VIRTUÁLIS ERGONÓMIAI VIZSGÁLATOK A GYÁRTÓIPARBAN A FORTUNE 100 NAGYVÁLLALATI TECHNOLÓGIA MÁR ÖN SZÁMÁRA IS ELÉRHETŐ A FELHŐBEN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VIRTUÁLIS ERGONÓMIAI VIZSGÁLATOK A GYÁRTÓIPARBAN A FORTUNE 100 NAGYVÁLLALATI TECHNOLÓGIA MÁR ÖN SZÁMÁRA IS ELÉRHETŐ A FELHŐBEN"

Átírás

1 VIRTUÁLIS ERGONÓMIAI VIZSGÁLATOK A GYÁRTÓIPARBAN A FORTUNE 100 NAGYVÁLLALATI TECHNOLÓGIA MÁR ÖN SZÁMÁRA IS ELÉRHETŐ A FELHŐBEN

2 MIÉRT A VIVELAB ERGO? A ViveLab Ergo egy nagy teljesítményű számítási felhőben futó innovatív szimulációs rendszer, amely tökéletesen képes 3D-ben modellezni az adott fizikai környezetben mozgó gépeket, robotokat és embereket. A szoftver több millió mintát tartalmazó antropometriai adatbázis felhasználásával precízen modellezi az emberi populáció kilencvenkilenc százalékának anatómiai sajátosságait. Kimutatja a rossz munkahely kialakítása által okozott kényszerített mozdulatsorok egészségkárosító hatását.

3 ERGONÓMIA, A MEGTÉRÜLŐ BEFEKTETÉS MINIMALIZÁLJA A MUNKAVÁLLALÓI PROBLÉMÁKAT NÖVELI A HATÉKONYSÁGOT LÉPÉST TART A FEJLŐDÉSSEL

4 MINIMALIZÁLJA A MUNKAVÁLLALÓI PROBLÉMÁKAT o Csökkenti az egészségügyi okokból történő távolmaradást (pl. vázizomrendszeri megbetegedések) o Csökkenti a munkahelyi balesetek kockázatát o Csökkenti a fluktuációt az egészségesebb és kényelmesebb munkahelyi körülmények által o Elősegíti az idősödő és a megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációját o Támogatja a Munka Törvénykönyve, IV fejezet 54. paragrafusának való megfelelést (objektív kockázat értékelés)

5 NÖVELI A HATÉKONYSÁGOT o Csökkenti a költségeket (pl: táppénzből, fluktuációból, betanításból adódó költségek) o Csökkenti a be nem töltött munkaállomások számát o Optimalizálja a munkafolyamatokat o Csökkenti a ciklusidőt és a selejtszámot

6 LÉPÉST TART A FEJLŐDÉSSEL o A virtuális verifikáció prototípusgyártás nélkül garantálja a tervezési fázisban lévő új munkaállomások ergonómiai megfelelőségét o Ellenőrzi a transzferálni kívánt eszközök/munkaállomások beilleszthetőségét o Segít megszervezni a beosztást a profil-összehasonlítás által o Segít kiválasztani az automatizálható munkahelyeket o Segít összehangolni az ember gép környezet rendszert

7 VIVELAB ERGORÓL BŐVEBBEN

8 VIVELAB ERGO ALAPKONCEPCIÓJA o Felhőben futó szoftver o Automatizált, könnyen kezelhető az átlagos felhasználó számára is o A szimuláció és a beépített analízisek lehetővé teszik az előremutató döntések kidolgozását o Nem igényel nagy beruházást, ezáltal könnyen hozzáférhető a KKV-k számára is o A tanácsadó és a viszonteladói partnerek számára széles körű potenciális hozzáadott értéket képvisel

9 TERMÉK TULAJDONSÁGOK I. 3D VIZUALIZÁCIÓ Építse fel környezetét a rendelkezésre álló geometriákból vagy töltsön fel CAD fájlokat! PONTOS ANIMÁCIÓ Építse fel saját animációját vagy töltsön fel Xsens mozgásfájlokat! BEÉPÍTETT 7 ERGONÓMIAI ANALÍZIS Elemezzen és készítsen riportot a RULA, OWAS, NASA-OBI, ISO 11226, EN analízisek, valamint az elérési tartomány, spagetti diagram segítségével! ANTROPOMETRIAI ADATBANK Végezzen ergonómiai teszteket, akár a teljes populációra! Állítsa be a karakter nemét, életkorát, származását, testfelépítését, alkatát!

10 TERMÉK TULAJDONSÁGOK II. FELHŐ ALAPÚ Használja bárhol, bármikor a ViveLab Ergot, melyhez csak internetkapcsolatra van szükség! KÖNNYEN TANULHATÓ Sajátítsa el könnyedén a ViveLab Ergo szoftver használatát, a helyzetérzékeny súgórendszernek köszönhetően! SZOLGÁLTATÁSAINK Kérje dedikált mentoraink és ergonómusaink segítségét, személyesen vagy online! KOLLABORÁCIÓ Dolgozzon együtt munkatársaival, vagy akár ergonómusainkkal a világ bármely pontjáról!

11 MOZGÁSFÁJL IMPORTÁLÁSA ANIMÁCIÓ LÉTREHOZÁSA CAD FÁJLOK IMPORTÁLÁSA 7 ERGONÓMIAI ANALÍZIS ELÉRHETŐSÉGI TESZT LÁTHATÓSÁGI TESZT SPAGETTI DIAGRAM KOLLABORÁCIÓ AUTOMATIZÁLT RIPORT KÉSZÍTÉS

12 MEGLÉVŐ MUNKAÁLLOMÁSOK KORREKTÍV VIZSGÁLATA

13 TRANSZFERÁLT SCREENING WORKFLOW MOTION CAPTURE MÉRÉS ADATGYŰJTÉS ANIMÁCIÓ KÉSZÍTÉS SCREENING MOTION CAPTURE MÉRÉS SZIMULÁCIÓ & ANALÍZIS INTÉZKEDÉSI TERV IMPLEMENTÁCIÓ FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Problémák feltárása Mozgásdeficitek rögzítése Probléma szimulációja, elemzése Módosítási javaslatok készítése, workshop Műszaki tervezés támogatása Profil-összehasonlítás, Képzés ADATGYŰJTÉS MOTION CAPTURE MÉRÉS KORREKTÍV KONCEPTÍV CAD fájlok, munkautasítások ANIMÁCIÓ KÉSZÍTÉS *transzferált vizsgálat= térben távol lévő emberek és gépek összeilleszthetőségének vizsgálat *korrektív vizsgálat = meglévő munkahely optimalizálása *konceptív vizsgálat = tervezési fázisban lévő új munkahely ergonómiai virtuális verifikációja, minőségellenőrzése

14 SCREENING Ergonómus szakembereink a teljes gyártó terület bejárása során ergonómiai felméréseket végeznek és a dolgozói interjúkat készítenek. Opcionálisan megvizsgálják, hogy mely munkahelyek automatizálhatóak, illetve hol lehetséges idősödő, illetve megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Eredményképpen pontos képet kapnak arról, hogy az ergonómiai problémák milyen mértékben érintik a vállalatot. Kiválasztják az azonnali változtatást igénylő munkaállomásokat, ahol további műszeres vizsgálat szükséges a pontos javaslattételhez.

15 MOTION CAPTURE MÉRÉS A screening során azonnali intézkedésre javasolt munkaállomásokon elvégezzük a szenzoros mozgásrögzítést az Xsens Motion Capture rendszer segítségével. Az Xsens MVN termékcsalád egy teljes testes emberi mozgás mérő és rögzítő rendszer, mely inerciális szenzorok, biomechanikai modellek és szenzor fúziós algoritmusok segítségével működik. A szenzorok nem korlátozzák a munkaerő mozgását, valósághűen, gyorsan, objektíven és precízen rögzítik a mozgás minden részletét.

16 LEICA 3D SZKENNELÉS A VIZSGÁLATHOZ SZÜKSÉGES CAD FÁJLOK HIÁNYÁBAN FOLYAMAT: o A gépek és környezet 3D szkennelése o A CAD fájl importálása a ViveLab Ergo szoftverbe EREDMÉNYTERMÉK: o CAD fájlok a munkagépekről, környezetről. Ergonómusaink így milliméter pontosan vizsgálni tudják a gépek egymáshoz és a munkaerőhöz viszonyított elhelyezését, elrendezését, helyszükségletét.

17 SZIMULÁCIÓ ÉS ANALÍZIS Az importált mozgásfájlok és CAD fájlok ViveLab Ergo háromdimenziós, virtuális környezetében bármilyen szögből visszanézhető. Ergonómus szakembereink a rendszerbe beépített analízisek segítségével elemzik a rögzített mozgásokat, így azok a rossz mozdulatok, kényszerített testtartások is kiszűrhetők, melyeket szemrevételezés során nem lehetséges megfigyelni. A karakter testfelépítése, neme, kora, származása megváltoztatható, így a munkakörnyezet bármilyen adottságokkal rendelkező munkavállalóra vizsgálható.

18 OPTIMÁLIS MUNKAFOLYAMAT ÉS KÖRNYEZET INTÉZKEDÉSI TERV A részletes analízis során feltárt problémákra ergonómus szakértőink sorra veszik a lehetséges szervezeti, műszaki és egyéni intézkedéseket, melyeket a ViveLab Ergo szoftverben szimulálnak. EREDETI MUNKAFOLYAMAT ÉS KÖRNYEZET Az intézkedési javaslatok közül ki kell választani azokat a megoldásokat, melyek a Megrendelő céljaival és lehetőségeivel egyeznek. Egy workshop keretében ergonómus szakembereink a Megrendelővel közösen értelmezik az összes javaslatot, majd kiválasztják és ütemezik a megvalósításra kerülő intézkedéseket.

19 IMPLEMENTÁCIÓ A műszaki tervezés támogatása során ergonómus szakembereink tanácsadással, virtuális validáció és verifikáció vizsgálattal állnak rendelkezésre. A vizsgálatok során prototípus gyártás nélkül, a virtuális térben ellenőrzik, hogy az új termék/alkatrész teljesíti-e a vele szemben támasztott követelményeket. Igény esetén a kivitelezés után hatásvizsgálatot és visszamérést végzünk.

20 PROFIL-ÖSSZEHASONLÍTÁS A fenntartható fejlődés eszköze A profil-összehasonlítás során a munkaállomás követelményeiből és a munkavállaló képességeiből azonos szempontlista szerint egy-egy profilt állítunk össze, majd a két profil ismeretében a munkaállomásokhoz a megfelelő profillal rendelkező munkavállalót rendeljük. A módszer segítséget nyújt a beosztásban, a helyettesítés megoldásában, illetve a megváltozott munkaképességű és az idősebb munkavállalók integrálásában.

21 MEGOLDÁSUNK ELŐNYEI o Munkahelyenként 3 mérést végzünk, kevesebb, mint 45 perc alatt o A felmérésről videó felvételt is készítünk o Összehasonlítjuk az eredeti és az optimalizált környezetben végzett munkafolyamatot o Elvégezzük a megtérülési számítást, ha megkapjuk a munkahely alapadatait o A megkapott CAD file-ok alapján mgevizsgáljuk a munkahelyeket és a környezetüket o Együtt működnek az eronómusaink az egyedi munkahelyek tervezőivel, függetlenül a földrajzi elhelyezkedésüktől o Felmérésünk után minősítjük a munkahelyeket (javasolt/jó/elfogadható/elfogadhatatlan)

22 TRÉNINGEK & SZEMINÁRIUMOK

23 TÁMOGATÁS & MENTORÁLÁS o Ergonómiai tanácsadás o Rendszerhasználati betanítás o Dedikált mentorprogram o Support

24 RÓLUNK

25 CÉGÜNK Küldetésünk, hogy a vállalatok széles köre számára tegyük elérhetővé a gyors és precíz háromdimenziós virtuális ergonómiai vizsgálatot, elemzést és tervezést. E célkitűzés mentén fejlesztettük ki a ViveLab Ergo ergonómiai szimulációs szoftvert, mely segítségével optimális munkakörnyezetek és munkafolyamatok alakítható ki az egészség, a hatékonyság, a versenyképesség és a profitabilitás növelése, valamint a dolgozói egészségmegőrzés és elégedettség érdekében. Méréseinkkel támogatjuk a Munka Törvénykönyve (IV fejezet 54. ) kockázatértékelési előírásainak teljesítését. Alapítóinak három évtizedes akadémiai szintű tudományos munkássága és szakmai múltja biztosítja, hogy a ViveLab Ergo Kft. a világ egyik vezető kutatási-fejlesztési műhelye lehessen a virtuális ergonómiai vizsgálatok területén. Hisszük, hogy az emberiség jövőjének és a fenntartható fejlődésnek egyik kulcsa az ember-gép-környezet zökkenőmentes együttműködésében rejlik, mely megteremtését a ViveLab Ergo szoftverben rejlő lehetőségekkel, valamint ergonómus szakembereik által nyújtott szaktanácsadással, oktatással és kutatás-fejlesztéssel kívánjuk segíteni.

26 REFERENCIÁK Néhány sikeres projektünk nagyobb gyártóipari cégeknél

27 EMBERKÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA Regisztráljon ingyenes próbaverziónkért: VIVELAB.CLOUD

IPAR - ERGONÓMIA V NASA STD 3000 AZ EGYES IPAR VERZIÓKAT A MODELLKOMPLEXITÁS DEFINIÁLJA. oktatás 4.0? gazdaság 4.0?

IPAR - ERGONÓMIA V NASA STD 3000 AZ EGYES IPAR VERZIÓKAT A MODELLKOMPLEXITÁS DEFINIÁLJA. oktatás 4.0? gazdaság 4.0? IPAR - ERGONÓMIA V1.0-8.0 AZ EGYES IPAR VERZIÓKAT A MODELLKOMPLEXITÁS DEFINIÁLJA INDUSTRY 0.0 (kézművesség) Legfontosabb erőforrása az emberi és állati erő használata oktatás 4.0? INDUSTRY 1.0 (1800) A

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA

ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA Előadó: Szentesi Fekete

Részletesebben

FANUC Robotics Roboguide

FANUC Robotics Roboguide FANUC Robotics Roboguide 2010. február 9. Mi Mi az az a ROBOGUIDE Robot rendszer animációs eszköz ROBOGUIDE is an off-line eszköz a robot rendszer beállításához és karbantartásához ROBOGUIDE is an on-line

Részletesebben

Esélyegyenlőség a callcenterben

Esélyegyenlőség a callcenterben Esélyegyenlőség a callcenterben Munkahelyi stressz kezelés és egészségmegőrzés, a callcenteres munkahelyeken Készítette: Urbánné Biró Brigitta A munkahelyi stressz fogalma A munkahelyi stressz olyan ártalmas

Részletesebben

MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK

MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK GISopen 2011 2011. március 16-18. Konasoft Project Tanácsadó Kft. Maros Olivér - projektvezető MIÉRT MOBIL TÉRKÉPEZÉS? A mobil térképezés egyetlen rendszerben

Részletesebben

Baráth Edit. imk automotive GmbH

Baráth Edit. imk automotive GmbH Baráth Edit imk automotive GmbH Telephelyek és vevők imk vállalati csoport Telephelyeink és ügyfeleink Ügyfelek Európa imk automotive, Inc. imk automotive GmbH Járműipar, gépipar, megújuló energiaipar,

Részletesebben

LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni.

LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni. XXV. NEMZETI MINŐSÉGÜGYI KONFERENCIA LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni. Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. 2018. Szeptember 14. Termelő vállalat

Részletesebben

Kongsberg XP Auto: 24/7 folyamatos működés

Kongsberg XP Auto: 24/7 folyamatos működés Kongsberg XP Auto: 24/7 folyamatos működés A Kongsberg XP Auto teljesen automatizált, kivágó szerszám nélkül működő kivágó asztal, amit a csomagoló és a POP display ipar számára fejlesztettek ki. A sikeres

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

E-CENTRAL SALES AUTOMATION. Tudj mindent ügyfeleidről!

E-CENTRAL SALES AUTOMATION. Tudj mindent ügyfeleidről! E-CENTRAL SALES AUTOMATION Tudj mindent ügyfeleidről! E-CENTRAL MAGYARORSZÁG Alapítva: 2006. tulajdonosok Kerekes József ügyvezető, fejlesztés Dr. Kiss Ágnes Virág támogatás, tanácsadás Célunk: Hatékonyabbá

Részletesebben

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt.

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Tartalom 1. Injekció gyártó üzem átvilágítás 2. Termelés Követő Rendszer Előzmények 2014-ben 5 kiemelt hatékonyságjavítási program indult vállalati szinten az IFUA

Részletesebben

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28.

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. WebCenter Online jóváhagyás és együttműködés Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. Egy termék piaci bevezetésének kihívásai Alkalmazkodni kell az felek időbeosztásához A felek alkalomadtán földrajzilag távol

Részletesebben

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Professzionális kiválasztási megoldás azoknak, akik nem elégszenek meg a hagyományos kiválasztási folyamatok hatékonyságával. Gyors Hatékony

Részletesebben

Digitalizációs Kutatás Madar Norbert. A kutatást a megbízásából a készítette

Digitalizációs Kutatás Madar Norbert. A kutatást a megbízásából a készítette Digitalizációs Kutatás 2018 Madar Norbert A kutatást a megbízásából a készítette HAGYOMÁNYOS / DIGITÁLIS A digitalizáció a hétköznapokban: milyen téren van jelen? HAGYOMÁNYOS DIGITÁLIS TÉRKÉP GPS ÚJSÁG,

Részletesebben

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Dr. Fekete István Budapesti Corvinus Egyetem tudományos munkatárs SzigmaSzervíz Kft. ügyvezető XXIII. Magyar

Részletesebben

Az automatizálás ergonómiája és az ergonómia automatizálása Siemens megoldásokkal. Molnár Zsolt vezető konzultáns, digitális gyártás graphit Kft.

Az automatizálás ergonómiája és az ergonómia automatizálása Siemens megoldásokkal. Molnár Zsolt vezető konzultáns, digitális gyártás graphit Kft. Az automatizálás ergonómiája és az ergonómia automatizálása Siemens megoldásokkal Molnár Zsolt vezető konzultáns, digitális gyártás graphit Kft. graphit Kft. - cégadatok 550+ 20+ PLM 850M Ipari felhasználó

Részletesebben

Ingatlan vagyongazdálkodás

Ingatlan vagyongazdálkodás A létesítménygazdálkodás célja, a vállalati ingatlanok, infrastruktúra, gépek és berendezések optimális hasznosítása, költséghatékony üzemeltetése és értékének megőrzése. Ingatlan vagyongazdálkodás Nyilvántartások:

Részletesebben

Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló Vezetői összefoglaló A szervezeti teljesítmény fenntarthatósága és az innováció a vállalatok előtt álló egyik legnagyobb kihívása. Ehhez elengedhetetlen a meglévő munkaerő képzése, megtartása, valamint

Részletesebben

TÁMOP Program Munka közben is egészségesen. Vállalati hatékonyság növelés Munkahelyi egészségfejlesztéssel. Kolarovszki Tünde.

TÁMOP Program Munka közben is egészségesen. Vállalati hatékonyság növelés Munkahelyi egészségfejlesztéssel. Kolarovszki Tünde. TÁMOP 6.1.2 Program Munka közben is egészségesen Vállalati hatékonyság növelés Munkahelyi egészségfejlesztéssel Kolarovszki Tünde Szakmai vezető Personal Best Kft. 16 éve a sikeres, eredményes vállalatokért,

Részletesebben

Nemzetközi Innovációmenedzsment Tanácsadási szolgáltatás. OTP Hungaro-Projekt Kft.

Nemzetközi Innovációmenedzsment Tanácsadási szolgáltatás. OTP Hungaro-Projekt Kft. Nemzetközi Innovációmenedzsment Tanácsadási szolgáltatás OTP Hungaro-Projekt Kft. Vállalati célok, problémák Elég versenyképesek a termékeink? Hogyan javítsuk versenyképességünket? Hogyan növeljük az árbevételünket

Részletesebben

Kategóriamenedzsment

Kategóriamenedzsment Több mint 1200 ügyfél 70 országban! Több mint 30 partner a világban! Kategóriamenedzsment növelje nyereségét optimalizált árukihelyezéssel A kereskedők egyik legnagyobb kihívása a megfelelő árukihelyezés

Részletesebben

Pályázati adatlap. Alapadatok

Pályázati adatlap. Alapadatok Pályázati adatlap Kérjük, töltse ki a részvételi nyilatkozatot és a kérdőívet. A 250, illetve 1000 főnél többet foglalkoztató pályázók számára a kiegészítő kérdéseket ( Csak 250/1000 főnél többet foglalkoztató

Részletesebben

Közlekedésbiztonsági célrendszer, célok, prioritások ismerete. Feladatok meghatározása. Intézményi szerep és fejlődés irányai 2010. 11. 30.

Közlekedésbiztonsági célrendszer, célok, prioritások ismerete. Feladatok meghatározása. Intézményi szerep és fejlődés irányai 2010. 11. 30. A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő, biztonságos és versenyképes közlekedési környezet kialakítását tekinti

Részletesebben

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára A kis és közepes vállalkozások számára rendkívül fontos, hogy kompetenciákon alapuló humán erőforrás rendszert

Részletesebben

Dr. Szőrös Gabriella NRSZH. Előadás kivonat

Dr. Szőrös Gabriella NRSZH. Előadás kivonat Dr. Szőrös Gabriella NRSZH Előadás kivonat Alkalmassági vizsgálatok Rehabilitációs alkalmasság Motivációs vizsgálatok Gépjárművezetői alkalmasság Munkaszimulátoros vizsgálatok Jogszabályi változás Mkcs

Részletesebben

Ember és robot együttműködése a gyártásban Ipar 4.0

Ember és robot együttműködése a gyártásban Ipar 4.0 Helyszín: MTA Székház, Felolvasóterem Időpont: 2017. November 7. Ember és robot együttműködése a gyártásban Ipar 4.0 Dr. Erdős Ferenc Gábor MTA SZTAKI Fejlett robotika ígérete A fejlett robotika és az

Részletesebben

MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA

MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK SZIMULÁCIÓS MEGOLDÁSOK EL E KTRONIKAI TERVEZÉS SZIMULÁCIÓ TECHNOLÓGIA MEGMUNKÁLÁS GYÁRTÁS- TÁMOGATÁS GYÁRTÁS A CAD-Terv Cégcsoport

Részletesebben

Wellbeing Konferencia

Wellbeing Konferencia Wellbeing Konferencia Fókuszban a munkaerő megtartása 2017. 02. 20-21-22. Stressz-M gyakorlati tapasztalatok Előadó: Faragó István Legjobb munkahely Új trendek Technológiai fejlődés Wellbeing - Stressz

Részletesebben

Projekt beszámoló. Könyvelési Szakértői Rendszer Kifejlesztése Repetitív Könyvelési Feladatok Szabályalapú Feldolgozására

Projekt beszámoló. Könyvelési Szakértői Rendszer Kifejlesztése Repetitív Könyvelési Feladatok Szabályalapú Feldolgozására Projekt beszámoló Projekt azonosítója: Projektgazda neve: Projekt címe: DAOP-1.3.1-12-2012-0081 Számviteli Innovációs Iroda Kft. Könyvelési Szakértői Rendszer Kifejlesztése Repetitív Könyvelési Feladatok

Részletesebben

A LICENSZGAZDÁLKODÁS ÚTVESZTŐI. Gintli Sándor - Neubauer János

A LICENSZGAZDÁLKODÁS ÚTVESZTŐI. Gintli Sándor - Neubauer János A LICENSZGAZDÁLKODÁS ÚTVESZTŐI 2015 Gintli Sándor - Neubauer János Licenszgazdálkodás Selejtezés IT Szoftverek beszerzése Beszerzés IT nyilvántartásba vétel Kontrolling Könyvelés Könyvekbe kerül Költségtétellé

Részletesebben

Termékéletciklus-kezelésen alapuló számítógépes tervezés

Termékéletciklus-kezelésen alapuló számítógépes tervezés Termékéletciklus-kezelésen alapuló számítógépes tervezés Dr. Váradi Károly Farkas Zsolt Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gép- és Terméktervezés Tanszék, Piros Attila C3D Műszaki Tanácsadó

Részletesebben

Felhívás okos és innovatív megoldások megvalósítására SMART FACTORY HUB projekt keretében.

Felhívás okos és innovatív megoldások megvalósítására SMART FACTORY HUB projekt keretében. 1 A felhívás neve Felhívás okos és innovatív megoldások megvalósítására SMART FACTORY HUB projekt keretében. 2 A felhívás kiírója Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület 9027, Győr Gesztenyefa utca 4. az alábbi

Részletesebben

I 3 SME Kisvállalkozások innovációs technikáinak nemzetközi vizsgálata. Borkovits Balázs DDRFÜ Nonprofit Kft. Pécs, 2010.03.03.

I 3 SME Kisvállalkozások innovációs technikáinak nemzetközi vizsgálata. Borkovits Balázs DDRFÜ Nonprofit Kft. Pécs, 2010.03.03. I 3 SME Kisvállalkozások innovációs technikáinak nemzetközi vizsgálata Borkovits Balázs DDRFÜ Nonprofit Kft. Pécs, 2010.03.03. I 3 SME projekt Introducing Innovation Inside SMEs Innovációs technikák ismertetése

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel!

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Nagyobb támogatottság, nagyobb versenyképesség! Glósz és Társa innováció menedzsment www.glosz.hu Innováció

Részletesebben

Szolgáltatás tájékoztató 2018

Szolgáltatás tájékoztató 2018 Szolgáltatás tájékoztató 2018 Tanácsadás - Folyamatmenedzsment Folyamatmodellezés, elemzés és szimuláció Oktatás: elméleti tanfolyamok és szimulációs játékok A Defenders s.r.o. tanácsadási és tréning szolgáltatásai

Részletesebben

Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig. Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató

Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig. Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató Több mint 25 éve közös nevezőnk a TÉR(KÉP) Műszaki Térinformatika Téradatbázis építés,

Részletesebben

A benchmarking fogalma

A benchmarking fogalma Benchmarking Dr. Koczor Zoltán 1 A fogalma Összevetésként használt szervezet Felhasznált erőforrások ESZKÖZÖK CÉLOK Belső folyamatszabályozás Dr. Koczor Zoltán 2 1 A célja Értékelnünk kell a jelenlegi

Részletesebben

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára VÁLLALATI TANÁCSADÁS TÁMOGATÁSA KKV-K SZÁMÁRA 2013 Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára I. Pályázók köre Gazdasági társaságok Szövetkezetek Egyéni vállalkozók Egyéni cégek Non-profit gazdasági

Részletesebben

Agfiniti - A helyspecifikus növénytermesztés felhő alapú támogatása

Agfiniti - A helyspecifikus növénytermesztés felhő alapú támogatása Agfiniti - A helyspecifikus növénytermesztés felhő alapú támogatása Szabó Kornél mezőgazdasági mérnök Milyen problémáknak nézünk ma elébe a mezőgazdaságban? 1. Fizetőképes kereslet nő, kőolaj drágul,

Részletesebben

Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön

Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön Budai Károly Szoftver architekt 2015. április 1. Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön 2015 IBM Corpora/on Tartalom è Az IBM PureSystems termékcsalád è PureFlex - IaaS è PureApplication

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETEK TERVEZÉSE ÉS TŰZGÁTLÓ MEGOLDÁSOK BIM ALAPÚ PROJEKTEKNÉL

TARTÓSZERKEZETEK TERVEZÉSE ÉS TŰZGÁTLÓ MEGOLDÁSOK BIM ALAPÚ PROJEKTEKNÉL TARTÓSZERKEZETEK TERVEZÉSE ÉS TŰZGÁTLÓ MEGOLDÁSOK BIM ALAPÚ PROJEKTEKNÉL Nikula László Senior mérnöktanácsadó / BIM Specialista Hilti Hungária Szolgáltató Kft. MI IS A BIM? BIM Modell Menedzsment Épület

Részletesebben

Innocare Innovációs Központ Nonprofit Kft.

Innocare Innovációs Központ Nonprofit Kft. Innocare Innovációs Központ Nonprofit Kft. Az Innocare Innovációs Központ tevékenységi köre Vállalkozások K+F+I tevékenységének menedzselése K+F+I tevékenység előkészítése és megvalósítása Befektetési

Részletesebben

Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver

Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver Kassai Eszter kockázatelemzési tanácsadó MÉTP konferencia, 2010. június 10. A kockázat fogalma

Részletesebben

Az Enterprise Europe Network szolgáltatásai a versenyképesség jegyében.

Az Enterprise Europe Network szolgáltatásai a versenyképesség jegyében. Az Enterprise Europe Network szolgáltatásai a versenyképesség jegyében Egyedülálló földrajzi lefedettség 60+ ország 600+ szervezet 3000+ szakértő Hungarian Consortium for Enterprises Konzorcium vezető

Részletesebben

Tartalom. Konfiguráció menedzsment bevezetési tapasztalatok. Bevezetés. Tipikus konfigurációs adatbázis kialakítási projekt. Adatbázis szerkezet

Tartalom. Konfiguráció menedzsment bevezetési tapasztalatok. Bevezetés. Tipikus konfigurációs adatbázis kialakítási projekt. Adatbázis szerkezet Konfiguráció menedzsment bevezetési tapasztalatok Vinczellér Gábor AAM Technologies Kft. Tartalom 2 Bevezetés Tipikus konfigurációs adatbázis kialakítási projekt Adatbázis szerkezet Adatbázis feltöltés

Részletesebben

Egyedi megoldások az élet bármely területére az ön igényei szerint!

Egyedi megoldások az élet bármely területére az ön igényei szerint! Egyedi megoldások az élet bármely területére az ön igényei szerint! Tevékenységünk A célgépgyártás fejlődésében jelentkező igények időbeni felismerése alapozta meg azt a döntést, hogy cégünk 2002- ben

Részletesebben

Cloud Akkreditációs Szolgáltatás indítása CLAKK projekt. Kozlovszky Miklós, Németh Zsolt, Lovas Róbert 9. LPDS MTA SZTAKI Tudományos nap

Cloud Akkreditációs Szolgáltatás indítása CLAKK projekt. Kozlovszky Miklós, Németh Zsolt, Lovas Róbert 9. LPDS MTA SZTAKI Tudományos nap Cloud Akkreditációs Szolgáltatás indítása CLAKK projekt Kozlovszky Miklós, Németh Zsolt, Lovas Róbert 9. LPDS MTA SZTAKI Tudományos nap Projekt alapadatok Projekt név: Cloud akkreditációs szolgáltatás

Részletesebben

Építési projektek kockázatmenedzsmentje

Építési projektek kockázatmenedzsmentje Építési projektek kockázatmenedzsmentje Dr. Fekete István Budapesti Corvinus Egyetem tudományos főmunkatárs SzigmaSzervíz Kft. ügyvezető Nagyberuházások sikeres megvalósítása Projektmenedzsment Fórum 2016

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

Üzleti folyamatmenedzsment: - káoszból rendet!

Üzleti folyamatmenedzsment: - káoszból rendet! Üzleti folyamatmenedzsment: - káoszból rendet! Tóth Bálint WebSphere Brand Sales Manager IBM Magyarország balint.toth@hu.ibm.com, +36-20-8235554 2011. 10. 19. Komplexitás a vállalaton belül Vállalat Munkatársak

Részletesebben

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015.

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. Bemutatkozás REHABJOB - JOBGROUP REHABJOB (www.rehabjob.hu) üzletágunk mellett az alábbi divíziók tartoznak

Részletesebben

IQvíz Tanácsadó Kft. Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program

IQvíz Tanácsadó Kft. Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Tartalomjegyzék MIRŐL SZÓL AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM? MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI A PROGRAMBAN? AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM

Részletesebben

Jó gyakorlatok a fogyatékosok foglalkoztatásában és rehabilitációjukban észt tapasztalatok. Sirlis Sõmer Észt Szociális Ügyek Minisztériuma

Jó gyakorlatok a fogyatékosok foglalkoztatásában és rehabilitációjukban észt tapasztalatok. Sirlis Sõmer Észt Szociális Ügyek Minisztériuma Jó gyakorlatok a fogyatékosok foglalkoztatásában és rehabilitációjukban észt tapasztalatok Sirlis Sõmer Észt Szociális Ügyek Minisztériuma Tartalom Történelmi háttér A közelmúlt irányvonalai A foglalkoztatási

Részletesebben

IBS Development Nonprofit Kft. 2014. Május 30.

IBS Development Nonprofit Kft. 2014. Május 30. Speciális vízgazdálkodási szakmérnök képzés üzleti hasznosítási lehetőségei 2014. Május 30. Tevékenysége: közhasznú nonprofit tevékenység Főtevékenysége: 8559 Máshova nem sorolt felnőtt- és egyéb oktatás

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Folyamatfejlesztés Lean szemléletben. Gergely Judit A.A. Stádium Kft.

Folyamatfejlesztés Lean szemléletben. Gergely Judit A.A. Stádium Kft. Folyamatfejlesztés Lean szemléletben Gergely Judit A.A. Stádium Kft. Bemutatkozás A.A. Stádium Kft. 1984 alapítva műszaki diagnosztika 1996 termelékenység-fejlesztés (TPM, Lean ) Túl az 50-en! Szakmai

Részletesebben

Easy Company termékcsalád. Már 9 900 Ft/hó-tól

Easy Company termékcsalád. Már 9 900 Ft/hó-tól Easy Company termékcsalád Egyszerűbb, gyorsabb adminisztráció Átláthatóbb nyilvántartások Bárhonnan, bármikor elérhető Felhő alapú alkalmazás Felhasználóbarát kezelőfelület Hasznos kimutatások és elemzések

Részletesebben

Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program

Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Mert az a lényeg amit az ügyfél tapasztal! Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program TARTALOMJEGYZÉK (oldalszámok) MIRŐL SZÓL AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM ÉS MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT

Részletesebben

ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL. Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő

ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL. Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő Magunknak állítjuk elő: kapacitáshiány, vagy kapacitástöbblet Közműhálózatok:

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK, KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK, NONPROFIT SZERVEZETEK

VÁLLALKOZÁSOK, KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK, NONPROFIT SZERVEZETEK AJÁNLAT 2012 I. negyedévében a kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, önkormányzatok, valamint nonprofit szervezetek számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében IR Intelligens

Részletesebben

Versenyképesség-növelő Alapcsomag

Versenyképesség-növelő Alapcsomag ÉRJEN EL hozzáadott értékkel és együttműködésekkel nagyobb profitot, több minőségi vevőt, versenyelőnyt, illetve hatékonyabb működést! Vereb István vagyok. Az én dolgom, hogy mentorként fejlődéshez és

Részletesebben

A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása

A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása Dr. Bakonyi Péter és Dr. Sallai Gyula Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapest, 2013. június

Részletesebben

Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában

Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában www.falcon-vision.com GYÁRTÓSORI ELLENÔRZÉS MINÔSÉGBIZTOSÍTÁS FOLYAMATDIAGNOSZTIKA www.falcon-vision.com Termékeink felhasználási köre Képfeldolgozó mérôrendszerek

Részletesebben

Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében? Energy ChECk szolgáltatásunkból megtudhatja

Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében? Energy ChECk szolgáltatásunkból megtudhatja Energy Check Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében? Energy ChECk szolgáltatásunkból megtudhatja Kérje Energy Check szolgáltatásunkat Szakképzett mérnökeink a helyszínen végzik

Részletesebben

BIM RENDSZER KIALAKÍTÁSA A KORMÁNYABLAK PROJEKT LEBONYOLÍTÁSÁBAN

BIM RENDSZER KIALAKÍTÁSA A KORMÁNYABLAK PROJEKT LEBONYOLÍTÁSÁBAN BEMUTATKOZÁS DUBECZ GYÖRGY BIM manager BIM Consulting Services Kft. ügyvezető A FELADAT MEGHATÁROZÁSA 40/2012 (XII. 21.) KIM utasítása a kormányablakok fizikai kialakításával összefüggő feladatokról 4.

Részletesebben

Az ergonómia fogalma, kialakulásának/ fejlődésének főbb állomásai. Az ergonómiai szempontú tervezés alapkövetelményei

Az ergonómia fogalma, kialakulásának/ fejlődésének főbb állomásai. Az ergonómiai szempontú tervezés alapkövetelményei Az ergonómia fogalma, kialakulásának/ fejlődésének főbb állomásai. Az ergonómiai szempontú tervezés alapkövetelményei Dr. Szabó Gyula szabo.gyula@bgk.uni-obuda.hu Bánki, Fsz. 4. 666-5431 Követelmény Vizsga

Részletesebben

Termékhasználat. Helyes helytelen termékhasználat. Felhasználók. Ergonómiai hagyományok. Az ergonómia integrálása a termékfejlesztés folyamatába

Termékhasználat. Helyes helytelen termékhasználat. Felhasználók. Ergonómiai hagyományok. Az ergonómia integrálása a termékfejlesztés folyamatába Termékhasználat Helyes helytelen termékhasználat A felhasználók bevonása a Gyermek Interakció Termék termékfejlesztésbe A termékhasználat ergonómiai megközelítése Helytelen, veszélyes, tilos Baleset Ergonómiai

Részletesebben

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft.

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft. Folyamatok rugalmas irányítása FourCorm Kft. www.frckft.hu 1 Dokumentumok áramlása Gyakran szekvenciális Rengeteg felesleges másolat Információk alacsony rendelkezésre állása Nincs szolgálati út- és határidőfigyelés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Előterjesztő neve és beosztása: Szervezeti egység: Dr. Varga István dékán Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar E L Ő T E R J E S Z T É S A Szenátus 2013.

Részletesebben

FELMÉRÉSI TERV. 1.) Felmérési terv célja:

FELMÉRÉSI TERV. 1.) Felmérési terv célja: FELMÉRÉSI TERV 1.) Felmérési terv célja: 2.) Felmérés folyamata: 3.) Felmérés módszertanának meghatározása 4.) Kérdőív tervezésének fázisai, tesztelésének módja 5.) Interjúk előkészítésének módja 6.) Adatgyűjtés

Részletesebben

SMART: Services for SMEs in collaborative transport research projects

SMART: Services for SMEs in collaborative transport research projects SMART: Services for SMEs in collaborative transport research projects (Szolgáltatások KKVk számára közlekedési kutatási együttmőködési projektekben való részvételhez) Háttér A SMART projekt célja, hogy

Részletesebben

KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT!

KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! 2010. november 10. KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! Önök Dr. Horváth Zoltán Módszerek, amelyek megváltoztatják a világot A számítógépes szimuláció és optimalizáció jelentősége c. előadását hallhatják! 1 Módszerek,

Részletesebben

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA KÖZÖSEN A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKÉRT BEFOGADÓ MUNKAHELYEK, BEFOGADÓ ÖNKORMÁNYZATOK című, TÁMOP 2.4.2/B-09/2-2009-0002 sz. azonosító számú program BEMUTATÁSA A projekt az

Részletesebben

IBM felhő menedzsment

IBM felhő menedzsment IBM Váltsunk stratégiát! Budapest, 2012 november 14. IBM felhő menedzsment SmartCloud Provisioning és Service Delivery Manager Felhő alapú szolgáltatások Felhasználás alapú számlázás és dinamikus kapacitás

Részletesebben

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek Gara Péter, senior technikai tanácsadó Identity Management rendszerek I. Bevezetés Tipikus vállalati/intézményi környezetek Jogosultság-kezeléssel kapcsolatos igények Tipikus jogosultság-igénylési folyamatok

Részletesebben

szolgáltatás ismertető www.primerate.hu

szolgáltatás ismertető www.primerate.hu Szemkamera kutatás szolgáltatás ismertető Mi is az a szemkamera? A szemkamera egy vizuális eszköz, amely képes rögzíteni az emberi szem mozgását, miközben az hirdetéseket, prospektusokat, DM levelet, reklámújságot,

Részletesebben

MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR

MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR KÖZÚTI ADATBÁZISOK ÉS ADAT-NYILVÁNTARTÓ RENDSZEREK Lakatos András Tartalom Bevezetés Közútra vonatkozó adatgyűjtési rendszerek története Adatbázisok, adatgyűjtési rendszerek napjainkban Adatok hasznosítása

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

2013. 02. 01. Folyamat menedzsment Workflow

2013. 02. 01. Folyamat menedzsment Workflow Folyamat menedzsment Workflow 1 Üzleti folyamatok változása Mind az üzleti, mind a privát életben egyre fontosabbá válik a meglévő idő minél hatékonyabb felhasználása és a beérkező igényekre való gyors,

Részletesebben

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket.

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A jövőd raktára. Most. Működik a raktára? Biztosan elég az, hogy működik? Partnereinknél gyakran találkoztunk olyan jelekkel, amelyek

Részletesebben

Innocity Kft. terméktervezés, szerszámtervezés öntészeti szimuláció készítés + 3 6 / 7 0 / 4 2 1 8-407. w w w. i n n o c i t y.

Innocity Kft. terméktervezés, szerszámtervezés öntészeti szimuláció készítés + 3 6 / 7 0 / 4 2 1 8-407. w w w. i n n o c i t y. terméktervezés, szerszámtervezés öntészeti szimuláció készítés I n n o c i t y K u t a t á s i é s I n n o v á c i ó s T a n á c s a d ó K f t 2 6 0 0 V á c, P e t ő f i S á n d o r u. 5 5 / A + 3 6 /

Részletesebben

Folyamatvezérelt szervezeti változások az SBS Kft-nél

Folyamatvezérelt szervezeti változások az SBS Kft-nél Folyamatvezérelt szervezeti változások az SBS Kft-nél ISOFÓRUM XXIII. NMK Vezetéstudományi Intézet Vezetés és stratégia tanszék 1093 Budapest, Fővám tér 8.; 1828 Budapest, Pf. 489. Tel.: (1)4825377, (1)4825263;

Részletesebben

Építs teljesítmény-központú kultúrát!

Építs teljesítmény-központú kultúrát! Építs teljesítmény-központú kultúrát! A Terra Nova egy interaktív, saját élményű szimulációs játék, amely valós szervezetek működését modellezi. A szimuláció minimum tíz, de akár több száz fős csoportoknak

Részletesebben

Jövőbe mutató technológiák az ergonómiában. Fergencs Tamás

Jövőbe mutató technológiák az ergonómiában. Fergencs Tamás Jövőbe mutató technológiák az ergonómiában Fergencs Tamás Miről lesz szó? Digitális szimulációk Virtuális valóság Automatizált implementációs modul Az ergonómia története Kutatás + adatbázis Rendszerszemlélet

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019 Társadalmi Megújulás Operatív Program Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a felsőoktatásban pályázat Kódszám: TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai

Részletesebben

A túszul ejtett szervezet

A túszul ejtett szervezet A túszul ejtett szervezet avagy a munkavállaló kockázatai dr.béres Ágnes és Mártha Csenge - ADAPTO Solutions Kft. Bemutatkozás 1 1. A túszul ejtett szervezet A munkavállaló, aki túszul ejti a szervezetet

Részletesebben

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a piacvezető 3D tárgyrögzítésre és ortofotó - illetve felületmodell készítésre szolgáló szoftvert.

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a piacvezető 3D tárgyrögzítésre és ortofotó - illetve felületmodell készítésre szolgáló szoftvert. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a piacvezető 3D tárgyrögzítésre és ortofotó - illetve felületmodell készítésre szolgáló szoftvert. Az Interspect Csoport és az Agisoft együttműködése Cégünk 2013-óta

Részletesebben

Smart Color System Fedezze fel saját értékeit!

Smart Color System Fedezze fel saját értékeit! S2 Smart Color System Fedezze fel saját értékeit! Caring for Life through Innovation S2 Smart Color System Fedezze fel saját értékeit! Ergonómikus kialakítás Hordozható kivitel bárhol, bármikor használatra

Részletesebben

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5.

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5. Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató 2013. November 5. Az új korszak átformálja a üzleti folyamatokat Big Data, közösség, mobil és felhőalapú e-business

Részletesebben

A Trimarán Üzletfejlesztési Program bemutatása

A Trimarán Üzletfejlesztési Program bemutatása A Trimarán Üzletfejlesztési Program bemutatása Dr. Fehér Arnold Stratégiai és üzletfejlesztési tanácsadó Convincive Consulting A Trimarán koncepció Egy technológiaintenzív vállalkozás indításához három

Részletesebben

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26.

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Innovációs tevékenység célja Magasabb hozzáadott érték Versenyelőny Piacbővítés CSOMIÉP Kft. Legrand Zrt.

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától www.toyota-forklifts.hu Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING TÁVVEZÉRELT ANYAGMOZGATÓ RENDSZER 3 Fejleszteni kívánja komissiózási munkafolyamatát? Válassza t - mote

Részletesebben

Szolgáltatás tájékoztató 2019

Szolgáltatás tájékoztató 2019 Szolgáltatás tájékoztató 2019 DEFENDERS S.R.O. TANÁCSADÁS FOLYAMATMENEDZSMENT FOLYAMATMODELLEZÉS MODELL KÉSZÍTÉS, ELEMZÉS ÉS SZIMULÁCIÓ OKTATÁS ELMÉLETI TANFOLYAMOK ÉS SZIMULÁCIÓS JÁTÉKOK Web : LinkedIn:

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A.5-2013-2013-0090 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A.5-2013-2013-0090 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje 1 DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A.5-2013-2013-0090 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje Átfogó projekt előrehaladási jelentés Időszak: 2014.08.01-2014.08.31. Tartalomjegyzék

Részletesebben

II. rész: a rendszer felülvizsgálati stratégia kidolgozását támogató funkciói. Tóth László, Lenkeyné Biró Gyöngyvér, Kuczogi László

II. rész: a rendszer felülvizsgálati stratégia kidolgozását támogató funkciói. Tóth László, Lenkeyné Biró Gyöngyvér, Kuczogi László A kockázat alapú felülvizsgálati és karbantartási stratégia alkalmazása a MOL Rt.-nél megvalósuló Statikus Készülékek Állapot-felügyeleti Rendszerének kialakításában II. rész: a rendszer felülvizsgálati

Részletesebben