Alacsonyabb szövődmény rátával dolgozunk a sebészivel azonos eredmények mellett. Nagy műtéti kockázat mellett is alkalmazhatók

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alacsonyabb szövődmény rátával dolgozunk a sebészivel azonos eredmények mellett. Nagy műtéti kockázat mellett is alkalmazhatók"

Átírás

1

2 Sajnos nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a magyar betegek, de a gyakorló orvosok jelentős része sem ismeri ezt a disciplinát, ill. annak klinikusok által végzett részterületei kapcsán ezeket a beavatkozásokat más szakmákhoz tartozónak gondolja. Példák arra, ami világszerte tipikusan IR, de itthon másnak tulajdonítják: Nephrostoma - urológia Port beültetés érsebészet Myoma embolizáció nőgyógyászat Osteoid osteoma RF ablatio ortopedia Máj tályog drainage hasi sebészet Percutan tüdőbiopszia mellkassebészet, pulmonológia Carotis stentelés kardiológia, neurológia, vagy érsebészet Aneurysma embolisatio idegsebészet stb. Kórházunkban pl. az Érsebészeti osztály nevezte át magát Ér- és endovascularis sebészeti osztályra, azaz nem is titkoltan, már nevében is igyekszik kifejezni igényét az általunk gyakorolt beavatkozások végzésére.

3 Alacsonyabb szövődmény rátával dolgozunk a sebészivel azonos eredmények mellett Nagy műtéti kockázat mellett is alkalmazhatók (pl. a carotis stentelt betegeink közel 80%-a sebészi endarterectomiára nem is alkalmas állapotú) Sokkal rövidebb hospitalizációt igényelnek (pl. myoma embolisatio vs. méh eltávolítás)

4 Relatíve alacsony fajlagos költségek (kis létszámú team, alig van aneszteziológiai igény) A sebészieknél jobb finanszírozás (tavaly havi 12,8 MFt eszköz kerettel, 6 főnyi személyzettel átlagosan havi 22 MFt műtéti HBCs-t állítottunk elő) Teoretikus lehetőség egynapos terápiára (a legújabb egynapos sebészeti kompetencia lista 491 beavatkozása között egyetlen IR-i sem szerepel, holott az egynapos sebészet céljait semmi sem fedi le jobban az IR eljárásokénál)

5 Relatíve új eljárások, melyek finanszírozására a hagyományos eljárások mellett a közelmúlt gazdasági helyzetében nincs tartalék. (csak úgy vághatunk nagyobb szeletet a tortából, ha a többieknek kisebb jut) Ellenérdekeltség a klinikusok részéről. (tájékozatlanság, szakma féltés, paraszolvencia) Nincs fekvő ágya a szakmának, a társszakmák szívességére szorulunk. Magas egyszer használatos eszköz költségek, amelyek felhasználását a költségvetési előirányzatok limitálják. (hiába nyereséges, hiába van rá beteg, hiába fér bele a TVK-ba, nem emelhetjük a beavatkozás számot)

6 Az IR sok területen drágábbnak tűnik (!) az alternatív sebészi megoldással szemben, pedig jóval kisebb személyzetet igényel, a röntgen-műtő fenntartása olcsóbb a sebészinél. (pl. nincs anesztézia igény) Magyarországon egyedülálló módon - a paraszolvencia rendszere miatt - a műtőkben a legdrágább szituációk ötvöződnek, azaz a sebész akar intervenciós radiológiai beavatkozásokat végezni, pusztán mert azzal tudja betegeit megtartani. S még ideológiát is gyárt hozzá (pl. hibrid műtét)

7 A magán szektor kevés, de nagy forgalmú kórházakban reprezentált, Ahol igen, ott a jól finanszírozott beavatkozásokból kiemelkedő (de nem indokolatlan) esetszámokat produkálnak, a rosszul fizetetteket pedig limitálják, vagy áthárítják a költségeit pl. az egyetemre. Nincs eszköz használati limitjük, ami rentábilis, azt korlátlanul végezhetik. Ezzel szemben az állami szférában a szakmailag elutasíthatatlan, orvosilag megkerülhetetlen, de általában rosszul finanszírozott beavatkozásokra (pl. peripheriás embolotherápia) mennek el a források, a nyereségesekre meg nem marad eszköz keret.

8 Fekvő OENO-statisztika - intézménysoros Percután stent beültetés perifériás erekbe Időszak: Intézmény Megnevezés Beavatkozások összesen lélekszám főre Semmelweis Egyetem 490 ~ , Szolnok, Hetényi G. MKh , Kecskemét, BKM Önkorm. Kórháza , Miskolc, M.Vezető Kh , SZTE SZAOTE Centrum, Szeged , Győr, Petz Aladár Megyei Kh , Bajcsy-Zsilinszki Kórház, Bp Gyula, Pándy Kálmán MKh.Ri , DOTE, Debrecen , A6 K403 Állami Egészségügyi Központ K472 Markusovszky Vas Megyei Kórház Tatabánya, Szt. Borbála M. Kh Zalaegerszeg, M-i jogú Kórház B2 K560 Cegléd, Toldy F.Kh-Ri.Np. KH Kft Szent Imre Kórház,Fővárosi Önk Sopron, V.Kh.Ri K676 Veszprém, Cholnoky F.Kh.Np.Zrt Székesfehérvár, Szt.György MKh M245 Eger, HMÖ Kórháza Np.K.Közh.Hft POTE, Pécs Uzsoki u. Kórház, Bp Kaposvár, Kaposi Mór MKh Péterfy Sándor u. Kórház, Bp M289 Nyíregyháza,Jósa A.Oktató Kh.Np Kft

9 Az állami keretgazdálkodás elve hatványozottan érinti a költségérzékeny IR-t, tehát még a jól jövedelmező (magas HBCs-jű) és klinikailag egyértelműen eredményesebb IR módszerek is kiszorulhatnak, ha pl. a beteget fektető osztály TVK-jából azok nem kigazdálkodhatók. A sebészet sokszor nem csak a paraszolvencia miatt ellenérdekelt, hanem mert a magas HBCs-jű IR beavatkozások miatt kevesebb műtétes esetre marad TVK-ja, nem lesz vonzó a fiatalok számára a szakma.

10 Hazánk (ebben is a következmények nélküli ország ) élen jár abban, hogy a legkorszerűbb szakmai protokollokat gyorsan honosítsa, de az azok betartásához szükséges eljárásokat nem, vagy csak korlátozottan finanszírozza. Pl. a májrák kezelésében az RF ablatio a korai stádiumban sebészi kontraindikáció esetén preferálandó kezelés. De magát a beavatkozást eseti finanszírozásban tartják, rendkívül korlátozott, az említett HCC eseteknek is csak a töredékére elegendő összeggel finanszírozva. (holott az RF másra is jó lenne..)

11 Csaknem a lehetetlennel határos, vagy mire sikerül átverekednünk magunkat a bürokrácián, addigra már esetleg még hatékonyabb technológiai megoldás kínálkozik. Számos új technikai vívmány van, amelyeket pl. a kardiológiai intervencióban legalábbis részben már finanszíroznak: (gyógyszer kibocsátó ballonok, stentek, stent-graftok, áramlás módosító eszközök, nyomásmérő vezetődrótok, aterotomiás, vagy thrombus aspirációs eszközök, intravascularis ultrahang.) A peripheriás (pl. a vese, vagy a carotis is az!!) erek kezelésében mindezek szóba sem kerülnek, pedig szakmailag ugyanúgy szükség lenne rájuk.

12 Nem kellene itthon évente több, mint 8000 lábat levágni, amennyiben el tudnánk számolni egy ülésben 2, vagy több elvégzett beavatkozást (vagy típust), mint ahogy pl. Szlovákiában évek óta teszik. Hiába nyitunk ki pl. vérrög oldó kezeléssel egy elzáródott sebészi bypasst, ha nem tudjuk ugyanakkor megtágítani az elzáródás okaként szereplő beszűkült distalis anastomosist, ill. javítani a kiáramláson a lábszár ereinek ballonos tágításával. Egy végtagmentés legtöbbször több emeletes beavatkozást igényel(ne).

13

14 Az évi 8000 hazai amputáció primer-secunder tercier stb. költségeire 112 milliárd Ft /év jön ki! Ha ezen betegek felénél megpróbálnánk katéteresen eredményt elérni, az nem kerülne többe 3 milliárdnál, s ha csak minden harmadiknál sikerülne elkerülni az amputációt, úgy máris 16 milliárdot takarítana meg a társadalom. USA: amputatio/év

15 A prioritásként kezelt onkológiai ellátásban a gyógyszer lobby a gyógyszer kassza 30%-t kisöpri, pedig a korszerű kombinált mechanikus RF + intraarterialis embolizáció (TACE) terápiával legalábbis azonos eredmények érhetőek el. Legtöbbször ambuláns betegként (ráadásul lényegesen olcsóbban). 2,5 x annyit költünk citosztatikumokra, mint az azonos lélekszámú Csehország, viszont harmad annyi onkointervenciós beavatkozást végzünk. Viszont néhány évvel kevesebbet is élünk

16 Átlagos egy éves chemoth (pl. Avastin+FOLFIRI) 6-10 M Ft Az elmúlt 5-7 évben a drogok ára 2,5 x-re nőtt! Ennek eredményeként a várható túlélés 17-ről 24 hóra nőtt. Az RF + TACE összesen kb. 1 M Ft, azonos eredményekkel.

17 Valamennyi epeúti ténykedés gyakorlatilag teljes egészében ráfizetés, ezekről a betegekről a finanszírozó egyszerűen nem vesz tudomást. Igaz, tényleg csak 4-6 hónapjuk van átlagosan hátra, de azt sárgán, viszketéssel, emésztési képtelenséggel, cachectisalódva töltik el, pedig volna ennél emberibb megoldás. Vannak megyék ebben az országban, ahol a management érdekérvényesítő ereje sokkal nagyobb, mint a szakmáé és ott pl. évek óta egyetlen percutan epeúti beavatkozást sem végeznek (mi pl. tavaly 30-t).

18 Összességében az egész eü-i ellátórendszer hatékonyságát rontó, sok éves lemaradásban vagyunk a még a környező (pl. Visegrádi) országokhoz képest is. Csehországban ugyanolyan lakosság számra 2,5 x több intervenciós radiológiai centrum működik. Teljesítményük és finanszírozásuk valamennyi mutatót figyelembe véve 3-3,5-szerese a miénknek. Ott hogyhogy megéri?

19 Ha Eü-i államtitkár lennék, s csak egyetlen szakma komoly fejlesztésére lenne forrásom, az az intervenciós radiológia lenne. A DSA berendezéseink Uniós forrásból már megvannak rá. Megyénként 3-4 jól képzett szakemberrel, néhány hozzá rendelt ággyal a kardiológusok eredményeihez hasonlóan lehetne javítani a népegészségügyi mutatókat, csak szinte valamennyi disciplina területén.

20

A teljesítmény-volumen korlát (keret) hatása az onkológiai ellátás finanszírozására

A teljesítmény-volumen korlát (keret) hatása az onkológiai ellátás finanszírozására Magyar Onkológusok Társasága XXVIII. Kongresszusa Budapest, 2009. november 14. A teljesítmény-volumen korlát (keret) hatása az onkológiai ellátás finanszírozására Dr. Boncz Imre 1,2, Donkáné Verebes Éva

Részletesebben

Érkezett: 2006 DEC 18.

Érkezett: 2006 DEC 18. Országgyűlés Hivatala Irományszám ~3 JrV ( `I Érkezett: 26 DEC 18. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Kereszténydemokrata Néppárt Zárószavazás előtti módosító javaslat Dr. Szili Katalin az Országgyűlés Elnöke részére

Részletesebben

ÉRSEBÉSZET SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013.

ÉRSEBÉSZET SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. HETÉNYI GÉZA KÓRHÁZ, SZOLNOK Gyakorlat Igen Nem Fő Intézmény/osztály/részleg

Részletesebben

,ú1gyüids Hivatala. 1iom li'.yszt.1i11 : Érkezett> 2008 DEC 0 1.

,ú1gyüids Hivatala. 1iom li'.yszt.1i11 : Érkezett> 2008 DEC 0 1. ,ú1gyüids Hivatala 1iom li'.yszt.1i11 : 1166 wlw ORSZÁGGY Ű LÉSI KÉPVISELŐ Érkezett> 2008 DEC 0 1. Kapcsolódó módosító javaslat Dr. Szili Katali n az Országgy űlés Elnöke részére Helybe n Tisztelt Elnök

Részletesebben

Dr. Dózsa Csaba, Dr. Kövi Rita, Dr. Herczeg Adrienn, Dr. Nemes Balázs, Dr. Szeberin Zoltán, Ifj. Dr. Sótonyi Péter

Dr. Dózsa Csaba, Dr. Kövi Rita, Dr. Herczeg Adrienn, Dr. Nemes Balázs, Dr. Szeberin Zoltán, Ifj. Dr. Sótonyi Péter A minimál-invazív ellátások jelentősége a perifériás (verő)erek, különösen a CLI (critical limb ischemiás) esetek kezelésében Hogyan mentsük meg a lábakat? Hatékonysági tartalék a hazai egészségügyben

Részletesebben

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15.

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. Budapest, Balassagyarmat, Cegléd, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza,

Részletesebben

--T Gif,f. Módosító javaslat. Dr. Szili Katalin az Országgy űlés Elnöke részére. Helybe n. Tisztelt Elnök Asszony!

--T Gif,f. Módosító javaslat. Dr. Szili Katalin az Országgy űlés Elnöke részére. Helybe n. Tisztelt Elnök Asszony! --T Gif,f 2000 NOV 2 1. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Módosító javaslat Dr. Szili Katalin az Országgy űlés Elnöke részére Helybe n Tisztelt Elnök Asszony! A Házszabály 94. (1) bekezdése alapján az egyes egészségügyi

Részletesebben

10. PÉCSI INTERVENCIÓS RADIOLÓGIAI SZIMPÓZIUM

10. PÉCSI INTERVENCIÓS RADIOLÓGIAI SZIMPÓZIUM 10. PÉCSI INTERVENCIÓS RADIOLÓGIAI SZIMPÓZIUM Időpont: 2009. október 29-30. Helyszín: Pécsi Akadémiai Bizottság Székháza (Pécs, Jurisics Miklós u. 44.) A szimpózium szervezői: Társszervező: Alapítvány

Részletesebben

ORTOPÉD OSZTÁLYOK VEZETŐI ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK

ORTOPÉD OSZTÁLYOK VEZETŐI ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK 1 ORTOPÉD OSZTÁLYOK VEZETŐI ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK..EGYETEMEK. Prof. Dr. Szendrői Miklós egyetemi tanár Semmelweis Egyetem 1111 Budapest, XI., Karolina út 27. Tel.: +36-1-4666611 (Kp), +36-1-4666059 (közv),

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200 Sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák Bács-Kiskun megye: Bajai Városi Kórház Cím: 6500 Baja, Rókus u. 10. Tel.: (79) 422-233, (79) 422-328, (79) 423-373, (79) 425-575, (79) 428-452 Bács-Kiskun Megyei

Részletesebben

Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest

Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest 1024 Budapest 1025 Budapest 1026 Budapest 1027 Budapest

Részletesebben

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017)

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) EGYETEMEK 1 Vargáné Budai Erika Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Budapest Városmajor utca 68. 1122 1/458-6754 1/458-6755 20/666-3038

Részletesebben

Az intenzív újszülött ellátás hazai felépítése és mőködése Az újszülött ellátás igényei, minimum feltételek. Dr. Machay Tamás SE I.Sz.

Az intenzív újszülött ellátás hazai felépítése és mőködése Az újszülött ellátás igényei, minimum feltételek. Dr. Machay Tamás SE I.Sz. Az intenzív újszülött ellátás hazai felépítése és mőködése Az újszülött ellátás igényei, minimum feltételek Dr. Machay Tamás SE I.Sz. Gyermekklinika Az élveszülöttek és csecsemıhalálozás alakulása 2004-2006-ban

Részletesebben

IrányítószámTelepülés 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest

IrányítószámTelepülés 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest IrányítószámTelepülés 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest 1024 Budapest 1025 Budapest 1026 Budapest 1027 Budapest

Részletesebben

Sebészet-Traumatológia- Traumatológia 1115 Budapest, Tétényi út 12-16. Budapest Szent Imre Kórház Gyermekgyógyászat 1115 Budapest, Tétényi út 12-16.

Sebészet-Traumatológia- Traumatológia 1115 Budapest, Tétényi út 12-16. Budapest Szent Imre Kórház Gyermekgyógyászat 1115 Budapest, Tétényi út 12-16. Baja Bajai Szent Rókus Kórház Gyermekgyógyászat 6500 Baja, Rókus u. 10. Baja Bajai Szent Rókus Kórház Belgyógyászat 6500 Baja, Rókus u. 10. Baja Bajai Szent Rókus Kórház Pszichiátria 6500 Baja, Rókus u.

Részletesebben

Támogatási összeg eft Bajai Kórház Betegelőjegyzési rendszer kiépítésére. 7 100. Városi Ön. Kórház-Ri., Kalocsa IT technológia fejlesztésére.

Támogatási összeg eft Bajai Kórház Betegelőjegyzési rendszer kiépítésére. 7 100. Városi Ön. Kórház-Ri., Kalocsa IT technológia fejlesztésére. Pályázat "Az egészségügyi ellátórendszer struktúraátalakításának támogatására az intézményi átalakítások megkezdésére" 2006. B) További szempontok szerint 2. táblázat Megye Baranya Baranya Békés Pályázó

Részletesebben

25. napirendi pont Megtárgyalja: Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság

25. napirendi pont Megtárgyalja: Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság 25. napirendi pont Megtárgyalja: Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság 01/301-4/2011. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosának e l ő t e r j e s z t é s e a Petz Aladár

Részletesebben

2013/S 071-118058. Előzetes tájékoztató

2013/S 071-118058. Előzetes tájékoztató 11/04/2013 S71 Tagállamok - re irányuló szerződés - Előzetes tájékoztató hirdetmény - Nem alkalmazható I. II.B. III. VI. HU-Budapest: Vérzés elleni szerek 2013/S 071-118058 Előzetes tájékoztató 2004/18/EK

Részletesebben

ANESZTEZIOLÓGIA ÉS INTENZÍV TERÁPIA

ANESZTEZIOLÓGIA ÉS INTENZÍV TERÁPIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. CSONGRÁD MEGYEI DR. BUGYI ISTVÁN KÓRHÁZ, SZENTES A 2007.09.30-től

Részletesebben

taezett: 2006 DEC 18.

taezett: 2006 DEC 18. Országgyűlés Hivatala lromimysz nn: '! n `I -l A~ S ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz - Magyar Polgári Szövetség taezett: 2006 DEC 18. Zárószavazás előtti módosító javaslat Dr. Szili Katalin az Országgyűlés

Részletesebben

TÁMOGATJUK, TŰRJÜK VAGY

TÁMOGATJUK, TŰRJÜK VAGY TÁMOGATJUK, TŰRJÜK VAGY TILTJUK?, AVAGY AZ EGYNAPOS SEBÉSZET KIHASZNÁLTSÁGÁNAK SEGÍTÉSE VAGY KORLÁTOZÁSA A CÉL? SZAKÁCS ANASZTÁZIA ZIRCI ERZSÉBET KÓRHÁZ - RENDELŐINTÉZET Társszerző: Dr. Vermes Tamás XXV.

Részletesebben

www.deszkikorhaz.hu A k a k rdi d o i ló l gia i i i r e r ha h bi b l i i l t i á t ció i h ly l zete t M M gyaro r rszá z go g n

www.deszkikorhaz.hu A k a k rdi d o i ló l gia i i i r e r ha h bi b l i i l t i á t ció i h ly l zete t M M gyaro r rszá z go g n www.deszkikorhaz.hu A kardiológiai rehabilitáció helyzete Magyarországon Dr. Szász Károly Deszk 2010. A kardiológiai rehabilitáció lehetséges formái Fekvőbeteg gyógyintézeti Járóbeteg formában Otthoni

Részletesebben

AZ EGYNAPOS SEBÉSZETI MEDICINA2000 SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE A FELMÉRÉSE ALAPJÁN

AZ EGYNAPOS SEBÉSZETI MEDICINA2000 SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE A FELMÉRÉSE ALAPJÁN AZ EGYNAPOS SEBÉSZETI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE A MEDICINA2000 SZÖVETSÉG FELMÉRÉSE ALAPJÁN Dr. Szarvas Tibor Vecsési Egészségügyi Szolgálat VEMED Kft. MEST elnökségi tag Medicina 2000 elnökségi tag 2018.09.19

Részletesebben

Kapacitás változás Krónikus ellátásba konvertált aktív ágy Ágyszám eft Ágyszám eft Ágyszám eft. Járóbeteg ellátásba konvertált aktív ágy

Kapacitás változás Krónikus ellátásba konvertált aktív ágy Ágyszám eft Ágyszám eft Ágyszám eft. Járóbeteg ellátásba konvertált aktív ágy 1. táblázat Megye Bács- Kiskun Bács- Kiskun Bács- Kiskun Bács- Kiskun Pályázat "Az egészségügyi ellátórendszer struktúraátalakításának támogatására az intézményi átalakítások megkezdésére" 2006. A) Ágyszám-csökkentés

Részletesebben

Megyei jogú városok. 2011. évben alkalmazott épületek. adóztatással kapcsolatos adatai. Forrás: MJV önkormányzati adóhatóságai

Megyei jogú városok. 2011. évben alkalmazott épületek. adóztatással kapcsolatos adatai. Forrás: MJV önkormányzati adóhatóságai Megyei jogú városok 2011. évben alkalmazott épületek (egyéb építmények, lakások) adóztatással kapcsolatos adatai Forrás: MJV önkormányzati adóhatóságai Megyei jogú városok 2011. évi építményadó előírásai

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2420-06 Intervenciós radiológiai diagnosztika és terápia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2420-06 Intervenciós radiológiai diagnosztika és terápia követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Lágyéki behatolásból végzett intervenciós radiológiai beavatkozás után kötést alkalmaz a punkciós nyíláson. Mondja el az Ön mellé beosztott tanuló asszisztensnek, hogy, milyen sebfedési lehetőségek

Részletesebben

TELEPÜLÉS SZAKMA PROG INTÉZMÉNY Abony Addiktológia 3 Nyírő Gyula Kórház, Bp. Abony Allergológia és klinikai immunológia 2 Semmelweis Egyetem Abony

TELEPÜLÉS SZAKMA PROG INTÉZMÉNY Abony Addiktológia 3 Nyírő Gyula Kórház, Bp. Abony Allergológia és klinikai immunológia 2 Semmelweis Egyetem Abony TELEPÜLÉS SZAKMA PROG INTÉZMÉNY Abony Addiktológia 3 Nyírő Gyula Kórház, Bp. Abony Allergológia és klinikai immunológia 2 Semmelweis Egyetem Abony Allergológia és klinikai immunológia 3 Semmelweis Egyetem

Részletesebben

SEBÉSZET SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013.

SEBÉSZET SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZ AZ SZTE OKTATÓ KÓRHÁZA, KALOCSA Az emberi

Részletesebben

INTÉZMÉNY SZAKKÉPZŐHELLYÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉS

INTÉZMÉNY SZAKKÉPZŐHELLYÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉS Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, Kecskemét ANESZTEZIOLÓGIA ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS OSZTÁLY Bajai Kórház KÖZPONTI ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV BETEGELLÁTÓ OSZTÁLY (KAIBO) ANESZTEZIOLÓGIA ÉS INTENZÍV

Részletesebben

Székhelyének teljes címe Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM

Székhelyének teljes címe Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok jegyű Székhelyének teljes címe Szakma Szakmakód ÁGYSZÁM megye Nyugat-dunántúl 008010 Petz Aladár i Oktató Kórház Győr 9000

Részletesebben

Látogatási tilalom elrendelésének kezdete. Pécs, Ifjúság útja 13, Édesanyák útja 17., József Attila u.7. Rét utca 2, Pacsirta u.1, Akác u.1.

Látogatási tilalom elrendelésének kezdete. Pécs, Ifjúság útja 13, Édesanyák útja 17., József Attila u.7. Rét utca 2, Pacsirta u.1, Akác u.1. Megye Kórház neve Cím/ Telephely Látogatási tilalom elrendelésének kezdete A feloldás időpontja Érintett kórházi osztály (ok) PTE i Központ * Pécs, Ifjúság útja 13, Édesanyák útja 17., József Attila u.7.

Részletesebben

Az Intervenciós Radiológia (IR) fejlesztésének programja Magyarországon

Az Intervenciós Radiológia (IR) fejlesztésének programja Magyarországon EGVE kongresszus Debrecen, 2014. október 9. Az Intervenciós Radiológia (IR) fejlesztésének programja Magyarországon Dr Dózsa Csaba, egyetemi docens Miskolci Egyetem Dr Kövi Rita, külső oktató Egészségpolitika

Részletesebben

Fejfájáscentrumok Magyarországon

Fejfájáscentrumok Magyarországon Fejfájáscentrumok Magyarországon B.A.Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Ideggyógyászati szakrendelés (ügyeleti ambulancia is) Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76. Telefonszám: 46/515-200

Részletesebben

Szakmai Grémiumok JAVASLATAI szakmánként a 22/2012. (IX.14.) EMMI rendelet szerinti akkreditációra 2012.09.01. és 2016.09.

Szakmai Grémiumok JAVASLATAI szakmánként a 22/2012. (IX.14.) EMMI rendelet szerinti akkreditációra 2012.09.01. és 2016.09. Szakmai Grémiumok JAVASLATAI szakmánként a 22/2012. (IX.14.) EMMI rendelet szerinti akkreditációra 2012.09.01. és 2016.09.01 között Aneszteziológia és intenzív terápia szakképzés Aneszteziológiai gyakorlat

Részletesebben

A TTEKG rendszer integrálása a hazai szívcentrumok akut infarktus ellátási rendszerébe. Dr. Szabó György

A TTEKG rendszer integrálása a hazai szívcentrumok akut infarktus ellátási rendszerébe. Dr. Szabó György A TTEKG rendszer integrálása a hazai szívcentrumok akut infarktus ellátási rendszerébe. Dr. Szabó György Miért van szükség a jól működő hazai primer PCI ellátás további fejlesztésére? A kérdés feltevésének

Részletesebben

14 - informatika szakmacsoport. Ideiglenes felvételi rangsor. Összes jelentkező (fő): 371

14 - informatika szakmacsoport. Ideiglenes felvételi rangsor. Összes jelentkező (fő): 371 1996.12.25. Székesfehérvár 77185818432 371 1997.01.03. Budapest 78472120542 306 1997.01.05. Csíkszereda 76736716540 177 1997.03.29. Budapest 73911985594 48 1997.04.26. Székesfehérvár 78395363431 350 1997.05.02.

Részletesebben

Az Intézet havi betegforgalmi és finanszírozási adatait összefoglalva az alábbiakról tájékoztatom:

Az Intézet havi betegforgalmi és finanszírozási adatait összefoglalva az alábbiakról tájékoztatom: Országos Onkológiai Intézet Számítástechnikai Osztály Az Intézet 2016. 1-12.havi betegforgalmi és finanszírozási adatait összefoglalva az alábbiakról tájékoztatom: Betegforgalom alakulása Az Országos Onkológiai

Részletesebben

OSAP 1626. IV. kötet. Kórházak és önálló járóbeteg-szakrendelõk adatai. Készítette: Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet

OSAP 1626. IV. kötet. Kórházak és önálló járóbeteg-szakrendelõk adatai. Készítette: Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet OSAP 1626 Kórházak és önálló járóbeteg-szakrendelõk adatai IV. kötet Készítette: Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet 2004 TARTALOM IV./1. A foglalkoztatottak átlaglétszáma és egy főre jutó havi jövedelme

Részletesebben

Finanszírozott indikációk:

Finanszírozott indikációk: Bevacizumab Finanszírozott indikációk: 1. Inoperábilis előrehaladott, metasztatikus vagy kiújuló tüdő adenocarcinoma elsővonalbeli kezelése platinaalapú kemoterápiával kombinációban, majd azt követően

Részletesebben

KLINIKAI ONKOLÓGIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ

KLINIKAI ONKOLÓGIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ KLINIKAI ONKOLÓGIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. KLINIKAI ONKOLÓGIA BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

Szakma megnevezése Szakmakód Ágyszám. Belgyógyászat 0100 75 2012.07.01. Gasztroenterológia 0104 32 2012.07.01. Sebészet 0200 50 2012.07.

Szakma megnevezése Szakmakód Ágyszám. Belgyógyászat 0100 75 2012.07.01. Gasztroenterológia 0104 32 2012.07.01. Sebészet 0200 50 2012.07. Szolgáltató térség Szakma Szakmakód Ágyszám a idejére a idejére a Belgyógyászat 0100 75 2012.07.01 Gasztroenterológia 0104 32 2012.07.01 Sebészet 0200 50 2012.07.01 Szülészet 0405 40 2012.07.01 Nőgyógyászat

Részletesebben

Újabb nehézségek az egynapos sebészetben. Előadó: Kovács Péter Vemed Kft.

Újabb nehézségek az egynapos sebészetben. Előadó: Kovács Péter Vemed Kft. Újabb nehézségek az egynapos sebészetben Előadó: Kovács Péter Vemed Kft. Az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter 16/2002. (XII. 12.) ESZCSM rendelete az egynapos sebészeti és a kúraszerűen végezhető

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Általános sebészeti gyakorlat 12 hónap (Terv1) Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest Maglódi út 89-432-7774 Sebészeti, Mellkassebészeti-Érsebészeti Dr. Benedek György 12 hónap 1 fő 2011.09.01.

Részletesebben

ORTOPÉDIA ÉS TRAUMATOLÓGIA

ORTOPÉDIA ÉS TRAUMATOLÓGIA ORTOPÉDIA ÉS TRAUMATOLÓGIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. ORTOPÉDIA-TRAUMATOLÓGIA CSONGRÁD MEGYEI

Részletesebben

A 4303/7/2008.sz határozat melléklete

A 4303/7/2008.sz határozat melléklete Kistérség Település Szakma Ellátó intézmény Osztály Dorogi Annavölgy Általános sebészet Esztergom,Vaszary Kolos Kórház Sebészeti Mátrix Osztály Dorogi Bajna Általános sebészet Esztergom,Vaszary Kolos Kórház

Részletesebben

Így dolgozunk mi Egynapos Sebészet

Így dolgozunk mi Egynapos Sebészet Így dolgozunk mi Egynapos Sebészet a történelmi múltú Szent Rókus Kórházban IX. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2012. Farkas Annamária, Dr. Göböl Zsolt Szent Rókus Kórház és Intézményei,

Részletesebben

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság... 4

Részletesebben

Mende település ellátási adatai

Mende település ellátási adatai Mende település ellátási adatai (5704) - Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat addiktológia (1801) Diótörés Alapítvány addiktológia (1801) Nyírő Gyula Kórház 1051 Budapest Hercegprímás utca 14-16

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok Szolgáltató neve Székhelyének teljes címe Szakma a a ellátó ellátó 011200 Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest,

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Aneszteziológiai alapképzés 6 hónap (Terv3) Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest Maglódi út 89-432-7774 Aneszteziológiai és Intenzív terápiás és Dr. Völgyes Barbara 6 hónap 6 fő 2012.09.15.

Részletesebben

Jogszabályok AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR HIVATALOS LAPJA

Jogszabályok AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR HIVATALOS LAPJA VI. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2007. OKTÓBER 1. AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR HIVATALOS LAPJA Szerkesztõség: 1139 Budapest, Váci út 73/A. Telefon: 350-1617 E-mail: akarsai@oep.hu Megjelenik havonta Ára:

Részletesebben

Flóris István. Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet. XXV. Magyarországi Egészségügyi Napok Siófok, október

Flóris István. Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet. XXV. Magyarországi Egészségügyi Napok Siófok, október Flóris István A baleseti sebészeti ellátás finanszírozásának változása a HBCs rendszer bevezetését követően és ennek hatása a Péterfy Kórház adósság állományára: értékelés és javaslatok Péterfy Kórház-Rendelőintézet

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés Országos Tiszifőorvosi Hivatal k Nyilvántartásából származó adatok neve Székhelyének teljes címe Szakma a ellátó a ellátó 011200 Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest, Maglódi út 89-91.

Részletesebben

Tapolca település ellátási adatai

Tapolca település ellátási adatai Tapolca település ellátási adatai addiktológia (1801) Alkohol-Drogsegély Ambulancia gondozás addiktológia (1801) Diótörés Alapítvány szakrendelés addiktológia (1801) bno 1 alkohológia (1811) Alkohol-Drogsegély

Részletesebben

Veled vagyunk Akeem! - Országos véradás

Veled vagyunk Akeem! - Országos véradás 2013 szeptember 27. Flag 0 Értékelés kiválasztása Givenincs Veledértékelve vagyunk Akeem! Még Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Budapesten és vidéken is több ponton van lehetőség vért adni Akeem Adams számára.

Részletesebben

CCSVI. Történelmi és tudományos háttér

CCSVI. Történelmi és tudományos háttér CCSVI Történelmi és tudományos háttér Prof. Paolo Zamboni érsebész Felesége SM beteg Hipotézis: Vénás keringési zavar Vaslerakódás Érfalkárosodás Sejtpusztulás Autoimmun folyamat SM Az agy vénás rendszere

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok. Szünetelés. Egészségügyi

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok. Szünetelés. Egészségügyi jegyű Szolgáltató neve Székhelyének teljes címe Szakma Szakmakód ÁGYSZÁM megye Nyugat-dunántúl 008010 Petz Aladár i Oktató Kórház Győr 9000 Vasvári Pál u. 2-4. Belgyógyászat 0100 62 2014-08-19 megye Nyugat-dunántúl

Részletesebben

Golfpálya fejlesztés Az alternatív irányzat. HEGYI J. Attila a Birdland Golf & Country Club és az Academy Golf Club alapítója és elnöke

Golfpálya fejlesztés Az alternatív irányzat. HEGYI J. Attila a Birdland Golf & Country Club és az Academy Golf Club alapítója és elnöke Golfpálya fejlesztés Az alternatív irányzat HEGYI J. Attila a Birdland Golf & Country Club és az Academy Golf Club alapítója és elnöke Helyzetértékelés Nemzetközi kitekintés A golfozók és golfpályák alakulása

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia u. 4. Telefon / fax 209-93-38 / Fax 209-9339 e-mail isz.aso@bfkh.hu 13:00-18:00 13:00-16:00 8:30-13:00 8:30-12:30

Részletesebben

MOLSZE Vezetőségi tagok elérhetősége Név Munkahely Telefon

MOLSZE Vezetőségi tagok elérhetősége Név Munkahely  Telefon Aradi Andrea Balázs Istvánné Balláné Leloczki Annamária Bertalan Tímea Ágnes Csillikné Holló Erzsébet Csondor Tünde Dömötör Edit Duczáné Nagy Erika Édenhofferné Haller Mária Fridrich Edit MOLSZE Vezetőségi

Részletesebben

Egy kórházigazgató küzdelmei Hogyan szerezzünk jó orvosokat?

Egy kórházigazgató küzdelmei Hogyan szerezzünk jó orvosokat? Egy kórházigazgató küzdelmei Hogyan szerezzünk jó orvosokat? főigazgató főorvos Sok fecske Heti Válasz konferencia 2014. június 19. Kapacitás A kórház jelenlegi ágyszáma: 1 483 Az aktív ágyak száma: 1081

Részletesebben

MODERN VÁROSOK PROGRAM

MODERN VÁROSOK PROGRAM MODERN VÁROSOK PROGRAM Miről szól a Modern Városok Program? 23 megyei jogú város 23 megállapodás 3 ütem Megállapodások Első ütem: 13 város Második ütem: 6 város 2015-13 város 2016-6 város 2017-4 város

Részletesebben

INFORMÁCIÓK. Sebészeti Osztály Ér- és Endovascularis Sebészeti Részleg (Sebészeti Intézet)

INFORMÁCIÓK. Sebészeti Osztály Ér- és Endovascularis Sebészeti Részleg (Sebészeti Intézet) INFORMÁCIÓK Sebészeti Osztály Ér- és Endovascularis Sebészeti Részleg (Sebészeti Intézet) E-mail: Osztályvezető : Részlegvezető : Vezető ápoló: Szakmavezető főnővér: erseb@bazmkorhaz.hu dr. Bezsilla János

Részletesebben

Egynapos sebészeti ellátás: kinek is jó? Csináljunk kasszát

Egynapos sebészeti ellátás: kinek is jó? Csináljunk kasszát Egynapos sebészeti ellátás: kinek is jó? Csináljunk kasszát Dr. Tóth Gábor Siófok 2014 április 2. Definíció Az egynapos sebészeti ellátás olyan speciális, a kórházi kezelést kiváltó ellátás, amely speciális

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/21-14/2007. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Budapest XVIII. kerület település ellátási adatai

Budapest XVIII. kerület település ellátási adatai Budapest XVIII. kerület település ellátási adatai (5704) Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat addiktológia (1801) 1051 Budapest Hercegprímás utca 14-16 Diótörés Alapítvány 1134 Budapest Szabolcs

Részletesebben

2011-ben az Európai Uniós beruházás révén intézetünk emeltszintű kistérségi járóbeteg-szakellátó központtá vált

2011-ben az Európai Uniós beruházás révén intézetünk emeltszintű kistérségi járóbeteg-szakellátó központtá vált HOGYAN LEHET KÖLTSÉGHATÉKONY AZ EGYNAPOS SEBÉSZET ÖNÁLLÓ JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁSBAN? A Szakorvosi Rendelőintézet Szigetszentmiklós Egynapos sebészetének bemutatkozása Dr. Raffay Éva főigazgató Marosi Zoltánné

Részletesebben

Az OVSZ. Előadó: Mány Zsolt logisztikai vezető

Az OVSZ. Előadó: Mány Zsolt logisztikai vezető Az OVSZ Előadó: Mány Zsolt logisztikai vezető Az Országos Vérellátó Szolgálat fő feladatai Vérellátás országos biztosítása transzplantációs feladatok ellátása véradásszervezés, donortoborzás, -kivizsgálás,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia utca 4/a 896-21-74 237-48-80 E-mail isz.aso@bfkh.hu 13.00 18.00 13.00 16.00 8.30 13.00 8.30 12.30 BARANYA MEGYEI

Részletesebben

Fót vevőszám vásárlás időpont nyugtaszám 35 14/04/2014 5:54:00 PM 7117

Fót vevőszám vásárlás időpont nyugtaszám 35 14/04/2014 5:54:00 PM 7117 "Minden 35. vásárló visszanyeri vásárlása teljes összegét" játék nyertes nyugtaszámok Levásárlási határidő meghosszabbítva plusz 1 nappal! A nyertes sorszámú nyugta tulajdonosa legkésőbb 2014. április

Részletesebben

Szakmakód Szakma megnevezése Szolgáltató. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet Egyszemélyes Nonprofit Közhasznú 0100 általános belgyógyászat

Szakmakód Szakma megnevezése Szolgáltató. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet Egyszemélyes Nonprofit Közhasznú 0100 általános belgyógyászat 0100 általános belgyógyászat 0101 angiológia, phlebológia, lymphológia, Szakorvosi Monor 0102 haematológia 0103 endokrinológia, anyagcsere és diabetológia 0104 gasztroenterológia 0105 nefrológia 0106 geriátria

Részletesebben

Szakmakód Szakma megnevezése Szolgáltató. Nagykőrös Város Önkormányzat Rehabilitációs Szakkórháza általános belgyógyászat

Szakmakód Szakma megnevezése Szolgáltató. Nagykőrös Város Önkormányzat Rehabilitációs Szakkórháza általános belgyógyászat Város Önkormányzat Rehabilitációs Szakkórháza- 0100 általános belgyógyászat 0101 angiológia, phlebológia, lymphológia, Szakorvosi Monor 0102 haematológia 0103 endokrinológia, anyagcsere és diabetológia

Részletesebben

11 - gépész szakmacsoport. Ideiglenes felvételi rangsor. Összes jelentkező (fő): 272

11 - gépész szakmacsoport. Ideiglenes felvételi rangsor. Összes jelentkező (fő): 272 1997.05.22. Székesfehérvár 74399953967 271 1997.07.19. Székesfehérvár 77745272516 270 1997.09.02. Budapest 72606002573 264 1997.10.18. Székesfehérvár 73516505996 200 1997.11.04. Székesfehérvár 73916032558

Részletesebben

Tata település ellátási adatai

Tata település ellátási adatai Tata település ellátási adatai addiktológia (1801) addiktológia (1801) Diótörés Alapítvány szakrendelés alkohológia (1811) szakrendelés allergológia és klinikai immunológia (0109) andrológia (1101) Csolnoky

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZTERÜLETI PARKOLÁSI ZÓNAADATBÁZIS

ORSZÁGOS KÖZTERÜLETI PARKOLÁSI ZÓNAADATBÁZIS Város Zóna Szezon Üzemidő Üzemidő Üzemidő Hétfő - Péntek Szombat Vasárnap Max. parkolási idő Személygépkocsi díj Megjegyzés Budapest I. KERÜLET 3016 01.02-12.23 180 perc 440 Ft/óra Budapest I. KERÜLET

Részletesebben

Budapest Budapest XVI. kerület Allergológia és klinikai immunológia 2 Magyar Honvédség Honvédkórház

Budapest Budapest XVI. kerület Allergológia és klinikai immunológia 2 Magyar Honvédség Honvédkórház megye település szakmanév progresszivitás intézmény Budapest Budapest XVI. kerület Addiktológia 3 Nyírő Gyula Kórház Budapest Budapest XVI. kerület Allergológia és klinikai immunológia 2 Magyar Honvédség

Részletesebben

A vesedaganatok sebészi kezelése

A vesedaganatok sebészi kezelése A vesedaganatok sebészi kezelése Szendrői Attila Semmelweis Egyetem, Urológiai Klinika és Uroonkológiai Centrum Az Európai Urológus Testület képzőhelye Robson elvek (1963) Nincs szisztémás kezelés -radikális

Részletesebben

KOLTAI ZOLTÁN, PTE FEEK. A geográfus útjai Tóth József Emlékkonferencia március 18.

KOLTAI ZOLTÁN, PTE FEEK. A geográfus útjai Tóth József Emlékkonferencia március 18. PIACKUTATÁS A MAGYAR TELEPÜLÉSEKRŐL, A TELEPÜLÉSEK VERSENYKÉPESSÉGÉRŐL KICSIT MÁSKÉNT KOLTAI ZOLTÁN, PTE FEEK A geográfus útjai Tóth József Emlékkonferencia 2014. március 18. KUTATANDÓ PROBLÉMA (2004/05

Részletesebben

A JÁNLÁS A betegszállítási Szakértői Bizottsághoz benyújtandó kérelmek elkészítéséhez

A JÁNLÁS A betegszállítási Szakértői Bizottsághoz benyújtandó kérelmek elkészítéséhez A JÁNLÁS A betegszállítási Szakértői Bizottsághoz benyújtandó kérelmek elkészítéséhez A hatályos 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet (továbbiakban Korm. rendelet) 33. (6) bekezdésében meghatározott Szakértői

Részletesebben

Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott szünetelés

Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott szünetelés Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott A változás utáni kapacitás bejelentett AKTIV krónikus Szolgáltató 6 jegyű Szakma Szakmakód ÁGYSZÁM

Részletesebben

BKEOK Székhely járóbeteg rendelések

BKEOK Székhely járóbeteg rendelések BELGYÓGYÁSZAT IDEGGYÓGYÁSZAT FÜL-ORR-GÉGE 1 Belgyógyászati szakambulancia Belgyógyászat földszint IGEN I. Belgyógyászat 2 Ergometria és Holter Belgyógyászat földszint IGEN IGEN 1896, 1900 13-14 között

Részletesebben

Tájékoztató. A képzés célja:

Tájékoztató. A képzés célja: Tájékoztató A gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok együttműködésének elősegítése. A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem okozta ártalmak azonosítása és kezelése c. képzésről A képzést szervezi:, EFOP-1.2.4-VEKOP-16-2016-

Részletesebben

Látogatási tilalom elrendelésének kezdete. Pécs, Ifjúság útja 13, Édesanyák útja 17., József Attila u.7. Rét utca 2, Pacsirta u.1, Akác u.1.

Látogatási tilalom elrendelésének kezdete. Pécs, Ifjúság útja 13, Édesanyák útja 17., József Attila u.7. Rét utca 2, Pacsirta u.1, Akác u.1. Megye Kórház neve Cím/ Telephely Látogatási tilalom elrendelésének kezdete A feloldás időpontja Érintett kórházi osztály (ok) PTE * Pécs, Ifjúság útja 13, Édesanyák útja 17., József Attila u.7. Rét utca

Részletesebben

Nem szakorvosi óraszám. Szakorvosi óraszám. Szakmakód

Nem szakorvosi óraszám. Szakorvosi óraszám. Szakmakód Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok kód nem a a idejére Nyugat-dunántúl 008010 Petz Aladár i Oktató Kórház Győr 9024 Vasvári Pál u. 2-4. belgyógyászat 0100 100

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Vérzés elleni szerek 2014/S 145-260694. Tájékoztató az eljárás eredményéről. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Vérzés elleni szerek 2014/S 145-260694. Tájékoztató az eljárás eredményéről. Árubeszerzés 1/5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:260694-2014:text:hu:html Magyarország-Budapest: Vérzés elleni szerek 2014/S 145-260694 Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

KEOP-5.6.0/E/ Energia-megtakarítást célzó röntgen készülékek beszerzése a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban

KEOP-5.6.0/E/ Energia-megtakarítást célzó röntgen készülékek beszerzése a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban Energia-megtakarítást célzó röntgen készülékek beszerzése a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban Kedvezményezett: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr A megvalósult projekt elért eredményei, fejlesztései

Részletesebben

szépen ragyogjatok! Dr. Csillag István miniszter Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Budapest, 2003. november 18.

szépen ragyogjatok! Dr. Csillag István miniszter Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Budapest, 2003. november 18. szépen ragyogjatok! Dr. Csillag István miniszter Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Budapest, 2003. november 18. A hazai növekedés külső feltételei nem javultak, míg a lassuló növekedési dinamika a

Részletesebben

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása F.3. számú függelék Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 1. Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelemi

Részletesebben

Leányvár település ellátási adatai

Leányvár település ellátási adatai Leányvár település ellátási adatai addiktológia (1801) Diótörés Alapítvány szakrendelés addiktológia (1801) Magyar Kékereszt Egyesület Református Iszákosmentő Misszió Alkohológiai Szakintézet szakrendelés

Részletesebben

Akut alsó végtagi ischaemiakorszerű [ér]sebészeti ellátása. (ESVS [ és hazai] irányelvek)

Akut alsó végtagi ischaemiakorszerű [ér]sebészeti ellátása. (ESVS [ és hazai] irányelvek) Akut alsó végtagi ischaemiakorszerű [ér]sebészeti ellátása. (ESVS [ és hazai] irányelvek) Sótonyi Péter Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 2017 évi Kongresszusa Szombathely, 2017.06.15-17. Egy

Részletesebben

Budapest XVIII. kerület település ellátási adatai

Budapest XVIII. kerület település ellátási adatai Járó-TEK 2017-01-16 Budapest XVIII. kerület település ellátási adatai (5704) Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat addiktológia (1801) 1051 Budapest Hercegprímás utca 14-16 Diótörés Alapítvány 1134

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Általános belgyógyászati gyakorlat 6 hónap (Terv2) Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest Maglódi út 89-432-7515 I. Belgyógyászat - Gasztroenterológia Dr. Hamvas József Rész 4 hónap 2

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés. megnevezése

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés. megnevezése szerinti térség kód a idejére a a idejére a belgyógyászat 0100 50 2012.07.01 gasztroenterológia 0104 24 2012.07.01 AKTÍV Somogy Dél-Dunántúl 140201 Siófok Város Kórház- Rendelőintézet nefrológia 0105 5

Részletesebben

Ellátók, kezel k, elterelést végz k, ingyenesen hívható telefonos szolgálatok

Ellátók, kezel k, elterelést végz k, ingyenesen hívható telefonos szolgálatok Ellátók, kezel k, elterelést végz k, ingyenesen hívható telefonos szolgálatok BUDAPEST DROGOPLEX AMBULANCIA Cím: 1152 Budapest, Arany János utca 73. Telefon: (1) 306-2584 Fogadás: hétf -péntek 9-15 KÉK

Részletesebben

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2010 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2010 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2010 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Összefoglaló: Győri Péter Válaszadó hajléktalanok száma 2010 február 3-án Település Szállón Utcán Együtt Budapest 2658 1252

Részletesebben

I.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 211 - - - - II.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 98 - - - - MEZŐKÖVESDI BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 236 - - - -

I.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 211 - - - - II.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 98 - - - - MEZŐKÖVESDI BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 236 - - - - 4 5 6 7 8 9 Ágykihasználtság Átlagos ápolási idő I.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat - - - - II.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 98 - - - - MEZŐKÖVESDI BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 6 - - - - IDEG Ideggyógyászat 78

Részletesebben

Budapest XII. kerület

Budapest XII. kerület 0100 általános belgyógyászat Semmelweis Egyetem 0101 angiológia, phlebológia, lymphológia, 0102 haematológia Országos Vérellátó Szolgálat 0103 endokrinológia, anyagcsere és diabetológia 0104 gasztroenterológia

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Általános sebészeti gyakorlat 7 hónap (Terv ) Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest Maglódi út 89-432-7515 432-7774 sebészeti, Érsebészeti és Mellkassebészeti Dr. Bányász Zsolt 7 hónap

Részletesebben