A piaci ár bizonyítása a Kedvezményezett feladata és felelőssége.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A piaci ár bizonyítása a Kedvezményezett feladata és felelőssége."

Átírás

1 Gyakran ismételt kérdések az Államreform operatív program Polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése elnevezésű pályázati kiíráshoz (ÁROP-1.A.2, és ÁROP-3.A.1 pályázati konstrukciók) Elszámolható költségekkel kapcsolatos kérdések Szükséges e a pályázathoz csatolni előzetes árajánlatot? Illetve, hogy ha nem kötelező, előnyben részesül-e aki ilyet benyújt? Nem szükséges a pályázathoz csatolni a bekért árajánlatokat és ezáltal nem részesül előnyben az, aki ilyet benyújt. Azonban a költséghatékonyság bemutatásánál (2. számú melléklet) érdemes rá hivatkozni, amennyiben ilyen bekérésre került, mivel a tartalmi értékelésnél az értékelő így láthatja a költségvetés megalapozottságát. Költségek igazolásához be kell-e nyújtani a pályázathoz 3 árajánlatot? A pályázathoz nem szükséges három árajánlat benyújtása, csupán a költségek reális tervezését kell igazolni, alátámasztó számítással, vagy előzetes ajánlatok birtokában az ajánlatok tartalmára való hivatkozással. A nyertes pályázati projekt megvalósítása során az elszámolásokhoz szükséges a piaci ár valós igazolása. Mivel az egységárak nem haladhatják meg a szokásos piaci árat, a piaci ár igazolására közbeszerzési eljárásban beszerzett javak esetén maga az eljárás dokumentációja szolgál. Egyéb esetekben, amikor nem kerül sor közbeszerzési eljárás lefolytatására, az ezen tevékenységek költségeinek elszámolhatóságához szükséges az elszámolások olyan alátámasztása, amely bizonyítja, hogy a beszerzett javak ellenértéke nem haladta meg a piaci árat. Az alátámasztáshoz elfogadható 3 különböző szállítótól származó 3 írásos árajánlat benyújtása a beszerzés tárgyáról ill. a szolgáltatásról, független statisztika, kimutatás csatolása (különös tekintettel hivatalos központi pl. KSH adatokra). Az alátámasztó dokumentumok (árajánlatok, kimutatások) nem lehetnek a megrendelés időpontjához képest 6 hónapnál régebbiek. A piaci ár bizonyítása a Kedvezményezett feladata és felelőssége. Az útmutató C3.elszámolható költségek köre fejezetben a költségszint megalapozottságának bizonyítására az útmutató a következő meghatározást mondja: A költségszámítás alapjául szolgáló egységárak nem haladhatják meg a szokásos piaci árat. A piaci ár igazolására közbeszerzési eljárásban, vagy más jogszabályban meghatározott eljárástípus (különös tekintettel a 143/2004 Korm. rendelet) szabályozása mentén beszerzett javak esetén maga az eljárás dokumentációja szolgál. Kérdésem az lenne, hogy a szokásos piaci ár-on mit értsünk? Van esetleg erre egy statisztika vagy egy adatbázis ami tartalmazza a különböző tevékenységek piaci árát (költségét)?

2 Az útmutatóban hivatkozott pont teljes mértékben definiálja a piaci ár fogalmát és annak igazolásának módját. Erre az útmutató több javaslatot is tesz, egyrészt, ha közbeszerzés vagy más jogszabályban meghatározott eljárástípus szerint kerül sor beszerzése (1. eset), másrészt, ha nem az 1. esethez tartozó beszerzésre kerül sor (2. eset). 1.eset: A költségszámítás alapjául szolgáló egységárak nem haladhatják meg a szokásos piaci árat. A piaci ár igazolására közbeszerzési eljárásban, vagy más jogszabályban meghatározott eljárástípus (különös tekintettel a 143/2004 Korm. rendelet) szabályozása mentén beszerzett javak esetén maga az eljárás dokumentációja szolgál. 2. eset: Egyéb esetekben, amikor nem kerül sor közbeszerzési, vagy más jogszabályban meghatározott eljárás lefolytatására, az ezen tevékenységek költségeinek elszámolhatóságához szükséges az elszámolások olyan alátámasztása, amely bizonyítja, hogy a beszerzett javak ellenértéke nem haladta meg a piaci árat. Az alátámasztáshoz elfogadható 3 különböző szállítótól származó 3 írásos árajánlat benyújtása a beszerzés tárgyáról ill. a szolgáltatásról, független statisztika, kimutatás csatolása (különös tekintettel hivatalos központi pl. KSH adatokra). Az alátámasztó dokumentumok (árajánlatok, kimutatások) nem lehetnek a megrendelés időpontjához képest 6 hónapnál régebbiek. A piaci ár bizonyítása a Kedvezményezett feladata és felelőssége. Pályázatírói munkára is kell három árajánlat? Igen. Amennyiben a Pályázó a pályázatírói munkát el kívánja elszámolni, gondoskodnia kell a költségszint megalapozottságának bizonyításáról. A tájékoztatási kötelezettségnél, a V. számúnak kell eleget tennünk? Ez elszámolható költség? Ha igen, hány árajánlatot kell csatolnunk? A Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei" című dokumentumban szereplő V. számú kommunikációs csomag szerinti intézkedéseket köteles megvalósítani a pályázó. A nyilvánosság biztosításának költségei a teljes projekt elszámolható költségének legfeljebb 1 százalékáig elszámolhatók. Kizárólag a kötelezően előírt alapvető tájékoztatási kötelezettségekkel kapcsolatosan felmerült költségek számolhatóak el. A nyilvánosság biztosításának költségei is ugyanazt a költségigazolási rendet igénylik a piaci ár megalapozásánál, mint bármelyik más költségtípus. A projekt-menedzsment költségek közt elszámolható a köztisztviselők bére, amennyiben a projekt végrehajtásához kapcsolódik. Önkormányzatunk azt tervezi, hogy bizonyos fejlesztéseket az önkormányzat köztisztviselői végeznének el, nem venne igénybe külső szereplőket. Elszámolható-e a köztisztviselő által elvégzett munkának a megfelelő piaci ára, ha ez az ár megfelelő árajánlatokkal, vagy más, hitelt érdemlő adatokkal (pl. hasonló tevékenységre hirdetésben megadott ár) alá van támasztva?

3 A projektmenedzsment tevékenységhez kapcsolódóan lehetséges bérköltség elszámolása, azonban a szakmai tevékenységek megvalósításához saját teljesítés igénybevételét/elszámolását a pályázati útmutató nem teszi lehetővé. Önkormányzati köztisztviselő bére tehát kizárólag akkor számolható el, ha projektmenedzsment tevékenységet lát el, egyéb esetekben nem. Milyen referenciára gondoltak, ha árajánlatot kérünk? A szervezetfejlesztési célú tanácsadásról és szolgáltatásról kiállított számla kizárólag akkor számolható el, ha a számla kiállítója az írásbeli árajánlata megtételekor rendelkezett legalább 3 szervezetfejlesztési referenciával, illetve legalább 1 felsőfokú képzettséggel rendelkező munkatársa van. Referenciák kizárólag közigazgatási területről fogadhatók el, vagy mások is? Nem, szervezetfejlesztési tanácsadásra és szolgáltatásra vonatkozó referencia bármilyen területről elfogadható. Az útmutató 9. oldalán a szervezetfejlesztésben közreműködő tanácsadó cégre két feltétel is szerepel. Mit értenek azon, hogy minimum egy, az adott szakterületen felsőfokú végzettségű szakemberrel rendelkezik? Milyen végzettségre gondolnak? Mit jelent a rendelkezik (munkaviszonyban vagy más jogviszonyban áll a szervezettel)? A szervezetfejlesztési célú tanácsadásra, illetve egyéb szervezetfejlesztési szolgáltatás nyújtójára (szállítójára) előírt 2. számú követelmény oly módon értelmezhető, hogy a pályázó által a pályázatban vállalt fejlesztési területeknek illetve fejlesztési céloknak megfelelő felsőfokú képzettséggel rendelkező szállító teljesítése fogadható el elszámolható költségnek. Annak eldöntése, hogy az alkalmazni kívánt szakember megfelelő végzettségű-e, a pályázó hatáskörébe tartozik és nem a Közreműködő Szervezet feladata. Konkrét végzettségi előírás nincs. A pályázat megvalósítása során nem szükséges, hogy a felsőfokú végzettségű szakember foglalkoztatott munkaviszonyban álljon, elegendő a megbízási szerződés megléte is. A költségvetés összeállításánál milyen belső arányra vonatkozó korlátokkal kell számolnunk az alábbi költségtípusoknál: nyilvánosság biztosítása projekt előkészítés aránya projektmenedzsment költségek aránya általános költségek aránya? Projekt előkészítés nem számolható el. A költségvetés összeállításánál a belső arányokra vonatkozó korlátokat a Pályázati Útmutató C3. pontja tartalmazza. Ennek megfelelően a nyilvánosság biztosítására a projekt összes elszámolható költségének 1 százaléka, projektmenedzsmentre 5 százaléka, általános költségekre A komponens esetén 1, B komponens esetén 0,5 százaléka fordítható.

4 A projekt megvalósításával kapcsolatban felmerülő közbeszerzési eljárások lebonyolításával összefüggő költségek (pl. közbeszerzési szakértő díja, hirdetési költségek, ajánlati felhívás elkészítésének költségei)" tételnél milyen belső százalékos költségvetési korláttal kell számolnunk? A pályázatban az ezzel kapcsolatosan felmerült összes költség elszámolható. A szoftver oktatásának költsége is beleértendő a 30, illetve 20%-os határba, vagy ez a tevékenység külön elszámolható? Ha az adott szoftver beszerzése nem foglalja magába annak betanítási képzését, és ezt külön szolgáltatásként kell megrendelni, akkor az külön elszámolható. A pályázat költségvetésének támogatási részét meg kell-e osztani EKOP és ÁROP százalékos aránya szerint? Nem, a pályázat teljes elszámolható költségét a Pályázónak nem kell megosztania, azt teljes egészében az ÁROP finanszírozza. Pályázatírás költségei elszámolhatók-e, szerepelnie kell-e a költségvetésben, mint a pályázó önerejéből finanszírozott munka? Amennyiben a Pályázó a pályázat elkészítéséhez Pályázatírói szolgáltatást kíván igénybe venni, annak költségét a Projektmenedzsment költségek között elszámolhatja. Pályázatírási költségként csak harmadik féltől megrendelt szolgáltatás kerülhet elszámolásra. Az elszámolás természetesen lehetőség, nem kötelező. A képzéseknek akkreditált képzéseknek kell lennie? Nem, nincs ilyen kötelezettség. Amennyiben körjegyzőségünk elemzési illetve tanácsadási szolgáltatást is igénybe kíván venni, akkor azt melyik költségvetési kategóriában tudjuk feltüntetni? A tanácsadási szolgáltatást a Mérnöki, szakértői díjak költségvetési soron kell feltüntetni, míg az elemzéseket az Adatbázisok, tanulmányok készítése soron kell megjeleníteni. Az elszámolható költségeknél a Projektmenedzsment költségek alatt szerepel, hogy: "a menedzsment tevékenységhez kapcsolódó anyag és - a mindenkor hatályos számviteli törvény értelmében - kis értékű eszközök költsége;" Ezzel ellentétben a "Szoftverek beszerzése, fejlesztése" és a "Nem elszámolható költségek" körénél az szerepel, hogy az Eszközbeszerzés nem támogatott. Jelen pályázati kiírás keretében a Projektmenedzsment költségeken belül csak és kizárólag olyan a menedzsment tevékenységekhez kapcsolódó anyag és a mindenkori hatályos számviteli törvény értelmében kis értékű eszközök költsége számolható el, amelyek a projektmenedzsment tevékenységhez/támogatott

5 tevékenységekhez/választott részterületekhez közvetlenül kapcsolódnak és annak célját közvetlenül szolgálják. Minőségbiztosítási felmérés és felkészítés végezhető-e a pályázat keretében? A pályázati kiírás keretében a Pályázati Útmutató C3. pontjában felsorolt elszámolható költségeken belül kizárólag azon költségek számolhatóak el, amelyek a választott részterületekhez közvetlenül kapcsolódnak, és annak célját közvetlenül szolgálják. Ha annak része minőségbiztosítási rendszer bevezetése, akkor az elszámolható. A projekt minőségbiztosítása nem számolható el. A pályázati projekt egy hivatalban kiépítendő-kibővítendő integrált informatikai hálózat kiépítése lenne. - Nem elszámolható költségek között szerepel-e a beruházással kapcsolatban felmerült ÁFA fizetési kötelezettség (C4 pont)? C3 pont szerint az áfás bruttó beruházási költséget kell tervezni, tehát a pályázati támogatás az ÁFÁra is vonatkozik? - Központi szerver beszerzésére támogatás kérhető-e? - Hálózati kábelek (eszköz?) beszerzése pályázható-e? - Hálózat kiépítése (szerelési költségek) pályázható költség-e? 1. Amennyiben a kedvezményezett a fejlesztés hasznosítása során általános forgalmi adó levonására nem jogosult, akkor a támogatás számításának alapja a projekt ÁFÁ-val növelt, bruttó összköltsége, azaz a projekt költségvetését bruttó módon kell megterveznie. Ellenben a pályázati konstrukcióban beruházás, mint tevékenység nem tartozik a támogatható tevékenység közé, így sem ÁFA nélküli, sem ÁFA-val növelt ellenértékének elszámolására nincs lehetőség. 2. A megjelölt eszközök jelen pályázat keretében történő elszámolására nincs lehetőség. Az ügyfélbarát környezet kialakításához beszerezhető-e e pályázat keretében: 1.) ügyfél-használati célra informatikai eszköz (számítógép+nyomtató+asztal), 2.) gyermek játszósarok kialakításához szükséges bútorzat, játék A hivatali működéshez szoftvert szeretnénk vásárolni (gazdálkodási téren végrehajtandó fejlesztés az eredményesség növelése érdekében) és ennek használatához számítógép, nyomtató vásárolható? A pályázat esetében a Pályázónak nincs lehetősége arra, hogy a pályázat megvalósítása során eszközöket szerezzen be. A szoftver beszerzésnél már meglévő rendszer tovább fejlesztési lehetséges-e? Ehhez kapcsolódhat-e a hivatal internetes felületének fejlesztése - az e- ügyintézés bővítése? Internetes felület fejlesztése szoftverfejlesztésnek minősül-e? E pályázati kiírás keretében a Pályázónak lehetősége van szoftverek beszerzésére, illetve fejlesztésére is, de csak olyan szoftverek esetében, amelyek kizárólag a szervezet fejlesztését és a pályázat általános célját közvetlenül szolgálják.

6 A képzésekhez kapcsolódó szállás és ellátás díja támogatható, elszámolható költség-e? Ha igen, akkor arra milyen korlátok vonatkoznak? Jelen pályázati kiírás keretében Képzések szervezésénél, lebonyolításánál kizárólag azon költségek számolhatóak el, amelyek a támogatott tevékenységekhez/választott részterületekhez közvetlenül kapcsolódnak, és annak célját közvetlenül szolgálják. Az adatlap (Xdat) kitöltéssel, illetve a mellékletekkel kapcsolatos kérdések A támogatási szerződéssel mi a teendő? Csak tájékoztató jelleggel van közölve? A támogatási szerződés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjára csak tájékoztató jelleggel került fel, a pályázat benyújtásakor nincs vele teendő. Alá kell írni az adatlap mindegyik oldalát? Vagy csak egy-egy dokumentum végét? A Pályázati Útmutató F3. pontjának megfelelően: A pályázati dokumentáció hitelesítéséül az eredeti projekt adatlap utolsó oldalát, a mellékleteket, valamint a nyilatkozatokat cégszerűen alá kell írni (a cégkivonatban lévő szabályozással megegyező módon). Tehát nem szükséges minden oldalt szignálni. Az EMIR adatlapot és a pályázati adatlapot kinyomtatva is be kell nyújtani? A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról ( letölthető kitöltő program adatlapját kell kitölteni, kinyomtatni majd a megadott címre beküldeni. Felhívom figyelmét, hogy A pályázatot 2 példányban (1 eredeti és 1 másolat), valamint további 1 elektronikus példányban (XDat-fájl formátumban, kizárólag CD lemezen), zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy személyesen kell beküldeni. A nyomtatott eredeti példánynak tartalmaznia kell a kitöltő program által generált vonalkódokat és azonosító számokat. A CD-n az XDat fájlnak, mely alapján az adatlap kinyomtatásra került, illetőleg nyomtatási vonalkódjai/azonosító számai minden oldalon megegyeznek a nyomtatott adatlapon található vonalkódokkal/sorszámokkal, illetve a Projekt Adatlap 1. (Elszámolható költségek részletező táblája) és 2. számú (A projekt részletező adatai költségvetés alátámasztás, technikai specifikáció) mellékletének kell szerepelni! Esélyegyenlőségi terv kötelezően csatolandó, vagy elég nyilatkozni a meglétéről? Több esélyegyenlőségi elem feltételezi az esélyegyenlőségi terv meglétét. Korábbi eredmények hogy számíthatók be? A pályázat benyújtásakor az esélyegyenlőségi tervet nem kell csatolni a pályázathoz. Elegendő, ha a Pályázó a Pályázati adatlap 8.2. pontjában Igen válasz megadásával nyilatkozik annak meglétéről. A Pályázati adatlap 8.2. pontjában vállalt területeknél, ahol releváns, fel kell tüntetni a pályázat benyújtásakor érvényes értéket, valamint a projekt fenntartás végéig várható átlagos értéket. Korábbi, nem

7 a pályázat megvalósítása során létrejött eredmények nem számíthatóak be a pályázatba. Van-e bármiféle korlátozás a mellékeltekre vonatkozóan? Összes részterület leírása hosszú. A pályázati útmutatóban felsorolásra került csatolandó mellékleteken túl nincs korlátozva a benyújtható mellékletek száma, illetve a kötelező mellékletek terjedelme, azonban felhívom figyelmét arra, hogy a pályázatok formai és tartalmi értékelése a Pályázati adatlap és az ahhoz kötelezően csatolandó mellékletek alapján kerül elbírálásra. Az adatlap megfelelő kérdésénél javasolt a tömör, 3-4 bekezdésnyi leírás, illetve a 2. számú mellékletben a részletesebb, de nem túl hosszú kifejtés. Meglévő stratégiát csatolni kell-e, vagy elég meglétéről nyilatkozni Amennyiben a Pályázó rendelkezik szervezeti és/vagy települési stratégiával, amely szoros kapcsolatban áll a pályázattal, abban az esetben kötelező csatolni a Pályázati dokumentációhoz. Kell-e kommunikációs tervet csatolni a pályázathoz? Nem, kommunikációs tervet nem kell csatolni a pályázathoz. A kötelezően csatolandó mellékletként megjelölt 217/1998 (XII. 30.) kormányrendelet 8/b. számú "Adatlap a támogatási döntésről" kitöltött melléklet - ennek a mellékletnek a tartalma jelenleg a pályázati adatlapba be lett építve. Ebben az esetben is kötelező a kormányrendelet mellékletét csatolni a pályázathoz? Amennyiben a pályázati adatlapba be lett építve, akkor nem szükséges külön is becsatolni. A kitöltő program 5.3-as pontjában mit jelent az, hogy a 2. számú mellékletben technikai szintig lebontva kell megadni a fejlesztés részletes szakmai tartalmát? A projekt által előállítandó termékek, illetve szolgáltatások kellően részletes leírását terjedelmi okokból nem teszi lehetővé az adatlap érintett pontja. Ezért a Pályázókat arra kérjük, hogy a 2. számú mellékletben ismertessék a projekt során beszerezni kívánt szolgáltatások mennyiségét és rövid műszaki leírását az 1. számú melléklet szerinti költségvetési soronként. A 2. számú melléklet fő célja a projektjavaslati dokumentációban megjelenő szakmai tartalom, és az 1. sz. melléklet (költségvetés) összerendelése. Ennek megfelelően csak olyan részletezettség fogadható el, amelyben a szakmai tartalom egyes elemei az 1. sz. melléklet szerinti költségvetés soraihoz vannak rendelve! Jelen mellékletnek kell a költséghatékonysági vizsgálat megalapozásául is szolgálnia, így kérjük az adatok ennek megfelelő részletezettségű megadását!

8 A kitöltő program "Pályázatban résztvevő személyek" és "Szakképzettség" füleihez mit és kiket kell írni? A Pályázatban résztvevő személyek és a Szakképzettség funkciógombok a kitöltő program pontjához tartozik. A szakképzettség gomb alatt kell felsorolni azon résztvevőket, akik a projekt végrehajtásához szükséges szakképzettséggel rendelkeznek a meglévő munkajogi létszámban. A Pályázatban résztvevő személyek gomb alatt kell felsorolni mindazon személyeket, akik a pályázó szervezetben dolgoznak és a pályázat megvalósításában részt vesznek. "Az eljárások átalakításánál biztosítani kell azok későbbi informatizálásának előkészítését is. Milyen tevékenységként kell ennek megjelennie a pályázatban? Amennyiben a Pályázó a pályázat keretében szoftvert is kíván beszerezni az átalakított eljárások informatizálása érdekében, abban az esetben a Pályázó teljesítette az e téren előírt kötelezettségét. Azonban, ha a Pályázó a szervezetfejlesztést egyéb úton, szoftver beszerzés nélkül kívánja megvalósítani, abban az esetben javasoljuk, hogy a szervezetfejlesztési szolgáltatás igénybevétele során keletkezett dokumentumban, felmérésben stb. térjenek ki az átalakított eljárások informatizálásának jövőbeni bevezetésének lehetőségére is. "A pályázó nyilatkozata arról, hogy a D4. pontban nevesített önrész rendelkezésre áll." ez esetben milyen dokumentumot vár el a kiíró? (Képviselő-testületi jóváhagyó határozat másolata vagy banki igazolás, vagy egy, a polgármester és a körjegyző aláírásával ellátott nyilatkozat is elegendő?) Elegendő a Pályázó szervezet vezetőjének cégszerű aláírásával hitelesített nyilatkozata arról, hogy a D4. pontban nevesített önrész rendelkezésre áll. Az ÁROP 1.A.2 pályázati útmutatójának E. pontja szerint 10 pont szerezhető szervezeti és/vagy települési stratégia megléte és a pályázattal való szoros kapcsolata esetén, azaz ha a pályázó rendelkezik a képviselő-testület által elfogadott stratégiával és pályázata annak a megvalósítását szolgálja. Elfogadott stratégia alatt mit kell érteni? Ennek városfejlesztési vagy szervezetfejlesztési stratégiának kell lenni? Az Integrált Városfejlesztési Stratégia is beletartozik? Ha igen; mit fogadnak el szervezetfejlesztési stratégia alatt? Elfogadott az a stratégia, amiről a helyi önkormányzat döntést hozott. A stratégia tartalmát tekintve lehet szervezeti stratégia, de lehet városfejlesztési és egyéb, az adott település működésére, fejlesztésére kiható stratégia is. Az utóbbi esetben a stratégia megléte kizárólag abban az esetben jelent többletpontot, ha a stratégia rendelkezik egy olyan fejezettel, ami leírja az adott stratégia végrehajtásában a polgármesteri hivatal szerepét és feladatait.

9 Jogosultsággal kapcsolatos kérdések Az 5000 fő alatti települések esetében pontosan milyen kistérségi székhelyek pályázhatnak (statisztikai, többcélú)? Jelen pályázati kiírás keretében azon kistérségi székhelyek pályázhatnak, amelyek a évi CVII. törvény (a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló törvény) jelenleg hatályos mellékletében felsorolásra kerültek. Felhívom figyelmét, hogy június 2-val a pályázati útmutató kiegészítésre került ezen a ponton. Amennyiben egy kistérségi vagy körjegyzőségi székhely település pályázik, úgy a pályázat benyújtásához szükséges-e a kistérségben levő összes település egyetértése? Nem, a kistérségi vagy körjegyzőségi székhely település önálló jogon mint település pályázhat. Amennyiben egy ilyen kistérségi központ pályázik, a támogatásból megvalósuló fejlesztésbe bevonhatja-e a kistérsége más, 5000 főnél kisebb településeit is (pl. képzések esetében)? Igen, ha a pályázat által lefedett tevékenységekből ez következik. Tehát, ha a megfogalmazott szervezetfejlesztési célok eléréséhez szükségesnek ítélik meg a képzések kiterjesztését a kistérség más, 5000 főnél kisebb településeire is, úgy abban az esetben elfogadható a fejlesztésbe való bevonásuk partnerként (konzorcium jelen pályázatban nem pályázhat). Ennél a pályázatnál ki a pályázó? Az Önkormányzat vagy az önkormányzat polgármesteri hivatala? Ki írja alá a pályázatot, azaz kinek az aláírási címpéldánya kell, a polgármesteré vagy a jegyzőé? A pályázó az önkormányzat. A pályázatot az önkormányzat nevében aláírásra jogosult személy (személyek) írhatják alá, aláírási címpéldánnyal igazolva. Kiválasztási kritériumokkal (tartalmi értékelés) kapcsolatos kérdések "A projekt reálisan megvalósítható a javaslatban jelzett ütemterv és az egyes tevékenységek egymásra épülése alapján" - értékelési szempontra vonatkozóan tud-e további kapcsolódó objektív részszempontról tájékoztatni, annak érdekében, hogy ez a 7 pont megszerezhető legyen szervezetünk számára? Az adott értékelési szemponthoz nincsen kapcsolódó részszempont. Az egyik alapvető cél az, hogy a projekt tervezett időtartama és a szakmai feladatok megvalósíthatóságának reális ideje összhangban legyen, a másik, hogy a tervezett tevékenységek ennek megfelelően időben és szakmailag egymásra épüljenek.

10 Egy fejlesztési ötletünknél felmerült, hogy az több részterület feltételrendszeréhez is illeszkedik. Lehet ezt úgy tekintenünk, hogy ebben az esetben több részterület-vállalás történik, vagy egy fejlesztést egy részterületként vesznek majd figyelembe a pályázat értékelésekor? Egy tevékenység/fejlesztési ötlet több részterületet is lefedhet. Milyen objektív értékelési szempont vonatkozik a következő, útmutatóban rögzített kitételre? "12 pont jár azért, ha a projektmenedzsmentre tervezett kapacitás mennyiségileg és minőségileg is biztosítja a projekt eredményes lezárását". - Milyen projektmenedzsment létszámnál és szakképzettségnél minősül a projektmenedzsment megfelelőnek? Pl.: 1 projektmenedzser és 1 pénzügyi vezető (akik nagy és releváns tapasztalattal rendelkeznek) kijelölése megfelelőnek minősül? A feltett kérdés pályázat-specifikus. Minden Pályázó részére javasoljuk, annak felmérését, hogy a benyújtani kívánt pályázat mennyire összetett szakmai, tartalmi, pénzügyi szempontból. A felmérést követően a Pályázó hatáskörébe tartozik annak megítélése, hogy a rendelkezésére álló projektmenedzsment kapacitást megfelelőnek találja-e a sikeres megvalósításhoz. Az értékelés során az értékelő a pályázat szakmai tartalmának az összetettségét vizsgálja, s ahhoz képest fogja megítélni a rendelkezésre bocsátott projektmenedzsment kapacitás elégségét. Felhívom figyelmét, hogy az Európai Uniós forrásokból (társ)finanszírozott pályázatokban való korábbi részvétel/tapasztalat előnyt jelent a 9. kiválasztási kritérium elbírálásakor. Az útmutató 18. oldalán az E. KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUMOK, A kiválasztás során használt kritériumok fejezeten belül a projekt környezeti és társadalmi fenntarthatósága, esélyegyenlőség című kritérium 13.sorában A projekt társadalmilag fenntartható szemponthoz a környezeti fenntarthatósági útmutató van megjelölve, pedig van társadalmi fenntarthatóság érvényesítéséhez is útmutató! Igaz, sajnos a kiíró hibájából rossz hivatkozás jelent meg először, mely június elején helyesbítésre került. Ennek megfelelően a társadalmi fenntarthatósági szempont teljesítéséhez és értékeléséhez a társadalmi fenntarthatósági útmutatót kell figyelembe venni. Elnézést kérünk a korábbi hibáért! Egyéb kérdések július 15. -e az első beadási határidő, tehát az lehet még a postai feladás dátuma vagy addigra már be kell érkezni a pályázatnak? A pályázat benyújtás 1 szakaszának vége július 15., mely a postára adás dátumát jelenti. A pályázat első beadását követő értékelésre, ill. döntésre mikor lehet számítani, ill. a támogatási szerződések megkötésére?

11 A pályázat benyújtásának határideje július 15. Az eddig az időpontig beérkező pályázatok benyújtási és formai ellenőrzésére folyamatosan kerül sor. A befogadott pályázatok tartalmi ellenőrzése ezt követően, várhatóan augusztusban kezdődik el. A pályázat beérkezéstől az Irányító Hatóság vezetője által meghozott támogatási/elutasítási döntés meghozataláig 75 nap (+ a hiánypótlás ideje, amennyiben szükséges) áll rendelkezésére. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Irányító Hatósága által meghozott támogatási döntést követően 60 nap áll rendelkezésre a Közreműködő Szervezetnek arra, hogy a támogatási szerződést megkösse a Kedvezményezettel. Számításaink szerint az első támogatási szerződéseket várhatóan októbertől kezdjük megkötni. Felhívom figyelmét, hogy a időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának általános eljárási szabályairól a 16/2006. (XII. 28.) MeHVM-PM együttes rendelet rendelkezik. Amennyiben közbeszerzési eljárás lefolytatása szükséges, akkor az elegendő a pályázati nyertességet követően? Amennyiben a projekt ütemezése lehetővé teszi, lefolytatható a közbeszerzési eljárás a támogatási döntés után. Erre vonatkozóan megkötést az eljárásrend nem tartalmaz. A16/2006. (XII. 28.) MeHVM-PM együttes rendelet 20./A. (1) bekezdése alapján a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény rendelkezéseinek betartásáért a Kedvezményezett - mint ajánlatkérő - felelős. A Közreműködő Szervezet a Projekt Előrehaladási Jelentéshez és a Kifizetési Kérelemhez benyújtott dokumentumok alapján egyedileg (szerződésenként) köteles vizsgálni a vonatkozó beszerzési szabályok érvényesülését. Mindezek alapján előzetes, általános érvényű állásfoglalást nem áll módunkban kiadni. A képzések esetén a Monitoring-mutatóknál nem jelöl minimáis célértéket az útmutató. - Van-e erre vonatkozó útmutatás, azaz, hogy a munkavállalók hány százalékát kell bevonni? A Képzettek száma és A bevont partnerek száma monitoring mutatók esetében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatósága nem írt elő a Pályázók részére 2010-ig kötelezően teljesítendő minimálisan elvárt célértéket. Ennek megfelelően a Pályázó hatáskörébe tartozik annak megítélése, hogy legkésőbb 2010-ig e két monitoring mutató esetében milyen célértéket kívánnak elérni.

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Projekt adatlap 1. számú melléklete I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Kérjük, hogy ebben a mellékletben ismertessék a projekt során beszerezni kívánt eszközök és szolgáltatások, valamint

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása című program tervezéséhez

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző 8649-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április 28-i ülésére Tárgy: Készségfejlesztés az önkormányzatoknál (ÁROP-2.2.11/2010) c. normatív pályázat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére Tárgy: A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című (ÁROP-1.A.2.) pályázat benyújtása Az

Részletesebben

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása ÁROP-1.A.5, 3.A.2 Pályázói információs nap Előadó: Kocsis Beáta, Pénzügyi menedzser MAG Zrt. 2014. március 25. Budapest Szabályozási háttér 4/2011

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával c. pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében A Víz Keretirányelv végrehajtásához kapcsolódó monitoring rendszerek fejlesztése konstrukció egyfordulós meghívásos pályázat keretében

Részletesebben

13. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. április 28-i ülésére

13. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. április 28-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. április 28-i ülésére 13. Tárgy: Pályázat benyújtása az ÁROP-2211/2010 Készségfejlesztés az önkormányzatoknál c. kiírásra Az előterjesztést

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós pályázatok és projektek felépítése A pályázati dokumentáció tartalma Pályázati felhívás Pályázati útmutató Pályázati adatlap Egyéb útmutatók Útmutató

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.3/08/2

Részletesebben

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció 6. sz. melléklet a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz Költségvetési specifikáció A specifikáció az ESZA elszámolható költségek általános útmutatóban foglaltakat a TÁMOP 2.2.4 pályázati kiírás esetében az

Részletesebben

MINTA A KEOP Monitoring Bizottság előzetes tájékoztatását szolgáló nem végleges dokumentum

MINTA A KEOP Monitoring Bizottság előzetes tájékoztatását szolgáló nem végleges dokumentum MINTA A KEOP Monitoring Bizottság előzetes tájékoztatását szolgáló nem végleges dokumentum PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében Ivóvízbázis-védelem konstrukció Távlati vízbázisok

Részletesebben

TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése. 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5.

TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése. 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5. TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5. GYAKORLATI TANÁCSOK A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program V. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások

Részletesebben

FELHÍVÁS. az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE

FELHÍVÁS. az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE FELHÍVÁS az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU-02-2013 jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA EGT Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program A felsıoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra és IKT fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: KMOP-2007-4.2.1/B

Részletesebben

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások:

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások: Módosult Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás című (VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú) felhívás és annak dokumentációja Módosult a Széchenyi

Részletesebben

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA PÁLYÁZAT CÉLJA: A hazai, állami fenntartású tudásbázisok K+F kapacitásának erősítése, annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (székhelye: 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7., képviseli Izsó Gábor elnök) a továbbiakban:

Részletesebben

Pályázati dokumentáció. Antoni Györgyi antoni.gyorgyi@rekthiv.elte.hu

Pályázati dokumentáció. Antoni Györgyi antoni.gyorgyi@rekthiv.elte.hu Pályázati dokumentáció Antoni Györgyi antoni.gyorgyi@rekthiv.elte.hu Pályázati dokumentáció legfontosabb elemei: 1. Pályázati felhívás 2. Pályázati útmutató 3. Adatlap 4. Mellékletek A pályázati felhívás

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Atipikus foglalkoztatási formák támogatása Konvergencia régiók Kódszám: TAMOP 2.4.3. A-09/1 A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén Pályázati lehetőségek az IT területén Előadó: Nagy Tamás tanácsadó 2012. október 2. 1 AGENDA 00 Az Equinox Consulting bemutatása 01 Az Európai Unió által támogatott pályázati lehetőségek 02 Pályázatírással

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program

Társadalmi Megújulás Operatív Program Kiemelt projekt tervezési felhívás a Társadalmi Megújulás Operatív Program A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának szakmai és módszertani megalapozása című tervezési felhíváshoz

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához Kiemelt projektekre vonatkozó költségvetési specifikáció A specifikáció

Részletesebben

Regionális Operatív Program (ROP)

Regionális Operatív Program (ROP) PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány Tanácsadó és Információs Hálózat Regionális Operatív Program (ROP) keretében megvalósuló Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatási

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Anti-diszkriminációs programok támogatása a médiában c. pályázati felhívásához B komponenséhez A diszkrimináció csökkentésének

Részletesebben

Pályázati felhívás sportegyesületek részére

Pályázati felhívás sportegyesületek részére Pályázati felhívás sportegyesületek részére Kiírás Leadási határidő Elbírálás 2014. február 5. 2014. február 21. 2014. március 7. iktatószám: 7738/2014/MAV. Pályázati Kiírás A MÁV Zrt. Támogatói Bizottsága

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés) c. pályázati

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon PÁLYÁZAT Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja Megvalósítandó cél: Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja

Részletesebben

FELHÍVÁS MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA

FELHÍVÁS MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA FELHÍVÁS a Megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos képzésen való részvétel biztosítása című, HU-03-C1-2014 jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP-3.2.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP-3.2. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-3.2.0/C-08-11 1 Tartalom A. A támogatás célja, rendelkezésre álló forrás... 3

Részletesebben

Az ÉAOP-1.1.3-12-es pályázati kiírással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteménye

Az ÉAOP-1.1.3-12-es pályázati kiírással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteménye Az ÉAOP-1.1.3-12-es pályázati kiírással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteménye 1, Innovációs pályázati felhívás C.1.2. pontja a jogi szolgáltatások felsorolásakor az írja, hogy jogi szolgáltatásnak

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-2008-3.2. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési

Részletesebben

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA 2010.02.26. POLGÁR ÉVA TÉMAKÖRÖK elszámolható költségek útmutató (ESZA/ERFA) könyvvizsgálat a projekt végén előlegből származó kamatbevétel bevételek kezelése milyen

Részletesebben

KIEMELT PROJEKT TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett

KIEMELT PROJEKT TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett KIEMELT PROJEKT TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett A Közép-Magyarországi régió egészségügyi informatikájának fejlesztése című konstrukció B komponenséhez Kódszám:

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében A sürgősségi ellátás SO1 és SO2 (és ezeken belül gyermek sürgősségi ellátás) fejlesztésének támogatására Kódszám: TIOP-2.2.2/08/2F

Részletesebben

TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Regionális felsőoktatási együttműködés támogatása c. kiemelt projekt támogatására

TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Regionális felsőoktatási együttműködés támogatása c. kiemelt projekt támogatására TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program Regionális felsőoktatási együttműködés támogatása c. kiemelt projekt támogatására Kódszám: TÁMOP-4.1.1.C-10/1 A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ SIMONTORNYA VÁROS, PÁLFA KÖZSÉG ÉS TOLNANÉMEDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATAI BIZTONSÁGOS IVÓVÍZELLÁTÁSI TÁRSULÁSA 7081 Simontornya, Szt. István k. u. 1. Tel., Fax: 74/585-929, 74/586-922 simontornya@t-online.hu

Részletesebben

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (TERVEZET) KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK, 2010 Készítette: Hajdu Imre tanácsnok, a Kulturális Bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

KEOP-2014-4.10.0/N- napelem pályázat 2014

KEOP-2014-4.10.0/N- napelem pályázat 2014 KEOP-2014-4.10.0/N- napelem pályázat 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című konstrukcióhoz. Alapvető cél Az Európai

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében Ivóvízminőség-javítás kétfordulós pályázati konstrukcióban megvalósítandó projektek támogatására Kódszám: KEOP-1.3.0. A projektek az

Részletesebben

TÁMOP-3.1.5-09/A/1 (KMR)

TÁMOP-3.1.5-09/A/1 (KMR) Közlemény a TÁMOP 3.1.5-09/A/1 és TÁMOP 3.1.5-09/A/2 kódszámú pályázati konstrukciókkal kapcsolatban A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a TÁMOP 3.1.5-09/A/1 és

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a pályázatot hirdet Jegyzetelő szolgáltatás támogatása felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók érdekében (kód: 21221) címmel 1. A PÁLYÁZAT

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Vízgazdálkodási tevékenységek. Belterületi csapadékvíz-elvezetés és győjtés

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Vízgazdálkodási tevékenységek. Belterületi csapadékvíz-elvezetés és győjtés PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében Vízgazdálkodási tevékenységek Belterületi csapadékvíz-elvezetés és győjtés Kódszám: KMOP-2007-3.3.1 B komponens A projektek az Európai

Részletesebben

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására F E L H Í V Á S Gencsapáti székhelyű civil szervezetek 2015. évi támogatására Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT 1. kiadás 1. módosítás 1. oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a 30-2010/2011. (2011.06.07.) sz. határozatával 2011.06.07-én jóváhagyta, hatályos 2011.06.08-tól. módosítások: - A

Részletesebben

Az Innoven Kft. 2012.november 15-én érkezett kérelmében tulajdonosi hozzájárulást kér a KEOP- 2012.5.5.0 számú pályázati kiíráson való részvételhez:

Az Innoven Kft. 2012.november 15-én érkezett kérelmében tulajdonosi hozzájárulást kér a KEOP- 2012.5.5.0 számú pályázati kiíráson való részvételhez: Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Az előterjesztést véleményezi: Valamennyi

Részletesebben

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása című (MAHOP-5.3.1-2016 kódszámú) felhívás, valamint az ahhoz kapcsolódó 4., 5. és 7. számú

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

Első pályázati felhívás HURO/0801

Első pályázati felhívás HURO/0801 Projektek pénzügyi tervezése Első pályázati felhívás HURO/0801 A támogatás formája és aránya 1. Közösségi forrásból (ERFA) 2. Állami társfinanszírozásból Vissza nem térítendő támogatás max. a jogosult

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét

Részletesebben

1. SZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

1. SZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS 1. SZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2009.07.28 Záró dátum: 2010.01.28 A projekt megvalósításának tényleges kezdete és várható befejezése:

Részletesebben

BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására

BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására A beszerzési felhívást Zsámbék Város Önkormányzata közzétevő intézmény Címe: 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. Email: hivatal@zsambek.hu

Részletesebben

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a Stratégiai K+F műhelyek kiválósága GINOP-2.3.2-15 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének i rendkívüli ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. 26-i rendkívüli ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása a DAOP-5.2.1/E Települési hulladéklerakók rekultivációja c. kiírásra Az előterjesztést

Részletesebben

VELEM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA

VELEM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA VELEM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA /2011.(VI.28.) számú határozattal elfogadásra került A beszerzések rendjéről szóló szabályzat A gazdaság

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.5-17 TERVEZETT KERETÖSSZEG Tervezett keretösszeg: 18 520 000 000 Forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 185-1852

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A.

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi Régióban c. pályázatról 2010. április 30. 1 Előzmények:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY Közösségeket Támogató Alap támogatásának igénybevételére

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY Közösségeket Támogató Alap támogatásának igénybevételére 1. függelék a 4/2014. (IV. 15.) önkormányzati rendelethez PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY Közösségeket Támogató Alap támogatásának igénybevételére 1. A Pályázó adatai: 1.1 A pályázó neve: 1.2 Címe: 1.3 Alapítás

Részletesebben

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás Projekt elszámolható elszámolható költség: megítélt támogatás: 79 969 997 71 972 997 Megvalósíthat Projekt ósági előkészítés Közbeszerzés tanulmány (kivéve költsége készítése Projekt közbeszerzés és (projekt

Részletesebben

TIOP és KMOP-4.2.1/A

TIOP és KMOP-4.2.1/A TIOP- 3.2.1 és KMOP-4.2.1/A Az integrált munkaügyi és szociális szolgáltató rendszer kereteinek megteremetése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével c. tervezési felhívásához Kiemelt

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Száma: 10-5708/2005 Tárgy: Ajánlattételi felhívás Ügyintéző: dr. Ratkay Attila, Paksi Pauletta Melléklet: Felolvasólap minták AJÁNLATTÉTELI PÁLYÁZATI FELHIVÁS (HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FKF Nonprofit Zrt. 1081 Budapest, Alföldi u. 7. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tervezési szerződés keretében a Logisztikai

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ Elszámolási Kézikönyv a nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott működési költségvetési támogatás szakmai tájékoztatójának és pénzügyi kimutatásának elkészítéséhez 1.

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. június 23-i ülésére 8. Tárgy: A TIOP-1.1.1-07/1-2008-0923 Professzionális oktatás elérése az IKT eszközökkel a Fekete István Általános

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

A nyomonkövetési rendszer alapelvei

A nyomonkövetési rendszer alapelvei A NYOMONKÖVETÉSI RENDSZER ALAPELVEI Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében 1 KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK. a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvételhez. A) rész

MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK. a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvételhez. A) rész MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvételhez A) rész A kérelmező gazdasági-, pénzügyi alkalmasságát igazoló adatok 1. Mérleg A kérelmező saját vagy jogelődje

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi

Részletesebben

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Módosul a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című felhívás

Módosul a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című felhívás Módosul a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című felhívás Ezúton értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosul a Szé chenyi 2020 keretében megjelent Gyerekesély programok infrastrukturális

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 13 040 millió Ft 260-4346 db Támogatás összege minimum

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dorog Város Önkormányzata Bérlakás Felújítási Alapból történő támogatásról

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dorog Város Önkormányzata Bérlakás Felújítási Alapból történő támogatásról Előterjesztés 1. számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dorog Város Önkormányzata Bérlakás Felújítási Alapból történő támogatásról 1. PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS HÁTTERE 1.1 Pályázat célja A pályázat alapvető célja

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 29-i ülésére Tárgy: Együttműködési megállapodás megkötése a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulással Sorszám: IV/8 Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző dr. Juhász Csilla jogász Véleményező bizottság:

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó tanári, oktatói és tanulói mobilitás elnevezésű programokhoz a támogatás felhasználásáról szóló

Részletesebben

Pályázati útmutató. Pályázati útmutató. A.2. részcélok. A.2. részcélok

Pályázati útmutató. Pályázati útmutató. A.2. részcélok. A.2. részcélok TIOP-2.2.8.A-15/1 Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása c. pályázati felhívás Változáskövető Hivatkozás Eredeti szöveg Módosított szöveg A1. Alapvető cél és háttér információ A1. Alapvető cél és

Részletesebben

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE. A projekt azonosító száma: ÁROP 1.A.2/A-2008-0090 Újfehértó, 2009. január 05. TARTALOM 1. A szervezet feladat- és hatásköre 3. 2. Szervezet

Részletesebben

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft. Kiíró: Felsőcsatár Község Önkormányzata PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pályázat címe: Helyi civil szervezetek támogatása Pályázhatnak: Helyi tevékenységet folytató egyesületek A fenti körbe nem tartozó szervezetek

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A pályázat kiírója és elbírálója: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A pályázat kiírója és elbírálója: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat PÁLYÁZATI KIÍRÁS 1. Általános információk: A pályázat kiírója és elbírálója: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat A pályázat célja: A csepeli sportegyesületek, sportcélú alapítványok működésének támogatása,

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. V-284/13 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2014. március Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi adatok rögzítése

Részletesebben

Társadalmi befogadás elősegítése a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozásával

Társadalmi befogadás elősegítése a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozásával Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és EQUAL Közösségi Kezdeményezés Irányító Hatóság Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és

Részletesebben

Közbeszerzési Hatóság közleménye

Közbeszerzési Hatóság közleménye Közbeszerzési Hatóság közleménye A Közbeszerzési Hatóság - a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 187. (2) bekezdésének ab) alpontjával, valamint az r) ponttal összhangban

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Települési hulladék lerakók rekultivációja. Kódszám: KMOP-2007-3.3.2.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Települési hulladék lerakók rekultivációja. Kódszám: KMOP-2007-3.3.2. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében Települési hulladék lerakók rekultivációja Kódszám: KMOP-2007-3.3.2. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

Együtt a sikeres projektzárásért!

Együtt a sikeres projektzárásért! Együtt a sikeres projektzárásért! OTP Hungaro-Projekt Kft. bemutatása, feladatai Az OTP Hungaro-Projekt Kft. az OTP Bankcsoport tagja. Tanácsadói tevékenységével és szolgáltatásaival elsősorban az európai

Részletesebben

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19.

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Kifizetések felgyorsítása - Gyakorlati tapasztalatok a Közép-Dunántúli

Részletesebben

I. Ajánlattételi felhívás

I. Ajánlattételi felhívás I. Ajánlattételi felhívás 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), Beszerzési, Üzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főosztály, 1139

Részletesebben

23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez

23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez 23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751 E-mail: ertesitoaxelero.hu On-line

Részletesebben