és kabinbérlők, valamint napi hajóhasználók mellett bevételi forrás lehet a 2010-ben részlegesen felújított kabinsor fűtési idényen kívüli diákszálló minőségben kiadása. A bútorozási tervet és költséget 2011 márc készítettem. Beruházási terv: az Önk szerződés és a meglevő alapadatok (előttem már be lett adva a többfunkc épület eng terve) alapján vonalas ütemtervet és költségütemezést készítettem 2010 nov. Közben 2011 tavaszon új tervezési koncepció igénye merült fel. A kerületi rendezési tervet Önk módosíttathatja, nem tudok ennek elindulásáról. Az elfogadtatott fapótlási terv, az ingatlankataszteren szereplő betongarázsok áthelyezése és minden más bejelentési kötelezettséget dokumentálva megtettünk Önk felé. Hídépítő konténerei 2010 nov elején érkeztek, Önk részére is bejelentésre kerültek. A sirály területen levő vizesblokk bekötése is megtörtént, ebben hosszú fennakadást okozott az Integrit nyilatkozatával ellentétben nem megvalósult belső csatornahálózat. Téli edzőtábori konténerváros-ra javaslatomat és (pontosításra vonatkozó kérdést)az igény felmerülésekor tettem meg, párhuzamosan szöv kap-nak is elküldve. Kijelölt szövetségi edzővel e héten folytatom az egyeztetést, mely után a rajz születhet. FEC-MTK területrendezés: 2011 januárban bejárást tartottam a klubok képviselőivel. Az érintett fél az MTK, hiszen a FEC területe elegendő a működéséhez. A MESZ által felajánlott többször tört vonalú területen MTK nem tud többletet nyerni. Ismerve a MESZ pénzügyi lehetőségeit, javasolom új terület meghatározását, egyetlen érintett szobabérlőt kellene áthelyezni, valamint a csónakgarázsok áthelyezését használó költségébe lehetne sorolni, a VIP ház vonaláig használható és szépen karbantartva kötelezettséget előírni a használati szerződésben. Üzemeltetés: Az első üzemeltető nem jó-gazda módjára dolgozott. Az 2010 évi építési-javítási munkákat felülviszgáltam, (xls: 2011 nov), nem érték el a havi számlájukban erre előirányzott összeget. A munkalapokon elrendelt feladatokat nem valósították meg. Karbantartási tervet készítettem. A 2011 nyári üzemeltető váltás látványos ereményt hozott és az üzemeltető cégnek fizetett költség is jóval alacsonyabb az megelőzőnél. Kikötő rend az Integrit által készítettet vittem a bázisra. Tűzvédelmi szabályzatot szintén tőlük másoltam. Érintésvédelmi és tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat (Integrit által készített) érvényessége lejárt. Költségük a régi vizsgálatok adatai alapján kb 400 e Ft. Szükséges a jelenlegi szabványoknak nem megfelelő elektromos hálózat ütemezett alapszintű igényű cseréje, mely az építőmesteri szerkezetekhez hasonlóan a több évtizedes gondozatlanság-elodázás eredménye. Kerítés-építés elkezdődhet a kb 40 ezer bontott-tisztított téglából, amint rendelkezésre áll a beton-vas-habarcskőműves költségek fedezete, akár szakaszosan is. Csónakházak állapota: a több évtizedes karbantartatlanság okán halasztahatlan beavatkozásra szorulnak nov elkészült az 1-es (legrosszabb állapotú) csház faanyagvédelmi szakértői szakvéleménye, ez alkalmas arra is, hogy a másik kettő által igényelt kisebb beavatkozást meghatározzam. Mivel eddig külön anyagi forrás nem volt rá, az üzemeltetővel kívánom elvégeztetni a vegyszeres kezelést a 2-3-ason. A további károk és éeltveszély kiküszöböléséhez elengedhetetlen a tetők felújítása, jelenleg toldozgatva vannak, ezt javítani nem lehet. Ingyen

21 Csónakházak állapota: a több évtizedes karbantartatlanság okán halasztahatlan beavatkozásra szorulnak nov elkészült az 1-es (legrosszabb állapotú) csház faanyagvédelmi szakértői szakvéleménye, ez alkalmas arra is, hogy a másik kettő által igényelt kisebb beavatkozást meghatározzam. Mivel eddig külön anyagi forrás nem volt rá, az üzemeltetővel kívánom elvégeztetni a vegyszeres kezelést a 2-3-ason. A további károk és éeltveszély kiküszöböléséhez elengedhetetlen a tetők felújítása, jelenleg toldozgatva vannak, ezt javítani nem lehet. Ingyen referenciaként nem tudtam anyaggyártói közreműködést szerezni hozzá, csak szemtelen ár ígéretét. A továbblépéshez pénz szükséges. A kulturált használathoz fontos lenne mind3 házban aljzatbeton készítése. Javító-műhely bérlőnk tervezett területén a legrosszabb az 1-es csh állapota, az elkorhadt faelemek cseréje és a beázás megszüntetése előtt nem tudom átadni a műhelye kialakításra a területet. Hajó- és jármű-park: evezőshajók új beszerzése, régiek liciten eladása évente javasolt, konkrét eldöntését evezős szakmai vezetőre kell bízni, a leltárban vettem részt. Motorcsónak-testek: egykori hajóépítő kollégánk egy anyagmegrendelési listát nem tudott összeállítani. Az anyag költség motoronként kb 20eFt-ra tehető. Három külső vállalkozó pályáztatása folyamatban. Motorok: a gyártmány és az életkor nem indokolja ezt a gyakori meghibásodást. Éves szervízeltetésre 4 vállalkozó pályázott jan-tól üzemóra-naplót kell vezetnie minden használónak, erről szabályzat javaslatom megvan, gépelem (edzők). Az utánfutó-lakókocsi biztosítása és műszaki szemléje rendben. (Lakókocsi takarítása rendszeres) Autóknak az időszakos szervízelés elvégzése hasonlóan a csónakmotorokhoz döntően befolyásolja a használhatóságot,el kell végeztetni. Nem jármű, de a mérlegeink kalibrálása megtörtént, ezentúl is lesz rendszeresen. Jelenleg a 3-as csónakházból a motorcsónakok vízretétele 3-4 embert kíván. Akadályozó sínek felbontása és rámpa betonozás javaslataim elvetésre kerültek. Transit (HUG) térítésmentes és azon túli napokon igénybevétele tervezetten történt, kihasználtuk az 50 napot. Sitt-elszállítás: a bontási munkák során keletkező vegyes anyagot örökségül kaptam. Nagylelkű támogatónk csökkentette a mennyiségét. Evezősök (és mások) télen felhívásomra a fa részekből fűtésre sokat elvittek, a mennyiségben nem észrevető. MTK szakosztályvezető társtulajdonos 10 km-re levő péterimajori lerakóban. Alkalmatlan föld és darált sitt besorolású anyagot fogadhat be. Az egész mennyiségre ad ajánlatot várhatóan e héten szállítással és csak lerakóhelyi díj változatokban. A bontott cserép, nyílászáró kiválogatása 2010 ősz-tél történt. Honvéd-stég: a leszállítás 2011-ben vált esedékessé, a szerződés-kifizetés rendezése miatt. Zsilipnyitáshoz Bp-i mércén 220 cm, műszakilag 240 cm szükséges. Hónapokig nem áll rendelekzésre ez a vízszint, legutóbbi megfelelő a szegedi ob idejére esett, ezért kérésre az akciót lefújtam. Jelenleg zsilipnél 110 cm alatt állunk. Közúti szállításra tavasszal kértem ajánlatokat, nem találtam vállalót, 3R a szállításra 40eFt árat adott szóban, plusz a lakatos szétbontás, amit számolgat. Ezt fogom előterjeszteni.

22 3. sz melléklet a törmelék helyzetről én készített felvételek

23 4.sz. melléklet Kimutatás a pesterzsébeti projektről

24

JELENTÉSE. A Magyar Evezős Szövetség rendkívüli közgyűlésére a 2011.április 9 2012. február 3. időszakra vonatkozóan

JELENTÉSE. A Magyar Evezős Szövetség rendkívüli közgyűlésére a 2011.április 9 2012. február 3. időszakra vonatkozóan A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK JELENTÉSE A Magyar Evezős Szövetség rendkívüli közgyűlésére a 2011.április 9 2012. február 3. időszakra vonatkozóan Budapest. 2012. február 3. A MESZ Felügyelő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Középületeink energia felhasználásának optimalizálásáról

ELŐTERJESZTÉS Középületeink energia felhasználásának optimalizálásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Középületeink energia

Részletesebben

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére Szigetszentmiklós Város Polgármestere 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2. Az előterjesztés meghívó szerinti sorszáma:. Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli,

Részletesebben

AIR-HORIZONT NONPROFIT KFT. ÜZLETI JELENTÉS A TÁRSASÁG ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL Bevezető Az Air-Horizont Nonprofit Kft évi gazdálkodása az elő

AIR-HORIZONT NONPROFIT KFT. ÜZLETI JELENTÉS A TÁRSASÁG ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL Bevezető Az Air-Horizont Nonprofit Kft évi gazdálkodása az elő AIR-HORIZONT NONPROFIT KFT. ÜZLETI JELENTÉS A TÁRSASÁG 2015. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL Bevezető Az Air-Horizont Nonprofit Kft. 2015. évi gazdálkodása az előzetesen elkészített terveknek megfelelően alakult.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. május 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Mesék Háza Óvoda II. sz. épületének 2017. évi felújítására (kiviteli tervezés és kivitelezés),

Részletesebben

ELOTERJESZTES A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság július 30-i ülésére

ELOTERJESZTES A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság július 30-i ülésére Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága / ^ j A Előterjesztő: Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt....).. sz. napirend

Részletesebben

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - KÖZGYŰLÉS

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - KÖZGYŰLÉS LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - KÖZGYŰLÉS Időpont: 2014.05.26 17:00 Megismételt közgyűlés: 2014.05.26 17:30 Helyszín: Eötvös Lóránd általános iskola, étkező Lakatos úti 2. számú Lakásszövetkezet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. május 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. május 29-i ülésére 1558-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. május 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Kerekegyházi Víziközmű Társulat munkájáról Az előterjesztést készítette: Farkas

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Javaslat a Győr Megyei Jogú Város Közigazgatási területén helyi, autóbusszal végzett menetrend

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. április 27-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésén meghozott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Víziközmű Társulat 2013. I. negyedévi gazdálkodásáról készült beszámoló elfogadásáról

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Víziközmű Társulat 2013. I. negyedévi gazdálkodásáról készült beszámoló elfogadásáról Püspökladányi Víziközmű Társulat Elnökétől 4150 Püspökladány, Kossuth u. 26. E L Ő T E R J E S Z T É S a Víziközmű Társulat 2013. I. negyedévi gazdálkodásáról készült beszámoló elfogadásáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR BÚVÁR SZAKSZÖVETSÉG 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. tel.,fax: (36-1) 270 0117 E-mail: buvar@buvar.hu Web: www.buvar.hu Érvényes: 2014. 10.10-től Sportbizottság

Részletesebben

MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG évi beszámolóhoz

MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG évi beszámolóhoz MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. évi beszámolóhoz Kelt: Budapest, 2014. április 29... dr. Regényi Tamás elnök 1. A SZÖVETSÉG BEMUTATÁSA A Magyar Evezős Szövetség (a továbbiakban a ''Szövetség''),

Részletesebben

íll számú előterjesztés

íll számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Előterjesztés íll számú előterjesztés a Képviselő-testület részére a 2014. évi számviteli változásokhoz kapcsolódóana Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák AJÁNLATKÉRÉS Bem utca páratlan oldali járda építési munkák Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról.

KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület Felügyelő Bizottság KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület 2012. évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról. Budapest, 2013.

Részletesebben

A december 31- i állapot szerinti az önkormányzat tulajdonában álló 1324 db-os

A december 31- i állapot szerinti az önkormányzat tulajdonában álló 1324 db-os Tisztelt Képviselő-testület! A 2016. december 31- i állapot szerinti az önkormányzat tulajdonában álló 1324 db-os bérlakás állományból, 315 db lakás költségelven van bérbe adva, a teljes lakásállomány

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK. A tervezésre vonatkozó ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési nyomvonala

ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK. A tervezésre vonatkozó ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési nyomvonala 4. sz. melléklet ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK A tervezésre ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési Az előirányzat felhasználásra ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési A beszámolásra ellenőrzési pontok

Részletesebben

2015. április 30-i rendes ülésére

2015. április 30-i rendes ülésére 31. napirendi pont Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére Tárgy: Az Esztári Ügyvédi Irodával kötött megbízási szerződés módosítása

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI AUTÓBUSZ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ TULAJDONOSI DÖNTÉSEK MEGHOZATALA

KÖZÖSSÉGI AUTÓBUSZ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ TULAJDONOSI DÖNTÉSEK MEGHOZATALA RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ÉVES JELENTÉSE

A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ÉVES JELENTÉSE A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ÉVES JELENTÉSE A Magyar Evezős Szövetség 2018. évi rendes Közgyűlésére Budapest. 2018. május 17. Készítette: MESZ Felügyelő Bizottsága Pichler Balázs Nagy

Részletesebben

C. A Magyar Kajak - Kenu Szövetség 2014. évi költségvetése végrehajtásáról szóló beszámoló

C. A Magyar Kajak - Kenu Szövetség 2014. évi költségvetése végrehajtásáról szóló beszámoló C. A Magyar Kajak - Kenu Szövetség 2014. évi költségvetése végrehajtásáról szóló beszámoló MAGYAR KAJAK - KENU SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ a 2014. évi szövetségi költségvetés végrehajtásról A Magyar Kajak - Kenu

Részletesebben

HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista június 1. napjától hatályos módosításáról

HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista június 1. napjától hatályos módosításáról HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista 2016. június 1. napjától hatályos módosításáról A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cgj.sz.: 01-10-041004) ezúton

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 10/2014. (II. 13.) MÖK határozat Tárgy: Beszámoló a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiegészítő költségvetési támogatásának felhasználásáról A Veszprém

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága Előterjesztő: Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. sz. napirend ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 24-i ülése 10. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 24-i ülése 10. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. június 24-i ülése 10. sz. napirendi pontja Javaslat a Tolnáért Nkkft. üzleti tervének elfogadására Előadó: Bán Róbert, a Tolnáért Nkkft.

Részletesebben

28. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

28. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása az MLSZ pályaépítési programjára

Részletesebben

Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata. A bérleti díjból megvalósuló beruházások az Önkormányzat tulajdonába kerülnek.

Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata. A bérleti díjból megvalósuló beruházások az Önkormányzat tulajdonába kerülnek. Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata 2. sz. melléklet A szabályzat az Önkormányzattal a fürdővagyon használatba adására és annak működtetésére kötött szerződés 13. pontjában kapott

Részletesebben

Központban az elszámoló egység avagy 2008. évi számviteli és egyes befektetési rendeleti változások. Szűcs József főosztályvezető-helyettes PSZÁF

Központban az elszámoló egység avagy 2008. évi számviteli és egyes befektetési rendeleti változások. Szűcs József főosztályvezető-helyettes PSZÁF Központban az elszámoló egység avagy 2008. évi számviteli és egyes befektetési rendeleti változások Szűcs József főosztályvezető-helyettes PSZÁF Számviteli rész Témavázlat általános számviteli változások

Részletesebben

2010-es évi beszámoló és a 2011-es év ismertetése a Wesselényi u. 40. Társasház közös képviseleti tevékenységéről, kiadásairól, bevételeiről

2010-es évi beszámoló és a 2011-es év ismertetése a Wesselényi u. 40. Társasház közös képviseleti tevékenységéről, kiadásairól, bevételeiről WESSELÉNYI U. 40. TÁRSASHÁZ 2010-es évi beszámoló és a 2011-es év ismertetése a Wesselényi u. 40. Társasház közös képviseleti tevékenységéről, kiadásairól, bevételeiről RUSTLER KFT. Tisztelt Tulajdonos!

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi ok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről Ózd, 2014. április 30. Előterjesztő: Polgármester Készítette:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 192. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Közgyűlési felhatalmazás a " Vállalkozási szerződés a DDOP-3.1.2-12-2013-0016 azonosítószámú projekt keretében az 1. számú Óvoda Kindergarten fejlesztésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének május 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének május 30-i ülésére 3890/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. május 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Kerekegyházi Víziközmű Társulat munkájáról Az előterjesztést készítette: Farkas

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság szeptember 22-ei üléséről. 741/2016. (09.22.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság szeptember 22-ei üléséről. 741/2016. (09.22.)TELB. Határozat Tárgy: napirend 741/2016. (09.22.)TELB. Határozat úgy dönt, hogy a 29/2016 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat elfogadja, az alábbi módosításokkal: Leveszi zárt ülésről: 18..Bp., V. Ferenczy

Részletesebben

Megbízási Szerződés Lakás kezelésre

Megbízási Szerződés Lakás kezelésre Megbízási Szerződés Lakás kezelésre amely létrejött egyrészről,....sz alatti lakos, anyja neve... ig.sz..mint Megbízó és Tulajdonos a továbbiakban: Megbízó, vagy Tulajdonos-, másrészről.... szélhely:...adószám:...,

Részletesebben

POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET

POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET az önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló 4/1996. (II. 06.) Kt.

Részletesebben

A jegyzőkönyvet Kovácshegyi Eszter vezeti, hitelesítő: Zsömle Balázs, Matheisz József.

A jegyzőkönyvet Kovácshegyi Eszter vezeti, hitelesítő: Zsömle Balázs, Matheisz József. Budapest, 2012. október 24. Magyar Evezős Szövetség Elnökségi ülés 2012. október 24. Magyar Sport Háza III. emeleti tárgyaló Jelenlévők: mellékelt jelenléti ív szerint Tervezett napirend: 1. Versenyengedély

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ MELLÉKLETE (TÁRGYI ESZKÖZ BERUHÁZÁSHOZ) A SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM JÓVÁHAGYÁSA, ILLETVE A TÁMOGATÁSI IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ MELLÉKLETE (TÁRGYI ESZKÖZ BERUHÁZÁSHOZ) A SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM JÓVÁHAGYÁSA, ILLETVE A TÁMOGATÁSI IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ MELLÉKLETE (TÁRGYI ESZKÖZ BERUHÁZÁSHOZ) A SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM JÓVÁHAGYÁSA, ILLETVE A TÁMOGATÁSI IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA A sportszakmai program tárgyi eszköz beruházása jogcímen igényelt

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály ELŐTERJESZTÉS a Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére Tárgy: A LISZ Kft. beszámolója az Inkubátorház üzemeltetéséről Előkészítette: Méri Zoltán ügyvezető LISZ Kft. Sorszám: III/4. Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ÉVES JELENTÉSE

A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ÉVES JELENTÉSE A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ÉVES JELENTÉSE A Magyar Evezős Szövetség 2016. évi rendes Közgyűlésére Budapest. 2016. május 06. Készítette: MESZ Felügyelő Bizottsága Pichler Balázs Nagy-Juhák

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. január 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. január 25-i ülésére 505-1/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. január 25-i ülésére Tárgy: Térségi tejfeldolgozó kisüzem létesítése Kerekegyházán TP-1-2011/627 jelű pályázat önerejének

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról Sóly Község Önkormányzat Polgármestere Szám: /2017. BESZÁMOLÓ Sóly Község Önkormányzatának 2017. háromnegyed éves gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő testület! A 2017. évi költségvetésről szóló, módosított

Részletesebben

18. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi

18. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi 18. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak:mezőfi Zoltán polgármester Dr. Szájbely Ernő képviselő Girasek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. szeptember 13.-i ülésére Tárgy: KEOP-7.2.4.0.B kódszámú pályázat közbeszerzés bonyolító megbízási szerződés módosítása Előadó:

Részletesebben

A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése

A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése Általános rész A Magyar Kórházszövetség 1931-ben alakult, működési területe Magyarország. Székhelye: 1113 Budapest, Ibrahim u. 19. Elnök és képviselője:

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-81/2018. Megtárgyalás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2014. december 15... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Önkormányzati tulajdonú üres lakások felújítására lakásépítési céltartalék terhére

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Önkormányzati tulajdonú üres lakások felújítására lakásépítési céltartalék terhére BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T Önkormányzati tulajdonú üres lakások felújítására lakásépítési céltartalék terhére Készítette: Szenteczky János vezérigazgató CSEVAK

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

Jásd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (II.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről

Jásd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (II.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről Jásd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (II.28.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jásd Község Önkormányzata képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Martfű Város Polgármesterétől T Á J É K O Z T A T Ó a 2009. évi pénzügyi terv I. félévi teljesítéséről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. sz. törvény 79.. (1) bekezdésében

Részletesebben

1/2018. (02.28.) FB határozat. A Felügyelőbizottság a napirendi pontjait megismerte és egyhangú döntéssel elfogadta. 2/2018. (02.28.

1/2018. (02.28.) FB határozat. A Felügyelőbizottság a napirendi pontjait megismerte és egyhangú döntéssel elfogadta. 2/2018. (02.28. 1/2018. (02.28.) FB határozat A Felügyelőbizottság a napirendi pontjait megismerte és egyhangú döntéssel elfogadta. 2/2018. (02.28.) FB határozat A Felügyelőbizottság a 2018. évi munkatervét egyhangú döntéssel

Részletesebben

Központban az elszámoló egység avagy évi számviteli és egyes befektetési rendeleti változások. Szűcs József főosztályvezető-helyettes PSZÁF

Központban az elszámoló egység avagy évi számviteli és egyes befektetési rendeleti változások. Szűcs József főosztályvezető-helyettes PSZÁF Központban az elszámoló egység avagy 2008. évi számviteli és egyes befektetési rendeleti változások Szűcs József főosztályvezető-helyettes PSZÁF Számviteli rész Témavázlat általános számviteli változások

Részletesebben

SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve. Tervdokumentáció részei :

SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve. Tervdokumentáció részei : SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve Tervdokumentáció részei : I/1. számú melléklet: I/2. számú melléklet: I/3. számú melléklet:

Részletesebben

Azaz az elérhető egyenleg = (záró egyenleg + bankszámla-hitelkeret) (zárolt tételek + késedelmes tételek)

Azaz az elérhető egyenleg = (záró egyenleg + bankszámla-hitelkeret) (zárolt tételek + késedelmes tételek) Tájékoztatás a negatív számlaegyenleg és a lejárt és esedékes tartozások kimutatásának változásáról Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Raiffeisen Bank (továbbiakban: Bank) 2014. március

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési

Részletesebben

DANUBIUS Gyógyüdülők Országos Egészségpénztára

DANUBIUS Gyógyüdülők Országos Egészségpénztára DANUBIUS Gyógyüdülők Országos Egészségpénztára Üzleti jelentés 2013 Általános rész A Pénztár az Önkéntes, Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szólótörvény hatálya alá tartozó egészségpénztár. A Pénztár alakulásának

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS HÉB HUNGÁRIA ÉPÍTŐ ÉS BEFEKTETÉSI KFT. 1095 BUDAPEST, IPAR U. 7. B ÉP. VII. EM. 2. JÁNOSHALMA-MÉLYKÚT IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/09-11-2011-008 SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS Kedvezményezett: Jánoshalma

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről.

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. 32/10/2013 Zala Megye Ortaháza Község Önkormányzata Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 69/2013.(VIII.13.) kt.

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Piaci feltételű hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetményben a személyi hitel kamata változott a báziskamat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: ÁSZ elnökének elnöki figyelemfelhívása Iktatószám: 4281-6/2015.

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület részére

Előterjesztés a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat ALPOLGÁRMESTERE :1042 Budapest, István út. 14 : 231-3163 Fax: 231-3152 e-mail: trippon.n@ujpest.hu Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tisztelt

Részletesebben

Javaslat a szennyvízcsatorna évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György

Javaslat a szennyvízcsatorna évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2010. december 16-i ülésére Tárgy: Javaslat a szennyvízcsatorna 2011. évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György - 2 - Tisztelt

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS 1. számú módosítása. amely létrejött egyrészről az ÉRV. Észak-magyarországi Regionális Vízművek ZRt.

MEGÁLLAPODÁS 1. számú módosítása. amely létrejött egyrészről az ÉRV. Észak-magyarországi Regionális Vízművek ZRt. a 189/2013.(IX.13.) számú Ökt. határozat 1. sz. melléklete MEGÁLLAPODÁS 1. számú módosítása amely létrejött egyrészről az ÉRV. Észak-magyarországi Regionális Vízművek ZRt. Székhely: 3700 Kazincbarcika,

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Aszód Város Önkormányzata Átdolgozott Szabályzat (4. pályázati elem) BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 2014. október 1 A gazdaság verseny tisztaságának

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tárgy: Javaslat az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt által a Bérleti Üzemeltetési Szerződés alapján az Önkormányzatnak

Részletesebben

A Képviselő-testület április 26-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület április 26-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2016. április 26-i ülésének határozatai 132/2016.(IV.26.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyílt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: 3515 Miskolc, Egyetemváros; képviseli: Dr. Patkó Gyula rektor) - mint bérbeadó, a továbbiakban bérbeadó, másrészről a Bartók

Részletesebben

VELEM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA

VELEM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA VELEM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA /2011.(VI.28.) számú határozattal elfogadásra került A beszerzések rendjéről szóló szabályzat A gazdaság

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról Felhívjuk figyelmét, hogy jelen tájékoztató általános információkat tartalmaz, mely teljes körűen, a jelzáloggal fedezett,

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2006 február 13-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2006 február 13-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2006 február 13-i ülésére Tárgy: A Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde udvari játékainak átalakítása, pótlása Előadó: Igmándyné Hebling

Részletesebben

A Petőházi Sportegyesület szakmai beszámolója

A Petőházi Sportegyesület szakmai beszámolója Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tárgy: Szakmai beszámoló 1 (Beadási határidő: 2013. július 30.) A Petőházi Sportegyesület szakmai beszámolója Egyesületünk sportfejlesztési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról Biatorbágy Város Képviselő-testülete 16/2010. (02.18.) Öh. sz. határozatával vizsgálta felül és fogadta el új

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Éves rendes Küldöttközgyűlés Napirend és határozati javaslatok 2014 A Küldöttközgyűlés napirendje 1. Az MLSZ tevékenységéről szóló elnökségi szakmai beszámoló elfogadása 2. A

Részletesebben

Határozati kivonat. a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság június 09-i üléséről ( együttes ülés a Jogi és a Tulajdonosi Bizottságokkal!

Határozati kivonat. a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság június 09-i üléséről ( együttes ülés a Jogi és a Tulajdonosi Bizottságokkal! Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság Határozati kivonat a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság 2009. június 09-i üléséről ( együttes ülés a Jogi

Részletesebben

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban)

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban) SZJA 1.példa Egy munkaviszonyban lévő elvált nő, havi rendszeres keresete 180 000 Ft. A munkáltatójától havi 8 000 Ft értékben kap élelmiszervásárlásra jogosító Erzsébet utalványt. Más juttatása az adott

Részletesebben

...alpo.lgfo.;t~ Ífh.~.0... Kósa Tímea. ~ ~~f~ ~ ... ~... Dr. Kovács Ferenc polgármester. sz~ NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

...alpo.lgfo.;t~ Ífh.~.0... Kósa Tímea. ~ ~~f~ ~ ... ~... Dr. Kovács Ferenc polgármester. sz~ NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-501 E-mail: polgarmester(qj.nvirhalo.hu Iktatószám: 8238-24/2012.x. Ügyintéző:

Részletesebben

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS Időpont: 2014.01.22 17:00 Megismételt közgyűlés: 2014.01.22 17:30 Helyszín: Eötvös Lóránd általános iskola, étkező Lakatos úti 2. számú Lakásszövetkezet

Részletesebben

Szám: 175-3/2015. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 175-3/2015. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 175-3/2015. BÉB Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8565 Béb, Kossuth u.

Részletesebben

Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban)

Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban) Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban) 1. Általános háttér információ A Bátai Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Társaság),

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28 - i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28 - i ülésére 2067-2/2014 E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28 - i ülésére Az előterjesztést készítette: Ferencz Péter ügyvezető Előterjesztő: Dr. Kelemen

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 2/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 18- án (szerda) 7,30 órakor tartott

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

A 1.. Bp., : ker. út... sz.

A 1.. Bp., : ker. út... sz. A honlapon fellelhető információkat a VIKTÓRIA TÁRSASHÁZ RENDSZER, mint társasház-kezelési modell dokumentációinak felhasználásával dolgoztuk fel. A rendszer dokumentáció fejlesztése folyamatos és a mindenkori

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Döntés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2014. évi költségvetésének 1. számú módosításáról

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Döntés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2014. évi költségvetésének 1. számú módosításáról ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 49/2014 Tárgy: Döntés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2014. évi költségvetésének 1. számú módosításáról Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester Előadó neve:

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 09. 22. Javaslat Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat könyvvizsgálati tevékenységét ellátó KMN-AUDIT Kft-vel

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2015. május 21. Deleted: 3 Deleted: október Deleted: 0 TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése. 3 1. A HTE képviselete.

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19.

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. április 19. Javaslat a Dunaújváros labdarúgó-sportlétesítmény fejlesztése II. ütem kivitelezési munkáinak elvégzése

Részletesebben

SOPRON BANK BURGENLAND ZRT.

SOPRON BANK BURGENLAND ZRT. H-9400 Sopron H-9400 Sopron Kossuth Lajos u. 19, Pf. 154 Tel.: 0036/99/513-000 Fax: 0036/99/513-038 E-mail: sopronbank@sopronbank.hu Adósz.: 12951659-1-44 Bankkapcsolat MNB 19017004-00201768 www.sopronbank.hu

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 25-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 25-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 25-i rendkívüli ülésére Tárgy: Hagyomány és megújulás A dombóvári művelődési ház felújítása című projekt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: tarsulas@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/98-13/2015. ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról

Részletesebben

Könyvvezetési ismeretek

Könyvvezetési ismeretek 1 I. évfolyam BA Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 1. Könyvvezetési ismeretek 2014/2015 II. félév Elméleti kérdések 1. A 3171 A Külföldi vevő számla egyenlege 100e DEV 200 Ft/DEV árfolyamon,

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: dr. Varga Tibor jegyző Előterjeszti:

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések. (1) E rendelet alkalmazásában:

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések. (1) E rendelet alkalmazásában: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 12/2006. (III.07.) önkormányzati rendelete az önkormányzati pénzeszközökből és támogatásokból megvalósuló beszerzésekről 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

1. feladat Aktív időbeli elhatárolások

1. feladat Aktív időbeli elhatárolások 1. feladat Aktív időbeli elhatárolások l. A vállalkozás október 1-jén 9 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyet vásárolt. Az értékpapír névértéke 200.000 Ft, kibocsátási árfolyama 92 %. 2. Egyik külföldi

Részletesebben