CÉGKAPU HASZNÁLATA * A KÖLTSÉGVETÉS ÉS A MÉRLEG TARTALMI, FORMAI KÖVETELMÉNYEI * BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK FELADATAI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CÉGKAPU HASZNÁLATA * A KÖLTSÉGVETÉS ÉS A MÉRLEG TARTALMI, FORMAI KÖVETELMÉNYEI * BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK FELADATAI"

Átírás

1 CÉGKAPU HASZNÁLATA * A KÖLTSÉGVETÉS ÉS A MÉRLEG TARTALMI, FORMAI KÖVETELMÉNYEI * BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK FELADATAI ELŐADÓ: BAKOS GÁBORNÉ közgazdasági referens

2 A Cégkapuról - Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015.évi CCXXII. törvény értelmében Január 1.-től kötelező a gazdálkodó szervezetek számára az egyes állami szervekkel való elektronikus kapcsolattartás, valamint ehhez szükséges hivatalos elérhetőségen történő dokumentum küldés/fogadás. - A hivatalos elérhetőségüket be kellett jelenteniük 2017.december 31-ig a Rendelkezési Nyilvántartásba a cégkapu regisztrációval tehették meg. - A közigazgatási ügyek jelentős része teljesen elektronikus formában intézhető, a postai levelezés megszűnik.

3 A szolgáltatásról - Egy tárhely,ahol minden érintett és arra jogosultsággal rendelkező személy egy helyen férhet hozzá a hivatalos levelezéséhez. - A cégkapuban az adminisztrációt végző cégkapu megbízott a rendszer segítségével megadhatja, hogy kik azok akik a dokumentumokat küldhetnek és fogadhatnak. Regisztráció megtehető: - A szervezet törvényes képviselője, vagy - Meghatalmazott által

4 - A Cégkapu kezelésére az erre felhatalmazott természetes személy a Cégkapu megbízott vagy a megbízott ügykezelők jogosultak. - A regisztrációt a cegkapu.gov weboldalon kezdeményezhető Ügyfélkapu/Telefonos azonosítást követően.

5 A könyvelők, adószakértők, adótanácsadók esetleges feladatai - Nem a könyvelők kötelezettsége/feladata - Semmilyen formában nem kapcsolódik a könyveléshez - Gyakorlati tapasztalat az, hogy náluk csapódik le ennek a kötelezettségnek az elvégzése. - Akkor kerülnek előtérbe ha a szervezet képviselője nem rendelkezik a regisztrációhoz szükséges feltételekkel ( nincs ügyfélkapuja vagy telefonos azonosítója)

6 Ekkor a saját ügyfélkapuján keresztül a kapott meghatalmazással elvégezhetik a Cégkapu regisztrációt. Kitölti a regisztrációs űrlapot melyhez csatolja az cégkivonatot,a képviseleti jogosultságot igazoló okiratot ( aláírási címpéldányt). A meghatalmazotti regisztráció bonyolultsága miatt célszerű, hogy a képviseletre jogosult közvetlenül járjon el a regisztráció során. Fontos, hogy a szervezet vezetője rendelkezzen ügyfélkapuval! Nagyon fontos, hogy a törvényben szabályozott kötelezettség a cégkapu által biztosított tárhely cím bejelentése a Rendelkezési nyilvántartásba. Akár online, akár az űrlapkitöltő használatával történik a cégkapu regisztráció, a program felajánlja a cégkapu cím bejelentését is.

7 - Alapértelmezett állapotban az Engedélyezem a leendő cégkapu cím RNY (Rendelkezési nyilvántartás) rendszerbe történő bejelentését jelölő négyzet ki van pipálva. - Ezt a jelölő négyzetet kipipálva kell hagyni. Aki a pipát kiveszi,annak a cégkapu címet be kell jelentenie a Rendelkezési nyilvántartásba.

8 Január 1.-től azok a szervezetek, amelyek nem regisztráltak, a jogszabályban előírt hivatalos elérhetőséggel nem rendelkeznek, szankciókra számíthatnak. - A elektronikus ügyintézést biztosító szerv az eljárást elektronikus kapcsolattartás nélkül is lefolytatja és kötelezettség elmulasztás miatt kezdeményezi a törvényességi felügyeleti eljárást vagy hatósági ellenőrzést.

9 Az adóhatóság közleménye szerint a cégkapu használata januártól még nem kötelező az adóügyek intézésénél. - A gazdálkodó szervezetek adóügyeiket továbbra is elektronikusan intézhetik, a meglévő ügyfélkapus tárhelyen keresztül. - A cégkapura történő zökkenő mentes átállás érdekében a NAV felkészülési időt biztosít. A jogszabály átmeneti időszakot vezetett be az adóhivatali ügyek elektronikus intézésére. A Belügyminisztérium sajtóközleményében kiemelte, hogy az átmeneti időszak csak a NAV-val való kommunikációra vonatkozik.

10 -Az átmeneti időszakban a gazdálkodó szervezetek dönthetik el, hogy az Ügyfélkaput vagy a Cégkaput használják az adóügyek intézésére. - A NAV kizárólag a Cégkapun keresztül érkezett ügyekben küldi a válasz üzenetet a Cégkapun keresztül, minden más esetben az Ügyfélkaput használja.

11 A beszámoló tartalmi, formai követelményei -A társasház / lakásszövetkezet a működéséről, vagyoni pénzügyi és jövedelmi helyzetéről az év utolsó napjával, mint fordulónappal, a számviteli törvényben (2000 évi C tv.) és a 479/2016.(XII. 28.) kormányrendeletben meghatározottak szerint köteles beszámolót készíteni. - Ha nem készítették el az adott év könyvvezetésére vonatkozó számviteli politikát, jogszabály változást követően nem módosították és nincsenek meg a beszámoló alapját képező szabályzatok, akkor a beszámoló nem tesz eleget a számviteli jogszabályoknak.

12 - A lakásszövetkezeteknél a közgyűlés által elfogadott számviteli beszámolót (mérleg, eredmény-levezetés) kell közzé tenni, letétbe helyezni a Cégszolgálatnál december 01-től az Online Beszámoló és űrlapkitöltő Rendszeren (OBR) keresztül. határidő: május A társasházak is kötelesek évente a számvitelről szóló törvénynek megfelelő beszámolót készíteni, azonban a beszámoló letétbe helyezésére és közzétételére vonatkozó kötelezettsége nincs. határidő: május 31.

13 - A számviteli törvény szerint készült beszámoló nem azonos az elnök/közös képviselő vagy intézőbizottság által évente elkészített és a tulajdonosoknak megküldött elszámolással. - A társasház / lakásszövetkezet számviteli szabályok szerinti beszámolójának elfogadásáról - az elnök/közös képviselő, ill. intézőbizottság által készített éves elszámolás és költségvetés elfogadásával azonos módon - a közgyűlés köteles kizárólagos hatáskörében határozatot hozni.

14 - A számviteli szabályok szerint készült beszámolót és a mindenkori képviselő által készített beszámolót, költségvetést a Felügyelő Bizottságnak, illetve a Számvizsgáló Bizottságnak kell véleményeznie, javaslatot tennie az elfogadására.

15 A beszámoló és a költségvetési terv tartalmi, formai követelményei Tartalmazza az adott gazdálkodási év tény adatait, valamint a következő évre vonatkozó költségvetési javaslatot a bevételek és kiadások részletezésével. Több épület esetén épületenkénti bontásban. Bevételek: - alap tevékenység (üzemeltetés, felújítás) - vállalkozási tevékenység - egyéb bevétel

16 Kiadások (költségnemenként): - anyagjellegű ráfordítás - személyi jellegű ráfordítás - egyéb kiadások - értékcsökkenési leírás Lényeges szempont a terv és a tény adatok összehasonlíthatósága. Tartalmazza a nyitó és a záró pénzeszközöket.

17 A költségvetés nem más mint az adott év pénzügyi terve, ami előirányzatként tartalmazza a teljesítendő kiadásokat és a várható bevételeket. A költségvetés tervezésére úgynevezett bázis alapú tervezés az ajánlott. Ez azt jelenti, hogy az előző év tényadatait vesszük bázisként és ehhez képest tervezzük a tárgyévi változásokat. A beszámolónak, a költségvetési tervnek, jól érthetőnek, átláthatónak, összehasonlíthatónak kell lennie. A költségvetési tervnél elsődleges szempont a költség hatékonyság.

18 A beszámoló közgyűlés előkészítésének feladatai A beszámoló közgyűlésre két fajta beszámolót kell készíteni. 1. A számviteli törvény szerinti könyvvezetéstől függő (mérleg és eredmény levezetés, a könyvelő készíti el) 2. Beszámoló, költségvetési terv a tény és a terv adatokkal, bevételek, költségek részletezésével. Több épület esetén épületenkénti bontásban kell elkészíteni.

19 Számszaki beszámoló, költségvetési terv a közös képviselő / elnök készíti el 1. A gazdálkodási év bevételeinek, kiadásainak összeállítása tény adatok alapján tevékenységenkénti / épületenkénti bontásban 2. A terv és tény adatok összehasonlítása, értékelése, az írásos kiegészítő elkészítése ( az eltérések magyarázata a szöveges kiegészítőben) 3. A következő év költségvetési tervének összeállítása tevékenységenként / épületenként. 4. Szükség szerint a tervezett munkálatokra ajánlatok bekérése.

20 5. A Számviteli törvény szerint készült és a tulajdonosok részére készített beszámolót valamint a költségvetési tervet elkészítést követően át kell adni ellenőrzésre Felügyelő Bizottság / Számvizsgáló Bizottság részére. 6. Az esetlegesen feltárt hibák kijavítása

21 Egyéb feladatok: - Áttekinteni a korábbi közgyűlésen hozott határozatokat, ha valamely határozat végrehajtása elmaradt, tájékoztatást kell adni annak okáról - Hátralékos listát áttekinteni, milyen intézkedések történtek - beszámolóban szerepeltetni - Tulajdonosoknak a közös költség éves elszámolást kiadni - A szabályos közgyűlés érdekébe a tulajdonosi, tagi nyilvántartást áttekinteni

22 - Jelenléti ívet elkészíteni (külön az első és külön a megismételt közgyűlésre) - A szabályos közgyűlési meghívó elkészítése - Közgyűlés időpontjának meghatározása - Közgyűlési napirendi pontok összeállítása, a kapcsolódó tájékoztató anyag elkészítése - Határozati javaslatok elkészítése - A közgyűlési meghívó, határozati javaslatok, számszaki beszámoló, a tájékoztató anyag egyszerre, határidőben történő kézbesítése a tulajdonosok részére (Lsz. 17 nap, Társasház 10 nap.) - A közgyűlési meghívó kifüggesztése a jól látható helyen

23 A szabályos közgyűlés menete - A jelenléti ív aláírásakor az esetleges meghatalmazások ellenőrzése ( jegyzőkönyv mellékletei lesznek) - Hangfelvételhez való hozzájárulás megkérése Tájékoztatás a hangfelvétel őrzési idejéről) - A közgyűlés határozatképességének megállapítása - Levezető elnök, jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők megválasztása - Napirendi pontok elfogadása - Ha valamely napirendi pontnál eltérő szavazási arányt ír elő a törvény illetve az alapszabály / SzMSz, erről a szavazást megelőzően a jelenlévőket tájékoztatni kell

24 - Szavazat számlálók felkérése, megválasztása (nagyobb szövetkezetek és társasházaknál célszerű a gördülékenyebb közgyűlés lefolytatására) - Ha az adott évben tisztségviselő választás lesz, jelölő szavazatszámláló bizottság megválasztása A közgyűlés előkészítésére szánt idő többszörösen megtérül akkor, ha egy eredményes beszámoló közgyűléssel tudják zárni az évet.

25 ELLENŐRZÉSI IRODÁNK AKCIÓS AJÁNLATA január 1-től május 15-ig. Ellenőrzés díja: Ft/nap Ellenőrzés jellege: -Célellenőrzés ( gazdálkodásról készült beszámoló) -Általános ellenőrzés A beszámoló közgyűlést megelőzően akciós szolgáltatásunkkal kívánjuk segíteni munkájukat. A szükséges nyomtatványt letölthetik a oldalról illetve kérhetik az info@letesz.hu címen.

26 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Eredményes munkát kívánok! Bakos Gáborné közgazdasági referens

TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI

TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI Előadó: Bakos Gáborné LÉTÉSZ közgazdasági referens Budapest, 2019. április

Részletesebben

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17.

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17. Előadó: Baráth Csilla Szombathely, 2018. április 17. o Információs társadalom o XXI. század korszakváltás o A közigazgatásnak ezt, a napjainkban is zajló fejlődési folyamatot követnie kell. o E-közigazgatás

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET TÁJÉKOZTATÓ Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 26. (1) bekezdése alapján az Egyházasrádóci

Részletesebben

Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás. Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető

Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás. Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető 2 TARTALOM 1. Mi a Cégkapu, jogi háttér? 2. Regisztráció 3. Adatmódosítás 4. Üzenetküldés/fogadás

Részletesebben

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza.

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza. Regisztráció Hol lehet elindítani a Cégkapu-regisztrációt? A regisztrációs felület a https://cegkapu.gov.hu/oldalól érhető el. Hogyan lehet bejelentkezni a cégkapu-regisztrációs felületre? A felhasználók

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13.

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13. Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap 2019. február 13. Az elektronikus ügyintés kiterjesztésének célja: a szervek és ügyfelek adminisztratív

Részletesebben

Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok

Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok 2017. július 14. 1. Mi az a hivatalos elérhetőség és miért fontos? Az

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ

ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület B-A-Z. Megyei Civil információs Centrum Székhely és levelezési cím: 3530 Miskolc Melinda u 24. CIC iroda: 3530

Részletesebben

A regisztráció menetét a oldalról letölthető Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza.

A regisztráció menetét a  oldalról letölthető Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza. Regisztráció Hol lehet elindítani a Cégkapu-regisztrációt? A regisztrációs felület többféle módon is elérhető: a http://cegkapu.gov.hu oldalon a Bejelentkezés linkre kattintva az http://ekozig.mo.hu/ugyintezes

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 Tartalom: I. Vállalkozási tevékenységet nem folytató természetes személyek... 2 II. Egyéni vállalkozók és az adóügyekben

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 Tartalom: I. Vállalkozási tevékenységet nem folytató természetes személyek... 2 II. Egyéni vállalkozók és az adóügyekben

Részletesebben

Útmutató cégkapu regisztrációhoz

Útmutató cégkapu regisztrációhoz Útmutató cégkapu regisztrációhoz Mivel jár a kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől? 2018. január 1-jétől minden gazdálkodó szervezet köteles elektronikus Az elektronikus ügyintézés és a

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL 1. OLDAL JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület (továbbiakban, de nem kizárólagosan: Egyesület) rendkívüli Közgyűlésén, Dunavarsányban, a Gyóni Géza utca 5 szám alatt.

Részletesebben

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl Az Önkormányzat az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (E-ügyintézési tv.)

Részletesebben

Kötelező cégkapu-regisztráció

Kötelező cégkapu-regisztráció Kötelező cégkapu-regisztráció Nagyon leegyszerűsítve a kérdést, a Cégkapu egy olyan központi szolgáltatás, amely a Személyes Ügyfélkapu ikertestvére, és azt a célt szolgálja, hogy a gazdálkodó szervezetek

Részletesebben

Független könyvvizsgálói jelentés a

Független könyvvizsgálói jelentés a Független könyvvizsgálói jelentés a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 2007. évi beszámolójának felülvizsgálatáról Budapest, 2008. április 1 Megállapítások A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 2007. XII.31-i

Részletesebben

Egyesület. Civil szervezet

Egyesület. Civil szervezet Civil szervezetek számvitele 2012-től Tóth Mihály bejegyzett könyvvizsgáló 2000. évi C. tv. a számvitelről Jogszabályok 224/2000. (XII. 19.) Korm. r. a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek

Részletesebben

inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17.

inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17. inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17. A Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület számviteli politikáját a számvitelről

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

Csévharaszti Polgárőség Egyesülete

Csévharaszti Polgárőség Egyesülete 1 8 6 6 9 8 9 7-4 6 1 0-2 0 0-1 3 Statisztikai számjel Csévharaszti Polgárőség Egyesülete 2212 Csévharaszt, József A. u 10 Közhasznú Egyéb Szervezet Egyszerűsített Beszámolója Éves zárómérleg 2010. január

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám: Bejegyző szerv: Regisztrációs szám: 18259089-1-43 Fővárosi Bíróság 12215. Hallássérültek Identitásáért Egyesület 1222 Budapest, Zentai utca 22. A. 2011 Fordulónap: Beszámolási időszak: 2011. december

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Hatályos: 2010. október 26. napjától AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 18669897-1-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Regisztrációs szám: 2.PK.60.380/1995 2212 Csévharaszt, Kossuth Lajos utca 120 2011 Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási időszak: 2011. január

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2012.(05.9.) számú lakásszövetkezeti határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 1/2012.(05.9.) számú lakásszövetkezeti határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült a Pécs-Szigeti II. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet 2012. május 9-én 18 00 órai kezdettel megtartott évi rendes közgyűlésén a PÉTÁV Kft. Pécs, Tüzér u. 18-20. számú rendezvénytermében.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 19636261-1-43 Bejegyző szerv: Regisztrációs szám: 963989 TOVÁBB ÉLNI EGYESÜLET 1125 Budapest, Sárospatak utca 30 D Közhasznúsági jelentés 2011 Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási időszak:

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2015.07.28., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv., valamint a nemzetiségi jogokról

Részletesebben

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Űrlapos regisztráció esetén az űrlaphoz (VI. Csatolandó dokumentumok) csatolni kell minden olyan hiteles dokumentumot, amely a cégkapu-regisztrációval

Részletesebben

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Dr. Cseke László kamarai tag könyvvizsgáló, engedély szám: 001430. 7400 Kaposvár, Kazinczy F. u. 36. tel/fax:82-427-456, 06-30-288-54-23, e-mail:kondit@t-online.hu FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS SZEKSZÁRD

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

A 1.. Bp., : ker. út... sz.

A 1.. Bp., : ker. út... sz. A honlapon fellelhető információkat a VIKTÓRIA TÁRSASHÁZ RENDSZER, mint társasház-kezelési modell dokumentációinak felhasználásával dolgoztuk fel. A rendszer dokumentáció fejlesztése folyamatos és a mindenkori

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE Debrecen 2016. február 9. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A KONZISZTÓRIUM MŰKÖDÉSÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 2 3. A KONZISZTÓRIUM

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 2004. évi közhasznú tevékenységéről Budapest, 2005. április

Részletesebben

BESZÁMOLÓ, KÖZHASZNÚSÁG, KÖZZÉTÉTEL!

BESZÁMOLÓ, KÖZHASZNÚSÁG, KÖZZÉTÉTEL! BESZÁMOLÓ, KÖZHASZNÚSÁG, KÖZZÉTÉTEL! Szentgyörgyi Magdolna 1 Szabályozás Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV.

Részletesebben

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata

CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata CÉGKAPU-REGISZTRÁCIÓ alkalmazás használata 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2. Cégkapu-regisztráció folyamata... 3 2.1. Bejelentkezés... 4 3. Cégjegyzékben szereplő cég regisztrációja... 4 3.1. Regisztráció

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzatának

Monostorpályi Község Önkormányzatának Monostorpályi Község Önkormányzatának KÖLTSÉGVETÉS TERVEZÉSI ÉS BESZÁMOLÁSI SZABÁLYZATA 2012.-től I. A költségvetési terv készítésére és a beszámoló összeállítására vonatkozó általános és speciális szabályok

Részletesebben

Gazdálkodási szabályzat

Gazdálkodási szabályzat Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség Gazdálkodási szabályzat Jóváhagyta az MFSZ Elnöksége E2/2017 számú határozatával TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA... 1 2. A SZABÁLYZAT HATÁLYA... 1 3.

Részletesebben

MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG évi egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete

MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG évi egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 2013. évi egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete Magyar Asztalitenisz Szövetség Mérleg kiegészítő melléklet A Számviteli törvény előírja a számszaki adatokat

Részletesebben

2016. évi HATÁROZATOK JEGYZÉKE II. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

2016. évi HATÁROZATOK JEGYZÉKE II. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. évi HATÁROZATOK JEGYZÉKE I. KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK II. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK I. Közgyűlési Határozatok 2016.04.19./1.sz. KGY. határozat: A Közgyűlés elfogadja a meghívóban kiküldött napirendi pontokat.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének 2016. május 5-ei ülésére Iktatószám: 10-87/10/2016 Készítette: Kozma György hivatalvezető Szavazás módja: egyszerű

Részletesebben

A pénztárak közgyűléseivel kapcsolatos tartalmi és formai elvárások, a közgyűlések feldolgozása során szerzett tapasztalatok

A pénztárak közgyűléseivel kapcsolatos tartalmi és formai elvárások, a közgyűlések feldolgozása során szerzett tapasztalatok A pénztárak közgyűléseivel kapcsolatos tartalmi és formai elvárások, a közgyűlések feldolgozása során szerzett tapasztalatok Jogszabályi háttér: A pénztári közgyűlések előkészítését, lebonyolítását és

Részletesebben

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv mely felvételre került a Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaság (a továbbiakban: Társaság) (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

K I E G É S Z I T Ő M E L L É K L E T PÁPAI FÚVÓSOK EGYESÜLETE 2012. évi egyszerűsített éves beszámolójához A Pápai Fúvósok Egyesületét a Veszprém Megyei Bíróság 3286. számon jegyezte be, a végzés 2011.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési Részvénytársaság (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.; cégjegyzékszáma: 01-10-043872) 2005. május 17. napjának 10 órájára meghirdetett,

Részletesebben

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2 A HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szabályzat célja a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban: Egyesület)

Részletesebben

Az adózás digitalizációjának hatása a szakértői munkára. Dr. Kovács Ferenc igazságügyi adó- és járulékszakértő

Az adózás digitalizációjának hatása a szakértői munkára. Dr. Kovács Ferenc igazságügyi adó- és járulékszakértő Az adózás digitalizációjának hatása a szakértői munkára Dr. Kovács Ferenc igazságügyi adó- és járulékszakértő Mindannyian robotok leszünk?...vagy már azok vagyunk, csak nem tudunk róla? Szakértői munka

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata

Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata Hatályos: 2010. január 1- től I. FEJEZET A gazdálkodás általános elvei 1. A gazdálkodás célja biztosítani, hogy a Budapes( Kézilabda Szövetség (továbbiakban:

Részletesebben

I. Fejezet 1. Általános rendelkezések

I. Fejezet 1. Általános rendelkezések A Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat 4/2015. (I. 26.) SHNÖ határozata a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról A Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat (továbbiakban:

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2009. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2009.

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2016.08.23., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Makár Richárd: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Hajós Alfréd Általános Iskola Alapítvány Kiegészítő melléklet 2011.

Hajós Alfréd Általános Iskola Alapítvány Kiegészítő melléklet 2011. Adószám: 18715792-1-13 Bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Bírósági végzés: 4.13.PK.60.034/2007/4 Statisztikai számjel: Fordulónap: december 31. Beszámolási időszak: január 01- december 31. Gödöllő,

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen Kitöltési útmutató Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

BUK 15EB-02 ELEKTRONIKUS ŰRLAP

BUK 15EB-02 ELEKTRONIKUS ŰRLAP BUK 15EB-02 ELEKTRONIKUS ŰRLAP BUDAPESTI ÜGYVÉDI KAMARA 1998. évi XI. törvény 68. (8)-(10) Kizárólag elektronikus úton nyújtható be. a számviteli törvény szerinti beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között A helyi cigány kisebbség közösségi jogainak érvényesítése érdekében a Dunaföldvári

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés. A jövő elkezdődött

Elektronikus ügyintézés. A jövő elkezdődött Elektronikus ügyintézés A jövő elkezdődött Változások az elektronikus ügyintézésben SZÜF Portál Új jogszabályi környezet Rendelkezési Nyilvántartás, E-papír Új kommunikáci ós csatornák (KÜNY, Cégkapu)

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007.

Közhasznúsági jelentés 2007. Adószám: 18259089-1-43 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 12215. Közhasznúsági jelentés 2007. Fordulónap: 2007. december 31. Beszámolási időszak: 2007. január 01. - 2007. december 31.

Részletesebben

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - KÖZGYŰLÉS

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - KÖZGYŰLÉS LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - KÖZGYŰLÉS Időpont: 2014.05.26 17:00 Megismételt közgyűlés: 2014.05.26 17:30 Helyszín: Eötvös Lóránd általános iskola, étkező Lakatos úti 2. számú Lakásszövetkezet

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért Kormányzati szektorba sorolt, többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok vizsgálata és intézkedési terve az Állami Számvevőszék gyakorlata alapján Az ellenőrzés fókuszkérdései: - Az önkormányzat

Részletesebben

PIRK JÁNOS MÚZEUM Kulturális Szolgáltató Nonprofit Kft KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET január december 31.

PIRK JÁNOS MÚZEUM Kulturális Szolgáltató Nonprofit Kft KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET január december 31. PIRK JÁNOS MÚZEUM Kulturális Szolgáltató Nonprofit Kft KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014. január 1. 2014. december 31. időszakról Budapest, 2015. április 24. 1 A PIRK JÁNOS MÚZEUM Kulturális

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2006. 04. 07-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Helyszín: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban

Részletesebben

Meghívó. Tisztelt Tulajdonosok!

Meghívó. Tisztelt Tulajdonosok! Botfalvai Bt. Budapest Termál u. 2/B tel.:06-30-556-2229 vagy 06-30-373-8834 Fax.: 06-1-814-3340 Email: info@zugloikozoskepviselet.hu Web: www.zugloikozoskepviselet.hu vagy www.zugloitarsashazuzemeltetes.hu

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2012. ÁPRILIS 20-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2012.

Részletesebben

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ?

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ? MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ? 1. Ügyfélkapus regisztráció 2. ABEV-JAVA Általános Nyomtatványkitöltő Program 3. Regisztráció a hivatali címtárba 4. Elektronikus kérelem

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2007. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: Corinthia Aquincum Hotel (1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.) Közgyűlés

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 1061 Budapest, Paulay Ede u. 45. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 2003. évi közhasznú tevékenységéről Budapest, 2004. április

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018 TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018. JANUÁR 1-JÉTŐL ELEKTRONIKUSAN INDÍTHATÓ ÉS KÉRELMEKRŐL Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 2017.12.21.

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

Községi Önkormányzat Balatonberény

Községi Önkormányzat Balatonberény Községi Önkormányzat Balatonberény A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 92/A.. (3) bekezdése szerinti 2011. évi önkormányzati közzététele ESZKÖZÖK költségveté si 21. melléklet a 10./2012.(05.03

Részletesebben

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről Jászárokszállás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 5123 Jászárokszállás, Árpád tér 1. Tel.:57/531-050 Fax:57/531-053 e-mail: hivatal@jaszarokszallas.hu Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, csütörtök:

Részletesebben

2011. évi Közhasznúsági jelentése

2011. évi Közhasznúsági jelentése 1042 Budapest, Árpád út 44-46. 2011. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2012. március 10. Kusper Zsolt elnök A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Közhasznúsági jelentése a 2011-es esztendőről 1.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám 19171339-1-13 Bejegyző szervezet Pest Megyei Bíróság Pk.60038/1989 Regisztrációs szám TE34 Alkotó Gyermekműhely és Kulturális Iskolaegyesület 2000 Szentendre, Jókai utca 3. Közhasznúsági jelentés

Részletesebben

I./ Általános jellegű kiegészítések

I./ Általános jellegű kiegészítések Statisztikai számjel, vagy adószám Egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklet 1 8 9 3 9 8 1 5-9 4 9 9-5 2 9-1 9 egyéb szervezet Bejegyzési szám: Szervezet: Szigligeti Turisztikai Egyesület 6 4

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám: Bejegyző szerv: Regisztrációs szám: 19023638-1-43 Fővárosi Bíróság, 12.Pk. 62.594 Bárdos Lajos Zenei Hetek Kórus- és Ifjúságnevelési Alapítvány 1114 Budapest, Ulászló utca 15 2011 Fordulónap:

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

Válasz a Felügyelő Bizottság felé írt kérelemre

Válasz a Felügyelő Bizottság felé írt kérelemre Válasz a Felügyelő Bizottság felé írt kérelemre Pásztory Gábor által a Felügyelő Bizottság részére küldött kérelmet 2011.június 2-án megkaptuk. A kérelem pontjaiban foglaltakat Felügyelő Bizottság hatáskörébe

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. közgyűlési határozatai

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. közgyűlési határozatai Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság közgyűlési határozatai A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1097 Budapest, Ecseri út 14-16.)

Részletesebben

Civil változások 2012. Dr. Orosz Ágnes jogász-könyvelő MADÁSZSZ Regionális Fórum 2012. március 26.

Civil változások 2012. Dr. Orosz Ágnes jogász-könyvelő MADÁSZSZ Regionális Fórum 2012. március 26. Civil változások 2012 Dr. Orosz Ágnes jogász-könyvelő MADÁSZSZ Regionális Fórum 2012. március 26. 2011. évi CLXXV. Tv. fogalmak Közhasznúság fogalma: minden olyan tevékenység, amely közfeladat teljesítését

Részletesebben

Átalakuló civil világ. A 2012. évre vonatkozó, az új szabályok szerinti. beszámolót és közhasznúsági. mellékletet az elektronikus. bíróságnak.

Átalakuló civil világ. A 2012. évre vonatkozó, az új szabályok szerinti. beszámolót és közhasznúsági. mellékletet az elektronikus. bíróságnak. Átalakuló civil világ Tisztelt Ügyfelünk! Jelen hírlevelünkben, a civil szervezetek működési rendjének, a közhasznú jogállás megszerzés feltételeinek, a beszámolók elkészítésének és közzétételének módjának

Részletesebben

LEADER PÁLYÁZAT e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS

LEADER PÁLYÁZAT e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS LEADER PÁLYÁZAT 2011 - e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS 2011-09-19 A LEADER 2011-es pályázati körében pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, ügyfélkapun keresztül. Az

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18687350-2-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Regisztrációs szám: 4.Pk.60044 2600 Vác, Katona L. utca 17. 2009. Fordulónap: 2009. december 31. Beszámolási időszak: 2009. január 01. - 2009.

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

X-site.hu Kft. Kiegészítő melléklet

X-site.hu Kft. Kiegészítő melléklet Adószám:23688498-2-13 Cégjegyzék szám:13-09-171703 X-site.hu Kft. Kiegészítő melléklet Fordulónap: 2016. december 31. Beszámolási időszak: 2016.01.01-2016.12.31 Újlengyel, 2017.05.31. Tóth Balázs ügyvezető

Részletesebben

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK kivonat az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlésének jegyzőkönyvéből Hely: 1087 Budapest Könyves Kálmán krt. 48-52. Időpont: 2014. december 18 11 10 óra Az Igazgatótanács

Részletesebben

Az elektronikus ügyintézés lehetőség vagy kötelező?

Az elektronikus ügyintézés lehetőség vagy kötelező? Az elektronikus ügyintézés lehetőség vagy kötelező? Lehetőség természetes személy ügyfelek (E-ügyintézési tv. 15. (1) bekezdés, RNY lekérdezési kötelezettség) Kötelező elektronikus ügyintézés E-ügyintézési

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007.

Közhasznúsági jelentés 2007. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16Pk61156/ MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827 BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA utca F. 2007. Fordulónap: 2007. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006.

Közhasznúsági jelentés 2006. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16Pk61156/ MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827. BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA F. ÉPÜLET Közhasznúsági jelentés 2006. Fordulónap: 2006.

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám Cégjegyzékszáma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2013. 04. 19-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005.

Közhasznúsági jelentés 2005. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs 16. Pk. 61. 156/1999/4. szám: MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827. BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA F. ÉPÜLET Közhasznúsági jelentés 2005. Fordulónap:

Részletesebben

a 2012. évi A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához

a 2012. évi A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához a 2012. évi A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához Győr, 2013. április 25. ph. vállalkozás vezetője Jelen kiegészítő melléklet tartalmazza mindazon

Részletesebben

2012.01.01.-2012.12.31.

2012.01.01.-2012.12.31. Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány 1023 Budapest, Komjádi Béla utca 3. 3/18. A számviteli törvény szerinti civil szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2012.01.01.-2012.12.31. Budapest, 2013. május

Részletesebben

10 éve foglalkozom kis- és középvállalkozások tanácsadásával. Rendszeresen tartok előadást adóváltozásokról, az aktuális adójogszabályok

10 éve foglalkozom kis- és középvállalkozások tanácsadásával. Rendszeresen tartok előadást adóváltozásokról, az aktuális adójogszabályok Pénzügy Bemutatkozás Az OFA Kooperáció program pénzügyi szakértője vagyok. Végzettségemet tekintve gazdasági mérnök és mérlegképes könyvelő. Ezen kívül 2003-ban a BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán

Részletesebben