25/2003. (XII.22.) MİK sz. rendelete. az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggı szabályokról és önkormányzati támogatásról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "25/2003. (XII.22.) MİK sz. rendelete. az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggı szabályokról és önkormányzati támogatásról"

Átírás

1 1 Módosította a 38/2006./XI.21/ MÖK. sz. rendelet., a 10/2008. ( IV.1.) számú rendelet, valamint a 15/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselıtestülete 25/2003. (XII.22.) MİK sz. rendelete az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggı szabályokról és önkormányzati támogatásról Mezıberény Város Önkormányzati Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, valamint az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló évi LXXVIII. Tv. (továbbiakban Étv.) 29. (3) bekezdés, 47. (1) d.) pontja, az 50. (1), (2) bekezdései, az 55. (1), (2) bekezdései, az 57. -a, továbbá a 66/1999. (VIII.13.) FVM rendelettel összhangban, védeni kívánja a város egykori építészeti értékeit, a város kép szempontjából jelentıs épületeket, építményeket, ezért a város épített örökségének védelméhez kapcsolódó kötelezéseket és az önkormányzati támogatás módját ezen rendeletben állapítja meg. A rendelet célja 1. Mezıberény Város épített örökségének, építészeti értékeinek megırzése, a városkép védelme és javítása, az azt rontó állapotú építmények helyrehozatalának elısegítése. A rendelet hatálya 2. Jelen rendelet hatálya kiterjed Mezıberény Város belterületén, a város központban e rendelet mellékletében szereplı listázott egyedi helyi védelemben részesülı épületekkel érintett ingatlanok tulajdonosaira, illetve használóira.a támogatással összefüggı szabályozáson kívül nem terjed ki a rendelet hatálya a mőemléki védettség alatt álló értékekre (mőemlék, mőemlék jellegő épület, mőemléki jelentıségő terület, mőemléki környezet) Építéshatósági kötelezések 3. (1) Az e rendelet mellékletében szereplı szerint helyi védelem alatt álló területen lévı épületek, továbbá az egyedi védelemben részesülı épületek karbantartásáról, a védett érték állapotának megóvásáról, a rendeltetésszerő használatról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. (2) A városkép, a helyi épített örökség védelme, illetve az épületek elınyösebb építészeti megjelenése érdekében az I. fokú építési hatóság helyrehozatali kötelezést, továbbá az egy épületben lévı valamennyi üzlethelyiség homlokzatának valamint a kirakatszekrényeknek és feliratoknak, hirdetı- berendezéseknek összehangolt építészeti- mőszaki tervezését, illetve kivitelezését és egyéb munkálatok elvégzését rendelheti el.

2 2 (3) Az egyedi helyi védelem alatt álló épületeken az I. fokú építési hatóság köteles elrendelni az épületen megjelent kedvezıtlen beavatkozások (nem illeszkedı nyílászárók, építészeti díszítı elemek, stb.) megszüntetését és az eredeti állapothoz igazodó rekonstrukciót, továbbá az épület építészeti megjelenéséhez nem illeszkedı reklámhordozók és kirakatszekrények eltávolítását. Önkormányzati támogatás forrása, formája, mértéke 4. (1) Az önkormányzat éves költségvetési rendeletében elkülönítetten forrást biztosít a 3. (2), (3) bekezdései szerint elrendelhetı építéshatósági kötelezések miatt jogosan igényelhetı kártalanításokra, továbbá e rendelet mellékletében felsorolt egyedi helyi védelemben részesülı épületeken - építési engedély szerint végzendı - állagmegóvó, felújítási, vagy a védettség értékét növelı átalakítási munkák támogatásához. Az elkülönített forrás mértéke a költségvetési lehetıségek függvénye. (2) A költségvetési rendeletben a 4 ( 1 ) bekezdés szerint meghatározott összeg kiegészül a pályázat kiírásakor rendelkezésre álló, az Étv. 50. (2) bekezdése szerinti összeggel.(építés rendészeti bírság), valamint a kamatmentes felújítási kölcsönökbıl visszatérített összeggel. (3) Az egyedi helyi védelemben részesülı épületek felújítási munkáihoz nyújtható, vissza nem térítendı támogatás, illetve kamatmentes kölcsön formájában nyújtott önkormányzati támogatás pályázat útján nyerhetı el. (4) Eredménytelen pályázat esetén, vagy egyéb okból a célra elkülönített összegbıl fennmaradó részt a következı évi költségvetésben az ( 1 ) és (2) bekezdés szerint kialakuló keretet kiegészíti, vagy önkormányzati tulajdonú egyedi helyi védelemben részesülı épület helyrehozatalára fordítható. (5) A pályázatot Mezıberény Város Polgármestere írja ki a költségvetési rendelet jóváhagyását követı 30 napon belül. A benyújtott pályázatokat az önkormányzat Oktatási és Kulturális, valamint Pénzügyi Gazdasági Bizottságai véleményezik a támogatás odaítélésérıl Mezıberény Város Önkormányzati Képviselıtestülete dönt. (6) Ugyanazon pályázó/k/ ugyanazon az épületen ugyanarra az építési munkanemekre 10 éven belül egyszer kaphat/nak/ támogatást. Magánszemély pályázó igényelhet csak vissza nem térítendı támogatást, jogi személy, vállalkozás, vállalkozó csak kamat mentes kölcsönben részesülhet. (7) A támogatás mértéke a pályázatban körülírt munkálatok költségeinek 50 %-át nem haladhatja meg. A pályázó, amennyiben más forrásból is részesül támogatásban- a támogatások együttes összege nem haladhatja meg a bekerülési költség 70 %-át, azaz az épület tulajdonosának, támogatást kérınek a bekerülési költség legalább 30 %-át saját forrásként kell vállalnia és biztosítania. ( 8 )A támogatás összege a támogatás odaítélését követı egy éven belül használható fel, az elvégzett munkákat és felhasznált anyagokat, termékeket igazoló számlák alapján., utólagos elszámolással. A támogatás kifizetése Ft-ig egy összegben, azon túl Ft-onként az elızı felvett összeg elszámolása mellett történik.

3 3 (9) A képviselıtestület dönti el, hogy az egyes pályázók a vissza nem térítendı támogatást, a kamat mentes kölcsönt, vagy a két támogatási formát milyen arányban kapják. A pályázók és a pályázható munkák köre 5. (1) Támogatás iránti pályázatot nyújthat be az a jogi, vagy jogi személyiség nélküli szervezet, magánszemély, vagy társasházi közösség, akinek tulajdonában vagy használatában áll a rendelet melléklete szerint egyedi helyi védelemben részesülı épület valamelyike. A pályázat elbírálása során elınyt élvez az a pályázó, aki más pályázaton részt vett. 1 (2) Támogatás adható az épület védettségébıl eredı - a rendeltetésszerő használatához szükséges fenntartás mértékét meghaladó - a védett érték megóvására irányuló, felújítási munkálatok költségeinek térítéséhez, illetve kiegészítéséhez az alábbi építési munkanemek körében: a.) Tetıszerkezetek, tetıhéjazat, kémények felújítása, különösen indokolt szerkezeti állapot esetén cseréje. b.) Az épület - legalább közterületre nézı - teljes homlokzatára kiterjedı felületek, tagozatok felújítása, helyreállítása, festése. c.) Az épület homlokzati nyílászáróinak, kapuzatának felújítása, cseréje. d.) Az utcai homlokzaton meglévı épületgépészeti szerkezetek, szerelvények onnan történı áthelyezése. e.) Utólagos vízszigetelési munkálatok. f.) Közterületre nézı homlokzaton közvilágítás célját is szolgáló világító testek - kivéve világító reklámhordozó - elhelyezése. A pályázat benyújtásának feltételei 6. ( 1 ) Önkormányzati támogatás iránti pályázatot a 5. ( 1 ) bekezdés szerinti körbıl az épület egy vagy több tulajdonosa, illetve használója nyújthatja be a pályázaton részt nem vevı, de az ingatlannal érintett tulajdonosok - a pályázat benyújtásához és az építési munkálatokhoz hozzájáruló nyilatkozatával. (2) A pályázónak igazolnia kell, hogy helyi adó, illetve fizetési hátraléka az önkormányzattal szemben nincs. (3) A pályázónak rendelkeznie kell a.) a pályázatban körülírt munkák elvégzéséhez jogszabályban elıírt mőszaki tervdokumentációval, b.) az építési engedély határozattal, 1 Módosította a 17/2009.(IX.1.) MÖK sz. rendelet 1. -a, hatályba lép: 2009.október 1. napján.

4 4 c.) a munkálatokhoz tartozó költségvetéssel, vagy a munka teljes elvégzésére vonatkozó kivitelezıi árajánlattal, d.) a c.) pont szerint meghatározott költségfedezet minimum 50 %-ával, illetve más forrásból is támogatott munka esetén 30 % saját erıvel, amit igazolnia kell A pályázat tartalma, benyújtása, elbírálása 7. ( 1 ) A benyújtandó pályázatnak tartalmaznia kell: a.) A pályázati kiíráshoz mellékelt adatlapot b.) 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatát, c.) az építési engedélyezési terv építéshatóság által hitelesített másolatának 1 példányát, és az építési engedély megadásáról szóló jogerıs határozatot, d.) jogszabály szerint kiviteli terv készítésére kötelezett munkálatokhoz a kiviteli tervdokumentáció 1 példányát, e.) a tervezett felújítási munkálatokra vonatkozó költségvetést vagy kivitelezıi árajánlatot, f.) a felújítandó épület vagy épületrész állapotát bemutató színes fotókat, g.) az érintett tulajdonosok hozzájáruló nyilatkozatát, h.) nyilatkozatot az 5. (3) c.) szerinti önerırıl (több együttpályázó esetén az önerı vállalt %-os megoszlása szerint), i.)nemleges igazolást az önkormányzati tartozásról. 2 j.) a más pályázaton való részvételrıl szóló igazolást. (2) A benyújtott pályázatokat a Képviselıtestület a benyújtási határidıt követı 60 napon belül elbírálja. Pénzügyi rendelkezések 8. (1) A támogatás kifizetésének módjáról, a felhasználásról és a vállalt teljesítés garanciális feltételeirıl, illetve kamatmentes kölcsön folyósításának feltételeirıl, visszafizetésének módjáról és összegérıl a támogatás felhasználásának határidejérıl, az ellenırzés módjáról a támogató és támogatott megállapodást kötnek. A támogatási szerzıdést a Polgármester köti meg a támogatottal. A kamatmentes kölcsönt, az épületen végzett munka befejezésétıl számított 6 hónapon belül kell elkezdeni törleszteni, a visszafizetés ideje 2 évnél hosszabb idıtartamú nem lehet. A vissza térítendı támogatás havi törlesztı részlete nem lehet havi Ft-nál kevesebb. Az esedékes törlesztı részlet teljesítései határidejének elmulasztása esetén, a kölcsön hátra lévı összege egyszerre válik esedékessé, a Ptk szerinti késedelmi kamatokkal együtt. (2) A pályázaton elnyert támogatás egészét a pályázó - több együttesen pályázó a vállalt önerı %-os bontása szerint - az építési munka Polgármesteri Hivatalnál történı bejelentéssel egyidejő megkezdésekor igényelheti. A támogatás igénybevételének feltétele az (1) bekezdés szerinti megállapodás megkötése, melyben a tulajdonos/ok/ 2 Módosította a 17/2009.(IX.1.) MÖK sz. rendelet 2. -a, hatályba lép: 2009.október 1. napján.

5 5 hozzájárul/nak/, hogy a támogatás összegének erejéig Mezıberény Város Önkormányzata javára, az ingatlan nyilvántartásba jelzálogjog kerüljön bejegyezésre a támogatott ingatlanra. A támogatott munka elvégzése után a támogatott köteles a 6. (3) bekezdés c.) pontja szerinti munka elvégzésérıl az elszámolást benyújtani, melyhez a (3) bekezdés szerinti igazolást is csatolni kell. Az elszámolás elfogadását követı 30 munkanapon belül a polgármester intézkedik a jelzálogjog törlésérıl (3) Az elnyert támogatás pályázat szerinti felhasználását a tervezett munka terv szerinti és megfelelı minıségben történt elvégzését a munka befejezését követıen a pályázat kiírója által kijelölt szakember igazolja, aki az építési munka végzésének ideje alatt jogosult azt ellenırizni és az építési naplóban, vagy jegyzıkönyvben észrevételeit megtenni. (4) Amennyiben a támogatott munka a szerzıdésben meghatározott határideig nem, vagy nem elfogadható minıségben valósul meg, a támogatásban részesülı a felvett teljes összeget köteles a mulasztás megállapítását követı 30 napon belül a támogatás felvételének idıpontjától - a Ptk szerint - számított kamattal növelve visszafizetni. (5) Az önkormányzat a bejegyzett jelzálogjogát mindaddig fenntartja, míg a támogatott a (2) bekezdés szerint nem teljesít, vagy a (4) bekezdés szerint folyamatosan számított visszafizetést halasztja. A védelemre vonatkozó eljárás 9. (1) Mezıberény város belterületén valamely épület védettség alá helyezését, illetve annak megszüntetését bárki ( természetes és jogi személy) írásban kezdeményezheti, a jegyzınél. (2) A kezdeményezést, a jegyzı kikérve építész szakértı, muzeológus szakértı véleményétköteles döntés hozatal céljából a képviselıtestület elé terjeszteni. (3) A helyi védettség alá helyezésrıl, valamint a védettség megszüntetésérıl is a Képviselıtestület dönt. (4) A helyi védettség kimondásáról, megszüntetésérıl az érdekeltet ( érdekelteket) a jegyzı a döntés meghozatalát követı 5 napon belül írásban értesíti. (5) A jegyzı a védettség alatt álló ingatlanok jegyzékét a helyben szokásos módon ( hirdetı táblán, helyi újságban) közzé teszi. (6) A helyi védettség alá helyezett értékekrıl nyilvántartást kell vezetni a Polgármesteri Hivatalban. A nyilvántartás nyilvános, abba bárki betekinthet. A nyilvántartás tartalmának meghatározásáról és naprakész vezetésérıl a jegyzı gondoskodik. (7) A helyi védelem alá helyezés, illetve annak megszüntetése tényét az ingatlannyilvántartásba be kell jegyeztetni.a helyi védettség fennállásának tényét a hivatalos helyszínrajzon fel kell tüntetni az alábbiak szerint: A Mezıberény Város Önkormányzati Képviselıtestülete./2003 ( ) MÖK számú rendelete alapján védett települési érték. E bejegyzésekrıl a jegyzı gondoskodik. A bejegyzés esetleges elmaradása a védettség hatályát nem érinti. (8) Az I. fokú építési hatóság a védettség alatt álló értékek tekintetében, illetve a védettség alatt álló értékek környezetében, megtagadhatja a bontási engedélyek kiadását, elıírásokat és építészeti kikötéseket tehet.

6 6 (9) A helyi védelem alatt álló épület, vagy építmény bontására engedély csak a védettség megszüntetése után adható. A védelem feloldásának feltételeként egyes épületrészek, tartozékok megırzése, illetve az új épületbe való beépítésének kötelezettsége elıírható. Szabálysértési rendelkezések 10. Aki a helyi védettség alá helyezett értéket megsemmisíti, megrongálja, továbbá e rendelet szerint nyújtott támogatást nem a védelem alatt álló értékre fordítja -, amennyiben cselekménye súlyosabb elbírálás alá nem esik- szabálysértést követ el, és Ft-ig (harmincezer forint) terjedhetı pénzbírsággal sújtható. Záró rendelkezések 11. (1) 3 Jelen önkormányzati rendelet kihirdetése napján lép hatályba. E rendelet az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvével a belsı piaci szolgáltatásokról összeegyeztethetı szabályozást tartalmaz. (2) A Rendelet kihirdetésérıl a Jegyzı gondoskodik. Mezıberény, december 19. Cservenák Pál Miklós sk. polgármester Dr. Hantos Katalin sk. jegyzı Jelen rendeletet a mai napon kihirdettem: Mezıberény, december 22. Dr. Hantos Katalin jegyzı 3 Kiegészítette a 15/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet 1. -a, hatályba lép július 15. napján.

7 7 4 Melléklet a 25/2003.(XII.22.) MÖK számú rendelethez a 38/2006. (XI.21.) MÖK. számú rendelettel módosított szöveg. Helyi védelem alatt álló épületek Sorszám Utca Házszám Hrsz. Megjegyzés Egyházi Építészet (2) Fı út Katolikus Templom (3) Thököly utca Hegedős-kápolna, II. Ker. Ev. temetı (4) Kossuth tér I. Kerületi Német Egyház Parókia épülete (5) Fı út Katolikus Plébánia Hivatala Középületek (6) Fı út Wenckheim-Fehérváry kastély (7) Kossuth tér 1. 1/1 Városháza (8) Kossuth tér Berény Szálló (9) Petıfi Sándor Kistérségi Általános Iskola (10) út Fı út Ipartestület (11) Fı út Városi Könyvtár (12) Petıfi Sándor Rendırség épülete (13) út Petıfi Sándor Petıfi Sándor Gimnázium Kollégium régi épülete (14) út Petıfi Sándor Családsegítı és gyermekjóléti Szolgálat épülete (15) út Széchenyi utca Orvosi centrum (16) Luther utca Berényi Süti FOOd Kft. épülete (17) Vasút utca /5 Vasútállomás épülete Lakóházak (18) Árpád utca (19) Árpád utca (20) Deák F. utca Népi klasszicista lakóépület (21) Deák F. utca (22) Fı út Társasházi törzslapra kerüljön a bejegyzés (23) Fı út (24) Gyomai út (25) Gyomai út /2 (26) Hunyadi utca Társasházi törzslapra kerüljön a bejegyzés (27) Hunyadi utca Elıtornácos szlovák lakóház 5 27/ Korona utca alatti lakóház A (28) Madarász utca Elıtornácos oromfalas szlovák lakóház (29) Madarász utca Ulicskás ház 4 Módosította a 38/2006. (XI.21.) MÖK. számú r. 1. -a. Hatályos kihirdetésétıl. 5 Beiktatta a 10/2008. ( IV.1.) számú rendelet 1. -a. Hatályos április 1-tıl.

8 8 (30) Madarász utca Ulicskás ház (31) Petıfi Sándor út 8. 5 Német nagygazda ház, szárazbejárós Társasházi törzslapra kerüljön a bejegyzés (32) Petıfi Sándor út Minden lakásra kerüljön bejegyzése (33) Petıfi Sándor út Társasházi törzslapra kerüljön a bejegyzés (34) Petıfi Sándor út (35) Petıfi Sándor út (36) Petıfi Sándor út , 941 Egy épület egység mind a két lakásra kerüljön a bejegy. (37) Petıfi Sándor út (38) Petıfi Sándor út (39) Puskin utca (40) Puskin utca Társasházi törzslapra kerüljön a bejegyzés (41) Puskin utca (42) Puskin utca (43) Zrínyi sugárút Petıfi homlokzatdísszel Ipari Épületek (44) Csabai út 60/A 644 Bacsó-féle malom (45) Vasút utca Kiss-féle malom Egyéb épületek (46) Luther M. utca Magtár (47) Luther tér II. Kerületi Egyház magtár épülete

2. A rendelet hatálya

2. A rendelet hatálya Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005.(III.02.) számú rendelete a helyi építészeti védelem alatt álló épületek felújításának támogatásáról Kiskunhalas Város Képviselő-testülete

Részletesebben

39/2005. (IX. 20.) Önkormányzati Rendelet. Az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggı szabályokról és önkormányzati támogatásról

39/2005. (IX. 20.) Önkormányzati Rendelet. Az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggı szabályokról és önkormányzati támogatásról 39/2005. (IX. 20.) Önkormányzati Rendelet Az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggı szabályokról és önkormányzati támogatásról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete az épített

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. c) 35. (2) bekezdés b) pontja (V2) és 2. sz. melléklete szerinti helyi védettségű épületekre, megtartandó védelemmel.

1. Általános rendelkezések. c) 35. (2) bekezdés b) pontja (V2) és 2. sz. melléklete szerinti helyi védettségű épületekre, megtartandó védelemmel. Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelete az épített örökség helyi értékeinek védelmére adható önkormányzati támogatásról Nagykőrös Városi Önkormányzat

Részletesebben

12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl. I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl. I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti értékek védelmérıl Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

Daruszentmiklós Község Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2004. (IV. 1.) ÖKT számú rendelete

Daruszentmiklós Község Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2004. (IV. 1.) ÖKT számú rendelete Daruszentmiklós Község Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2004. (IV. 1.) ÖKT számú rendelete A község történelme szempontjából meghatározó épített környezet védelméről Daruszentmiklós Község Önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testület 15/2005. (VII. 4.) rendelete Pásztó városképe és történelme szempontjából meghatározó épített környezet védelméről Pásztó Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 11/2005. (III.10.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 11/2005. (III.10.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 11/2005. (III.10.) számú rendelete a településkép javítását és védelmét szolgáló Pénzügyi Alapból juttatható támogatás feltételeiről és a pályázati eljárás rendjéről

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 51/2011.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 51/2011.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 51/2011.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A MŰEMLÉKI ÉS HELYI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEK FELÚJÍTÁSÁNAK ANYAGI TÁMOGATÁSÁRÓL Mosonmagyaróvár

Részletesebben

Budapest Józsefváros Önkormányzatának. a társasházak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásokról

Budapest Józsefváros Önkormányzatának. a társasházak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásokról Budapest Józsefváros Önkormányzatának 34/2003. (VI.16.) ök. sz. rendelete a társasházak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásokról Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban

Részletesebben

28/2011. (X. 25.) önkormányzati rendelet az épített örökség helyi értékeinek védelméről

28/2011. (X. 25.) önkormányzati rendelet az épített örökség helyi értékeinek védelméről 28/2011. (X. 25.) önkormányzati rendelet az épített örökség helyi értékeinek védelméről Mezőberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 16/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ RENDELETE AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG VÉDELMÉNEK HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 16/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ RENDELETE AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG VÉDELMÉNEK HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 16/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ RENDELETE AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG VÉDELMÉNEK HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 16/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ RENDELETE AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG VÉDELMÉNEK HELYI

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 14/2008. (III.28.) sz. rendelete

Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 14/2008. (III.28.) sz. rendelete Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 14/2008. (III.28.) sz. rendelete TÁJÉKOZTATÁSUL a Nemzeti Energiatakarékossági Program energiatakarékossági pályázatainak önkormányzati támogatásáról 1 (egységes

Részletesebben

Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának 10/2009. (VI. 25.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl

Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának 10/2009. (VI. 25.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának 10/2009. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti értékek védelmérıl Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. A rendelet hatálya, általános rendelkezések

I. A rendelet hatálya, általános rendelkezések Bucsuszentlászlói Községi Önkormányzat 9/2004.(VII.08.) sz. Önk. rendelete az épített és természeti értékek helyi védelmére vonatkozó szabályokról Búcsúszentlászló Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg.

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg. Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2014. (IV.22.) önkormányzati rendelete Balatonfőzfı város közigazgatási területén útépítéshez, útfelújításhoz, parkoló kialakításához és járda

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Módosítva: - Kihirdetve: 2004. VII.1. 20/2005. (VIII.30.)

Részletesebben

34/2002. (XII. 19.) Budapest Kőbányai Önkormányzati rendelet

34/2002. (XII. 19.) Budapest Kőbányai Önkormányzati rendelet 34/2002. (XII. 19.) Budapest Kőbányai Önkormányzati rendelet a kerületi ingatlanállomány javítása érdekében a társasházak, valamint a lakásszövetkezeti lakóépületek felújításának pénzügyi támogatására

Részletesebben

Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete. 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E

Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete. 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E Az építészeti és természeti értékek helyi védelmérıl. (Egységes szerkezetben.) Egységes szerkezetbe foglalva:

Részletesebben

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 17/2004. (XI. 25.) ÖR. sz. rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelméről

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 17/2004. (XI. 25.) ÖR. sz. rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelméről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 17/2004. (XI. 25.) ÖR. sz. rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelméről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a település

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete a társasházak magánerős felújításához és a városi közműhálózatok magánerős építéséhez nyerhető pénzügyi támogatásról

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

23/2005 (XII. 23.) Hev. Ör.

23/2005 (XII. 23.) Hev. Ör. 23/2005 (XII. 23.) Hev. Ör. Semjén kastély, a Halász-kúria, a Borpince, a Református templom és az Erzsébet kápolna helyi egyedi védelem alá helyezésérıl Heves Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben a 3/1998. (II. 9.), 18/2005. (XII 9.), 15/2007. (XII.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Csemı Község Önkormányzatának 13/2008. (XI. 26.) számú rendelete. a helyi építészeti örökség védelmérıl

Csemı Község Önkormányzatának 13/2008. (XI. 26.) számú rendelete. a helyi építészeti örökség védelmérıl Csemı Község Önkormányzatának 13/2008. (XI. 26.) számú rendelete a helyi építészeti örökség védelmérıl Csemı Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.(IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.(IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.(IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a társasházi lakóépületek felújításának, korszerűsítésének támogatásáról Bátonyterenye Város Önkormányzata

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) RENDELETE A TULAJDONÁBAN LÉVİ LAKÁSOK ELIDEGENÍTÉSÉNEK EGYES FELTÉTELEIRİL A 17/1999. (V. 13.), A 33/2000. (X. 24.), A 42/2000. (2001.

Részletesebben

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta 1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez Pályázati felhívás-minta P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Kazincbarcika város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati

Részletesebben

A pályázat keretösszege a tárgyévi költségvetésben meghatározott összeg. A támogatás mértéke a beruházás teljes költségvetésének maximum 30%-a.

A pályázat keretösszege a tárgyévi költségvetésben meghatározott összeg. A támogatás mértéke a beruházás teljes költségvetésének maximum 30%-a. Pályázati felhívás homlokzat és tetőhéjazat felújítására, valamint zárható lakossági hulladéktároló kialakítására Balatonfűzfő Város Önkormányzata pályázatot ír ki valamennyi, Balatonfűzfő város közigazgatási

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete a kerületi társasházak, szövetkezeti lakóházak, valamint osztatlan közös

Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete a kerületi társasházak, szövetkezeti lakóházak, valamint osztatlan közös Egységes szerkezetbe foglalva: 2010. október 15. Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának 53/1999. (IX. 17.) számú rendelete a kerületi társasházak,

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 26/2008. (XII.18.) számú rendelete az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggő szabályokról

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 26/2008. (XII.18.) számú rendelete az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggő szabályokról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 26/2008. (XII.18.) számú rendelete az épített örökség helyi értékeinek védelmével összefüggő szabályokról Lakitelek Nagyközség Képviselő-testületének 26/2008. (XII.18.) számú rendelete

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1.

I. fejezet Általános rendelkezések 1. Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 14/2004. (IV.01.) számú rendelete A lakáscélú helyi támogatási rendszer szabályairól (egységes szerkezetben) Tata Város Önkormányzati Képviselı-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A felhívás meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg a 2015. évben 1.000.000 Ft.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A felhívás meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg a 2015. évben 1.000.000 Ft. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Homlokzat-felújítás támogatására, a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013 (III.28.) önkormányzati rendelete alapján 1. A pályázat célja Nyírbátor Város településképének

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselı-testületének 46/2012. (..) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeirıl

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. a lakásépítés /-vásárlás/ munkáltatói támogatásáról

EGYSÉGES SZERKEZET. a lakásépítés /-vásárlás/ munkáltatói támogatásáról 56. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR, 1/2007. (II. 20.) ÖR, 55/2001. (XII. 28.), 24/2001. (VI. 18.), 16/2000. (IV. 17.) számú rendelettel módosított

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. A Visegrádi Önkormányzat 2/1997. (IV. 9.) ör. rendelete a kéményseprıipari közszolgálatatások kötelezı igénybevételérıl [egységes szerkezetben a *21/2005. (XI. 25.), az **1/2007. (I. 26.) rendeletekkel,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 1996. évi 77. sz. rendelete az Önkormányzati Környezetvédelmi Alap létrehozásáról. A rendelet célja 1.

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 1996. évi 77. sz. rendelete az Önkormányzati Környezetvédelmi Alap létrehozásáról. A rendelet célja 1. Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 1996. évi 77. sz. rendelete az Önkormányzati Környezetvédelmi Alap létrehozásáról Pécs M. J. Város Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi egyesületek, non-profit szervezetek önkormányzati pénzügyi támogatásának feltételeiről és szabályairól szóló 9/2012.(VI.18.), 5/2013.(IV.05.)

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. A rendelet hatálya Magyarpolány Község közigazgatási területére terjed ki. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya 1.. A rendelet hatálya Magyarpolány Község közigazgatási területére terjed ki. Általános rendelkezések Magyarpolány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2008. (VIII. 1.) rendelete a lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról (egységes szerkezetben) Magyarpolány Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg.

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg. Egységes szerkezetbe a 6/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (IV.22.) önkormányzati rendelete a településképet meghatározó ingatlanok

Részletesebben

Hatályos szöveg. 3/1999 ( III.1)MÖK számú. rendelete. A lakáshoz jutás feltételei megkönnyítésének támogatásáról.

Hatályos szöveg. 3/1999 ( III.1)MÖK számú. rendelete. A lakáshoz jutás feltételei megkönnyítésének támogatásáról. Hatályos szöveg. Módosította a 9/2000.(III.27.)MÖK sz. rendelet, a 29/2000.(X. 30.)MÖK sz. r., módosítás dılt betővel szedve, és lábjegyzetben jelezve) Mezıberény Város Önkormányzati Képviselıtestület

Részletesebben

Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 16./2008. (X. 22.) számú rendelete a község építészeti örökségének helyi védelmérıl

Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 16./2008. (X. 22.) számú rendelete a község építészeti örökségének helyi védelmérıl Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 16./2008. (X. 22.) számú rendelete a község építészeti örökségének helyi védelmérıl Kakucs Község Képviselı-testülete a módosított 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. január 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe.

M E G H Í V Ó. 2011. január 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja Rábacsanak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010.(VII.1.) önkormányzati rendelete az épített és a természeti környezet értékeinek helyi védelméről szóló Az épített környezet alakításáról és

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 63/1997. (XI.01.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 63/1997. (XI.01.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 63/1997. (XI.01.) önkormányzati rendelete a helyi környezet- és természetvédelmi alap létrehozásáról, valamint az azzal való rendelkezés és gazdálkodás szabályozásáról

Részletesebben

E rendelet alkalmazásában:

E rendelet alkalmazásában: Kazincbarcika Város Önkormányzata 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelete a helyi védelem alatt álló építészeti értékek fenntartásának támogatásáról Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének../2009.(XII.14.) ÖR RENDELETE Egyes pénzügyi alapok létrehozásáról és felhasználásuk részletes szabályairól 1 Aszód Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére 2. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: I. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Általános rendelkezés 1. 1

Általános rendelkezés 1. 1 Szekszárdi Önkormányzat 7/2002.(IV.29.) rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot célzó felújításának támogatásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd

Részletesebben

Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének. 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú r e n d e l e t e. a lakáscélú helyi támogatási formákról

Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének. 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú r e n d e l e t e. a lakáscélú helyi támogatási formákról Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú a lakáscélú helyi támogatási formákról Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı- testülete az önkormányzatokról

Részletesebben

16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról. Mellékletek:

16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról. Mellékletek: 16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról Mellékletek: 20. napirendi pont A helyi építészeti értékek támogatására vonatkozó pályázatok

Részletesebben

Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE. A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról

Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE. A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról Kislıd község Önkormányzat Képviselı- testülete 21/2004. (IX. 27.)

Részletesebben

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl Sárospatak Város Képviselı-testülete 13/1994. (IV.21.) számú r e n d e l e t e az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl (Egységes szerkezetben) 8 Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. a (1) bekezdésének o) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a következıket rendeli

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1..

1. Általános rendelkezések 1.. Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2010. (IV.21.) önkormányzati rendelete az épített örökség helyi védelmérıl és a módosításáról szóló 9/2011 (V.26) számú rendelettel egységes szerkezetben.

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról egységes szerkezetben a 19/2003. (VIII. 26.), a 21/2004. (V. 27.), 5/2005. (III. 29.), 17/2009. (V.

Részletesebben

23/2000. (V.9.) sz. önkormányzati rendelete. is - a társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról

23/2000. (V.9.) sz. önkormányzati rendelete. is - a társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 23/2000. (V.9.) sz. önkormányzati rendelete a társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról Budapest K6bányai Önkormányzat (a továbbiakban : Önkormányzat) Képvisel6-testülete

Részletesebben

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 59. -a (3) bekezdésének d) pontjában

Részletesebben

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. a (1) bekezdésének o) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a következıket rendeli

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata

Enying Város Önkormányzata Enying Város Önkormányzata 8130 Enying, Kossuth u. 26. Tel./Fax: 22/372-002 A Pénzügyi Ellenırzı és Rendészeti Bizottság 2010. november 09-i ülésére Tájékoztatás az Önkormányzat hiteleirıl, kölcsöneirıl,

Részletesebben

Beruházás-szervezés projektkoordináció

Beruházás-szervezés projektkoordináció Beruházás-szervezés projektkoordináció Projektciklus: Építési kivitelezés résztvevıi: Projekt menedzsment Beruházó (építtetı): 1. szerzıdések (építési, tervezési) megkötése 2. a tervezı kiválasztása, jogszabályban

Részletesebben

Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységérıl

Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységérıl ELİTERJESZTÉS Alsónémedi Önkormányzat 2010. évi gyermekvédelmi tevékenységérıl Tisztelt Képviselı-testület! A gyermekek védelmérıl és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény ( továbbiakban

Részletesebben

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület!

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület! Aszód Város Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ı l 2170 Aszód, Szabadság tér 9 Tel. 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: polgi.sztan@invitel.hu istván.sztan@pmhaszod.hu 6233- /2009 szám Elıterjesztés

Részletesebben

Váchartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009.(XI.23.) rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelmérôl

Váchartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009.(XI.23.) rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelmérôl Váchartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009.(XI.23.) rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelmérôl Jóváhagyott rendelet Váchartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete

Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete a műemléki és helyi védelem alatt álló építészeti értékek felújításának anyagi támogatásáról Bóly Város Önkormányzat

Részletesebben

Kocs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013.(IX.25.) önkormányzati rendelete a helyi egyedi védeleméről

Kocs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013.(IX.25.) önkormányzati rendelete a helyi egyedi védeleméről Kocs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013.(IX.25.) önkormányzati rendelete a helyi egyedi védeleméről Kocs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2008. (III.28.) sz. rendelete

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2008. (III.28.) sz. rendelete Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/008. (III.8.) sz. rendelete a Nemzeti Energiatakarékossági Program energiatakarékossági pályázatainak önkormányzati támogatásáról Tata Város Önkormányzati

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések SZEGVÁR NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/1997. (IV.29.) Ör. a rászoruló családok lakáshoz jutásának támogatásáról 18/1997. (VI.26.) 13/1999. (V.26.) 22/2000. (VIII.03.), 25/2000. (IX.11.) 12/2002.

Részletesebben

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése.

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése. Csolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005.(IX.23.) ökr. számú rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról az azt módosító 11/2006. (V.05.) ökr. rendelettel egységes szerkezetben Csolnok

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

Kaposfő Község Önkormányzatának 7/2004. (IV.23.) rendelete

Kaposfő Község Önkormányzatának 7/2004. (IV.23.) rendelete Kaposfő Község Önkormányzatának 7/2004. (IV.23.) rendelete Kaposfő község helyi értékei védelmének szabályozásáról (Egységes szerkezetben a 11/2008. (X. 30.) Ör-rel) Kaposfő Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 31/2008.(XII. 17.) önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 31/2008.(XII. 17.) önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 31/2008.(XII. 17.) önkormányzati rendelete A védett épületek felújításának támogatási rendszeréről* (Egységes szerkezetben) Paks Város Önkormányzata Képviselő

Részletesebben

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2000/III. 31./ számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról. 1 Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának 7/2006.(II.25.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról

Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának 7/2006.(II.25.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának 7/2006.(II.25.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról Balatonkeresztúr Község Önkormányzati Képviselı-testülete a közúti közlekedésrıl szóló 1988.

Részletesebben

(A 25/1998./XII.10./ módosító rendelettel egységes szerkezetben)

(A 25/1998./XII.10./ módosító rendelettel egységes szerkezetben) Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 45/1997.(XII.18.) önkormányzati rendelete a helyi környezet- és természetvédelmi alap létrehozásáról, valamint az azzal való rendelkezés és gazdálkodás szabályozásáról

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 19/2003. (III.24.) sz. R E N D E L E T E. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.)

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 19/2003. (III.24.) sz. R E N D E L E T E. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 19/2003. (III.24.) sz. R E N D E L E T E Az elsı lakáshoz jutók helyi támogatásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Edelény Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Gara Község Önkormányzatának 2/2009.(II.12.) Kt. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl

Gara Község Önkormányzatának 2/2009.(II.12.) Kt. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl Gara Község Önkormányzatának 2/2009.(II.12.) Kt. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl Gara Község Képviselı-testülete a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

Báránd Községi Önkormányzat K é p v i s e l ı t e s t ü l e t e 11/2004. (IX. 14.) számú rendelete az épített és természeti környezet helyi védelmérıl

Báránd Községi Önkormányzat K é p v i s e l ı t e s t ü l e t e 11/2004. (IX. 14.) számú rendelete az épített és természeti környezet helyi védelmérıl Báránd Községi Önkormányzat K é p v i s e l ı t e s t ü l e t e 11/2004. (IX. 14.) számú rendelete az épített és természeti környezet helyi védelmérıl Báránd Községi Önkormányzat Képviselı-testülete az

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról egységes szerkezetben a 19/2003. (VIII. 26.), a 21/2004. (V. 27.), 5/2005. (III. 29.), 17/2009. (V.

Részletesebben

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1.

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1. Kiszombor Község Önkormányzata Képviselıtestületének 21/1996 (XII.30.) KKÖT R E N D E L E T E kéményseprı-ipari közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben) Kiszombor Község Önkormányzatának

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Gazdasági

Részletesebben

Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram ZBR-NY/14

Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram ZBR-NY/14 Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram ZBR-NY/14 A cél, pályázók köre, forrás - Támogatás nyújtása az energiatakarékosság fokozását üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentését Pályázók köre: magánszemélyek,

Részletesebben

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testület 11/2009.(IX.04.) rendelete. Az építészeti és természeti értékek helyi védelméről

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testület 11/2009.(IX.04.) rendelete. Az építészeti és természeti értékek helyi védelméről Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testület 11/2009.(IX.04.) rendelete Az építészeti és természeti értékek helyi védelméről Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testülete szükségesnek tartja,

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2001. (06. 29.) sz. rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatásáról

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 30/2006. (VIII. 11.) rendelete

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 30/2006. (VIII. 11.) rendelete Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 30/2006. (VIII. 11.) rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiafelhasználást csökkentı korszerősítésének és környezetük felújításának

Részletesebben

19/2002. (VII.22.) MÖK számú rendelete. a háziorvosi körzetekrıl

19/2002. (VII.22.) MÖK számú rendelete. a háziorvosi körzetekrıl Helyi jogtár. Módosította az 5/2004.(I. 26.) MÖK sz. rendelet, valamint a 14/2004.(III. 29.) MÖK sz. rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2002. (VII.22.) MÖK számú rendelete

Részletesebben

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének. 19/2012. (V. 04.) önkormányzati rendelete

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének. 19/2012. (V. 04.) önkormányzati rendelete Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2012. (V. 04.) önkormányzati rendelete a Budapest XVIII. kerület közigazgatási területén lévő társasházak,

Részletesebben

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján.

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 40/2005.(IX.29.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában levő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000.(III.31.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról

10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Egységes szerkezetben a 20/2011.(XI.30.) önkormányzati rendelettel

Egységes szerkezetben a 20/2011.(XI.30.) önkormányzati rendelettel Piliscsév Község Képviselő-testületének 10/2007.(IV.2.) rendelete a Piliscsév településképe és történelme szempontjából meghatározó épített környezet védelméről Egységes szerkezetben a 20/2011.(XI.30.)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK...

TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK... TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK... 5 SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 13/1999. /IV.22./

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Szentgotthárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2000.(VI.29.) ÖKT. rendelete Szentgotthárd városképe és történelme szempontjából meghatározó épített környezet védelméről a 34/2000.(X.26.)ÖKT.

Részletesebben

Bevezetı rendelkezések 1.

Bevezetı rendelkezések 1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32008. (VII. 14.) önkormányzati rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményezı korszerősítésének, felújításának

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 17/2005. (V. 26.) Kt. rendelete 1

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 17/2005. (V. 26.) Kt. rendelete 1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 17/2005. (V. 26.) Kt. rendelete 1 az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról (módosítással egybefoglalva

Részletesebben