Elektronikus ügyintézés Megkerülhetetlen, egyre nagyobb teret hódít, kényelmes, gyors. Az egyes ügymenetek összes résztvevője számára hasznos,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Elektronikus ügyintézés Megkerülhetetlen, egyre nagyobb teret hódít, kényelmes, gyors. Az egyes ügymenetek összes résztvevője számára hasznos,"

Átírás

1 Mocsnik Enikő

2 Elektronikus ügyintézés Megkerülhetetlen, egyre nagyobb teret hódít, kényelmes, gyors. Az egyes ügymenetek összes résztvevője számára hasznos, kevesebb korrupcióra ad lehetőséget, hatékony. Pofonegyszerű, amennyiben a születési évünk száma minél jobban közelíti a 2000-et Kezelhető, ha a felhasználónak aktív és széles spektrumot átfogó számítógépes, internetes múltja van, de az életkor növekedésével itt már megjelenik a rugalmatlanság. Kínszenvedés, ha valaki a jogszabályi környezet jelentős változása miatt kényszerül arra, hogy most elkezdje, túl sok lesz a hibalehetőség, hatékonyabb, ha segítséget kér.

3 2006. évi V.tv., 479/2016 (XII.28.) Korm.rend. Céginformációs Szolgálat től KIZÁRÓLAG elektronikus űrlapon fogadja a beszámolókat. OBR Online beszámoló űrlapkitöltő rendszer használata A beszámolók benyújtását a NAV ellenőrzi, a kötelezettség elmulasztása esetén felszólít (2012.utáni időszakra vonatkozó beszámolók esetében szankció lehet a bírság és az adószám törlés). PDF formátumú melléklet már nem csatolható. Mostoha sorsú egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezetek.

4 2003. évi XCII tv., 47/2013 (XI.7.) NGM, 485/2015 (XII.29) Korm.rendelet óta folyamatosan bővül az elektronikusan benyújtandó dokumentumok tárgyköre, melyekben az elektronikus benyújtási forma nem lehetőség, hanem kötelezettség. A kezdeti nehézségek után mára egy gyors, hatékony, felhasználóbarát rendszer alakult ki. Számos ügyviteli program kompatibilis a rendszerrel. Kevés kivétellel a teljes NAV ügymenetre kiterjed, bizonyos feltételekkel még az EGYKE (meghatalmazás) kapcsán is.

5 23/2014 (VI.30.) NGM rendelet, Art évi XCII.tv Jelenleg tesztüzemben, től kötelező!! A számlázóprogramok NAV-hoz való bekötésével évi közel 50 ezermilliárd Ft összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé. A számla kiállítójánál az adatszolgáltatást automatikusan a program végzi el, követelménye, a program emberi beavatkozás nélkül képes legyen az adatszolgáltatásra azon számláknál, ahol az ÁFA összege a 100 e Ft-ot meghaladja. Az egyéb, érzékeny adatok miatt célszerű átgondolni önálló, egyszerű, csak számlázásra használt számítógépek telepítését, ami az internetre kötelezően csatlakozik, de pl. szerverre nem. Az összekötés és adatszolgáltatás feltétele az adózói regisztráció.

6 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet a. A gazdálkodó szervezetek számára január 1-jétől kötelező a Cégkapu használata, a regisztráció azonban már december 31-ig KÖTELEZŐ!!! A NISZ Zrt. Cégkapu szolgáltatása december 1-én indul. Célja, a hivatalos ügyintézés fokozatos és teljes átterelése erre a kommunikációs csatornára az alábbi szereplőkkel kapcsolatban: önkormányzatok közüzemi szolgáltatók bíróságok NAV (eddigi ügyfélkapus rendszer is áthelyeződik ide) egyéb államigazgatási szervezetek

7 A képviseletre jogosult személy vagy a meghatalmazottja bejelentkezik az alkalmazásba, kiválasztja a regisztrálandó gazdálkodó szervezet szervezeti formáját, megadja a szükséges adatokat (a meghatalmazottnak egy regisztrációs űrlapot kell kitöltenie, ahol el kell végezni a szükséges elektronikusan hitelesített dokumentumok csatolását). A regisztrációs alkalmazás kapcsolatba lép az érintett közhiteles nyilvántartásokkal és ellenőrzéseket hajt végre. Eredményes regisztráció esetén az alkalmazás eltárolja a regisztrációs adatokat, és elektronikusan hitelesített visszaigazolást ad.

8

9 Cégkapu online automatikus regisztráció - csak a cégnyilvántartásban szereplő gazdálkodó szervezetek számára, előfeltétele, hogy a képviseletre jogosult személy a saját nevében végezze el a regisztrációt. Cégkapu űrlapos regisztráció nem természetes személyek, akik közhiteles nyilvántartásban nem szerepelnek, választott szervezeti forma "egyéb gazdálkodó szervezet", nem maga a képviseletre jogosult személy végzi a regisztrációt, együttes képviselet esetén a regisztrációt nem csak a saját nevében szeretné elvégezni, hanem a képviseletre jogosult társa helyett is. Az űrlaphoz kötelező jelleggel csatolni kell minden olyan dokumentumot, amely a gazdálkodó szervezet nevében cégkapuregisztrációt kezdeményező személy/személyek képviseleti jogosultságát hitelt érdemlően igazolja, valamint a szervezet létesítő dokumentumait.

10 Regisztrálhat a szervezet olyan képviseletre jogosult tagja, aki rendelkezik a magánszemélyek elektronikus ügyintézésére szolgáló ügyfélkapus hozzáféréssel, vagy elektronikus személyazonosító igazolvánnyal. Ha nincs ilyen képviselő, akkor az ügyfélkapus regisztrációt az okmányirodában vagy kormányablakban időpontfoglalással, személyesen kell elvégezni. Regisztrálhat a NISZ tájékoztatása szerint az erre adott meghatalmazással, továbbá a szervezet hatósági nyilvántartásában való szereplését igazoló okiratokkal és ügyfélkapuval rendelkező személy, könyvelő, adótanácsadó, stb. Utóbbi azonban meggondolandó, illetve nem javasolt a cégkapus területek jövőbeni kiterjesztése miatt.

11

12 Cégképviselő, aki elvégzi a regisztrációt (képviseletre jogosult, a szerepköre akár ebben ki is merül). Cégkapu megbízott - aki kezeli magát a cégkaput és az azzal összefüggő jogosultságokat, ez lesz a legfontosabb operatív szerepkör. Már a regisztrációnál meg kell adni, később módosítható. Cégkapus ügyintéző(k) - dokumentumok küldése, fogadása, több szakmai terület esetében akár több ügyintéző. Aktív, folyamatosan elérhető cím, ahol a teljes ügyintézés történik.

13 Olyan ügyviteli programok minél szélesebb körű használata, melyek jó esetben felhő alapú működéssel bírva (nincs szoftver és hardver igény, a tulajdonosok részéről elegendő akár az okostelefon) átlátható, könnyen kezelhető felületen biztosítanak belépést a tulajdonosok saját adatainak megtekintéséhez, egyenlegeik lekérdezéséhez. Számos szolgáltatás kapcsolható egy ilyen programhoz, hibabejelentés, óraállás bejelentés, chat beszélgetési lehetőségek, problémák megvitatása, internet-bank, stb.

14 123/2016 (VI.7.) Korm. rend januárjától a törvényszék első fokú ügyeiben volt választható júliustól a bíróságon járásbíróságokon, törvényszékeken, elsőés másodfokú ügyekben volt választható júliustól ha a fél jogi képviselővel jár el, úgy használata kötelező érvényű, kötelező továbbá a belföldi székhelyű gazdasági szervezetek számára is. Ez utóbbi nem csak a beadványokra, hanem a bíróság által küldött iratokra is vonatkozik, papíralapon a bíróság nem küld iratokat. Ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek is szabadon választhatják, illetve alkalmazhatják a rendszert. A kézbesítési vélelem a küldemény értesítési tárhelyben történő elhelyezését követő 3 nap + 5 munkanap elteltével áll be (akkor is, ha a címzett a dokumentumot ezen határidőig nem nyitotta meg).

15 E-RENDŐRSÉG évi CCXXII.tv, 451/2016 (XII.19.) Korm. Rend. közérdekű bejelentés, panasz, feljelentés bármilyen ügyben az ÁNYK program segítségével ügyfélkapus elektronikus nyomtatványon E-KÖZMŰSZOLGÁLTATÓK Döntő többségük regisztráció után saját felhasználói fiókkal különböző szolgáltatásokat nyújt (adatmódosítás, óraállás bejelentés, kérelmek, beadványok), távszámlákat küld. E-NEAK (OEP) Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő től már csak az elektronikusan beküldött kérelmeket bírálja el. Külön regisztrációt igényel, a NAV meghatalmazás nem elegendő hozzá. Az ügyintézést jelentősen lerövidíti, az ellátások korábban érkezhetnek.

16 E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ 191/2009 (IX.15.) Korm. Rend. Általános építmények esetében a után induló építőipari kivitelezéseknél elektronikusan kell vezetni. Szereplői: Építtető ill. meghatalmazottja Kivitelező (ellenőrzése fontos, köztartozásmentes adatbázis, fekete lista) Felelős műszaki vezető, Építési műszaki ellenőr, építész tervező (utóbbi három esetben a tevékenység kamarai tagsághoz kötött, melynek meglétét még a megbízás előtt ellenőrizni kell!). E-BANKOLÁS Kényelmes, gyors, a bankfiókok csökkenése is ebbe az irányba tereli a felhasználót. E-PARKOLÁS GPS alapú automatikus zónakód felismerés E-LEARNING Kötelező szakmai képzések otthoni fotelból! E-KÖZGYŰLÉS Az Y és Z nemzedék jövőképe a közgyűlésekre tekintettel!

17 Források: Nemzeti Jogszabálytár NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt

18 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17.

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17. Előadó: Baráth Csilla Szombathely, 2018. április 17. o Információs társadalom o XXI. század korszakváltás o A közigazgatásnak ezt, a napjainkban is zajló fejlődési folyamatot követnie kell. o E-közigazgatás

Részletesebben

Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás. Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető

Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás. Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető 2 TARTALOM 1. Mi a Cégkapu, jogi háttér? 2. Regisztráció 3. Adatmódosítás 4. Üzenetküldés/fogadás

Részletesebben

Útmutató cégkapu regisztrációhoz

Útmutató cégkapu regisztrációhoz Útmutató cégkapu regisztrációhoz Mivel jár a kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől? 2018. január 1-jétől minden gazdálkodó szervezet köteles elektronikus Az elektronikus ügyintézés és a

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ

ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület B-A-Z. Megyei Civil információs Centrum Székhely és levelezési cím: 3530 Miskolc Melinda u 24. CIC iroda: 3530

Részletesebben

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza.

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza. Regisztráció Hol lehet elindítani a Cégkapu-regisztrációt? A regisztrációs felület a https://cegkapu.gov.hu/oldalól érhető el. Hogyan lehet bejelentkezni a cégkapu-regisztrációs felületre? A felhasználók

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok

Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok 2017. július 14. 1. Mi az a hivatalos elérhetőség és miért fontos? Az

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET TÁJÉKOZTATÓ Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 26. (1) bekezdése alapján az Egyházasrádóci

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13.

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13. Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap 2019. február 13. Az elektronikus ügyintés kiterjesztésének célja: a szervek és ügyfelek adminisztratív

Részletesebben

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2. Cégkapu-regisztráció folyamata... 3 2.1. Bejelentkezés... 4 3. Cégjegyzékben szereplő cég regisztrációja... 4 3.1. Regisztráció

Részletesebben

E-papír elektronikus ügyéntézésről a gyakorlatban

E-papír elektronikus ügyéntézésről a gyakorlatban E-papír elektronikus ügyéntézésről a gyakorlatban Balatonkenese, 2018. április 27. Gyapjas János tű. ezredes Bács-Kiskun MKI igazgatóhelyettes 1 Mi az az E-papír? 2018. január 1. - Általános elektronikus

Részletesebben

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl Az Önkormányzat az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (E-ügyintézési tv.)

Részletesebben

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra!

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! 1. Regisztráció A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! Amennyiben a regisztrációval kapcsolatosan

Részletesebben

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Űrlapos regisztráció esetén az űrlaphoz (VI. Csatolandó dokumentumok) csatolni kell minden olyan hiteles dokumentumot, amely a cégkapu-regisztrációval

Részletesebben

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata 2018.09.17. v.3.0 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 1. Cégkapu-regisztráció folyamata... 3 2. Bejelentkezés... 4 II. Cégjegyzékben szereplő cég regisztrációja...

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

Online számla regisztráció

Online számla regisztráció Online számla regisztráció Az online számlázás rendszerében az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltétele a regisztráció. Ehhez be kell lépni a a NAV online számla felületére: Teszt környezet:

Részletesebben

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről Jászárokszállás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 5123 Jászárokszállás, Árpád tér 1. Tel.:57/531-050 Fax:57/531-053 e-mail: hivatal@jaszarokszallas.hu Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, csütörtök:

Részletesebben

A regisztráció menetét a oldalról letölthető Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza.

A regisztráció menetét a  oldalról letölthető Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza. Regisztráció Hol lehet elindítani a Cégkapu-regisztrációt? A regisztrációs felület többféle módon is elérhető: a http://cegkapu.gov.hu oldalon a Bejelentkezés linkre kattintva az http://ekozig.mo.hu/ugyintezes

Részletesebben

Kötelező cégkapu-regisztráció

Kötelező cégkapu-regisztráció Kötelező cégkapu-regisztráció Nagyon leegyszerűsítve a kérdést, a Cégkapu egy olyan központi szolgáltatás, amely a Személyes Ügyfélkapu ikertestvére, és azt a célt szolgálja, hogy a gazdálkodó szervezetek

Részletesebben

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató Önkormányzati Hivatali Portál használata Általános Kitöltési útmutató Tisztelt Ügyfelünk! Az Önkormányzati ASP rendszernek köszönhetően Ön kényelmesen, áttekinthetően, elektronikus úton, akár otthonából

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.1 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

Az e-építési napló. 2013. október 1.

Az e-építési napló. 2013. október 1. Az e-építési napló 2013. október 1. e-építési napló alkalmazás központi internetes felületen elérhető, komplex alkalmazás, egy beruházáshoz egy építési napló = e-napló tartozik, segíti az építési napló

Részletesebben

Az adózás digitalizációjának hatása a szakértői munkára. Dr. Kovács Ferenc igazságügyi adó- és járulékszakértő

Az adózás digitalizációjának hatása a szakértői munkára. Dr. Kovács Ferenc igazságügyi adó- és járulékszakértő Az adózás digitalizációjának hatása a szakértői munkára Dr. Kovács Ferenc igazságügyi adó- és járulékszakértő Mindannyian robotok leszünk?...vagy már azok vagyunk, csak nem tudunk róla? Szakértői munka

Részletesebben

Online Számlaadat-szolgáltatás

Online Számlaadat-szolgáltatás Online Számlaadat-szolgáltatás Az Online Számla rendszere Cél: 1. A gazdaság további fehérítése (OPG, EKAER), a számla útjának figyelemmel kísérése, nagy mennyiségű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KÉRJÜK, HOGY A REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE ELŐTT A KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T FIGYELMESEN OLVASSA EL! AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉST

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2016. március 10. v2 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 Tartalom: I. Vállalkozási tevékenységet nem folytató természetes személyek... 2 II. Egyéni vállalkozók és az adóügyekben

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ?

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ? MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ? 1. Ügyfélkapus regisztráció 2. ABEV-JAVA Általános Nyomtatványkitöltő Program 3. Regisztráció a hivatali címtárba 4. Elektronikus kérelem

Részletesebben

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról Tájékoztató az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról A regisztráció folyamatáról röviden I. A regisztráció, mint

Részletesebben

Online számlaadatszolgáltatás. Babári Sándor

Online számlaadatszolgáltatás. Babári Sándor Online számlaadatszolgáltatás Babári Sándor Miről lesz szó? Jogszabályi háttér Online számla rendszer Online számlázó Regisztráció menete Gyakran felmerülő kérdések Jogszabályi háttér Áfa tv. 10. sz. melléklet

Részletesebben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Dr. Hegedűs Annamária Az ÉTDR bevezetése nagyban megkönnyíti az építési adminisztrációt. Írásunk a rendszer használatához nyújt gyakorlati útmutatót: Hogyan regisztrálhatunk

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata 2018.09.17. v.3.0 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 1. Cégkapu-regisztráció folyamata... 3 2. Bejelentkezés... 4 II. Cégjegyzékben szereplő cég regisztrációja...

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Miért kell az ügyintézésnek cégkapun keresztül történnie a vadásztársaságok esetében? Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

ÜGYFÉL IDŐSZAKI ÉRTESÍTÉSE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI CSELEKMÉNYEIRŐL (RÉR)

ÜGYFÉL IDŐSZAKI ÉRTESÍTÉSE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI CSELEKMÉNYEIRŐL (RÉR) ÜGYFÉL IDŐSZAKI ÉRTESÍTÉSE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI CSELEKMÉNYEIRŐL (RÉR) SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.0 EREDETI Tartalomjegyzék 1. A SZOLGÁLTATÁS CÉLJA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁSI LEÍRÁSA...

Részletesebben

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építtetők és meghatalmazottak részére

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építtetők és meghatalmazottak részére Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre Építtetők és meghatalmazottak részére készítette Lechner Nonprofit Kft. Infokommunikációs Igazgatóság Budapest, 2016. június Tartalom 1. Belépés

Részletesebben

E-napló és annak vezetése. E-napló. Nemes András okl. építőmérnök

E-napló és annak vezetése. E-napló. Nemes András okl. építőmérnök és annak vezetése Nemes András okl. építőmérnök Mit várunk az e-naplótól Rendet Fegyelmet Gazdaság fehéredését Hatékony állami ellenőrzés megnövekedését Építőipar szereplői Építtető beruházó műszaki ellenőr

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatója az elektronikus ügyintézést és elektronikus kapcsolattartást érintő változásokról

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatója az elektronikus ügyintézést és elektronikus kapcsolattartást érintő változásokról A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatója az elektronikus ügyintézést és elektronikus kapcsolattartást érintő változásokról 2019. április 1 A Magyar Kézilabda Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) tájékoztatja

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 Tartalom: I. Vállalkozási tevékenységet nem folytató természetes személyek... 2 II. Egyéni vállalkozók és az adóügyekben

Részletesebben

NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció

NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció A számlázó programokkal szembeni követelmények 2018. július 1-től változnak. 2018. július 1-től azokról a számlákról kell kötelezően a NAV Online

Részletesebben

Az elektronikus ügyintézés lehetőség vagy kötelező?

Az elektronikus ügyintézés lehetőség vagy kötelező? Az elektronikus ügyintézés lehetőség vagy kötelező? Lehetőség természetes személy ügyfelek (E-ügyintézési tv. 15. (1) bekezdés, RNY lekérdezési kötelezettség) Kötelező elektronikus ügyintézés E-ügyintézési

Részletesebben

1. S E G É D L E T. AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz

1. S E G É D L E T. AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz 1. S E G É D L E T AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz Az ügy indítása a www.bakonyszentkiraly.hu honlap főoldalán található mozaik ikonra való kattintással kezdődik:

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat I. Az Elektronikus Számlavezetés célja, lehetőségei: Az Elektronikus számlavezetés

Részletesebben

Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről

Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről a nyilvános kibocsátók, a befektetési alapkezelők és a kockázati tőkealap-kezelők részére 2013. június 24. Bevezetés 2013. május 2. kihirdetésre kerültek egyes

Részletesebben

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A felek közötti kapcsolattartás módja... 3 3. A felek

Részletesebben

CÉGKAPU HASZNÁLATA * A KÖLTSÉGVETÉS ÉS A MÉRLEG TARTALMI, FORMAI KÖVETELMÉNYEI * BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK FELADATAI

CÉGKAPU HASZNÁLATA * A KÖLTSÉGVETÉS ÉS A MÉRLEG TARTALMI, FORMAI KÖVETELMÉNYEI * BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK FELADATAI CÉGKAPU HASZNÁLATA * A KÖLTSÉGVETÉS ÉS A MÉRLEG TARTALMI, FORMAI KÖVETELMÉNYEI * BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK FELADATAI ELŐADÓ: BAKOS GÁBORNÉ közgazdasági referens A Cégkapuról - Az elektronikus

Részletesebben

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN P16-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL TÁMOGATOTT FELEK... 3 3. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés. A jövő elkezdődött

Elektronikus ügyintézés. A jövő elkezdődött Elektronikus ügyintézés A jövő elkezdődött Változások az elektronikus ügyintézésben SZÜF Portál Új jogszabályi környezet Rendelkezési Nyilvántartás, E-papír Új kommunikáci ós csatornák (KÜNY, Cégkapu)

Részletesebben

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS AZ INTERNETES BANKKÁRTYÁS FIZETÉSHEZ? 1. Ügyfélkapus regisztráció 2. ABEV-JAVA Általános Nyomtatványkitöltő Program 3. Regisztráció a

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés informatikai megvalósítása

Elektronikus ügyintézés informatikai megvalósítása Elektronikus ügyintézés informatikai megvalósítása dr. Nyuli Attila osztályvezető Alkalmazás Fejlesztés és Üzemeltetés Osztály 2015. december 10. 2 Az előadás fő témakörei Elérendő üzleti célok Informatikai

Részletesebben

NAV Online Számla. Brokka rendszer részdokumentáció 1.0

NAV Online Számla. Brokka rendszer részdokumentáció 1.0 NAV Online Számla Brokka rendszer részdokumentáció 1.0 Tartalomjegyzék Jogszabályi változások 3 Számlabeküldés 3 Beküldés folyamata 3 Regisztrációk 3 Brokka szoftver beállításai 4 Azonosítók beállítása

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK.

AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK. AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK. KÉRELEM ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA biztonságos elektronikus kézbesítési szolgáltatás igénybevételével, ÁNYK űrlap benyújtás

Részletesebben

GYAKORLATI ALKALMAZÁS

GYAKORLATI ALKALMAZÁS Az elektronikus építési napló bevezetése 2013. október 1. GYAKORLATI ALKALMAZÁS I. fejezet Saját adatok megadása I. Saját adatok I.1. A személyes profil I. Saját adatok I.2. Kamarai adatok I. Saját adatok

Részletesebben

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete (MOK FTESZ) az alábbi útmutatóval szeretne segítséget

Részletesebben

Tájékoztató az Ügyfélkapu használatáról

Tájékoztató az Ügyfélkapu használatáról Tájékoztató az Ügyfélkapu használatáról Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfél-beléptető és azonosító rendszere. Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett, egyszeri

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

ADÓBEVALLÁSOK KÉSZÍTÉSE. Dr. Bozsik Sándor és Gróf Pál

ADÓBEVALLÁSOK KÉSZÍTÉSE. Dr. Bozsik Sándor és Gróf Pál 1 ADÓBEVALLÁSOK KÉSZÍTÉSE Dr. Bozsik Sándor és Gróf Pál TANTÁRGY CÉLJA Kis- és középvállalkozások adózási feladatainak elsajátítása Fontosabb adóbevallások elkészítése, esettanulmányok megoldása Adóbevallásokkal

Részletesebben

Ügyfélkapun keresztül intézhető ügyek / szolgáltatások ABC rendben

Ügyfélkapun keresztül intézhető ügyek / szolgáltatások ABC rendben Ügyfélkapun keresztül intézhető ügyek / szolgáltatások ABC rendben Részletesebben: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok?mfull=1&azfilter=1 Adatkapu - Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Adatszolgáltatás

Részletesebben

2018/10/16 06:18 1/11 Online Számla

2018/10/16 06:18 1/11 Online Számla 2018/10/16 06:18 1/11 Online Számla Online Számla Ez a dokumentum a 2018. július 1-től érvényes NAV adatszolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze röviden. A lényeg A 100.000,- Ft ÁFA tartalmat

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ - HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ŰRLAPOK BEKÜLDÉSE - BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁLÁS NÉLKÜL A nyomtatványokat az Elektronikus űrlapok menüpontban kell letölteni az ÁNYK keretprogramba. TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK CÉGKAPUN KERESZTÜL

Részletesebben

Az e-képviselők regisztrálásáról

Az e-képviselők regisztrálásáról Az e-képviselők regisztrálásáról Tájékoztatás témái Háttér információk Jogi szabályozás: 226/2006. (XI.20.) Korm. Rend módosítása (330/2011. (XII.29.) Korm. Rend) Rendszerstruktúra Szociális Regiszter

Részletesebben

Hol lesz elérhető az alkalmazás? az e-építes.hu portál nyilvános felületén keresztül, az OÉNY nyilvános felületén. www.e.epites.

Hol lesz elérhető az alkalmazás? az e-építes.hu portál nyilvános felületén keresztül, az OÉNY nyilvános felületén. www.e.epites. Hol lesz elérhető az alkalmazás? az e-építes.hu portál nyilvános felületén keresztül, az OÉNY nyilvános felületén. www.e.epites.hu/oeny Mi szükséges az e-építési napló alkalmazás használatához? ügyfélkapu

Részletesebben

E-napló. 2013. október 01. Veszprémi Mérnök Kamara Építési Szakcsoport. Készítette:

E-napló. 2013. október 01. Veszprémi Mérnök Kamara Építési Szakcsoport. Készítette: Készítette: Veszprémi Mérnök Kamara Építési Szakcsoport Mit várunk az e-naplótól Rendet Fegyelmet Gazdaság fehéredését Hatékony állami ellenőrzés megnövekedését Építőipar szereplői Építtető beruházó műszaki

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A felek közötti kapcsolattartás módja... 3 3. A felek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT ŰRLAP KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT BM_NBF_01 Nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK 2. OLDAL - A KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES ADATAI

Részletesebben

Tájékoztatás az elektronikus kapcsolattartásról

Tájékoztatás az elektronikus kapcsolattartásról Tájékoztatás az elektronikus kapcsolattartásról Tájékoztatom, hogy Hort Nagyközség Önkormányzat az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény

Részletesebben

Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék

NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék 1 NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben...2 2 Az adatküldés törvényi hivatkozásai...2 3 A regisztráció folyamata...3 4 Számlázáskor

Részletesebben

ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ

ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ NP11-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL EGYÉB ÉRDEKELT... 3 3. OLDAL - EGYÉB ÉRDEKELT KÉPVISELŐI... 8 4. OLDAL

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Adóhatósági Iroda adóügyek elektronikus ügyintézés biztosítási kötelezettségének a törvényi előírások alapján az ASP-vel

Részletesebben

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak elektronikus úton történő ügyintézése

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak elektronikus úton történő ügyintézése Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak elektronikus úton történő ügyintézése Időállapot: 2015-01-01 - Hatályos Szerző: Farkasné Gyüre Zsuzsanna, Lektor: Varga Ferenc, Módosítva: 2015-09-13 21:57:14

Részletesebben

Bevallási határidő: Az adóévet követő év május 31. napja; adóévről május 31.

Bevallási határidő: Az adóévet követő év május 31. napja; adóévről május 31. Tájékoztatás a 2015. évi helyi iparűzési adókötelezettségről és annak elektronikusan történő bevallásáról Tájékoztatom, hogy Budakeszi Város Önkormányzatának a helyi adóügyek elektronikus ügyintézésére

Részletesebben

Ügyfél kapus regisztráció (amennyiben még nincs, akkor mielőbb meg kell tenni).

Ügyfél kapus regisztráció (amennyiben még nincs, akkor mielőbb meg kell tenni). NAV Online Számla rendszerrel Kapcsolatos Tájékoztató Tisztelt Partnereink! MINT AZT ÖNÖK IS TUDJÁK a NAV tájékoztatásából 2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított

Részletesebben

Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal

Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal Oldal 1 / 7 Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal 2018. július 1-től kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről

Részletesebben

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató OTP Portálok Felhasználói útmutató magánszemélyek részére 2017 Készítette: Konyicsák Zoltán 1. Néhány szó az OTP Portálok programról Az OTP Portálok honlapon az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Nyugdíjpénztár,

Részletesebben

Építésügyi hatósági kérelem

Építésügyi hatósági kérelem Építésügyi hatósági kérelem 1. A kérelmet benyújtó személy adatai Viselt név Születési név Anyja születési neve Születési hely Ország Születési idő Ha nem egyezik meg az állandó lakcímmel Levelezési cím

Részletesebben

10T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ

10T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 10T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁG REGSZTRÁCÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK TRONKUS NTÉZÉSÉHEZ az elektronikus adóbevallásra, illetve az összesítő nyilatkozat benyújtására kötelezett,

Részletesebben

RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁS SZOLGÁLTATÁS RÉSZLETES FELTÉTELEI

RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁS SZOLGÁLTATÁS RÉSZLETES FELTÉTELEI RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁS SZOLGÁLTATÁS RÉSZLETES FELTÉTELEI Ügyintézési rendelkezések és alaprendelkezés megtétele ügyintéző segítségével A Szolgáltató az Igénybevevő alaprendelkezését az első személyes

Részletesebben

JOGI INFORMATIKA AZ E-ÜGYINTÉZÉS ALAPJAI.

JOGI INFORMATIKA AZ E-ÜGYINTÉZÉS ALAPJAI. JOGI INFORMATIKA AZ E-ÜGYINTÉZÉS ALAPJAI. KÉRELEM ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA elektronikus aláírással, ÁNYK segítségével, ügyintézési rendelkezésben meghatározott egyéb módon. ÁNYK ŰRLAP BENYÚJTÁS TÁMOGATÁSI

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ ALKALMAZÁS LEGFŐBB SZEREPKÖRÖK JOGOSULTSÁGAI

E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ ALKALMAZÁS LEGFŐBB SZEREPKÖRÖK JOGOSULTSÁGAI E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ ALKALMAZÁS LEGFŐBB SZEREPKÖRÖK JOGOSULTSÁGAI frissítve: 2018.11.15. ÉPÍTTETŐ / ÉPÍTTETŐ MEGHATALMAZOTTJA: Az építtető vagy az építtető érdekeit képviselő meghatalmazott, aki az e-napló

Részletesebben

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ Közzétéve: 2019. augusztus 22. Tartalomjegyzék Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatához szükséges feltételek... 2

Részletesebben

AZ ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGEK MEGKEZDÉSÉNEK ELŐZETES BEJELENTÉSE

AZ ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGEK MEGKEZDÉSÉNEK ELŐZETES BEJELENTÉSE A bejelentési adatszolgáltatást nyomtatott betűkkel, olvashatóan kérjük kitölteni. AZ ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGEK MEGKEZDÉSÉNEK ELŐZETES BEJELENTÉSE Az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatásról

Részletesebben

Az igazságügyi szakértő elektronikus kapcsolattartása az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetekkel.

Az igazságügyi szakértő elektronikus kapcsolattartása az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetekkel. Az igazságügyi szakértő elektronikus kapcsolattartása az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetekkel. Az első tisztázandó kérdés, hogy a szakértő természetes személyként (egyéni vállalkozóként)

Részletesebben

union24 portál felhasználási útmutató

union24 portál felhasználási útmutató union24 portál felhasználási útmutató 1. Az union24 portál bemutatása Az union24 portál az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. által létrehozott és üzemeltetésében álló honlap, amelyen keresztül

Részletesebben

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Cé gkapu. v nisz.

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Cé gkapu. v nisz. Cé gkapu v1.02 Tartalomjégyzék 1 Bevezető... 3 2 Jogszabályi háttér... 4 3 Fontos kiindulópontok a cégkapu-regisztrációhoz és a használathoz... 5 4 Regisztráció... 6 5 Adatmódosítás, adminisztráció...

Részletesebben

Az e-építési napló. 2013. október 1. Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály. Összeállította: Wolford Ágnes

Az e-építési napló. 2013. október 1. Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály. Összeállította: Wolford Ágnes Az e-építési napló 2013. október 1. Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály Összeállította: Wolford Ágnes e-építési napló alkalmazás központi internetes felületen elérhető, komplex alkalmazás, egy beruházáshoz

Részletesebben

Műszaki dokumentáció Másolatkészítés műszaki feltételei

Műszaki dokumentáció Másolatkészítés műszaki feltételei BUDAPESTI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG XIX. KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Műszaki dokumentáció Másolatkészítés műszaki feltételei I. BEVEZETŐ A papíralapú dokumentum hiteles elektronikus irattá alakításának szabályait

Részletesebben