Melegség és Média Kutatás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Melegség és Média Kutatás"

Átírás

1 Melegség és Média Kutatás Colorful Circles World 2013 Közösségi Élet Fejlesztése Közhasznú Alapítvány Colorful Circles World munkacsoport

2 Köszöntjük Melegség és Média Kutatásunk lezáró, kerekasztal beszélgetésén. Sokan, sokféleképpen, sok mindent gondolunk akkor, amikor azt halljuk, homoszexuális. A mai társadalomban egyre jobban elfogadottá válik, ha valaki nem a többségi társadalomnak megfelelő identitással, szexualitással vagy egyéb, különbséget mutató jeggyel rendelkezik. Elfogadottabbá, de nem elfogadottá. A tömegkommunikáció szerepe a társadalom megítélésében az egyik legbefolyásolóbb tényező. Induljunk hát egy utazásra, nézzük meg, milyen a helyzet ma Magyarországon, hogyan játjuk ma a melegeket! Ezen tájékoztatófüzet kapaszkodó lehet az elhangzott számadatok megértésében, de akár ötletet is adhatnak egy kérdéshez, észrevételhez. Kérjük, ha valami eszébe jutott, megkérdezné vagy hozzászólna, tegye bátran. Mindenekelőtt mindenkinek nagyon köszönjük, hogy kitöltötték a kérdőívet! Az alábbiakban kérdésenként megnézhetitek a végeredményt, valamint hogy egy kicsit érdekesebbé tegyük megnéztük, a heteroszexuális válaszadók véleménye mennyiben tér el. 2 O l d a l :

3 Kitöltők életkori eloszlása: 1% 23% 18 év alatt 18 év és 30 év között 30 év felett 76% Hasonló volt az életkori eloszlás a heteroszexuális és az LMBT kitöltőknél. Mint láthatjátok, a legtöbben a év közötti korosztályhoz tartoznak, de volt 18 év alatti és 30 feletti személy is. A heteroszexuális kitöltőknél ez az arány annyiban különbözik, hogy ott csak 18 év felettiek töltötték ki a kérdőívet, közülük 9% erősítette a 30 felettiek táborát. 3 O l d a l :

4 A kérdőív kitöltőinek nemi elosztása 3% 44% 53% Férfi Nő Nem adott választ A nemi arányokat tekintve már sokkal nagyobb az eltérés. Itt látszik, hogy az összes eredményt nézve több férfi válaszolt a kérdéseinkre, mint nő, ha viszont csak a heteroszexuálisok válaszait nézzük, a nők sokkal nyitottabbak voltak a kérdőív felé, a válaszadók mindössze 37%-a férfi. 4 O l d a l :

5 A kérdőív kitöltőinek szexuális beállítottsága 1% 5% 14% 29% Heteroszexuális Leszbikus Homoszexuális 36% 15% Biszexuális Transzszexuális Nem tudja/nem válaszol 5 O l d a l :

6 LMBT témák megjelenésének gyakorisága a különböző médiumokban 79% 1% 8% 9% 3% Nyomtatott sajtó Televízió Rádió Internet Egyéb médium Milyen médiumokat használ / kísér rendszeresen figyelemmel? 42% 16% 22% 20% Nyomtatott sajtó Televízió Rádió Internet 6 O l d a l :

7 A fent említett médium(ok) közül melyikben olvas/lát legkevesebbet LMBT témáról? 2% 40% 31% Nyomtatott sajtó Televízió Rádió Internet 27% Az internet az első két kategóriában (legtöbbször használt; legtöbb LMBT-hírt közvetítő) magasan nyert a többi médiummal szemben, ezt talán nem is kell magyaráznunk; ez az eredmény nem is különbözik feltűnően a heteroszexuális kitöltőknél sem. Véleményetek szerint a rádió közvetíti a legkevesebb témába vágó hírt, ez talán annak is köszönhető, hogy manapság ahogy a válaszaitokból is látszik ez a legkevésbé használt médium. 7 O l d a l :

8 Milyen típusú műsorokban találkozik leggyakrabban LMBT témával? 3% 3% 14% 1% 24% Hírek Sorozatok 7% Talk Show 48% Tehetségkutat ó Valóság Show Videóklipp Nem meglepő módon ebben a kérdésben a válaszoknak majdnem a fele a sorozatokat említette meg. A heteroszexuális kitöltőknél ez az arány 40%, míg a híreket 22% választotta. A különbséget az okozta, hogy a csak heteroszexuális válaszokban a talk show és a videóklip is 13-13%-ot kapott. 8 O l d a l :

9 Legismertebb LMBT személyek 7% 6% 6% 17% Steiner Kristóf Elton John Ricky Martin Neil Patrick Harris 7% 12% Alföldi Róbert Ellen Degeneres 10% 11% 12% 12% Ian McKellen Oláh Ibolya Lady Gaga Lakatos Márk Erre kérdésre kaptuk talán a legtöbb választ, rengeteg név többször előfordult. Érdemes megemlíteni, hogy az első három helyen (a második helyen holtversennyel) csak férfiak szerepelnek. Steiner Kristóf, Elton John, Ricky Martin, Neil Patrick Harris és Alföldi Róbert, a nők közül a legtöbb szavazatot Ellen DeGeneres kapta. A heteroszexuális kitöltőknél az eredmény nagyjából százalékos arányban is megegyezik. 9 O l d a l :

10 Legismertebb LMBT sorozatok 10% 10% 14% 14% 17% 35% Fiúk a klubból Így jártam anyátokkal Grace Klinika Two World Happy Ending Glee Ennél a kérdésnél történt egy kis elcsúszás. Második legtöbb szavazatot kapta az Így jártam anyátokkal, ami nem LMBT-sorozat, hiszen nincs benne állandó LMBT-karakter, csak LMBT-színész. A heteroszexuálisoknál ez a sorozat kapta a legtöbb voksot, míg az itt első helyen végző Fiúk a klubból című sorozatot 13% említette meg. Ami még rendkívül érdekes volt, hogy a heteroszexuális válaszadók 45%-a azt válaszolta, nem követ semmilyen sorozatot, amiben van LMBT-karakter. 10 O l d a l :

11 Legismertebb LMBT témájú filmek 8% 8% 8% 7% 7% 30% 32% Túl a barátságon Imák Bobbyért Milk C.R.A.Z.Y Loving Anabelle Hétvége Mambó Olasz Módra Általánosságban a legtöbben a Túl a barátságon című filmet ismerik, legnagyobb arányban a heteroszexuálisok (59%). A második helyen az Imák Bobbyért végzett a heteroszexuálisok körében is, ami érdekes, szemben a Túl a barátságon cíművel, mert kevésbé ismert általában. 11 O l d a l :

12 Legutolsó LMBT hír, amiről tudomása van 12% 5% Melegházasság LMBT Történeti Hónap LMBT személy halálhíre 83% A heteroszexuális válaszadóknál a legújabb hír, amit a legtöbben említettek, az azonos neműek házasságával kapcsolatos hírek voltak, ahogy az egyik válaszadónk írta: Angliában házasodhatnak a buzik, valamint említették a Franciaországban történt engedélyezését is az azonos neműek házasságának. A heteroszexuális válaszadók körében ugyanakkor ismeretlen volt az LMBT Történeti Hónap. A meleg felvonulást volt, aki, mint az általa hallott legutolsó hírt írta. 12 O l d a l :

13 Mennyire valós az LMBT kép a médiában A válaszokat tekintve hasonló eredmények születtek, egyaránt a 4 és 5 érték volt a leggyakoribb (19-19 %) 13 O l d a l :

14 Az LMBT személyeknek a médiában: 4% 4% 17% 75% Többet kellene szerepelnie Kevesebbet kellene szerepelni Egyáltalán nem kellene szerepelni Nem tudom/nem válaszolok Általános tendencia a válaszadók körében, hogy az LMBT embereknek többet kellene szerepelniük a médiában. A heteroszexuálisok körében 19% gondolta úgy, hogy nem, illetve kevesebbet kellene megjelenniük a médiában. 14 O l d a l :

15 LMBT személyek nemi elosztása a médiában 10% 12% 78% Több a meleg férfi, mint a leszbikus nő Több a leszbikus nő, mint a meleg férfi Nem tudom/nem válaszolok Erre a kérdésre adott válasz szinte teljes mértékben megegyezett az összes kitöltő és a csak heteroszexuális kitöltők körében. 15 O l d a l :

16 Külön LMBT műsor a médiában 22% Fontosnak tartja Nem tartja fontosnak 78% A heteroszexuális válaszadók nagyobb arányban (33 %) gondolták, hogy nem tartják fontosnak, hogy külön LMBT műsorok legyenek a médiában. 10-es skálán, akik fontosnak tartották, azok 9-10-es értéket adtak meg legtöbben, akik az ellenkező véleményen voltak, azok pedig 1-3-as értéket adtak meg. 16 O l d a l :

17 Kutatásunk részeként felmértük, véletlenszerűen mit találhat egy személy, ha az interneten melegek után keresne információt Velvet.hu Paris Hilton Ők a legkanosabbak a világon. A legtöbbjük biztos AIDS-beteg. Én nagyon félnék, ha meleg férfi lennék, hiszen ebbe a betegsége bele is lehet halni. Index.hu - A melegek kiszúrására képzik a maláj tanárokat Velvet.hu Az amerikai ázsiai-fúziós konyhájáról híres Amber Village étterem kitiltott egy azonos nemű párt, mert az ő jelenlétük ártott a Feng Shuinak. Barrett Greene és Thomas Eng esküvőjét szerette volna megülni az étteremben, 750 dollárnyi foglalót is utaltak, de pár nappal később a főpincér visszamondta a foglalást arra hivatkozva, hogy egy meleg esküvő zavarná az energiák áramlását írja a New York Magazine. MTI - Spongyabob Kockanadrág, a világ legismertebb szivacsa homoszexuális, állítják az Ukrajna erkölcsi állapota felett őrködő nemzeti bizottság tagjai Sport365.hu - Ország-világ előtt állt ki homoszexuális társai mellett az angol válogatott focista Hirado.hu - "Egy homoszexuális nem lehet egy olyan leendő muzulmán állam miniszterelnöke, mint Belgium" Index.hu - Batman és Robin is homoszexuális lehet 17 O l d a l :

18 Velvet.hu - Szabó Győző és Kovács Patrícia ajánlja a Budapest Pride fesztivált Index.hu - Obama kiállt a melegházasság mellett Kuruc.info - Mindannyiunk őszinte örömére ismét megrendezték fővárosunkban a betegesen exhibicionista nimfománok, szadomazochisták, transz, - metro, - bi, - homo, - és még a Jóisten tudja, milyen szexuálisok felvonulását a jobb sorsra érdemes Andrássy úton. Azok a reménytelenül begyepesedett ókonzervatívok, akik a szép vasárnapi délutánon esetleg fagyizni mentek volna a ligetbe gyermekeikkel, megismerkedhettek a szülői feladatok közelmúltig ismeretlen szegmensével. Kevesen tudnának ugyanis egy 5-6 éves gyerek számára emészthető választ adni arra a kérdésre, hogy a táncoló bácsikon miért van bőrtanga Egészen nyugodtan lehetnek elfajzott, beteges, torz lelkű szörnyetegek, még titkolniuk sem kell, hiszen mindig van egy portál, ahol társakra lelnek, és minden évben egy nap, amikor büszkén vonulhatnak végig a fővároson gyermekeik szemét takargató családok arcába röhögve. Aztán persze lehetnek olyanok is, amilyennek a média szeretné láttatni őket: normális átlagemberek, akik valóban csak abban különböznek a többitől, hogy otthon mást csinálnak lámpaoltás után. Csakhogy ilyet a homárparádén és a homárportálon nem sokat látunk... kuruc.info - Olvasó: legyen büntetendő a homokos-reklám! 18 O l d a l :

19 Az, hogy valaki -egyéni életvitelébõl, életmódjából, esetleg hormonális eltérések okán- úgy érzi, hogy a saját neméhez vonzódik, nem túl gyakori dolog, és olyan kaliberû embereknek, mint pl. Thomas Mann, Truman Capote, George Michael vagy Giorgio Armani hellyel-közzel el is nézhetõ, tekintve, hogy más területen sokat tettek le az asztalra. velvet.hu - Már ikonja is van a Facebookon a leszbikus- és melegházasságnak. A közösségi oldal egyik alapítója, Chris Hughes profilján jelent meg először a két férfi ikon június 30-án. kuruc.info - Kit érdekel, hogy némelyik beszélő szénvegyület büszke arra, hogy nem normális?! Kérem tisztelettel, a Lipótmezőn ápoltak egy része is büszke volt arra, hogy ő a Bonaparte. A Lipóton az eszükkel volt baj szegényeknek ám ezeknek az ágyékukkal át mindenükkel. Azután persze következik a lelki tévelygés is ezzel együtt. Aki büszke arra, hogy ő más, mint a többi egészséges(!) ember, akik ép nemi hovatartozási tudattal élnek, arról nincs mit beszélni. Köszönjük, hogy részt vett rendezvényünkön. Reméljük legközelebb is viszont láthatjuk. Colorful Circles World munkacsoport 19 O l d a l :

20 Közösségi Élet Fejlesztése Közhasznú Alapítvány Colorful Circles World Munkacsoport 6720 Szeged, Vörösmarty utca em. 3.ajtó Munkacsoportunk telefonszáma: CCW Központi szám: 62/ Honlap: Számítunk Rád, mert így kerek a világ 20 O l d a l :

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2013 Copyright @ 2013 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával idézhetőek. Címünk:

Részletesebben

Megvásároljam, vagy sem?

Megvásároljam, vagy sem? KUTATÁSI JELENTÉS Némethné Tömő Zsuzsanna Kovács Zsuzsanna Megvásároljam, vagy sem? Mi befolyásolja az időseket a döntésben? Bevezetés Hazánkban ma több mint 3 millió 700 ezer ember, azaz a magyar népesség

Részletesebben

A korhatár-jelölések és a kiskorúakra ártalmas tartalmak szabályozásának lakossági megítélése

A korhatár-jelölések és a kiskorúakra ártalmas tartalmak szabályozásának lakossági megítélése A korhatár-jelölések és a kiskorúakra ártalmas tartalmak szabályozásának lakossági megítélése Budapest, 2012. szeptember Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A kutatás háttere, célja... 3 A kutatás módszere,

Részletesebben

LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYEK A CIVIL SZERVEZETEKRŐL SZÉKESFEHÉRVÁRON. 2002. augusztus. Kutatási beszámoló

LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYEK A CIVIL SZERVEZETEKRŐL SZÉKESFEHÉRVÁRON. 2002. augusztus. Kutatási beszámoló LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYEK A CIVIL SZERVEZETEKRŐL SZÉKESFEHÉRVÁRON 2002. augusztus Kutatási beszámoló Jelen kutatási beszámoló további felhasználásához lépjen kapcsolatba az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet

Részletesebben

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei 0 kérdés az ifjúságról Magyar Ifjúság 0 kutatás első eredményei tartalom Tartalom Köszöntő... Szociodemográfiai jellemzők.... Családalapítás.... Oktatási helyzetkép... 9. Munkavállalás.... Nemzetközi

Részletesebben

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda A kiadvány megjelenését támogatta: Tartalomjegyzék Módszertan... 5 Demográfiai

Részletesebben

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Budapest, 2012. május 23 A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felkérésére és anyagi támogatása mellett az Ipsos Média-, Reklám-,

Részletesebben

Ke rdo ı vek elemze se Munkane lku li Fiatalok Fo ruma 2013 MFF 2013

Ke rdo ı vek elemze se Munkane lku li Fiatalok Fo ruma 2013 MFF 2013 Ke rdo ı vek elemze se Munkane lku li Fiatalok Fo ruma 2013 MFF 2013 Készítette a Veszprémi BEST Bizottság a HU-12-E163-2013-R2 azonosítószámú pályázat keretében. A projektet az Európai Bizottság támogatásával

Részletesebben

TARTALOM - * % = + ELÕSZÓ

TARTALOM - * % = + ELÕSZÓ TARTALOM ELÕSZÓ 1. Diszkrimináció Európában: megítélés és hozzáállás 1.1 Áttekintés 4 1.2 Etnikai származás 7 1.3 Fogyatékkal élõk 10 1.4 Szexuális irányultság 11 1.5 Életkor szerinti diszkrimináció 13

Részletesebben

KID.COMM. A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008

KID.COMM. A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008 KID.COMM A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A célcsoport jellemzői... 5 Szociodemográfiai jellemzők... 5 Pszichografikus jellemzők... 6 3. Érdeklődés és informálódás...

Részletesebben

Kommentek megítélése. Elemzés

Kommentek megítélése. Elemzés Kommentek megítélése Elemzés 2012 Kommentek jelentősége Komment kifejezés ismertsége A kommentek, a kommentelés megkerülhetetlen jelensége a világhálónak: a rendszeresen internetezők döntő többsége, 82,2

Részletesebben

A digitális jövo térképe

A digitális jövo térképe Informatikai és Hírközlési Minisztérium A kutatás kiemelt támogatói: Antenna Hungária Miniszterelnöki Hivatal A kutatás támogatói: Axelero Sun Microsystems Hungary 1-2 - 3-4 - 5-6 - 7-8 - 9-1 A kutatás

Részletesebben

A mai fiatalok hétköznapi boldogsága - és ahogy szert tesznek rá

A mai fiatalok hétköznapi boldogsága - és ahogy szert tesznek rá A mai fiatalok hétköznapi boldogsága - és ahogy szert tesznek rá Kapocs Ifjúsági Önsegító Szolgálat Budapest, 1995. A tanulmány a Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat önkéntes munkatársai által végzett vizsgálat

Részletesebben

INTERNETES KÖZÖSSÉGEK. Egy közösség belülről Hungarian Unix Portal

INTERNETES KÖZÖSSÉGEK. Egy közösség belülről Hungarian Unix Portal Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Kar INTERNETES KÖZÖSSÉGEK Egy közösség belülről Hungarian Unix Portal Konzulens: Borsi Csaba Készítette: Tóth Szilvia Művelődésszervező szak 2 Tartalomjegyzék

Részletesebben

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY. A Balaton imázsa a magyar lakosság körében 2

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY. A Balaton imázsa a magyar lakosság körében 2 TARTALOM PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY Magyar Turizmus Zrt. M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Társaság A Balaton imázsa a magyar lakosság körében 2 Sulyok Judit A Balaton mint turisztikai desztináció ismertsége

Részletesebben

JOURNAL OF CENTRAL EUROPEAN GREEN INNOVATION HU ISSN 2064-3004 Available online at http://greeneconomy.karolyrobert.hu/

JOURNAL OF CENTRAL EUROPEAN GREEN INNOVATION HU ISSN 2064-3004 Available online at http://greeneconomy.karolyrobert.hu/ Journal of Central European Green Innovation 2 (1) pp. 13-42 (2014) JOURNAL OF CENTRAL EUROPEAN GREEN INNOVATION HU ISSN 2064-3004 Available online at http://greeneconomy.karolyrobert.hu/ KVALITATÍV ÉS

Részletesebben

TÁRKI TÁRSADALOMPOLITIKAI TANULMÁNYOK 12.

TÁRKI TÁRSADALOMPOLITIKAI TANULMÁNYOK 12. TÁRKI TÁRSADALOMPOLITIKAI TANULMÁNYOK 12. Tóth Olga: ERÔSZAK A CSALÁDBAN A TÁRKI Társadalompolitikai Tanulmányok: fontos közpolitikai témákat tűz napirendre tényszerű, kiegyensúlyozott elemzéseket bocsát

Részletesebben

A FiAtAlok lendületben ProgrAm hét éve

A FiAtAlok lendületben ProgrAm hét éve A Fiatalok Lendületben Program hét éve 2 1 A Fiatalok Lendületben Program (FLP) 1.1 Az FLP alprogramjai 2 Az FLP a számok tükrében 2.1 A benyújtott és támogatott pályázatok száma 2.2 Honnan érkeztek a

Részletesebben

Gender-szemléletű oktatás és nevelés 12 európai országban összehasonlító tanulmány

Gender-szemléletű oktatás és nevelés 12 európai országban összehasonlító tanulmány Gender-szemléletű oktatás és nevelés 12 európai országban összehasonlító tanulmány Kristof De Witte, Universiteit Maastricht, Hollandia Oliver Holz, Hogeschool-Universiteit Brussel, Belgium Erika Grossmann,

Részletesebben

Heteronormatív ifjúság?

Heteronormatív ifjúság? Gregor Anikó Rédai Dorottya Heteronormatív ifjúság? A magyarországi 15 29 éves fiatalok véleménye az azonos nemű párok együttéléséről 1 DOI: 10.18030/socio.hu.2015.1.122 Absztrakt A homoszexualitással

Részletesebben

Írásomban azon kutatás összefoglalására törekszem, amely egyik fő alappillére volt a

Írásomban azon kutatás összefoglalására törekszem, amely egyik fő alappillére volt a Vadász Viola Iráni bevándorlók: a magyar és a svéd társadalom tükrében Írásomban azon kutatás összefoglalására törekszem, amely egyik fő alappillére volt a Nemzeti Kiválóság Program Apáczai Csere János

Részletesebben

Siketek és nagyothallók televízió műsorok jeltolmácsolásával és feliratozásával kapcsolatos preferenciája és médiafogyasztási szokásai

Siketek és nagyothallók televízió műsorok jeltolmácsolásával és feliratozásával kapcsolatos preferenciája és médiafogyasztási szokásai BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék 1093 Budapest, Fővám tér 8. Tel.: 482 5303 Fax: 482 5236 Dr. Hofmeister Tóth Ágnes Dr. Simon Judit Dr. Malota Erzsébet Neumann-Bódi

Részletesebben

Ami összeköt, és ami elválaszt. Generációs hidak és szakadékok az internet használatában

Ami összeköt, és ami elválaszt. Generációs hidak és szakadékok az internet használatában Ami összeköt, és ami elválaszt Generációs hidak és szakadékok az internet használatában 0 AZ internethasználattal, az új médiaeszközökkel, a közösségi oldalak előretörésével kapcsolatban a legtöbb tudományos

Részletesebben

Hírfogyasztás, pluralizmus, demokratikus részvétel A sokszínű tájékozódás esélyei

Hírfogyasztás, pluralizmus, demokratikus részvétel A sokszínű tájékozódás esélyei Hírfogyasztás, pluralizmus, demokratikus részvétel A sokszínű tájékozódás esélyei Arra a kérdésre, hogy mennyire szabad és sokszínű a média, nem csak abból az irányból érdemes választ adni, hogy milyen

Részletesebben

A civil koncepciót kiegészítő kutatás eredményei Székesfehérvár - 2001. tavasz

A civil koncepciót kiegészítő kutatás eredményei Székesfehérvár - 2001. tavasz A civil koncepciót kiegészítő kutatás eredményei Székesfehérvár - 2001. tavasz A kutatási beszámolót írta: Domokos Tamás és Kulcsár László A kutatásra Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

KÖZVETÍTÉS Fogyatékosságügy és média

KÖZVETÍTÉS Fogyatékosságügy és média KÖZVETÍTÉS Fogyatékosságügy és média Magyarországon Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlõségi Minisztérium és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége szakmai kiadványa Budapest, 2004 A kéziratot

Részletesebben

MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK

MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Újabb diplomás levelező tagozat Reklám szakirány MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK Készítette: Kis Katalin Budapest,

Részletesebben

Hatásvizsgálat - ColourSchool Program 2012/2013 EIA/2012/1.2.2.

Hatásvizsgálat - ColourSchool Program 2012/2013 EIA/2012/1.2.2. Hatásvizsgálat - ColourSchool Program 2012/2013 EIA/2012/1.2.2. A program az Odeon Video Kft. szervezésében az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával valósult meg. A projekt száma: EIA/2012/1.2.2.

Részletesebben

Mennyire szolidáris a magyar?

Mennyire szolidáris a magyar? Mennyire szolidáris a magyar? A szolidaritás makro- és mikroszintű aspektusai 2013. augusztus Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló... 3 Módszertani tudnivalók (adatfelvétel módja, mintavétel, minta bemutatása)...

Részletesebben

A nemi szerepek megjelenésének megítélése a reklámokban kvalitatív kutatási tanulmány

A nemi szerepek megjelenésének megítélése a reklámokban kvalitatív kutatási tanulmány A nemi szerepek megjelenésének megítélése a reklámokban kvalitatív kutatási tanulmány 2013. Október 25. TNS Hoffmann ÖRT Gender kvalitatív kutatás Project Nr.: 113S3398 1 A kutatás céljai és módszere TNS

Részletesebben