Calorie Regulation. Mert nehéz nemet mondani. ÚTMUTATÓ TULAJDONOSOK SZÁMÁRA. Támogatás túlsúlyos kutyáknak és macskáknak.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Calorie Regulation. Mert nehéz nemet mondani. ÚTMUTATÓ TULAJDONOSOK SZÁMÁRA. Támogatás túlsúlyos kutyáknak és macskáknak."

Átírás

1 Calorie Regulation V E T C O M P L E X Mert nehéz nemet mondani. ÚTMUTATÓ TULAJDONOSOK SZÁMÁRA Támogatás túlsúlyos kutyáknak és macskáknak állategészségügy

2 W H O L E A N I M Miért ajánlották az állatorvosi rendelőben a VET COMPLEX tápot? A VET COMPLEX A VET COMPLEX több ponton támogatja kedvence egészségét: ízletes, teljes értékű eledel, tartalmaz minden létfontosságú tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot, ami jobbá teheti kedvence életminőségét. Az állatorvos vagy asszisztense azért ajánlotta az egyik kalóriacsökkentett diétás tápot, mert speciális összetevői révén ez támogatja a legmegfelelőbb módon az egészséges súlycsökkentést. A Calorie Regulation táp összetétele kifejezetten a testsúlycsökkenés elősegítését szolgálja. Alkalmazható olyan betegségek esetén is, amikor alacsony zsírtartalmú étrend ajánlott. Nem alkalmazható a növekedés időszakában, vemhesség vagy szoptatás alatt, mivel ilyenkor nem ajánlott magas rosttartalmú tápot etetni. A VET COMPLEX tápok kiváló minőségű, a legújabb tudományos ismeretek alapján állatorvosok és táplálkozási szakértők által összeállított eledelek, amelyek kifejezetten egy-egy életszakasz vagy egészségügyi probléma speciális étrendi igényeit elégítik ki. Tápjaink szigorú minőségi ellenőrzés mellett készülnek, állandó tápérték receptúráink garantálják, hogy megbízhat bennünk: kedvence mindig a legjobb minőségű eledelt kapja kompromisszumok nélkül. Tápjaink kivétel nélkül mesterséges színezékek és ízanyagok nélkül készülnek.

3 M A L H E A L T H Az innovatív gyártási folyamat során az emberi fogyasztásra alkalmas hús csak mérsékelt hőkezelést kap, ezáltal a fehérjék megőrzik eredeti minőségüket. A gabonákban található keményítőt viszont magas hőmérsékleten zselatinizáljuk az optimális emészthetőség érdekében. A termék ízletességét kiváló minőségű kacsazsírral érjük el, amit a gyártás során utolsó fázisként hidegen adunk a tápszemekhez a hatóanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal együtt, így megőrizve tápértéküket. A VET COMPLEX tápok könnyen emészthetőek, ezáltal elkerülhetőek az emésztési problémák, és az állatok ritkábban ürítenek, de szilárdabb konzisztenciájú bélsarat.

4 A Calorie Regulation táp speciális jellemzői ALACSONY ENERGIASŰRŰSÉG - Ez azt jelenti, hogy adott mennyiségű Calorie Regulation táp jelentősen kevesebb kalóriát tartalmaz (több mint 40%-kal), mint egy normál táp (még akár a light tápoknál is). ZSÍRÉGETÉS - nagy mennyiségben tartalmaz egy L-karnitin nevű aminosavat, ami támogatja a zsírsav-anyagcserét, ezáltal segít felhasználni a zsírtartalékokat. TELÍTETTSÉG ÉRZETET AD - kedvence az alacsony kalóriatartalmú étrend mellett is jóllakottnak fogja érezni magát, többek között az oldható és oldhatatlan élelmi rostok kombinációjának és a magas fehérjetartalomnak köszönhetően. ÍZLETES - Alapvetően a zsír és a fehérjék határozzák meg, hogy egy táp mennyire ízletes kedvencünk számára. Mivel a Calorie Regulation csökkentett zsírtartalmú táp, ennek ellensúlyozására növeltük a fehérjetartalmát. A zsírt pedig a tápszemek felületére juttatjuk, így az állatok szívesebben fogyasztják.

5 MAGAS VITAMIN- ÉS ÁSVÁNYIANYAG TARTALOM - a táp kiegyensúlyozott, kifejezetten súlycsökkentés támogatására szolgál, biztosítja tehát a megfelelő vitamin- és ásványianyag bevitelt, amire kedvencének szüksége van a csökkentett kalóriatartalmú étrend mellett. ÍZÜLETEK VÉDELME - a túlsúly megterhelés az ízületek számára is, lehet, hogy máris kialakultak elváltozások. A Calorie Regulation kondroitin-szulfáttal és chitosannal támogatja az ízületek egészséges működését. EGYÉB ELŐNYÖK - Az E-vitamin és a szelén a sejtek elöregedése ellen ható antioxidánsok. Az esszenciális zsírsavak támogatják az immunrendszer működését, és hozzájárulnak az egészséges bőr és szőrzet kialakulásához - túlsúlyos állatokban gyakran lép fel belőlük hiány.

6 Mennyi VET COMPLEX tápot kell adnom? Állatorvosa javaslata alapján kedvencének g VET COMPLEX Calorie Regulation tápot kell adnia, napi adagra elosztva. Az adagot a program során kedvence testsúlyának alakulása szerint kell változtatni. A súlycsökkentő program során rendkívül fontos, hogy a napi adagot ne mérőpohárral, hanem konyhai mérlegen mérjük ki, mivel a mérőpohárral akár 20%-ot is tévedhetünk. Ezen pedig a súlycsökkentés sikere múlhat, nem is beszélve arról, hogy jelentősen növelheti a napi adag árát. Ha állatorvosától nem kapott pontos etetési javaslatot, a zacskón talál útmutatást. Ezek csak javaslatok minden állat más, ezért ellenőriznie kell kedvence testsúlyát és kondícióját, és ennek megfelelően kell módosítani az adagot, ha szükséges. Állatorvosa segít megállapítani, hogy kedvence a megfelelő tempóban halad-e a súlycsökkenéssel, és mikor éri el a számára ideális kondíciót. További tanácsokért és támogatásért jelentkezzen be egy ingyenes Fitt Kedvencek Klubja foglalkozásra, ahol az asszisztensektől további segítséget és útmutatást kaphat a súlycsökkentéshez.

7 HOGYAN KELL ÁTTÉRNI A VET COMPLEX TÁPRA? Mindig fokozatosan kell egy új tápot bevezetni, mégpedig két okból: Az emésztőrendszernek kell néhány nap, amíg az új eledelhez alkalmazkodik. Ha túl gyorsan váltunk, az emésztési zavarokat, leggyakrabban hasmenést okozhat. Sok kedvenc a megszokások rabja irtóznak mindentől, ami új, így előfordulhat, hogy a megszokott eleségen kívül mindent visszautasítanak. Ilyenkor nem arról van szó, hogy nem ízlik nekik az új táp, csak szokatlan. Ezek az állatok általában elfogadják az új tápot, ha először csak kis mennyiségben keverjük szokásos eledelükhöz...

8 Fokozatosan, 5-10 nap alatt kell bevezetni a VET COMPLEX tápot. Vegyünk egy példát: VET COMPLEX ARÁNYA JELENLEGI TÁP ARÁNYA 1. NAP 1 rész VET COMPLEX, 4 rész jelenlegi táp 2. NAP 2 rész VET COMPLEX, 3 rész jelenlegi táp 3. NAP 3 rész VET COMPLEX, 2 rész jelenlegi táp 4. NAP 4 rész VET COMPLEX, 1 rész jelenlegi táp 5. NAP csak VET COMPLEX

9 Garantáltan ízletes! A VET COMPLEX receptúrájának összeállítása során külön fi gyelmet fordítottunk arra, hogy különlegesen ízletes eledelt tehessen macskája elé. A tápgyártás során egyedülálló módon hideg eljárással kacsazsírt (macskatápok) vagy sertészsírt (kutyatápok) krémesítünk, és ezzel vonunk be minden egyes tápszemcsét - így lesz a VET COMPLEX talán a legízletesebb táp a piacon. Abban a valószínűtlen esetben, hogy kedvence nem eszi meg a VET COMPLEX tápot - még a hozzászoktatást követően sem -, vigye vissza a tápot állatorvosához, aki ad helyette másik megfelelő tápot (vagy visszatéríti az árát). Gyakran feltett kérdések 1. De hát a kedvencem nem is túlsúlyos! Tanulmányok leírják, hogy az Egyesült Királyságban a kutyák legalább 50%-a és a macskák legalább 40%-a túlsúlyos vagy elhízott, és rengetegen nem ismerik fel, hogy kedvencük túlsúlyos. Az állatorvosok és asszisztenseik objektíven, szakmai szemmel képesek felmérni kedvence kondícióját. A szakember szeme sokkal pontosabban képes megítélni a kondíciót, mint ha mondjuk az adott fajtára jellemző testsúllyal hasonlítjuk össze kedvencünkét. Yorkshire terriereknél például előfordulhat, hogy az egyik állat fele olyan nehéz, mint a másik, mégis a testméretükhöz képest mindketten tökéletes kondícióban vannak! 2. Miért kellene azzal foglalkoznom, hogy kedvencem kicsit duci? Szeret enni! Számtalan tanulmányban kimutatták már, hogy a túlsúly és az elhízás káros a kutyák és macskák egészsége szempontjából. A felesleges súly plusz teherként nehezedik az ízületekre, ami ízületgyulladáshoz vezet, és kedvencénél nagyobb valószínűséggel alakul ki szívbetegség, légzőszervi probléma, hasnyálmirigy gyulladás és bizonyos daganat típusok. Tudományos vizsgálatokból tudjuk, hogy a túlsúly csökkenti az állatok várható élettartamát, és jelentős mértékben befolyásolja az életminőséget. Sokan tapasztalják, hogy kutyájuk jobban élvezi a sétákat, vagy macskájuk újra mászik fára, miután lefogyott. Az állataink ritkán lassulnak le azért, mert megöregedtek - általában túlsúly vagy ízületgyulladás gyötri őket. Meglepődik majd, amikor kedvence szinte újjászületik a fogyást követően!

10 3. Miért kell az állatorvoshoz vagy az asszisztenséhez fordulnom? Egyszerűen csak kevesebbet adok enni, vagy váltok a mostani tápjának a light változatára! A szakember megvizsgálja kedvencét, hogy kiderítse, nem áll-e valamilyen betegség az elhízás hátterében. Segít beállítani a fogyás biztonságos mértékét és sebességét - a túl gyors és túl nagymértékű súlyvesztés veszélyes is lehet, főleg macskáknál. Használja ki a lehetőséget, ha működik Fitt Kedvencek Klub és vegyen részt a foglalkozásokon! A light tápok valóban csökkentett kalóriatartalmúak, de nem súlycsökkentésre valók, hanem arra, hogy kedvence meg tudja tartani az elért súlyát. Mivel összetételük nem megfelelő súlycsökkentéshez, kedvencénél hiányállapot léphet fel. A light tápok nem rendelkeznek a Calorie Regulation már említett egyéb előnyeivel sem (A VET COMPLEX Adult és Senior macskatápjai ivartalanított macskák számára készülnek, ezek a light kategóriába tartoznak.). 4. Mit adhatok még a kedvencemnek? Azt javasoljuk, hogy az állatorvosa által előírt (és naponta mérlegen kimért) Calorie Regulation tápon és vízen kívül SEMMI MÁST ne adjon kedvencének. Az előírt napi mennyiséget reggel ki kell mérni, majd elosztani az előírt számú étkezésre a nap folyamán. Érdemes inkább többször, kis adagokat adni, így kedvence jóllakottnak fogja érezni magát. Persze mindannyian szeretjük kényeztetni kedvenceinket, és ha ennek nem tudunk ellenállni, adjunk egy-egy szem tápot a napi adagból. A viselkedéskutatók egyetértenek abban, hogy a kutyák számára érzelmileg fontos a jutalomfalat, de az már mindegy, hogy egy sokáig rágható fogtisztító terméket kapnak-e, vagy egy szemet a normál tápjukból. Tévhit az is, hogy az állatok megunják, ha mindig ugyanazt a tápot kapják, emiatt sem kell aggódni! Beszéljen állatorvosával, mielőtt bármi mást adna kedvencének a Calorie Regulation tápon kívül! Segít abban, hogy találjon valami alacsony kalória- és zsírtartalmú lehetőséget. SOHA ne adjon falatokat a saját ételéből, és értesse meg a család minden tagjával, hogy mennyire fontos ennek betartása! Ha kedvence hajlamos kunyerálni, a leszoktatáshoz kérjen tanácsot állatorvosától, az asszisztensektől vagy viselkedésterapeutától!

11 5. Mit tehetek még a súlycsökkentés elősegítésére? A súlycsökkentés lényege az energiabevitel csökkentése és az energiafelhasználás növelése - ez azt jelenti, hogy kedvencének MOZOGNIA kell! Kevés, de gyakori mozgás a legjobb, főleg, ha kedvence már nem fi atal. Dolgoztassa meg kedvencét az eledelért, és vegyen neki olyan speciális golyót, amiből úgy kell kivarázsolnia a tápot, hogy görgeti! Gyakran mondják, hogy a macskákat nehéz mozgásra bírni, de ez nem igaz. Tudja, mennyi kalóriát éget el a macska, miközben a műegérrel játszik, vagy a lézerpointert kergeti? De megdolgoztathatja macskáját úgy is, hogy a jutalomfalatnak szánt garnélát betekeri zsírpapírba! Ha kedvencénél már kialakult az ízületgyulladás, különösen fontos, hogy keveset és gyakrabban mozgassuk, nehogy további károsodást okozzunk az ízületben. Ha állatorvosa hidroterápiát javasol, az kitűnő módja annak, hogy az ízületek terhelése nélkül megfelelő mozgást biztosítson kedvencének. Létezik gyógyszer, amivel támogatni lehet a fogyást kutyáknál, de erre csak kivételes esetekben van szükség, többnyire diétával és mozgással meg lehet szabadulni a felesleges kilóktól. 6. Mit tegyek, ha a kedvencem testsúlya mégsem csökken? Először is: ne aggódjon, és semmiképp ne adja fel! Ez teljesen normális, minden állat más. Először is bizonyosodjon meg arról, hogy kedvence nem jut-e más táplálékhoz a Calorie Regulation tápon kívül! Már egy-egy falat egy jóindulatú családtagtól (vagy szomszédtól) is számít ne feledje, egy 20 kg-os kutya napi adagjából többet tesz ki egy zabkeksz, mint egy 60 kg-os emberéből! Ha kedvence biztosan nem jut más eleséghez, akkor keresse fel állatorvosát, aki valószínűleg kissé csökkenteni fogja a napi adagot, és néhány hét múlva visszarendeli egy ellenőrzésre. Ne feledje, ami nekünk kis súlyváltozásnak tűnik, az sokat jelenthet egy néhány kilós állatnál, ráadásul az is lehet, hogy súlyváltozás ugyan nincs, de állatorvosa megállapíthatja, hogy kedvence izmosodott a zsírraktárak rovására, főleg, ha sokat mozog! 7. Nagyszerű! Lefogyott a kedvencem! Most hogyan tovább? Ez a körülményektől függ, úgyhogy beszélje meg állatorvosával vagy asszisztensével! Általában azt javasolják, hogy térjen át a VET COMPLEX Light kutyatápra vagy a VET COMPLEX Adult/ Senior macskatápra az ideális súly megtartásához. Azonban ha kedvence kifejezetten hajlamos az elhízásra, akkor javasolhatják a Calorie Regulation folytatását. Mivel ez egy kiegyensúlyozott, teljes értékű táp, biztonságosan adható akár egy egész életen át is.

12 V E T C O M P L E X Van KÉRDÉSE? Amennyiben THE 1 ST további információra van szüksége a PHARMA-NUTRITION VET COMPLEX tápokkal vagy kedvence egészségével kapcsolatban, IN állatorvosa THE WORLD és munkatársai szívesen válaszolnak kérdéseire. Állatorvosi pecsét / Elérhetőség Calorie Regulation Prémium minőségű, állatorvosok által kifejlesztett táp a testsúly csökkentésére kutyák és macskák számára. Más esetekben is sikerrel alkalmazható állatorvosi javaslat alapján. VET COMPLEX Calorie Regulation kiszerelések: Macska: 1,5 kg / 3 kg / 7,5 kg Kutya: 1,5 kg / 3 kg / 7,5 kg / 13,5 kg (70) (70) (70) GettyImages

LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK

LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK Kedvence egészsége érdekében úgy döntött, hogy segít neki elérni az ideális testsúlyát. Minden segítséget megkap ehhez állatorvosától és a rendelő munkatársaitól,

Részletesebben

Macskatápok. Adult Cat

Macskatápok. Adult Cat A szokásos előfordulás mellett minden termékben fehérjéhez kapcsolt formában is megtalálhatók a főbb ásványi anyagok ezzel biztosítva a teljes beépülést. Több termék tartalmazza a nélkülözhetetlen kondroitin-szulfátot

Részletesebben

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára.

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára. www.farmina.hu A MATISSE termékcsalád a kiváló minőségű macskatápok teljes választékát kínálja mindenfajta macska számára, melyek: Étvágygerjesztőek, így a legigényesebb és legkényesebb ízlés kielégítésére

Részletesebben

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET A Farmina bemutatja új irányvonalát, az Ecopetet. Hat speciális terméket kínálunk az ember legjobb barátjának, hiszen etetésükkel kapcsolatosan számos

Részletesebben

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA www.pondzoom.hu A PondZoom kerti tavi haltápok sokéves kutatás és gyártási tapasztalat eredményei. Fejlesztésük során elsődleges szempont a tavi kedvencek egészséges fejlődése volt, így a kiindulási alapot

Részletesebben

Étrend kutyákra szabva. nélkülözhetetlen alapok az egészségmegőrzéshez. Állatorvosa egyben táplálkozási szakértő is!

Étrend kutyákra szabva. nélkülözhetetlen alapok az egészségmegőrzéshez. Állatorvosa egyben táplálkozási szakértő is! Étrend kutyákra szabva nélkülözhetetlen alapok az egészségmegőrzéshez NUTRITION Állatorvosa egyben táplálkozási szakértő is! A Virbac Vet Complex termékválasztéka gondosan válogatott összetevőivel minden

Részletesebben

Katz Menu minden típusú macskának

Katz Menu minden típusú macskának Katz Menu minden típusú macskának Katz Menu minden típusú macskának Válogatós vagy jó étvágyú? Aktív vagy inkább lusta? Játékos vagy tapasztalt? Itt a KATZ MENU eleség minden típusú macskának. Az Ön kedvencének

Részletesebben

egészség tetôtôl talpig kedvence számára!

egészség tetôtôl talpig kedvence számára! egészség tetôtôl talpig kedvence számára! Chicopee minőségi prémium eledel Egészséges életet biztosító módszer A Chicopee egy minőségi prémium eledel, melyet arra fejlesztettek ki, hogy a család minden

Részletesebben

ENERGYS L Ó T A K A R M Á N Y O K

ENERGYS L Ó T A K A R M Á N Y O K ENERGYS L Ó T A K A R M Á N Y O K RELAX Granulált takarmány alacsony terhelésnek kitett lovak számára Termékkód: 2210 A takarmány elsősorban alacsony igénybevételnek kitett lovak, hobbi lovak és gyakorló

Részletesebben

A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN!

A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN! A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN! *Bedarfs- und artgerecht richtig füttern / A szükségletnek megfelelő és fajspecifikus etetés. A termékválaszték nem minden eleme nyers, ez függ az országban rendelkezésre

Részletesebben

Az elhízást a WHO gyógyíthatatlan betegségnek nyilvánította. A magyar lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott.

Az elhízást a WHO gyógyíthatatlan betegségnek nyilvánította. A magyar lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Az elhízást a WHO gyógyíthatatlan betegségnek nyilvánította. A magyar lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. MIN ALAPSZIK A PREMIUM DIET? A Premium Diet 4 elemen alapszik, melyek hozzájárulnak

Részletesebben

Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Porcijó STANDARD kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Kiszerelések 3 kg 15 kg 30 kg

Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Porcijó STANDARD kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Kiszerelések 3 kg 15 kg 30 kg Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Az átlagos aktivitású házőrző- és hobbikutyák rendszeres táplálására fejlesztettük ki. Élettanilag optimálisan beállított arányban tartalmazza az összes olyan tápanyagot, ásványi

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

Test-elemzés. Ezzel 100%-os lefedettséget ér el. TANITA digitális mérleg. Rendkívül gyors elemzést tesz lehetővé.

Test-elemzés. Ezzel 100%-os lefedettséget ér el. TANITA digitális mérleg. Rendkívül gyors elemzést tesz lehetővé. Test-elemzés Bioelektromos impedancia mérés 5 különböző pályán kerül mérésre (lábtól-lábig, kéztől-kézig, bal kéztől a jobb lábig, jobb kéztől a bal lábig, bal kéztől a bal lábig). Ezzel 100%-os lefedettséget

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

LÓTA K A R M Á N YO K MEMBER OF ROYAL DE HEUS

LÓTA K A R M Á N YO K MEMBER OF ROYAL DE HEUS LÓT K R M Á N YO K MMBR OF ROYL D HUS RLX Granulált takarmány alacsony terhelésnek kitett lovak számára takarmány elsősorban alacsony igénybevételnek kitett lovak, hobbi lovak és gyakorló lovak számára

Részletesebben

FRISKIES Kutyaeledelek

FRISKIES Kutyaeledelek FRISKIES Kutyaeledelek Imádja különleges kutyáját és azt a lelkesedést és örömöt, amit a családjába csempész? Nem lenne nagyszerű, ha segíthetne neki abban, hogy energikus és egészséges maradjon? A FRISKIES

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

BiOmill. Kiváló minőségű száraz táp

BiOmill. Kiváló minőségű száraz táp BiOmill Kiváló minőségű száraz táp A BiOMill A.G. által megalkotott új tápcsalád minden egyes kutya egyedi tápanyagigényének megfelel. Mivel jelentősebb különbségek tapasztalhatók a tápanyagigényben az

Részletesebben

Útmutató a macskák egészséges tápláláshoz

Útmutató a macskák egészséges tápláláshoz Útmutató a macskák egészséges tápláláshoz em vagyok Nvegetáriánus! 1 A kutyák és a macskák egészséges táplálásáért Az Iams céget Paul F. Iams, az állatok táplálásának szakértője alapította meg 1946-ban.

Részletesebben

Állandó minőség. Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment. keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK.

Állandó minőség. Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment. keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK. MeraDog_kekszek_RZ_MD-Salesfolder_Backwar#118F9 2010.12.05. 18:21 Page 2 Állandó minőség Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK. MeraDog_kekszek_RZ_MD-Salesfolder_Backwar#118F9

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

book_kutya_final_mise en page 1 2011.02.16. 21:54 Page 1 Táplálási útmutató 227872 Anabas 07/2007 Photos : Photodisc

book_kutya_final_mise en page 1 2011.02.16. 21:54 Page 1 Táplálási útmutató 227872 Anabas 07/2007 Photos : Photodisc book_kutya_final_mise en page.02.6. 2:4 Page Táplálási útmutató 22772 Anabas 07/07 Photos : Photodisc book_kutya_final_mise en page.02.6. 2:4 Page 2 l Kizárólag állatorvosokon keresztül forgalmazott táp

Részletesebben

DOG VITAL. Adult ADULT ALL BREED CSIRKEHÚSSAL. ...hogy kedvence egészséges és hosszú életű legyen PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SZÁRAZELEDELEK

DOG VITAL. Adult ADULT ALL BREED CSIRKEHÚSSAL. ...hogy kedvence egészséges és hosszú életű legyen PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SZÁRAZELEDELEK ADULT CSIRKEHÚSSAL Az ADULT WITH CHICKEN FORMULA egy teljes értékű kiegyensúlyozott eledel felnőtt kutyák részére, normál fizikai aktivitás esetén. Az ADULT WITH CHICKEN ALL BREED FORMULA csirkezsírt tartalmaz,

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

DOLLY VITAMINOK és DEOFIL TABLETTA

DOLLY VITAMINOK és DEOFIL TABLETTA DOLLY VITAMINOK és DEOFIL TABLETTA DOLLY CSONTERŐSÍTŐ VITAMIN Dolly Csonterősítő tabletta táplálékkiegészítő kutyák részére Leírás: Az ízesített tabletták megfelelő arányban és mennyiségben, jól értékesülő

Részletesebben

Miért egészséges a sertéshús?

Miért egészséges a sertéshús? A sertéshúsból készült étel a családi és a társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok egyik fő fogása, jó okkal. A sertéshús fogyasztása gasztronómiai élmény, tápanyag gazdagsága miatt táplálkozásunk szerves

Részletesebben

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET)

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET) EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET) Az igazi szeretet, felelősségvállalást jelent. Macskánk megbízik bennünk, mi pedig gondoskodunk arról, hogy kedvencünk élvezhesse

Részletesebben

A felelős állattartás néhány szabálya

A felelős állattartás néhány szabálya Tanuló neve: Dátum: A felelős állattartás néhány szabálya 1. Táplálás Egyetlen gyógyszer sem képes oly sok betegséget megelőzni, mintha olyan ételt eszünk, amilyenre szükségünk van. Gondoljunk csak arra,

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Book_CAT_final_Mise en page 1 2011.02.16. 22:03 Page 1. Táplálási útmutató

Book_CAT_final_Mise en page 1 2011.02.16. 22:03 Page 1. Táplálási útmutató Book_CAT_final_Mise en page 1 011.0.1. :0 Page 1 Táplálási útmutató Book_CAT_final_Mise en page 1 011.0.1. :0 Page l Kizárólag állatorvosokon keresztül forgalmazott táp l Egyedülálló gyártási folyamat

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Elso elemzés Example Anorexia

Elso elemzés Example Anorexia 50 KHz R 739 Xc 62 [Víz és BCM zsír nélkül] A mérés 11.07.2005 Ido 15:11 dátuma: Név: Example Anorexia Születési dátum: 05.02.1981 Keresztnév: Kor:: 24 Év Neme: no Magasság: 1,65 m Mérés sz.: 1 Számított

Részletesebben

Tökéletes a. Legjobb barátoknak. Mindent vegyes táplálásról és sok egyéb

Tökéletes a. Legjobb barátoknak. Mindent vegyes táplálásról és sok egyéb Tökéletes a Legjobb barátoknak. Vegyes táplálása Mindent nagyító alatt vegyes táplálásról és sok egyéb A hűséges barátoknak pontosan azt adja, amire szükségük van. Minden kutya külön egyéniség és megvannak

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Senior 7+ Original Anti Age formulával

Senior 7+ Original Anti Age formulával Senior 7+ Original Anti Age formulával Bizonyítottan javítja a 7 éves és annál idősebb kutyák szellemi frissességét, valamint általános egészségi állapotát. A Pro Plan egyedülálló táplálkozástudományi

Részletesebben

- CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP-

- CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP- - CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP- www.yodaboltja.superwebaruhaz.hu Szuperprémium Kutyaeledelek,Hobby-állatfelszerelés AKC121 Kiszerelés: 15kg : 13 990,-ft : Chicopee Adult Fish&Rice Teljes értékű eledel felnőtt

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk?

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? CUkorBETEgEk étrendje = EgészségEs TáPlálkozás KICSÁK MARIAN, NAGY KRISZTINA Az oktatóanyag A MAgyAr diabetes TársAság vezetôsége MEgBízásáBÓl, A sanofi TáMogATásávAl készült

Részletesebben

PORTFÓLIÓNK. DARLING eledelek

PORTFÓLIÓNK. DARLING eledelek PORTFÓLIÓNK DARLING eledelek DARLING minőségi állateledel a család négylábú tagjai számára. Kedvencének teljes értékű étrendet biztosít ezzel a termékkel, mely a tápanyagokat és vitaminokat megfelelő arányban

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom,

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom, A FANTASZTIKUS SZIKLÁS-HEGYSÉG NYUGAT-KANADÁBAN a c a n a. h u TELJES ÉRTÉKŰ SZÁRAZELEDEL KISTESTŰ KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA (9 kg felnőtt súly alatt) A KISTESTŰ KÖLYKÖK NAGYON GYORSAN ELÉRIK A FELNŐTT KORT,

Részletesebben

Dry Pet Food Grain-Free Formulated

Dry Pet Food Grain-Free Formulated Dry Pet Food Grain-Free Formulated Happy pet. Happy You. Happy pet. Happy You. a Farmina filozófia úgy tartják: a kutya az ember legjobb barátja, mi úgy gondoljuk: az ember a kutya legjobb barátja Ezen

Részletesebben

VeyFo. VeyFo Jungtier - Oral Mulgat

VeyFo. VeyFo Jungtier - Oral Mulgat VeyFo VeyFo Jungtier - Oral Mulgat Különleges táplálási igényeket kielégítő/diétás/ kiegészítő takarmány borjak, malacok, bárányok, kecskegidák és kutyák részére Használati utasítás Trimetox 240 oldat

Részletesebben

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK -olcsók, könnyen beszerezhetők gyakoriak -100 kg évente -napi élelem egyötöde -arányuk általában nem kielégítő -nyersen, feldolgozva, tartósítva -gyökér, gumó, hagyma, szár, levél,

Részletesebben

Skinners Magyarország Kft. Kiskereskedelmi árlista 2013.02.11 1. oldal

Skinners Magyarország Kft. Kiskereskedelmi árlista 2013.02.11 1. oldal Kiskereskedelmi árlista 2013.02.11 1. oldal Skinner's kutyaeledelek kedvenceknek és munkakutyáknak Hypoallergén termékeink - különböző ízekben Field & Trial Duck and Rice Hypoallergenic Field & Trial Salmon

Részletesebben

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA?

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? Ébredj rá az egészséges reggeli fontosságára! A rendszeres reggelizés lehetővé teszi az étvágy jobb szabályozását, ezáltal támogatja a súlykontrollt

Részletesebben

INTENZÍV BROILER INDÍTÓ

INTENZÍV BROILER INDÍTÓ INTENZÍV BROILER INDÍTÓ Cikkszám: 4-131-012-01 Felhasználási javaslat: 0-14 napos korig Háromfázisos etetési technológiát teljes körűen kielégítő takarmány fajtától függetlenül, biztonságos, ellenőrzött

Részletesebben

Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére. Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne.

Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére. Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne. Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne. Minden 3. személy érintett Mit csinálnak ezek az emberek? K. Ferenc Nyugdíjas

Részletesebben

Elso elemzés Example Athletic

Elso elemzés Example Athletic 50 KHz R 520 Xc 69 [Víz és BCM zsír nélkül] A mérés 11.07.2005 Ido 15:20 dátuma: Név: Example Athletic Születési dátum: 22.07.1978 Keresztnév: Kor:: 26 Év Neme: férfi Magasság: 1,70 m Mérés sz.: 1 Számított

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

E-vitamin és a tüdőrák

E-vitamin és a tüdőrák E-vitamin és a tüdőrák Nagyobb mennyiségű E-vitamin fogyasztása felére csökkenti a tüdőrák kialakulásának valószínű Az E-vitamin vegyületeknek két fő csoportja létezik, a tokoferol és a tokotrienol. Mindkét

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM

FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM Dr. Professzor emeritus Szent István (korábban Budapesti Corvinus)Egyetem Élelmiszertudományi Kar 2016.szeptember 14 II. Big Food Konferencia, Budapest

Részletesebben

Aktív életerő HU/KAR/0218/0001

Aktív életerő HU/KAR/0218/0001 Aktív életerő HU/KAR/0218/0001 A bizonyítottan javítja az idősödő kutyák életminőségét: élénkebbé teszi az állatokat és ezáltal aktívabb életmódot tesz lehetővé számukra. Az oxigenizáció mellett a szív-

Részletesebben

FRISKIES Kutyaeledelek

FRISKIES Kutyaeledelek FRISKIES Kutyaeledelek Imádja különleges kutyáját és azt a lelkesedést és örömöt, amit a családjába csempész? Nem lenne nagyszerű, ha segíthetne neki abban, hogy energikus és egészséges maradjon? A FRISKIES

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

KUTYÁNK ETETÉSE A 4 LEGNÉPSZERŰBB ÉS LEGMEGOSZTÓBB MÓD.

KUTYÁNK ETETÉSE A 4 LEGNÉPSZERŰBB ÉS LEGMEGOSZTÓBB MÓD. KUTYÁNK ETETÉSE A 4 LEGNÉPSZERŰBB ÉS LEGMEGOSZTÓBB MÓD www.mybulldogshop.com BEVEZETŐ A kutya helyes ápolása mellett nem szabad megfeledkeznünk a helyes táplálásról sem, hiszen a kettő szorosan összefügg.

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

the advanced nutritions from experts

the advanced nutritions from experts i t y p e t f o o d h i g h q u a l the advanced nutritions from experts gmo free CRUELTY free colorants free no soya omega 3&6 100% guarantee NO artificial preservatives teljes értékû kiegyensúlyozott

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

Adult. Dinner. Normál igénybevételnek kitett kutyák számára. Normál igénybevételnek kitett, kifejlett kutyák. Szárazeledel

Adult. Dinner. Normál igénybevételnek kitett kutyák számára. Normál igénybevételnek kitett, kifejlett kutyák. Szárazeledel Normál igénybevételnek kitett kutyák számára A nyersanyagok gondos kiválasztása, zsenge baromfihús, egészséges burgonya és hidegen préselt szőlőmagliszt biztosítja, hogy a BELCANDO Adult Dinner az ideális

Részletesebben

Family. Kiszerelés: 15 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô.

Family. Kiszerelés: 15 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô. Economy Kifejlett kutyák részére gabona, hús, állati és növényi melléktermékek, olajok, zsírok, ásványi anyagok Kiszerelés: 20 kg Az Economy kiváló minôséget kínál kedvezô áron. Nem tartalmaz semmilyen

Részletesebben

A roboteró legyen veled!

A roboteró legyen veled! Vitaminok, ásványi anyagok kisgyermekeknek A roboteró legyen veled! A vitaminok A vitaminok az életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, így hatással vannak a szervezet valamennyi működésére. A gyerekek

Részletesebben

Prémium kutyatáp szakértőknek

Prémium kutyatáp szakértőknek Prémium kutyatáp szakértőknek JUNIOR Teljes értékű, kiegyensúlyozott eleség növekedésben lévő kölyökkutyáknak. JUNIOR MAXI Teljes értékű, kiegyensúlyozott eleség növekedésben lévő, nagytestű kölyökkutyáknak

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

ENERGIA KONCENTRÁTUM (MELA-DRY + MEPRON) Termékszám Megnevezés ENERGIA KONCENTRÁTUM (MELA-DRY + MEPRON) Beltartalom ME Nedvesség max.

ENERGIA KONCENTRÁTUM (MELA-DRY + MEPRON) Termékszám Megnevezés ENERGIA KONCENTRÁTUM (MELA-DRY + MEPRON) Beltartalom ME Nedvesség max. ENERGIA KONCENTRÁTUM (MELA-DRY + MEPRON) 433-269 Termékszám Megnevezés 433-269 ENERGIA KONCENTRÁTUM (MELA-DRY + MEPRON) Beltartalom ME Nedvesség max. % 7,600 NE l min. MJ/kg 8,800 Ny.fehérje min. % 32,020

Részletesebben

A speciális gyógyászati célra szánt tápszerekkel kapcsolatos változások. Dr. Barna Éva

A speciális gyógyászati célra szánt tápszerekkel kapcsolatos változások. Dr. Barna Éva A speciális gyógyászati célra szánt tápszerekkel kapcsolatos változások Dr. Barna Éva 2018. 03. 22-23. A változások kezdete 2013 Az Európai Parlament és a Tanács 609/2013/EU rendelete a csecsemők és kisgyermekek

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur.

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur. Premixek lovaknak A termék tartalmazza mindazokat a vitaminokat, makró és mikroelemeket, melyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor nagyobb mennyiségben van szüksége a szervezetnek és amelyeket

Részletesebben

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék Colostrum ESSENS Természetesen tiszta termék Mi az a kolosztrum? A kolosztrum, más néven el tej, a tej egy fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei a szülést követő néhány órában állítanak elő. Egyedülálló

Részletesebben

Testanyagaink állandóan változnak

Testanyagaink állandóan változnak Testanyagaink állandóan változnak Az emberi szervezetet mintegy 100 trillió (100 milliószor millió) sejt alkotja. Ezek közül óránként mintegy 100 milliárd sejt elhal, de helyüket és szerepüket azonnal

Részletesebben

Minden energiaszükséglethez megfelelő.

Minden energiaszükséglethez megfelelő. Minden energiaszükséglethez megfelelő. SELECT GOLD prémium szárazeledel - mindenféle termetű, különleges táplálást igénylő kutyák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Active SELECT GOLD Active

Részletesebben

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet Táplálkozás Cél Optimális, kiegyensúlyozott táplálkozás - minden szükséges bevitele - káros anyagok bevitelének megakadályozása Cél: egészség, jó életminőség fenntartása vagy visszanyerése Szükséglet és

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

mi a cukorbetegség? DR. TSCHÜRTZ NÁNDOR, DR. HIDVÉGI TIBOR

mi a cukorbetegség? DR. TSCHÜRTZ NÁNDOR, DR. HIDVÉGI TIBOR mi a cukorbetegség? DR. TSCHÜRTZ NÁNDOR, DR. HIDVÉGI TIBOR az OkTaTÓaNyag a magyar DiabeTes Társaság vezetôsége megbízásából, a sanofi TámOgaTásával készült készítette a magyar DiabeTes Társaság edukációs

Részletesebben

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Baby Global Preventive Profile A kölyökmacskáknál a növekedésnek pontosan meghatározott energia-, fehérje- és ásványianyag-igénye van, amit

Részletesebben

MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST

MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST HUMÁN MIKROBIOM 10 billió baktérium alkotja a 1,5-2 kg súlyú humán mikrobiomot. Elsősorban az emberi bélben található A bél által szabályozott bélflóra a

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

A macskák rejtélyes állatok. Több szenvedély van bennük, mint amit megmutatnak nekünk.

A macskák rejtélyes állatok. Több szenvedély van bennük, mint amit megmutatnak nekünk. A macskák rejtélyes állatok. Több szenvedély van bennük, mint amit megmutatnak nekünk. Gyártja: Netlaa bv. Hollandia Magyarországon forgalmazza: TROVET HUNGARY KFT. 1212 Budapest Szent István út 69. Telefon:

Részletesebben

Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben

Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben PTE-ETK Fizioterápiás és Táplálkozástudományi Intézet Készítette: Szekeresné Szabó Szilvia Dietetika II. 2012 Vizsgálati

Részletesebben

Az aranyat érő tejsavó

Az aranyat érő tejsavó A tej legértékesebb része 1. oldal (összes: 5) 2. oldal (összes: 5) A sárgás színű, áttetsző folyadék, amit a sajt lecsöpögtetése során nyerünk, maga a tejsavó, és ezzel találkozunk akkor is, ha aludttejet

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 3. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 3. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 3. (OR. en) 8540/16 DENLEG 34 AGRI 222 SAN 162 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2016. április 29. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz.

Részletesebben

Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS

Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS Baby SMALL & TOY A kistestű fajtáknál a növekedés rövid ideig tart, az egészséges fejlődésnek intenzív energia-, fehérje- és ásványianyag-igénye

Részletesebben

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal Összetevők Rizsliszt (34,6%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír (repce-, napraforgó-, pálmaolaj, szójalecitint tartalmaz) Kalcium-karbonát Vitaminok (C-vitamin, niacin,

Részletesebben

FRISKIES Kutyaeledelek

FRISKIES Kutyaeledelek FRISKIES Kutyaeledelek Imádja különleges kutyáját és azt a lelkesedést és örömöt, amit a családjába csempész? Nem lenne nagyszerű, ha segíthetne neki abban, hogy energikus és egészséges maradjon? A FRISKIES

Részletesebben