MÁOK Sm. Szervezete 7400 Kaposvár, Cseri major Utolsó frissítés: 2009-02-07 TÁVOKTATÁS. MS Excel táblába oszlop beszúrása



Hasonló dokumentumok
Trükkök, tippek 6 lépésben a névlistád nyomtatásához (Excel, felhasználóknak)

SEPA megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban

3. ALKALOM. Felsorolás Helyesírás ellenırzés Váltás kis és nagybető között Táblázat Ablak felosztása Formátummásoló FELSOROLÁS ÉS SZÁMOZÁS

MUNKAANYAG. Angyal Krisztián. Szövegszerkesztés. A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés

Infokommunikáció (PF10IK511L) kérdései

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához

ProAnt Felhasználói Útmutató


Vektorgrafikus rajzeszközök

Nappali képzés: Számítógéppel segített tervezés szerkesztésben közreműködött: Zobor Bence Kiegészítő- levelező képzés: Számítástechnika 2.

MENÜ ÚTMUTATÓ. E-Animations Zrt.

KELE3. Felhasználói kézikönyv

Táblázatkezelés látássérült felhasználók számára

A word első megnyitása

QGIS tanfolyam (ver.2.0)

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

7. Előadás. Makrók alkalmazása. Salamon Júlia. Előadás I. éves mérnök hallgatók számára

Tharanis összeköttetése ShopRenteres webáruházzal

MS Access Feladatgyűjtemény

Szövegszerkesztés Verzió: 0.051

Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa)


HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, november 08.


Szövegszerkesztés Microsoft Word XP. Megoldások

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása



WEBEC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV


TÖRZSVÁSÁRLÓK REGISZTRÁLÁSA ÉS ÁTVEZETÉSE (HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÜZLETEKNEK)

GroupWise 5.2 használói jegyzet



I. WEB GIT 2 használata. II. Keresés Modell szerint

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ





Spike Trade napló_1.1 használati útmutató

RLB-60 Kettős könyvvitel programmal

1. Csaló az Üveghegyen Olvassátok el Fésűs Éva: Csaló az üveghegyen című mesekönyvét!

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez

Az elektronikus napló

CMK_MS02 Hordó mérlegelõ és címkézõ program


Az Ön kézikönyve NOKIA

4. Gyakorlat ellenőrzött osztályozás

Számolótábla Általános ismeretek

1. oldal, összesen: 29 oldal

Office Gyakori kérdések



FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Mérleg moduljának használatához

Novell GroupWise levelező rendszer alapok Kiadványunk célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen használt Novell GroupWise (a továbbiakban GW)

felhasználói kézikönyv

SupOrt. talpfelvétel készítő program felhasználói leírás v3.1

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:




3. gyakorlat. 1/7. oldal file: T:\Gyak-ArchiCAD19\EpInf3_gyak_19_doc\Gyak3_Ar.doc Utolsó módosítás: :57:26

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) verzió. Kezelési leírás


Szövegszerkesztés Word XP-vel. Feladatgyűjtemény

1. S Z O F T V E R E N G E D É LY E Z É S I S Z E R ZŐDÉS


ICN 2005 ConferControl





A rendelet 1. számú melléklete- BEVÉTELEK. Normatív, kötött felhasználású támogatások




Első lépések... 3 Bejelentkezés... 3 Beállítások... 3



3. Gyakorlat ellenőrzés nélküli osztályozás

Újdonságok. Release 2


VELUX CAD VELUX ablaktervező rendszer AutoCAD-hez FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

Nógrádi PC Suli tanfolyami jegyzete! Kinyomtatni, másolni, sokszorosítani tilos! Kereskedelmi forgalomba nem hozható! TANFOLYAMI JEGYZET






HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ




NMS közösségi tér a hallgatói weben


Beállítások módosítása


2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:


Átírás:

1 / 17 T A R T A L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K... 1 1. BEVEZETÉS... 2 2. MÁSOLAT KÉSZÍTÉSE ÉS MENTÉSE AZ MS EXCEL TÁBLÁRÓL... 2 2.1 MS EXCEL TÁBLÁT EBOLTÁS 2009 MEGNYITÁSA... 2 2.2 MÁSOLAT KÉSZÍTÉSE ÉS MENTÉSE PRÓBA NÉVEN... 3 3. OSZLOP BESZÚRÁSA... 5 3.1 A PRÓBA TÁBLA MEGNYITÁSA... 5 3.2 OSZLOP KIJELÖLÉSE... 6 3.3 OSZLOP BESZÚRÁSA... 7 3.4 AZ OSZLOP SZÉLESSÉGÉNEK A BEÁLLÍTÁSA... 9 4. A HÍVÓNÉV BEÍRÁSA... 10 4.1 CELLA FORMÁZÁSA... 10 4.2 A CELLÁBAN OLVASHATÓ SZÖVEG IRÁNYA... 11 4.3 SZÖVEG BEÍRÁSA A CELLÁBA... 13 4.4 A SZEGÉLY RAJZOLÁSA... 14 5. TÁBLA MENTÉSE... 17

2 / 17 1. Bevezetés Többen jeleztétek, hogy szeretnétek bővíteni az eboltási nyilvántartást az ebek Hívónevével. Az alábbiakban, néhány pontban megpróbálom leírni, hogy ezt miként tudjátok végrehajtani. Ez az anyag azoknak készült, akik még nem rendelkeznek olyan ismeretekkel, hogy biztonságosan tudják szerkeszteni a táblázataikat. Természetesen, akinek az alábbiakban leírtak végrehajtása nem sikerült azoknak mellékelten elküldöm a bővített táblázatot is, de talán annyit megér, hogy magatok is megpróbáljátok. 2. Másolat készítése és mentése az MS Excel tábláról 2.1 MS Excel táblát Eboltás 2009 megnyitása Nyissátok meg az Eboltás-2009 elnevezésű Excel fájlt.

3 / 17 2.2 Másolat készítése és mentése PRÓBA néven A megnyitott füzetlapot mentsétek el PRÓBA néven. Ennek a menete a következő Jelöljétek ki a Fájl fület majd a felugró ablakban a Mentés másként sort

4 / 17 A felugró ablakban válasszátok ki azt a helyet, ahova menteni szeretnétek a táblázatot. Írjátok be a PRÓBA szöveget a Fájlnév: ablakba A kurzorral nyomjátok meg a Mentés gombot.

5 / 17 3. Oszlop beszúrása 3.1 A PRÓBA tábla megnyitása A PRÓBA táblát keressétek azon a helyen, ahova az előbb elmentettétek. Nyissátok meg.

6 / 17 3.2 Oszlop kijelölése Jelöljétek ki azt az oszlopot, amelyik elé be szeretnétek szúrni a Hívónév rögzítésére alkalmas oszlopot. A kurzort vigyétek a tábla fejlécéhez (felső betűket tartalmazó sora) ekkor egy fekete lefelé mutató nyíl jelenik meg majd válasszátok ki azt az oszlopot, amelyik elé be szeretnétek szúrni az új oszlopot (jelenesetben a W ) és BAL egérgombbal kattintsatok rá. Ezzel kijelöltétek az oszlopot.

7 / 17 3.3 Oszlop beszúrása A kurzort vigyétek a kijelölt oszlop belsejébe és kattintsatok rá a JOBB egérgombbal. Ekkor megjelenik egy ablak, amelyiken válasszátok ki a Beszúrás sort. Erre a BAL egérgombbal kattintsatok rá.

8 / 17 Megjelenik az új beszúrt oszlop.

9 / 17 3.4 Az oszlop szélességének a beállítása A fejlécnél a kurzort vigyétek az új oszlop jobb oldali széléhez. Ekkor egy középen függőleges vonallal elválasztott kétirányú nyíl jelenik meg. A BAL egérgombot nyomjátok le és tartsátok nyomva. - ekkor egy felugró ablakban megjelenik az adott oszlop szélességére vonatkozó értékek - majd így próbáljátok meg elmozgatni az egeret jobb oldali irányba. A kívánt értéknél engedjétek fel a nyomva tartott BAL egérgombot. Ez az érték természetesen bármikor változtatható.

10 / 17 4. A Hívónév beírása 4.1 Cella formázása A kurzort vigyétek az Oszlop 1 szöveget tartalmazó cellába, majd BAL egérgombbal kattintsatok rá. Ezzel kijelöltétek azt a cellát, amelyiket szeretnétek formázni. Ezt követően a JOBB egérgombbal kattintsatok rá. Ekkor megjelenik egy ablak. Itt a kurzor segítségével válasszátok ki a Cellaformázás sort, és kattintsatok rá BAL egérgombbal.

11 / 17 4.2 A cellában olvasható szöveg iránya A felugró újabb ablakban válasszátok ki az Igazítás fület. A felugró ablakban található a szöveg Elforgatás -át szabályozó rész.

12 / 17 Itt lehet beállítani a szöveg irányát, vagy a félkör alakú skálán, vagy pedig az alatta lévő kis ablakban a forgatási szög számának beírásával.

13 / 17 4.3 Szöveg beírása a cellába A forgatás elvégzését követően a kijelölt cellába beírható a Hívónév szöveg. Ez történhet közvetlen a cellába írással, vagy pedig a cella tartalmát mutató információs sávba történő beírással.

14 / 17 4.4 A szegély rajzolása A kurzor segítségével jelöljétek ki azt a két cellát, amelyik közé be szeretnétek húzni az elválasztó vonalat. Cellák kijelölése. Kattintsatok az egyik cellára a BAL egérgombbal, (ekkor egy üres kereszt jelenik meg) majd a BAL gombot nyomva tartva húzzátok át a kurzort a mellette lévő cellába.

15 / 17 JOBB egérgombbal kattintsatok a kijelölt területre. Ekkor megint a felugró ablakból válasszátok ki a Cellaformázás sort.

16 / 17 A felugró ablakban válasszátok ki a Szegély fület, majd ezen belül a Vonal ablakban válasszátok ki a vonal stílusát.

17 / 17 A stílus kiválasztását követően jelöljétek meg az a helyet (jelen esetben a függőleges középső vonal) amelyikre szeretnétek, hogy megjelenjen a vonal. A rákattintást követően megjelenik. Ha elfogadjátok akkor az OK gomb megnyomásával megjelenik a két cella között a vonal. Ezzel elkészült a Hívónév rögzítésére alkalmas oszlop. 5. Tábla mentése Az ily módon létrehozott táblát mentsétek el. Gyakorlásképpen többször próbáljátok meg a fent leírtakat elvégezni, majd ezt követően az éles táblát is át tudjátok alakítani. Siófok, 2009. február 7. Dr. Mekis Gábor