Mit Nyújt a Személyes Brand. ebook?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mit Nyújt a Személyes Brand. ebook?"

Átírás

1 Az Ingyenes Diák Személyes Brand ebook a Copyright, a szellemi termék joga és minden más vonatkozó jog által védett. Az ebben található szövegek és információk stb. - amennyiben más tulajdonjog illetve szerzői jog nem ál l fenn - a PBI tulajdon - vagy szerzői jogát képezik.a tartalmak bárminemű sokszorosítása, terjesztése, küldése és újra- ill. továbbfelhasználása a PBI írásos hozzájárulása nélkül kifejezetten tilos. A technikai változtatás és tévedés joga fenntartva. További információval a PBI szolgál. Copyright PBI 2012

2 Mit Nyújt a Személyes Brand ebook? Kedves Barátunk! Az első olyan magyar nyelvű ebookot tartja a kezében, amely gyakorlati módon, sok feladattal segíti Önt, hogy kialakítsa saját Énmárkáját, és ezáltal kiemelkedjen a munkaerőpiacon. Mi, a Personal Brand Institute alapítói és munkatársai tanácsadási projektjeinkben és tréningjeinken elsősorban az üzleti világ vezetőit, menedzsereit támogatjuk a Személyes Brandfejlesztés és a storytelling/történetmesélés-fejlesztés területein. Hiszünk ugyanakkor a legfrissebb generáció tanításában, felkészítésében is. Egy 2011-es közép- és kelet-európai menedzsment-felmérés szerint a következő időszakban a három leginkább fejlesztendő kompetencia között ott van a Személyes Brand. Ennek az új elvárásnak kell tehát Ön is megfeleljen. Az ebook, amelyet a kezében tart, bevezeti a Személyes Brand világába, részletesen bemutatja a legfontosabb irányelveket, valamint tanácsokat, tippeket ad az elmélyüléshez. Elsősorban azonban egy olyan munkafüzet, amely személyre szabott példákon és feladatokon keresztül vezeti el Önt Személyes Brandjének kialakításához. A struktúra lehetővé teszi, hogy Ön dinamikusan használja ezt az ebookot. Ha ideje és energiája engedi, egy menetben is feldolgozhatja, de szünetek tartásával fejezetenként is haladhat előre. Mi azt is ajánljuk, hogy időről-időre térjen vissza az egyes fejezetekhez, és friss gondolataival gondoskodjon Énmárkájának folyamatos finomításáról. 2.

3

4 1. 20 Top Tipp Az Ön Személyes Brandedjének kulcselemei, amelyekrol tudnia es gondolkodnia kell 4.

5 1. 20 Top Tipp Az Ön Személyes Brandedjének kulcselemei, amelyekről tudnia és gondolkodnia kell A nemzetközi szakmai ajánlások és a hazai tapasztalatok, illetve követelmények figyelembevétele mellett összeállítottuk Ön számára azt a húsz legfontosabb Személyes Brand szempontot, ajánlást, amely egyrészt irányt mutat, másrészt konkrét fogódzókat biztosít, hogy a saját Énmárkájáról elkezdjen gondolkozni. Adunk Önnek 20 tippet a Személyes Brand megfontolásához és kialakításához: 1. TŰNJ KI Vidd magad úgy a piacra, hogy tudjál egyedi lenni! 2. LEGYÉL HITELES Ki is vagy Te? Melyek az értékeid? Mi izgat? 3. MUTASD MEG ELŐNYEIDET Ha Te egy termék vagy, akkor egyértelműen mutasd meg előnyeidet! 4. SPECIALIZÁLÓDJ Jelölj ki magadnak egy szakterületet, és elmélyülten fejleszd magad! 5. NE MÁSOLJ, LEGYÉL EREDETI Válassz példaképeket, de legyen saját világod! 6. LEGYÉL KÖVETKEZETES Ha kialakítottad a képet magadról, fejleszd, de ne kapkodj! 7. HATÉKONY BEMUTATKOZÁS Ha tudod, hogy mit akarsz elmondani, figyelj arra, hogyan kommunikálod! 8. KÉSZÍTS PROFI ONLINE MEGJELENÉST Figyelj az üzenetekre, a tartalomra és a formára! 9. TARTSD SZEM ELŐTT, HOGY MÁSOK MIT TESZNEK JÓL Figyeld a példaképeid, és lesd el a jót! 10. FIGYELJ A MEGJELENÉSEDRE Öltözködés, stílus és viselkedés. 11. LEGYÉL MINDIG KEDVES A charm és a mosolygós megjelenés mindig megnyerő. 12. PROFI MARKETINGESZKÖZEID LEGYENEK Online profil, attraktív CV, motivációs levél, website 13. LEGYÉL INNOVATÍV Csinálj valami újat, ami mások számára is izgalmas lehet! 5.

6 14. FOGALMAZZ MEG TÖMÖR, EGYÉRTELMŰ ÜZENETEKET Érzékletesen mutasd meg, hogy mi is a lényeg a brandedben! 15. FIGYELJ ARRA, HOGY MIT MONDANAK A SZEMÉLYES BRANDEDRŐL Elengedhetetlen a folyamatos visszacsatolás. 16. NE AGGÓDJ Yes, you can! 17. KOMMUNIKÁLD A SZEMÉLYES BRANDET Ne feledd, ennek lényege az elkötelezettség! 18. A HIÚSÁG AGYONCSAPJA A SZEMÉLYES MÁRKÁDAT A külvilág percepciója a lényeg, és nem Te. 19. LEGYÉL AKTÍV RÉSZESE BESZÉLGETÉSEKNEK Oszd meg ötleteidet, kezdeményezően válaszolj, adj értéket a beszélgetéshez! 20. GONDOLJ MAGADRA, MINT EGY MÁRKÁRA Erős önbizalommal alakítsd, biztosítsd a karbantartást, és figyelj a marketingeszközökre! 20 Top Tipp Végezzen el egy gyakorlatot! Bizonyára első olvasásra csak átszaladt a fenti 20 top tippen; most azt kérjük, hogy térjen vissza ismét, és elmélyülten (!) olvassa végig a tippeket, most már határozottan a saját világa, gondolatai és érzelmei alapján. Első lépésben válassza ki a fenti 20 top tippből azt a 3, az Ön számára legfontosabbat, amelyet a saját Személyes Brandje szempontjából nemcsak fontosnak, hanem Önmagához közel állónak gondol, és amellyel kapcsolatban kellemes, pozitív érzései vannak. Az alábbiakban jegyezze fel ezt a 3-at, és mindegyik mellé rövid mondatokban írja le, hogy miért és milyen pozitívumról tud beszámolni!

7 Második lépésben válassza ki a fenti 20 tippből azt a 3-at, amely Önnek a Személyes Brand szempontjából fontosnak és izgalmasnak tűnik, de most még idegen számára, nem illeszkedik a saját világához vagy egyéniségéhez, esetleg úgy gondolja, hogy mélyebb megismerést és/vagy fejlesztést igényel

8 2. Mindig tartsa szem előtt az 5 legfontosabb irányelvet! 8.

9 2. Mindig tartsa szem előtt az 5 legfontosabb irányelvet! LEGYEN TÖREKVŐ, SZENVEDÉLYES ÉS EGYEDI! A szenvedély erőteljes, megnyerő és izgalmas. Tulajdonképpen ez az a plusz-faktor, amely az átlagostól megkülönbözteti a kiemelkedőt. A szenvedély erősíti Önben a pozitív hozzáállást és gondolkodást, ahogy az Énmárkája fejlesztése során halad előre. Bizony elég nehéz dolog különlegesnek lenni. A Személyes Brand kiemelkedő eleme az egyediség az a képesség, hogy másnak, újnak és eredetinek lássák. LEGYENEK PÉLDAKÉPEI! A példaképek speciális értékek végiggondolására inspirálnak! A kérdés tehát az, hogy Ön kiket tisztel a környezetében, kik azok, akikre felnéz, kiket becsül az életben? Természetesen azt is tudnia kell, hogy miért!? NETWORKING: NE CSAK TUDJON RÓLA, HANEM AKTÍVAN GYAKOROLJA! A hatékony networking arról szól, hogy az Ön saját Énmárkáját hogyan közvetíti beszélgetéseiben, stílusában, viselkedésében és a márkájához kapcsolódó anyagok eljuttatásában. Kapcsolati hálója építése, bővítése és karbantartása rendkívül fontos a Személyes Brandnek ez már elengedhetetlen része napjainkban. Kapcsolatok nélkül nehezebb. A sikeres kapcsolati háló előfeltétele, hogy találjon önmaga számára egy-két mentort. A SZEMÉLYES BRANDET CSAK MEGGYŐZŐ KOMMUNIKÁCIÓJA TESZI ÉLŐVÉ! Vigyázzon és figyeljen! A Personal Brand hatékony és hatásos érvényesítéséhez legalább ugyanolyan fontosak a hagyományos kommunikációs módszerek, mint az online közösségi média. YOU.COM: ONLINE BRANDING, KÖZÖSSÉGI MÉDIA AZ ÖN SZÁMÁRA IS! Szabadidejében a különböző közösségi médiák fontos szereppel bírnak, de ne feledje: az ebben rejlő végtelen lehetőségeket Személyes Brandje és kapcsolati tőkéje építése-bővítése érdekében tudatosan használja fel, illetve használja ki! 9.

10 3. Legyen kiemelkedően törekvő, szenvedélyes és egyedi! 10.

11 3. Legyen kiemelkedően törekvő, szenvedélyes és egyedi! Miért is fontos a törekvés és a szenvedély? A szenvedély belülről jön. Ez tulajdonképpen a Személyes Brand üzemanyaga, hajtóereje. Ha Önben megvan a szenvedély, akkor soha nem adja fel még a fellépő nehézségek, akadályok ellenére sem. A szenvedély erősíti Önben a pozitív hozzáállást és gondolkodást, ahogy a kiemelkedő Személyes Brand fejlesztése során halad előre. A szenvedély erőteljes, megnyerő és izgalmas. Tulajdonképpen ez az a plusz-faktor, amely az átlagostól megkülönbözteti a kiemelkedőt. Napjaink új gazdaságában, ahol az internet minden üzlet és márka meghatározó motorja, a szenvedély és az elkötelezett munka, az elhivatott csinálás (munkahely vagy magánélet, vagy a kettő együtt) nagyon fontos szerepet játszanak. Most szakítson magának egy kis időt, gondolja át, fedezze fel mindazt, amiben szenvedélyes, és igyekezzen tanulmányaihoz, munkájához, napi dolgaihoz kapcsolni! Nézzünk néhány GYAKORLATOT! 11.

12 KAMASZKORA ÉS MA Szenvedélyei kamaszkorában? Mit gondol ezekről ma? MAI VILÁGA SZENVEDÉLYEI Szenvedélyei napjainkban? Kapcsolódik-e ez a további útjához/pályájához? MILYEN TANTÁRGYAKAT SZERET/SZERETETT LEGINKÁBB? MI VOLT AZ IZGALOM? MAGÁNÉLETÉBEN, SPECIÁLIS ÉRDEKLŐDÉSEIBEN MI A SZENVEDÉLYE 2 3 FÓKUSZA? 12.

13 MI ÖN SZÁMÁRA A 3 LEGFONTOSABB SZENVEDÉLY? HA ERŐSÍTENI TUDNÁ SZENVEDÉLYÉT, AZ MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁRNA AZ ÖN SZÁMÁRA/KÖRNYEZETÉNEK/SZERVEZETÉBEN, AHOVA ÉPPEN TARTOZIK? Miért is fontos az egyediség? Az Énmárka lényege az egyediség, a megkülönböztethetőség. A Brand Me Code a Megkülönböztetési Kód, ami tulajdonképpen hasonlít a testre jellemző DNS-hez (a genetikus DNS megkülönbözteti a testet, a fizikai mibenlétet). Ez a Megkülönböztetési Kód ugyanakkor azt adja meg, hogy hogyan láttatja magát másként, olyan személyként, aki különleges. Bizony elég nehéz dolog különlegesnek lenni. A Személyes Brand kiemelkedő eleme az egyediség az a képesség, hogy másnak, újnak és eredetinek lássák. Ha Ön nem (legalább egy kicsit) kiemelkedő, akkor a környezet, a külvilág csak követőnek fogja tekinteni. (Nemzetközi szakértők az erős Személyes Brand fejlesztésének lényegében két fő lépését adják meg: az első a Differentiation, a második a Dramatization ; ez utóbbival az e-book későbbi fejezeteiben is fogunk foglalkozni). 13.

14 Nézzünk néhány GYAKORLATOT! Tegye fel magának az alábbi kérdéseket! Ön hogyan gondolkozik magáról: miben speciális, miben egyedi? Mit gondol a környezete (család, barátok, munkatársak), hogy Ön miben/mikben speciális? Mikor és hogyan kapott elismerést valamely specialitása, egyedi képessége okán? Egyedi képességei okán élete/pályája során mire a legbüszkébb? Hát akkor előre és Let Your Personality Shine Through!!! 14.

15 4. Legyenek példaképei! 15.

16 4. Legyenek példaképei! A példaképek speciális értékek végiggondolására inspirálnak! A példakép az a mintául választott személy, akiben a példaképválasztó különösen értékes, számára vonzó tulajdonságokat érez meg vagy ismer fel. A példakép élmény, tulajdonképpen egy pszichikai szükséglet, és egyben lehetőség Önnek, amely a következő gyökerekből táplálkozik: a gyengeség leküzdésének szükséglete, tanulási, kompenzációs, fejlődési szükséglet, a már kialakult értékelő álláspontok megerősítésének fontossága. Emlékezzen vissza, hogy a 20 Top Tipp között 5. volt: NE MÁSOLJ, LEGYÉL EREDETI Válasszon példaképeket, de legyen saját világa is! Részletesebben is vizsgáltuk a legyél eredeti kérdését; fontos, hogy ne másoljon, ugyanakkor a példaképek választása és elemzése megkönnyítheti a saját értékek tisztázását! A kérdés tehát az, hogy Ön kiket tisztel a környezetében, kik azok, akikre felnéz, kiket becsül az életben? Természetesen azt is tudnia kell, hogy miért!? KIK A PÉLDAKÉPEI? INDOKOLJA MEG AZ ÉRTÉKEK MENTÉN!

17 Napjainkban az Ön világa is jelentős mértékben az internetre épül. Nyilvánvalóan itt is vannak olyan meghatározó csatornák, amelyek modellként értékeket közvetítenek Önnek. Ezt is gondolja végig! KÉT KEDVENC SITE-JA? INDOKOLJA MEG AZ ÉRTÉKEK MENTÉN! Nyilván a művészetek, a kultúra, a zene az Ön számára is izgalmas, fontos. Biztos vannak olyanok, akik (vagy akiknek a világa) Önnek szinte példaképként, szinte modellként inspirálóak. KÉT KEDVENCE? INDOKOLJA MEG AZ ÉRTÉKEK MENTÉN! Igaz, hogy a fentiekben inkább másokról gondolkodott, de az alternatív minták közti választás folyamatában, bizonyára Ön is sokat kapott a saját Személyes Brandje szempontjából. 17.

18 5. Networking - Ne csak tudjon róla, hanem aktívan gyakoroljon! 18.

19 5. Networking - Ne csak tudjon róla, hanem aktívan gyakoroljon! Kapcsolati hálójának építése, bővítése és karbantartása rendkívül fontos: a Személyes Brand elengedhetetlen része. Kapcsolatok nélkül nehezebb. A munkaerőpiacon önmaga pozicionálásának, jó értelemben vett helyezkedésének leghatékonyabb eszköze a networking, amelynek lényege nem a névjegykártyák szétosztása, és nem is az, hogy önmagáról, tanulmányairól, munkájáról beszéljen. A hatékony networking arról szól, hogy a Személyes Brandjét hogyan közvetíti beszélgetéseiben, stílusában, viselkedésében és a márkájához kapcsolódó anyagok eljuttatásában (ha lehetőséget kap arra, hogy azokat átadja). Így tud másokra olyan pozitív befolyást gyakorolni, amelynek eredményeképpen úgy tekintenek Önre, mint akivel érdekes és érdemes kapcsolatba lépni, vagy akár együtt dolgozni. Ha valaki egy rendezvényen mindenáron a fontos emberek közelébe igyekszik kerülni, és kedves stílusban, könnyedén társalogva névjegykártyákat osztogat, az nem networking, hanem nyomulás. A modern networking-technikák ezzel szemben inkább a civil szféra önszerveződési mechanizmusával írhatóak le. Legfontosabb közös jellemzőjük, hogy a networking során az ember nemcsak kap, hanem ad is! Nemzetközi és hazai felmérések is azt mutatják, hogy az interjúra való bejutás valószínűsége a friss diplomások esetében is 60 70%-os feltéve, ha a kapcsolati hálót működtetik. A networking, a kapcsolati háló működtetése a Személyes Brand építésének is elengedhetetlen eleme. A networking technikáját külföldön már évek óta használják a tudatos kapcsolatépítésre, Amerikában az álláskeresés legfontosabb eszközeként és természetesen a Personal Branding részeként tartják számon. Európában és Magyarországon kicsit visszafogottabbak az emberek, 19.

20 de ma már azok sem engedhetik meg maguknak a kapcsolatok elhanyagolását, akiknek nem megy a nyomulás. 20.

21 Néhány tipp a sikeres networking-hez Tegyen kedvező és határozott első benyomást! Igyekezzen, hogy legalább három konkrétumra, tényre emlékezzen (elsősorban a név!) mindenkivel kapcsolatban, akivel találkozik! Legyen óvatos az emberek érzéseivel, érzelmeivel kapcsolatban, amikor beszélget! Találja meg a kreatív módjait annak, hogy értékeket is említsen/közvetítsen, vagy akár hívja fel másokra a figyelmet. Új ismerőse, partnere hasonlóan fog reagálni! Legyen aktív meghallgató, odafigyelő, és mutasson valódi érdeklődést aziránt, amit a másik mond Önnek! Ne legyen túlságosan rámenős, legyen inkább finoman elegáns! Figyeljen arra, hogy minden networking kapcsolat kölcsönösen előnyös legyen (mindkét fél számára)! Körültekintően és alaposan készüljön fel minden networking esemény előtt! Legyen mindig Önnél a saját Személyes Brandjét röviden bemutató Elevator Speech! Igyekezzen gyorsan és hatékonyan követni (follow up) networking lépéseit! Milyen veszélyekre figyeljen a networking során? 1. Beszélgetést ne szakítson meg, és ne helyezze magát előtérbe! Ne érdeklődjön álláslehetőség iránt, ha a kapcsolatépítés elején vannak! 2. Legyen folyamatos a szemkontaktus, és figyeljen a határozott kézfogásra! 3. Ne viseljen olyan ruházatot, ami nem illik az adott networking eseményhez! Ne is viselkedjen oda nem illően! 4. Ne számítson arra, hogy a másik fél emlékezni fog a nevére és az elérhetőségére! 5. Ne felejtsen el köszönetet mondani! 21.

22 Végezzen gyakorlatokat kapcsolati hálójának építéséhez és karbantartásához! Kezdje azokkal, akiket ismer! A legjobb kapcsolati hálók szilárd alapjai azok, akiket már ismer; ha szisztematikusan végiggondolja, rájön arra, hogy ez a háló nagyobb is, mint amit gondolt. Azokra gondoljon, akiket el tud érni, tanácsukat kérheti, vagy ajánlást kérhet tőlük! ROKONOK, CSALÁDI BARÁTOK BARÁTAI, ISMERŐSEI MÁSOK Nagyon fontos, hogy egy ilyen lista, az Ön networking kis adatbázisa strukturáltan rendelkezésére álljon. Ez az, amit folyamatosan bővíteni fog! Gondolja végig, hogy az elmúlt két évben milyen networking tevékenységet folytatott, milyen networking eseményeken vett részt! Értékeljen! (A fentiekben megadott networking szempontok alapján) 22.

23 Tevékenység/Esemény Közreműködésem értékelése Válasszon magának (a következő 6 hónapra) 3 olyan networking tevékenységet/eseményt, amely számára új (!), izgalmas és hasznos! Tevékenység/Esemény/Terv Miért? A networking fontos eleme: Legyen 1 2 MENTORA! Az értékes és hatékony Personal Branding és networking gyakorlat elengedhetetlen része az, hogy keressen és találjon a magának 1 2 olyan MENTORT, aki időről időre tanácsot és iránymutatást ad, ötleteket generálhat és networking hivatkozásokat biztosíthat! A MENTOR az a támasz az Ön számára, aki elsősorban iparági és szakmai kérdésekben tud segítséget és iránymutatást nyújtani, valamint támogathatja a kapcsolati hálója célirányos, folyamatos bővítésében. Nyilván ez egy bizalmi viszonyt is jelent! 23.

24 Válasszon magának 3 4 potenciális (!) MENTORT! A következő hetekben vegye fel velük a kapcsolatot, készüljön fel az első beszélgetésre, és így majd kialakul az, hogy ki lesz az Ön egy vagy két MENTORA! Feltétlenül ajánljuk azt, hogy ennek az ebooknak a feldolgozását, eredményeit és az Önben felmerült dilemmákat a mentorokkal részletesen ossza meg, beszélje végig. Így teremthet alapot arra, hogy valóban egy hosszabb távú együttműködést alakítson ki vele. A Személyes Brand egyik elismert guruja, Dan Schawbel mondja: Make Your Life One Giant Networking Event! 24.

25 6. A Személyes Brandet csak meggyőző kommunikációja teszi élővé! 25.

26 6. A Személyes Brandet csak meggyőző kommunikációja teszi élővé! Napjainkban, ha kommunikációról hall, akkor elsősorban bizonyára az online kommunikáció és a közösségi média jut eszébe. Vigyázzon és figyeljen! A Személyes Brand hatékony és hatásos érvényesítéséhez legalább ugyanolyan fontosak a hagyományos kommunikációs módszerek, mint az online és közösségi média. (Az online kommunikációval és elsősorban a közösségi média használatával egy következő, külön fejezetben fog találkozni!) Az e-book eddigi fejezeteiben döntően a MEGKÜLÖNBÖZTETHETŐSÉG ( differentiation ) kérdéseire koncentráltunk, azaz arra, hogy miért és miként van jelentősége az egyediségnek; ezt úgy is hívhatjuk, hogy a Brand Me Code. A Personal Branding folyamat második kiemelten kezelendő eleme az ELŐADÁSMÓD ( dramatization ), amely tulajdonképpen a létrehozott brand kommunikációját jelenti. Hiába alakított ki átgondolt, izgalmas és egyedi Személyes Brandet, ha ez nem párosul színvonalas és színes kommunikációval. Ehhez pedig a hagyományos kommunikáció területei és módszerei is elengedhetetlenek, ezért ezekben is következetesen fejlesztenie kell önmagát: Megjelenés, fellépés Beszéd- és beszélgetés-stílus Előadástechnika Öltözködés Viselkedés Összességében arról beszélhetünk, hogy legyen egy harmonikus és dinamikus STÍLUSA, amely a Személyes Brand kommunikációját szolgálja. 26.

27 Tekintse át a kommunikációs kompetenciák 10 legfontosabb elemét: Ha előad, vagy beszélget, akkor azt pozitívan, építő módon és gondolatgazdagon tegye! Írott kommunikációban világosan strukturáljon, és nyelvtanilag korrekt legyen! A beszélgetésekben, előadásokban az üzenete, üzenetei fókuszáltak legyenek! Nonverbális kommunikációja kellemes, kedves és megnyerő legyen! Üzleti jellegű kapcsolataiban a partnereivel legyen nagyon körültekintő (vezetők, munkatársak, beosztottak, ügyfelek, szállítók, kollégák, barátok ) Ne feledkezzen meg a szemkontaktusról! Beszéd- és beszélgetési stílusa érthető, nyugodt és kiegyensúlyozott legyen! Öltözködése illeszkedjen az adott helyzethez és környezethez! Figyeljen arra, hogy a small talk képességnek és stílusnak nagy jelentősége van! Ha előadást tart, legyen világos, strukturált, hatásos és meggyőző! Értékelje magát egy 10-es skálán a fenti 10 kommunikációs kompetencia vonatkozásában (Hol tart ma? Őszintén!) Pozitív, gondolatgazdag Írott kommunikáció Üzenetek Nonverbális Kommunikáció Pozíciók Szemkontaktus Beszédstílus Öltözködés Small talk Előadásmódja 27.

28 LEGYEN TERVE ARRA, HOGY EZEKEN A TERÜLETEKEN FEJLESSZE MAGÁT! VÁLASSZA KI A FENTIEKBŐL ÖN SZÁMÁRA A LEGFONTOSABBAT:... Napjaink új kommunikációs technikája: STORYTELLING/TÖRTÉNETMESÉLÉS Hallott már a meggyőzés művészetének ezen új módszeréről? KÉT EMBER KÖZÖTT A LEGRÖVIDEBB TÁVOLSÁG EGY STORY! A történetek emóciókat hordoznak és váltanak ki A történetek mindig konkrétak A történetekre könnyen lehet emlékezni A történetek mindig húzó stratégiát képviselnek Hol találhat izgalmas storykat? Egy helyzet (esemény, időszak), amikor kitűnt, amikor ragyogott Egy helyzet (esemény, időszak), amikor megszívta Egy példakép, egy mentor, egy barát Egy könyv, egy film, egy izgalmas esemény Igaz, hogy csak tömör bevezetőt kapott a storytellingről, mégis azt kérjük, hogy a fentiek mentén gondoljon át és röviden írjon le egy olyan történetet, amelyet szívesen elmondana egy állásinterjún (ami valami fontosról szól Önnel kapcsolatban)! HAGYOMÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓJÁBAN LEGYEN KEDVES ÉS BÁTOR! 28.

29 7. You.com - Online branding, közösségi média az Ön számára is! 29.

30 7. You.com - Online branding, közösségi média az Ön számára is! Személyes Brandje létrehozása és használata során fontos, hogy a hagyományos kommunikációja (előző fejezet) és az offline jelenlét mellett fókuszáljon egy nagyon erős online megjelenésre is, amely megragadja célközönsége figyelmét. Szabadidejében a különböző közösségi médiumok fontos szereppel bírnak, de ne feledje: az ebben rejlő végtelen lehetőségeket Énmárkája és kapcsolati tőkéje bővítése érdekében tudatosan használja fel, illetve használja ki. Ez segítségére lesz karrierje építésekor. Napjainkban a munkáltatók HR osztályai az új jelöltek keresése és kiválasztása során szinte mindig vizsgálják potenciális jelöltjeik online jelenlétét is. A következőkben az Ön számára releváns közösségi médiumokat tekintjük át. Szakmai pályafutása legfontosabb közösségi portálja a LinkedIn, ez egy sikeres Személyes Brand építésének és használatának kulcstényezője. Mely közösségi portálokat használhatja? Ha Facebook és Személyes Brand, akkor: - Profiloldalán jelenítse meg egyetemét/főiskoláját (legutóbbi munkahelyeit)! - Körültekintően állítsa be adatvédelmi paramétereit! - Ne jelenítsen meg olyan fotókat és üzeneteket/hozzászólásokat, amelyek Személyes Brandjével (és azzal a képpel, amit célközönsége felé sugározni kíván) nincsenek összhangban! 30.

31 - Legyen rajongója olyan oldalaknak, amelyek szakmai érdeklődése középpontjában állnak (vállalatok, szervezetek, magazinok stb.)! - Kéthetente legalább egyszer írjon ki status updateket /üzeneteket, amelyek határozottan szakmai jellegűek! - Jelölje vissza azokat a szakmai eseményeket, amelyeken részt kíván venni! Ha Twitter és Személyes Brand, akkor: - Kövesse az Ön által leginkább elismert, csodált cégeket és azok vezetőit, így betekintést nyerhet világukba és gondolataikba, valamint első kézből értesülhet a különböző (állás)lehetőségekről. - Kövesse a legismertebb hazai és nemzetközi sajtóorgánumok Twitter oldalait, ahol szinte valós időben követheti, igen tömör üzenetek formájában, az aktuális híreket és eseményeket. - Szóljon hozzá olyan témákhoz, amelyek szakmailag érdeklik: érdekes beszélgetéseket folytathat olyan személyekkel, akikkel a mindennapi életben nem lenne lehetősége kommunikálni. - Tweeteljen szakmai eseményekről, könyvekről és érdekes cikkekről. - Fedezzen fel! Kövessen olyan személyeket, akiket ajánlanak/retweetelnek olyanok, akiket már követ, és akiknek ad a véleményére. Egy másik egyszerű megoldás a Twitter Who to Follow szolgáltatása, ahol különböző témák szerint találhatja meg a legkövetettebb Twitterfelhasználókat. HASZNÁLJA A TWITTERT, MINT EGY NETWORKING ESZKÖZT! 31.

32 LinkedIn, AMIT ELSŐSORBAN HASZNÁLJON A világ legnagyobb szakmai közösségi portálja, 2011-ben már több mint 100 millió felhasználó használta világszerte, ebből több mint 20 millió Európában. Napjainkban egy sikeres karrierorientált személy számára a LinkedIn az első számú online platform. Lehetőséget nyújt Önnek, hogy megjelenjen CV-szerű profiljával a világhálón. Közel 200 millió felhasználó közel 200 millió lehetőség! Hibát követne el, ha nem csatlakozna ehhez a közösséghez, éppen ezért a következő oldalakon tippeket adunk, hogyan igazítsa Személyes Brandjét a LinkedIn-hez, illetve hogyan használja hatékonyan azt. Ha LinkedIn és Személyes Brand, akkor: - Töltse profilját 100%-osra, hiszen kapcsolatépítéskor fontos, hogy az emberek tudják, hogy Ön kicsoda, milyen előnyöket jelenthet számukra. Tekintsen profiljára úgy, mint egy online önéletrajzra vagy névjegykártyára, és mutassa meg azt az oldalát, amelyre Személyes Brandje célközönsége felfigyelhet. - Válasszon ki egy megfelelő fotót, és ragaszkodjon hozzá! Egy bizalomgerjesztő fénykép hitelessé teszi profilját, megmutatva, hogy ki áll az adatok mögött. Hosszú távon a fényképe Személyes Brandje márkajelzése lesz, ezért ne változtassa azt gyakran. - Tegyen szert kapcsolatokra! A LinkedIn kimutatásai szerint azokat az embereket, akik több mint 20 kapcsolattal rendelkeznek, 34-szer akkora eséllyel keresik meg potenciális (állás)lehetőségekkel, mint akiknek kevesebb mint 5 LinkedIn kapcsolata van. Ez is arra figyelmezteti Önt, hogy építsen kapcsolatokat a LinkedIn-en. Kapcsolatai bővítésével növeli Személyes Brandjének elérhetőségét ráadásul a madarat tolláról, embert barátjáról mondás a LinkedIn esetében is igaz: ismeretségi hálózata Personal Brandje minőségét is meghatározza. - Használjon personalized connection request -eket! Személyes üzenetek segítségével megtiszteli kapcsolatait, és rögtön jó pontokra tehet szert. - Csatlakozzon csoportokhoz! Kapcsolatépítési és információszerzési szempontokból is bölcs döntés olyan csoportokhoz csatlakoznia, amelyek témája iránt érdeklődik, és amely csoportokban Személyes Brandje szempontjából fontos kapcsolatokra tehet szert. Proaktív 32.

33 részvételt ajánlunk ezen csoportokban, hogy ki tudja hozni a maximumot: kommenteljen, csatlakozzon beszélgetésekhez, válaszoljon meg kérdéseket, és tegyen szert kapcsolatokra. - Használja tájékozódásra a LinkedIn-t állásinterjúk, formális találkozók és networking események előtt! Olyan háttérinformációkhoz juthat, amelyek magabiztossá tehetik, és a kivételes tájékozottság látszatát keltik majd. - Tűnjön ki a tömegből! Professional Headline -ja és Summary rovata legyen különleges, mutassa meg ki Ön igazából, melyek azok az értékek, amelyek hasznossá teszik LinkedIn kapcsolatai számára. - Kérjen ajánlásokat! A LinkedIn kiváló lehetőség Önnek, hogy eddigi munkáltatói és kollégái véleményét referenciaként megmutassa kapcsolatai számára. - Aktualizálja profilját! Egy minőségi LinkedIn profil időszakos frissítéseket igényel. MOST AZT KÉRJÜK, HOGY GYAKORLATKÉNT KÉSZÍTSE EL LINKEDIN PROFILJÁT! 1. Lépés: Headline: Kiemelten figyeljen arra, hogy headline -ja akkor lehet igazán hatékony, ha egy idegen számára első ránézésre kiderül belőle, hogy ki is Ön valójában, mit csinál, milyen értékeket hordoz, és hogyan segíthet neki. 2. Lépés: Summary: Kiemelten figyeljen arra, hogy summary -je akkor lehet igazán hatékony, ha pár mondatban be tudja mutatni eddigi tapasztalatait és jövőbeli céljait, úgy, hogy egy kívülálló pontosan megértse, mit is csinál valójában, és hogyan ér el sikereket. 3. Lépés: Education és Experience: Részletesen sorolja fel tanulóként elért eredményeit, megszerzett tapasztalatait. Emelje ki ösztöndíjait, tanulmányútjait, gyakorlatait, önkéntes munkáit és szakkollégiumokban, diákszervezetekben folytatott tevékenységeit. 4. Lépés: Group(ok): Ahogy a tippek-rovatban is kiemeltük, fontos, hogy csoportokhoz csatlakozzon. Válasszon ki 3 területet, ami iránt különösen érdeklődik, és ezeken belül kutasson fel 1 2 csoportot. Csatlakozzon hozzájuk! 5. Lépés: Recommendation: Gyűjtsön referenciaszerű ajánlásokat munkáltatóitól és kollégáitól. Ez egy nagyszerű hitelesítő eszköz: látogatói így jobban látják képességeit, és a keresőlapokon is feljebb kerülhet. 33.

34 A 21.-IK SZÁZADBAN A SZEMÉLYES BRAND ÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDTETÉSE A KÖZÖSSÉGI MÉDIA PROAKTÍV HASZNÁLATA NÉLKÜL NEM EREDMÉNYES! 34.

35 8. Személyes Brand Útravaló 35.

36 8. Személyes Brand Útravaló HATÁROZOTTAN ÉS KEDVESEN INDULJON EL AZ ÉNMÁRKÁVAL! Meggyőződésünk, hogy a Personal Brand napjainkban már kiemelkedően fontos. A Személyes Brand fejlesztés nemcsak egy friss trend, a munkavállalók szempontjából a munkaerőpiac nehéz és összetett, már csak azért is, mert az alkalmazók, a cégek, a vállalatok számára nagyon széleskörű a merítési lehetőség. Meggyőződésünk szerint szükséges, hogy Ön is megkülönböztesse magát a többiektől, szükséges, hogy kitűnjön. Szüksége van egy plussz-faktorra, amely az egyediséget, a kiemelkedőséget biztosítja, azaz szüksége van a Személyes Brandre. Bízunk benne, hogy ez az ebook sokat segített Önnek. Reméljük, hogy megértette a Személyes Brand lényegét, szerepének fontosságát, és használható módszereket is kapott a kialakításhoz. És ami ugyanennyire fontos: hogy lényeges előrelépést tett önmaga megismerésében. Reméljük, hogy kellően inspiráltuk Önt arra, hogy elgondolkodjon a jövőjén, és körültekintően alakítsa további útját. Emlékeztetjük az öt legfontosabb irányelvre: LEGYEN TÖREKVŐ, SZENVEDÉLYES ÉS EGYEDI! LEGYENEK PÉLDAKÉPEI! NETWORKING: NE CSAK TUDJON RÓLA, HANEM AKTÍVAN GYAKOROLJON! SZEMÉLYES MÁRKÁJÁT CSAK MEGGYŐZŐ KOMMUNIKÁCIÓ TESZI ÉLŐVÉ! YOU.COM: ONLINE BRANDING, KÖZÖSSÉGI MÉDIA AZ ÖN SZÁMÁRA IS! Most már bizonyára egészen másképp látja ezeket a szempontokat. Nagyon figyeljen arra, hogy a 36.

37 Személyes Brand egységesen és harmonikusan terjedjen ki a szakmai világára, a social life -ra és a magánéletére. Legyen mindhárom területen ÉRDEKES! EGY IZGALMAS ÚTRAVALÓ: ELEVATOR SPEECH Az Ön személyes marketingje, a Énmárka működtetése könnyű is, meg nehéz is. Könnyű feladat, mert már nagyon jól ismeri önmagát, és tudja, hogy miben erős. Ugyanakkor nehéz is, mert ez a promóció folyamatos munkát igényel. Van egy eszköz, amely sokat segíthet, ez pedig az ELEVATOR SPEECH. Az ELEVATOR SPEECH (úgy is hívják, hogy elevator pitch) egy sokatmondó áttekintés Önről, és arról, hogy mit tud nyújtani. (Az elnevezés onnan származik, hogy egy liftutazásnyi idő alatt kell bemutatkozni.) Az ELEVATOR SPEECH-ben össze kell foglalnia azokat az erősségeit, értékeit, amelyek EGYEDIVÉ teszik, és amelyek miatt emlékezetes maradhat. A cél az, hogy rövid idő alatt felkeltse mások figyelmét! Adunk néhány FONTOS TIPPET az ELEVATOR SPEECH kidolgozásához (és előadásához): Kezdje mindig egy MEGRAGADÓ kijelentéssel! (Ezt úgy is hívják, hogy hook ). Igyekezzen az emberek érdeklődését azonnal felkelteni! Körültekintően azonosítsa célcsoportját! Röviden foglalja össze termékét és/vagy szolgáltatását! Röviden foglalja össze egyedi, megkülönböztető sajátosságait! Tegyen említést cégéről, csoportjáról, társairól! Mindenképpen elismerően szóljon róluk! A befejezés legyen olyan, hogy egy következő lépéshez vezessen! 37.

38 Vigyázzon arra, hogy a pitch tartalma és az Ön megjelenése összhangban legyenek! Mosolyogjon! Folyamatosan legyen szemkontaktusa! Legyen kedves! Engedje, hogy szenvedélye sugározzon! Nagyon fontos: nevét világosan és érthetően mondja! ELEVATOR SPEECH GYAKORLAT Gondolja végig a fentiekben megadott TIPPEKET (különösen a tartalmi vonatkozásúakat!). Az első 6 pont mentén készítse el egy izgalmas ELEVATOR SPEECH vázlatát! GRATULÁLUNK! SOK SIKERT! EZ AZ EBOOK BIZONYÁRA IZGALMAS ORIENTÁCIÓ VOLT AZ ÖN SZÁMÁRA. KÉRJÜK ÉS JAVASOLJUK, HOGY AMENNYIBEN EZ A TÉMA FELKELTETTE ÉRDEKLŐDÉSÉT, AKKOR WEBOLDALUNKON AZ EGYÉNI FEJLESZTÉSI ÉS TRÉNING SZOLGÁLTATÁSAINKAT TEKINTSE MEG ÉS FORDULJON HOZZÁNK. A FACEBOOKON IS ELÉRHETŐEK VAGYUNK: 38.

Mit Nyújt a Diák Személyes Brand ebook?

Mit Nyújt a Diák Személyes Brand ebook? Az Ingyenes Diák Személyes Brand ebook a Copyright, a szellemi termék joga és minden más vonatkozó jog által védett. Az ebben található szövegek és információk stb. - amennyiben más tulajdonjog illetve

Részletesebben

Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra

Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra Eszköztár reumatológiai betegségben szenvedő fiatalok számára Belépés a munka világába Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra Amikor behívják egy állásinterjúra, ez izgalmas, de egyben ijesztő

Részletesebben

Előadó: Kovács Máté tanársegéd Baja, 2013. 11. 18.

Előadó: Kovács Máté tanársegéd Baja, 2013. 11. 18. SELF-MANAGEMENT, SELF-MARKETING Előadó: Kovács Máté tanársegéd Baja, 2013. 11. 18. Miről lesz szó? INFORMÁCIÓSZERZÉS ÉS FELDOLGOZÁS (komm1) TIME-MANAGEMENT (operatív tervezés) KARRIERTERVEZÉS (célok, stratégia)

Részletesebben

Érvényesülés a munka világában- nemzetközi tapasztalattal

Érvényesülés a munka világában- nemzetközi tapasztalattal Érvényesülés a munka világában- nemzetközi tapasztalattal Randstad Hungary Kft. Erdei Helga Senior Consultant helga.erdei@randstad.hu Miről lesz szó? 1. Bemutatkozás: A Randstad és az álláskeresés 2. A

Részletesebben

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board.

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board. Új munkatársak megtalálása és megtartása Célok Toborzással kapcsolatos célok Jelentkezők- minőség és mennyiség Time to hire rövidítése Állásajánlatok elfogadási arányának a növelése Célcsoport Szakmailag

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével.

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Lukács Ádám József Piac & Profit 2014.09.24. Lukács Ádám József Online Marketing Specialista Ügynökség ATL BTL ONLINE KREATÍV PRODUKCIÓS GYÁRTÁS

Részletesebben

JOB Klub Álláskeresési technikák

JOB Klub Álláskeresési technikák JOB Klub Álláskeresési technikák 2015. január 22. A iről szó lesz Milyen a jó CV? A CV fő részei Tippek és ötletek az önéletrajzhoz A motivációs levél Jele tkezés o li e vagy offli e? Fontos tennivalók

Részletesebben

KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA!

KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA! OpenJobs Megoldások mindenkinek, aki munkatársat keres! KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA! KORLÁTLAN HOZZÁFÉRÉS VÁLOGASSON A JELENTKEZŐK ÉS AZ

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA

A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA MUNKAERŐ-TOBORZÁS UTÁNPÓTLÁS KÉRDÉSE Bányai Réka, Soós Anna Kinga 2016 1 2 3 4 Bevezetés Miért nem talál a HR és a beszerzési vezető kvalifikált beszerzőt? Utánpótlás

Részletesebben

Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching?

Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching? Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching? "Coaching az innováció szolgálatában" szakmai konferencia HSZOSZ - MTA - ZSKF Budapest, 2013. április 17. (ISBN:

Részletesebben

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján Pajor Ferenc National Instruments Hungary Értelmezés. A számítástechnikai vállalatok, egységek, osztályok sikeres működése

Részletesebben

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA Napjainkban egyre nagyobb társadalmi értéket képvisel az önkéntes munka. A mai fiatalok már középiskolai tanulmányaik során a tanterv részeként

Részletesebben

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok Hogyan és mit is csinálunk? Pályázati anyag: önéletrajz + motivációs levél +? Önéletrajz : lehet 1 oldalnál hosszabb? Kulcsszavak használata Tömör és átlátható, ne a

Részletesebben

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Küldetésünk A Salva Vita Alapítvány célja az értelmi sérült emberek önálló életvitelének és társadalmi beilleszkedésének

Részletesebben

Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa

Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa Ki van fent a közösségi média oldalakon? Az ma már nem kérdés, hogy fent vagyunk-e a közösségi oldalakon. A kérdés az, hogy miként vagyunk fenn,

Részletesebben

Az álláspályázat szóbeli része

Az álláspályázat szóbeli része Az álláspályázat szóbeli része Az állásinterjú Az állásinterjúra való meghívással döntő ponthoz érkezett a jövőbeli munkahely megszerzésének útján. Fontos mérföldkövet ért el. Ekkor már tudhatja, hogy

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságban, és SENKI NEM ÉRTI, mit tanulsz, és mivel foglalkozol www.scindikator.hu HIDD EL, át tudjuk érezni! Éppen ezért folytatja idén is a Nők a Tudományban

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

TÁRGYALÁS TECHNIKA ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A GYAKORLATBAN. Dr. habilnémeth Erzsébet, szociálpszichológus, kommunikációs szakértő, BKF, ÁSZ

TÁRGYALÁS TECHNIKA ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A GYAKORLATBAN. Dr. habilnémeth Erzsébet, szociálpszichológus, kommunikációs szakértő, BKF, ÁSZ TÁRGYALÁS TECHNIKA ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A GYAKORLATBAN Dr. habilnémeth Erzsébet, szociálpszichológus, kommunikációs szakértő, BKF, ÁSZ A SIKER ALAPJA 1. FELKÉSZÜLÉS 1. Meg kell határozni az elérendő célt

Részletesebben

Értékesítési beszélgetés

Értékesítési beszélgetés Gyakorlat. Műhely. Marketing Értékesítési beszélgetés Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 GYAKORLAT. MŰHELY Értékesítési beszélgetés Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus 1 Asszertivitás (Sam R. Lloyd alapján) Jelentése: Pozitívan gondolkodunk Önérvényesítő módon viselkedünk Önbizalmat érzünk 2 Önmagunk és

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

akik a rehabilitációt követően újra munkába állnak Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra 1. Mit tud?

akik a rehabilitációt követően újra munkába állnak Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra 1. Mit tud? Eszköztár reumatológiai betegségben szenvedő olyan fiatalok számára, akik a rehabilitációt követően újra munkába állnak Felkészülés a leendő munkaadóval való állásinterjúra Gratulálunk! Behívták állásinterjúra!

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN Riport tulajdonosa: Jane Doe Azonosító: HB290579 Dátum: 2013. március 11. 2 0 0 9 H

Részletesebben

EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV

EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV sorszám EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV A válaszadás önkéntes! Tisztelt Asszonyom! Tisztelt Uram! Kérjük, válaszolja meg ezeket a kérdéseket is. Munkatársunk megvárja, amig Ön befejezi a válaszadást.

Részletesebben

Ajánlások. az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához

Ajánlások. az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához Ajánlások az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához Ways to enhance active aging through volunteering WEActiveVol Erasmus+ Strategic Partnership 2016-1-PL01-KA204-026166

Részletesebben

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER A fontos dolgok hosszú távú következményekkel járnak. Értéket képviselnek, közvetlen a hatásuk célokra A sürgető határidők a fontosság érzetét keltik. Sikerességünk

Részletesebben

MediaGo Alapítvány MediaGo Alapítvány

MediaGo Alapítvány MediaGo Alapítvány A a MediaGo Holding független érdekszövetség tagjaként jött létre 2009-ben. Missziónk a pályája elején lévő fiatal munkaerő elhelyezkedésének segítése, ezen keresztül a strukturális munkanélküliség csökkentése,

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

Tanácsadók álláskeresési álmai. Dr. Budavári-Takács Ildikó - Csehné Dr. Papp Imola - Jekkel Orsolya

Tanácsadók álláskeresési álmai. Dr. Budavári-Takács Ildikó - Csehné Dr. Papp Imola - Jekkel Orsolya Tanácsadók álláskeresési álmai Dr. Budavári-Takács Ildikó - Csehné Dr. Papp Imola - Jekkel Orsolya Cél Megtalálni azokat a tényezőket, melyek befolyásolják a friss diplomások elhelyezkedési esélyeit. Ezek

Részletesebben

(Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI

(Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI Vigyázz Kész - Rajt (Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI MI AZ ADOMÁNYSZERVEZÉS? Forrásteremtés Az adományszervezési (fundraising) stratégia a szervezet működéséhez, céljainak megvalósításához

Részletesebben

MÁRKAÉPÍTÉS A JÓ MÁRKA

MÁRKAÉPÍTÉS A JÓ MÁRKA MÁRKAÉPÍTÉS A JÓ MÁRKA Hogyan érhető el, hogy egy márka csillaga magasra emelkedjen és ott is maradjon minél tovább? !7!!! 7 dolog kell hozzá 1. A jó márkának küldetése van Jó dolog olyan márkát építeni,

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK TÁJÉKOZTATÓ PROGRAMFÜZET a Centroszet Szakképzés-szervezési NKft.-nél

FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK TÁJÉKOZTATÓ PROGRAMFÜZET a Centroszet Szakképzés-szervezési NKft.-nél FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK PROGRAMFÜZET a Centroszet Szakképzés-szervezési NKft.-nél Készítette: Marosvölgyi Ágnes A készítés dátuma: Budapest, 2011.07.08. Jóváhagyás dátuma: Budapest, 2011.07.11. Némedi

Részletesebben

A kommunikációs és digitális kompetenciák szerepe és hatása a CARMA projektben

A kommunikációs és digitális kompetenciák szerepe és hatása a CARMA projektben Dr. habil. Szűts Zoltán BME A kommunikációs és digitális kompetenciák szerepe és hatása a CARMA projektben Változó világban 2016-1-HU01-KA202-022981 Változó világban Az információs társadalomban a munkaerőpiacon

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

Global HR kompetenciák. Budapest, 2012. május 22. Slide 1

Global HR kompetenciák. Budapest, 2012. május 22. Slide 1 Global HR kompetenciák Budapest, 2012. május 22. Slide 1 Tartalom Kihívások a vállalatvezetés számára Hatása a munkára Új tipusú munkavállalók Tehetségek megtalálása, megtartása HR csapat szerepe Slide

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TRÉNINGEK Budapest, 2015. január A MEGGYŐZÉS ESZKÖZEI Hogyan kezeljük különböző típusú ügyfeleinket?

Részletesebben

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS Jelölje be azt a sort, amelyben kizárólag a weboldalakkal szemben támasztott alapkövetelmények szerepelnek. Értékes információtartalom, olvashatóság, vonzó és igényes megjelenés. Olvashatóság, felhasználói

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Tudatos Karrierépítés szakkurzus

Tudatos Karrierépítés szakkurzus Tudatos Karrierépítés szakkurzus Kuti János Hallgatói Szolgáltató Iroda A kurzus célja A kurzus célja, hogy a hallgatók tudatosan kezeljék saját képességeiket, tervezett módon tudják kialakítani jövőjüket

Részletesebben

Reflektív tanulási napló

Reflektív tanulási napló Reflektív tanulási napló Bevezetés Mi a tanulási napló? A tanulási napló feljegyzések, megfigyelések, gondolatok és egyéb kapcsolódó anyagok gyűjteménye, ami egy időszak alatt épül fel és egy tanulmányi

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

Hazai desztinációs márkák online felmérése a közös kutatás előzetes eredményei

Hazai desztinációs márkák online felmérése a közös kutatás előzetes eredményei Hazai desztinációs márkák online felmérése a közös kutatás előzetes eredményei Dr Sziva Ivett specializáció-vezető 2015. december 4. XIV. Országos TDM konferencia - Gyula Miről lesz szó? Desztinációmenedzsment

Részletesebben

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel!

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! Projektmenetrend Márkaguruk Klubja Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! ÜDVÖZÖLJÜK A PROJEKTBEN! Üdvözöljük közös Bonux projektünkben! Örömmel köszöntjük

Részletesebben

A MEGJELENÉSEK KOMMUNIKÁCIÓJA

A MEGJELENÉSEK KOMMUNIKÁCIÓJA A MEGJELENÉSEK KOMMUNIKÁCIÓJA Nemzetközi Kommunikáció és Nemzetközi Alumni Hálózat MAGYAR NOÉMI HATÉKONY NEMZETKÖZI MEGJELENÉSEK MŰHELY 2019. 06. 17. NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ: STUDENT LIFE CYCLE BEFORE

Részletesebben

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál Toborzás Kiválasztás - Interjú HRM alapfeladata: a szervezet működéséhez szükséges megfelelő munkaerő-állomány biztosítása a vállalat

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

A közösségi média irányelvei

A közösségi média irányelvei A közösségi média irányelvei 1 KÖZVETLEN ÉRTÉKESÍTÉS: AZ EREDETI KÖZÖSSÉGI HÁLÓZAT Üzleti modellünk a személyes értékesítésen alapul, és az élőbeszéd erejére épít. Jóllehet a technológia folyamatosan változik,

Részletesebben

A főnökön is lehet változtatni

A főnökön is lehet változtatni A főnökön is lehet változtatni Futótűzként terjednek el a 360 fokos felmérések a cégeknél, amelyek a vezetők teljesítményét hívatottak mérni. Ennek során a nagyfőnök, a beosztottak és más vezetők is véleményt

Részletesebben

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Tudásbővítés közvetlen célcsoport részére 1. nap 10:00 10:10 A program levezetőjének bemutatkozása 10:10 10:50 Résztvevő szervezetek bemutatkozása, ki vagyok,

Részletesebben

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT A SEED Alapítványt 1990-ben hozta létre kilenc szervezet, közöttük minisztériumok,

Részletesebben

Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1

Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1 Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1 Fogalmak Az önéletrajzok olyan multifunkcionális eszközök, melyek több különböző célt szolgálhatnak. tudományos és szakmai referenciák bemutatnak a személyzeti tanácsadóknál

Részletesebben

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN A SZERZŐI KÖNYVKIADÁS FORRADALMA II. Évad, 2. Szám, 2015. 07. A HÓDÍTÓ ÍR Egy kis whisky-történelem A TŐZSDEI ROBOT Barát vagy ellenség? INGYENES TECHNOLÓGIA ÉS ÜZLET MÁSKÉPP SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

Részletesebben

Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés

Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés 2012.04.26. ÉMI-TÜV SÜD Kft. 1 7 May 2012 Az RTG Vállalati Felelősség Tanácsadó Kft. és az ISO 26000

Részletesebben

A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?!

A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?! A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?! Készítette:

Részletesebben

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok Széni Zoltán - EY (Ernst & Young), Europe, Middle East, India and Africa (EMEIA) HR Igazgató Farkas

Részletesebben

Tájékoztatás a SPARK programról

Tájékoztatás a SPARK programról Hoippj^j Bnln jjjjkkk Társadalompolitikai Programok Értékelésének Támogatása Európában Tájékoztatás a SPARK programról Scharle Ágota/Váradi Balázs Vezető kutató, Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Hélène

Részletesebben

M I N D E N K I L E H E T J Ó S A L E S - E S! By Benyovszky Tünde

M I N D E N K I L E H E T J Ó S A L E S - E S! By Benyovszky Tünde M I N D E N K I L E H E T J Ó S A L E S - E S! By Benyovszky Tünde MIVEL FOGLALKOZOM? 2 3 AZ ÉRTÉKESÍTŐVÉ VÁLÁS PSZICHOLÓGIÁJA Téves hiedelmek MÁSOK KONFORM ÉSZLELÉSE BEIDEGZŐDÉS Everything you look for

Részletesebben

A munka világával kapcsolatos tulajdonságok, a kulcskompetenciák

A munka világával kapcsolatos tulajdonságok, a kulcskompetenciák Zachár László A munka világával kapcsolatos tulajdonságok, a kulcskompetenciák HEFOP 3.5.1. Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása Tanár-továbbképzési alprogram Szemináriumok Budapest

Részletesebben

Segíthetek? Hogyan őrizzük meg munkatársaink

Segíthetek? Hogyan őrizzük meg munkatársaink Segíthetek? Hogyan őrizzük meg munkatársaink lojalitását a pénzügyi szektorban? R. Kovács Dániel, Front Page Communications, ügyvezető igazgató KREATÍV PR Nap Konferencia 2011. november 17. Miről lesz

Részletesebben

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A MUNKATÁRSAK BEVÁLÁSA? A BELSŐ ÉRTÉKELŐ KÖZPONT MÓDSZEREI ÉS S BEVÁLÁSVIZSG SVIZSGÁLATA Budapest, 2010.03.25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Besze Judit BÉK módszergazda. 1/28 BEVÁLÁS

Részletesebben

Internet penetráció Magyarországon 72%

Internet penetráció Magyarországon 72% Bemutatkozás Kik vagyunk? Internet penetráció Magyarországon 72% Facebook felhasználók 5 000 000! Naponta aktív: 2 500 000 Mobiltelefon előfizetések száma 11 580 000 Mi a social media / közösségi média?

Részletesebben

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI ÍRORSZÁG NEMZETI HELYREÁLLÍTÁSI TERV Fiatal, jól képzett munkaerő Szerencsés demográfiai összetétel Kiváló minőségű infrastruktúra Nyitott gazdaságpolitika

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS ELŐKELŐ GOOGLE POZÍCIÓK 2018 DENTAL SEO PROSPEKTUS MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS MIBEN SEGÍTHETÜNK ÖNNEK? Fogászati listaoldalakon való megjelenés Weboldalkészítés Linképítés Arculattervezés Social Média

Részletesebben

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP Marketing kommunikációs megjelenési lehetőségek TISZTELT PARTNERÜNK, Szakáruházunkban online és offline hirdetési felületek illetve számos marketing eszköz áll rendelkezésükre

Részletesebben

MINTA. Kedves Elsőéves Egyetemi POLGÁRUNK!

MINTA. Kedves Elsőéves Egyetemi POLGÁRUNK! PTE Marketing Osztály Elsőéves egyetemi egyetemi polgárok polgárok kérdőíve kérdőíve A megjelölés módja: Javítás: Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül.

Részletesebben

Így költözz külföldre Csekklista Hogy ne maradjon ki semmi!

Így költözz külföldre Csekklista Hogy ne maradjon ki semmi! Így költözz külföldre Csekklista Hogy ne maradjon ki semmi! Készítette: Votisky Petra expat-coach, pszichológus 1 Tartalom 6-12 hónappal a költözés előtt 5. oldal 4-6 hónappal a költözés előtt 8. oldal

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Versenyképesség-növelő Alapcsomag

Versenyképesség-növelő Alapcsomag ÉRJEN EL hozzáadott értékkel és együttműködésekkel nagyobb profitot, több minőségi vevőt, versenyelőnyt, illetve hatékonyabb működést! Vereb István vagyok. Az én dolgom, hogy mentorként fejlődéshez és

Részletesebben

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett?

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? A Marketing Commando Minitréningje 2004-2006, Marketing Commando! www.marketingcommando.hu

Részletesebben

10+1 TIPP a profi Linkedin Profilhoz tetőtől talpig

10+1 TIPP a profi Linkedin Profilhoz tetőtől talpig 10+1 TIPP a profi Linkedin Profilhoz tetőtől talpig FENTRŐL LEFELÉ VÉGIG MEGYEK A LINKEDIN PROFILON ÉS 9 KIMAGASLÓAN FONTOS TIPPET OSZTOK MEG ITT. MAJD A 10-IK & 10+1-IK TIPPEL VISSZATÉREK A PROFILE TETEJÉRE.

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Alkohol-megelőzés a munkahelyi politikákban OAC-projektek tapasztalatai

Alkohol-megelőzés a munkahelyi politikákban OAC-projektek tapasztalatai Alkohol-megelőzés a munkahelyi politikákban OAC-projektek tapasztalatai Kerek Judit EMEGY Alcím mintájának szerkesztése www.emegy.hu Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület Célunk: Elősegíteni, hogy a dolgozók

Részletesebben

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú HRBEST pályázat K&H videó selfie-állásinterjú a K&H Csoport stratégiája célunk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink és munkatársaink mindennapjait felkészüljünk a digitalizációra reagáljunk a változó ügyféligényekre

Részletesebben

HDTeam esettanulmány

HDTeam esettanulmány HD esettanulmány Vezetői coaching DÜH ÉS VISSZAJELZÉS ESETTENULMÁNY KO COACHING PROGRAM ALAPJÁN 1. Az ügyfél A sikeres vezető A 20-as éveinek második felében lévő fiatal nő, pár éves vezetői gyakorlattal.

Részletesebben

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók?

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Közösség aktivizáció Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Hogyan vegyük rá a felépített közösségeinket termékeink, szolgáltatásaink

Részletesebben

Megújulás és fenntarthatóság versenyképes és a tudásalapú Magyarországért VIII. Nemzetközi Tanácsadói Konferencia október 26.

Megújulás és fenntarthatóság versenyképes és a tudásalapú Magyarországért VIII. Nemzetközi Tanácsadói Konferencia október 26. Megújulás és fenntarthatóság versenyképes és a tudásalapú Magyarországért VIII. Nemzetközi Tanácsadói Konferencia 2016. október 26. Pályakezdő fiatalok énmárka építése a digitális térben Budavári-Takács

Részletesebben

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP Marketing kommunikációs megjelenési lehetőségek TISZTELT PARTNERÜNK, Szakáruházunkban online és offline hirdetési felületek illetve számos marketing eszköz áll rendelkezésükre

Részletesebben

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015.

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. Bemutatkozás REHABJOB - JOBGROUP REHABJOB (www.rehabjob.hu) üzletágunk mellett az alábbi divíziók tartoznak

Részletesebben

A hatékony és szakszerű kommunikáció a tanárok és diákok között többet jelent a pusztán egymással való beszélgetésnél.

A hatékony és szakszerű kommunikáció a tanárok és diákok között többet jelent a pusztán egymással való beszélgetésnél. Cím A tanár-diák kommunikáció alapjai Rövid leírás A hatékony és szakszerű kommunikáció a tanárok és diákok között többet jelent a pusztán egymással való beszélgetésnél. Amit magában foglal: állandóan

Részletesebben

Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük?

Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük? Hogyan növelhető az iskola megtartó ereje? Mit tehetünk a tanulói lemorzsolódás ellen? Mit tehet a család? Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük? FPF konferencia 2018.02.24

Részletesebben

vizsgakövetelménye alapján készült. 2/32

vizsgakövetelménye alapján készült. 2/32 Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

ACCESS PROJEKT Innovatív eredmények a felnőttképzés területén

ACCESS PROJEKT Innovatív eredmények a felnőttképzés területén Innovatív eredmények a felnőttképzés területén A HOLNAP SZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE EASPD SZOLGÁLTATÓI FÓRUM BUDAPEST, 2019. JÚNIUS 6. A KézenFogva Alapítvány nemzetközi pályázati gyakorlata: - Nemzetközi

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP A telefonos értékesítés helyes gyakorlata. 2013. Május 8. Bánhegyi Balázs, Kecskemét

DANUBIUS HOTELS GROUP A telefonos értékesítés helyes gyakorlata. 2013. Május 8. Bánhegyi Balázs, Kecskemét DANUBIUS HOTELS GROUP A telefonos értékesítés helyes gyakorlata 2013. Május 8. Bánhegyi Balázs, Kecskemét A prezentáció során áttekintjük: Miért fontos a szobafoglalás? A szobafoglalás mérőszámai, mire

Részletesebben

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Sok éves vállalkozói vagy vállalkozásokat segítő tapasztalattal rendelkezik? Szívesen használná tudását, tapasztalatát mélyszegénységben élő közösségek segítésére?

Részletesebben

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék A hatékony szórólap Sokan úgy vélik, hogy szórólapozás idejét múlt hirdetési forma. Azonban ne hagyja megtéveszteni magát. Miért használják még ma is ennek ellenére a szórólapozást? Mert működik! Ha hatékonyan

Részletesebben

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN Riport tulajdonosa: Jane Doe Azonosító: HB290579 Dátum: 2012. augusztus 02. 2 0 0 9

Részletesebben

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban Ország: Vállalat: Magyarország TREBAG kft Képesítés: Az innováció fejlesztői és elősegítői a fémipari KKV-k munkacsoportjaiban EQF Szint: Kimenet: A

Részletesebben

MIKÉNT TEREMTSÜK MEG A STRATÉGIAALKOTÁS, AZ ÜZLETI TERV ÉS AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÖSSZHANGJÁT?

MIKÉNT TEREMTSÜK MEG A STRATÉGIAALKOTÁS, AZ ÜZLETI TERV ÉS AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÖSSZHANGJÁT? MIKÉNT TEREMTSÜK MEG A STRATÉGIAALKOTÁS, AZ ÜZLETI TERV ÉS AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÖSSZHANGJÁT? Hódmezővásárhely Egy város, amely már a nevében is hordozza a kereskedelemhez, a gazdálkodáshoz, a vállalkozáshoz

Részletesebben

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ Szakpolitikai kontextus A nemzetközi adatok azt mutatják, hogy a fogyatékkal élő, valamint

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben