A Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatos előzmények:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatos előzmények:"

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Pesterzsébeti vízibázis projekt 2011 évi ellenőrzése A Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatos előzmények: A Pesterzsébeti vízibázis a MESZ kiemelt projektje. A projekt bemutatása a MESZ közgyűlése részére a MESZ számára elérhető előnyök (2010. március): utolsó egybefüggő tradicionális és megmenthető evezős sportterület a Soroksági-Dunán. o a MESZ tartósan be tud a Soroksári-Dunán rendezkedni. A versenyek lebonyolítása a szövetségi központból lehetséges. o a MESZ megőriz egy újabb vízibázist szövetségi irodák kiváltása o ezen a telephelyen elhelyezhető lesz a MESZ összes irodája. Ezáltal a MESZ évente forint bérleti díjat takarít meg. o a MESZ hagyományaink ápolása itt megoldható. (raktár, kiállító felület) Ezzel havi forint bérleti díj kerül megtakarításra. szövetségi eszközök egy helyre költöztetése (hajók, ergométerek, motorcsónakok, konténerek) o a MESZ minden raktározási igénye megoldható a területen, nem kell 3 helyen tárolni az eszközeinket. o MESZ hajójavító műhelyt tudunk létesíteni, a nagy hajógyártókat ide tudjuk hozni. Értékesítés/javítás kérdésében velük direkt kapcsolat épülhet ki. felnőtt és utánpótlás felkészülési központ a magyar evezős válogatott részére o A versenyzők a versenyeken, válogatottak a mindennapokban a vízi és a szárazföldi edzéseiket világszínvonalon a jövőben elvégezhetik. Minimum évi forint magtakarítás azáltal, hogy a Kajak-kenu Szövetség felé így nem kell majd fizetni. o Itt kialakítható a TF sporttudományos háttér, ami a korszerű felkészülés alapja. o Ide jöhetnek a nem budapesti versenyzők/klubok akár tartósan is táborozni. o Az edzőink és a versenyzőink számára a képzési felületet hely, szakember tudjuk biztosítani. az evezős sportág stabil pénzügyi hátterének megteremtése o pénzügyileg saját lábra állás, tehermentesítés, MESZ 50% forrásigény biztosítás o a területtel egy, a központi pénzforrásoktól részben független bevételi forrásra nyílik lehetőségünk. FEC és MTK területek növekedhetnek

2 A pályázatban a XXI. kerületi Önkormányzatnak bemutatott tervek: a terület revitalizációja és a magyar evezős válogatott és a klubok céljait szolgáló bázissá bővítése a MESZ mindig kiegyensúlyozottan gazdálkodott, semmilyen tartozása az állam vagy magánszemélyek részére nem keletkezett. evezős szövetségi vízibázis és az azt kiszolgáló létesítmények létesítése: sport, testkultúra, szállás, vendéglátás A megvalósítandó fejlesztések építési beruházások(kötelezettségek): Megnevezés Költség (forint) Állapot műemlékileg védett I. II. III. sz. csónakházak helyreállítása, rekonstrukció, I. II. csónakházban szövetségi hatótárolás 5db műanyag borítású általános sportpálya, amely a szövetségi edzéseket is kiszolgálja majd+ kondicionáló terem még NEM VALÓSULT meg db műfüves labdarugó pálya üzemel parti sétány megépítése folyamatban étterem megépítése, stég-terasz még NEM VALÓSULT meg irodák, tárgyalók, orvosi bázis, oktató termek a III. épületben még NEM VALÓSULT meg III.sz. csónakházban bérlők vizi eszközei, nagyobb méretű még NEM VALÓSULT meg öltöző, kondicionáló terem megvalósítása egyéb: kapu, rámpa, stégek, fogadó épület részben MEGVALÓSULT A MESZ közgyűlés elé előterjesztett pénzügyi garanciák: pénzügyileg terhet nem jelent a MESZ számára, fegyelmezett munka mellett új lehetőségeket kínál fegyelmezett és feszes feladat-ellátás mellett minden év pozitív mérleggel bír a 3. évtől kezdve minden évben az éves közgyűlés dönthet a bevételi tábla javításával arról, hogy a bevételeket a telepre, sportszakmai munkára, a klubok pénzügyi támogatására vagy másra fordítja 30 évre előre biztosítja az evezős sportág helyzetét a korábbi évi 27 millió forint bérleti díjból évi 15 millió forint bérleti díj továbbra is beszedhető évi 17 millió forint megtakarítás: MESZ iroda évi 2.4m, MKKSZ évi 8m, MESZ múzeum 0.8m, edzőtábori költség évi 6m megtakarítást eredményez A projektről Ft ráfordítással a PriceWaterhouseCoopers cég által auditált 30 évre kiterjedő beruházási-, üzemeltetési-, pénzügyi-terv (továbbiakban tanulmány)készült 2010-ben. A tanulmány szerint a projekt várható 30 éves nettó jelenértéke 153 millió forint hozam.

3 A projekt évben a májusi közgyűlés másnapján kezdődött el. A MESZ a XX.kerületi Önkormányzattól 30 évre hasznosításra bérbe vette a Pesterzsébeti csónakházak területet. A szerződésben havi ft+Áfa bérleti díjat (első 3 évben havi ft+Áfa) és 3 év alatt (2013. május végéig) ft értékben építési beruházást vállalt napi ft kötbérteherrel a beruházás késedelme esetén. Felügyelő bizottsági ellenőrzés 2010-ben az Pesterzsébeti vízibázis projektet a felügyelő bizottság már vizsgálta, jegyzőkönyv felvétele történt. (2010. évi felügyelő bizottsági beszámoló melléklete) A jelen (2011évi) felügyelő bizottsági vizsgálat célkitűzése, hogy megállapítsa, a vállalt építési beruházásokból az eltelt közel két év után mi valósult meg, megvizsgálja a vízibázissal kapcsolatos gazdálkodást és a vízibázis pénzügyi stabilitását. Az ellenőrzés tárgya kifejezetten, hogy megállapítsa, a jelenlegi gazdálkodás alapján a vízibázis üzemeltetése fenntartható-e? Nem jelent-e pénzügyi terhet a MESZ számára? Nem veszélyezteti-e a MESZ pénzügyi likviditását, működését? A felügyelő bizottság 2011évi Pesterzsébeti vízibázis projekt ellenőrzése kronológiai sorrendben: A MESZ elnökségi ülésre készített projekttájékoztatás A Pesterzsébeti projektről készített tájékoztató teljes terjedelme a 1.sz mellékletben Készítette: MESZ elnöke A tájékoztatóból az alábbi részleteket emeljük ki: 1. az üzemeltetésben a Zöld Duna Kft. (fb megj: a labdarugó pályák üzemeltetője)nagyobb szerepet vállalt. 2. Eddigi bérhajó bevételünk már most meghaladja a évi bevételt. 3. A bontási törmelék elszállítása elkezdődött. Az első 600 köbméter elszállítása megtörtént.. A maradó sitt elszállítása folyamatos lesz, őszre az utolsó kupac is elkerül a telepről.

4 A MESZ elnökségi ülésre készített beszámoló A Pesterzsébeti vízibázis éves beszámoló teljes terjedelme a 2.sz mellékletben Készítette: Pazsikánné Pataki Andrea telephely műszaki igazgató A beszámoló részletesen tartalmazza a 2011.évi folyó ügyeket és tevékenységeket: tűzkárrendezés, stégek ügye, gazdátlan nagyhajók és konténer ügye, csatornázási ügyek, víz és áramközmű ügyek, bérlői szerződések, csónakházak polctérképe, gázbekötés ügye, konténerváros, FEC- MTK területigények, üzemeltetés, kerítés-építés, csónakházak állapota, törmelék-elszállítás A beszámolóból az alábbi részleteket emeljük ki: 1. Bázis cash-flow-t 2011 jan készítettem először. A táblázat szerint a bérlői bevételek nem fedezik a közüzemi és üzemletetői számlák költségét 2. Az első üzemeltető (fb megj: Rubal Pro Kft) nem jó-gazda módjára dolgozott. Az 2010 évi építési-javítási munkákat felülvizsgáltam, nem érték el a havi számlájukban erre előirányzott összeget. A munkalapokon elrendelt feladatokat nem valósították meg. A 2011 nyári üzemeltető váltás (fb megj: ZöldDuna Kft, aki a labdarugó pályákat üzemelteti) látványos eredményt hozott és az üzemeltető cégnek fizetett költség is jóval alacsonyabb a megelőzőnél. 2. ponthoz fb megjegyzés: 2010-ben üzemeltetési költség: Rubal Pro szerződésben: /hó, 2010-ben kifizetve ben további 3db 2010-es számla kifizetve: ben üzemeltetési költség: Rubal Pro januártól: /hó* Rubal Pro júniustól: /hó* *havonta változó érték, szerződést nem találtunk, 2011-ben összes kifizetés: Dignus Kft januártól: /hó ZöldDuna Kft májustól: /hó (2011ben még nem volt kifizetés) 3. Szükséges a jelenlegi szabványoknak nem megfelelő elektromos hálózat ütemezett alapszintű igényű cseréje, mely az építőmesteri szerkezetekhez hasonlóan a több évtizedes gondozatlanság-elodázás eredménye. 4. Csónakházak állapota a több évtizedes karbantartatlanság okán halaszthatatlan beavatkozásra szorulnak.. A továbblépéshez pénz szükséges. 5. Sitt-elszállítás: a bontási munkák során keletkező vegyes anyagot örökségül kaptam.. a törmelék-szállításra és elhelyezésre ajánlatkérés folyamatban.(fb megj: a törmelékhelyzetről felvételek a 3sz. mellékletben, A MESZ elnöksége a i ülés jegyzőkönyvében rögzítette, hogy elfogadta a beszámolót.

5 A MESZ elnökségi ülésre készített cash flow tábla Az elnökségi ülés napirendje tartalmazta a beszámolót a Pesterzsébeti vízibázis működéséről. A napirenddel kapcsolatban az ülés jegyzőkönyve határozatot nem tartalmaz. Az ülésen tájékoztató jelleggel kiosztásra került a MESZ Cash Flow management táblázat. A táblázat 2011 januártól októberig mutatja a bevételeket és kifizetéseket (cash flow). A felügyelőbizottság megállapította, hogy a Pesterzsébeti telephely bevétel sorainak összege: ft, a telephely kiadás sorainak összege: ft.(tekintettel arra, hogy cash-flow szemlélet, tartalmaz 2010-es teljesítésre vonatkozó kifizetéseket. Ezt követően a felügyelő bizottság által án a MESZ irodájában a Pesterzsébeti vizibázissal kapcsolatos ellenőrzésre került sor. A i vízibázis ellenőrzés MESZ felügyelő bizottság ellenőrzése a Pesterzsébeti vízibázis projekttel kapcsolatban Dátum: november Helyszín: Budapest, XIV.ker. Istvánmezei út 1-3. MESZ iroda Jelen vannak: Regényi Tamás FB elnök MESZ főtitkára Tájékoztattuk a főtitkárt, hogy az ellenőrzés az alábbi területekre kíván összpontosítani: a költségvetéstől való eltérés vizsgálata az időszakra vonatkozó szerződéses követelés és bevétel állomány vizsgálata tartozás és kintlévőség állomány vizsgálata a szerződésektől való eltérés vizsgálata a cash-flow egyenleg és hozam (eredmény) Kérésre az alábbi dokumentumokat betekintésre rendelkezésre bocsátották: -a MESZ Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos szerződéseket tartalmazó iratgyűjtő, -a MESZ 2011 évi CIB és MKB bankszámlakivonatait tartalmazó iratgyűjtő, - a vízibázissal kapcsolatos vevői és szállítói tartozások aktuális listája, - a MESZ aktuális cash flow management táblázat.

6 Kérdések - tényfeltárások: A Pesterzsébeti vízibázis műszaki (létesítmény) igazgatója 2011-ben továbbra is Pazsikánné Pataki Andrea. A bérlőkkel való kapcsolattartás és szerződések felelőse 2011-ben továbbra is Dunai Ágnes. A tavaly megkötött és ellenőrzött 4 szerződéssel (XX.ker Önkormányzat, Rubal Pro Kft, Zöld Duna Kft, GastroNorm Kft) kapcsolatban elhangzott: A XX.ker. Önkormányzattal 2010-ben kötött bérleti szerződés nem változott, 2011-ben 3 havi bérleti díj beszámításra került csatornaépítés címen. A Rubal Pro Kft szolgáltatói díja 2 ütemben havi ft-ról havi ft-ra csökkentésre került: - Az őrzés-védés szolgáltatásra a Dignus Kft kapott megbízást havi ft bruttó díjazásért januártól (kikerült a Rubal-Pro Kft kötelezettségéből) - A teljes körű üzemeltetést májustól a Zöld Duna Kft látja el havi ft bruttó díjazásért. - A Rubal-Pro Kft-vel is megmaradt a szerződés, de szerződésmódosítás írásban még nem történt. - A felügyelő bizottság ezért nem tudta megállapítani, hogy mi a fennmaradt szerződéses tartalom a Rubal Pro Kft-vel. Tájékoztatásul elhangzott, hogy a Rubal Pro Kft-re az alkalmazott munkaerő és az Önkormányzattal kötött bérleti szerződés alvállalkozókra vonatkozó bejelentési kötöttség miatt van még szükség. - A Rubal Pro Kft-vel az érvényes szerződés módosítás haladéktalan bemutatása szükséges! Fentiek alapján a Dignus Kft-vel és a Zöld Duna Kft-vel 2011-ben a MESZ új szerződéseket kötött, a szerződéseket a felügyelő bizottság megszemlézte, de tartalmilag nem értékelte. A szerződéses díj fedezetének ellenőrzése szükséges! Ha a fedezet nem biztosított, a szerződések felülvizsgálata szükséges! A Zöld Duna Kft-vel 2010-ben kötött bérleti szerződés nem változott, továbbra is bérbe veszi az ingatlan egy részét és üzemelteti rajta a műfüves sportpályákat. A szerződés felülvizsgálata szükséges, mert 1 db sportpálya, a kondicionáló terem és a büfé nem készült el. A GastroNorm Kft-vel 2010-ben kötött bérleti szerződés nem került módosításra, ugyanakkor az általa bérelt területen a vállalt vendéglátóegység beruházás nem valósult meg. Indoklásként elhangzott, hogy a XX.ker. Önkormányzat által megváltoztatásra került a rendezési terv és a terület fejlesztési koncepciója. (fb megjegyzés: az ingatlan északi oldalán étterem és szálloda nyílt meg 2011-ben). A szerződés felülvizsgálata szükséges! A PP mérnöki Bt-vel 2010-ben kötött megbízási keretszerződés (műszaki igazgató) 2011-ben is hatályos változatlan tartalommal. Fedezetellenőrzés szükséges! A szállítói tartozások listából megállapítható, hogy a ki nem fizetett számlák javarésze közművek számláiból áll (ELMŰ, FŐGÁZ, Vizművek), de a tételek között található egy 3 millió ft értékű befogadott számla a HídTransz Kfttől. A számla hulladékszállításról van kiállítva. A HídTransz kft-vel írásban megkötött szerződést nem találtunk. A

7 szerződés haladéktalan bemutatása szükséges! Továbbá a felügyelő bizottság megállapítja, hogy a 2010-ben a bontásra szerződött SzegMahat Kft szerződése is tartalmazta a törmelék és bontási anyag elszállítását. A szállítói tartozások lista számbavételét követően megállapítható, hogy a ki nem fizetett számlák összesített értéke 12 millió forint körül van! A számlák kifizetésére szükséges fedezet ellenőrzését indítványozzuk! Az E1 Régio Projekt Kft-től 2011-ben 3 alkalommal került kifizetés rögzítésre ft értékben, de írásban megkötött szerződést nem találtunk. A számlák kifizetésre kerültek. A 2011-es teljesítésekre vonatkozó szerződés haladéktalan bemutatása szükséges! Nem állapítható meg, hogy milyen szolgáltatást nyújtott ben a szállító. A bevételekkel kapcsolatban elhangzott, hogy ig még körülbelül ft bevétel várható. A cash-flow táblázat, a tartozások listája, és a bankszámlakivonatok egyező tartalmat mutattak. A évi bevétel és kiadás között tapasztalt lényeges különbség, illetve a ki nem fizetett számlák értéke miatt a felügyelő bizottság az ellenőrzést további részletekre vonatkozóan folytatta. A vízibázis folyamatos ellenőrzése ig A részletekre vonatkozó ellenőrzés céljából az alábbi kérdések-kérések kerültek átadásra ( ): időpont egyeztetése a műszaki igazgatóval a telephely meglátogatása és állapotának felvétele céljára részletes CIB számlatörténet december 2-től október 31-ig. GastroNorm Kft vel kapcsolatos számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg Zöld Duna Kft-vel kapcsolatos számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg Van-e az Önkormányzattal szembeni fennálló, 60 napnál régebben lejárt tartozás? Rubal-Pro Kft szerződés módosítás bemutatása, számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg Dignus Kft-vel kapcsolatos számlaegyeztetés, tartozik-követel egyenleg az alábbi 2010évi banki tranzakciókhoz tartozó szerződés, elnökségi határozat és számla bemutatása: o Ft E-1 Regio Projekt Kft terhelés o Ft Szegmahat Kft terhelés A HídTransz Kft, a Rubal Pro Kft, a Dignus Kft-vel kapcsolatos kiválasztásról, pályáztatásról: o ajánlati felhívás, beérkezett ajánlatok, kiválasztás indoklása o elnökségi határozat szerződéskötésről, forrásigényről, fedezettel kapcsolatos előterjesztésről Ha a rendelkezésre bocsátott adatok alapján mutatkozó különbözet bebizonyosodik, milyen tervvel rendelkezik az elnökség az egyensúly helyreállítására? A HídTransz Kft, a Szegmahat Kft, az E1 Regio Projekt Kft és a Rubal-Pro Kft 2011 évi teljesítéseivel kapcsolatos szerződések bemutatása

8 A i elnökségi ülés A i elnökségi ülés határozatban kért részletes kimutatást a Pesterzsébeti projektről (11/12/01/15.sz határozat). Az elkészült kimutatást (4.sz. melléklet) én kapták meg az elnökség tagjai. A felügyelő bizottság a kimutatásról megállapítja: 2011.év decemberben még 21.0 millió bevétel várható 2011-ben a kiadások 8.8millió forinttal meghaladják a bevételeket (a várható bevételekkel együtt is) 2010-évre kimutatott bevétel lényegesen eltér a 2010.évi elnökségi beszámoló tartalmától A felügyelő bizottság kérdésére: miért van eltérés a 2010-re kimutatott bevétel és a 2010 évi beszámoló között, azt a választ kapta: a kimutatás szemlélete (cash flow)eltér a 2010.évi beszámoló szemléletétől (teljesítés szerinti időszakra könyvelés). A vízibázis folyamatos ellenőrzése ig Tekintettel a decemberre prognosztizált bevételek nagyságrendjére és az eltérés indoklásaként kapott válaszra, a felügyelő bizottság a további ellenőrzést 2012 január elejére halasztotta. A részletekre vonatkozó további kérdések-kérések megválaszolására felkérte a főtitkárt (elnökséget): részletes és tételes CIB és MKB bankszámlatörténet ( ) rendelkezésre bocsátására ig az erzsébeti teleppel kapcsolatos tételek megjelölésével, a Pesterzsébeti projektre javított, aktualizált cash-flow kimutatást ig, a korábban megfogalmazott kérdésekre válaszadást ig, a további felsorolt kérdésekre válaszadást ig: o Olyan kimutatásra van szükségünk, amely olyan szemléletű, mint amilyen a évet lezáró elnökségi beszámoló volt. Fontos, hogy összehasonlítható legyen, azaz évre is azt kell kimutatnia, amit a beszámoló tartalmazott. o a 2010 és 2011 év bevételeit negyedéves lebontásban, MKB, CIB és MESZ pénztár bontásban A korábbi kérdésekkel kapcsolatban elhangzott: hiány nincs, csak annyit költ a szövetség, amennyi bevétel van, a likviditást segíti a pesterzsébeti projekt pénzforgalma án megkaptuk az új cash-flow kimutatást (elnökség részére küldve én) A kimutatás nem volt kellően részletes, a MESZ teljes pénzügyeit tartalmazó kimutatás bankszámlánként egy sorban tartalmazta a Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos összes tranzakciót, így a táblázat összevetése a bankszámlákkal nem lehetséges.

9 Új kimutatást kértünk és új kérdéseket tettünk fel: A 10 legnagyobb szállítói szerződések (éves) értéke és tartalma? A felsorolt szállítókkal kapcsolatban (Rubal-Pro Kft, Dignus Kft, E1 Regio Projekt Kft, PP Mérnöki Bt, Szegmahat Kft, Zöld Duna Kft, A-One System Kft, Kulcsár Magdolna, HOP Ép Ip Kft): o aktuális tartozás - követel egyenleg a MESZ elnöksége válaszát arról, hogy: o ki volt az 5 legnagyobb szállító 2010ben és 2011ben? (Önkorm, közművek, hatóságokat kivéve) o az 5 legnagyobb szállító kiválasztásának eljárása volt-e pályáztatás, vagy több ajánlat kérés az 5 legnagyobb szállító esetében? volt-e eseti elnökségi határozat a szerződés aláírásakor, vagy kifizetéskor? A szerződéstárban az E1 Regió Kft vállalkozóval 1db szerződést láttunk ( Afa értékben, keltezéssel, teljesítési határidő A bankszámlaforgalom alapján 2010-ben ft, 2011-ben ft került kifizetésre. A kifizetésekkel kapcsolatos megállapodás és teljesítés igazolás, elnökségi határozat bemutatása szükséges A szerződéstárban a Szegmahat Kft vállalkozóval 1db szerződést láttunk ( Afa értékben, 2010évre, 60 napos teljesítési határidővel) bontási munkák elvégzésére. 2010ben ft, 2011-ben ft került kifizetésre. A szerződés szerint (2. pont) a keletkezett törmeléket a vállalkozó saját költségére elszállítja. A telephelyen továbbra is hatalmas törmelékmennyiség található (3 mellékletben) o Miért nem szállította el a vállalkozó a törmeléket? o A szerződésben meghatározott építési napló bemutatása szükséges o Teljesítés igazolás hiányában nem lehetett megállapítani a kifizetés jogalapját. Mi alapozta meg a kifizetést, ha a törmelék még mindig a helyszínen van? o A szerződés szerinti teljesítési igazolás és átadás-átvételi jegyzőkönyv bemutatása szükséges o Elnökségi határozat bemutatása szükséges, előterjesztésben volt-e indoklás a kiválasztásra? A Rubal-Pro Kft-vel való szerződésre vonatkozó elnökségi határozat bemutatása szükséges A P&P Mérnöki Szolgáltató Bt (műszaki igazgató) részére 2011-ben ft került kifizetésre. A megbízási szerződés szerint a feladatköre: o a) fejlesztések koordinálása, ellenőrzése: Milyen fejlesztésekkel foglalkozott a megbízott? o b) egyéb ingatlan ügyekkel kapcsolatos fejlesztés előkészítése és lebonyolítása: milyen ide tartozó tevékenységek kerültek elvégzésre? o c) eszközállomány technikai felügyelete és ügyintézése: milyen ide tartozó tevékenység került elvégzésre? o d) működés korszerűsítése és optimalizálása: Milyen korszerűsítés és optimalizálás valósult meg? o e) Milyen egyéb technikai jellegű feladatokat végzett el a megbízott? o a megbízott fenti tevékenységével, szolgáltatásával kapcsolatos dokumentumok, műszaki tevékenységek napló bemutatása szükséges

10 A megfelelő részletes, minden egyes banki tranzakciót tartalmazó kimutatást (bankszámlánként) a 2010 és 2011 évre án megkaptuk (Revol Express könyvelő program lekérdezés formában). A megfelelő bankszámlatörténetet én megkaptuk. Az E1 Regio Projekt Kft-vel kapcsolatos kérdésekre választ kaptunk: D4: É1 Régióval 2010-ben keretmegállapodásunk és 6 db egyedi szerződésünk volt. (2010/20-25 sorszámok)2010-ben összesen Ft-ról állított ki számlát, és ezt 2010 szept 9-én kifizettük ben további Ft-ot fizettünk ki. A cég számlája mögé tett teljesítési igazolás (Kelemen István által jóváhagyva) alapján: Fakivágási engedély módosítása és felmérési dokumentáció készítése címen számlázta le az összeget. Az E1 Regio Projekt Kft-vel kapcsolatban új kérdéseket fogalmaztunk meg: a 2010 évi 6db egyedi szerződés bemutatása az elvégzett munka dokumentálása a korábban említett pályázat készítés feltehetően egy munka volt a hat munkájuk közül? keretszerződés, fakivágási engedély és a felmérési dokumentáció bemutatása szükséges A kérdésekre választ a felügyelő bizottság i MESZ gazdálkodásának vizsgálata II. ellenőrzés alkalmával kaptunk, amelyeket az arról készült jegyzőkönyv tartalmaz. Az összes többi kérdésre ig még nem érkezett válasz, a válaszadás folyamatban van. A bankszámlák összevetésre kerültek a kimutatással, eltérést nem állapítottunk meg.

11 Összegzés A ig kapott információk és válaszok, továbbá a bankszámlatörténet és a kimutatatás részletes elemzése alapján a felügyelő bizottság alábbi megállapításokat teszi: , 2011 évi bevételek és kiadások részletes bontásban: az alábbi táblázatban ben és 2011ben sem a bevétel, sem a kiadás nem haladta meg a jóváhagyott költségvetés kereteit: 2010-ben 42m forintot, 2011-ben 67m forintot. Levonandó következtetésként megjegyezzük, hogy hiába marad az aktuális bevétel, illetve az aktuális kiadás a jóváhagyott költségvetési keretén belül, ha időközben a bevételek és kiadások aránya lényegesen eltér a költségvetésben meghatározott egyensúlytól hez képest 2011ben lényegesen több kiadás történt (táblázatban olvasható) 4. A 2011ben kialakult ( ) forint bevétel-kiadás egyenleget a 2011.évet terhelő, 2011-ben teljesített és kiszámlázott, de még ki nem fizetett tartozások ( ) tovább rontják. 5. A 2011 évet terhelő, még ki nem fizetett számlák összege: ,- Ft. 6. A felügyelő bizottság megállapítja, hogy évben a Közgyűlés által 2010-ben elfogadott követelmények: - a projekt nem jelent a MESZ számára pénzügyi terhet - a projekt minden évben pozitív mérleggel bír - a projekt megtakarításokat (év 17m ft) jelent - a projekt javítja a MESZ pénzügyi likviditását - a projekt hozzájárul új forrásokkal a MESZ finanszírozási igényeinek biztosításához NEM VALÓSULTAK MEG, a pesterzsébeti projekt a MESZ-től jelentős forrást vont el. A hiány keletkezésének az okát abban látjuk, hogy az elvárt bevételekhez képest a projekt jelentősen túl lett terhelve szerződéses kötelezettségekkel anélkül, hogy annak fedezete biztosításra került volna. Az 67m forintra tervezett bevétel megalapozatlan volt, a kiadásokat csökkenteni kellett volna akkor, amikor időarányosan már észlelhető volt a bevételeknek a tervezetthez képesti elmaradása. A jelenlegi gazdálkodás alapján a Pesterzsébeti vízibázis üzemeltetése nem fenntartható! A felügyelő bizottság a pénzügyi helyzet további romlásának elkerülésére a bevételek jelentős emelkedéséig a kiadások azonnali befagyasztását javasolja. A felügyelő bizottság a megállapításait a MESZ soron következő Közgyűlése elé terjeszti.

12 2010-ben a Pesterzsébeti vizibázissal kapcsolatos befolyt bevételek: Összeg / Bevetel 2010 Partner Pesterzsébeti bérlők Hopferweis Kft szponzor Zöld Duna Kft. - bérlő, műfüves footballpálya KSI bérlő GastroNorm Kft. - bérlő, étterem Pénzügyi bevétel Végösszeg Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2010-ben Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos teljesített kifizetések: Összeg / Kifizetes 2010 Partner Összesen Rubal Pro Kft Ft Bp. Főv. XX. ker. Pesterzsébet Önk. Polgármesteri Hivatala Ft PriceWaterhouseCoopers Kft Ft É-1 Régió Projekt Kft. - tervezési szolgáltatás Ft Szegmahat Kft - bontási szolgáltatás Ft FŐGÁZ Földgázelosztási Kft Ft Közüzemi kiadás Ft P&P Mérnöki Szolgáltató Bt Ft Bankköltség Ft Honvéd Auróra Sportegyesület Ft Szá-Lak Kft Ft Egyéb Ft Szenzor Számítóközpont Kft Ft (üres) Végösszeg Ft 2011-ben a Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos befolyt bevételek: Összeg / Bevetel 2011 Partner Pesterzsébeti bérlők Zöld Duna Kft. - bérlő, műfüves footballpálya Pesterzsébeti bérlők - KSI, Müjégpálya Hídépítő Zrt. - szponzor GastroNorm Kft. - bérlő, étterem Földgázelosztás Fővárosi Vízművek SK Pénzügyi bevétel (üres) Végösszeg Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft

13 2011-ben Pesterzsébeti vízibázissal kapcsolatos teljesített kifizetések: Összeg / Kifizetes 2011 Partner Összesen Rubal Pro Kft. - üzemeltetés 2010-ben, egyéb Ft Dignus Szolgáltató Zrt - őrzés-védés Ft Zöld Duna Kft. - üzemeltetés 2011-ben Ft Közüzemi kiadás Ft Bp. Főv. XX. ker. Pesterzsébet Önk. Polgármesteri Hivatala Ft Szegmahat Kft - bontási szolgáltatás Ft Rubal Pro Kft. - üzemeltetés, egyéb Ft P&P Mérnöki Szolgáltató Bt - műszaki igazgató Ft É-1 Régió Projekt Kft. - tervezési szolgáltatás Ft FŐGÁZ Földgázelosztási Kft Ft Contego-Sec 09 Kft - kamerás megfigyelő rendszer Ft Közép-Duna-Völgyi Környezetvéd Ig Ft HOP Építőipari és Faanyagvédelmi Szolgáltató Bt Ft Simon Tamás Ft Bankköltség Ft Nemzeti Közlekedési Hatóság Ft Szá-Lak Kft Ft Szenzor Számítóközpont Kft Ft (üres) Végösszeg Ft

14 Kiegyenlitetlen tartozások (i nem fizetett szállitói számlák) én: Szállító megnevezés bruttó Fizetve Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft beszámitás Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft beszámitás Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft beszámitás Közép-Duna-völgyi Vizügyi Hatóság Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft Dignus Szolgáltató Ft Híd Transz Kft Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft Közép-Duna-völgyi Vizügyi Hatóság Ft Rubal Pro Kft Ft Dignus Szolgáltató Ft Magyar Telekom Nyrt Ft ELMŰ Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft ELMŰ Ft Magyar Telekom Nyrt Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft ELMŰ Ft ELMŰ Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Fővárosi Vízművek Ft FŐGÁZ Ft Bp.Főv.XX.ker.Pesterzsébeti Ök Ft Fővárosi Csatornázási Művek - Ft Fővárosi Csatornázási Művek Ft Invitel Távközlési Zrt Ft Dignus Szolgáltató Ft FŐGÁZ Ft Dignus Szolgáltató Ft Fővárosi Vízművek Ft ELMŰ Ft ELMŰ Ft Összesen Ft Tájékoztatásként kaptuk, hogy a kiegyenlítésre váró számlák számos esetben egyéb követelésbe történő beszámítással kerülnek majd kiegyenlítésre.

15 FB ellenőrzést végző és jegyzőkönyvezető: Ellenőrzésben részt vett: dr. Regényi Tamás dr. Kelemen Hajnalka Ott Zsuzsa felügyelő bizottság elnöke felügyelő bizottság tagja MESZ főtitkár További javasolt vizsgálat: A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ) a volt fiú MTK evezős telep területén a rendezetlen jogi helyzet rendezésének ellenőrzése. A helyzet ismertetése röviden: Egy korábbi jegyzőkönyv ellenére az MKKSZ egyedüli vagyonkezelővé vált, a MESZ használati joga földhivatali bejegyzését megtagadta. Mindössze a 30%-nyi használatunkat biztosítja. Ezen események közben a területet fejlesztette, amelynek eredményeként egy modern, de az evezés számára a korábbiakhoz képest kevésbé használható evezős bázis jött létre. Jelenleg a terület használat kapcsán vitában áll egymással a MESZ és MKKSZ. A évre a tényleges használaton kívül ,- forint készenléti díj fizetési igénye van az MKKSZ-nek a MESZ felé. A 2011-re vonatkozó igény felügyelő bizottság által nem ismert.

16 1.sz. melléklet Projekttájékoztatás az elnökségi ülésre

17 Tárgy: Pesterzsébet projekt tájékoztatás E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyar Evezős Szövetség Elnöksége számára Tisztelt Elnökség! A MESZ pesterzsébeti bázisán a korábbi terveink szerint a bázis építése és üzemeltetése folyamatban van. Röviden az alábbi tájékoztatást adom: A korábbi döntés szerint az üzemeltetésben a Zöld Duna Kft. Nagyobb szerepet vállalt. A bérlői szerződések megkötése június 30. napjával tárgyévre lezárult. Természetesen, aki érkezik mint bérlő szerződünk vele május első napjáig terjedő szerződéssel. Új bérlőként a Fővárosi Műjégpálya és a Demokrata hetilap is megjelent, évi közel 2 millió forint bevétellel. A Műjégpálya hajóit a szabad kapacitásukban hasznosíthatja a MESZ! Eddigi bérhajó bevételünk már most meghaladja a évi bevételt. A Demokrata a bérleti díjon felül reklám felületet is biztosít a szövetségnek. A szerződések után több bérlőnk van, évi 130 belépő kártyát fogunk kiadni a telepen. A bevételek jelenleg kb. 6 millió forint bruttó összegben a versenyeztetés érdekében a MESZ MKB-s számlájára kerültek átemelésre! A telepen a konténer vizes blokkok üzemelnek. Tartósan a rendelkezésünkre állnak! A bontási törmelék elszállítása elkezdődött. Az első 600 köbméter elszállítása megtörtént. A terület rendezése kapcsán a homogén anyag területen való elterítése - a sétány alap terítése- megtörtént. A keveredett sitt válogatása folyamatban van, a faháncs elszállítása a válogatást követően megtörténik. A maradó sitt elszállítása folyamatos lesz, őszre az utolsó kupac is elkerül a telepről. A bontott tégla, cserép raktározása megtörtént/megtörténik. A megvásárolt stég felújítása és használható állapotban való beüzemelése szeptember végéig megtörténik. A vízállás és a stég műszaki állapota, mérete a mozgatásának korlátokat szab! Az épületek tervezése a korábbi koncepcióhoz képest módosult. Az önkormányzat kérése szerint a rendezési tervtől eltérő épület elhelyezést kértek. A tárgyalások eredményeképpen a Pesterzsébeti Önkormányzat vállalta, hogy a MESZ számára megtervezi a szállás és a kiszolgáló épületeket igényeink szerint. Ez körülbelül 7 millió forint ÁFA összegű költséget jelent a részükre. A terület csatorna hálózatának rendbe tételét elvégeztük. Az új szerződéseket az FCSM-el megkötöttük. Ennek elismeréseként, értve ez alatt, hogy az önkormányzati engedély nélküli rákötés ellentételezéseként az önkormányzat 2.2 millió forint + ÁFA összegű számla beszámítást fogad el a MESZ-től. A területen a purator műtárgy teljesen használhatatlan állapotban van. Ennek kiváltása az önkormányzat feladata. Egyeztetések folynak a végrehajtásról. Az ősz folyamán a terület megtisztítása után parkosítás és a szálláskonténerek elhelyezése és a területen a további sportpályák helyének kialakítását tervezzük. Ezek kivitelezése 2012 tavaszig folyamatosan valósul meg. Az előterjesztés pénzügy hatása és fedezete: Forrást nem igényel az előterjesztés. Határozati javaslatok: 1./ Az Elnökség a tájékoztatást tudomásul veszi. Budapest, augusztus hónap 1. nap Dr. Mitnyan György előterjesztő

18 2.sz. melléklet Pesterzsébeti vízibázis éves beszámoló

19 ÉVES BESZÁMOLÓ AZ ERZSÉBETI BÁZISRÓL ÉS TÖBBI MUNKÁKRÓL Tűzkár ügyintézése: a meglevő helyreállítási ajánlat használhatatlan volt. Szakvállalkozóval költségvetést készíttettem 2010 dec és a kiegészítő munkákkal MESZ jóváhagyás után 2011 tavasz benyújtottam Önkormányzat felé. Beruházási osztály elfogadta és továbbította Biztosítójuk felé, aki részben és áfa nélkül fogadta el. Közben saját létszámmal elvégezhető munkákat megcsináltuk. A kért ajánlat kibontásokat elvégeztem, szóbeli információ alapján Biztosító ezt 2011 nyarán teljesen elfogadta, áfa nélkül. Közben kezdeméyneztem dr. Virágnál a MESZ és az Önk közti megállapodás megteremtését, hoyg azonnal kezdődhessen a munka a pénz meglétekor, illetve dr Kerschnek küldtem egy vállalkozói szerződés javaslatot, szintén a gyorsítás miatt. Fontos, hogy a saját hatáskörben már elvégzett munkák is térítve legyenek. Stégek ügye: mederhasználati díjat minket terhel, részletfizetési és méltányossági díjcsökkentést kérelmeztem,előbbi járt csak sikerrel. A magánstégek tulajdonjog-átruházása nem zárult le, minden tulajdonossal ügyintézésben-alkuban-szerz aláírásban állunk. Műszaki állapotfelmérést 2011 márc elvégeztem, karbantartásuk új üzemeltető óta folyamatban. Gazdátlan nagy hajók: NKH adatbekérés után a leveleket előkészítettem a tulajdonosoknak, ebben részletezve a jogcímeket és a követelésünk összetételét. Ebben és a többi témában is döntő szakmai segítségként veszem igénybe jogászunk közreműködését. Gazdátlan büfé-konténer: Integrit nyilvántartásából nyert tulajdonosnak levél ment, válaszul megírta, hogy már eladta, de nem árulta el, kinek. Egyéves bérleti évfordulónk letelt a bázison, mienk. Csatornázási ügyek: 2010 decemberében végzett feltárásom szerint az Integrit Kft. által 2004-ben megterveztetett és ügyvezető által nyilatkozott azonos kivitelezés megtörténte nem fellelhető. A belső csatornák részlegesen készültek el. A jelentkező többletköltségeinket 2011 tavasszal levélben jeleztünk Önk felé. Közcsatornára rákötések megtörténtek, de a közmű felé Önk nem rendezte a jogviszonyt május kezdettel szerződés alapján FCSM megkezdte felénk a számlázást. (3 vízóra alapján 3 csatorna szerződésből Önk még egyet nem küldött meg részéről aláírva, erre várok, többi fél aláírta) Purator műtárgy jogviszonya rendezetlen, műszaki problémákat okoz, Önk tud az ügyben lépni, ezért ismét újabb levelet fogalmazok. FCSM javaslatára a felette levő hálózatra Önk hozzájárulásával kamerás vizsgálat történt, eredményt még nem kaptam. Víz-közmű: mindhárom vízórára 2010 óta közüzemi szerződéssel rendelkezünk. Egy azóta leszerelt vízóra Vízművek admin hibájából nevünkre volt írva, kb 39eFt jóváírást folyamatosan reklamálom. V.18. alatti vízóránkon életszerűtlen fogyasztást tapasztaltam, reklamációm (máj) után cseréje (aug) és laborvizsgálata (szept) történt, eredméynt nem kaptam. Az érintett víz és csatorna számlákat folyamatosan visszaküldtem közművekhez. Egyidejűleg Perlaki úron keresztül a biztosítói bejelentést is megtettem a káreseméynünkre. Hullám területen dunavízzel locsolunk, jövőre a Házirendbe is bekerül a (csatornadíjjal is terhelt) drága csapvízzel locsolás tilalma. Áram-közmű: 2010 nyarán félbeszakadt a mérőórák névátírása, de 2011 tavasszal megtörtént. Az egyévnyi fogyasztást tartalmazó szlát visszaküldtem, mert rendszerhasználat többletet tartalmazott a késedelmes átírás miatt. Válaszul küldtek egy 2010 nyári levelet, amiről nem tudtam. Részletfizetési kérelmet megismételtem, arra válasz (vagy felszólítás) nem érkezett. A rész-szlák jogosak, a fajlagos fogyasztás alapján. Télen éjjel a kabinok áramellátása le lesz kapcsolva, indoklás a javaslati emben volt, ezzel is csökkentjük az indokolatlan áramfogyasztást. Evezős energia-flotta első állomása az áram. Minden tenderező cég azonos sikerdíjjal dolgozik, elnökség nem fogadta el az előterjesztést (helyette cafeteriával foglalkozó cég elérhetőségét kaptam), így csak önálló üzletkötő ajánlatával dolgozhatok, ezt május óta nem tette meg, ma is e hétre ígérte. A flotta iránt tettekkel érdeklődés= 4 klub. Gáz-bekötés után a vételezés 2010 dec megtörtént. A közvetlen fizető tisztázása után a közüzemi szerződés aláírva.

20 Gáz-bekötés után a vételezés 2010 dec megtörtént. A közvetlen fizető tisztázása után a közüzemi szerződés aláírva. Bérlői szerződések: a bérlőkkel való ügyintézésben ideiglenesen 2010 okt-től 2011 áprilisig működtem közre aktívan, illetve azóta is az első lépésben. A szerződésben és a házirendben a közös tapasztalatok szerinti módosításokat tettem. Néhány használó kiemelése után helyreáll a rend. Csónakházak pontos polctérképe készült, amit folyamatosan karbantartok. Folyamatosan kerülnek elő feledékeny tulajdonosok, de mint a tavalyi leltárra kiderült, 90 db feletti hajót örököltünk a bérleti jogviszonyunkban. Bázis cash-flow-t 2011 jan készítettem először. A táblázat szerint a bérlői bevételek nem fedezik a közüzemi és üzemletetői számlák költségét. Éves hajótárolási és kabinbérlők, valamint napi hajóhasználók mellett bevételi forrás lehet a 2010-ben részlegesen felújított kabinsor fűtési idényen kívüli diákszálló minőségben kiadása. A bútorozási tervet és költséget 2011 márc készítettem. Beruházási terv: az Önk szerződés és a meglevő alapadatok (előttem már be lett adva a többfunkc épület eng terve) alapján vonalas ütemtervet és költségütemezést készítettem 2010 nov. Közben 2011 tavaszon új tervezési koncepció igénye merült fel. A kerületi rendezési tervet Önk módosíttathatja, nem tudok ennek elindulásáról. Az elfogadtatott fapótlási terv, az ingatlankataszteren szereplő betongarázsok áthelyezése és minden más bejelentési kötelezettséget dokumentálva megtettünk Önk felé. Hídépítő konténerei 2010 nov elején érkeztek, Önk részére is bejelentésre kerültek. A sirály területen levő vizesblokk bekötése is megtörtént, ebben hosszú fennakadást okozott az Integrit nyilatkozatával ellentétben nem megvalósult belső csatornahálózat. Téli edzőtábori konténerváros-ra javaslatomat és (pontosításra vonatkozó kérdést)az igény felmerülésekor tettem meg, párhuzamosan szöv kap-nak is elküldve. Kijelölt szövetségi edzővel e héten folytatom az egyeztetést, mely után a rajz születhet. FEC-MTK területrendezés: 2011 januárban bejárást tartottam a klubok képviselőivel. Az érintett fél az MTK, hiszen a FEC területe elegendő a működéséhez. A MESZ által felajánlott többször tört vonalú területen MTK nem tud többletet nyerni. Ismerve a MESZ pénzügyi lehetőségeit, javasolom új terület meghatározását, egyetlen érintett szobabérlőt kellene áthelyezni, valamint a csónakgarázsok áthelyezését használó költségébe lehetne sorolni, a VIP ház vonaláig használható és szépen karbantartva kötelezettséget előírni a használati szerződésben. Üzemeltetés: Az első üzemeltető nem jó-gazda módjára dolgozott. Az 2010 évi építési-javítási munkákat felülviszgáltam, (xls: 2011 nov), nem érték el a havi számlájukban erre előirányzott összeget. A munkalapokon elrendelt feladatokat nem valósították meg. Karbantartási tervet készítettem. A 2011 nyári üzemeltető váltás látványos ereményt hozott és az üzemeltető cégnek fizetett költség is jóval alacsonyabb az megelőzőnél. Kikötő rend az Integrit által készítettet vittem a bázisra. Tűzvédelmi szabályzatot szintén tőlük másoltam. Érintésvédelmi és tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat (Integrit által készített) érvényessége lejárt. Költségük a régi vizsgálatok adatai alapján kb 400 e Ft. Szükséges a jelenlegi szabványoknak nem megfelelő elektromos hálózat ütemezett alapszintű igényű cseréje, mely az építőmesteri szerkezetekhez hasonlóan a több évtizedes gondozatlanság-elodázás eredménye. Kerítés-építés elkezdődhet a kb 40 ezer bontott-tisztított téglából, amint rendelkezésre áll a beton-vas-habarcskőműves költségek fedezete, akár szakaszosan is. Csónakházak állapota: a több évtizedes karbantartatlanság okán halasztahatlan beavatkozásra szorulnak nov elkészült az 1-es (legrosszabb állapotú) csház faanyagvédelmi szakértői szakvéleménye, ez alkalmas arra is, hogy a másik kettő által igényelt kisebb beavatkozást meghatározzam. Mivel eddig külön anyagi forrás nem volt rá, az üzemeltetővel kívánom elvégeztetni a vegyszeres kezelést a 2-3-ason. A további károk és éeltveszély kiküszöböléséhez elengedhetetlen a tetők felújítása, jelenleg toldozgatva vannak, ezt javítani nem lehet. Ingyen

21 Csónakházak állapota: a több évtizedes karbantartatlanság okán halasztahatlan beavatkozásra szorulnak nov elkészült az 1-es (legrosszabb állapotú) csház faanyagvédelmi szakértői szakvéleménye, ez alkalmas arra is, hogy a másik kettő által igényelt kisebb beavatkozást meghatározzam. Mivel eddig külön anyagi forrás nem volt rá, az üzemeltetővel kívánom elvégeztetni a vegyszeres kezelést a 2-3-ason. A további károk és éeltveszély kiküszöböléséhez elengedhetetlen a tetők felújítása, jelenleg toldozgatva vannak, ezt javítani nem lehet. Ingyen referenciaként nem tudtam anyaggyártói közreműködést szerezni hozzá, csak szemtelen ár ígéretét. A továbblépéshez pénz szükséges. A kulturált használathoz fontos lenne mind3 házban aljzatbeton készítése. Javító-műhely bérlőnk tervezett területén a legrosszabb az 1-es csh állapota, az elkorhadt faelemek cseréje és a beázás megszüntetése előtt nem tudom átadni a műhelye kialakításra a területet. Hajó- és jármű-park: evezőshajók új beszerzése, régiek liciten eladása évente javasolt, konkrét eldöntését evezős szakmai vezetőre kell bízni, a leltárban vettem részt. Motorcsónak-testek: egykori hajóépítő kollégánk egy anyagmegrendelési listát nem tudott összeállítani. Az anyag költség motoronként kb 20eFt-ra tehető. Három külső vállalkozó pályáztatása folyamatban. Motorok: a gyártmány és az életkor nem indokolja ezt a gyakori meghibásodást. Éves szervízeltetésre 4 vállalkozó pályázott jan-tól üzemóra-naplót kell vezetnie minden használónak, erről szabályzat javaslatom megvan, gépelem (edzők). Az utánfutó-lakókocsi biztosítása és műszaki szemléje rendben. (Lakókocsi takarítása rendszeres) Autóknak az időszakos szervízelés elvégzése hasonlóan a csónakmotorokhoz döntően befolyásolja a használhatóságot,el kell végeztetni. Nem jármű, de a mérlegeink kalibrálása megtörtént, ezentúl is lesz rendszeresen. Jelenleg a 3-as csónakházból a motorcsónakok vízretétele 3-4 embert kíván. Akadályozó sínek felbontása és rámpa betonozás javaslataim elvetésre kerültek. Transit (HUG) térítésmentes és azon túli napokon igénybevétele tervezetten történt, kihasználtuk az 50 napot. Sitt-elszállítás: a bontási munkák során keletkező vegyes anyagot örökségül kaptam. Nagylelkű támogatónk csökkentette a mennyiségét. Evezősök (és mások) télen felhívásomra a fa részekből fűtésre sokat elvittek, a mennyiségben nem észrevető. MTK szakosztályvezető társtulajdonos 10 km-re levő péterimajori lerakóban. Alkalmatlan föld és darált sitt besorolású anyagot fogadhat be. Az egész mennyiségre ad ajánlatot várhatóan e héten szállítással és csak lerakóhelyi díj változatokban. A bontott cserép, nyílászáró kiválogatása 2010 ősz-tél történt. Honvéd-stég: a leszállítás 2011-ben vált esedékessé, a szerződés-kifizetés rendezése miatt. Zsilipnyitáshoz Bp-i mércén 220 cm, műszakilag 240 cm szükséges. Hónapokig nem áll rendelekzésre ez a vízszint, legutóbbi megfelelő a szegedi ob idejére esett, ezért kérésre az akciót lefújtam. Jelenleg zsilipnél 110 cm alatt állunk. Közúti szállításra tavasszal kértem ajánlatokat, nem találtam vállalót, 3R a szállításra 40eFt árat adott szóban, plusz a lakatos szétbontás, amit számolgat. Ezt fogom előterjeszteni.

22 3. sz melléklet a törmelék helyzetről én készített felvételek

23 4.sz. melléklet Kimutatás a pesterzsébeti projektről

24

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/676-28/2011 ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Búza Lakásszövetkezet 2014. év gazdálkodásáról és az Igazgatóság tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. A Búza Lakásszövetkezet 2014. év gazdálkodásáról és az Igazgatóság tevékenységéről BESZÁMOLÓ A Búza Lakásszövetkezet 2014. év gazdálkodásáról és az Igazgatóság tevékenységéről Az Igazgatóság fő feladatait a Közgyűlés 2014. évre elfogadott határozat végrehajtása mellett a lakásszövetkezet

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2014. február 12. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: dr Hajducsek-Láposi Enikő gazdálkodási ügyosztályvezető Tisztelt

Részletesebben

Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet 10.2. B E S Z Á M O L Ó A MEGSZŰNT KÖZPONTI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZETEKKEL KAPCSOLATOS EKI TEVÉKENYSÉGRŐL

Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet 10.2. B E S Z Á M O L Ó A MEGSZŰNT KÖZPONTI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZETEKKEL KAPCSOLATOS EKI TEVÉKENYSÉGRŐL Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet 10.2. B E S Z Á M O L Ó A MEGSZŰNT KÖZPONTI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZETEKKEL KAPCSOLATOS EKI TEVÉKENYSÉGRŐL 1 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS 1. Feladatleírás 2. Jogi háttér

Részletesebben

T I L K OKTATÁSI ÉS TANÁCSADÓ BT. Levélcím: H-7622 Pécs Jogász u. 2. Telefon: +36 70 504-40-34 E-mail: tilk.peter@ajk.pte.hu

T I L K OKTATÁSI ÉS TANÁCSADÓ BT. Levélcím: H-7622 Pécs Jogász u. 2. Telefon: +36 70 504-40-34 E-mail: tilk.peter@ajk.pte.hu 1 Feladat-ellátási és finanszírozási modell Tolna Város hivatalának szervezetfejlesztésével kapcsolatban (intézményi összehasonlítás más önkormányzatokkal) 2014 T I L K OKTATÁSI ÉS TANÁCSADÓ BT. ÉS KONZORCIONÁLIS

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/79-11/2007. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 4/2014. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. március 26. napján megtartott R E N D E S K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1 Fertőd Város

Részletesebben

K O P I N T - D A T O R G Zrt.

K O P I N T - D A T O R G Zrt. 2. sz. melléklet K O P I N T - D A T O R G Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2010. december. 31. Budapest, 2011. április 15. Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4 1.1. A Számviteli Politika... 5 1.2. A számviteli alapelvek...

Részletesebben

Zárszámadó küldöttgyűlés

Zárszámadó küldöttgyűlés Zárszámadó küldöttgyűlés 214. május 28. Napirend: 1. Az igazgatóság beszámolója a 213. évi munkáról. 2. A Felügyelő Bizottság beszámolója. 3. A zárszámadás, a mérleg és eredmény kimutatás elfogadása. 4.

Részletesebben

Befektető-védelmi Alap JELENTÉS a Befektető-védelmi Alap 2012. évi tevékenységéről 2013. május

Befektető-védelmi Alap JELENTÉS a Befektető-védelmi Alap 2012. évi tevékenységéről 2013. május Befektető-védelmi Alap JELENTÉS a Befektető-védelmi Alap 2012. évi tevékenységéről 2013. május 2 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETŐ... 3 II. A BEFEKTETŐ-VÉDELMI ALAP SZABÁLYOZÁSA... 5 1. A JOGI SZABÁLYOZÁS...

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10 i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10 i rendkívüli ülésére 13. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10 i rendkívüli ülésére Tárgy: Beszámoló az Állami Számvevőszék vizsgálata alapján

Részletesebben

2013. Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás. Bevezető

2013. Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás. Bevezető 2013. Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás Bevezető Társulás elnökeként volt szerencsém az elmúlt időszakban közelebbről megismerni több mint száz település közszolgáltatási

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. április 25-i rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. április 25-i rendes nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-8/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. április 25-i rendes nyílt üléséről Rendeletek: 14/2012.(IV.25.) 15/2012.(IV.25.) 16/2012.(IV.25.) A 2011.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1.

SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2012. szeptember 4. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület

Részletesebben

2013. április 24. Rendes / nyílt ülés. Határozatok: A jegyzőkönyvvezetőről, és a tervezett napirendi pontokról

2013. április 24. Rendes / nyílt ülés. Határozatok: A jegyzőkönyvvezetőről, és a tervezett napirendi pontokról 588-8 /2013. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. április 24. Rendes / nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 76/2013.(IV.24.) 77/2013.(IV.24.) 78/2013.(IV.24.) 79/2013.(IV.24.) 80/2013.(IV.24.)

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! A világban zajló gazdasági válság, a Magyarországon tapasztalható válság jelenségek, a gazdasági visszaesés, az ország pénzügyi helyzetéről hallható információk, az önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-irendes ülésére. Városgazdálkodási Bizottság Humán Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-irendes ülésére. Városgazdálkodási Bizottság Humán Bizottság 25. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-irendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2014. évi gazdálkodásának

Részletesebben

Nonprofit Zrt. Fax: 292-3233 - 5 7. cégjegyzékszám VÁROSGAZ I. KERÜLET ZDA XVIII

Nonprofit Zrt. Fax: 292-3233 - 5 7. cégjegyzékszám VÁROSGAZ I. KERÜLET ZDA XVIII Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Központi telefonszám: 292-0258 Székhely: 1181 Budapest, Üllői út 423. Fax: 292-3233 Postacím: 1675 Budapest, Pf. 97. Ügyfélszolgálat: 06-30-549-6922 Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Az ellenőrzés részletes megállapításai

Az ellenőrzés részletes megállapításai Az ellenőrzés részletes megállapításai Megbízás A Magyar Triatlon Szövetség 2013. november 19-én megbízási szerződés keretében megbízta a Bilanc-Audit Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-t 2010-2012. évekre

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. április 26-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról

JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. április 26-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. április 26-i ülésére A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról Képviselő-testület 26/2007. (I. 25.) KT számú határozat (Határidő: 2007.02.28) Tárgy: A szerződések

Részletesebben

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke tisztelettel meghívja Önt a bizottság

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke tisztelettel meghívja Önt a bizottság 1 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 MEGHÍVÓ Gyomaendrőd

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2012. február 29-i ülésére. Tárgy: Szentgotthárd Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési rendelet-tervezete

Előterjesztés a Képviselő-testület 2012. február 29-i ülésére. Tárgy: Szentgotthárd Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési rendelet-tervezete Előterjesztés a Képviselő-testület 2012. február 29-i ülésére Tárgy: Szentgotthárd Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési rendelet-tervezete Tisztelt Képviselő-testület! Szentgotthárd Város Önkormányzata

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzat

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Füzesgyarmat Város Önkormányzat 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058., 491-401. Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu. Előterjesztés Füzesgyarmat Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről iktató szám: 6238-13/2013 Jegyzőkönyv Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó tér 2 I. Tanácskozó Ideje: 2013. 04. 17. Jelen vannak:

Részletesebben

Szerződés vagyongazdálkodási feladatok ellátására

Szerződés vagyongazdálkodási feladatok ellátására 6 Szerződés vagyongazdálkodási feladatok ellátására amely egyrészről Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat (székhelye: 1082 Budapest, Baross u. 63-67., képviseli: dr. Kocsis Máté polgármester,

Részletesebben

Gazdálkodási szabályzat

Gazdálkodási szabályzat Gazdálkodási szabályzat ( A z M V S Z e l n ö k s é g e e l f o g a d t a a 2 8 / 2 0 1 3 ( 0 4. 1 6. ) s z. h a t á r o z a t á v a l, h a t á l y o s 2 0 1 3. 0 4. 1 6. n a p j á t ó l ) Budapest, 2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2015. február 5. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2015. február 5. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről. Halmaj Község Képviselő-testülete EGYÜTTES NYÍLT Szám:7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2015. február 5. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Mertusné Varga Katalin képviselõ. Csorba Tibor képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Mertusné Varga Katalin képviselõ. Csorba Tibor képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2009. május 14-én 13.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. november 27-én 16.30 órai kezdettel megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. november 27-én 16.30 órai kezdettel megtartott üléséről ALSÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 14 /2014. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. november 27-én 16.30 órai kezdettel megtartott üléséről Az ülés

Részletesebben