Kaposvári Járási Hivatal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kaposvári Járási Hivatal"

Átírás

1 Kaposvári Járási Hivatal KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: A Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal Balatonboglár - Balatonszentgyörgy közötti szakaszának előzetes vizsgálati eljárása Az ügy ügyiratszáma: SO-04Z/KO/1715/2018. Az eljárás megindításának napja: május 15. Az ügyintézési határidő: Az eljárás megindításától számított 45 nap Az általános közigazgatási rendtartásról szóló évi CL. törvény (a továbbiakban: Ákr.) 50. (5) bekezdése értelmében az ügyintézési határidőbe nem számít be az eljárás felfüggesztésének, szünetelésének időtartama. Az ügyintéző neve és elérhetősége: Szente Eszter kornyezetvedelem@kaposvar.gov.hu Telefonszám: 82/ A tervezett beruházás, tevékenység jogszabály szerinti megjelölése: A Járási Hivatal a kérelem alapján és a dokumentációt áttanulmányozva megállapította, hogy a tervezett tevékenység a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 3. számú melléklet 87. c) pontja [Közutak és közforgalom elől el nem zárt magánutak, kerékpárutak (amennyiben nem tartozik az 1. számú mellékletbe), az előző pontokba nem tartozó országos közút, helyi közút, a közforgalom elől el nem zárt magánút és kerékpárút védett területen, Natura 2000 területen, barlang védőövezetén méretmegkötés nélkül] alapján előzetes vizsgálat, és a Járási Hivatal döntésétől függően környezeti hatásvizsgálat köteles. A R. 3. (7) bekezdése alapján a környezethasználó előzetes vizsgálat iránti kérelmet nyújthat be a környezetvédelmi hatósághoz, ha olyan tevékenység megvalósítását tervezi, amely megfelel a 3. számú mellékletben szereplő tevékenységnek, azonban az abban meghatározott küszöbértéket nem éri el vagy az ott szereplő kritériumot nem teljesíti, feltéve, hogy a tevékenység nem tartozik a 2. számú Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Környezetvédelmi Osztály 7400 Kaposvár, Damjanich u Telefon: 82/ ; Fax: kornyezetvedelem@kaposvar.gov.hu Honlap:

2 2 mellékletbe. Ha a környezetvédelmi hatóság az előzetes vizsgálat során az 5. (2) bekezdés a) pont aa) alpontja szerint dönt, akkor a tevékenység megkezdéséhez környezetvédelmi engedély szükséges. A Járási Hivatal megállapította, hogy a tárgyi létesítmény szerepel az egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről 345/2012. (XII.6.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében Balatoni Bringakör komplex fejlesztése néven, mint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. A Környezethasználó neve, székhelye: NIF Nemzeti Infrastruktúra Zrt Budapest, Váci út 45. A tervezett beruházás célja és a tevékenység jellemzői, a tervezett tevékenység helye és területigénye: A tervezett tevékenység célja egy, az Országos kerékpárút törzshálózat részét képző kerékpárút szakasz, valamint a kapcsolódó kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztése, mely tevékenység a térség turisztikai vonzerejét pozitívan befolyásolja. A tervezett beavatkozás kapcsolódik a Balatoni Bringakör egyéb szakaszainak korszerűsítéséhez. A tervezett nyomvonal hat település közigazgatási területét - Balatonboglár, Fonyód és Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Balatonberény érinti. A kerékpárút nagyrészt közlekedési területet vesz igénybe, kis szakaszon erdő területet, gyepterületet, illetve nádast érint. A tervezett nyomvonal - a szelvényezés irányában haladva a következő szakaszokat és beavatkozásokat tartalmazza: Balatonberény: BE-É-1 szakasz ( ) A meglévő nyomvonalon az eredeti burkolat elbontását követően önálló, kétirányú kerékpárút épül. A tervezett kerékpárút épített szélessége 3,40 m beleértve a határoló kerti szegélyek szélességét. A tervezett kerékpárút hasznos szélessége 3,0 m. BE-É-2 szakasz ( ) A meglévő nyomvonalon, az eredeti burkolat szélesítésével önálló, kétirányú kerékpárút épül. A tervezett kerékpárút épített szélessége 3,40 m beleértve a határoló kerti szegélyek szélességét. A tervezett kerékpárút hasznos szélessége 3,0 m. A szelvények között a meglévő közös gyalog és kerékpárút 3,85 m szélességgel épül. BE-É-3 szakasz ( ) A meglévő nyomvonalon, új burkolatú közös gyalog- és kerékpárút épül, melynek hasznos szélessége a szelvények között 3,50 m, szelvények közötti szakasz kivételével, ahol 44 m hosszan a meglévő buszmegálló melletti lokális szűkület miatt a tervezett burkolat szélessége 2,66 m lesz. A kerékpáros létesítményekre vonatkozó szelvények között, az országos közút kerékpárút felöli szélén 39 db 6,0 m hosszú, 2,50 m széles párhuzamos várakozóhely épül. A szelvénynél a kerékpárúton egy kijelölt gyalogátkelőhely is épül 3,0 m szélességben. BE-É-4 szakasz ( )

3 3 A meglévő nyomvonalon, az eredeti burkolat szélesítésével önálló, kétirányú kerékpárút épül. BE-É-5 szakasz ( ) A meglévő nyomvonalon, az eredeti burkolat szélesítésével önálló, kétirányú kerékpárút épül. Az szelvények közé eső szakaszon a meglévő hídon áthaladva, a kerékpárút 2,5 m épített szélességgel, 0,45 m padka kiképzésével épül. Balatonkeresztúr: KU-É szakasz ( ) A meglévő kerékpárút Balatonkeresztúr belterületén a Berényi utcában található, a 7119 jelű Balatonkeresztúr Balatonszentgyörgy összekötő út bal oldalán halad. A jelenlegi közös gyalog- és kerékpárút 1,75-2,75 m-es változó szélességű, ez a szélesség nem teszi lehetővé a biztonságos közlekedést. A közös gyalog és kerékpárút egyik oldalát kerítés a másik oldalát közvilágítási oszlopok és a Magyar Közút árka határolja, ezért szélesíteni itt nem lehetséges. A meglévő szakaszon komolyabb kerékpáros baleset is történt, ezért az új kerékpárút nyomvonalát az út túloldalán vezetik, a meglévő kerékpárút gyalogosok számára lesz fenntartva. A korábbi nyomvonalon sok a kapubejáró, melyre a közúton lehetett csak várakozni. Az új kerékpárút nyomvonalát a Magyar Közút szelvényezés szerinti jobb oldalán vezetik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kikötése az új kerékpárútra, hogy a 7119 jelű út szélesíthető legyen északi irányba (Balaton irányába). Balatonmáriafürdő: Balatonmáriafürdő teljes közigazgatási területén a tervezett beavatkozások nem minősülnek engedélyköteles tevékenységnek. A szakasz nagy részén Balatonmáriafürdő Önkormányzata saját beruházásként végez burkolat felújítást és egyéb szükséges munkálatokat. A burkolatfelújítások nem a Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal projekt részeként valósulnak meg. Érintett utcák: Vilma utca, Rákóczi Ferenc utca, Bernáth Aurél Stny., Dózsa György utca, Hullám utca MA-F-1 szakasz ( ,70) Vilma utca A Vilma utca ezen szakaszát kiszélesítik 4,50 m-re és új kopóréteg kerül rá teljes szélességben. MA-F-2 szakasz (0+782, ) Vilma utca Balatonmáriafürdő Önkormányzata felújítja. MA-F-3 szakasz (0+1021, ,6) Rákóczi Ferenc utca Balatonmáriafürdő Önkormányzata felújítja. MA-F-4 szakasz (1+833, ,2) Bernáth Aurél Stny. A burkolat állapota megfelelő, beavatkozás nem szükséges. MA-F-5 szakasz (1+941, ,4) Dózsa György utca A meglévő burkolatot elbontják és teljes pályaszerkezet-csere lesz ezen a szakaszon. Az új burkolat szélessége 4,50 m, egyoldali esésű. A burkolat tengelye a meglévő beton padkafolyókához igazodva lett tervezve. MA-F-6 szakasz (2+660, ) Dózsa György utca Balatonmáriafürdő Önkormányzata felújítja. MA-F-7 szakasz ( ) Hullám utca Az utcát a meglévő 4,50 m-ről 5,50 m szélesítik ki. A szélesítés a szelvényezés szerinti baloldalon történik. A megsüllyedt bal oldalt több helyen, összefüggően kötőréteggel javítják. A burkolat teljes szélességben új kopóréteget kap.

4 4 MA-F-8 szakasz ( ,6) Hullám utca Balatonmáriafürdő Önkormányzata felújítja. Az 1180 hrsz.-ú közterületre új kerékpáros pihenőhelyet terveznek. A pihenőhely hossza 20,00 m, szélessége 8,00 m. 60 db kerékpár részére biztosít férőhelyet. Balatonfenyves: Balatonfenyves teljes közigazgatási területén olyan beavatkozásokat terveznek, melyek nem engedélykötelesek. FE-F-1 szakasz ( ) A meglévő kb. 3,0 m szélességű burkolat megmarad, mert nincs lehetőség szélesítésre. A lokális javítások után a meglévő burkolatra a kiegyenlítő réteg után egy új kopóréteg kerül terítésre. Ennek megfelelően a pályaszint kb. 7-8 cm-rel megemelkedik. A burkolatba eső közmű fedlapokat szintre kell emelni/süllyeszteni. A megemelkedett burkolatszintek miatt a kapubejárók burkolatát az új szintekhez kell igazítani 1-2 m hosszon a kapubejárók eredeti burkolatának megfelelően. FE-F-2 szakasz ( ) A Kálmán Imre-Mária utca csomópontjától a meglévő burkolat kopórétegének lemarását követően 4 cm vastagságban új kopóréteg kerül terítésre. FE-F-3 szakasz ( ) A szakasz elejétől (3+382) az Eötvös utcáig (3+889) közelmúltban felújításra került a térburkolat, így itt csak forgalomtechnikai beavatkozások szükségesek. A Somogyvári utca és Vass Gereben utca közötti szakaszon 8,5-9,0 m széles meglévő burkolaton a bal oldalon 21 db párhuzamos állású várakozóhely (2,0 x 5,0 m) kerül kijelölésre, amit felfestéssel is jelölnek. FE-F-4 szakasz ( ) A teljesen szakaszon a meglévő 4,5-5,5 m széles burkolat felújításra szorul. A meglévő burkolat új kopóréteget kap az egy réteg marást követően. Lokális javítások, melyek a teljes rétegrendet érintik, ezen a szakaszon is előfordulnak. Fonyód: FO-F-1 szakasz Az első szakasz Fonyód közigazgatási határától a Béla király utcán halad a Vasvári Pál utcáig. A kerékpárút vegyes forgalmú útként, lakó-pihenő övezetben kerül kialakításra. A meglevő közút teljes hosszán aszfalt szőnyegezés történik. A szakaszon kerékpárnyom burkolati jel kerül felfestésre. A tervezési szakasz 187 m hosszú, a Béla király utcáról a Báthori utca irányába halad tovább. FO-É-1 szakasz A tervezési szakasz a Bátori utca Vasvári Pál utca - Zoltán utca közötti szakaszán, jelenleg szilárd burkolattal nem rendelkező, kis forgalmú úton található. A meglevő közutat átépítik, a burkolaton kerékpáros nyom kerül felfestésre. Az utca egyirányúsításra kerül a Zoltán utca felől a Vasvári Pál utca irányába. A tervezési szakasz 246 m hosszú, a Báthori utcán halad tovább. FO-F-2 szakasz A Báthori utcán haladó nyomvonal vegyes forgalmú úton, lakó-pihenő övezetben halad. A szakaszon kerékpárnyom burkolati jel kerül felfestésre. A meglevő közút teljes hosszán aszfaltszőnyegezést terveztek. A tervezési szakasz 870 m hosszú, a Báthori utcáról a vasúti átjárón keresztül a Wekerle Sándor utca mentén halad tovább. FO-F-3 szakasz A nyomvonal a Wekerle Sándor utca (7 számú főút) északi oldalán, majd a Vitorlás utca mentén halad tovább. A meglevő gyalog- és kerékpárutat kiszélesítik. A tervezési szakasz 1040 m hosszú, a Vitorlás utca mentén halad tovább, engedélyköteles szakaszon.

5 5 FO-É-2 szakasz 1040 m után továbbra is meglevő gyalog- és kerékpárút kiszélesítése történik. A gyalog- és kerékpárút a 7 számú főút vonalvezetését követi m után a burkolat szélessége beszűkítésre kerül a meglevő támfal miatt. A tervezési szakasz 210 m hosszú. FO-F-4 szakasz A burkolat innentől a meglevő gyalog-és kerékpárút meglevő szélességén halad, burkolata felújításra kerül, a nyomvonal a Vitorlás utca mentén halad. A burkolat a meglevő gyalog-és kerékpárút meglevő szélességén halad, burkolata felújításra kerül. FO-É-3 szakasz A Vitorlás utca (7 számú főút) mentén haladva a meglevő gyalog- és kerékpárút kiszélesítése történik, idegen terült igénybe vételével. A tervezési szakasz 1180 m hosszú, a Vitorlás utca mentén halad tovább. FO-F-5 szakasz A burkolat a meglevő gyalog-és kerékpárút meglevő szélességén halad, burkolata felújításra kerül. A Szent István utca meglevő burkolatán kerékpáros nyom kerül felfestésre. A vasúti átjárón átvezetésre kerül a kerékpáros forgalom, majd a Fürdő utcán halad tovább a nyomvonal. A tervezési szakasz 250 m hosszú. FO-F-6 szakasz A Fürdő utcán haladó nyomvonalon a kerékpárút vegyes forgalmú útként, lakó-pihenő övezetben kerül kialakításra. A meglevő út lokális, felületi burkolatjavítása vagy teljes szőnyegezése történik. FO-É-4 szakasz A 10233/1 helyrajzi számú út Fonyód irányából zsákutca, csak kerékpárosan lehet tovább haladni Balatonboglár irányába. A kerékpárút kétirányú lesz, amely alatt áteresz építése szükséges. Fonyód és Balatonboglár határában új kerékpáros híd kerül megépítésre. A híd külön szakági tervek szerint kerül megépítésre. A tervezési szakasz 165 m hosszú, a kerékpárút Balatonbogláron, a Szabadság liget közúton halad tovább. Balatonboglár: BB-F-1 szakasz Az első szakasz Balatonboglár közigazgatási határától a Szabadság liget közúton halad. A kerékpárút vegyes forgalmú útként, lakó-pihenő övezetben kerül kialakításra. A meglevő út lokális, felületi burkolatjavítása vagy teljes szőnyegezése történik. A szakaszon kerékpárnyom burkolati jel kerül felfestésre. A tervezési szakasz 2380 m hosszú, a Vasas utcáról a Strand sétányon keresztül halad tovább. BB-É-1 szakasz A tervezési szakasz a Strand sétány Vasas utca - Kikötő sétány közötti szakaszán, jelenleg szilárd burkolattal nem rendelkező, gépjárműforgalomtól elzárt. A szakaszon tervezett kerékpárút építése történik. A tervezett burkolat 3,30 m széles, két oldalán 0,35-0,35 m széles padkával ellátva. BB-F-2 szakasz A nyomvonal a Kikötő sétány rövid szakasza után a Kikötő utcán halad tovább. A meglevő közút teljes hosszán aszfaltszőnyegezést terveznek. A nyomvonal a Kikötő utcáról a Széchenyi István utcán át a Parti sétányon halad tovább. A meglevő közút teljes hosszán aszfalt szőnyegezést terveztek. A kerékpárút vegyes forgalmú útként, lakó-pihenő övezetben kerül kialakításra. A Parti sétány után a Platán téren át a Szentmihályi utcán halad tovább a nyomvonal. A meglevő út lokális, felületi burkolatjavítása vagy teljes szőnyegezése történik a helyszínrajzon jelölt helyeken. Szentmihályi utcáról

6 6 a Matróz közön át a Kodály Zoltán utcán keresztül halad tovább a nyomvonal. A meglevő út lokális, felületi burkolatjavítása vagy teljes szőnyegezése történik a helyszínrajzon jelölt helyeken. A Kodály Zoltán utcáról a Határ közön át lehet tovább haladni Balatonlelle irányába. A tervezési szakasz 2106 m hosszú, a kerékpárút Balatonlellén, a Vasúti sétány közúton halad tovább. A tervezett tevékenység hatásterülete, az érintett települések: A tervezett tevékenység hatásterületét az alábbi települések érintik: Balatonberény, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár Az érintettek a kérelem és mellékleteinek nyomtatott példányába a Járási Hivatal ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben, illetve a tevékenység telepítési helye szerinti település jegyzőjénél betekinthetnek. A betekintés módjáról a Járási Hivatalnál vagy a jegyzőnél lehet részletes felvilágosítást kapni. A Járási Hivatal a kérelmet és mellékleteit elektronikus úton is közzétette. Az elektronikus úton közzétett kérelem és mellékleteinek elérési helye: A konkrét ügyben a R. 5. (2) bekezdése alapján a Járási Hivatal lehetséges döntései: ha az előzetes vizsgálat során a tevékenység környezetvédelmi engedélyezésével szemben kizáró ok merül fel, határozatában e tény rögzítése mellett megállapítja, hogy az adott tevékenység kérelem szerinti megvalósítására engedély nem adható; ha a tervezett tevékenység a településrendezési eszközökkel nincs összhangban, azonban az összhang legkésőbb a tervezett tevékenységhez szükséges létesítési, építési engedély iránti kérelem benyújtásáig megteremthető, ezt a lehetőséget rögzíti és előírja, hogy a kizáró okot a létesítési, építési engedély kiadására jogosult hatóság döntéséig meg kell szüntetni; amennyiben az előzetes vizsgálat eredményeként a tervezett tevékenység megvalósításából jelentős környezeti hatások származhatnak, határozatban állapítja meg a benyújtandó környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeit; ha nem feltételezhető jelentős környezeti hatás, és a tevékenység a R. 2. számú melléklet hatálya alá sem tartozik, tájékoztatást ad arról, hogy a tevékenység mely egyéb engedélyek birtokában kezdhető meg. ha valamely Natura 2000 területre jelentős környezeti hatás várható, a környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeit az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről szóló jogszabályban a hatásbecslési dokumentáció tartalmát meghatározó előírások figyelembevételével írja elő. A Járási Hivatal a közlemény közzétételével egyidejűleg megküldi a közleményt, a kérelmet és mellékleteit a tevékenység telepítési helye szerinti település, és a feltételezetten érintett települések jegyzőjének a közleményt, aki haladéktalanul, de legkésőbb öt napon belül gondoskodik a közlemény közterületen, és a helyben szokásos egyéb módon történő közhírré tételéről. A Járási Hivatal felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, illetve a környezeti hatástanulmány, valamint az

7 7 egységes környezethasználati engedélyezési dokumentáció tartalmára vonatkozóan a közlemény megjelenését követő huszonegy napon belül közvetlenül a Járási Hivatalhoz észrevételt lehet tenni. A Járási Hivatal a közleményt május 21. napján a 7400 Kaposvár, Damjanich u szám alatti hivatali hirdetőtábláján, valamint a honlapján ( teszi közzé.

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Barcs Város Önkormányzat által tervezett Vasfüggöny kerékpárút, Barcs- Drávatamási összekötő szakasz létesítésének előzetes vizsgálati

Részletesebben

Kaposvári Járási Hivatal

Kaposvári Járási Hivatal Kaposvári Járási Hivatal KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Fitoprodukt Kft. Mernye külterület, 090/3., 091. hrsz-ú ingatlanon lévő sertéstelep összevont környezeti

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Mohács 0145/28, 0145/29, 0145/30, 0145/31 hrsz. alatti területeken naperőműpark építésének előzetes vizsgálati eljárása Az ügy

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: E.ON Zrt., Borjád és Nagybudmér települések területén 22 kv-os csoportos leágazás átépítésének előzetes vizsgálati eljárása Az

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Mohácsi Duna-híd környezeti hatásvizsgálati eljárása Az ügy iktató száma: 13704/2015., 218/2016. Az eljárás megindításának napja:

Részletesebben

Tárgy: Értesítés eljárás megindításáról Ügyintéző: Melléklet:

Tárgy: Értesítés eljárás megindításáról Ügyintéző: Melléklet: Ügyszám: 6513-4/2018. Tárgy: Értesítés eljárás megindításáról Ügyintéző: Kánya László Melléklet: Közlemény + kérelem Telefon mellék: (42) 598-930 /223 http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/6513-2018 Varga Zoltán

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2. 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Ikt. szám: 4020-1/1/2011.II.

Részletesebben

Kaposvári Járási Hivatal

Kaposvári Járási Hivatal Kaposvári Járási Hivatal Ügyiratszám: Ügyintéző: SO-04Z/KO/1715-37/2018. Szente Eszter Tárgy: dr. Márki Mirella Telefonszám: 82/795-916 KÜJ: KTJ: A Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal Balatonboglár -

Részletesebben

Tárgy: Értesítés eljárás megindításáról Ügyintéző: Melléklet: Közlemény + Kérelem és mellékletei Telefon mellék:

Tárgy: Értesítés eljárás megindításáról Ügyintéző: Melléklet: Közlemény + Kérelem és mellékletei Telefon mellék: Ügyszám: 5690-3/2018. Tárgy: Értesítés eljárás megindításáról Ügyintéző: Kánya László Melléklet: Közlemény + Kérelem és mellékletei Telefon mellék: (42) 598-930 /223 (http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/5690-2018)

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: E.ON Zrt., Szulimán Téglagyár vonalon KÖF 22 kv-os légvezeték átépítésének előzetes vizsgálati eljárása Az ügy iktató száma: 7161/2016.

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Kaposfői Mezőgazdasági Kft. 8696 Táska 067/1, 067/2, 067/3, 065/3 hrsz. alatti ingatlanon kiszolgáló konténer, üvegház, termálvízkút

Részletesebben

Kaposvári Járási Hivatal

Kaposvári Járási Hivatal Kaposvári Járási Hivatal KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Szántód, 1163 hrsz.-ú ingatlanra tervezett Balaland beruházás tárgyában indult előzetes vizsgálati eljárás

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u Pf.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u Pf. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2. 9701 Pf.: 183 Szám: 1326-7/1/2011./I. Jogi ea.: dr. Harkay Katalin 94/506-719 Műszaki ea.:

Részletesebben

Veszprémi Járási HivatalA

Veszprémi Járási HivatalA Veszprémi Járási HivatalA K Ö Z L E M É N Y A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatalánál (továbbiakban: Veszprémi Járási Hivatal) a Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Veszprémi Járási Hivatala. Ügyiratszám: VE-09Z/ /2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Hiv. szám: - Telefon: 88/ Melléklet: -

Veszprémi Járási Hivatala. Ügyiratszám: VE-09Z/ /2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Hiv. szám: - Telefon: 88/ Melléklet: - Veszprémi Járási Hivatala Ügyiratszám: VE-09Z/07877-04/2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Hiv. szám: - Telefon: 88/550-878 Melléklet: - K Ö Z L E M É N Y A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási

Részletesebben

Kaposvári Járási Hivatal

Kaposvári Járási Hivatal Kaposvári Járási Hivatal KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Az ügy ügyiratszáma: Kaposvár Megyei Jogú Város intermodális pályaudvar és a hozzá kapcsolódó közösségi

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: A CALAMITES Kft. Máza-dél, Váralja-dél mélyművelésű bányaüzem összevont környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati

Részletesebben

Város Polgármestere. A Szabadság úti forgalomtechnikai tervvel összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. A Szabadság úti forgalomtechnikai tervvel összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu T Á J É K O Z T A T Ó A Szabadság úti forgalomtechnikai

Részletesebben

Kerékpárút építése Nagycenk és Pereszteg községek között TOP GM

Kerékpárút építése Nagycenk és Pereszteg községek között TOP GM Kerékpárút építése Nagycenk és Pereszteg községek között TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00016 Kedvezményezett: Nagycenk Nagyközség Önkormányzata 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. A projekt megvalósítási időszaka: 2017.06.01.

Részletesebben

Tárgy: Melléklet: A közhírré tétel időtartama 21 nap, amelybe a kifüggesztés és a levétel napja nem számítandó bele.

Tárgy: Melléklet: A közhírré tétel időtartama 21 nap, amelybe a kifüggesztés és a levétel napja nem számítandó bele. Ügyszám: Ügyintéző: Telefon: 6417-4/2019. Linczer Norbert. (42) 598-930/221 Tárgy: Melléklet: Értesítés eljárás megindításáról Közlemény + kérelem http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/6417-2019 Nyíregyháza Megyei

Részletesebben

A települési önkormányzat jegyzőjének közreműködése a komplex környezetvédelmi hatósági eljárásokban

A települési önkormányzat jegyzőjének közreműködése a komplex környezetvédelmi hatósági eljárásokban A települési önkormányzat jegyzőjének közreműködése a komplex környezetvédelmi hatósági eljárásokban Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2011. június 8. dr. Jeges-Varga

Részletesebben

151/2009. (VII. 23.) Korm. rendelet

151/2009. (VII. 23.) Korm. rendelet 151/2009. (VII. 23.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet módosításáról A környezet védelmének

Részletesebben

Tiszaújváros, út-járda kapcsolatok akadálymentesítésének kiviteli terve RTP-3/2015

Tiszaújváros, út-járda kapcsolatok akadálymentesítésének kiviteli terve RTP-3/2015 Tiszaújváros, út-járda kapcsolatok akadálymentesítésének kiviteli terve Tervezte: RT-PLAN Kft. 3519 Miskolc Iglói u. 3. 1/1. Tel: (46)450-527 (70) 317-2112 Email:reko@rt-plan.com Tervszám: RTP-3/2015 www.rt-plan.com

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Vízvár-10 és Vízvár-29 kutak termelésbe állításának, Vízvár-É-4F, Vízvár-10 és Vízvár-29 jelű gázkutak Vízvár gyűjtőállomás és

Részletesebben

Tárgy: Mell.: A közzététel időpontja a felügyelőségi honlapon (http://nydtktvf.zoldhatosag.hu) történő megjelenés napja: augusztus 4.

Tárgy: Mell.: A közzététel időpontja a felügyelőségi honlapon (http://nydtktvf.zoldhatosag.hu) történő megjelenés napja: augusztus 4. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2. 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Jogi ea.: : Műszaki ea.:

Részletesebben

A kerékpárforgalmi hálózatfejlesztés lépései

A kerékpárforgalmi hálózatfejlesztés lépései TANDEM MÉRNÖKIRODA Kft. Postacím: 1300 Bp. Pf. 4. / Iroda: 1033 Budapest Polgár u. 12. Tel.: (1) 368-83-43; Tel./Fax: (1) 453-24-49 pej.kalman@tandemkft.hu www.tandemkft.hu Mobile2020- Kerékpárbarát közlekedéstervezés

Részletesebben

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 1. oldal 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995.

Részletesebben

ALSÓREGMEC KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI, ÉS ADATKÉRÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

ALSÓREGMEC KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI, ÉS ADATKÉRÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ 1. CÍMLAP ALSÓREGMEC KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI, ÉS ADATKÉRÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Megrendelő: ALSÓREGMEC ÖNKORMÁNYZATA Alsóregmec

Részletesebben

HIRDETMÉNYE. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

HIRDETMÉNYE. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról HIRDETMÉNYE környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Balatonszárszó Balatonszentgyörgy vasúti vonalszakasz felújításához kapcsolódó kivitelezési munkálatok során a zajterhelési határérték

Részletesebben

Zamárdi Polgármesteri Hivatal KÖZLEMÉNY

Zamárdi Polgármesteri Hivatal KÖZLEMÉNY Zamárdi Polgármesteri Hivatal 8621 Zamárdi, Szabadság tér 4. Telefon: 84/348-400, 348-711. Fax: 84/349-147. E-mail: titkarsag@zamardi.hu KÖZLEMÉNY hatósági határozat kiadmányozásáról Az ügy tárgya: Sziget

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal KÖZLEMÉNY KÖRNYEZETI HATÁSVIZSGÁLATRÓL [314/2005. (XII.25.) Korm. rendelet] Ügy száma, tárgya: JN/KTF/04629/2016.; A Tisza hullámtér - Nagyvízi meder vízszállító

Részletesebben

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A XVI. kerület legfontosabb közlekedési folyosója a Kerepesi út-veres Péter út, hiszen ez a legrövidebb, ezáltal

Részletesebben

V ö l g y z u g o l y M ű h e l y K f t. Településrendezési eszközök módosítása. Jóváhagyott anyag december

V ö l g y z u g o l y M ű h e l y K f t. Településrendezési eszközök módosítása. Jóváhagyott anyag december V ö l g y z u g o l y M ű h e l y K f t. Településrendezési eszközök módosítása Jóváhagyott anyag 2018. december PÁZMÁND TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA Megrendelő: Pázmánd község Önkormányzata

Részletesebben

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények I.4.2. KÖZLEKEDÉS 3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK 3.0.1 Előzmények Közlekedési szempontból az alábbi tervelőzményeket vettük figyelembe: Országos területrendezési terv (2008. VÁTI) Bács-Kiskun M. területrendezési

Részletesebben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt évi felújítási tervei

A Magyar Közút Nonprofit Zrt évi felújítási tervei A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. évi felújítási tervei Sajgó Tamás fejlesztési és felújítási osztályvezető Magyar Közút Nonprofit Zrt. XX. KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA Bükfürdő, 2019.április

Részletesebben

GÖNYŰ KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA

GÖNYŰ KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu GÖNYŰ KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI

Részletesebben

Kerékpárforgalmi létesítmények tervezése

Kerékpárforgalmi létesítmények tervezése ÚT 2-1.203:2006 Kerékpárforgalmi létesítmények tervezése 13. Útépítési Akadémia 2007-12-06 Kerékpárforgalmi létesítmények: Kerékpárút Gyalog és, Kerékpársáv (közösségi közlekedéssel közös sávok is) Kisforgalmi

Részletesebben

KOMPLEX INTÉZKEDÉSCSOMAG, FEJLESZTÉS-MŰKÖDTETÉS. Bringázni élmény! Kerékpáros Konferencia

KOMPLEX INTÉZKEDÉSCSOMAG, FEJLESZTÉS-MŰKÖDTETÉS. Bringázni élmény! Kerékpáros Konferencia KOMPLEX INTÉZKEDÉSCSOMAG, FEJLESZTÉS-MŰKÖDTETÉS Bringázni élmény! Kerékpáros Konferencia KOMPLEX INTÉZKEDÉSCSOMAG A KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS INTÉZMÉNYI ÉS MŰKÖDTETÉSI RENDSZERÉNEK MEGTEREMTÉSÉRE NFM felkérésére,

Részletesebben

B U D A K A L Á S Z J Ó V Á H A G Y A N D Ó M U N K A R É S Z E G Y S Z E R Ű S Í T E T T A L Á T Á M A S Z T Ó J A V A S L A T T E R V I R A T O K

B U D A K A L Á S Z J Ó V Á H A G Y A N D Ó M U N K A R É S Z E G Y S Z E R Ű S Í T E T T A L Á T Á M A S Z T Ó J A V A S L A T T E R V I R A T O K B U D A K A L Á S Z a 8/2016.(IV.29.) RENDELETTEL ELFOGADOTT H E L Y I É P Í T É S I S Z A B Á L Y Z A T M Ó D O S Í T Á S A a z E u r o v e l o 6 k e r é k p á r o s ú t v o n a l B u d a p e s t - S

Részletesebben

Támogatási szerződés száma: TOP BK

Támogatási szerződés száma: TOP BK Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Teljes település közlekedési úthálózatának kerékpáros baráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével Támogatási szerződés száma:

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ 0357 ÉS 0348 KÜLTERÜLETI UTAK ÚTEFLÚJÍTÁSA. Műszaki leírás

ÚJFEHÉRTÓ 0357 ÉS 0348 KÜLTERÜLETI UTAK ÚTEFLÚJÍTÁSA. Műszaki leírás Székhely: 4400 Nyíregyháza, Bujtos utca 17. Tel/fax: +36-42-784-485 +36-30-743-0130 E-mail: iroda@aquak-kft.hu Műszaki leírás Megrendelő: Újfehértó Város Önkormányzata 4244 Újfehértó, Szent István út 10.

Részletesebben

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról Opten Törvénytár Opten Kft. I. 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról A 2011.02.23.

Részletesebben

Tárgy: Hiv. szám: Melléklet:

Tárgy: Hiv. szám: Melléklet: Ügyiratszám: Ügyintéző: Telefon: 27-2/2018 Sándor Edina (42) 598-930/222 Tárgy: Hiv. szám: Melléklet: Értesítés eljárás megindításáról - 1 pld. Kérelem + mellékletei 1 pld. Közlemény Tisztelt Jegyző Asszony/Úr!

Részletesebben

Veszprémi Járási HivatalA

Veszprémi Járási HivatalA Veszprémi Járási HivatalA Ügyiratszám: VE-09/KTF/01021-03/2019. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Stéger Ferenc Hiv. szám: - Telefon: 88/550-899 Melléklet: - K Ö Z L E M É N Y A Veszprém Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

Projekt címe: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán Kedvezményezett:

Projekt címe: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán Kedvezményezett: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán A projekt bemutatása Projekt címe: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán Kedvezményezett: Rábapatona Község Önkormányzata Projekt

Részletesebben

www.rt-plan.com Tiszaújváros, Bethlen Gábor utca járdafelújítás kiviteli terve RTP-1/2015

www.rt-plan.com Tiszaújváros, Bethlen Gábor utca járdafelújítás kiviteli terve RTP-1/2015 Tiszaújváros, Bethlen Gábor utca járdafelújítás kiviteli terve Tervezte: RT-PLAN Kft. 3519 Miskolc Iglói u. 3. 1/1. Tel: (46)450-527 (70) 317-2112 Email:reko@rt-plan.com Tervszám: RTP-1/2015 www.rt-plan.com

Részletesebben

Előterjesztés. Járdaépítési keret felhasználásával összefüggő kérdésekről

Előterjesztés. Járdaépítési keret felhasználásával összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310 174/224, 225, 233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Járdaépítési keret

Részletesebben

GEOplaner Építőipari Tervező KFT

GEOplaner Építőipari Tervező KFT P É T F Ü R D Ő PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT ISKOLA UTCA CSATLAKOZÁSÁBAN ÁTERESZ MEGHOSSZABBÍTÁS TERVE TERVSZÁM: 718/15 MEGRENDELŐ: PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8105 PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 6. KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

Cegléd Város Önkormányzatának évi közbeszerzési terve Jóváhagyva a 260/2018. (IX. 20.) számú Ök. határozattal

Cegléd Város Önkormányzatának évi közbeszerzési terve Jóváhagyva a 260/2018. (IX. 20.) számú Ök. határozattal Sorszám A közbeszerzés tárgya Cegléd Város Önkormányzatának 2018. évi közbeszerzési terve Jóváhagyva a 260/2018. (IX. 20.) számú Ök. határozattal A közbeszerzés tervezett mennyisége A közbeszerzésre irányadó

Részletesebben

Előterjesztés. A forgalmi helyzet és a gyalogosok áthaladását megfigyelve az alábbi helyszíneken a legfontosabb az átkelés biztosítása:

Előterjesztés. A forgalmi helyzet és a gyalogosok áthaladását megfigyelve az alábbi helyszíneken a legfontosabb az átkelés biztosítása: Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Gyalogátkelőhelyek

Részletesebben

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a - 2016 - A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet szerinti tárgyalásos eljárás

Részletesebben

HIRDETMÉNYE. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

HIRDETMÉNYE. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról HIRDETMÉNYE környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Kaposvár - Fonyód (9+46 hm 536+32 hm) vasútvonal felújításához kapcsolódó kivitelezési munkálatok során a zajterhelési határérték

Részletesebben

FÉNYKÉP MELLÉKLET MEGLÉVŐ FORGALOMTECHNIKAI ESZKÖZÖK

FÉNYKÉP MELLÉKLET MEGLÉVŐ FORGALOMTECHNIKAI ESZKÖZÖK FÉNYKÉP MELLÉKLET MEGLÉVŐ FORGALOMTECHNIKAI ESZKÖZÖK I terület: a 71 sz. főút ill. a vasútvonal déli oldalán, a főút és a Balaton közötti terület. A terület az alábbi utcákat foglalja magába: Halász utca,

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Nagykálló (Birke-tanya) - Napkor kerékpárút II. szakaszának kivitelezése

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Nagykálló (Birke-tanya) - Napkor kerékpárút II. szakaszának kivitelezése Tájékoztató a szerződés módosításáról - Nagykálló (Birke-tanya) - Napkor kerékpárút II. szakaszának kivitelezése Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/203 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa:

Részletesebben

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII.

Részletesebben

BALATONGYÖRÖK KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK ÉVI 1. MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

BALATONGYÖRÖK KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK ÉVI 1. MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ BALATONGYÖRÖK KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2018. ÉVI 1. MÓDOSÍTÁSA T Á R G Y A L Á S O S E L J Á R Á S B A N VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ BALATONGYÖRÖK KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2018.

Részletesebben

A KKK megbízásából készülő kerékpáros projektek. Mihálffy Krisztina. Projekt Előkészítési Napok, 2013. november 26-27.

A KKK megbízásából készülő kerékpáros projektek. Mihálffy Krisztina. Projekt Előkészítési Napok, 2013. november 26-27. A KKK megbízásából készülő kerékpáros projektek Mihálffy Krisztina Projekt Előkészítési Napok, 2013. november 26-27. Tartalom Előzmények A projekt haladási üteme A projekt részei A projekt tartalma, indokoltsága

Részletesebben

1. A zajforrás hatásterületén elhelyezkedő ingatlanok felsorolása és határértékek megállapítása: Székesfehérvár, Házszám

1. A zajforrás hatásterületén elhelyezkedő ingatlanok felsorolása és határértékek megállapítása: Székesfehérvár, Házszám Hatósági Főosztály Környezetvédelmi Iroda 8000 Székesfehérvár, Városház tér 2. Telefon: (22) 537-170 E-mail: kis.regina@pmhiv.szekesfehervar.hu Szám: 110.674/3/2018. Tárgy: Goodwin Kft. (2013 Pomáz, Gábor

Részletesebben

Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala

Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala KÖZLEMÉNY A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán (a továbbiakban: Környezetvédelmi

Részletesebben

2. oldalszabályozási Balatonszemes vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének M=1:2000 méretarányú tervlapja BALATONSZEMES JELMAGYARÁZATA VÍZPART-REHABI

2. oldalszabályozási Balatonszemes vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének M=1:2000 méretarányú tervlapja BALATONSZEMES JELMAGYARÁZATA VÍZPART-REHABI 1. oldalszabályozási 36/2004. (XII. 30.) TNM rendelet Balatonszemes vízpart-rehabilitációs szabályozási követelményekkel érintett területének lehatárolásáról és vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének

Részletesebben

Tájékoztató a projekt előrehaladásáról 5. Mérfödkő

Tájékoztató a projekt előrehaladásáról 5. Mérfödkő Tájékoztató a projekt előrehaladásáról 5. Mérfödkő (a 2018. szeptember. 20-ig teljesített műszaki tartalomról) Tárgy: Belterületi kerékpárút építés Jánossomorján tárgyú TOP-3.1.1.-15-GM1-2016- 00015. azonosítószámú

Részletesebben

LIPÓT. Szabályozási tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció augusztus TH

LIPÓT. Szabályozási tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció augusztus TH LIPÓT Szabályozási tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2016. augusztus TH-16-02-09 Aláírólap Felelős tervező: Munkatársak: Németh Géza TT-1 08/0065/2006 Leitner Attila Szabó

Részletesebben

Hatály: 2005.IV.29. Magyar joganyagok - 11/2005. (IV. 14.) TNM rendelet - szabályozási 2. oldal tervlapja TIHANY VÍZPART-REHABILITÁCIÓS TANULMÁNYTERVE

Hatály: 2005.IV.29. Magyar joganyagok - 11/2005. (IV. 14.) TNM rendelet - szabályozási 2. oldal tervlapja TIHANY VÍZPART-REHABILITÁCIÓS TANULMÁNYTERVE Hatály: 2005.IV.29. Magyar joganyagok - 11/2005. (IV. 14.) TNM rendelet - szabályozási 1. oldal 11/2005. (IV. 14.) TNM rendelet szabályozási ényekkel érintett területének lehatárolásáról és vízpart-rehabilitációs

Részletesebben

2. oldal Ábrahámhegy vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének M=:2000 méretarányú tervlapja ÁBRAHÁMHEGY JELMAGYARÁZATA VÍZPART-REHABILITÁCIÓS TANULMÁN

2. oldal Ábrahámhegy vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének M=:2000 méretarányú tervlapja ÁBRAHÁMHEGY JELMAGYARÁZATA VÍZPART-REHABILITÁCIÓS TANULMÁN . oldal 27/2005. (VIII. 6.) TNM rendelet Ábrahámhegy vízpart-rehabilitációs követelményekkel érintett területének lehatárolásáról és vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének elfogadásáról A Balaton Kiemelt

Részletesebben

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet. a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról

314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet. a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII.

Részletesebben

EuroVelo6 és Balatoni Bringakör fejlesztése

EuroVelo6 és Balatoni Bringakör fejlesztése EuroVelo6 és Balatoni Bringakör fejlesztése Laufer Péter, Kovács Gergely, Balogh Zsuzsanna HEGYEN-VÖLGYÖN Konzorcium Tervezési területek EuroVelo6 (Rajka-Bp.+ Bp. déli agglomeráció) és Balatoni Bringakör

Részletesebben

Tompa Helyi építési szabályzata állami főépítészi eljárásban történő módosításának partneri egyeztetési példánya

Tompa Helyi építési szabályzata állami főépítészi eljárásban történő módosításának partneri egyeztetési példánya É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T 6000. Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/ 482 916 Levélcím: 6001 Kecskemét Pf 486. E-mail: epitmuh@t-online.hu Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É-03-0105 E-mail:

Részletesebben

A Magyar Közút üzemeltetésébe kerülő kerékpárúti hidakról. Lázár Mihály hídmérnök Magyar Közút NZrt. Híd Osztály

A Magyar Közút üzemeltetésébe kerülő kerékpárúti hidakról. Lázár Mihály hídmérnök Magyar Közút NZrt. Híd Osztály A Magyar Közút üzemeltetésébe kerülő kerékpárúti hidakról Lázár Mihály hídmérnök Magyar Közút NZrt. Híd Osztály Előzmények - kerékpárforgalmi létesítmények működtetéséhez kapcsolódó feladatokról I. TERV:

Részletesebben

Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója rövid leírás

Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója rövid leírás Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója Érintett közterületek: Olimpia park, Stollár B. utca, Balassi B. u. 6-10., Széchenyi rkp. Széchenyi rkp. Markó utca Balassi B. u. Balaton

Részletesebben

Kaposvári Járási Hivatal

Kaposvári Járási Hivatal Kaposvári Járási Hivatal Ügyiratszám: SO-04Z/KO/1115-11/2019. Tárgy: Ügyintéző: Melegh Gábor dr. Márki Mirella Telefonszám: 82/795-916 KÜJ: A kaposvári intermodális személyszállítási központ és kapcsolódó

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV

MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV 2. DOMASZÉK KÖZSÉG MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV - 2 - TARTALOMJEGYZÉK KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ Közlekedési Felügyelet levele 2002. 03.

Részletesebben

Az Országos Területrendezési Terv és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Terv törvényekből eredő kerékpáros úthálózat aktuális kérdései

Az Országos Területrendezési Terv és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Terv törvényekből eredő kerékpáros úthálózat aktuális kérdései Az Országos Területrendezési Terv és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Terv törvényekből eredő kerékpáros úthálózat aktuális kérdései Jövőkép a Budapest Balaton kerékpáros útvonalon című konferencia

Részletesebben

A Kormány 358/2013. (X. 9.) Korm. rendelete a felszín alatti vasutak engedélyezésével kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról

A Kormány 358/2013. (X. 9.) Korm. rendelete a felszín alatti vasutak engedélyezésével kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 167. szám 68647 III. Kormányrendeletek A Kormány 358/2013. (X. 9.) Korm. rendelete a felszín alatti vasutak engedélyezésével kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Gorzsás Anita ELŐTERJESZTÉS A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-3.1.1-15 kódszámú pályázaton való pályázati

Részletesebben

HATÁROZAT. Helység fekvés hrsz. Művelési ág Kivett töltés, Kivett udvar, erdő,

HATÁROZAT. Helység fekvés hrsz. Művelési ág Kivett töltés, Kivett udvar, erdő, ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. október 11.. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Gyula Város Munkácsy utca Megyeház utca Munkácsy utca 5 sz. között

Gyula Város Munkácsy utca Megyeház utca Munkácsy utca 5 sz. között Megyeház utca 5 sz. között 1./8 A L Á Í R Ó L A P Megyeház utca 5 sz. között Tóth Gábor tervező... 2./8 TARTALOMJEGYZÉK Megyeház utca 5 sz. között I. Iratok Címlap 1/8 Aláírólap 2/8 Tartalomjegyzék 3/8

Részletesebben

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet 3.4. KÖZLEKEDÉS VONALVEZETŐ Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft. 6000 Kecskemét, Katona József tér 6. II./8A Tel.: 76/486-610, Fax: 76/506-199 www.vonalvezeto.hu, vonalvezeto@vonalvezeto.hu Tsz.: VV-T 2014-09

Részletesebben

A BUDAPESTI KÖZÖSSÉGI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSI RENDSZER (KKKR) BEVEZETÉSÉHEZ SZÜKSÉGES INFRASTRUKTÚRA INTÉZKEDÉSI JAVASLATOK

A BUDAPESTI KÖZÖSSÉGI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSI RENDSZER (KKKR) BEVEZETÉSÉHEZ SZÜKSÉGES INFRASTRUKTÚRA INTÉZKEDÉSI JAVASLATOK TANDEM MÉRNÖKIRODA Kft. Postacím: 1300 Bp. Pf. 4. / Iroda: 1033 Budapest Polgár u. 12. Tel.: (1) 368-83-43; Tel./Fax: (1) 453-24-49 pej.kalman@tandemkft.hu www.tandemkft.hu A BUDAPESTI KÖZÖSSÉGI KERÉKPÁROS

Részletesebben

1656/2017. (IX. 13.) Korm. határozat Magyarország rövidés középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásával és

1656/2017. (IX. 13.) Korm. határozat Magyarország rövidés középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásával és 1656/2017. (IX. 13.) Korm. határozat Magyarország rövidés középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásával és azok 2022-ig történő megvalósításával összefüggő egyes

Részletesebben

PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A BUDAPEST-ESZTERGOM VASÚTVONAL REKONSTRUKCIÓJA NEMZETGAZDÁSÁGI SZEMPONTBÓL KIEMELT JELENTŐSÉGŰ BERUHÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓAN TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS

Részletesebben

Javaslatok a Mogyoródi út kerékpárosbarát felújításához

Javaslatok a Mogyoródi út kerékpárosbarát felújításához Javaslatok a Mogyoródi út kerékpárosbarát felújításához Meglévő helyzet A Mogyoródi út tradicionálisan Budapest forgalmas kerékpáros útvonalai közé tartozik. A Hungária körút és Róna utca közötti szakasza

Részletesebben

Tájékoztató a projekt előrehaladásáról 6. Mérfödkő

Tájékoztató a projekt előrehaladásáról 6. Mérfödkő Tájékoztató a projekt előrehaladásáról 6. Mérfödkő (a 2018. október. 05-ig teljesített műszaki tartalomról) Tárgy: Belterületi kerékpárút építés Jánossomorján tárgyú TOP-3.1.1.-15-GM1-2016- 00015. azonosítószámú

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága ELŐTERJESZTÉS

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága Előterjesztő: Gazdálkodási Ügyosztály sz. napirend ELŐTERJESZTÉS A Városgazdálkodási

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

KÖZLEMÉNY. környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Siklós I. (Rózsabánya) mészkő védnevű bányatelken folytatott bányászati tevékenység környezeti hatásvizsgálati eljárása Az ügy

Részletesebben

Berencsi Miklós MTÜ Kerékpáros Konferencia, szeptember 5., Tiszafüred

Berencsi Miklós MTÜ Kerékpáros Konferencia, szeptember 5., Tiszafüred Hogyan lesz kerékpárosbarát közlekedés Magyarországon? Berencsi Miklós MTÜ Kerékpáros Konferencia, 2016. szeptember 5., Tiszafüred Tartalom Hazai kerékpáros helyzetkép Definíció Infrastruktúra Szolgáltatások

Részletesebben

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/ Tartalomjegyzék Tata Város Kőkúti tömb szabályozási terv Közlekedési alátámasztó munkarész UK 001. UK 003. UK 004. Műszaki leírás Helyszínrajz Mintakeresztszelvények Munkaszám: 675/2017. Tatabánya, 2017.

Részletesebben

Előterjesztés. A Szalonna utca és környezetének forgalmi rend változásával összefüggő kérdésekről. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés. A Szalonna utca és környezetének forgalmi rend változásával összefüggő kérdésekről. Tisztelt Képviselő-testület! Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Szalonna utca és

Részletesebben

Zamárdi Polgármesteri Hivatal KÖZLEMÉNY

Zamárdi Polgármesteri Hivatal KÖZLEMÉNY Zamárdi Polgármesteri Hivatal 8621 Zamárdi, Szabadság tér 4. Telefon: 84/348-400, 348-711. Fax: 84/349-147. E-mail: titkarsag@zamardi.hu KÖZLEMÉNY hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Sziget

Részletesebben

KÖZLEKEDÉS. A település közúti közlekedési területeinek besorolása Megnevezés. Jelenlegi szabályozási szélesséség

KÖZLEKEDÉS. A település közúti közlekedési területeinek besorolása Megnevezés. Jelenlegi szabályozási szélesséség KÖZLEKEDÉS Közúti közlekedés Jászalsószentgyörgy országos főútról megközelíthető, közlekedési kapcsolatokkal relatíve jól ellátott település. A környező nagyobb városokkal (Jászberény, Újszász) a 32. sz.

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/137-4/2017 E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

1. Az Engedély II. fejezet pontja helyébe az alábbiak lépnek:

1. Az Engedély II. fejezet pontja helyébe az alábbiak lépnek: Ügyiratszám: 378-37/2015. Ügyintéző: Juronicsné Füredi Krisztina dr. Ötvös Tünde Tel.: 72/567-143 Tárgy: KÜJ: KTJ tph : NIF Zrt. Balatonaliga Balatonszentgyörgy vasút vonalszakasz átépítés I. ütem környezetvédelmi

Részletesebben

REGIOPLAN HEGYESHALOM HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA A 12/2015.(XII.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ

REGIOPLAN HEGYESHALOM HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA A 12/2015.(XII.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu HEGYESHALOM HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA A 12/2015.(XII.18.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Közutak fejlesztése Magyarországon, különös tekintettel a magyar-szlovák határkapcsolatokra

Közutak fejlesztése Magyarországon, különös tekintettel a magyar-szlovák határkapcsolatokra Közutak fejlesztése Magyarországon, különös tekintettel a magyar-szlovák határkapcsolatokra XII. Határok nélküli partnerség Fülek, 2018. október 4. Thoroczkay Zsolt főosztályvezető ITM Közúti Infrastruktúra

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-2008-3.2. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési

Részletesebben

Kerékpárforgalmi létesítmények

Kerékpárforgalmi létesítmények Mobile 2020 Kerékpárosbarát közlekedés és infrastruktúra 2013.05.09. REC Szentendre Kerékpárforgalmi létesítmények Sztaniszláv Tamás nyugalmazott építőmérnök A kerékpáros közlekedés előnye a települések

Részletesebben

SÁRBOGÁRD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA MÁJUS 1. CÍMLAP

SÁRBOGÁRD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA MÁJUS 1. CÍMLAP SÁRBOGÁRD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA 2017. MÁJUS 1. CÍMLAP SÁRBOGÁRD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN A 63 SZ. SZEKSZÁRD SZÉKESFEHÉRVÁR

Részletesebben

Tájékoztató a projekt előrehaladásáról

Tájékoztató a projekt előrehaladásáról Tájékoztató a projekt előrehaladásáról a 8. Mérfödkő szakmai beszámolója alapján (a 2018. október. 31-ig teljesített műszaki tartalomról) Tárgy: Belterületi kerékpárút építés Jánossomorján tárgyú TOP-3.1.1.-15-GM1-2016-

Részletesebben

A.D.U. Építész Iroda Kft

A.D.U. Építész Iroda Kft A.D.U. Építész Iroda Kft TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV M30 MISKOLC MJV 2016. szeptember M30 GYORSFORGALMI ÚT MISKOLC TORNYOSNÉMETI KÖZÖTTI SZAKASZÁNAK MISKOLC VÁROS ÉRINTETT TERÜLETEIRE PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSRE

Részletesebben

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV M30 gyorsforgalmi út Miskolc Tornyosnémeti közötti szakaszának ARNÓT községet érintő területeire PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSRE ÖSSZEÁLLÍTOTT DOKUMENTÁCIÓ 2016. augusztus TELEPÍTÉSI

Részletesebben