A rész 5.1 a szabály alkalmazási területe Az alábbi szabályokat kell alkalmazni az A és B kategóriás versenyeken.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A rész 5.1 a szabály alkalmazási területe Az alábbi szabályokat kell alkalmazni az A és B kategóriás versenyeken."

Átírás

1 5. A kombinált versenyszám, futás-lövészet szabályai. A rész 5.1 a szabály alkalmazási területe Az alábbi szabályokat kell alkalmazni az A és B kategóriás versenyeken Egyéni verseny A férfi és nıi felnıtt, junior és ifi A versenyek a következık szerint zajlanak: Hendikep rajt, kb. 20m futás után 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás; 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás; 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás. A férfi és nıi ifi B versenyek a következık szerint zajlanak: Hendikep rajt, kb. 20m futás után 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás; 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás Váltóverseny (3 versenyzıvel) A férfi és nıi felnıtt, junior és ifi A és B versenyek a következık szerint zajlanak: Hendikep rajt, kb. 20m futás után 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás; 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás, mindhárom versenyzınek. A váltózónának a rajt/cél vonalnál kell lennie Váltóverseny (2 versenyzıvel) A férfi és nıi felnıtt, junior és ifi A és B versenyek a következık szerint zajlanak: Hendikep rajt, kb. 20m futás után 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás; 5 lövés leadása (max. 1:10 mp alatt); 1000m futás, mindkét versenyzınek. A váltózónának a rajt/cél vonalnál kell lennie. 5.2 A verseny lebonyolításának hivatalos szervei a szervezıbizottságnak ki kell jelölni egy kombinált-versenyszám igazgatót, aki i) kijelöl két helyettest a futás illetve a lövészet versenyszámhoz; ii) tagja a Verseny zsőrinek; iii) felelıs a kombinált versenyszám szabályos lebonyolításáért; iv) megadja az engedélyt a versenyzıknek a bemelegítésre a lövészetért felelıs kombinált-versenyszám igazgató-helyettes, aki i) kijelöli és felügyeli a lıállásellenırt, a versenybírót, a céltáblafelelıst, a fegyver- és ruházat ellenırt, és a további lıtér technikusokat; ii) felelıs a lövészet szabályos lebonyolításáért; iii) azonnal dönt a lıtérfelelıssel együtt bármilyen meghibásodás esetén, illetve biztosítja a szükséges anyagokat és mőszaki hátteret a mőködéshez; iv) jelzi a versenyzıknek és edzıknek a melegítés utolsó percét, ami 3 három perccel a verseny kezdete elıtt ér véget; v) jelzi az összes problémát és a büntetéseket a verseny Technikai Delegáltjának (TD) vagy a Nemzeti Technikai Megfigyelınek (NTO) a lıállásellenır 9-12 lıállásért felelıs, aki: i) ellenırzi az öttusázót, hogy a megfelelı lıállásban és a megfelelı táblára lı; ii) ellenırzi a versenyzık nevét, rajtszámát, és hogy a versenyszám a megfelelı menetrend, lıállás beosztás, eredmény- és rajtlista szerint zajlik; iii) ellenırzi a versenyzık ruházatát (felirat, karszalag, név, fülvédı stb.); iv) ellenırzi, hogy a versenyzı pisztolya rendelkezik-e hitelesítéssel;

2 v) ellenırzi, hogy a versenyzı helyesen állt-e be a lıállásba; vi) felügyeli, hogy a versenyzı ne zavarja a többi öttusázót; vii) együttmőködve a versenybíróval megítéli a 10 másodperces vagy egyperces büntetéseket a még lıállásban tartózkodó versenyzıknek; viii) ellenırzi, hogy a bemelegítés közben a versenyzık nem változtatnak az elsütı berendezésen (súly); ix) meghibásodás esetén engedélyezi a tartalék fegyver használatát; x) felügyeli a céltáblák szabályos mőködését; xi) biztosítja a lıtér biztonságos üzemelését; xii) rögzíti az összes hibát, szabálytalanságot, zavaró körülményt, büntetést; xiii) továbbítja az összes hibát, büntetést a lövészetért felelıs versenyszámigazgatónak a céltáblafelelıs, aki i) elıkészíti a céltáblákat a versenyhez; ii) segíti a lövészetért felelıs versenyszám-igazgató munkáját a lövészetért felelıs versenyszám-igazgató kijelöli a versenybírókat 4 lıállásonként (elektronikus céltábla esetén), és 2 lıállásonként (kézi mőködtetéső céltábla esetén), akik a következıkért felelısek: i) megfigyelik az összes leadott lövést; ii) ellenırzik, hogy töltésnél a pisztoly érinti az asztalt; iii) ellenırzik, hogy a sorozat után a pisztolyok a szabályoknak megfelelıen vannak elhelyezve; iv) ellenırzik, hogy a versenyzık a sorozat elıtt készenléti állapotba helyezték a céltáblákat; v) azonnal értesíti a lövészetért felelıs versenyszám-igazgatót, bármilyen szabálytalanság esetén; vi) együttmőködve a versenybíróval megítéli a 10 másodperces vagy egyperces büntetéseket a még lıállásban tartózkodó versenyzıknek. Ha a versenyen mechanikus céltáblákat használnak, akkor még vii) jelezniük kell az es lövı idıt minden sorozatnál. A versenybíró a következık szerint jár el: amikor a versenyzı megfogja a pisztolyt, akkor elindítja a stoppert és 10 másodperccel az 1 10 lejárta elıtt informálja a versenyzıt valamint abban az esetben, ha nem találta el a z öttusázó az öt céltáblát, akkor a GO szóval jelzést ad az indulásra a futásért felelıs kombinált-versenyszám igazgató-helyettes, aki i) kijelöli és koordinálja a következı versenybírók munkáját: pályabíró, felügyelıbíró, indítóbíró, indítóbíró-helyettesek, indítóbíró-asszisztensek, érkeztetı bírók, idımérık, eredményrögzítık, bemondók, utolsó (állj) büntetési zóna bírók, büntetés koordináló bírók; ii) irányítja a pálya felépítését és a versenyszám lebonyolítását; iii) biztosítja a futópályát és annak összes felszerelését és azokat úgy helyezi el ideértve a reklámanyagokat is, hogy az megfeleljen az UIPM szabályainak; iv) biztosítja, hogy a verseny az UIPM szabályai szerint zajlik, akik ezt megszegik büntetést szabhat ki rájuk; v) eldönti, hogy azt a versenyzıt, akit leköröznek be kell fejeznie a versenyt. Ez a szabály csak az A kategóriás versenyekre vonatkozik és soha nem alkalmazható a junior és ifi A és B versenyeken.

3 vi) kijelöli azokat a bírókat, akinek koordinálniuk kell a különbözı büntetéseket a rajtnál, a lıtérnél és az utolsó büntetési zónában a pályabíró asszisztense a futásért felelıs versenyszám-igazgatónak, de végsı döntést nem hozhat. Olyan helyen kell tartózkodniuk, ahonnan egyszerően tudják követni a futást, ha szabálytalanság, pályaelhagyás, nem engedélyezett segítség történik vagy más személy által elkövetett szabálytalanság történik a pályán, azonnal jelenteniük kell írásban a futásért felelıs versenyszám-igazgatónak a felügyelıbíró felügyeli a rajt/cél területet valamint a lıtér zónát és ezekre a területekre a versenyzıkön és a hivatalos személyzeten kívül nem enged ott tartózkodni senkit. Lehet egy vagy szükség szerint több asszisztense is az indítóbíró a rajt és minden ezzel kapcsolatos esemény fı felelıse beleértve a versenyzıket is. Felelıs az idımérık (idımérıóra-egyeztetés), a helyettesek együttmőködéséért a versenyzık indításáért és tájékoztatni ıket a rajtig hátralevı idırıl az indítóbíró-helyettesek felelısek az indításért az indítóbíró által meghatározott módon úgy, hogy indítókapunként egy fı helyezkedik el. Fı feladatuk, hogy a versenyzıket a megadott idıben indítsák el. Nem érintkezhetnek fizikailag a versenyzıkkel az indítás során az indítóbíró-asszisztensek (indítókapunként egy fı) feladatköre, hogy ellenırizzék a versenyzık meghatározott indulási sorrendjét, idejét, a megfelelı nemzeti öltözetet, névvel és nemzetiséget jelölı kóddal, valamint a startszámot mellkason és háton is megfelelıen rögzítve. Azonnal jelezniük kell bármiféle szabálytalanságot a futásért felelıs versenyszám-igazgatónak az érkeztetı bírók felelnek a versenyzık érkezési sorrendjének felírásáért. Két csoportot kell képezni 2-2 fıvel, akik egymástól függetlenül dolgoznak az idımérık feladata (3 fı, ebbıl egy vezetı idımérı), hogy mérjék a versenyzık idejét stopperórával vagy kézi mőködtetéső, digitális kijelzıs vagy anélküli elektronikus idımérıvel, digitális kijelzıvel vagy anélkül. Minden idımérı fajtát órának nevezünk a szabály értelmezése során a Mősorközlı felelıssége, hogy a nézıket tájékoztassa a versenyzık nevérıl, rajtszámáról, akik indulnak a kombinált versenyszámban, illetve egyéb kapcsolódó tájékoztató adatokról, például részidık, stb. a bemondó további feladata, hogy a rajt elıtti 1 percig a visszaszámlálás. Innen már az indítóbíró számol vissza a rajtig. Az eredmények bemondása (helyezés, idı, pontszám) a lehetı leggyorsabban történjen az utolsó (állj) büntetési-zóna bírók (2 fı) feladata, hogy készenlétben álljanak a start/cél vonaltól nem messzebb, mint 80 méterre és kiszabják azokat a büntetéseket, melyeket a lıtérnél nem volt lehetıség kiszabni.

4 5.3. a kombinált versenyszám pályájának bemutatása i) a pálya részei: lıtér mely lehet mechanikus bukó céltáblás vagy elektronikus és a rajtvonaltól legfeljebb 20 m-re helyezkedhet el, 1000m-es futópálya (3 kör), amelynek része az utolsó büntetési zóna. ii) a szervezıbizottság felelıs azért, hogy a pálya akadályok nélkül szabad legyen a nézık számára. A pályának biztonságosnak kell lennie a versenyzık számára, és nem tartalmazhat éles kanyarokat valamint meredek emelkedıket, lejtıket. A pálya bármilyen borítású lehet. iii) a pályát úgy kell kijelölni, hogy a nézık számára könnyen elérhetı legyen és helyeikrıl megfelelıen nézhessék a versenyt. Az UIPM TD-nek vagy NTO-nak át kell vennie és hitelesítenie a pályát, annak hosszát és minıségét, valamint a szükséges változtatásokat el kell végezniük. iv) legalább 30 perccel a rajt elıtt a pályának kész kell lennie, hogy lehetıség legyen rajta a bemelegítést elvégezni. v) öt perccel a rajt elıtt a pályán a szükséges zárásokat el kell végezni Biztonsági szabályok i) a szervezıbizottságnak kell a biztonsági elıírásokat betartani a helyi törvényi szabályozás figyelembe vételével. A szervezıbizottság felelıssége, hogy a résztvevıket tájékoztassa a szabályokról, és az annak betartásához szükséges körülményeket biztosítsa. ii) az összes résztvevı és nézı maguk is felelısek a biztonságért különös tekintettel a fegyver használatra és a versenyhelyszíneken való közlekedésre. A versenyzık és csapatkísérık felelısek a pisztolyok szabályos és biztonságos töltéséért. iii) a biztonság érdekében az UIPM TD vagy NTO vagy lövészetért felelıs versenyszám-igazgató és lıállás ellenır bármikor megszakíthatja a versenyt. Az öttusázó és csapatkísérı azonnal jelezze a lıállás ellenırnek, ha bármi olyat észlelnek ami veszélyes vagy balesetet okozhat. iv) a száraz lövés, amely alatt a légpisztoly elsütı szerkezetének olyan mőködését értjük, amely nem jár hajtóanyag kiengedésével vagy célratartási gyakorlatok megengedettek, de csak a kombinált versenyszám igazgató vagy a lövészetért felelıs versenyszám-igazgató hozzájárulásával és csak a lıállásban. v) nem szabad a pisztolyt megérinteni, amikor a tőzvonal elıtt személyzet tartózkodik. vi) a légpisztolyt és a CO2 pisztolyt a felhúzó kar és/vagy a töltényőr kinyitásával kell biztonságba helyezni. vii) amíg a versenyzı a lıállásban van, addig a pisztolynak mindenkor a biztonságos irányba, a céltábla felé kell mutatnia. A kombinált versenyszám területén, amikor a pisztoly nincs használatban, akkor mindig a tartódobozban kell lennie. viii) a pisztolyokat csak akkor lehet tölteni, ha elhangzott a melegítéshez TÖLTS vezényszó. ix) ha a STOP vezényszó elhangzik, akkor az összes versenyzınek abba kell hagynia a tüzelést, és fegyverét az asztalra kell helyezni biztonságos irányban és nem felhúzott állapotban. x) az utolsó lövés leadása után a lövınek a lıállás elhagyása elıtt meg kell gyızıdnie arról és a lıállás ellenır ellenırzi nincs-e lövedék a töltényőrben és nyitott állapotban kell biztonságba helyezni.

5 5.5. Ruházat i) a versenyzınek sportruházatot kell viselnie; ii) a felsı ruházaton jól kell látszania a névnek, a nemzeti kódnak (7-12cm) és ennek elütı színőnek kell lennie. iii) sportcipıt kell használni (szöggel vagy anélkül), melynek esetleges korlátozásaira vonatkozóan a szervezıbizottságnak a meghívó levélben kell kitérnie. iv) a szervezıbizottságnak versenyzınként két rajtszámot kell biztosítania; v) a rajtszámoknak minden idıjárási körülmények között használhatóaknak kell lenniük a mellkason és háton. A rajtszám mérete a háton 15x10 cm,míg a mellkason 20x20 cm. vi) az a versenyzı vagy csapat, amely a kombinált versenyszám elıtt az elsı helyen áll az 1-es rajtszámot fogja viselni és ezt követi sorrendben a többi. vii) szabályos rajtszám nélkül nem lehet elindulni a versenyszámban. viii) a szervezı bizottság által biztosított rajtszám méretének versenyzı részérıl történı megváltoztatása tilos. ix) karkötı vagy más egyéb segédeszköz nem viselhetı azon a karon, amely a pisztolyt tartja. x) a sport karóra viselése engedélyezett. xi) tilos rádiót, magnetofont, vagy bármely más, hangot kibocsátó eszközt vagy kommunikációs rendszert használni. Csak hang csökkentı eszköz viselhetı. xii) az olimpiai- és világbajnokoknak határozottan ajánlott viselni valamilyen megkülönböztetı ruhadarabot, karszalagot vagy más ruházatot, hogy a közönség számára felismerhetıek legyenek Verseny felszerelés és ruházat ellenırzése A versenyfelszerelés és ruházathoz tartozik minden olyan eszköz, beleértve a reklámokat, melyet a versenyzık a kombinált versenyszám során használnak illetve viselnek. i) a felszerelés ellenırzését a kombinált versenyszám bemelegítésének megkezdése elıtt el kell végezni. ii) a versenyzıknek meg kell jelenni a kijelölt helyen és idıben a felszerelés ellenırzése és hitelesítése végett. iii) maximum 1 tartalék pisztoly vagy csı engedélyezett versenyzıként. A tartalék pisztolyt közvetlenül a lıtéren a versenyzı saját lıállásába kell vinni és ott tárolják zárt állapotban. A lıtéri személyzet nem engedi, hogy a bemelegítés vége után tartalék fegyvert adjanak le. iv) a kontroll csapat három fıbıl áll, nekik kell ellenırizni a fegyvereket és az egyéb felszerelést. v) a felszerelés ellenırzı részlegnek kell biztosítania kell a verseny elıtti méréshez szükséges eszközöket vi) a versenyzıknek ugyanazt a pisztolyt kell használniuk minden lövéshez. vii) abban az esetben, ha a pisztoly elromlik, a versenyzı használhatja a hitelesített tartalék pisztolyt. viii) a pisztolyokat és részegységeit a bemelegítés elıtt kell ellenırizni súly és kaliber szempontjából továbbá elvégzik rajta az elhúzási erı tesztet is. Az elfogadott pisztolyokat megjelölik és azok a versenyben használhatók.

6 ix) hivatalos súlyt kell tartani a lıtéren, hogy az a versenyzık számára hozzáférhetı legyen a verseny elıtt. Ellenırzéskor gáznak kell elhagynia a fegyvert. x) minden hitelesített felszerelést matricával, jelzéssel kell ellátni és fel kell jegyezni a kontroll lapon. Az ellenırzésnél regisztrálni kell a versenyzı nevét, a pisztoly gyártóját, típusát és gyártási számot. A hitelesítés csak az adott versenyre xi) érvényes. miután a hitelesítés befejezıdött, tilos a fegyvert a verseny elıtt ill. a verseny alatt úgy módosítani, elállítani oly módon, hogy az a szabályba ütközzön. A pisztoly cseréje sem engedélyezett. xii) bármilyen módosítás vagy csere büntetést von maga után. Ha bármilyen gyanú felmerül, akkor újra ellenırzés és hitelesítés alá kell vonni a fegyvert. xiii) a hitelesítés során át kell adni a versenyzıknek a mellkasra és hátra helyezhetı rajtszámokat. xiv) a levegınek és CO2-nek ott kell lennie az ellenırzı helyen a versenyzık részére. xv) a váltó verseny alatt (2 vagy 3 versenyzı) csak a verseny pisztoly lehet az asztalon és csak az öttusázó veheti ki a saját pisztolyát az asztal alatti tárolóból A verseny lebonyolítása Bemelegítés, belövés és elıkészületek i) a bemelegítés az egyéni és váltóversenyeknek 25 perc, ezalatt a versenyzık futhatnak és lıhetnek (korlátlan számú lövés). ii) a bemelegítés akkor kezdıdhet, amikor a kombinált versenyszám igazgatója erre utasítást ad. iii) a 25 perces bemelegítés elıtt a versenyzıknek 5 percük van, ami alatt az összes felszerelésüket elıkészíthetik. Ezen idı alatt nem adhatnak le száraz lövéseket és nem tarthatnak célra sem. iv) a belövés csak a lıtéren történhet, 10 m-es légpisztoly papír lılapokra. E céltáblákat a hivatalos lıállásoktól jobbra ugyanolyan magasságban és távolságban kell elhelyezni a lıvonaltól, mint a rendes táblákat. v) a lıállás száma megfelel a versenyzı rajtszámának azaz az 1. számú versenyzı lı az egyes lıállásban, a 2. számú versenyzı a kettesben és így tovább vi) bemelegítés után és a verseny kezdete elıtt a pisztolyoknak a lıvonalban kell lenniük, nem felhúzott és nem töltött állapotban. A tartalék pisztolynak a zárt dobozban kell lennie. vii) a versenyzık a lıállásban használhatnak vizet, törölközıt, de ezeket az asztal alatt kell tartani, ott, ahol a tartalék pisztoly illetve a bemelegítéshez használt megfigyelı távcsı is van. viii) a bemelegítés alatt az edzık segíthetnek és kommunikálhatnak a versenyzıkkel, de csak a lıállásokon és a futópályán kívül. Az edzık számára külön megjelölt területet kell kijelölni a bemelegítés idejére. ix) a lövészet bemelegítése 3 perccel a kombinált versenyszám kezdése elıtt ér véget és ekkor az edzıknek el kell hagyniuk a küzdıteret. x) a lövészetért felelıs versenyszám igazgató jelzi a versenyzıknek a bemelegítés utolsó percét.

7 A kombinált futás-lövés versenyszám megrendezése i) a kombinált versenyszámban a 4,5 mm átmérıjő sőrített vagy CO2 levegıs egylövető légpisztolyt kell használni, mellyel 10 m távolságra lınek. ii) a versenyzınek szabadon, támasz nélkül mindkét lábával a földön kell állnia, teljes egészében saját lıállásán belül. A pisztolyt egy kézzel kell tartani, illetve lıni vele. iii) a versenyzı felelıssége, hogy a megfelelı céltáblára lıjön. iv) a pisztolynak minden töltésnél érintkeznie kell az asztallal v) a lövészet 3 sorozatból: minden résznél 5 céltáblát kell eltalálni korlátlan számú lövésbıl max alatt, 59,5 mm nagyságú céltáblára. Ha az 1 10 lejárt, függetlenül az eltalált táblák számától a versenyzı futással folytathatja a versenyt büntetés nélkül. vi) minden versenyzı ill. csapat mindig ugyanazt a lıállást használja. vii) a versenyzıknek egy rövid futás után lıállásukban kezdik meg a lövészetet az elsı öt céltáblára. viii) az egyes számú lıállás a rajtkaputól legtávolabb helyezkedik el. ix) a versenyzı csak akkor indulhat el az elsı 1000m futásra, ha a rendelkezésre álló 1 10 idıhatáron belül korlátlan számú lövésbıl mind az öt céltáblát eltalálta. Az elsı futó rész után a versenyzı visszaér a lıállásba, ahol újra állítja tábláit (ezt csak a versenyzı teheti meg) és azután kezdheti meg a lövészet második részét, mely során bármennyi lövéssel kell ismét eltalálni az öt céltáblát en belül. A második lövı sorozat után a versenyzı megkezdi a második 1000m futást. A második kör után a versenyzı visszatér a lıállásba ahol újra állítja tábláit és megkezdi a harmadik sorozatot. A harmadik sorozat után az utolsó 1000m futást kell teljesíteni a célvonalig. x) a versenyzınek a rajttól célig a pályán kell maradnia. xi) a versenyzınek teljesítenie kell az egész pályát. xii) amikor egy versenyzıt az élen álló versenyzı utoléri és lekörözi, akkor a lekörözött versenyzınek be kell fejeznie a versenyt. Ez esetben a versenyzı az utolsó helyet szerzi meg a versenyben. Ha több, mint egy versenyzıt érnek utol, akkor a lekörözés sorrendje szerint lesznek rangsorolva az eredmény listán. xiii) a csapat eredményszámításnál a lekörözött versenyzı a selejtezıben a kombinált versenyszámban szerzett pontszámát adják hozzá a döntıben elért elsı három számban szerzett pontjaihoz. (vívás+úszás+lovaglás) xiv) abban az esetben, ha pontok magasabbak, mint azoknak a versenyzıknek, akiket nem köröztek le, akkor a pontokat módosítják A Rajt i) Hendikep rajt esetén két kaput kell használni ii) A hendikepet a megelızı számok eredményei alapján kell kiszámolni (vívó és úszó eredmény a selejtezıbıl vagy vívó + úszó + lovagló eredmény a döntıbıl) iii) A több mint 2 perc 30 mp-es hendikeppel rendelkezı versenyzık csoportos rajttal indulnak, de végsı idejüket a tényleges hendikep alapján számolják ki. iv) A versenyzık feladata, hogy ismerjék rajtidejüket és idıben a rajtnál legyenek. v) A Mősorközlı a kombinált verseny rajtja elıtt 10 ill. 5 perccel bemondja a hátralévı idıt. 3 (három) perccel a rajt elıtt a Mősorközlı közli, hogy a bemelegítés a lıtéren befejezıdött;

8 2 (kettı) perccel a rajt elıtt valamennyi versenyzınek a rajtzónában kell lennie és a Starter helyettesei elkezdik felsorakoztatni ıket. Egy perccel a rajt elıtt minden versenyzınek a megfelelı kapunál és rajtidejének megfelelı sorrendben kell állnia. vi) A Starter az alábbit mondja be: Egy perc a rajtig, 30 mp, 20 mp, 10 mp a rajtig; Miután az idımérık és a kombinált verseny igazgatója jelezték, hogy részükrıl minden OK, a Starter az elsı versenyzınek Elkészülni vezényszót adja ki majd ezt követi a rajt jelzés; Valamennyi idımérı berendezés a rajtjelre indul; A rajtzónában el kell helyezni egy rajtvonalról is jól látható órát; Az elsı versenyzı rajt ideje Az 1. sz. versenyzı zéró idıpontban indul; a 2.sz. versenyzı annyi másodperccel késıbb, amennyi a hendikep ideje és így tovább vii) Valamennyi A kategóriás UIPM versenyen a video rögzítés kötelezı a rajt és célvonalon viii) Váltóversenyben a hendikep rajt két kapuval, de a két külön rajtvonallal történik (a két rajtvonal között 2,5 m távolság van) HENDIKEP RAJT VÁLTÓ Férfiak/nık, felnıtt, junior, Youth A A kapu B kapu Csapatok 1/3/5/7/9/11/13/15 Csapatok 2/4/6/8/10/12/14 Rajtvonal 0 a 0, 4, 8,12 p-hez Rajtvonal 0 a 4, 8, 12p-hez 2,5 m-rel a 0 rajtvonal mögött 2,5 m-rel a 0 rajtvonal mögött *-2p (=0,5 mp) *-2p (=0,5 mp) Rajtvonal a 2, 6, 10, 14 p-hez Rajtvonal a 2, 6, 10, 14 p-hez Hibás rajt i) A versenybírónak/mősorközlınek azonnal jeleznie kell a versenyzı és a nézık felé, hogy az illetı versenyzı idı elıtt rajtolt és ez hibás rajtnak minısül ii) Ha egy versenyzı késın rajtol, ezért büntetést nem kap, de idejét onnan számolják, amikor a rajtlista szerint rajtolnia kellett volna. 5.8 Pontszámítás Egyéni Verseny Férfiak/nık, felnıtt, junior, Youth A és B 2000 pont jár perces idıért. Minden egyes másodperc pluszban ill. mínuszban +/- 4 pontot jelent Váltóverseny (háromfıs csapatok) Férfiak/nık, felnıtt, junior, Youth A és B Háromfıs csapatoknál 2000 pont jár perces idıért. Minden egyes másodperc pluszban ill. mínuszban +/- 4 pontot jelent Váltóverseny (kétfıs csapatok) Férfiak/nık, felnıtt, junior, Youth A és B Kétfıs csapatoknál 2000 pont jár perces idıért. Minden egyes másodperc pluszban ill. mínuszban +/- 4 pontot jelent.

9 5.9 Büntetı Megálló Zónák A büntetı megálló zóna a lıpályán helyezkedik el Az utolsó büntetı megálló zónát a rajt/cél vonaltól legfeljebb 80 méterre kell kialakítani az utolsó lövész sorozatban elkövetett olyan büntetések letöltésére, amely a lıállásban már nem tölthetı le ill. olyan büntetések esetére, amelyet szabálytalan öltözet, rajtszám módosítása és hibás rajt miatt rónak ki Akadályok i) Akadályt nem kell figyelembe venni ii) Amennyiben a pisztoly meghibásodik, a versenyzı a versenybíró engedélyével használhatja tartalék fegyverét vagy másik csövet, amelynek ugyanúgy rendelkeznie kell a Felszerelés Ellenırzı Állomás jóváhagyásával. iii) Ha egy lövést akadály miatt nem tudnak leadni, a versenyzı használhatja tartalék fegyverét a verseny megszakítása és a lövés elvesztése nélkül iv) Ha a tartalék fegyver sem mőködik, a versenyzıt vagy kizárják vagy a lıállásban megvárhatja, amíg az 1 perc 10 mp lıidı letelik és megkezdheti a futást 5.11 Idı Korrekciók és Felelısség Olyan esetekben, amikor a versenyzı céltábla hiba miatt veszít idıt, amely nem az ı hibájából vagy a céltábla mőködési rendellenessége miatt állt elı, az UIPM TD/NTO a lövész igazgatóval egyetértésben elvégzi a szükséges idı korrekciót Pót Táblák és Elégtelen Számú Táblák A szervezı bizottság köteles az 1. sz. lıállás után kettı tartalék céltáblát biztosítani 0 és 00 számmal ellátva Elegendı számú céltábla hiányában a kombinált számot két vagy több sorozatban lehet lebonyolítani, ahol az élversenyzık az utolsó sorozatokban kerülnek sorra Jogosulatlan Segítség i) A verseny során a versenyzık semmilyen fizikai segítséget vagy frissítést nem vehetnek igénybe ii) A versenyzıvel együtt vagy mögötte való futás jogosulatlan segítségnek minısül. A verseny során a hivatalos orvosi személyzet által elvégzett kézrátétellel történı orvosi vizsgálat ill. a pályán kívül elhelyezkedı személyektıl kapott szóbeli vagy másfajta kommunikáció nem minısül jogosulatlan segítségnek 5.14 Szabálysértések és büntetések mp-es büntetéssel kell sújtani a versenyzıt az alábbi szabálysértések minden egyes elıfordulásáért: i) öltözködési szabályok megsértése ii) rajtszám méreteinek megváltoztatása iii) hibás rajt iv) a bemelegítés befejezte és minden egyes lövész sorozat után a pisztoly biztosított állapotban való asztalra helyezésének elmulasztása v) a pisztoly töltése az asztallal való kontaktus nélkül vi) a bemelegítés során az edzı a kijelölt edzıi területen kívül nyújt segítséget a versenyzınek; elsı alkalommal figyelmeztetés, másodszorra 10 mp büntetés vii) a hivatalos bemelegítési idı megkezdése elıtt a versenyzınek nincs a dobozban a pisztolya; elsı alkalommal figyelmeztetés, másodszorra 10 mp büntetés

10 viii) a 10 mp-es büntetést a versenyzınek saját lıállásában kell letöltenie. Az öltözködési szabályok megsértése, a rajtszám méretének megváltoztatása, hibás rajt vagy a pisztoly utolsó lövész sorozat utáni, biztosított állapotban asztalra helyezésének elmulasztása esetén a büntetést az utolsó büntetı megálló zónában kell letölteni perces büntetéssel kell sújtani a versenyzıt az alábbi szabálysértések minden egyes elıfordulásáért: i) ha a versenyzı rossz céltáblára lı Az egyperces büntetést a versenyzınek saját lıállásában kell letölteni. Ha a szabálysértés az utolsó sorozatban történt, a büntetést az utolsó büntetı megálló zónában kell letölteni A versenyzıt kizárással kell sújtani az alábbi szabálysértésekért: i) futó rész megkezdése a lıidı lejárta elıtt úgy, hogy az 5 céltáblát nem találták el ii) pálya befejezésének elmulasztása iii) lökdösıdés, keresztbe átfutás vagy más versenyzı haladásának akadályozása iv) pályavonaltól való szándékos vagy vétlen eltérés v) diszkvalifikációval nem járó jogosulatlan segítség igénybevétele, a verseny zsüri döntésének megfelelıen vi) jóvá nem hagyott pisztoly igénybevétele A versenyzıt diszkvalifikálni kell az alábbi szabálysértésekért: i) hivatalosan jóváhagyott pisztoly módosítása vagy állítása a szabályok megsértésével ii) pisztoly cseréje a szabályok megsértésével iii) idı elıtti rajt nyilvánvaló kísérlete Kombinált Szám lecsengetése Ha egy versenyzıt az élen álló leköröz, számára a verseny véget ért és utolsó helyre rangsorolják ( lásd szabály xii, xiii, xiv pontjai) B Rész B.5.15 Általános i) a kombinált szám helyszíne az a hely, ahol a kombinált szám lövészete és futása zajlik. ii) ki kell alakítani egy rajt/cél területet, lıteret, utolsó büntetı megálló zónát, váltózónát, 1000 m-es körő futópályát, bírói területet, edzıi területet, média és fotós zónát, nézıteret továbbá az UIPM és a helyi szervezı bizottság munkájához szükséges épületeket és irodákat iii) a helyszínnek a jelen szabályok szerint szakmailag alkalmasnak kell lennie arra, hogy ott minden fajta kombinált verseny megrendezhetı legyen. Biztosítani kell a közönség számára a verseny legjobb nyomon követését és egyben ki kell elégíteni a TV közvetítéssel kapcsolatos követelményeket is. iv) a rajt/cél területet, a lıteret, a váltózónát, az 1000 m-es futópálya legnagyobb részét szintben, egymáshoz közel kell kialakítani, hogy a közönség jól tudja nyomon követni a verseny alakulását.

11 v) e területeket és a pálya más kritikus részeit kerítéssel kell elválasztani annak érdekében, hogy a versenyzık ne tudjanak a pályáról letérni ill. illetéktelen személyek ne zavarják és akadályozzák ıket haladásukban. A kerítés magasságát és kiterjedését azonban a lehetı legalacsonyabban kell kialakítani, hogy ez ne zavarja a televíziós közvetítést. vi) elegendı területet kell biztosítani a versenyzıknek, a csapatokat kísérı és támogató személyzeteknek valamint a verseny hivatalos személyei részére feladataik ellátásához, a média, a fotósok számára, a TV kamera személyzetek és közvetítı berendezések elhelyezéséhez úgy, hogy mindez ne zavarja a verseny gördülékeny lebonyolítását. vii) a szervezı bizottságnak biztosítani kell a versenyzık számára egy védett területet, ahol az idıjárás viszontagságai elıl menedéket nyerhetnek. viii) az UIPM TD/NTO-val valamint a verseny televíziós felelısével való konzultációt követıen ki kell alakítani a pályán a televíziós közvetítés zónáit. Ennek fı célja, hogy biztosítsa a verseny leghatékonyabb közvetítését és kiemelten az, hogy a versenyben nem résztvevı személyek ne zavarják a televíziós képet. ix) közvetlenül a célzóna mellett elkerített területet kell kialakítani (vegyes zóna) a televíziós társaságok, a média és a fotósok részére, ahol közvetlenül a verseny befejezése után mikrofon ill. lencsevégre kaphatják a versenyzıket. x) a szervezı bizottságnak exkluzív VIP és szponzori páholyt kell biztosítani, ahonnan a versenyt optimális körülmények között lehet figyelni B.5.16 Lıtér Követelmények i) a lıtér lehet szabadtéri vagy fedett, de úgy kell megépíteni, hogy a versenyzıket a közvetlen napfény ne zavarja. ii) a lıteret úgy kell kialakítani, hogy biztosítsa a versenyzık, edzık, bírók és nézık teljes biztonságát iii) a lıtéren biztosítani kell a szél - oldalszél is - elleni védelmet két oldalfal felhúzásával iv) az összességében legalább 11 m-es oldalfal magában foglalja a versenyzık minimum egy m hosszúságú lıállásait is v) a céltáblák mögötti háttér közepes, nem visszatükrözıdı és semleges színő lehet vi) a lıtérnek speciális tetı révén biztosítania kell a versenyzık védelmét az esıtıl továbbá az asztal alatt egy vízhatlan doboz hivatott a versenyzık pisztolyának, vizének, törölközıjének, távcsövének védelmét szolgálni vii) a versenyzık lıállását (min. 1 m és max. 1,30 m széles) két jól látható vonallal kell kijelölni viii) a lıteret úgy kell elıkészíteni, hogy a nézık élvezhessék a versenyt és láthassák a befutót ennek megfelelıen a célvonalat a lıtérhez közel kell kialakítani ix) edzés és verseny alkalmával a versenyzık külön oldalon jönnek be és mennek ki x) a lıállások mögött elegendı helyet (minimum 4 m) kell biztosítani arra, hogy az egyes sorozatok elıtt és után a versenyzı futva közlekedjen lıállásába a többi versenyzı zavarása nélkül és emellett a versenybírók ill. az UIPM TD/NTO is el tudják látni feladataikat. xi) a céltáblát a lıállás számának megfelelı számmal kell megjelölni. A szám méretét úgy kell meghatározni, hogy azt normál látási viszonyok mellett a lıállásból normál látású személy könnyen leolvassa.

12 xii) a lıállást ugyanígy a megfelelı számmal meg kell jelölni xiii) a céltáblákat úgy kell rögzíteni, hogy érezhetı mozgása ne legyen xiv) a céltábla közepének magasságát a lıállás padlózatától számítva az alábbi magasságban kell meghatározni - standard magasság: 1,40 m +/- 0,05 m - céltábla közepének horizontális tőrése: 0,25 m xv) a lıállásban biztosítani kell: - egy db kb. 0,7-0,8 m magasságú asztal vagy pad, - az asztalnak esı esetén védelmet kell biztosítania a pisztoly és a lıszer számára vízhatlan doboz vagy asztal alatti hely révén xvi) a szél irányát jelzı zászlókat minden lıállásból jól kell tudni látni. Versenyeken és hivatalos edzésen 3 szélzászlót kell kitenni, egyet-egyet a lıállások szélén és egyet középen. A zászló tetejét a céltábla alsó szélével egy szintben kell rögzíteni és az nem akadályozhatja a céltábla egyenes irányú, zavartalan megfigyelését. B.5.17 A Futópálya i) a pályát egyértelmően meg kell jelölni, úgy hogy a versenyzı egy pillanatig se kételkedjen abban, hogy merre kell haladnia ii) a pálya maximális emelkedése 50 m. iii) a maximális emelkedést a rajt területtıl derékszögben kell mérni úgy, hogy egyenként össze kell adni az egyes szintek emelkedését iv) a pálya elsı és utolsó 50 méterét egyenes és lapos területen kell kijelölni v) a pályát 500 méterenként irányjelzı táblával is el kell látni vi) a pálya szélességét úgy kell meghatározni, hogy annak bármely pontján két futó elızni tudja egymást vii) a rajt és cél területet mindig azonos helyen kell kialakítani viii) a pályát egyértelmően meg kell jelölni zászlókkal, szalagokkal és/vagy jelekkel oly módon, hogy a versenyzı mindig lássa maga elıtt a követendı irányt. Az A és B kategóriás versenyeken a fordulási pontokat jól látható szalaggal 0,5-1 m magasságban a forduló elıtt és után 10m-el jelölni kell. Az UIPM TD/NTO feladata a pálya bejárása. UIPM VB-n a pályát mindkét szélén 0,5-1 m magasságban jól látható szalagokkal jelölni kell. ix) a rajt és célvonalat a földön meghúzott legalább 5 cm széles fehér vonallal kell jelölni. A befutónál javasolt kapu, függıleges póznák vagy ehhez hasonló dolog alkalmazása, amely egyértelmően jelzi a rajt és célvonalat egyaránt. x) váltóversenyen a rajtvonal és a célvonal legalább 5 m szélességő legyen. A célvonal mindkét oldalán kialakított m-es zóna adja ki a 20 m-es váltózónát. Ennek megfelelıen e zóna mérete 20 m x minimum 5 m, amelyet világosan jelölni is kell. xi) a célzóna méretét úgy kell kialakítani, hogy a szervezı bizottság megfelelıen gondoskodni tudjon a célba beérkezı versenyzıkrıl. xii) az idımérı berendezésekkel ellátott célzónába ill. az idımérı személyzethez való bejutást úgy kell korlátozni, hogy oda versenyzı, média vagy nézı ne juthasson be. Külön figyelmet kell szentelni a futó-lövı zónára annak érdekében, hogy elkerülhetı legyen a futva érkezı és a távozó versenyzık közötti ütközés. B.5.18 Céltábla Követelmények A és B kategóriás versenyeken csak az UIPM által jóváhagyott céltáblákat lehet használni.

13 B Elektronikus céltáblák i) az elektronikus céltáblákon egy fekete célzóna és 5 db zöld/piros kijelzı lámpa található ii) a versenyen használt célzónát, a céltáblát és a kijelzıket külön kell választani A céltábla standard mérete: 250 mm átmérıjő kör. Az érvényes célterület 59,5 mm A céltábla rendszert a nézık számára jól láthatóan kell felszerelni. A céltábla semleges, nem tükrözıdı színő és anyagú lehet. iii) a kijelzık hullámhossza: piros szín: 660 nm, zöld szín 525 nm (+/- 5nm). A kijelzıket a célzóna felett minimum egy méterrel kell elhelyezni. A kategóriás versenyeken a kijelzık 55 mm átmérıjőek minimum 140 látószöggel. Minden más versenyen 55 mm átmérı vagy 26 mm átmérı minimum 90 látószöggel. A kijelzık háttere sötét színő, az egyes piros/zöld lámpák közötti távolság 40 mm. iv) A céltáblákat egy állványra vagy falra (kb. 2,3 m magas) kell rögzíteni úgy, hogy az garantálja a céltábla közepének 1,40 m magasságát. Ha a fal nem fa vagy mőanyag, minden egyes lıálláshoz egy 6 mm átmérıjő csavarral rögzítést kell alkalmazni 1,30 és 2,10 m magasságban. v) a céltáblát a lıállásból egy minimum 35 mm átmérıjő és a versenyzı által könnyen elérhetı gomb segítségével kell mőködtetni. A lövészet folyamatának minden egyes fázisát csak egy gombbal szabad irányítani. vi) a céltábláknak számítógépes kapcsolat nélkül is mőködniük kell vii) a céltábla bejövı energia igénye AV között van. Az áramot biztosító vezeték 3*2,5mm 2 résző, 20 A-es biztonsággal ellátott vízhatlan dobozzal. Ezt a dobozt 2 m magasban a fal hátsó oldalára kell felerısíteni. Tartalék áramforrást is (minimum 750 VA) készenlétben kell tartani arra az esetre, ha a stadion/aréna ezzel még nem rendelkezik. viii) a céltábláknak minden idıjárási körülmények között beleértve a napos idıt is mőködıképesnek kell lenniük. B Mechanikus céltáblák i) a mechanikus bukó céltáblákon 5 fekete lyuk van ii) a céltáblák semleges, nem tükrözıdı színőek és anyagúak lehetnek iii) a mechanikus céltábla alapmérete: hosszúság: 43 cm, magasság: 15 cm, szélesség: 15 cm iv) az egyes lyukak közötti minimális távolság 8 cm v) a céltábla érvényes felülete 59,5 mm vi) a céltábla rendszert valamennyi nézı számára láthatóan kell kialakítani vii) a céltáblákat állványra vagy falra kell rögzíteni úgy, hogy a cél közepe 1,40 m magasan legyen viii) a mechanikus céltáblák megfelelı mőködése érdekében szintezésre és a céltábla beállítására van szükség, mivel ha az padlózat nem egyenes, a céltábla nem mőködik rendesen, helytelen és valótlan lövı eredményeket generál ix) egy reset (visszaállítás) zsinórt kell egyenes vonalban a lıállásban biztosítani és rögzíteni, amely megkönnyíti a céltáblák versenyzı vagy a versenybíró általi használatát.

14 x) a fehér mőanyag felületet nem szabad lefesteni. A mátrix felület lefesthetı B.5.19 Légpisztoly i) csak egylövető pisztoly használata engedélyezett ii) a pisztoly súlya valamennyi tartozékkal együtt legfeljebb 1500 gramm lehet. Az elhúzási erı minimum 500 gramm. iii) a pisztoly teljes mérete addig terjedhet, amíg az egy 420 mm x 200 mm x 50 mm belsı mérető téglalap alapú dobozban teljes egészében el nem helyezhetı. A doboz méretének engedélyezett gyártási tőrése + 1,0 mm lehet. iv) nyílásokkal ellátott csı és teljesítmény javító csı kiegészítések mindaddig használhatók, amíg azzal a pisztoly megfelel a szabályoknak beleértve a méretet is. v) a markolat vagy tartozékok egyetlen része sem ölelheti körül a kezet. A kézéltámasznak a markolathoz képest legalább 90 -ban kell kiterjednie. A kézél ill. hüvelykujjtámasz bármilyen felfelé ill. az ellenkezı oldalon lefelé irányuló görbítése tilos (lásd ábra) ITT AZ ÁBRA VAN A hüvelykujj támasznak biztosítania kell a hüvelykujj függıleges irányú szabad mozgását. Hajlított felületek hosszanti irányú kialakítása a markolaton vagy a kereten beleértve a kézél és/vagy hüvelykujj támaszt is (lásd ábra) engedélyezett. B.5.20 Légpisztoly lıszer Bármilyen 4,5 mm (.177) kaliberő, ólomból vagy más puha anyagból készült lövedék használata engedélyezett B.5.21 Lézer rendszer i) a kombinált szám lézer rendszer igénybevételével is rendezhetı ii) a lézerpisztoly esetében is csak egylövető fegyver engedélyezett iii) a lézer céltábla méretei azonosak a légpisztoly céltábláéival

15 PONTTÁBLÁZAT KOMBINÁLT SZÁM Függelék 6A Egyéni: Férfiak, Nık: Felnıtt, Junior, Youth A, Youth B perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc Pont 10: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

16 11: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : PONTTÁBLÁZAT KOMBINÁLT SZÁM Függelék 6B 3 fıs Váltó/Csapat: Férfi, Nık: Felnıtt, Junior, Youth A, Youth B perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc Pont 21: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

17 22: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : PONTTÁBLÁZAT KOMBINÁLT SZÁM Függelék 6C 2 fıs Váltó/Csapat: Férfiak, Nık: Felnıtt, Junior, Youth A, Youth B perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc pont perc Pont 14: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

18 15: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : BÜNTETÉSI TÁBLÁZAT KOMBINÁLT SZÁM Függelék 6D VÉTSÉG Szabály Büntetés 1. alkalom további Ruházati szabályok megsértése i 10" Rajtszám méretének módosítása ii 10" Hibás rajt iii 10" Bemelegítés vagy lövı sorozat után pisztoly biztos iv 10" 10" állapotban asztalra helyezésének elmulasztása Pisztoly töltése az asztallal való kontaktus nélkül v Edzıi segítség bemelegítéskor a kijelölt edzıi vi Figyelm. 10 területen kívülrıl Pisztoly dobozba helyezésének elmulasztása a vii Figyelm. 10 hivatalos bemelegítés kezdete elıtt Rossz céltáblára lıni i 1 perc alkalman ként Futás megkezdése a lıidı lejárta elıtt és az öt céltábla eltalálása nélkül i Kizárás Pálya teljesítésének elmulasztása ii Kizárás Lökdösıdés, keresztülfutás, más akadályozása iii Kizárás Pályavonaltól való szándékos vagy vétlen eltérés iv Kizárás Jogosulatlan segítség v Kizárás Nem jóváhagyott pisztoly használata vi Kizárás Jóváhagyott pisztoly módosítása vagy elállítása i Diszkvalifikálás Nem jóváhagyott pisztolyra való csere ii Diszkvalifikálás Korai rajt nyilvánvaló kísérlete iii Diszkvalifikálás Lekörözés a vezetı által , xii, xiii, xiv, Lecsengetés

19

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI 5. KOMBINÁLT SZÁM FUTÁS/LÖVÉSZET A RÉSZ A VERSENYSZÁM.. 93 5.1 A VERSENYSZÁM BEMUTATÁSA. 93 1 Leírás 2 Céltábla típusok 5.2 HIVATALOS SZEMÉLYEK 93 1 Kombinált szám versenyszám

Részletesebben

4. LOVAGLÁS SZABÁLYAI

4. LOVAGLÁS SZABÁLYAI 4. LOVAGLÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 4.1 Alkalmazás területe 4.1.1 Az alábbi szabályokat kell alkalmazni a lovaglás versenyszámban, amely akadályugratás egyéniben és váltóban 350m/perc sebességgel, míg fedett

Részletesebben

Nemzetközi Floorball Szövetség. Játékszabályok. Nemzetközi Floorball Szövetség, Szabály- és Versenybizottság. Nemzetközi Floorball Szövetség 2006.

Nemzetközi Floorball Szövetség. Játékszabályok. Nemzetközi Floorball Szövetség, Szabály- és Versenybizottság. Nemzetközi Floorball Szövetség 2006. Nemzetközi Floorball Szövetség Játékszabályok Szabályok és értelmezésük Érvényes július 1-tıl Magyarországon érvényes 2007. augusztus 1-tıl Nemzetközi Floorball Szövetség, Szabály- és Versenybizottság

Részletesebben

Büntetés katalógus. Rajtfolyosó

Büntetés katalógus. Rajtfolyosó Rajtfolyosó Büntetés katalógus Gokart 1 a rajtfolyosóban: szabályos Kart 2 rajtfolyosót átlépi: nem szabályos 3 másodperc büntetés ha a gokart két kerékkel lápi át, 10 másodperc ha az egész gokart 4 kerékkel

Részletesebben

A VERSENYEZTETÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOZÁSA 2008.

A VERSENYEZTETÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOZÁSA 2008. Magyar Öttusa Szövetség A VERSENYEZTETÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOZÁSA 2008. 1./ Hivatalos versenyt valamennyi versenyszámban és korosztályban csak a MÖSZ által jóváhagyott versenykiírás szerint lehet rendezni.a

Részletesebben

ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE VERSENYSZABÁLYZAT

ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE VERSENYSZABÁLYZAT ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE VERSENYSZABÁLYZAT 2007 Az Ultrafutók Magyarországi Szövetsége (a továbbiakban: Szövetség) a Magyar Atlétikai Szövetség (a továbbiakban: MASZ) Alapszabályának 43. (4)

Részletesebben

TR CONSULT RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2011

TR CONSULT RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2011 TR CONSULT RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2011 RSB 2011 2 TR CONSULT Rallye Sprint Bajnokság 2011 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1.1. A Balatonyi Racing Team és a Marco Racing Team Kft. (a továbbiakban BRT-MRT), 2011.

Részletesebben

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 RSB 2009 2

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 RSB 2009 2 RSB 2009 2 Rallye Sprint Bajnokság 2009 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1.1. A Balatonyi Racing Team és a Marco Racing Team Kft. (a továbbiakban BRT-MRT), 2009. évre Rallye Sprint Bajnokság 2009 névvel versenysorozatot

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral 1 Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral Használati és beszerelési útmutató Nyilatkozat A parkolást segítı rendszert arra tervezték,

Részletesebben

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió december 2., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió december 2., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió 201 december, Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A verseny célja Regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani

Részletesebben

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 21., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 21., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió 2018. január 21., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok 1. A verseny célja Regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget

Részletesebben

A Sport XXI. Terem Atlétikai Verseny gyakorlatanyaga

A Sport XXI. Terem Atlétikai Verseny gyakorlatanyaga A Sport XXI. Terem Atlétikai Verseny gyakorlatanyaga T1 / 1. Sprint váltó 1 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) egy 3m x 0,8m alapterületű területen áll fel a futás 2. A gyermekek tetszőleges sorrendben

Részletesebben

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI 4. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ A VERSENYSZÁM.. 61 3.1 A VERSENYSZÁM LEÍRÁSA....61 1 Az úszás versenyszám 2 Versenytávok 3.2 HIVATALOS SZEMÉLYEK...61 1 Versenyszám igazgató

Részletesebben

A JÁSZSÁGI ÖNKÉNTES TŐZOLTÓ VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA

A JÁSZSÁGI ÖNKÉNTES TŐZOLTÓ VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA A JÁSZSÁGI ÖNKÉNTES TŐZOLTÓ VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TÖRİCSIK TAMÁS JÁSZALSÓSZENTGYÖRGY KÖZSÉG TŐZOLTÓ EGYESÜLET 2007. április 12. A VERSENY CÉLJA: Az önkéntes tőzoltó egyesületek és

Részletesebben

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről A közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY r e n d e l e t e a temetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl (egységes szerkezetben a 11/2008.(III.4.) KGY és a 50/2008.(XI.25.) KGY rendelettel)

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

Szolnok, 2010. január 23.

Szolnok, 2010. január 23. A MAGYAR KYOKUSHIN KARATE SZERVEZET VERSENYSZABÁLYKÖNYVE 10. MÓDOSÍTOTT KIADÁS Szolnok, 2010. január 23. A Magyar Kyokushin Karate Szervezet céljainak teljesítése érdekében úgy minısíti, hogy a versenyek

Részletesebben

LÉGFEGYVERES SZILUETT LÖVÉSZET (Kiegészítés az IMSSU szabálykönyvhöz)

LÉGFEGYVERES SZILUETT LÖVÉSZET (Kiegészítés az IMSSU szabálykönyvhöz) Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szabálykönyvei LÉGFEGYVERES SZILUETT LÖVÉSZET (Kiegészítés az IMSSU szabálykönyvhöz) Összeállította: Babits László és Molnár Balázs 2003. 2. kiadás, érvényes: 2005.

Részletesebben

1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések. Lézer sugárzás Tilos a közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály

1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések. Lézer sugárzás Tilos a közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály 1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések Lézer sugárzás Tilos a közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály - Az LC 14 lézer-konténer az I. lézerosztályba van besorolva, és megfelel

Részletesebben

RCPortal Kóla-Csoki Derby 2014. RC Aréna

RCPortal Kóla-Csoki Derby 2014. RC Aréna RCPortal Kóla-Csoki Derby 2014. RC Aréna Szabályzat tervezete Indított kategóriák: Elektromos 1:10 túraautó ALAP kategória *** Elektromos 1:10 túraautó BRUSHED kategória Elektromos 1:10 túraautó STOCK

Részletesebben

ÖTTUSA VERSENYSZABÁLYOK

ÖTTUSA VERSENYSZABÁLYOK ÖTTUSA VERSENYSZABÁLYOK RÖVIDÍTÉSEK CISM Nemzetközi Katonai Sport Szövetség EB Végrehajtó Bizottság HQ Központi Sszékhely IJ Nemzetközi Bírók IOC Nemzetközi Olimpiai Bizottság LOC Helyi Szervezı Bizottság

Részletesebben

Maraton versenyszabályzat

Maraton versenyszabályzat Nevezési feltételek: Maraton versenyszabályzat Egy mőszakilag biztonságos, a verseny szabályainak megfelelı kerékpár,+ biztonsági felszerelés 14-18 éves kor között szülıi beleegyezı nyilatkozat szükséges.

Részletesebben

Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr vasárnap, 11:00

Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr vasárnap, 11:00 Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr 2016.12.04. vasárnap, 11:00 1. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétika szakosztályaiban és a iskolai Kölyök Atlétika

Részletesebben

Kezdő íjászok kézikönyve PIROS. Toll

Kezdő íjászok kézikönyve PIROS. Toll PIROS Toll 1 A FITA PIROS TOLL JELVÉNY MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETANYAG TALÁLATOK ÉRTÉKELÉSE Lőtávolság: 6m Lövésszám: 15 (5x3 vessző) Elérendő teljesítmény: 12 találat 80 cm-es lőlapra (találat =

Részletesebben

Mőszaki kiírás. A IV. Elektromobil verseny mőszaki kiírása. 2011. október

Mőszaki kiírás. A IV. Elektromobil verseny mőszaki kiírása. 2011. október A IV. Elektrmbil verseny mőszaki kiírása 2011. któber IV. Elektrmbil verseny 1. Általáns feltételek: a. Feladat egy lyan jármő ELEKTROMOBIL - tervezése és elkészítése, amelyet 8 db BOSCH PSR 18 LI-2 akkumulátrs

Részletesebben

A POOL SZABÁLYAI. World Pool Billiard Association (WPA) A Pool Biliárd Világszövetség által jóváhagyott hivatalos szabályok

A POOL SZABÁLYAI. World Pool Billiard Association (WPA) A Pool Biliárd Világszövetség által jóváhagyott hivatalos szabályok A POOL SZABÁLYAI World Pool Billiard Association (WPA) A Pool Biliárd Világszövetség által jóváhagyott hivatalos szabályok 1 1. Általános játékszabályok 1.1 A játékos felelıssége 1 1.2 Tempólökés, a kezdés

Részletesebben

3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet. a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl

3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet. a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl A közúti közlekedésrıl szóló 1988.

Részletesebben

XXXIII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny

XXXIII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny XXXIII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny SOPRON 2011. november 19-20. 33. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny Sopron Kupa 2011. november 19-20. A verseny célja Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére olyan úszóverseny

Részletesebben

Versenykiírás. Futónaptár.hu. Idıpontja: szeptember 17. szombat, 10 óra. A verseny rendezıje:

Versenykiírás. Futónaptár.hu. Idıpontja: szeptember 17. szombat, 10 óra. A verseny rendezıje: Versenykiírás Futónaptár.hu Idıpontja: 2016. szeptember 17. szombat, 10 óra A verseny rendezıje: Vergo Kft. 7100 Szekszárd, Napfény u. 20. Borvidék Futóegyesület 7100, Szekszárd, Mátyás király u. 66. Táv:

Részletesebben

Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály

Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály LB 16 Laser Barrel Kezelési útmutató 1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály - Az LB 16 lézer-konténer az I. lézerosztályba

Részletesebben

Iktató szám: 88 / 2013. Tárgy: KHESZ Versenykiírás 2013.

Iktató szám: 88 / 2013. Tárgy: KHESZ Versenykiírás 2013. Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége 5 6 0 0 B é k é s c s a b a, B a j z a u t c a 1 1. T e l. : 6 6 / 3 2 8-9 4 5 ; f a x : 6 6 / 3 2 3-5 1 2 M a i l : k h e s z @ m a i l. g l o b o n e t. h u

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 13. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag Budapest 2016. január A dokumentum a floorball sportág jegyzőkönyvvezetői tudnivalók leírását tartalmazza.

Részletesebben

Zöld zászló. Használata: l e n g e t v e

Zöld zászló. Használata: l e n g e t v e Zöld zászló Használata: l e n g e t v e Jelentése: a korábban sárga zászlóval jelzett veszély megszűnt, most szabad az út, verseny tempóban mehetsz tovább. A zászló hatálya alá tartozó pályaszakaszon veszély

Részletesebben

31/2006. (VI. 1.) GKM rendelet. A rendelet alkalmazási köre. Értelmezı rendelkezések

31/2006. (VI. 1.) GKM rendelet. A rendelet alkalmazási köre. Értelmezı rendelkezések 31/2006. (VI. 1.) GKM rendelet a fegyverek, lövıkészülékek, valamint ezek lıszereinek vizsgálatáról A fogyasztóvédelemrıl szóló 1997. évi CLV. törvény 56. -ának a) pontjában, továbbá a lıfegyverekrıl és

Részletesebben

GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2010. január 1-tıl A szabályzat hatálya az önállóan mőködı és gazdálkodó Társulási

Részletesebben

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében.

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében. 3. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 3.1 Alkalmazás területe 3.1.1 Az egyéni versenyben az úszás távja felnőtteknek, junioroknak, ifi A és B korosztályoknak 200 m. Ifi C korcsoportban 100 m, ifi D és E korcsoportokban

Részletesebben

Nyúlcipıbolt Börzsöny Trail

Nyúlcipıbolt Börzsöny Trail Nyúlcipıbolt Börzsöny Trail Futónaptár.hu A verseny idıpontja: 2016. június 12. vasárnap A verseny rajt és cél helyszíne: Diósjenı Általános Iskola RAJTIDİPONTOK: Nyúlcipıbolt Börzsöny Trail S: 11:00 Nyúlcipıbolt

Részletesebben

RCPortal Kóla-Csoki Derby 2013-2014 téli szınyeges sorozat

RCPortal Kóla-Csoki Derby 2013-2014 téli szınyeges sorozat RCPortal Kóla-Csoki Derby 2013-2014 téli szınyeges sorozat Szabályzata Indított kategóriák: Elektromos 1:10 túraautó KCSD kezdı kategória (Alap) Elektromos 1:10 túraautó KCSD haladó kategória (Alap) Elektromos

Részletesebben

Nimród Próbája. A nap végén egy kétkarú mérlegen mérjük le, hogy milyen rangot ért el az íjász. (nyom-e akkora sújt tallérjainak az összessége)

Nimród Próbája. A nap végén egy kétkarú mérlegen mérjük le, hogy milyen rangot ért el az íjász. (nyom-e akkora sújt tallérjainak az összessége) Nimród Próbája A próba célja, hogy egy olyan kihívást teremtsen íjászainknak, amely szolgálja azok testi és szellemi fejlıdését, valamint megpróbálja kitartását, erejét, ügyességét, gyorsaságát és í jásztudását.

Részletesebben

A Weöres Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE

A Weöres Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE Bevezetés: 1. oldal HÁZIREND Az iskola neve: Weöres Sándor Általános Iskola Címe: 8500 Pápa, Teleki u.2. Telefon: Igazgató: 89/510-560 Gondnoki+fax: 89/510-561 Gondnoki: 89/510-562 Felsıs tanári: 89/510-563

Részletesebben

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny fővédnöke:balczó ANDRÁSa Nemzet Sportolója A verseny célja: Versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve

Részletesebben

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu VERSENYFÜZET Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu A verseny célja: Lehetőséget biztosítani az intézmények alsó tagozatos tanulói számára, hogy az atlétika játékos formában történő gyakorlásával

Részletesebben

2 Általános elıírások. 3 A készenlétben tartó feladatai

2 Általános elıírások. 3 A készenlétben tartó feladatai 2 Általános elıírások a) tőzoltó készülék karbantartást kizárólag a hatóság által regisztrált karbantartó szervezet végezhet, b) A karbantartó szervezet irányítja és felel a karbantartó személy(ek) munkájáért,

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FİISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A NYÍREGYHÁZI FİISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA A NYÍREGYHÁZI FİISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 3 II. A mőködés rendje 8 III. A pedagógiai munka

Részletesebben

szombathelyrallye2008 június 6-8.

szombathelyrallye2008 június 6-8. szombathelyrallye2008 június 6-8. Versenykiírás R2 VERSENYKIÍRÁS A Szombathely Rallye 2008 Versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, valamennyi FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános

Részletesebben

IX. BALZER SHIRASU - MACONKA PERGETİ KUPA Maconkai kvalifikációs fordulók Versenykiírás

IX. BALZER SHIRASU - MACONKA PERGETİ KUPA Maconkai kvalifikációs fordulók Versenykiírás IX. BALZER SHIRASU - MACONKA PERGETİ KUPA Maconkai kvalifikációs fordulók Versenykiírás Verseny jellege: Nyílt, csónakos, kétfıs csapatverseny Verseny idıpontja: 2010-11-6. Szombat 2010-11-7. Vasárnap

Részletesebben

Használati útmutató. SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X

Használati útmutató. SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X Használati útmutató SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X 1 Biztonsági útmutató 1. Szerelje össze a terméket a kézikönyvben feltüntetett utasításoknak megfelelően. Használjon cnyeregkis eredeti

Részletesebben

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 9. kiadás Érvényes: 2015. január 1-től

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 9. kiadás Érvényes: 2015. január 1-től A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK 9. kiadás Érvényes: 2015. január 1-től A használható felszerelések körének meghatározása 1. A használható légfegyverek

Részletesebben

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 5. kiadás Érvényes: 2010.

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 5. kiadás Érvényes: 2010. A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK 5. kiadás Érvényes: 2010. január 15-től A használható felszerelések körének meghatározása 1. A használható

Részletesebben

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL:

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Használati utasítás A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Insportlike kft, Kossuth Lajos utca 65, Esztergom www.insportline.hu tel/fax: +36 3331 3242 1 A gép kizárólag otthoni használatra alkalmas. Abban

Részletesebben

VDP-616 VEZETÉK NÉLKÜLI VIDEÓS KAPUTELEFON SZETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

VDP-616 VEZETÉK NÉLKÜLI VIDEÓS KAPUTELEFON SZETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VDP-616 VEZETÉK NÉLKÜLI VIDEÓS KAPUTELEFON SZETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM A kültéri egység 3 A beltéri egység.. 3 A kijelzın megjelenített információk 4 Kezelıi útmutató. 5 Szerelıi útmutató 6 Technikai

Részletesebben

Programkiírás Gyır 2016. 05. 21.

Programkiírás Gyır 2016. 05. 21. Gyır/Aranypart Programkiírás Gyır 2016. 05. 21. Felelıs rendezı: Nagy Sportágválasztó Szervezı Iroda Alapító és jogtulajdonos: Magyar Olimpiai Bizottság Minısítés: Kiemelt sportrendezvény Idıpont: 2016.

Részletesebben

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu MULTI ECHO 230V-os ablaknyitó motor 1, Motor 7, Hatszögő anya alátéttel 2, Elsı csap a lánchoz 10, Motor

Részletesebben

HSA24520. Használati útmutató

HSA24520. Használati útmutató HSA24520 HU Használati útmutató FIGYELMEZTETÉS! Azl, R600a (csak bizonyos körülmények között gyúlékony) teljesen környezetberát gázzal mőködı hőtıberendzés normális mőködésének eléréséhez, kövesse a következı

Részletesebben

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása hu 1 SDL 43xx SDL 43xx vizsgasor rövid leírása SDL 43xx vizsgasor rövid leírása Kijelzı leírása Vizsgasor normál üzemmód A mérés befejezése után a vizsgasor átkapcsol a következı vizsgálati programra Az

Részletesebben

Terápiás kutyák verseny szabályzata

Terápiás kutyák verseny szabályzata Terápiás kutyák verseny szabályzata A terápiás kutyák igen sokrétű feladat megoldására kiképzett és folyamatosan tanuló, és emellett dolgozó ebek. A sokféle tevékenységük közül ezen versenyen két legfontosabb

Részletesebben

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok A pályán való tartózkodásra vonatkozó szabályok, valamint biztonsági követelmények megegyeznek az edzések és versenyek esetén. Pályára

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

179/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Értelmezı rendelkezések

179/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Értelmezı rendelkezések 179/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet a nemzetközi szerzıdés alapján átvett, vagy nemzetközi kötelezettségvállalás alapján készült minısített adat védelmének eljárási szabályairól Az államtitokról és a szolgálati

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére. Intézményi referens.

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére. Intézményi referens. 5. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Kormányzati funkciók átvezetése az érintett okiratokon Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

Csak tömegmérı mérleg

Csak tömegmérı mérleg PS-50/60 Csak tömegmérı mérleg FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1.

Részletesebben

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 29/2008. ( XI. 25.) KKÖT rendelete a települési szilárd hulladékkezeléssel kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról /Egységes szerkezet/ Kiszombor Község

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA 2011 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetı rendelkezések... 5 1. A munkavédelmi szabályzat célja, feladata... 5 2. A Kari Munkavédelmi

Részletesebben

BARANYA KUPA GREPTON RTE OB KOMLÓ, 2009. 06. 13-14.

BARANYA KUPA GREPTON RTE OB KOMLÓ, 2009. 06. 13-14. A bajnokság honlapja: www.rte.hu A verseny hivatalos honlapja: www.baranyakupa.hu Élı eredmények a versenyrıl: live.rally.hu ; wap.rally.hu és pda.rally.hu 1. A verseny szervezıje MARCO RACING TEAM KFT.

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S V E R S E N Y K I Í R Á S A MAPOSZ ( Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség) engedélyével az MTTSZ Városi Lövészklub kiírja a Magyar precíziós légfegyveres Országos Minősítő verseny-t

Részletesebben

A DDR 3D Bajnokság célja: Jellege: A DDR 3D Bajnokság rendezői: Helyszínek, időpontok: Korosztályok, javasolt nevezési díjak: Díjazás:

A DDR 3D Bajnokság célja: Jellege: A DDR 3D Bajnokság rendezői: Helyszínek, időpontok: Korosztályok, javasolt nevezési díjak: Díjazás: Dél-Dunántúli Régió 3D Bajnokság Versenyszabályzata 2016 1 A DDR 3D Bajnokság célja: - Magas színvonalú versenyzési lehetőség biztosítása az íjászok számára, - Felkészülési lehetőség a GP, OB és nemzetközi

Részletesebben

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ ELÕZETES MÛVELETEK Az automata berendezést úgy dolgozták ki, hogy maximum 5 méter magas kapuhoz alkalmazható 400 mm-es mûködtetõkkel, és maximum 4 m-hez 300 mm-es mûködtetõkkel. Használható könnyû, nehéz,

Részletesebben

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata (az Országos Érdekegyeztetı Tanács 2008. július 04. jóváhagyta) 1. / A szervezet megnevezése: Munkaügyi Közvetítıi

Részletesebben

JACIR HŐTİTORONY ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓJA

JACIR HŐTİTORONY ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓJA JACIR HŐTİTORONY ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓJA KS/ATM KOMPACT SOROZATOK, medencével 1. ÜZEMBE HELYEZÉS 1.1 Mőveleti sorrend Elıször is ellenırizze, hogy tele van a medence, és nem áll fenn

Részletesebben

MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG

MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG Változások az új IIHF szabálykönyvben A Nemzetközi Jégkorong Szövetség jelenlegi szabálykönyve 2014. június 30-án érvényét veszítette. A 2014. július 1-től érvényes új szabálykönyvet az IIHF májusi, Minszkben

Részletesebben

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 28., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió január 28., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió 201 január 2, Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A verseny célja Regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IL-REF20H mozgásérzékelős LED reflektorhoz www.inlightled.hu Bevezetés A passzív, infravörös érzékelővel ellátott LED reflektor érzékeli a mozgást, valamint a testhőmérsékletet.

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL MODEL VD-5541M2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzıkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzıkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. április 14.-én megtartott ülésérıl Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Elıterjesztés Besenyszög Községi Önkormányzat

Részletesebben

Amatőr lovas verseny

Amatőr lovas verseny Amatőr lovas verseny Ügyességi versenyek szabályzata Az ügyességi verseny három versenyszámból áll, nehézségi sorrendben: 1. Kezdő 2. Könnyű 3. Nehéz Minden versenyszám nyílt, korhatár nélküli. A versenyrendező

Részletesebben

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje H Á Z I R E N D T-98/2012 1. A házirendben foglalt szabályok betartása a Bordány Községi Önkormányzat tulajdonában álló Bordány belterület 522/1

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

Sport XXI. Atlétikai alapprogram

Sport XXI. Atlétikai alapprogram Sport XXI. Atlétikai alapprogram Alföldi Régió, Terem 2 gyerekversenye Kecskemét 2017. december 15. 14,00 óra Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Sportcsarnoka 1. A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása

Részletesebben

Versenykiírás 2019 JANUÁR 12. SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - repülőtér. Rendező: BG Autosport

Versenykiírás 2019 JANUÁR 12. SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - repülőtér. Rendező: BG Autosport Versenykiírás SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - repülőtér Rendező: BG Autosport SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - REPÜLŐTÉR Az amatőr autóverseny a vezetési tudás javulása érdekében és a nyilvános közönség számára van rendezve,

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

A jármővek méreteire vonatkozó üzemeltetési mőszaki feltételek

A jármővek méreteire vonatkozó üzemeltetési mőszaki feltételek A jármővek méreteire vonatkozó üzemeltetési mőszaki feltételek A mezıgazdasági vontatóból vagy lassú jármőbıl és egy pótkocsiból álló jármőszerelvény hosszúsága a 18,00, a mezıgazdasági vontatóból és két

Részletesebben

MVM 2012. évi Európa Kupa és Magyar Bajnokság Asso 99 osztályban Balatonfüred 2012 augusztus 21.-26. VERSENYKIÍRÁS. Hegedős Tibor.

MVM 2012. évi Európa Kupa és Magyar Bajnokság Asso 99 osztályban Balatonfüred 2012 augusztus 21.-26. VERSENYKIÍRÁS. Hegedős Tibor. MVM 2012. évi Európa Kupa és Magyar Bajnokság Asso 99 osztályban Balatonfüred 2012 augusztus 21.-26. VERSENYKIÍRÁS 1. RENDEZİ SZERVEZET Magyar Villamos Mővek Sportegyesület Versenyvezetı: A versenybíróság

Részletesebben

Történelmi Íjász országos versenyrendszer céllistája, segédlete

Történelmi Íjász országos versenyrendszer céllistája, segédlete - 1 - MÍSZ- Történelmi szakmai bizottsága kötelező céllistája Történelmi Íjász országos versenyrendszer céllistája, segédlete Általános szabályok a célokra: Célkategóriák: CÉL- lövészet :(klasszikus lőlapok)

Részletesebben

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ Strandröplabda bizottság INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ 1. Játékterület: A játékpálya 16 X 8 méteres négyszög alakú terület, melyet legalább 3 méteres kifutó vesz körül és légtere legalább

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A Béres Egészségtár Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság 2000 Szentendre, Dózsa György út 26. szám alatti társaság KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉGE SORÁN

Részletesebben

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól 16/2007. Elnöki Szabályzat A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól Készítette: Közúti Jármő Fıosztály Mőszaki Osztály 1. változat elkészítés idıpontja: 2007. június 2. változat - 2008 - 16/2007. Elnöki

Részletesebben

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Országos Métabajnokságának szabályzata 1. A játék menetéről általában A játék során két csapat: az ütő ( A csapat) és a fogó ( B csapat) küzd egymással a pontokért.

Részletesebben

19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció

19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció 19.Coca-Cola Testébresztő Női Futógála időpont, helyszín Időpont: 2014. május 18. Helyszín: Városliget, Napozórét Rajt/Cél: Zichy Mihály út (Napozóréttel

Részletesebben

CORONA MWI Rádiózható nedvesenfutó házi vízmérı

CORONA MWI Rádiózható nedvesenfutó házi vízmérı Alkalmazási terület: Családi házak, kisebb közösségek vízfogyasztásának mérésére. MID engedéllyel rendelkezı mérı: hidegvíz mérésére 50 C ig, 16 bar üzemi nyomásig. Jellemzık Az alkalmazott és a feldolgozott

Részletesebben

Kezelési utasítás. Easytronic Version 2.2. Solitair 8. LEMKEN GmbH & Co. KG

Kezelési utasítás. Easytronic Version 2.2. Solitair 8. LEMKEN GmbH & Co. KG Kezelési utasítás Elektronikus vetıgép-vezérlés Easytronic Version 2.2 Solitair 8 - HU - Biztosítjuk biztonságát! LEMKEN GmbH & Co. KG Weseler Straße 5, D-46519 Alpen / Postfach 11 60, D-46515 Alpen Telefon

Részletesebben

HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ www.pentashot.eu HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Complete solution. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK ÉS EGYÉB FONTOS TUDNIVALÓK Használat előtt alaposan olvassa át a használati útmutatót! A használati útmutatónak

Részletesebben

14. SZABÁLY A BÜNTETİRÚGÁS. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial ::

14. SZABÁLY A BÜNTETİRÚGÁS. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: 14. SZABÁLY PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Büntetırúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét

Részletesebben

1. Engedélyezett eszközök: 1.1 STEEL szakág:

1. Engedélyezett eszközök: 1.1 STEEL szakág: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2008-2009. évi, Budapest

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IX. Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnıtt Súlycsoportos Egyéni WKF Karate Magyar Bajnokság

VERSENYKIÍRÁS. IX. Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnıtt Súlycsoportos Egyéni WKF Karate Magyar Bajnokság VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: Idıpont: IX. Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnıtt Súlycsoportos Egyéni WKF Karate Magyar Bajnokság A 2009. évi WKF egyéni Kata és

Részletesebben

20/1984. (XII. 21.) KM rendelet. az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről

20/1984. (XII. 21.) KM rendelet. az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről A belügyminiszterrel, valamint a Minisztertanács Tanácsi Hivatalának elnökével egyetértésben a következıket

Részletesebben

MAGYAR SPORTLÖVŐK SZÖVETSÉGE

MAGYAR SPORTLÖVŐK SZÖVETSÉGE MAGYAR SPORTLÖVŐK SZÖVETSÉGE VEGYES KORONG VERSENYSZÁM SZABÁLY TERVEZETE PÁLYA Vegyes korong versenyszám megrendezésére csak az ISSF nemzetközi szabályainak megfelelő kombinált olimpiai trap-skeet pálya

Részletesebben

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK 2016. Április 1. Péntek - Érkezés 14:00 Regisztráció kezdete Helyszín: Danubius Nemzeti Hajós

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Szövetség. Versenyszabályzata

Magyar Sárkányhajó Szövetség. Versenyszabályzata A Magyar Sárkányhajó Szövetség Versenyszabályzata Készült az IDBF 2012. január 01-i nemzetközi versenyszabályzata alapján. Összeállította: A Magyar Sárkányhajó Szövetség Szakmai Bizottsága e-mail: info@sarkanyhajozas.hu

Részletesebben