2/2009 NNÖ 2009pr0404. Jegyzőkönyv. Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata április 4-ei rendes, nyilvános üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2/2009 NNÖ 2009pr0404. Jegyzőkönyv. Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2009. április 4-ei rendes, nyilvános üléséről."

Átírás

1 2/2009 NNÖ 2009pr0404 Jegyzőkönyv Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata április 4-ei rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint Felkért jegyzőkönyv-hitelesítő: Krisch Magdolna az NNÖ elnökhelyettese Hirschler Rezső elnök Köszöntöm a megjelenteket, megállapítom, hogy az ülés határozatképes. Az ülést megnyitom. A meghívó szerinti napirendet, a következő egy napirenddel egészítem ki: 5. A Bánfalvi Óvoda- Kindergarten Wandorf magasabb vezetői álláspályázatra beérkezett egy érvényes pályázat. A napirendet felteszem szavazásra. A szavazáshoz egyszerű többség szükséges. A testület a napirendi javaslatot 4 igen szavazattal (egyhangúlag) elfogadta és a következő határozatot hozta: 4/2009. (IV. 4.) NNÖ határozat: 1. Előterjesztés közoktatási intézmények felvételi körzetének módosításáról 2. A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola alapító okiratának módosítása 3. A brennbergi Általános Iskola - Grundschule helyzete 4. A soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadása és pénzmaradvány alakulása 5. A Bánfalvi Óvoda- Kindergarten Wandorf magasabb vezetői álláspályázatra beérkezett egy érvényes pályázat 1.sz.napirendi pont: Előterjesztés közoktatási intézmények felvételi körzetének módosításáról A közoktatási intézmények felvételi körzetének módosításának alapja, hogy az új utcák, lakóparkok, pl. a soproni Kutyahegy, a Bánfalvi Óvoda és a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola-Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg felvételi körzetéhez tartozik. Az anyagot mindenki áttanulmányozta, javasolom a határozati javaslat elfogadását. A szavazáshoz egyszerű többség szükséges.

2 5/2009. (IV. 4.) NNÖ. H a t á r o z a t: A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXXVII. tv 29 (2) bekezdésben megtárgyalta és elfogadja az Előterjesztés közoktatási intézmények felvételi körzetének módosításáról című anyagot. 2.sz.napirendi pont: A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola alapító okiratának módosítása Mindenki olvasta az anyagot, látjuk, hogy öt oktatási intézményt érint, de csak a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola- Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg folytat intenzív német nemzetiségi nyelvoktatást, a kérdésem az enyhén értelmi fogyatékos, hogy tanulja meg a németet, németül a tantárgyak egy részét, ha még a magyarral is problémái vannak. Dr. Brenner Koloman képviselő: Sehogy! Az iskolának problémái vannak az SNI-s és BTM-es tanulókkal is, akiket nagyon nehezen tudják felhozni erre a szintre, majdnem lehetetlen. Az enyhén fogyatékos tanulókhoz szükséges szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógus. Továbbá a tanulók tananyagát is figyelembe kell venni, illetve azt a tényt, hogy, a német nyelvoktatás és a tantárgyak német nyelven zajló oktatását is biztosítani kell. Az iskolákat kompetenciamérésnek vetik alá, így rangsorolják az intézményeket országszerte, eddig a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola- Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg a jók közé tartozott, a Brennbergi Grundschule, mint tagiskola rontja már így is az átlagot. Ezt további negatív hatásoknak tennénk ki az enyhén fogyatékos tanulók eredményét is beszámítva. Hozzáteszem, hogy Sopron rendelkezik 3 speciális intézménnyel, ahol szakirányú végzettségű pedagógus is dolgozik, atananyag halmaza és az osztálylétszám is sokkal kisebb, a speciális oktatási programoknak megfelelően Krisch Magdolna elnökhelyettes: Fontos szerepet játszanak az egyházi és a 6-8 osztályos gimnáziumok is. A Hunyadi első, a Berzsenyi ötödik osztálytól indít német nyelvoktatást, kisebb létszámú osztályokkal, ami fontos szempont. Ha még enyhén fogyatékos tanulókkal is kell foglalkozni, akkor sérülhet a német nemzetiségi oktatás minősége. Összegezve a felvetéseket véleményem a következő: az enyhén fogyatékos a német nemzetiségi oktatáson nem tud részt venni. Felteszem szavazásra a határozati javaslatot. A szavazáshoz minősített többség szükséges. A testület a javaslatot 4 igen szavazattal (egyhangúlag) nem fogadta el és a következő határozatot hozta:

3 6/2009. (IV. 4.) NNÖ. H a t á r o z a t: A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXXVII. tv 29. (2) bekezdésben megtárgyalta és nem fogadja el a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Natoinalitätenschule Ödenburg alapító okiratának módosítását, - Enyhén értelmi fogyatékos kiegészítését. Indoklás: A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg intenzív német nemzetiségi illetve kétnyelvű német nemzetiségi nyelvoktatást folytat. Városi szinten 3 speciális iskola is biztosítja az érintett tanulók szakszerű oktatását, fejlesztését. A fent ismertetett szakmai érvek alapján, figyelembe véve az alkalmazotti kör véleményezését is, nem tudjuk támogatni a felvetést. Kérjük határozatunk tudomásul vételét. 3.sz. napirendi pont: A brennbergi Általános Iskola- Grundschule helyzete A brennbergi iskola mindig is nehéz helyzetben volt, sajnos el kell ismerni, hogy a gyermeklétszám rohamosan csökken, 1 brennbergi tanuló jelentkezett, a másik három a város más körzetéből érkezik. A város anyagi gondokkal küzd, nagyobb iskolákat szüntetnek meg, ebben a gazdasági helyzetben. Ebben az iskolában tanuló diákok többsége nem brennbergi. Tudjuk, hogy az iskolát a nemzetiségi fejkvóta mentette meg eddig a megszűnéstől, eddig ragaszkodtunk a létéhez, de a létszám ilyen irányú csökkenése ellen nem lehet semmit tenni. Dr. Brenner Koloman képviselő: Szakmai szempontból (német nemzetiségi oktatás) sem jó a nagyon kicsi létszám, az aktív diákok nem tudnak továbbfejlődni, az iskolában sok az SNI-is és BTM-es tanuló, pont a kis létszámú osztályok miatt. Idén 4 fő jelentkezett, 1fő brennbergi, 3 fő a város más körzetéből való. A 4 főből 1 halmozottan sérült, 2 fő előreláthatóan problémás, marad egy fő aki a német nemzetiségi oktatáson aktívan részt vehetne Javasolom az első és harmadik osztály összevonását, amit a létszám és a fenti szakmai és gazdasági érvek is alátámasztanak. A javaslatot támogatom, felteszem szavazásra a határozati javaslatot. A szavazáshoz egyszerű többség szükséges. 7/2009. (IV. 4.) NNÖ. H a t á r o z a t:

4 A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXXVII. tv 29 (2) bekezdésben megtárgyalta a brennbergi tagiskola felvételi állapotát. Tekintettel Sopron Megyei Jogú Város gazdasági, pénzügyi helyzetére felülvizsgálta a brennbergi Általános Iskola- Grundschule helyzetét és javasolja az első és harmadik osztály összevonását. Ezt azzal indokolja, hogy a tanévre előreláthatóan a beiratkozók száma 4 fő, amelyből ténylegesen 1 fő a brennbergi lakos, 3 fő a város más körzetéből érkezik. A beiratkozott 4 főből 1 fő halmozottan sérült, 2 főnek az előrejelzések szerint feltehetően tanulási nehézségek léphetnek fel, és marad 1 fő, aki a brennbergi Általános Iskola- Grundschule intenzív német nemzetiségi nyelvoktatásán aktívan vehet részt. 4.sz. napirendi pont: A soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadása és pénzmaradvány alakulása. Következő napirendi pontunk a évi zárszámadás és pénzmaradvány alakulása teljesített bevétel 6108 E Ft, teljesített kiadás 5132 E Ft, pénzmaradvány 976 E Ft, a pénzügyi adatok kiosztásra kerültek, javasolom a pénzmaradvány teljes összegét a személyi jellegű kiadás és a munkaadókat terhelő kiadásokhoz csoportosítani. Felteszem a napirendi pontot szavazásra. A szavazáshoz minősített többség szükséges. 8/2009. (IV. 4.) NNÖ. H a t á r o z a t: Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata évi zárszámadását és pénzmaradvány elszámolását az alábbiak szerint fogadja el: Bevételek: Eredeti előir Módosított Teljesítés /%/ Költségvetési támogatás ,00 Működési bevételek ,00 Támogatásértékű működési bevétel ,00 Működési c. pe. átv. áht-n kívülről ,00 Felhalmozási és tőke jellegű bevétel ,00 Támogatásértékű felhalmozási bevétel ,00 Felhalm. c. pe. átv. áht-n kívülről ,00 Pénzmaradvány , ,85 Kiadások:

5 Eredeti előir Módosított Teljesítés /%/ Személyi jellegű kiadások ,08 Munkaadókat terhelő járulékok ,38 Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások ,36 Ellátottak pénzbeni juttat. és spec. c. tám ,00 Támog. ért. kiad. pm. átadás, egyéb juttatás ,03 Pénzeszköz átadás áht-on kívülre ,00 Felhalmozási kiadások ,28 Önkorm. ált. kijelölt felhalm. kiadások ,00 Intézményi tartalék , ,14 Teljesített létszámkeret Ügyintézők Ügyviteliek Egyéb munkakör Összesen A Német Nemzetiségi Önkormányzat évi eredeti bevételi előirányzata E Ft volt. A módosított bevételi előirányzat E Ft. Az éves teljesítés E Ft, mely a következőkből tevődik össze: költségvetési támogatás 909 E Ft (555 E Ft általános működési támogatás, 343 E Ft feladatalapú támogatás és 12 E Ft kiegészítő támogatás), működési bevétel (kamatbevétel) 73 E Ft, támogatásértékű működési bevétel 2875 E Ft (2.500 E Ft Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtott támogatás, 375 E Ft pályázatokból származó bevétel), működési célú, államháztartáson kívülről átvett pénzeszköz 150 E Ft (pályázati bevétel), pénzmaradvány 2101 E Ft. A kisebbségi önkormányzat éves eredeti kiadási előirányzata E Ft. A módosított kiadási előirányzat E Ft, melyből E Ft került felhasználásra. A kiadások nagy része a kisebbségi önkormányzat adminisztrátorával kapcsolatos személyi jellegű kiadás E Ft és a munkaadót terhelő járulékok voltak 490 E Ft. Dologi kiadások (rendezvények költségei, működési költségek) E Ft. Támogatásértékű kiadások (Petőfi Sándor Általános Iskola nyelvi versenyének támogatása) 50 E Ft. Pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre (Sopron és Környéke Német Kultúrklub Egyesület támogatása) E Ft. Felhalmozási kiadások (számítástechnikai eszközök beszerzése) 57 E Ft. A Német Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetése teljesítésének bevételi főösszege: kiadási főösszege: E Ft, E Ft, a évről évre áthúzódó pénzmaradvány összege: 976 E Ft, amelyből 690 E Ft-ot személyi jellegű kiadásként és 286 E Ft-ot munkaadókat terhelő járulékként használ fel a évi költségvetésben.

6 5.sz.napirendi pont: A Bánfalvi Óvoda- Kindergarten Wandorf magasabb vezetői álláspályázatra beérkezett egy érvényes pályázat A Bánfalvi Óvoda-Kindergarten Wandorf magasabb vezetői álláspályázatára egy érvényes pályázat érkezett be. A pályázó Führer Ernőné 1986-óta a Bánfalvi Óvóda vezetője, jól végzi a munkáját, meg vagyunk vele elégedve. Az anyagot mindenki áttanulmányozta, várom a hozzászólásokat. Dr.Brenner Koloman képviselő: Nekem továbbra is az a kérésem, hogy a német nemzetiségi nevelési munkát kell erősíteni, több német csoport létrehozása, német nyelvterületről érkező óvónő foglakoztatása, és zömmel német nemzetiségi óvónők foglalkoztatása. Javasolom a napirendi pont elfogadását, képviselő úr kiegészítésével. A szavazáshoz minősített többség szükséges. 9/2009. (IV. 4.) NNÖ. H a t á r o z a t: A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXXVII. tv 29 (2) bekezdésben megtárgyalta és elfogadja. A Bánfalvi Óvoda- Kindergarten Wandorf magasabb vezetői álláspályázatra beérkezett egy érvényes pályázatot. Más kérdés és hozzászólás nem lévén az elnök megköszönve a jelenlevő képviselők munkáját, az ülést bezárja.... Ph.... Hirschler Rezső Krisch Magdolna NNÖ elnök NNÖ jegyzőkönyv - hitelesítő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40.187-10/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának 2007. június 19-én, a Sopron, Ferenczy János u. 2. szám alatt tartott rendes üléséről.

Részletesebben

5/2008 NNÖ 2008pr0624. Jegyzőkönyv. Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata június 24-i rendkívüli, nyilvános üléséről.

5/2008 NNÖ 2008pr0624. Jegyzőkönyv. Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata június 24-i rendkívüli, nyilvános üléséről. 5/2008 NNÖ 2008pr0624 Jegyzőkönyv Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2008. június 24-i rendkívüli, nyilvános üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint Felkért

Részletesebben

8/2007 NNÖ 2007pr1018. Jegyzőkönyv

8/2007 NNÖ 2007pr1018. Jegyzőkönyv 8/2007 NNÖ 2007pr1018 Jegyzőkönyv Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2007. október 18-ai rendkívüli nyilvános üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint Felkért

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40.253-2/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának 2009. február 10- én, a Sopron, Ferenczy János u. 2. szám alatt tartott rendes üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40298-4/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának és Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának 2010. április 8-ai közös

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről.

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült a Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V Száma:5-5 /2011. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Újfehértó Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 14-én 14 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal hivatali helyiségében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről JEGYZŐKÖNYV 1 Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 16-ai üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.március

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Gecse község Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Gecse község Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről Gecse Község Önkormányzata 8543 Gecse, Kossuth u. 39. Szám: 22-13/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Gecse község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről

Részletesebben

Szám: 92-8/2015. BAKONYSZÜCS. Német Nemzetiségi Önkormányzat november 13. napján 14 óra 15 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Szám: 92-8/2015. BAKONYSZÜCS. Német Nemzetiségi Önkormányzat november 13. napján 14 óra 15 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 92-8/2015. BAKONYSZÜCS Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. november 13. napján 14 óra 15 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Német Nemzetiségi Önkormányzat 8572 Bakonyszücs, Kossuth

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT Alap község Önkormányzata Alsószentiván Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. 7012 Alsószentiván, Béke u. 56/a. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu 25/224-501 alsosz@vnet.hu JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

Önkormányzat bevételei forrásonként kiemelve az önállóan működő és gazdálkodó és önállóan működő intézményeket

Önkormányzat bevételei forrásonként kiemelve az önállóan működő és gazdálkodó és önállóan működő intézményeket költségvetésének 1. mód. melléklet a 4/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelethez evételek forrásonként z adatok ezer forintban! Önkormányzat bevételei forrásonként kiemelve az önállóan működő és gazdálkodó

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68/ ; : 68/

Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68/ ; : 68/ Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. : 68/381-011; : 68/381-656 6/2016. sz. roma önk. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 2/2012. RNÖ J e g y z ő k ö n y v Készült: Egyek Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében, 2012. február 13.-án Egyeki Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyílt testületi ülésén. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzata 2008. január 22-én tartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzata 2008. január 22-én tartott rendkívüli üléséről. Ügyiratszám: 40187/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzata 2008. január 22-én tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/2/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. február 26. napján 15.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének 2016. május 5-ei ülésére Iktatószám: 10-87/14/2016 Készítette: Kozma György hivatalvezető Szavazás módja: minősített

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének 2016. május 5-ei ülésére Iktatószám: 10-87/14/2016 Készítette: Kozma György hivatalvezető Szavazás módja: minősített

Részletesebben

4/2007 NNÖ 2007pr0528. Jegyzőkönyv. Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2007. május 28-i rendkívüli, nyilvános üléséről.

4/2007 NNÖ 2007pr0528. Jegyzőkönyv. Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2007. május 28-i rendkívüli, nyilvános üléséről. 4/2007 NNÖ 2007pr0528 Jegyzőkönyv Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2007. május 28-i rendkívüli, nyilvános üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint Felkért

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Isztiméri Német Kisebbségi Önkormányzat 2011. április 26-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Isztiméri Német Kisebbségi Önkormányzat 2011. április 26-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 26-án megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Isztimér, Köztársaság u. 77 Jelen vannak: Gerstmár Szilvia elnök Schneider György elnökhelyettes

Részletesebben

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 10-én (szerda) 09:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2014. december 10. Határozat:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Kisebbségi Önkormányzata a napirendeket elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Kisebbségi Önkormányzata a napirendeket elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Kisebbségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14. II/12. sz. alatti székhelyén 2009. április 14-én megtartott üléséről. Jelen voltak: a csatolt

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület április 26. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület április 26. napján tartandó ülésére Miskolc Megyei Jogú Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata JK: 314.029-9/2016. Melléklet: 1 db tájékoztató Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. április 26. napján tartandó ülésére Javaslat Miskolc

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének május 5-ei ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének 2016. május 5-ei ülésére Iktatószám: 10-87/11/2016 Készítette: Kozma György hivatalvezető Szavazás módja: minősített

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület április 25. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület április 25. napján tartandó ülésére Miskolc Megyei Jogú Város Ukrán Nemzetiségi Önkormányzata JK: 314.031-8/2016. Melléklet: 1 db tájékoztató Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. április 25. napján tartandó ülésére Javaslat Miskolc Megyei

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II. 15.) önkormányzati rendelete Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II. 15.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetésről szóló 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról Egyházasfalu

Részletesebben

ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. április 29-ei nyilvános ülésének. j e g y z ő k ö n y v e HATÁROZATOK

ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. április 29-ei nyilvános ülésének. j e g y z ő k ö n y v e HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. április 29-ei nyilvános ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 152-3/2013. HATÁROZATOK Tartalom: KÓD 8/2013.(IV.29.) határozat

Részletesebben

3. számú JEGYZŐKÖNYV

3. számú JEGYZŐKÖNYV 3. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 04. napján 17 óra 35 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

DUNAFALVI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6513 DUNAFALVA, KOSSUTH U. 4. T./F.: 69/332-101. Jegyzőkönyv 3/2014. sz. ülés

DUNAFALVI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6513 DUNAFALVA, KOSSUTH U. 4. T./F.: 69/332-101. Jegyzőkönyv 3/2014. sz. ülés DUNAFALVI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6513 DUNAFALVA, KOSSUTH U. 4. T./F.: 69/332-101 Jegyzőkönyv 3/2014. sz. ülés Készült: 2014.07.15-én a Dunafalvi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület május 09. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület május 09. napján tartandó ülésére Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 314.024-5/2016. Melléklet: 1 db tájékoztató Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. május 09. napján tartandó ülésére Javaslat Miskolc Megyei

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Hidegkúti Német Nemzetiségi Önkormányzat november 20 án 16,30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Hidegkúti Német Nemzetiségi Önkormányzat november 20 án 16,30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről HIDEGKÚTI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: HID/29 6/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Hidegkúti Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20 án 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének augusztus 23-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének augusztus 23-ai ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének 2016. augusztus 23-ai ülésére Iktatószám: 12/12-3/2016 Készítette: Kozma György hivatalvezető Szavazás módja: egyszerű

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Csárdaszállás Község Önkormányzata 5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

Részletesebben

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend:

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat és költségvetési szerveinek 2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv 1/2014. sz. ülés

Jegyzőkönyv 1/2014. sz. ülés DEUTSCHE MINDERHEITENSELBSTVERWALTUNG DUNAFALVA DUNAFALVI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6513 DUNAFALVA, KOSSUTH U. 4. T./F.: 69/332-101 E-mail: dfalvhiv@t-online.hu Jegyzőkönyv 1/2014. sz. ülés Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend: Napirend tárgyalása:

Jegyzőkönyv. Napirend: Napirend tárgyalása: Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Kisebbségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14. II/12. sz. alatti székhelyén 2011. június 14-én megtartott üléséről. Jelen voltak: a csatolt jelenléti

Részletesebben

Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata

Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2/2014. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. április 22. napján megtartott NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT Ü L É S É R Ő L Készült: 4 példányban. 1 Fertőd Város

Részletesebben

Csepreg Város Polgármesteri Hivatala Csepreg

Csepreg Város Polgármesteri Hivatala Csepreg Csepreg Város Polgármesteri Hivatala Csepreg E L Ő T E R J E S Z T LÉ S Csepreg Város Képviselő-testületének 2008. november 26-ai ülésére A beszámolóhoz kapcsolódóan a 2008. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Bekecs Község Önkormányzatának. 3/2007.(I.30.) számú Rendelete 1.. 2.. - ellátottak pénzbeli juttatásai: 48.127 e/ft 3..

Bekecs Község Önkormányzatának. 3/2007.(I.30.) számú Rendelete 1.. 2.. - ellátottak pénzbeli juttatásai: 48.127 e/ft 3.. Bekecs Község Önkormányzatának 3/2007.(I.30.) számú Rendelete az Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 3/2006. (II.15.) számú rendeletének (továbbiakban : R ) módosításáról A R. 2.,-a az alábbiak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Német Kisebbségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Német Kisebbségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Német Kisebbségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14 sz. alatti székhelyén 2011. december 7-én megtartott üléséről. Jelen voltak: a csatolt jelenléti

Részletesebben

A testület a javaslatot 4 igen szavazattal elfogadta és megbízza Sipos Melindát a jegyzőkönyv vezetésével, Takács Istvánt a jegyzőkönyvhitelesítői

A testület a javaslatot 4 igen szavazattal elfogadta és megbízza Sipos Melindát a jegyzőkönyv vezetésével, Takács Istvánt a jegyzőkönyvhitelesítői Miskolc Megyei Jogú Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata JK. 80.056-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzatának 2014. szeptember 12. napján 09.00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2..

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2.. 1 Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009. (II.12.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008 (II.15.) számú rendeletének módosításáról Lepsény Nagyközség

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke tisztelettel meghívja Önt a nemzetiségi önkormányzat

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke tisztelettel meghívja Önt a nemzetiségi önkormányzat Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzat 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke tisztelettel meghívja Önt a nemzetiségi önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a SÁRRÉTUDVARI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2015. február 23-án tartott nyilvános képviselő-testületi üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a SÁRRÉTUDVARI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2015. február 23-án tartott nyilvános képviselő-testületi üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V a SÁRRÉTUDVARI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2015. február 23-án tartott nyilvános képviselő-testületi üléséről Tartalmazza a : 10/2015.(II.23.)

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

3/2008 NNÖ 2008pr0422. Jegyzőkönyv

3/2008 NNÖ 2008pr0422. Jegyzőkönyv Ügyiratszám: 40.024-4/2008. 3/2008 NNÖ 2008pr0422 Jegyzőkönyv Készült Sopron Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2008. április 22-i rendkívüli, nyilvános üléséről. Jelen vannak: A csatolt

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14. II/12. sz. alatti székhelyén 2013. február 19-én 10.00-kor megtartott üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet a 2/2012. (II.8.) önkormányzati határozathoz Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Sor-szám Bevételi jogcím 1 2 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 3-án tartott üléséről Rendelet és Határozatok mutatója 10/2013. (IX: 04.) önkormányzati rendelet Az Önkormányzat 2013. évi válságköltségvetéséről

Részletesebben

Kapuvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Kapuvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete Kapuvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 04-6086-5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Kapuvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. június 26-i Képviselő-testületi üléséről Készült: Meghívottak:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének december 20-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének december 20-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének 2016. december 20-i ülésére Iktatószám: 12/21-6/2016 Készítette: Kozma György hivatalvezető Szavazás módja: egyszerű

Részletesebben

2. A rendelet 4. (1) helyébe a következő rendelkezés lép:

2. A rendelet 4. (1) helyébe a következő rendelkezés lép: GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 23/2012. (XI. 30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2012. (II.3.) RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL 2 GYÖNGYÖSTARJÁN

Részletesebben

1. A évi Képviselő- testületi munkaterv megtárgyalása és elfogadása Előadó: Nagy József Attila

1. A évi Képviselő- testületi munkaterv megtárgyalása és elfogadása Előadó: Nagy József Attila I-1/9-6/2013. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 16-án megtartott ülésén Dévaványa, Hősök tere 1. szám alatt a Városháza 18 as

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 30-i ülésére Tárgy: költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Szavazás

Részletesebben

Szám: 199-2/2016. BAKONYSZÜCS. Német Nemzetiségi Önkormányzat február 10. napján 14 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Szám: 199-2/2016. BAKONYSZÜCS. Német Nemzetiségi Önkormányzat február 10. napján 14 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 199-2/2016. BAKONYSZÜCS Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. február 10. napján 14 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Német Nemzetiségi Önkormányzat 8572 Bakonyszücs, Kossuth u.

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/201(VIII.2) önkormányzati rendelete a 9/201(III.26.) rendelettel. a 12/201(IV.25) rendelettel, a 17/201(V.14.) önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

BÉLAPÁTFALVA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 17 Helyi kisebbségi önkormányzatok kiadásainak és bevételeinek alakulása

BÉLAPÁTFALVA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 17 Helyi kisebbségi önkormányzatok kiadásainak és bevételeinek alakulása ÖNKORMÁNYZATI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK 2002. ÉVI TERVEZÉSE (2002. 3. IDŐSZAK) 17 Helyi kisebbségi önkormányzatok kiadásainak és bevételeinek alakulása Megnevezés Eredeti Módosított Teljesítés előirányzat

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. elnökhelyettes. Meghívottak: Szarka Andrea aljegyző Faragóné Barz Krisztina gazdálkodási irodavezető

JEGYZ KÖNYV. elnökhelyettes. Meghívottak: Szarka Andrea aljegyző Faragóné Barz Krisztina gazdálkodási irodavezető I-1/13-2/2016. ikt.sz. JEGYZ KÖNYV Készült: A Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 15-én megtartott ülésén Dévaványa, Hősök tere 1. szám alatt a Városháza 4-es

Részletesebben

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelete Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: I. 290-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére,

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(II.25.) önkormányzati rendelete a 9/2012.(III.26.) rendelettel. a 12/2012.(IV.25) rendelettel, a 17/2012.(V.14.) 22/2012 (VIII.23.) önkormányzati

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként. Bevételi jogcímek

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként. Bevételi jogcímek Román Nemzetiségi Önkormányzat 10/2015. (II. 11.) RNÖ. sz. határozatának melléklete Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként Bevételi jogcímek

Részletesebben

Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának augusztus 25-én tartandó ülésére

Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának augusztus 25-én tartandó ülésére Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám:552-19/2011. Előterjesztés Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2011. augusztus 25-én tartandó

Részletesebben

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48.

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. Szám: KOZP/868/7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat 2016. május 19-én

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/ (IV.12.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat. évi költségvetéséről szóló 3/. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyírpazony Község

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/2/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

3. A rendelet 6. -ban rögzített 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

3. A rendelet 6. -ban rögzített 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Visegrád Város Önkormányzat Képviselő Testületének 5/2014. (IV. 18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2013. évi költségvetéséről szóló2/2013. (II.16.) számú költségvetési rendeletének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 4/2013. sz. ülés

Jegyzőkönyv. 4/2013. sz. ülés Jegyzőkönyv 4/2013. sz. ülés Készült: 2013.11.25-én a Szeremlei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén. Jelen vannak: csatolt jelenléti ív szerint Bogdánné Urbán Anikó elnök köszönti

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 324809 1091 03 02/01 264967 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2012......

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2015. szeptember 02. - án 10.00 órakor megtartott üléséről Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint, melyet az 1. Számú

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 28-án de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Mikrotérségi Szociális és Gyermekvédelmi Intézményfenntartó Társulási Tanács tanácsüléséről

Részletesebben

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. február 18-án (csütörtök) 15:30 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2016. február 18.

Részletesebben

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott . melléklet a 3/204. (II. 20.) önkormányzati rendelethez. melléklet a 8/204. (XII. 22.) önkormányzati rendelethez GYÖNGYÖSOROSZI ÖNKORMÁNYZATÁNAK 204. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE adatok eft-ban Tárgy évi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jászladányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Képviselő-testülete. 2015. február 26-án megtartott nyílt üléséről. Iktatószám: 320-1/2015.

JEGYZŐKÖNYV. Jászladányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Képviselő-testülete. 2015. február 26-án megtartott nyílt üléséről. Iktatószám: 320-1/2015. I. Iktatószám: 320-1/2015. JEGYZŐKÖNYV A Jászladányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 26-án megtartott nyílt üléséről 1/2015.(II.26.) Jászladányi Roma Nemzetiségi 2/2015.(II.26.)

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére Tárgy: Zirci Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Intézményi működési bevételek Feladatalapú állami támogatások Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése

Intézményi működési bevételek Feladatalapú állami támogatások Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése A rendelet 1. számú melléklete- BEVÉTELEK Intézményi működési bevételek Feladatalapú állami támogatások Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése Központosított állami támogatások Egyéb működési célú

Részletesebben

Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K

Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K 1. melléklet a 5/2013. (IV.29.) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Bevételi jogcím Eredeti Módosított Teljesítés 1 2 3 4 5 6 1.

Részletesebben

Szám: 113-7/2015. U G O D. Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. november 10. napján 15 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Szám: 113-7/2015. U G O D. Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. november 10. napján 15 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 113-7/2015. U G O D Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. november 10. napján 15 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Német Nemzetiségi Önkormányzat 8564 Ugod, Kossuth u. 32.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. ( III.27.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

mellett (4 fő képviselő volt jelen a szavazáskor), határozathozatal mellőzésével a következő napirendek megtárgyalását fogadja el:

mellett (4 fő képviselő volt jelen a szavazáskor), határozathozatal mellőzésével a következő napirendek megtárgyalását fogadja el: Iktatószám: Sz-89-8/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: A 2017. május 30-án, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola (Biatorbágy, Karinthy Frigyes u. 3.) épületében, 17 órakor megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. június 23-án tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. június 23-án tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 23-án tartott n y í l t ülésének jegyzőkönyve Az ülésen alkotott rendelet száma Tárgya 9/2015. (VI. 24.) 2015. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Medgyesbodzás Község Román Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének ülésén április 29-én 9.00 órakor.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Medgyesbodzás Község Román Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének ülésén április 29-én 9.00 órakor. Medgyesbodzás Község Román Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 5663 Medgyesbodzás Széchenyi u. 38 Telefon: 68/425-000, Fax: 68/526-331 2/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Medgyesbodzás Község

Részletesebben

Szám: U/158-1/2018. U G O D. Német Nemzetiségi Önkormányzat január 15. napján 11 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Szám: U/158-1/2018. U G O D. Német Nemzetiségi Önkormányzat január 15. napján 11 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Szám: U/158-1/2018. U G O D Német Nemzetiségi Önkormányzat 2018. január 15. napján 11 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Német Nemzetiségi Önkormányzat 8564 Ugod, Kossuth u. 32. 2 Szám:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben