Mit Nyújt a Diák Személyes Brand ebook?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mit Nyújt a Diák Személyes Brand ebook?"

Átírás

1 Az Ingyenes Diák Személyes Brand ebook a Copyright, a szellemi termék joga és minden más vonatkozó jog által védett. Az ebben található szövegek és információk stb. - amennyiben más tulajdonjog illetve szerzői jog nem ál l fenn - a PBI tulajdon - vagy szerzői jogát képezik.a tartalmak bárminemű sokszorosítása, terjesztése, küldése és újra- ill. továbbfelhasználása a PBI írásos hozzájárulása nélkül kifejezetten tilos. A technikai változtatás és tévedés joga fenntartva. További információval a PBI szolgál. Copyright PBI 2012

2 Mit Nyújt a Diák Személyes Brand ebook? Kedves Barátunk! Az első olyan magyar nyelvű ebookot tartod a kezedben, amely gyakorlati módon, sok feladattal segít Téged, hogy kialakítsd Személyes Márkádat, és ezáltal kiemelkedj a munkaerőpiacon. Mi, a Personal Brand Institute alapítói és munkatársai tanácsadási projektjeinkben és tréningjeinken elsősorban az üzleti világ vezetőit, menedzsereit támogatjuk a Személyes Brandfejlesztés és a storytelling/történetmesélés-fejlesztés területein. Hiszünk ugyanakkor a legfrissebb generáció tanításában, felkészítésében, ezért állítottuk össze ezt az ingyenes ebookot a Személyes Brand fejlesztéséről diákok, végzősök számára. Egy 2011-es közép- és kelet-európai menedzsment-felmérés szerint a következő időszakban a három leginkább fejlesztendő kompetencia között ott van a Személyes Márka. Ennek az új elvárásnak kell tehát Te is megfelelj. Az ebook, amelyet a kezedben tartasz, bevezet a Személyes Brand világába, részletesen bemutatja a legfontosabb irányelveket, valamint tanácsokat, tippeket ad az elmélyüléshez. Elsősorban azonban egy olyan munkafüzet, amely személyre szabott példákon és feladatokon keresztül vezet el Téged Személyes Branded kialakításához. A struktúra lehetővé teszi, hogy dinamikusan használd ezt az ebookot. Ha időd és energiád engedi, egy menetben is feldolgozhatod, de szünetek tartásával fejezetenként is haladhatsz előre. Mi azt is ajánljuk, hogy időről-időre térj vissza az egyes fejezetekhez, és friss gondolataiddal gondoskodj Személyes Márkád folyamatos finomításáról. 2.

3

4 1. 20 Top Tipp A Személyes Branded kulcselemei, amelyekrol tudnod es gondolkodnod kell 4.

5 1. 20 Top Tipp A Személyes Branded kulcselemei, amelyekről tudnod és gondolkodnod kell A nemzetközi szakmai ajánlások és a hazai tapasztalatok, illetve követelmények figyelembevétele mellett összeállítottuk számodra azt a húsz legfontosabb Személyes Brand szempontot, ajánlást, amely egyrészt irányt mutat, másrészt konkrét fogódzókat biztosít, hogy a saját Személyes Márkádról elkezdj gondolkozni. Adunk számodra 20 tippet a Személyes Brand megfontolásához és kialakításához: 1. TŰNJ KI Vidd magad úgy a piacra, hogy tudjál egyedi lenni! 2. LEGYÉL HITELES Ki is vagy Te? Melyek az értékeid? Mi izgat? 3. MUTASD MEG ELŐNYEIDET Ha Te egy termék vagy, akkor egyértelműen mutasd meg előnyeidet! 4. SPECIALIZÁLÓDJ Jelölj ki magadnak egy szakterületet, és elmélyülten fejleszd magad! 5. NE MÁSOLJ, LEGYÉL EREDETI Válassz példaképeket, de legyen saját világod! 6. LEGYÉL KÖVETKEZETES Ha kialakítottad a képet magadról, fejleszd, de ne kapkodj! 7. HATÉKONY BEMUTATKOZÁS Ha tudod, hogy mit akarsz elmondani, figyelj arra, hogyan kommunikálod! 8. KÉSZÍTS PROFI ONLINE MEGJELENÉST Figyelj az üzenetekre, a tartalomra és a formára! 9. TARTSD SZEM ELŐTT, HOGY MÁSOK MIT TESZNEK JÓL Figyeld a példaképeid, és lesd el a jót! 10. FIGYELJ A MEGJELENÉSEDRE Öltözködés, stílus és viselkedés. 11. LEGYÉL MINDIG KEDVES A charm és a mosolygós megjelenés mindig megnyerő. 12. PROFI MARKETINGESZKÖZEID LEGYENEK Online profil, attraktív CV, motivációs levél, website 13. LEGYÉL INNOVATÍV Csinálj valami újat, ami mások számára is izgalmas lehet! 5.

6 14. FOGALMAZZ MEG TÖMÖR, EGYÉRTELMŰ ÜZENETEKET Érzékletesen mutasd meg, hogy mi is a lényeg a brandedben! 15. FIGYELJ ARRA, HOGY MIT MONDANAK A SZEMÉLYES BRANDEDRŐL Elengedhetetlen a folyamatos visszacsatolás. 16. NE AGGÓDJ Yes, you can! 17. KOMMUNIKÁLD A SZEMÉLYES BRANDET Ne feledd, ennek lényege az elkötelezettség! 18. A HIÚSÁG AGYONCSAPJA A SZEMÉLYES MÁRKÁDAT A külvilág percepciója a lényeg, és nem Te. 19. LEGYÉL AKTÍV RÉSZESE BESZÉLGETÉSEKNEK Oszd meg ötleteidet, kezdeményezően válaszolj, adj értéket a beszélgetéshez! 20. GONDOLJ MAGADRA, MINT EGY MÁRKÁRA Erős önbizalommal alakítsd, biztosítsd a karbantartást, és figyelj a marketingeszközökre! 20 Top Tipp Végezz el egy gyakorlatot! Bizonyára első olvasásra csak átszaladtál a fenti 20 top tippen; most azt kérjük, hogy térj vissza ismét, és elmélyülten (!) olvasd végig a tippeket, most már határozottan a saját világod, gondolataid és érzelmeid alapján. Első lépésben válaszd ki a fenti 20 tippből azt a 3, számodra legfontosabbat, amelyet a saját Personal Branded szempontjából nemcsak fontosnak, hanem magadhoz közel állónak gondolsz, és amellyel kapcsolatban kellemes, pozitív érzéseid vannak. Az alábbiakban jegyezd fel ezt a 3-at, és mindegyik mellé rövid mondatokban írd le, hogy miért és milyen pozitívumról tudsz beszámolni!

7 Második lépésben válaszd ki a fenti 20 tippből azt a 3-at, amely számodra a Személyes Brand szempontjából fontosnak és izgalmasnak tűnik, de most még idegen számodra, nem illeszkedik a saját világodhoz vagy egyéniségedhez, esetleg úgy gondolod, hogy mélyebb megismerést és/vagy fejlesztést igényel

8 2. Mindig tartsd szem előtt az 5 legfontosabb irányelvet! 8.

9 2. Mindig tartsd szem előtt az 5 legfontosabb irányelvet! LEGYÉL TÖREKVŐ, SZENVEDÉLYES ÉS EGYEDI! A szenvedély erőteljes, megnyerő és izgalmas. Tulajdonképpen ez az a plusz-faktor, amely az átlagostól megkülönbözteti a kiemelkedőt. A szenvedély erősíti benned a pozitív hozzáállást és gondolkodást, ahogy a Személyes Branded fejlesztése során haladsz előre. Bizony elég nehéz dolog különlegesnek lenni. A Personal Brand kiemelkedő eleme az egyediség az a képesség, hogy másnak, újnak és eredetinek lássanak. LEGYENEK PÉLDAKÉPEID! A példaképek speciális értékek végiggondolására inspirálnak! A kérdés tehát az, hogy kiket tisztelsz a környezetedben, kik azok, akikre felnézel, kiket becsülsz az életben? Természetesen azt is tudnod kell, hogy miért!? NETWORKING: NE CSAK TUDJ RÓLA, HANEM AKTÍVAN GYAKOROLD! A hatékony networking arról szól, hogy Személyes Márkádat hogyan közvetíted beszélgetéseidben, stílusodban, viselkedésedben és a márkádhoz kapcsolódó anyagok eljuttatásában. Kapcsolati hálód építése, bővítése és karbantartása rendkívül fontos a Személyes Brandnek ez már elengedhetetlen része napjainkban. Kapcsolatok nélkül nehezebb. A sikeres kapcsolati háló előfeltétele, hogy találj Magad számára egy-két mentort. A SZEMÉLYES BRANDET CSAK MEGGYŐZŐ KOMMUNIKÁCIÓD TESZI ÉLŐVÉ! Vigyázz és figyelj! A Personal Brand hatékony és hatásos érvényesítéséhez legalább ugyanolyan fontosak a hagyományos kommunikációs módszerek, mint az online közösségi média. YOU.COM: ONLINE BRANDING, KÖZÖSSÉGI MÉDIA SZÁMODRA IS! Szabadidődben a különböző közösségi média fontos szereppel bírnak, de ne feledd: az ebben rejlő végtelen lehetőségeket Személyes Márkád és kapcsolati tőkéd építése-bővítése érdekében tudatosan használd fel, illetve használd ki! 9.

10 3. Legyél kiemelkedően törekvő, szenvedélyes és egyedi! 10.

11 3. Legyél kiemelkedően törekvő, szenvedélyes és egyedi! Miért is fontos a törekvés és a szenvedély? A szenvedély belülről jön. Ez tulajdonképpen a Personal Brand üzemanyaga, hajtóereje. Ha benned van a szenvedély, akkor soha nem adod fel még a fellépő nehézségek, akadályok ellenére sem. A szenvedély erősíti benned a pozitív hozzáállást és gondolkodást, ahogy a kiemelkedő Személyes Brand fejlesztése során haladsz előre. A szenvedély erőteljes, megnyerő és izgalmas. Tulajdonképpen ez az a plusz-faktor, amely az átlagostól megkülönbözteti a kiemelkedőt. Napjaink új gazdaságában, ahol az internet minden üzlet és márka meghatározó motorja, a szenvedély és az elkötelezett munka, az elhivatott csinálás (munkahely vagy magánélet, vagy a kettő együtt) nagyon fontos szerepet játszanak. Most szakíts magadnak egy kis időt, gondold át, fedezd fel mindazt, amiben szenvedélyes vagy, és igyekezz tanulmányaidhoz, munkádhoz, napi dolgaidhoz kapcsolni! Nézzünk néhány GYAKORLATOT! 11.

12 1. KAMASZKOROD ÉS MA Szenvedélyeid kamaszkorodban? Mit gondolsz ezekről ma? MAI VILÁGOD SZENVEDÉLYEI Szenvedélyeid napjainkban? Kapcsolódik-e ez a további utadhoz/pályádhoz? MILYEN TANTÁRGYAKAT SZERETSZ/SZERETTÉL LEGINKÁBB? MI VOLT AZ IZGALOM? MAGÁNÉLETEDBEN, SPECIÁLIS ÉRDEKLŐDÉSEIDBEN MI A SZENVEDÉLYED 2 3 FÓKUSZA? 12.

13 5. MI SZÁMODRA A 3 LEGFONTOSABB SZENVEDÉLY? 6. HA ERŐSÍTENI TUDNÁD SZENVEDÉLYEDET, AZ MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁRNA SZÁMODRA/KÖRNYEZETEDNEK/SZERVEZETBEN, AHOVA ÉPPEN TARTOZOL? Miért is fontos az egyediség? A Személyes Brand lényege az egyediség, a megkülönböztethetőség. A Brand Me Code a Megkülönböztetési Kód, ami tulajdonképpen hasonlít a testre jellemző DNS-hez (a genetikus DNS megkülönbözteti a testet, a fizikai mibenlétet). Ez a Megkülönböztetési Kód ugyanakkor azt adja meg, hogy hogyan láttatod magad másként, olyan személyként, aki különleges. Bizony elég nehéz dolog különlegesnek lenni. A Personal Brand kiemelkedő eleme az egyediség az a képesség, hogy másnak, újnak és eredetinek lássanak. Ha nem vagy (legalább egy kicsit) kiemelkedő, akkor a környezet, a külvilág csak követőnek fog Téged tekinteni. (Nemzetközi szakértők az erős Personal Brand fejlesztésének lényegében két fő lépését adják meg: az első a Differentiation, a második a Dramatization ; ez utóbbival az e-book későbbi fejezeteiben is fogunk foglalkozni). 13.

14 Nézzünk néhány GYAKORLATOT! Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket! 1. Hogy gondolkodsz magadról: miben vagy speciális, miben vagy egyedi? 2. Mit gondol a környezeted (család, barátok, munkatársak), hogy miben/mikben vagy Te speciális? 3. Mikor és hogyan kaptál elismerést valamely specialitásod, egyedi képességed okán? 4. Egyedi képességeid okán életed/pályád során mire vagy a legbüszkébb? Hát akkor előre és Let Your Personality Shine Through!!! 14.

15 4. Legyenek példaképeid! 15.

16 4. Legyenek példaképeid! A példaképek speciális értékek végiggondolására inspirálnak! A példakép az a mintául választott személy, akiben a példaképválasztó különösen értékes, számára vonzó tulajdonságokat érez meg vagy ismer fel. A példakép élmény, tulajdonképpen egy pszichikai szükséglet, és egyben lehetőség számodra, amely a következő gyökerekből táplálkozik: a gyengeség leküzdésének szükséglete, tanulási, kompenzációs, fejlődési szükséglet, a már kialakult értékelő álláspontok megerősítésének fontossága. Emlékezz vissza, hogy a 20 Top Tipp között 5. volt: NE MÁSOLJ, LEGYÉL EREDETI Válassz példaképeket, de legyen saját világod! Részletesebben is vizsgáltuk a legyél eredeti kérdését; fontos, hogy ne másolj, ugyanakkor a példaképek választása és elemzése megkönnyítheti a saját értékek tisztázását! A kérdés tehát az, hogy kiket tisztelsz a környezetedben, kik azok, akikre felnézel, kiket becsülsz az életben? Természetesen azt is tudnod kell, hogy miért!? KIK A PÉLDAKÉPEID? INDOKOLD MEG AZ ÉRTÉKEK MENTÉN!

17 Napjainkban a Te világod is jelentős mértékben az internetre épül. Nyilvánvalóan itt is vannak olyan meghatározó csatornák, amelyek modellként értékeket közvetítenek számodra. Ezt is gondold végig! KÉT KEDVENC SITE-OD? INDOKOLD MEG AZ ÉRTÉKEK MENTÉN! Nyilván a művészetek, a kultúra, a zene a Te számodra is izgalmas, fontos. Biztos vannak olyanok, akik (vagy akiknek a világa) számodra szinte példaképként, szinte modellként inspirálóak. KÉT KEDVENCED? INDOKOLD MEG AZ ÉRTÉKEK MENTÉN! Igaz, hogy a fentiekben inkább másokról gondolkodtál, de az alternatív minták közti választás folyamatában, bizonyára Te is sokat kaptál a saját Personal Branded szempontjából. 17.

18 5. Networking - Ne csak tudj róla, hanem aktívan gyakorold! 18.

19 5. Networking - Ne csak tudj róla, hanem aktívan gyakorold! Kapcsolati hálód építése, bővítése és karbantartása rendkívül fontos: a Személyes Brand elengedhetetlen része. Kapcsolatok nélkül nehezebb. A munkaerőpiacon önmagad pozicionálásának, jó értelemben vett helyezkedésednek leghatékonyabb eszköze a networking, amelynek lényege nem a névjegykártyák szétosztása, és nem is az, hogy magadról, tanulmányaidról, munkádról beszélj. A hatékony networking arról szól, hogy a Személyes Márkádat hogyan közvetíted beszélgetéseidben, stílusodban, viselkedésedben és a márkádhoz kapcsolódó anyagok eljuttatásában (ha lehetőséget kapsz arra, hogy azokat átadd). Így tudsz másokra olyan pozitív befolyást gyakorolni, amelynek eredményeképpen úgy tekintenek rád, mint akivel érdekes és érdemes kapcsolatba lépni, vagy akár együtt dolgozni. Ha valaki egy rendezvényen mindenáron a fontos emberek közelébe igyekszik kerülni, és kedves stílusban, könnyedén társalogva névjegykártyákat osztogat, az nem networking, hanem nyomulás. A modern networking-technikák ezzel szemben inkább a civil szféra önszerveződési mechanizmusával írhatóak le. Legfontosabb közös jellemzőjük, hogy a networking során az ember nemcsak kap, hanem ad is! Nemzetközi és hazai felmérések is azt mutatják, hogy az interjúra való bejutás valószínűsége a friss diplomások esetében is 60 70%-os feltéve, ha a kapcsolati hálót működtetik. A networking, a kapcsolati háló működtetése a Személyes Brand építésének is elengedhetetlen eleme. A networking technikáját külföldön már évek óta használják a tudatos kapcsolatépítésre, Amerikában az álláskeresés legfontosabb eszközeként és természetesen a Personal Branding részeként tartják számon. Európában és Magyarországon kicsit visszafogottabbak az emberek, de ma már azok sem engedhetik meg maguknak a kapcsolatok elhanyagolását, akiknek nem megy a nyomulás. 19.

20 Néhány tipp a sikeres networking-hez 1. Tegyél kedvező és határozott első benyomást! 2. Igyekezz, hogy legalább három konkrétumra, tényre emlékezzél (elsősorban a név!) mindenkivel kapcsolatban, akivel találkozol! 3. Legyél óvatos az emberek érzéseivel, érzelmeivel kapcsolatban, amikor beszélgetsz! 4. Találd meg a kreatív módjait annak, hogy értékeket is említs/közvetíts, vagy akár hívd fel másokra a figyelmet. Új ismerősöd, partnered hasonlóan fog reagálni! 5. Legyél aktív meghallgató, odafigyelő, és mutass valódi érdeklődést aziránt, amit a másik mond neked! 6. Ne legyél túlságosan rámenős, legyél inkább finoman elegáns! 7. Figyelj arra, hogy minden networking kapcsolat kölcsönösen előnyös legyen (mindkét fél számára)! 8. Körültekintően és alaposan készülj fel minden networking esemény előtt! 9. Legyen mindig nálad a saját Személyes Márkádat röviden bemutató Elevator Speech! 10. Igyekezz gyorsan és hatékonyan követni (follow up) networking lépéseidet! Milyen veszélyekre figyelj a networking során? 1. Beszélgetést Te ne szakíts meg, és ne helyezd magad előtérbe! Ne érdeklődj szakmai gyakorlat vagy álláslehetőség iránt, ha a kapcsolatépítés elején vagytok! 2. Legyen folyamatos a szemkontaktus, és figyelj a határozott kézfogásra! 3. Ne viselj olyan ruházatot, ami nem illik az adott networking eseményhez! Ne is viselkedj oda nem illően! 4. Ne számíts arra, hogy a másik fél emlékezni fog a nevedre és az elérhetőségedre! 5. Ne felejts el köszönetet mondani! 20.

21 Végezz gyakorlatokat kapcsolati hálód építéséhez és karbantartásához! 1. Kezdd azokkal, akiket ismersz! A legjobb kapcsolati hálók szilárd alapjai azok, akiket már ismersz; ha szisztematikusan végiggondolod, rájössz arra, hogy ez a háló nagyobb is, mint amit gondoltál. Azokra gondolj, akiket el tudsz érni, tanácsukat kérheted, vagy ajánlást kérhetsz tőlük! ROKONOK, CSALÁDI BARÁTOK BARÁTAID, CSOPORTTÁRSAID MÁSOK Nagyon fontos, hogy egy ilyen lista, a Te networking kis adatbázisod strukturáltan rendelkezésedre álljon. Ez az, amit folyamatosan bővíteni fogsz! 2. Gondold végig, hogy az elmúlt két évben milyen networking tevékenységet folytattál, milyen networking eseményeken vettél részt! Értékelj! (A fentiekben megadott networking szempontok alapján) 21.

22 Tevékenység/Esemény Közreműködésem értékelése Válassz magadnak (a következő 6 hónapra) 3 olyan networking tevékenységet/eseményt, amely számodra új (!), izgalmas és hasznos! Tevékenység/Esemény/Terv Miért? A networking fontos eleme: Legyen 1 2 MENTOROD! Az értékes és hatékony Personal Branding és networking gyakorlat elengedhetetlen része az, hogy keress és találj a magad számára 1 2 olyan MENTORT, aki időről időre tanácsot és iránymutatást ad, ötleteket generálhat és networking hivatkozásokat biztosíthat! A MENTOR az a támasz számodra, aki elsősorban iparági és szakmai kérdésekben tud segítséget és iránymutatást nyújtani, valamint támogathat a kapcsolati hálód célirányos, folyamatos bővítésében. Nyilván ez egy bizalmi viszonyt is jelent! 22.

23 Válassz magadnak 3 4 potenciális (!) MENTORT! A következő hetekben vedd fel velük a kapcsolatot, készülj fel az első beszélgetésre, és így majd kialakul az, hogy ki lesz a Te egy vagy két MENTOROD! Feltétlenül ajánljuk azt, hogy ennek az ebooknak a feldolgozását, eredményeit és a felmerült dilemmáidat a mentorokkal részletesen oszd meg, beszéld végig. Így teremthetsz alapot arra, hogy valóban egy hosszabb távú együttműködést alakíts ki vele. A Személyes Brand egyik elismert guruja, Dan Schawbel mondja: Make Your Life One Giant Networking Event! 23.

24 6. A Személyes Brandet csak meggyőző kommunikációd teszi élővé! 24.

25 6. A Személyes Brandet csak meggyőző kommunikációd teszi élővé! Napjainkban, ha kommunikációról hallasz, akkor elsősorban bizonyára az online kommunikáció és a közösségi média jut eszedbe. Vigyázz és figyelj! A Személyes Brand hatékony és hatásos érvényesítéséhez legalább ugyanolyan fontosak a hagyományos kommunikációs módszerek, mint az online és közösségi média. (Az online kommunikációval és elsősorban a közösségi média használatával egy következő, külön fejezetben fogsz találkozni!) Az e-book eddigi fejezeteiben döntően a MEGKÜLÖNBÖZTETHETŐSÉG ( differentiation ) kérdéseire koncentráltunk, azaz arra, hogy miért és miként van jelentősége az egyediségnek; ezt úgy is hívhatjuk, hogy a Brand Me Code. A Personal Branding folyamat második kiemelten kezelendő eleme az ELŐADÁSMÓD ( dramatization ), amely tulajdonképpen a létrehozott brand kommunikációját jelenti. Hiába alakítottál ki átgondolt, izgalmas és egyedi Személyes Brandet, ha ez nem párosul színvonalas és színes kommunikációval. Ehhez pedig a hagyományos kommunikáció területei és módszerei is elengedhetetlenek, ezért ezekben is következetesen fejlesztened kell Magad: Megjelenés, fellépés Beszéd- és beszélgetés-stílus Előadástechnika Öltözködés Viselkedés Összességében arról beszélhetünk, hogy legyen egy harmonikus és dinamikus STÍLUSOD, amely a Személyes Brand kommunikációját szolgálja. 25.

26 Tekintsd át a kommunikációs kompetenciák 10 legfontosabb elemét: 1. Ha előadsz, vagy beszélgetsz, akkor azt pozitívan, építő módon és gondolatgazdagon tedd! 2. Írott kommunikációban világosan strukturálj, és nyelvtanilag korrekt legyél! 3. A beszélgetésekben, előadásokban az üzeneted, üzeneteid fókuszáltak legyenek! 4. Nonverbális kommunikációd kellemes, kedves és megnyerő legyen! 5. Üzleti jellegű kapcsolataidban a partnereiddel legyél nagyon körültekintő ( vezetők, munkatársak, beosztottak, ügyfelek, szállítók, kollégák, barátok, ) 6. Ne feledkezz meg a szemkontaktusról! 7. Beszéd- és beszélgetési stílusod érthető, nyugodt és kiegyensúlyozott legyen! 8. Öltözködésed illeszkedjen az adott helyzethez és környezethez! 9. Figyelj arra, hogy a small talk képességnek és stílusnak nagy jelentősége van! 10. Ha előadást tartasz, legyél világos, strukturált, hatásos és meggyőző! Értékeld magad egy 10-es skálán a fenti 10 kommunikációs kompetencia vonatkozásában (Hol tartasz ma? Őszintén!) Pozitív, gondolatgazdag Írott kommunikáció Üzenetek Nonverbális Kommunikáció Pozíciók Szemkontaktus Beszédstílus Öltözködés Small talk Előadásod 26.

27 LEGYEN TERVED ARRA, HOGY EZEKEN A TERÜLETEKEN FEJLESZD MAGAD! VÁLASZD KI A FENTIEKBŐL A SZÁMODRA LEGFONTOSABBAT:... Napjaink új kommunikációs technikája: STORYTELLING/TÖRTÉNETMESÉLÉS Hallottál már a meggyőzés művészetének ezen új módszeréről? KÉT EMBER KÖZÖTT A LEGRÖVIDEBB TÁVOLSÁG EGY STORY! A történetek emóciókat hordoznak és váltanak ki A történetek mindig konkrétak A történetekre könnyen lehet emlékezni A történetek mindig húzó stratégiát képviselnek Hol találhatsz izgalmas storykat? Egy helyzet (esemény, időszak), amikor kitűntél, amikor ragyogtál Egy helyzet (esemény, időszak), amikor megszívtad Egy példakép, egy mentor, egy barát Egy könyv, egy film, egy izgalmas esemény Igaz, hogy csak tömör bevezetőt kaptál a storytellingről, mégis azt kérjük, hogy a fentiek mentén gondolj át és röviden írj le egy olyan történetet, amelyet szívesen elmondanál egy állásinterjún (ami valami fontosról szól veled kapcsolatban)! HAGYOMÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓDBAN LEGYÉL KEDVES ÉS BÁTOR! 27.

28 7. You.com - Online branding, közösségi média számodra is! 28.

29 7. You.com - Online branding, közösségi média számodra is! Személyes Branded létrehozása és használata során fontos, hogy a hagyományos kommunikációd (előző fejezet) és az offline jelenlét mellett fókuszálj egy nagyon erős online megjelenésre is, amely megragadja célközönséged figyelmét. Szabadidődben a különböző közösségi médiumok fontos szereppel bírnak, de ne feledd: az ebben rejlő végtelen lehetőségeket Személyes Márkád és kapcsolati tőkéd bővítése érdekében tudatosan használd fel, illetve használd ki. Ez segítségedre lesz karriered építésekor. Napjainkban a munkáltatók HR osztályai az új jelöltek keresése és kiválasztása során szinte mindig vizsgálják potenciális jelöltjeik online jelenlétét is. A következőkben a számodra releváns közösségi médiumokat tekintjük át. Szakmai pályafutásod legfontosabb közösségi portálja a LinkedIn, ez egy sikeres Personal Brand építésének és használatának kulcstényezője. Mely közösségi portálokat használhatod? Ha Facebook és Személyes Brand, akkor: - Profiloldaladon jelenítsd meg egyetemedet/főiskoládat (legutóbbi munkahelyeidet)! - Körültekintően állítsd be adatvédelmi paramétereidet! - Ne jeleníts meg olyan fotókat és üzeneteket/hozzászólásokat, amelyek Személyes Márkáddal (és azzal a képpel, amit célközönséged felé sugározni kívánsz) nincsenek összhangban! - Legyél rajongója olyan oldalaknak, amelyek szakmai érdeklődésed középpontjában állnak (vállalatok, szervezetek, magazinok stb.)! 29.

30 - Kéthetente legalább egyszer írj ki status updateket /üzeneteket, amelyek határozottan szakmai jellegűek! - Jelöld vissza azokat a szakmai eseményeket, amelyeken részt veszel! Ha Twitter és Személyes Brand, akkor: - Kövesd az általad leginkább elismert, csodált cégeket és azok vezetőit, így betekintést nyerhetsz világukba és gondolataikba, valamint első kézből értesülhetsz a különböző (állás)lehetőségekről. - Kövesd a legismertebb hazai és nemzetközi sajtóorgánumok Twitter oldalait, ahol szinte valós időben követheted, igen tömör üzenetek formájában, az aktuális híreket és eseményeket. - Szólj hozzá olyan témákhoz, amelyek szakmailag érdekelnek: érdekes beszélgetéseket folytathatsz olyan személyekkel, akikkel a mindennapi életben nem lenne lehetőséged kommunikálni. - Tweetelj szakmai eseményekről, könyvekről és érdekes cikkekről. - Fedezz fel! Kövess olyan személyeket, akiket ajánlanak/retweetelnek olyanok, akiket már követsz, és akiknek adsz a véleményére. Egy másik egyszerű megoldás a Twitter Who to Follow szolgáltatása, ahol különböző témák szerint találhatod meg a legkövetettebb Twitterfelhasználókat. HASZNÁLD A TWITTERT, MINT EGY NETWORKING ESZKÖZT! 30.

31 LinkedIn, AMIT ELSŐSORBAN HASZNÁLJ A világ legnagyobb szakmai közösségi portálja, 2011-ben már több mint 100 millió felhasználó használta világszerte, ebből több mint 20 millió Európában. Napjainkban egy sikeres karrierorientált diák számára a LinkedIn az első számú online platform. Lehetőséget nyújt számodra, hogy megjelenj CV-szerű profiloddal a világhálón. Közel 200 millió felhasználó közel 200 millió lehetőség! Hibát követnél el, ha egyetemistaként/pályakezdőként nem csatlakoznál ehhez a közösséghez, éppen ezért a következő oldalakon tippeket adunk, hogyan igazítsd Személyes Branded a LinkedIn-hez, illetve hogyan használd hatékonyan azt. Ha LinkedIn és Személyes Brand, akkor: - Profilod töltsd 100%-osra, hiszen kapcsolatépítéskor fontos, hogy az emberek tudják ki vagy, milyen előnyöket jelenthetsz számukra. Tekints profilodra úgy, mint egy online önéletrajzra vagy névjegykártyára, és mutasd meg azt az oldaladat, amelyre Személyes Márkád célközönsége felfigyelhet. - Válassz ki egy megfelelő fotót, és ragaszkodj hozzá! Egy bizalomgerjesztő fénykép hitelessé teszi a profilodat, megmutatva, hogy ki áll az adatok mögött. Hosszú távon a fényképed Személyes Branded márkajelzése lesz, ezért ne változtasd azt gyakran. - Tegyél szert kapcsolatokra! A LinkedIn kimutatásai szerint azokat az embereket, akik több mint 20 kapcsolattal rendelkeznek, 34-szer akkora eséllyel keresik meg potenciális (állás)lehetőségekkel, mint akiknek kevesebb mint 5 LinkedIn kapcsolata van. Ez is arra figyelmeztet Téged, hogy építs kapcsolatokat a LinkedIn-en. Kapcsolataid bővítésével növeled Személyes Márkád elérhetőségét ráadásul a madarat tolláról, embert barátjáról mondás a LinkedIn esetében is igaz: ismeretségi hálózatod Personal Branded minőségét is meghatározza. - Használj personalized connection request -eket! Személyes üzenetek segítségével megtiszteled kapcsolataidat, és rögtön jó pontokra tehetsz szert. - Csatlakozz csoportokhoz! Kapcsolatépítési és információszerzési szempontokból is bölcs döntés olyan csoportokhoz csatlakoznod, amelyek témája iránt érdeklődsz, és amely csoportokban 31.

32 Személyes Branded szempontjából fontos kapcsolatokra tehetsz szert. Proaktív részvételt ajánlunk ezen csoportokban, hogy ki tudd hozni a maximumot: kommentelj, csatlakozz beszélgetésekhez, válaszolj meg kérdéseket, és tegyél szert kapcsolatokra. - Használd tájékozódásra a LinkedIn-t állásinterjúk, formális találkozók és networking események előtt! Olyan háttérinformációkhoz juthatsz, amelyek magabiztossá tehetnek, és a kivételes tájékozottság látszatát keltik majd. - Tűnj ki a tömegből! Professional Headline -od és Summary rovatod legyen különleges, mutassa meg ki vagy igazából, melyek azok az értékek, amelyek hasznossá tesznek Téged LinkedIn kapcsolataid számára. - Kérj ajánlásokat! A LinkedIn kiváló lehetőség számodra, hogy eddigi munkáltatóid, kollégáid és egyetemista társaid véleményét referenciaként megmutasd kapcsolataid számára. - Aktualizáld profilodat! Egy minőségi LinkedIn profil időszakos frissítéseket igényel. MOST AZT KÉRJÜK, HOGY GYAKORLATKÉNT KÉSZÍTSD EL LINKEDIN PROFILODAT! 1. Lépés: Headline: Kiemelten figyelj arra, hogy headline -od akkor lehet igazán hatékony, ha egy idegen számára első ránézésre kiderül belőle, hogy ki is vagy Te valójában, mit csinálsz, milyen értékeket hordozol, és hogyan segíthetsz neki. 2. Lépés: Summary: Kiemelten figyelj arra, hogy summary -d akkor lehet igazán hatékony, ha pár mondatban be tudod mutatni eddigi tapasztalataidat és jövőbeli céljaidat, úgy, hogy egy kívülálló pontosan megértse, mit is csinálsz valójában, és hogyan érsz el sikereket. 3. Lépés: Education és Experience: Részletesen sorold fel tanulóként elért eredményeidet, megszerzett tapasztalataidat. Emeld ki ösztöndíjaidat, tanulmányútjaidat, gyakorlataidat, önkéntes munkáidat és szakkollégiumokban, diákszervezetekben folytatott tevékenységeidet. 4. Lépés: Group(ok): Ahogy a tippek-rovatban is kiemeltük, fontos, hogy csoportokhoz csatlakozz. Válassz ki 3 területet, ami iránt különösen érdeklődsz, és ezeken belül kutass fel 1 2 csoportot. Csatlakozz hozzájuk! 32.

33 5. Lépés: Recommendation: Gyűjts referenciaszerű ajánlásokat diáktársaidtól és kollégáidtól. Ez egy nagyszerű hitelesítő eszköz: látogatóid így jobban látják képességeidet, és a keresőlapokon is feljebb kerülhetsz. A 21.-IK SZÁZADBAN A SZEMÉLYES BRAND ÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDTETÉSE A KÖZÖSSÉGI MÉDIA PROAKTÍV HASZNÁLATA NÉLKÜL NEM EREDMÉNYES! 33.

34 8. Diák Személyes Brand Útravaló 34.

35 8. Diák Személyes Brand Útravaló HATÁROZOTTAN ÉS KEDVESEN INDULJ EL A SZEMÉLYES MÁRKÁVAL! Meggyőződésünk, hogy a Personal Brand napjainkban már az egyetemisták, végzős diákok számára is kiemelkedően fontos. A Személyes Brand fejlesztés nemcsak egy friss trend, a végzős diákok szempontjából a munkaerőpiac nehéz és összetett, már csak azért is, mert az alkalmazók, a cégek, a vállalatok számára nagyon széleskörű a merítési lehetőség. Meggyőződésünk szerint szükséges, hogy a diák is megkülönböztesse magát a többiektől, szükséges, hogy kitűnjön. Szüksége van egy plussz-faktorra, amely az egyediséget, a kiemelkedőséget biztosítja, azaz szüksége van a Személyes Brandre. Bízunk benne, hogy ez az ebook sokat segített neked. Reméljük, hogy megértetted a Személyes Brand lényegét, szerepének fontosságát, és használható módszereket is kaptál a kialakításhoz. És ami ugyanennyire fontos: hogy lényeges előrelépést tettél önmagad megismerésében. Reméljük, hogy kellően inspiráltunk Téged arra, hogy elgondolkodj a jövődön, és körültekintően alakítsd további utadat. Emlékeztetünk az öt legfontosabb irányelvre: LEGYÉL TÖREKVŐ, SZENVEDÉLYES ÉS EGYEDI! LEGYENEK PÉLDAKÉPEID! NETWORKING: NE CSAK TUDJ RÓLA, HANEM AKTÍVAN GYAKOROLD! SZEMÉLYES MÁRKÁDAT CSAK MEGGYŐZŐ KOMMUNIKÁCIÓ TESZI ÉLŐVÉ! YOU.COM: ONLINE BRANDING, KÖZÖSSÉGI MÉDIA SZÁMODRA IS! 35.

36 Most már bizonyára egészen másképp látod ezeket a szempontokat. Nagyon figyelj arra, hogy a Személyes Brand egységesen és harmonikusan terjedjen ki a szakmai világodra, a social life -ra és a magánéletedre. Legyél mindhárom területen ÉRDEKES! EGY IZGALMAS ÚTRAVALÓ: ELEVATOR SPEECH Saját magad marketingje, a Személyes Brand működtetése könnyű is, meg nehéz is. Könnyű feladat, mert már nagyon jól ismered magad, és tudod, hogy miben vagy erős. Ugyanakkor nehéz is, mert ez a promóció folyamatos munkát igényel. Van egy eszköz, amely sokat segíthet, ez pedig az ELEVATOR SPEECH. Az ELEVATOR SPEECH (úgy is hívják, hogy elevator pitch) egy sokatmondó áttekintés rólad, és arról, hogy mit tudsz nyújtani. (Az elnevezés onnan származik, hogy egy liftutazásnyi idő alatt kell bemutatkozni.) Az ELEVATOR SPEECH-ben össze kell foglalnod azokat az erősségeidet, értékeidet, amelyek EGYEDIVÉ tesznek, és amelyek miatt emlékezetes maradhatsz. A cél az, hogy rövid idő alatt felkeltsd mások figyelmét! Adunk néhány FONTOS TIPPET az ELEVATOR SPEECH kidolgozásához (és előadásához): Kezdd mindig egy MEGRAGADÓ kijelentéssel! (Ezt úgy is hívják, hogy hook ). Igyekezz az emberek érdeklődését azonnal felkelteni! Körültekintően azonosítsd a célcsoportodat! Röviden foglald össze termékedet és/vagy szolgáltatásodat! Röviden foglald össze egyedi, megkülönböztető sajátosságaidat! 36.

Mit Nyújt a Személyes Brand. ebook?

Mit Nyújt a Személyes Brand. ebook? Az Ingyenes Diák Személyes Brand ebook a Copyright, a szellemi termék joga és minden más vonatkozó jog által védett. Az ebben található szövegek és információk stb. - amennyiben más tulajdonjog illetve

Részletesebben

Érvényesülés a munka világában- nemzetközi tapasztalattal

Érvényesülés a munka világában- nemzetközi tapasztalattal Érvényesülés a munka világában- nemzetközi tapasztalattal Randstad Hungary Kft. Erdei Helga Senior Consultant helga.erdei@randstad.hu Miről lesz szó? 1. Bemutatkozás: A Randstad és az álláskeresés 2. A

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board.

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board. Új munkatársak megtalálása és megtartása Célok Toborzással kapcsolatos célok Jelentkezők- minőség és mennyiség Time to hire rövidítése Állásajánlatok elfogadási arányának a növelése Célcsoport Szakmailag

Részletesebben

Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra

Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra Eszköztár reumatológiai betegségben szenvedő fiatalok számára Belépés a munka világába Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra Amikor behívják egy állásinterjúra, ez izgalmas, de egyben ijesztő

Részletesebben

Előadó: Kovács Máté tanársegéd Baja, 2013. 11. 18.

Előadó: Kovács Máté tanársegéd Baja, 2013. 11. 18. SELF-MANAGEMENT, SELF-MARKETING Előadó: Kovács Máté tanársegéd Baja, 2013. 11. 18. Miről lesz szó? INFORMÁCIÓSZERZÉS ÉS FELDOLGOZÁS (komm1) TIME-MANAGEMENT (operatív tervezés) KARRIERTERVEZÉS (célok, stratégia)

Részletesebben

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével.

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Lukács Ádám József Piac & Profit 2014.09.24. Lukács Ádám József Online Marketing Specialista Ügynökség ATL BTL ONLINE KREATÍV PRODUKCIÓS GYÁRTÁS

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

JOB Klub Álláskeresési technikák

JOB Klub Álláskeresési technikák JOB Klub Álláskeresési technikák 2015. január 22. A iről szó lesz Milyen a jó CV? A CV fő részei Tippek és ötletek az önéletrajzhoz A motivációs levél Jele tkezés o li e vagy offli e? Fontos tennivalók

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján Pajor Ferenc National Instruments Hungary Értelmezés. A számítástechnikai vállalatok, egységek, osztályok sikeres működése

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA Napjainkban egyre nagyobb társadalmi értéket képvisel az önkéntes munka. A mai fiatalok már középiskolai tanulmányaik során a tanterv részeként

Részletesebben

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok Hogyan és mit is csinálunk? Pályázati anyag: önéletrajz + motivációs levél +? Önéletrajz : lehet 1 oldalnál hosszabb? Kulcsszavak használata Tömör és átlátható, ne a

Részletesebben

A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA

A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA MUNKAERŐ-TOBORZÁS UTÁNPÓTLÁS KÉRDÉSE Bányai Réka, Soós Anna Kinga 2016 1 2 3 4 Bevezetés Miért nem talál a HR és a beszerzési vezető kvalifikált beszerzőt? Utánpótlás

Részletesebben

KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA!

KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA! OpenJobs Megoldások mindenkinek, aki munkatársat keres! KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA! KORLÁTLAN HOZZÁFÉRÉS VÁLOGASSON A JELENTKEZŐK ÉS AZ

Részletesebben

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságban, és SENKI NEM ÉRTI, mit tanulsz, és mivel foglalkozol www.scindikator.hu HIDD EL, át tudjuk érezni! Éppen ezért folytatja idén is a Nők a Tudományban

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching?

Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching? Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching? "Coaching az innováció szolgálatában" szakmai konferencia HSZOSZ - MTA - ZSKF Budapest, 2013. április 17. (ISBN:

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek!

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! A mai dátum:... FONTOS! Szánj erre a gyakorlatra elég időt! Legalább fél órára, de lehet, hogy egy órára is szükséged lesz. Adj magadnak időt, hogy tényleg

Részletesebben

10 LÉPÉS, AMIT EGY ÁLLÁSBÖRZE UTÁN FELTÉTLENÜL MEG KELL TENNED! HOGY A BÖRZE UTÁN IS EMLÉKEZZENEK RÁD ÉS A PÁLYÁZATODRA.

10 LÉPÉS, AMIT EGY ÁLLÁSBÖRZE UTÁN FELTÉTLENÜL MEG KELL TENNED! HOGY A BÖRZE UTÁN IS EMLÉKEZZENEK RÁD ÉS A PÁLYÁZATODRA. 10 LÉPÉS, AMIT EGY ÁLLÁSBÖRZE UTÁN FELTÉTLENÜL MEG KELL TENNED! HOGY A BÖRZE UTÁN IS EMLÉKEZZENEK RÁD ÉS A PÁLYÁZATODRA. TIMÁR KRISZTINA Bevezető Az állásbörzének vége, de a teendőid ezzel még nem fogytak

Részletesebben

Tanácsadók álláskeresési álmai. Dr. Budavári-Takács Ildikó - Csehné Dr. Papp Imola - Jekkel Orsolya

Tanácsadók álláskeresési álmai. Dr. Budavári-Takács Ildikó - Csehné Dr. Papp Imola - Jekkel Orsolya Tanácsadók álláskeresési álmai Dr. Budavári-Takács Ildikó - Csehné Dr. Papp Imola - Jekkel Orsolya Cél Megtalálni azokat a tényezőket, melyek befolyásolják a friss diplomások elhelyezkedési esélyeit. Ezek

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER A fontos dolgok hosszú távú következményekkel járnak. Értéket képviselnek, közvetlen a hatásuk célokra A sürgető határidők a fontosság érzetét keltik. Sikerességünk

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Küldetésünk A Salva Vita Alapítvány célja az értelmi sérült emberek önálló életvitelének és társadalmi beilleszkedésének

Részletesebben

Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa

Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa Ki van fent a közösségi média oldalakon? Az ma már nem kérdés, hogy fent vagyunk-e a közösségi oldalakon. A kérdés az, hogy miként vagyunk fenn,

Részletesebben

Értékesítési beszélgetés

Értékesítési beszélgetés Gyakorlat. Műhely. Marketing Értékesítési beszélgetés Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 GYAKORLAT. MŰHELY Értékesítési beszélgetés Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus 1 Asszertivitás (Sam R. Lloyd alapján) Jelentése: Pozitívan gondolkodunk Önérvényesítő módon viselkedünk Önbizalmat érzünk 2 Önmagunk és

Részletesebben

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Tudásbővítés közvetlen célcsoport részére 1. nap 10:00 10:10 A program levezetőjének bemutatkozása 10:10 10:50 Résztvevő szervezetek bemutatkozása, ki vagyok,

Részletesebben

AZ ÁLLÁSKERESŐK 10 LEGGYAKORIBB HIBÁJA, AMIT ÁLLÁSBÖRZÉKEN ELKÖVETNEK! HOGYAN KERÜLD EL EZEKET, ÉS TŰNJ KI AKÁR TÖBB SZÁZ JELENTKEZŐ KÖZÜL!

AZ ÁLLÁSKERESŐK 10 LEGGYAKORIBB HIBÁJA, AMIT ÁLLÁSBÖRZÉKEN ELKÖVETNEK! HOGYAN KERÜLD EL EZEKET, ÉS TŰNJ KI AKÁR TÖBB SZÁZ JELENTKEZŐ KÖZÜL! AZ ÁLLÁSKERESŐK 10 LEGGYAKORIBB HIBÁJA, AMIT ÁLLÁSBÖRZÉKEN ELKÖVETNEK! HOGYAN KERÜLD EL EZEKET, ÉS TŰNJ KI AKÁR TÖBB SZÁZ JELENTKEZŐ KÖZÜL! TIMÁR KRISZTINA Bevezető Az állásbörzéken személyesen is találkozhatsz

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

A kommunikációs és digitális kompetenciák szerepe és hatása a CARMA projektben

A kommunikációs és digitális kompetenciák szerepe és hatása a CARMA projektben Dr. habil. Szűts Zoltán BME A kommunikációs és digitális kompetenciák szerepe és hatása a CARMA projektben Változó világban 2016-1-HU01-KA202-022981 Változó világban Az információs társadalomban a munkaerőpiacon

Részletesebben

Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1

Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1 Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1 Fogalmak Az önéletrajzok olyan multifunkcionális eszközök, melyek több különböző célt szolgálhatnak. tudományos és szakmai referenciák bemutatnak a személyzeti tanácsadóknál

Részletesebben

Ajánlások. az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához

Ajánlások. az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához Ajánlások az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához Ways to enhance active aging through volunteering WEActiveVol Erasmus+ Strategic Partnership 2016-1-PL01-KA204-026166

Részletesebben

Tudatos Karrierépítés szakkurzus

Tudatos Karrierépítés szakkurzus Tudatos Karrierépítés szakkurzus Kuti János Hallgatói Szolgáltató Iroda A kurzus célja A kurzus célja, hogy a hallgatók tudatosan kezeljék saját képességeiket, tervezett módon tudják kialakítani jövőjüket

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

UX az iparban. Kutatás és terméktervezés nehezített pályán. Nárai Csilla service design, stratégia, kutatás

UX az iparban. Kutatás és terméktervezés nehezített pályán. Nárai Csilla service design, stratégia, kutatás UX az iparban Kutatás és terméktervezés nehezített pályán Nárai Csilla service design, stratégia, kutatás Nárai Csilla service design, stratégia, kutatás freelancer startupoktól multikig gyáraktól NGO-kig

Részletesebben

(Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI

(Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI Vigyázz Kész - Rajt (Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI MI AZ ADOMÁNYSZERVEZÉS? Forrásteremtés Az adományszervezési (fundraising) stratégia a szervezet működéséhez, céljainak megvalósításához

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Így költözz külföldre Csekklista Hogy ne maradjon ki semmi!

Így költözz külföldre Csekklista Hogy ne maradjon ki semmi! Így költözz külföldre Csekklista Hogy ne maradjon ki semmi! Készítette: Votisky Petra expat-coach, pszichológus 1 Tartalom 6-12 hónappal a költözés előtt 5. oldal 4-6 hónappal a költözés előtt 8. oldal

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TRÉNINGEK Budapest, 2015. január A MEGGYŐZÉS ESZKÖZEI Hogyan kezeljük különböző típusú ügyfeleinket?

Részletesebben

TÁRGYALÁS TECHNIKA ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A GYAKORLATBAN. Dr. habilnémeth Erzsébet, szociálpszichológus, kommunikációs szakértő, BKF, ÁSZ

TÁRGYALÁS TECHNIKA ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A GYAKORLATBAN. Dr. habilnémeth Erzsébet, szociálpszichológus, kommunikációs szakértő, BKF, ÁSZ TÁRGYALÁS TECHNIKA ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A GYAKORLATBAN Dr. habilnémeth Erzsébet, szociálpszichológus, kommunikációs szakértő, BKF, ÁSZ A SIKER ALAPJA 1. FELKÉSZÜLÉS 1. Meg kell határozni az elérendő célt

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

MediaGo Alapítvány MediaGo Alapítvány

MediaGo Alapítvány MediaGo Alapítvány A a MediaGo Holding független érdekszövetség tagjaként jött létre 2009-ben. Missziónk a pályája elején lévő fiatal munkaerő elhelyezkedésének segítése, ezen keresztül a strukturális munkanélküliség csökkentése,

Részletesebben

Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés

Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés 2012.04.26. ÉMI-TÜV SÜD Kft. 1 7 May 2012 Az RTG Vállalati Felelősség Tanácsadó Kft. és az ISO 26000

Részletesebben

Így határozd meg a bérigényedet! Írta: Repka Ágnes HR szakértő

Így határozd meg a bérigényedet! Írta: Repka Ágnes HR szakértő Így határozd meg a bérigényedet! Írta: Repka Ágnes HR szakértő Ahhoz, hogy megértsd, hogyan tudod a legjobban meghatározni a bérigényedet, azt kell tudnod, hogy miért is kérik ezt tőled a cégek. Nem, nem

Részletesebben

Reflektív tanulási napló

Reflektív tanulási napló Reflektív tanulási napló Bevezetés Mi a tanulási napló? A tanulási napló feljegyzések, megfigyelések, gondolatok és egyéb kapcsolódó anyagok gyűjteménye, ami egy időszak alatt épül fel és egy tanulmányi

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN Riport tulajdonosa: Jane Doe Azonosító: HB290579 Dátum: 2013. március 11. 2 0 0 9 H

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

Hazai desztinációs márkák online felmérése a közös kutatás előzetes eredményei

Hazai desztinációs márkák online felmérése a közös kutatás előzetes eredményei Hazai desztinációs márkák online felmérése a közös kutatás előzetes eredményei Dr Sziva Ivett specializáció-vezető 2015. december 4. XIV. Országos TDM konferencia - Gyula Miről lesz szó? Desztinációmenedzsment

Részletesebben

MÁRKAÉPÍTÉS A JÓ MÁRKA

MÁRKAÉPÍTÉS A JÓ MÁRKA MÁRKAÉPÍTÉS A JÓ MÁRKA Hogyan érhető el, hogy egy márka csillaga magasra emelkedjen és ott is maradjon minél tovább? !7!!! 7 dolog kell hozzá 1. A jó márkának küldetése van Jó dolog olyan márkát építeni,

Részletesebben

A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?!

A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?! A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?! Készítette:

Részletesebben

akik a rehabilitációt követően újra munkába állnak Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra 1. Mit tud?

akik a rehabilitációt követően újra munkába állnak Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra 1. Mit tud? Eszköztár reumatológiai betegségben szenvedő olyan fiatalok számára, akik a rehabilitációt követően újra munkába állnak Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra Gratulálunk! Behívták állásinterjúra!

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál Toborzás Kiválasztás - Interjú HRM alapfeladata: a szervezet működéséhez szükséges megfelelő munkaerő-állomány biztosítása a vállalat

Részletesebben

KARRIERKÖNYV. Hogyan találj munkát? Hogyan csinálj karriert? Gyakorlati kézikönyv. tudatos álláskeresőknek és pályamódosítóknak.

KARRIERKÖNYV. Hogyan találj munkát? Hogyan csinálj karriert? Gyakorlati kézikönyv. tudatos álláskeresőknek és pályamódosítóknak. KARRIERKÖNYV Hogyan találj munkát? Hogyan csinálj karriert? Gyakorlati kézikönyv tudatos álláskeresőknek és pályamódosítóknak Tóth István karrier és önismereti coach www.szfszakerto.hu Tóth István vagyok

Részletesebben

Global HR kompetenciák. Budapest, 2012. május 22. Slide 1

Global HR kompetenciák. Budapest, 2012. május 22. Slide 1 Global HR kompetenciák Budapest, 2012. május 22. Slide 1 Tartalom Kihívások a vállalatvezetés számára Hatása a munkára Új tipusú munkavállalók Tehetségek megtalálása, megtartása HR csapat szerepe Slide

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK TÁJÉKOZTATÓ PROGRAMFÜZET a Centroszet Szakképzés-szervezési NKft.-nél

FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK TÁJÉKOZTATÓ PROGRAMFÜZET a Centroszet Szakképzés-szervezési NKft.-nél FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK PROGRAMFÜZET a Centroszet Szakképzés-szervezési NKft.-nél Készítette: Marosvölgyi Ágnes A készítés dátuma: Budapest, 2011.07.08. Jóváhagyás dátuma: Budapest, 2011.07.11. Némedi

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

ÜZLETASSZONY MESTERFOKON

ÜZLETASSZONY MESTERFOKON ÜZLETASSZONY MESTERFOKON Az Üzlet, amire Vágysz, az Élet, amit Megérdemelsz PROGRAM MODUL TARTALOM Üzletasszony Mesterfokon 1 Üzleti Coaching Program Modul 1. Kristálytiszta Üzleti Célok Minden, de Minden

Részletesebben

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók?

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Közösség aktivizáció Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Hogyan vegyük rá a felépített közösségeinket termékeink, szolgáltatásaink

Részletesebben

A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője.

A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője. A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője. És ahogy őket 365 napon keresztül erősíteni tudod Hogy érzed most magad az aktuális életkerekedet látva? Örülsz, vagy néhány dolog elgondolkodtat? Esetleg egyik-másik

Részletesebben

A hatékony és szakszerű kommunikáció a tanárok és diákok között többet jelent a pusztán egymással való beszélgetésnél.

A hatékony és szakszerű kommunikáció a tanárok és diákok között többet jelent a pusztán egymással való beszélgetésnél. Cím A tanár-diák kommunikáció alapjai Rövid leírás A hatékony és szakszerű kommunikáció a tanárok és diákok között többet jelent a pusztán egymással való beszélgetésnél. Amit magában foglal: állandóan

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP A telefonos értékesítés helyes gyakorlata. 2013. Május 8. Bánhegyi Balázs, Kecskemét

DANUBIUS HOTELS GROUP A telefonos értékesítés helyes gyakorlata. 2013. Május 8. Bánhegyi Balázs, Kecskemét DANUBIUS HOTELS GROUP A telefonos értékesítés helyes gyakorlata 2013. Május 8. Bánhegyi Balázs, Kecskemét A prezentáció során áttekintjük: Miért fontos a szobafoglalás? A szobafoglalás mérőszámai, mire

Részletesebben

Laskai M. Nelli

Laskai M. Nelli Kedves Olvasó! Itt az ideje, hiszen lassan vége 2017-nek, hogy levonjuk az idei évet illető következtetéseket, és kitűzzük új céljainkat a következő évre. Az alábbi tervezővel abban leszek a segítségedre,

Részletesebben

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság érzésére az SZTE Pszichológiai Intézetének minikonferenciáján Hallgató Emese 2012. május

Részletesebben

Közösségi szolgálati naplója

Közösségi szolgálati naplója Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma 1146 Budapest, Thököly út 48-54. Nevem, osztályom Közösségi szolgálati

Részletesebben

Motivációs levél mint pályaorientációs eszköz

Motivációs levél mint pályaorientációs eszköz Motivációs levél mint pályaorientációs eszköz - Workshop terv - Eszközszükséglet: Kinyomtatott feladatlapok Korosztály: középiskolás diákoknak, elsősorban 10. évfolyamtól (fakultációválasztás, az érettségi

Részletesebben

Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük?

Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük? Hogyan növelhető az iskola megtartó ereje? Mit tehetünk a tanulói lemorzsolódás ellen? Mit tehet a család? Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük? FPF konferencia 2018.02.24

Részletesebben

Az álláspályázat szóbeli része

Az álláspályázat szóbeli része Az álláspályázat szóbeli része Az állásinterjú Az állásinterjúra való meghívással döntő ponthoz érkezett a jövőbeli munkahely megszerzésének útján. Fontos mérföldkövet ért el. Ekkor már tudhatja, hogy

Részletesebben

MIKÉNT TEREMTSÜK MEG A STRATÉGIAALKOTÁS, AZ ÜZLETI TERV ÉS AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÖSSZHANGJÁT?

MIKÉNT TEREMTSÜK MEG A STRATÉGIAALKOTÁS, AZ ÜZLETI TERV ÉS AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÖSSZHANGJÁT? MIKÉNT TEREMTSÜK MEG A STRATÉGIAALKOTÁS, AZ ÜZLETI TERV ÉS AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÖSSZHANGJÁT? Hódmezővásárhely Egy város, amely már a nevében is hordozza a kereskedelemhez, a gazdálkodáshoz, a vállalkozáshoz

Részletesebben

A MEGJELENÉSEK KOMMUNIKÁCIÓJA

A MEGJELENÉSEK KOMMUNIKÁCIÓJA A MEGJELENÉSEK KOMMUNIKÁCIÓJA Nemzetközi Kommunikáció és Nemzetközi Alumni Hálózat MAGYAR NOÉMI HATÉKONY NEMZETKÖZI MEGJELENÉSEK MŰHELY 2019. 06. 17. NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ: STUDENT LIFE CYCLE BEFORE

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett?

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? A Marketing Commando Minitréningje 2004-2006, Marketing Commando! www.marketingcommando.hu

Részletesebben

AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/

AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/ AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/ Készült: Jacques Crevoisier előadása alapján (UEFA, Nyon, 2013) A média: A kommunikációs készség ugyanolyan fontos, mint a technikai készségek. A kérdések is

Részletesebben

A közösségi média irányelvei

A közösségi média irányelvei A közösségi média irányelvei 1 KÖZVETLEN ÉRTÉKESÍTÉS: AZ EREDETI KÖZÖSSÉGI HÁLÓZAT Üzleti modellünk a személyes értékesítésen alapul, és az élőbeszéd erejére épít. Jóllehet a technológia folyamatosan változik,

Részletesebben

Közösségi szolgálati napló

Közösségi szolgálati napló Közösségi szolgálati napló Kedves középiskolás Diák! Bizonyára sokat hallottál már a közösségi szolgálatról, és foglalkoztat a kérdés: Miért éppen most? Miért nekem? Mire jó ez? Tudjuk és megértjük, ha

Részletesebben

Szövegértés évfolyam

Szövegértés évfolyam Szövegértés 9-12. évfolyam Az előadás menete 1. 2. 3. 4. Néhány gondolat a kompetenciamérésről A bemeneti mérés tapasztalatai Mit jelent a szövegértés? Melyek a szövegértést és a szövegalkotást fejlesztő

Részletesebben

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ Szakpolitikai kontextus A nemzetközi adatok azt mutatják, hogy a fogyatékkal élő, valamint

Részletesebben

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS Jelölje be azt a sort, amelyben kizárólag a weboldalakkal szemben támasztott alapkövetelmények szerepelnek. Értékes információtartalom, olvashatóság, vonzó és igényes megjelenés. Olvashatóság, felhasználói

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Alkohol-megelőzés a munkahelyi politikákban OAC-projektek tapasztalatai

Alkohol-megelőzés a munkahelyi politikákban OAC-projektek tapasztalatai Alkohol-megelőzés a munkahelyi politikákban OAC-projektek tapasztalatai Kerek Judit EMEGY Alcím mintájának szerkesztése www.emegy.hu Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület Célunk: Elősegíteni, hogy a dolgozók

Részletesebben

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN A SZERZŐI KÖNYVKIADÁS FORRADALMA II. Évad, 2. Szám, 2015. 07. A HÓDÍTÓ ÍR Egy kis whisky-történelem A TŐZSDEI ROBOT Barát vagy ellenség? INGYENES TECHNOLÓGIA ÉS ÜZLET MÁSKÉPP SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

Részletesebben

Közösségi szolgálati napló

Közösségi szolgálati napló Közösségi szolgálati napló Kedves középiskolás Diák! Bizonyára sokat hallottál már a közösségi szolgálatról, és foglalkoztat a kérdés: Miért éppen most? Miért nekem? Mire jó ez? Tudjuk és megértjük, ha

Részletesebben

HDTeam esettanulmány

HDTeam esettanulmány HD esettanulmány Vezetői coaching DÜH ÉS VISSZAJELZÉS ESETTENULMÁNY KO COACHING PROGRAM ALAPJÁN 1. Az ügyfél A sikeres vezető A 20-as éveinek második felében lévő fiatal nő, pár éves vezetői gyakorlattal.

Részletesebben

M I N D E N K I L E H E T J Ó S A L E S - E S! By Benyovszky Tünde

M I N D E N K I L E H E T J Ó S A L E S - E S! By Benyovszky Tünde M I N D E N K I L E H E T J Ó S A L E S - E S! By Benyovszky Tünde MIVEL FOGLALKOZOM? 2 3 AZ ÉRTÉKESÍTŐVÉ VÁLÁS PSZICHOLÓGIÁJA Téves hiedelmek MÁSOK KONFORM ÉSZLELÉSE BEIDEGZŐDÉS Everything you look for

Részletesebben

Az álláskeresés és önéletrajz. Dr. Gyökér Irén

Az álláskeresés és önéletrajz. Dr. Gyökér Irén Az álláskeresés és önéletrajz 2 * Álláskeresés Kell világos stratégia, mit keresek? Hol vannak ezek? Kreativitás! Folyamatos munkaerő-piaci figyelés. Önértékelés Erősségek, gyengeségek: Lehetőségek, veszélyek

Részletesebben

Hajdrik Anita

Hajdrik Anita Hajdrik Anita www.menekuljelore.hu 2013.08.16. 1 HR szakértői tippek ahhoz, hogy ideális jelöltté válj Nagy öröm számunkra, hogy az internet információ-dömpingjében is ránk találtál és elfoglaltságaid

Részletesebben

Tájékoztatás a SPARK programról

Tájékoztatás a SPARK programról Hoippj^j Bnln jjjjkkk Társadalompolitikai Programok Értékelésének Támogatása Európában Tájékoztatás a SPARK programról Scharle Ágota/Váradi Balázs Vezető kutató, Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Hélène

Részletesebben