Eljárásrend. Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszűntetése formanyomtatvány kitöltése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Eljárásrend. Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszűntetése formanyomtatvány kitöltése"

Átírás

1 Eljárásrend Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszűntetése formanyomtatvány kitöltése Szám:* B-I *** Első kiadás dátuma*: Szabályozási szint: Vállalatszintű Érvényes (-ig)**: Felelős oszt.: Partnerelszámolás Utoljára módosítva: Szerző: Tóth Ágnes Módosítás kiadva**: Pozíció: Partnerelszámolás vezető Utoljára felülvizsgálva: Hozzáférhetőség: Publikus Verzió: 3.0 * Új irányelv esetében a Risk Management tölti ki! ** Minden esetben a Risk Management tölti ki! *** A szabályzat korábban a K-II os számmal került kiadásra. Az eljárásrend célja: Személyi hatálya: Az eljárásrend tartalma: Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszűntetése formanyomtatvány megismertetése A Biztosító minden munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglalkoztatott alkalmazottjára, vezető tisztségviselőire, illetve kiszervezés alapján szolgáltatást nyújtó megbízottakra vagy vállalkozókra Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszűntetése formanyomtatvány kitöltési útmutatója Elolvasta és jóváhagyta: Kurtisz Krisztián Vezérigazgató Nem-életbiztosítási Igazgató Wolf Christoph Gerlach Operációs Igazgató Juhos András Életbiztosítási Igazgató Thomas Dockal Pénzügyi Igazgató Polányi Zoltán Értékesítési Igazgató Brindza Zoltán Ügyfélszolgáltatások vezető Tóth Ágnes Partnerelszámolás vezető

2 Szám: B-I Oldalak: 14 / 2 Tartalom 1. Általános rész Új fogalomrendszer bevezetése Formanyomtatvány Nyomtatvány kitöltése... 4 I. Felhatalmazás kezdeményezése... 5 II. Meglévő felhatalmazás módosítása... 8 III. Meglévő felhatalmazás megszüntetése... 9

3 Szám: B-I Oldalak: 14 / 3 1. Általános rész Csoportos beszedés: Csoportos beszedés (díjlehívás) megadásával a szerződő fél hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott fizetési számlát (bankszámlát) a kedvezményezett (biztosító) megterhelje a szerződés biztosítási díjával. Csoportos beszedésre a szerződő fél megbízást adhat a biztosítón keresztül Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszüntetése formanyomtatványon -, vagy a fizető fél fizetési számláját vezető pénzforgalmi szolgáltatónál (számlavezető bankjában) - illetve interneten - elektronikus úton. A terhelés csak abban az esetben sikeres, amennyiben mind a biztosító, mind a díjbeszedés teljesítésére megadott pénzforgalmi szolgáltatónál azonos adatokkal került rögzítésre a szerződés azonosítója = fogyasztó azonosító érvényesség kezdete dátum jogosult azonosítója (Társaságunk azonosítója) = kedvezményezett azonosítója A csoportos beszedésre alkalmazott formanyomtatvány a 18/2009.(VIII.6.) MNB rendelet - a pénzforgalom lebonyolításáról - értelmében több megnevezésben megváltozott, illetve a 6. pont kibővült a limit hozzájárulási résszel. 2. Új fogalomrendszer bevezetése Az új pénzforgalmi törvény (Pft évi LXXXV.tv.) szabályozása szerint új, vagy tartalmában megváltozott fogalmak kerültek bevezetésre. A nyomtatványon történt fogalmi változások konkrét megnevezései az 1. számú mellékletben találhatók. A felsorolás tartalmazza az új és régi kifejezéseket. A változásról 2010.évben formájában tájékoztatást adtunk. 3. Formanyomtatvány Önindigós négy példányos. Első példány: Számlavezető pénzforgalmi szolgáltató példánya (számlavezető fiók) Második példány: Partnerelszámolási osztály példánya Harmadik példány: Állománykezelői példány Negyedik példány: Ügyfél példánya Az új nyomtatványt a 2.sz. melléklet tartalmazza.

4 Szám: B-I Oldalak: 14 / 4 4. Nyomtatvány kitöltése A nyomtatvány kitöltésével a szerződő / fizető fél (bankszámla-tulajdonos) felhatalmazza számlavezető pénzforgalmi szolgáltatóját (számlavezető bankját), hogy az általa megadott adatok alapján, a megjelölt fizetési számláról (bankszámláról) fizetéseket teljesítsen. A nyomtatvány kitöltésével felhatalmazás: kezdeményezhető, létező felhatalmazás módosítható (érvényesség vége és/vagy teljesítés felső értékhatára) megszüntethető. A megbízást adó szerződő / fizető félnek az 1-től 6-ig terjedő számozással jelölt adatcsoportokat kötelező kitöltenie. Felhívjuk a figyelmet az adatok pontos és olvasható kitöltésére. Az adatokat minden esetben a nyomtatványon megjelölt helyre, mezőbe kell írni, egyéb helyekre adatok beírása TILOS. A kitöltési útmutató a nyomtatvány hátoldalán is megtalálható. Minden szerződésre külön nyomtatványt kell kitölteni. Biztosítási fajták bejelölése: A választott biztosítási szerződés előtt levő kockába X jelet kell tenni. A felsorolásban nem szereplő módozatokat az egyéb mezőbe kell beírni és a kockába X jelet kell tenni. Gépjármű biztosítások esetén kötelező a forgalmi rendszám kitöltése. A Partner Elszámolási Osztályra minden esetben az első 2 példányt kell eljuttatni, eredeti aláírással úgy, hogy a kötvényszám mindkét példányon szerepel.

5 Szám: B-I Oldalak: 14 / 5 I. Felhatalmazás kezdeményezése A felhatalmazást adó fizető félnek az 1-től 5-ig terjedő számozással jelölt adatcsoportokat kell kitöltenie írógéppel, vagy nyomtatott betűkkel. Az adatokat az előre megrajzolt négyzetekbe, kijelölt helyekre kell beírni, figyelembe véve a négyzetek számát. 1. Fizető fél (folyószámla tulajdonos) adatai Fizető fél neve : Maximum 32 jel hosszúságban lehet kitölteni. Amennyiben a teljes név meghaladná a 32 jelet, akkor rövidíteni kell a fizetési számlaszerződéssel (bankszámla) összhangban. Amennyiben a számla felett több személy rendelkezik (pl. családtagok esetén), akkor a számlaszerződés szerinti fizetési számlatulajdonosok nevét kell megadni, valamint a felhatalmazás aláírásakor minden számlatulajdonosnak alá kell írnia. Fizetési számla pénzforgalmi jelzőszáma (bankszámlaszáma): 2-szer 8, vagy 3-szor 8 számjegy hosszan kell kitölteni. Amennyiben 2-szer nyolc a fizetési számla pénzforgalmi jelzőszáma (bankszámlaszám) TILOS a harmadik nyolcas kockákat nullával feltölteni. A fizető fél pénzforgalmi szolgáltatójának nevét és címét (bankjának) is ki kell tölteni. 2. Kedvezményezett adatai A kedvezményezett adatai mezőrész előre kitöltött, az adatokban javítani, áthúzni TILOS. Társaságunkra vonatkozó adatokat tartalmazza. A kedvezményezett azonosítója mező a biztosító banki GIRO rendszeren belül megadott azonosítója. A kitöltési útmutató szerint kitöltött nyomtatvánnyal, felhatalmazással jogot szerzünk a nyomtatványon megjelölt szerződésre vonatkozó szolgáltatásból eredő követelésünk érvényesítésére. 3. Szerződő fél adatai (kedvezményezettel/ társaságunkkal/ szerződéses viszonyban lévő személy) Szerződő fél neve : Ezen rovatot minden esetben ki kell tölteni, akkor is, ha a fizető fél és a szerződő ugyanaz a személy. Ebben az esetben maximum 32 jel hosszan kell megadni annak a személynek a nevét, akinek a tartozását (szerződő) a fizető fél kívánja kiegyenlíteni. Szerződő fél címe : A mező megadása a szerződő fél egyértelmű azonosítása érdekében szükséges. Amennyiben a teljes cím megadásához nem áll rendelkezésre elegendő hely, úgy ésszerű rövidítéseket kell alkalmazni.

6 Szám: B-I Oldalak: 14 / 6 Szerződés azonosítója a kedvezményezettnél (társaságunknál) : Minden esetben a kötvényszám. Új szerződés esetén üresen kell hagyni (kötvényszám még nem ismert). Ajánlatszám, forgalmi rendszám, partnerkód, stb. beírása TILOS. Fontos, hogy egy megbízáson csak egy szerződésre (kötvényre) lehet megbízást adni. 4. Teljesítés adatai Érvényesség kezdete : Az érvényesség kezdete szöveget követő négyzetekbe számmal (év, hó, nap) kell jelezni, hogy mikortól érvényes a felhatalmazás. Ez a mező csak azt jelenti, hogy a fizető fél ettől a dátumtól biztosítja a kedvezményezett (társaságunk) számára azt a lehetőséget, hogy számláját beszedéssel megterhelje. Itt felhívjuk a figyelmet társaságunk és a fizető fél pénzforgalmi szolgáltatója (bank) közötti átfutási időre, ami átlagosan két hónap. Amennyiben a felhatalmazás visszavonásig érvényes, akkor az érvényesség vége mezőt követő négyzetek áthúzásával kell ezt jelezni. Érvényesség vége : Az érvényesség vége szöveget követő négyzetekbe számmal (év, hó, nap) kell jelezni, hogy meddig érvényes a felhatalmazás. Ennek megadása társaságunk által nem javasolt. Az érvényességi dátum megadásával ugyanis, ha dátum lejárata után továbbra is él az ügyfél szerződése, akkor minden lejáratkor módosítania kell a meglévő felhatalmazást, vagy új felhatalmazást kell benyújtania. Javasolt a visszavonásig X bejelölése, amennyiben az ügyfél ezt elfogadja. Ezen adat bejelölésével a felhatalmazás a biztosítás teljes élettartama alatt érvényben lesz. Teljesítés felső értékhatára : Szöveget követő négyzetek kitöltésével adható meg forintban az a maximális összeghatár, amelyet a pénzforgalmi szolgáltató (bank) a fizető fél számlájáról átutalhat a kedvezményezettnek (társaságunknak). Ez az értékhatár a banki rendszerben kerül rögzítésre. Ezt az értéket szövegesen is ki kell írni. Nagyon fontos a 6. pontban a hozzájárulok szó előtti négyzetbe az X jel beírása. A fizető fél arról rendelkezik, hogy a számlavezetője a teljesítés felső értékhatáráról értesítheti-e a kedvezményezettet (társaságunkat), vagy sem. Amennyiben a beszedni kívánt összeg ezt a limitet meghaladja, úgy a számlavezető pénzforgalmi szolgáltatónak (bank) kötelessége a teljesítést megtagadni. A négyzetek áthúzásával kell jelölni, ha nem kívánnak felső értékhatárt megadni. Javasolt a mindenkor esedékes biztosítási díjat, mint felső értékhatárt megjelölni. A felső értékhatár megadása a következő problémákat veti fel: éves indexálás esetén a szerződő fél által korábban megadott összeg már nem fedezi a biztosítási díjat.

7 Szám: B-I Oldalak: 14 / 7 Fizetési gyakoriság megváltoztatása esetén a havi díjként megadott összeg nem fedezi a negyedéves, féléves, vagy éves díjakat. Díjleemelés gyakorisága : Célja ezen adat kitöltésének, hogy a pénzforgalmi szolgáltató (bank) tudomására hozzuk, hogy a fizető fél fizetési számláját (bankszámla) milyen gyakorisággal fogjuk terhelni. (díjfizetési gyakoriság) A pénzforgalmi szolgáltatók (bank) sajnos a számítógépes rendszerükben ezen adatot még nem rögzítik. 5. A felhatalmazás jellege Új felhatalmazás megadásakor az eredeti felhatalmazás szöveg előtti négyzetbe X jelet kell írni. Az egyéb adatok kitöltése a felhatalmazás jellegétől függ, vagyis attól, hogy a fizető fél milyen változtatást kíván az eredeti felhatalmazásához képest (megszüntetés, tejesítés felső határa, stb). 6. Nyilatkozat A felhatalmazás csak akkor érvényes, ha a fizető fél a nyilatkozatot kitölti, aláírásával hitelesíti és a kitöltött felhatalmazáson szerepel az átvétel dátuma, valamint az átvevő aláírása. A megbízás alján három aláírásra szolgáló hely található, amelyeket kötelező aláírással ellátni, mind a: a szerződőnek, a számlatulajdonosnak (akkor is, ha ugyanaz a személy), az átvevőnek (üzletkötő, biztosítás közvetítő stb.) Bármely aláírás hiánya esetén a megbízás nem fogadható be. Amennyiben a számla felett több személy rendelkezik (pl. családtagok esetén), akkor a felhatalmazás aláírásakor minden fizetési számlatulajdonosnak alá kell írnia. Fel kell hívni ügyfeleink figyelmét, hogy nagyon fontos a pénzforgalmi szolgáltatónál (bank) bejelentett módon történő aláírás, csak azzal egyező aláírást fogadnak el. Elég gyakori az eltérő aláírás miatti felhatalmazások visszaküldése. A pénzforgalmi szolgáltatók (bank) által el nem fogadott felhatalmazások esetén ügyfeleinknek új felhatalmazást kell kitölteniük és ismételten el kell juttatni a számlavezető pénzforgalmi szolgáltatóhoz. Ez hosszadalmas, akár több hónap átfutási idővel is kell számolni. Nagy a veszélye a kockázatviselési időből való kicsúszásnak. A Hozzájárulok, vagy a nem járulok hozzá szöveg előtti négyzetbe tett X jellel is rendelkeznie kell a fizető félnek arról, hogy a számlavezetője a teljesítés felső értékhatáráról értesítheti-e a kedvezményezettet (társaságunkat), vagy sem.

8 Szám: B-I Oldalak: 14 / 8 II. Meglévő felhatalmazás módosítása A felhatalmazás módosítása csak érvényes felhatalmazás birtokában adható be. A módosítás a kedvezményezettnél (társaságunk), vagy a számlavezető pénzforgalmi szolgáltatónál is benyújtható. Módosítás esetén az első három adatcsoportot a módosítani kívánt felhatalmazásban foglaltak szerint, azzal megegyező módon kell kitölteni. A kötvényszám kitöltése is kötelező, mert ez azonosítja be az ügyfelet társaságunknál és a számlavezető pénzforgalmi szolgáltatónál. Ezt követően a 4. és 5. adatcsoport mezőit az alábbiak szerint kell kitölteni. 4. Teljesítés adatai Érvényesség kezdete : A felhatalmazás érvényességének változtatása esetén az érvényesség kezdete után található négyzetekbe a módosítás érvénybelépésének dátumát, a vége után található négyzetekbe pedig vagy egy konkrét (az érvénybelépésnél nagyobb) dátumot kell beírni, ha azt akarja a fizető fél, hogy a felhatalmazás egy megadott dátumig maradjon érvényben, vagy át kell húzni, ha azt szeretné, hogy visszavonásig érvényes legyen. A módosítás az érvényesség kezdete után megadott dátumtól lép életbe és a vége mezőben szereplő dátumot követően a felhatalmazás megszűnik, ha újabb módosítás nem érkezik. Javasolt: visszavonásig négyzet bejelölése. Az ügyfél felhatalmazása a biztosítás teljes élettartama alatt érvényes lesz. A módosítás érvénybelépésének dátuma nem lehet korábbi az eredeti felhatalmazás érvényességi dátumánál. Teljesítés felső értékhatára : A mező módosítása esetén az értéket számmal is és betűvel is meg kell adni. A négyzetek áthúzásával kell jelölni azt, ha nem kívánnak felső értékhatárt megadni. Amennyiben az érvényesség vége utáni négyzetekben nem egy konkrét dátumot adnak meg, hanem áthúzzák a mezőt, akkor ez azt jelenti, hogy a limit a felhatalmazás visszavonásáig, illetve egy újabb módosításig érvényes. Amennyiben a fizető fél, úgy dönt, hogy a mindenkor esedékes biztosítási díjat, mint felső értékhatárt elfogadja, ezt kell bejelölni. A teljesítés felső értékhatárát ki kell húzni. 5. Felhatalmazás jellege A meglévő felhatalmazás módosítását a számlavezető pénzforgalmi szolgáltató (bank) csak akkor fogadja el, ha a fizető fél a Módosítás előtt található négyzetbe X jelet ír és a módosítás után található pontok valamelyikét bejelőli. Fontos: ha az ügyfél bankot vált, az nem minősül számlaszám-változásnak. Ebben az esetben két megbízást kell kitölteni, egyet a régire megszüntetésére, egy pedig az új számlaszámra. Sok bank bankon belüli számlaszám változás esetén sem fogadja el, ha módosítás számlaszám-változást kerül megjelölésre. 6. Nyilatkozat Kitöltése megegyezik az I. fejezet 6. pontjában leírtakkal.

9 Szám: B-I Oldalak: 14 / 9 III. Meglévő felhatalmazás megszüntetése Felhatalmazás megszüntetése a kitöltött bizonylat számlavezető pénzforgalmi szolgáltatóhoz történő eljuttatásával kezdeményezhető. Megszüntetés esetén is az egész formanyomtatványt ki kell tölteni, az első három adatcsoportot a megszüntetni (eredeti) kívánt felhatalmazásban foglaltak szerint, azzal megegyező módon. Ezt követően a 4. és 5. adatcsoport mezői az alábbiak szerint kell kitölteni. 4. Teljesítés adatai: Az érvényesség kezdete és az érvényesség vége szöveg után található négyzetekbe azt a dátumot kell beírni (év, hó, nap formában), amikortól kezdve a kötelezett már nem kívánja a kedvezményezettől érkező számlákat a fizetési számlájáról történő beszedés alapján kiegyenlíteni. 5. Felhatalmazás jellege A megszüntetés szöveg előtti négyzetbe X jelet kell írni. 6. Nyilatkozat Kitöltése megegyezik az I. fejezet 6. pontjában leírtakkal.

10 Szám: B-I Oldalak: 14 / 10 Fogalmi változások a nyomtatványon 1.sz melléklet Korábbi megnevezés Formanyomtatvány megnevezése: Felhatalmazás biztosítási díj beszedésére 1. részben lévő változások Folyószámla-tulajdonos(ok)adatai Bankszámla-tulajdonos neve Bankszámlaszáma Számlavezető bankfiók neve Számlavezető bankfiók címe 2. részben lévő változások Jogosult adatai Jogosult neve Jogosult azonosítója 3. részben lévő változások Szerződő adatai Szerződő neve Szerződő lakcíme Kötvényszám mint azonosító: (eredeti megbízás esetén üresen hagyandó) 5. részben lévő változások Megbízás jellege Eredeti megbízás Új megnevezés Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszüntetése Fizető fél adatai Fizető fél neve Fizetési számla pénzforgalmi jelzőszáma Pénzforgalmi szolgáltatójának neve Pénzforgalmi szolgáltatójának címe Kedvezményezett adatai Kedvezményezett neve Kedvezményezett azonosítója Szerződő fél adatai (Kedvezményezettel szerződéses viszonyban lévő személy) Szerződő fél neve Szerződő fél címe Szerződés azonosítója a kedvezményezettnél (kötvényszám) Felhatalmazás jellege Eredeti felhatalmazás 6. részben lévő változások Lényeges változás, hogy a fizető fél hozzájárulása szükséges a felső értékhatár (limit) társaságunkkal való közléséhez. Hozzájárulok Nem járulok hozzá hogy a számlavezetőm a teljesítés felső értékhatáráról értesítse a kedvezményezettet. A nyilatkozat egyéb szövegrészében érdemi változás nem történt.

11 Szám: B-I Oldalak: 14 / 11 2.sz.melléklet

12 Szám: B-I Oldalak: 14 / 12

13 Szám: B-I Oldalak: 14 / 13

14 Szám: B-I Oldalak: 14 / 14

Tisztelt Felhasználó!

Tisztelt Felhasználó! Tisztelt Felhasználó! A csoportos beszedési megbízáson, a Szerződő fél azonosítója a kedvezményezetnél rovatban a számlán szereplő, szerződéses folyószámla számot kell megadnia. Az azonosító 12 számjegyből

Részletesebben

N y. Teljesítés gyakorisága Éves Féléves Negyedéves. Havi

N y. Teljesítés gyakorisága Éves Féléves Negyedéves. Havi N y Teljesítés gyakorisága Éves Féléves Negyedéves Havi Jelen nyomtatvány kitöltésével és aláírásával felhatalmazom pénzforgalmi szolgáltatót arra, hogy a fentebb megjelölt kedvezményezettet az általam

Részletesebben

II. Egyes pénzforgalmi nyomtatványok mintája

II. Egyes pénzforgalmi nyomtatványok mintája 33830 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 211. szám II. Egyes pénzforgalmi nyomtatványok mintája 1. Átutalási megbízás-minta M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 211. szám 33831 2. Hatósági átutalási megbízás-minta

Részletesebben

T E R V E Z E T A MAGYAR NEMZETI BANK ELNÖKÉNEK.../2012. ( ) MNB rendelete

T E R V E Z E T A MAGYAR NEMZETI BANK ELNÖKÉNEK.../2012. ( ) MNB rendelete T E R V E Z E T A MAGYAR NEMZETI BANK ELNÖKÉNEK../2012. ( ) MNB rendelete a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII. 6.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2011. évi CCVIII.

Részletesebben

1. melléklet a 18/2009. (VIII. 6.) MNB rendelethez A pénzforgalmi jelzőszám kialakítása

1. melléklet a 18/2009. (VIII. 6.) MNB rendelethez A pénzforgalmi jelzőszám kialakítása Pénzforgalmi nyomtatvány minták, kiállításuk szabályai és kitöltési útmutatók 18/2009. MNB rendelet mellékletei 1. melléklet a 18/2009. (VIII. 6.) MNB rendelethez A pénzforgalmi jelzőszám kialakítása 2.

Részletesebben

Balmazújváros és Vidéke Takarékszövetkezet. Pénzforgalmi nyomtatvány minták, kiállításuk szabályai és kitöltési útmutatók

Balmazújváros és Vidéke Takarékszövetkezet. Pénzforgalmi nyomtatvány minták, kiállításuk szabályai és kitöltési útmutatók Balmazújváros és Vidéke Takarékszövetkezet Pénzforgalmi nyomtatvány minták, kiállításuk szabályai és kitöltési útmutatók 18/2009. MNB rendelet mellékletei 1. melléklet a 18/2009. (VIII. 6.) MNB rendelethez

Részletesebben

levelezési cím 2 elérhetőségek

levelezési cím 2 elérhetőségek Alulírott 1 TULAJDONOS TÁRSTULAJDONOS SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - azonos pénznemben vezetett fizetési számlák tekintetében természetes személyek részére (2 EREDETI PÉLDÁNYBAN TÖLTENDŐ KI!) név: születési

Részletesebben

Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre

Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre Átutalások Az Átutalások menüpontban indíthat utalást forintban és devizában, bankon kívül és belül, belfölde és külföldre egyaránt. Lehetősége van többek között jövőbeni és tartós átutalási megbízások

Részletesebben

Szabályozási szint: Információs eszköz Érvényes (-ig)**: visszavonásig

Szabályozási szint: Információs eszköz Érvényes (-ig)**: visszavonásig Szám:* C-II-00-04-34 Első kiadás dátuma*: 2017. 01.31. Szabályozási szint: Információs eszköz Érvényes (-ig)**: visszavonásig Felelős oszt.: Életbiztosítás Verzió: 1.0 Szerző: Giber-Fekete Marianna Pozíció:

Részletesebben

Tájékoztató a számlaváltásról

Tájékoztató a számlaváltásról Tájékoztató a számlaváltásról 1. Mit kell tudni a számlaváltásról? A dokumentum ismerteti a számlaváltás eljárás jellemzőit, folyamatát, a határidőket, a számlaváltás során az igénybe vevő Ügyfél által

Részletesebben

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: TULAJDONOS TÁRSTULAJDONOS

Részletesebben

Tájékoztató a számlaváltásról

Tájékoztató a számlaváltásról Tájékoztató a számlaváltásról 1. Mit kell tudni a számlaváltásról? A dokumentum ismerteti a számlaváltás eljárás jellemzőit, folyamatát, a határidőket, a számlaváltás során az igénybe vevő Ügyfél által

Részletesebben

Számlaváltási meghatalmazás. belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében

Számlaváltási meghatalmazás. belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Számlaváltási meghatalmazás belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott Számlatulajdonos Családi és utónév: Születési családi és utónév: Anyja születési neve:

Részletesebben

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében. Alulírott

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében. Alulírott SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: azonosító száma: okmány

Részletesebben

ERSTE BANK HUNGARY ZRT.

ERSTE BANK HUNGARY ZRT. SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: azonosító okmány száma:

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS,

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS, Tiszántúli Első Hitelszövetkezet. Fiók 2. sz. melléklet Szerződés azonosító: ESZV-- ELEKTRONIKUS SZÁMLAVEZETÉS SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS, A BANKSZÁMLASZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉSE mely létrejött Ügyféltípus megnevezése

Részletesebben

Számlaváltás a Számlatulajdonos saját pénzforgalmi szolgáltatóján belül is kezdeményezhető. Amennyiben a számlaváltás pénzforgalmi

Számlaváltás a Számlatulajdonos saját pénzforgalmi szolgáltatóján belül is kezdeményezhető. Amennyiben a számlaváltás pénzforgalmi Tájékoztató a számlaváltásról 1. Mit kell tudni a számlaváltásról? A dokumentum ismerteti a számlaváltás eljárás jellemzőit, folyamatát, a határidőket, a számlaváltás során az igénybe vevő Ügyfél által

Részletesebben

ERSTE ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR BELÉPÉSI NYILATKOZATA

ERSTE ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR BELÉPÉSI NYILATKOZATA A pénztártag adatai ERSTE ÖNKÉNTES H-1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26. Postacím: 1385 Budapest, Pf.846 Erste bankfiókban történő leadás esetén az átvétel dátuma, bélyegző... ERSTE ÖNKÉNTES BELÉPÉSI NYILATKOZATA

Részletesebben

levelezési cím elérhetőségek

levelezési cím elérhetőségek Alulírott név: születési név: születési hely, idő: anyja neve: azonosító okmány száma: SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében természetes

Részletesebben

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: TULAJDONOS TÁRSTULAJDONOS

Részletesebben

HIRDETMÉNY A Kormány 263/2016. (VIII. 31.) Korm. rendeletében szabályozott fizetési számlaváltásáról

HIRDETMÉNY A Kormány 263/2016. (VIII. 31.) Korm. rendeletében szabályozott fizetési számlaváltásáról A Kormány a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvényben foglalt felhatalmazása alapján megalkotta a 263/2016. (VIII. 31.) Korm. rendeletét a fizetési számla váltásáról (továbbiakban:

Részletesebben

ERSTE ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR belépési nyilatkozata

ERSTE ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR belépési nyilatkozata ERSTE ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR H-1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26. Postacím: 1385 Budapest, Pf.846 office@erstenyp.hu Telefon: (+36 1) 411 3200 Telefax: (+36 1) 411 2140 www.erstenyugdijpenztar.hu ERSTE

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D0721-01 MŰKÖDÉSI ELŐLEG KIFIZETÉSI KÉRELEM... 5 2 Általános tudnivalók 1. A kérelem formanyomtatványának

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA

JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA Általános rész A felvételi eljárásban részt vevő tanuló tetszőleges számú Jelentkezési lapot állíthat ki. Egy Jelentkezési

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Tájékoztató a pénzforgalmi megbízások és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018.

HIRDETMÉNY. Tájékoztató a pénzforgalmi megbízások és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018. betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018. április 18-tól A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. (továbbiakban: Bank) a fizetési számlával rendelkező ügyfelek pénzforgalmi megbízásait a jelen

Részletesebben

Általános tájékoztató

Általános tájékoztató KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Nyilatkozat a csekély összegű támogatások igényléséhez az egy és ugyanazon vállalkozás minőségről és az alkalmazott üzleti évről elnevezésű X2000-02-es nyomtatványhoz Általános tájékoztató

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZÁMLAVÁLTÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A SZÁMLAVÁLTÁSRÓL TÁJÉKOZTATÓ A SZÁMLAVÁLTÁSRÓL 1. Mit kell tudni a számlaváltásról? A dokumentum ismerteti a számlaváltási eljárás jellemzőit, folyamatát, a határidőket, a számlaváltás során az igénybe vevő Ügyfél által

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete. a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról

A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete. a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény 171.

Részletesebben

Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató

Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató A Jelentkezési lapok kétoldalas másolatként másolhatók. Csak azok a Jelentkezési lapok használhatók,

Részletesebben

Megbízások benyújtásának, visszavonásának és teljesülésének időpontjai. benyújtás határideje T nap (banki munkanap záróidőpontja)

Megbízások benyújtásának, visszavonásának és teljesülésének időpontjai. benyújtás határideje T nap (banki munkanap záróidőpontja) HIRDETMÉNY hatályos 2013. június 29-től a hivatalosan közzétett változtatásig Megbízások benyújtásának, befogadásának, visszavonásának és teljesítésének időpontjai az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepénél,

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerzıdés részét képezı Általános Szerzıdési Feltételeink

Részletesebben

Tájékoztató a számlaváltásról

Tájékoztató a számlaváltásról Tájékoztató a számlaváltásról 1. Mit kell tudni a számlaváltásról? A dokumentum ismerteti a számlaváltási eljárás jellemzőit, folyamatát, a határidőket, a számlaváltás során az igénybe vevő Ügyfél által

Részletesebben

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő,

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere

Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató A Jelentkezési lapok kétoldalas másolatként másolhatók. Csak azok a Jelentkezési lapok használhatók,

Részletesebben

2017. Kitöltési útmutató

2017. Kitöltési útmutató Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere (KIFIR) JELENTKEZÉSI LAP a 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KÉRJÜK, HOGY A REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE ELŐTT A KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T FIGYELMESEN OLVASSA EL! AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉST

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZÁMLAVÁLTÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A SZÁMLAVÁLTÁSRÓL TÁJÉKOZTATÓ A SZÁMLAVÁLTÁSRÓL 1. Mit kell tudni a számlaváltásról? A dokumentum ismerteti a számlaváltási eljárás jellemzőit, folyamatát, a határidőket, a számlaváltás során az igénybe vevő Ügyfél által

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet T Á J É K O Z T A T Ó a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját és a lakossági bankszámláját (fizetési számláját) érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének

Részletesebben

1. Mikortól nyilatkozhatok a havi két díjmentes készpénzfelvételről?

1. Mikortól nyilatkozhatok a havi két díjmentes készpénzfelvételről? Gyakran ismételt kérdések a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. -a alapján biztosított havi két díjmentes készpénzfelvételhez kapcsolódóan 1. Mikortól nyilatkozhatok

Részletesebben

A visszautasított illetve visszautalt tételek feldolgozására a beérkezett megbízások teljesítési rendje az irányadó.

A visszautasított illetve visszautalt tételek feldolgozására a beérkezett megbízások teljesítési rendje az irányadó. Tájékoztató a pénzforgalmi ok és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: A 23/2019 (VI.5.) MNB rendelet alapján a 2019. július 1i hatályba lépés visszavonva 2019. 06.18ával A DUNA

Részletesebben

Az indító számla ERA lehet: páratlan kezdetű K, páros kezdetű B, az ellenszámla ERA lehet: páratlan kezdetű B, páros kezdetű K.

Az indító számla ERA lehet: páratlan kezdetű K, páros kezdetű B, az ellenszámla ERA lehet: páratlan kezdetű B, páros kezdetű K. TÁJÉKOZTATÓ a Kincstárban rendszeresített pénzforgalmi bizonylatokon a Kincstárnál használt Egységes Rovatrendhez rendelt Egységes Rovat Azonosító (ERA) feltüntetésének szabályairól 1. A államháztartás

Részletesebben

OTP BANK NYRT. PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÁS KIEGÉSZÍTŐ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

OTP BANK NYRT. PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÁS KIEGÉSZÍTŐ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ OTP BANK NYRT. PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÁS KIEGÉSZÍTŐ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Jelen Adatkezelési Tájékoztató az OTP Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzatának adatkezelésre vonatkozó 5. mellékletének kiegészítése,

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz

Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz Általános kitöltési szabályok Ez a kitöltési útmutató az alábbi nyomtatványok kitöltéséhez

Részletesebben

Cím: Cím: Cm: születés ideje: év hó nap, Anyja neve: Cím:

Cím: Cím: Cm: születés ideje: év hó nap, Anyja neve: Cím: SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSI IGÉNYBEJELENTŐ LAP Alkotás Point, 1123 Budapest Alkotás u. 50. (Élet-, betegség-, balesetbiztosításhoz, valamint vagyonbiztosításhoz kötött balesetbiztosításhoz.) www.signal.hu

Részletesebben

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő,

Részletesebben

Brókeri adatlap 1 / 6. 512. Brókeri adatlap vállalkozói szerződéshez. 1. Kötendő szerződésekkel kapcsolatos adatok. 2. Vállalkozás adatai SPM

Brókeri adatlap 1 / 6. 512. Brókeri adatlap vállalkozói szerződéshez. 1. Kötendő szerződésekkel kapcsolatos adatok. 2. Vállalkozás adatai SPM Brókeri adatlap 512. Brókeri adatlap vállalkozói szerződéshez Jelen adatlap kitöltésével Ön: felhatalmazza az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepét és az AXA Biztosító Zrt-t (továbbiakban: AXA),

Részletesebben

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő,

Részletesebben

Pénzügyi ismeretek. Üzleti gazdaságtan

Pénzügyi ismeretek. Üzleti gazdaságtan Pénzügyi ismeretek Üzleti gazdaságtan A pénz funkciói Elszámolási eszköz (Értékmérő) Forgalmi eszköz Fizetési eszköz Felhalmozási eszköz Világpénz Pénzforgalom A gazdasági szereplők közti pénzmozgások,

Részletesebben

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (alapítvány), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (alapítvány), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (alapítvány), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet 1. Lépés - Tényleges tulajdonos meghatározása Alapítvány jogi személy esetében

Részletesebben

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK Általános tájékoztató A 2009. november 1-jétől hatályba lépő a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására, lebonyolítására vonatkozó irányadó jogszabályok: 2009. évi LXXXV. törvény 18/2009. (VIII.6) MNB rendelet

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

A háztartási munkára létesített munkavégzés szabályai

A háztartási munkára létesített munkavégzés szabályai A háztartási munkára létesített munkavégzés szabályai A természetes személyek között háztartási munkára létesített munkavégzésre irányuló jogviszony szabályairól 2010. augusztus 15. napjától a 2010. évi

Részletesebben

A forint jogcímezés és információ átadás főbb szabályai a loro- és vostro számlákon

A forint jogcímezés és információ átadás főbb szabályai a loro- és vostro számlákon A jogcímezéshez szükséges információk továbbításának szabályai A nem rezidens ügyfélnek forint loro vagy nem rezidens hitelintézetnek forint vostro számlát vezető, jogcímezésre kötelezett hitelintézet

Részletesebben

"STANDARD" pénzforgalmi számlacsomag

STANDARD pénzforgalmi számlacsomag "STANDARD" pénzforgalmi számlacsomag 1201-0000 P10050 Új számla nyitásra nincs lehetőség. A hirdetmény a meglévő számlák kondícióit tartalmazza. Hiteltörlesztés ügyfél saját számlái között Beszedéses megbízással

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről HIRDETMÉNY a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő pénzforgalmi megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2016. november 1-től A Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet (továbbiakban:

Részletesebben

Tájékoztató Fogyasztók részére azonos pénznemben vezetett bankszámlaváltáshoz kapcsolódó eljárásra vonatkozóan

Tájékoztató Fogyasztók részére azonos pénznemben vezetett bankszámlaváltáshoz kapcsolódó eljárásra vonatkozóan Tájékoztató Fogyasztók részére azonos pénznemben vezetett bankszámlaváltáshoz kapcsolódó eljárásra vonatkozóan 1. Mit kell tudni a számlaváltásról? A dokumentum ismerteti a számlaváltás eljárás jellemzőit,

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ FIZETÉSI MÓDOKRÓL, A PÉNZFORGALMI MEGBÍZÁSOK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS TELJESÍTÉSÉRŐL

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ FIZETÉSI MÓDOKRÓL, A PÉNZFORGALMI MEGBÍZÁSOK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS TELJESÍTÉSÉRŐL ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ FIZETÉSI MÓDOKRÓL, A PÉNZFORGALMI MEGBÍZÁSOK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS TELJESÍTÉSÉRŐL A Szigetvári Takarékszövetkezet tájékoztatja számlavezető Ügyfeleit, hogy a 18/2009.MNB rendelet alapján következő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2012.07.02-től 3. sz. függelék A Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet

Részletesebben

Giro Rt: a bankok közötti elszámolások bonyolítását végző részvénytársaság.

Giro Rt: a bankok közötti elszámolások bonyolítását végző részvénytársaság. Azonosító PSU20011 Cím Csoportos beszedési megbízás kezelése Verzió 1.0 1. Célkitűzés A csoportos beszedési megbízás folyamatának ismertetése a Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére

Részletesebben

Tagviszony-módosító nyilatkozat

Tagviszony-módosító nyilatkozat Tagviszony-módosító nyilatkozat A pénztártag azonosító adatai: (Az adatok kitöltése kötelező!) Név: Az alábbiak közül a megfelelő részt kérjük bejelölni. Tagviszony-módosítás Egyéni taggá válás Az általam

Részletesebben

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosításának Különös Feltételei Ügyféltájékoztató és biztosítási szerződési

Részletesebben

Tranzakció import funkció import fájl formátumai

Tranzakció import funkció import fájl formátumai K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Tranzakció import funkció import fájl formátumai K&H vállalkozói e-bankban

Részletesebben

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (cég), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (cég), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (cég), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet 1. Lépés - Tényleges tulajdonos meghatározása Jogi személy számlatulajdonos esetében

Részletesebben

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Ügyfél-tájékoztató és biztosítási szerződési feltételek Nyomtatványszám: NF3143 Hatályos: 2018. szeptember 01- Tartalom 1.

Részletesebben

Magánszemélyek részére

Magánszemélyek részére FIÓKJAINK Telefon Nyitva tartás 1055 Budapest, Balassi B. u. 9-11. 1085 Budapest, József krt. 72. (06 1) 428-8808 (06 1) 428-8821 1062 Budapest, Andrássy út 98. (06 1) 428-8800 1111 Budapest, Bartók Béla

Részletesebben

Chipmunk Kereskedelmi és Szolgáltató Kft Fót, Rét utca 22. / / tel.: +36 (27) / fax: +36 (27)

Chipmunk Kereskedelmi és Szolgáltató Kft Fót, Rét utca 22. /   / tel.: +36 (27) / fax: +36 (27) Chipmunk Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2151 Fót, Rét utca 22. / e-mail: office@chipmunk.hu / tel.: +36 (27) 360-408 / fax: +36 (27) 360-806 Adószáma: 13011543-2-13 Cg.:13-09-094223 PSzÁF engedély száma:

Részletesebben

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 1/3-21/2018. KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2018. június 12. 15:00 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és

Részletesebben

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

I. Fogalmak. Fizetési megbízások átvételének szabályai

I. Fogalmak. Fizetési megbízások átvételének szabályai TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonosok pénzforgalmi/fizetési számláját érintő fizetési ok benyújtásának és teljesítésének rendjéről HATÁLYOS: 2015. szeptember 07-től A Polgári Bank Zrt. (székhelye: 4090 Polgár,

Részletesebben

CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK

CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK Felhatalmazási szabványok 1 CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK FELHATALMAZÁSI SZABVÁNYOK A felhatalmazási folyamat áttekintése Felhatalmazás bizonylat (papír) 1. FELHBE 3. FELHKI

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink 2012.

Részletesebben

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP Baracs Község Önkormányzat pályázati alapjából történő pénzbeli támogatás

Részletesebben

a 3. számú Bejelentő laphoz

a 3. számú Bejelentő laphoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 3. számú Bejelentő laphoz a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében, papír alapon vagy számítástechnikai adathordozón történő teljesítéséhez az Art. 7.

Részletesebben

Országos Betétbiztosítási Alap

Országos Betétbiztosítási Alap Országos Betétbiztosítási Alap Konszolidált Adat rekordszerkezetének leírása Változat: 4.0 verzió Hatályba lépés: 2015. július 3. Készült: 2015. május 22-én IQSYS Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon:

Részletesebben

Gépjármű távfelügyeleti szolgáltatási szerződés

Gépjármű távfelügyeleti szolgáltatási szerződés Az (Székhely H-2251 Tápiószecső, Deák Ferenc utca 32. Adószám: 11680235-2-13, bankszámla szám: Unicredit bank 10918001-00000107-91020006, bejegyezte: Fővárosi bíróság mint Cégbíróság: Cg.: 13-09-133542)

Részletesebben

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén NN Biztosító Zrt. Kérjük a nyomtatványt olvashatóan, nyomtatott betűkkel kitölteni. Szerződésszám: Biztosított adatai e: Bejelentő adatai Telefonszáma: e: Igényt bejelentő aláírása: Szerződött partner

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Raiffeisen Bank Zrt. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a Bank Lakossági Üzletszabályzata módosul, illetve kiegészül.

HIRDETMÉNY. A Raiffeisen Bank Zrt. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a Bank Lakossági Üzletszabályzata módosul, illetve kiegészül. HIRDETMÉNY A Raiffeisen Bank Zrt. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a Bank Lakossági Üzletszabályzata módosul, illetve kiegészül. A módosítás/kiegészítés a Lakossági Üzletszabályzat alábbi rendelkezéseit

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Tisztelt Számlatulajdonos!

TÁJÉKOZTATÓ. Tisztelt Számlatulajdonos! TÁJÉKOZTATÓ a Kincstár számlavezetési ügyfélkörébe tartozó számlatulajdonosok részére a csoportos fizetési megbízásokról, az átutalás eljárási rendjéről és alkalmazásának szabályairól Tisztelt Számlatulajdonos!

Részletesebben

Hatályos: 2015. szeptember 07-től

Hatályos: 2015. szeptember 07-től 4. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről A Pénzforgalmi Keretszerződés melléklete Hatályos: 2015. szeptember

Részletesebben

Kisvállalati fizetési számla és MOTIVA Nyugdíjbiztosítás promóció

Kisvállalati fizetési számla és MOTIVA Nyugdíjbiztosítás promóció Kisvállalati fizetési számla és MOTIVA Nyugdíjbiztosítás promóció /Promóciós szabályzat kisvállalati ügyfelek részére/ A CIB Bank Zrt. (székhely: 1027 Budapest, Medve u. 4.-14., cégjegyzékszám: Cg. 01-10-041004)

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK Pénzügyi közvetítők adatai PKTEV Bejelentési kötelezettség alá tartozó közvetítők tevékenységi helye PKVEZ Független közvetítők vezető állású személyei Beküldési gyakoriság: eseti

Részletesebben

Vagyonbiztosítási változásbejelentő lap Ügyféladatok módosítása, adatkezelési nyilatkozat

Vagyonbiztosítási változásbejelentő lap Ügyféladatok módosítása, adatkezelési nyilatkozat 1/6 Ügyféladatok módosítása, adatkezelési nyilatkozat Szerződő adatai Név:... Születési hely és idő:... Lakcím/székhely/telephely:... Ügyfélszám(ok):... Szerződésszám(ok):... Az adatmódosítást................................

Részletesebben

MAGYAR TAKARÉKSZÖVET KEZETI BANK ZRT.

MAGYAR TAKARÉKSZÖVET KEZETI BANK ZRT. Ügyfélkód: SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS ELECTRA INTERNET BANKING RENDSZEREN KERESZTÜL TÖRTÉNŐ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSÁRÓL (továbbiakban: Szolgáltatási szerződés) amely létrejött egyrészt Név/Cégnév:

Részletesebben

az Általános Vállalati Üzletszabályzat, valamint a Bankszámlákra és fizetési műveletekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat módosításáról

az Általános Vállalati Üzletszabályzat, valamint a Bankszámlákra és fizetési műveletekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat módosításáról Hirdetmény a Business Terminál szolgáltatásra vonatkozó Különös Üzletszabályzat, az Általános Vállalati Üzletszabályzat, valamint a Bankszámlákra és fizetési műveletekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE)

M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE) M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE) mely létrejött egyrészről DHANVANTARI Kereskedelmi és

Részletesebben

Nyilvántartásba vétel

Nyilvántartásba vétel KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1020-01 jelű, Nyilvántartásba vétel vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása irántikérelem nem természetes személyek számára elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános

Részletesebben

KÖZPONTI NYILVÁNTARTÁS BANKADATOK FORMALAP

KÖZPONTI NYILVÁNTARTÁS BANKADATOK FORMALAP Bankközi Klíring Rendszer Üzletszabályzata 143/177 2. számú Függelék/9 Kitöltési útmutató a csoportos fizetési üzenetekhez kapcsolódó Központi Nyilvántartás bejelentő formanyomtatványaihoz KÖZPONTI NYILVÁNTARTÁS

Részletesebben

Adóazonosító jel/adószám rovatba azt kell feltüntetni, amellyel az ügyfél rendelkezik.

Adóazonosító jel/adószám rovatba azt kell feltüntetni, amellyel az ügyfél rendelkezik. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Nyilatkozat a csekély összegű támogatások igényléséhez az egy és ugyanazon vállalkozás minőségről és az alkalmazott üzleti évről elnevezésű G2000-01-es nyomtatványhoz 1. Ügyfél-azonosítási

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP ÉS TANULÓI ADATLAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA

JELENTKEZÉSI LAP ÉS TANULÓI ADATLAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA JELENTKEZÉSI LAP ÉS TANULÓI ADATLAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér:

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér: Kitöltési útmutató a 18K102 jelű, adatszolgáltatás a kisadózó vállalkozás részére a 2018. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről elnevezésű nyomtatványhoz Ezen a nyomtatványon a 2018.

Részletesebben

Segíthetünk? Kérdések és válaszok

Segíthetünk? Kérdések és válaszok Segíthetünk? Kérdések és válaszok Adatmódosítás Fizetés Kérdés Adatmódosítási igények bejelentése Fizetési mód változtatása e-számla / Díjnet rendszer Válasz Az NHKV Zrt., mint a 2016. április 1-jétől

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.127.08.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

AZ AZONNALI FIZETÉS JOGI SZABÁLYOZÁSÁNAK FŐBB ELEMEI

AZ AZONNALI FIZETÉS JOGI SZABÁLYOZÁSÁNAK FŐBB ELEMEI Varga Lóránt Főosztályvezető Azonnali fizetés információs fórum AZ AZONNALI FIZETÉS JOGI SZABÁLYOZÁSÁNAK FŐBB ELEMEI 1 2017. június szeptember: szabályozási koncepció kidolgozása (MNB, NGM, IM, GIRO) A

Részletesebben

Kitöltési útmutató a Nevezési lap (Teremröplabda) VB-01 ( ) formanyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a Nevezési lap (Teremröplabda) VB-01 ( ) formanyomtatványhoz Kitöltési útmutató a Nevezési lap (Teremröplabda) VB-01 (2017.07.21) formanyomtatványhoz Kérjük, olvassa el figyelmesen! Szezon: Azt a bajnoki szezont kell beírni, amelybe a sportszervezet nevezni kíván.

Részletesebben