KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft éves beszámolóhoz. 1. Általános rész

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 2014. éves beszámolóhoz. 1. Általános rész"

Átírás

1 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft éves beszámolóhoz A kiegészítő melléklet szerepe a számviteli törvény 88. -a értelmében, hogy számszerű és szöveges magyarázatot adjon a vállalkozó vagyoni, pénzügyi helyzetének, a működés eredményének bemutatásához a tulajdonosok, a befektetők és a hitelezők számára. A számviteli törvény a tételesen felsorolja a kiegészítő melléklet kötelező tartalmát A társaság bemutatása, főbb adatai: 1. Általános rész A társaság neve: KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Rövidített neve: KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. Az alakulás időpontja: október 1. Cégjegyzék száma: /95. Alapítói, tagjai: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 6000 Kecskemét, Kossuth tér 1. Képviseli : Szemereyné Pataki Klaudia polgármester EDF DÉMÁSZ Zrt Szeged, Klauzál G. tér 9. Képviseli : Eric Mansuy elnök-vezérigazgató Jogelődök: Az átalakulás módja: TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Kecskemét, Akadémia krt.4. Kecskeméti Hőszolgáltató Kft. Kecskemét, Szultán u.1. egyesüléssel (összeolvadással), általános jogutódlással Alakuláskori és a jelenlegi törzstőke: E Ft Üzletrészek megoszlása: Kecskemét MJV Önkormányzata E Ft, 69,51 % EDF DÉMÁSZ Zrt. Szeged E Ft, 30,49 % A tagok szavazati joga az üzletrészek arányának megfelelő. A Kft. az EDF DÉMÁSZ Zrt. vállalatcsoporthoz társult vállalkozásként tartozik. A tulajdonosi szerkezetben óta változás nem történt. Székhelye: 6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4. Weblap: kecskemet@termostar.hu A cég fő tevékenysége : távhő- és melegvíz szolgáltatás, villamos energia termelés Bejegyezve: gőzellátás, TEÁOR: 3530, villamosenergia-termelés: TEÁOR: KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

2 A Felügyelő Bizottságban az önkormányzatot Engert Jakabné, Fejes Ferenc és Szalay Gábor, az EDF DÉMÁSZ Zrt-t Kalmár Sándor és Fazekas Zoltán képviselte. A december 5-én új Felügyelő Bizottság alakult, melynek tagjai az önkormányzat részéről: Lévai Jánosné, Csitos László és Fejes Ferenc, az EDF DÉMÁSZ Zrt. részéről: Kalmár Sándor és Fazekas Zoltán. A Kft. kettős könyvvezetésre kötelezett. Vállalkozási tevékenységéből származó éves nettó árbevétele két egymást követő üzleti év átlagában meghaladja az 100 M Ft-ot, így az éves beszámoló könyvvizsgálatra is kötelezett. Könyvvizsgáló : Fenyvesiné Könyvvizsgáló Kft. Kecskemét, Kerkápoly u. 9. Fenyvesi Gáborné bejegyzett könyvvizsgáló (MKVK ) A vállalkozás képviseletére jogosult : Horváth Attila ügyvezető igazgató, önállóan lakóhelye : Kecskemét, Zsigmond F. u. 25/B. illetve: Tuskóné Tokovics Klára és Pék Gáspár együttesen. A könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányításáért, vezetéséért felelős személy : Tuskóné Tokovics Klára mérlegképes könyvelő, okleveles könyvvizsgáló, Kecskemét, Dsida Jenő u. 11. PM regisztrálási száma : A december 31-i mérlegfőösszeg: E Ft, amely 98,3 %-a az előző évi értéknek ban a cég összes bevételének (nettó árbevétel, egyéb, pénzügyi és rendkívüli bevételek) E Ft-nak 53,8 %-a távhő és melegvíz-szolgáltatásból, 9,5 %-a villamos energia értékesítésből, 1,8 %-a egyéb tevékenységből származott. A társaság lakossági közszolgáltatási tevékenysége árkiegészítéseként 2014-ban E Ft támogatásban részesült. Ez az összbevétel 25,7 %-a. Egyéb, fel nem sorolt bevételekből, valamint pénzügyi és rendkívüli bevételekből keletkezett a fennmaradó 9,2 %. Társaságunk gazdasági adminisztrációs szolgáltatást végez önkormányzati cégeknek. A tevékenység részaránya az összes tevékenységen belül mindössze 1,2 %, de jelentős minőségi változást jelent az önkormányzatnak a beszámolók, üzleti tervek, pályázati pénzekkel való elszámolások egységes formáját, azonos tartalmát, és szakmai színvonalát tekintve A Kft. társasági jogi státusza: A társaságban Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 69,51 %-os üzletrészével a szavazatok többségét egyedül birtokolja, e tulajdon hányadával a Kft-ben meghatározó befolyással rendelkezik. A kapcsolt vállalkozási viszonyban álló társaságok december 31-én: a) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint közös tulajdonos, KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft, mint gazdasági adminisztrációs szolgáltatást végző társaság, KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

3 b) valamint az szolgáltatást igénybevevő önkormányzati tulajdonban lévő társaságok: Hírös Sport Nonprofit Kft, Kecskemét, Olimpia u. 1/A. Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft., Kecskemét, Béke fasor 71/A. KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft., Kecskemét, Csányi János krt. 14.* Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft., Kecskemét, Deák tér 1. Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft., Kecskemét, Szabadság tér 2. Kecskeméti Városfejlesztő Kft., Kecskemét, Csányi J. krt. 14. Kecskeméti Városgazdasági Kft., Kecskemét, Béke fasor 71/A.* Kecskeméti Kortárs Művészet Műhelyek Nonprofit Kft., Kecskemét, Kápolna u.11. *-gal jelölt társaságok részére csupán a szerverszolgáltatást biztosítja a társaság. c) szeptember 12. napján a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. faapríték alapú fűtőmű beruházás megvalósítására létrehozta a Hírös Zöld Energia Korlátolt Felelősségű Társaságot, mint projektcéget. Székhelye: Kecskemét, Akadémia krt. 4. Képviseli: Horváth Attila ügyvezető. A társaság 100 %-ban a tulajdona, jegyzett tőkéje E Ft. A Kft-ben minimális gazdasági esemény volt, mérleg szerinti eredménye -164 E Ft. d) A EDF DÉMÁSZ Zrt. a társaságban alapítóként 30,49 %-os üzletrésszel szerepel. Miután sem a vezető tisztségviselők megválasztásában, sem egyéb szerződés alapján a társaságban döntő irányítást, ellenőrzést nem szerzett, így a Kft-ben mértékadó befolyással rendelkezik. Az EDF DÉMÁSZ Zrt. vállalatcsoport a konszolidált éves beszámolójában a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft-t társult vállalkozásként veszi számításba, a tőkekonszolidáció az equity ( részesedés értékelés ) módszerrel történik A profil és a piac bemutatása: A távhő és távmelegvíz szolgáltatást elsősorban kazánokban termelt hővel, emellett kapcsolt hő- és villamosenergia-termeléssel gázmotorokkal biztosítjuk. Jelenleg négy gázmotor üzemel a cégnél, melyek összes villamos energia teljesítménye 6,2 MW, hőteljesítménye 6,6 MW. A kapcsoltan termelt villamos energia átvételére vonatkozó jogszabályok változásával villamosenergia értékesítése a szabadpiacon történik. Az értékesítési szerződéseket általában egy évre kötjük, évben az Energiabörze Szolgáltató Kft. vásárolta meg a megtermelt a villamos energiát. A távhőszolgáltatás főbb paraméterei: - fűtött légtérfogat: több mint 2 millió légköbméter - távfűtött lakások száma: lakás - közületi fogyasztók száma: 213 db - távmelegvíz szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók száma: db. - költségosztóval felszerelt lakások száma: lakás (a távfűtött lakások 56 -% - a) 1.4. A vállalkozás számviteli politikájának fő vonásai: A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Számviteli Politikája és Értékelési Szabályzata a évi C. számú Számviteli Törvény előírásai alapján készült. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

4 A Kft. a következetesség és összehasonlíthatóság elvét betartva a kiegészítő melléklet elkészítésénél a korábbi években alkalmazott logikai és formai sorrendet követte. A Számviteli törvény 8. (2) bekezdésében meghatározott A variációjú éves beszámoló formát alkalmazzuk, melyet kettős könyvvitellel támasztunk alá. A beszámoló adatai összehasonlíthatók a bázisidőszak adataival. Üzleti évnek tekintjük a január 1-től december 31-ig terjedő időszakot. A mérleg forduló napja: december 31. A mérlegkészítés időpontja: február 28. A mérlegkészítés időpontjáig ismertté váló gazdasági eseményeket a beszámolási időszakra könyveljük le. Ugyanezen időpontig ismertté váló információk birtokában végezzük el továbbá a szükséges értékelési feladatokat is. A cég számviteli politikájának főbb elvei: Amortizációs politika A társaságnál a tárgyi eszközök terv szerinti értékcsökkenésének leírási módja többségében lineáris. Épületeknél évi 2 %-os, távvezetékeknél 4 %-os, erőművi berendezéseknél 9 %- os, a számítástechnikai eszközöknél 33 %-os, járműveknél 15, illetve 20 %-os az alkalmazott amortizációs kulcs. A gázmotorok esetében január 1-je óta a lényegesen lecsökkent kihasználtság miatt üzemóra arányos amortizációval számolunk. Vállalkozásunk nem állapít meg maradványértéket, ha az eszköz elavulásakor ez az érték várhatóan nagyon alacsony (5 % alatti) lenne. Szintén nem számolunk maradványértékkel az épületek és a távvezetékek esetében, mert a rendkívül hosszú hasznos időtartam miatt ezeknél az eszközöknél a maradványérték nem értelmezhető. Terven felüli értékcsökkenés: elszámolására akkor kerül sor, ha az eszköz nem használható rendeltetésszerűen, illetve használhatatlan, megsemmisült, vagy hiányzik. Terven felüli értékcsökkenés visszaírását akkor alkalmazzuk, ha az eszköz terven felüli értékcsökkenéssel korrigált könyv szerinti értéke a piaci értéket 20 %-kal meghaladja. A társaság a 100 E Ft alatti egyedi beszerzési értékű eszközöket használatba vételkor egy összegben költségként elszámolja. Ez alól a számítástechnikai eszközök, szoftverek kivételt képeznek, ezek leírási kulcsa minden esetben 33 % óta élünk a társasági adó törvényben adott adóalapot csökkentő - fejlesztési tartalék képzési lehetőséggel. A fejlesztési tartalék összegét átvezetjük lekötött tartalékba. A CO 2 kibocsátás és kereskedelem számvitele évben rögzítettük számviteli politikánkban a széndioxid kvóták mozgásával kapcsolatos szabályokat. - A térítésmentesen kapott egységeket a kibocsátáskori EUR áron és árfolyamon könyveljük, az áruk és az egyéb bevételek között vesszük nyilvántartásba. - A tényleges kibocsátásnak megfelelő, visszaadott mennyiséget a nyilvántartási értéken egyéb ráfordításként vezetjük ki a készletek közül. Mivel a visszaadás a mérlegkészítésig nem történik meg, ezért erre a kötelezettségre céltartalékot képezünk. - A készleten maradó mennyiséget december 31-én a tőzsdén jegyzett EUR árra és MNB középárfolyamra korrigáljuk egyéb ráfordításokkal, vagy egyéb bevételekkel szemben. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

5 Immateriális javak: Alapítás-átszervezés értékeként tartjuk nyilván a minőség- és környezetirányítási rendszer bevezetése érdekében felmerült költségeket, valamint a 2010-ben bevezetett egységes vállalatirányítási rendszer kialakításával kapcsolatos kiadásokat. Vagyoni értékű jogként tartjuk nyilván a használati jogokat, az ISO tanúsítvány megszerzésének jogát, valamint a szoftver termékek (LIBRA, NEXONbér, és egyéb irodai szoftverek) használatának jogát. Szellemi termékként aktiváljuk azoknak a szakértők által készítetett elemzéseknek, hatástanulmányoknak az értékét, melyek a vezetői döntések előkészítéséhez szükségesek, de nem kapcsolhatók konkrét beruházásokhoz. Immateriális javak esetében általánosan 33 %-os leírási kulcsot alkalmaztunk. Befektetett eszközök: a tárgyi eszközök bekerülési, előállítási értékét az általános számviteli szabályok szerint állapítjuk meg. Értékhelyesbítés: a Kft. értékhelyesbítést nem alkalmaz, mert eszközei nagyrészt korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak (pl.: fűtőművek, távhővezetékek, stb.). Befektetett pénzügyi eszközök: A én megalakult a Hírös Zöld Energia Kft tulajdonosa 100 %-ban a TERMOSTAR Kft. A jegyzett tőke értéke december 31-én E Ft. Készletek értékelése: A társaság a vásárolt készleteit súlyozott átlagáron tartja nyilván. Vásárolt készletekre értékvesztést a nyilvántartási ár és a piaci ár jelentős 20 %-nál nagyobb eltérése esetén számolunk el. Az áruk között nyilvántartott CO 2 kvóták értékét december 31-én a fordulónapi árra és árfolyamra korrigáljuk. Az adott kölcsönök, pénzeszközök névértéken szerepelnek a mérlegben. Követelések áruszállításból és szolgáltatásból (vevők) A főkönyvi és analitikus számlákon a vevőkövetelések összege a számlázott, vevők által elismert összegben szerepel. Az év végi záráskor a mérlegbe az értékvesztéssel csökkentett összeg kerül. A számviteli szabályok szerint a követelést a fizikai teljesülés (pl.: fűtés, melegvíz szolgáltatás igénybevétele) időpontjában könyveljük. Behajthatatlanná vált követelést a mérlegben nem szerepeltetünk, azt egyéb ráfordításként elszámoljuk. A behajthatatlanná minősítést a Számviteli Törvénynek megfelelően dokumentáljuk. A december 31-én fennálló határidőn túli vevőkövetelésekre a társaság a nagy tételszámra és egyenként viszonylag kis összegre tekintettel csoportos értékvesztést számol el: napos követelésekre 10 % napos követelésekre 25 % 361 napon túli követelésekre 50 % - os mértékben. A társaság számviteli politikája lehetőséget ad az egyedi értékelésre is az önkormányzati lakások lakóinak követeléseire, illetve a jelentős összegű, vagy az egy évnél régebbi követelések esetében. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

6 Az egyéb követelések könyv szerinti értéken kerülnek kimutatásra. Aktív időbeli elhatárolásként mutatjuk ki a Számviteli Törvény ainak megfelelően azokat a ráfordításokat, melyek a mérleg forduló napja előtt felmerültek, de a mérleg forduló napját követő időszakot kell, hogy terheljék. Aktív időbeli elhatárolások között kell szerepeltetnünk azokat a járó bevételeket, - a vevőkövetelés értékelésénél leírtakat is figyelembe véve - melyek a mérleg fordulónapja után esedékesek, de a mérleggel lezárt időszakot érintik A saját tőke, az eredménytartalék, és az egyéb kötelezettségek könyv szerinti értéken szerepelnek a beszámolóban. Tőketartalék: A tulajdonosoktól a megalakuláskor véglegesen kapott pénzeszköz. Lekötött tartalék soron szerepeltetjük az adómentesen képezhető fejlesztési tartalékot, annak felhasználásáig, valamint az alapítás-átszervezés értékének nettó értékét. Értékelési tartalék: a Kft. a tárgyi eszközeire, immateriális javaira értékhelyesbítést nem számol el, ezért e mérlegsoron nincs adat. A céltartalék képzés soron a későbbi években valószínűsíthető garanciális, függő, környezetvédelmi, fenntartási, átszervezési kötelezettségek, a CO 2 kibocsátási egységek következő évi visszaadási kötelezettségének jövőbeni értéke szerepel évtől kezdődően MEKH ajánlás alapján - szintén céltartalékot képzünk a távhőszolgáltatási tevékenység eszközarányos nyereségének 2 % feletti részére: Az 50/2011. NFM rendelet szerint támogatást igénybevevő társaság távhőszolgáltatási tevékenységén elért eszközarányos nyeresége a 2 %-ot nem haladhatja meg. A figyelembe vehető eszközértéket az Energia Hivatal határozta meg. A 78/2012.sz. NFM. rendelet szerint a 2 % feletti részt nem kell visszafizetnie annak a szolgáltatónak, aki azt célzott, engedélyezett beruházásra fordítja. A céltartalék feloldása a megvalósítani kívánt beruházás értékcsökkenésének arányában történik. Szállítóállományt a számlázott értéken vesszük figyelembe. A számviteli szabályok szerint a kötelezettség a fizikai teljesüléskor keletkezik. A számbavétel feltétele, hogy a számla a mérlegkészítés időpontjáig megérkezzen. Devizás kötelezettségeinket (értelemszerűen a készleteket, költségeket is) a gazdasági esemény teljesítésének napján érvényes MNB középárfolyamon értékeljük. Passzív időbeli elhatárolásként mutatjuk ki a Számviteli Törvény ának megfelelően a mérleg fordulónapja előtti időszakot terhelő, de később felmerült ráfordításokat, és a mérleg fordulónapja utáni időszakot érintő, de a mérleggel lezárt időszak előtt befolyt bevételeket. Beruházásainkra visszafizetési kötelezettség nélkül kapott támogatások értékét a felhasználásával létesített berendezés értékcsökkenésével azonos ütemben arányosítva számoljuk el a rendkívüli bevételek között. Az adott időszakig még el nem számolt részt a halasztott bevételek soron kell kimutatnunk. A saját előállítású eszközök értékelése közvetlen önköltségen történik. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

7 Társaságunk az Eredménykimutatás -t mind összköltség eljárással, mind forgalmi költség eljárással elkészíti. A Kft. a költségeit elsődlegesen az 5-ös számlaosztályban - költségnemek szerint - számolja el, emellett kontrolling célra alkalmazza a 6-7. számlaosztályokat is. Az éves beszámoló összeállítása érdekében a társaság a mérlegsémához igazodó számlarendet használ. A pénzügyi műveletek bevételei és ráfordításai között társaságunknál a betét-elhelyezések kamatait, a devizás kifizetések árfolyam különbözeteit, a beruházási hitelek kamatait, valamint a befektetési, illetve fedezeti célú devizaügyletek árfolyam különbözetet szerepeltetjük. A rendkívüli bevételek és ráfordítások: a vállalkozás rendes üzletmenetén kívül eső, a vállalkozási tevékenységgel közvetlen kapcsolatban nem álló tételek. A Számviteli Törvény előírásai szerint itt számoljuk el a beruházásokra kapott támogatások tárgyévre jutó részét. A cash flow kimutatást a Törvény szerinti séma alapján a mérleg, eredménykimutatás, a főkönyvi kivonat és az analitikus nyilvántartások segítségével, közvetett módszerrel készítjük el. Társaságunk havonta tulajdonosok folyamatos tájékoztatása céljából gyorsjelentést (nyers mérleget és eredménykimutatást) készít. Ennek megfelelően havonta történik az értékcsökkenési leírás, az időbeli elhatárolások, az értékvesztések elszámolása is. Számviteli szétválasztás szabályozása, elvei: A távhőszolgáltató társaságok az átláthatóság, a keresztfinanszírozás és a versenytorzítás kizárása érdekében, a távhőtámogatás jogosságának alátámasztására - kötelesek egyes tevékenységeiket elkülöníteni, a tevékenységek mérlegét, és eredménykimutatását a kiegészítő mellékletben közzétenni. A szétválasztást előíró jogszabályok: évi LXXXVI. törvény a villamos energiáról évi CLXXXII. törvény egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról, mely a távhőszolgáltatásról szóló évi XVIII. törvény módosítása: 3. Magyar Energia Hivatal 1/2013 sz. módszertani ajánlása. A számviteli szétválasztás során az alábbi szempontok szerint kell ez elkülönítéseket elvégezni: A hőtermelés telephelyre történő elkülönítése A villamos energiatermelés telephelyre történő elkülönítése A hőszolgáltatást az egész településen egy tevékenységnek tekintjük egyéb tevékenységek egyben telephelyi megkülönböztetés nélkül szerepelnek a beszámolóban. A tevékenységek költségeinek elkülönítése: A hőelőállítás költségei: a fűtőművek területén jelentkező közvetlen költségek. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

8 A hőszolgáltatás költségei: a termelt hő felhasználókhoz történő eljuttatásához kapcsolódó költségek. A gázmotorok költségei: a termelt villamos energia és hő mennyisége alapján történik a felosztás a hőtermelés és a villamosenergia termelés, valamint a telephelyek között. Mérlegtételek meghatározása, elkülönítése tevékenységekre és telephelyekre Befektetett eszközök: az analitikus nyilvántartás szerinti tételes elkülönítéssel Készletek: Anyagok: vetítési alappal, a befektetett eszközök + vevők arányában Árúk (széndioxid kvóták): vetítési alappal, földgáz felhasználás arányában Készletekre adott előlegek: tételes elkülönítéssel Követelések: Vevőkövetelések: tételes elkülönítéssel Egyéb követelések: vetítési alappal, anyagjellegű ráfordítások arányában Pénzeszközök: Pénztár: vetítési alappal, a befektetett eszközök + vevők arányában Bankbetétek: vetítési alappal, az adózott eredmény arányában Aktív időbeli elhatárolások: tételes elkülönítéssel Saját tőke: Jegyzett tőke és tőketartalék: vetítési alappal, a befektetett eszközök arányában Lekötött tartalék: vetítési alappal, a befektetett eszközök arányában Eredménytartalék: esetén: vetítési alappal, az adózott eredmény arányában Céltartalék a széndioxid kvóta visszaadási kötelezettségre: vetítési alappal, földgáz felhasználás arányában Céltartalék nyereségkorláton felüli eredményre: megvalósítandó beruházás célja alapján tételesen Hosszú lejáratú kötelezettségek: tételes elkülönítéssel Rövid lejáratú kötelezettségek Szállítók: tételes elkülönítéssel. Rövid lejáratú kötelezettségek kapcsolt vállalkozással szemben: tételes elkülönítéssel Egyéb rövid lejáratú kötelezettségek: vetítési alappal. az eszközök mérlegfőösszege arányában Passzív időbeli elhatárolások Bevételek passzív időbeli elhatárolása: tételes elkülönítéssel Költségek, ráfordítások passzív időbeli elhatárolása: vetítési alappal, bérköltség arányában Halasztott bevételek megállapítása: tételes elkülönítéssel Eredménykimutatás tételeinek elkülönítése tevékenységekre és telephelyekre: Értékesítés nettó árbevétele: közvetlenül a tevékenységekhez és telephelyekhez rendelve. Közvetlen költségek: a felmerüléskor megfelelő alábontással, kódolással a tevékenységekhez és telephelyekhez rendeljük Közvetett költségek: az önköltség számítási szabályzatban meghatározott vetítési alapok kulcsok) alapján osztjuk fel. Az egyéb bevételek és ráfordítások: általában: gazdasági eseményenként tételesen. Széndioxid kereskedelem bevételei és ráfordításai: földgáz felhasználás arányában A pénzügyi műveletek bevételei és ráfordításai: tételes elkülönítéssel, amennyiben ez nem lehetséges, az értékesítés nettó árbevétele arányában KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

9 A rendkívüli ráfordítások és bevételek: általában: tételes elkülönítéssel, amennyiben ez nem lehetséges, az értékesítés nettó árbevétele arányában A tevékenységek Számviteli Politika melléklete szerinti szétválasztását és a fő tevékenységek eredményeit a 9. sz. melléklet tartalmazza A Kft. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének elemző bemutatása A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. eszközeinek, forrásainak összetételét az 1. sz. táblázat tartalmazza. A befektetett eszközök aránya az összes eszközhöz viszonyítva 58,5 %, ezen belül a tárgyi eszközök aránya 57,7 % év során E Ft értékű műszaki fejlesztéssel szemben E Ft amortizációt E Ft átsorolást és E Ft egyéb állománycsökkenést számoltunk el. A társaság E Ft tőkeemelést hajtott végre a Hírös Zöld Energia társaságban. A befektetett eszközök állománya E Ft-tal, 5,5 %-kal csökkent. A forgóeszközérték aránya 41,0 % az eszközök értékében. Ezen belül 20,5 %-kal növekedett a készletek, 57,7 %-kal a pénzeszközállomány értéke, 17,2 %-kal csökkent a követelésállomány. A vagyoni helyzetet és a tőkestruktúra alakulását jelző mutatók: (lásd 2/a. sz. táblázat). Az eszközhatékonysági mutató (ROA) (az adózás előtti eredmény és az eszközök aránya) a évi 4,11 %-ról 3,12 %-ra csökkent. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

10 A tőke hatékonysága (ROE) amely az adózott eredmény és a saját tőke viszonyát mutatja az előző évi 6,45 %-os értékhez képest 4,91 %-ra csökkent. Az EBITDA mutató (üzemi eredmény + értékcsökkenés) a tevékenység jövedelemtermelő képességét fejezi ki. Ez az érték a évi E Ft-ról évben E Ft-ra csökkent. A mutató romlásának oka a villamosenergia termelés eredménytömegének, valamint az értékcsökkenési leírás értékének lényeges csökkenése. Az értékcsökkenés alacsony szintjét az eszközök avultsági mértékén túl a gázmotorok teljesítményarányos értékcsökkenési leírása eredményezte. (Mivel a villamosenergia értékesítés feltételei jelentősen romlottak, ezért a gázmotorok üzemideje, üzemórában kifejezett teljesítménye, ezzel együtt az értékcsökkenési leírása is csökkent.) A tárgyi eszközök hatékonysága, vagyis az egységnyi tárgyi eszközre jutó nettó árbevétel 30,0 %-kal csökkent. A csökkenés egyik oka, hogy a távhőszolgáltatási tevékenység bevételének jelentős hányada nem a nettó árbevételben, hanem az egyéb bevételek között, állami támogatásként realizálódik. A másik tényező a villamosenergia termelés bevételeinek elmaradása. A saját tőke növekedési mutató a saját tőke és a jegyzett tőke arányát mutatja. A saját tőke óta nem növekedett, mert a keletkezett adózott eredményt 100 %-ban osztalékként fizettük ki a tulajdonosoknak. A mutató értéke azóta stagnál. A tárgyi eszköz megújulási mutató (beruházások aránya az eszközállományhoz képest) a évben 4,5 %. Ez önmagában szerény emelkedés, de figyelembe kell venni, hogy ez egy kiugró (34,7 %-os megújulási mutatóval rendelkező) évet követ évben a sikeres pályázatoknak köszönhetően - 651,9 M Ft volt a beruházások értéke, évben már csak 81,6 M Ft forrást tudtunk erre a célra fordítani. A tárgyi eszközök saját tőkével való fedezettsége jó, az idegen források aránya a működésben az elmúlt évben az összes forrásoknak 40,2 %-át tette ki, a saját források pedig a 59,8 %-át. A saját tőke és a tárgyi eszközök aránymutatója 105,4 %. A tőkeszerkezetet vizsgálva tehát megállapíthatjuk, hogy a társaság kockázatviselő képességét és finanszírozási szerkezetét az utóbbi évek szigorodó jogszabályi és KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

11 gazdasági környezete jelentősen átalakította. Mivel a távhőszolgáltatás április 1-től hatósági áras tevékenység, a ráfordítások egy részét távhőszolgáltatási támogatás fedezi és között három alkalommal volt rezsicsökkentés, ezért a támogatási hányad évről évre nő. Támogatás nélkül jelenleg a távhőszolgáltatási tevékenység finanszírozhatatlan lenne. Likviditással, adósságállománnyal összefüggő mutatók (lásd 2/b sz. táblázat): A mérleg fordulónapjára számított likviditási mutatók jók. A mérlegkészítés napjáig minden esedékes szállítói számla és rövidlejáratú kötelezettség pénzügyi rendezése megtörtént. Az eladósodottság mértéke 24,1 %-os, ez nemzetközi viszonylatban is elfogadhatónak minősíthető. A társaságnak lejárt kötelezettsége nincs. A Kft. statikus likviditási mutatói mely a kötelezettségek pénzeszközökkel, követelésekkel, készletekkel való fedezettségét mutatja be kedvezőek. Az árbevétel arányos nyereség (adózott eredmény és árbevétel aránya) az előző évinél valamivel magasabb, 5,0 %. Főbb mutatók alakulása az elmúlt években 2011.év 2012.év 2013.év 2014.év ROE 1,1% 6,9% 6,5% 4,9% ROA 1,1% 4,9% 4,1% 3,1% EBITDA E Ft E Ft E Ft E Ft Tárgyi eszköz hatékonyság 204,0% 193,3% 139,2% 109,2% Tárgyi eszköz megújulás 4,0% 12,7% 34,7% 4,5% Eladósodottság mértéke 29,7% 31,4% 27,9% 24,1% Nettó árbevétel E Ft E Ft E Ft E Ft Árbevétel arányos nyereség 0,7% 4,7% 4,7% 5,0% Tőkearányos eredmény 1,0% 7,1% 8,6% 2,4% Termelékenység (támogatással korrigált) E Ft/fő E Ft/fő E Ft/fő E Ft/fő KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

12 2. Kapcsolódó kiegészítések 2.1. Az egyes mérlegtételekhez kapcsolódó kiegészítések Eszközök, aktívák: Az eszközök leltározása, tételes egyeztetése a mérlegkészítésig megtörtént. A mérleg főösszege, vagyis a társaság vagyona az előző évinek 98,3 %-a Befektetett eszközök: összértéke a év végi adathoz viszonyítva 5,5 %-kal csökkent. Ez legfőképp azzal magyarázható, hogy az elszámolt E Ft-os értékcsökkenéssel szemben a beruházások, felújítások és eszközbeszerzések összértéke 2014-ben mindössze E Ft volt. Immateriális javak állományának alakulása Előző év Összetétel Tárgy év Összetétel Változás Megnevezés 2013 % 2014 % %-a Alapítás átszervezés aktivált értéke ,2% 0 0,0% 0,0% Vagyoni értékű jogok ,8% ,0% 61,4% Szellemi termékek 0 0,0% 0 0,0% 0,0% Összesen ,0% ,0% 56,9% Megnevezés Ingatlanok és kapcsolódó vagyoni értékű jogok Tárgyi eszköz állomány alakulása Előző év Összetétel Tárgy év Összetétel Változás 2013 % 2014 % %-a ,0% ,2% 95,9% Műszaki berendezések, gépek, járművek ,8% ,2% 94,1% Egyéb berendezések, felszerelések, járművek ,6% ,7% 102,7% Beruházások, felújítások ,7% ,9% 109,0% Összesen ,0% ,0% 95,6% Ingatlanok és kapcsolódó vagyoni értékű jogok állományának alakulása Megnevezés Előző év Összetétel Tárgy év Összetétel Változás 2013 % 2014 % %-a Telkek ,5% ,6% 100,0% Épületek (fűtőművek, hőközpontok) ,3% ,7% 97,2% Távvezetékek ,4% ,7% 95,0% Egyéb építmények ,8% ,0% 105,9% Összesen ,0% ,0% 95,9% KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

13 Műszaki berendezések, gépek, járművek állományának alakulása Megnevezés Előző év Összetétel Tárgy év Összetétel Változás 2013 % 2014 % %-a Erőgépek, erőművi berendezések ,5% ,6% 93,2% Gépek, műszerek, szerszámok ,0% ,3% 98,4% Hírközlő berendezések ,1% ,1% 88,5% Gépjárművek ,6% ,2% 187,1% Összesen ,0% ,0% 94,1% c) Befektetett pénzügyi eszközök Tartós részesedések: A én megalakult a Hírös Zöld Energia Kft, mint projekttársaság, tulajdonosa 100 %-ban a TERMOSTAR Kft. Célja: faapríték alapú fűtőmű beruházás megvalósítása. A társaság jegyzett tőkéje december 31-én E Ft. Adott kölcsön rovaton szerepelt december 31-ig a Kft. által a munkavállalók részére nyújtott lakásépítési, vásárlási és felújítási kölcsön mérlegforduló napon meglévő, egy éven túli lejáratú állománya. A kölcsönt január 1-jén átsoroltuk a követelések közé A forgóeszközök összértéke E Ft-tal, 4,1 %-kal növekedett. Ezen belül: a) Az anyagkészlet értéke E Ft-tal, 12,8 %-kal növekedett. b) Áruk között nyilvántartott széndioxid kvóták mérleg szerinti értéke a bázisidőszaki E Ft-ról E Ft-ra változott. A növekedés oka a kvóták egységárának, valamint az EUR árfolyamának növekedése. c) Az értékvesztéssel korrigált vevőállomány értéke a mérlegben E Ft, ez E Ft-os, vagyis 33,2 %-os csökkenés bázisidőszakhoz képest. A mérleg szerinti összeg tartalmát, illetve a vevők fizetési hajlandóságát az alábbi két táblázat mutatja. 1.sz. táblázat Megnevezés Mérleg szerinti vevőállomány összesen Elszámolt értékvesztés Bruttó vevőállomány Határidőn belüli követelés Határidőn túli követelés % ,8% ,8% ,3% ,5% ,9% Határidőn túli követelésből távhőszolg. lakossági vevőállomány Határidőn túli követelésből távhőszolg. közületi vevőállomány Határidőn túli követelésből egyéb - nem távhő -vevőállomány ,3% ,2% ,6% Bruttó vevőállomány Behajthatatlan követelés Értékvesztéssel, behajthatatlan követeléssel együtt: ,4% ,3% ,9% KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

14 2.sz. táblázat Részletezés vevőcsoportok szerint: Lakossági vevőállomány Elszámolt értékvesztés lakosság Értékvesztéssel korrigált lakossági vevőállomány Közületi vevőállomány Elszámolt értékvesztés közület Értékvesztéssel korrigált közületi vevőállomány Távhőszolgáltatás vevőállománya Elszámolt értékvesztés Értékvesztéssel korrigált vevőállomány távhőszolgáltatás % ,0% ,6% ,8% ,8% ,2% ,1% ,5% ,8% ,5% Vevőállomány egyéb tevékenységből Elszámolt értékvesztés Értékvesztéssel korrigált vevőállomány egyéb tevékenység Bruttó vevőllomány összesen Elszámolt értékvesztés összesen Mérleg szerinti vevőállomány összesen ,2% ,4% ,5% ,3% ,8% ,8% Távhőszolgáltatás mérleg szerinti (értékvesztéssel csökkentett) vevőkövetelésének értéke E Ft-tal, 13,5 %-kal csökkent az előző év záró értékéhez képest. Ezen belül a lejárt követelések összege 21,7 %-kal csökkent. A rezsicsökkentések és az enyhe téli időjárás következtében a számlák értéke, így a vevőállomány értéke csökken. A lejárt követelések értéke évben az aktív behajtási tevékenység, valamint a behajthatatlan követelések leírása következtében szintén csökkent. A bizonytalan fizetés miatt mind az értékvesztés állománya, mind a behajthatatlanként leírt követelésállomány értéke évről-évre növekszik. A lakossági lejárt vevőkövetelések behajthatatlan követeléssel növelt értéke évben E Ft volt, 2014-ban ez a mutató E Ft-ra csökkent (89,11 % ). A mérlegben szereplő követelések egyeztetése a felhasználókkal egyenlegközlők kiküldésével megtörtént. A bírósági végrehajtók dokumentumai alapján, továbbá az elköltözött és fel nem kutatható fogyasztók kisösszegű tartozásaira E Ft-ot számoltunk el behajthatatlan követelésként. Leírásuk a Számviteli Törvénynek megfelelő dokumentumokkal (végrehajtói, felszámolói, bírósági végzés), igazolásokkal, nyilatkozatokkal alátámasztott. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

15 Hátralékok i állományra Értékvesztés elszámolása vevőállományra A csoportos értékvesztés értéke E Ft, ezen felül évben egyedi értékelés alapján az egy éven túl tartozó távhőszolgáltatási vevőállományra további E Ft értékvesztést számoltunk el. A nem távhős vevőállományra elszámolt értékvesztés E Ft, így az összes értékvesztés E Ft. A december 31-i állomány E Ft volt. A növekedés (tárgyévi ráfordításként elszámolt értékvesztés) E Ft. Társaságunknak kapcsolt vállalkozásaival szemben együttesen E Ft követelése állt fenn december 31-én: Kapcsolt vállalkozások Követelés Ebből lejárt Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft Hírös Sport Nonprofit Kft KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft Kecskeméti Városgazdasági Kft. 0 0 Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft Kecskeméti Városfejlesztő Kft Összesen: d) Egyéb követelésként E Ft-ot tartunk nyilván. Egyéb követelések összetétele Értékvesztés napon napos napos túli Megnevezés Megoszlás %-ban Összesen Távhőszolgáltatás vevőállománya E Ft 1 265, , , ,0 Képzett mérték % 10% 25% 50% Értékvesztés E Ft 126, , , ,0 Távhőszolgáltatás egyedi értékvesztés ,0 Távhőszolgáltatás vevőállománya együtt ,0 Nem távhős vevőállomány 5 819,0 Értékvesztés összesen , Megoszlás %-ban Igényelt lehívott távhő támogatás , ,4 Visszaigényelt, ki nem utalt ÁFA , ,8 Későbbi időszakban bevallásba kerülő ÁFA , ,6 Visszaigényelhető energiaadó , ,1 Visszaigényelhető egyéb adók, túlfizetések , ,3 Munkavállalók lakásépítési kölcsöne , ,5 Munkabér és egyéb előleg , ,3 Egyéb tételek 0 0,0 0 0,0 Összesen: , ,0 KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

16 A mérleg fordulónapon a kihelyezett munkáltatói lakáskölcsön E Ft volt (36 fő) Visszafizetési garanciaként az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog szolgál. A visszafizetés elmaradásának kockázata minimális. f) A pénzeszközök fordulónapi értéke E Ft, az előző évi értéknek 157,7 %-a. A szabad pénzeszközök tőkegarantált lekötött bankbetétekben történő elhelyezése 2014-ben 7,1 M Ft bevételt keletkeztetett. Ez az érték az alacsony kamatok miatt csupán 50 %-a a évinek Az aktív időbeli elhatárolások értéke E Ft. Az adatok részletezését a 4/a. számú táblázat tartalmazza. Ezen a soron E Ft értékben a gázfelhasználás januári bevallásba kerülő visszaigényelhető energiaadója, illetve előfizetési díjak, egyéb kisebb tételek Források, passzívák A saját tőke növekedése nulla, az adózott eredmény a tulajdonosok részére osztalékként kifizetésre kerül. a) A jegyzett tőke az évi cégegyesítés óta változatlanul E Ft, és az üzletrészek aránya is változatlan. b) A tőketartalék a tulajdonosok által a Kft. jogelődjének - nyújtott végleges finanszírozási forrás; összege E Ft. c) Az eredménytartalék: december 31-én E Ft. Az elmúlt 10 évben az eredménytartalék alakulását az alábbi táblázat mutatja. Évszám Eredménytartalék növekedése lekötött tartalék feloldásból Eredménytartalék növekedése előző évi mérleg szerinti eredményből Eredménytartalék csökkenése lekötött tartalék képzés miatt Halmozott egyenleg E Ft E Ft E Ft E Ft 2005-ig KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

17 d) Lekötött tartalék: E Ft. az adózás előtti eredmény 50 %-ának mértékében meghatározott fejlesztési tartalék összege. e) A mérleg szerinti eredmény: nulla. A E Ft adózott eredményt a tulajdonosoknak fizeti ki a társaság osztalékként a tulajdonosi taggyűlés határozata alapján Céltartalék mérleg szerinti értéke: E Ft, a széndioxid kvóták visszaadására, mint várható kötelezettségre Kötelezettségek: értéke az előző évhez képest 13,5 %-kal csökkent. Megnevezés I. Hátrasorolt kötelezettségek Hosszú lejáratra kapott kölcsönök Tárgy év Összetétel Tárgy év Összetétel % % Beruházási és fejlesztési hitelek 0 0,0% 0 0,0% II. Hosszú lejáratú kötelezettségek 0 0,0% 0 0,0% Rövid lejáratú kölcsönök Kötelezettségek alakulása Rövid lejáratú hitelek 0 0,0% 0 0,0% Kötelezettségek áruszállításból és szolgáltatásból ( szállítók) ,7% ,9% Egyéb rövid lejáratú kötelezettségek ,3% ,1% III. Rövid lejáratú kötelezettségek ,0% ,0% Kötelezettségek összesen : ,0% ,0% b) Rövid lejáratú kötelezettségek teszik ki a kötelezettségek 100 %-át. A társaságnak lejárt kötelezettsége nincs. A szállítói kötelezettségek értéke E Ft. Ez nagyrészt a decemberi gáz- és egyéb közüzemi számlák értéke. A szállítókkal a fordulónapi egyeztetések megtörténtek. Egyéb rövidlejáratú kötelezettségek értéke: E Ft, a kapcsolt vállalkozással tulajdonosokkal - szembeni kötelezettség E Ft. Megnevezés Megoszlás %-ban Megoszlás %-ban Társasági adó kötelezettség ÁFA kötelezettség Munkabér, és bérből levont egyéb kötelezettségek , ,4 Munkabér után fizetendő adók, járulékok , ,3 Egyéb adók , ,0 Tulajdonosoknak fizetendő osztalék , ,0 Egyéb 204 0, ,3 Összesen: , ,0 KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

18 2014-ben a Kft az állami adóhatóságnak megközelítőleg 300 M Ft, a helyi önkormányzatnak 7,6 M Ft adót fizetett be. Energiaadóból 52 M Ft, ÁFA-ból 480 M Ft visszaigénylésére volt jogosult, összességében tehát adó visszaigénylő pozícióban volt. A Kft-nek év végén lejárt köztartozása nem volt. A Kft. vezetése 2014-ben sem vállalt kezességet, vagy más, nem említett kötelezettséget. A társaságnak garanciális és környezetvédelmi kötelezettsége továbbra sincs Passzív időbeli elhatárolás Az adatok részletezését a 4/b. sz. táblázat tartalmazza. Passzív időbeli elhatárolások állománya E Ft. Az elhatárolt bevételek között szerepel december 31-én E Ft fűtési hődíj különbözet (kiszámlázás és a leolvasott adat közötti eltérés), a hozzátartozó támogatáskülönbözet E Ft értékben. Passzív elhatárolásban szerepel E Ft bér és bérjárulék, melynek kifizetése ben fog megtörténni. A halasztott bevétel soron szerepel E Ft, mely a beruházásokra elnyert pályázati támogatások későbbi évekre elhatárolt összege. A kapott támogatások bevételként történő elszámolása a beszerzett eszközök értékcsökkenésével arányosan történik meg. Halasztott bevételként elhatárolt támogatások E Ft-ban: (a folyósított teljes érték összesen E Ft ) A támogatás megnevezése Széchenyi Terv Nemzeti Energia takarékossági Program KEOP 5.4.0/ Támogatott projekt megnevezése 2.sz. gázmotor telepítése 3.sz. gázmotor telepítése 212/A hőközponti körzet felhasználói hőközpontok és hozzátartozó távvezeték kiépítése Folyósított összeg Folyósítás éve Bevételként történő elszámolás Még el nem számolt összeg év alatt év alatt hőközpontok 11 év alatt, távvezeték 25 év alatt KEOP 5.4.0/ /B hőközponti körzet felhasználói hőközpontok és hozzátartozó távvezeték kiépítése hőközpontok 11 év alatt, távvezeték 25 év alatt KEOP 5.4.0/ Református Kollégium távhőrendszerre való csatlakoztatása hőközpontok 11 év alatt, távvezeték 25 év alatt KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

19 KEOP 5.4.0/ Összekötő távvezeték és füstgáz hőhasznosító létesítése hőhasznosító 11 év alatt, távvezeték 25 év alatt KEOP 5.4.0/ önerőpótló támogatás Összekötő távvezeték létesítése év alatt KEOP retrospektív támogatás Á.v. II. hőközponti körzet felhasználói hőközpontok és hozzátartozó távvezeték kiépítése hőközpontok 11 év alatt, távvezeték 25 év alatt Eredménykorlát feletti eredmény elhatárolása Összes beruházásra fordítható halasztott bevétel Füstgáz hőhasznosító megvalósítása év alatt Eredménykimutatáshoz kapcsolódó adatok, kiegészítések I. Az értékesítés nettó árbevétele 2014-ben E Ft volt, ez E Ft-tal, 25 %-kal marad el az előző évi értéktől. Az elmaradás összetevői: az enyhe időjárás miatt csökkent hőigény, valamint a villamos energia értékesítés volumenének csökkenése. Az árbevétel összetételét és alakulását az 5. sz. táblázat tartalmazza. A évi GJ hő értékesítéssel szemben a évi volumen GJ, a mennyiségi csökkenés közel 12 %-os. A villamosenergia értékesítéséből szármató árbevétel E Ft volt, ez az előző évinek 44,7 %-a. II. III. Aktivált saját teljesítmények értéke: E Ft, ez a bázis időszaki érték 153,2 %-a. Egyéb bevételek: értéke évben E Ft volt. Egyéb bevételek összetétele Értékesített immat. javak, tárgyi eszközök bevétele Káresemények bevételei Késedelmi kamatok, kötbérek, ügyvédi díjak megtérítése Eszközbontások visszanyert anyaga Továbbszámlázott szolgáltatások Távhőszolgáltatás támogatása Egészségfejlesztési pályázatra befolyt összeg Céltartalék feloldás Egyéb Egyéb bevételek CO 2 kereskedelem nélkül CO 2 kereskedelem bevételei Egyéb bevételek összesen KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

20 IV. Anyagjellegű ráfordítások összege: E Ft, ez 22,3 %-kal alacsonyabb a évinél. Az összes költség és ráfordítás 60,7 %-a gáz, a villamos energia, valamint a víz- és csatornadíj költsége, 2,5 %-a az egyéb anyagköltség. Az igénybevett szolgáltatások és egyéb ráfordítások alkotják a ráfordítások 4,3 %-át. V. Személyi jellegű ráfordítások növekedése 1,5 %, a bérköltség E Ft, a személyi jellegű egyéb kifizetés 59,904 E Ft, a bérjárulékok összege E Ft. Súlya az összköltségen belül 19 %. Az alapbér fejlesztés az üzleti tervben meghatározott mértékben (3 %-ban) történt meg. VI. VII. Értékcsökkenési leírás: összege E Ft, ez az előző évinek 81,3 %-a. Ennek legfőbb oka, hogy a villamosenergia termelés volumenének csökkenése miatt ami természetesen üzemóra csökkenést is jelent - a gázmotorok értékcsökkenésének leírási módját jétől teljesítmény arányosra változtattuk. Az értékcsökkenés súlya a ráfordításokban 6,1 %. Egyéb ráfordítások: összege E Ft. Az egyéb ráfordítások aránya a ráfordításokon belül 7,1 %-os. Egyéb ráfordítások összetétele Megnevezés Bázis Tárgyév Értékesített immat. javak, tárgyi eszközök értéke Terven felüli écs Káresemények ráfordításai 0 Késedelmi kamatok, kötbérek, bírságok partnertől Energiakereskedelem menetrend eltérési pótdíjak Bírságok, kamatok, adókülönbözetek adóhatósággal szemben Céltartalék képzés távhőszolgáltatás 2 % feletti eszközarányos eredményére 0 0 Értékvesztés elszámolása vevőkre Vállalkozásnak átadott követeléskezelés költségei 0 23 Behajthatatlan követelések Önkormányzattal elszámolt adók Költségvetéssel elszámolt adók Eszközselejtezések, kivezetések értéke Készlet selejtezés, kivezetések értéke 0 2 Egyéb 15 6 Egyéb ráfordítások CO 2 kereskedelem nélkül CO 2 kereskedelem ráfordításai Egyéb ráfordítások összesen A költségek szerkezetét és az összes bevételhez viszonyított arányát a 5. sz. melléklet tartalmazza. A) Üzemi (üzleti) tevékenység eredménye: E Ft. Ez a évinek mindössze 27,8 %-a. Mind a nettó árbevétel, mind a távhő támogatás mértéke jelentősen csökkent az előző évihez képest, a ráfordítások mértékének csökkenése a fix költségek miatt mérsékeltebb a bevételek csökkenésénél. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

21 B) Pénzügyi műveletek eredménye: Pénzügyi műveletek bevételeinek értéke összesen: E Ft. A lekötött betétek éves kamata E volt, a gázbeszerzés devizaár kockázatának ellensúlyozására kötött árfolyam fedezeti ügylet bevétele évben E Ft volt. Pénzügyi műveletek ráfordításainak értéke: E Ft. Ebből az árfolyam fedezeti ügyletek vesztesége 748 E Ft, egyéb árfolyam különbözetek értéke 551 E Ft. Pénzügyi műveletek eredménye: E Ft volt. C) A szokásos vállalkozási eredmény: E Ft. X. Rendkívüli bevétel: E Ft. Ez az összeg a beruházásainkra pályázatokon elnyert támogatások tárgyévi értékcsökkenés arányos része. XI. Rendkívüli ráfordítás: E Ft. Ez zömében alapítványok támogatására, valamint a Kecskeméti Katona József Színház támogatására fordított összeg. Ez utóbbi támogatást társasági adókedvezmény kompenzálja a Kft. számára. D) Rendkívüli eredmény: A rendkívüli bevételek és a rendkívüli ráfordítások egyenlege E Ft. E) Adózás előtti eredmény: E Ft. XII. Adófizetési kötelezettség: - lásd 6. sz. táblázat E Ft. F) Adózott eredmény: a Kft adózott eredménye 2014-ben E Ft, amely teljes egészében osztalékként kerül kifizetésre taggyűlési határozat alapján. A Számviteli Törvény előírása szerinti osztalékfizetési korlát levezetése: E Ft Saját tőke én Lekötött tartalék évi osztalék Saját tőke lekötött tartalékon és osztalékon felüli része: Megállapítható, hogy a szabad saját tőke értéke az osztalék kifizetése után sem csökken a jegyzett tőke értéke E Ft - alá. Az osztalék kifizetésének nincs törvényes akadálya. Az osztalék megosztása a két tulajdonos között üzletrészek arányában: KMJV EDF DÉMÁSZ Zrt. Összesen Tulajdoni hányad % 69,51% 30,49% 100,00% Előírt osztalék (E Ft) KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

22 Alábbi kimutatás a tulajdonosoknak eddig kifizetett (járó) osztalékot mutatja: Összesen G) Mérleg szerinti eredmény: 2014-ben az osztalék kifizetés után nulla CASH FLOW kimutatáshoz kapcsolódó kiegészítések A cash flow kimutatás a 7. sz. táblázat szerint tükrözi a Kft. finanszírozási szerkezetét, valamint a képződött pénzeszközök felhasználását évben E Ft pénzeszköz növekedés következett be a bázis év december 31-i állományához képest. Az alaptevékenységből származó pénzeszköz bevételek - működési cash flow - értéke évben E Ft volt. Ennek összetevői: Az adott támogatásokkal növelt adózás előtti eredmény, mely E Ft. Az értékcsökkenés, E Ft - és az eszközkivezetések E Ft értékben, - ezek a tételek az eredményt rontják ugyan, de pénzkiadással nem járnak. Az aktív időbeli elhatárolások összege minimálisan, E Ft-tal nőtt. Ezek a bevétel jellegű tételek pénzeszköz növekedést nem jelentenek E Ft csökkent a passzív időbeli elhatárolások értéke. A szállítóállomány E Ft-os csökkenése a pénzeszköz állományt is csökkenti, a vevőállomány jelentős E Ftos - csökkenése viszont növelte a cég likviditását. Az egyéb követelésállomány változása, valamint a E Ft osztalékfizetési kötelezettség pénzforrásainkat szűkíti. A befektetési cash flow értéke E Ft (pénzeszköz-kiáramlás), évben az előző évi mértéknél lényegesen kevesebbet fordított a társaság beruházási kiadásokra. A finanszírozási cash flow értéke évben E Ft. Ebben az évben pályázati, vagy hitelforrás nem növelte finanszírozási lehetőségeinket. Mindössze a évben lehívott pályázati támogatások utolsó részlete E Ft - érkezett meg az év elején E Ft értékben adott a társaság támogatást közhasznú szervezeteknek, alapítványoknak, illetve a helyi színháznak. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

23 3. Tájékoztató jellegű kiegészítések 3.1. Létszámhelyzet : A létszám és a jövedelemadatok számbavétele az előző évivel azonosan történt. Megnevezés Főállású teljes munkaidős foglalkoztatás Bérkifizetés * (bruttó) Ft adatok Ft-ban Személyi jell. kifizetés év év Fizikai Szellemi Főállású nem teljes munkaidős foglalkoztatott Fizikai Szellemi További munkaviszonyban állók Átlagos stat. állományi létszám (fő) év Állományba nem tartozók (FB tag, megbízás) Foglalkoztatottak összesen * A tárgyévi bérkifizetés nem mindig azonos a bérköltséggel. A bérkifizetés tartalmazza az előző évben elhatárolt, és a tárgyévben kifizetett jövedelmeket, és nem tartalmazza a tárgyévi, de csak a következő évben kifizethető munkabért. A évben a bérköltség is, és a bérkifizetés is E Ft volt, mert a munkabér elhatárolás és évben megegyezett. A munkajogi létszám (munkaszerződéssel rendelkezők száma) december 31-én 89 fő, december 31-én 89 fő volt. Az éves átlagos statisztikai létszám 2013-ban 87 fő, december 31-én 85 fő volt. A statisztikai létszám összetétele: 52 %-a fizikai dolgozó, 48 %-a szellemi foglalkozású. A szellemi foglalkozású munkavállalón belül 3 fő felsővezető (ügyvezető igazgató, gazdasági igazgató, főmérnök), 14 fő középvezető és 24 fő egyéb alkalmazott. A vezető tisztségviselők, a felügyelő bizottság és a könyvvizsgáló üzleti év után járó járandóságainak összegét az alábbi táblázat tartalmazza: adatok Ft-ban Vezető tisztségviselők, felügyelő bizottság, könyvvizsgáló díjazása (Ft) év Ügyvezetés díjazása Könyvvizsgáló díjazása (ÁFA nélkül) Felügyelő bizottság díjazása évi környezetvédelmi információk A Kft évben is auditált integrált irányítási rendszer szerint végezte tevékenységét, a környezetvédelmi előírások, szabályok betartása valamennyi tevékenység során alapkövetelmény. KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft Kiegészítő melléklet 2014.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 2013. éves beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 2013. éves beszámolóhoz KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft 2013 éves beszámolóhoz A kiegészítő melléklet szerepe a számviteli törvény 88 -a értelmében, hogy számszerű és szöveges magyarázatot adjon

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 2011. évi mérlegéhez és eredménykimutatásához. 1. Általános rész

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 2011. évi mérlegéhez és eredménykimutatásához. 1. Általános rész KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft 2011 évi mérlegéhez és eredménykimutatásához 11 A társaság bemutatása, főbb adatai: 1 Általános rész A társaság neve : KECSKEMÉTI TERMOSTAR

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33.

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33. statisztikai számjel cégjegyzék szám Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2011. december 31. BESZÁMOLÓ Keltezés: Szeged, 2012.június 08. vállalkozás vezetője (képviselője) PH. MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

Részletesebben

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma 2 0 3 9 0 7 5 0 9 0 0 1 5 7 2 0 1 Statisztikai számjel 0 1 0 9 9 2 0 8 3 6 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése Duna Palota Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. A vállalkozás címe, telefonszáma 1051

Részletesebben

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. "A" változat

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. A változat A vállalkozás neve: A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. Éves Beszámoló Beszámolási időszak: 2005. január 1. - Előző időszak: 2004. január 1. - 2004. december 31. Beszámoló készítés oka: Normál,

Részletesebben

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük.

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. ESZKÖZÖK (aktívák) Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 79 260 72 655 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 10

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. 01. 01. 2015. 12. 31. Budapest, 2016. április 30... A vállalkozás vezetője ( képviselője ) 1 1. Általános bemutatás A vállalkozás neve: STEMO MARKETING Kft. A vállalkozás rövidített

Részletesebben

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma Csepeli Hőszolgáltató Kft Éves beszámoló 2011 "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- tásai 1 A. Befektetett eszközök 288 472 6 289 281 544 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 3 787 0 2 526 3 Alapítás-átszervezés aktivált

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. december 31.

Éves beszámoló 2013. december 31. 2465481-1412-113-3 Statisztikai számjel 3-9- 126499 Cégjegyzék száma Adorján-Tex Kft. 63 Kalocsa Szent István király út 26. Éves beszámoló Keltezés: 214. április 25. 2465481-1412-113-3 1/6. oldal "A" MÉRLEG

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2017.

Kiegészítő melléklet 2017. Adószám: 2584638-2-4 Cégbíróság: Gyulai Törvényszék Cégjegyzék szám: 4-9-13973 KÖRÖSLADÁNYI NAPELEMPARK KFT 5516 Körösladány, Dózsa Gy út 2. Kiegészítő melléklet 217. Fordulónap: 217 december 31. Beszámolási

Részletesebben

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23.

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23. 2016. Évi beszámoló Ügyfél neve: Ügyfél címe, telefonszáma: 9024. Győr, Szérűskert u.36. Statisztikai számjele: 2 3 1 7 5 7 6 9 0 3 2 2 5 7 2 0 8 Cégjegyzék száma: 0 8-0 9-0 2 1 4 0 6 A társaság adószáma:

Részletesebben

Cégjegyzék szám

Cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: A beszámoló: Lehet például: Üzleti év Időszak Keltezés helye dátuma 1 1 9 9 0 7 7 8 7 2 2 0 1 1 4 0 6 0 6-1 0-0 0 0 2 7 9 Előtársasági beszámoló

Részletesebben

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2 0 1 9 8 9 5 0-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 1 7 9 0 0 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címe: 1065

Részletesebben

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ 22700368-3523-113-01 A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: 1031 Budapest, Nánási út 5-7. B-325. 2016.01.01-2016.12.31 közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ Kelt: Budapest, 2017.04.25

Részletesebben

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! .

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! . Eredménykimutatás A FORRÁS Zrt. (továbbiakban: Társaság) 2009. december 31-i főkönyvi kivonatának forgalmi adatai (forintban). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül

Részletesebben

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről 0 1-1 4-0 0 0 3 0 8 EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság a vállalkozás megnevezése 1134 Budapest,Váci út. 37. Tel.: 06/1-477-3100 a vállalkozás címe, telefonszáma Éves beszámoló 2005.01.01-2005.12.31.

Részletesebben

Egyszerűsített beszámoló

Egyszerűsített beszámoló Statisztikai számjel: 2 1 1 9 4 9 7 3 9 3 1 1 3 2 Cégjegyzék száma: 2-9 - 6 9 7 9 1 1 A vállakozás megnevezése: ZALAI NYÁRI SZINHÁZAK NONPROFIT KFT A vállakozás címe, telefonszáma: 89 Zalaegerszeg Madách

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához A Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. (továbbiakban:

Részletesebben

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok)

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok) 0 1-1 0-0 4 6 4 7 9 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) "A" változat (ek) 01 A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sor) 7 389 0 4 358 02 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09. sorok) 5 728 0 4 291 03 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

2015 évi Éves beszámoló

2015 évi Éves beszámoló 0 1-1 0-0 4 7 7 5 4 a vállalkozás megnevezése a vállalkozás címe, telefonszáma 2015 évi Éves zárómérleg 2015.01.01. - 2015. 12. 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) P.H. Sorszám 2 4 3 5 9 5 7 3 7 7

Részletesebben

Vígszínház Nonprofit Kft

Vígszínház Nonprofit Kft 2 3 3 9 5 8 1 9-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 6 3 6 4 5 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: címe: 1137 Budapest, Szent István krt 14. 2016.december 31 ÉVES BESZÁMOLÓ. Cg-01-09-963645

Részletesebben

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló 0 GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT 5700. GYULA, Szent László u. 16. 06-66-362-377, Eves beszámoló 2016 Keltezés: 2017. március 16. ~~--= 1/6. oldal "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2016 december 31 adatok E

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a 2010. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz

Kiegészítő melléklet a 2010. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Kiegészítő melléklet a 2010. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS A kiegészítő melléklet az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége 1088 BUDAPEST Vas utca 12. II/2.

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége 1088 BUDAPEST Vas utca 12. II/2. Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége 1088 BUDAPEST Vas utca 12. II/2. KIEGÉSZITÕ MELLÉKLET 2016. 01. 01. - 2016. 12. 31. I. Általános kiegészítések II. Mérlegtételekhez kapcsolódó kiegészítések III.

Részletesebben

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2 0 1 9 8 9 5 0-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 1 7 9 0 0 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címe: 1065

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2017 A beszámoló előtársasági időszakot is tartalmaz

Kiegészítő melléklet 2017 A beszámoló előtársasági időszakot is tartalmaz Adószám: 26183356-2-4 Cégbíróság: Gyulai Törvényszék Cégjegyzék szám: 4-9-14325 Körösladányi Városüzemeltetési Kft 5516 Körösladány, Dózsa György utca 2. Kiegészítő melléklet 217 A beszámoló előtársasági

Részletesebben

Normál egyszerűsített éves beszámoló

Normál egyszerűsített éves beszámoló 1 1 7 1 9 7 4 1 2 1 1 3 1 7 Statisztikai számjel 1 7-9 - 7 6 4 6 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése: Ézsibau Kft A vállalkozás címe: 7149 Báta, Damjanich utca 2. A vállalkozás telefonszáma: Normál

Részletesebben

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév II. évfolyam Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014 II. félév 1. feladat (lekötött tartalék meghatározása, osztalékkal kapcsolatos számítások, saját tőke mérlegrészlet

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum. korlátolt felelősségű társaság. 2013. december 31-i egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum. korlátolt felelősségű társaság. 2013. december 31-i egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum Korlátolt Felelősségű Társaság 2013. december 31-i egyszerűsített éves beszámolójához Általános rész: Név: FÜZESGYÓGY KFT. Képviseletre jogosult:

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

MÉRLEG "A" változat Eszközök (aktívák)

MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 0 1-0 9-9 1 3 6 5 7 1 1 S.sz. A tétel megnevezése Előző év 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sor) 894 282 0 818 312 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09. sorok) 127 898 0 38 989 03. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 23147647-8810-572-01 Statisztikai számjel 01-09-955179 Cégjegyzék száma Hegyhát Nonprofit Kft 1121. Budapest, Hegyhát út 25-27. Egyszerűsített éves beszámoló 2015 A közzétett adatok könyvvizzsálatal nincsenek

Részletesebben

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma:

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 02 Cégjegyzékszáma: 05 09 018640 Székhelye: BROKERGOLD

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012.01.01 2012.12.31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012.01.01 2012.12.31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012.01.01 2012.12.31. Az EQUILOR FINE ART Műkincs-Kereskedelmi és Tanácsadó Korlátolt felelősségű társaság 2006. június 26-án kelt Társasági Szerződéssel, határozatlan időtartamra

Részletesebben

Nextent Informatika Zrt.

Nextent Informatika Zrt. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1 - 4 5 2 6 a vállalkozás megnevezése 1112 Budapest, Facsemete u. 1/5 a vállalkozás címe 27. évi ÉVES BESZÁMOLÓ Budapest, 28. május 6. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1

Részletesebben

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK 1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK A. BEFEKTETT ESZKÖZÖK 846.663 952.892 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 31.343 23.945 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 3. Vagyoni értékû

Részletesebben

Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete

Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft. 2016. évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete Cégjegyzék száma: 13-09-135873 Adószám: 12459092-2-13 Beszámolási időszak: 2016. 01. 01. - 2016.

Részletesebben

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31.

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) Sor- A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) Tárgyév 01.

Részletesebben

Kiegészítő melléklete

Kiegészítő melléklete Statisztikai számjel: 25004582-6312-113-01 Cégjegyzék száma: 01-09-194184 Vállalkozás megnevezése: Direkt36 Újságíró Központ Nonprofit Kft. Vállalkozás székhelye: 1137 BUDAPEST POZSONYI ÚT 10. 2. EM/8

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 1 8 0 3 2 1 0 7 6 9 1 0 1 3 1 0 2 - - Statisztikai számjel Dr Szakály Ügyvédi Iroda a vállalkozás megnevezése 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 45. a vállalkozás címe, telefonszáma Egyszerűsített éves beszámoló

Részletesebben

Éves beszámoló. 2012. üzleti évről. 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel. 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. 2012. üzleti évről. 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel. 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft a vállalkozás címe, telefonszáma 2030 Érd,

Részletesebben

A vállalkozás bemutatása. A számvitelpolitika fő vonásai

A vállalkozás bemutatása. A számvitelpolitika fő vonásai A vállalkozás bemutatása A Társaság neve: Bóbita Bábszínház Nonprofit Kft Székhelye: Pécs, Felsővámház u 50. Alapító okirat kelte: 2011. 11.24. A Társaság által gyakorolt tevékenységek: Előadó művészet

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Statisztikai számjele: 13920410-4741-113-15 Cégjegyzék száma: 15-09-071364 Vállalkozás megnevezése: MasterMind Interactive Kft Vállalkozás címe: 4400 Nyíregyháza Korányi F. utca 29/A Kiegészítő melléklet

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 213.2.7-213.12.31 egyszerűsített éves beszámolójához 213. március 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A

Részletesebben

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma:

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 02 Hatvan TISZK Kft Cégjegyzékszáma: 10 09 028738

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 13620275-4941-113-01 Statisztikai számjel 01-09-864697 Cégjegyzék száma Drayman Team Kft. 1196 Budapest, Kisfaludy utca 181. Egyszerűsített éves beszámoló 2008. december 31. A közzétett adatokat könyvvizsgáló

Részletesebben

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 5 5 2 1 8 1 3 3 5 5 2-1 - 4 1 adó száma 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A mérleg főösszege: 33.740 eft; a saját tőke összege: 33.239 eft, a mérleg szerinti eredmény: 30.923

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője)

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. 2014 egyszerűsített éves beszámolójához 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég teljes neve: Alapítás időpontja:

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET TÁMASZ IDŐSEK OTTHONA BALATONFŰZFŐ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET TÁMASZ IDŐSEK OTTHONA BALATONFŰZFŐ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET TÁMASZ IDŐSEK OTTHONA BALATONFŰZFŐ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ Általános rész: A vállalkozás megnevezése: TÁMASZ Idősek Otthona

Részletesebben

Éves beszámoló üzleti évről

Éves beszámoló üzleti évről 2 2 2 6 0 3 3 6139257201 Statisztikai jel 0 1-0 9-9 1 9 8 82 Cégjegyzék a KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 1147 Budapest, Csömöri út 50-60. Éves beoló 2012. üzleti évről

Részletesebben

2017. évi éves beszámoló kiegészítő melléklete

2017. évi éves beszámoló kiegészítő melléklete 2017. évi éves beszámoló kiegészítő melléklete Elek-Ágh Állatmenhely Közhasznú Alapítvány I. Általános kiegészítések 1.A gazdálkodó bemutatása 1.1. A gazdálkodó főbb adatai - székhely: 2316 Tököl, Fő u.129.

Részletesebben

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Mérlegzárás éve 2005 o 1 - o 9-6 9 4 4 4 2 Cégjegyzék szám Mérlegzárás dátuma

Részletesebben

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére 1. Az egyszerűsített éves beszámoló készítése lehetőségének meghatározása: A vállalkozás 2006. október 1-jével kezdte meg előtársaságként működését, a társaságot a cégbíróság október 31.-vel jegyezte be,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Felsőtárkány Nonprofit Kft. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Felsőtárkány Nonprofit Kft. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. 1 2016. évi egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A Felsőtárkány Nonprofit Kft. A társaság alakulásának éve: 2004 Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Működési forma: Tevékenységi

Részletesebben

Éves beszámoló üzleti évről

Éves beszámoló üzleti évről 1 0 5 8 5 5 6 0 6 2 0 9 1 1 4 0 1 Statisztikai számjel 0 1-1 0-0 4 1 6 3 3 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése: a vállalkozás címe, telefonszáma: K O P I N T - D A T O R G Zrt. 1081 Budapest, Csokonai

Részletesebben

"A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok e Ft-ban. Sorszám A tétel megnevezése Előző év Tárgyév

A MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok e Ft-ban. Sorszám A tétel megnevezése Előző év Tárgyév "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2011.01.01-2011.12.31 1 A. Befektetett eszközök 46 605 42 994 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 281 1 640 3 Alapítás-átszervezés aktivált értéke - - 4 Kísérleti fejlesztés aktivált

Részletesebben

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése 0 1-0 9-9 8 0 0 7 5 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) (ek) A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK (I.+II.+III. sorok) 3 612 3 439 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (1-7. sorok) 2 000 2 000 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2 Kísérleti

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához A Kft. rövid bemutatása : KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához A társaságot, mint egyszemélyes Kft.-t Érd Város

Részletesebben

Gigahertz Hungary Kft 2008 december 31-i Egyszerűsített beszámolójának. Kiegészítő melléklete.

Gigahertz Hungary Kft 2008 december 31-i Egyszerűsített beszámolójának. Kiegészítő melléklete. Gigahertz Hungary Kft 2008 december 31-i Egyszerűsített beszámolójának Kiegészítő melléklete. I. Általános rész: 1. A vállalkozás bemutatása: A társaság cégneve: Gigahertz Hungary Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített éves beszámolója Kelt: Budapest 2012.április 21. egyéb szervezet vezetője Statisztikai

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló A EREDMÉNYKIMUTATÁSA (összköltség eljárással) adatok E Ft-ban

Egyszerűsített éves beszámoló A EREDMÉNYKIMUTATÁSA (összköltség eljárással) adatok E Ft-ban 2 4 7 3 4 1 9 0 4 7 5 9 1 1 3 1 0 Statisztikai számjel 1 0-0 9-0 3 4 2 7 4 3 1 Cégjegyzék száma Az üzleti év mérlegfordulónapja: 2013. 12. 31. (év, hó, nap ) Egyszerűsített éves beszámoló A EREDMÉNYKIMUTATÁSA

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló a vállalkozás megnevezése a vállalkozás címe, telefonszáma 2011 évi Egyszerűsített éves beszámoló Éves zárómérleg P.H. 1 1 Egyszerűsített éves beszámoló MÉRLEGE "A" változat ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) Időszak:

Részletesebben

2015. I. féléves beszámoló

2015. I. féléves beszámoló 1 3 8 1 2 2 0 3 5 8 2 9 1 1 4 0 1 Statisztikai számjel 0 1-1 0-0 4 5 5 3 1 Cégjegyzék száma Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. a vállalkozás megnevezése 1022 Budapest, Törökvész út 30/a a vállalkozás címe,

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2014. május 29. A társaság bemutatása A Comenius Angol-Magyar Két

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 02. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 02 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/E

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET. Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101.

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET. Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. 1 2016.évi egyszerűsített beszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület A társaság alakulásának éve: 2007 Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Működési forma : Tevékenységi

Részletesebben

HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt Budapest, Igló u Éves beszámoló

HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt Budapest, Igló u Éves beszámoló 01-10-045570 HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. 1185 Budapest, Igló u. 33-35. Éves beszámoló 2011. január 01. - 2011. december 31-ig tartó gazdasági évről 01-10-045570 11 "A" MÉRLEG Eszközök

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2015. május 29. A társaság bemutatása A Comenius Angol-Magyar Két

Részletesebben

2012. december 31. adatok E Ft-ban Előző év Tárgyév módosí tásai a b c d e. A tétel megnevezése

2012. december 31. adatok E Ft-ban Előző év Tárgyév módosí tásai a b c d e. A tétel megnevezése Statisztikai jel 1/6. oldal A MÉRLEG Eszközök (aktívák) év l A. Befektetett eszközök 208981 0 216469 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 4678 0 3580 3 Alapítás-átszervezés aktivált értéke 4 Kísérleti fejlesztés aktivált

Részletesebben

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Budapest, 2012. március 28. 1. SZÁMVITELI POLITIKA A SEM IX. Városfejlesztő Zrt. könyveit és nyilvántartásait a Számviteli

Részletesebben

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai számjel - - Cégjegyzék száma 1 1 ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság 2007. évi egyszerűsített éves beszámolója 1 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai

Részletesebben

15EB-01. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Székhelye:

15EB-01. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Székhelye: 15EB-01 Cégadatok (A) Cég neve: KOPINT-DATORG KFT Cégjegyzékszáma: 01-09-168162 Székhelye: 1081 BUDAPEST CSOKONAI utca 3. Adószáma: 10777488-2-42 KSH jelzőszáma: 10777488-6209-113-01 (B) Beszámoló aláírására

Részletesebben

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium 2018. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2019. május 27. A társaság bemutatása

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft éves beszámolóhoz. 1. Általános rész

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft éves beszámolóhoz. 1. Általános rész KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 2015. éves beszámolóhoz A kiegészítő melléklet szerepe a számviteli törvény 88. -a értelmében, hogy számszerű és szöveges magyarázatot adjon

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KÖRÚTI SZÍNHÁZ KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. 2017. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ Beszámolási időszak: 2017.01.01-2017.12.31 Mérlegforduló nap: 2017.12.31 1. A gazdálkodó

Részletesebben

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma Cash flow-kimutatás Az éves beszámoló kiegészítő mellékletének tartalmaznia kell legalább a számviteli törvény által előírt, a 7. számú melléklet szerinti tartalmú cash flow-kimutatást is. Az egyszerűsített

Részletesebben

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14.

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14. I I Cégjegyzék száma Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya 2011. december 31. Éves beszámoló Tatabánya, 2012. március 14. VÉRTES' epdészeti és FAIPARI za HKÖRUfN MUKÖDO RÉSZVÉNYTÁpR~SÁG 11187622-0201-114-11

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ (TERVEZET) december 31.

ÉVES BESZÁMOLÓ (TERVEZET) december 31. TERVEZET a vállalkozás megnevezése 1082 Budapest, Futó u. 47-53. VII. emelet a vállakozás címe ÉVES BESZÁMOLÓ (TERVEZET) 2013. december 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) TERVEZET "A" MÉRLEG Eszközök

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 22247067-7219-599-06 Statisztikai számjel 06-09-011662 Cégjegyzék száma Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. 6720 Szeged, Széchenyi tér 5. Egyszerűsített éves beszámoló 2011. év Keltezés: Szeged, 2012.03.20.

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a évi. egyszerűsített éves beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a évi. egyszerűsített éves beszámolóhoz 1 Kumánia Gyógyfürdő Kft. Cégjegyzék száma: 16-09-013675 5310. Kisújszállás Statisztikai számjele: 23580259-9329-113-16 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2011. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz 2 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Éves beszámoló december 31.

Éves beszámoló december 31. 0. 6720 Szeged Zrínyi u. 4-8. 62/592250 ŀ11092612493111306 Éves beszámoló 2012. december 31. 11092612493111306 1/6. oldal "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- év tásai 1 A. Befektetett eszközök 7842874

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.. ügyvezető Monor, 2014.02.28. 1/6 2013.ÉVI KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A cég neve: VIGADÓ KULTURLÁSI ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT

Részletesebben

Éves beszámoló. a 2012. üzleti évről

Éves beszámoló. a 2012. üzleti évről 2 1 9 2 5 2 2 1 7 2 1 9 5 7 2 0 1 0 1-0 9-8 9 0 7 1 0 Cégjegyzék száma Statisztikai számjel a vállalkozás megnevezése KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT. a vállalkozás címe, telefonszáma 1119

Részletesebben

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2014. május 29.

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2014. május 29. DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 2013 EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2014. május 29. A társaság bemutatása A Dél-balatoni Idegenforgalmi

Részletesebben

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium 2017. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2018. május 02. A társaság bemutatása

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft 217 egyszerűsített éves beszámolójához Budapest, 218.5.22. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég teljes neve: atlatszo.hu

Részletesebben

A vállalkozás bemutatása. A számvitelpolitika fő vonásai

A vállalkozás bemutatása. A számvitelpolitika fő vonásai A vállalkozás bemutatása A Társaság neve: Bóbita Bábszínház Nonprofit Kft Székhelye: Pécs, Felsővámház u 50. Alapító okirat kelte: 2011. 11.24. A Társaság által gyakorolt tevékenységek: Előadó művészet

Részletesebben

Éves beszámoló december 31. Egyéb. üzleti évről

Éves beszámoló december 31. Egyéb. üzleti évről 1 1 4 7 4 5 3 5 3 5 3 0 1 1 3 1 1 Statitsztikai számjel 1 1-0 9-0 0 5 8 6 6 Cégjegyzék szám Adószám 11474535-2-11 A vállalkozás székhelye 2931 Almásfüzitő, Fő út 1 Éves beszámoló 2016. december 31. Egyéb

Részletesebben

MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

MÉRLEG A változat - Eszközök (aktívák) 6720 Szeged, Tisza L. krt. 24. 11090081-9329-113-06 MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák) 1 A A. Befektetett eszközök 2 151 127 0 2 605 249 2 I I. Immateriális javak 7 061 6 196 3 Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel Ügyfél neve Mérlegkészítés helye Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel Budapest Mérlegzárás éve 25 O 1-1 O - O 4 4 8 4 1 Cégjegyzék szám Mérlegzárás

Részletesebben

1116 Budapest, Kalotaszeg utca 31. Éves beszámoló. Az adatok könyvvizsgálattal alátámasztva

1116 Budapest, Kalotaszeg utca 31. Éves beszámoló. Az adatok könyvvizsgálattal alátámasztva Csepeli Hőszolgáltató Kft Éves beszámoló 2013 Az adatok könyvvizsgálattal alátámasztva "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- év tásai 1 A. Befektetett eszközök 268 396 255 285 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 1

Részletesebben

2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE SVÁBHEGYI ORSZÁGOS ALLERGOLÓGIAI, IMMUNOLÓGIAI ÉS PULMONOLÓGIAI NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT 1037 BUDAPEST, BOKOR U. 17-21. 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Budapest, 2015-05-27

Részletesebben

ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE

ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE ESZKÖZÖK (aktívák) ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE Tervadat 2014.év 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+17.) 739 644 712 382 703 558 02. I. Immateriális javak (03.-09.) 15 846 12 883 23 858 03. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

A vállalkozás bemutatása. A számvitelpolitika fő vonásai

A vállalkozás bemutatása. A számvitelpolitika fő vonásai A vállalkozás bemutatása A Társaság neve: Bóbita Bábszínház Nonprofit Kft Székhelye: Pécs, Felsővámház u 50. Alapító okirat kelte: 2011. 11.24. A Társaság által gyakorolt tevékenységek: Előadó művészet

Részletesebben

Norbi Update Lowcarb Nyrt Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés

Norbi Update Lowcarb Nyrt Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés 24359573774011401 Statisztikai számjel 0110047754 Cégjegyzék szám Norbi Update Lowcarb Nyrt. 1031. Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés 01.01-06.30 Cégjegyzék szám "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák)

Részletesebben

1 0. s z. m e l l é k l e t

1 0. s z. m e l l é k l e t 1. sz. me lléklet Az üzleti év fordulónapja: 214.12.31. Budaörsi Települési Nonprofit Kft. üzletág MÉRLEG eszközök (aktívák) Sorszám tev. Btg egész 1. A. Befektetett eszközök (2.+1.+18.sor) 197 932 2 238

Részletesebben

Statisztikai számjel. PANNON-VÍZ Zrt. A változat MÉRLEG Eszközök (aktívák)

Statisztikai számjel. PANNON-VÍZ Zrt. A változat MÉRLEG Eszközök (aktívák) 1 1 4 0 1 4 2 9 3 6 0 0 1 1 4 0 8 Statisztikai számjel PANNON-VÍZ Zrt. A változat MÉRLEG Eszközök (aktívák) A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 32.585.877 35.266.884 I. Immateriális javak 300.339 296.016 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben