TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV"

Átírás

1 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS SZERKEZETI TERVÉNEK, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSÁHOZ AZ IPARK PÉCS - PÉCS DÉLI IPARI PARK TERÜLETÉRE VONATKOZÓAN AZ IPARK PÉCS MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE:

2 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS SZERKEZETI TERVÉNEK, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSÁHOZ AZ IPARK PÉCS - PÉCS DÉLI IPARI PARK TERÜLETÉRE VONATKOZÓAN KÉSZÍTETTE: T ÉPÍTÉSZETI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI KFT. Dr. Kovács Péer Településervező TT-0-0. JÚNIUS.

3 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV T A R T A L O M J E G Y Z É K 0. ELŐZMÉNYEK A TANULMÁNYTERV CÉLJA A HELYSZÍN VIZSGÁLATA, BEMUTATÁSA A HATÁLYOS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK A MÓDOSÍTÁS SORÁN ELÉRENDŐ CÉLOK, A SZABÁLYOZÁS MÓDOSÍTANDÓ ELEMEI A BEÉPÍTÉSI TERV A SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓ, A MÓDOSÍTANDÓ SZABÁLYOZÁSI ELEMEK BEMUTATÁSA BIOLÓGIAI AKTIVITÁSÉRTÉKI A FEJLESZTÉS EGYÉB KÖRÜLMÉNYEI....

4 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV 0. ELŐZMÉNYEK A Pécs Déli Ipari Park Pécs déli haárában helyezkedik el. A Málomi városrész lakóerüleei, az -as főú, és a Malomvölgyi ó álal haárol, az M0 auóú ké oldalán fekvő, öbb, min 0 ha nagyságú gazdasági erüle. A Pécs Déli Ipari Park elhelyezkedése a városban (forrás: Ipark Pécs A erüle fejleszésé magánbefekeők kezdék a 0-es évek elő. Mára öbb üemben jelenős közmű-, és úhálózai fejleszések megvalósulásával, a erüle infrasukúrája ado ahhoz, hogy vállalkozásoka fogadjon. E jelenős gazdasági erüle napjainkban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzaa és oszrák befekeők közös beruházásában épül ovább. A erüleből 0 ha Ipari Park címe kapo 0-ben. A erüle egésze kereskedelmi, szolgálaó, gazdasági erüle övezeébe sorol, ehá kizárólag nem zavaró haású gazdasági evékenységek fogadására erveze. A Pécs Déli Ipari Park szerkezee, erüle-felhasználása, övezeei kialakulak, a közlekedési és közműhálóza legfonosabb elemei megépülek, de a fejleszés e ekineben ermészeesen ovábbra is folyamaos. A fejleszések során felmerül néhány olyan, jellemzően erülehasználai ponosíás célzó gondola, mely érdemben nem válozaja meg a erüle szerkezeé, mégis segíi a hasznosíás. E melle a elepülésrendezés érinő, egyes országos elvek megválozak. Az épíe környeze alakíásáról és védelméről szóló. évi LXXVIII. v egyes rendelkezései módosulak, mely alapján leheőség nyíl a Pécs Déli Ipari Parkdél-kelei sarkában lévő közlekedési erüle (magánú erülefelhasználásának, övezeének felülvizsgálaára, módosíására. Mindezen körülmények, igények és leheőségek alapján, az Ipark Pécs Kf, Pécs Épíési Szabályzaának és Szabályozási ervének (PÉSZ módosíásá kezdeményeze. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzaa Közgyűlése, elepülésfejleszési dönésében ámogaa, hogy a fejleszési szándék részleeinek, és a környeze körülményeinek megismerése alapján kerüljön részlees vizsgálara a módosíás árgya. Önkormányza felhíva indíványozó, hogy a módosíási szándékok és javaslaok részlees bemuaására elepíési anulmányerv készíésé arja szükségesnek, melynek részlees aralmi köveelményei a a elepülésfejleszési koncepcióról, az inegrál elepülésfejleszési sraégiáról és a elepülésrendezési eszközökről, valamin egyes elepülésrendezési sajáos joginézményekről szóló /. (XI.. Korm. rendele rögzíi.

5 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV 0. A TANULMÁNYTERV CÉLJA Előzőek alapján jelen anulmány célja, fen hivakozo jogszabályhelynek megfelelő anulmány elkészíése, mely a dönéshez szükséges mélységben bemuaja a módosíási szándéko, felárja a elepülésrendezési eszközök módosíásá befolyásoló ényezőke, és kidolgozza a módosíás javaslaá. 0. A HELYSZÍN VIZSGÁLATA, BEMUTATÁSA A módosíással érine erüle a Pécs Déli Ipari Park erülee. És bár a módosíás a nagy kierjedésű gazdasági erülee csak négy kisebb helyszínen érini, az eljárásban a javasol, lehaárolandó erüleegység a Pécs Déli Ipari Park erülee. A módosíással érine erüle A Déli Ipari Park a Málomi városrészől délre alakul ki, beépíelen, mezőgazdasági erüleek igénybevéelével. Lérejöé egyérelműen az auópálya, auóú e érségben megjelenő nyomvonala, illeve a ényleges megépülése indukála. Első lépésben az auópálya nyomvonaláól északra fekvő erüleek ásorolása örén meg, és i indulak meg az infrasrukurális fejleszések, ereprendezések, erüle előkészíések, elekalakíások is.

6 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV Az előzőekben már bemuaoak szerin, a gazdasági erüle fejleszésének előkészíése, az infrasrukúra ervezése és kivielezése hosszú évek munkájának eredménye. Mára a közlekedési és közműhálóza meghaározó elemei megépülek, a elekalakíások egy része lezajlo, egy része pedig a jövőben, a jelenkező elephelyválaszók igény szerin alakíhaó, az övezei előírások szerin. 0-ben a merül fel a gazdasági erüle déli irányú kierjeszése, ekkor kerül sor a elepülésrendezési ervek ezirányú módosíására. Ezzel a Déli Ipari Park kínálaa egy újabb elemmel bővül, e déli rész kifejezeen nagy elekigényű elephelyek fogadására erveze, míg az északi rész öbb különböző méreű, és funkciójú vállalkozás (iroda-szolgálaás, iparlogiszika, kereskedelem fogadására alkalmas. Az északi erüleen feláró uak kialakíása felélenül szükséges (részben meg is örén melyek a város meglévő, és erveze közlekedési hálózaához kapcsolódnak, bizosíva a munkahelyi erüleek öbb oldalról való elérésé. A Déli Ipari Park erveze / javasol elekalakíása (forrás: Ipark Pécs A módosíással érine erüle mai földhivaali állapoá a kövekező kivona muaja meg. Jól láhaó, hogy az emlíeek szerin a közlekedési és közműerüleek elkei kialakulak, a részlees elekalakíás pedig ermészeesen az érdeklődés üemében és nagyságrendjében fog alakulni.

7 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV Alapérképi állapo A januárban készül légifoók jól muaják a erüle mai állapoá, kialakíásá. Láhaó, hogy az M0 auóú mosani üeme szerin egy körforgalmú végcsomóponkén Péerpuszáig gyakorlailag megépül. A gazdasági erüleek közlekedési erüleeinek megépül elemei is jól kirajzolódnak, valamin láhaóak a már kialakío erepszinek.

8 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV Légifoók (. január. forrás: Ipark Pécs

9 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV 0. A HATÁLYOS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK Szerkezei erv Pécs Megyei Jogú Város Településszerkezei Terve a módosíással érine erülee jellemzően kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz erüle-felhasználási egységbe sorolja, mely a erüle erveze hasznosíásával összhangban van. Eől elérő erülehasznála jelenik meg az észak-kelei szekorban, a Malomvölgyi ú nyomvonalához közelíve, ez a meglévő, és erveze záporározók erülee. Továbbá a haályos erv készíése kori (0 jogszabályi elvárásokkal összhangban (Év.. ( d, a erüle dél-kelei sarkában egy 0 méer szélességű, beépíésre nem szán, közlekedési erülehasznála rögzíe. Emelle a szerkezei erv rögzíi a fő infrasrukúra, jelen eseben gyűjőú hálózao. Kivona a haályos szerkezei ervből

10 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV 0 Helyi épíési szabályza és szabályozási erv A helyi épíési szabályza és a szabályozási erv a szerkezei erv elhaározásainak megfelelő övezeekbe sorolja az érine ingalanoka. Az M0 auóúól északra fekvő részen, a Gksz övezeen belül ké épíési övezeek kerül kialakíásra: Gksz- és Gksz-. Elérés az épíménymagasságban van. Az északi rész észak-kelei szakorában nagyobb (,0m épíménymagasság a megengede. A záporározók a vonakozó, vizgazdálkodási övezebe sorolak. Az M0 auóúól délre eső erüleek sajáos övezebe sorolak. Övezei jelük Gksz- X (MIP. A sajáos öveze indoka a minimálisan kialakíhaó elek méree, ami ez eseben sajáosan meghaározo,, ha. E déli erüle nyugai, nagyobb lejéssel rendelkező, völgyi erüleek véderdőbe (Ev sorolak. A kelei oldalon pedig 0 méer szélességben beépíésre nem szán erüle, magánú, és II. rendű nem közlekedési célú közerüle rögzíe. Kivona a haályos szabályozási ervből A gazdasági erülee mindké oldalon érini az auóú, majd auópálya védőávolsága, valamin egyéb, közművezeékek védőávolságai is erhelik helyenkén az egyes ingalanoka.

11 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV A erüle -as ú meni sávjában, a beépíések magassági korlája rögzíe, valamin e érségben jelenik meg a Pogányi repülőér miai magassági korláozás is. A szabályozási erve mindezeken úl rögzíi a közlekedési és közműelhelyezési erüleek szükséges épíési helyigényei is. A gyűjőuakon kívül a gazdasági erüle felárása magánuakkal erveze. 0. A MÓDOSÍÁS SORÁN ELÉRENDŐ CÉLOK, A SZABÁLYOZÁS MÓDOSÍTANDÓ ELEMEI Jelen módosíásnak ké fő célja van:. A erüle előkészíések, erüleszerzések, jelenkező befekeési szándékok, a folyó közlekedési és közműfejleszések felveeék néhány kisebb, jellemzően erülehasználai haár ponosíásá.. A -ben megválozo országos jogszabályok leheősége adnak, hogy a Déli Ipari Park dél-kelei sarkában lehaárol, beépíésre nem szán, jellemzően közlekedési erüle hasznosíásának leheőségei felülvizsgáljuk, és módosísuk, a szomszédos gazdasági erüle övezeé e, ha nagyságú erülere is erjesszük ki. A módosíások nem érinik a Déli Ipari Park fő szerkezei elemei, a erüle-felhasználások szerkezeé, a vonakozó övezei előírásoka. A válozásoka ponban muajuk be. E pon, illeve annak számozása a biológiai akiviásérék számíás alapja is egyben, így az abban megjelenő ponok összeveheők az e fejezeben leírakkal. --. módosíási helyszín A haályos szabályozási erv az -es ponal megjelöl helyszínen jelenős beüleési köelezesége rögzí. Kierjedése 0m, erülee összesen, minegy, ha, és lehúzódik a nyugaról haároló véderdő (Ev menén, 0,0 m szélességben. Ennek elhelyezkedése indokolalan, szomszédos használa záporározó, azon úl ovábbi gazdasági erüleek fekszenek. Méréke, nagysága viszon megarandó, udomásunk szerin a erüle kialakíása, korábbi módosíása során a biológiai akiviásérék egyensúlyának bizosíása érekében kerül rögzíésre. Így nagysága megarandó, helye viszon ágondolandó. A beüleési köelezeség áhelyezésével érékes beépíheő erüleek szabadulnak fel, míg a zöldfelüle aránya nem válozik. A beüleési köelezeség visszapólása nagyobb részben a -es és -as jelű erüleeken örénik. A -es jelű erülerészen a beüleési köelezeség megjelenésével a zöldfelülei kapcsolaok szemponjából kedvezőbb helyze alakul ki, a zöldfelülei kapcsolaok (déli Ev és záporározó résége közö kellő helyen kapnak megerősíés. A -as számú helyen, a lakóerüleek felé növelük meg a zöldfelülei sávo. A módosíás csak a szabályozási erve érini.

12 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV -. módosíási helyszín A közlekedési és közműelhelyezési erüleek haárának kisebb korrekciójá jeleni. : A megvalósul csomópon T csomópon le, nem a szabályozási ervben bizosío helyigényű, korábban erveze körforgalom. A ovábbiakban a körfogalom helyigényének bizosíása szükségelen. Az -ös jelű helyszínen az ú menén buszöböl kerül kialakíásra. E közlekedési léesímény helyigénye, és a kialakul erepviszonyok, az ú rézsűjé, illeve annak alpában fuó nyomvonalá kismérékben módosíoák. A közlekedési erüle minimális korrekciója szükséges, hogy az az ú övezeén, elkén belül maradjon. Terveze módosíások elhelyezkedése --. módosíási helyszín A véderdő (Ev ingalanhahoz igazíásá jeleni. A véderdő helyben, erülecserével visszapólásra is kerül. -os helyszínen a véderdő erülee csökken, és -as helyszínen a erülee nő.

13 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV -. módosíási helyszín E helyszíneken a magánú és a II.rendű nem közlekedési célú közerüle övezee megszűnik, erüleük beolvad a szomszédos Gksz övezebe. Újonnan beépíésre szán erüle kerül kijelölésre, az egyensúly fennarásának bizosíása érdekében zöldfelüleileg akív felüleek helyben pólásra kerülnek. A haályos elepülésrendezési erv készíésekor az Év.. ( d ponja előíra, hogy e erülerészen, a közigazgaási erüle haáráól számío 0 méeren belül beépíésre szán öveze nem jelölheő ki. Ezér a haályos erv a bemuao megoldással bizosíoa a megfelelősége. évben azonban az országos haályos elepülésrendezési elvek megválozak, ami az jelenee, hogy az Év. hivakozo rendelkezése haályá veszee. Ezzel megnyíl a leheőség az érine erüle besorolásának, övezeének felülvizsgálaára. Ez jelen indívány álal kezdeményeze módosíásban örénik meg, a bemuao módon. Részleeiben:. helyszín: a és helyszínekkel együ, a magánú erülee. Egészében a szomszédos gazdasági öveze lesz. 0. helyszín: a haályos ervben a gazdasági erüle haárán húzódó beüleési köelezeség erülee. a haárvonal magszűnésével a sáv érelme megszűnik. A erüle álal képvisel akiviásérék helyben visszapólásra kerül.. helyszín: a magánua kereező II. rendű nem közlekedési célú közerüle övezee. Azonos erülehaárral az ingalanon belüli beüleési köelezeségre válozik.. helyszín: A meglévő ú áépíe csomóponjában visszamarad erülerész. Jelenleg mezőgazdasági erülebe sorol (Má. II. rendű nem közlekedési célú közerüle kialakíása javasol.. helyszín: Jelenleg Gksz öveze beépíheő része, az akiviásérék egyensúlyának bizosíása érdekében a elekhaáron fuó beüleési köelezeség felszélesedik.. helyszín: Haályos ervben a magánú része, a beüleési köelezeség i is felszélesedik, az előzőek szerin.. helyszín: Haályos ervben a magánú része, a -nél ismeree beüleési köelezeség e erülerészen is folyaódik, és összeér a haályos ervben már rögzíe, ú meni sávval. A cél, hogy a erveze módosíások során, a kényszermegoldáskén rögzíe magánú erülehasznála, munkahelyi erüleé vájonon, az egyéb kisebb erülehaár ponosíások pedig az egyes ingalanok beépíésé és használaá segíik, a erüle akiviásérékének csökkenése nélkül.

14 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV 0. A BEÉPÍTÉSI TERV Jelen elepíési anulmányerv készíése nem konkré, megfogalmazhaó beruházáshoz kapcsolódik, csupán a beruházások leelepedésének elepülésrendezési oldalról való leheőségei és köveelményei ponosíja. Tehá a beruházás előkészíésének ervfázisa. Ebből kifolyólag beépíési erv készíésének igénye nem merül fel. 0. A SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓ, A MÓDOSÍTANDÓ SZABÁLYOZÁSI ELEMEK BEMUTATÁSA Az előzőekben bemuaoak szerin a erveze módosíás a haályos elepülésrendezési ervek alapveő elképzeléseivel ovábbra is összhangban van, nem válozaja meg a elepülés fő infrasrukúra hálózaá, fő szerkezei elemei. A erveze módosíások érinik a szerkezei erve és a szabályozási erve. A helyi épíési szabályza szöveges rendelkezései nem érini, azok módosíása nem szükséges. Szerkezei erv: A erveze módosíások, az -. módosíási helyszínek kivéelével érinik a szerkezei erve is. -. helyszín: a gyűjőú haárai a szerkezei erv aralmazza, ezek kismérékű korrekciója ezálal érini szerkezei erve is. -. helyszín: az erdőerüle és a gazdasági erüle haárának ponosíása érini s a szerkezei erve. -. helyszín: a bemuao módosíások, erüle-felhasználás válozások, újonnan beépíésre szán erüle kijelölése érini a szerkezei erve. A elepülésszerkezei erv erveze módosíása

15 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV Helyi épíési szabályza és szabályozási ervek A módosíások a helyi épíési szabályza (HÉSZ szöveges rendelkezései nem érinik, csupán a HÉSZ mellékleekén megjelenő szabályozási erve. A módosíások a haályos szabályozási ervek rögzíe elveivel összhangban van annak eszközrendszerébe illeszheő, a már megfogalmazo, és rögzíe szándékok ovábbviheők.. A módosíási szándékoknál bemuao válozások ávezeése a haályos szabályozási erv koncepciójába illeszheő, a kialakío eszközrendszer alkalmazhaó, új elemek beikaása nem indokol. -. helyszín ekineében a beüleési köelezeség eljesíésének helye módosul. -. helyszín ekineében a közerüle haára ponosodik. -. helyszínen az erdőerüle és a gazdasági erüle haára ponosodik. -. helyszínen jelenősebb módosulások örénnek. A magánú és a beüleési köelezeség egy része a gazdasági erüle övezeébe olvad. Északi haáron a beüleési köelezeséggel erhel erüle nagysága megnő. A II. rendű nem közlekedési célú közerüle erülee a gazdasági erüleen belüli beüleési köelezeségre válozik. Az - as főú és a Pápai ú csomóponi korrekciója során fennmarad erülerészen II. rendű nem közlekedési célú közerüle kialakíása javasol.. Továbbá a szabályozási erven. számú sajáos erüle haára módosul, a Gksz öveze kierjedésével kibővül kelei irányban, egészen az. számú főúig. Az előzőekben körülír válozásoka a mellékel, erveze szabályozási ervlap muaja be.

16 0/A 0/B 0/ 0 0 0/ 0 0/ ~ ú Milinkó dűlö / 0 0/ / 0/ ~ 0 0 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0 0/ n 0/ / 0 (0 0/ a ser uc Posame 0/0 ~ 0 0 k 0/ 0/ 0 / (0/ Közl.ú 0/ 0/ 0 0/ / 0/ h / ölgyi ú Nagyposav / ú Lke Ev 0/ / 0/ ú 0/ 0/ 0 0/ 0 0/ 0 / / Kerülő ú (0 / 0/ 0/ kö zl. ú 0 0 / ú (0 / (0 / ú 0 Lke-000 / ú (0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/0 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ ú ú / ú 0/ 0 0/ Körömvirág uca 0/ 0 Lke- Lke- 0/ áro k 0/ /A Gksz- 0 0/ 0/ 0 0/ 0 0/ 00 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/0 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/0 0/ 0/ Lke- ~ / 0/0 0 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/0 0/ ( 0/ 0/ 0/ 0 0/ 0 0/ / (/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0 0 Lke- 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0 0/ 0 0/0 0 Posameser uca / 0/ Lke-000 Lke-000 0/ / 0 /A /B / (/ / áro k 0 / Mko Gksz- / / 0 / Lke- 0/ / 0 0/ ú Kerülő 0/ - (/ / 0 / 0 ú / / Benke dűlő 0/ 0 0 / A / 0/ 0-0 Lke- / 0/ 0/ 0 öz ck Aká 0/ / 0 0/ (0 / / (/ ú A 0/ ú / 0/ 0/ / 0 / 0/ /0 Lke- 0 Lke- 0 ( 0/ 0/ k ú /A 0 0/ 0/ / 0/ ú ú 0/ (/ 0/ / / 0 Lke- / VG / 0/ (0/ 0/ 00 / 0 00/ / Ev / 0 / (0 (/ / 0 (0/ Ev 0/ / Lk- Mécsvirág uca / 0 (/ 0 Lke- / / / / / 0 / 00 - Gksz- / / 0/ 0 / / / Lke- 0 0 / 0 / 0 / - 0/ 0/ / / Lke- ú / 0 ~ Ln-000 Lke- 0/ M:000 Lke- / 0/ 0 ú / / / / / 0 0/ (/ 0 Lk- ú 00 / ú ú / ú / 0 ú VG / /A 0 / 0 ( 0 / ú ú ú c lő dű / 0/ 0/ Fagyöngy uca / 0 / 0 Lke- / / 0 ( / / n fa ác Ak / / / / (0/ 0/ Lke- / / / Ln-000 0/ / / / (0 / Lk- / / 00/ 00 ~ / 0/ / / / Gksz- / / (// (0 /0/ Ev / / (0 ca Alsó u 0/ (/ / (/ / 0/ 0/ Gksz- uca / ~ Fáy András / / /0 0/ 0/ / 0/ 0/ / 0 / / 0 / 0/ /0 vendéglő / 0 / 0/ / Lke- / / 0/ Lk-00 / / 0/0 / / / b / Lk-00 / 0/ 0/ / / 0/ Laufer dűlő / ú / / 0/ 0 /0 0 / / 0/ Csipke uca 0/ / Gksz- Neuman n Jáno s uca PÉCS DÉLI IPARI PARK TERÜLETÉT ÉRINTŐ SZABÁLYOZÁSI TERV JAVASOLT MÓDOSÍTÁSA 0 ÉNY ÍTM MAX, m ÉP RLÁTOZÁS MAGASSÁGI KO MÉNY n n ÉPÍT AX, m M S Á Z O LÁT ÁGI KOR MAGASS n ú 0/ 0/ 0/ (0/ 0/ (0/ (0/ 0/ (0/ 0/ / MÉNY / Gksz- / a b /0 / ÉPÍT AX, m OZÁS M KORLÁT I G Á S S MAGA n 0/ ú 0/ ( n Pascal uca ú 0/ / (0/ 0/ / (0/ 0/ (0/ / 0 0 0/ Gksz- Ev / b /0 0/0 Má 0/ 0/0 Gksz- 0/ (0/0 0/ 0/ 0/ / 0 / 00 0/ 0/ 0/0 0/. ú közl b 0/ 0/ 0/ 0/ 0 0/ 0/ (0/ / 0/0 n 0/ 0/ / a üzle 0/ 0/0 Galile i uca 0/ (0/ 0/ n 0/0 0/ 0/ cs erj es zin Gksz- (00 Gksz- 0/ 0/ 0 / 0/0 Ev (0/ 0 Má / / 0/ közl. ú 0/ Nagyposavölgyi ú 00/ 0/ 0/ ké sz in es nö vé ny áll om án ny al (gy ep -, uc a 00/ (0/ / 0 / 0/ / 0/ 0/ / 0/ 0/ h 0/ 0/ 00/ 00 Mko 0/ 0/ Ba rén yi B éla 0/ 0/ 0/ 0/ A 00/ / 0/ be ül eé si kö el ez e sé g /A Gksz- 0 / 0/ 0 0/ Ev 0/ 00 0/ 0/0 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ / 00 Déri Miksa uca Gksz- 0/ 0/ / 00 0/ 0/0 0 Gksz- 0 / 0/00 / 00 uca Barka 0/ 0/ 00/ 00/ / 00 0 Gksz- nö vé ny áll om án ny al 0/ / 00 0/ 00/ 0/ f ké s zin e s / 00 00/ mb 0/ 0/ 000/ Gksz- 0/0 00/ / 00 0, 0/ 0/ 00/ X MA Galamb József uca be ül e é si kö e lez e s ég 0/ Lke-000 0/ 0/ 00 Lke- Lke-000 (0 / 0/ 0/0 0/ 0/ Simonyi Károly uca 0/ / 0 (0/ Ev b 0 0/ 0/ 00 Gksz- 0/ 0 / 0 / 0 Gksz- 0/ 0 0/ / 0 (0/ 0/ VG / S ZÁ TO LÁ OR IK ÁG SS GA MA 0/ 0/ 0/ 0/ / Má / 0/ 0/ /. ú közl / / 0/ / 0 0/ 0/ h 0/ / /0 / / közl. ú 0/ / / / 0/ / Ev / 0/ / (0 /0 / / / 0/ / Má 0/ (0/ 0/ 00 / / / 0 /0 0/ /0 / 0/ /0 / 0 / / cserjesz in 0 / / / 0/ 0/ / /0 0 / / /0 / /0 0/ / Gksz-X(MIP / / 0 / / 0 /0 / /0 / 0/ 0/ / / /0 0/ /00 / 0 / 0/ 0/ / / / / / / 0 0/ 0/ 0/ Mko 0/ 0/ / 0 / közl. ú / / / / 0/ / / 0/0 / 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ / 0/ / / 0/ (0/ / 00/ (0/ 0 /0 / / beüleé si köele zeség k észines növényá llománny al (gyep-, 0/ /0 / / / / / / / / / /0 / 0/ / / /0 / 0/0 0/ / 0 /0 / 0 / 00 0 / / 0/ 0/ / 0 / / / 0/ kés zin es n övé nyá llom ánn yal /0 / 0/ / / (0/ / / 0 / (0/ beü leé si kö ele ze ség / / / 0/ / / / 0/ 0/ / / Gksz- / / / / 0/ 0/0 (0 / / 0/ a Má / Gksz- 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ / / / / / 0 / 0/ 0/ /.ú közl / / / 00 / / / / / / 0/ / / 0 0/ b 00/0 / közl. ú 0/0 0/ 0/ /A (0/ / b a ú Idöjós ú 0/ Má Arboréum ú Arboréum 0 / 0/0 00/ km 0 q Ge- a 0 / 0/ nyi ú Köké 0 0 / 0/ Má (0/ 0/ 0 / (0 Ee 00/ Malomvölgyi parkerdő Má Arboréum Szabadidőpark Veési-völgy 0 0/ 00/ 00/ 0/ 0 0/ 0/ 0/ 0/ c Ki- 0 / 0 a Ge- 00/ 0/ 00/ 0/ d c 0 Kökény pusza 0/ 0 Gksz- A / / / / 0/ 00/ / 0 / (0 0/ közl.ú

17 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV 0. BIOLÓGIAI AKTIVITÁSÉRTÉK A erveze módosíás során, újonnan beépíésre szán erüle kijelölése örénik. Ké eseben a beépíésre szán és beépíésre nem szán erüleek haára ponosodik. Ezek ekineében a erüleek biológiai akiviásérékének egyensúlyá számíással igazolni szükséges. Tudomásunk szerin a haályos szabályozási ervben rögzíe beüleési köelezeségek korábbi akiviásérék egyensúly bizosíása érdekében jelölek. Ezér az alábbi számíás, és a erveze módosíások során is, e erüleeke érinően is gondoskodunk a visszapólásról. A számíásoka a erüleek biológiai akiviásérékének számíásáról szóló /0. (V.. ÖTM rendele előírásai szerin készíjük. A számíásoknál alkalmazzuk a rendele. számú mellékleének. ponjában megfogalmazo, az ado erülehasználaon belüli differenciál számíáshoz arozó érékmuaóka is. A bemuao számíások eredményeiből kiderül, hogy a erveze módosíások során a erüleek biológiai akiviáséréke összességében kismérékben nő. JELENLEGI ÁLLAPOT TERÜLETHASZNÁLAT TERÜLET NAGYSÁG (ha ÉRTÉK MUTATÓ AKTIVITÁS ÉRTÉK. Háromszines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül,0,0,. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0,0 0, 0,0. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0, 0, 0,. Helyi gyűjőú 0,00 0, 0,0. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0,0 0, 0,00. Véderdő (Ev 0,,0,. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0, 0, 0,. Háromszines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül 0,0,0 0,. Kiszolgáló ú, magánú,0 0,,0 0. Háromszines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül 0,,0,. II. rendű nem közlekedési célú közerüle,,0,. Álalános mezőgazdasági erüle Má (szánó 0,,,0. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0, 0, 0,0. Kiszolgáló ú, magánú 0, 0, 0,. Kiszolgáló ú, magánú 0,0 0, 0,0 ÖSSZESEN:,,

18 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV TERVEZETT ÁLLAPOT TERÜLETHASZNÁLAT TERÜLET NAGYSÁG (ha ÉRTÉK MUTATÓ AKTIVITÁS ÉRTÉK. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz,0 0, 0,. Háromszines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül 0,0,0,. Háromszines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül 0,,0,. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0,00 0, 0,0. Helyi gyűjőú 0,0 0, 0,00. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0, 0, 0,. Véderdő (Ev 0,,0,. Véderdő (Ev 0,0,0 0,. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz,0 0,,0 0. Kereskedelmi, szolgálaó gazdasági erüle (Gksz 0, 0, 0,0. Készines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül,,0,. II. rendű nem közlekedési célú közerüle 0,,0,0. Készines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül 0,,0,0. Készines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül 0,,0,. Készines beüleési köelezeség (Gksz övezeen belül 0,0,0 0, ÖSSZESEN:,, 0. A FEJLESZTÉS EGYÉB KÖRÜLMÉNYEI közlekedés, közmű, környezei haás, örökségvédelem Közlekedés A módosíások városi gyűjőú erülehaárának minimális ponosíásá érinik. A módosíások magánú erüleé, megszüneésé érinik. A erveze módosíásokkal a közlekedési erüleek ovábbra is bizosíják a balesemenes közlekedés és megközelíés feléelei. A erveze módosíások ovábbi, közlekedési erülee érinő módosíás nem indukálak. Közmű A erveze módosíásoknak a közműhálózara gyakorol érdemi haás nem muahaó ki. A meglévő, illeve erveze hálózaok ovábbra is bizosíják az elvár elláás, ovábbi, erülee igénylő fejleszési szükségle nem merül fel. A módosíással érine erülee közművezeékek erhelik, szükséges védőávolságuka a ervek aralmazzák.

19 TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV Környezei haás A erveze módosíás erülehasználai ponosíás jelenő elemei a jól definiál környezehasználai ha rögzíésé is segíik. Ezek várhaó környezei haása nem jelenős. Az újonnan beépíésre szán erüle kijelölése (magánú ásorolása gazdasági erüleé a erüle beépíési inenziásá mindenképpen növeli. Azonban fonos a magánú bizonyalan kényszerövezeének, leheőség szerini felülvizsgálaa is. Erre mos leheőség nyílik. Az érine erüle szomszédos erülehasználahoz illeszése örénik, a válozás méréke, csekély, % körüli (meglévő Gksz 0 ha meghaladó mérékű, válozás méréke:, ha. Mindezek alapján a módosíás várhaó környezei haása nem jelenős. Örökségvédelem A módosíással érine erüleen régészei, épíészei, kulurális, vagy ermészei érék nem ismer.

314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 38. szerinti VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 38. szerinti VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ DEBECEN MEGYEI JOGÚ VÁOS TELEPÜLÉSSZEKEZETI TEVÉNEK a 8. számú vrk. Péerfia uca Hunyadi uca Darabos uca Thaly Kálmán uca álal haárol erülerészé érinő MÓDOSÍTÁSA Törzsszám: VO-2/2013 A HATÁOZATTAL JÓVÁHAGYANDÓ

Részletesebben

r e h a b BUDAPEST IX. KERÜLET KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS REHABILITÁCIÓS TERÜLET KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA EGYEZTETÉSI ANYAG

r e h a b BUDAPEST IX. KERÜLET KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS REHABILITÁCIÓS TERÜLET KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA EGYEZTETÉSI ANYAG A rendeleerveze és a szabályozás irányelvei és koncepciója, OTÉK-ól való egyedi elérések Jelen ervezés és a rendele készíése során elsődleges szempon vol, hogy a rehabiliációs erüle haályos szabályozása

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 7. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 7. SZ. MÓDOSÍTÁS 1 MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 7. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 5/2014 A HÉSZ ÉS A BELTERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERV-MÓDOSÍTÁS ELFOGADVA A 19/2014. (IX. 3.) ÖK. RENDELETTEL Készül a elepülésfejleszési koncepcióról,

Részletesebben

VILLÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 4. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Készült 2016-ban. Vezető tervező:

VILLÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 4. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Készült 2016-ban. Vezető tervező: PÉCSÉPTERV STÚ DIÓ VÁROSRENDEZÉS ÉPÍTÉSZET BELSŐÉPÍTÉSZET SZAKTANÁCSADÁS TERVEZÉS LEBONYOLÍTÁS VILLÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 4. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ Készül 2016-ban Vezeő

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének udaörs Város Önkormányza Képviselő-esüleének /00. (..) önkormányzai rendelee UDAÖRS VÁROS EGYES TERÜLETEIRE VONATKOZÓ HELYI ÉPÍTÉSI SZAÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ /0.(IX..) ÖKT sz. RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSA UDAÖRS

Részletesebben

Szombathely MJ Város

Szombathely MJ Város Szombahely MJ Város Illés Akadémia ömberüle Településrendezési eszközök módosíása Tárgyalásos eljárás Közgyűlési előerjeszés Munkaközi váloza Megrendelő: Szombahely MJ Város Önkormányzaa 9700 Szombahely,

Részletesebben

Szombathely MJ Város

Szombathely MJ Város Szombahely MJ Város Településrendezési eszközeinek módosíása Tárgyalásos eljárás Parnerségi ervdokumenáció Északi ipari erüle Megrendelő: Szombahely MJ Város Önkormányzaa 9700 Szombahely, Kossuh L. u.

Részletesebben

Szombathely MJ Város

Szombathely MJ Város Szombahely MJ Város Településrendezési eszközeinek módosíása Tárgyalásos eljárás Tárgyalásos ervdokumenáció Északi ipari erüle Megrendelő: Szombahely MJ Város Önkormányzaa 9700 Szombahely, Kossuh L. u.

Részletesebben

módosítás célja. A módosítási igények elhelyezkedése a település térképén

módosítás célja. A módosítási igények elhelyezkedése a település térképén ZALACSÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁSA - JÓVÁHAGYOTT TERVDOKUIMENTÁCIÓ 1 ZALACSÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA EGYES RÉSZTERÜLETEKRE VONATKOZÓAN JÓVÁHAGYOTT TERVDOKUMENTÁCIÓ VÁROS ÉS HÁZ

Részletesebben

Törzsszám: FI-5/2016.

Törzsszám: FI-5/2016. DEBECEN MEGYEI JOGÚ VÁOS TELEPÜLÉSSZEKEZETI TEVÉNEK VALAMINT A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TEVÉNEK TEÜLETÉSZT ÉINTŐ MÓDOSÍTÁSA 1.. vrk. Böszörményi ú Barók Béla uca Honvédemeő uca Csörsz

Részletesebben

Szombathely MJ Város

Szombathely MJ Város Szombahely MJ Város Településrendezési eszközeinek módosíása Tárgyalásos eljárás Parnerségi ervdokumenáció Megrendelő: Szombahely MJ Város Önkormányzaa Szombahely, Kossuh L. u. -. Tel: +/-; Fax: +/- Tervező:

Részletesebben

Gazdasági területfejlesztés

Gazdasági területfejlesztés Gzdsági erülefejleszés Szomhely 86-87.sz. főuk körforglmú csomóponján Némeh Szolcs +36 20/93-77-622 Adoságok: Szomhely Nyug-Mgyrország és z Alpoklj érség közponj, legjelenõse ngyváros. Egyenlő ávolságr

Részletesebben

8. SZ. MÓDOSÍTÁS: É RD P ARKVÁROS, TÁVKÖZLÉSI TORONY V ÁROSSZERKEZETI POZÍCIÓ, TERÜLETFELHASZNÁLÁS, BEÉPÍTÉS. Véleményezési dokumentáció

8. SZ. MÓDOSÍTÁS: É RD P ARKVÁROS, TÁVKÖZLÉSI TORONY V ÁROSSZERKEZETI POZÍCIÓ, TERÜLETFELHASZNÁLÁS, BEÉPÍTÉS. Véleményezési dokumentáció 8. SZ. MÓDSÍTÁS: É D P AKVÁS, TÁVKÖZLÉSI TNY V ÁSSZKZTI PZÍCIÓ, TÜLTFLHASZNÁLÁS, BÉPÍTÉS A ervezési erüle Érd Parkváros városrészben alálhaó, az auópálya melle, a Visegrádi uca végén. A ervezési erüle

Részletesebben

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2018. (..) önkormányzati rendelete a településkép alakításáról és védelméről

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2018. (..) önkormányzati rendelete a településkép alakításáról és védelméről Enying Város Önkormányza Képviselő-esüleének /2018. (..) önkormányzai rendelee a elepüléskép alakíásáról és védelméről (erveze, egyezeésre) Enying Város Önkormányza Képviselő-esülee a elepüléskép védelméről

Részletesebben

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Budapes, IX. kerüle Ferenc körú Meser uca Haller uca Soroksári ú álal haárol erüle KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ IV. KÖZMŰELLÁTÁS BUDAPEST IX. KERÜLET, EGYEZTETÉSI ANYAG IV.

Részletesebben

Pecöl község. Megrendelő: Tervező: AKCIÓTERV Mérnöki Iroda Kft 9730 Kőszeg, Bechtold István u. 7.

Pecöl község. Megrendelő: Tervező: AKCIÓTERV Mérnöki Iroda Kft 9730 Kőszeg, Bechtold István u. 7. Pecöl község Helyi épíési szabályza módosíása 3.. sz. módosíás Egyszerűsíe eljárás Véleményezési ervdokumenáció Megrendelő: Pecöl Község Önkormányzaa 954 Pecöl, Széchenyi u.. Tel.: +36 95/494-00 Email:

Részletesebben

LIVA MALOM FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

LIVA MALOM FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ előerjeszés 1. sz. melléklee LIVA MALOM FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2017. MÁJUS Előzmények A Liva-malom a XVIII. században épül a Szilas-paak parjára. A malom nevé Liva Józsefről kapa, aki 1903-ban vee ulajdonba

Részletesebben

Újfehértó Város Településrendezési Tervének Módosításához

Újfehértó Város Településrendezési Tervének Módosításához Újfehéró Város Településrendezési Tervének Módosíásához "Újfehéró 0 - II.sz" Jóváhagyo dokumenáció 0. E U D E l ő z e e s v Újfehéró 0 - II. sz Településrendezési erv módosíás KÜLZETLAP Újfehéró Településrendezési

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2016. ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN V É L E M É N Y E Z É S I D O K U M E N T Á C I Ó KÖKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: KÖKÉNY

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 8. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 8. SZ. MÓDOSÍTÁS 1 MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 8. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 10/2014 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV-MÓDOSÍTÁS JÓVÁHAGYVA A 143/2015.(V.27.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERV-MÓDOSÍTÁSOK ELFOGADVA A

Részletesebben

Ingatlanfejlesztés Turisztikai fejlesztés Gazdasági fejlesztés

Ingatlanfejlesztés Turisztikai fejlesztés Gazdasági fejlesztés Ingalanfejleszés Turiszikai fejleszés Gazdasági fejleszés Pécsi Városfejleszési Nonprofi Kf. 76 Pécs, Mária u. 9. email: varosfejleszes@pecs00.hu Szálloda fejleszések: - Növekvő urisaforgalom a Pécs00

Részletesebben

Szombathel. zombathely MJV

Szombathel. zombathely MJV Szombahel zombahely MJV Településrendezési eszközök módosíása Sporlige és Kalandváros ömberüle Egyszerűsíe eljárás Záró véleményezésiv ervdokumenáció Megrendelő: Szombahely MJ Város Önkormányzaa 9700 Szombahely,

Részletesebben

Ancon feszítõrúd rendszer

Ancon feszítõrúd rendszer Ancon feszíõrúd rendszer Ancon 500 feszíőrúd rendszer Az összeköő, feszíő rudazaoka egyre gyakrabban használják épíészei, lászó szerkezei elemkén is. Nagy erhelheősége melle az Ancon rendszer eljesíi a

Részletesebben

Aczél Városépítész Bt.

Aczél Városépítész Bt. Budapes Főváros XVIII. erüle Pesszenlőrinc-Pesszenimre Alacskai ú Ganz Ábrahám uca erékköő uca Termény uca erékvágás uca Szánás uca álal haárol erüle erülei Épíési Szabályzaa Dokumenáció a 1/2012. (XI.8.)

Részletesebben

Tárgy: Javaslat önkormányzati rendészeti szerv létrehozására

Tárgy: Javaslat önkormányzati rendészeti szerv létrehozására Előerjesző: Készíee: Szika Péer polgármeser Vincze Csaba önkormányzai vezeője rendésze Tárgy: Javasla önkormányzai rendészei szerv lérehozására Tiszel Képviselő-esüle! A Képviselő-esüle 2015. április 14-i

Részletesebben

DEBRECEN, Határ úti Ipari Park HÉSZ módosítás Állami Főépítészi eljárás

DEBRECEN, Határ úti Ipari Park HÉSZ módosítás Állami Főépítészi eljárás DEBECEN, Határ úti Ipari Park HÉSZ módosítás Állami Főépítészi eljárás - 2017 DEBECEN MEGYEI JOGÚ VÁOS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TEVÉNEK a 39.1 vrk. Kishegyesi út Kígyóhagyma utca Varjútövis

Részletesebben

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás)

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1. számú melléklet a 145/. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1a 1b 1c 1d 1.2 Benta tsz telephely felhasználásának módosítása (2. módosítás) 2 1.3 Külső Római

Részletesebben

Előszó. 1. Rendszertechnikai alapfogalmak.

Előszó. 1. Rendszertechnikai alapfogalmak. Plel Álalános áekinés, jel és rendszerechnikai alapfogalmak. Jelek feloszása (folyonos idejű, diszkré idejű és folyonos érékű, diszkré érékű, deerminiszikus és szochaszikus. Előszó Anyagi világunkban,

Részletesebben

Síkalapok vizsgálata - az EC-7 bevezetése

Síkalapok vizsgálata - az EC-7 bevezetése Szilvágyi László - Wolf Ákos Síkalapok vizsgálaa - az EC-7 bevezeése Síkalapozási feladaokkal a geoehnikus mérnökök szine minden nap alálkoznak annak ellenére, hogy mosanában egyre inkább a mélyépíés kerül

Részletesebben

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Budapes, IX. kerüle KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS MALMOK REHABILITÁCIÓS TERÜLET Ferenc körú Meser uca Haller uca Soroksári ú álal haárol erüle KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ II. KÖZLEKEDÉS

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 8. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 8. SZ. MÓDOSÍTÁS 1 ÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 8. SZ. ÓDOSÍTÁS JSZ: 10/2014 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV-ÓDOSÍTÁS JÓVÁHAGYVA A 143/2015.(V.27.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERV-ÓDOSÍTÁSOK ELFOGADVA A 14/2015.(V.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlaok elbírálásáról 9. mellékle a 92/211. (XII. 3.) NFM rendelehez 1. Az ajánlakérő neve és címe: Budesi Távhőszolgálaó Zárkörűen Működő Részvényársaság (FŐTÁV Zr.) 1116 Budes Kaloaszeg

Részletesebben

1. ábra A hagyományos és a JIT-elvű beszállítás összehasonlítása

1. ábra A hagyományos és a JIT-elvű beszállítás összehasonlítása hagyományos beszállíás JIT-elvû beszállíás az uolsó echnikai mûvele a beszállíás minõségellenõrzés F E L H A S Z N Á L Ó B E S Z Á L L Í T Ó K csomagolás rakározás szállíás árubeérkezés minõségellenõrzés

Részletesebben

SZENTKIRÁLYSZABADJA 12_BSZA-G SZABÁLYOZÁSI TERVE

SZENTKIRÁLYSZABADJA 12_BSZA-G SZABÁLYOZÁSI TERVE ke SZNTKIRÁYSZABADJA SZABÁYOZÁSI TRV J M A G Y A R Á Z A T SZ 0,0 00 0 m Bf 0,0 Terveze szályozási vonl Öveze hár Épíési öveze jele Jvsol elekhár Mûemléki környeze hár Régészei erüle hár Helyi érékvédelmi

Részletesebben

Előzetes tájékoztató. Nagymaros Város Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének módosításához

Előzetes tájékoztató. Nagymaros Város Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének módosításához Előzetes tájékoztató Nagymaros Város Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének módosításához (készült: a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési

Részletesebben

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Budapes, IX. kerüle KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS MALMOK REHABILITÁCIÓS TERÜLET Ferenc körú Meser uca Haller uca Soroksári ú álal haárol erüle KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ ALÁTÁMASZTÓ

Részletesebben

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás)

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1. számú melléklet a 145/. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1a 1b 1c 1d 1.2 Benta tsz telephely felhasználásának módosítása (2. módosítás) 2 1.3 Külső Római

Részletesebben

Módosító indítvány sorszáma. Érintett szelvény. Kovács László és Valek Piroska. 5. 3f-4. Indítvány rövid tartalma, helyszíne

Módosító indítvány sorszáma. Érintett szelvény. Kovács László és Valek Piroska. 5. 3f-4. Indítvány rövid tartalma, helyszíne Módosító indítvány sorszáma Érintett szelvény 5. 3f-4 Indítványozó Kovács László és Valek Piroska átnézeti térkép Indítvány rövid tartalma, helyszíne 39287 hrsz-ú közpark területfelhasználási módjának

Részletesebben

Előterjesztés. Bicske Város Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Előterjesztés. Bicske Város Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Előerjeszés Bicske Város Önkormányza kölségveésének módosíásáról 1. előerjeszés száma: 7/018. előerjeszés készíő személy neve: Molnár Enikő. előerjeszés készíésében közreműködő személy neve:. előerjeszés

Részletesebben

Sávos falburkoló rendszer Sávos burkolat CL

Sávos falburkoló rendszer Sávos burkolat CL Sávos burkola CL A Ruukki a homlokzaburkolaok sokoldalú válaszéká nyújja. A Ruukki CL burkola a leheőségek egész árházá nyújja a homlokza rimusának, alakjának és színének kialakíásához. A CL burkolólamellák

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN V É L E M É N Y E Z É S I D O K U M E N T Á C I Ó KÖKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI

Részletesebben

M ó d o s í t á s i s m e r t e t é s e

M ó d o s í t á s i s m e r t e t é s e M ó d o s í t á s i s m e r t e t é s e Képviselő-testület telektulajdonos kérelmére kezdeményezte a településrendezési eszközök módosítását 16/2016.(II.10.) Kt. sz. határozatában. A határozat értelmében

Részletesebben

Portfóliókezelési szabályzat

Portfóliókezelési szabályzat A szabályza ípusa: A szabályza jóváhagyója: A szabályza haályba lépeője: Működési Igazgaóság Igazgaóság elnöke Porfóliókezelési szabályza Szabályza száma: 9/015 erziószám: 1.7 Budapes, 015. auguszus 7.

Részletesebben

KISKUNFÉLEGYHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK

KISKUNFÉLEGYHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK KISKUNFÉLEGYHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA 2015. VÁLLALKOZÁSOK, LAKOSOK KÉRELMEI és POLGÁRMESTERI HIVATALI KEZDEMÉNYEZÉS ALAPJÁN E L Ő Z E T E S T Á J É K O Z T A T Á S I S Z A K

Részletesebben

TERVEZETT HELYSZÍNRAJZ M = 1:500

TERVEZETT HELYSZÍNRAJZ M = 1:500 8 8447 8479 3 5 7 Vak Boyán uca 6 8 0 TERVEZETT HELYSZÍNRJZ M = :500 850 859/ / 853/ lakóépüle 4 85 85 859/ 858 (8497) lakóépüle 857 854 855 lakóépüle (853/) 4 6 856 855 Jurisich Miklós uca 3 854 85 8533

Részletesebben

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 6/2006. (II. 28.) önkormányzati rendelete BAK HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 6/2006. (II. 28.) önkormányzati rendelete BAK HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 6/2006. (II. 28.) ÖR Bak Épíési Szabályzaáról Bak Község Önkorányza Képvisel -esülee 6/2006. (II. 28.) i rendelee BK HELYI ÉPÍTÉSI SZBÁLYZTÁRÓL ódosíásokkal: 13/2006. (IX. 18.) ÖR, 12/2007. (XI. 29.) ÖR,

Részletesebben

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály Környezevédelmi és Vízügyi Miniszérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főoszály Hulladékgazdálkodás ervezése a nemzeközi ámogaásokból kimaradó erüleeken Nyuga-Alföld RÉGIÓ Budapes, 2004. november.

Részletesebben

IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA

IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA 2016. MÁJUS.../2015 (...) SZ. ÖNK. RENDELET 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet szerinti véleményezési anyag

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA Debrecen, Mikepércsi út (47.sz. főút) Repülőtéri déli bekötő út (481.sz.főút) Debrecen Nagykereki vasúti mellékvonal

Részletesebben

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV. Debrecen, 2013. augusztus hó

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV. Debrecen, 2013. augusztus hó LENGYEL ÉPÍTÉSZ MŰTEREM KFT. 4027 Debrecen, Egyetem sgt. 21. 1/2. Telefon / fax: (52) 425 428, (52) 532 896 E-mail: lengyel @ lengyelepitesz.t-online.hu Debrecen, 41. számú vrk. Debrecen-Nagykereki vasútvonal

Részletesebben

Óperint lakónegyed Fejlesztési terv ÓPERINT LAKÓPARK Koncepció és beépítési terv Szombathely volt Cipőgyár tömb rehabilitáció HRSZ.

Óperint lakónegyed Fejlesztési terv ÓPERINT LAKÓPARK Koncepció és beépítési terv Szombathely volt Cipőgyár tömb rehabilitáció HRSZ. Óperin lkónegyed Fejleszési erv - ÓPERINT LAKÓPARK Koncepció és beépíési erv Szombhely vol Cipőgyár ömb rehbiliáció HRSZ.: - GSPublisherVersion... Tervező: Födelmesi Tmás okleveles épíészmérnök + Szombhely

Részletesebben

BEFEKTETÉSI POLITIKA TARTALMI KIVONATA

BEFEKTETÉSI POLITIKA TARTALMI KIVONATA BEFEKTETÉS POLTKA TARTALM KVONATA haályos: 2016.06.02-ől A Pénzár befekeési evékenységének célja a Pénzár agjai álal illeve javára eljesíe befizeések, ezen belül pedig elsősorban a pénzáragok egyéni számláin

Részletesebben

ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ P É C S É P T E R V S T Ú D I Ó VÁROSRENDEZÉS ÉPÍTÉSZET BELSŐÉPÍTÉSZET SZAKTANÁCSADÁS TERVEZÉS LEBONYOLÍTÁS P O G Á N Y K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S S Z E R K E Z E T I T E R V É N E K É S H E L Y I É

Részletesebben

Módszertani megjegyzések a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról szóló közleményhez

Módszertani megjegyzések a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról szóló közleményhez Módszerani megjegyzések a hielinézeek összevon mérlegének alakulásáról szóló közleményhez Az MNB a fizeésimérleg- és pénzügyi számla saiszikákban a 2011. második negyedévre vonakozó adaok publikálásakor

Részletesebben

VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA 312/2012.(XI.8) KORM. R.32. TELEPÍTÉSI HATÁSVIZSGÁLATI SZAKASZ ÁPRILIS HÓ

VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA 312/2012.(XI.8) KORM. R.32. TELEPÍTÉSI HATÁSVIZSGÁLATI SZAKASZ ÁPRILIS HÓ VA S V Á R VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA 312/2012.(XI.8) KORM. R.32. TELEPÍTÉSI HATÁSVIZSGÁLATI SZAKASZ 2013. ÁPRILIS HÓ I. TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS TERVEZÉSI PROGRAM 1. ELŐZMÉNYEK

Részletesebben

"#$%& %'($%&$ @ ) & @5-98& @569! @,9 + "() *!$ ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) )

#$%& %'($%&$ @ ) & @5-98& @569! @,9 + () *!$ ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ?* & @.9?*= @,9 =8 @5-9 "& & @ & @5-98& @569 " " " " " " " " " " " " " " " " " &&"( * + "( *,--.//,--0/,--0//,--1/,--1//,--2/ 3.-.3..42-25.1 0.6-2,2,1511 6-0340. 40,.-3.,2014 6250,,,--2// 4.41. 13..01-010.0,.

Részletesebben

TANULMÁNYTERV (Településrendezési szerződés megalapozásához)

TANULMÁNYTERV (Településrendezési szerződés megalapozásához) C Í V I S T E R V VÁROSTERVEZŐ ÉS ÉPÍTÉSZ IRODA BETÉTI TÁRSASÁG Levelezési cím: 4031 Debrecen, Derék utca 245 Iroda: 4025 Debrecen, Széchenyi utca 8 sz. Tel:(30) 9818-172, Tel/fax: (52) 531-732 Email:

Részletesebben

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: augusztus 31. Hatályos: 2017.

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: augusztus 31. Hatályos: 2017. E-mail: erse@ersebank.hu www.ersebank.hu Az Erse Bank álal meghirdee Akciós ajánlaok lakossági ügyfelek részére Közzééel: 2017. auguszus 31. Haályos: 2017. szepember 1-ől 1. Bankszámlanyiási akció már

Részletesebben

,,,,,, k. / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

,,,,,, k. / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / vs SOPONBÁNF S SOPONBÁNF -KUYH Y SZBÁ YOZÁSI N K ÓDOSÍÁS =: ógyhely hár Egyedi ájérék Beüleési köelezeség hár Épíési hely és hár Védőávolságon belüli, korláozo hsznosíású épíési hely és hár eglévő épüle

Részletesebben

2014.11.18. SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK: Gazdasági ösztönzők jellemzői. GAZDASÁGI ÖSZTÖNZŐK (economic instruments) típusai. Környezetterhelési díjak

2014.11.18. SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK: Gazdasági ösztönzők jellemzői. GAZDASÁGI ÖSZTÖNZŐK (economic instruments) típusai. Környezetterhelési díjak SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK: 10. hé: A Pigou-éelen alapuló környezei szabályozás: gazdasági öszönzők alapelvei és ípusai 1.A ulajdonjogok (a szennyezési jogosulság) allokálása 2.Felelősségi szabályok (káréríés)

Részletesebben

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály Környezevédelmi és Vízügyi Miniszérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főoszály Hulladékgazdálkodás ervezése a nemzeközi ámogaásokból kimaradó erüleeken Dél-Kele Alföld Régió Budapes, 2004. november

Részletesebben

Aggregált termeléstervezés

Aggregált termeléstervezés Aggregál ermeléservezés Az aggregál ermeléservezés feladaa az opimális ermékszerkeze valamin a gyáráshoz felhasználhaó erőforrások opimális szinjének meghaározása. Termékek aggregálása. Erőforrások aggregálása.

Részletesebben

GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4 csoportos bölcsőde elhelyezése érdekében

GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4 csoportos bölcsőde elhelyezése érdekében GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4 csoportos bölcsőde elhelyezése érdekében 2019. február GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS ÜZLETI STATISZTIKA jegyzet ÜZLETI ELŐREJELZÉSI MÓDSZEREK

GAZDASÁGI ÉS ÜZLETI STATISZTIKA jegyzet ÜZLETI ELŐREJELZÉSI MÓDSZEREK BG PzK Módszerani Inézei Tanszéki Oszály GAZDAÁGI É ÜZLETI TATIZTIKA jegyze ÜZLETI ELŐREJELZÉI MÓDZEREK A jegyzee a BG Módszerani Inézei Tanszékének okaói készíeék 00-ben. Az idősoros vizsgálaok legfonosabb

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kisarcsa, Szabadság ú 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyíl ülésen árgyalandó E L Ő T E R J E S Z T É S Kisarcsa Város Önkormánya Képviselő-esüleének

Részletesebben

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Budapes, I. kerüle KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS MALMOK REHABILITÁCIÓS TERÜLET Ferenc körú Meser uca Haller uca Soroksári ú álal haárol erüle KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ III. ZÖLDFELÜLETEK

Részletesebben

(1) A HÉSZ 21. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) A HÉSZ 21. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (V. 1.) önkormányzati rendelete Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati

Részletesebben

PORTFÓLIÓ KEZELÉSI SZERZŐDÉS

PORTFÓLIÓ KEZELÉSI SZERZŐDÉS PORTFÓLIÓ KEZELÉSI SZERZŐDÉS aely lérejö a STRATEGON Érékpapír Zárkörűen Működő Részvényársaság Székhely: 1034 Budapes Bécsi ú 165. III. eele Cégjegyzékszá: 01-10-045641 a ovábbiakban in Sraegon, valain

Részletesebben

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ PÉCSÉPTERV STÚDIÓ VÁROSRENDEZÉSs ÉPÍTÉSZETs BELSŐÉPÍTÉSZETs SZAKTANÁCSADÁSs TERVEZÉSs LEBONYOLÍTÁS KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2017. ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról

E l ő t e r j e s z t é s. Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Oláh Károly E l ő t e r j e s z t é s Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról

Részletesebben

A nemzetgazdasági tervezés megújításának koncepciója

A nemzetgazdasági tervezés megújításának koncepciója SZÁMVEVÕSZÉKI KONFERENCIA Báger Guszáv A nemzegazdasági ervezés megújíásának koncepciója AAz Állami Számvevõszék (ÁSZ) ellenõrzései és kuaóinézeének elemzései alapján az a véleményünk, hogy Magyarországon

Részletesebben

1.) Új kereskedelmi-szolgáltató gazdasági terület kijelölése: (jelen tanulmány témája!)

1.) Új kereskedelmi-szolgáltató gazdasági terület kijelölése: (jelen tanulmány témája!) C Í V I S T E R V VÁROSTERVEZŐ ÉS ÉPÍTÉSZ IRODA BETÉTI TÁRSASÁG Levelezési cím: 4031 Debrecen, Derék utca 245 Iroda: 4025 Debrecen, Széchenyi utca 8 sz. Tel:(30) 9818-172, Tel/fax: (52) 531-732 Email:

Részletesebben

BARANYA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE

BARANYA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE Készül a Baranya Megyei Önkormányza megbízásából BARANYA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE ELFOGADÁSI TERVFÁZIS II. KÖTET MEGALAPOZÓ MUNKARÉSZEK 2011. DECEMBER 1085 Budapes Kőfaragó u. 9. Tel: 267 05 08, 267

Részletesebben

Budapest, III. Csillaghegyi öblözet Nánási út Királyok útja változat döntés-előkészítő tanulmány

Budapest, III. Csillaghegyi öblözet Nánási út Királyok útja változat döntés-előkészítő tanulmány Geoechnika és Mérnökgeológia Tanszék Budapes, III. Csillaghegyi öblöze Nánási ú Királyok úja váloza dönés-előkészíő anulmány (N-K váloza) 20. január Geoechnika és Mérnökgeológia Tanszék Budapes, III.

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK ÉVI 1. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA

KOZÁRMISLENY VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK ÉVI 1. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA TERÜLETRENDEZÉSI, VÁROSÉPÍTÉSZETI BETÉTI TÁRSASÁG 7 6 2 4 Pécs, Attila u. 19. Tel./Fax/üz : (7 2 ) 532 755 E - mail : bhregio@t-on line.hu KOZÁRMISLENY VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 2018. ÉVI 1. SZÁMÚ

Részletesebben

A BUDAPESTI INGATLAN HASZNOSÍTÁSI ÉS FEJLESZTÉSI NYRT. ELŐZETES TÁJÉKOZTATÓJA A TÁRSASÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL, TÖRTÉNÉSEIRŐL ÉS EREDMÉNYEIRŐL

A BUDAPESTI INGATLAN HASZNOSÍTÁSI ÉS FEJLESZTÉSI NYRT. ELŐZETES TÁJÉKOZTATÓJA A TÁRSASÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL, TÖRTÉNÉSEIRŐL ÉS EREDMÉNYEIRŐL A BUDAPESTI INGATLAN HASZNOSÍTÁSI ÉS FEJLESZTÉSI NYRT. ELŐZETES TÁJÉKOZTATÓJA A TÁRSASÁG. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL, TÖRTÉNÉSEIRŐL ÉS EREDMÉNYEIRŐL BIF Tiszel Részvényeseink, Befekeőink, Üzlei Parnereink! A

Részletesebben

A BIZOTTSÁG MUNKADOKUMENTUMA

A BIZOTTSÁG MUNKADOKUMENTUMA AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2007. május 23. (25.05) (OR. en) Inézményközi dokumenum: 2006/0039 (CNS) 9851/07 ADD 2 FIN 239 RESPR 5 CADREFIN 32 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ 2. KIEGÉSZÍTÉS Küldi:

Részletesebben

A xilol gőz alsó robbanási határkoncentrációja 1,1 tf.%. Kérdés, hogy az előbbi térfogat ezt milyen mértékben közelíti meg.

A xilol gőz alsó robbanási határkoncentrációja 1,1 tf.%. Kérdés, hogy az előbbi térfogat ezt milyen mértékben közelíti meg. Bónusz János A robbanásveszély elemzése számíással Szerzőnk álal ismeree gondolamene minden olyan eseben kiindulási alapul szolgálha, amikor szerves oldószergőzök kerülnek a munkaérbe és o különféle robbanásveszélyes

Részletesebben

FEKETEERDŐ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21

FEKETEERDŐ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21 FEKETEERDŐ Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21 2 Feketeerdő településrendezési terv módosítás Jóváhagyott dokumentáció Aláírólap

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA KAPOSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK M12-5/2016-OTÉK JELZŐSZÁMÚ MÓDOSÍTÁSÁHOZ 2016. SZEPTEMBER HÓ ALÁÍRÓLAP

Részletesebben

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály Környezevédelmi és Vízügyi Miniszérium Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főoszály Hulladékgazdálkodás ervezése a nemzeközi ámogaásokból kimaradó erüleeken Dél-Kele Alföld Régió Budapes, 2004. november

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (III. 1.) rendelete

Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (III. 1.) rendelete Dunaharaszi Város Önkorányzaa Képviselő-esüleének 3/2017. (III. 1.) rendelee a Helyi Épíési Szabályzaról (Egységes szerkezeben!) Dunaharaszi Város Önkorányzaának Képviselő-esülee Magyarország Alapörvényének

Részletesebben

Törzsszám: FI-9/ január

Törzsszám: FI-9/ január DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK a Debrecen, 4814.számú út 0807/1 hrsz-ú erdő beépítésre szánt terület határa 0805/7 hrsz-ú és a 0805/4 hrsz-ú beépítésre nem szánt terület által

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 9. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK 9. SZ. MÓDOSÍTÁS 1 MÓR TELEPLÉSRENDEZÉSI ESZÖZÖ 9. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 2/2015 VÉLEMÉNYEZÉSI ANYAG észül a elepülésfejleszési koncepcióról, az inegrál elepülésfejleszési sraégiáról és a elepülésrendezési eszközökről, valamin

Részletesebben

MNB-tanulmányok 50. A magyar államadósság dinamikája: elemzés és szimulációk CZETI TAMÁS HOFFMANN MIHÁLY

MNB-tanulmányok 50. A magyar államadósság dinamikája: elemzés és szimulációk CZETI TAMÁS HOFFMANN MIHÁLY MNB-anulmányok 5. 26 CZETI TAMÁS HOFFMANN MIHÁLY A magyar államadósság dinamikája: elemzés és szimulációk Czei Tamás Hoffmann Mihály A magyar államadósság dinamikája: elemzés és szimulációk 26. január

Részletesebben

AZ EGYES MÓDOSÍTÁSOK CÉLJA ÉS HATÁSA

AZ EGYES MÓDOSÍTÁSOK CÉLJA ÉS HATÁSA BUGYI NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS 1 AZ EGYES MÓDOSÍTÁSOK CÉLJA ÉS HATÁSA Bugyi község önkormányzata a hatályos Településrendezési eszközök módosítását tervezi.

Részletesebben

Erőmű-beruházások értékelése a liberalizált piacon

Erőmű-beruházások értékelése a liberalizált piacon AZ ENERGIAGAZDÁLKODÁS ALAPJAI 1.3 2.5 Erőmű-beruházások érékelése a liberalizál piacon Tárgyszavak: erőmű-beruházás; piaci ár; kockáza; üzelőanyagár; belső kama. Az elmúl évek kaliforniai apaszalaai az

Részletesebben

W W W. A U t O S O f t. h U. Pörög az idei év.

W W W. A U t O S O f t. h U. Pörög az idei év. S f h Pörög az idei év Remélem, Önnél is jól haladnak a dolgok Mi gőzerővel dolgozunk Készülnek a szofverek újabb és újabb verziói, folyamaosan arjuk a ovábbképzéseke és i van a magazin újabb száma is

Részletesebben

SZEMÉLYES ADATOK dr. Zsombok László Krisztián Budapest, 1977. 06. 29. ISKOLAI VÉGZETTSÉG EGYÉB KÉPZETTSÉG

SZEMÉLYES ADATOK dr. Zsombok László Krisztián Budapest, 1977. 06. 29. ISKOLAI VÉGZETTSÉG EGYÉB KÉPZETTSÉG SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Név: Szüleési hely, idő: Állampolgárság: Családi állapo: SZEMÉLYES ADATOK dr. Zsombok László Kriszián Budapes, 1977. 06. 29. magyar Nős, ké gyermek édesapja ISKOLAI VÉGZETTSÉG Meől meddig

Részletesebben

Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel

Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása./2015.( ) határozat-tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet

Részletesebben

Tiszta és kevert stratégiák

Tiszta és kevert stratégiák sza és kever sraégák sza sraéga: Az -edk áékos az sraégá és ez alkalmazza. S sraégahalmazból egyérelműen válasz k egy eknsük a kövekező áéko. Ké vállala I és II azonos erméke állí elő. Azon gondolkodnak,

Részletesebben

Kamat átgyűrűzés Magyarországon

Kamat átgyűrűzés Magyarországon Kama ágyűrűzés Magyarországon Horváh Csilla, Krekó Judi, Naszódi Anna 4. február Összefoglaló Elemzésünkben hiba-korrekciós modellek segíségével vizsgáljuk a piaci hozamok és a banki forin hiel- és beéi

Részletesebben

18/2018. (IV.24.) 46/2009. (XII.21.)

18/2018. (IV.24.) 46/2009. (XII.21.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2018. (IV.24.) önkormányzati rendelete Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) önkormányzati

Részletesebben

KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA

KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA E X! É p í t é s z i r o d a K f t. 5000 Szolnok, Hunyadi út 41. telefon: (30) 364 3996 KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2015. ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA alátámasztó munkarészek

Részletesebben

51/2016. (XII.12.) 46/2009. (XII.21.)

51/2016. (XII.12.) 46/2009. (XII.21.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 51/2016. (XII.12.) önkormányzati rendelete Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló város településrendezési terveinek 2017. évi 1. számú módosítása

Részletesebben

Nyírbátor Város Településrendezési T ervének módosításához

Nyírbátor Város Településrendezési T ervének módosításához Nyírbátor Város Településrendezési T ervének módosításához E l ő z e t e s t á j é k o z t a t á s i d o k u m e n t á c i ó K ö z l e k e d é s i - t e r e k Tervező: Art Vit al Tervező, Ép ít ő és Kereskedelmi

Részletesebben

A módosítások elhelyezkedése

A módosítások elhelyezkedése SZENTKIRÁLYSZABADJA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA A MÓDOSÍTÁSI IGÉNYEK BEMUTATÁSA, CÉLJA ÉS HATÁSA 9 8 5 7 6 1 3 4 2 A módosítások elhelyezkedése 1. A 638/3 hrsz-ú telket érintő módosítás Az ingatlan

Részletesebben

,,,,,, k. n j k b j l n vs vs

,,,,,, k. n j k b j l n vs vs 刷 刷 刷 vs刷 SOPONBÁNFLV ÉS SOPONBÁNFLV-KUYHEGY SZBÁLYOZÁSI EVÉNEK ÓDOSÍÁS =: JELGYÁZ EGLÉVŐ EVEZE 刷píési hely és hár 刷édőávolságon belüli, korláozo hsznosíás刷 épíési hely és hár eglévő épüle 刷onás eseén

Részletesebben

Portfóliókezelési keretszerződés

Portfóliókezelési keretszerződés Porfóliókezelési kereszerződés Válaszo befekeési poliika Jelen szerződés lérejö alulíro helyen és napon a Random Capial Broker Zárkörűen Működő Részvényársaság (székhely: H-1053 Budapes, Szép u.2., nyilvánarja

Részletesebben