TELC nyelvvizsga feladatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TELC nyelvvizsga feladatok"

Átírás

1 TELC nyelvvizsga feladatok Lehet, hogy a TELC-re kéne menni? Amikor körülötted már mindenki nyelvvizsgára készül, te is elkezdesz parázni és sorra kapod a jobbnál jobb tippeket arra, hogy melyik nyelvvizsgát próbáld meg. Ha a TELC et fontolgatod, ismerd meg egy kicsit jobban ezt a vizsgát! (a részletek után emellett a nyelvvizsga mellett döntesz, hetente új feladatsorokat találsz itt, hogy fel tudj rá készülni. Mi az a TELC nyelvvizsga? A The European Language Certificates (TELC) egy Frankfurti közú nemzetközi nyelvvizsga rendszer. A fordítása Európai nyelvvizsgát jelent, és a nevéhez méltóan 18 európai országban és Kínában több mint 3000 vizsgahelyen tehető le. Munkavállalásnál az Európai Unióban mindenhol elfogadják. Magyarországon elfogadott nyelvvizsga a TELC? A leggyakoribb nyelvekből igen. Angol és német nyelvből államilag elismert alap (B1), közép (B2) és felsőfokú vizsga (C1) tehető belőle. Más nyelvekből (pl. olasz, francia, spanyol, orosz) szintén tehető vizsga, de a bizonyítványt honosíttatni kell a nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Köznál ahhoz, hogy Magyarországon elfogadják. Miben más ez a nyelvvizsga, mint a magyar állami nyelvvizsgák (pl. Origó)? Az első különbség, ami jó azoknak, akik szeretnek túlesni egyszerre mindenen, hogy az írásbeli és szóbeli vizsga egy napon van! A szóbeli rész érdekessége, hogy nem a vizsgáztatóval kell beszélned, mint a legtöbb nyelvvizsgán, hanem van egy párod, (egy másik vizsgázó) és ti ketten fogtok beszélgetni. (A párodat viszont sajna nem te választod ki) A szóbeli vizsga feladatait előre megkapjátok, és 20 perc felkészülési idő alatt kidolgozhatjátok mielőtt bementek. A másik fontos eltérés az, hogy ennél a vizsgánál az írásbeli részen, egyik nyelvvizsgafokon sem használható szótár. Az is egy különbség, hogy ez a vizsga egynyelvű. Mit jelent az, hogy egynyelvű vizsga? Azt jelenti, hogy nincs benne fordítási feladat, és azt is, hogy magyar nyelven semmit nem fogsz találni ezen a vizsgán!(minden utasítás, kérdés stb. csak angolul/németül lesz leírva!) Hogy érthetőbb legyen, nézzük meg a két leggyakoribb szinten (alap, és középfokon) lévő feladatokat.

2 Alapfok írásbeli (nem használhatsz szótárt!) Az alapfokú vizsga első része 90 perc, és 5 feladatból áll. 5 rövid angol nyelvű szöveghez meg kell találni a hozzá tartozó címet, de hogy csalafinta legyen a dolog, 10 cím van megadva, amiből csak 5 helyes. Max. 25 Ehhez az 5 szöveghez kapcsolódva 5 kérdésre kell válaszolnod. Max. 25 Ennél a feladatnál látsz 12 hirdetést a lapon, de csak 10 állítást a másik oldalon. A 10 állításnak meg kell találnod a hirdetés párját, és a 2 csalóka kimarad. Max. 25 Ebben a feladatban egy összefüggő rövid szöveget olvashatsz, amihez kérdéseket találsz a, b, c, válaszokkal, amikből ki kell választanod a helyes megoldást. Max. 15 Ez a feladat ismét egy összefüggő szöveget tartalmaz, amiből hiányzik 10 szó. (lyukas szöveg J ) alul találsz 15 szót, amiből ki kell választanod, és be kell írnod a 10 helyeset. Max 15 A második része a vizsgának 30 perc, és hivatalos, vagy félhivatalos levél írásáról szól. Ebben a feladatban 30 perc alatt egy levelet kell írnod 4 megadott szem alapján (ezek tartalmazzák, hogy miről szóljon a levél), ügyelve a levélírás formáinak a betartására. Max. 45 Az írásbeli vizsgán tehát összesen 150 szerezhető, neked legalább 90 ot kell kapnod, vagyis 60 % kell elérned. Alapfok szóbeli A vizsga első része kb.30 perc, és magnóhallgatásból áll. Ez a rész közvetlenül az írásbeli vizsga után van. 3 magnóhallgatási feladat lesz, mindegyik egyenként max. 25 ot ér. A feladatok közt lesznek állítások igaz/hamis válaszokkal, szituációkhoz kapcsolódó kérdések igen/nem válaszokkal. Ezt követően, amíg sorra nem kerülsz, várnod kell, szólítani fognak a pároddal együtt, és egy külön terembe leülve megkapjátok a szóbeli vizsga feladataitokat. 20 percnyi időtök van, hogy egy vázlatot készítsetek, (de nem beszélhetitek meg) majd bementek a vizsgára. Itt 4 feladat vár rátok:

3 Kötetlen beszélgetés egymással, bemutatkozás (ki honnan jött, mit csinál, család stb.) Ezt követően a vizsgáztató felvet egy témát nektek (pl. étkezés) és arról kell egymással beszélgetnetek. Kifejezetten arra kíváncsiak ezeknél, a feladatoknál, hogy egy másik emberrel hogyan tudsz kapcsolatot teremteni.(érted-e amit mond, arra válaszolsz-e, tudsz-e kérdezni tőle ) Előre megkapott kép alapján kell elmondani a párodnak, az azzal kapcsolatos véleményedet, amire ő reagál (itt használhatod a jegyzetedet, de nem felolvasás szinten), majd ő is elmondja az ő képéről gondoltakat neked, amire te is reagálsz valamit. Az utolsó feladat egy közös feladat, ahol egy helyzetet kell együtt megoldanotok (pl. szülinapi bulit kell szervezni, ki hol csinálná, mit kell venni stb..) Vagy egy témával kapcsolatos állítások közül kell 2 olyat találnotok, amivel egyetértetek, és 2 olyat, amivel nem, és ezekkel kapcsolatban érvelnetek egymásnak. A teljes vizsga kb.15 perc és max. 75 adható rá. A szóbeli részen összesen 150 ot szerezhetsz, és itt is akkor sikeres a vizsga, legalább 90 ot, vagyis 60%-ot érsz el rajta. Középfok írásbeli (nem használhatsz szótárt!) Az alapfokhoz hasonlóan az első része 90 perc, és 5 feladatból áll, és még a feladatok közt is sok azonos van, csak már középfokú szinten. 5 rövid angol/német nyelvű szöveghez meg kell találni a hozzá tartozó címet, de itt is 10 cím van megadva, amiből csak 5 helyes. Max. 25 Itt egy hosszabb összefüggő szöveget találsz, alatta pedig 5 állítást a szöveghez kapcsolódóan a, b, c variációkkal, amikből ki kell a helyeset választanod. Max. 25 Ennél a feladatnál 12 hirdetést olvashatsz a lapon, és 10 állítást a másik oldalon. A 10 állításnak meg kell találnod a hirdetés párját, és azt a kettőt, ami kimarad. Max. 25 Ez a feladat a nyelvtani tudásodat méri. Egy összefüggő szövegből hiányzik 10 szó. (lyukas szöveg J ) alul pedig találsz 10 a, b, c, variációt, amiből a helyeset ki kell választanod Max 15 Ez a feladat hasonló az előzőhöz. Ismét egy összefüggő szöveget tartalmaz, amiből hiányzik 10 szó. (lyukas szöveg J ) alul 15 szó van megadva, amiből ki kell választanod a 10 helyeset. Max 15 A második része a vizsgának 30 perc, és hivatalos, vagy félhivatalos levél írásáról szól.

4 Ebben a feladatban 30 perc alatt egy szavas levelet kell írnod a megadott szemok alapján, két téma közül választhatod ki, hogy melyikkel írod a levelet. Max. 45 A középfokú írásbeli vizsgán is tehát összesen 150 szerezhető, neked legalább 90 ot kell kapnod a 60 % eléréséhez. Középfok szóbeli A vizsga első része kb.30 perc, és magnóhallgatásból áll. Ez a rész közvetlenül az írásbeli vizsga után van. 3 magnóhallgatási feladat lesz, mindegyik egyenként max. 25 ot ér. A feladatok közt lesznek állítások igaz/hamis válaszokkal, szituációkhoz kapcsolódó kérdések igen/nem válaszokkal. Ezt követően, amíg sorra nem kerülsz várnod kell, szólítani fognak a pároddal együtt, és egy külön terembe leülve megkapjátok a szóbeli vizsga feladataitokat. 20 percnyi időtök van, hogy egy vázlatot készítsetek, (de nem beszélhetitek meg) majd bementek a vizsgára. Itt az alapfokhoz hasonlóan szintén 4 feladat van: Kötetlen beszélgetés egymással, bemutatkozás (ki honnan jött, mit csinál, család stb.) Hogy egy kicsit oldódjon a hangulat. (Ezt a részt még nem értékelik.) Egy általad előre kiválasztott témából prezentációt tartasz a párodnak (vagyis egy pár perces összefüggő előadást) majd válaszolsz a kérdéseire. Ezek után ő ugyan így elmondja neked amiből ő készült, és te kérdezel tőle. Előre megkapott szöveg, vagy szövegek alapján el kell mondanod a párodnak a véleményedet azzal kapcsolatban, amiről szólt a szöveg, és érvelnetek kell egymással. Majd ő fogja a véleményét kifejteni az ő szövegével kapcsolatban, és te fogsz érvelni, és kérdezni tőle. Az utolsó feladat egy közös feladat, ahol egy problémát kell együtt megoldanotok (pl. kirándulást szervezni, hová menjetek, mit vigyetek stb..) A teljes vizsga kb. 15 perc és max. 75 adható rá. A szóbeli részen összesen 150 ot szerezhetsz, és itt is akkor sikeres a vizsga, legalább 90 ot, vagyis 60%-ot érsz el rajta. Szétbontható-e a vizsga?

5 A TELC nyelvvizsga rendszerben csak komplex vizsgára lehet jelentkezni (írásbeli, és szóbeli vizsga együtt) de ha csak az egyik fele sikerül (pl. csak az írásbeli része) megkapod róla a vizsga bizonyítványt. Milyen bizonyítványt kapsz? Sikeres komplex, vagy rész vizsga esetén nemzetközi, és államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt is kapsz. Mi a helyzet akkor, ha neked nem komplex, hanem csak írásbeli, vagy csak szóbeli vizsga kell? Ebben az esetben, csak azt a részt csinálod meg, ami neked kell, de a teljes vizsgadíjat be kell fizetned! Ugyan úgy a teljes díjat kell befizetned akkor is, ha komplex vizsgára jelentkeztél, de csak az egyik fele sikerült, és most csak a másik felére mész újra. Hogy mennyi idő múlva tudsz eredményt? 30 nappal a vizsga után tudod megnézni az eredményedet a telc weboldalán, és még ehhez képest 30 nappal később kapod meg a bizonyítványodat. Ezt kalkuláld bele, hogy ha az utolsó pillanatig halogatod a vizsgát, a bizonyítvány a vizsgától számított 2 hónap múlva lesz csak a kezedben! Ha sürgős, a sikeres eredményről viszont kérhetsz egy hivatalos igazolást. És a lényeg. Mennyibe is kerül ez? Alapfok (B1) Középfok (B2) Felsőfok (C1) Ft Ft Ft

A mérés tárgya A feladatok leírása Max. pont Idő Olvasott szöveg 1.1 Általános szövegértési feladat. Címek hozzárendelése. összefüggő szöveghez.

A mérés tárgya A feladatok leírása Max. pont Idő Olvasott szöveg 1.1 Általános szövegértési feladat. Címek hozzárendelése. összefüggő szöveghez. TELC Vizsgaleírás A mérés tárgya A feladatok leírása Max. pont Idő Olvasott szöveg 1.1 Általános szövegértési értése feladat. Címek hozzárendelése összefüggő szöveghez. 1.2 Szövegértési feladat felelet-

Részletesebben

Tájékoztató a középfokú nyelvvizsgákról. Nyelvvizsgakövetelmények és leírások

Tájékoztató a középfokú nyelvvizsgákról. Nyelvvizsgakövetelmények és leírások Tájékoztató a középfokú nyelvvizsgákról VIZSGAÉRTÉKELÉS, SIKERES VIZSGA 2017. februártól akkor sikeres a komplex vizsga, ha a vizsgázó az írásbeli és a szóbeli vizsgarészen összesen eléri a 60%-ot (198

Részletesebben

ORIGO nyelvvizsga. Jelentkezés a nyelvvizsgára. Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai:

ORIGO nyelvvizsga. Jelentkezés a nyelvvizsgára. Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai: ORIGO nyelvvizsga Jelentkezés a nyelvvizsgára Az Origó típusú, államilag elismert nyelvvizsgára jelentkezési lappal lehet jelentkezni. Jelentkezési lapokhoz az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ ügyfélszolgálatán

Részletesebben

Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 -

Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 - Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 - Az SZTE a PhD hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga megszerzését teszi lehetővé, amelyre ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket. Az SZTE Doktori Képzés és Doktori

Részletesebben

Ph. D. vizsgatájékoztató

Ph. D. vizsgatájékoztató : http://www.lingo.u-szeged.hu : info@lingo.u-szeged.hu Ph. D. vizsgatájékoztató Az SZTE a PhD hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga megszerzését teszi lehetővé, amelyre ezúton szeretnénk felhívni szíves

Részletesebben

EGYNYELVŰ NYELVVIZSGA

EGYNYELVŰ NYELVVIZSGA NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM E-000491/2014 ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET EGYNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola

Részletesebben

Vizsgainformációk. Vizsgadíjak. Külön írásbeli vizsga. Külön írásbeli vizsga

Vizsgainformációk. Vizsgadíjak. Külön írásbeli vizsga. Külön írásbeli vizsga Euro angol és német Vizsgainformációk Komplex vizsga (írás- és szóbeli együtt) Vizsgadíjak Külön írásbeli vizsga Külön szóbeli vizsga B1-Alapfok 24 900 Ft 17 900 Ft 15 900 Ft B2-Középfok 28 500 Ft 21 900

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM EGYNYELVŰ GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM EGYNYELVŰ GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM EGYNYELVŰ GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL Az OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett

Részletesebben

6 + 2 kakukktojás. 16 100 perc. 1 + 3 variáció. 32 60 perc

6 + 2 kakukktojás. 16 100 perc. 1 + 3 variáció. 32 60 perc A C szint Magyarországon a felsőfoknak felel meg. A vizsga írásbeli és szóbeli részére egymás után, azonos napon kerül sor. A vizsga során nem lehet szótárt használni. A vizsgán ceruzával kell írni. A

Részletesebben

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpont. Tájékoztató szeptember 27.

Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpont. Tájékoztató szeptember 27. Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpont Tájékoztató 2017. szeptember 27. A GAZDASÁGI KOMMUNIKÁCIÓ egynyelvű vizsgarendszer bemutatkozik Diplomához elfogadják? Minden gazdaságtudományok képzési terület

Részletesebben

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Király Mónika Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 4. Hallott szöveg értése - alapfokú nyelvvizsgára készülőknek Kedves Nyelvtanuló! Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban

Részletesebben

PROFEX egészségügyi szaknyelvi vizsgák évente kétszer, tavasszal és ősszel kerülnek megrendezésre.

PROFEX egészségügyi szaknyelvi vizsgák évente kétszer, tavasszal és ősszel kerülnek megrendezésre. Tájékoztató a PROFEX szaknyelvi vizsgáról A PROFEX államilag elismert, három fokozatú, kétnyelvű, orvostudományi és egészségtudományi szaknyelvi vizsga, amely jelenleg angol és német nyelvből tehető. Az

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL Az OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett és

Részletesebben

NYELVVIZSGÁZTATÁS MAGYARORSZÁGON

NYELVVIZSGÁZTATÁS MAGYARORSZÁGON NYELVVIZSGÁZTATÁS MAGYARORSZÁGON 2017. SZEPTEMBER 23. I. Akkreditált nyelvvizsgáztatási rendszer II. Akkreditációs eljárások III. Kik és milyen céllal tesznek nyelvvizsgát? IV. Nyelvvizsgával egyenértékű

Részletesebben

SZEGEDI FELSŐOKTATÁSI FELHÍVÁS ÉRDEKLŐDŐKNEK!

SZEGEDI FELSŐOKTATÁSI FELHÍVÁS ÉRDEKLŐDŐKNEK! SZEGEDI FELSŐOKTATÁSI NYELVVIZSGA FELHÍVÁS ÉRDEKLŐDŐKNEK! Tisztelt Nyelvvizsgázni Vágyó! Szeretnénk a figyelmét ismételten felhívni arra a nyelvvizsgázási és felkészülési lehetőségre, amit a szegedi Gál

Részletesebben

Nyelvvizsgákról röviden

Nyelvvizsgákról röviden Nyelvvizsgákról röviden ITK Origo A Rigó utcai nyelvvizsga hivatalos elnevezése. Monopol helyzete megszűnt, ám sok nyelvtanuló továbbra is hisz benne. Nem könnyű vizsga. Azoknak ajánlott, akik nyelvtan-központúan

Részletesebben

21. Nyelvvizsgázni hol, hogyan mennyiért? azoknak a fiataloknak, akik nyelvvizsga nélkül nem kapnak diplomát

21. Nyelvvizsgázni hol, hogyan mennyiért? azoknak a fiataloknak, akik nyelvvizsga nélkül nem kapnak diplomát 21. Nyelvvizsgázni hol, hogyan mennyiért? azoknak a fiataloknak, akik nyelvvizsga nélkül nem kapnak diplomát Jogszabályi háttér 2005. évi CXXXIX. törvény a felsőoktatásról 62. (1) A felsőfokú tanulmányok

Részletesebben

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex)

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex) Nyelvvizsga szótár Korábbi elnevezés alapfokú (A vagy B vagy C típusú) középfokú (A vagy B vagy C típusú) felsőfokú (A vagy B vagy C típusú) egynyelvű vagy kétnyelvű általános szakmai vagy szaknyelvi Új

Részletesebben

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex)

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex) Nyelvvizsga szótár Korábbi elnevezés alapfokú (A vagy B vagy C típusú) középfokú (A vagy B vagy C típusú) felsőfokú (A vagy B vagy C típusú) egynyelvű vagy kétnyelvű általános szakmai vagy szaknyelvi Új

Részletesebben

tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér

tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér Kétszintű érettségi tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér Az érettségi jellemzői Kétszintű közép és emelt szint

Részletesebben

ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET

ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM E-000491/2014 ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola

Részletesebben

KODOLÁNYI JÁNOS FÕISKOLA

KODOLÁNYI JÁNOS FÕISKOLA KODOLÁNYI JÁNOS FÕISKOLA 2009 Általános vizsgarendszer Államilag elismert alap-, közép-, és felsôfokú nyelvvizsgák angol és német nyelvbôl VAN MIRÕL BESZÉLNÜNK... Államilag elismert a társalkodó vizsgarendszer?

Részletesebben

ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET EGYNYELVŰ NYELVVIZSGA. Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért!

ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET EGYNYELVŰ NYELVVIZSGA. Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET EGYNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola 6000 Kecskemét,

Részletesebben

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyőjtemény

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyőjtemény Király Mónika Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyőjtemény Alapfok 4. Hallott szöveg értése - alapfokú nyelvvizsgára készülıknek Kedves Nyelvtanuló! Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban

Részletesebben

KJF NYELVVIZSGAKÖZPONT

KJF NYELVVIZSGAKÖZPONT KJF NYELVVIZSGAKÖZPONT A BELSŐ MŰKÖDÉSI REND 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE VIZSGASZABÁLYZAT ÉRVÉNYES: 2014. DECEMBER 10-TŐL VISSZAVONÁSIG I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A KJF Nyelvvizsgaközpont működését a belső

Részletesebben

B1 szint (angol és német nyelv)

B1 szint (angol és német nyelv) NYME INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA LEÍRÁSA A vizsgarendszer megfelel az Európa Tanács által ajánlott Közös Európai Referenciakeret (KER) elvárásainak. Az egynyelvű vizsga során minden feladat megoldása idegen

Részletesebben

A fentiekben hivatkozott rendelet több pontban is érintette az alap- és mesterszakok képzési és kimeneti követelményét.. ALAPKÉPZÉSI SZAKOK

A fentiekben hivatkozott rendelet több pontban is érintette az alap- és mesterszakok képzési és kimeneti követelményét.. ALAPKÉPZÉSI SZAKOK Tájékoztató Az oktatási és kulturális miniszter 24/2010. (V. 14.) OKM rendelete az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 15/2006. (IV. 3.) OM rendelet módosításáról A

Részletesebben

VIZSGALEÍRÁS. Nyelvvizsga elnevezése. Nyelvvizsga típusa és nyelve. Nyelvvizsga szintjei. Elérhetőségek

VIZSGALEÍRÁS. Nyelvvizsga elnevezése. Nyelvvizsga típusa és nyelve. Nyelvvizsga szintjei. Elérhetőségek VIZSGALEÍRÁS Nyelvvizsga elnevezése LanguageCert IESOL (Reading and Writing) írásbeli nyelvvizsga LanguageCert IESOL (Listening and Speaking) szóbeli nyelvvizsga Nyelvvizsga típusa és nyelve A Vizsgaközpont

Részletesebben

Általános angol nyelvvizsgák

Általános angol nyelvvizsgák Általános angol nyelvvizsgák Cambridge English: Preliminary (PET) és PET for Schools - B1 (alapfok) A Cambridge English: Preliminary (PET) olyan készségeket mér, melyek meglétére hétköznapi helyzetekben

Részletesebben

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA Készült a 137/ 2008. sz. Kormányrendelet és a TELC ggmbh vizsgaszabályzata alapján.

Részletesebben

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL A NEMZETKÖZI K APCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett

Részletesebben

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű üzleti szaknyelvi, EuroPro kétnyelvű üzleti szaknyelvi) vizsgákra vonatkozó tartalmi,

Részletesebben

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Következő nyelvvizsga: Vizsgaidőszak: 2014.12.05-12. Jelentkezés: 2014.10.16-11.19. Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Vizsgadíjak és jelentkezés Vizsga Vizsgadíj Vizsgadíj

Részletesebben

Zöld Út gazdasági nyelvvizsga

Zöld Út gazdasági nyelvvizsga Zöld Út gazdasági nyelvvizsga Vizsgaleírás ALAPFOK (0 + kb. 12 ) FÕ NYELVI KÉSZSÉG olvasott értése: 1 gazdasági illetve mezőgazdasági + 1 közös (környezet) SZÖVEGFAJTA, MÛFAJ funkcionális, informatív,

Részletesebben

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola Kft. 6000 Kecskemét,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ 2012/13 tanév

TÁJÉKOZTATÓ 2012/13 tanév Angol általános nyelvi tárgyak Angol Kezdő 1 (A1) Angol Kezdő 2 (A1) TÁJÉKOZTATÓ 2012/13 tanév Kezdőknek, újrakezdőknek A tanfolyam célja az angol nyelv alapjainak megismerése korszerű tananyagokkal, beszéd

Részletesebben

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, től)

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, től) Nyelvvizsga szótár Korábbi elnevezés alapfokú (A vagy B vagy C típusú) középfokú (A vagy B vagy C típusú) felsőfokú (A vagy B vagy C típusú) egynyelvű vagy kétnyelvű általános szakmai vagy szaknyelvi Új

Részletesebben

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola Kft. 6000 Kecskemét,

Részletesebben

AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS

AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS A támogatásra jogosultság megítélése szempontjából első sikeres komplex nyelvvizsgának

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014/2015

Érettségi vizsga 2014/2015 Érettségi vizsga 2014/2015 1. Érettségi tantárgyai Öt tárgyból kell érettségi vizsgát tenni, és az öt közül négy kötelezően előírt: - Magyar nyelv és irodalom - Matematika - Történelem - Idegen nyelv Az

Részletesebben

NYELVVIZSGA-KÖVETELMÉNYEK

NYELVVIZSGA-KÖVETELMÉNYEK NYELVVIZSGA-KÖVETELMÉNYEK ÖSSZEFOGLALÓ Tisztelt Hallgató! Mivel a különböző képzési rendszerű, képzési szintű szakok, különböző -követelményeket jelentenek, kérjük figyelmesen és átgondoltan nézze át és

Részletesebben

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről 2013.01.17. Jelentkezés Az egyes tanulók jelentkezésével kapcsolatos adminisztrációt az adott osztályhoz tartozó jegyző látja el. A diákok személyre

Részletesebben

LEXINFO vizsgák részletes bemutatása Érvényes: 2011.09.15-től

LEXINFO vizsgák részletes bemutatása Érvényes: 2011.09.15-től XNFO vizsgák részletes bemutatása Érvényes: 2011.09.15-től z a vizsgázó, aki bármelyik államilag elismert nyelvvizsgarendszerben az ország bármelyik vizsgahelyén 2009. január 2. után nyelvvizsgát tesz,

Részletesebben

BGF idegenforgalmi, pénzügyi, üzleti nyelvvizsga

BGF idegenforgalmi, pénzügyi, üzleti nyelvvizsga BGF idegenforgalmi, pénzügyi, üzleti nyelvvizsga Vizsgaleírás ALAPFOK Írásbeli 1. írott szöveg értése: 20 pont 40 perc Egy-két, összesen 1500-1800 n terjedelmű idegen nyelvű szöveg alapján a vizsgázó a

Részletesebben

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele.. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy.

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele.. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy. TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

VIZSGÁZÓKNAK: VIZSGA ELŐTT: A csoportos vizsgák KOMPLEX ÍRÁSBELI SZÓBELI Vizsga B1 idejéről B2 és helyéről levélben értesítünk C1 10.400 12.400 14.400 11.600 16.600 17.600 19.900 25.900 27.900 Vizsgadíj

Részletesebben

Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye. Bonus Nyelviskola 2007. tél. Nyelvtanfolyamok. Angol német francia spanyol olasz

Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye. Bonus Nyelviskola 2007. tél. Nyelvtanfolyamok. Angol német francia spanyol olasz 2007 Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye a siker megtanulható! Bonus Nyelviskola 2007. tél Nyelvtanfolyamok Angol német francia spanyol olasz ORIGO VIZSGAHELY Nyilvántartási szám 13-0892-04 BONUS nyelvtanfolyamok

Részletesebben

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Postai cím: 8201 Veszprém, Pf: 415. Intézményi azonosító: FI 34533 Adószám: 18916948-2-19 OTP Bank 11748007-20102269 Tel.: +36-88-542-700

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2014. április 24. Az kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v az Országos Kisebbségi Bizottság 2008. december 16-án, kedden, 11 órakor az Oktatási és Kulturális Minisztérium (Budapest V. Szalay utca 10-14.) 610. számú tárgyalójában megtartott

Részletesebben

Nyelvvizsga követelmények

Nyelvvizsga követelmények Nyelvvizsgák beíratása az Idegennyelvi Szaknyelvoktató Központban A nyelvvizsga beíratás rendje 2016. augusztus 8-12. [1] Az oklevelek megszerzésének nyelvvizsga-követelményei Alapképzési szakok (BA) nyelvvizsga-követelményei

Részletesebben

STUDENT STOP! NYELVISKOLA

STUDENT STOP! NYELVISKOLA STUDENT STOP! NYELVISKOLA valamint délután 17:30 óra között). Intenzív tanfolyamok haladóknak a novemberi és a decemberi nyelvvizsga időszakra heti kétszer négy órában! Valamennyi intenzív tanfolyam tervezett

Részletesebben

KITEX NYELVVIZSGA FELÉPÍTÉS

KITEX NYELVVIZSGA FELÉPÍTÉS KITEX NYELVVIZSGA FELÉPÍTÉS Alapfok Alapfok,szóbeli Beszédértés: I d tartam : 35 perc. Maxim um 18 pont. A vizsgázók anyanyelvi beszél k három, körülbelül 1,5-2 perces idegen nyelv közlését (párbeszéd,

Részletesebben

A SIKER MEGTANULHATÓ! ANGOL NÉMET FRANCIA SPANYOL OLASZ ORIGO VIZSGAHELY

A SIKER MEGTANULHATÓ! ANGOL NÉMET FRANCIA SPANYOL OLASZ ORIGO VIZSGAHELY 2010 tél tavasz A SIKER MEGTANULHATÓ! ANGOL NÉMET FRANCIA SPANYOL OLASZ ORIGO VIZSGAHELY 2010. TÉL-TAVASZ Üdvözöljük a Bonus Nyelviskolában Budapest központjában Önt is várja az 1998-ban alakult Bonus

Részletesebben

Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye. yelvtanfolyamok. Angol német francia spanyol olasz ORIGO VIZSGAHELY

Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye. yelvtanfolyamok. Angol német francia spanyol olasz ORIGO VIZSGAHELY 2008 a siker megtanulható! nyár N Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye yelvtanfolyamok Angol német francia spanyol olasz Felnôttképzési Nyilvántartási Szám 13-0892-04 ORIGO VIZSGAHELY BONUS NYELVTANFOLYAMOK

Részletesebben

Időbeli állapot: március 1.

Időbeli állapot: március 1. ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR ALAPKÉPZÉS Nyelvi követelmények a 18/2016. (VIII.5.) EMMI rendelet alapján 2017/2018. I. félévétől hallgatói jogviszonyban lévő hallgatók esetén alkalmazandó ALAPSZAK Időszak

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések PONTSZÁMÍTÁS A DISZCIPLINÁRIS MESTERSZAKOKON Általános rendelkezések A jelentkező teljesítményét felvételi pontszámmal, 100 pontos rendszerben kell értékelni, ennek elemei a tanulmányi pontok, a felvételi

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi Kar Filológiai és Interkulturális Kommunikáció Intézet

Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi Kar Filológiai és Interkulturális Kommunikáció Intézet Angol Nyelvi Alapvizsga Az Angol Nyelvi Alapvizsga a vizsgázók négy nyelvi alapkészségben (beszéd- és íráskészség, hangzóés olvasott szöveg értése) való jártasságát, valamint nyelvhelyességét méri. A vizsga

Részletesebben

(Itt a kötelező tárgyakról találsz infót, a választható, extra és ÖTB tárgyakról infó a Dokumentumtárban.)

(Itt a kötelező tárgyakról találsz infót, a választható, extra és ÖTB tárgyakról infó a Dokumentumtárban.) Böngészde (Itt a kötelező tárgyakról találsz infót, a választható, extra és ÖTB tárgyakról infó a Dokumentumtárban.) Nappalis vagyok Kötelező szemeszterek: 3 Heti óraszám: 4 Az Üzleti idegen nyelv 1 felvételének

Részletesebben

B1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól alapfok C B2 Zertifikat Deutsch = 60%-tól középfok C C1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól felsőfok C

B1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól alapfok C B2 Zertifikat Deutsch = 60%-tól középfok C C1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól felsőfok C Vizsgaszabályzat Az ÖSD nyelvvizsgáról Az akkreditált és nemzetközileg elismert ÖSD nyelvvizsgák előnyt jelentenek a továbbtanulásnál és a globalizált munkaerőpiacon. Az Osztrák Nyelvi Diploma (ÖSD) nyelvvizsga

Részletesebben

ANGOL NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016/2017

ANGOL NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016/2017 Szaktanárok: ANGOL NYELV Erostyákné Raffai Laura Lehoczki Csilla Nagy Beáta Schiller Alíz Timothy D.Lehman (anyanyelvi lektor) Bus Natália SPANYOL NYELV MUNKAPROGRAM 2016/2017 ANGOL Augusztus aug 23. Osztályozó

Részletesebben

Tel.: 7000-137 budapest.katedra.hu. Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe*

Tel.: 7000-137 budapest.katedra.hu. Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe* Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe* Központjaink: KATEDRA Belváros - Deák tér (VI. Anker köz 1-3.) KATEDRA Bel-Buda - Széll Kálmán tér (I. Hattyú utca 14. Hattyú Ház) KATEDRA Újbuda

Részletesebben

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA Bevezetés Az ARMA akkreditált kétnyelvű katonai szaknyelvi vizsgarendszer, melyben angol, francia, német, olasz, orosz,

Részletesebben

OECONOM közgazdasági szaknyelvi vizsga

OECONOM közgazdasági szaknyelvi vizsga Corvinus Nyelvvizsgaközpont OECONOM közgazdasági szaknyelvi vizsga VIZSGASZABÁLY ZA T cím: 1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. ügyfélszolgálat: (06-1) 482-7268, fax: (06-1) 482-7152 e-mail: nyelvvizsga@uni-corvinus.hu

Részletesebben

Nyelvvizsgák Magyarországon

Nyelvvizsgák Magyarországon Nyelvvizsgák Magyarországon Euroguidance Hungary Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Nemzeti Pályainformációs Központ Tisztelt Olvasó! A Euroguidance Hungary - Nemzeti Pályainformációs Központ az Európai

Részletesebben

Kedves Olvasó! Péter, légy szíves tedd fel ezt is az angolos fül alá, Köszönöm, Emese

Kedves Olvasó! Péter, légy szíves tedd fel ezt is az angolos fül alá, Köszönöm, Emese 1 / 5 2015.01.22. 12:29 Tárgy: Fwd: FW: Langwest Hírlevél Feladó: Emese Bagi Dátum: 2015.01.22. 10:14 Címze : Fehér Péter Péter, légy szíves tedd fel

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem University of Szeged. Idegennyelvi Kommunikációs Intézet Institute of Communication in Foreign Languages

Szegedi Tudományegyetem University of Szeged. Idegennyelvi Kommunikációs Intézet Institute of Communication in Foreign Languages Szegedi Tudományegyetem University of Szeged Idegennyelvi Kommunikációs Intézet Institute of Communication in Foreign Languages Intézetvezető / Head of inst.: Tasné Dr. Szalacsek Margit : Szeged 6722,

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI KÖZÉPSZINTŰ Az írásbeli és a szóbeli vizsga az intézményben. A szaktanár értékel. Az írásbeli időpontja: 2014. május 5-26. A szóbeli időpontja:

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2012. november 27. Határozat száma: 2012/5/37. Hatálybalépés

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 2. 5

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 2. 5 Budapest Főváros XV kerület Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011 (II1) 1 önkormányzati rendelete a nyelvvizsga megszerzésének támogatásáról a 3/2011 (II18) 2 önkormányzati

Részletesebben

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Tartalom A kétszintű érettségi vizsga rendszere A pontszám számítás Intézményi ajánlatok és lehetőségek További segítség Kérdések-válaszok A kétszintű érettségi

Részletesebben

KUTATÁSI ZÁRÓJELENTÉS

KUTATÁSI ZÁRÓJELENTÉS TIT PANNON EGYESÜLETE - GYŐR KUTATÁSI ZÁRÓJELENTÉS A felnőttek idegen nyelv ismeretét vizsgáló helyzetelemzés, amely a Határon Átnyúló Felnőttképzési Nyelvi Módszertani Központ létesítése című projekt

Részletesebben

2014.03.04. Egyszer volt. Dr. Benkei-Kovács Balázs Phd egyetemi adjunktus ELTE PPK

2014.03.04. Egyszer volt. Dr. Benkei-Kovács Balázs Phd egyetemi adjunktus ELTE PPK A felnőttoktatás egy speciálisterülete: nyelvoktatási és nyelvvizsgarendszer Dr. Benkei-Kovács Balázs Phd egyetemi adjunktus ELTE PPK? Egyszer volt 1 A 10 legelterjedtebb nyelv 1. Mandarin 2. Spanyol 3.

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA Miskolc, 2014. I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A szabályzat hatálya kiterjed a Miskolci Egyetem alkalmazottaira,

Részletesebben

OKTATOTT IDEGEN NYELV

OKTATOTT IDEGEN NYELV Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM IDEGEN NYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK NYELVI ZÁRÓVIZSGA SZABÁLYZATA

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM IDEGEN NYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK NYELVI ZÁRÓVIZSGA SZABÁLYZATA A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM IDEGEN NYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK NYELVI ZÁRÓVIZSGA SZABÁLYZATA a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 107. (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján

Részletesebben

ÔSZ. angol francia német spanyol. a siker megtanulható! ECLS. OKÉV nyilvántartási szám: 07-0156-02 Akkreditációs lajstromszám: AL-0337

ÔSZ. angol francia német spanyol. a siker megtanulható! ECLS. OKÉV nyilvántartási szám: 07-0156-02 Akkreditációs lajstromszám: AL-0337 a siker megtanulható! Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye ECLS 2004 ÔSZ angol francia német spanyol ORIGO VIZSGAHELY OKÉV nyilvántartási szám: 07-0156-02 Akkreditációs lajstromszám: AL-0337 Bonus nyelvtanfolyamok

Részletesebben

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat.

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat. Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON

NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON Zsigmond Király Egyetem nyelvvizsgakövetelmények 2016.08.01. NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON Ebben a dokumentumban foglaljuk össze, hogy a Zsigmond Király Egyetemen az egyes szakokon a kezdetétől

Részletesebben

550 Ft. Nyelvtanfolyamok január 4-től! Tel.: 7000-137. Beiratkozás: /órától. december 9-15-ig

550 Ft. Nyelvtanfolyamok január 4-től! Tel.: 7000-137. Beiratkozás: /órától. december 9-15-ig * Nyelvtanfolyamok január 4-től! 550 Ft /órától Beiratkozás: december 9-15-ig Minden beiratkozónk egy divatos órát kap ajándékba! Metróval átlagosan 5 perc alatt eljutsz iskoláink egyikébe** Központjaink:

Részletesebben

Nyelvvizsga követelmények

Nyelvvizsga követelmények Nyelvvizsgák beíratása a Tanulmányi Osztályon A nyelvvizsga beíratás rendje [1] Az oklevelek megszerzésének nyelvvizsga-követelményei Alapképzési szakok (BA) nyelvvizsga-követelményei A diszciplináris

Részletesebben

Érettségi vizsga május-június

Érettségi vizsga május-június Érettségi vizsga 2019. május-június https://www.oktatas.hu 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet 40/2002. (V. 24.) OM rendelet korábbi feladatlapok, javítási útmutatók, idegen nyelvekhez letölthető hanganyag

Részletesebben

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK OROSZ NYELVBŐL Tantárgy neve: Orosz nyelv 1. Tantárgy kódja: MEIOK01ORBT Tárgyfelelős tanszék/intézet: Idegennyelvi

Részletesebben

PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR Intézmény elérhetősége: 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.Honlap: http://www.uni-nke.hu A Kar elérhetősége: 1101

Részletesebben

A végzős évfolyamok tanulói által megszerzett komplex típusú állami nyelvvizsgák a Kossuth Lajos Gimnáziumban

A végzős évfolyamok tanulói által megszerzett komplex típusú állami nyelvvizsgák a Kossuth Lajos Gimnáziumban Kossuth Lajos Gimnázium 1204 Budapest, Ady Endre u. 142. Tel/fax.: 283 1270 E-mail: kossuth@klgbp.hu Internet: www.klgbp.hu A végzős évfolyamok tanulói által megszerzett típusú állami nyelvvizsgák a Kossuth

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ A felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő 107. -a értelmében az állami mentesség az intézmény döntése és a törvényben

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának.

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1 A Gazdasági Kabinet 2017. április 25-ei ülésén megtárgyalta és elfogadta az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű, idegen nyelvből tett érettségi támogatásáról és ingyenessé tételéről szóló

Részletesebben

A BGF PSZFK-n elfogadott középfokú (csak C ) szakmai nyelvvizsgák listája (A+B=C ld. www.nyak.hu)

A BGF PSZFK-n elfogadott középfokú (csak C ) szakmai nyelvvizsgák listája (A+B=C ld. www.nyak.hu) PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR BGF Idegen nyelvi és Kommunikációs Intézet PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI SZAKNYELVI INTÉZETI TANSZÉK A BGF PSZFK-n elfogadott középfokú (csak C ) szakmai nyelvvizsgák listája (A+B=C

Részletesebben

Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére

Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére 2018. február, március Az érettségi vizsga tárgyai Legalább öt tantárgy: négy kötelező: magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ A felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő 107. -a értelmében az állami mentesség az intézmény döntése és a törvényben

Részletesebben

Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 2. oldal (2) Az pont c) alpontja szerinti esetben az emelt

Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 2. oldal (2) Az pont c) alpontja szerinti esetben az emelt Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 1. oldal 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítek: EF = egyéni felkzül G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19.

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 1. Ki tehet érettségi vizsgát, milyen feltételekkel? Érettségi vizsga abból a vizsgatárgyból

Részletesebben

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20 Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON

NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON Ebben a dokumentumban foglaljuk össze, hogy a Zsigmond Király Főiskolán az egyes szakokon a kezdetétől függően milyen nyelvvizsgával kell rendelkezni az oklevél

Részletesebben

Nyelvtanfolyamok. Bonus Nyelviskola 2006. nyár. Angol német francia spanyol olasz. a siker megtanulható! Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye

Nyelvtanfolyamok. Bonus Nyelviskola 2006. nyár. Angol német francia spanyol olasz. a siker megtanulható! Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye 2006 Akkreditált nyelvvizsgák vizsgahelye a siker megtanulható! Bonus Nyelviskola 2006. nyár Nyelvtanfolyamok Angol német francia spanyol olasz ORIGO VIZSGAHELY Nyilvántartási szám 13-0892-04 BONUS nyelvtanfolyamok

Részletesebben

Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére

Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére 2018. március Az érettségi vizsga tárgyai Legalább öt tantárgy: négy kötelező: magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv egy kötelezően

Részletesebben

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN A rövid ciklusú tanári mesterképzési szakokat a kar kizárólag levelező tagozatos formában hirdeti. A képzés levelező munkarenden

Részletesebben