kakaóbabtól a csokoládéig be lgi u m ba n

Hasonló dokumentumok
desszertek Karácsonyi Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés

Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából

TERVEZET Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás

Cukrász Cukrász Pék-cukrász Pék-cukrász

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l

Világimanap Kamerun Receptek

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára

MUNKAANYAG. Sziklainé Farkas Bernadett. Felvert tészták I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip

Nyár tele élményekkel!

MUNKAANYAG. Papné Szabó Ibolya. Tészták készítése egyéb egyéb tésztakészítési eljárásokkal: keverés, gyúrás, felverés. A követelménymodul megnevezése:

Édesipari technológia előadás

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól


Az ősz ízei szeptember 7. október 4. ( hetek)

160 Mézes Édesség. Alma mézkéregben. Almás mézes süti. Almás sütemény a reggeli kávéhoz. Mézes Édességek 1.

M Álló mixer. Használati útmutató.

Pék-cukrász Pék-cukrász

2012. május 3. - Receptek

Mini Torta Gyűjtemény

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret


LXIV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM február 21. A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M. 1. S z á m T á r g y O l d a l.

Menü kcal. 3. Hét

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT

Mézeskalács házikó Hozzávalók A tésztához 40 dkg méz 23,5 dkg nádcukor 23,5 dkg olvasztott vaj 0,5 dkg szódabikarbóna 2 evőkanál víz 1 kg liszt 2

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, december

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad.

GESZTENYELISZT KÓKUSZLISZT

Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

mirelit 550,- 157,- 699,- 199,- Miklósi sajttal töltött pulykamedál Fine Food gesztenyepüré 250 g/db 75% gesztenyetartalommal 1 db: 1 db: 1 kg: 796,-

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták


A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III.28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.


FELHASZNÁLÁSI ÖTLETEK



Használati utasítás YM400E


Cukrász Cukrász Pék-cukrász Pék-cukrász

Ö



Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól


* Szemes kávé / Koffeinmentes kávé. * Szemes kávé / Koffeinmentes kávé. * Szemes kávé / Koffeinmentes kávé HAL ZELLER TEJ MUSTÁR

h-artdirectors Koktélok csapvízbôl Újrahasznosított papír használatával is védjük vizeinket.


Termékösszetevők listája

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK




SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY

DUOSO modell: BG-F-2313

Receptjeink Bloggereink Cikkek Könyvajánló

ü ő Á Á ü ő Ö Á Á Á Á ü Á Á ő ő Á Á Á Ó Á Á Á Á Á Á Á ü ő Á Á Ö ü ü ő ő ü ü Á

Receptkönyv Gőzölős sütő

KMX series. instructions

Gasztronómiai lexikon

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám január

Módszertani füzet. Anyákra fókuszáló baba-mama klubok indításához. Szép-Magyar Ágnes

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Assistent robotgépek


Tejtermékek szabályozása

Professzionális tepsi

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek

Kétkomponensű szilikon öntés

FM GROUP Értékesítési segédlet szeptember



Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü


Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait.

Menü kcal. 4. Hét



A Drótpostagalamb recepttára 394. könyv






Átírás:

kakaóbabtól a csokoládéig be lgi u m ba n FRISS TAVASZI receptekkel finest belgian chocolate

1911. Wieze (Belgium). Octaaf Callebaut a nagypapájától örökölte a különleges ízek iránti szeretetét, mellyel sok követőre tett szert szülőfalujában és azon túl is. Kezdetben Octaaf tovább vitte a családi sörfőzdét, de eközben új lehetőségek kavarogtak a fejében. Az édességek iránti szenvedélye vezette el Párizsba, ahol teljes mértékben elsajátította a csokoládégyártás rejtelmeit. IDŐ Amikor visszatért, reggeltől estig dolgozott a sörfőzde melletti kis műhelyében. Több hónapnyi tesztelés és finomítás után végül csoda történt konsírozó gépében és megszületett az első Finest Belgian Chocolate receptúra. Ma, több mint 100 évvel később, minden egyes Callebaut recept ugyanazzal az odafigyeléssel és szenvedéllyel készül, mint a kezdetekkor.

Growing great chocolate, együttműködésben a farmerekkel. A kiváló csokoládé megköveteli a kiváló kakaóbabokat, melyek minősége nagyban függ az afrikai farmerek hozzáállásától és sikerességétől. Ezért a Callebaut cég nagy lépést tett a csokoládégyártás területén azzal, hogy az összes Finest Belgian Chocolate terméket a Growing Great Chocolate program keretein belül gyártja. A program támogatást és oktatást nyújt a helyi gazdáknak a legjobb minőségű kakaóbabok fenntartható módon való termesztéséhez és segíti az életminőség javítását.

szigorú szelektálási eljárás, a beanology művészete. Hogyan lehetséges az, hogy az ikonikus Callebaut íz alig változott az évtizedek során? Ez nagy mértékben köszönhető a kakaóbabok válogatásának, melyet kakaóbab szakértőnk (Beanologist) végez. Aprólékosan végigkóstolja és dokumentálja a világ minden pontjáról érkező kakaóbabokat. Ezek együtt biztosítják kakaó könyvtárunkat, amely inspirálja keverő mesterünket (Master Blender).

házon belül házasítjuk a kakaóbabokat, így adva testet és lelket a csokoládénak. A Beanologist választékából kiindulva, a Master Blender nyugat-afrikai kakaóbabokat használ, hogy kialakítsa a testességét az összes Finest Belgian Chocolate receptúrának. A házasítást ezután dél-afrikai és ázsiai kakaóbabokkal gazdagítja, hogy gyümölcsösséget, savasságot és jellegzetes ízeket adjon a csokoládénak.

egészben pörköljük a babokat hogy a teljes ízvilág kibontakozhasson. A kakaóbab teljes ízét érezheti csokoládénkban, mert mi azon kevés csokoládé készítők egyike vagyunk, akik a kakaóbabokat a mai napig egészben, saját természetes héjukban pörkölik. Eme tradicionális pörkölési technika felébreszti a kakaóbabban rejlő kiváló ízeket és aromákat, valamint megőrzi őket, hogy azok a csokoládéban szabaduljanak fel és ne vesszenek el előtte.

többlépcsős őrlés, hogy megalkossuk a legsötétebb és legfinomabb kakaómasszákat. Mi sohasem elégszünk meg az elfogadhatóval, ezért a pörkölt kakaóbabokat többszörös aprításnak vetjük alá. Az első fázisban a kakaóbab töretet masszává őröljük, aztán többszörösen átőröljük, hogy a lehető legjobb finomságot érjük el. Az eredmény egy karakteres, sötét kakaómassza, mely az Ön csokoládéjának a szívét és a lelkét adja. Ellenállhatatlan íze sokáig érződik a csokoládéban és megalkotja azt a csodálatos ízvilágot, mely után fogyasztói vágyakoznak.

Finom, finomabb, legfinomabb. mindez az ön Csokoládéjáért. Ahhoz, hogy kialakítsuk azt a különlegesen kerek, selymes érzést a csokoládénkban, addig kell préselnünk és őrölnünk az alapanyagokat, amíg minden egyes részecske kisebb nem lesz, mint az ízlelőbimbóink közti távolság. Ez a fajta tökéletes finomság a csokoládé teljes ízével ellenállhatatlan érzést vált ki a szánkban, ahelyett hogy külön-külön éreznénk az alkotóelemeket.

Itt az idő, hogy feltárjuk a konsírozás rejtelmeit. A konsírozás a harmónia művészete. A konsírozó mester (Master Concher) órákon keresztül gyúrja a csokoládét, hogy teljesen beérjen annak ízvilága. Mindezt pontosan annyi idő alatt, ami alatt a csokoládé íze egyensúlyba kerül: elég hosszan, hogy kialakítsa annak telt ízét, és elég röviden ahhoz, hogy megőrizze friss savasságát. A végeredmény a világhírű Callebaut íz, a kakaó testességének és kiváló ízeinek tökéletes egyensúlyával.

PRÉMIUM CSOMAGOLÁSBA TÖLTVE AZ ÖN CALLEBAUT CSOKOLÁDÉJA KÉSZEN ÁLL EGY ÚJ CSOKOLÁDÉ KREÁCIÓRa... VAN NÉHÁNY ÖTLETÜNK AZ ÖN SZÁMÁRA A KÖVETKEZŐ OLDALAKON

PISZTÁCIA MOUSSE MEGGY ZSELÉVEL ÉS ARRIBA KRÉMMEL ÖSSZEÁLLÍTÁS Töltsük a meggy zselét egy műanyag csőformába, fagyasszuk ki, majd vegyük ki a formából. Töltsük meg a szilikon formát 3/4-ig pisztácia mousse-szal, helyezzük bele a meggy zselét. Befejezzük pisztácia mousse-szal, és lezárjuk a pisztáciás piskótával, majd fagyasztjuk. Utána vegyük ki a formából. Fújjuk le spray-vel, 70% W2 fehércsokoládé, 30% Mycryo és egy zöld PowerFlower virág felhasználásával. Befejezésképpen felhabosított Arriba krémet használunk igény szerint PISZTÁCIA PISKÓTA HOZZÁVALÓK 155 g mandulaliszt 139 g porcukor 16 g invertcukor szirup 23 g burgonya keményítő 126 g tojásfehérje 108 g Callebaut 100%-os pisztácia paszta NPO-PI1-T62 58 g vaj 82% 108 g tojásfehérje 65 g kristálycukor ELKÉSZÍTÉS Az első hét alapanyagot keverjük össze egy robotgépben. A tojásfehérjét (108 g) verjük fel a cukorral. Óvatosan keverjük hozzá a korábban elkészített mixhez. 60 x 40-es pléhen elkenjük. 190 C-os sütőben sütjük 10 percen keresztül. MEGGY ZSELÉ HOZZÁVALÓK 568 g Capfruit meggy püré 64 g invertcukor szirup 10 g zselatinpor 55 g víz ELKÉSZÍTÉS Melegítsük fel a pürét 40 C-ra, olvasszuk fel benne a zselatint és a cukrot, melegítsük forrásig, majd töltsük az előre elkészített csőformába és fagyasszuk. PISZTÁCIA mousse HOZZÁVALÓK 183 g víz 183 g Callebaut 100%-os pisztácia paszta NPO-PI1-T62 92 g tojásfehérje 174 g porcukor 6 g zselatinpor 321 g tejszín ELKÉSZÍTÉS Keverjük el a zselatinport 35 g vízzel. Forraljuk fel a vizet, és olvasszuk fel benne a pisztácia pasztát. Melegítsük fel a cukrot és a tojásfehérjét 50 C-ra, majd verjük habbá. Óvatosan keverjük össze a két elegyet. Adjuk hozzá a megolvasztott zselatint, végül keverjük bele a felvert tejszínt. Azonnal használjuk fel töltésre. Arriba CSOKOLÁDÉ KRÉM HOZZÁVALÓK 191 g víz 19 g glükóz szirup 60 DE 19 g invertcukor szirup 23 g sovány tejpor 4 g zselatinpor 296 g Callebaut Arriba Single Origin tejcsokoládé CHM-Q415AR 428 g tejszín 35% ELKÉSZÍTÉS Keverjük el a zselatinport 20 g vízzel. Forraljuk össze az első négy alapanyagot, keverjük homogénre. Öntsük ezt a mixet a tejcsokoládéra és a zselatinra, majd egy kézi mixerrel keverjük el. Hozzákeverjük a félig felvert tejszínt, majd hűtjük, végül robotgép segítségével kihabosítjuk.

MANDULA DACQUOISE FEHÉR CSOKOLÁDÉS JOGHURT KRÉMMEL ÖSSZEÁLLÍTÁS A mandula dacquoise-t töltsük tartlet formákba (8 cm átmérő) és süssük meg. Vegyük ki a formából, majd hűtsük. Felépítjük a korábban elkészített daquoise-t lime crémeux-vel és joghurt krémmel. Dekoráljuk mangó gömbökkel és szórjuk meg kandírozott lime héjjal. MANDULA dacquoise HOZZÁVALÓK 274 g mandulaliszt 274 g porcukor 344 g tojásfehérje 108 g kristálycukor ELKÉSZÍTÉS Felverjük a tojásfehérjét a cukorral. Keverjük össze a mandulalisztet és a porcukrot. Óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét és töltsük tartlet formába. 180 C-on kb. 18 percig sütjük. Lime és Brazil csokoládé krém HOZZÁVALÓK 146 g víz 9 g lime héj 53 g invertcukor szirup 27 g sovány tejpor 3 g zselatinpor 179 g Callebaut Brazil Origin étcsokoládé CHD-Q68BRA 365 g tejszín 35% ELKÉSZÍTÉS Keverjük össze a zselatinport 17 g vízzel és tegyük félre. Melegítsük fel az első négy alapanyagot együtt forrásig. Öntsük a csokoládéra és a zselatinra egy keverőgépben. Adjuk hozzá a folyékony tejszínt majd pihentessük egy éjszakán át, mielőtt habbá vernénk. FEHÉR CSOKOLÁDÉS JOGHURTKRÉM HOZZÁVALÓK 464 g tejszín 35% 155 g víz 23 g sovány tejpor 23 g zselatin 2 g Xanthan gumi (Xantana) 23 g jogurtpor (Sosa) 310 g Callebaut Finest Belgian Chocolate Velvet fehér csokoládé CHW-R2241NV ELKÉSZÍTÉS Forraljuk fel a tejszínt, a vizet, a tejport, a xanthán gumit és a joghurtport. Keverjük el csomómentesre. Öntsük rá a csokoládéra, homogenizáljuk egy robotgéppel, majd hagyjuk pihenni egy éjszakát a hűtőben. 12 óra után habbá verhető.

TONKABABOS, KÖRTÉS TORTA KEKSZDARABOKKAL, CREME DELL ARTIGIANO MÁZBAN ÖSSZEÁLLÍTÁS A Creme dell Artigiano-t megolvasztjuk és egy 6 cm átmérőjű szilikon formába töltjük, fagyasztjuk. Töltsünk egy réteget a márványos tortaalapból a tartlet gyűrűbe, majd tegyünk a kifagyasztott Creme dell Artigiano-ból egy darabot a tésztarétegbe. Rétegezzük körtekockákkal és ropogós kekszdarabokkal, majd töltsük telibe a tartlet gyűrűt a tortaalappal, hűtsük. Süssük 170 C-on kb. 20-25 percig. Díszítsük tetszés szerint. ROPOGÓS KEKSZ KAKAÓBAB TÖRETTEL HOZZÁVALÓK 186 g kakaóbab töret 373 g kristálycukor 373 g liszt 2 db vaníliarúd magja 373 g vaj 82% 186 g mogyoróliszt 6 g só ELKÉSZÍTÉS A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk az alapanyagokat, majd mixer segítségével elkeverjük. Két sütőpapír között kb. 3mm vastagra nyújtjuk. 160 C-on süssük kb. 20-25 percig. MÁRVÁNYOS TORTA HOZZÁVALÓK 519 g egész tojás 374 g kristálycukor 42 g invertcukor szirup 12 g tonkabab 2 g só 312 g tejszín 40% 519 g liszt 12 g sütőpor 208 g vaj 82% ELKÉSZÍTÉS Verjük fel az első öt alapanyagot. Adjuk hozzá a tejszínt és szitáljuk bele a szárazanyagokat. Befejezésként keverjük hozzá a kihűtött olvasztott vajat.

finest belgian chocolate