Sportcsarnok Házi rendje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sportcsarnok Házi rendje"

Átírás

1 Sportcsarnok Házi rendje november 15.

2 Általános szabályok: A házirend betartása mindenki részére (dolgozók, sportolók, látogatók) kötelező! A házirend területi hatálya a Sportcsarnok telekrajzi határán belül, tehát a csarnokot körülvevő tereken, parkolóban is érvényes. A házirend visszavonásig érvényes. A házirend változtatási jogát az üzemeltető fenntartja. Nyitva tartás: Minden esetben a csarnok foglaltságától és rendezvénytől függően, általában H-P 8 és 22 óra között. SZ-V és ünnepnap a mérkőzések és a rendezvények időpontjaiban. A Sportcsarnok az egyetemi testnevelést, versenysportot, szabadidősportot kiszolgáló, sportcélú intézmény, melynek feladata a helyi sporttevékenység támogatása mellett, a lakossági és intézményi célú rendezvények lebonyolítása. Nyitva tartási időben zártkörű rendezvények, egyetemi testnevelési órák és tartósan bérelt időpontok kivételével minden érdeklődő, látogathatja, igénybe veheti szolgáltatásait, részt vehet a rendezvényeken, a szabadidősport keretein belül és azok szabályainak elfogadása, valamint a házirend betartása mellett. Belépődíjas rendezvények esetén a jegyváltás kötelező, mely egyszeri belépésre jogosít, s a jegykezelés után másra nem átruházható. A zavartalan működtetést a közösségi- és társas élet szabályainak megfelelő magatartással köteles segíteni mindenki. A Sportcsarnok berendezéseinek, felszereléseinek védelme, anyagi felelősséggel történő használata, a tisztaság és a rend megóvása minden látogatónak érdeke és kötelessége. A berendezésekben, felszerelésekben okozott károkért az ebben vétkes látogató (sportoló, edző, kísérő, szurkoló) anyagi felelősséggel tartozik és az okozott kár teljes egészét köteles megtéríteni. A Sportcsarnok kötelező feladatai ellátása mellett olyan szolgáltatásokkal is rendelkezik, melyek bármely állampolgár, szervezet, intézmény igénybe vehet, de azokért az üzemeltető által elfogadott díjakat köteles megfizetni. A Sportcsarnok helyiségeiben, illetve egész területén a dohányzás és nyílt láng használata tilos. Dohányozni csak az arra kifejezetten kijelölt helyen lehet. A csikkeket a kihelyezett tárolóedényekbe kell elhelyezni. Az ezzel ellentétes magatartás a hatályos jogszabályok alapján szankciókat von maga után. A Sportcsarnok teljes területén, beleértve a parkoló és külterületeket is, tilos a szemetelés. A szemetet a kihelyezett tárolókba kell elhelyezni.

3 Az elektromos kapcsolóhoz illetve egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos kezelő szerkezetekhez, csak a megbízott személyek nyúlhatnak. Az öltözőkbe, a lelátóra, játéktérre, üveges italt bevinni tilos. A Sportcsarnok berendezéseinek rongálóit mindenkinek kötelessége a portásnak jelenteni, figyelmeztetni, és az esetleges kár keletkezését lehetőség szerint megakadályozni. A Sportcsarnok területén az üzemeltető ill. a rendezvény biztosításával megbízott személyek jogosultak a rendzavarókkal, vagy mások számára megbotránkoztató módon ill. a jó erkölcsbe ütköző módon viselkedőkkel szemben eljárni. Jogosultak továbbá e személyeket a Sportcsarnok területének elhagyására felszólítani, végső esetben a területről eltávolíttatni, kitiltani. A létesítmény területére élőállatot külön engedély nélkül (vakvezető, mozgássérült segítő, terápiás és biztonsági feladatokat ellátó kutya kivételével) bevinni szigorúan tilos. A Sportcsarnokban a tanórák alatt, illetve diák- és szabadidősport számára kijelölt időpontokban, az egyetemi hallgatók és 18 év alatti személyek csak nevelői felügyelettel tartózkodhatnak. A bérlők a számukra fenntartott időpontokban a bérlő felelősségére tartózkodhatnak. A sportról szóló évi I. törvény 36. (5) pontja értelmében a válogatott keretek mérkőzéseivel (versenyeivel), valamint a versenyrendszer (bajnokság) kiírásával, szervezésével, lebonyolításával ideértve a válogatott keretek mérkőzéseivel (versenyeivel), valamint a versenyrendszerben (bajnokságban) szervezett versenyekkel, mérkőzésekkel kapcsolatos online fogadások engedélyezésével kapcsolatos vagyoni értékű jogok az adott sportági szakszövetséget illetik meg. A rendezvényeken, mérkőzéseken, edzéseken videó és fénykép készítése tilos! Bármilyen felvétel elkészítéséhez a SZIE Sport Kft. előzetes írásbeli engedélye szükséges. Közösségi terek, lelátó, közlekedő terek használata: A Sportcsarnok közösségi tereinek használatakor mindenkor a normál emberi viselkedés az elvárt.

4 Tilos hangoskodni, kiabálni, lökdösődni, más testi épségét bármilyen módon veszélyeztetni, a közösségi és közlekedőterek építményeiben, tárgyaiban, bármiféle kárt, rongálást okozni. Kizárólag azokat a közlekedőtereket lehet használni, ami a sporteseményhez vagy bárminemű rendezvényhez szükségszerűen hozzátartozik, ill. amelyet a Sportcsarnok e használatra kijelöl. Tilos mindenféle szúró, vágó eszközt, petárdát, lőfegyvert, üveget, botot, pénztárszalagot, követ és egyéb testi épséget veszélyeztető tárgyat, továbbá mások iránti gyűlölet keltésére alkalmas feliratot, zászlót, vagy egyéb jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet bevinni. A bejáratnál kötelező a lábbelik alapos, gondos megtisztítása, különösen az esős, saras, havas időszakban. A lelátó és a hozzá tartozó futófolyosó, kizárólag az erre vonatkozó, hirdetőtáblán kifüggesztett időpontokban, rendezvények alatt látogatható. Egyéb esetben a nagyközönség számára elzárt területnek minősül és csak külön engedéllyel lehet használni. A használatban lévő futófolyosót miden esetben a lépcső alján elhelyezett táblák jelzik, melyet köteles mindenki figyelembe venni az egész csarnokra vonatkozóan! A bérlők színeiben edző sportolók hozzátartozói sem mehetnek fel a futófolyosóra a versenyzők biztonsága érdekében, hanem kötelesek a porta mellett várakozni! Kisgyermeket az edzések ideje alatt semmilyen körülmények között sem lehet a futófolyosóra és a nézőtérre felvinni! A futófolyosó használatához küzdőtérre alkalmas sportcipő szükséges, ide nem értve a rendezvényeket. Tilos a játéktéren kívül bárhol labdával bemelegíteni, így a futófolyosó, illetve a lelátó területén labdás gyakorlatok nem végezhetők. A futófolyosót sportolásra mindenki csak saját felelősségére használhatja. A futófolyosó területén bármilyen eszközt használni csak külön engedéllyel lehet. A futófolyosóról megközelíthető stúdióban csak engedéllyel, az arra kijelölt személyek tartózkodhatnak, ügyelve annak tisztaságára. A rendezvény végén a rendszer megfelelő áramtalanítása, és a stúdió elhagyás után, mind a hangosító kabin, mind a lépcsőnél található vasrács lezárásra kell, hogy kerüljön.

5 Játéktér (küzdőtér) használata: A játéktérre (küzdőtérre) utcai és sötét talpú cipőben belépni tilos. A játéktéren kizárólag olyan sportcipőben lehet tartózkodni, amely a sportparketta állagában semmiféle kárt nem okoz, azon maradandó nyomot nem hagy és megfelelő tisztaságú. A játéktéren kizárólag olyan tevékenység, sport tevékenység folytatható, amely a csarnok általános rendeltetésének megfelelő, ill. a Sportcsarnok vezetésével, gondnokával előre egyeztetett. Tilos a játéktéren bármiféle olyan jelölést, csíkozást, karcolást, tájékozódási pontot elhelyezni, amely a létesítmény vezetője által nem engedélyezett, ill. amely könnyen, gyorsan és egyszerűen, maradandó nyom nélkül el nem távolítható. A használati (sport) eszközöket a használat után a játéktérről az eredeti helyére vissza kell állítani, ill. a tároló helyekre vissza kell vinni. Tilos a labdák falhoz, térelválasztó rendszerhez rugdosása, dobálása, és minden olyan tevékenység, amely a falazat és az ajtók, ablakok tisztaságát veszélyeztetné. Eszközöket külön kérésre (előre egyeztetettek szerint) áll módunkban biztosítani, esetenként bérleti díj ellenében. Tilos a kihelyezett reklámtáblák, reklámanyagok rongálása, elmozdítása. Kifejezetten tilos a köpködés, bármiféle az izzadtságon kívüli testváladék elhelyezése. Bármiféle reklámtábla, molinó, szórólap és egyéb hirdető eszköz kihelyezése, csak előzetes egyeztetés alapján lehetséges. A játéktérre az előre megállapított, megállapodott időpontban lehet belépni. Amennyiben mást nem zavar, a jelenlévő gondnok vagy üzemeltető engedélyével korábban is a játéktérre lehet lépni, de kizárólag edzői, tanári, vagy sportvezetői felügyelettel. A játékteret az előre megállapított, megállapodott időpontban, pontosan el kell hagyni oly módon, hogy a felhasznált eszközök visszahelyezése is ez időponton belül kell, hogy megtörténjen. Amennyiben a játéktér késedelmes elhagyásából bármiféle hátránya keletkezik a következő használónak, bérlőnek vagy az intézmény üzemeltetőjének, az üzemeltető jogosult és köteles plusz 1 óra használati díjat kiszámlázni. A késedelmesen távozó nem jogosult a kiszámlázott plusz 1 óra igénybevételére. Ennek vitatásáról a használatba vevő, ezen házirend elfogadásakor előre lemond.

6 A Sportcsarnokban illetve a hozzátartozó helyiségekben, továbbá a külső udvari területen elhelyezett értéktárgyakért /kerékpár, ruházat, telefon stb./ a Sportcsarnok üzemeltetője - beleértve dolgozóit is -, felelősséget nem vállal, így a kár megtérítését rá nem lehet hárítani, függetlenül attól, hogy az esetleges károsult a rendezvény nézője vagy résztvevője esetleg szervezője a rendezvénynek! Mindenki maga köteles gondoskodni arról, hogy a lebonyolításra kerülő sport vagy egyéb rendezvényeken való részvétele esetén, illetve tanórák, hallgatói szabadidősport ideje alatt, személyes- és értéktárgyai megfelelően legyenek biztosítva, azt saját felelősségére hagyhatja a csarnok területén. Az esetlegesen megtalált tárgyakat köteles leadni a portán. Mindenki köteles a bekövetkezett bármely meghibásodást vagy káreseményt, vagy ha olyan javítási, karbantartási igény merülne fel, amely az üzemeltető kötelezettsége lenne, azt azonnali hatállyal közölni az üzemeltetővel vagy annak megbízottjával telefonon és írásban, hogy az üzemeltető intézkedni tudjon, hogy a meghibásodás vagy káresemény személyi sérülést ne okozhasson, illetve az ingatlan állagában további károk ne keletkezzenek. Öltözők, mosdók, tusolók, WC-k használata: A hazai és a vendégcsapatok sportolói a versenyek, mérkőzések előtt 1 órával, az edzések előtt negyed órával foglalhatják el a részükre kijelölt öltözőket. Az öltözők kulcsait csak az intézmény dolgozói adhatják ki az arra illetékes csapatvezetőnek, edzőnek (szerződésben megjelölt), személynek, fényképes igazolvány ellenében. A teljesítés igazolására jogosultaknak a sziesport.hu oldalon, SZIE Sport Klub regisztrációval rendelkezniük kell. A bérleti szerződésben a jogosultak kártyaszáma feltüntetésre kerül. Az illetékes csapatvezető megérkezéséig, a csapat tagjai kizárólag az előtérben tartózkodhatnak. Az idő előtt érkező csapattagokat, bérlő által delegáltakat, az üzemeltetőnek jogában áll a Sportcsarnok területének elhagyására felszólítani. A megállapított edzésidő betartása mindenki számára kötelező. Az edzés, mérkőzés végén, az öltözők kulcsait az intézmény jelenlévő dolgozójának kell átadni. Az intézmény képviselője meggyőződhet az öltözők állapotának megfelelőségéről a fényképes igazolás visszaadása előtt. Amennyiben rongálást, vagy egyéb rendellenes használatot tapasztal, úgy a csapat

7 képviselőjével jegyzőkönyvet vesznek fel és ezt követően, valamint a teljesítés igazolás aláírása után az üzemeltető képviselője az igazolványt visszaadja. A kiírt használati időtartamban az öltözők elhagyására 30 perc áll rendelkezésre. A mosdókat és az illemhelyeket mindenkor az elvárható kulturált emberi viselkedésformák szerint lehet használni. Fokozottan ügyelni kell a tisztaság fenntartására. Kérjük, takarékoskodjon a kézmosó szappannal, a papírtörölközőkkel, WC papírral. A keletkezett hulladékot az arra rendszeresített tárolókba helyezze el. A mosdók használatát üzemeltető megtagadhatja a külsős, nem a Sportcsarnok rendezvényeire érkező látogatóktól. Köszönjük, hogy magatartásával hozzájárul a Sportcsarnok tartós, kulturált, szép állapotának, tisztaságának és mindenkori rendjének fenntartásához! Minden kedves vendégünknek jó sportolást, szurkolást, pihenést, kikapcsolódást kíván, az üzemeltető: SZIE Sport Kft. Üzemeltető: SZIE Sport Nonprofit Kft Gödöllő, Páter Károly utca 1. adószám: Vagyonkezelő: Szent István Egyetem 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.

Műfüves pályák Házi rendje

Műfüves pályák Házi rendje Műfüves pályák Házi rendje 2017. október 01. Általános szabályok: A házirend betartása mindenki részére (dolgozók, sportolók, látogatók) kötelező! A házirend területi hatálya a műfüves pálya, illetve az

Részletesebben

MIKLÓSSY JÁNOS SPORTKÖZPONT

MIKLÓSSY JÁNOS SPORTKÖZPONT MIKLÓSSY JÁNOS SPORTKÖZPONT Házirend 2016. JANUÁR 4. MIKLÓSSY JÁNOS SPORTKÖZPONT 6090 Kunszentmiklós Szent Erzsébet tér 5. Pf. 17. Tel.:76/351-255 Tel./Fax.: 76/550-223 Tartalom Tartalom... 1 1 ÁLTALÁNOS

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata a városi sportlétesítmények Használati Szabályzatának jóváhagyásáról Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016.

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az adott szakra még be nem iratkozott személyek (továbbiakban:

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

A FARMOSI MŰFÜVES SPORTPÁLYA HASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A FARMOSI MŰFÜVES SPORTPÁLYA HASZNÁLATI SZABÁLYZATA A FARMOSI MŰFÜVES SPORTPÁLYA HASZNÁLATI SZABÁLYZATA Farmos Község Önkormányzata ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ A sportpálya címe:2765 Farmos, Szelei út 3. A sportpálya ismérvei: 1. 20x40 méteres, mesterséges világítással

Részletesebben

DÉKÁNI A KECSKEMÉTIK GAMF KARK FŐISKOLA UTASÍTÁS SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1.

DÉKÁNI A KECSKEMÉTIK GAMF KARK FŐISKOLA UTASÍTÁS SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1. DÉKÁNI UTASÍTÁS A KECSKEMÉTIK FŐISKOLA K SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1. HATÁLYOS: VISSZAVONÁSIG AZONOSÍTÓ: DU 6/2012 IKTATÓ SZÁM: GDH-1-48/2012

Részletesebben

Marcalvárosi Extrémsport Pálya 9024 Győr, Orgona utca HÁZIREND

Marcalvárosi Extrémsport Pálya 9024 Győr, Orgona utca HÁZIREND Marcalvárosi Extrémsport Pálya 9024 Győr, Orgona utca HÁZIREND A pályát az alábbi szabályok betartásával lehet igénybe venni: 1) A pálya üzemeltetője az Utcai Sportok Egyesülete. Kapcsolattartó személy,

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzata Egészségforrás Tornacsarnokának Használati Szabályzata

Dunaalmás Község Önkormányzata Egészségforrás Tornacsarnokának Használati Szabályzata Dunaalmás Község Önkormányzata Egészségforrás Tornacsarnokának Használati Szabályzata Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselőtestülete az Egészségforrás Tornacsarnok használati szabályzatát az alábbiakban

Részletesebben

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre.

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre. 1 SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.) továbbiakban MANK - az alábbiakban állapítja meg a Szentendrei

Részletesebben

Amennyiben a Marczibányi Sportcentrum területén az üzemeltető a tevékenysége, illetőleg szolgáltatásának bármilyen célú bemutatására, propagálására re

Amennyiben a Marczibányi Sportcentrum területén az üzemeltető a tevékenysége, illetőleg szolgáltatásának bármilyen célú bemutatására, propagálására re A Marczibányi Sportcentrum területe csak rendeltetésének megfelelően használható. A Marczibányi Sportcentrum használója nem sérthet meg vonatkozó hatályos jogszabályi előírásokat, rendelkezéseket, illetve

Részletesebben

KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE Biatorbágy Város Önkormányzata által, a Viadukt Sport Egyesület jóvoltából és támogatásával, a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának

Részletesebben

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE ELŐTERJESZTÉS 2016. MÁJUS 10. VIADUKT SPORT NONPROFIT KFT. BEVEZETŐ Az alábbi használati rend a Kolozsvári utcai sportcentrumban megvalósult nagy műfüves

Részletesebben

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE ELŐTERJESZTÉS 2016. MÁJUS 10. VIADUKT SPORT NONPROFIT KFT. BEVEZETŐ Az alábbi használati rend a Kolozsvári utcai sportcentrumban megvalósult nagy műfüves, rekortán

Részletesebben

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS A Balatonudvari Fizető Strand rendjéről és szolgáltatásairól Üdvözöljük Önöket a Balatonudvari Fizető Strandfürdő Vendégeiként! STRANDUNK FIZETŐ STRAND! Üzemeltető és tulajdonos:

Részletesebben

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók!

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Az Óbudai Egyetem tűzvédelmi szabályzatának megalkotásakor az egyik alapvető szándék az volt, hogy az egyetemet hozzásegítse a hatékony

Részletesebben

Panoráma Sportközpont Házirend

Panoráma Sportközpont Házirend Panoráma Sportközpont Házirend Hatályos: 2017. január 01. napjától 1. Általános rendelkezések 1.1. A Sportközpont mindent elkövet annak érdekében, hogy a Látogatók biztonságos és kulturált körülmények

Részletesebben

BODY KIÁLLÍTÁS, PARLAMENT LÁTOGATÁS

BODY KIÁLLÍTÁS, PARLAMENT LÁTOGATÁS BODY KIÁLLÍTÁS, PARLAMENT LÁTOGATÁS Időpont: 2018.04.23. Helyszín: Budapest Indulás Pécsről: 05: 53 TUBES IC 2. vágány 06:06 Szentlőrinc 06:35 Dombóvár 07:15 Pincehely 07:26 Simontornya 08:56 Kelenföld

Részletesebben

A THÁLIA SZÍNHÁZ HÁZIRENDJE

A THÁLIA SZÍNHÁZ HÁZIRENDJE A THÁLIA SZÍNHÁZ HÁZIRENDJE Előadásainkat, rendezvényeinket érvényes, személyenként váltott belépőjeggyel lehet látogatni. Gyerekelőadásokra ölben ülős jegy csak abban az esetben váltható, ha már csak

Részletesebben

Részvételi szabályzat és házirend

Részvételi szabályzat és házirend Részvételi szabályzat és házirend Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Gólyatábor 2016 Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az

Részletesebben

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. ( II. 15.) határozata az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbe vételének szabályozásáról, valamint a bérleti

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet 1022. Budapest, Herman Ottó út 15. A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012. Bedő Zoltán Főigazgató 0 A

Részletesebben

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SZABÁLYZATA A VAGYONI ÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁRÓL

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SZABÁLYZATA A VAGYONI ÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁRÓL A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SZABÁLYZATA A VAGYONI ÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁRÓL 2016 2 A Magyar Motorsport Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) Elnöksége (a továbbiakban: Elnökség) a sportról szóló 2004.

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat.

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Házirend Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Pihenésük kellemessé tétele és az Önök után érkező vendégek megtisztelése érdekében

Részletesebben

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI ÉS MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND A Szabályzat a LIFELIKE Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ (továbbiakban Diagnosztikai Központ) tulajdonát képezi. Bárki

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez.

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez. ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY II. BASE Budapest-Vidék Bajnokság 2012. Versenykiírás 1. A VERSENY CÉLJA: Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása

Részletesebben

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői Iskolai sport Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői A II. kerületi diákolimpiai versenyrendszer a tanulók rendszeres, szervezett, egész éven át tartó versenyzési

Részletesebben

Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében.

Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében. Iktatószám: 004-FEB/2016 Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében. Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar

Részletesebben

1.) Takarítási feladatok naponta (20.00 és óra között, heti 5 alkalom)

1.) Takarítási feladatok naponta (20.00 és óra között, heti 5 alkalom) MŰSZAKI LEÍRÁS: A Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. székhelye, a Városligeti Műjégpálya (1146. Budapest, Olof Palme sétány 5.), illetve az 1. számú telephelye, a Margitszigeti

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Jelen Szabályzatot a Gaming és esport Sportági Szövetség Elnöksége 3/2018. (XII.06.) határozatával fogadta el és 2018. december 6. napjával

Részletesebben

Dunaújváros PASE Házirend

Dunaújváros PASE Házirend Dunaújváros PASE Házirend Általános alapelvek Ez a Házirend a Dunaújváros PASE szakmai működésének szabályozó dokumentuma. Megsértése fegyelmi felelősséget von maga után, melynek mértékét az egyesület

Részletesebben

A sportrendezvények biztosításának gyakorlati tapasztalatai

A sportrendezvények biztosításának gyakorlati tapasztalatai A sportrendezvények biztosításának gyakorlati tapasztalatai Előadó : BUBÁN LÁSZLÓ Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Jogszabályi háttér 2004. évi I. törvény a sportról a sportrendezvények biztonságáról

Részletesebben

2011. BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND

2011. BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND 2011. BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK 1. A házirend célja Intézményünk házirendje helyi

Részletesebben

HÁZIREND MECSEXTRÉM PARK HÁZIREND. Üzemeltető: Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Hatályba lépésének dátuma: 2012. március 15.

HÁZIREND MECSEXTRÉM PARK HÁZIREND. Üzemeltető: Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Hatályba lépésének dátuma: 2012. március 15. MECSEXTRÉM PARK HÁZIREND Üzemeltető: Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Hatályba lépésének dátuma: 2012. március 15. 1. A Mecsextrém Park igénybevétele csak a Házirend betartásával történhet. A belépőjegy

Részletesebben

SZABÁLYZAT 1. a Kalász János Városi Sportcsarnok üzemeltetéséről. 1. A Városi Sportcsarnok használói rendezvények (prioritási sorrend szerint)

SZABÁLYZAT 1. a Kalász János Városi Sportcsarnok üzemeltetéséről. 1. A Városi Sportcsarnok használói rendezvények (prioritási sorrend szerint) SZABÁLYZAT 1 a Kalász János Városi Sportcsarnok üzemeltetéséről 1. A Városi Sportcsarnok használói rendezvények (prioritási sorrend szerint) a) a Cikádor Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti

Részletesebben

MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv)

MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv) 2004.03.01 MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv) A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) Elnöksége (a továbbiakban: elnökség) a sportról szóló

Részletesebben

Magyar Triatlon Szövetség Etikai Szabályzata

Magyar Triatlon Szövetség Etikai Szabályzata PREAMBULUM Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága által 1992. szeptember 24-én elfogadott és 2001. május 16-án módosított EURÓPAI SPORT CHARTA és SPORT ETIKAI KÓDEX alapelveként jelöli, hogy a FAIR PLAY

Részletesebben

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY IV. BASE Bajnokság 2014.05.17 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési

Részletesebben

Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók!

Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! A Főiskola tűzvédelmi szabályzatának megalkotásával alapvető szándék, hogy a Főiskolát hozzásegítse a hatékony működéshez, úgy hogy az oktatási

Részletesebben

Integrált Közösségi Szolgáltató Tér HÁZIREND

Integrált Közösségi Szolgáltató Tér HÁZIREND V I S Z Á K Integrált Közösségi Szolgáltató Tér HÁZIREND 1. A közösség zavartalan élete csak úgy biztosított, ha mindenki betartja az együttélés írott és íratlan szabályait, felelősséget érez társai, az

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 122/2016. (V.26.) határozata

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA SZENT-GYÖRGYI ALBERT GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA BALASSAGYARMAT, RÁKÓCZI ÚT 50. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

HÁZIREND. 1.) A Feeling Center Szolgáltatóház (továbbiakban Feeling Center) üzemeltetését a Flavin Feeling Kft végzi.

HÁZIREND. 1.) A Feeling Center Szolgáltatóház (továbbiakban Feeling Center) üzemeltetését a Flavin Feeling Kft végzi. I. Bevezető rendelkezések HÁZIREND 1.) A Feeling Center Szolgáltatóház (továbbiakban Feeling Center) üzemeltetését a Flavin Feeling Kft végzi. 2.) A Házirend meghatározza az Feeling Center-ben tartózkodó

Részletesebben

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez.

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez. ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY III. BASE Budapest-Vidék Bajnokság 2013 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1..

I. Fejezet Általános rendelkezések 1.. Jászladány Nagyközség Önkormányzata 17/2004. (IV. 30.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról valamint a települési szilárd és folyékony

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

U S Z O D A H Á Z I R E N D

U S Z O D A H Á Z I R E N D MOM Sportközpont U S Z O D A H Á Z I R E N D MOM 1123 Budapest, Csörsz utca 14-16 I. Általános rendelkezések 1. MOM Sportközpont uszoda házirendjének jogszabályai alapján: A MOM Sportközpont Házirendjét

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

a látvány-csapatsport támogatásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról*

a látvány-csapatsport támogatásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról* 2011. évi CLXXVIII. törvény a látvány-csapatsport támogatásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról* 1. Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása 1. (1) Az illetékekről szóló 1990.

Részletesebben

Dream Fitness - HÁZIREND

Dream Fitness - HÁZIREND Dream Fitness - HÁZIREND Dream Fitness H-7030 Paks, Deák Ferenc utca 3. A Dream Fitness HÁZIRENDJE Üzemeltető SER-KO Kft. székhely: H-7030 Paks, Arany János utca 71. telephely: H-7030 Paks, Deák Ferenc

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT

Részletesebben

EGYETEMI SPORTCSARNOK HÁZIREND

EGYETEMI SPORTCSARNOK HÁZIREND EGYETEMI SPORTCSARNOK HÁZIREND Jelen dokumentum a Széchenyi István Egyetem által üzemeltetett Egyetemi Sportcsarnok általános rendezvényekre vonatkozó szabályzatát tartalmazza Az Egyetemi Sportcsarnok

Részletesebben

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014(111. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú helyiségeinek bérleti díjáról egységes szerkezet Kisköre Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről /Egységes szerkezetben 2007. 07. 18./ Csákvár Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

A mérkőzések biztonsági ellenőrzésének tapasztalatai. Előadó : BUBÁN LÁSZLÓ Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Jogszabályi háttér

A mérkőzések biztonsági ellenőrzésének tapasztalatai. Előadó : BUBÁN LÁSZLÓ Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Jogszabályi háttér A mérkőzések biztonsági ellenőrzésének tapasztalatai Előadó : BUBÁN LÁSZLÓ Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Jogszabályi háttér 2004. évi I. törvény a sportról a sportrendezvények biztonságáról

Részletesebben

Nemzeti Kézilabda Akadémia. Etikai Kódex

Nemzeti Kézilabda Akadémia. Etikai Kódex Nemzeti Kézilabda Akadémia Etikai Kódex I. Általános alapelvek - A jelen Etikai Kódexet a Nemzeti Kézilabda Akadémia (továbbiakban: NEKA) szakmai közössége, a NEKA Kollégiuma keretében működő Diákönkormányzat

Részletesebben

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2015. május 16. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: VII. MediBall

Részletesebben

ETIKETT, WELLNESS HÁZIREND

ETIKETT, WELLNESS HÁZIREND ETIKETT, WELLNESS HÁZIREND Az ön kikapcsolódása és kényelme a mi elsődleges célunk. Ezért tisztelettel kérjük, hogy a következő szabályokat tartsa be a wellness egész területén: Magánélet A Stáció Wellness

Részletesebben

I. fejezet Közterületek használata

I. fejezet Közterületek használata Sásd Város Önkormányzata 4/2009.(III.27.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és a köztisztaságról 1 Sásd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.

Részletesebben

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY 2014. ~ 1 ~ I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. Az egyetemen folytatott tanulmányaik idején a kollégiumban azok a hallgatók lakhatnak, akiket

Részletesebben

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.29.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Kistelek Város

Részletesebben

B É R B E A D Á S I S Z A B Á L Y Z A T A szövetkezet igazgatósága 21/ 2012 (október 11.) számú határozatával jóváhagyva

B É R B E A D Á S I S Z A B Á L Y Z A T A szövetkezet igazgatósága 21/ 2012 (október 11.) számú határozatával jóváhagyva ÜVEGIPARI MUNKÁSOK Lakásfenntartó Szövetkezet 3100. Salgótarján Ybl Miklós út 47. Fnyt: 9. 2. számú példány B É R B E A D Á S I S Z A B Á L Y Z A T A szövetkezet igazgatósága 21/ 2012 (október 11.) számú

Részletesebben

Használati megállapodás

Használati megállapodás Használati megállapodás Jelen megállapodás Nyúl Községi Önkormányzat ( székhely: 9082 Nyúl, Kossuth L. út 46., KSH szám: 15366715, adószám: 15366715-2-08, képviseli: Schmiedt Henrik polgármester) mint

Részletesebben

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15.

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15. Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15./ önkormányzati r e n d e l e t e a köztemetőről és a temetkezési tevékenységről (

Részletesebben

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának házirendje a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére Preambulum A Budapesti Corvinus Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Közgáz Campus

Részletesebben

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT I. A SZABÁLYZAT CÉLJA, HATÁLYA A számítógép hálózat nagy anyagi és szellemi értéket képviselő rendszer. Felhasználóinak vállalniuk kell a használattal járó kötöttségeket

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Kisoroszi község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2007. (II. 22.) rendelete a köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező

Részletesebben

PARKOLÁSI SZABÁLYZAT

PARKOLÁSI SZABÁLYZAT PARKOLÁSI SZABÁLYZAT LEHEL CSARNOK 1134 Budapest, Váci út 9-15. 1. A parkolási szabályzat hatálya Jelen parkolási rend területi hatálya kiterjed a 1134 Budapest, Váci út 9-15. alatt működő Lehel Csarnok

Részletesebben

Átigazolási Szabályzat

Átigazolási Szabályzat Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége Átigazolási Szabályzat 1. A Szabályzat hatálya (1) A Szabályzat hatálya kiterjed a szeniornak tekintendő úszók versenyszerű hazai és nemzetközi versenyeken történő

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETŰ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (A 2013. november 21-től hatályos módosítások dőlt és aláhúzott betűvel, törlések áthúzott betűvel jelölve.) Jelen Általános Szerződési Feltételek (a

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar Amerikai Futball Szövetség (továbbiakban MAFSZ) Fegyelmi Bizottsága (továbbiakban FEB)

Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar Amerikai Futball Szövetség (továbbiakban MAFSZ) Fegyelmi Bizottsága (továbbiakban FEB) Iktatószám: 005-FEB/2017 Tárgy: Fegyelmi határozat Tóth Nándor (Fehérvár Enthroners Sportegyesület; #82) versenyző ügyében. Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar Amerikai Futball Szövetség

Részletesebben

A képviselőtestületek és a jegyzők közútkezelői és közlekedési hatósági feladatai

A képviselőtestületek és a jegyzők közútkezelői és közlekedési hatósági feladatai BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Közlekedési Felügyelősége A képviselőtestületek és a jegyzők közútkezelői és közlekedési hatósági feladatai Gida Attila útügyi szakmai tanácsadó Jogszabályi háttér 1988. évi

Részletesebben

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról /A 10/2018.

Részletesebben

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete A temetkezés helyi rendjéről. I.

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete A temetkezés helyi rendjéről. I. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete A temetkezés helyi rendjéről Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Házirend. Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI

Házirend. Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI 2015 Házirend Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI OM azonosító: 100534 1153 Budapest, Bocskai u. 70 Hatályos: 2015. szeptember 1. TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. Adatok...

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2019. MÁJUS 28-29. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (.) önkormányzati rendelete

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (.) önkormányzati rendelete Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról és a közterületek tisztántartásáról (tervezet) Tüskevár

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás ellátásának rendje

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás ellátásának rendje Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről és ártalommentes elhelyezéséről Füzesgyarmat

Részletesebben

Segesd község közösségi színterének használati szabályzata

Segesd község közösségi színterének használati szabályzata 1. függelék Segesd község közösségi színterének használati szabályzata Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 24/2014. (VIII.25.) önkormányzati

Részletesebben

Korábbi évekhez képest a fejlődés lassult, de az érdemi hiányosságok a szakmai kérdésekben megszűntek Nem a rendezői feladatok végrehajtásában, hanem

Korábbi évekhez képest a fejlődés lassult, de az érdemi hiányosságok a szakmai kérdésekben megszűntek Nem a rendezői feladatok végrehajtásában, hanem Korábbi évekhez képest a fejlődés lassult, de az érdemi hiányosságok a szakmai kérdésekben megszűntek Nem a rendezői feladatok végrehajtásában, hanem a sportág jellegzetességeinek ismerete hiányából fakadnak

Részletesebben

AZ ÉVES ÉRTÉKELÉSEK, MINŐSÍTÉSEK ÉS TAPASZTALATOK A KOSÁRLABDA SPORTÁGBAN

AZ ÉVES ÉRTÉKELÉSEK, MINŐSÍTÉSEK ÉS TAPASZTALATOK A KOSÁRLABDA SPORTÁGBAN AZ ÉVES ÉRTÉKELÉSEK, MINŐSÍTÉSEK ÉS TAPASZTALATOK A KOSÁRLABDA SPORTÁGBAN előadó: Bubán László Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Biztonsági képzés 2017. Magyar Sport Háza 2017. szeptember 13. 1

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára A Zánkai Erzsébet-tábor házirendje (a továbbiakban: Házirend) állapítja meg a tábor területén tartózkodókra, különösen

Részletesebben

1. fejezet. Általános rendelkezések. E rendelet hatálya a Község közigazgatási területére terjed ki.

1. fejezet. Általános rendelkezések. E rendelet hatálya a Község közigazgatási területére terjed ki. Pusztazámor Község Önkormányzatának 8/2004.(VII. 09.) számú rendelete a közterületek tisztántartásáról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

1. városháza. közlekedők

1. városháza. közlekedők 1. városháza a kerület új, közigazgatási értelemben meghatározó épülete lesz a városháza az elhelyezendő létszám: 300 fő szélfogó porta, információ (nem önálló helyiség) 1 fő előcsarnok ügyfélszolgálat

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete A temetőkről és a temetkezésről [Módosítva a 18/2009. (IX.29. ÖR-rel] (Egységes szerkezetben!) Tiszaszentimre Község

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. 1) A verseny célja Az UEFA Grassroots programjának népszerűsítése Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti kapcsolatok

Részletesebben