Ez az első GO!-s ajándékanyagod. Fontos: ez nem a GO! tanfolyamunk, ezeket az ajándékanyagokat ben ajándékba kapod.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ez az első GO!-s ajándékanyagod. Fontos: ez nem a GO! tanfolyamunk, ezeket az ajándékanyagokat ben ajándékba kapod."

Átírás

1 Tudod, hogy kell jól köszönni angolul? Biztos? Ez az első GO!-s ajándékanyagod. Fontos: ez nem a GO! tanfolyamunk, ezeket az ajándékanyagokat ben ajándékba kapod. A teljes GO! tanfolyamot rendelést követően a oldalon éred el. (kipróbáltad már? 17 fejezetet ingyenesen kipróbálhatsz belőle) Az anyaghoz teljes hanganyag is tartozik! Az ajándékanyagokban a ikonnal jelölt oldalak hangjait mindig le tudod tölteni. A hanganyagokat ehhez a HELLO ajándékanyaghoz innen tudod letölteni: Töltsd le és hallgasd is meg! Figyeld az jeidet, mert folyamatosan érkeznek Hozzád az ajándékanyagok, tippek és ötletek az angoltanulásodhoz. GO and do it! Fekete Gábor GO! Tanfolyamok

2 ALAPFOKON Az ajándékanyagodhoz 12 perces hanganyag is tartozik! Töltsd le és akár magaddal is viheted! Először is: amivel szinte soha nem tudsz hibázni az életben az angolban, az a Hello! A Hello! nem olyan, mint a magyar helló, amivel azért idegeneknek ritkán köszönsz. Az angolban a Hello!-t nyugodtan használd akár vadidegenekkel és idősebbekkel szemben is. Ne görcsölj rajta, hogy magyarul nem hellóznál oda egy nálad 20 évvel idősebb idegennek: nem gond, az angolban dobj neki egy Hello!-t :-) Laza, tegeződős viszonyban vagy valakivel? Akkor mehet a Hi! is. De Hi!-jal ne köszönj fűnek-fának. Arra van a Hello! A Hi! a magyarban a Szia!. Ezzel szemben a Hello! lehet Szia!, Üdvözlöm!, Jó napot!, Jó estét! meg minden, ami éppen a magyarban odaillene. A Hello! a jolly-joker, mindenre jó, de a Hi!-t ne használd így! Ha nagyon hivatalos élethelyzetbe keveredsz, akkor használd a napszaknak megfelelő Good morning! = Jó reggelt!, Good afternoon! = Jó napot! (12 után), Good evening! = Jó estét! kifejezéseket. De szinte csak akkor! A mindennapi életben nagyon kevesen köszönnek így! De tényleg csak hivatalos helyzetben! Ha elmész a boltba, az nem az! Ha egy állásinterjúra mész, akkor az viszont az! Ne használd feleslegesen ezeket, mert távolságtartónak tűnsz. Hello! Hello! Hello! A How are you? = Hogy vagy? kérdésre válaszolhatsz egy I am fine. = Jól vagyok.kal, de nem muszáj. Reagálhatsz azzal is, hogy How are you? Tehát ezt ne feltétlenül úgy értsd, hogy ez tényleg egy kérdés. Inkább még az üdvözlés része. Érdekel, mikor néznek rád furcsán és hogy hogyan lehet még odaillőbben köszönni? Lapozz tovább!

3 Tudtad? Ez nem a GO! Ez egy ajándékanyagunk Neked. A teljes GO! online tanfolyamot a oldalon találod. Ajándékanyagokat alapfoktól kapsz tőlünk, de a GO!-ban teljesen kezdő szinttől, nulláról tanulhatsz meg angolul! A GO! KORLÁTLAN ÉS BŐVÜL! A GO! tanfolyamodra vásárlás után korlátlan hozzáférést kapsz és a tanfolyam folyamatosan bővül is. A bővítéseket később már teljesen ingyenesen kapod ben például 12 új videó magyarázat került be a GO! tanfolyamba, így már több mint 180 videó magyarázatot érsz el benne a tanulásodhoz (A teljes online GO! tanfolyamokban több mint 400 videó magyarázattal segítünk megtanulni angolul.) Fekete Gábor goangol.hu SEGÍTSÉG! Ha rendelkezel GO! tanfolyammal, akkor a tanárainktól személyes segítséget is kapsz. Akár ezzel a mai ajándékanyaggal kapcsolatban is kérdezhetsz!

4 ALAPFOKON Pláne ilyen a How do you do? Erre Te is ugyanezt mondd: How do you do? Ez nem egy kérdés. Magyarul ennyit jelent: Üdvözlöm! Barátodnak,ismerősödnek légyszi ne köszönj How do you do?-val, mert kiröhög. Ez egy hivatalos köszönés. Főként teljesen ismeretlen embereknek köszönj így bemutatkozáskor. Nice to meet you. Örülök, hogy megismerhetem. Amikor először találkozol valakivel, kezdd ezzel: My name is Gábor. Nice to meet you. What's up? Na, szia, mi van veled? Ezt így egyben jelenti a What's up?. Persze mostanában mondhatnád így is: Mizu? :-) Te is érzed rajta, ne az állásinterjúdat kezdd így. :-) KÖZÉPFOKON How are you doing? vagy esetleg How are things? Na, hogy mennek a dolgok? Vagy mondtad már valaha egy sima How are you? helyett például, hogy Hi Dan! How's life? Mi van veled? Haszáld bátran bármelyiket, hogyha nem hivatalos élethelyzetben vagy. Nyugodtan használd ezeket, az életben is használják őket. Te, figyu, Te ezen a szinten már tuti írtál leveleket. Ugye azzal teljesen képben vagy, hogy a Dear megszólítás kizárólag levelekben működik? Azaz nem szólíthatsz meg szóban így senkit, hogy Dear Jack! Hajjaj, én bizony hallottam már középfokúzni készülő embertől szóban ilyet, Te nehogy elkövesd ugyanezt. Szóban nagyon gáz :)

5 FELSŐFOKON Howdy? Főleg az USA-ban hallhatod ezt sokat, de ne lepődj meg azért, ha egy angol is bedob Neked egy Howdy?-t. Hogy vagy? Ennyit jelent. Persze ez nagyon laza és szlenges, de bizony rengeteget hallani. How's it hanging? Hogy ityeg a fityeg? Jó, nem feltétlen lányoknak. :) Ez angolul is így van. És persze itt se az angol nyelvű állásinterjún süsd el ezt. Viszont sokat hallani ezt is az élő angolban. ÉS AMIT MA A LEGTÖBBET HALLANI: HI THERE! A Hi there! az egyik leggyakoribb köszönés manapság a beszélt nyelvben. Nem, nem azt jelenti, hogy Szia Te ott! vagy ilyesmi! :) Simán annyit jelent: Szia! Üdv! Jó reggelt! Jó napot! Jó estét! Hát kell ennél jobb? Ráadásul simán hallani boltokban, szolgáltatóknál - azaz olyan helyeken is, ahol Te a magyarban magázódnál. Gondoltad volna? Akkor most jöhet az elköszönés! Lapozz!

6 ALAPFOKON Bye. Bye-bye. Goodbye. Ezeket kezdőként is biztosan hallottad már. Használd őket bátran, minden esetben tökéletesen és udvariasan köszönsz el velük, akár a haverodtól, akár egy hivatalos helyen megállják a helyüket. Magyarul a viszláttól a ciao-ig bárminek fordíthatod, minden stílust elbír. Használd! A LEGNAGYOBB HIBA Te, még reflexből se köszönj el Hi!-jal vagy Hello!-val! Ezek kizárólag beköszönésre valók. SOHA NE köszönj el ezekkel! Azt hiszik majd, hogy még egyszer megérkeztél és furcsán néznek Rád :-) See you tomorrow. See you next week. See you there. Akkor holnap találkozunk! Akkor jövő héten találkozunk! Akkor majd ott találkozunk! Használd ezeket, az egyik leggyakoribb elköszönés. Azt tudtad, hogy ha angolul is csak annyit mondasz: Szia! (See ya! - See you!), akkor az elköszönésnek tökéletes? :-) KÖZÉPFOKON It was a pleasure to meet you. Örülök, hogy megismerkedtünk. Amikor egy idegennel találkoztál először, a beszélgetés végén nagyon udvariasan tudsz ezzel zárni. Ez azért jó, mert egyrészt udvarias, másrészt ez nem csak tankönyvi cucc, hanem tényleg használják az életben is.

7 FELSŐFOKON Later. A See you later. kifejezésből rövidült. Rengeteget hallani. Na, majd találkozunk. Szia! Csá! Használd bátran. Természetesen ez is egy laza, baráti elköszönés. Az ajándékanyagodhoz 12 perces hanganyag is tartozik! Töltsd le és akár magaddal is viheted! Több érdekel? Gyere be ma is a goangol.hu-ra és csinálj meg egy fejezetet a GO!-ból. A teljes GO!-ban már 907 fejezet vár, kezdőtől felsőfokig, videó magyarázatokkal.

8 A oldalon teljesen kezdő szinttől felsőfokú szintig kényelmesen, otthonról tanulva tanulhatsz meg angolul. A GO! főtanfolyamunkban több mint 180 videó magyarázattal és több ezer feladattal vezetlek végig az angol nyelven, mintha ott ülnél velem az órán. Egyedül tanulsz, de nem hagyunk magadra, hiszen nem csak egy tananyagot kapsz, hanem folyamatos tanári segítséget is. Így garantáltan nem akadsz el az angol útvesztőiben. Ha még nem ismered, próbáld ki, hiszen teljesen ingyenesen kipróbálhatod a oldalon. Ha pedig megvásárolod, időben és használatban is korlátlan hozzáférést kapsz a tanfolyamhoz. LIVETEXT élő szöveges tanfolyam A LIVETEXT élő szöveges LIFE beszédfejlesztő tanfolyam B AC szókincsfejlesztő tanfolyam A LiFE Az ABC szókincsfejlesztő tanfolyam a GO! kiegészítő a GO! kiegészítő tanfolyam a GO! kiegészítő tanfolyama. Végre beszédfejlesztő tanfolyama. tanfolyama. Az ABC megtanulhatod érteni vele az Segítségével jobban tanfolyammal használható összefüggő és gyors angol beszélhetsz angol szókincset szerezhetsz! beszédet. angolul! Az élő szöveges tanfolyamban Felkészülhetsz a leggyakoribb tanfolyammal több ezer szót további 221 videó beszédhelyzetekre és nem tanulhatsz meg úgy, hogy magyarázattal és 166 leszel többé minden szóhoz képet is látsz és szöveggel segítek Neked elveszve a leggyakoribb anyanyelvi kiejtést is hallasz. megtanulni angolul. Persze, élethelyzetekben, hanem Minden szót alaposan be is mint nálunk mindenhol, meg tudsz szólalni! gyakorolhatsz, így biztosan A szókincsfejlesztő mindenhez anyanyelvi tudod majd használni őket a hanganyagokat gyakorlatban is! hallgathatsz meg.

9 Online tanfolyamok a folyékony angol beszédedért Beégetős tanfolyam Kifejezés tanfolyam Phrasal Verbs tanfolyam A leghasznosabb 60 fejezten keresztül 60 fejezten keresztül mondatszerkezeteket égeted a legfontosabb tanulhatod az élő angol be az agyadba kifejezéseket tanulhatod meg, beszédet átszövő, tömegesen 180 fejezeten keresztül, hogy megértsd az összefüggő használt és megfejthetetlen fejezetenként 12 mondattal. angol szövegeket. Phrasal Verb-öket. Könnyebben fogsz megszólalni Folyékonyabban, angolosabban Jobban fogod érteni a valódi angolul és folyékonyabbá válik fogsz tudni megszólalni beszélt angolt, Te magad is a beszéded. angolul. használni tudod majd ezeket a beszédben. Több mint 15 órányi letölthető Több mint 10 órányi letölthető 60 letölthető tanári angol-magyar hanganyag a hanganyag a tanfolyam audiómagyarázat Fekete tanfolyam minden részéhez minden részéhez és Gábortól, összesen 11 órányi és extra gyakorlósorok egy extra audiómagyarázat letölthető hanganyaggal a biztos tudásért! Fekete Gábortól! és példamondatos PDF-fel az offline tanuláshoz! A letölthető hanganyagokkal A letölthető hanganyagokkal A letölthető hanganyagokkal bárhol, bármikor tanulhatsz bárhol, bármikor tanulhatsz bárhol, bármikor tanulhatsz akár offline is. akár offline is. akár offline is.

10 Életre Való Angol könyvsorozat Több mint eladott példány! érteni fogod a való életben használt angolt, a 100% beszélt angolt a beszélt angolban megszegik a szabályokat, elnyelik a szavakat, gyorsan beszélnek: az Életre Való Angolban megtanulod ezt megérteni Te magad is folyékonyan tudod majd beszélni az angolt több mint 25 órányi angol hanganyag a könyv minden részéhez angol, amerikai, ír és kanadai profi anyanyelvi hangokkal több mint 60 órányi tanári audiomagyarázat Fekete Gábortól (504 magyarázat) bárhol tanulhatsz vele, akár utazás, vezetés, főzés közben vagy csak úgy a háttérben

11 Vélemények a GO! tanfolyamokról! Mit gondolnak róla, akik már használják a GO!-t? VIGYÁZZ: NEM KAMU! Ők nem statiszták! Angoltanulók, pont, mint TE!...nem lehet megunni! Gábor annyira szuggesztíven beszél a videókon, hogy nem lehet megunni! Ha belépek a GO!-ba képes vagyok 6-7 órán át csak az angollal foglalkozni. Balogh Lajosné Edit óta tanul a GO!-val Véleményét májusában kaptuk...nélkülözhetetlen a folyamatos angol beszélgetéshez Az expressions tanfolyam kifejezéseinek a megtanulása nélkülözhetetlen a folyamatos angol beszélgetéshez. A képek segítik a memorizálást és azóta jobban megy a folyamatos angol beszélgetés. Madarasi Zoltán óta tanul a GO!-val Véleményét decemberében kaptuk

GET - AZ EGYIK JOLLY-JOKER!

GET - AZ EGYIK JOLLY-JOKER! - AZ EGYIK JOLLY-JOKER! Sok olyan szó van az angolban, aminek rengeteg jelentése van. Egyszer ezt jelenti, egyszer meg totál mást jelent. Ezzel jó sok gondod adódhat, mert nagyon idegesítő tud lenni, ha

Részletesebben

HAVE - NEM CSAK BIRTOKLÁS...

HAVE - NEM CSAK BIRTOKLÁS... HAVE - NEM CSAK BIRTOKLÁS... HAVE = BIRTOKLÁS, ugye? Hát kivéve, amikor nem :) Ezzel jó sok gondod adódhat, mert nagyon idegesítő tud lenni, ha egy szónak már a 20. jelentésével találkozol. Viszont bocs:

Részletesebben

TAKE - KÖNNYEN JÖN A MISTAKE :)

TAKE - KÖNNYEN JÖN A MISTAKE :) TAKE - KÖNNYEN JÖN A MISTAKE :) A trükkös szavak sorozatban ma a TAKE van a soron. Ez is egyszer ezt jelenti, egyszer meg totál mást jelent. Ezzel jó sok gondod adódhat, mert nagyon idegesítő tud lenni,

Részletesebben

Ma egy 100% életszerű német élethelyzetbe viszlek el! Gyere velem!

Ma egy 100% életszerű német élethelyzetbe viszlek el! Gyere velem! Ma egy 100% életszerű német élethelyzetbe viszlek el! Gyere velem! Ha úgy hozza az élet, hogy irány Németország, Ausztria vagy Svájc, mert ott könnyebbnek látod az életet, akkor állásinterjúra akkor is

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD Szerkezetek 3. rész

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD Szerkezetek 3. rész Szerkezetek 3. rész Az angol szerkezetek miatt sokszor azt érezheted, hogy gyakorlatilag minden angol mondatot egyesével kell megtanulnod angolul, hogy azt éppen akkor és ott hogyan mondják. Egy szerkezet

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD ÖNÖK KÉRTÉK VALÓDI BESZÉLT ANGOL + BEÉGETŐS

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD ÖNÖK KÉRTÉK VALÓDI BESZÉLT ANGOL + BEÉGETŐS ÖNÖK KÉRTÉK VALÓDI BESZÉLT ANGOL + BEÉGETŐS Titkos feljegyzés! Ezt a mai ajándékanyagot a GO!-val tanulók szavazták meg: elsöprő többség olyan ajándékanyagot kért tőlem, ami a valódi beszélt angolról szól.

Részletesebben

PREPOSITIONS 2. EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD. GO and do it! Fekete Gábor GO! Tanfolyamok

PREPOSITIONS 2. EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD.   GO and do it! Fekete Gábor GO! Tanfolyamok 2. Gyere, és a mai ajándékanyagban segítek Neked angolul megtanulni :) Ebben az ajándékanyagban újabb fontos prepozíciókat hoztam el Neked, hogy végre értsd az angol beszédet és Te is magabiztosabban beszélj

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD EXTRA BEÉGETŐS MONDATOK - HOGY NE ÉGJ BE : -)

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD EXTRA BEÉGETŐS MONDATOK - HOGY NE ÉGJ BE : -) EXTRA BEÉGETŐS MONDATOK - HOGY NE ÉGJ BE : -) Égesd be a mondatokat az agyadba! Ez a legjobb módja annak, hogy megragadjanak egyben a mondatok és amikor beszélned kell, akkor már csak át kell húznod más

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész FONTOS! Ha ennek az ajándékanyag sorozatnak nem láttad az 1. részét, akkor mindenképpen azzal kezdd! Fekete Gábor www.goangol.hu A sorozat 1. részét itt éred el: www.goangol.hu/ajandekok/phrasalverbs

Részletesebben

Lakásbérlés EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD. Los, auf geht's! Sznopek Martin

Lakásbérlés EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD.  Los, auf geht's! Sznopek Martin Lakásbérlés A mai ajándékanyagodban egy párbeszéden keresztül kapsz segítséget német nyelvterületen való lakásbérléshez. Ebben a pdf-ben megtalálod az ajándékanyagod szövegét és pár oldalnyi tudnivalót

Részletesebben

Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON

Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON - Alapfokú angol nyelvtudással rendelkezel? - Szeretnél folyékonyan, bátran beszélni angolul? - Középfokú nyelvvizsgát szeretnél tenni,

Részletesebben

Utazás Általános. Általános - Alapvető, létfontosságú dolgok. Általános - Beszélgetés. Segítségkérés

Utazás Általános. Általános - Alapvető, létfontosságú dolgok. Általános - Beszélgetés. Segítségkérés - Alapvető, létfontosságú dolgok Tudna segíteni? Can you help me, please? Segítségkérés Beszélsz ul? Do you speak English? Annak megkérdezése, hogy az adott személy beszél-e ul Beszélsz / Beszél _[nyelven]_?

Részletesebben

Annak megkérdezése, hogy az adott személy beszél-e egy bizonyos nyelven

Annak megkérdezése, hogy az adott személy beszél-e egy bizonyos nyelven - Alapvető, létfontosságú dolgok Can you help me, please? Segítségkérés Tudna segíteni? Do you speak English? Beszélsz ul? Annak megkérdezése, hogy az adott személy beszél-e ul Do you speak _[language]_?

Részletesebben

Nyelvvizsgára készülök

Nyelvvizsgára készülök Aknai Dóra Orsolya Fehér Péter Nyelvvizsgára készülök Mobil applikációkkal támogatott nyelvtanulás Miről lesz szó? MALL Vizsgálatunk célja Feltevéseink Módszertani megfontolások A nyelvtanulás 4 fő területéhez

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD Szerkezetek 5. rész SÖPÖRJÜK KI A SZEMETET AZ ANGOLODBÓL!

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD Szerkezetek 5. rész SÖPÖRJÜK KI A SZEMETET AZ ANGOLODBÓL! EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD Szerkezetek 5. rész SÖPÖRJÜK KI A SZEMETET AZ ANGOLODBÓL! Üdv itt, az angol szerkezetekről szóló 5. ajándékanyagodban! :) (A régebbieket is eléred itt a PDF-ben találod a linkeket.)

Részletesebben

English for Hungarians

English for Hungarians English for Hungarians Kombi csomag (alapfok+középfok) Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON Az English for Hungarians csomag az Angol Nyelv Kezdőknek és az Angol Nyelvvizsga csomagot tartalmazza. Angol

Részletesebben

MY ENGLISH BOOK Class 4

MY ENGLISH BOOK Class 4 MY ENGLISH BOOK Class 4 heti 3 óra Egy leckére átlagosan 2 óra jut, de ehhez nem kell feltétlenül ragaszkodni. A leckék 2 óra alatt kényelmesen elvégezhetők, de vannak, amelyek több gyakorlást igényelhetnek

Részletesebben

7. osztály Angol nyelv

7. osztály Angol nyelv 7. osztály Angol nyelv I. Kommunikációs szándékok A társadalmi érintkezéshez szükséges kommunikációs szándékok Köszönés Elköszönés Good morning. Hello. Hi. Goodbye. Bye-bye. See you soon. Bemutatkozás,

Részletesebben

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials Tanulj meg angolul 6 hó alatt az IMPREVOval! Essentials Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék 2. Miért született meg ez az Ebook? 3. Miért éppen 6 hó? 5. hogyan használjam az IMPREVOt? 11. 200 os ütemterv

Részletesebben

Állásinterjún EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD. Los, auf geht's! Sznopek Martin

Állásinterjún EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD.  Los, auf geht's! Sznopek Martin Állásinterjún A mai ajándékanyagodban egy párbeszéden keresztül kapsz segítséget egy német állásinterjúra való felkészüléshez. Ebben a pdf-ben megtalálod az ajándékanyagod szövegét és pár oldalnyi tudnivalót

Részletesebben

Awesome Records. A mai ajándékanyagod egy-egy olvasmány alap-, közép- és felsőfokon, minden extrával leszállítva. :)

Awesome Records. A mai ajándékanyagod egy-egy olvasmány alap-, közép- és felsőfokon, minden extrával leszállítva. :) Awesome Records ÜDV a 2. GO! ajándékanyagodban! A mai ajándékanyagod egy-egy olvasmány alap-, közép- és felsőfokon, minden extrával leszállítva. :) Az anyaghoz hanganyag is tartozik! A ikonnal jelölt oldalak

Részletesebben

ANGOL NYELV Helyi tanterv

ANGOL NYELV Helyi tanterv ANGOL NYELV Helyi tanterv (A kerettantervi elveknek, szempontoknak és óraszámoknak megfeleltetve) Célok és feladatok Általános iskola 4. évfolyam Angol nyelv A gyermekkori idegennyelv-oktatás alapvető

Részletesebben

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Copyright: Csábítás Akadémia 2009-2010 Alapító, vezetı: Nicholas Victor Megnyitás és rutinátmenetek avagy: hogyan kerüld el a lefagyást? Jocky cikke Ez elég szar

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

TANMENETJAVASLATOK. Általánosságban: egy lecke mindig egy heti anyagot jelent, a heti óraszámnak megfelelően.

TANMENETJAVASLATOK. Általánosságban: egy lecke mindig egy heti anyagot jelent, a heti óraszámnak megfelelően. TANMENETJAVASLATOK Általánosságban: egy lecke mindig egy heti anyagot jelent, a heti óraszámnak megfelelően. a) változat (heti 3 óra) Egy leckére átlagosan 3 óra jut, de ehhez nem kell feltétlenül ragaszkodni.

Részletesebben

TELC nyelvvizsga feladatok

TELC nyelvvizsga feladatok TELC nyelvvizsga feladatok Lehet, hogy a TELC-re kéne menni? Amikor körülötted már mindenki nyelvvizsgára készül, te is elkezdesz parázni és sorra kapod a jobbnál jobb tippeket arra, hogy melyik nyelvvizsgát

Részletesebben

IV. FOGLALKOZÁSVÁZLATOK A. ELSŐ ÉV

IV. FOGLALKOZÁSVÁZLATOK A. ELSŐ ÉV IV. FOGLALKOZÁSVÁZLATOK A. ELSŐ ÉV I. Témakör: Köszönés, bemutatkozás Good morning!, Good afternoon!, What s your name?, My name is szócsoport (kifejezés-csoport), Good morning to you c. dal 1. foglalkozás.

Részletesebben

Mi történik, ha megrendelem a varrótanfolyami anyagot? Hogyan tanuljak meg varrni online? Ki(s)okosító, ha még nem rendeltél soha!

Mi történik, ha megrendelem a varrótanfolyami anyagot? Hogyan tanuljak meg varrni online? Ki(s)okosító, ha még nem rendeltél soha! Mi történik, ha megrendelem a varrótanfolyami anyagot? Hogyan tanuljak meg varrni online? Ki(s)okosító, ha még nem rendeltél soha! Http://evivarrodaja.shp.hu Évi varrodája Évi és Nóri 2 Mi történik, ha

Részletesebben

Tel.: 7000-137 budapest.katedra.hu. Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe*

Tel.: 7000-137 budapest.katedra.hu. Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe* Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe* Központjaink: KATEDRA Belváros - Deák tér (VI. Anker köz 1-3.) KATEDRA Bel-Buda - Széll Kálmán tér (I. Hattyú utca 14. Hattyú Ház) KATEDRA Újbuda

Részletesebben

Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki küzd ezzel a problémával!

Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki küzd ezzel a problémával! Nehezen megy a szótanulás? Sokat dolgoztál már azon, hogy megtanuld a számodra elégséges szómennyiséget, mégis úgy érzed, napról-napra szállnak el fejedből a szavak? Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Mi illik, mi nem illik?

Mi illik, mi nem illik? Mi illik, mi nem illik? Az illemszabályok minden emberre egyformán vonatkoznak. Nincsenek külön illemszabályok a felnőtteknek és külön gyerekeknek. Az illemszabályok szinte minden helyzetben meghatározzák

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

Lesson 1 On the train

Lesson 1 On the train Let's Learn Hungarian! Lesson notes Lesson 1 On the train Dialogue for Lesson 1 (formal speech): Guard: Jó napot kívánok. Jó napot. Guard: Az útlevelét, kérem. Tessék. Guard: Köszönöm. Hmmmm, amerikai?

Részletesebben

550 Ft. Nyelvtanfolyamok január 4-től! Tel.: 7000-137. Beiratkozás: /órától. december 9-15-ig

550 Ft. Nyelvtanfolyamok január 4-től! Tel.: 7000-137. Beiratkozás: /órától. december 9-15-ig * Nyelvtanfolyamok január 4-től! 550 Ft /órától Beiratkozás: december 9-15-ig Minden beiratkozónk egy divatos órát kap ajándékba! Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe** Központjaink:

Részletesebben

Angol szóbeli Információkérés

Angol szóbeli Információkérés Angol szóbeli Információkérés Életképes angol Designrr Angol szóbeli - Információkérés Érdeklődés szolgáltatás igénybevételekor Asking for information Hánykor kezdődik? Mikor indul? Mennyibe kerül? Ezek

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling. the time)

PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling. the time) PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling the time) 1 KÉRDEZÉS AZ IDİRE Megkérdezhetjük, hogy a) Mennyi az idı éppen (Mennyi az idı? Hány óra van?) What time is it? What is the time? (What s the time?) Erre a választ

Részletesebben

Angol Nyelv Kezdőknek Tájékoztató

Angol Nyelv Kezdőknek Tájékoztató Angol Nyelv Kezdőknek Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON KINEK AJÁNLJUK? Az angol nyelv kezdőknek csomagot kezdő és újrakezdő tanulóknak ajánljuk. A tanfolyam elvégzésével a tanuló képes erős alapfokú,

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓKINCSEM füzeteket? SZÓKINCSEM füzetek

Hogyan kell használni a SZÓKINCSEM füzeteket? SZÓKINCSEM füzetek SZÓKINCSEM füzetek A SZÓKINCSEM füzetek szókincs fejlesztő füzetek A szókincs azt jelenti, hogy hány szót ismerünk és tudunk jól használni Minél több szót ismersz és tudod a jelentésüket, annál nagyobb

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Befektetési és tőzsdei alapok

Befektetési és tőzsdei alapok Befektetési és tőzsdei alapok 2015. szeptember 1. 17:30 Somi András, CIIA online üzletágvezető A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD EXTRA BEÉGETŐS MONDATOK - HOGY NE ÉGJ BE : -)

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD EXTRA BEÉGETŐS MONDATOK - HOGY NE ÉGJ BE : -) EXTRA BEÉGETŐS MONDATOK - HOGY NE ÉGJ BE : -) Égesd be a mondatokat az agyadba! Ez a legjobb módja annak, hogy megragadjanak egyben a mondatok és amikor beszélned kell, akkor már csak át kell húznod más

Részletesebben

ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre!

ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre! ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre! Randi Andi - Hódíts! A sikeres randi kommunikáció titkai www.tarskeresokalauz.hu 1ÖRDÖGI KEZDÉSEK A következő kezdő szövegek

Részletesebben

Tegezés, magázás. Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat

Tegezés, magázás. Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat Tegezés, magázás 1 ) Alapszabályok Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat Magázódás: a beszélgetőpartnerünknek

Részletesebben

Képzési útmutató ÚTIKALAUZ A FOTOGRÁFIAI KÉPESSÉGFEJLESZTÉSHEZ

Képzési útmutató ÚTIKALAUZ A FOTOGRÁFIAI KÉPESSÉGFEJLESZTÉSHEZ Képzési útmutató ÚTIKALAUZ A FOTOGRÁFIAI KÉPESSÉGFEJLESZTÉSHEZ Amikor demonstráljuk valakinek, hogy képes egy fényképet tudatosan elkészíteni, a kreativitása és a fényképezés iránti öröme az egekbe szökik.

Részletesebben

IMÁDKOZZ ÉSZAK- KOREÁÉRT!

IMÁDKOZZ ÉSZAK- KOREÁÉRT! IMÁDKOZZ ÉSZAK- KOREÁÉRT! Imádság El tudod olvasni ezt a szót? (Mutassuk fel a koreai szó képét, és hallgassunk meg néhány választ!) Ez egy koreai szó. Jelentése: imádság. Így kell kiejteni: ki-do. Mondjuk

Részletesebben

Amazing Technology 3D printing

Amazing Technology 3D printing Gyere, és a mai ajándékanyagban segítenek Neked angolul megtanulni :) Az anyaghoz teljes hanganyag is tartozik! A ikonnal jelölt oldalak hangjait le tudod tölteni (ebben az ajándékanyagban minden oldalét)

Részletesebben

A HATÉKONY NYELVTANULÁS 5 ALAPSZABÁLYA

A HATÉKONY NYELVTANULÁS 5 ALAPSZABÁLYA Üdvözöllek. Körtvélyesi Hajnalka vagyok, némettanár. Segítek Neked megtanulni németül. Több száz embert tanítottam már kezdőtől a felsőfokig és közben nem felejtettem el, milyen volt az, amikor még én

Részletesebben

ANGOL NYELV. 1. osztály. köszönés, bemutatkozás és elköszönés számok elmondása 1-19-ig. a tanult dalok közül 3 eléneklése

ANGOL NYELV. 1. osztály. köszönés, bemutatkozás és elköszönés számok elmondása 1-19-ig. a tanult dalok közül 3 eléneklése ANGOL NYELV 1. osztály köszönés, bemutatkozás és elköszönés számok elmondása 1-19-ig a tanult dalok közül 1 eléneklése a tanult mondókák közül 1 elmondása 2. osztály köszönés, bemutatkozás és elköszönés

Részletesebben

Please stay here. Peter asked me to stay there. He asked me if I could do it then. Can you do it now?

Please stay here. Peter asked me to stay there. He asked me if I could do it then. Can you do it now? Eredeti mondat Please stay here. Kérlek, maradj itt. Can you do it now? Meg tudod csinálni most? Will you help me tomorrow? Segítesz nekem holnap? I ll stay at home today. Ma itthon maradok. I woke up

Részletesebben

Szia René! Kriszti. Szia René!

Szia René! Kriszti. Szia René! Én örömmel leírom a véleményemet, mert imádtam ezeket a foglalkozásokat. Bár lehet, pont rajtam láttad, hogy álmos vagyok és ezt esetleg unalom jeleként érthetted, de nem így volt. Egész nap ügyfelezek,

Részletesebben

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Király Mónika Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 4. Hallott szöveg értése - alapfokú nyelvvizsgára készülőknek Kedves Nyelvtanuló! Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

ANGOL NYELV, MINT ELSŐ IDEGEN NYELV

ANGOL NYELV, MINT ELSŐ IDEGEN NYELV Nyelvtan: ANGOL NYELV, MINT ELSŐ IDEGEN NYELV megszámlálható és megszámlálhatatlan főnevek, főnevek többes száma névelők és főnévbővítmények: the, a, an, some, any, much, many, a lot of, a few, a little

Részletesebben

Hogyan tanulhatsz nyelveket

Hogyan tanulhatsz nyelveket Hogyan tanulhatsz nyelveket Ezt az útmutatót az Európa Tanács és az Európai Unió közösen készítette 2001-ben a Nyelvek Európai Éve alkalmából. Az Év sikere nyomán az Európa Tanács szeptember 26-át a Nyelvek

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Heels on Wheels - Szűkítés és pozícionálás Egy sikertörténet és érdekes esettanulmány Weiser István marketingstratégától

Heels on Wheels - Szűkítés és pozícionálás Egy sikertörténet és érdekes esettanulmány Weiser István marketingstratégától MARKETINGSTRATÉGIA - WEISER ISTVÁN CIKKE Heels on Wheels - Szűkítés és pozícionálás Egy sikertörténet és érdekes esettanulmány Weiser István marketingstratégától Weiser István marketingstratéga, Wermer

Részletesebben

32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése

32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése 32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése Szia! Örülök, hogy letöltötted, a 32+ eszközből álló listánkat, amik segíteni fogják a tervezési folyamatod. Nagyon gondosan választottük

Részletesebben

Hogy ne pánikolj az angolod miatt! ;)

Hogy ne pánikolj az angolod miatt! ;) Hogy ne pánikolj az angolod miatt! ;) Valentin nap alkalmából 50 olyan kifejezést állítottam össze és dolgoztam ki Ne ked a szerelem, csajozás / pasizás témakörében, amivel tutira ki tudod fejezni az érzelmeidet,

Részletesebben

Kenuiskola alapfok I.

Kenuiskola alapfok I. Kenuiskola alapfok I. 1. Síkvízi túraevezés alapjai Megtanulod a rekreációs evezés alapjait, a gazdaságos és hatékony túra evezés technikáját, mentési alapismereteket a síkvízi haladás és kormányzás kezdő

Részletesebben

ISMÉTLÉS 2. IGEIDŐK-SPECIÁLIS ESETEK

ISMÉTLÉS 2. IGEIDŐK-SPECIÁLIS ESETEK Könnyen, Gyorsan Angolul! ISMÉTLÉS 2. IGEIDŐK-SPECIÁLIS ESETEK IDEGTÉPŐ IGEIDŐK Csak azután tudjuk berendezni a házat, miután felépítettük! EGYSZERŰ JELEN IDŐ And then he says... And then he said... In

Részletesebben

Tartalomjegyzék 1A/B 2A/B 3A/B 4A/B 5A/B Test 1 16 6A/B 7A/B 8A/B 9A/B 10A/B Check-up 28 11A/B 12A/B 13A/B 14A/B 15A/B Test 2 40 16A/B

Tartalomjegyzék 1A/B 2A/B 3A/B 4A/B 5A/B Test 1 16 6A/B 7A/B 8A/B 9A/B 10A/B Check-up 28 11A/B 12A/B 13A/B 14A/B 15A/B Test 2 40 16A/B Tartalomjegyzék 1A/B 2A/B 3A/B 4A/B 5A/B Hello & welcome Köszönés és elbúcsúzás..................................... 6 Sorry, I don t understand A túléléshez szükséges legfontosabb kifejezések................

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságban, és SENKI NEM ÉRTI, mit tanulsz, és mivel foglalkozol www.scindikator.hu HIDD EL, át tudjuk érezni! Éppen ezért folytatja idén is a Nők a Tudományban

Részletesebben

A this szóval a közelünkben lévő tárgyakra, személyekre, élőlényekre mutatunk rá, vagy arra a helyre, ahol vagyunk.

A this szóval a közelünkben lévő tárgyakra, személyekre, élőlényekre mutatunk rá, vagy arra a helyre, ahol vagyunk. 1 Noémiangol VIP.ONLINEANGOL.COM 6. lecke munkalap THIS mutató névmás A this szóval a közelünkben lévő tárgyakra, személyekre, élőlényekre mutatunk rá, vagy arra a helyre, ahol vagyunk. This is a book.

Részletesebben

SZÓKINCSBŐVÍTÉS. Lecke (Kezdő 4. / 2.) MELLÉKNEVEK

SZÓKINCSBŐVÍTÉS. Lecke (Kezdő 4. / 2.) MELLÉKNEVEK SZÓKINCSBŐVÍTÉS Lecke (Kezdő 4. / 2.) MELLÉKNEVEK Ebben a leckében az a cél, hogy bővítsük egy kicsit a szókincsünket. Mellékneveket fogunk tanulni, amelyeket remekül fogsz tudna majd használni. Íme a

Részletesebben

Üdv. a 21 napos Hallás utáni szövegértés online tréning 2. napján!

Üdv. a 21 napos Hallás utáni szövegértés online tréning 2. napján! Szia! Üdv. a 21 napos Hallás utáni szövegértés online tréning 2. napján! Mivel nyakunkon a májusi nyelvvizsga-időszak, ez a tréning azoknak nyújt segítséget, akik már középfok környékén vannak, és szeretnének

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

Tanmenetjavaslat heti 3 óra

Tanmenetjavaslat heti 3 óra Tanmenetjavaslat heti 3 óra Egy leckére átlagosan 3 óra jut, de ehhez nem kell feltétlenül ragaszkodni. Vannak olyan leckék, amelyek 2 óra alatt elvégezhetők, míg olyanok is, amelyek több gyakorlást igényelnek.

Részletesebben

AZ ANGOLOK CSAK SZÍVATNAK MINKET!

AZ ANGOLOK CSAK SZÍVATNAK MINKET! AZ ANGOLOK CSAK SZÍVATNAK MINKET! Gááááábooor, az angolban miért van mindenre 10 szó? Gááááábooor, az angolban miért jelent egy szó 10 félét? Gááááábooor, az angolban miért hasonlítanak ennyire a szavak?

Részletesebben

ACCESS PROJEKT Innovatív eredmények a felnőttképzés területén

ACCESS PROJEKT Innovatív eredmények a felnőttképzés területén Innovatív eredmények a felnőttképzés területén A HOLNAP SZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE EASPD SZOLGÁLTATÓI FÓRUM BUDAPEST, 2019. JÚNIUS 6. A KézenFogva Alapítvány nemzetközi pályázati gyakorlata: - Nemzetközi

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Szerintem ez igaz. Teljesen egyetértek. Ezt én is így gondolom. Ez így van. Fogalmam sincs. Nincs véleményem. Talán így van. Lehet.

Szerintem ez igaz. Teljesen egyetértek. Ezt én is így gondolom. Ez így van. Fogalmam sincs. Nincs véleményem. Talán így van. Lehet. 1. Mi a véleményed? kártyák Szerintem ez igaz. Teljesen egyetértek. Ezt én is így gondolom. Ez így van. Fogalmam sincs. Nincs véleményem. Talán így van. Lehet. Szerintem ez nem igaz. Nem értek egyet. Én

Részletesebben

10X. Mi ez? MÓDSZER. Nyelvtanulási.

10X. Mi ez? MÓDSZER. Nyelvtanulási. 10X Nyelvtanulási MÓDSZER Mi ez? www.e-egyetem.hu Pár szó Csabától: Gratulálok döntésedhez, hogy alaposan tájékozódsz nyelvtanulási módszerünkről. Az alábbiakban szeretnék több információt adni az általam

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

Angol kiejtés kalauz

Angol kiejtés kalauz Nagy Erika Angol kiejtés kalauz Párbeszédek az 500 leggyakoribb szóval www.tantaki.hu Készítette: Nagy Erika 2014 MINDEN JOG FENNTARTVA! Jelen kiadványt vagy annak részeit tilos bármilyen eljárással (elektronikusan,

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

LEGYÜNK VÁLASZTÉKOSAK

LEGYÜNK VÁLASZTÉKOSAK LEGYÜNK VÁLASZTÉKOSAK Lecke (Kezdő 2. / 2.) ADVERBS OF TIME IDŐHATÁROZÓK Ezek olyan fajta időhatározók, amelyekkel azt tudod kommunikálni, hogy milyen sűrűn vagy milyen rendszerességgel csinálsz, vagy

Részletesebben

AZ ANGOLOK CSAK SZÍVATNAK MINKET! 2. RÉSZ

AZ ANGOLOK CSAK SZÍVATNAK MINKET! 2. RÉSZ AZ ANGOLOK CSAK SZÍVATNAK MINKET! 2. RÉSZ Gááááábooor, az angolban miért van mindenre 10 szó? Gááááábooor, az angolban miért jelent egy szó 10 félét? Gááááábooor, az angolban miért hasonlítanak ennyire

Részletesebben

VÁL + E 2017 szeptember

VÁL + E 2017 szeptember PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI SZAKNYELVI INTÉZETI TANSZÉK VÁL + E 2017 szeptember Részletes infó: tanszéki honlap; NemethneSzucs.Terezia@uni-bge.hu ; szoba: B09; tel: 06-1-469-6647, jelentkezés: a Neptunban (

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Utazás Általános. Általános - Alapvető, létfontosságú dolgok. Általános - Beszélgetés. Segítségkérés

Utazás Általános. Általános - Alapvető, létfontosságú dolgok. Általános - Beszélgetés. Segítségkérés - Alapvető, létfontosságú dolgok Kan du vara snäll och hjälpa mig? Segítségkérés Can you help me, please? Talar du engelska? Do you speak English? Annak megkérdezése, hogy az adott személy beszél-e ul

Részletesebben

Gondolj mindig a szavak erejére, mert bármit hallasz vagy olvasol, befolyásolja tetteidet. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány

Gondolj mindig a szavak erejére, mert bármit hallasz vagy olvasol, befolyásolja tetteidet. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány Gondolj mindig a szavak erejére, mert bármit hallasz vagy olvasol, befolyásolja tetteidet. Készítette: Burián Mónika FonalDesign(er) www.fonaldesign.cafeblog.hu

Részletesebben

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest!

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Szia! A Faipari Tudományos Alapítvány saját profiljába vágó önkéntes programot indított ZuzmóKa néven. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat önkéntesek

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

Idegen nyelv 1-3.évfolyam Célok és feladatok

Idegen nyelv 1-3.évfolyam Célok és feladatok Idegen nyelv 1-3.évfolyam Célok és feladatok Évi óraszám: Heti óraszám: 37 óra 1 óra Kedvet ébreszteni a nyelvek iránt, sikerélményhez juttatni a diákokat, másrészt megalapozni a későbbi nyelvtanulást.

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

PONTOS IDŐ MEGADÁSA. Néha szükséges lehet megjelölni, hogy délelőtti vagy délutáni / esti időpontról van-e szó. Ezt kétféle képpen tehetjük meg:

PONTOS IDŐ MEGADÁSA. Néha szükséges lehet megjelölni, hogy délelőtti vagy délutáni / esti időpontról van-e szó. Ezt kétféle képpen tehetjük meg: PONTOS IDŐ MEGADÁSA EGÉSZ ÓRÁK MEGADÁSA ( óra van. ) Az óra száma után tesszük az o clock kifejezést. pl. It s 7 o clock. (7 óra van.) A britek az órák számát csak 12-ig mérik. Náluk nincs pl. 22 óra!

Részletesebben

Szemléletváltást hoz-e a nem szakrendszerű oktatás az iskolában?

Szemléletváltást hoz-e a nem szakrendszerű oktatás az iskolában? Szemléletváltást hoz-e a nem szakrendszerű oktatás az iskolában? Előadó: Kósáné Joó Éva a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ 1. Sz. Általános Iskola igazgatója, közoktatási szakértő

Részletesebben

Angol igék. Az angol igék világával kapcsolatban szeretnék ezúttal egy átfogó képet felvázolni.

Angol igék. Az angol igék világával kapcsolatban szeretnék ezúttal egy átfogó képet felvázolni. Angol igék Az angol és a magyar igék használata közt igencsak óriási különbség van. Bár az igeragozás a magyaréhoz képest csekélyke, mégis rengeteg olyan dolog van, ami kihívás elé szokta állítani a nyelvtanulókat.

Részletesebben

ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT.

ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT. ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT. =m.c 2 OKTATA S Ha tudsz, tanulj! Vedd a kezedbe a sorsod! Ma Magyarországon 35 év felett szinte alig vesznek részt az egész életen át tartó tanulás képzéseiben. Esti, levelező

Részletesebben

Miért küszködne állandóan angol szódolgozatok javításával, ha másképpen és ráadásul hatékonyabban is ösztönözheti szótanulásra diákjait?

Miért küszködne állandóan angol szódolgozatok javításával, ha másképpen és ráadásul hatékonyabban is ösztönözheti szótanulásra diákjait? Miért küszködne állandóan angol szódolgozatok javításával, ha másképpen és ráadásul hatékonyabban is ösztönözheti szótanulásra diákjait? Mint minden angol nyelvtanárnak, biztosan az Ön célja is az, hogy

Részletesebben

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam!

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam! Kedves Meghívottam! Meghívó nyílt napra Szeretettel meghívunk egy olyan nyílt napra, ahol a jövő biztosítékáról lesz szó, az ARANYRÓL. Gondoskodás önmagunkról, gyermekeinkről, a jövőről. Azért küldünk

Részletesebben

NÉMET NYELVBŐL. Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola 3060 Pásztó, Deák Ferenc utca /

NÉMET NYELVBŐL. Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola 3060 Pásztó, Deák Ferenc utca / NÉMET NYELVBŐL 1. osztály reagálásra. Bekapcsolódjon, és tevékenyen részt vegyen az órai játékokban, cselekvésekben. Ismerje a mindennapi üdvözlési és búcsúzási formákat. Ismerje a tanult témakörök szavait:

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben