Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés"

Átírás

1

2 Képzési formák Hatosztályos gimnázium Négyosztályos gimnázium Szakközépiskolai képzés (kertész- és növényvédelmi technikus, bor és pezsgőgyártó technikus 4+1 év)

3 A gimnáziumi képzés eredményei Célja, hogy felkészítse diákjainkat a felsőoktatásban való továbbtanulásra ben a 119 érettségizőnkből 38-an tettek legalább egy emelt szintű vizsgát. Felvételi eredmények: a 2011-ben érettségizettek közül jelenleg 76 fő tanul tovább főiskolán, egyetemen

4 Emelt szintű érettségi 2011.

5 Specializációs, fakultációs órák történelem matematika kémia fizika magyar nyelv és irodalom biológia nyelv (német, angol) földrajz informatika testnevelés

6 Érettségi, 2011.

7 Szakközépiskolai képzés A szakközépiskolában érettségizett 28 főből 22 iskolánkban folytatja tanulmányait, hiszen a technikusi képesítő vizsgát csak a 13. évfolyam elvégzése után szerezhetik meg. Érettségi vizsga után hat lány szakmamódosítás mellett döntött ők gyermekgondozói, titkárnői vagy kozmetikusi képesítést adó iskolákban tanulnak tovább.

8

9

10

11

12

13

14 Versenyeredményeink Tanulóink rendszeresen és eredményesen szerepelnek a különböző tanulmányi, sport, kulturális és művészeti versenyeken, melyek közül az előző tanév kapcsán a következőket emelném ki (a korábbi évek versenyeredményei is megtalálhatóak iskolánk honlapján - az Iskolánkról menüpontnál ) :

15 Petőfi nevét viselő középiskolák országos találkozóján rajzpályázat 1. helyezés: Opauszki Fanni 10.C osztályos tanuló Petőfi nevét viselő középiskolák országos találkozóján szavalóversenyen 3., énekversenyen pedig 1. helyezés: Márkó Ákos 9.B osztályos tanuló Országos szövegértési és helyesírási versenyen 14. helyezés: Szenohradszki Adél 8.A osztályos tanuló Olvass velünk! országos versenyen 14. helyezés: Ványi Ildikó, Magyar Barbara és Csvila Johanna által alkotott 8. A osztályos csapat Országos kémiaversenyen (Delta) 4. helyezés: Kuti Annamária, Sávics Zoltán és Ungvári Péter 11. A osztályos tanulók csapata (A verseny részeként írt ~száz dolgozat közül az Élet és Tudomány című folyóirat 2011/21. számában tanítványunk, Ungvári Péter esszéjét közölték le.) Savaria Floriade; 2010-es nemzetközi fiatal virágkötők versenyén asztaldísz kategóriában 1., összesítettben 4. helyezés: Czeffer Dóra 11.E osztályos tanuló A Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjén 2. helyezés: Gyurján Attila 1/13. osztályos tanuló Az európai borásziskolák tanulói részére Würtzburgban rendezett németországi versenyen a második legeredményesebben szereplő magyar diák Kiss László, 1/13 osztályos tanuló volt, aki ezért az eredményéért a Vidékfejlesztési Minisztérium elismeréseként egy spanyolországi jutalomutazáson vehetett részt.

16 Tanórán kívüli tevékenységek ECDL-es vizsgára felkészítés és vizsga helyben Szakkörök (tehetséggondozás, nyelvtanulás) (Színjátszókör, diákújság) Sportkörök (futball, kézilabda, kosárlabda, torna) Túrák és versenyek Külföldi cserekapcsolatok Virágkötészet Vöröskereszt DÖK

17 Színjátszóink

18 Focistáink

19 Jótékonysági koncert

20 Audiovizuális emlékgyűjtés

21 Gólyaavató

22 Farsang

23

24 Pilisi kirándulás

25 Szüret

26

27 Olaszország, borásziskolák versenye

28 Diákjaink Németországban (17 éves cserekapcsolat)

29 Erdély

30

31

32 Hollandia

33

34 Görögország, 2011.

35

36

37 Kenutábor

38 Tájékozódási túraverseny

39

40 Ausztria, sítábor

41 Diákok írták Foglalkozni kezdett a környezetvédelemmel Sok lehetőség van a sportolásra Viszonylag jó tanári kar, bár semmi sem lehet tökéletes Szép az iskola és a környezete Teljesen másképp kezelnek minket, mint az általános suliban, ott tutujgattak, itt pedig felnőttesebben Gólyabál love Tetszik, hogy pár termet felújítottak, csak nem a miénket. Klíma, télen pedig meleg van a tantermekben, annak ellenére, hogy drága a fűtés Egyre több modern eszköz segíti és teszi érdekesebbé a tanulást. Van lehetőség arra, hogy külföldre utazzunk. Rendszeresen van újítás a suliban Minden szünetben szól a zene, és ettől jó hangulat lesz. Van téli sítábor.

42 S ami nem tetszik: Sokszor nincs wc - papír Rövidíteni kellene az iskolában tartózkodás időpontját Nem szeretek korán kelni. Sok időmet veszi el az iskola. Azért írták be a bukást, mert nem volt beírva az ötösöm 2 héttel a felelés után Kémkednek utánunk a facebookon Büdös van az öltözőkben.

43 A jelentkezés feltételei: Felvételi vizsga nincs Hozott tanulmányi eredmények átlaga alapján Jelentkezési határidő: február 17.

44 Felvétel rendje: Az iskolába jelentkezőket az általános iskola utolsó előtti évfolyamának év végi és utolsó évfolyamának félévi érdemjegyei alapján rangsoroljuk. A jelentkezők előnyben részesülnek, ha eredményesen vesznek részt az intézményünk által szervezett tanulmányi versenyeken.

45 További információk: 78/ (13-as mellék)