UNIVERZÁLIS(AGV4000)KÉRDÉSEK-VÁLASZOK Univerzális OBD2 illesztővel lehet km órát állítani? Egyik programm sem ismeri fel az OBD2 készüléket,miért?



Hasonló dokumentumok
OKI B430 telepítési útmutató

EverLinkBusSetup. Beléptető, munkaidő nyilvántartó és parkoló rendszer konfiguráló program felhasználói leírása rendszergazdák részére

Bemutatás. Elrendezés. Leírás. Műszaki adatok. Funkciók

GM-900 GSM/GPRS modem. Alkalmazási útmutató

INFORAD K3 GPS-es rendszerű, sebességmérő kamerákat előre jelző készülék

Kezelési útmutató. Eaton ENV1000L/H, Eaton ENV1400H, Eaton ENV2000H.

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev

MC3 motorvezérlő nagy távcsőmechanikákhoz

SYS700-R ROUTER modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

Speciális HP dokkolóegység Kézikönyv


Ethernet - soros vonali eszköz illesztő felhasználói leírás, és használati útmutató

Szerelési és kezelési útmutató




BT-R800 Használati utasítás BT-R800 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió:


GT64 GSM/GPRS modem. Alkalmazási útmutató

Minivel kompatibilis eszközök listája...2. Tájékoztató a Mini pénztárgép és PC csatlakoztatás használatához...5



SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

Antenna forgató elektronikus vezérlése visszajelzéssel




A TANTÁRGY ADATLAPJA

CPWET: MÉRLEGMŰSZER FEJLETT IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ, IP68 ROZSDAMENTES ACÉL HÁZ

IDAXA-PiroSTOP JFE RS485 intelligens repeater 2004/0177/0113 Terméklap

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató

A számítóőép Őelépítése Beviteli eőyséőek: eőerek és csatlakoztatásuk

Műszaki leírás. SoliDBank601-AN-C4 SoliDBank601-E-AN-C4 hangrögzítő berendezés. ML_BE_SB601-AN 4. kiadás. doc. rev.: 1159


S7021 ADATGYŰJTŐ. 2-csatornás adatgyűjtő számláló és bináris bemenettel. Kezelési leírás




Enigma IP2. Távfelügyeleti Vevő







UEP 01/1. Unicontact Embedded PSTN modem. Kezelési és karbantartási útmutató. Dok. No. UEP M 2007/08



INFORMÁCIÓS- ÉS VEZÉRLŐSZOFTVER A SZÁMÍTÓGÉP-KOMPATIBILIS FUNKCIÓVAL BÍRÓ VÉRNYOMÁSMÉRŐKHÖZ









TELL AMR-08. Távfelügyeleti Vevő





ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő



TI TMDSEVM6472 rövid bemutatása


NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS





Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü




1. BEVEZETÉS A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5


Bus csatlakozások DDL linkstruktúra DDL-X-Tool. Katalógus füzetek






Symbol PPT 8800 sorozat Felhasználói kézikönyv

Külső eszközök Felhasználói útmutató

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS


TELL DR Távfelügyeleti Vevő. Telepítői Kézikönyv

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez

Volvo 7000 típusú autóbuszokhoz utastájékoztató táblák beszerzése


Útmutató a hardver és a szoftver használatához

kezelési útmutató PC1-s88 interfész digitools.hu

Átírás:

UNIVERZÁLIS(AGV4000)KÉRDÉSEK-VÁLASZOK Univerzális OBD2 illesztővel lehet km órát állítani? Egyik programm sem ismeri fel az OBD2 készüléket,miért? Az OBD2 oldalon NEM,mert ezt az OBD2 nem támogatja. A KK/L ( Vag-Com VWtool stb... ) oldalon(nyomógomb benyomva,a LED világít ) igen,de ennek feltétele természetesen,hogy legyon olyan szoftver hozzá,ami csak sima ISO illesztőt igényel és egyéb hardverkulcsot nem. Olvassa el a telepítési útmutatót és kövesse a leírtakat.ha az eszközkezelőben hiba nélkül megjelent az eszköz,akkor bróbálja a következőket: - csatlakoztassa először az USB csatlakozót a számítógéphez, - csatlakoztassa a készüléket az autóhoz, - kapcsolj be a gyújtást az autón, - indítsa el a szoftvert, - a szoftveren belül állítsa be a használt COM portot.egyes szoftvereknél a használt chip típusát is be kell állítani,ha illyennel találkozik,akkor az ELM chipet kell kiválasztani. Ha így sem megy húzza ki az USB-t,majd csatlakoztassa újból. Ha több sikertelen próbálkozás volt,akkor próbáljon ki egy másik szoftvert,vagy az adott szoftver egy korábbi ill. újabb verzióját! Chiptuninghoz használható-e a készülék? Nem,de némely OBD2 szoftverrel pl.digimoto,proscan alkalmas az OBD2-es autókon a teljesítmény és gyorsulás mérésére. OBD2 csatlakozó van az autómban,de mégsem tudom használni a készüléket. Egyes autógyárak hamarabb bevezették a szabvány OBD2 csatlakozó használatát,de a szabvány 16 pólusú csatlakozó megléte még nem jelenti,hogy az autó ismeri az OBD2 szabványt. BUS INIT...ERROR! üzenettel megáll az OBDMaster program. A diagnosztizálni kívánt autótípus nem rendelkezik OBD2 diagnosztikával Miket tud diagnosztizálni a motorvezérlésen? A zöldkártyához szükséges adatokat (emisszióval összefüggő részek),ill.egyéb a szabvány által előírt értékeket. Milyen egységek diagnosztizálhatók az Univerzális OBD2 illesztővel?

Minden olyan vezérlés,melyet az autógyártó elérhetővé tesz az OBD2 oldal számára.a szabvány csak a motorvezérlést írja elő,természetesen a KK/L ISO oldalon egyéb vezérlők is lekérdezhetők ( pl.:vag-com ). Honnan tudhatom,hogy az adott autótípus OBD2 rendszerrel rendelkezik-e? Az OBD Információk menüben olvasható az OBD2 szabványról tájékoztató. A 2005-től készült autók mindegyike kell,hogy rendelkezzen OBD2 elérhetőséggel. A régebbi típusok felöl egyéb OBD2 -vel foglalkozó oldalakon, ill. az autó forgalmazójától kérhető pontos információ. Az OBD2 szoftverek beállításainál nem találom az autótípusokat. Nincs szükség a típus beállítására,mert az OBD2 egy előírt szabványt használ DigiMoto,Proscan,Scantool,ObdMaster programok milyen autótípusokhoz használhatók? Ezek mind kezelik az OBD2 szabványt,tehát típustól függetlenül az összes OBD2 típust kezelni tudják Szeretnék egy OBD2-es olvasót,de a VAGCOM-ot is szeretném használni,meg kell vennem mindkettőt? Nem,az Univerzális OBD2 illesztők mindegyike rendelkezik egy OBD1 ISO oldallal is,így használható a VAG-COM,VWTool stb. programokhoz is. Az illesztő kezeli az ISO szabványt,akkor használható az öregebb típusokhoz is pl.: FIAT 1994? Az interfész egy szabvány OBD2-es olvasó.az OBD2 előírásairól az OBD ismertetőben olvashat tájékoztatót.obd2 oldalon ezek a típusok nem diagnosztizálhatók,csak a KK/L ISO oldalon pl.:a VAG COM-hoz.

VAG-COM KÉRDÉSEK-VÁLASZOK A számítógépemen nics soros (COM) port,de mindenképpen a soros illesztőt szeretném megvásárolni. Az illesztő működik USB-COM átalakítóval,de egyes diagnosztikai szofverek nem működnek tökéletesen USB-Rs232 átalakítóval.ajánlott átalakítók azok a típusok,melyben az FTDi konverter chip található,ill. PCMCIA - RS232 átalakító kártyák. Honnan tudom,hogy az én autómhoz is jó-e az interfész? Ha az autó rendelkezik diagnosztikai csatlakozóval,akkor igen.régebbi típusoknál ez egy 2x2-es csatlakozó aljzat (barna/fekete-fehér színű).ez a csatlakozópár vagy az utastérben a biztosíték táblán,a középkonzol körül,vagy valamelyik vakkapcsoló alatt,ill.a motortérben a biztosítéktáblában,vagy egyéb helyeken helyezik el.az újabb típusoknál a szabvány 16 pólusú csatlakozót kell keresnünk,ez minden esetben az utastéren belül van,az üllésből elérhető helyen Milyen évjárat és típusokat kezel a VAG (Audi,VW,Skoda,Seat,Ford Galaxy )csoporton belül? Kb. az 1991-es évjárattól kezeli a csoport összes típusát ( a Skodáknál csak a VAG család részeként készült típusokat ) egésszen az újabb típusokig.a legújabb típusokhoz ( kb.2005-től),melyek már CAN-BUS rendszeren keresztül kommunikálnak,nem használható.pl.: GolfV,VW Touran,VW Tuareg. Digimoto,Proscan,OBDMaster,Scantool programokhoz használható az interfész? Nem,ezek a programok előre programozott ELM ic-t igényelnek.(ill. ELM kompatibilis ic-ket,mint pl. az Univerzális illesztők). Chiptuninghoz használható a KK/L illesztő? Igen,de csak olyan programhoz használható,melyek nem igényelnek hardverkulcsot.ilyen pl.: a CARTUNE nevű szoftver BMW-hez (egyéb típusok fejlesztés alatt).a programról a digitális km óra állító Tachopro V2.0 készülék ismertetőjénél olvasható.

OPEL diagnosztikához is hasznlható a készülék? Igen,a készülékek közül a KK/L COM Profi működik az OPEL TECH2 for Windows nevű programmal.az USB-s verziókkal nem biztos,hogy működik. Tudok más típusokat is diagnosztizálni,mint a VAG csoport (Audi,Volkswagen,Skoda,Seat)? Igen,minden ISO protokollt használó típusokhoz használható ( európai autók álltalában ISO szabványt használnak ).Használható pl.: ALFA, FIAT, OPEL, VOLVO stb.a használhatóság egyéb feltétele természetesen a típushoz használható szoftver. Működik az illesztő a VAG COM -on kívül egyéb programokkal is? Igen,működik minden ISO rotokollt használó programmal,melynek nincs egyéb hardver igénye (nem hardverkulcsos programok)pl.: VAG-COM,VWTool,Diagra,VOLVO FCR,OPEL Tech2 for windows ( COM profi illesztő ),Cartune,Fiat M1.5.5,Opel Dashboard Tool stb. A VAG-COM nem ismeri fel az USB -s illesztőt. Az USB-s illesztők egy virtuális soros portot hoznak létre.a Vagcom-on belül az Opciókban ezt a soros (COM) portot kell beállítani,nem az USB-t. A VAG-COM Teszt nem ismeri fel az illesztőt,miért? Ha a VAG-COM -> Opciók -> Test beállításnál a program nem ismeri fel az illesztőt,nézzük meg a Port beállításokat (helyezzük át a készüléket egy másik soros portba).usb-s illesztőnél az eszközkezelőben ellenőrizzük le,hogy a COM és LPT portok között megjelent-e az eszköz,mit USB-Serial adapter( COM X ).Ha nem,vagy sárga jelzés látható a készülék mellett,telepítsük újból az USB drivert.

ECU FLASHER KÉRDÉSEK-VÁLASZOK Lehet a készüléket egyéb programokhoz használni pl.: Vag-Com, VWTool,DigiMoto? Nem,a készülék csak a hozzá adott programmal működik,egyéb programokhoz nem használható! Lehet diagnosztikát végezni az ECUFlasher chiptuning interfésszel? Nem,a készülék nem alkalmas diagosztika elvégzésére. A készülék CSAK a hozzá kapott kiolvasó-író szoftverrel használható.