tipp a vékonyabb fűtésszámla érdekében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "tipp a vékonyabb fűtésszámla érdekében"

Átírás

1

2 7 tipp a vékonyabb fűtésszámla érdekében Jelen tanulmánysorozatunk, azzal a céllal jött létre, hogy betekintést nyújtson mindenkinek az energia megtakarítás rejtélyeibe. Az első részben, a fűtéssel fogunk foglalkozni, ahogy azt a cím is mutatja. Bevezetőül meg kell mutassunk jó néhány (eddig talán nem is sejtett) tényt, arról hogy hol szökik a meleg. Jól látható a kis rajzon, hogy a hő gyakorlatilag mindenhol képes távozni. Amennyiben nem vagyunk tökéletesen tisztában, azzal hogy az épület mely részei vannak már szigetelve és milyen mértékben, akkor érdemes felkeresni egy olyan szakembert, aki hő-kamerás felvételek alapján felvilágosítást tud adni. Annál pontosabban ugyanis aligha van módszer, ami megmutatja, hogy konkrétan az Ön otthonából hol távozik a hő. Ebben a tanulmányban végig nézzük az összes területet, ahol távozik a meleg, és felsoroljuk a megoldásokat is, valamint bemutatjuk azokat az anyagokat, melyek ebben a harcban, majd az Ön oldalán fognak állni. Tehát: Nyílászárók körülötti hiányosságok: Födém, tetőszerkezet: Falak: Padló, ajzat: Ablakok, üvegfelületei: 25% 25% 15% 15% 15% Mutatunk egy ábrát is, hogy hol távozhat lakásunkból a hő:

3 1) Nyílászárók körülötti hiányosságok: Ha a nyílászárókat már hőszigetelt több kamrás, ajtókra, ablakokra cseréltük; ügyelnünk kell arra is, hogy a nyílászáró körül is meg tegyünk mindent a hőszigetelés érdekében. A homlokzati hőszigetelés következtében is előfordulhat, hogy az ablakoknál nem történik meg a megfelelő szigetelés. Ekkor alakulhat ki hőhíd is ezen a területen. PUR habbal nyomjuk ki a nyílászáró és a fal között létrejött üregeket, nyílászáró csere után. Illetve külső hőszigetelés során figyeljünk, hogy legalább 2 cm vastagságban az ablakra merőleges kis falrész is szigetelve legyen. Ezzel a hőhídat is elkerüljük, és nem kell penészesedéstől tartani. - PUR hab - Polisztirol hőszigetelő lap, vakolható kőzetgyapot lap (min. 2 cm) 2) Födém és tetőszerkezet: A födém szigetelésénél két utat is választhatunk: - Lépésálló szigetelés esetén lépésálló kőzetgyapotot, OSB lemezzel fedve, vagy a már előre legyártott padlásszigetelő lapot, ami poliszitirolra ragasztott OSB lapból áll. Ajánlott vastagság 20cm, ez alatt szigetelni, csak annyit tesz, hogy megnyugtatjuk saját lelkiismeretünket, hogy Mi mindent megtettünk! pedig nem. - A nem lépésálló szigetelésnél a legolcsóbb és mégis igen hatékony szigetelő anyag az üveggyapot, ezt szintén minimum 20 cm-ben érdemes legurítani, ha van rá mód, akkor 2x 10cmbe,n egymást keresztezve. A szigetelésre fektethetünk páraáteresztő fóliát is, így nem áll fenn a veszélye az üveggyapot por szállingózásának. A tetőszerkezet szarufái közti szigetelést szintén két féle képen oldhatjuk meg: - Üveggyapottal gurítjuk ki a szarufák közötti részt hosszában, majd keresztben is teszünk rá egy réteget. Üveggyapot használatakor ajánlatos dróttal is segíteni a tartást. - Tehetünk a szarufák közé kőzetgyapotot is, sima Multirock-ot a Rockwool-tól, vagy az erre a célra készült Deltarockot. Ez a terület, amire talán a legkevesebben gondolnak, mégis ezen terület szigetelését követően érezhető a legkomolyabb változás. A képlet végtelenül egyszerű, hiszen a meleg levegő felfelé áramlik, és amennyiben szabad utat talál, a szigeteletlen födémen keresztül távozik... bizony nem fog gondolkodni, és kiáramlik a házból. Abban az esetben viszont, ha beépített a tetőterünk, a födémen keresztül áramló meleg nem akkora nagy probléma, mint ami a tetőszerkezeten át fog távozni. Ettől a tetőtér télen hideg lesz, nyáron pedig elviselhetetlenül meleg.

4 - Üveggyapot (39-es hőszigetelő értékkel), minimum 20 cm vastagságban - Kőzetgyapot (Multirock, Deltarock,) minimum 20 cm vastagságban - Lépésálló kőzetgyapot (Steprock) - OSB lap 3) Falak: Falak tekintetében fontos tudni, hogy milyen falazatról beszélünk. Vannak ma már olyan téglák, melyek önmagukban használva is kiváló hőszigetelő tényezővel bírnak és kiváltják a további hőszigetelő anyagok szükségességét. De mi most tekintsünk egy átlagos példát. A réges-régi 30-as falazó blokk, mely annak idején hatalmas sikert aratott és nagy népszerűségre tett szert; sajnos ma már nem felel meg az energiatudatos elvárásoknak, ezért számos lehetőség kínálkozik a méltán népszerű anyagból készült falak szigetelésére. A falon keresztül, már csak a felület mérete miatt is viszonylag sok hő képes távozni, és ugyanez igaz visszafelé is, hiszen nyáron rendkívül hamar átmelegednek a falak és felmelegíti, melegen tartja a lakóteret is. A legelterjedtebb és a legolcsóbb megoldás a polisztirol lapokkal történő szigetelés, ami a köztudatba (hála a hungarocell márkájú anyag gyártásának) hungarocell néven vonult be, de ez csak egy márka a sok közül, amit ma már megtalálhatunk. (Austrotherm, Nikecell, Jászcell, stb.) Ezt a típusú szigetelést minimum 10cm-ben ajánljuk, de érdemes itt is szakértő véleményét kikérni, mert minden faltípushoz és vastagsághoz meg van az ideális szigetelési vastagság. Ha nem tudja pontosan behatárolni, akkor a szigeteloaruhaz.com oldalon található elérhetőségeink bármelyikén, szakértőinktől kap pontos választ erre a kérdésére is.

5 Az előzőnél egy fokkal komolyabb megoldást jelent a grafitos hőszigetelés. Itt az anyag, ugyanúgy polisztirol, de a gyártás folyamán grafitport kevertek a polisztirolba, ezáltal 20%-kkal nagyobb hőszigetelő hatást értek el. Itt a minimum vastagság 8 cm, de nem árt kikérni szintén szakértő véleményét, mert faltípusonként változhat az ajánlott vastagság. A prémium kategóriás szigetelés, a vakolható kőzetgyapot. Lényeges különbség a polisztirolhoz képest, a páraáteresztő képessége. Tehát a falszerkezetben lévő esetleges pára a szigetelésen keresztül tud távozni, és nem az épület belseje felé, ahol lecsapódva penészképződést idézhet elő. NAGYON FONTOS!!!!!: Ha kőzetgyapottal szigeteljük a házat, akkor minden esetben szilikon, vagy szilikát vakolatot használjunk. Ugyanis, hiába páraáteresztő a szigetelés, ha lezárjuk egy gyantás vakolattal, a pára megint csak az épület belseje felé fog közlekedni, és penész képződhet a falakon. - polisztirol lemez (EPS80) - grafitos polisztirol lemez - kőzetgyapot - szilikát, szilikon, műgyantás vakolat 4) Padló, ajzat: Ahogyan a meleg felfelé száll, úgy a hideget leginkább lentről érezzük; főleg ha nincs szigetelve az aljzat, ebben az esetben igen nagy erőkkel jön a padló felől a hideg. A padlószőnyeg komfortosabbá teheti a helyiséget, de nem megoldás, mert a hideg attól még bejut a lakótérbe. Az aljzatot is szigetelnünk kell a teljes hőszigetelő hatás eléréséhez. Ezt lépésálló polisztirollal tehetjük meg a legegyszerűbben. Abban az esetben, ha nedvesség veszélye is fennáll, érdemes egy zártcellás polisztirolt használni, melynek nincs vízfelvétele. - lépésálló polisztirol (EPS100) - extrudált hab/ zártcellás polisztirol (Styrofoam) 5) Ablakok üvegfelületei: Ha már a ház falai szigetelve is vannak, azért marad némi felület a homlokzaton, ahol távozhat a hő, és ez nem más, mint az üveg felületek. Biztosan érezte már mindenki, amikor egy ablak mellet kevésbé érzi magát komfortosan, mert olyan érzése van, mintha behúzna a hideg. Ez pontosan az a jelenség, amikor az ablak üvege nem megfelelően hőszigetelt. A legújabb gyártási technológiával készült vagy akár 7 légkamrás ablakok, nyújtják ebben az esetben a megoldást. Hiszen a levegő, mindennél jobban szigetel.

6 - több kamrás, hőszigetelt ablakok 6) Lábazat: Amint azt már említettük a hideg bizony alulról támad, és nem is nehéz neki az aljzatig eljutni, hiszen a ház lábazati része elég nagy felület, ahhoz hogy a hideg bejusson a lakótérbe. Javasolt a homlokzat hőszigetelésekor, a lábazatot is szigetelni, így a homlokzati falfelület teljes mértékben szigetelésre kerül. Lévén, hogy ez egy földhöz közeli falrész, mindenképpen zárt cellás hőszigetelő anyagot használjunk, melynek nincs vízfelvétele. A lábazati hőszigetelés vastagsága minimum 5 cm. Díszítésére pedig apró kavicsokból álló műgyantás vakolatot ajánlunk, mely szintén vízzáró. - extrudált hab/ zártcellás polisztirol (Styrofoam) - Lábazati kavicsos-műgyantás vakolat (Revco REMIX) Pára: Utolsó, igen komoly probléma a pára. Sokszor tapasztalni, hogy vizesek, párásak a falak. Előfordulhat ez újépítésű ingatlanoknál, ahol még az építkezés során felhasznált nedvesség igyekszik távozni a szerkezetből; és a lakásban keletkezett pára is le tud csapódni, ami fürdés, főzés, ruhaszárítás következtében kerül a levegőbe. Ez talán a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az eddig felsoroltak közül. A szellőztetés! Nagyon primitívnek tűnhet, de ez a legfontosabb, a folyamatos levegőcsere, és a pára folyamatos kiengedése a lakótérből. Szellőztetni egyébként is reggel és este szoktunk, hogy feltöltődjön a lakás oxigénnel, de ajánlatos napközben is többször megismételni, főleg a fent említett élethelyzetekben. Ami pedig a fűtést illeti, a friss tiszta levegő sokkal könnyebben és gyorsabban melegszik fel, mint a párával telített, elhasználódott levegő. 7)

7 Összefogalva: 1 Nyílászárók körülötti szigetelés, rések kitöltése 2 Födém / tetőszerkezet szigetelése 3 Homlokzat hőszigetelése 4 Padló, aljzat szigetelése 5 Ablakok üvegfelületei 6 Lábazat szigetelése 7 Pára csökkentése Ha a tanulmánnyal, vagy bármely építőipari termékkel kapcsolatban további kérdése merülne fel, keressen fel minket weboldalunkon, vagy személyesen Szekszárd, Keselyűsi út iroda@szigeteloaruhaz.com Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Családi ház hőkamerás vizsgálata

Családi ház hőkamerás vizsgálata Cég ORIGOSÁNTA ÉPÍTŐ ZRT Győri u. 32. Sopron Mérést végezte: Markó Imre Telefon: 99/511540 EMail: info@origosanta.hu Készülék testo 8752 Gyártási szám: Objektív: 1910101 normál Megbízó Megrendelő Mérőhely:

Részletesebben

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Fókuszban az energiahatékonyság Érezze magát egy életen át komfortosan korszerűen hőszigetelt otthonában! www.wienerberger.hu Az energiahatékonyság kötelező

Részletesebben

ECOROCK FF. Családi házak homlokzatainak hőszigetelő rendszere. Tökéletes választás családi házak homlokzatainak hőszigeteléséhez

ECOROCK FF. Családi házak homlokzatainak hőszigetelő rendszere. Tökéletes választás családi házak homlokzatainak hőszigeteléséhez ECOROCK FF Családi házak homlokzatainak hőszigetelő rendszere Tökéletes választás családi házak homlokzatainak hőszigeteléséhez Álmai házának homlokzati szigetelése ECOROCK FF rendszerrel ECOROCK FF komplex

Részletesebben

ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelés. tegye értékesebbé épületeit az ingatlanpiacon. Útmutató az ingatlanfejlesztők részére

ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelés. tegye értékesebbé épületeit az ingatlanpiacon. Útmutató az ingatlanfejlesztők részére ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelés tegye értékesebbé épületeit az ingatlanpiacon Útmutató az ingatlanfejlesztők részére A közelmúltban az ingatlanpiacon lakást vásárlók elsősorban olyan tényezőket vettek

Részletesebben

REFERENCIA ÉPÜLET ENERGETIKAI ELEMZÉSE (VERZIÓ DÁTUMA: )

REFERENCIA ÉPÜLET ENERGETIKAI ELEMZÉSE (VERZIÓ DÁTUMA: ) REFERENCIA ÉPÜLET ENERGETIKAI ELEMZÉSE (VERZIÓ DÁTUMA: 2017.05.20.) REFERENCIA LAKÓÉPÜLET HELYISÉGEI 1 előszoba 8,97 m2 2 étkező 14,35 m2 3 konyha 8,52 m2 4 kamra 2,6 m2 5 nappali 20,21 m2 6 gardrób 3,88

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, 1132 Budapest, Visegrádi utca 49. 2.

Részletesebben

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA:

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA: AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA: A fogyasztók általában úgy vélik, az energia 26%-át fordítják fűtésre. A valóság kb. 53%, ezért a fűtés területén a legérdemesebb a megtakarítás lehetőségeivel foglalkozni.

Részletesebben

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 38 40 HÁZ és KERT Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 39 Nyílászárók HÁZ és

Részletesebben

Bemutató Jellegű Közösségi Épület Kiviteli Terve

Bemutató Jellegű Közösségi Épület Kiviteli Terve Megjegyzés: Rétegrendek: - A terv a vonatkozó szakági tervfejezetekkel együtt érvényes! Külső falazat tetőtérben Műszárított - A méretek a helyszínen ellenőrizendők! Műszárított, lucfenyő Páraáteresztő

Részletesebben

megoldások minden szinten Felújít, vagy megoldást kínálunk problémáira

megoldások minden szinten Felújít, vagy megoldást kínálunk problémáira megoldások minden szinten Felújít, vagy Építkezik? szolgáltatáscsomagunkkal megoldást kínálunk problémáira A Kucsa-ker ingyenes szolgáltatáscsomagja V. Hidegburkolat vásárlásakor * IV. Homlokzati hőszigetelés

Részletesebben

Hôszigetelési. megoldások. Olyan megoldásokat ajánlunk, melyek a hôszigetelés minden területén nagy hatékonysággal mûködnek. www.nikecell.

Hôszigetelési. megoldások. Olyan megoldásokat ajánlunk, melyek a hôszigetelés minden területén nagy hatékonysággal mûködnek. www.nikecell. Hôszigetelési megoldások Olyan megoldásokat ajánlunk, melyek a hôszigetelés minden területén nagy hatékonysággal mûködnek www.nikecell.hu 1 A NIKECELL Kft. hôszigetelô rendszerei teljes körû védelmet biztosítanak

Részletesebben

A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák. Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője

A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák. Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője Miért téglából építünk? - évezredek óta használjuk - az első mesterséges építőanyag - tartós - időjárásálló - nagy

Részletesebben

Mit jelent a Teljes Homlokzati Rendszerek. Szakmai és megrendelői szempontok

Mit jelent a Teljes Homlokzati Rendszerek. Szakmai és megrendelői szempontok Mit jelent a Teljes Homlokzati Rendszerek Szakmai és megrendelői szempontok Mit jelent a Teljes Homlokzati Rendszerek Ragasztott, szükség szerint mechanikai rögzítéssel ellátott hőszigetelő táblás homlokzati

Részletesebben

HŐSZIGETELT FALSZERKEZETEK PÁRATECHNIKÁJA. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó

HŐSZIGETELT FALSZERKEZETEK PÁRATECHNIKÁJA. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó HŐSZIGETELT FALSZERKEZETEK PÁRATECHNIKÁJA Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó Hogyan kerül nedvesség az épületbe 4 tagú családban naponta minimum 8 liter nedvesség keletkezik 75-80 g/fő/nap/h

Részletesebben

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++ Kiváló energetikai minőség okostéglával! A+++ Megoldás falazatra Miért fontos a megfelelő téglaválasztás? Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell

Részletesebben

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (http://www.novapdf.com)

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (http://www.novapdf.com) A X. KERÜLET HATHÁZ U. 5. SZ. ALATTI KÉPVISELŐI IRODA FELÚJÍTÁSI MUNKÁI Jelen pályázati kiírás csak építőmesteri és szakipari munkákra vonatkozik. A gépészeti és villanyszerelési munkálatok nem részei

Részletesebben

Korszerű -e a hő h tá ro s? T th ó Zsolt

Korszerű -e a hő h tá ro s? T th ó Zsolt Korszerű-e ű a hőtárolás? Tóth Zsolt 1. Mikor beszélünk hőtárolásról? 1.Könnyűszerkezet 2.Nehéz szerkezet 1. Fogalmak? 1. Hőtároló tömeg 2. Hő kapacitás 3. Hővezető képesség 4. Aktív tömeg 5. Hő csillapítás

Részletesebben

Bazaltgyapot. Dűbel. Nobasil PTE

Bazaltgyapot. Dűbel. Nobasil PTE 1, Bazaltgyapot Nobasil PTE Terhelhető hő- és hangszigetelő tábla, elsősorban úsztatott padlószerkezetek lépéshang-szigetelésére, közbenső födémek akusztikai és tűzvédelmi szigeteléseként. 2, Dűbel 1 /

Részletesebben

É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE

É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE 6551 É 6519 6577 A L A P A D A T O K : 6517 6518 21,18 5,86 13,42 1, 7,36 7,92 3, 2,00 Tass vezér utca +7,10 6560 Ond vezér utca 6578

Részletesebben

Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com

Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com Ablakcsere buktatói Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 Bevezetés Mielőtt nyílászáró cseréjének beruházásába

Részletesebben

Lestyán Mária Homlokzati hőszigetelések tűzzel szembeni viselkedését befolyásoló tényezők

Lestyán Mária Homlokzati hőszigetelések tűzzel szembeni viselkedését befolyásoló tényezők Lestyán Mária Homlokzati hőszigetelések tűzzel szembeni viselkedését befolyásoló tényezők Konferenciákon, gyártói cikkekben egyre többször hallani, hogy a két leggyakrabban használt homlokzati hőszigetelő

Részletesebben

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8.1. Szigetelôlapok felszerelése falazatra, födémre A FABETON szigetelôlemezeket mechanikai rögzítéssel, dûbelezéssel erôsítjük a szigetelendô felületre.

Részletesebben

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság SANOVA FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Tökéletes felújítás FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Rendszerek Alkalmazás Elôkészítés Vakolat- ill. höszigetelô réteg Sanova Rendszer K mérsékelten nedves és csekély

Részletesebben

REFERENCIA ÉPÜLET ENERGETIKAI ELEMZÉSE (VERZIÓ DÁTUMA: )

REFERENCIA ÉPÜLET ENERGETIKAI ELEMZÉSE (VERZIÓ DÁTUMA: ) REFERENCIA ÉPÜLET ENERGETIKAI ELEMZÉSE (VERZIÓ DÁTUMA: 2018.01.05.) REFERENCIA LAKÓÉPÜLET HELYISÉGEI 1 előszoba 8,97 m2 2 étkező 14,35 m2 3 konyha 8,52 m2 4 kamra 2,6 m2 5 nappali 20,21 m2 6 gardrób 3,88

Részletesebben

A projekt neve: Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület laktanya épület korszerűsítése 2040 Budaörs, Dózsa Gy. u. 10. hrsz.

A projekt neve: Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület laktanya épület korszerűsítése 2040 Budaörs, Dózsa Gy. u. 10. hrsz. ÉPÍTÉSZETI MŰSZAKI LEÍRÁS 1. Előzmények, az építmény rendeltetése Építtető: Tervező: Budaörs Város Önkormányzata 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Telefon: +36 (23) 447 817 Telefax: +36 (23) 447 819 Platinium

Részletesebben

Megoldás falazatra 2

Megoldás falazatra 2 Megoldás falazatra 2 Mitől okos a tégla? Az okostéglák olyan új fejlesztésű termékek, melyek hőszigetelő képessége 40-50 %-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nútféderes falazóelemeké.

Részletesebben

Új építésű szigeteletlen Ytong ház

Új építésű szigeteletlen Ytong ház Cég KucsaKer Kft. Fő út 154 Veresegyház Mérést végezte: Kovács Balázs Készülék testo 8801 Gyártási 1691207 szám: Megbízó Lénárt Imre Erkel Ferenc utca 36/a Veresegyház Mérés napja: 2011.02.01 Megbízás

Részletesebben

R-1 M 1:5 ISKOLAÉPÜLET ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE ELSŐ EMELETI NYÍLÁSZÁRÓ SÁV VÍZSZINTES METSZETE. ép. szakági kiv. terv. 3 változó!

R-1 M 1:5 ISKOLAÉPÜLET ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE ELSŐ EMELETI NYÍLÁSZÁRÓ SÁV VÍZSZINTES METSZETE. ép. szakági kiv. terv. 3 változó! 3 12 3 30 műanyag nyílászáró (konszignáció szerint!) párkány éle vakolt felület toktoldó 3 változó! takaróléc 30 meglévő vasbeton peremfal szerkezet meglévő 30/30 vasbeton pillér 3 cm BACHL EPS80 homlokzati

Részletesebben

Bizonyára az az első kérdés mielőtt bárki ajtó, ablak, nyílászáró, cserére adná a fejét, hogy

Bizonyára az az első kérdés mielőtt bárki ajtó, ablak, nyílászáró, cserére adná a fejét, hogy Tisztelt Érdeklődő! Bizonyára az az első kérdés mielőtt bárki ajtó, ablak, nyílászáró, cserére adná a fejét, hogy - "Mennyibe fog ez nekem kerülni?" - "Mennyi idő alatt térül meg?" - "Mennyi kellemetlenséggel

Részletesebben

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55.

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Váchartyán Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER

Részletesebben

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu 2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu Tel: +36-309-484-707 Szikora Ferenc www.clingonkft.hu TERRA Hőszigetelő alaprendszer homlokzatra KINGSTONE EPS-H80 alaprendszer : 1m2 pol.lap, 5kg/m2 terra rag,

Részletesebben

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató ECOROCK FF Homlokzati hőszigetelő rendszer Kivitelezési útmutató ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer a ROCKWOOL-tól A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. Most továbbléptünk:

Részletesebben

DOMONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2182 Domony, Fő út. 98. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Domony Községben Műszaki Leírása

DOMONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2182 Domony, Fő út. 98. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Domony Községben Műszaki Leírása SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO DOMONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2182 Domony, Fő út. 98. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Domony Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER 0630 682

Részletesebben

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók Filled with quality! HU Termékismertetõ Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók www.phobextools.com Premium Neutrális Szilikon ÁTLÁTSZÓ Egykomponensû, semleges, szagtalan, penészálló szilikon.

Részletesebben

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu 2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu Tel: +36-309-484-707 Szikora Ferenc www.clingonkft.hu TERRA Hőszigetelő alaprendszer homlokzatra KINGSTONE EPS-H80 alaprendszer : 1m2 pol.lap, 5kg/m2 terra rag,

Részletesebben

Resitcky építő. MVH Kód Mennyiség Díj Földmunka MVH kód: 21-002-0014456 Kód: 21-002-001.1 Verzió:2015-1. 16 830 Ft.

Resitcky építő. MVH Kód Mennyiség Díj Földmunka MVH kód: 21-002-0014456 Kód: 21-002-001.1 Verzió:2015-1. 16 830 Ft. MVH Kód Mennyiség Díj Földmunka MVH kód: 21-002-0014456 Kód: 21-002-001.1 Előkészítő földmunka Humuszos termőréteg, termőföld leszedése,terítése gépi erővel, 18%-os terephajlásig,bármilyen talajban, szállítással,

Részletesebben

SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység HŐSZIGETEL-E A HŐSZIGETELÉS?

SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység HŐSZIGETEL-E A HŐSZIGETELÉS? SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység HŐSZIGETEL-E A HŐSZIGETELÉS? I. MIÉRT SZIGETELÜNK HOMLOKZATOT? 3 Miért szigetelünk homlokzatot? Épületeink hőveszteségei Energiatanúsítvány: a lakás

Részletesebben

Előadó neve Xella Magyarország Kft.

Előadó neve Xella Magyarország Kft. ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Homlokzati falszerkezetek belső oldali hőszigetelése ásványi hőszigetelő lapokkal Előadó neve Xella Magyarország Kft. hőszigetelő lapok anyag jellemzők

Részletesebben

Övezet: Lk-FT-1 Beépítés módja: SZ (szabadonálló)

Övezet: Lk-FT-1 Beépítés módja: SZ (szabadonálló) ,00 6,0,,0 8,0 6,00 B NAPLÓKERT UTCA 6,70 8,0 6,00 0,80 B,00 05/5 5,00 8,0 6,70 0,0 É Övezet: Lk-FT- Beépítés módja: SZ (szabadonálló) A A,00 6,00 6,00 5,0 A A TELEKTERÜLET: 808,9 m BEÉPÍTETT TERÜLET:,8

Részletesebben

Hogyan tervezzünk és hajtsunk végre épületenergetikai projekteket? Jó gyakorlatok. Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége

Hogyan tervezzünk és hajtsunk végre épületenergetikai projekteket? Jó gyakorlatok. Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége Hogyan tervezzünk és hajtsunk végre épületenergetikai projekteket? Jó gyakorlatok Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége Az Energia-Hatékony Önkormányzatok

Részletesebben

Sümeg - Jánosmajor Üzemen belüli Energiahatékonyság javítása, ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÉRELEM építészeti terv. Sümeg - Jánosmajor (hrsz.

Sümeg - Jánosmajor Üzemen belüli Energiahatékonyság javítása, ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÉRELEM építészeti terv. Sümeg - Jánosmajor (hrsz. Sümeg - Jánosmajor Üzemen belüli Energiahatékonyság javítása, ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÉRELEM építészeti terv Sümeg - Jánosmajor (hrsz.: 052/12) Megrendelő: Selecta Flóra Kft. 9700 Szombathely Szabó M. utca 50.

Részletesebben

Mire figyeljünk szigeteléskor?

Mire figyeljünk szigeteléskor? TIPPEK Mire figyeljünk szigeteléskor? TANULMÁNY 1) FIGYELJÜNK AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK MEGTÉRÜLÉSI IDEJÉRE! Előbb-utóbb valóban megtérülnek ezek a befektetések, hiszen minden energiahatékonysági

Részletesebben

Otthonunk, jól megszokott környezetünk átalakítása gonddal, kiadással jár együtt.

Otthonunk, jól megszokott környezetünk átalakítása gonddal, kiadással jár együtt. Otthonunk, jól megszokott környezetünk átalakítása gonddal, kiadással jár együtt. A nyílászárók felújítása, cseréje azonban megéri ezt a fáradságot, hiszen melegebb, energiatakarékos, környezet barát helyet

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKA ÉS HŐSZIGETELÉS

ÉPÜLETENERGETIKA ÉS HŐSZIGETELÉS ÉPÜLETENERGETIKA ÉS HŐSZIGETELÉS FAJLAGOS HŐVESZTESÉGTÉNYEZŐ q W/m 3 K AZ ÉPÜLET RENDELTETÉSÉTŐL FÜGGETLEN A fajlagos hőveszteségtényező követelményértékei 1992-2006 ÁTLAGOS HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U m W/m

Részletesebben

LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL

LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL Tartalom 1. Üzemi adatok..3 2. Tervezési tanácsok, a., a befújás vastagsága..4

Részletesebben

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum. Passzív házak Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 Passzív ház Olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet

Részletesebben

Épületek utolágos hőszigetelése

Épületek utolágos hőszigetelése Épületek utolágos hőszigetelése Dodatočné zatepľovanie budov 1 Bevezető... Korunk egyik fő követelménye az épületek tökéletes hőszigetelése. A teljes homlokzati hőszigetelés részei a szigetelés, a burkoló

Részletesebben

Tetőszigetelések 3. Épületszerkezettan 4

Tetőszigetelések 3. Épületszerkezettan 4 Tetőszigetelések 3. Épületszerkezettan 4 Tetők rétegei vízszigetelés hőszigetelés teherhordó szerkezet Tetők rétegei - lejtésképzés hőszigetelés lejtésképzés valamennyi tetősíkon lejtéskorrekció vonalra

Részletesebben

MET.BME.HU 20124/ 2015 II. Szemeszter Előadó: Dr. DUDÁS ANNAMÁRIA BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék

MET.BME.HU 20124/ 2015 II. Szemeszter Előadó: Dr. DUDÁS ANNAMÁRIA BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék Magasépítéstan MSc 11. előadás: Épületek hőveszteségének csökkentése MET.BME.HU 20124/ 2015 II. Szemeszter Előadó: Dr. DUDÁS ANNAMÁRIA BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék BME MET 2014 / 2015. II. szemeszter

Részletesebben

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Küszöbön a felújítás! E-learning sorozat Xella Magyarország Kft. ásványi hőszigetelő lapok anyagjellemzők Ásványi és tömör Magasfokú hőszigetelőképesség Természetes

Részletesebben

Hőkamerás épületvizsgálati jegyzőkönyv Társasház vizsgálata.

Hőkamerás épületvizsgálati jegyzőkönyv Társasház vizsgálata. NEMES VÁLLALKOZÁS Mérnöki és Szolgáltató Bt. H-4225 Debrecen-Józsa, Erdőhát u. 47. Tel: 06-20/3318944 E-mail: nemes.attila@t-online.hu www.nemesvallalkozas.hu Hőkamerás épületvizsgálati jegyzőkönyv Társasház

Részletesebben

Magasépítéstan alapjai 13. Előadás

Magasépítéstan alapjai 13. Előadás MAGASÉPÍTÉSTAN ALAPJAI Magasépítéstan alapjai 13. Előadás BME MET Előadó: 2014/2015 II. szemeszter egyetemi docens, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék BME MET 2014 / 2015 II. szemeszter 13. Előadás

Részletesebben

A tetőszigetelés új dimenziója!

A tetőszigetelés új dimenziója! A tetőszigetelés új dimenziója! Tökéletes komfort korszerű szigetelőanyaggal! Megbízható, modern, hatékony megoldás magas- és lapostetőn egyaránt Olvassa el, hogyan érhető el tökéletes komfort a mindennapokban!

Részletesebben

Iparosított technológiával épült épület, folyamatos felújításainak eredményei.

Iparosított technológiával épült épület, folyamatos felújításainak eredményei. Iparosított technológiával épült épület, folyamatos felújításainak eredményei. Építők 105 Lakásszövetkezet 9024 Győr, Bartók B. út 44-56. Előadó:Csiszár Lajosné lakásszövetkezeti elnök Rudics András Lakásfenntartók

Részletesebben

MAGASÉPÍTÉSTAN MSc. BME MET 2014 / 2015 II. szemeszter. Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona 1

MAGASÉPÍTÉSTAN MSc. BME MET 2014 / 2015 II. szemeszter. Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona 1 MAGASÉPÍTÉSTAN MSc Magasépítéstan MSc 10. Előadás BME MET Előadó: 20142/2015 II. szemeszter Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona egyetemi docens, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék Horváth Imréné Dr. Baráti

Részletesebben

Energetikai korszerűsítés

Energetikai korszerűsítés Energetikai korszerűsítés Küszöbön a felújítás! E-learning sorozat Előadó:Benedek László Békéscsaba, 2012 október Küszöbön a felújítás! E- learning sorozat Dátum, Előadó Energetikai korszerűsítés kissé

Részletesebben

Miért nézünk mint a moziban?

Miért nézünk mint a moziban? Miért nézünk mint a moziban? Budapest, 2011. április 07. Készítette: Lestyán Mária Meglévő épületek: Elöregedett gépészet, elektromos hálózat Elavult biztonsági, tűzvédelmi paraméterek Megváltozott használati

Részletesebben

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak www.thermo-block.hu Szakmai kérdések: 06 20/350-6750 Értékesítés: 06 20/364-3843 Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak építési rendszere 60-70%-os energia megtakarítás Nem kell utólagos

Részletesebben

Lestyán Mária Tanulságos homlokzati tűzesetek!

Lestyán Mária Tanulságos homlokzati tűzesetek! Lestyán Mária Tanulságos homlokzati tűzesetek! A közelmúltban két olyan külföldi tűzeset is volt, amely halálos áldozatainak számával és a tüzek méretével ismét a figyelem középpontjába helyezte az épületek

Részletesebben

Mitől rendszer a rendszer

Mitől rendszer a rendszer Mitől rendszer a rendszer Mit jelent a Teljes Homlokzati Rendszerek Ragasztott, szükség szerint mechanikai rögzítéssel ellátott hőszigetelő táblás homlokzati rendszer, kéregerősítéssel, vakolással. Nem

Részletesebben

Épületfelújítás eddig és ezután dr. Perényi László Mihály okl. építészmérnök okl. épületrekonstrukciós szakmérnök egyetemi docens Iparosított technológiával épített lakóépületek felújítása Pécs 2002-2009

Részletesebben

ISOVER Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.

ISOVER Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. ISOVER Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. TETŐ ÉPÍTŐK EGYESÜLETE Székesfehérvár 2014. 02. 13. Tetőterek, padlásfödémek hőszigetelése Dr. Laczkovits Zoltán okl. épületszigetelő szakmérnök HŐSZIGETELÉS

Részletesebben

Termékinformáció Hajtókarral működtetett CVP lapos tetős felülvilágító

Termékinformáció Hajtókarral működtetett CVP lapos tetős felülvilágító 2.0 változat 2015.11.15. Termékinformáció Hajtókarral működtetett lapos tetős felülvilágító Termékjellemzők Rúddal működtetett felülvilágító lapos tetőkhöz Teleszkópos rúd a könnyű működtetéshez Kopásálló,

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 04 0100 31 01 Hő- és hangszigetelő Építményszigetelő

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 04 0100 31 01 Hő- és hangszigetelő Építményszigetelő A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Az ablakválasztás 7 szabálya, amit a lakosság 90%-a megszeg, ezért nyílászáróik pénznyelőként működnek

Az ablakválasztás 7 szabálya, amit a lakosság 90%-a megszeg, ezért nyílászáróik pénznyelőként működnek Az ablakválasztás 7 szabálya, amit a lakosság 90%-a megszeg, ezért nyílászáróik pénznyelőként működnek Ön is azt a felfogást vallja, hogy egy ablakot megveszünk, és ezzel le is tudtuk az ablakproblémát?

Részletesebben

Civil közösségi tér épületének felújításához, átalakításához kapcsolódó kivitelezési munkák elvégzése kivitelezési szerződés keretében

Civil közösségi tér épületének felújításához, átalakításához kapcsolódó kivitelezési munkák elvégzése kivitelezési szerződés keretében Civil közösségi tér épületének felújításához, átalakításához kapcsolódó kivitelezési munkák elvégzése kivitelezési szerződés keretében Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/100 Beszerzés tárgya: Építési beruházás

Részletesebben

Társasház felújítása hőszigeteléssel

Társasház felújítása hőszigeteléssel Borzák Balarám Béla Társasház felújítása hőszigeteléssel A társasházak külső felújítása leggyakrabban épületenergetikai megfontolásból kerül elhatározásra és ennek legáltalánosabb módja az utólagos hőszigetelés.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, 1132 Budapest, Visegrádi utca 49. 2.

Részletesebben

Kelt: 2016. január hó Tervezte: Gaschler Gábor A munka megnevezése: 8200 Veszprém, Céhház u. 15. Ajándék bolt építése

Kelt: 2016. január hó Tervezte: Gaschler Gábor A munka megnevezése: 8200 Veszprém, Céhház u. 15. Ajándék bolt építése AJÁNDÉKBOLT épület tételes költségvetés kiírása HRSZ6353 Építtető: Kittenberg Kálmán Nonprofit Kft Helyszín: 8200 Veszprém Hrsz.: 6353. Kelt: 2016. január hó Tervezte: Gaschler Gábor A munka megnevezése:

Részletesebben

Elegáns hőszigetelés.

Elegáns hőszigetelés. Elegáns hőszigetelés A hőszigetelés fejlődése Hőátbocsátási tényező (W/m 2 K) Tető Fal Falazat Állagvédelmi szempontok 1,0 1,4 B30 Energiatakarékosság 1979 0,4 0,70 Uniform Környezetvédelem 1991 (0,3)

Részletesebben

Mit kell tudni a hőszigetelő anyagokról? Hőszigetelő anyag típusok: Kültéri homlokzati hőszigetelő anyagok

Mit kell tudni a hőszigetelő anyagokról? Hőszigetelő anyag típusok: Kültéri homlokzati hőszigetelő anyagok Mit kell tudni a hőszigetelő anyagokról? Legyen szó új vagy már használatban lévő épületről időről-időre érdemes gondot fordítani az épület hőszigetelő képességének optimalizálására. A leghatékonyabb energia

Részletesebben

Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek

Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek belső oldali hőszigetelés - technológiák Lehetséges megoldások: 1.Párazáró réteg beépítésével 2.Párazáró / vízzáró hőszigetelő anyaggal

Részletesebben

magatartás megváltoztatására a közszférában

magatartás megváltoztatására a közszférában Javaslatok a fogyasztói magatartás megváltoztatására a közszférában Résztvevők tapasztalatai Kérdések a résztvevők felé: Ön azon a véleményen van, hogy Ön tudatos energiafelhasználó? Az Ön felhasználói

Részletesebben

A pályázat tárgya. Tér- és formaképzés

A pályázat tárgya. Tér- és formaképzés MŰLEÍRÁS A pályázat tárgya A pályamunka alapját valós megbízás képezi: Győr kertvárosi részén meglévő, az 1980-as években épült egylakásos családi ház felújítása szülők + 2 gyerek részére. A cél az épület

Részletesebben

ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE

ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE PÁPA, ERKEL FERENC UTCA 3937/ HRSZ. Korszerű intézményi környezet kialakítása a Huszár lakótelepen, az egészségügyi alapellátás számára 017. 07. 31. Tartalomjegyzék Műszaki

Részletesebben

Hőtechnika pótzárthelyi feladat

Hőtechnika pótzárthelyi feladat 6. március 6. Épületfizika Hőtechnika pótzárthelyi feladat A számítások elvégzéséhez a túloldali adatok alkalmazását javaslom. Kérem az ábrákban, táblázatokban jelölni a kiválasztott adatokat. A felsoroltakon

Részletesebben

13, , , , , ,00 2,00 ±0,00. Közl. Garázs Esztrich 38,50 m 2. Esztrich.

13, , , , , ,00 2,00 ±0,00. Közl. Garázs Esztrich 38,50 m 2. Esztrich. 5,84 42 5,00 42 12 30 5,00 30 12 12 30 4,49 51 30 12 A A 5,50 2,00 B 12 1,23 5 12 30 10 2,13 5 51 30 12 12 1,23 5 12 30 3,64 5 30 12 42 93 5 42 3,64 5 42 5,84 B 13,39 42 12,55 42 12 30 12,55 30 12 12 30

Részletesebben

KERESKEDELMI ÁRJEGYZÉKE

KERESKEDELMI ÁRJEGYZÉKE , Metalloglobus Fém- és Építőtermék Ker. Kft. AUSTROTHERM HŐ- ÉS HANGSZIGETELŐ TERMÉKEK KERESKEDELMI ÁRJEGYZÉKE Érvényes : 2018.03.01-től visszavonásig Expandált polisztirol lemezek AT-N100 lépésálló hőszigetelő

Részletesebben

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes 5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/105 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

KP-FECSKEHÁZ 90 TIPUSTERVEK WWW.KP.HU. 90 m2 alapterület. Ezt az otthont 60 nap alatt kulcsrakészen elkészítjük Önnek!

KP-FECSKEHÁZ 90 TIPUSTERVEK WWW.KP.HU. 90 m2 alapterület. Ezt az otthont 60 nap alatt kulcsrakészen elkészítjük Önnek! 90 m2 alapterület Épület adatok: Bruttó alapterület: 61,55 m2. + 27,73 m2-es terasz. Nettó alapterület: 55,12 m2. + 23,85 m2-es terasz. Tetőforma: nyeregtető Tető hajlásszög: 25o Helyiséglista: 1 amerikai

Részletesebben

SZENDVICSPANELEK. Szendvicspanelek

SZENDVICSPANELEK. Szendvicspanelek Szendvicspanelek SZENDVISPNELEK PUR-habos szendvicspanelek PUR-habos falszendvicspanel látszódó rögzítéssel PUR-habos falszendvicspanel rejtett rögzítéssel Eco tetőszendvicspanel PUR-habos tetőszendvicspanel

Részletesebben

R - 01 ÁLTALÁNOS LÁBAZAT

R - 01 ÁLTALÁNOS LÁBAZAT 10 10 1 2 11 8 6 1 35 20 55 80 35 20 25 25 85 1 5 30 47 0 5 R - 01 ÁLTALÁNOS LÁBAZAT 2a. FÖLDSZINTI PADLÓ (HIDEGBURK.) kerámia burkolat 0,6 cm mapei keraflex ragasztó 0,4 cm (vizes helyiségben mapei mapelastic

Részletesebben

MEGOLDÁS a magas fűtésszámlák és a penészes falak ellen?

MEGOLDÁS a magas fűtésszámlák és a penészes falak ellen? MEGOLDÁS a magas fűtésszámlák és a penészes falak ellen? Maradjon több pénze családjára, hobbijaira és gyönyörködjön még évek múlva is otthona homlokzatának gyönyörű élénk színeiben! Mint mára már köztudott,

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS: Főnix Aktuál Kft 4024, Debrecen, Méliusz tér 10.

MŰSZAKI LEÍRÁS: Főnix Aktuál Kft 4024, Debrecen, Méliusz tér 10. MŰSZAKI LEÍRÁS: Mely készült, Körösszegapáti Nagyközség Önkormányzata (4135 Körösszegapáti, Kossuth u. 62. sz.) megbízásából, a 4135 Körösszegapáti, Kossuth u. 50. sz. alatti, 302/3 hrsz-ú ingatlanon meglévő

Részletesebben

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12.

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. Szellőzés Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 A szellőzés fontossága Az energiatudatos építkezések, beruházások

Részletesebben

RÉTEGRENDEK. Projekt: KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PROJEKT KIVITELI TERV /KEOP / / Épület:

RÉTEGRENDEK. Projekt: KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PROJEKT KIVITELI TERV /KEOP / / Épület: RÉTEGRENDEK Projekt: KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PROJEKT KIVITELI TERV /KEOP-7.13.0/15-2015-0028/ Épület: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 1013 Budapest, Krisztina tér 4. (Hrsz.:

Részletesebben

Munkadíj árlista. Murvai István Kőműves egyéni vállalkozó. Szállító. Vevő. Érvényesség. Sorszám: ÁRLISTA000001/2016

Munkadíj árlista. Murvai István Kőműves egyéni vállalkozó. Szállító. Vevő. Érvényesség. Sorszám: ÁRLISTA000001/2016 Ablak beszerelés Ablak beszerelése redöny szerelés nélkül. Alap készítés helyszini keveréssel. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás helyszini keveréssel. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás

Részletesebben

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál Hõszigetelés Homlokzati falak külsõ hõszigetelése A nyolcvanas években, amikor a növekvõ energiaárak miatt elõször került komolyan szóba hazánkban a homlokzatok hõszigetelése, néhány centiméter vastag

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem - Faipari Mérnöki Kar - Építéstani Intézet. Építészeti terv M=1:100 - segédlet

Nyugat-magyarországi Egyetem - Faipari Mérnöki Kar - Építéstani Intézet. Építészeti terv M=1:100 - segédlet Nyugat-magyarországi Egyetem - Faipari Mérnöki Kar - Építéstani Intézet Építészeti terv - segédlet Nyugat-magyarországi Egyetem - Faipari Mérnöki Kar - Építéstani Intézet Építészeti terv - segédlet Földszinti

Részletesebben

Láthatatlan védelem látható tetőszerkezettel

Láthatatlan védelem látható tetőszerkezettel Láthatatlan védelem látható tetőszerkezettel BACHL hőszigetelési megoldások Bachl kft. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó Láthatatlan védelem látható tetőszerkezettel BACHL hőszigetelési

Részletesebben

Termékinformáció VELUX INTEGRA CVP lapos tetős felülvilágító

Termékinformáció VELUX INTEGRA CVP lapos tetős felülvilágító 2.0 változat 2015.11.13. Termékinformáció VELUX INTEGRA lapos tetős felülvilágító Termékjellemzők Elektromos felülvilágító lapos tetőkhöz Vezérlőegység vagy távirányító Tokba rejtett ablakmozgató motor

Részletesebben

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini Ablak beszerelés Ablak beszerelése redöny szerelés nélkül. Alap készítés helyszini keveréssel. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás helyszini keveréssel. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás

Részletesebben

04. 1:100 léptékű metszetek szabályai

04. 1:100 léptékű metszetek szabályai 04. 1:100 léptékű metszetek szabályai Horváth Tamás PhD építész, egyetemi tanársegéd Széchenyi István Egyetem, Győr Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék 1 1:100 lépték Mi az ábrázolás célja? Az épület

Részletesebben

Külső hőszigetelés ásványgyapot termékekkel. Küszöbön a felújítás! Knauf Insulation Kft.

Külső hőszigetelés ásványgyapot termékekkel. Küszöbön a felújítás! Knauf Insulation Kft. Külső hőszigetelés ásványgyapot termékekkel Küszöbön a felújítás! Knauf Insulation Kft. Globális fenntarthatóság a legfőbb kihívás KLÍMAVÁLTOZÁS HATÉKONY GAZDÁLKODÁS ENERGIBIZTONSÁG Source: International

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 582 14 Kőműves Tájékoztató

Részletesebben

SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység. Hőszigetelő rendszerek kivitelezési fogásai

SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység. Hőszigetelő rendszerek kivitelezési fogásai SCHWARCZKOPF BÁLINT Egységvezető Anyagvizsgáló Egység Hőszigetelő rendszerek kivitelezési fogásai I. MIÉRT SZIGETELÜNK HOMLOKZATOT? 3 Miért szigetelünk homlokzatot? Épületeink hőveszteségei Energiatanúsítvány:

Részletesebben

Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben)

Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben) Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben) (-) (-) (+) (+) (+/-) (+) Épületek hővesztesége Filtrációs hőveszteség: szabályozatlan szellőztetésből, tőmítetlenségekből származó légcsere Transzmissziós

Részletesebben

összeállította: Nagy Árpád kotv. HM HH KÉÉHO építésfelügyelő

összeállította: Nagy Árpád kotv. HM HH KÉÉHO építésfelügyelő összeállította: Nagy Árpád d kotv. HM HH KÉÉK ÉÉHO építésfelügyelő Az emberiség energiafelhasználása: 1900-ig 11.000 exaj 1900-2000 15.000 exaj!!! ebből: 1901-ben 25 exaj 2000-ben 400 exaj!!! Dr. Gács

Részletesebben

ereszmagasság 39a 109,39 112,76 LAKÓHÁZ F+T 62725/ /5 +6,20 +6,15 +9,18 -0,02 LAKÓHÁZ pv=±0,00=105m Rel +8,31 f.á.lapburkolat 102,00 m2

ereszmagasság 39a 109,39 112,76 LAKÓHÁZ F+T 62725/ /5 +6,20 +6,15 +9,18 -0,02 LAKÓHÁZ pv=±0,00=105m Rel +8,31 f.á.lapburkolat 102,00 m2 gerincmagassá 112,76 ereszmagasság 9,39 39a t LKÓHÁZ F+T P. H. 26,55 62725/2 ereszmagasság: 9,12 gerincmagasság: 113,32 39c LKÓHÁZ F+T 3,08 62725/3 4,27 17,60 14,35, 3,75 7,57 62725/5 1,25 2,20 6,32 4,12

Részletesebben

Használati és karbantartási leírás

Használati és karbantartási leírás Használati és karbantartási leírás BEVEZETŐ Az ön által átvett épület, mint minden más tárgy vagy eszköz, ugyancsak rendszeres karbantartásra szorul. Annak érdekében, hogy az épület egyes részei, illetve

Részletesebben