Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu"

Átírás

1 Légy Résen, avagy az Opening Gap-ek jelentsége A cikk megjenelt a tzsdei gazdasági oldalon án Jelen írásunkban még nem a daytrade technikájával foglalkozunk, hanem annak statisztikai vizsgálatával, hogy a nyitóban lév rések hogyan hatnak az adott nap árfolyamalakulására. Mi is az a rés? Nálunk is népszer a rés angol elnevezése, a gap. A gap kifejezést általában abban a piaci szituációban szokták alkalmazni, amikor az elz napi maximum alacsonyabb, mint a következ napi minimum (upside gap, vagy bullish gap), vagy az elz napi minimum magasabb, mint a következ napi maximum (downside gap, vagy bearish gap). Opening Gaprl akkor beszélhetünk, ha a nyitást követen azonnal látjuk, hogy a nyitó árfolyam magasabb mint a megelz nap maximuma, illetve alacsonyabb mint a tegnapi nap minimuma. A kereskedés során sokkal több rés keletkezik, mint amit gondolnánk, de többségüket nem vesszük észre, vagy egyszeren nem veszünk róluk tudomást, hiszen késbb ezeket elfedi a napon belüli mozgás. Létezhet így például rés az elz záró és a nyitó érték között, vagy az elz szélsértékek (minimum, maximum) és a következ nyitó értékek között keletkezhet r, ezeknek a jelentségét vizsgáljuk meg a cikk keretében. Késbb már csak azok a rések fognak feltnni, amelyek az elkövetkezend néhány nap során nem kerültek betöltésre, vagy akár sohasem. Ezekrl mondható el, hogy olyan területet jelölnek, ahol nem történt kötés. A következ képen egy downside gap látható a MOL napi bontású grafikonjában, 2005 október 5-e és 2005 október 6-a közötti gyertyákon.

2 Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg. A rések az OHLC típusú grafikonokon, azaz bar, vagy gyertya diagrammokon figyelhetek meg legjobban. A rés keletkezésének sokféle oka lehet, de általában valamely váratlan információ birtokában a megnövekedett érdekldés, eufória, vagy pánik váltja ki az egyre magasabb, vagy egyre alacsonyabb ajánlati árakat, míg végül az elz megszokott kereskedési sávtól lényegesen eltér árfolyamon születik meg a következ üzlet. A rés szinte mindig szélsséges piaci reakciókat tükröz. Egy betöltött rés (filled gap) a RICHTER chart-ján, 2005 október 6-án:

3 Egyedi részvények gyakran hagynak vákuumot olyan kedvez, vagy kedveztlennek ítélt hírek után, mint amilyen egy gyorsjelentés, egy profit warning, de egy neves pénzintézet minsítése, egy felvásárlási ajánlat, vagy például a bennfentesek különböz kommentárjainak, vagy viharos eladásainak piaci reakciója is kiválthat extrém mozgásokat. Ezekre részben már elre fel lehet készülni, ha tudjuk hogy az adott cég mikor teszi közzé eredményét, vagy ha megvizsgáljuk a hivatalosa kereskedés utáni és eltti árfolyamalakulást, illetve figyeljük az adott ágazatra vonatkozó földet renget híreket. Különböz indexek, amelyek egy-egy ország-, szektor-, vagy ágazat teljesítményét mutatják és több értékpapír (jellemzen súlyozott) átlagából számítják, ritkábban gap-pelnek, ezeket a monstrumokat leginkább csak különböz globális események, mint makrogazdasági, vagy politikai hírek, esetleg súlyos terrorakciók tudják kimozdítani megszokott medrükbl. Megfigyelhet, hogy egyes ágazatokban gyakoribbak a rések, míg másokban kevésbé. Jellemzen olyan területek esetében valószínbb egy gap kialakulása, ahol a váratlan események szinte részei az üzletmenetnek, gyakran elfordulnak, például biotechnológia, egészségügy, technológia ágazatokban míg vannak nyugodtabb szektorok, vegyük például a közszolgáltatókat, amely cégek estén általában sokkal kevesebb kockázati tényezre kell felkészülni, mint egy gyógyszergyártónál. A Vioxx-botrány piaci reakciója 2004 szeptember 30-án, a szenved a Merck&Co, közel 30%-os rés: A rések sokak szerint vákuumot képeznek a grafikonon, ezért szinte kivétel nélkül idvel mind betöltésre kerülnek, azaz a rés keletkezését követen elbb utóbb visszatér az árfolyam a rés által hagyott rbe. Ennek a koncepciója abban a feltevésben rejlik, hogy a piacon állandó számú potenciális érdekld van, akik mind hajlandóak vásárolni és eladni az adott részvény piacán, csak egymástól eltér árszinteken. A váratlan esemény hatására azonban a vételi, vagy az eladási oldal drasztikusan eltolódik, egyre többen akarnak az adott pillanatban venni, vagy eladni felmorzsolva így a könyv másik oldalát, akik ideális esetben a korábbi árszinten már nem hajlandóak üzletet kötni, így az eladók és a vevk csak egy lényegesen eltér árfolyamnál találnak újra egymásra, kialakítva több üzletkötésnyi rt az elz tranzakcióhoz képest.

4 Ebbl következik, hogy a rést mindig az adott piaci szituációban kell vizsgálni, így például kis odafigyeléssel bárki megtalálhatja a lyukat, az elz minimum/maximum és az adott napi nyitó érték között, amelyrl az a hiedelem él a köztudatban, hogy jelentsen meghatározzák az egész napi kereskedés irányát. Számos daytrade, swing taktika és néhány momentum alapú befektetési stratégia épül ezekre a rejtett jelzésekre, ezeket részletesen vizsgáljuk. Nézzük tehát meg, valóban betölti-e a rést a piac? Nyitáskor keletkezett rések az MTELEKOM elmúlt néhány napi grafikonjában: Három piacot vettem alapul azonos idszakban, és között. Mivel az illikvid részvények gyakran ugrálnak fel és le, ezért minden vizsgálatból kiszrtem azokat a részvényeket, amelyek forgalma az elmúlt 50 napban db alatt volt. Az els tesztben rögtön a rés keletkezésének napján vizsgáltam a piac reakcióját, azaz hogy még aznap betöltésre kerül-e a hagyott vákuum. Budapesti Értéktzsde: 3043 rés az elmúlt 949 kereskedési napon, ebbl 2316 betöltött rés, 1497 downside gap, 1546 upside gap. Végs konklúzió: 76,11%-ban betöltött rések.

5 Xetra, a 120 legforgalmasabb német papír: rés az elmúlt 969 kereskedési napon, ebbl 7839 betöltött rés, 4910 downside gap, 6391 upside gap. Végs konklúzió: 69,37%-ban betöltött rések. FTSE 100, Egyesült Királyság: 5402 rés az emúlt 954 kereskedési napon, 4780 betöltött rés, 2575 downside gap, 2827 uspide gap. Végs konklúzió: 88,49%-ban betöltött rések. Nasdaq 100, Egyesült Államok: rés az emúlt 951 kereskedési napon, 7727 betöltött rés, 4846 downside gap, 5513 uspide gap. Végs konklúzió: 74,59%-ban betöltött rések. A rések tehát túlnyomó többségben még aznap betöltésre kerülnek. A megvizsgált gap közül , azaz 75,28% zárult be még keletkezésük napján. Érdekes megfigyelni, hogy a Xetra és a Nasdaq papírjai esetében sokkal több rés keletkezett, mint a londoni, vagy a budapesti papírokban. Ennek magyarázata az, hogy a vizsgált német papírokban zömmel egészségügyi, pénzügyi és technológiai papírok kaptak helyet, míg a Nasdaq fként a technológia és biotechnológiai részvények forgalmazásáról ismeretes, ugyanakkor a Budapesten és Londonban forgalmazott papírok többsége inkább stabilabb szektorokhoz kapcsolódik, amely kiszámíthatóbb kereskedési tulajdonságokkal rendelkezik. A GM elmúlt egyévi grafikonja is bvelkedik nyitáskor keletkezett résekben:

6 A következ tesztet egy hetes idtávval néztem, azaz, mi történik azokkal a gap-ekkel, amelyeket keletkezésüket követen nem zárt be azonnal a piac. Budapesti Értéktzsde: 727 rés az elmúlt 949 kereskedési napon, ebbl 483 betöltött rés, 369 downside gap, 358 upside gap. Végs konklúzió: 66,44%-ban betöltött rések. Xetra, a 120 német legforgalmasabb papír: 3462 rés az elmúlt 969 kereskedési napon, ebbl 1969 betöltött rés, 1523 downside gap, 1938 upside gap. Végs konklúzió: 56,88%-ban betöltött rések. FTSE 100, Egyesült Királyság: 622 rés az emúlt 954 kereskedési napon, 346 betöltött rés, 286 downside gap, 336 uspide gap. Végs konklúzió: 55,63%-ban betöltött rések. Nasdaq 100, Egyesült Államok: rés az emúlt 951 kereskedési napon, 1519 betöltött rés, 1248 downside gap, 1384 uspide gap. Végs konklúzió: 57,72%-ban betöltött rések. A nyitva maradt résekre még lefuttattam további egy hónapos vizsgálatot is, így az összefoglaló táblázat a következképpen néz ki: Az összesen megvizsgált résbl betöltésre került, azaz alig több mint 2,5% maradt csak nyitva a keletkezéstl számított egy hónapon belül. Mint láttuk a fenti táblázatban a gap-ek nagyjából fele-fele arányban jeleznek bearish és bullish momentumot.

7 De vajon ez a pillanatnyi zavar mennyire van hatással a rés utáni kereskedésre? A vizsgálatban visszatértünk a teszt piacainkhoz és az ott mért résekhez. Az eredmény meglep volt, az összes résre vetítve az uspide gap -ek 39,19%-át követte csak emelked nap, míg a downside gap -eket követ napok mindössze 37,28%-nál zártat a negatív tartományban. Ez alapján kijelenthetjük, hogy magának a résnek nincs meghatározó jelentsége a napi mozgást illeten. De akkor mire van? Ha az aznapi kereskedést a rések nem befolyásolják, akkor az uralkodó trendre mért hatásukat érdemes megvizsgálni. Az eredmény változó. A BÉT-en rally esetén keletkezett upside gap-ek 55,84%-ban tudtak 3 héttel a rést követen is nyereségesek maradni, míg csökken trend esetén csak 49,01%-ban. A Xetra legforgalmasabb papírjai között az upside gap trendmegtartó hatása 60,14%, míg medve piacon mindössze 49,60% Ugyanez az érték a FTSE-n született uspide gapek esetén 64,39%, míg a csökken trend folytatása Londonban 48,41%-ban következett be. A Nasdaq 100 komponensein született bullish gap-et 52,43%-ban, bearish társát mindössze 46,02%-ban követte az uralkodó trend folytatása. Hogyan lehet felhasználni az opening gap-et? Lehet-e elre sejteni, valószínsíteni, hogy a rés bezárásra kerül. A gyakorlati válasz: igen. A profi napon belüli kereskedk számára, persze több év gyakorlata után az egyik legprofitábilisabb lehetséget találják meg ebben a formációban. Általában szorosan figyelik a napon belüli árfolyamalakulást, és nem szállnak be azonnal. Leggyakrabban 2 vagy 5, esetleg 10 perces bontású chartokat néznek. A réssel való nyitás után néha az árfolyam ezen az alacsony bontású grafikonon egy szk sávot jelül ki magának. A pozíciót akkor érdemes felvenni, ha ebbl a sávból gyorsan és élénkül aktivitás mellett tör ki az árfolyam. Egyes kereskedk szerint a leggyakrabban ez a nyitást követ perc között történik meg, de más tapasztalatok szerint ennél lényegesen hosszabb id is eltelhet a sávból való kilépésig. Az extrém érzelmi reakciók ebbl a sávól szinte biztos, hogy valamelyik irányban ki fogja téríteni. Ha a piac rájön, hogy túlreagálta a hírt (ez igen gyakran

8 elfordul) vagy a nyereséges pozícióban lévk szeretnék realizálni profitjukat, akkor a vételi és eladói oldal nyomásának eredje a rés bezáródására fog hatni. Ha viszont a piac megítélése szerint a nyitó árfolyam eltérése a megelz napitól indokolt volt, vagy a rossz pozícióban lévk szeretnének gyorsan kiszállni, az árfolyam távolodni fog a korábbi naptól. Ez fként downside gap-ek esetén fordul el. A stoppot jellemzen a sáv másik felére teszik, majd a kedvez árfolyamalakulás függvényében gyorsan módosíthatják a kitörési ponthoz, majd tovább. Ez a taktika összességében arra is jó, hogy ne csak a rés bezáródására, hanem az elz napi árfolyamalakulástól való távolodásra is spekulálhasson az ember. Bár erre mint láttuk, kisebb az esély. A másik türelmesebbeknek való megoldás az, hogy upside gap-ek esetén a nap folyamán bármikor az adott nap új minimumán adnak el, vagy downside gap-ek esetén éppen fordítva: maximumon vásárolnak. A rések hatását és viselkedését még ezerféleképp lehet vizsgálni és értelmezni. A fenti tanulmányban leginkább azt a tételt sikerült igazolnunk, hogy a rések az esetek többségében bezárulnak, amely a piac egyensúlyra való törekedésével magyarázható. Az elvégzett vizsgálatok alapján elmondható, hogy az árfolyamgörbén keletkezett lyukak nincsenek dönt hatással sem a rés utáni közvetlen kereskedésre, sem az uralkodó trendre, ezek egy-egy újdonsült piaci információ okozta reakciók. Ennek oka többféle lehet, valószínleg a váratlan esemény indította hirtelen felpezsdült érdekldés, különösen, hogyha kiugró forgalommal párosul, valamennyire felemészti a hagyományos kereskedés késbbi energiáit, amely ezt követen rövidesen visszatér a normál kerékvágásba. Összességében a piacot más tényezk befolyásolják hosszabb távon, így az Opening Gap formációknak önmagukban nincs számottev kiterjesztett jelentsége. Természetesen más alakzatokkal együtt sok érdekes dolgot mutathatnak nekünk. Fontos még kiemelni, hogy ha nem szigorú kockázatkezelési szabályok mellett alkalmazza valaki a rések bezáródására irányuló taktikákat, egyben nagy kockázatot is vállal. Fként downside gap-ek esetén ugyanis a szélsséges érzelmi rekciók nagyon gyorsan több tíz százalékkal odébb repíthetik az árfolyamot, ami nagy tkeáttétel mellett hatalmas veszteségeket okozhat. Viszgáltunkban volt olyan részvény, ahol a rés bezáródása helyett volt ahol 30%-ot ment az árfolyam az ellenkez irányba zárásig, egyetlen nap alatt. Ne feledjük: fleg stabilabb, nagy forgalmú részvényeket vizsgáltunk, kisebb volumen mellett forgó papírok esetén ennél nagyobb mozgásokra is fel kell készülni. Más szóval: lehet hogy a piac betülti a réseket, de ha nem, akkor jó esély van nagyobb mozgásra az ellenkez irányban. Következ cikkünkben foglalkozunk azon résekkel, amelyek kijelölik a trend egyes idszakait, így hosszabb távon is felhasználhatóak. Faluvégi Balázs faluvegi@bwm.hu Nosztrai Ádám nosztrai@bwm.hu

9 Bridge Wealth Management Kft.

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg.

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg. Légy Résen I Légy Résen, avagy az Opening Gap-ek jelentősége Jelen írásunkban még nem a daytrade technikájával foglalkozunk, hanem annak statisztikai vizsgálatával, hogy a nyitóban lévő rések hogyan hatnak

Részletesebben

A japán gyertyák használata

A japán gyertyák használata A japán gyertyák használata www.elemzeskozpont.hu Mire használható ez az ebook? Az ebook-ban ismertetésre kerülő anyag szükséges az elemzeskozpont.hu weboldalon megjelenő technikai elemzések értelmezéséhez.

Részletesebben

Swing Charting Játék az idővel (2.)

Swing Charting Játék az idővel (2.) Swing Charting Játék az idővel (2.) A megelőző cikkben olyan árfolyam ábrázolási és elemzési módszereket ismertettem, ahol az idő nem lineárisan, hanem az árfolyammozgás jelentősége alapján jelent meg.

Részletesebben

Kereskedési technikák

Kereskedési technikák Kereskedési technikák 2009. október 1. Varjú Péter - ERSTE Broker Az Mielıtt A belépési elsı piacra lépés pozíció elıtt lépünk elemzése érdemes + szem Nota elıtt Bene tartani; Gyöngyszemek Mik a céljaim?

Részletesebben

A technikai elemzés alapjai

A technikai elemzés alapjai A technikai elemzés alapjai Mi a technikai elemzés? Grafikonok vizsgálata múltbéli árfolyammozgásokból következtetés a várható árfolyammozgásra Kiválóan tükröződik a piacon megjelenő tömeg gondolkodása/érzelmei

Részletesebben

A BUX-index alakulása a 29. héten ( )

A BUX-index alakulása a 29. héten ( ) A BUX-index alakulása a 29. héten (2010. 07. 19 2010. 07. 23.) 2010 július 24. Flag Szöveg méret Mentés 0 Még nincs értékelve Mérték A Budapesti Értékt?zsde hivatalos részvényindexének, a BUX-nak az alakulását

Részletesebben

6. Hét 2010. Február 10. Szerda

6. Hét 2010. Február 10. Szerda Napii Ellemzéss 6. Hét 2010. Február 10. Szerda Összegzés Leginkább a Görögország megmentése körül forgó hírek befolyásolták a tegnapi pozitív hangulat kialakulását. Úgy néz ki, hogy az eurozóna tagjai

Részletesebben

25. Hét 2010. július 22. Kedd

25. Hét 2010. július 22. Kedd Napii Ellemzéss 25. Hét 2010. július 22. Kedd Összegzés Az európai részvények többsége immáron kilencedik napja emelkedik és hétfőn 7 hetes csúcsra ért fel. A fő optimizmust a kínai központi bank bejelentése

Részletesebben

A japán gyertyák művészete

A japán gyertyák művészete TheBetBulls.com 1 A japán gyertyák művészete Gyertyák eredete Árfolyamok megjelenítése Egyedi gyertyák Gyertyák csoportosítása Trendfordító alakzatok Csillagok Trenderősítő alakzatok A varázslatos Doji

Részletesebben

31. Hét 2009. július.29. Szerda

31. Hét 2009. július.29. Szerda Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.29. Szerda Összegzés Leginkább a vártnál rosszabb fogyasztói bizalmi indexértékkel magyarázták a tegnapi amerikai tızsdei kezdést, azonban az egy százalékot meghaladó

Részletesebben

15. Hét 2010. április 13. Kedd

15. Hét 2010. április 13. Kedd Napii Ellemzéss 15. Hét 2010. április 13. Kedd Összegzés A hét első kereskedési napja meglehetősen nyögvenyelősre sikeredett. Az európai mutatók stagnáltak, vagy minimális emelkedéssel vették a napot.

Részletesebben

21. Hét 2010. május 28. Péntek

21. Hét 2010. május 28. Péntek Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 28. Péntek Összegzés A felületes szemlélő azt is mondhatja, hogy a május 6-i mélypontról való felállás játszódik le a piacokon, azonban sok, igen fontos különbséget

Részletesebben

A technikai elemzések értelmezése

A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése 1. Technikai Elemzés (Technical Analysis) 6. Gyakorlat Technikai elemzés értelmezése Mi az a technikai elemzés (TA)? A piaci mozgásokat

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Összegzés Szinte nem tudunk olyan ismertebb instrumentumot felmutatni amely a tegnapi napon pozitív teljesítményt nyújtott volna. Az amerikai tőzsdeindexek

Részletesebben

BetBulls Chartrajzoló

BetBulls Chartrajzoló BetBulls Chartrajzoló Ez a modul alkalmas a részvényadatok gyertyamintás megjelenítésére, az indikátorok ábrázolására, valamint statisztika készítésére. Két fő modulból áll: Chart rajzoló modul Statisztika

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 18. Hétfő

4. Hét 2010. Január 18. Hétfő Hettii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 18. Hétfő SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Sem az Intel gyorsjelentése, sem a JP Morgan vártnál nyereségesebb szereplése nem volt a befektetők ínyére, akik a megelőző

Részletesebben

46. Hét 2009. November 09. Hétfő

46. Hét 2009. November 09. Hétfő Hettii Ellemzéss 46. Hét 2009. November 09. Hétfő SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A hét elején még hektikus, bizonytalan irányú kereskedést láthattunk a piacokon, ami a hét végére lecsendesedő, lassabb

Részletesebben

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Napii Ellemzéss 33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Összegzés Enyhén negatív nyitás, majd lassú egész napos csorgás jellemezte a tegnapi amerikai kereskedést, mely jelentısebb makrogazdasági és vállalati

Részletesebben

31. Hét 2009. július.31. Péntek

31. Hét 2009. július.31. Péntek Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.31. Péntek Összegzés Kedvezı makrogazdasági adatok által támogatott optimista hangulatban telt a tegnapi amerikai kereskedés. Már a nyitásban jelentıs pluszok mutatkoztak

Részletesebben

XETRA BÉT. Kereskedési modellek, kereskedési szakaszok és megbízások típusok az internetes kereskedési rendszerben

XETRA BÉT. Kereskedési modellek, kereskedési szakaszok és megbízások típusok az internetes kereskedési rendszerben XETRA BÉT Kereskedési modellek, kereskedési szakaszok és megbízások típusok az internetes kereskedési rendszerben Kereskedési modellek Értékpapír Kereskedési modell Részvényszekció Részvények Prémium Kategória

Részletesebben

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Napii Ellemzéss 32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Összegzés Felesleges is vezetı makrogazdasági hírt keresni, hiszen a lényeg, hogy az amerikai piacok minden hírt pozitívan értékelve jutottak több havi

Részletesebben

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok 7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok A Japán gyertya alakzatok 2 csoportra oszthatóak: 1. Trendfordulót előrejelző alakzatok 2. A meglévő trendet megerősítő alakzatok 1. Trendfordulót előrejelző

Részletesebben

A japán gyertyák művészete

A japán gyertyák művészete A japán gyertyák művészete Gyertyák eredete Árfolyamok megjelenítése Egyedi gyertyák Gyertyák csoportosítása Trendfordító alakzatok Csillagok Trenderősítő alakzatok A varázslatos Doji Egymást erősítő minták

Részletesebben

Iceberg ajánlatok a BÉT-en Összefoglalás

Iceberg ajánlatok a BÉT-en Összefoglalás Iceberg ajánlatok a BÉT-en Összefoglalás A Xetra kereskedési rendszer bevezetésével a Budapesti Értéktőzsdén is elérhetővé váltak az iceberg ajánlatok. Az új ajánlattípus bevezetésekor a Kereskedési Bizottságon

Részletesebben

41. Hét 2009. Október 07. szerda

41. Hét 2009. Október 07. szerda Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. szerda Összegzés A keddi kereskedés során a befektetők pozitív híreket kaptak a nemzetközi piacokról, így további jelentős emelkedéseket könyvelhettünk el a nap

Részletesebben

41. Hét Október 07. Csütörtök

41. Hét Október 07. Csütörtök Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. Csütörtök Összegzés Sok tényező csapott össze eddig a héten az amerikai piacokon, melyek végeredménye egyelőre egy kissé semleges, de továbbra is bika viselkedés.

Részletesebben

Money és Risk Management

Money és Risk Management Money és Risk Management Antimartingale rendszerek módszerek modellek technikák Kreatív Stop kockázatok Kockázatcsökkentés Profitmaximalizálás Stop Loss megbízások A kereskedésünk legfontosabb része, mely

Részletesebben

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző Technikai alakzatok 2015. december 8. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek többsége veszteséggel zárta a tegnapi kereskedést. Csütörtökön a forint tovább folytatta esését. A BUX 8,2 milliárd forintos

Részletesebben

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE Japán gyertyák Mik is azok a japán gyertyák? A japán gyertyák a technikai elemzés alapját adják. Egy gyertya minden fontos információt tartalmaz

Részletesebben

Kereskedés a tőzsdén

Kereskedés a tőzsdén Kereskedés a tőzsdén Egy kis ismétlés a tőzsde Térben és időben koncentrált piac A kereskedés az áru jelenléte nélkül történik Szabályozott piac törvény szabályozza a működést és a kereskedés módját Közvetlenül

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1.1. MI AZ ÉRTÉKPAPÍR? 6 1.2. MI A TŐZSDE? 6 1.3. BEFEKTETÉSI ALAPOK 7 1.4. FUNDAMENTÁLIS ÉS TECHNIKAI ELEMZÉS 8 1.5. AZ ÉRTÉKTŐZSDE ÜGYLETEI 8 1.6. MEGBÍZÁSOK 10 1.7. TŐZSDEI

Részletesebben

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai 2 A tőzsdézés tévhitei, misztériumai A közgondolkodásban a tőzsde világa misztikus és elérhetetlen dolognak tűnhet. Természetesen ez nem így van, a tőzsdézés ma már mindenki számára elérhető pénzkereseti

Részletesebben

16. Hét 2010. április 19. Hétfő

16. Hét 2010. április 19. Hétfő Hettii Ellemzéss 16. Hét 2010. április 19. Hétfő Összegzés Az elmúlt héten hosszú idő óta már nagyon vegyes, inkább negatív eredményeket értek el a részvények a világ tőzsdéin, de biztosan elindult korrekcióról

Részletesebben

47. Hét 2009. November 18. Szerda

47. Hét 2009. November 18. Szerda 1 Napii Ellemzéss 47. Hét 2009. November 18. Szerda Összegzés A tegnapi zárás előtti kérdőjelek jelek miatt pesszimista hangulat uralkodott a távol keleti tőzsdéken, amely a japán jen erősödése és a kétséges

Részletesebben

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Napii Ellemzéss 48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Összegzés Nagyságrendileg az előző napi enyhe esést kompenzálták a piacok és számottevő mozgást a héten már nem is várunk a nagy indexektől, mivel a

Részletesebben

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Certifikátok, Warrantok világa Varjú Péter Igazgató Befektetési Szolgáltatások 2016.09.29. 1 Jogi nyilatkozat A kiadványban foglalt információk az Erste

Részletesebben

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Technikai alakzatok 2016. május 17. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

21. Hét 2010. május 26. Szerda

21. Hét 2010. május 26. Szerda Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 26. Szerda Összegzés A görög válság már a múlté, legalábbis ami a szalagcímeket illeti. Jelenleg a divatos kifejezés immár a déleurópai országok válsága. Ahogy azt már

Részletesebben

5. Hét 2010. Február 5 Péntek

5. Hét 2010. Február 5 Péntek Napii Ellemzéss 5. Hét 2010. Február 5 Péntek SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A tőzsdei árfolyamokat hosszú hónapok óta a gazdasági növekedés, a recesszióból történő kilábalás iránti bizalom mozgatja.

Részletesebben

14. Hét 2010. április 7. Szerda

14. Hét 2010. április 7. Szerda Napii Ellemzéss 14. Hét 2010. április 7. Szerda Összegzés A keddi kereskedésben tovább meneteltek az indexek mind Európában, mind az Egyesült Államokban, bár az európai kereskedés kellős közepén komoly

Részletesebben

Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook. BefektetésTITKOK

Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook. BefektetésTITKOK Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook BefektetésTITKOK Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook - Tartalomjegyzék - 1.1. Mindenkinek lesznek veszteséges pozíciói 1.2. Nézzük meg, a gyakorlatban

Részletesebben

A Markowitz modell: kvadratikus programozás

A Markowitz modell: kvadratikus programozás A Markowitz modell: kvadratikus programozás Harry Markowitz 1990-ben kapott Közgazdasági Nobel díjat a portfolió optimalizálási modelljéért. Ld. http://en.wikipedia.org/wiki/harry_markowitz Ennek a legegyszer

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. A S&P 500 index áttörte az elızı maximumokat, amelyek 1350 alatt voltak. Ez általában bika jelzés. A maximumok áttörése viszont hamis volt, és az index visszatért

Részletesebben

MSZAKI ÉS GAZDASÁGI FOGLALKOZÁSOK

MSZAKI ÉS GAZDASÁGI FOGLALKOZÁSOK MSZAKI ÉS GAZDASÁGI FOGLALKOZÁSOK RÖVID- ÉS KÖZÉPTÁVÚ MUNKAER-PIACI PROGNÓZISA Készítették: Finna Henrietta Fortuna Zoltán Hajdú Csongor Szabó Imre Veres Gábor Felels kiadó: Veres Gábor Budapest, 2005.

Részletesebben

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Kass Zoltán www.xtb.hu Trendvonal Támasz és Ellenállás Ellenállás - Az a szint ahol a piac valószínűleg

Részletesebben

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Napii Ellemzéss 45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Összegzés Az előző napi enyhe pozitív teljesítmény után várakozásainknak megfelelően a főbb indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést, több ázsiai

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu Leírás a Technikai Elemzések értelmezéséhez 2005.. deccemberr 12.. Alábbi leírásunkban a Bridge Wealth Management Kft. technikai elemzéseinek olvasásához és értelmezéséhez nyújtunk segítséget. Ha további

Részletesebben

péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló Csütörtökön mind az európai, mind az amerikai vezető indexek negatív tartományban zártak, bár az elmozdulás nem érdemi egyik index esetében sem. A forint

Részletesebben

Reálszisztéma Csoport

Reálszisztéma Csoport Reálszisztéma Csoport Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. 1053 Budapest, Kossuth L. u. 4 - Városház u. 1. Befektetési Alapkezelő Zrt. Autó Buda Toyota márkakereskedés Autó Buda Lexus márkakereskedés

Részletesebben

2012.05.17.-2012.07.19.

2012.05.17.-2012.07.19. A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.05.17.-2012.07.19. EGYSÉG EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 2012. július 23. 1.

Részletesebben

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. március 2. Vezetői összefoglaló Amerikában negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek, Európában a lassuló amerikai GDP-adat segítette a kereskedést. A forint kilenchavi csúcsa közelében,

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.02.16.-2012.04.20. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 11. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11006.48 +0.53% S&P 500 1165.15 +0.61% Nasdaq 100 2027.03 +0.77% DAX 6291.67 +0.25% BUX 23416.53-0.51%

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Bemutatkozás Burány Gábor 2014-től SZÉCHENYI Kereskedelmi Bank Zrt. Befektetési Szolgáltatások, vezető üzletkötő 2008-2013 Strategon Értékpapír Zrt. üzletkötő, határidős

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.06.0.-202.08.02. (EURÓ ALAPÚ) SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.05.7.-202.07.9. (EURÓ ALAPÚ) SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.06.01.-2012.08.02. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20..09.-202.0.2. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

Technikai indikátorok

Technikai indikátorok Technikai indikátorok Trendindikátorok Momentum indikátorok Forgalom alapú indikátorok Volatilitást mérő indikátorok Az Ichimoku indikátor TheBetBulls.com 1 Divergenciák Az a jelenség, amikor az ármozgás

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 19. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11143.70 +0.73% S&P 500 1184.71 +0.72% Nasdaq 100 2104.15 +0.31% DAX 6516.63 +0.37% BUX 23407.53-0.03%

Részletesebben

18. Hét 2010. május 04. Kedd

18. Hét 2010. május 04. Kedd ..Napii Ellemzéss 18. Hét 2010. május 04. Kedd Összegzés A pénteki esés után tegnap több pozitívan értékelt makrogazdasági adat is az amerikai piacok emelkedését támogatta. Elsősorban mindenki a görögök

Részletesebben

8-9 Opciós piacok. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1

8-9 Opciós piacok. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1 8-9 Opciós piacok 1 Opció típusok Call: vételi jog Put: eladási jog Európai opció: csak lejáratkor érvényesíthető Amerikai opció: lejáratig bármikor érvényesíthető Pozíciók: long call, long put (vételi

Részletesebben

2011.10.17.-2011.11.03.

2011.10.17.-2011.11.03. A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.0.7.-20..03. EGYSÉG PRO EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 20. november 7. . Használati

Részletesebben

QUAESTOR. Fundamentális elemzés Segédanyag

QUAESTOR. Fundamentális elemzés Segédanyag QUAESTOR Fundamentális elemzés Segédanyag A vállalat számviteli elemzése A fundamentális értékeléshez minden esetben a pénzügyi adatok, számviteli kimutatások jelentik az alapot Az éves jelentésbl és a

Részletesebben

Közgazdaságtan 1. ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék. 2. hét KERESLET, KÍNÁLAT, EGYENSÚLY

Közgazdaságtan 1. ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék. 2. hét KERESLET, KÍNÁLAT, EGYENSÚLY KÖZGAZDASÁGTAN I. ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék Közgazdaságtan 1. KERESLET, KÍNÁLAT, EGYENSÚLY Bíró Anikó, K hegyi Gergely, Major Klára Szakmai felel s: K hegyi Gergely 2010. június Vázlat 1

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 24.

Vezetői összefoglaló október 24. 2017. október 24. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt gyengült. A BUX értéke 8,1 milliárd forintos átlag feletti forgalom

Részletesebben

29. Hét 2010. július 21. Szerda

29. Hét 2010. július 21. Szerda Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 21. Szerda Összegzés A pénteki esés után hétfőn még nem sok pozitívumot mutattak az amerikai piacok, azonban a tegnapi kereskedés elején már észre lehetett venni, hogy

Részletesebben

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY NAPI JELENTÉS 2019.05.23. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben egyaránt gyengült. A BUX 8,1 milliárd

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line Piaci iindikátorok aggodalomra intő jelek? A piaci indikátorok nem egy-egy részvény, hanem a teljes tőzsde vagy átfogó index helyzetét igyekeznek megvizsgálni abból a szempontból, hogy a főbb benchmark-okban

Részletesebben

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Budapest Live Trading Show Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Profitábilis Daytrading Stratégiák Figyelj, és tanulj a profi tradertől! kereskedési alapszabályok

Részletesebben

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 2. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék nyereséggel, az amerikai részvényindexek veszteséggel zártak tegnap. A forint erősödésének köszönhetően az EUR/HUF árfolyam

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.19.-2011.10.20. EGYSÉG EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 2011. október 24. 1.

Részletesebben

2012.06.01.-2012.08.02.

2012.06.01.-2012.08.02. A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.06.0.-202.08.02. EGYSÉG PRO EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 202. augusztus 06.

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.01.19.-2012.03.22. EGYSÉG EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 2012. március 26. 1.

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. szeptember 14. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 10544.13 +0.78% S&P 500 1121.90 +1.11% Nasdaq 100 1921.67 +1.55% DAX 6261.68 +0.75% BUX 23415.34

Részletesebben

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. április 24. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai indexek, az Egyesült Államokban jó kereskedési hangulat uralkodott. A 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök Napii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Az előző napi amerikai hátraarc kedvezőtlen környezetet teremtet a befektetésre Európában, amelynek következtében

Részletesebben

KÖZGAZDASÁGTAN I. Készítette: Bíró Anikó, K hegyi Gergely, Major Klára. Szakmai felel s: K hegyi Gergely. 2010. június

KÖZGAZDASÁGTAN I. Készítette: Bíró Anikó, K hegyi Gergely, Major Klára. Szakmai felel s: K hegyi Gergely. 2010. június KÖZGAZDASÁGTAN I. Készült a TÁMOP-4.1.2-08/2/a/KMR-2009-0041 pályázati projekt keretében Tartalomfejlesztés az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékén az ELTE Közgazdaságtudományi Tanszék az MTA Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok?

Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok? Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok? X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Szűcs Tímea Mit árulnak nekünk el a gyertyák? A Japán gyertyákra nem csak úgy tekinthetünk,

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.07.4.-20.09.3. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló A pénteki kereskedés során az európai tőzsdemutatók vörösben zártak, míg tengerentúlon egyedül a Dow Jones zárt csökkenéssel. Erősödött a forint az euróval

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX 1,7 százalékos mínuszban 14 112 ponton zárt kedden, a blue chipek közül egyedül a Mol végzett a pozitív tartományban. A kereskedés utolsó fél órájában meredek mélyrepülés

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.31.-2011.11.03. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.09.4.-20..7. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.31.-2011.11.03. BESTENS - EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS :

Részletesebben

1. OTP részvény vásárlása (prompt ügylet napon belülre, napon túlra, Technikai DayTrade-del)

1. OTP részvény vásárlása (prompt ügylet napon belülre, napon túlra, Technikai DayTrade-del) Összefoglaló król, költségekről I. Számlavezetéshez kapcsolódó költségek Számlanyitás Ingyenes Normál, deviza és TBSZ Ingyenes számla vezetése NYESZ számla vezetése 2000 Ft/év Számla megszüntetése Ingyenes

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 28. Szerda

44. Hét 2009. Október 28. Szerda Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 28. Szerda Összegzés Az összességében jó vállalati jelentések sem tudták meggyőzni a befektetőket a vásárlás mellett, a piac inkább a negatív hírekre és a fejlődés

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 13.

Vezetői összefoglaló június 13. 2017. június 13. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 7,6 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,22 százalékos csökkenéssel

Részletesebben

Rövid távú modell III. Pénzkereslet, LM görbe

Rövid távú modell III. Pénzkereslet, LM görbe Rövid távú modell III. Pénzkereslet, Makroökonómia Tanszék Budapesti Corvinus Egyetem Makroökonómia Rövid távú modell III. Pénzkereslet, Félév végi dolgozat 40 pontos vizsga május 23. hétf 10 óra május

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.01.10.-2012.03.09. PANNÓNIA BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK (PANNÓNIA, PANNÓNIA EURÓ ALAPÚ,

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.19.-2011.10.20. PANNÓNIA BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK (PANNÓNIA, PANNÓNIA EURÓ ALAPÚ,

Részletesebben

szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló Kedden az európai és amerikai vezető tőzsdeindexek vegyesen zárták a kereskedést, a legnagyobb csökkenés Londonban, a legnagyobb emelkedés Frankfurtban következett

Részletesebben

Mint mindig, itt is az emelkedésben legjobban teljesítő részvényeket érdemes szemügyre venni.

Mint mindig, itt is az emelkedésben legjobban teljesítő részvényeket érdemes szemügyre venni. Beköszöntött az új korszak az online brókercégek tarolnak 1. Online Brókercégek A befektetési szolgáltatók forradalma még a kilencvenes években kezdődött. Honnan máshonnan indult volna el a hullám, mint

Részletesebben

Pénz-és kockázatkezelés

Pénz-és kockázatkezelés Pénz-és kockázatkezelés X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Pénz-és kockázatkezelés 3. Pszichológia

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.09.5.-20..03. PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI

Részletesebben

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. november 26. Vezetői összefoglaló Nyugat-Európa pluszban zárt, vegyes nap az amerikai tőzsdéken. A forint tegnapi gyengülése ellenére továbbra is erős szinten tartózkodik a vezető devizákkal

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 10.

Vezetői összefoglaló április 10. 2018. április 10. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró és a svájci frank ellenében erősödött, míg a dollárral szemben gyengült. A BUX 13 milliárd forintos, átlag feletti forgalom

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1027 Budapest, Tölgyfa u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu

Bridge Wealth Management 1027 Budapest, Tölgyfa u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu Minden jó, ha jó a vége 2006-12-29 Az Equitas Broker és a Bridge Wealth Management a mai napon egy másfél éves, több mint 350 alkalomból álló cikksorozatot zár le, egy kiemelkedően izgalmas és hasznos

Részletesebben