PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP"

Átírás

1 PROTH PSGC-50100AHR NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/30 Dátum:

2 TARTALOMJEGYZÉK PROTH PSGC-50100AHR 1. HIBABEHATÁROLÁS Köszörülési hibák, hibaokok és a hibák megszüntetése Elektronikus vonatkozású köszörülési hibák, hibaokok és a hibák megszüntetése CE megfelelőségi jelölés nélküli gépek általában AD3-mal felszerelt gépek általában AD1-gyel felszerelt vagy CE megfelelőségi jelöléssel ellátott gépek A hidraulikarendszerrel kapcsolatos meghibásodások, hibaokok és a hibák megszüntetése ALKATRÉSZJEGYZÉK NCT Ipari Elektronikai Kft. 2/30 Dátum:

3 1. HIBABEHATÁROLÁS PROTH PSGC-50100AHR 1.1. Köszörülési hibák, hibaokok és a hibák megszüntetése Rezgésnyomok látszódnak 1. Az alapozás nem elég Készítsen megfelelő alapzatot. a köszörült felületen merev, nem csillapítja a rezgéseket megfelelően. 2. Meglazultak a gépágy szintezőcsavarjai. 3. A munkaasztal akadozva mozog. 4. A munkaasztal megtámasztása nem elégséges. 5. A köszörűkorong nem illeszkedik megfelelően a szorítóperemhez. Először ellenőrizze a szintezettséget, majd húzza meg a szintezőcsavarokat. Ellenőrizze, hogy a vezetékeken van-e kellő mennyiségű kenőolaj, és hogy a munkahengerek egyenletesen járnak-e. Hántolja újra a munkaasztal és a gépágyvezetékek érintkező felületeit. Cserélje ki a köszörűkorong és a szorítóperem közötti alátétet, győződjön meg a meghúzottságról. 6. A köszörűkoronggal Tisztítsa meg mindkét kúpos egybeszerelt szorítóperem nem illeszkedik szi- meg megfelelő és szilárd illesz- illeszkedő felületet, győződjön lárdan a köszörűorsó kúpokedésükről. részére. 7. Az összeszerelt köszörűkorong és szorítóperem nincs jól kiegyensúlyozva. 8. A köszörűkorong nem szimmetrikus. 9. Nem megfelelő köszörűkorong használata. Az összeszerelt köszörűkorong és szorítóperem kiegyensúlyozása előtt forgassa ki a vízalapú hűtőfolyadékot a korongból. Ha a összeszerelt köszörűkorong és szorítóperem nincs megfelelően kiegyensúlyozva, az ismételt kiegyensúlyozás előtt szabályozza fel a korong palástját és mindkét homlokát. Ha így sem sikerül kiegyensúlyozni, cserélje ki a korongot. Válasszon a munkadarab anyagának megfelelő köszörűkorongot. NCT Ipari Elektronikai Kft. 3/30 Dátum:

4 A köszörült felületen kicsi és egyenetlen kopási nyomok látszanak. 10. A köszörűkorong nincs jól felszabályozva. 11. Túl nagy a köszörűkorong holtjátéka. 12. Túl nagy a köszörűorsófej szánvezetékeinek holtjátéka. 13. A gépre átadódnak külső rezgések, amiket például kovácsgépek, épületen belüli futódaruk, utcai járművek stb. okoznak. 14. A motor és a köszörűorsó közötti tengelykapcsoló gumibetétje meglazult vagy törött. 15. Váltakozik a köszörűkorong fordulatszáma. 16. Túl nagy a leválasztott anyagmennyiség. 17. A köszörűkorong túl keménnyé válik, eltompul, vagy eltömődik a szemcsék közötti tér. 1. Futódaruk vagy emelőgépek az épületben. 2. Mozgó járművek az épületben vagy az utcán. A szabályozó gyémántszerszámot fordítsa el nagyobb szöggel, ha éle tompul. Cserélje ki a gyémántszerszámot, ha eltompul. Nincs szilárdan rögzítve a szabályozó gyémántszerszám. Kompenzálja a holtjátékot. Tisztítsa meg és feszítse be a lejtős állítóléceket. Javítson az alapozáson, tegye azt rezgés mentessé, vagy állítsa a gépet rezgés mentes helyre. Feszítse meg a kapcsolatot vagy cserélje ki a gumibetétet. Nem stabil a háromfázisú áramforrás feszültsége; ellenőrizze és stabilizálja a feszültséget. Csökkentse a fogásvétel nagyságát. Csökkentse a keresztirányú előtolást. Használjon lágyabb kötésű vagy durvább szemcséjű köszörűkorongot. Növelje a munkaasztal sebességét. Csökkentse a fogásvétel nagyságát. Érdesítse a köszörűkorongot. Ellenőrizze a szabályozó gyémántszerszámot. Javítson az alapozáson, tegye azt rezgés mentessé, vagy állítsa a gépet rezgés mentes helyre. NCT Ipari Elektronikai Kft. 4/30 Dátum:

5 Szabad szemmel látható párhuzamos karcok a köszörült felületen Végső simítóköszörüléskor vessző alakú karcok látszanak a köszörült felületen A munkadarab túlhevülése miatt égésnyomok a köszörült felületen Rendellenesen szikrázik a köszörűkorong. 1. Tönkrementek a köszörűorsó csapágyai. 2. Mozgó járművek az épületben vagy az utcán. 3. Rosszul felszabályozott a köszörűkorong. 1. Túlságosan szennyezett a hűtő-kenő folyadék. 2. Kitöredezett a köszörűkorong. 1. A köszörűkorong túl kemény kötésű, vagy túl keskeny. 2. A köszörűkorong eltompul, vagy eltömődik a szemcsék közötti tér. 3. Túl nagy a leválasztott anyagmennyiség. 4. Túl kicsi a munkaasztal sebessége. Lásd részletesen a sorszámnál. Ismét szabályozza fel a köszörűkorongot. Tisztítsa meg a hűtő-kenő folyadékot vagy használjon papírcsíkos automatikus szűrőt. Tisztítsa meg a köszörűkorong burkolat belső felületét. Használjon megfelelő köszörűkorongot. Használjon lágyabb kötésű vagy durvább szemcséjű köszörűkorongot. Növelje a munkaasztal sebességét. Csökkentse a köszörűkorong kerületi sebességét. Szabályozza fel a köszörűkorongot. Csökkentse a fogásvétel nagyságát. Csökkentse a keresztirányú előtolást. Növelje a munkaasztal sebességét. 5. Nem hatásos a hűtés. Növelje a hűtő-kenő folyadék hozamát. Növelje a hűtő-kenő folyadék koncentrációját (töltsön hozzá friss hűtő-kenő folyadékot). Cserélje le a hűtő-kenő folyadékot.. Nem tud bekövetkezni a kiszikrázás. Szintezőkészüléket használva állítsa vízszintesbe a gépet a szintezőcsavarokkal. NCT Ipari Elektronikai Kft. 5/30 Dátum:

6 1.2. Elektronikus vonatkozású köszörülési hibák, hibaokok és a hibák megszüntetése CE megfelelőségi jelölés nélküli gépek általában Nem működik a 1. Az SA31 kapcsoló nincs Állítsa a kapcsolót jobb oldali gyors és automatikus keresztirányú jobb oldalra állítva. helyzetbe. előtolás. 2. Meghibásodtak az SA3 és SA31 kapcsolók, vagy meglazultak a vezetékek. 3. Nem működik a motort vezérlő egység, vagy tönkrement a biztosítója (ezért nincs tápfeszültség). Rögzítse a vezetékeket vagy szereljen fel új kapcsolókat. Ellenőrizze a kapocstáblát az alábbiak szerint: 1. Zárja rövidre a 75 és 76 kapcsokat egy vezetékdarabbal. 2. Fordítsa az SA3 kapcsolót jobb vagy bal oldali helyzetbe, és hagyja abban a helyzetben (ne engedje, hogy visszaforduljon). 3. Ellenőrizze, hogy a 73 és 74 kapcsok között a feszültség 220 V ±10% értékű-e; ha nem, az a motort vezérlő egység tönkremenetelét jelenti. 4. A maximális lökethosszt Ellenőrizze az LS1 vagy LS2 szabályozó LS1 vagy véghelyzetkapcsolók működését, szükség szerint cserélje LS2 véghelyzetkapcsolók megsérültek, vagy azokat újakra. megnyomódást érzékeltek. 5. A PL-4P (PNP) közelítéskapcsoló túlságosan rélje újra a megfelelő kapcsolót. Rögzítse megfelelően vagy cse- kilazult, így nem működteti az irányváltó bütyköt, vagy az LS5 véghelyzetkapcsoló nem működik. 6. Nincsenek leszerelve a Szerelje le a rögzítőlapokat. keresztszán rögzítőlapjai. NCT Ipari Elektronikai Kft. 6/30 Dátum:

7 Az automatikus keresztirányú előtolás nem vált irányt, és csak egy irányban működik Nem lehet bekapcsolni az elektromágneses asztalt. 1. Nem működnek az LS3 és LS4 véghelyzetkapcsolók, vagy az állítható ütközők túlságosan meglazultak, és nem kapcsolják a véghelyzetkapcsolókat. 2. Nem működik a keresztelőtolást végző motor mágneskapcsolója. 1. Kiégett az elektromágneses asztal vezérlőjének biztosítója. 2. Kiégett a TR1 transzformátor biztosítója. 3. Tönkrement a TR1 transzformátor. Rögzítse az állítható ütközőket vagy cserélje újra a véghelyzetkapcsolót. Vizsgálja meg a vezetékeket a mágneskapcsoló működőképességének ellenőrzéséhez; ha nem működik, akkor cserélje újra a mágneskapcsolót. Cserélje újra a biztosítót. Cserélje újra a biztosítót. 1. Ellenőrizze a TR1 transzformátor primer tekercsét: vegye le a vezetékeket az a és b kapcsokról, és mérje meg a tekercs ellenállását; ha az ellenállás értéke nagy, az a tekercs tönkremenetelét jelenti. 2. Hasonló módon ellenőrizze a TR1 transzformátor szekunder tekercsét:; ha az ellenállás értéke a c és d kapcsok között nagy, az a tekercs tönkremenetelét jelenti. 3. Bármelyik tekercs is ment tönkre, cserélje újra a TR1 transzformátort. NCT Ipari Elektronikai Kft. 7/30 Dátum:

8 AD3-mal felszerelt gépek általában NCT Ipari Elektronikai Kft. 8/30 Dátum: Tönkrement az SA100 kapcsoló. 5. Tönkrement az elektromágneses asztal. 1. Fordítsa az SA100 kapcsolót jobb oldali (mágnesező) helyzetbe, a C1 kapocs legyen + sarok, a C2 kapocs legyen sarok, az ellenállásának 0 Ω-nak kell lennie (rövidzár), ellenkező esetben a kapcsoló tönkrement. 2. Fordítsa az SA100 kapcsolót bal oldali (lemágnesező) helyzetbe, a C1 kapocs legyen sarok, a C2 kapocs legyen DE sarok, az ellenállásának 0 Ω-nak kell lennie (rövidzár), ellenkező esetben a kapcsoló tönkrement. 3. Javítsa meg vagy cserélje újra a kapcsolót. 1. Ellenőrizze az asztal két vezetékének ellenállását; annak értéke 0 Ω kell, hogy legyen. Ha nem annyi, az az elektromágneses asztal tönkremenetelét jelzi. Végezze el a javítást. 2. Az összes vezeték esetében ellenőrizze a vezeték és az asztaltest közötti ellenállást; annak értéke Ω kell, hogy legyen. Ha nem annyi, az a szigetelés elégtelenségét jelenti. Szárítsa meg a tekercset és javítson a szigetelésen Nem működik a 1. Az SA31 kapcsoló nincs Állítsa a kapcsolót jobb oldali gyors és automatikus keresztirányú jobb oldalra állítva. helyzetbe. előtolás. 2. Meghibásodtak az SA3 és SA31 kapcsolók, vagy meglazultak a vezetékek. Rögzítse a vezetékeket vagy szereljen fel új kapcsolókat.

9 Az automatikus keresztirányú előtolás nem vált irányt, és csak egy irányban működik Nem lehet bekapcsolni az elektromágneses asztalt. 3. Nem működik a motort vezérlő egység, vagy tönkrement a biztosítója (ezért nincs tápfeszültség). Ellenőrizze a kapocstáblát az alábbiak szerint: 1. Zárja rövidre a 75 és 76 kapcsokat egy vezetékdarabbal. 2. Fordítsa az SA3 kapcsolót jobb vagy bal oldali helyzetbe, és hagyja abban a helyzetben (ne engedje, hogy visszaforduljon). 3. Ellenőrizze, hogy a 73 és 74 kapcsok között a feszültség 220 V ±10% értékű-e; ha nem, az a motort vezérlő egység tönkremenetelét jelenti. 4. A maximális lökethosszt Ellenőrizze az LS1 vagy LS2 szabályozó LS1 vagy véghelyzetkapcsolók működését, szükség szerint cserélje LS2 véghelyzetkapcsolók megsérültek, vagy azokat újakra. megnyomódást érzékeltek. 5. A PL-4P (NPN) közelítéskapcsoló túlságosan rélje újra a megfelelő kapcsolót. Rögzítse megfelelően vagy cse- kilazult, így nem működteti az irányváltó bütyköt, vagy az LS5 véghelyzetkapcsoló nem működik. 6. Nincsenek leszerelve a Szerelje le a rögzítőlapokat. keresztszán rögzítőlapjai. 1. Nem működnek az LS3 és LS4 véghelyzetkapcsolók, vagy az állítható ütközők túlságosan meglazultak, és nem kapcsolják a véghelyzetkapcsolókat. 2. Nem működik a keresztelőtolást végző motor mágneskapcsolója. 1. Kiégett az elektromágneses asztal vezérlőjének biztosítója. Rögzítse az állítható ütközőket vagy cserélje újra a véghelyzetkapcsolót. Vizsgálja meg a vezetékeket a mágneskapcsoló működőképességének ellenőrzéséhez; ha nem működik, akkor cserélje újra a mágneskapcsolót. Cserélje újra a biztosítót. NCT Ipari Elektronikai Kft. 9/30 Dátum:

10 2. Kiégett a TR1 transzformátor Cserélje újra a biztosítót. biztosítója. 3. Tönkrement a TR1 transzformátor. 4. Tönkrement az SA100 kapcsoló. 1. Ellenőrizze a TR1 transzformátor primer tekercsét: vegye le a vezetékeket az a és b kapcsokról, és mérje meg a tekercs ellenállását; ha az ellenállás értéke nagy, az a tekercs tönkremenetelét jelenti. 2. Hasonló módon ellenőrizze a TR1 transzformátor szekunder tekercsét:; ha az ellenállás értéke a c és d kapcsok között nagy, az a tekercs tönkremenetelét jelenti. 3. Bármelyik tekercs is ment tönkre, cserélje újra a TR1 transzformátort. 1. Fordítsa az SA100 kapcsolót jobb oldali (mágnesező) helyzetbe, a C1 kapocs legyen + sarok, a C2 kapocs legyen sarok, az ellenállásának 0 Ω-nak kell lennie (rövidzár), ellenkező esetben a kapcsoló tönkrement. 2. Fordítsa az SA100 kapcsolót bal oldali (lemágnesező) helyzetbe, a C1 kapocs legyen sarok, a C2 kapocs legyen DE sarok, az ellenállásának 0 Ω-nak kell lennie (rövidzár), ellenkező esetben a kapcsoló tönkrement. 3. Javítsa meg vagy cserélje újra a kapcsolót. NCT Ipari Elektronikai Kft. 10/30 Dátum:

11 5. Tönkrement az elektromágneses asztal. vezetékének ellenállását; 3. Ellenőrizze az asztal két annak értéke 0 Ω kell, hogy legyen. Ha nem annyi, az az elektromágneses asztal tönkremenetelét jelzi. Végezze el a javítást. 4. Az összes vezeték esetében ellenőrizze a vezeték és az asztaltest közötti ellenállást; annak értéke Ω kell, hogy legyen. Ha nem annyi, az a szigetelés elégtelenségét jelenti. Szárítsa meg a tekercset és javítson a szigetelésen AD1-gyel felszerelt vagy CE megfelelőségi jelöléssel ellátott gépek Nem működik a 1. Az SA31 kapcsoló nincs Állítsa a kapcsolót jobb oldali gyors és automatikus keresztirányú jobb oldalra állítva. helyzetbe. előtolás. 2. Meghibásodtak az SB31 és SB32, továbbá az SA31 kapcsolók, vagy meglazultak a vezetékek. 3. Nem működik a motort vezérlő egység, vagy tönkrement a biztosítója (ezért nincs tápfeszültség). Rögzítse a vezetékeket vagy szereljen fel új kapcsolókat. Ellenőrizze a kapocstáblát az alábbiak szerint: 1. Zárja rövidre a 75 és 76 kapcsokat egy vezetékdarabbal. 2. Fordítsa az SA3 kapcsolót jobb vagy bal oldali helyzetbe, és hagyja abban a helyzetben (ne engedje, hogy visszaforduljon). 3. Ellenőrizze, hogy a 73 és 74 kapcsok között a feszültség 220 V ±10% értékű-e; ha nem, az a motort vezérlő egység tönkremenetelét jelenti. NCT Ipari Elektronikai Kft. 11/30 Dátum:

12 4. A maximális lökethosszt Ellenőrizze az LS1 vagy LS Az automatikus keresztirányú előtolás nem vált irányt, és csak egy irányban működik Nem lehet bekapcsolni az elektromágneses asztalt. szabályozó LS1 vagy LS2 véghelyzetkapcsolók megsérültek, vagy megnyomódást érzékeltek. véghelyzetkapcsolók működését, szükség szerint cserélje azokat újakra. 5. A PL-4P (NPN) közelítéskapcsoló túlságosan rélje újra a megfelelő kapcsolót. Rögzítse megfelelően vagy cse- kilazult, így nem működteti az irányváltó bütyköt, vagy az LS5 véghelyzetkapcsoló nem működik. 6. Nincsenek leszerelve a Szerelje le a rögzítőlapokat. keresztszán rögzítőlapjai. 1. Nem működnek az LS3 és LS4 véghelyzetkapcsolók, vagy az állítható ütközők túlságosan meglazultak, és nem kapcsolják a véghelyzetkapcsolókat. 2. Nem működik a keresztelőtolást végző motor mágneskapcsolója. 1. Kiégett az elektromágneses asztal vezérlőjének biztosítója. 2. Kiégett a TR1 transzformátor biztosítója. Rögzítse az állítható ütközőket vagy cserélje újra a véghelyzetkapcsolót. Vizsgálja meg a vezetékeket a mágneskapcsoló működőképességének ellenőrzéséhez; ha nem működik, akkor cserélje újra a mágneskapcsolót. Cserélje újra a biztosítót. Cserélje újra a biztosítót. NCT Ipari Elektronikai Kft. 12/30 Dátum:

13 3. Tönkrement a TR1 transzformátor. 4. Tönkrement az SA100 kapcsoló. 1. Ellenőrizze a TR1 transzformátor primer tekercsét: vegye le a vezetékeket az a és b kapcsokról, és mérje meg a tekercs ellenállását; ha az ellenállás értéke nagy, az a tekercs tönkremenetelét jelenti. 2. Hasonló módon ellenőrizze a TR1 transzformátor szekunder tekercsét:; ha az ellenállás értéke a c és d kapcsok között nagy, az a tekercs tönkremenetelét jelenti. 3. Bármelyik tekercs is ment tönkre, cserélje újra a TR1 transzformátort. 1. Fordítsa az SA100 kapcsolót jobb oldali (mágnesező) helyzetbe, a C1 kapocs legyen + sarok, a C2 kapocs legyen sarok, az ellenállásának 0 Ω-nak kell lennie (rövidzár), ellenkező esetben a kapcsoló tönkrement. 2. Fordítsa az SA100 kapcsolót bal oldali (lemágnesező) helyzetbe, a C1 kapocs legyen sarok, a C2 kapocs legyen DE sarok, az ellenállásának 0 Ω-nak kell lennie (rövidzár), ellenkező esetben a kapcsoló tönkrement. 3. Javítsa meg vagy cserélje újra a kapcsolót. NCT Ipari Elektronikai Kft. 13/30 Dátum:

14 5. Tönkrement az elektromágneses asztal. vezetékének ellenállását; 1. Ellenőrizze az asztal két annak értéke 0 Ω kell, hogy legyen. Ha nem annyi, az az elektromágneses asztal tönkremenetelét jelzi. Végezze el a javítást. 2. Az összes vezeték esetében ellenőrizze a vezeték és az asztaltest közötti ellenállást; annak értéke Ω kell, hogy legyen. Ha nem annyi, az a szigetelés elégtelenségét jelenti. Szárítsa meg a tekercset és javítson a szigetelésen A hidraulikarendszerrel kapcsolatos meghibásodások, hibaokok és a hibák megszüntetése A hidraulikaszivatytyú motorja nem likaszivattyú motorja cserélje ki a motor kapcsolóját. 1. Vezeték lazulás a hidrau- Ellenőrizze a vezetéket, vagy működik kapcsolójánál Lelassul a munkaasztal hosszirányú mozgása 2. A hidraulikaszivattyú motorjának mágneskapcsolója vagy túláramvédője nem működik megfelelően. 1. Ellenőrizze a vezetékek felületén levő kenőolajat. a. Eldugultak a vezetékeken levő kenőolaj elvezető csatornák vagy a kenést szabályozó kapcsoló. b. Nincs elegendő mennyiségű kenőolaj a tartályban. c. A kenőolaj szivattyú nyomása nem az előírt 3 4 bar. d. Eltömődött a kenőolajtartály szűrője. Ellenőrizze a vezetékek csatlakozását vagy cserélje le az összes mágneskapcsolót. a. Végezze el a tisztítást. b. Az ajánlott kenőolajjal töltse fel a tartályt. c. Állítsa be az előírt nyomást. d. Tisztítsa meg az olajtartályt, és töltsön be tiszta olajat. NCT Ipari Elektronikai Kft. 14/30 Dátum:

15 Nem mozdul a munkaasztal. PROTH PSGC-50100AHR 2. Mozgassa el a munkaasztalt szélső helyzetbe, állítsa az átfolyó olaj mennyiségét szabályozó kart a maximális asztalsebességet kapcsoló helyzetbe, és ellenőrizze, hogy a nyomásmérő állandó értéket mutat-e. a. A nyomásmérőn a nyomás csökkenése figyelhető meg, ami a munkahengerekben bekövetkező szivárgásra utal. b. Egy 5 mm-es imbuszkulccsal azt az óramutató járásával megegyező irányban forgatva állítsa be a nyomáscsökkentő szelep működésbe lépési nyomását, és figyelje, hogy a nyomásmérő növekvő vagy állandó értékű nyomást jelez-e. a. Cserélje ki az O-gyűrűt vagy a hengerek tömítéseit. b. Ha a nyomásmérő állandó nyomást jelez, az azt jelenti, hogy tönkrement a nyomáscsökkentő szelep, ezért cserélje azt újra. 3. A hidraulikatartály belsejében az alábbiak figyelhetők meg: a. A hidraulikaolaj tejfehér a. Cserélje le a hidraulikaolajat. színű. b. Rendellenes zaj hallatszik a szivattyúból. b. Cserélje ki a szivattyút. c. Eltömődött a szűrő. c. Tisztítsa meg az olajtartályt és a szűrőt, majd végezzen olajcserét. d. Nincs elegendő olaj a tartályban. 1. Az elektromágneses asztal nincs bekapcsolva, ezért nem lép működésbe a szivattyú motorja. 2. Az olajszivattyú nem szállít olajat, mert levegő került bele és a vezetékrendszerbe (kavitáció). d. Töltsön be olajat a felső szintig. Kapcsolja be az elektromágneses asztalt vagy annak vezérlő kapcsolóját (automatikus mágnesező), ha van a gépen. Töltsön be olajat a nyomáscsökkentő szelep P csatlakozóján keresztül, majd kapcsolja be a hidraulikaszivattyút; a probléma meg fog szűnni. NCT Ipari Elektronikai Kft. 15/30 Dátum:

16 A munkaasztal keresztirányú mozgása akadozó, instabil A munkaasztal nem vált irányt és csak egy irányban mozog. a. Meglazult vagy elgörbült a hidraulikahenger. a. Szabályozza be a hidraulikahenger párhuzamosságát, vagy cserélje ki a hidraulikahengert, ha elgörbült. b. Kevés az olaj a tartályban. b. Töltsön be friss olajat a felső szintig. c. A hidraulikaolaj tejfehér c. Cserélje le a hidraulikaolajat színű. d. A motor fordulatszáma d. Cserélje ki a motort. rendellenes. e. Rendellenes zaj hallatszik e. Cserélje ki a szivattyút. a szivattyúból. f. Nincs kenőolaj a vezetékek csúszófelületein. a. Meglazult az irányváltó kar. b. Meglazultak a T1, T2 állítható ütközők. c. Idegen tárgy dugulást okoz a hidraulikahengerben. d. Gond a hidraulikaolajjal: Végezze el az ellenőrzést az pontban leírtak szerint. a. Állítsa be az irányváltó kart a gépkönyvben ismertetett módon. b. Rögzítse az állítható ütközőket a megfelelő helyzetben. c. Tisztítsa meg a hidraulikahengert. 1. Nem megfelelő a típusa 1. Használja a javasolt olajok valamelyikét. 2. Nem elegendő az olaj mennyisége. 2. Töltsön be olajat a felső szintig. 3. Gyenge minőségű az olaj. 3. Tisztítsa meg a tartályt és olajszűrőjét., töltsön be friss olajat. NCT Ipari Elektronikai Kft. 16/30 Dátum:

17 2. ALKATRÉSZJEGYZÉK PROTH PSGC-50100AHR Alkatrészek rendeléséhez kérjük megadni a gép típusát és sorozatszámát! NCT Ipari Elektronikai Kft. 17/30 Dátum:

18 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1. Csavar 4 2. SD9113A* Fedél 2 3. SD9111A* Szintezőtalp x 4. SD9111A* Szintezőcsavar x 5. CA1111A* Gépágy 1 6. SD9116A* Adattábla 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 18/30 Dátum:

19 NCT Ipari Elektronikai Kft. 19/30 Dátum:

20 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1. CA2317A* Védőburkolat lemez 1 2. CA2318A* Védőburkolat lemez 1 3. CB2320A* Védőburkolat lemez 2 4. CB2311A* Védőburkolat lemez 1 5. Vízálló szalag 1 6. Lapos alátét 4 7. Csavar 4 8. Lapos alátét 4 9. Csavar CB2121A* Vezetékvédő burkolat Lapos alátét Csavar CA2115A* Rúdtámasz SD2112A* Szán ütköző anya CA1121A* Gépágy felső rész CA2114A* Szán ütköző CB2210A* Henger CA2113A* Rúdtámasz Rugós alátét Csavar Csavar Lapos alátét Hatlapú anya CB2122A* Vezetékvédő burkolat Gumiszalag Rugós alátét Csavar Turcite B szalag Turcite B szalag CB1113A* Munkaasztal Csavar 4 NCT Ipari Elektronikai Kft. 20/30 Dátum:

21 NCT Ipari Elektronikai Kft. 21/30 Dátum:

22 NCT Ipari Elektronikai Kft. 22/30 Dátum: Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1. Turcite B szalag 4 2. SD3126A* Rugó 1 3. SD3118A* Rugó 3 4. Acélgolyó 3 5. CA3139A* Ülék biztosító 1 6. CA4327A* Rögzítőelem 1 7. CA3117A* Tengelykapcsolóház 1 8. Retesz 1 9. CA3153A* Alátét Retesz CA3142A* Rögzítőelem Csavar CA3139A* Távtartó CA6116A* Kapcsolótartó Csavar CA8213E* Fedél Csavar Alátét Közelítéskapcsoló Csavar CF3141E* Ütközőblokk Elektromos vezérlődoboz CA1114A* Géposzlop SD2550A* Fogantyú SD2556A* Kézikerék anya CA3116A* Beosztásos tárcsa CA3115A* Tárcsatartó CA8111E* Ház Rögzítőanya Csapágy CA1121A* Gépágy felső rész Lapos alátét Csavar CA3161A* Porvédő borítás CA3162A* Porvédő borítás CA3163A* Porvédő borítás CA3164A* Porvédő borítás Rugós alátét Csavar Lapos alátét 2

23 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 41. Csavar Hatlapú anya Csavar CA3138A* Csapágyház Csapágy Csavar CA3113A* Ékszíjtárcsa CA3137A* Vezetékvédő burkolat Rögzítőanya Biztosító alátét CA3555A* Kézikerék Csavar Biztosítógyűrű Csapágy Csavar Biztosító alátét Csapágy CA3136A* Csapágyház CB1111A* Gépágy CA3111A* Keresztszán golyósorsó Csavar Lapos alátét Közelítéskapcsoló Csavar CA3119A* Golyósorsó anya támasz CA3112A* Kapcsolótartó Csavar CA1112A* Keresztszán CA3123A* Keresztszán mozgató motor Hatlapfejű csavar Rugós alátét CA3143A* Motor rögzítőlap Csavar CA3124A* Ékszíjtárcsa Retesz Rugós alátét Csavar Ékszíj CA9125A* Mellső borítás Csavar Csavar 4 NCT Ipari Elektronikai Kft. 23/30 Dátum:

24 NCT Ipari Elektronikai Kft. 24/30 Dátum: Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1. Csavar 3 2. Hatlapfejű csavar 4 3. CA4141A* Függőleges mozgatás motorja 1 4. Rugós alátét 4 5. Rugós szeg 1 6. Retesz 1 7. Csavar 1 8. CA4143A* Alátét 1 9. CA4142A* Csigaorsótengely Csavar SD9116A* Adattábla CA4132A* Védőcső foglalat CA4133A* Védőcső CA4124A* Borítás Csavar 10

25 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 16. Csavar Rugós alátét Csavar CA1115A* Orsóház Csavar Lapos alátét CA4127A* Porvédő borítás CA4121A* Függőleges szánvezeték CA4128A* Porvédő borítás CA4128A* Porvédő borítás CA4128A* Porvédő borítás CA4129A* Porvédő borítás Lapos alátét CA4114A* Vezetékborítás tartó Csavar CA4111A* Géposzlop borítás CA4113A* Vezetékborítás tartó CA4122A* Függőleges szánvezeték Csavar Hatlapfejű csavar Rugós alátét CA1112A* Keresztszán CA1114A* Géposzlop CA4123A* Csavar Lapos alátét CA4117A* Porvédő borítás CA4128A* Porvédő borítás CA4128A* Porvédő borítás CA4128A* Porvédő borítás CA4116A* Porvédő borítás Hatlapú anya Lapos alátét CA2324A* Védőborítás tartó Lapos alátét Csavar CA1121A* Gépágy felső rész Hatlapú anya Csavar 2 NCT Ipari Elektronikai Kft. 25/30 Dátum:

26 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 54. Lapos alátét Csavar CA2323A* Védőborítás CA4410A* Meghajtás tengely CA4442A* Csigakerék Csapágy Csapágy CA4414A* Anyarögzítő Csavar Csapágy Biztosító alátét Rögzítőanya CA4335A* Persely Csavar CA4331A* Kúpos retesz CA4336A* Alátét CA4212A* Csigakerék Csapágy CA4333A* Csigakerék rögzítő Csapágy CA4334A* Alátét Biztosító alátét Rögzítőanya CA4224A* Alátét Csavar CA4211A* Csigaorsótengely CF4311A* Csigaorsótengely rögzítő Csapágy CA4326A* Alátét Biztosító alátét Rögzítőanya SD4323A* Csavar SD4312A* Beosztásos tárcsa CA4321A* Skála SD4324A* Anya SD2550A* Fogantyú CA4327A* Kúpos retesz CA4328A* Kúpos persely 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 26/30 Dátum:

27 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1. Porvédő borítás 4 2. Csavar 2 3. CA5113A* Köszörűorsó rögzítőelem 2 4. CA5114A* Köszörűorsó rögzítőelem 2 5. Csavar 4 6. Csavar 8 7. Rugós alátét 8 8. CA1116A* Orsóház tartó 1 9. CA5111A* Köszörűorsó motor Hatlapfejű csavar Rugós alátét Csavar Retesz 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 27/30 Dátum:

28 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 14. CA5112A* Tengelykapcsoló CA4121A* Védőborítás CA1114A* Géposzlop CA5118A* Tengelykapcsoló gumibetét Retesz CA1115A* Orsóház CA5211A* Köszörűorsó Csavar Csavar CA5212A* Köszörűkorong szorítóperem Köszörűkorong SD5214A* Köszörűkorong kiegyensúlyozó súly Csavar CA5300A* Köszörűkorong burkolat Biztosító csavar CA5213A* Biztosító anya Acélgolyó 3 NCT Ipari Elektronikai Kft. 28/30 Dátum:

29 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1. CA2114A* Állítható ütköző 1 2. SD6152A* Átfolyás szabályozó kar foglalat 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 29/30 Dátum: CA6140A* Irányváltó kar 1 4. CA2113A* Állítható ütköző 1 5. CA6154A* Adattábla 1 6. CA6153A* Átfolyás szabályozó kar 1 7. CA6115A* Keret 1 8. Csavar 1 9. Csavar SD2112A* Rögzítőanya C*1121A* Munkaasztal C*1121A* Gépágy felső rész Alátét Alátét Csavar Csavar Kapcsoló Csavar CA6116A* Kapcsolótartó Csavar 2

30 Ssz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 21. Hatlapú anya Csavar C*1111A* Gépágy CA6110A* Szelep SD6156A* Irányváltás szelep Alátét Csavar CA6117A* Fedél 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 30/30 Dátum:

SC-32 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV

SC-32 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV SC-32 NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 29 Dátum: 2013.09.27. Tartalomjegyzék 1. PONTOSSÁGI JEGYZŐKÖNYV... 3 2. BIZTONSÁG... 4 2.1. Biztonsági utasítások... 4 2.2. Figyelmeztető táblák elhelyezkedése...

Részletesebben

Krokodilemelő 2T táskás (N8972)

Krokodilemelő 2T táskás (N8972) Krokodilemelő 2T táskás (N8972) Használati utasítás a hidraulikus krokodilemelőhöz Fontos: használat előtt olvassa át figyelmesen az alábbiakban leírt instrukciókat. Az emelő megfelelő használata biztosítani

Részletesebben

SC-32 CNC eszterga Gépkönyv

SC-32 CNC eszterga Gépkönyv SC-32 CNC eszterga Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 36 Dátum:2013.05.02. Pontossági jegyzőkönyv Ssz. Mért Ábra Tűrés [mm] Mérési eredmény [mm] 1 Főorsókúp radiális ütés 0,005 2 Főorsóhomlok radiális

Részletesebben

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS VMC-688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. /36 Dátum: 204.2.7. TARTALOM. LEVEGŐELLÁTÁS... 4 2. OLAJELLÁTÁS... 5 2.. Alkalmazható olajok... 5 2.2. A hűtő-kenő folyadék...

Részletesebben

GD-600 H/NC HOSSZLYUKFÚRÓGÉP

GD-600 H/NC HOSSZLYUKFÚRÓGÉP GD-600 H/NC NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/57 Dátum: 2014.05.05. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 2. FIGYELMEZTETŐ CÍMKÉK... 6 3. MŰSZAKI ADATOK... 14 4. A SZERSZÁMGÉP SZERKEZETI FELÉPÍTÉSE...

Részletesebben

SAMPO ROSENLEW KOMBÁJN ALKATRÉSZEK

SAMPO ROSENLEW KOMBÁJN ALKATRÉSZEK S-000946829 ZSIRZÓGOMB 300 Ft +ÁFA S-0295457 HŐMÉRSÉKLET SZENZOR 9250 Ft +ÁFA S-0296012 SPIRÁL 20291 Ft +ÁFA S-0400521 TELESZKÓP 11045 Ft +ÁFA S-0400573 GUMISZALAG 7510 Ft +ÁFA S-0424375 GÖMBCSUKLÓ 33550

Részletesebben

PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP

PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP PROTH PSGC-50100AHR NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/40 Dátum: 2013.12.20. TARTALOMJEGYZÉK PROTH PSGC-50100AHR ELŐSZÓ... 4 1. PONTOSSÁGI TANÚSÍTVÁNY... 5 2. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 7 3. A KÖSZÖRŰGÉP FELRAKODÁSA

Részletesebben

PROTH PSGS-4080AHR Síkköszörű Gépkönyv

PROTH PSGS-4080AHR Síkköszörű Gépkönyv PROTH PSGS-4080AHR Síkköszörű Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 87 Dátum:2013.06.12. Előszó 1. A gépkönyv használható a teljes PROTH PSGS síkköszörű gépcsaládhoz. A köszörűgép üzemeltetése előtt

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Peugeot 407 tárcsafék hátsó A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Peugeot 407 autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Engedje ki teljesen a kéziféket.

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Útmutató: Volkswagen Polo IV A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A szűrőt az olajjal együtt cserélje. Viseljen kesztyűt, hogy ne kerüljön a kezére forró folyadék. Álljon az autóval a szerelőakna

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK :: Olvassa el az utasításokat a kerékpár

Részletesebben

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 32 Dátum:2013.06.14. 1. FEJEZET: BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. A szerszámgép kizárólag fém munkadarabok

Részletesebben

AUTO RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV

AUTO RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV AUTO NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/144 Dátum: 2014.11.03. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 4 2. MŰSZAKI LEÍRÁS... 5 2.1. Műszaki adatok... 5 2.1.1. A rúdadagoló fő méretei... 5 2.1.2. A rúdadagoló

Részletesebben

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tisztítás / sterilizálás Óvatosan mossa le az összes alkatrészt, kivéve az elektronikus elemekkel ellátott készüléket, minden használat előtt és

Részletesebben

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót!

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modellszám: SJM-1501 A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! KIZÁRÓLAG HÁZTARTÁSI CÉLRA HASZNÁLHATÓ FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK Az elektromos

Részletesebben

SUPERMASTER 230Vac, 24Vdc Elektromos láncos ablakmozgató motor

SUPERMASTER 230Vac, 24Vdc Elektromos láncos ablakmozgató motor SUPERMASTER 230Vac, 24Vdc Elektromos láncos ablakmozgató motor KIFELÉ NYÍLÓ ABLAKOK ABLAKPÁRKÁNNYAL ABLAKPÁRKÁNY NÉLKÜL BEFELÉ BUKÓ ABLAK TETŐABLAKOK ÉS KUPOLÁK Műszaki adatok: Táp 230Vac ± 10%, 50Hz 24Vdc±10%

Részletesebben

KÁVÉDARÁLÓ N1 és N 1PS KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV

KÁVÉDARÁLÓ N1 és N 1PS KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV 1 KÁVÉDARÁLÓ N1 és N 1PS KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV 2 AZ Ön N1 és 1P KÁVÉDARÁLÓJA - AZ Ni és 1P kávédaráló különösképpen megfelelő berendezés kávézók, szállodák, éttermek, étkezdék és kávékereskedések

Részletesebben

Kéttömegű lendkerekek szakszerű vizsgálata

Kéttömegű lendkerekek szakszerű vizsgálata AUTÓTECHNIKA Kéttömegű lendkerekek szakszerű vizsgálata 1. rész ŐRI PÉTER A kéttömegű lendkerekek vizsgálata és állapotának ellenőrzése nem lehetséges soros diagnosztikával, ráadásul a mechanikai vizsgálathoz

Részletesebben

OPTIMUM MASCHINEN - GERMANY

OPTIMUM MASCHINEN - GERMANY OPTIMUM Karbantartás/Javítás 6.4 Kapcsolási rajz Abb.6-0: Kapcsolási rajz 38 Fémszalagfûrész S8G Változat.2 2004 / 05 / 27 2004 H Karbantartás/Javítás OPTIMUM 2004 6.5 Pótalkatrészrajz H Abb.6-: Pótalkatrészrajz

Részletesebben

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz U Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz 1133AW, 1133BW, 1134AW, 1134BW I. behúzó függőleges szerelése az ajtón kívül vagy belül 1. A szerelési igénytől föggően (ajtón kívül vagy belüli

Részletesebben

Szoba edzőgép

Szoba edzőgép Szoba edzőgép 10022302 10022301 Tisztelt vásárló, gratulálunk Önnek a Klarfit eszköz vásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Szerelési, használati és karbantartási útmutató. BAT 340, 350 csaptelepek. No /

Szerelési, használati és karbantartási útmutató. BAT 340, 350 csaptelepek. No / Szerelési, használati és karbantartási útmutató BAT 340, 350 csaptelepek HU No. 470.815/09-2006 --Telepítés előtt ellenőrizze a tömlőt. --Ne szerszámmal, --hanem kézzel húzza meg az O-gyűrűs csatlakozókat,

Részletesebben

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK Tartalomjegyzék 1.0 Általános utasítások és figyelmeztetések 2.0 Műszaki jellemzők 3.0 Beállítások 4.0 Működési hibák 5.0 Alkatrészek listája 6.0 Robbantási ábra 7.0 Elektromos kapcsolási rajz 8.0 Megfelelőségi

Részletesebben

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata Használati útmutató Flipcut TM A szerszám használata MEGJEGYZÉS: Az alábbiakban részletezett műveleti sorrend a furat elején a kúpsüllyesztés, a furat végén pedig a visszasüllyesztés hagyományos pengével,

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Mercedes-Benz A W168 első A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A féktárcsákat mindkét tengelyen komplett szettben cserélje Mercedes-Benz A W168 gépkocsin, függetlenül attól, hogy az alkatrészek milyen

Részletesebben

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/64 Dátum: 2015. 09. 21. TARTALOMJEGYZÉK EmB-1100 1. A SZERSZÁMGÉPPEL KAPCSOLATOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 1.1. Biztonsági

Részletesebben

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése TARTALOM 1. Kollektor összeállítása 2 2. Rendszer összeállítása 5 3. Víztartály feltöltése 5 4. Kollektorkör feltöltése 6 Figyelem! A telepítés

Részletesebben

robbantott_ábra VBP 25/1300 INOX Oldal 1

robbantott_ábra VBP 25/1300 INOX Oldal 1 robbantott_ábra VBP 25/1300 INOX Oldal 1 robbantott_ábra Oldal 2 1. Szivattyúház JPF311 750 1 Műanyag ház, 1'' csatlakozásokkal, beépített szűrőházzal, szűrőbetét, és zárócsavarok nélkül. 2. Szűrőbetét

Részletesebben

ST-180 NAGYPONTOSSÁGÚ CNC ESZTERGA

ST-180 NAGYPONTOSSÁGÚ CNC ESZTERGA ST-180 NAGYPONTOSSÁGÚ CNC ESZTERGA NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/55 Dátum: 2014.09.22. TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ESZTERGA MŰSZAKI LEÍRÁSA... 4 1.1. Műszaki adatok... 4 1.2. A szerszámgép gyári táblája... 5

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: TOYOTA YARIS XP10 tárcsafék első fékbetét csere A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Toyota Yaris XP10 autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést

Részletesebben

LA-430 ÉS LA-460 EGYETEMES ESZTERGA GÉPKÖNYV LA-430 ÉS LA-460 EGYETEMES ESZTERGA GÉPKÖNYV

LA-430 ÉS LA-460 EGYETEMES ESZTERGA GÉPKÖNYV LA-430 ÉS LA-460 EGYETEMES ESZTERGA GÉPKÖNYV LA-430 ÉS LA-460 NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/34 Dátum: 2015. 07. 10. TARTALOMJEGYZÉK 1. MŰSZAKI ADATOK... 4 2. AZ ESZTERGA TELEPÍTÉSE... 6 2.1. Az esztergát tartalmazó csomagolóláda mozgatása... 6 2.2.

Részletesebben

Használható segédeszköz: rajzeszközök, nem programozható számológép

Használható segédeszköz: rajzeszközök, nem programozható számológép A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet és a 27/2012. (VIII.27.) NGM rendelet (29/2016. VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése

Részletesebben

PÁRAELSZÍVÓ

PÁRAELSZÍVÓ PÁRAELSZÍVÓ1 10028655 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Általános - Ez a használati utasítás arra szolgál, hogy megismerkedjen a készülék működésével. Őrizze meg ezt a használati útmutatót, hogy bármikor segítségül

Részletesebben

Szerelési, használati és karbantartási útmutató. AUTILUS, BAT 25, BAT 251, BAT 251 DOCCIA csaptelepek. No /

Szerelési, használati és karbantartási útmutató. AUTILUS, BAT 25, BAT 251, BAT 251 DOCCIA csaptelepek. No / Szerelési, használati és karbantartási útmutató AUTILUS, BAT 25, BAT 251, N BAT 251 DOCCIA csaptelepek HU No. 470.800/09-2004 --Telepítés előtt ellenőrizze a tömlőt. --Ne szerszámmal, --hanem kézzel húzza

Részletesebben

JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP

JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP NCT Ipari Elektronikai Kft. 1148 Budapest, Fogarasi út 7. JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP KEZELŐI KÉZIKÖNYV Kiadás dátuma: 2009-03-24 1 / 44 NCT Kft. TÁRGYMUTATÓ I. FEJEZET: BEVEZETÉS ÉS BIZTONSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások 10031918 Szivattyú Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki

Részletesebben

UTILE. Felhasználói Kézikönyv GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT 70 KG CHAIN 3M ELETTRONIC DIVISION

UTILE. Felhasználói Kézikönyv GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT 70 KG CHAIN 3M ELETTRONIC DIVISION ELETTRONIC DIVISION Felhasználói Kézikönyv UTILE 70 KG CHAIN 3M GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT FIGYELEM!! Telepítés előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet! TARTALOMJEGYZÉK CSOMAG TARTALMA... 2

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Technikai adatok Mértékegység ROCK ROCK V ROCK 230

TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Technikai adatok Mértékegység ROCK ROCK V ROCK 230 TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Önzáró elektromechanikus motor. Motor áramellátása 24 V DC. Működés garantálva 115 fokig. Nagyobb nyitási szögre használja a speciális kiegészítő alkatrészeket a felszerelésnél.

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Volkswagen Golf III hátsó dobfék A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Volkswagen Golf III autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a

Részletesebben

SM2000 SM2000M SM2000T

SM2000 SM2000M SM2000T SM 2000 Modellek és leírások SM 2000 Elektromechanikus fogaskerekes motor olajkádban 2000 Kg-os kapukig száraz mechanikus tengelykapcsolóval, elektromos fékkel és manuális vészkioldóval. Tartozékok: kondenzátor,

Részletesebben

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket:

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

Cikkszám: 091096. Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 NU_091096_000_12032014_DIAGNOSTIKA_HU

Cikkszám: 091096. Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 NU_091096_000_12032014_DIAGNOSTIKA_HU Cikkszám: 091096 Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 A B C HIBA Ha a berendezés nem kapcsol be, vagy a kijelző működés közben kikapcsol Ha a berendezés bekapcsolásakor, vagy működés közben a kijelzőn megjelenik

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Suzuki Swift 3 első felfüggesztő A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Suzuki Swift 3 autóján párban cserélje a rugókat. Húzza be a kéziféket. 2 3 Helyezzen ékeket az hátsó kerekek alá. Lazítsa meg

Részletesebben

QZERTIFIKAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS PRÉSSZERSZÁM HIDRAULIKUS PRÉSSZERSZÁM. Cikkszám 21 57 55 / 21 57 60. ...megoldások, melyek meggyőzik

QZERTIFIKAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS PRÉSSZERSZÁM HIDRAULIKUS PRÉSSZERSZÁM. Cikkszám 21 57 55 / 21 57 60. ...megoldások, melyek meggyőzik HIDRAULIKUS PRÉSSZERSZÁM HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS PRÉSSZERSZÁM Cikkszám 21 57 55 / 21 57 60 DIN EN ISO 9001 QZERTIFIKAT...megoldások, melyek meggyőzik 1. MŰSZAKI ADATOK Alkalmazási terület: Kábelkötések

Részletesebben

LA-560/LA-660/LA-760

LA-560/LA-660/LA-760 LA-560/LA-660/LA-760 NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/46 Dátum: 2015.01.16. TARTALOMJEGYZÉK LA-560/LA-660/LA-760 1. BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 4 1.1. A szerszámgép mozgó elemei... 4 Figyelmeztető feliratok...

Részletesebben

Vezérlőközponttal, 600kg kapusúlyig, elektronikus kuplunggal. Vezérlőközponttal, 1000kg kapusúlyig, mechanikus kuplunggal

Vezérlőközponttal, 600kg kapusúlyig, elektronikus kuplunggal. Vezérlőközponttal, 1000kg kapusúlyig, mechanikus kuplunggal BEÁLLÍTÁSFÜZET ROBO MODELLEK ÉS LEÍRÁSOK: ROBO 1000 ROBO 1010 ROBO 1020 ROBO 1051 ROBO 1061 ROBO 1024 Vezérlőközponttal, 600 kg kapusúlyig, elektronikus kuplunggal Vezérlőközponttal, 600kg kapusúlyig,

Részletesebben

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HYPPO Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet 1 vagy 2 szárnyú zsanéros kapukhoz csuklós vagy teleszkópos karral Modellek és tulajdonságaik HY 7005 Csuklós

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Opel Corsa B hátsó dobfék fékpofa A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Opel Corsa B autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a kerékrögzítő

Részletesebben

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.:

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.: KMC-3127 KMC-3127 NCTIpari Elektronikai Kft. 1/16 Dátum: 2015. 11. 20. TARTALOMJEGYZÉK KMC-3127 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 2. A GÉP ISMERTETÉSE... 4 2.1. A gép rendeltetése és üzemideje... 4 2.2. A gép

Részletesebben

CEDAMATIC TURNER TR. 3PV3 FORGÓKAROS BELÉPTETŐ HASZNÁLATI ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

CEDAMATIC TURNER TR. 3PV3 FORGÓKAROS BELÉPTETŐ HASZNÁLATI ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ TURNER 1. oldal, összesen: 13 CEDAMATIC TURNER TR. 3PV3 FORGÓKAROS BELÉPTETŐ HASZNÁLATI ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti

Részletesebben

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT MUNKAASZTAL: X/Y/Z ELMOZDULÁS: A.T.C.: GÉP ALAPTERÜLET forgácsszállító/kihordó szalaggal: A GÉP SÚLYA: GENOVA 20-AS TÍPUSÚ SZERSZÁMTÁR ATC. Karos típusú automatikus szerszámcserélõ

Részletesebben

PROTH PSRC-500S KÖRASZTALOS SÍKKÖSZÖRŰGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS ALKATRÉSZJEGYZÉK

PROTH PSRC-500S KÖRASZTALOS SÍKKÖSZÖRŰGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS ALKATRÉSZJEGYZÉK PROTH PSRC-500S KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS ALKATRÉSZJEGYZÉK NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/32 Dátum: 2014.10.06. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 2. A VEZÉRLŐPANEL ÉS A KÉPERNYŐKÉPEK ISMERTETÉSE...

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25.

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25. Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás v1.1. 2009.04.25. A Paperfox A-1000 Áttekercselő alkalmazási területe A Paperfox A-1000 áttekercselő alkalmas automatikus mosóművel rendelkező ofszet nyomdagépek

Részletesebben

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást.

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást. ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341 Használati leírás Olvassa el és értse meg a következő leírást. Mielőtt hozzákezdene Távolítsa el a csomagolást. Ellenőrizze, hogy minden alkatrész hiánytalan e vagy

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

900BR-V 900BR BR-24K 900BR BR6-24K HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900BR-V 900BR BR-24K 900BR BR6-24K HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Sorompó motor 4 és 6 m sorompó ruddal. 900BR-V 900BR-24 900BR-24K 900BR6-24 900BR6-24K HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK HU BIZTONSÁG...3 MUNKAESZKÖZÖK...3 MODELLEK ÉS JELLEMZŐK...4 MÉRETEK...5 ELŐZETES

Részletesebben

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620 Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető i tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 30kg(66lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Tartalom: 1. Ismertető 2. Biztonsági figyelmeztetések 3. Felszerelés, beállítás 4. Hogyan üzemeltessük a készüléket 5. Karbantartás és tisztítás 6. Technikai

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Opel Corsa C hátsó dobfék fékpofa A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Opel Corsa C autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a kerékrögzítő

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

HIDRAULIKUS HÚZÓPRÉS ÉS LYUKASZTÓ HKS-15

HIDRAULIKUS HÚZÓPRÉS ÉS LYUKASZTÓ HKS-15 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS HÚZÓPRÉS ÉS LYUKASZTÓ HKS-15 Használat előtt olvassa és értelmezze a hidraulikus prés használati útmutatóját és a biztonsági információkat. Tartalom Leírás Leírás......................

Részletesebben

Klarstein Herakles

Klarstein Herakles Klarstein Herakles 10020774 10027718 10027719 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Szerelési, használati és karbantartási útmutató FLEXUS-S JET

Szerelési, használati és karbantartási útmutató FLEXUS-S JET Szerelési, használati és karbantartási útmutató FLEXUS-S JET HU --Telepítés előtt ellenőrizze a tömlőt. --Ne szerszámmal, --hanem kézzel húzza meg az O-gyűrűs csatlakozókat, ameddig mechanikus ellenállást

Részletesebben

Fémipar: köszörülés, szerszámélezés

Fémipar: köszörülés, szerszámélezés Fémipar: köszörülés, szerszámélezés Eredményes munkát csak jól élezett szerszámmal tudunk végezni. A köszörülés (szerszámélezés) célja, hogy a kéziszerszámok élezését a megmunkálandó anyagtól függően a

Részletesebben

OPTIMUM. 10 Pótalkatrészek HUN. 10.1 1-3. rajz Orsószekrény pótalkatrészei. Pótalkatrészek HUNGÁRIA KFT. 10-1. ábra: 1-3: Orsószekrény hajtás -

OPTIMUM. 10 Pótalkatrészek HUN. 10.1 1-3. rajz Orsószekrény pótalkatrészei. Pótalkatrészek HUNGÁRIA KFT. 10-1. ábra: 1-3: Orsószekrény hajtás - 0 0. -3. rajz Orsószekrény pótalkatrészei 0-. ábra: -3: Orsószekrény hajtás - Oldal: 5. sz. kiadás (0.0.5) CNC eszterga 0. -3. rajz Orsószekrény pótalkatrészei 0-. ábra: -3: Orsószekrény hajtás Oldal:

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Ford Focus II első felfüggesztés A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Ford Focus II autóján mindkét lengéscsillapítót egyidőben cserélje. 2 Húzza be a kéziféket. 3 Helyezzen ékeket az hátsó kerekek

Részletesebben

Kétszárnyú hidraulikus kapunyitó motor - Beszerelési útmutató

Kétszárnyú hidraulikus kapunyitó motor - Beszerelési útmutató Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA MULTI PRO NS Kétszárnyú hidraulikus kapunyitó motor - Beszerelési útmutató Axovia Multi Pro NS Összeszerelés Tartalom Alap típus 1. Biztonságtechnikai ajánlások

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr: Vendi Hungária Kft. Szervizbejelentés:

Részletesebben

MODELLEZÉS I. 1. Házi feladat. 1. Házi feladat témája: Kötıelemek, kötések rajzolása, elıírása

MODELLEZÉS I. 1. Házi feladat. 1. Házi feladat témája: Kötıelemek, kötések rajzolása, elıírása MODELLEZÉS I. 1. Házi feladat 1. Házi feladat témája: Kötıelemek, kötések rajzolása, elıírása - Szerkessze meg a sorszámának megfelelı feladatot 1:1 méretarányban A4 vagy A3 as mérető, kerettel és szövegmezıvel

Részletesebben

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 1 BENINCÁ BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási

Részletesebben

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETŐ, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 1.1. FIGYELMEZTETŐ ÁBRÁK, FELIRATOK... 1.2. A FIGYELMEZTETŐ FELIRATOK ELHELYEZKEDÉSE... 1.3. BIZTONSÁGI

Részletesebben

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások 10031001 Szökőkút Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki adatok

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR SL60 ablakmozgató motor 1. oldal, 1. összesen HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA VÉGIG, MERT A TELEPÍTÉSI HIBÁKÉRT A GYÁRTÓ ÉS FORGALMAZÓ CÉG NEM VÁLLAL FELELİSÉGET!

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Szelepmeghajtó motorok arányos szabályozáshoz AME 01, AME-H 01, AME 02, AME-H 02

Szelepmeghajtó motorok arányos szabályozáshoz AME 01, AME-H 01, AME 02, AME-H 02 Szelepmeghajtó motorok arányos szabályozáshoz AME 01, AME-H 01, AME 02, AME-H 02 Leírás AME 01/02 szelepmeghajtó motorokat VZ, VZL, VRBZ és külsõ menetes VMV szelepekkel használjuk. A szelepmeghajtót mind

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT Mindegyik gépet olyan gyárban gyártjuk, ahol állandó hômérsékletet és páratartalmat tartunk fenn. Maximumot a Maximartól! CNC EXPORT KFT H-8152 Kőszárhegy Fő út

Részletesebben

Szervizfrissítés 09-P-038 Insignia A20DTx kipufogógáz-visszavezető szelep

Szervizfrissítés 09-P-038 Insignia A20DTx kipufogógáz-visszavezető szelep Hivatkozási szám: 09-P-038 Közzététel dátuma: 2009-Október-28 GWM-szám: E090250 Verzió: 00 Jelenség A kipufogógáz-visszavezető (EGR) szelep hibája miatt előfordulhat, hogy a motor rángat, az SVS lámpa

Részletesebben

EmP-700 NAGYSEBESSÉGŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT

EmP-700 NAGYSEBESSÉGŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT EmP-700 NAGYSEBESSÉGŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/69 Dátum: 2014.07.15. TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZERSZÁMGÉPRE VONATKOZÓ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 6 1.1. Általános biztonsági előírások...

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Skoda Octavia 1Z első felfüggesztés A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Skoda Octavia 1Z autóján mindkét lengéscsillapítót egyidőben cserélje. 2 Húzza be a kéziféket. 3 Helyezzen ékeket az hátsó

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

EmL MEGMUNKÁLÓKÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

EmL MEGMUNKÁLÓKÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS NCT Ipari Elektronikai Kft. /45 Dátum: 203..29. A megmunkálás pontosságát és a gép jelentősen befolyásolja az időszakos karbantartás is, melyet ez az útmutató foglal össze. A gépet csak rendeltetésszerűen

Részletesebben

HYD-50L LEVEGŐ KOMPRESSZOR

HYD-50L LEVEGŐ KOMPRESSZOR HYD-50L LEVEGŐ KOMPRESSZOR BARKÁCSOLÁSI CÉLRA EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS Technikai adatok: Teljesítmény 1500 W/.2HP Feszültség 220/ 230VAC/50Hz ÁramfelvéteI 7,5 A Zajszint Lpa 78 db, - Lwa 88 db K 3 db

Részletesebben

Használati Útmutató. VITO 30/50/80-as. Olajszűrő készülékhez

Használati Útmutató. VITO 30/50/80-as. Olajszűrő készülékhez Használati Útmutató VITO 30/50/80-as Olajszűrő készülékhez 1. Biztonsági szabályok 1.1. Személyes Biztonság Soha ne működtesse a készüléket szűrőbetét nélkül! Amikor a készülék működik, ne érjen a mozgó

Részletesebben

BR-6. Választható kiegészítők csuklókaros állvány sorompókar tartóvilla sorompókar (henger v. Lap alakú), 6.25 m szakáll

BR-6. Választható kiegészítők csuklókaros állvány sorompókar tartóvilla sorompókar (henger v. Lap alakú), 6.25 m szakáll BR-6 Jellemzők A BR-6 egy hidraulikus sorompó amit bejáratokhoz (autóparkolók, gyárak, kórházak, lakókomplexumok, stb.) lehet használni. A fém doboz egy emelőt, hidraulikus motort és egy vezérlőegységet

Részletesebben

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Léghűtő berendezés Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők HU EVOS EVOS DOCCIA SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők Ø24 250 213 415 5 99 263 148 Ø50 MAX. 40 498 Ø33,5 360 G 3/8" Ø24 253 415 99 216 5 238 148 Ø50 MAX. 40 Ø33,5 L=2000 498 360 G 3/8"

Részletesebben

Tetőcsomagtartó létraszállítóval

Tetőcsomagtartó létraszállítóval FIGYELEM: A LÉTRASZÁLLLÍTÓ SÍNEK (1 & 2) AZONOSAK ÉS MINDKÉT OLDALON HASZNÁLHATÓK. 1 - JOBB LÉTRASZÁLLLÍTÓ SÍN - x 1 CIKKSZÁM: A02-01-M Renault Master Opel Movano és Nissan Primastar típusokhoz - BELSŐ

Részletesebben