PROTH PSRC-500S KÖRASZTALOS SÍKKÖSZÖRŰGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS ALKATRÉSZJEGYZÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PROTH PSRC-500S KÖRASZTALOS SÍKKÖSZÖRŰGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS ALKATRÉSZJEGYZÉK"

Átírás

1 PROTH PSRC-500S KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS ALKATRÉSZJEGYZÉK NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/32 Dátum:

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A VEZÉRLŐPANEL ÉS A KÉPERNYŐKÉPEK ISMERTETÉSE A vezérlőpanel A kiegészítő panel Képernyő ablakok Nyitó ablak Műveletmegadási ablak Értékbeviteli ablak Koronglehúzás ablak Automatikus koronglehúzás és kompenzálás ablak Alternatíva ablak Mozgatás (JOG) beállítás ablak Körasztal beállítás ablak Leállítási mód beállítás ablak A RENDSZER MŰKÖDTETÉSE Az üzemmód kiválasztása és a műveleti beállítások Üzemmódok Egyéb üzemmódok Folyamatos mozgatás felfelé és lefelé Folyamatos mozgatás előre és hátra Szakaszos mozgatás felfelé és lefelé Kézikerék Figyelmeztetések A köszörülési program kezdőpontjának és végpontjának beállítása A köszörűorsó előre és hátra mozgatása; visszatérés a nullpontba HIBAÜZENETEK ALKATRÉSZJEGYZÉK NCT Ipari Elektronikai Kft. 2/32 Dátum:

3 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK PROTH PSRC-500S Ez a fejezet azokat a tudnivalókat ismerteti, amelyeket a szerszámgép üzemeltetésének megkezdése előtt mindenképpen figyelembe kell venni. Először is, a személyi sérülés elkerülése érdekében a szerszámgép kicsomagolása után járjon el nagyon körültekintően, amikor eltávolítja a teljesen zárt fémborítás tetején levő gallér fémlapjait. A szerszámgép elhelyezésekor győződjön meg arról, hogy a gépágyat megfelelően rögzítik-e az alapzatcsavarok. Méréssel győződjön meg arról, hogy minden csavar azonos hosszúságú-e. Használjon emelőt a gépnek a helyére illesztésekor, hogy szintbe tudja állítani a szerszámgépet. A szintezés akkor kész, amikor mind függőleges, mind vízszintes helyzetben a buborék középen áll. A szerszámgép részegységeire figyelmeztető címkék vannak rögzítve. Annak érdekében, hogy a táplálás bekapcsolásakor ne sérüljön meg a szerszámgép, győződjön meg arról, hogy a rögzítéshez használt fémlapok és a csavarok el lettek távolítva. A hidrosztatikus kerék bal oldalán helyezkedik el a kereket rögzítő fémlap. Ez a fémlap akkor látható, ha szemben áll a szerszámgéppel. Győződjön meg arról, hogy ez a fémlap el lett távolítva. A mellső és a hátsó csúszóelemeket is M12 csavarok rögzítik. Távolítsa el a csavarokat. A csúszóelem oldallapjait két fémlap és M10 csavarok rögzítik. Távolítsa el a csavarokat. A fémlap rögzített. Az ajtó mindkét oldalát kisméretű fémlapok rögzítik. Az ajtó alsó részét is egy kis fémlap rögzíti. Távolítsa el ezeket a fémlapokat. Miután minden rögzítőelemet eltávolított, vizsgálja meg a köszörűorsó támaszlap alsó részét, ahol lennie kell egy fablokknak, ami alátámasztja a támaszlapot. Ez a fablokk csak a táplálás bekapcsolása után távolítható el. A kézikereket forgatva távolítsa egymástól az említett elemeket, és távolítsa el a fablokkot. A villamos szekrény vonatkozásában a vezetékcsatlakoztatás sokkal komplikáltabb, és nagy figyelmet követel. A vezeték mindkét végén számozott gyűrű van, ennek megfelelően csatlakoztassa a vezetékeket. A táplálás bekapcsolása előtt szigorúan ellenőrizze a vezetékcsatlakoztatást. Üzemmód választás síkköszörülés Az utasításban megadható legkisebb fogásmélység 0,001 mm. Köszörülés kezdeti beállításai Gyorsan süllyessze a köszörűkorongot a munkadarab felé. A maximális összes nagyoló köszörülési ráhagyásra állítson be 99999µm értéket. A maximális tartalék simítóköszörülési fogásszám 999. A maximális nagyoló köszörülési ráhagyásra állítson be 999µm értéket. A maximális simítóköszörülési fogásszám 99. A maximális kiszikráztatási szám 999. A köszörülés után a felhasználó beállíthatja, hogy milyen magasra emelkedjen a köszörűkorong a munkadarab arrébb helyezéséhez vagy kivételéhez. NCT Ipari Elektronikai Kft. 3/32 Dátum:

4 A köszörülés beállítási lehetőségei A köszörülés befejezésekor a köszörűkorong a beállított értékkel mozdul el felfelé. A felhasználó megválaszthatja, hogy a szerszámgép táplálását kapcsolja ki, vagy a köszörűorsót állítja le, vagy a körasztalt állítja le. A köszörűkorong emelése és süllyesztése két sebességfokozattal, egy gyorssal és egy lassúval történhet, ezen kívül van szakaszos előtolás is (1 µm, 5 µm, 10 µm). Ezek a lehetőségek összehangolhatók a kézikerék mozgásával és a forgácsolószerszám irányba állításával. NCT Ipari Elektronikai Kft. 4/32 Dátum:

5 2. A VEZÉRLŐPANEL ÉS A KÉPERNYŐKÉPEK ISMERTETÉSE 2.1. A vezérlőpanel A vezérlőpanel általános nézetét az alábbi ábra szemlélteti. NCT Ipari Elektronikai Kft. 5/32 Dátum:

6 2.2. A kiegészítő panel A kiegészítő panel általános nézetét az alábbi ábra szemlélteti. Tételszám 1 Gép bekapcsoló nyomógomb 2 Gép kikapcsoló gomb 3 Vészleállító nyomógomb Megnevezés Rendszert bekapcsoló/kikapcsoló nyomógomb (Kikapcsolás helyzetben nincs 4 érvényes funkció.) 5 Alsó lánc nyomógomb 6 Előtolás előre / hátra; kézi / szakaszos / lengéses mód kapcsoló (Ennél a típusnál minden funkció csak kézi mód helyzetben érvényes.) 7 A szervomotor fordulatszámát %-ban beállító kapcsoló 8 9 Köszörülési fordulatszámot beállító kapcsoló Vízszintes tengelyt; köszörűorsót bekapcsoló/kikapcsoló nyomógomb Körasztalt bekapcsoló/kikapcsoló nyomógomb sz. hűtő-kenő folyadék tartályt bekapcsoló/kikapcsoló nyomógomb sz. hűtő-kenő folyadék tartályt bekapcsoló/kikapcsoló nyomógomb F1 kiegészítő nyomógomb (berregő kikapcsolása) 18 NCT Ipari Elektronikai Kft. 6/32 Dátum:

7 2.3. Képernyő ablakok Nyitó ablak Enter: Belépés a művelet megadási ablakba English: Nyelv beállítása (kínai/angol) NCT Ipari Elektronikai Kft. 7/32 Dátum:

8 Műveletmegadási ablak BACK: SET: ZERO: Vissza a nyitó ablakra Elektronikus távolságszabályozás beállítása Felső/alsó nullpont beállítása Köszörűorsó mozgatása előre Köszörűorsó mozgatása hátra Köszörűorsó mozgatása felfelé Köszörűorsó mozgatása lefelé NEXT: BACK-POINT: FRONT-POINT: ROTARY RPM: Tovább az automatikus köszörülés viszonyainak beállítására szolgáló ablakra Hátsó pont Mellső pont Körasztal fordulatszáma NCT Ipari Elektronikai Kft. 8/32 Dátum:

9 Értékbeviteli ablak BACK: TOTAL STOCK REMOVAL: FINE FEED STOCK REMOVAL: ROUGH FEED RATE: FINE FEED RATE: SPARK OUT TIMES: WHEELHEAD RETRACK CLEARANCE AT JOB COMPLETION Door open: Vissza a műveletmegadási ablakra Összes forgácsolási ráhagyás Simítási forgácsolási ráhagyás Nagyolási fogásmélység Simítási fogásmélység Kiszikráztatások száma Korong visszahúzási távolság köszörülés során Ajtó nyitva NCT Ipari Elektronikai Kft. 9/32 Dátum:

10 Koronglehúzás ablak ADC: BACK: DRESSING TIMES: ROUGH: FINE: TIMES Áttérés az automatikus koronglehúzás és kompenzálás ablakra Vissza a műveletmegadási ablakra Koronglehúzások száma Durva koronglehúzás Finom koronglehúzás Ismétlésszám NCT Ipari Elektronikai Kft. 10/32 Dátum:

11 Automatikus koronglehúzás és kompenzálás ablak PROTH PSRC-500S Szabályozógyémánt mozgatása lefelé Szabályozógyémánt mozgatása felfelé TOTAL STOCK REMOVAL: Összes forgácsolási ráhagyás ROUGH FEED RATE: Nagyolási fogásmélység FINE FEED RATE: Simítási fogásmélység SPARK OUT TIMES: Kiszikráztatások száma TIMES: Fogásszám ADC-ON: Miután el lett indítva a köszörűkorong forgása, a gomb megnyomására bekapcsol az automatikus koronglehúzás és kompenzálás BACK: Vissza a műveletmegadási ablakra Rotary alarm: Figyelmeztetés forgómozgásra NCT Ipari Elektronikai Kft. 11/32 Dátum:

12 Alternatíva ablak F2: Belépés az automatikus koronglehúzás és kompenzálás ablakba F3: Belépés a megmunkálás végén történő leállítás módjának beállítására szolgáló ablakba F4: A szakaszos előtolás beállításának ablaka F5: A körasztal beállításának ablaka BACK: Vissza H-page: Nyitólap NEXT: Tovább ADC: Automatikus koronglehúzás és kompenzálás Break: Megszakítás JOG: Mozgatás Rotary grind: Forgó körasztalos köszörülés NCT Ipari Elektronikai Kft. 12/32 Dátum:

13 Mozgatás (JOG) beállítás ablak PROTH PSRC-500S F2: Folyamatos mozgatás F3: 1 µm-es fogásvétel F4: 5 µm-es fogásvétel F5: 10 µm-es fogásvétel JOG: Mozgatás NCT Ipari Elektronikai Kft. 13/32 Dátum:

14 Körasztal beállítás ablak Fogásvétel egy oldalon a megmunkáláskor Fogásvétel mindkét oldalon a megmunkáláskor TOTAL STOCK REMOVAL: Összes forgácsolási ráhagyás PROCESS: Megmunkálási érték RPM: Fordulatszám BACK: Vissza H-page: Nyitólap NEXT: Tovább Door open: Ajtó nyitva NCT Ipari Elektronikai Kft. 14/32 Dátum:

15 Leállítási mód beállítás ablak F2: A táplálás automatikus kikapcsolása a megmunkálás végén. F3: A köszörűorsó automatikus kikapcsolása a megmunkálás végén. F4: A körasztal automatikus kikapcsolása a megmunkálás végén. F5: A hűtő-kenő folyadék automatikus kikapcsolása a megmunkálás végén. NCT Ipari Elektronikai Kft. 15/32 Dátum:

16 3. A RENDSZER MŰKÖDTETÉSE 3.1. Az üzemmód kiválasztása és a műveleti beállítások A műveletmegadási ablakban nyomja meg a NEXT gombot az automatikus köszörülés viszonyainak beállítására szolgáló ablakba történő belépéshez. (A kurzor felfelé és lefelé történő mozgatásához használja a és a gombokat.) 1. Összes köszörülési ráhagyás: Üsse be a számértéket (legnagyobb érték 99999), és nyomja meg az gombot. 2. Simító köszörülési ráhagyás: Üsse be a számértéket (legnagyobb érték 999), és nyomja meg az gombot. 3. Nagyoló köszörülési fogásmélység: Üsse be a számértéket (legnagyobb érték 999), és nyomja meg az gombot. 4. Simító köszörülési fogásmélység: Üsse be a számértéket (legnagyobb érték 999), és nyomja meg az gombot. 5. Kiszikráztatások száma: Üsse be a számértéket (legnagyobb érték 999), és nyomja meg az gombot. 6. Köszörűkorong emelési magasság: Üsse be a számértéket (legnagyobb érték 999 mm), és nyomja meg az gombot Megjegyzés: Nagyoló köszörülési fogásszám = (Összes köszörülési ráhagyás Simító köszörülési ráhagyás) / Nagyoló köszörülési fogásmélység Simító köszörülési fogásszám = Simító köszörülési ráhagyás / Simító köszörülési fogásmélység 3.2. Üzemmódok 1. Térjen vissza a nullpontra. (Nyomja meg kétszer hosszan a panelen levő HOME gombot.) 2. Állítsa be a köszörülési program kezdőpontját és végpontját. (Ennek a beállításnak a végrehajtásához először térjen vissza a nullpontba.) 3. Állítsa be a körasztal fordulatszám-tartományát (10 60 min 1 ). 4. Lassan (kis mértékben) mozgassa a köszörűorsó fejét a munkadarab felső felületéhez. A nullpontra történő visszatéréshez nyomja meg a ZERO gombot. 5. Menjen a körasztallal kapcsolatos beállítás ablakba, és válassza a fogásvétel egy oldalon vagy a fogásvétel mindkét oldalon üzemmódot. 6. Nyomja meg a START gombot a síkköszörülés indításához Egyéb üzemmódok Folyamatos mozgatás felfelé és lefelé 1. Fordulatszám: A fordulatszám beállításához használja a kiegészítő panelen levő, a szervomotor fordulatszámát %-ban beállító kapcsolót. 2. Mozgatás felfelé: A művelethez nyomja meg a gombot. (A gomb ismételt megnyomásával megállíthatja a felfelé irányuló mozgást.) NCT Ipari Elektronikai Kft. 16/32 Dátum:

17 3. Mozgatás lefelé: A művelethez először nyomja meg a folyamatos lefelé mozgatás gombját, majd nyomja meg a gombot. (A folyamatos lefelé mozgatás gombjának felengedésével megállíthatja a lefelé irányuló mozgást.) Folyamatos mozgatás előre és hátra Az üzemmód beállításához használja a kiegészítő panelen levő Előtolás előre / hátra; kézi / szakaszos / lengéses mód kapcsolót. Állítson be kézi üzemmódot 1. Fordulatszám: A fordulatszám beállításához használja a kiegészítő panelen levő, a szervomotor fordulatszámát %-ban beállító kapcsolót. 2. Mozgatás előre: A művelethez nyomja meg a gombot. (A gomb ismételt megnyomásával megállíthatja az előre irányuló mozgást.) 3. Mozgatás hátra: A művelethez nyomja meg a gombot. (A gomb ismételt megnyomásával megállíthatja a hátra irányuló mozgást.) Szakaszos mozgatás felfelé és lefelé 1. Meghajtás: Lépjen be a szakaszos mozgatással kapcsolatos beállítások ablakába. 2. Válassza az 1, 5 vagy 10 gombot, majd nyomja meg a gombot. 3. Mozgatás felfelé: Nyomja meg egyszer a gombot az egy szinttel feljebb mozgáshoz. (Csak egy szinttel mozog felfelé a gomb folyamatos nyomva tartásakor.) 4. Mozgatás lefelé: Nyomja meg egyszer a gombot az egy szinttel lejjebb mozgáshoz. (Csak egy szinttel mozog lefelé a gomb folyamatos nyomva tartásakor.) 5. A folyamatos mozgatáshoz kapcsolja ki a szakaszos mozgatás üzemmódot Kézikerék 1. Állítsa a kézikereket Y helyzetbe a köszörűorsó előre vagy hátra mozgatásához. 2. Állítsa a kézikereket Z helyzetbe a köszörűorsó felfelé vagy lefelé mozgatásához. Ha nem használja a kézikerekes kézi üzemmódot, akkor állítsa a gombot KIKAPCSOLVA helyzetbe, mert ellenkező esetben a JOG/HOME/AUTO üzemmód nem használható Figyelmeztetések A köszörülés és az üzemeltetés során tartsa szem előtt a következőket: 1. A köszörülési folyamat során ne végezzen folyamatos mozgatást; ne vigyen be értéket; ne változtasson üzemmódot. 2. Győződjön meg arról, hogy a hidrosztatikus körasztal a szerelési kézikönyvnek megfelelően lett beépítve. Mivel az olajat visszatérítő fő vezetékben az olaj a gravitáció hatására folyik vissza, ezért egyenesítse ki az olajat visszatérítő fő vezetéket, hogy az olaj gyorsan visszafolyhasson a tartályba. 3. Győződjön meg arról, hogy az előírt olajat használja, és azzal végzi az utántöltést. Eltérő olaj használata a besűrűsődés következtében akadályozhatja a körasztal szabad mozgását vagy forgását. Az előírt olaj a Shell TELLUS C-10. Összesen 80 liter olajra van szükség. NCT Ipari Elektronikai Kft. 17/32 Dátum:

18 Működtesse a szerszámgépet terhelés nélkül, és mielőtt beindítaná a körasztal gépi hajtását, kézzel mozgatva ellenőrizze forgathatóságát. Ha az olaj színe tejszerűre változik, akkor végezzen olajcserét. Mivel víz kerülhetett az olajtartályba, ezért tisztítsa ki az olajtartály belsejét. Ehhez használjon az erre a célra szolgáló Shell TELLUS C-5 olajat. A hidrosztatikus olaj tiszta és enyhén sárga színű kell, hogy legyen. 4. A körasztal forgási átmérője 600 mm. A korong egyenes vonalú mozgásának sebessége 30 mm min 1. A fordulatszám 20 min 1 legyen. Rendszerint ekkora fordulatszámmal végzik a köszörülést. A forgácsolási adatokat a munkadarab mérete határozza meg. 5. Mielőtt megkezdené a körasztal napi működtetését, nyissa az olajtartály tetején levő kézi kapcsolású légnyomást szabályozó szelepet annak érdekében, hogy levegő áramolhasson be. 6. Mielőtt leállítaná a körasztal forgatását a napi üzemeltetés során, a hidrosztatikus kapcsoló kikapcsolása után kapcsolja ki a kézi kapcsolású légnyomást szabályozó szelepet annak érdekében, hogy tovább ne jusson be levegő az olajtartályba. 7. Ha valamilyen hiba jelentkezik az üzemeltetés során, például a körasztal kikapcsolása után nem kapcsol le azonnal a légnyomást szabályozó szelep, akkor egy levegőfüggöny alakulhat ki a levegő beáramlás helyén. Ez a körülmény légnyomást szabályozó szelep lekapcsolásával szüntethető meg A köszörülési program kezdőpontjának és végpontjának beállítása Az üzemmód beállításához használja a kiegészítő panelen levő Előtolás előre / hátra; kézi / szakaszos / lengéses mód kapcsolót. Állítson be kézi üzemmódot A szerszámgépen van egy nullpontba visszaállítási funkció a köszörűorsó előre és hátra mozgatásával kapcsolatosan. Ezt a funkciót végre kell hajtatni a program kezdőpontjának és végpontjának beállítása előtt. Az aktuális koordináta előtt megjelenik a szimbólum. 1. Használja a szakaszos előre és hátra mozgatás gombjait az első helyzetbe mozgáshoz. Nyomja meg a SET gombot; ekkor a belső memória előzetesen rögzíti a pozíció koordinátáját. A SET jel villogni fog. 2. Ezt követően, használja a szakaszos előre és hátra mozgatás gombjait a második helyzetbe mozgáshoz. Nyomja meg ismét a SET gombot a pozíció koordinátájának rögzítéséhez; a kisebb értéket a bal oldalon, a nagyobb értéket a jobb oldalon helyezze el A köszörűorsó előre és hátra mozgatása; visszatérés a nullpontba 1. A program még nincs végrehajtva. Az előre és hátra mozgatás kapcsolót állítsa kézi üzemmód helyzetbe. 2. Nyomja meg gyorsan kétszer a HOME gombot. A köszörűorsó automatikusan visszatér a nullpontba. NCT Ipari Elektronikai Kft. 18/32 Dátum:

19 4. HIBAÜZENETEK PROTH PSRC-500S A hidrosztatikus körasztal pneumatikus működtetésű annak érdekében, hogy a körasztal védve legyen, ha az elektromos táplálásban meghibásodás lépne fel. A pneumatika biztosítja a körasztal szabad mozgását. A levegőszelepet az elektromos vezérlés működteti. Ha az elektromos táplálás bekapcsolása után nem áramlik levegő az olajtartályba, akkor a vezérlőpanelen megjelenik az AIR CLOSE felirat, a hangjelzés kikapcsol, és kigyullad a piros színű figyelmeztető lámpa. A szokásos helyzetbe való visszatéréshez biztosítson 5 bar nyomást, és nyomja meg a RESET gombot a panelen. A vezérlő AIR OPEN feliratot fog jelezni. Ha az üzemeltetés során a levegő nyomása 5 bar vagy annál kisebb értékig csökken, a vezérlő ismét AIR CLOSE feliratot fog jelezni, akkor a vezérlőpanelen ismét megjelenik az AIR CLOSE felirat, a hangjelzés kikapcsol, és kigyullad a piros színű figyelmeztető lámpa. A fentiekben említett körülmények mindig előállnak a táplálás bekapcsolásakor. A táplálás bekapcsolása előtt ellenőrizze, hogy áramlik-e levegő az olajtartályba. A táplálás kikapcsolása után zárja el a levegőszelepet annak érdekében, hogy ne áramolhasson levegő a tartályba, és hogy ne alakulhasson ki levegőfüggöny a körasztal körül. Győződjön meg arról, hogy ez az ellenőrzés végre lett hajtva. ERROR-01 MCM DATA ERROR OR BATTERY FAIL MCM ADATHIBA VAGY AZ AKKUMULÁTOR HIBÁJA Az MCM paraméter értéke helytelen, vagy meghibásodott az adattároló akkumulátora Ellenőrizze az MCM paraméter értékének helyességét: I022 legyen bekapcsolva, nyomja le az MCM/IO billentyűt az MCM paraméter beállításához történő belépéshez. A belső memóriában tárolt adatok elvesznek, ha a vezérlőt több mint egy éven keresztül nem kapcsolja be. A vezérlő lemerült akkumulátort jelez (BR1). ERROR-02 SERVO ALARM PLEASE HOME AGAIN SZERVÓ HIBA ÁLLJON ISMÉT KIINDULÓ HELYZETBE Meghibásodott a szervó pozícionálás áramköre. Lehetséges okok: A vezérlő túl gyorsan küld utasításokat a szervomotornak, amikre annak reagálnia kellene. A vezérlő nem fogad visszacsatoló jeleket. Ellenőrizze, hogy a program F értéke nem túl nagy-e. Ellenőrizze, hogy nem szakadt-e meg a felbontás beállítás. Ellenőrizze a huzalozást. NCT Ipari Elektronikai Kft. 19/32 Dátum:

20 ERROR-03 COUNTER LIMIT SZÁMLÁLÓ HATÁRÉRTÉK PROBLÉMA Az M02, M30 és M99 többet számlál, mint az MCM 92-es paraméterének beállítási értéke. Állítsa az MCM 92-es paraméterének beállítási értékét 0-ra. Nyomja meg a RESET gombot a hiba törléséhez. Vagy, AUTO vagy MDI üzemmódban hajtsa végre a G10P201 utasítást az MCM paraméterek törléséhez. ERROR-04 G60 MISSING REPEAT NO. (LA) G60 HIÁNYZÓ ISMÉTELT UTASÍTÁS A G60 tengelyforgatási utasítás nem ad ki ismételt utasítást (L). A G60 nincs használva a G54 koordinátarendszerben. Ellenőrizze a programot, és helyesbítse a G60 program egyedi mondatban szereplő L értékét. ERROR-08 EXCEED 64 CHARACTERS FOR ONE BLOCK 64-NÉL TÖBB KARAKTER EGY MONDATBAN 64-nél több karakter egy mondatban. Ellenőrizze a programot, és győződjön meg arról, hogy mindegyik egyedi mondatban 64-nél kevesebb karakter van. ERROR-10 RS232 ERROR RS232 HIBA A kommunikációs jel hibája a vezérlő RS232 portján. Ellenőrizze, hogy a vezérlő jelátviteli sebessége (azaz az MCM 90-es paramétere) megegyezik-e a számítógép vagy az ember-gép interfész jelátviteli sebességével. Ellenőrizze a vezérlő és a számítógép vagy az ember-gép interfész közötti jelátviteli huzalozást. NCT Ipari Elektronikai Kft. 20/32 Dátum:

21 ERROR-11 PROGRAM MEMORY ERROR A PROGRAMMEMÓRIA HIBÁJA Hiba a programadat-memóriában; lehet, hogy lemerült az akkumulátor, vagy a programadatok mennyisége meghaladja a memória tárolókapacitását. Lépjen be az MDI üzemmódba, hajtassa végre a G10P2001 utasítást, törölje az összes programadatot, és ellenőrizze a memória akkumulátorát (BT1) A vezérlő lemerült akkumulátort (BT1) fog jelezni, és kéri az akkumulátor cseréjét. (A belső memóriában tárolt adatok elvesznek, ha a vezérlőt több mint egy éven keresztül nem kapcsolja be.) ERROR-13 ERROR G CODE COMMAND G KÓD UTASÍTÁS HIBA Nincs megadva G kód a HUST H3X & H4C programadat sorozatban. A vezérlő nem tudja fogadni azt. Ellenőrizze a programot, és győződjön meg a G kód helyes megadásáról. ERROR-14 X AXIS OVER TRAVEL X TENGELY IRÁNYÚ TÚLFUTÁS Az X tengely irányában a köszörűkorong túlhalad a programozott mozgástartomány-határon. Az X tengely irányában kézzel mozgassa a köszörűkorongot a programban előírt mozgástartomány-határra. ERROR-15 Y AXIS OVER TRAVEL Y TENGELY IRÁNYÚ TÚLFUTÁS Az X tengely irányában a köszörűkorong túlhalad a programozott mozgástartomány-határon. Az Y tengely irányában kézzel mozgassa a köszörűkorongot a programban előírt mozgástartomány-határra. ERROR-16 X AXIS OVER TRAVEL X TENGELY IRÁNYÚ TÚLFUTÁS Az X tengely irányában a köszörűkorong túlhalad a programozott mozgástartomány-határon. Az Z tengely irányában kézzel mozgassa a köszörűkorongot a programban előírt mozgástartomány-határra. NCT Ipari Elektronikai Kft. 21/32 Dátum:

22 ERROR-18 END OF FILE NOT FOUND A FÁJL VÉGE NEM TALÁLHATÓ Program lezárási hiba (M02 vagy M03) Ellenőrizze a program lezáró részét, és vegye bele az M02 vagy M03 egyedi mondatot. ERROR-20 SOFTWARE OVERTRAVEL SZOFTVERES TÚLFUTÁS A programban előírt mozgástartomány nagyobb a szoftveresen beállított tartománynál. Ellenőrizze a programot, vagy állítsa vissza az MCM paramétereket, s tegye ugyanezt a szoftveresen programozott maximális mozgástartománnyal. ERROR-22 EM-STOP HOME AGAIN EM-STOP VISSZA KIINDULÓ HELYZETBE A vezérlő a vészleállítás állapotában van. és megszüntetése után nyomja meg a vészleállító gombot, majd nyomja meg a RESET gombot. ERROR-24 M98 EXCEED 8 LEVEL M98 NAGYOBB 8 SZINTNÉL 8 szintet meghaladó alprogram behívás. Javítsa ki a programot, és győződjön meg arról, hogy nem történik 8 szintet meghaladó alprogram behívás. ERROR-25 WRONG CIRCLE FORMAT OR DATA ERROR HIBÁS KÖRKÖRÖS UTASÍTÁS VAGY ADATHIBA A programban helytelen a körkörös utasítás vagy az adatformátum. Ellenőrizze a programot, számítsa újra a körkörös keresztmetszetet, majd győződjön meg a keresztmetszet koordinátáinak helyességéről. ERROR-30 BATT.LOW AKKUMULÁTOR LEMERÜLŐBEN Lemerült vagy meghibásodott HUST H3X & H4C sorozatú vezérlő adattárának akkumulátora (BT1). Cserélje ki az akkumulátort (BT1). NCT Ipari Elektronikai Kft. 22/32 Dátum:

23 ERROR-31 NONE PLC PLC HIÁNYA PLC program hiánya. Ellenőrizze, hogy megvan-e a PLC analog program a FLASHEROMban, és hogy a beszúrás helyzete az előírt-e (EVE & ODD). ERROR-35 RS232C PROGRAM NO. ERROR RS232C PROGRAM SZÁM HIBA Hibás az RS232 átvitelen a munkadarabbal kapcsolatos programszám. Ellenőrizze, hogy az előírt-e a munkadarabbal kapcsolatos programszám. ERROR-36 EXECUTION MODE ERROR VÉGREHAJTÁSI MÓD HIBA Helytelen végrehajtási mód választása. Ellenőrizze, hogy helye végrehajtási mód lett-e választva. ERROR-37 NC ALARM NC RIASZTÁS Külső vezérlésinstallálási hiba. Ellenőrizze a külső vezérlésinstallálást. Szüntesse meg a hibát, és indítsa újra a gépet. ERROR G65 lett használva a hibariasztás felhasználó által végzett testre szabásához, de a riasztás helytelenül lett beállítva. Ellenőrizze, hogy a hibariasztási üzenet testre szabásához G65-öt használó program megfelelő-e. NCT Ipari Elektronikai Kft. 23/32 Dátum:

24 5. ALKATRÉSZJEGYZÉK PROTH PSRC-500S NCT Ipari Elektronikai Kft. 24/32 Dátum:

25 PSRC RC10008A Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1 EB Fő keret 1 2 CA9112A* Gépágy lemez 14 3 AB Gépágy rögzítőcsavar 14 NCT Ipari Elektronikai Kft. 25/32 Dátum:

26 PSRC RC20008A Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1 Teljesen zárt védőborítás 1 2 Hűtő-kenő folyadék tálca 1 3 EB Elektromos munkadarab rögzítőkészülék 1 4 Körasztal 1 5 Hajtószíj 2 6 Motoroldali szíjtárcsa 1 7 EB Motor rögzítőlap 1 8 Körasztal motor 1 9 EB Csatlakozó hosszabbító 1 10 Forgó csatlakozó 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 26/32 Dátum:

27 PSRC RC30008A Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1 Csavar 3 2 EB Előre/hátra mozgatás csapágyfedél 1 3 K-anya 1 4 K-alátét csapágy 3 6 Csavar 1 7 CA3136A* Előre/hátra mozgatás csapágybak 8 8 Alátét 8 9 Csavar 1 10 Előre/hátra mozgatás 1. sz. porvédőlemez 1 11 Előre/hátra mozgatás 2. sz. porvédőlemez 1 12 Előre/hátra mozgatás 3. sz. porvédőlemez 1 13 Előre/hátra mozgatás 4. sz. porvédőlemez 1 14 Alátét 6 15 Csavar 6 16 Teflon vezetőelem 4 NCT Ipari Elektronikai Kft. 27/32 Dátum:

28 Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 17 CA3137A* Előre/hátra mozgatás porvédőszövet 1 18 Alátét 2 19 Csavar 2 20 Porvédőszövet rögzítőlemez 1 21 Alátét 4 22 Csavar 4 23 CA3138A* Előre/hátra mozgatás csapágytartó csapágy 1 25 EB Szinkronhajtás szíjtárcsa 1 26 CA3153A* Távtartó gyűrű 1 27 CA3154A* Feszítőpersely 1 28 Csavar 3 29 Előre/hátra mozgatás szervomotor 1 30 Biztosítógyűrű 2 31 EB Szíjtárcsa védőlemez 2 32 EB Előre/hátra mozgatás motoroldali szíjtárcsa 1 33 CA3143E* Motor rögzítőlap 1 34 Csavar 4 NCT Ipari Elektronikai Kft. 28/32 Dátum:

29 PSRC RC40008A Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1 Csavar 2 2 CA4127A* Felső porvédőlemez 1 3 CA4114A* Oldalsó fedőlemez a felső kerethez 1 4 Belső kulcsnyílású hengeres fejű csavar 10 5 CA4128A* Felső porvédőlemez 1 6 CA4128A* Felső porvédőlemez 1 7 CA4128A* Felső porvédőlemez 1 8 CA4128A* Felső porvédőlemez 1 9 Csavar 2 10 CA4113A* Oldalsó fedőlemez a felső kerethez 1 11 Csavar 2 12 CA4117A* Alsó porvédőlemez 1 13 CA4128A* Alsó porvédőlemez 1 14 CA4128A* Alsó porvédőlemez 1 15 CA4128A* Alsó porvédőlemez 1 16 CA4116A* Alsó porvédőlemez 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 29/32 Dátum:

30 Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 17 Csavarfedél 1 18 EB Fedőlemez 1 19 EB Fel/le mozgatás csigakerék ZZ csapágy 1 21 EB Meghajtásház 1 22 EB Csigatámasz ZZ csapágy 1 24 EB Csavartámasz 1 25 YSA M301P 1 26 YSR M30X EB Fel/le mozgatás golyósorsó készlet csapágy 1 29 EB Fel/le mozgatás csiga csapágy 2 31 EB Csigatámasz 1 32 EB Tengelykapcsoló 1 33 Szervomotor 1 34 Csavar 4 35 CA4121A* Fel/le mozgatás csúszóvezeték 1 36 CA4123A* Speciális csavar CA4122A* Fel/le mozgatás csúszóvezeték 1 38 CA1114A* Felső keret 1 39 Csavar 6 40 Alátét 6 41 CA1112A* Előre/hátra mozgatás csúszóvezeték 1 42 Csavar CA4124A* Hátsó ventilátor fedél 1 44 Csavar 10 NCT Ipari Elektronikai Kft. 30/32 Dátum:

31 PSRC RC50008A Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 1 Porvédőfedél 4 2 Belső kulcsnyílású hengeres fejű csavar 2 3 CA5113A* Köszörűorsó nyomástartó elem 2 4 CA5114A* Köszörűorsó nyomástartó elem 2 5 Belső kulcsnyílású hengeres fejű csavar 4 6 Belső kulcsnyílású hengeres fejű csavar 8 7 Rugós alátét 8 8 EB Köszörűorsó támasz hátsó rögzítőlap 1 9 Köszörűorsó motor 1 10 Hatlapfejű csavar 4 11 Rugós alátét 8 12 Süllyesztett fejű zárócsavar 8 13 Párhuzamos ék 1 14 CA5112A* Tengelykapcsoló 2 15 CA4121A* Fel/le mozgatás csúszóvezeték 1 16 CA1114A* Felső keret 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 31/32 Dátum:

32 Tételszám Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség 17 CA5118A* Tengelykapcsoló alátét 1 18 Párhuzamos ék 1 19 EB Köszörűorsó támasz 1 20 EB Köszörűorsó 1 21 Belső kulcsnyílású hengeres fejű csavar 1 22 Belső kulcsnyílású hengeres fejű csavar 1 23 CA5212A* Karimatest 1 24 Köszörűkorong 1 25 SD5214A* Kiegyensúlyozó blokk 3 26 Süllyesztett fejű zárócsavar 3 27 CA5300A* Köszörűkorong burkolat 1 28 Rögzítőcsavar 1 29 CA5213A* Mellső korongrögzítő elem 1 30 Acélgolyó 3 NCT Ipari Elektronikai Kft. 32/32 Dátum:

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

Cirkónium kiégető kemence

Cirkónium kiégető kemence Pi dental Fogászati Gyártó Kft.Tel.: (36-1) 251 4944 /363 2234 / 221 2077 fax: (36-1) 251 4891 85 Szugló St. H- 1141 Budapest,Hungary www. pidental.hu e-mail: sales.pidental@pidental.hu Cirkónium kiégető

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4 PL500 Tartalomjegyzék 1 Figyelmeztetések 2 2 Telepítés 3 2.1 A rendszer standard telepítése 3 2.2 Eszköz leírása 3 2.3 Eszköz mérete 4 2.4 Hajtómotor és fogasléc telepítése 4 2.5 Telepítés ellenőrzése

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott ASC típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel.

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD kezelő panel APT13LCD450U CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD panel méretei Feszültség: Üzemi hőmérséklet: Tárolási hőmérséklet: LCD panel elektromos paraméterei: 24V/36V -20 C~60

Részletesebben

PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT 7631 Pécs, Megyeri út 67. Tel.: 72/525-183, fax.: 72/525-184.

PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT 7631 Pécs, Megyeri út 67. Tel.: 72/525-183, fax.: 72/525-184. PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT 7631 Pécs, Megyeri út 67. Tel.: 72/525-183, fax.: 72/525-184. Kezelési Útmutató R420 kijelzőhöz Figyelmeztetés: - Csak földelt konnektorba dugja be a mérleget - Ne tegyen rá több

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

SPARTAN SPORT CROSSTRAINER ERGOMETER. Cikk szám: 1011. Összeszerelési útmutató. Tartalomjegyzék

SPARTAN SPORT CROSSTRAINER ERGOMETER. Cikk szám: 1011. Összeszerelési útmutató. Tartalomjegyzék SPARTAN SPORT CROSSTRAINER ERGOMETER Cikk szám: 1011 Összeszerelési útmutató Tartalomjegyzék Alkatrészek listája Szerelés leírása Kijeljzö kezelése Alkatrészek listája SZ MEGNEVEZÉS DB A Számláló, kijelzö

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz Rövidített használati útmutató Ability központokhoz A kezelőegység jelzései A védett objektum állapotának kijelzése K: Riasztó kikapcsolva B: Riasztó bekapcsolva (minden zóna éles) M: Éjszakai mód bekapcsolva

Részletesebben

PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP

PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP PROTH PSGC-50100AHR NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/30 Dátum: 2013.12.20. TARTALOMJEGYZÉK PROTH PSGC-50100AHR 1. HIBABEHATÁROLÁS... 3 1.1. Köszörülési hibák, hibaokok és a hibák megszüntetése... 3 1.2. Elektronikus

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben

Duke konzol. A konzol automatikusan kikapcsol, ha 5 percen keresztül nem észlel edzésre utaló tevékenységet.

Duke konzol. A konzol automatikusan kikapcsol, ha 5 percen keresztül nem észlel edzésre utaló tevékenységet. Duke konzol Az elemek behelyezése A konzolt 2 darab 1.5 V-os alkalin elem működteti. Az elemek behelyezéséhez először távolítsa el a konzol hátlapját, majd helyezze be az R-6 elemeket jól az elemrekeszbe!

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7.

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. GÉPKÖNYV a RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. Tel:(361) 46 76 300 Telefax:(361) 46 76 309 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 ADATLAP...3 1. EMELÉSI ÁBRA...4

Részletesebben

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A COMPUTER ELHELYEZÉSE A GÉPEN... 2 A SZÁMÍTÓGÉP ELHELYEZÉSE... 2 A KONZOL FELSZERELÉSE... 3 AZ ÁRAMFORRÁS CSATLAKOZTATÁSA... 4 KIJELZŐ... 5 FUNKCIÓGOMBOK...

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez. Technikai paraméterek: - 6 számjegyű LED kijelző - 7 nyomógomb, egyszerű kezelhetőség - Gerjesztési

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

PASSO KÓD TASZTATÚRA

PASSO KÓD TASZTATÚRA s PASSO KÓD TASZTATÚRA ADATOK A PASSO egy digitális kód tasztatúra ami aktiválja a reléket egy 1-8 számjegyű kóddal. Használata ideális olyan helyekre ahol fontos a biztonság, viszont nem kell távirányítót

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

Telepítési útmutató. SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H

Telepítési útmutató. SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H Telepítési útmutató SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H Tartalom 1 Technikai jellemzők 2 Szerkezeti elemek 3 A telepítés lépései 3.1 Az alaplap telepítése (SW200A) 3.2 Az alaplap telepítése

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez Használati utasítás Megjegyzés: Mivel termékünk folyamatos fejlesztés alatt van, a használati utasítás képei eltérhetnek az Ön

Részletesebben

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem AMV 5 KIVITEL AMV 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AMV 5 állítómű háromjáratú szelepeknél, VRB, VRG, VF és VL típusoknál alkalmazható, max. DN 80 méretig. A nyomatékkapcsolóval rendelkező fejlett technológia

Részletesebben

Motorizált infravörös vonali füstérzékelő. Kiegészítő információ

Motorizált infravörös vonali füstérzékelő. Kiegészítő információ Motorizált infravörös vonali füstérzékelő Kiegészítő információ HU 1. Többzónás kábelezés Amikor egy hagyományos tűzjelző vezérlőpanel (FCP) egy zónájához több mint egy rendszervezérlőt használ, fontos

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! : Az eszközben lévő optikai modul segítségével lehetőség van a sugarak +/- 90 vízszintes és a +/- 5 függőleges irányú állítására!

FIGYELMEZTETÉS! : Az eszközben lévő optikai modul segítségével lehetőség van a sugarak +/- 90 vízszintes és a +/- 5 függőleges irányú állítására! INFRASOROMPÓ NR40TX/NR80TX 1. A biztonságos telepítéshez Ez a telepítési útmutató információkkal ellátott és alapvető telepítési veszélyeket tartalmaz ennek az eszköznek a biztonsági módjában és a karbantartásakor

Részletesebben

TARTALOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK FELÉPÍTÉS KIJELZŐ A kijelző A kijelző szimbólumai NYOMÓGOMBOK A nyomógombok kiosztása A nyomógombok funkciói

TARTALOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK FELÉPÍTÉS KIJELZŐ A kijelző A kijelző szimbólumai NYOMÓGOMBOK A nyomógombok kiosztása A nyomógombok funkciói TELECOM TARTALOM TARTALOM 3 ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 KIJELZŐ 6 A kijelző 6 A kijelző szimbólumai 6 NYOMÓGOMBOK 7 A nyomógombok kiosztása 7 A nyomógombok funkciói 7 PROGRAMOZÁS 8 1. A mérleg be- és

Részletesebben

Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató

Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A berendezés működése Micro vezérlő egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A Beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártástechnológiai technikus

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártástechnológiai technikus A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 521 03 Gépgyártástechnológiai technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető i tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 30kg(66lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártás-technológiai technikus

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártás-technológiai technikus A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 521 03 Gépgyártás-technológiai technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP A berendezés elindítása előtt kérjük ismerkedjen meg részletesen az alábbi útmutatóval és őrizze meg az esetleges későbbi felhasználás céljából. www.lge.com

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ STORESAFE PRO II DIGITÁLIS RÖGZÍTŐ

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ STORESAFE PRO II DIGITÁLIS RÖGZÍTŐ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ STORESAFE PRO II DIGITÁLIS RÖGZÍTŐ A rendszer telepítője és a kézikönyv készítője: MULTI ALARM ZRT. 1092 Budapeset, Bakáts tér 2. Tel.: 1/666-2130; Fax: 1/666-2180 www.multialarm.hu budapest@multialarm.hu

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

CDC 2000 Vezérlő 5. Hőmérséklet beállítások Asian Plastic

CDC 2000 Vezérlő 5. Hőmérséklet beállítások Asian Plastic 5.1 Fűtőzóna hőmérséklet beállítások Menü 20 Olaj hőmérséklet: A hidraulika olaj aktuális hőmérsékletét mutatja. Ha az olaj hőmérséklete magasabb vagy alacsonyabb lenne a beállított értéknél, hibaüzenet

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1 Szerelési kézikönyv Digitális nyomásmérő készlet BHGP6A BHGP6A Digitális nyomásmérő készlet Szerelési kézikönyv Tartalomjegyzék Oldal Felszerelés Tartozékok... Felszerelés... Munkaeljárás... Működési ellenőrzés...

Részletesebben

Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó)

Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó) Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó) Leírás A szelepmozgató automatikusan igazítja a saját szeleplöketét a szelep

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

SD1541 Felhasználói útmutató

SD1541 Felhasználói útmutató SD1541 Felhasználói útmutató Tápellátás Az SD1541 külső tápegységről működik, egyrészt azért, mert esztétikusabb, másrészt pedig azért mert így ki van zárva az, hogy bármelyik egység tönkretegye a másikat,

Részletesebben

Használati útmutató IN 902 COMPUTER CY-20W

Használati útmutató IN 902 COMPUTER CY-20W Használati útmutató IN 902 COMPUTER CY-20W 1 Használat előtt olvassa el a használati útmutatót. 2 Használat: A) átlagsebesség szimbóluma akár magasabb vagy alacsonyabb, mint az átlag B) aktuális sebesség

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Oximo WT: Automatikus végállás beállítás, motorfejen nem kell végállást állítani Akadályfelismerő funkció Típusok: Cikkszám Hossz L1 Hossz L2 Forgatónyomaték (Nm) Oximo

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

7. Próbagyártás ASIAN PLASTIC

7. Próbagyártás ASIAN PLASTIC 7. Próbagyártás 7.1 Gyártás előtti ellenőrzési pontok Bármilyen ismert eltérést vagy hibát ki kell javítani a gép beindítása előtt. Sz. Ellenörző pontok Ellen- Megj. őrizve 1. Távolítsa el a rozsdagátló

Részletesebben

Használati utasítás. OekoDry. We are Fliegl.

Használati utasítás. OekoDry. We are Fliegl. Használati utasítás OekoDry We are Fliegl. HU LastChangedRevision: 19168 LastChangedDate: 2016-07-05 1. dob lehetoség Biztosítani kell, hogy a rendszer teljesen kikapcsol, azaz - Hálózati kapcsoló (oldalán

Részletesebben

LAGG 18M 8 4.4. Pneumatikus zsírpumpák kezelése, LAGG 18AE, LAGG 50AE, LAGG 180 AE 9

LAGG 18M 8 4.4. Pneumatikus zsírpumpák kezelése, LAGG 18AE, LAGG 50AE, LAGG 180 AE 9 Tartalomjegyzék 1. Alkalmazás 5 2. Leírás 5 2.1. LAGF sorozatú zsírpumpák 5 2.2. LAGG sorozatú zsírpumpák 5 2.3. LAGT 180 kocsi 6 3. Műszaki adatok 6 4. Kezelési utasítás 7 4.1. Általános előkészületek

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP16+ kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt.

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt. BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. MEGJEGYZÉS: használata esetében lásd a 8. oldalt. Csatlakoztassa a szkimmer tömlőt () a szkimmer () alsó csatlakozójához. Az ábrán látható

Részletesebben

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 DIGITÁLIS PASSZÍV INFRAÉRZÉKELŐ BEÉPÍTETT VILÁGÍTÁSSAL 1. Tulajdonságok Duál-elemes pyroszenzor. Teljesen digitális mozgásérzékelési algoritmus. Kettős jelelemzés, érték és

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR Termék száma: 1330 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FONTOS: Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy a terméket egy egyenes, csúszásmentes felületre helyezze. Ez elengedhetetlen a biztonságos

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Valena Life/ Valena Allure , , , ,

Valena Life/ Valena Allure , , , , Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35, 7 523 35, 7 555 38, 7 555 39 EN LE08584AA EN - 2 LE08584AA_EN_print_p3.pdf 1 2015.09.07. 9:32 EN - 3 EN - 4 Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35,

Részletesebben

Kezelési leírás. Portos motor DELUX-R

Kezelési leírás. Portos motor DELUX-R Kezelési leírás Portos motor DELUX-R 1 Tartalomjegyzék Elektromos bekötés Végállás pozíciók beállítása Távirányító egységek hozzáadása/törlése Közbenső pozíciók programozása Végállás pozíciók szerkesztése

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK 1. PC160 VEZÉRLŐ EGYSÉG 2. ÁLLÍTÁSOK 2.1 SW1 DIP KAPCSOLÓ ÁLLÍTÁS 2.2 FUNKCIÓ KAPCSOLÓK ÉS LED FÉNYJELZÉSEK 2.3 TÁVIRÁNYÍTÓ

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő 1. Áttekintés Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A biztosnágos és megfelelő működés érdekében, kérjük alaposan olvassa át a Qick Start kézikönyvet. A globálisan

Részletesebben

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság 50m 75m 100m 150m 200m 250m 150m 225m 300m 450m 600m 750m Érzékelő sugarak

Részletesebben

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL Kezelési útmutató FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL VÁZLATOS MEGJELENÉS ÉS RENDELTETÉS 1. Sávkapcsoló 2. Kijelző 3. Órát beállító gomb 4. Tápkijelző 5. Kézi hordszíj 6. Megvilágítás

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság Kültér 50m 100m 150m 200m 250m Beltér 60m 90m 120m 180m 240m Érzékelő sugarak száma 4 sugár

Részletesebben