SC-32 CNC eszterga Gépkönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SC-32 CNC eszterga Gépkönyv"

Átírás

1 SC-32 CNC eszterga Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 36 Dátum:

2 Pontossági jegyzőkönyv Ssz. Mért Ábra Tűrés [mm] Mérési eredmény [mm] 1 Főorsókúp radiális ütés 0,005 2 Főorsóhomlok radiális ütés 0,010 3 Főorsóhomlok axiális ütés 0,015 4 Főorsó radiális ütés (mérőtüskén mérve) a 0,005 b 0, mm hosszon 5 X-vezeték egyenesség 0,005 6 Z-vezeték egyenesség 0,005 7 Hengeres átalakító radiális ütés 0,010 NCT Ipari Elektronikai Kft. 2 / 36 Dátum:

3 1. Biztonság 1-1 Biztonsági utasítások Tanulmányozza át alaposan a biztonsági utasításokat, így megelőzheti a személyi sérülések és anyagi károk bekövetkezését. - A szerszámgépet ne telepítse rezgésforrások és hőforrások közelébe, illetve robbanásveszélyes területre. - Tartson tűzoltó készüléket a munkatér közelében. - A szerszámgép tápegységét háromfázisú, 230 V feszültségű, 50 Hz frekvenciájú hálózatra kell csatlakoztatni. - Minden paraméterről készítsen biztonsági másolatot arra az esetre, ha az akkumulátor lemerülne. Alacsony töltöttségű akkumulátor esetén hibaüzenet jelenik meg a képernyőn. Az akkumulátort hetente töltse fel. - A szerszámgép bármilyen jellegű átalakítása tilos. - A szerszámgép beállítása, átvizsgálása, tisztítása előtt kapcsolja le a főkapcsolót. - A szerszámgép használata előtt ellenőrizze a biztonsági egységek működését. - A szerszámgép használata előtt ellenőrizze a hűtő-kenő folyadék szintjét és nyomását, a hűtő kenő folyadék helytelen felhasználása tűzveszélyt okozhat. - A szerszámgép használata előtt zárja be a villamosszekrény ajtaját, az áramütés veszélyének elkerülése érdekében. - A szerszámgép használata előtt ellenőrizze a munkadarab, a szerszámok és a készülékek megfelelő rögzítését és pozícióját, illetve a kiegyensúlyozott forgását. - A szerszámgép használata előtt zárja be a munkatérajtót, az ajtó reteszelő berendezés a gépkezelőt védi a szerszámgép működtetése közben. Ha az ajtó nyitva van, a szerszámgép csak kézi üzemmódban működtethető. Ha átkapcsol automatikus üzemmódba, a szerszámgép hibaüzenetet ír ki és a ciklus start gombot kikapcsolja. - A szerszámgép működtetésekor ne nyissa ki az ajtót, illetve ne nyúljon a szerszámokhoz és a munkadarabhoz. - Ha a szerszámgépen hibás paraméterekkel, értékekkel feltöltött NC programot futtat, különféle hibák léphetnek fel. - Karbantartási műveletek után mindig végezzen próbafuttatást. - Karbantartási műveletek közben vigyázzon az éles alkatrészekkel. 1-2 Figyelmeztető táblák elhelyezkedése - A villamosszekrényen és a vezérlőn belül magas feszültségű egységek találhatók, hibás kezelés áramütést okozhat, ezért csak szakképzett karbantartók, szerelők nyúlhatnak ide. - Ha valamelyik felirat lekopik vagy eltűnik, cserélje ki újra. NCT Ipari Elektronikai Kft. 3 / 36 Dátum:

4 NCT Ipari Elektronikai Kft. 4 / 36 Dátum:

5 A szerszámgép leírása 2-1 Műszaki adatok SC-25 SC-32 Max. esztergálható átmérő Ø25 mm Ø32 mm 3 pofás tokmány mérete - Ø100 mm (0~3000 ford/perc) Max. esztergálható hossz 105 mm Legkisebb beállítható 0,001 mm elmozdulás Késszár mérete 12 mm vagy 16 mm Fúró mérete Ø20 mm Szerszámok száma 6 db. külső átmérő esztergaszerszám, 4 db furatkés, 1 db hajtott szerszám (összesen 11 db. szerszám) Főorsó max. fordulatszám 6000 ford/perc X-löket 345 mm Z-löket 115 mm X/Z gyorsjárati sebességek 18 m/perc Főmotor 3 kw 4 kw X/Z mellékmotorok 0,75 kw Hidraulikaszivattyú motor 0,75 kw Hűtőszivattyú motor 0,56 kw Tartály térfogat 130 l Szerszámgép méretei 1830 x 1300 x 1760 Szerszámgép tömeg 1600 kg Tápegység 3 x 230 V AC, 8 kw NCT Ipari Elektronikai Kft. 5 / 36 Dátum:

6 2-2 A szerszámgép befoglaló méretei NCT Ipari Elektronikai Kft. 6 / 36 Dátum:

7 2-3 A szerszámgép főbb egységei Ssz. Megnevezés 1 Főmotor 2 Gépágy 3 Z-szán 4 X-szán 5 Egyfuratos készülék 6 Kétfuratos készülék 7 Szerszámtartó (fúró részére) 8 Főorsó NCT Ipari Elektronikai Kft. 7 / 36 Dátum:

8 Ssz. Megnevezés Ssz. Megnevezés 1 Villamosszekrény 8 Hűtőtartály 2 Vezérlő 9 Főkapcsoló 3 3 színű állapotjelző lámpa 10 Hűtőszivattyú motor 4 Teljesen zárt védőburkolat 11 5 Főorsó ajtó 12 Automatikus kenőegység 6 Munkatérajtó 13 Készdarab gyűjtő 7 Hidraulikatartály Főorsó hajtószíj Típus Max. fordulatszám Jelölés SC ford/perc HTD-800-8M-23W SC ford/perc HTD-800-8M-23W Főorsó patron SC-25 FUJI #1825 Méretek (acél): d = 35 mm L = 124 mm D = 49 mm α = 15 M33 x 1,5 NCT Ipari Elektronikai Kft. 8 / 36 Dátum:

9 SC-32 FUJI #1832 Méretek (acél): d = 43 mm L = 137 mm D = 57,5 mm α = 15 M40 x 1, Javasolt cserealkatrészek - főorsó hajtószíj - biztosító (8A, 4A) - végálláskapcsoló 2-5 Megmunkálható anyagok A szerszámgép a következő anyagú munkadarabok megmunkálására alkalmas: - ötvözetlen szénacélok - gyengén ötvözött acélok - öntöttvas - alumínium és ötvözetei - réz és ötvözetei - műanyag Figyelem! Ebben a szerszámgépben tilos magnéziumot megmunkálni, egyéb, itt fel nem sorolt anyagok megmunkálása sem javasolt. 2-6 Technológiák - Külső palást esztergálása - Furatesztergálás - Fúrás, menetfúrás forgástengelyen - Beszúrás, leszúrás - Külső- és belső menetek esztergálása - Kúpesztergálás, gömbfelület esztergálása - Vésés (opció!) NCT Ipari Elektronikai Kft. 9 / 36 Dátum:

10 2-7 A szerszámgép mozgatása 2-8 Szintezési ábra NCT Ipari Elektronikai Kft. 10 / 36 Dátum:

11 2-9 Telepítés Tápegység, környezeti követelmények Betáplálási feszültség: 230V ± 10% 50 Hz ± 10% Háromfázisú hálózat Javasolt vezető keresztmetszet: 6-8 mm2 Ha a hálózati feszültség értéke magasabb betáplálási feszültségnél, iktasson be transzformátort a főkapcsoló és a hálózati csatlakozó közé. Teljesítményfelvétel: 10 kva Földelőkábel: - A szerszámgépet a PE jelzésű kapcson keresztül a lehet leföldelni. - A szerszámgép földelése az áramütésveszély elkerülése miatt fontos. Környezeti követelmények: - A szerszámgépet ne telepítse közvetlen napsugárzásnak kitett helyre. - A szerszámgépet ne telepítse rezgésforrások, hőforrások közelébe, illetve robbanásveszélyes helyre. - Telepítési terület hőmérséklet: 0 ~ 45 C, tárolási hőmérséklet: -20 ~ 60 C - Páratartalom<30% (páralecsapódás nem megengedett). - Tengerszint feletti magasság: legfeljebb 1000 m. - A telepítési területen a szerszámgép 1 méteres körzetét hagyja szabadon és tegye hozzáférhetővé a karbantartási és javítási munkálatok elvégzése érdekében. NCT Ipari Elektronikai Kft. 11 / 36 Dátum:

12 Szintezés: A szerszámgép pontosságának biztosításához szükséges a megfelelő vízszintesség beállítása. A szerszámgép telepítését követően a szintezőcsavarok mozgatásával állítsa be a szerszámgép vízszintességét. Használjon 150 mm-es precíziós szintezőt, a szintezőcsavarok állításával a vízszintességtől legfeljebb 0,02 mm-rel térhet el 1000 mm mérési hosszon Olajtáblázat Kenési pont Kenés Kenőanyag Mennyiség Alkalmazás 1 Főorsó Kenés kézzel Zsír X, Z lineáris gördülővezeték X, Z golyósorsó Kenőtápegység végzi Kenőtápegység Szánkenő olaj G68 Szánkenő olaj G68 2 l 2 l Ha a kenés visszajelző kigyullad végzi 4 Maróegység Kenőtápegység Szánkenő olaj G68 2 l - végzi 5 Tokmány Kenés kézzel Általános gépolaj Minden - alkalommal 6 Hidraulikarendszer Szemrevételezés Hidraulikaolaj 23# 20 l (FINA) 7 Hűtőrendszer Szemrevételezés Hűtő-kenő 200 l - folyadék SP-M22 8 Kenőrendszer Szemrevételezés Szánkenő olaj 68# (FINA) 2 l - NCT Ipari Elektronikai Kft. 12 / 36 Dátum:

13 Főorsó - A főorsócsapágyak kényszerkenésűek, speciális, nagy fordulatszámú és hosszú élettartamú kenőzsírral. - Ha a szerszámgépet nem használta huzamosabb ideig (6 napnál régebben), működtetés előtt járassa be a főorsót kb. 30 percig, alacsony fordulatszámon. - A fenti táblázatban feltüntetett olajokat ne keverje más kenőanyagokkal, különben a szerszámgép mozgó elemei károsodhatnak. Hűtő-kenő folyadék kiválasztása: Vasfémek: ARAL SAROL 345 Öntöttvas: ARAL MULTROL 820 Csak olyan hűtő-kenő folyadékok használhatók, amelyek nem károsak az egészségre, alacsony a lobbanáspontjuk, nem okoz festéklepattogzást, nem korrodálja a fémfelületeket. Ha a kenőolaj a hűtő-kenő folyadékkal keveredik, a kenőtápegység korrózióját okozhatja. A korrodált kenőtápegység nem képes megfelelően kenni a vezetékek felszínét, ezért azok károsodhatnak Karbantartás Naponta - Ellenőrizze a hidraulikaolaj és a kenőolaj szintjét a tartályok oldalán lévő szintjelzőkön. - Ellenőrizze a hidraulikus patronok szorítási nyomását a nyomásmérőn. - Ellenőrizze a vezetékek kenését. - Ellenőrizze a biztonsági egységeket. Hetente - Tisztítsa meg a hőcserélő szűrőjét. Ha teljesen elszennyeződött, tisztítsa meg gyakrabban. Havonta - Ellenőrizze az ágyvezeték vízszintességét és egyenességét. - Ellenőrizze a hajtószíjakat. 3 havonta - Ellenőrizze az X és Z-vezetékek mozgását. 6 havonta - Cserélje le teljes hidraulikaolaj készletet. - Ellenőrizze, ha szükséges állítsa be a hajtószíjak feszességét A szerszámgép telepítése Telepítési terület A telepítési területen a szerszámgép 1 méteres körzetét hagyja szabadon és tegye hozzáférhetővé a karbantartási és javítási munkálatok elvégzése érdekében A szerszámgép tisztítása A szerszámgép korróziógátló olajjal van kezelve, használat előtt távolítsa el az olajat puha ronggyal és enyhe oldószerrel. NCT Ipari Elektronikai Kft. 13 / 36 Dátum:

14 Telepítési lépések - Távolítsa el a rögzítőelemeket, amelyek a szerszámgép szánrendszerét rögzítik szállítás során. Ellenőrizze, hogy a szerszámgép sérülésmentes, hibátlan, hiánytalan állapotban van. - Rögzítse a szintezőcsavarokat a szintezőanyákkal. - Csatlakoztassa a tápegységet háromfázisú, 230 V AC hálózatra, ha ez nem lehetséges, iktasson be megfelelő transzformátort. - Csatlakoztassa a szerszámgépet a földelőkábelre. - Csatlakoztassa a hűtő-kenő folyadék vezetékét a szivattyúra. - Ellenőrizze a biztonsági egységek működését, csak hibátlanul működő szerszámgépet szabad használni. - Ellenőrizze az összes folyadék szintjét. - Ellenőrizze a hidraulika- és a pneumatikarendszer nyomását. - Ellenőrizze a patron és a szerszám rögzítését. - Ellenőrizze a szerszám nullponteltolását. - Ellenőrizze a főorsó fordulatszámát és a FEED OVERRIDE kapcsoló állását, 100%-on kell lennie Főorsó fordulatszámának beállítása A főorsó maximális fordulatszáma 6000 ford/perc. Soha ne állítson be 6000 ford/perc-nél magasabb értéket. A főorsó fordulatszám beállításához nézze meg a vezérlő programozási útmutatójának vonatkozó fejezetét. Csak megfelelően kiegyensúlyozott munkadarabot szabad megmunkálni, különben a centrifugális erő csökkenti a befogóerőt Előkészületek program futtatása előtt Soha ne futtasson úgy programot közvetlenül automatikus üzemmódban, amelyet nem szimulált előzetesen a vezérlőn. Először munkadarab nélkül futtassa a programot, ellenőrizze a szerszámgép mozgásait, különös tekintettel az egységek közötti interferenciára, majd a munkadarab beszerelését követően mondatonként vagy kézi üzemmódban futtassa le a programot. Az első munkadarab hibátlan készremunkálását követően futtathatja a programot automatikus üzemmódban. A munkadarabot mindig fogja be megfelelően a patronba vagy a tokmányba. Kapcsolja be a szerszámgép főkapcsolóját, majd a vezérlő kapcsolóját is. Vegye fel mindegyik tengely referenciapontját, majd végezzen 15 perces próbafuttatást. 3. Alrendszerek 3-1 Hidraulikarendszer A hidraulikarendszer feladata a munkadarab befogó készülék zárása és oldása. Mindig ellenőrizze a hidraulikarendszer nyomását, különben a rendszerelemek vagy a szerszámgép elemei károsodhatnak. A hidraulikaszivattyú nyomásának bar tartományban kell lennie. A hidraulikus tokmány nyomásának bar tartományban kell lennie. NCT Ipari Elektronikai Kft. 14 / 36 Dátum:

15 A hidraulikarendszer kapcsolási rajza NCT Ipari Elektronikai Kft. 15 / 36 Dátum:

16 3-2 Pneumatikarendszer A pneumatikarendszer feladata a munkadarab adagoló készülék zárása és oldása, illetve a lefúvató egység működtetése. Mindig ellenőrizze a pneumatikarendszer nyomását, különben a rendszerelemek vagy a szerszámgép elemei károsodhatnak. A pneumatikarendszer nyomásának 4-7 bar tartományban kell lennie. A pneumatikarendszer kapcsolási rajza NCT Ipari Elektronikai Kft. 16 / 36 Dátum:

17 3-3 Hibaelhárítás 1. Munkadarab befogó munkahengere nem működik a. Állítsa meg a főorsót. b. Csökkentse a hidraulikarendszer nyomását kb. 5 bar értékűre, működtesse a befogás kapcsolóját, ellenőrizze a munkahenger működését. c. Ha a munkahenger továbbra sem működik, fokozatosan emelje a hidraulikarendszer nyomását (minden alkalommal további 5 bar-ral), majd működtesse a befogás kapcsolóját, ellenőrizze a munkahenger működését. Folytassa, amíg eléri a hidraulikarendszer üzemi nyomásának 30%-át (kb. 10 bar). Ha a munkahenger megfelelően működik, állítsa vissza az üzemi nyomást. d. Ha a munkahenger továbbra sem működik, kapcsolja le a főkapcsolót. Várja meg, amíg a munkahenger lehűl a környezeti hőmérsékletre, majd ismételje meg a fenti műveleteket. e. Ha a munkahenger továbbra sem működik, szerelje le a behúzórúd anyát és szerelje ki a munkahengert. 2. Dugattyú nem működik a. Ellenőrizze az összes hidraulikavezetéket. b. Ellenőrizze a hidraulikavezetékek csatlakozásait. c. Ha szükséges, cserélje ki a hibás elemeket, majd végezze el az 1. pontban leírtakat. 3. A rendszer nyomása elégtelen a. Csatlakoztasson a munkahenger bemenő csonkjára nyomásmérőt és mérje meg a nyomását. b. Ha a szokásosnál nagyobb mennyiségű olaj folyik vissza, valószínűleg a dugattyú belső O-gyűrűje kopott el. Cserélje ki és ellenőrizze újra a nyomást. 4. A szivattyú működése zajos a. Ellenőrizze, hogy nem szív be levegőt a működése során. b. Ellenőrizze a hidraulikaolaj szintjét, ha szükséges, egészítse ki a készletet. c. Távolítsa el a szennyeződéseket az olajtartályból és tisztítsa meg a szűrőt. d. A szivattyú elkopott. 3-4 Hidraulikus 3 pofás tokmány felszerelése a. Mérőórával ellenőrizze a késtartószán mozgásának párhuzamosságát a főorsó tengelyével, majd húzza meg a rögzítőcsavarokat. majd Mozgassa el a főorsó közeléből késtartószánt a Z irányban, majd húzza meg a rögzítőcsavarokat. b. Szerelje fel a 3 pofás tokmányt a főorsóra. c. Cserélje ki a behúzórudat, a gyűrűt, a főorsó szíjtárcsát és a hajtószíjat a 3 pofás tokmány felszerelésekor, mert legfeljebb 3000 ford/perc fordulatszámon üzemeltethető. C32-patrontokmány C32-3 pofás tokmány Megnevezés Főorsó max. fordulatszám [ford/perc] Főorsó gyorsulási idő max. fordulatig [ms] NCT Ipari Elektronikai Kft. 17 / 36 Dátum:

18 4. Darabjegyzék NCT Ipari Elektronikai Kft. 18 / 36 Dátum:

19 NCT Ipari Elektronikai Kft. 19 / 36 Dátum:

20 NCT Ipari Elektronikai Kft. 20 / 36 Dátum:

21 4-1 Gépágy Sorszám Megnevezés 1.1 Szintezőtalp 1.2 Gépágy NCT Ipari Elektronikai Kft. 21 / 36 Dátum:

22 4-2 X-szán NCT Ipari Elektronikai Kft. 22 / 36 Dátum:

23 Sorszám Megnevezés 2.1 X-szervomotor 2.2 O-gyűrű 2.3 Tengelykapcsoló 2.4 Rögzítőanya 2.5 Távtartó gyűrű 2.6 Csapágyfedél 2.7 Olajtömítés 2.8 Csapágy 2.9 Retesz 2.10 X-golyósorsó 2.11 Csapágyfedél 2.12 Golyósorsó ház 2.13 Ütköző 4-3 Z-szán Sorszám Megnevezés 3.1 Z-szervomotor 3.2 O-gyűrű 3.3 Tengelykapcsoló 3.4 Rögzítőanya 3.5 Távtartó gyűrű 3.6 Csapágyfedél 3.7 Olajtömítés 3.8 Csapágy 3.9 Retesz 3.10 Z-golyósorsó 3.11 Golyósorsó bekötőelem 3.12 Seeger gyűrű 3.13 Csapágy 3.14 Csapágyfedél 3.15 Golyósorsó ház 3.16 Ütköző NCT Ipari Elektronikai Kft. 23 / 36 Dátum:

24 NCT Ipari Elektronikai Kft. 24 / 36 Dátum:

25 4-4 Főorsó NCT Ipari Elektronikai Kft. 25 / 36 Dátum:

26 Sorszám Megnevezés 4.1 Főmotor 4.2 Főmotor alaplemez 4.3 Motor szíjtárcsa 4.4 Fogazottszíj 4.5 Főorsó rögzítőanya 4.6 Főorsó csapágyház 4.7 Patron 4.8 Forgópersely 4.9 Védőburkolat 4.10 Porvédő tömítés 4.11 Porvédő tömítés 4.12 Csapágy 4.13 Külső csapágygyűrű távtartó 4.14 Belső csapágygyűrű távtartó 4.15 Főorsó 4.16 Belső csapágygyűrű távtartó 4.17 Csapágy 4.18 Porvédő tömítés 4.19 Csapágyfedél 4.20 Csapágyanya 4.21 Főorsó szíjtárcsa 4.22 Csapágyanya 4.23 Hidraulikus munkahenger 4.24 Behúzórúd 4.25 Tengelyanya 4.26 Fedél 4-5 Szerszámtartó Sorszám Megnevezés 5.1 Szerszámtartó rögzítőelem 5.2 Távtartó állószerszám részére 5.3 Szerszámtartó állószerszám részére 5.4 Szán állószerszámos megmunkáláshoz 5.5 Ütköző 5.6 Szerszámtartó fúrószerszám részére 5.7 ER16 tengely 5.8 Szerszámtartó fúrószerszám részére 5.9 Szerszámtartó rögzítőelem 5.10 X-szán 5.11 Golyósorsó bekötőelem NCT Ipari Elektronikai Kft. 26 / 36 Dátum:

27 NCT Ipari Elektronikai Kft. 27 / 36 Dátum:

28 4-6 Hűtő-kenő egység NCT Ipari Elektronikai Kft. 28 / 36 Dátum:

29 Sorszám Megnevezés 6.1 Csőkönyök 6.2 Szorítóbilics 6.3 Cső 6.4 T-elágazás 6.5 Menetes csatlakozó 6.6 Flexibilis cső 6.7 Elosztó 4-7 Radiális hajtott szerszámozás Sorszám Megnevezés 7.1 Szervomotor 7.2 Tengelykapcsoló 7.3 Rögzítőanya 7.4 Motor alaptest 7.5 Fedél 7.6 Csapágy 7.7 Csapágy 7.8 O-gyűrű 7.9 Csapágyfedél 7.10 Olajtömítés 7.11 Tengely 7.12 Anya 7.13 Burkolat 7.14 Fedél 7.15 Állítólemez 7.16 Állítócsavar 7.17 Állítóelem 7.18 Retesz 7.19 Fecskefarok vezeték 7.20 Szerszámtartó rögzítőelem 7.21 Távtartó NCT Ipari Elektronikai Kft. 29 / 36 Dátum:

30 NCT Ipari Elektronikai Kft. 30 / 36 Dátum:

31 4-8 Axiális hajtott szerszámozás NCT Ipari Elektronikai Kft. 31 / 36 Dátum:

32 NCT Ipari Elektronikai Kft. 32 / 36 Dátum:

33 Sorszám Megnevezés 9.1 Szervomotor 9.2 Tengelykapcsoló 9.3 Rögzítőanya 9.4 Motor alaptest 9.5 Fedél 9.6 Csapágy 9.7 Csapágy 9.8 O-gyűrű 9.9 Csapágyfedél 9.10 Olajtömítés 9.11 Tengely 9.12 Anya 9.13 Burkolat 9.14 Fedél 9.15 Állítólemez 9.16 Állítócsavar 9.17 Állítóelem 9.18 Retesz 9.19 Fecskefarok vezeték 9.20 Szerszámtartó rögzítőelem 9.21 Távtartó 4-9 Hűtő-kenő folyadék tartály Sorszám Megnevezés 10.1 Hűtő-kenő folyadék tartály 10.2 Forgácstálca 10.3 Forgácstálca burkolat ( A, B és C elemből áll) 10.4 Forgácstálca burkolat 10.5 Forgácstálca burkolat 10.6 Szűrő 10.7 Szivattyú 10.8 Forgácstálca burkolat NCT Ipari Elektronikai Kft. 33 / 36 Dátum:

34 NCT Ipari Elektronikai Kft. 34 / 36 Dátum:

35 4-10 Hidraulikaegység Sorszám Megnevezés 11.1 Szivattyúmotor 11.2 Szivattyú 11.3 Visszatérő ági szűrő 11.4 Szűrő 11.5 Olajszintjelző 11.6 Visszacsapó szelep 11.7 Nyomásmérő 11.8 Nyomáskapcsoló 11.9 Olajtartály Hűtőegység Elektromágneses szelep Nyomáscsökkentő szelep Elzárószelep Elágazás Csővezeték NCT Ipari Elektronikai Kft. 35 / 36 Dátum:

36 NCT Ipari Elektronikai Kft. 36 / 36 Dátum:

SC-32 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV

SC-32 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV SC-32 NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 29 Dátum: 2013.09.27. Tartalomjegyzék 1. PONTOSSÁGI JEGYZŐKÖNYV... 3 2. BIZTONSÁG... 4 2.1. Biztonsági utasítások... 4 2.2. Figyelmeztető táblák elhelyezkedése...

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 JSL-20AMs- és -32AMs CNC hosszeszterga

Részletesebben

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 32 Dátum:2013.06.14. 1. FEJEZET: BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. A szerszámgép kizárólag fém munkadarabok

Részletesebben

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS VMC-688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. /36 Dátum: 204.2.7. TARTALOM. LEVEGŐELLÁTÁS... 4 2. OLAJELLÁTÁS... 5 2.. Alkalmazható olajok... 5 2.2. A hűtő-kenő folyadék...

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 SMART-42 és -30Ms CNC esztergagép

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 JSL-20-, -26-,

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 BNC-2200 és BNC-2600 típusú CNC

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 BNC-3000, -3500 és -4000 típusú

Részletesebben

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT MUNKAASZTAL: X/Y/Z ELMOZDULÁS: A.T.C.: GÉP ALAPTERÜLET forgácsszállító/kihordó szalaggal: A GÉP SÚLYA: GENOVA 20-AS TÍPUSÚ SZERSZÁMTÁR ATC. Karos típusú automatikus szerszámcserélõ

Részletesebben

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7.

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. GÉPKÖNYV a RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. Tel:(361) 46 76 300 Telefax:(361) 46 76 309 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 ADATLAP...3 1. EMELÉSI ÁBRA...4

Részletesebben

TB-20Y CNC eszterga Gépkönyv

TB-20Y CNC eszterga Gépkönyv TB-20Y CNC eszterga Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 65 Dátum:2013.02.14. TARTALOMJEGYZÉK NCT Ipari Elektronikai Kft. 2 / 65 Dátum:2013.02.14. 1. Biztonsági utasítások 1-1 Általános biztonsági

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 JSL-20A, -26A,

Részletesebben

JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kiadás dátuma: 2009-04-06 1 / 33 NCT Kft. TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETÉS, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...3 1.1. ELŐSZÓ A FELHASZNÁLÓHOZ...3

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 BNC-1600 és BNC-1800 típusú CNC

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: www.nct.hu Tárgy: NCT Nr.: Készült: Paritás: Garancia: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76

Részletesebben

TAKISAWA TMM 200 ellenorsós CNC esztergagép, hajtott szerszámokkal és Y tengellyel FANUC 180is TB vezérl vel

TAKISAWA TMM 200 ellenorsós CNC esztergagép, hajtott szerszámokkal és Y tengellyel FANUC 180is TB vezérl vel TAKISAWA TMM 200 ellenorsós CNC esztergagép, hajtott szerszámokkal és Y tengellyel FANUC 180is TB vezérl vel ALAPKIVITEL - 32 bit FANUC vezérlés, DNC, és internet csatlakozással, - 10,4 színes kijelz,

Részletesebben

RY-SOROZAT CNC ESZTERGA

RY-SOROZAT CNC ESZTERGA RY-SOROZAT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/45 Dátum: 2014.05.27. TARTALOMJEGYZÉK RY-SOROZAT 1. Biztonsági rendszabályok... 5 1.1. Alapvető rendszabályok... 5 1.2. Az elektromos berendezésekkel kapcsolatos

Részletesebben

Szerelési útmutató. 1. Magasabb a kenési pont környezetében a hőmérséklet +50 C-nál?

Szerelési útmutató. 1. Magasabb a kenési pont környezetében a hőmérséklet +50 C-nál? Szerelési útmutató perma STAR Ez a szerelési útmutató segíti Önt a kenőanyag adagoló felszerelésében illetve abban, hogy ne történjenek alapvető szerelési hibák. A szóban forgó termék használati útmutatójával

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP

PROTH PSGC-50100AHR SÍKKÖSZÖRŰGÉP PROTH PSGC-50100AHR NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/30 Dátum: 2013.12.20. TARTALOMJEGYZÉK PROTH PSGC-50100AHR 1. HIBABEHATÁROLÁS... 3 1.1. Köszörülési hibák, hibaokok és a hibák megszüntetése... 3 1.2. Elektronikus

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

EGYÉB HIDRAULIKUS ALKATRÉSZEK

EGYÉB HIDRAULIKUS ALKATRÉSZEK EGYÉB HIDRAULIKUS ALKATRÉSZEK PNEUMATIKUS KAPCSOLÓK 402-400CP1SI 1 utas pneumatikus kapcsoló 402-CP2SI 2 utas pneumatikus kapcsoló 402-CP3SI 3 utas pneumatikus kapcsoló TECHNIKAI ADATOK Maximális üzemi

Részletesebben

Használható segédeszköz: Függvénytáblázat, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép

Használható segédeszköz: Függvénytáblázat, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 523 04 Mechatronikai technikus

Részletesebben

JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP

JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP NCT Ipari Elektronikai Kft. 1148 Budapest, Fogarasi út 7. JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP KEZELŐI KÉZIKÖNYV Kiadás dátuma: 2009-03-24 1 / 44 NCT Kft. TÁRGYMUTATÓ I. FEJEZET: BEVEZETÉS ÉS BIZTONSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

GD-600 H/NC HOSSZLYUKFÚRÓGÉP

GD-600 H/NC HOSSZLYUKFÚRÓGÉP GD-600 H/NC NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/57 Dátum: 2014.05.05. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 2. FIGYELMEZTETŐ CÍMKÉK... 6 3. MŰSZAKI ADATOK... 14 4. A SZERSZÁMGÉP SZERKEZETI FELÉPÍTÉSE...

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei A TÁPFESZÜLTSÉG (POWER) ZÖLD színű jelzőfénye akkor kapcsol be, amikor az adóegység működésbe lép. SZINT jelzőfény (piros)

Részletesebben

EGYÉB HIDRAULIKUS ALKATRÉSZEK

EGYÉB HIDRAULIKUS ALKATRÉSZEK EGYÉB HIDRAULIKUS ALKATRÉSZEK PNEUMATIKUS KAPCSOLÓK 402-400CP1SI 1 utas pneumatikus kapcsoló 402-CP2SI 2 utas pneumatikus kapcsoló 402-CP3SI 3 utas pneumatikus kapcsoló TECHNIKAI ADATOK Maximális üzemi

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

KÉRDÉSEK PROGRAMOZÁSBÓL_TKU (ESZTERGÁLÁS) 1. Írd le а CNC megmunkáló rendszerek jellemző pontjainak neveit: a) М 0,5 b) А 0,5 c) W 0,5 d) R 0,5

KÉRDÉSEK PROGRAMOZÁSBÓL_TKU (ESZTERGÁLÁS) 1. Írd le а CNC megmunkáló rendszerek jellemző pontjainak neveit: a) М 0,5 b) А 0,5 c) W 0,5 d) R 0,5 KÉRDÉSEK PROGRAMOZÁSBÓL_TKU (ESZTERGÁLÁS) 1. Írd le а CNC megmunkáló rendszerek jellemző pontjainak neveit: a) М 0,5 b) А 0,5 c) W 0,5 d) R 0,5 2. Rajzold le a CNC megmunkáló rendszerek jellemző pontjait:

Részletesebben

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/64 Dátum: 2015. 09. 21. TARTALOMJEGYZÉK EmB-1100 1. A SZERSZÁMGÉPPEL KAPCSOLATOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 1.1. Biztonsági

Részletesebben

Ellenorsós CNC eszterga Gépkönyv

Ellenorsós CNC eszterga Gépkönyv TA-25AB Ellenorsós CNC eszterga Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 46 Dátum: 2013.06.12. 1. Biztonsági utasítások 1-1 Általános biztonsági utasítások 1. A szerszámgépet csak a használatára betanított

Részletesebben

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások 10031918 Szivattyú Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki

Részletesebben

EmL MEGMUNKÁLÓKÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

EmL MEGMUNKÁLÓKÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS NCT Ipari Elektronikai Kft. /45 Dátum: 203..29. A megmunkálás pontosságát és a gép jelentősen befolyásolja az időszakos karbantartás is, melyet ez az útmutató foglal össze. A gépet csak rendeltetésszerűen

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 TOPPER-NCT TCS-1500 és -2000 CNC

Részletesebben

CNC Függőleges megmunkálóközpont

CNC Függőleges megmunkálóközpont GO98 AKCIÓ a Bemutatóteremből egyenesen az Ön üzemébe CNC Függőleges megmunkálóközpont HSM-116A Mozgástartomány X tengely 1,100mm Y tengely 650mm Z tengely 600mm GO98 SZERSZÁMGÉPEK HSM-116A Oldal: 1-12

Részletesebben

THESI KONYHAI RENDSZEREK

THESI KONYHAI RENDSZEREK KONYHAI RENDSZEREK THESI TELEPÍTÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők Telepítés és üzembe helyezés előtt Figyelem! A keverőcsaptelep telepítése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT Mindegyik gépet olyan gyárban gyártjuk, ahol állandó hômérsékletet és páratartalmat tartunk fenn. Maximumot a Maximartól! CNC EXPORT KFT H-8152 Kőszárhegy Fő út

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 BNC-18 típusú CNC esztergagép árlistája

Részletesebben

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Model AX-C850 Használati útmutató Áramütés vagy testi sérülések elkerülése érdekében: Sosem csatlakoztasson két bemeneti csatlakozó aljzatra vagy tetszőleges bemeneti

Részletesebben

Használható segédeszköz: számológép (Mobil/okostelefon számológép funkció nem használható a vizsgán!)

Használható segédeszköz: számológép (Mobil/okostelefon számológép funkció nem használható a vizsgán!) A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a (25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 521 03 Gépi forgácsoló Tájékoztató

Részletesebben

Használati útmutató 1 SKF LAHD 500-1000

Használati útmutató 1 SKF LAHD 500-1000 Használati útmutató 1 SKF LAHD 500-1000 TARTALOMJEGYZÉK 1 ALKALMAZÁSOK 3 2 LEÍRÁS 3 3 MŰSZAKI ADATOK 4 4 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 4 4.1 Beszerelés 4 5 KARBANTARTÁS ÉS HIBAELHÁRÍTÁS 7 5.1 Karbantartás 7 5.2

Részletesebben

EmL MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT CSALÁD

EmL MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT CSALÁD EmL MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS A megmunkálás pontosságát és a gép jelentősen befolyásolja az időszakos karbantartás is, melyet ez az útmutató foglal össze. A gépet csak

Részletesebben

GÉPKÖNYV. A géppel dolgozóknak tisztában kell lenniük a gép biztonságos, előírás szerinti működtetésével a balesetek elkerülése végett!

GÉPKÖNYV. A géppel dolgozóknak tisztában kell lenniük a gép biztonságos, előírás szerinti működtetésével a balesetek elkerülése végett! A géppel dolgozóknak tisztában kell lenniük a gép biztonságos, előírás szerinti működtetésével a balesetek elkerülése végett! Verzió: 2013.02.18. 1 / 148 NCT Kft. TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: Biztonsági

Részletesebben

SPIDER Használati utasítás és tartozék katalógus Elektromechanikus fogaskerekes motor, felfelé nyíló, szekcionált vagy billenő kapukhoz

SPIDER Használati utasítás és tartozék katalógus Elektromechanikus fogaskerekes motor, felfelé nyíló, szekcionált vagy billenő kapukhoz SPIDER Használati utasítás és tartozék katalógus Elektromechanikus fogaskerekes motor, felfelé nyíló, szekcionált vagy billenő kapukhoz Modellek és tulajdonságaik SPIDER 6065 SPIDER 6100 Vezérlőegység,

Részletesebben

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket:

Részletesebben

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETŐ, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 1.1. FIGYELMEZTETŐ ÁBRÁK, FELIRATOK... 1.2. A FIGYELMEZTETŐ FELIRATOK ELHELYEZKEDÉSE... 1.3. BIZTONSÁGI

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata Használati útmutató Flipcut TM A szerszám használata MEGJEGYZÉS: Az alábbiakban részletezett műveleti sorrend a furat elején a kúpsüllyesztés, a furat végén pedig a visszasüllyesztés hagyományos pengével,

Részletesebben

AUTO RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV

AUTO RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV AUTO NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/144 Dátum: 2014.11.03. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 4 2. MŰSZAKI LEÍRÁS... 5 2.1. Műszaki adatok... 5 2.1.1. A rúdadagoló fő méretei... 5 2.1.2. A rúdadagoló

Részletesebben

Verzió: 2010.06.10. 1 / 82 NCT Kft.

Verzió: 2010.06.10. 1 / 82 NCT Kft. Verzió: 2010.06.10. 1 / 82 NCT Kft. TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: A gép általános leírása... 4 II. FEJEZET: A részegységek részletes leírása... 7 III. FEJEZET: A gép szállítása, telepítése, a működtetést

Részletesebben

Elülső agy/hátsó agy (standard típus)

Elülső agy/hátsó agy (standard típus) (Hungarian) DM-HB0001-06 Kereskedői kézikönyv ORSZÁGÚTI MTB Túra Városi túra/ Komfort kerékpár VÁROSI SPORT E-BIKE Elülső agy/hátsó agy (standard típus) ORSZÁGÚTI HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400

Részletesebben

Gépgyártástechnológia Tanszék ALKATRÉSZGYÁRTÁS Technológiai tervezés CNC esztergára

Gépgyártástechnológia Tanszék ALKATRÉSZGYÁRTÁS Technológiai tervezés CNC esztergára Budapesti Muszaki Egyetem Gépgyártástechnológia Tanszék ALKATRÉSZGYÁRTÁS Technológiai tervezés CNC esztergára 1998. Készítette: Dr. Szegh Imre Mikó Balázs Technológia tervezés CNC esztergára 2 Az alkatrész

Részletesebben

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX.

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX. HU PLANARIO TOWER SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK MAX. 360 2 SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK SZERELÉS ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT Figyelem! A keverőcsap beszerelése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU SAE A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése TARTALOM 1. Kollektor összeállítása 2 2. Rendszer összeállítása 5 3. Víztartály feltöltése 5 4. Kollektorkör feltöltése 6 Figyelem! A telepítés

Részletesebben

HORVÁTH ATTILA EV. CÉG alapítva:1989. www.mechanika.hu

HORVÁTH ATTILA EV. CÉG alapítva:1989. www.mechanika.hu HORVÁTH ATTILA EV. CÉG alapítva:1989 www.mechanika.hu TMT új L sorozatú CNC eszterga-gépcsaládja egyenlő: minőség, átlagon felüli teljesítmény. Nagy pontosság, maximális stabilitás! Hatékony TMT- esztergák,

Részletesebben

LT-52 ÉS LT-65 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV

LT-52 ÉS LT-65 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/36 Dátum: 2015. 09. 22. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 2. AZ ESZTERGA FŐ MŰSZAKI JELLEMZŐI... 5 3. FŐ MŰSZAKI ADATOK... 6 4. MÉRETEK ÉS RAJZOK... 8 4.1. Az LT sorozatú

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 TNL-85A és -100A CNC esztergagépek

Részletesebben

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.:

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.: KMC-3127 KMC-3127 NCTIpari Elektronikai Kft. 1/16 Dátum: 2015. 11. 20. TARTALOMJEGYZÉK KMC-3127 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 2. A GÉP ISMERTETÉSE... 4 2.1. A gép rendeltetése és üzemideje... 4 2.2. A gép

Részletesebben

Hőelem kalibrátor. Model AX-C830. Használati útmutató

Hőelem kalibrátor. Model AX-C830. Használati útmutató Hőelem kalibrátor Model AX-C830 Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Ahhoz, hogy elkerülje az áramütést vagy a személyi sérülést: - Soha ne kapcsoljon 30V-nál nagyobb feszültséget

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024 Kábeldob hordozható lámpával - 24 V Használati útmutató GD024 GD024 használati útmutató Az alábbi használati útmutatót figyelmesen olvassa el. A használati útmutató előírásainak a be nem tartása súlyos

Részletesebben

CNC ESZTERGACSALÁD GÉPKÖNYV

CNC ESZTERGACSALÁD GÉPKÖNYV BNC-1600 ÉS BNC-1800 A gépkezelők ismerjék a gép biztonságos és előírás szerinti működtetését a balesetek elkerülése érdekében. NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/132 Dátum: 2014.07.21. TARTALOMJEGYZÉK BNC-1600

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU ISO A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

AN900 C négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 C négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 C négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket: Ahol különböző tereptárgyak

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

Első agy/hátsó kerékagy (standard típus)

Első agy/hátsó kerékagy (standard típus) (Hungarian) DM-HB0001-05 Kereskedői kézikönyv Első agy/hátsó kerékagy (standard típus) ORSZÁGÚTI HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Túra HB-T670

Részletesebben

LAGG 18M 8 4.4. Pneumatikus zsírpumpák kezelése, LAGG 18AE, LAGG 50AE, LAGG 180 AE 9

LAGG 18M 8 4.4. Pneumatikus zsírpumpák kezelése, LAGG 18AE, LAGG 50AE, LAGG 180 AE 9 Tartalomjegyzék 1. Alkalmazás 5 2. Leírás 5 2.1. LAGF sorozatú zsírpumpák 5 2.2. LAGG sorozatú zsírpumpák 5 2.3. LAGT 180 kocsi 6 3. Műszaki adatok 6 4. Kezelési utasítás 7 4.1. Általános előkészületek

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK HU CAPRICE DOCCIA SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX. 40 2 SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK SZERELÉS ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT Figyelem! A keverőcsap beszerelése előtt a bekötő csővezetékeket

Részletesebben

Műanyag cső hegesztő WD W

Műanyag cső hegesztő WD W Műanyag cső hegesztő WD050411500 1500W WD050411500 Köszönjük, hogy WIDO termék vásárlása mellett döntött. Biztosak vagyunk abban, hogy értékelni fogja a termék minőségét, és teljes mértékben elégedett

Részletesebben

HERZ Armatúra Hungária Kft. G 3/4" belső kónusszal. Réz- és acélcső. Csőcsatlakozások. Műanyagcső. Normblatt. HERZ 7688 7788 2004. okt.

HERZ Armatúra Hungária Kft. G 3/4 belső kónusszal. Réz- és acélcső. Csőcsatlakozások. Műanyagcső. Normblatt. HERZ 7688 7788 2004. okt. Normblatt Konvektorcsatlakozó készletek termosztát- és kézi szabályozó üzemhez HERZ 7688 7788 2004. okt. kiadás 1 7788 21 1 7688 21 Egycsöves Kétcsöves G 3/4" belső kónusszal Csőcsatlakozások Műanyagcső

Részletesebben

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ibend B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Hidraulikus CNC vezérlésű élhajlító

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ibend B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Hidraulikus CNC vezérlésű élhajlító Atlanti-Szerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Magyarország Tel.: +36 62 444 021 Fax: +36 62 440 753 E-mail: info@atlanti-szerszam.hu Web: www.atlanti-szerszam.hu Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK / SZAKMAI

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 EUROturn-12C nagysebességű CNC esztergagép

Részletesebben

PROGRAM ÁTTEKINTŐ. Gyártástechnológiai elemek és rendszerek. Munkadarab befogástechnika. Hidraulikus rögzítőhengerek

PROGRAM ÁTTEKINTŐ. Gyártástechnológiai elemek és rendszerek. Munkadarab befogástechnika. Hidraulikus rögzítőhengerek PROGRAM ÁTTEKINTŐ Gyártástechnológiai elemek és rendszerek Munkadarab befogástechnika Hidraulikus rögzítőhengerek Nyomás előállító egységek Hidraulikus rögzítő és ipari tápegységek Szerelés- és kezeléstechnikai

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 EUROturn-12C (EVO3) nagysebességű

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 521 03 Gépi

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Klarstein Congenio Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 TA-20 és -25

Részletesebben

A termék leírása. A termék leírása. Biztonsági utasítások. Biztonsági utasítások a motoron. Magyarázat a rajzhoz. Figyelem!

A termék leírása. A termék leírása. Biztonsági utasítások. Biztonsági utasítások a motoron. Magyarázat a rajzhoz. Figyelem! A termék leírása részére. Magyarázat a rajzhoz Biztonsági utasítások a motoron VIGYÁZAT! A motorok szénmonoxidot termelnek, A szénmonoxid belégzése rosszullétet, eszméletvesztést, vagy halált okozhat.

Részletesebben

KÁVÉDARÁLÓ N1 és N 1PS KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV

KÁVÉDARÁLÓ N1 és N 1PS KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV 1 KÁVÉDARÁLÓ N1 és N 1PS KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV 2 AZ Ön N1 és 1P KÁVÉDARÁLÓJA - AZ Ni és 1P kávédaráló különösképpen megfelelő berendezés kávézók, szállodák, éttermek, étkezdék és kávékereskedések

Részletesebben

kenőrendszerek Használati utasítás

kenőrendszerek Használati utasítás Használati utasítás Figyelmeztetés. Az adatokat a legnagyobb gonddal állítottuk összes. Ennek ellenére nem tudjuk kizárni az eltéréseket és fenntartjuk a jogot arra, hogy előzetes értesítés nélkül megváltoztassuk

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS KOMPAKT LEMEZLYUKASZTÓ. Cikkszám 21 67 50. ...megoldások, melyek meggyőzik

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS KOMPAKT LEMEZLYUKASZTÓ. Cikkszám 21 67 50. ...megoldások, melyek meggyőzik HIDRAULIKUS PRÉSSZERSZÁM HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS KOMPAKT LEMEZLYUKASZTÓ Cikkszám 21 67 50 DIN EN ISO 9001 QZERTIFIKAT HAUPA, Königstr. 165-169, 42853 Remscheid, Phone: +49 (0)2191 8418-0, Fax:

Részletesebben

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Léghűtő berendezés Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK Tartalomjegyzék 1.0 Általános utasítások és figyelmeztetések 2.0 Műszaki jellemzők 3.0 Beállítások 4.0 Működési hibák 5.0 Alkatrészek listája 6.0 Robbantási ábra 7.0 Elektromos kapcsolási rajz 8.0 Megfelelőségi

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

TR-800/2700 D CNC. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

TR-800/2700 D CNC. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. TR-800/2700 D CNC GÖRGGÉP VASÚTI TENGELYEK FELKEMÉNYÍTÉSÉHEZ ÉS FELÜLETI MINSÉG JAVÍTÁSÁHOZ A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult

Részletesebben