e-apeh_p_(6.5.14)_4.1 Nyomtatva :

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "e-apeh_p_(6.5.14)_4.1 Nyomtatva : 2008.05.12 12.18.18"

Átírás

1 Tisztelt Adózó! Kérjük jelölje meg, hogy a 0753-as bevallását "magánszemélyként" vagy egyéni vállalkozóként és/vagy mezőgazdasági őstermelőként nyújtja be. a) magánszemélyként nyújtom be a bevallásom X b) egyéni vállalkozásból származó jövedelmemről is számot adok (Szja tv pont) c) mezőgazdasági őstermelői tevékenységből származó jövedelmemről is számot adok (Szja tv pont) 1.) Jelölje X-szel, hogy az önálló tevékenységből származó jövedelme megállapításánál mely költség elszámolási módot kívánja alkalmazni: - a tételes költségelszámolást választom - 10 %-os költséghányad szerinti elszámolást választom 2.) Jelölje X-szel, hogy milyen számítási módot választ a mezőgazdasági őstermelésből származó jövedelme megállapításához: - a tételes költségelszámolást - 10 %-os vélelmezett költséghányad szerinti elszámolást - átalányadózást 3.) Jelölje X-szel, ha kistermelői költségátalányt akar elszámolni! 4.) Egyéni vállalkozás esetén a jövedelemszámítás módszere a évre: - Vállalkozói jövedelem - Átalányadózás 5.) Jelölje X-szel, ha a 4/1997. (I.22) Kormányrendelet szerinti kiskereskedelmi tevékenységet folytat, és egyéni vállalkozói átalányadózás szerint számolja el jövedelmét: 6.) Jelölje X-szel, ha Ön egyéni vállalkozását évben megszüntette: (Ebben az esetben a már benyújtott 0771-es bevallásának "Az egyéni vállalkozásból származó jövedelem, veszteség kiszámítása"című mellékletein bevallott összegeket kell szerepeltetni a 0753-as bevallás 10. sorában, illetőleg a lap 179. vagy 180. sorában, a piros szöveggel jelölt rovatokban) FIGYELEM! A bevallás aláírás nélkül érvénytelen! Ha a címlapon legfeljebb az 1. blokk kitöltött, akkor csak a es lapig terjedő mellékletek tölthetők ki! Ha a címlapon a 2. és/vagy 3. blokkban szerepel X, akkor a lapig terjedő mellékletek tölthetők ki! Ha a címlapon a 4. blokk kitöltött, akkor a lapok kivételével minden lap írható.

2 Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal BEVALLÁS a személyi jövedelemadóról, a járulékról, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, az egészségügyi hozzájárulásról és a különadóról a évre vonalkód helye HIVATAL 0753 A A postára adás dátuma: beérkezés dátuma: év év hó hó nap nap Az átvevő adóhatóság kódja: AZONOSÍTÁS (B) Az adózó neve: születési családi és utóneve: születésének időpontja: anyja születési családi és utóneve: levelezési címe: helye: KISVÁRDA A javítani kívánt bevallás vonalkódja: családi gazdaság nyilvántartási száma: város község napközbeni telefon: BUDAPEST MAGYARORSZÁG neve jellege hsz. ép. lh. em. FECSKE utca Ország ajtó A megfelelő kódkockába írja be, hogy a bevallás főlapján túlmenően melyik részletező lapból hányat töltött ki! M M M M M M M M M M M M Ő/Ev Ő EV EV EV EV M/Ő/Ev M/Ő/Ev Jelölje x-szel, ha Ön a bevallást helyesbítésként nyújtja be! ha Ön a bevallást önellenőrzésként nyújtja be! (C) ha Ön a bevallást ismételt önellenőrzésként nyújtja be! ha Ön csak az önellenőrzési pótlék összegét javítja! Az önellenőrzés esedékessége: ha Ön a teljes visszaigényelhető összeget, összegeket visszakéri! ha Ön a visszaigényelhető összegnek, összegeknek egy részét visszakéri, átvezetést kér! év hó nap ha más adóhatóságnál, vámhatóságnál nincs esedékes tartozása! Jelölje az erre szolgáló kódkockában X-szel, ha Ön a bevalláshoz (borítékban vagy anélkül) rendelkező nyilatkozatot csatolt! X A törvényes képviselő, meghatalmazott neve: (D) születésének időpontja : címe: helye: neve jellege hsz. ép. lh. város község em. ajtó (E) BUDAPEST A jelen adóbevallást ellenjegyzem Adótanácsadó vagy adószakértő neve adóazonosító száma helység év hó nap adótanácsadói bizonyítvány/ adószakértői igazolvány száma P.H. az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása Jelölje X-szel, ha az adóhatósághoz bejelentett, a bevallás aláírására jogosult állandó meghatalmazott Jelölje X-szel, ha meghatalmazott és meghatalmazását csatolta

3 0753-A I. AZ ÖSSZEVONT ADÓALAPBA TARTOZÓ JÖVEDELMEK Bevétel Költség Jövedelem a b c d Nem önálló tevékenységből származó jövedelmek 1. A munkaviszonyból származó bérjövedelem az érdekképviseleti tagdíj nélkül (Útmutató 5. oldal) Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés Külszolgálatért kapott jövedelem (Útmutató 5. oldal) (Útmutató 6. oldal) Más bérjövedelem (Útmutató 6. oldal) Más nem önálló tevékenységből származó jövedelmek Nem önálló tevékenységgel kapcsolatos költségtérítés (Útmutató 6. oldal) A 2007-ben kapott végkielégítésnek a évi jövedelemszámításnál figyelembe vett része (Útmutató 6. oldal) Hónapok száma: (Útmutató 7. oldal) Hónapok száma: (Útmutató 6. oldal) A előtt kapott végkielégítésnek a évi jövedelemszámításnál figyelembe vett része Önálló tevékenységből származó jövedelmek 9. Önálló tevékenységből származó jövedelem a 10. sor és 11. sor adata nélkül A bevételből levont összeg: (Útmutató 7. oldal) Egyéni vállalkozói kivét (Útmutató 8. oldal) Mezőgazdasági őstermelésből származó jövedelem Egyéb jövedelmek (Útmutató 8. oldal) Nyugdíj (nyugdíjban részesülőt megillető baleseti járadék) Gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás A Magyar Köztársaságban mentesített, de az adó kiszámításánál figyelembe vehető jövedelem Felszolgálási díj címén kapott összeg Mezőgazdasági termelő részére adott gazdaságátadási támogatás Egyéb, adóterhet nem viselő járandóságok Adóterhet nem viselő járandóságok összesen (Útmutató 8. oldal) (Útmutató 8. oldal) (Útmutató 8. oldal) (Útmutató 8. oldal) (Útmutató 8. oldal) (Útmutató 9. oldal) (Útmutató 9. oldal) Magánnyugdíjpénztár által a kedvezményezett részére kifizetett, szolgáltatásnak nem minősülő jövedelem (Útmutató 9. oldal) Külföldi kiküldetésből származó jövedelem (Útmutató 9. oldal) Egyéb jogcímen kapott jövedelem (Útmutató 9. oldal) A kettős adózást kizáró egyezmény szerint külföldön adóköteles, adóterhet nem viselő járandóságnak nem minősülő jövedelem (Útmutató 10. oldal) A "d" oszlopból a bér összege: A kettős adózást kizáró egyezmény hiányában külföldön is adózott jövedelem (Útmutató 10. oldal) A "d" oszlopból a bér összege: Összevont adóalap összege (1-23 sorok "d" oszlopai együttesen) Ebből a bér (1-4. sorok "d" oszlopába és a sorok "a" oszlopaiba írt jövedelmek együttesen) összege: (Útmutató 11. oldal) A évi összes jövedelem (Útmutató 11. oldal)

4 0753-B II. AZ ÖSSZEVONT ADÓALAPBA TARTOZÓ JÖVEDELMEK ADÓJA ÉS KEDVEZMÉNYEI a b c 26. A számított adó (24. sor "d" oszlopában szereplő összeg adója) (Útmutató 11. oldal ) A külföldön megfizetett adó beszámítása a 22. sorban szereplő jövedelem után (Útmutató 11. oldal ) A külföldön megfizetett adó beszámítása a 23. sorban szereplő jövedelem után, (Útmutató 11. oldal ) 28. legfeljebb a 45. sorban szereplő adó 90%-a, illetőleg az átlagos adókulcs szerinti adó Átlagos adókulcs 29. Az adójóváírás, legfeljebb Ft Jogosultsági hónapok száma: (Útmutató 11. oldal ) Az adóterhet nem viselő járandóságok (18.sor) adótábla szerinti adója (Útmutató 11. oldal ) A 19. sorban szereplő jövedelem kedvezménye (Útmutató 11. oldal ) A sorok "b" oszlopába írt összegek együttesen (Útmutató 12. oldal ) Az összevont adóalap adója (A 26.sor összegéből a 32. sor összegének levonása után megmaradt adó) (Útmutató 12. oldal ) Az összevont adóalap adóját csökkentő adókedvezmények (a es lap 105. sorából átírt összeg) (Útmutató 12. oldal ) Az összevont adóalapot terhelő, kedvezményekkel csökkentett adó (Útmutató 12. oldal ) 35. (a 33. sor összegéből a 34. sor összegének levonása után megmaradt rész vagy nulla) III. EGYÉB ADATOK a b c A 2007-ben kapott, törvényben meghatározott és az állami végkielégítésnek a következő 41. év(ek)re átvitt része 41. Hónapok száma: (Útmutató 12. oldal) 42. Munkavállalói érdekképviseleti tagdíj (Útmutató 12. oldal) A évben felvett osztalékelőleg: Levont adó összege: (Útmutató 12. oldal) A 22. sor "d" oszlopában szereplő jövedelem után külföldön megfizetett adó (Útmutató 12. oldal) A 23. sor "d" oszlopában szereplő jövedelem után külföldön megfizetett adó (Útmutató 12. oldal) Külföldről származó, a kettős adózást kizáró egyezmény alapján vagy annak hiányában csak belföldön adóztatható jövedelem A 171. sorból a kettős adózást kizáró egyezmény alapján külföldön is adóztatható osztalék (Útmutató 12. oldal) A külföldön megfizetett adó: (Útmutató 12. oldal) A 171. sorból a kettős adózást kizáró egyezmény hiányában külföldön is adóztatható osztalék (Útmutató 13. oldal) A külföldön megfizetett adó: 48.

5 0753-C A ÉVI ADÓFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG LEVEZETÉSE IV. SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ a b c 51. A évi jövedelem adója (A 35. sorba és a ös lap 183. sor "e" oszlopába írt adóösszegek együttesen) (Útmutató 13. oldal) 52. A visszafizetendő biztosítási adókedvezmény összege (Útmutató 13. oldal) A visszafizetendő lakáscélú megtakarítás adókedvezményének összege (Útmutató 13. oldal) A tartós adomány visszafizetendő külön kedvezménye (Útmutató... oldal) Visszafizetendő adókedvezmény összege az önkéntes kölcsönös egészségpénztárban lekötött összeg (Útmutató 13. oldal) 55. feltörése, valamint a NYESZ-R számláról nem nyugdíjszolgáltatás miatt 56. Az adóelőleg alapjának megállapításakor a kifizetőnek tévesen adott nyilatkozat miatt költségkülönbözet alapján meghatározott 12 %-os adó Az adó alapjául szolgáló összeg (Útmutató 13. oldal) 57. A évi adó összege ( sorok adóösszegei együttesen) (Útmutató 13. oldal) 58. A kifizetők által levont adóelőleg összege (Útmutató 13. oldal) A évben felvett osztalékelőlegből levont adó összege A kifizetők által levont forrásadó összege A korábbi végkielégítésnek a évben esedékessé vált, figyelembe vehető levont adóelőlege Összes levonás (az sorokba írt összegek együttesen) Az adózót terhelő adóelőleg az I. negyedévre Az adózót terhelő adóelőleg a II. negyedévre Az adózót terhelő adóelőleg a III. negyedévre Az adózót terhelő adóelőleg a IV. negyedévre Az adózót terhelő és az általa befizetett adóelőleg, adó Levont, befizetett adó, adóelőleg (a 62. és a 67. sor "b" oszlopa) együttes összege Adózó terhére mutatkozó különbözet (az 57. sor összegéből a 68. sor összegének levonása után megmaradó adó) Az adóelőleg különbözet alapján meghatározott 12 %-os adó Az adóbevallással egyidejűleg még fizetendő adó (a 69. és a 70. sorok együttes összege) Visszaigényelhető adó, adóelőleg (a 68. sor összegéből az 57. sor összegének levonása után megmaradt összeg) (Útmutató 15. oldal) 72. V. KÜLÖNADÓ KÖTELEZETTSÉG 75. Az adóbevallással egyidejűleg még fizetendő különadó (a es lap 221. sor "d" oszlopának adata) (Útmutató 15. oldal) Az adóbevallással egyidejűleg visszaigényelhető különadó (a es lap 222. sor "d" oszlopának adata) 76. (Útmutató 15. oldal) VI. TOVÁBBI EGYSZERŰSÍTETT KÖZTEHERVISELÉSI HOZZÁJÁRULÁS FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG 77. Ekho különadó fizetési kötelezettség összesen (a as lap 239. sor ) összege VII. A JÁRULÉKFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG FELSŐ HATÁRÁT MEGHALADÓAN LEVONT ÖSSZEG 78. A felső határt meghaladóan levont, visszaigényelhető nyugdíjjárulék összege (Útmutató 15. oldal) (Útmutató 15. oldal) VIII. AZ EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁSI KÖTELEZETTSÉG ELSZÁMOLÁSA Bevallással egyidejűleg fizetendő egészségügyi hozzájárulás (a es lap 264. sor) összege (Útmutató 15. oldal) 80. Visszaigényelhető egészségügyi hozzájárulás (a es lap 265. sor) összege (Útmutató 15. oldal) 80. Az Ön belföldi pénzintézeti számlaszáma: Az Ön külföldi pénzintézeti számlaszáma: Jelölje X-szel, ha a feltüntetett külföldi számlaszám IBAN számlaszám Devizanem: A számlát kezelő pénzintézet megnevezése és címe: Postai átutalásnál az a cím, ahová a visszatérítést kéri: neve SWIFT kód: város jellege hsz. ép. lh. Ország kód: Város község em. ajtó

6 0753-D RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ 1+1 SZÁZALÉKÁRÓL adóazonosító jele, vagy Amennyiben valamelyik kedvezményezett számára nem kíván rendelkezni, azt áthúzásával jelezze. Kérjük, hogy a nyilatkozatokat ne válassza szét abban az esetben sem, ha valamely nyilatkozatot nem töltötte ki. A kedvezményezett A kedvezményezett adószámát akkor töltse ki, ha valamely társadalmi szervezet, alapítvány közalapítvány, az előbbi kategóriákba nem tartozó könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotói- és előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezet, vagy külön nevesített intézmény, alapprogram javára kíván rendelkezni. A kedvezményezett technikai száma, neve: MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ A kedvezményezett technikai számát akkor töltse ki, ha valamely bíróság által bejegyzett, technikai számmal rendelkező egyház vagy a költségvetés valamely kiemelt előirányzat javára kíván rendelkezni.

7 Az összevont adóalap adóját csökkentő adókedvezmények részletezése a b c d 81. A súlyos fogyatékosság miatt levonandó összeg, legfeljebb forint, (Útmutató 17. oldal) A lakáscélú hiteltörlesztésre befizetett összeg 40 %-os kedvezménye, legfeljebb forint a kedvezmény alapjául szolgáló összeg (Útmutató 17. oldal) A lakáscélú hiteltörlesztésre befizetett összeg 30 %-os kedvezménye, legfeljebb forint a kedvezmény alapjául szolgáló összeg (Útmutató 17. oldal) A lakáscélú hiteltörlesztésre befizetett összeg együttes kedvezménye, (83. és 84. sorok "b" oszlopai együtt), legfeljebb forint Az üzleti hitel megfizetett kamatának 25%-a (Útmutató 17. oldal) (Útmutató 17. oldal) Közteherjegy értékének 75 %-a december 31-ig befizetett felsőoktatási tandíj halasztott kedvezménye január december 31-e között befizetett felsőoktatási tandíj halasztott kedvezménye évben felsőoktatási tandíjként befizetett összeg 30%-a, de legfeljebb hallgatónként forint 89. a kedvezmény alapjául szolgáló összeg 90. A felnőttképzés díjaként július 1-jét megelőzően befizetett összeg után érvényesített halasztott kedvezmény, legfeljebb forint 90. a kedvezmény alapjául szolgáló összeg 91. Felnőttképzés díjaként július december 31-e között befizetett összeg után érvényesített 91. halasztott kedvezmény, legfeljebb forint a kedvezmény alapjául szolgáló összeg Felnőttképzés díjaként január december 31-e között befizetett összeg után érvényesített halasztott kedvezmény, legfeljebb forint a kedvezmény alapjául szolgáló összeg 93. A felnőttképzési díj utáni halasztott kedvezmény együttesen (90., 91., és 92. sor "b" oszlopainak összege, legfeljebb forint A 2005-ben, 2006-ban fizetett felsőoktatási tandíj, felnőttképzési díj halasztott kedvezménye együttes 94. összege (88. sor "b" oszlopában és a 92. sor. "b" oszopában feltüntetett összeg), legfeljebb forint 95. A megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulék 25%-a A megállapodás alapján fizetett magánnyugdíjpénztári tagdíj 25%-a (Útmutató 19. oldal) A magánnyugdíjpénztári tagdíjat kiegészítő befizetés 30%-a (Útmutató 19. oldal) 97. Élet- és nyugdíjbiztosítás díjának 20%-a (+10%,) A "c" oszlopból a díjnövekmény kedvezménye: (Útmutató 19. oldal) Közhasznú szervezet, egyház részére, közérdekű kötelezettségvállalás céljára befizetett összeg 30 %-a, legfeljebb forint Ebből a tartós adomány kedvezménye: (Útmutató 19. oldal) Kiemelkedően közhasznú szervezet részére befizetett összeg 30%-a, Ebből a tartós adomány kedvezménye: (Útmutató 19. oldal) legfeljebb forint Mezőgazdasági őstermelői kedvezmény, legfeljebb forint (Útmutató 19. oldal) A sorok "c" oszlopainak együttes összege, legfeljebb forint (Útmutató 19. oldal) A 102. sor "c" oszlopában szereplő kedvezményből a ténylegesen érvényesíthető összeg (Útmutató 19. oldal) A családi kedvezmény eltartottak után (Útmutató 20. oldal) Összes adókedvezmény ( sorok "d" oszlopainak együttes összege, amely átírandó a 34. sorba) (Útmutató 20. oldal) 105. Az adózó vagy a törvényes képviselő, meghatalmazott aláírása Ha e táblán nem tüntetett fel adatot, kérjük, az oldal áthúzásával jelezze azt!

8 Nyilatkozatok lapszám: 1 I. Nyilatkozat a lakáscélú hiteltörlesztés kedvezményéhez (Útmutató 20. oldal) A lakáscélú hitellel részben vagy egészben megszerzett önálló ingatlan 121. fekvése szerinti település neve: 122. helyrajzi száma: 123. Jelölje X-szel, ha a lakáscélú hitelnél nincs adóstársa! Az adóstárs (adóstársak) adatai: 124. neve (születési neve): 125. neve (születési neve): 126. Az adókedvezményhez kapcsolt, rám vonatkozó jövedelemkorlát: forint. II. A magánszemély nyilatkozata a kedvezményezett részesedéscsere révén megszerzett értékpapír utáni adózási mód választásáról (Útmutató 20. oldal) Jelölje X-szel, ha 2007-ben a kedvezményezett részesedéscsere révén megszerzett értékpapírból származó jövedelmét árfolyamnyereségből származó jövedelemnek tekintette! (B) 127. A kedvezményezett részesedéscsere révén megszerzett értékpapírból származó jövedelmemet árfolyamnyereségből származó jövedelemnek tekintettem Jelölje X-szel, ha a 2007-ben a kedvezményezett részesedéscsere révén megszerzett értékpapírból származó jövedelmét nem tekintette bevételnek! 128. A kedvezményezett részesedéscsere révén megszerzett értékpapírból származó jövedelmemet nem tekintettem bevételnek III. Nyilatkozat a termőföld értékesítéséből származó jövedelem adómentességéhez (Útmutató 20. oldal) Alulírott kijelentem, hogy a (C) (D) IV. A fizetővendéglátó nyilatkozata a tételes átalányadózás választásáról Jelölje X-szel, ha a 2008-as adóévre tételes átalányadózást választ! 130. A 2008-as adóévre a tételes átalányadózást választom (Útmutató 20. oldal) V. A fizetővendéglátó nyilatkozata a tételes átalányadózás megszüntetéséről (Útmutató 20. oldal) (E) Jelölje X-szel, ha a 2008-as adóévre a tételes átalányadózást megszünteti! 131. A 2008-as adóévre a tételes átalányadózást megszüntetem (F) 129. *termőföld átruházásának célja volt, a termőföld átruházása a vevő által adott, a törvényben meghatározott feltételeknek megfelelő nyilatkozat alapján történt Az adózó vagy a törvényes képviselő, meghatalmazott aláírása *1- regisztrációs számmal rendelkező egyéni vállalkozó, őstermelő által történő hasznosításra 2- társas vállalkozás alkalmazottja által a társaság részére történő bérbeadásra 3- "1"-es kódjelű célra, ha az a részaránytulajdon megszűnését is eredményezte 4- "2"-es kódjelű célra, ha az a részaránytulajdon megszűnését is eredményezte 5- regisztrációs számmal rendelkező egyéni vállalkozónak, őstermelőnek az állattartó telep takarmány termelése céljából történő, legalább 5 évi hasznosításra 6- alkalmazott magánszemélynek az őt alkalmazó vállalkozásnak, legalább 10 évi hasznosításra történő bérbeadásra, takarmány biztosítás céljára 7- birtokösszevonási céllal 8- települési önkormányzat részére szociális földprogram céljából 9- Nemzeti Földalap javára Ha a táblán nem tüntetett fel adatot, kérjük, az oldal áthúzásával jelezze azt!

9 RENDELKEZŐ NYILATKOZATOK AZ ADÓRÓL I. RENDELKEZÉS AZ ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ PÉNZTÁRHOZ UTALANDÓ ÖSSZEGRŐL a b Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba befizetett összeg 30 %-a, legfeljebb , illetőleg forint Az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba és önsegélyező pénztárba befizetett összeg 30 %-a, legfeljebb , illetőleg forint Önkéntes kölcsönös egészségpénztárban lekötött összeg 10 %-a Önkéntes kölcsönös egészségpénztár prevenciós szolgáltatásának 10 %-a Önkéntes kölcsönös egészségpénztári és/vagy önsegélyező pénztári kedvezmény együttes összege ( sorok), legfeljebb , illetőleg forint c (Útmutató oldal) d 137. Önkéntes kölcsönös biztosítópénztári kedvezmények együttes összege (132. és 136. sor "c" oszlopai), legfeljebb , illetőleg forint 138. Az összevont adóalap utáni adó terhére utalandó összeg NYILATKOZAT 139. A 138. sor "d" oszlopában lévő összeget kérem a (az) elnevezésű, adószámú bankszámlaszámra utalni II. RENDELKEZÉS A NYUGDÍJ-ELŐTAKARÉKOSSÁGI SZÁMLÁRA UTALANDÓ ÖSSZEGRŐL a A nyugdíjelőtakarékossági számlára befizetett összeg 30 %-a, legfeljebb , illetőleg forint Az összevont adóalap utáni adó terhére utalandó összeg (Útmutató 22. oldal) b (B) NYILATKOZAT 143. A 142. sor "b" oszlopában lévő összeget kérem a (az) elnevezésű, adószámú és bankszámlaszámú befektetési szolgáltatónál vezetett számlára utalni Jelölje X-szel, ha Ön a nyilatkozat megtételekor nyugdíjszolgáltatás miatt nem tagja az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárnak Jelölje X-szel, ha Ön január 1. előtt betölti a jogszabályok alapján az Önre irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt (C) Az adózó vagy a törvényes képviselő, meghatalmazott aláírása Ha a táblán nem tüntetett fel adatot, kérjük az oldal áthúzásával jelezze azt!

10 Eltartottak adatai a családi kedvezményhez [a kedvezmény érvényesítéséhez a kitöltése kötelező] lapszám: (Útmutató oldal) 1 Az eltartott kódja*: neve (születési neve): 151. születésének időpontja : helye: 151. anyja születési neve: lakcíme: neve jellege hsz. ép. lh. em. város község ajtó Az eltartott kódja*: neve (születési neve): 152. születésének időpontja : helye: 152. anyja születési neve: lakcíme: neve jellege hsz. ép. lh. em. város község ajtó Az eltartott kódja*: 153. neve (születési neve): születésének időpontja : helye: 153. anyja születési neve: lakcíme: neve város község jellege hsz. ép. lh. em. ajtó NYILATKOZAT VÁRANDÓSSÁGRÓL 154. Alulírott kijelentem, hogy a hó naptól hó napjáig terjedő időszakra várandósságra tekintettel magzat, hó naptól hó napjáig terjedő időszakra várandósságra tekintettel magzat után jogosult vagyok a családi kedvezményre. Az adózó aláírása 155. NYILATKOZAT A CSALÁDI KEDVEZMÉNY MEGOSZTÁSÁRÓL Alulírottak kijelentjük, hogy az előzőekben felsorolt eltartottakra tekintettel igénybe vehető családi kedvezményt egymás között megosztottuk. (B) Az adózó házastársának, élettársának aláírása Az adózó aláírása 156. Az adózó házastársának, élettársának neve: (C) NYILATKOZAT A GYERMEKÉT EGYEDÜL NEVELŐ SZŰLŐT MEGILLETŐ CSALÁDI PÓTLÉKRÓL 157. Alulírottak kijelentjük, hogy a gyermeket nevelő egyedülálló családi pótlékát nem vesszük igénybe. Az adózó élettársának aláírása Az adózó aláírása (D) Az adózó vagy a törvényes képviselő, meghatalmazott aláírása *Az eltartottak kódja: 1- kedvezményezett gyermek, akire tekintettel családi pótlékot folyósítanak 2 - eltartott gyermek, akit a családi pótlék összegének megállapításánál figyelembe vesznek,de utána családi pótlék nincs Ha a táblán nem tüntetett fel adatot, kérjük, az oldal áthúzásával jelezze azt! 3- rokkantsági járadékban részesülő 4- saját jogán családi pótlékra jogosult

11 ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK ÉS ADÓJUK RÉSZLETEZÉSE AZ ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK ADÓJA a Ingatlan, vagyoni értékű jog értékesítéséből 161. származó jövedelem: (Útmutató 23. oldal) Lakásra, földszerzésre fordított összeg levont adója: 162. Ingó vagyontárgy értékesítéséből származó jövedelem és adója (Útmutató 25. oldal) Ingatlan bérbeadásából származó jövedelem 163. és adója (Útmutató 25. oldal) 164. Életjáradékból származó jövedelem és adója (Útmutató 25. oldal) 165. Bevétel b Költség c Jövedelem d Árfolyamnyereségből származó jövedelem és adója (Útmutató 26. oldal) Az osztalék és 10%-os adója (Útmutató 26. oldal) Az osztalék és 25%-os adója (Útmutató 26. oldal) Az osztalék és 35%-os adója (Útmutató 26. oldal) 168. A évi adózott eredmény felosztásakor az 169. eredménytartalék terhére megállapított összeg és 10%-os adója (Útmutató 27. oldal) 169. az adó megfizetésére részletfizetést kértem 170. A évi adózott eredmény felosztásakor megállapított osztalékból az elengedett tagi kölcsön alapján megállapított összeg és 10%-os adója (Útmutató 27. oldal) 171. A külföldön (is) adóköteles osztalék és adója (Útmutató 27. oldal) 172. A privatizációs lízing jövedelme és adója (Útmutató 27. oldal) 173. Értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelem és adója 173. (Útmutató 27. oldal) 174. Kamatból származó jövedelem és adója (Útmutató 27. oldal) 175. Tőzsdei ügyletből származó jövedelem Következő évre átvitt veszteség: (Útmutató 28. oldal) Adó e Cégautó adó a os lapról (Útmutató 28. oldal) A vállalkozásból kivont jövedelem és adója 177. (Útmutató 28. oldal) A fizetővendéglátó tételes átalányadója (Útmutató 28. oldal) A kiadott szobák száma: Az egyéni vállalkozó átalányadója (Útmutató 28. oldal) Az egyéni vállalkozó vállalkozói személyi jövedelemadója és a vállalkozói osztalékalap utáni adója(útmutató 28. oldal) Vállalkozói osztalékalap: A mezőgazdasági kistermelő átalányadója (Útmutató 28. oldal) Egyéb forrásadós jövedelmek és ezek adója (Útmutató 29. oldal) A jövedelem megnevezése: A külön adózó jövedelmek adója ( sorok "e" oszlopaiba írt adók együttesen, melyet a 51. sor összegénél figyelembe kell venni) (Útmutató 29. oldal) 184. A évi jövedelem számításánál figyelembe veendő öszeg (a 183.sor "d" oszlopából a 161. sor "d"oszlopában szereplő összeg levonásával, illetőleg a 180. sor "a" oszlopában szereplő összeg hozzáadásával) (Útmutató 29. oldal)

12 adóazonósító jele: A magánszemélyt és az egyéni vállalkozót terhelő cégautóadó családi gazdaság nyilvántartási száma: Január Február Március Április A évi cégautóadó (Útmutató 29. oldal) (a) az adó összege (b) Május Június Július Augusztus Szeptember 202. Október 203. November 204. December 205. A cégautóadó összesen Az adózó vagy a törvényes képviselő, meghatalmazott aláírása Ha a táblán nem tüntetett fel adatot, kérjük, az oldal áthúzásával jelezze azt!

13 A magánszemélyek különadója Az adózó neve: családi gazdaság nyilvántartási száma: Különadó összegének levezetése A különadó alapjául szolgáló összevonandó jövedelmek utáni adó (4%) a 24. sor "d" oszlopába írt összegből az adó alapja (Útmutató 30. oldal) > a Az egyéni vállakozásból származó jövedelmet terhelő különadó (4 %-os) összege 212. az adó alapja > 213. Különadó kötelezettség a évben (211. és 212. sorok 213. "d" oszlopaiba írt adatok összesen) (Útmutató 30. oldal) 214. A kifizető (munkáltató) által levont különadó előleg (Útmutató 30. oldal) 214. b c d Az adózót terhelő különadó előleg I. negyedévben (Útmutató 30. oldal) Az adózót terhelő különadó előleg II. negyedévben (Útmutató 30. oldal) Az adózót terhelő különadó előleg III. negyedévben (Útmutató 30. oldal) Az adózót terhelő különadó előleg IV. negyedévben (Útmutató 30. oldal) Az adózó által befizetett különadó, különadó előleg 219. (Útmutató 30. oldal) 220. Levont, befizetett különadó előleg összege (Útmutató 30. oldal) (214. sor "c", és a 219. sor "c", oszlopaiba írt adatok együttes összege 221. Még fizetendő különadó (átírandó a 0753-C lap 75. sorába) (213. sor "d", oszlopának adatából a 220. sor "d" oszlopába írt összeg levonása utáni rész (Útmutató 31. oldal) Visszaigényelhető különadó (átírandó a 0753-C lap 76. sorába) (a 220. sor "d", oszlopának adatából a 213. sor "d" oszlopába írt összeg levonása utáni rész) (Útmutató 31. oldal) 222.

14 AZ EGYSZERŰSÍTETT KÖZTEHERVISELÉSI HOZZÁJÁRULÁS SZERINTI ADÓZOTT BEVÉTELEK UTÁNI ADÓKÖTELEZETTSÉG RÉSZLETEZÉSE ÉS BEVALLÁSA Bevétel A kifizető által levont 15 %-os 11 %-os a b c ekho d Ekho alkalmazására tett nyilatkozat alapján adózott bevétel és levont adója 231. sorból az ekho alkalmazására jogosító bevétel és levont adója (Útmutató 31. oldal) (Útmutató 31. oldal) A 231. sorból az ekho alkalmazására nem jogosító munkaviszonyból származó bevétel és levont adója (Útmutató 31. oldal) a levont adóból a 11 %-os személyi jövedelemadó A 231. sorból az ekho alkalmazására nem jogosító személyes közreműködésre tekintettel megszerzett bevétel és levont adója (Útmutató 31. oldal) a levont adóból a 11 %-os személyi jövedelemadó A 231. sorból az ekho alkalmazására nem jogosító megbízásos jogviszony alapján megszerzett önálló tevékenységből származó bevétel és levont adója (Útmutató 31. oldal) a levont adóból a 11 %-os személyi jövedelemadó A 231. sorból az ekho alkalmazására nem jogosító egyéni vállalkozói jogviszonyból származó bevétel és levont adója (Útmutató 32. oldal) a levont adóból a 11 %-os személyi jövedelemadó TOVÁBBI EKHO FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG a Bevétel b Külön fizetendő adó c 237. A 231. sorból az ekho választására nem jogosító bevétel és 18 %-os további adója (Útmutató 32. oldal) A 231. sorból az ekho választására nem jogosító bevétel és 9 %-os további adója (Útmutató 32. oldal) További adó fizetési kötelezettség összesen (a sorok "c" oszlopaiban szereplő összegek együtt), átírandó a 77. sorba (Útmutató 32. oldal) 239. Ha a táblán nem tüntetett fel adatot, kérjük, az oldal áthúzásával jelezze azt! Az adózó vagy a törvényes képviselő, meghatalmazott aláírása

15 Az egészségügyi hozzájárulási kötelezettség és elszámolása családi gazdaság nyilvántartási száma: Az adatok forintban A évi egészségügyi hozzájárulási kötelezettség - tételes (a) (b) 241. Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December A tételes egészségügyi hozzájárulás összesen (Útmutató 33. oldal) százalékos I. negyedév (b) II. negyedév (c) III. negyedév (d) IV. negyedév (e) Adóévet követően esedékes összeg (f) Éves összeg (g) 254. A magánszemély 11%-os hozzájárulása (Útmutató 33. oldal) A magánszemély 15%-os hozzájárulása (Útmutató 34. oldal) A magánszemély 20%-os hozzájárulása (Útmutató 34. oldal) A magánszemély 25%-os hozzájárulása (Útmutató 34. oldal) A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás (a sorok összesen) (Útmutató 34. oldal) A magánszemély 14%-os hozzájárulása (Útmutató 34. oldal) A megfizetett egészségbiztosítási járulék összesen Az egészségügyi hozzájárulás kötelezettség összesen (a 253., sorok összesen) 262. Az adózó által befizetett összeg 263. A magánszemély 4%-os hozzájárulása (Útmutató 34. oldal) A kifizető által levont hozzájárulás (Útmutató 35. oldal) túlvont hozzájárulás (Útmutató 34. oldal) (Útmutató 34. oldal) Az adóbevallással egyidejűleg még fizetendő összeg (Útmutató 35. oldal) Visszaigényelhető egészségügyi hozzájárulás (Útmutató 35. oldal) 265. Az adózó vagy a törvényes képviselő, meghatalmazott aláírása Ha a táblán nem tüntetett fel adatot, kérjük, az oldal áthúzásával jelezze azt!

A postára adás dátuma: A beérkezés dátuma: Az átvevő adóhatóság kódja: helye: közterület. neve. SWIFT kód: közterület

A postára adás dátuma: A beérkezés dátuma: Az átvevő adóhatóság kódja: helye: közterület. neve. SWIFT kód: közterület Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (A) H I V A T A L 0953 BEVALLÁS a 2009. évre a személyi jövedelemadó, a járulék, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, az egészségügyi hozzájárulás és a

Részletesebben

NYILATKOZAT. Postára adás dátuma 2 0. Beérkezés dátuma 2 0. Adózó adóazonosító jele. utóneve. jellege hsz. ép.

NYILATKOZAT. Postára adás dátuma 2 0. Beérkezés dátuma 2 0. Adózó adóazonosító jele. utóneve. jellege hsz. ép. az egyszerűsített bevallás (1353E) elkészítéséhez (személyi jövedelemadó,egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás és egészségügyi hozzájárulás) vonalkód helye Nemzeti Adóés Vámhivatal H I V A 1353NY

Részletesebben

Kitöltő verzió: Nyomtatvány verzió:8.0 Nyomtatva:

Kitöltő verzió: Nyomtatvány verzió:8.0 Nyomtatva: Tisztelt Adózó! A 1053-as személyi jövedelemadó bevallás kitöltése előtt, feltétlenül jelölnie kell a jövedelmének megállapítására vonatkozó elszámolási módot, ahhoz hogy a bevallás kitöltő program a megfelelő

Részletesebben

BEVALLÁS. az elmulasztott személyi jövedelemadó, egészségügyi hozzájárulás és járulék bevallásának pótlására

BEVALLÁS. az elmulasztott személyi jövedelemadó, egészségügyi hozzájárulás és járulék bevallásának pótlására Adó- és Pénzügy i Ellenőrzési Hiv atal HIVATAL (A) 0436 BEVALLÁS az elmulasztott személyi jövedelemadó, egészségügyi hozzájárulás és járulék bevallásának pótlására Benyújtandó 1 példányban az illetékes

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M 38M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése)

Részletesebben

10M30. közt. közt. Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alap:

10M30. közt. közt. Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alapja:** Alap: 10M30 A munkáltató (társas vállalkozás, polgári jogi társaság) által az szja előleg levonásánál figyeleme vett összegekről kiadott igazolás, a 2010. évi személyi jövedelemadó és különadó evallásához 1.

Részletesebben

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:...

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:... Adatlap 2012 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22 Adatlap 212 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról. Tamás Sándor.

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról. Tamás Sándor. 1008M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése) Káta Parképítő Kft. A magánszemély

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M 1308M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése)

Részletesebben

Adatlap b c d. 1. A munkaviszonyból származó bérjövedelem. 2. A munkaviszonyból származó nem rendszeres bérjövedelem

Adatlap b c d. 1. A munkaviszonyból származó bérjövedelem. 2. A munkaviszonyból származó nem rendszeres bérjövedelem Adatlap 21 a munkáltatótól (társas vállalkozástól) származó jövedelemről és az adóelőlegek levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Fontos! Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy amennyiben

Részletesebben

BEVALLÁS. Benyújtandó 1 példányban az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Adózó adóazonosító jele: Budapest. ország.

BEVALLÁS. Benyújtandó 1 példányban az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Adózó adóazonosító jele: Budapest. ország. BEVALLÁS a 212. évre a személyi jövedelemadó, a járulék, a különadó, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, az egészségügyi hozzájárulás kötelezettségről, mindezek helyesbítéséről, önellenőrzéséről

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor

Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 46. (5)

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 0708M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 0A0001C Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése) 001A 002A Próba (csak

Részletesebben

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem A munkáltató (kifizető) neve: Ézsibau Kft A munkáltató címe A munkáltató adóazonosító száma: 117197-2-17 A dolgozó (tag) neve: Adóazonosító jele: Születési ideje: Születési helye: KAMENSZKI LÁSZLÓ 8362373768

Részletesebben

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem A munkáltató (kifizető) neve: A munkáltató címe Adóazonosító jele: Születési ideje: GLOBAL-KÉSZ Kft A munkáltató adóazonosító száma: 14844724-2-17 A dolgozó (tag) neve: Születési helye: Gyarmati Krisztián

Részletesebben

Adatlap

Adatlap A munkáltató adószáma: 14844724-2-17 Adatlap 216 A dolgozó adóazonosító jele: 8417873481 II. ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK 165. Árfolyamnyereségből származó jövedelem és adója Kifizetés bruttó összege

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról 1508A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az állami adóhatósághoz

Részletesebben

A munkáltató, kifizető összesített igazolása a évi személyi jövedelemadó bevallásához. utóneve

A munkáltató, kifizető összesített igazolása a évi személyi jövedelemadó bevallásához. utóneve 18M30 A munkáltató, kifizető összesített igazolása a 2018. i személyi jövedelemadó evallásához Munkáltató, kifizető neve Adószáma Címe MAGÁNSZEMÉLY ADATAI Adóazonosító jele Családi neve Születési családi

Részletesebben

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem A munkáltató (kifizető) neve: A munkáltató címe Adóazonosító jele: Születési ideje: GLOBAL-KÉSZ Kft A munkáltató adóazonosító száma: 14844724-2-17 A dolgozó (tag) neve: Születési helye: Sárközi Ernő 8328854317

Részletesebben

Adatlap

Adatlap A munkáltató adószáma: 232278-1-17 Adatlap 216 A dolgozó adóazonosító jele: 833879186 II. ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK 165. Árfolyamnyereségből származó jövedelem és adója Kifizetés bruttó összege Az

Részletesebben

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem A munkáltató (kifizető) neve: A munkáltató címe Adóazonosító jele: Születési ideje: Si-Ker-Humán Bt. A munkáltató adóazonosító száma: 21461424-2-17 A dolgozó (tag) neve: Születési helye: 844693224 1989.5.14

Részletesebben

Szja bevallás a 2012-es évről

Szja bevallás a 2012-es évről Szja bevallás a 2012-es évről Önkéntes pénztári adójóváírás és önkéntes pénztári adóköteles kifizetés esetén 132. sor: Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba befizetett összeg utáni rendelkezési jogosultság

Részletesebben

Adatlap

Adatlap A munkáltató adószáma: 25366369-2-17 Adatlap 219 A dolgozó adóazonosító jele: 836592486 II. ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK 165. Árfolyamnyereségből származó jövedelem és adója Kifizetés bruttó összege Az

Részletesebben

Adatlap

Adatlap A munkáltató adószáma: 14844724-2-17 Adatlap 216 A dolgozó adóazonosító jele: 846845159 II. ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK 165. Árfolyamnyereségből származó jövedelem és adója Kifizetés bruttó összege Az

Részletesebben

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem A munkáltató (kifizető) neve: Ézsibau Kft A munkáltató címe A munkáltató adóazonosító száma: 117197-2-17 A dolgozó (tag) neve: Adóazonosító jele: Születési ideje: Születési helye: 841196165 1979.1.17 Baja

Részletesebben

Adatlap 2013. b c d. 1. A munkaviszonyból származó rendszeres bérjövedelem érdekképviseleti tagdíj nélkül:

Adatlap 2013. b c d. 1. A munkaviszonyból származó rendszeres bérjövedelem érdekképviseleti tagdíj nélkül: Adatlap 213 a munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

Adatlap

Adatlap A munkáltató adószáma: 14844724-2-17 Adatlap 216 A dolgozó adóazonosító jele: 8396486336 II. ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK 165. Árfolyamnyereségből származó jövedelem és adója Kifizetés bruttó összege

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról. Benyújtandó az illetékes elsőfokú adóhatósághoz

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról. Benyújtandó az illetékes elsőfokú adóhatósághoz 0708A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Benyújtandó az illetékes elsőfokú adóhatósághoz 0A0001C A javítani

Részletesebben

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem

Adatlap b c d. 2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés. 3. Külszolgálatért kapott jövedelem. 4. Más bérjövedelem Adatlap 217 a munkáltatótól (társas vállalkozástól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy amennyiben

Részletesebben

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben - ADÓBEVALLÁS 2014 - Adó 2014 - Adó 1 sz EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben, EHO (egészségügyi hozzájárulás) fizetési kötelezettség

Részletesebben

A különadó. Kire nem vonatkozik a minimum járulékalap. Új járulék kedvezmények július 1- jétől. A minimum járulék-alap II. A minimum járulék-alap I.

A különadó. Kire nem vonatkozik a minimum járulékalap. Új járulék kedvezmények július 1- jétől. A minimum járulék-alap II. A minimum járulék-alap I. A minimum járulék-alap I. A járulék és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség várható változásai 2007. január 1-jétől 2006. december 15. A munkaviszonyban álló biztosított foglalkoztatója a társadalombiztosítási

Részletesebben

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta FIRST CHOICE HUNGARY KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. KR érkeztetési szám

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta FIRST CHOICE HUNGARY KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. KR érkeztetési szám NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Elfogadó nyugta Adóazonosító 22908078 VPID Adózó neve FIRST CHOICE HUNGARY KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG NAV iktatószám 1084356334 KR érkeztetési szám 518124715201501121519470999

Részletesebben

Adatlap

Adatlap A munkáltató adószáma: 1777-2-17 Adatlap 218 A dolgozó adóazonosító jele: 84781851 II. ELKÜLÖNÜLTEN ADÓZÓ JÖVEDELMEK 165. Árfolyamnyereségből származó jövedelem és adója Kifizetés bruttó összege Az adó

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról 1508A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az állami adóhatósághoz

Részletesebben

Társasági adó évi teljesítés évi előirányzat évi teljesítés. Megnevezés

Társasági adó évi teljesítés évi előirányzat évi teljesítés. Megnevezés Társasági adó milliárd forintban A bevallott társasági adó főbb elemeinek alakulása 1. Adózás előtti nyereség 5 515,8 4 920,2 5 396,9 2. Társasági adó alapja (pozitív) 3 066,1 3 058,9 3 180,1 3. Számított

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról 1508A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az állami adóhatósághoz

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról 1308A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta A-LOGIC INVEST BEFEKTETÉSI ÉS VAGYONKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta A-LOGIC INVEST BEFEKTETÉSI ÉS VAGYONKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Elfogadó nyugta Adóazonosító 13647744 VPID Adózó neve A-LOGIC INVEST BEFEKTETÉSI ÉS VAGYONKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG NAV iktatószám 1041289019 KR érkeztetési szám

Részletesebben

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta ELENA PÉKSÉG KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. KR érkeztetési szám

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta ELENA PÉKSÉG KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. KR érkeztetési szám NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Elfogadó nyugta Adóazonosító 25036756 VPID Adózó neve ELENA PÉKSÉG KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG NAV iktatószám 1477226150 KR érkeztetési szám 518124715201601111636746610 Beküldő

Részletesebben

nem kell bevallást benyújtani?

nem kell bevallást benyújtani? SZJA bevallás 2012 nem kell bevallást benyújtani? Ha az adóévben egyáltalán nem, vagy csak olyan bevételt szerzett a magánszemély, amelyet a törvény rendelkezései szerint nem kell bevallani. Ilyenek lehetnek:

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése Szociális hozzájárulási adó változás 2019. 2018.évi LII. törvény Egészségügyi hozzájárulás megszűnése 2019. január 1-jétől kibővül a szociális hozzájárulási adó kötelezettség és megszűnik az egészségügyi

Részletesebben

Benyújtandó 1 példányban az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Postára adás dátuma. Beérkezés dátuma. 3 5 1 5 Miskolc. jellege hsz. ép. ház em.

Benyújtandó 1 példányban az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Postára adás dátuma. Beérkezés dátuma. 3 5 1 5 Miskolc. jellege hsz. ép. ház em. H IV T L () Nemzeti dóés Vámhivatal BEVLLÁS a 2 évben kezdődő üzleti évi társasági adóról, a hitelintézeti járadékról, az energiaellátók jövedelemadójáról, a szakképzési és rehabilitációs hozzájárulásról

Részletesebben

A 2013. évi személyi jövedelemadó-bevallás legfontosabb tudnivalói

A 2013. évi személyi jövedelemadó-bevallás legfontosabb tudnivalói A 2013. évi személyi jövedelemadó-bevallás legfontosabb tudnivalói Összeállította: Horváth Józsefné Okl. adószakértő nem kell az 1353-as számú bevallást benyújtani - ha az adózó az adóévben egyáltalán

Részletesebben

Az átmeneti szabályok szerint három adózói csoport

Az átmeneti szabályok szerint három adózói csoport Az elektronikus adó- és járulékbevallások szabályai 2006-2007 dr Zsohár Istvánné Az Art. 31. (2) bekezdése szerinti bevallás benyújtására kötelezett minden kifizető és munkáltató (ideértve az egyéni vállalkozónak

Részletesebben

Személyi jövedelemadó és családi kedvezmény Dr. Andrási Jánosné NAV Központi hivatal

Személyi jövedelemadó és családi kedvezmény Dr. Andrási Jánosné NAV Központi hivatal Személyi jövedelemadó és családi kedvezmény 2014 Dr. Andrási Jánosné NAV Központi hivatal Nyugdíjbiztosítási szerződés utáni rendelkezési jogosultság A nyugdíjbiztosítási szerződés (fogalmát az Szja tv.

Részletesebben

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség január 1-jétől

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség január 1-jétől EHO 2011: egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2011-ben. Százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség terheli a munkáltatót, kifizetőt az általa magánszemélynek juttatott

Részletesebben

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi iparűzési adóról szóló önkormányzati rendelet 1. függeléke BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap

Részletesebben

Munkáltatói adó-megállapítás

Munkáltatói adó-megállapítás A tartalomból: A magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallása Munkáltatói bevallás Csökkentett adattartalmú bevallás 2015. évi 3.szám, 2015.január 29. Egyszerűsített adóbevallás Adónyilatkozat Fontos

Részletesebben

Tájékoztató a 10NY29 munkáltatói elszámoláshoz adható nyilatkozathoz

Tájékoztató a 10NY29 munkáltatói elszámoláshoz adható nyilatkozathoz Tájékoztató a 10NY29 munkáltatói elszámoláshoz adható nyilatkozathoz (Részlet a 2010. évi személyi jövedelemadó, valamint a mezőgazdasági kistermelő egészségügyi hozzájárulásának munkáltatói adómegállapításával

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010. adóévben a FÖLDEÁK önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről (Benyújtandó

Részletesebben

Adatlap b c d. 1. A munkaviszonyból származó rendszeres bérjövedelem érdekképviseleti tagdíj nélkül:

Adatlap b c d. 1. A munkaviszonyból származó rendszeres bérjövedelem érdekképviseleti tagdíj nélkül: Adatlap 213 a munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ 1+1 SZÁZALÉKÁRÓL

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ 1+1 SZÁZALÉKÁRÓL 1353-EGYSZA RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ 1+1 SZÁZALÉKÁRÓL Az adózó neve Adóazonosító jele Amennyiben valamelyik kedvezményezett számára nem kíván rendelkezni, az arra vonatkozó nyilatkozatot

Részletesebben

BEVALLÁS (2014-as tárgyévi teljesítmény alapján) a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap

BEVALLÁS (2014-as tárgyévi teljesítmény alapján) a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 3/1 I. Bevallás jellege 1. Éves bevallás 2. Záró bevallás 3. Előtársasági bevallás 4. Naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózó bevallása 5. Év közben kezdő adózó bevallása 6. Naptári évtől eltérő

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Gazdasági Igazgatóság Adó, Költségvetési és Pénzügyi Osztály 2401 Dunaújváros, Városháza tér 1. Önkormányzati szám: Iktatószám: Érkezés időpontja:...

Részletesebben

Társasági adó évi törv. mód. előirányzat évi teljesítés évi teljesítés. Megnevezés

Társasági adó évi törv. mód. előirányzat évi teljesítés évi teljesítés. Megnevezés Társasági adó milliárd forintban A bevallott társasági adó főbb elemeinek alakulása 1. Adózás előtti nyereség 4 658,6 4 567,5 4 636,1 2. Társasági adó alapja (pozitív) 2 670,5 2 510,2 2 657,6 3. Számított

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 1108A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz Hibásnak minősített

Részletesebben

*Verziófrissítés letöltése gomb+

*Verziófrissítés letöltése gomb+ TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészült az Ön által használt ügyviteli szoftver legfrissebb változata és letölthető a http://www.kulcs-soft.hu oldalon az Ügyfélszolgálat / Program frissítések

Részletesebben

Családi járulékkedvezmény 2014

Családi járulékkedvezmény 2014 Családi járulékkedvezmény 2014 NAV tájékoztató Ha Ön igényli, hogy a munkáltatója az Ön járandóságaiból a családi kedvezmény figyelembe vételével vonja le az adóelőleget, ezt a nyilatkozatot két példányban

Részletesebben

Kedvezmények, külön adózó jövedelmek ADÓZÁS I.

Kedvezmények, külön adózó jövedelmek ADÓZÁS I. Kedvezmények, külön adózó jövedelmek Hol tartunk Az SZJA jellemzői A törvény alanyi hatálya A bevallási kötelezettség A jövedelemadó általános sémája Jövedelmek csoportosítása Összevonás alá eső jövedelmek

Részletesebben

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS 2005. adóévről... önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről Benyújtás, postára adás napja:... év... hó...

Részletesebben

Az egyéni vállalkozó átalányadózása

Az egyéni vállalkozó átalányadózása Átalányadó és szja 2012: az átalányadózás és adóbevallás új szabályai 2012-től. Az átalányadózásra vonatkozó szabályokat a személyi jövedelemadó törvény 50 56. -ai tartalmazzák. Az átalányadót a következő

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 1108A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz Hibásnak minősített

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Az adóhatóság tölti ki! Iktatószám::30- /2012. Benyújtás, postára adás napja:.év hó.. nap Adózó adó-nyilvántartási száma:.. A bevallás benyújtási határideje: 2012. május 31. Átvevő aláírása BEVALLÁS a

Részletesebben

MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGEK LEVONÁSÁRÓL ÉS BEFIZETÉSÉRŐL Marmat Kft Budapest Reitter Ferenc utca 32.

MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGEK LEVONÁSÁRÓL ÉS BEFIZETÉSÉRŐL Marmat Kft Budapest Reitter Ferenc utca 32. Armada II Bér(Verzió: 2.12.14) Felhasználó: Anzsuri Konto Kft. Dátum: 2012.07.06 Cég: Adószám: 11766010-2-4 MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGEK LEVONÁSÁRÓL ÉS BEFIZETÉSÉRŐL 1131

Részletesebben

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta ELENA PÉKSÉG KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. KR érkeztetési szám

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL. Elfogadó nyugta ELENA PÉKSÉG KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG. KR érkeztetési szám NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Elfogadó nyugta Adóazonosító 25036756 VPID Adózó neve ELENA PÉKSÉG KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG NAV iktatószám 1482903855 KR érkeztetési szám 518124715201603161107244100 Beküldő

Részletesebben

BEVALLÁS A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010.

BEVALLÁS A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010. Önkormányzati adóhatóság tölti ki! BEVALLÁS A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010. Beérkezés/postára adás dátuma: 20... év hó nap Átvevő aláírása:.. Iktatószám:..

Részletesebben

ÖNELLENŐRZÉS 1. Ha az önellenőrzés Önnek visszajáró összeget eredményez, úgy feltétlenül töltse ki a 1153 főlap (D) tábláját.

ÖNELLENŐRZÉS 1. Ha az önellenőrzés Önnek visszajáró összeget eredményez, úgy feltétlenül töltse ki a 1153 főlap (D) tábláját. ÖNELLENŐRZÉS 1 Ezek a lapok a 1153-as, a csökkentett adattartalmú 1153-as, a 1153E számú bevallás, a 1153ANY adónyilatkozat és a 11M29 (munkáltatói adómegállapítás) önellenőrzésének eredményeként mutatkozó

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A 1253NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ AZ EGYSZERŰSÍTETT 1253E BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE

ÚTMUTATÓ A 1253NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ AZ EGYSZERŰSÍTETT 1253E BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE ÚTMUTATÓ A 1253NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ AZ EGYSZERŰSÍTETT 1253E BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE Ha Ön az adózás rendjéről 1 és a személyi jövedelemadóról 2 szóló törvény szerint a 2012. évi személyi

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010. adóévben a/az önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről (Benyújtandó

Részletesebben

Az Adóhatóság tölti ki!

Az Adóhatóság tölti ki! BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL 8263 Badacsonytördemic, Hősök útja 1 Tel.:87/433-038; Fax:87/433-832 E-mail: ado@badacsonytordemic.hu Az Adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2018.

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2018. Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2018. Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi

Részletesebben

Tiszasziget Polgármesteri Hivatal BEVALLÁS

Tiszasziget Polgármesteri Hivatal BEVALLÁS Tiszasziget Polgármesteri Hivatal Adóiroda 6756 Tiszasziget Szent Antal tér 10. Tel.: 62/254-022, Fax: 62/254-166 Átvétel: Tiszasziget Polgármesteri Hivatal Adóiroda Érkezett: Előadó: Tiszasziget Polgármesteri

Részletesebben

Adónaptár 2006. 2006. január

Adónaptár 2006. 2006. január Adónaptár 2006 2006. január jan. 12. jan. 15. (jan. 16.) jan. 20. az igazoláson szereplő, a kifizető által le nem vont adó, adóelőleg megfizetése a magánszemély, az egyéni vállalkozó, a mezőgazdasági őstermelő

Részletesebben

Helyi iparűzési adóbevallás

Helyi iparűzési adóbevallás Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat 4263 Nyírmártonfalva, Kossuth u. 38. ( 52/207-021, 6 52/207-013 Helyi iparűzési adóbevallás... adóévről Nyírmártonfalva önkormányzatának illetékességi területén folytatott

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A 1353NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1353E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE

ÚTMUTATÓ A 1353NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1353E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE ÚTMUTATÓ A 1353NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1353E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE Ha Ön az adózás rendjéről 1 és a személyi jövedelemadóról 2 szóló törvény szerint a 2013. évi

Részletesebben

Könyvelői Praktikum ( :34:29 IP: Copyright 2018 Egzatik Szakkiadó Kft. - Minden jog fenntartva.

Könyvelői Praktikum ( :34:29 IP: Copyright 2018 Egzatik Szakkiadó Kft. - Minden jog fenntartva. Munkabér előleg Időállapot: 2017-01-01-2017-12-31 Szerző: Varga Ferenc, Lektor: Zatik László, Módosítva: 2017-01-03 14:57:11 Tartalomjegyzék: 1. A munkabérelőleg elszámolásának gyakorlata 2. Adózás 3.

Részletesebben

Kübekházi Közös Önkormányzati Hivatal Adóiroda 6756 Tiszasziget, Szent Antal tér 10. Tel.: 62/254-022, Fax: 62/254-166 BEVALLÁS

Kübekházi Közös Önkormányzati Hivatal Adóiroda 6756 Tiszasziget, Szent Antal tér 10. Tel.: 62/254-022, Fax: 62/254-166 BEVALLÁS Kübekházi Közös Önkormányzati Hivatal Adóiroda 6756 Tiszasziget, Szent Antal tér 10. Tel.: 62/254-022, Fax: 62/254-166 Átvétel: Tiszasziget Polgármesteri Hivatal Adóiroda Érkeztető szám: Átvette: Érkezett:

Részletesebben

Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja:. év. hó. nap Az adóhatóság megnevezése:... Az adóhatóság azonosító száma:.. ...

Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja:. év. hó. nap Az adóhatóság megnevezése:... Az adóhatóság azonosító száma:.. ... HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS 2005. adóévről Pásztó önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 6763 Szatymaz, Kossuth u. 30. Tel.: 62/ /14. mellék, Fax: 62/ BEVALLÁS

Polgármesteri Hivatal 6763 Szatymaz, Kossuth u. 30. Tel.: 62/ /14. mellék, Fax: 62/ BEVALLÁS Polgármesteri Hivatal 6763 Szatymaz, Kossuth u. 30. Tel.: 62/583-560/14. mellék, Fax: 62/283-311 Átvétel: BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2012. adóévben

Részletesebben

Nem változik az állandó lakóhely, ha a magánszemély ideiglenes jelleggel huzamosabb ideig külföldön tartózkodik.

Nem változik az állandó lakóhely, ha a magánszemély ideiglenes jelleggel huzamosabb ideig külföldön tartózkodik. A személyi jövedelemadó változásai 2019-től Családi kedvezmény A családi kedvezmény - az eltartottak lélekszámától függően - kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként: -egy eltartott

Részletesebben

Fókusz-Hírlevél Adózási Percek évi 2.szám, 2016.január 08. Kedves Vállalkozó!

Fókusz-Hírlevél Adózási Percek évi 2.szám, 2016.január 08. Kedves Vállalkozó! A tartalomból: A magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallása Bevallási nyilatkozat Munkáltatói bevallás Csökkentett adattartalmú bevallás 2016. évi 2.szám, 2016.január 08. Egyszerűsített adóbevallás

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI 2010. január 1-től

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI 2010. január 1-től VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI 2010. január 1-től Adótábla: Új előírás: az adó alapját a munkából származó jövedelmeknél 27% adóalap

Részletesebben

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS 2007. adóévről ETYEK önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára

Részletesebben

1. Adóalany neve (cégneve):.. 2.Születéskori neve:. 3. Születési helye:... város/község,ideje. év..hó.nap. 4. Anyja születési családi és utóneve:.

1. Adóalany neve (cégneve):.. 2.Születéskori neve:. 3. Születési helye:... város/község,ideje. év..hó.nap. 4. Anyja születési családi és utóneve:. I. Adóalany BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2016. adóévben a Várgesztes önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

JÖVEDELEMNYILATKOZAT

JÖVEDELEMNYILATKOZAT JÖVEDELEMNYILATKOZAT A Személyi adatok 1. Az ellátást igénylő neve: (Leánykori név: 2. Az ellátást igénylő bejelentett lakóhelyének címe: 3. Az ellátást igénylő tartózkodási helyének címe: 4. Ha az ellátást

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 208A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz Hibásnak minősített

Részletesebben

BEVALLÁS A helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS A helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén BEVALLÁS A helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010. adóévben Zsombó önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről (Benyújtandó

Részletesebben

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2009. adóévben Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

BEVALLÁS a 2011. évi helyi iparűzési adóról

BEVALLÁS a 2011. évi helyi iparűzési adóról Kópháza Község Önkormányzatának Adóhatósága 9495 Kópháza, Fő u. 15. Tel./fax: 99/531-038 E-mail: adougy.kophaza@mailmax.hu Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás(postára adás) időpontja: 201 év.hó..nap... aláírás

Részletesebben

61 344 01 0000 00 00 Adótanácsadó Adótanácsadó

61 344 01 0000 00 00 Adótanácsadó Adótanácsadó z Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: 200... hó... nap Az adóhatóság megnevezése: Etyek Község Önkormányzat Adóirodája ...

Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: 200... hó... nap Az adóhatóság megnevezése: Etyek Község Önkormányzat Adóirodája ... Név:.. Adóazonosító:... BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandójellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2009. adóévben Etyek önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

1. Adóalany neve (cégneve):... 2. Születési helye, ideje:... 3. Anyja születési családi és utóneve:...

1. Adóalany neve (cégneve):... 2. Születési helye, ideje:... 3. Anyja születési családi és utóneve:... BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2012. adóévben a Péteri Község Önkormányzata illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010. adóben a/az önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről (Benyújtandó

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2011. adóévben a Jászszentandrás község önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap... adóévben... Község Önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségról (Benyújtandó

Részletesebben

9. A nyilatkozatot tevő magánszemély aláírása: 8. Munkáltatóm, rendszeres bevételt juttató kifizetőm van: nincs:

9. A nyilatkozatot tevő magánszemély aláírása: 8. Munkáltatóm, rendszeres bevételt juttató kifizetőm van: nincs: Adóelőleg-nyilatkozat a 2015. évben a családi kedvezmény (és járulékkedvezmény) érvényesítéséről (Kérjük, olvassa el a nyilatkozat kitöltési útmutatóját!) I. A nyilatkozatot adó magánszemély neve:.. adóazonosító

Részletesebben