TÁMOP / )

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁMOP / )"

Átírás

1

2 1 TÁJÉKOZTATÓ az Európai Unió támogatásával a évi Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében megvalósuló TÁMOP Megváltozott munkaképességő emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése címő programról (Kódszám: TÁMOP / ) A program bemutatása Az Európai Unióhoz történı csatlakozást követıen hazánk jogosulttá vált igénybe venni azokat a támogatási formákat, melyeket a közösség a tagok számára nyújt. Egyik ilyen támogatási forrás az Európai Szociális Alap, amelynek többek között fontos célkitőzése, hogy csökkentse a tagországok munkanélküliségét. Magyarországon a nyugdíjrendszer reformjának részeként január 1- jétıl átalakult a rokkantsági ellátások rendszere. A rehabilitációban való részvétel ösztönzése érdekében a munka világával a kapcsolatukat el nem vesztett, jelentıs megmaradt munkavégzı képességgel rendelkezı személyek esetében bevezetésre került a rehabilitációs járadék. Számukra a munkaügyi szervezetnek olyan - alanyi jogon járó - foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat kell biztosítania, amelyek segítik a korábbi munkahelyre való visszatérést, vagy az újbóli elhelyezkedést. A program megvalósítói a regionális munkaügyi központok illetékes kirendeltségei a rehabilitációs járadékban részesülı személy rehabilitációját, foglalkoztatási esélyeink javítását, a munkaerıpiacra történı visszatérését kívánják segíteni, illetve a tartós, fenntartható foglalkozáshoz szükséges feltételek megteremtésében szeretnének részt venni. A program célja: Komplex munkaerı-piaci programokkal és szolgáltatásokkal eredményesen elısegíteni a rehabilitációs járadékban részesülı személyek, egészségkárosodott személyek foglalkozási rehabilitációját, nyílt munkaerıpiacon történı foglalkoztatásukat, a korábbi munkahelyre való visszatérést, vagy az újbóli elhelyezkedést. Ösztönözni kívánjuk a munkáltatókat a megváltozott munkaképességő személyek foglalkoztatására, és támogatást nyújtani az ehhez szükséges feltételek megteremtéséhez.

3 2 Törekedni kell arra, hogy a rehabilitációs járadékban részesülı emberek - amennyiben munkahelyük van, ırizzék meg azt (ha szükséges, ehhez kell támogatást nyújtani), vagy - a lehetı legrövidebb idı alatt ismét álljanak munkába, illetve - egy átmeneti, felkészítı idıszakot követıen legyenek készek és képesek önállóan munkát keresni, és (tartósan) munkát végezni lehetıség szerint a nyílt munkaerıpiacon. Ki vehet részt a programban? A program alanya lehet azon természetes személy, aki a nyugdíjbiztosítási igazgatóság határozata alapján rehabilitációs járadékban részesül, és az azt megállapító határozatának, illetve az azt megalapozó Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértıi Intézet szakvéleményének (komplex minısítést tartalmazó) bemutatásával megkeresi együttmőködési céllal az illetékes kirendeltséget. A program alanya lehet az a rehabilitációs járadékra nem jogosult, megváltozott munkaképességő, álláskeresı személy is, akinek a munkaképesség csökkenése %-os mértékő, vagy egészségkárosodása %-os mértékő, és ezzel összefüggésben a jelenlegi vagy az egészségkárosodását megelızı munkakörében, illetve a képzettségének megfelelı más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas és rehabilitálható. A program keretében a munkáltatóknak nyújtható támogatások A program keretében a fenti feltételeknek megfelelı személyek foglalkoztatása esetén az alábbi támogatások nyújthatóak: Rehabilitációs foglalkoztatást elısegítı bértámogatás, Foglalkoztatás bıvítését szolgáló bértámogatás Munkatapasztalat-szerzés céljából nyújtható bérköltség támogatás, Munkába járáshoz, munkatapasztalat-szerzéshez kapcsolódó helyi, helyközi utazás költségeinek megtérítése. Rehabilitációs foglalkoztatást elısegítı bértámogatás Megváltozott munkaképességő munkavállalót foglalkoztató munkáltató részére nyújtható. A támogatás nyújtására a 177/2005. (IX.2.) Korm. rendelet szabályait kell alkalmazni. Feltételei: - Csak akkreditált munkáltató részére nyújtható. - A foglalkoztatást a munkáltató a megváltozott munkaképességő személy egészségkárosodásának megfelelı munkakörben vállalja.

4 3 - A foglalkoztatásra munkaviszony keretében, minimum 4 órában kerül sor. - Az Flt. 41/A. (1)-(2) bekezdésében foglalt kötelezı foglalkoztatási szintet teljesíti. - A megváltozott munkaképességő munkavállaló foglalkoztatásához nyújtott egyéb támogatásban nem részesül. Az akkreditációtól és a kötelezı foglalkoztatási szint teljesítésétıl a kérelem benyújtásának idıpontjában már munkaviszonyban álló személy foglalkoztatása esetén el lehet tekinteni. Foglalkoztatás bıvítését szolgáló bértámogatás A rehabilitációs járadékban részesülı személy munkaviszony keretében történı foglalkoztatásához a munkabér és járuléka legfeljebb 60 %-ának megfelelı összegő támogatás nyújtható legfeljebb 1 évi idıtartamra, ha a munkaadó a.) a foglalkoztatást legalább a támogatás folyósításának idıtartama alatt vállalja, és b.) a támogatás iránti kérelem benyújtását megelızı 12 hónapban a munkavállaló munkaviszonyát a mőködési körében felmerülı okból rendes felmondással nem szüntette meg, és c.) kötelezettséget vállal arra, hogy a b.)pont szerinti munkaviszony megszüntetésére a támogatás folyósításának idıtartama alatt sem kerül sor. Munkatapasztalat-szerzés céljából nyújtható bérköltségtámogatás Munkagyakorlat-szerzés, munkatapasztalat-szerzés, illetve munkakipróbálás céljából nyújtható a programban bérköltség támogatás. A munkaadó részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy munkabére és járulékai legfeljebb száz százalékának megfelelı összegő támogatás nyújtható. Munkakipróbálást a munkavállaló munkabírásának, illetıleg - képzettségének, képességeinek, esetleges korábbi szakmai tapasztalatainak figyelembe vételével a valós munkafeltételek között zajló munkavégzésre való alkalmasságának felmérésére szolgáló foglalkoztatás. Munkatapasztalat-szerzés az elsı alkalommal munkába álló személyek számára nyitva álló foglalkoztatási lehetıség.

5 4 Munkagyakorlat-szerzés a programban résztvevı személy korábbi munkakörétıl eltérı új munkakörben, vagy a korábbihoz hasonló, de magasabb képzettségi fokot igénylı másik munkakörben történı foglalkoztatása. A célcsoportra tekintettel kiemelt a jelentısége a munkakipróbálásnak, mivel az egészségkárosodás miatt egyrészt oldani szükséges a munkáltatók elıítéleteit a munkavállaló munkavégzı képességének, munkabírásának megismertetése által, másrészt akiknél szükséges, hogy önmaguk is meggyızıdjenek arról, alkalmasak a képzettségük, a képességeik, a korábbi szakmai tapasztalataik alapján a valós munkafeltételek között zajló munkavégzésre. Amennyiben csekély összegő (de minimis) támogatás nyújtására kerül sor, úgy a támogatott vállalkozásokra nézve az (EK-) Szerzıdés 87. és 88. cikkének a de minimis támogatásokra való alkalmazásáról szóló évi december 15-i 1998/2006/EK biztossági rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni. Ennek értelmében egy vállalkozásnak, bármely forrásból, csekély összegő támogatási jogcímen odaítélt támogatás támogatástartalma - 3 év vonatkozásában - nem haladhatja meg a eurónak megfelelı forintösszeget. Bármely három pénzügyi év idıszakában a közúti szállítás terén mőködı vállalkozás részére odaítélt csekély összegő támogatás összege nem haladhatja meg a eurónak megfelelı forintösszeget. A de minimis szabályt nem kell alkalmazni, ha a támogatást kérı költségvetési szerv, egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület, kisebbségi önkormányzat vagy non-profit gazdasági társaság, amennyiben az általa végzett támogatott tevékenység nem minısül gazdasági tevékenységnek. Munkába járáshoz kapcsolódó helyi, helyközi utazás költségeinek megtérítése A résztvevı és az ıt támogatás keretében foglalkoztató munkaadó részére, az adott támogatott foglalkoztatás teljes idıtartama alatt - legfeljebb egy éves idıtartamra - egészben vagy részben megtéríthetı a munkába járással kapcsolatos helyközi és helyi utazási költségnek - a 78/1993. (V. 12.) Korm. rendelet, valamint a 132/2009. (VI.19.) Korm. rendelet alapján - ıt terhelı része, azokban az esetekben, ha a résztvevı a lakóhelye/tartózkodási helye és a foglalkoztatás helyszíne között tömegközlekedési eszközt vesz igénybe. Az utazási költségek támogatásának maximális mértéke a felmerülı utazási költségek 100 %- a.

6 5 A támogatások: - a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló évi IV. törvényben, - a foglalkoztatást elısegítı támogatásokról, valamint a Munkaerı-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendeletben, - a megváltozott munkaképességő munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható költségvetési támogatásáról szóló 177/2005. (IX.2.) Korm. rendeletben, - a Társadalmi Megújulás Operatív Program 1. prioritás konstrukció: Decentralizált programok a hátrányos helyzetőek foglalkoztatásáért valamint a Társadalmi Megújulás Operatív Program 1. prioritás konstrukció: Megváltozott munkaképességő emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése keretében nyújtható támogatásokról szóló 132/2009. (VI.19.) Korm. rendeletben meghatározottak szerint nyújthatóak. A szolgáltatások és támogatások társíthatósága A évi CXXIII. törvényben meghatározott START kártyák által nyújtott járulék kedvezmény és ezzel egyidejőleg a TÁMOP program bértámogatása illetve bérköltség támogatása esetén ugyanazon személyre a halmozott bruttó támogatási intenzitás nem haladhatja meg a bérköltségek 100 %-át a munkavállaló foglalkoztatásának bármely idıszaka alatt. Kérjük, további kérdéseivel forduljon bizalommal a Regionális Munkaügyi Központ illetékes kirendeltségeinek munkatársaihoz. Megváltozott munkaképességő emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése Kódszám: TÁMOP /

7 6 Elérhetıségeink: Debreceni Kirendeltség és Szolgáltató Központ Cím: 4024 Debrecen, Piac út Telefon: 52/ Fax: 52/ Berettyóújfalui Kirendeltség Cím: 4100 Berettyóújfalu, Bocskai út 15. Telefon: 54/ Fax: 54/ Püspökladányi Kirendeltség Cím: 4150 Püspökladány, Kossuth út 6. Telefon: 54/ Fax: 54/ Hajdúböszörményi Kirendeltség Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Csomaközi út 3. Telefon: 52/ Fax: 52/ Hajdúnánási Kirendeltség Cím: 4080 Hajdúnánás, Bocskai út Telefon: 52/ Fax: 52/ Hajdúszoboszlói Kirendeltség Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Dózsa Gy. út 14. Telefon: 52/ Fax: 52/ Balmazújvárosi Kirendeltség: Cím: 4060 Balmazújváros, Debreceni út 4/b. Telefon: 52/ Fax: 52/

8 7 Hajdúhadházi Kirendeltség Cím: 4242 Hajdúhadház, Hunyadi út 6. Telefon: 52/ Fax: 52/ Polgári Kirendeltség Cím: 4090 Polgár, Barankovics tér 7. Telefon: 52/ Fax: 52/ Biharkeresztesi Kirendeltség Cím: 4110 Biharkeresztes, Kossuth út 3. Telefon: 54/ Fax: 54/ Komádi Kirendeltség Cím: 4138 Komádi, Hısök tere 11. Telefon: 54/ Fax: 54/ Vámospércsi Kirendeltség Cím: 4287 Vámospércs, Béke út 3. Telefon: 52/ Fax: 52/ Létavértesi Kirendeltség Cím: 4281 Létavértes, Árpád tér 8. Telefon: 52/ Fax: 52/ Nyíregyházi Kirendeltség és Szolgáltató Központ Cím: 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Telefon: 42/ Fax: 42/ Kisvárdai Kirendeltség Cím: 4600 Kisvárda, Szt. György tér 4. Telefon: 45/ Fax: 45/

9 8 Mátészalkai Kirendeltség Cím: 4700 Mátészalka, Jármi út 2. Telefon: 44/ Fax: 44/ Nyírbátori Kirendeltség Cím: 4300 Nyírbátor, Kossuth út 16. Telefon: 42/ Fax: 42/ Fehérgyarmati Kirendeltség Cím: 4900 Fehérgyarmat, Petıfi út 16. Telefon: 44/ Fax: 44/ Vásárosnaményi Kirendeltség Cím: 4800 Vásárosnamény, Jókai út 14. Telefon: 45/ Fax: 45/ Tiszavasvári Kirendeltség Cím: 4440 Tiszavasvári, Báthori út 4. Telefon: 42/ Fax: 42/ Csengeri Kirendeltség Cím: 4765 Csenger, Szt. István tér 1. Telefon: 44/ Fax: 44/ Nagykállói Kirendeltség Cím: 4320 Nagykálló, Bátori út 36. Telefon: 42/ Fax: 42/

10 9 Baktalórántházi Kirendeltség Cím: 4561 Baktalórántháza, Köztársaság tér 15. Telefon: 42/ Fax: 42/ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Cím: 5000 Szolnok, Szabadság tér 3. Telefon: 56/ Fax: 56/ Jászberényi Kirendeltség Cím: 5100 Jászberény, Jásztelki út 16. Telefon: 57/ Fax: 57/ Karcagi Kirendeltség Cím: 5300 Karcag, Madarasi út 27. Telefon: 59/ Fax: 59/ Mezıtúri Kirendeltség Cím: 5400 Mezıtúr, Rákóczi út 3. Telefon: 56/ Fax: 56/ Tiszafüredi Kirendeltség Cím: 5350 Tiszafüred, Fı út 14. Telefon: 59/ Fax: 59/ Törökszentmiklósi Kirendeltség Cím: 5200 Törökszentmiklós, Petıfi S. út Telefon: 56/ Fax: 56/

11 10 Kunszentmártoni Kirendeltség Cím: 5440 Kunszentmárton, Mátyás kir. út 5. Telefon: 56/ Fax: 56/ Kunhegyesi Kirendeltség Cím: 5340 Kunhegyes, Szabadság tér Telefon: 59/ Fax: 59/ ÚMFT infovonal:

12

TÁMOP / )

TÁMOP / ) 1 TÁJÉKOZTATÓ az Európai Unió támogatásával a 2007-2013 évi Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében megvalósuló TÁMOP 1.1.1 Megváltozott munkaképességő emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának

Részletesebben

Magyar joganyagok - Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ - alapító okirata, m 2. oldal 4300 Nyírbátor, Kossuth u. 16. Észak-alföldi Regionális M

Magyar joganyagok - Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ - alapító okirata, m 2. oldal 4300 Nyírbátor, Kossuth u. 16. Észak-alföldi Regionális M Magyar joganyagok - Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ - alapító okirata, m 1. oldal Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Iktatószám:

Részletesebben

TÁMOP PROGRAM Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése

TÁMOP PROGRAM Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ TÁMOP 1.1.1 PROGRAM Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése A TÁMOP 1.1.1 program célja Az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

A támogatások fajtái. a) rehabilitációs foglalkoztatást elısegítı támogatás

A támogatások fajtái. a) rehabilitációs foglalkoztatást elısegítı támogatás Tájékoztató A megváltozott munkaképességő munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható rehabilitációs foglalkoztatást elısegítı bértámogatáshoz, valamint a munkahelyi segítı személy foglalkoztatásával kapcsolatos

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZFOGLALKOZTATÁSHOZ NYÚJTHATÓ TÁMOGATÁSOKRÓL szóló 375/2010. (XII. 31.) Kormányrendelet kapcsán

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZFOGLALKOZTATÁSHOZ NYÚJTHATÓ TÁMOGATÁSOKRÓL szóló 375/2010. (XII. 31.) Kormányrendelet kapcsán MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ ZSINATI HIVATALA JOGI OSZTÁLY : 1440 Budapest, Pf.: 5 : 460-0704; Fax: 460-0705; E-mail: zsinat.jog@zsinatiiroda.hu 1146 Budapest, Abonyi u. 21 TÁJÉKOZTATÓ A KÖZFOGLALKOZTATÁSHOZ

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyújtható támogatásokról szóló kormányrendeletekről

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyújtható támogatásokról szóló kormányrendeletekről SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM 18346-1/2009 1 ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyújtható támogatásokról szóló kormányrendeletekről Budapest, 2009.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a társadalombiztosítással összefüggı törvények fıbb változásairól 3. RÉSZ

TÁJÉKOZTATÓ a társadalombiztosítással összefüggı törvények fıbb változásairól 3. RÉSZ Levélcím: 1068. Budapest, Benczúr u. 45. Tel.: 4612-464, Fax: 4612480. E-mail: autonom@t-online.hu Az Európai Szakszervezeti Szövetség /ETUC/ és a Nemzetközi Szakszervezetek Szövetsége /ITUC/ tagja TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

Több mint lehetıség START

Több mint lehetıség START Több mint lehetıség START Napra kész információk a START, START PLUSZ és START EXTRA kártyákról FONTOS! A kártyákat közvetlenül a munkába állás idıpontja elıtt célszerő igényelni START kártya Az a személy,

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Vállalkozói Fórum Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014. október 21. Az Európai

Részletesebben

A megváltozott munkaképességő munkavállalókkal való foglalkozás I. félévi tapasztalatai a Dél-dunántúli régióban

A megváltozott munkaképességő munkavállalókkal való foglalkozás I. félévi tapasztalatai a Dél-dunántúli régióban A megváltozott munkaképességő munkavállalókkal való foglalkozás I. i tapasztalatai a Dél-dunántúli régióban 1. A megváltozott munkaképességő álláskeresık létszámadatai A megváltozott munkaképességő munkavállalók

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM:1-3/2014. MELLÉKLET: TÁRGY: Tájékoztató a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv elsı másfél évi tevékenységérıl ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2010. JANUÁR 15-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2010. JANUÁR 15-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2010. JANUÁR 15-I ÜLÉS 1. sz. napirendi pont Tájékoztató a Decentralizált Foglalkoztatási Alap 2010. évi felosztásának irányelveirıl, illetve az uniós forrásokból

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg?

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg? TÁJÉKOZTATÓ Ahhoz, hogy az álláskeresıt az egyes támogatások megillessék, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen foglalkoztatásához, álláskeresıként történı regisztrálását kell

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Irányelvek a kiemelt célcsoportok (hátrányos helyzető munkavállalók) számára biztosítható támogatásokra A Dél-dunántúli régió a hátrányos helyzető munkavállalók

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2013. április 8. TÁMOP

Részletesebben

A rehabilitációs járadék a évi LXXXIV. törvény alapján

A rehabilitációs járadék a évi LXXXIV. törvény alapján A rehabilitációs járadék a 2007. évi LXXXIV. törvény alapján 2008. január 1-jétıl új tb-ellátás kerül bevezetésre, amelynek fı célja az érintett személy munkavégzı képességének helyreállítása, foglalkoztatásának

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ MUNKÁT MIELİBB! 2007-2009 A létszámleépítések nyomán elbocsátott személyek tartós munkanélkülivé válásának megelızését célzó program a Dél-dunántúli Régióban

Részletesebben

Miskolc, március 17.

Miskolc, március 17. Miskolc, 2010. március 17. Törvényiháttér - 1991. évi IV. törvény a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról - 6/1996 MüM rendelet a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 36. Melléklet: 1 db TÁRGY: Javaslat az Önkormányzat 2011. évi közfoglalkoztatásának megvalósítására, pályázatok benyújtására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 1.1.2 intézkedése keretében a foglalkoztatás elısegítésérıl

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg?

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg? TÁJÉKOZTATÓ Ahhoz, hogy az álláskeresıt az egyes támogatások megillessék, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen foglalkoztatásához, álláskeresıként történı regisztrálását kell

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2008.(IV.16.) rendelete a szociális rászorultságtól függı pénzbeli és természetbeli ellátásokról és

Részletesebben

A Kormány. rendelete

A Kormány. rendelete Tervezet A Kormány /2009. ( )Korm. rendelete a Társadalmi Megújulás Operatív Program 1. prioritás 1.1. 2. konstrukció : Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért valamint a Társadalmi

Részletesebben

A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA

A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA 2018. ÉVI PROGRAMOK ÉS TÁMOGATÁSRA FORDÍTHATÓ PÉNZÜGYI KERETÜK GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia Program 3 740 243 285.- Ft (2 853 fő bevonása a cél) GINOP

Részletesebben

Amit a közfoglalkoztatásról tudni kell

Amit a közfoglalkoztatásról tudni kell 1. sz. melléklet Amit a közfoglalkoztatásról tudni kell A közfoglalkoztatás a munkaviszony egy speciális formája. Támogatott tranzitfoglalkoztatás, amelynek célja, hogy a közfoglalkoztatott sikeresen vissza-,

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS MÁJUS 5-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS MÁJUS 5-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS 4. sz. napirendi pont Tájékoztató a Munkaerı-piaci Alap decentralizált foglalkoztatási alaprészének a DDRMK illetékességi területén rendelkezésre

Részletesebben

Hatósági szerzıdés. Támogatás mértéke %

Hatósági szerzıdés. Támogatás mértéke % Iktatószám:< ügyirat iktatószáma > Ügyintézı:< ügyintézı neve > telefon:< ügyintézı telefonszáma > Gépi azonosító:< ügyszám > / < ügyiratszám > Tárgy: közfoglalkoztatás támogatás hatósági

Részletesebben

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007.

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007. JEDLIK ÁNYOS PROGRAM Pályázati felhívás Budapest, 2007. I. A támogatás célja A program a gazdaság versenyképességének növelését és a fejlıdés fenntarthatóságát kívánja elısegíteni korszerő technológiák

Részletesebben

Foglalkoztatási támogatások

Foglalkoztatási támogatások Foglalkoztatási támogatások Projektek Az Európai Unió támogatásával és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közreműködésével megvalósuló programok: 1. Ifjúsági Garanciarendszer keretében megvalósuló munkaerőpiaci

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (hátrányos helyzetűek)

Új Szöveges dokumentum. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (hátrányos helyzetűek) Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (hátrányos helyzetűek) TÁJÉKOZTATÓ a foglalkozatás bővítését szolgáló támogatásról (bértámogatás) hátrányos helyzetű álláskereső foglalkoztatása esetén

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2. A pályázaton történı részvétel feltételei:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2. A pályázaton történı részvétel feltételei: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 19/B -a, valamint a foglalkoztatást elısegítı

Részletesebben

Körlevelünk a rehabilitációs hozzájárulás fizetésének 2011. évi szabályait taglalja.

Körlevelünk a rehabilitációs hozzájárulás fizetésének 2011. évi szabályait taglalja. Körrllevéll Tisztelt Ügyfelünk! Körlevelünk a rehabilitációs hozzájárulás fizetésének 2011. évi szabályait taglalja. A rehabilitációs hozzájárulás fizetése szektor semleges kötelezettség, mert minden munkáltatót

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 1.1.2 intézkedése keretében, a foglalkoztatás

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Tájékoztató

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Tájékoztató Tájékoztató a szakképzettséggel rendelkezı, pályakezdı álláskeresık munkatapasztalat-szerzésének támogatásáról a szakképzettséggel rendelkezı, pályakezdı álláskeresık munkatapasztalat-szerzésének és a

Részletesebben

T/1371. számú. törvényjavaslat

T/1371. számú. törvényjavaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/1371. számú törvényjavaslat a pályakezdı fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követıen munkát keresık

Részletesebben

Tájékoztató a bérkompenzációról és a Munkaügyi Központ évi támogatási lehetőségeiről. Janovics László igazgató Pécs, január 31.

Tájékoztató a bérkompenzációról és a Munkaügyi Központ évi támogatási lehetőségeiről. Janovics László igazgató Pécs, január 31. Tájékoztató a bérkompenzációról és a Munkaügyi Központ 2012. évi támogatási lehetőségeiről Janovics László igazgató Pécs, 2012. január 31. Jogszabályi háttér: Elvárt béremelés jogszabályi háttér 2011.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Sorsfordító - sorsformáló elnevezéső munkaerı-piaci program kidolgozására és megvalósítása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Sorsfordító - sorsformáló elnevezéső munkaerı-piaci program kidolgozására és megvalósítása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 19/B -a, valamint a foglalkoztatást elısegítı

Részletesebben

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással):

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással): TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM MUNKAHELYMEGİRZİ TÁMOGATÁS MUNKAIDİ-CSÖKKENTÉSSEL ÉS KÉPZÉSSEL KOMBINÁLVA MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI RÉSZÉRE TÁMOP-2.3.3/09/01/A TÁMOP-2.3.3/09/02/A A pályázat

Részletesebben

Tájékoztató a munkaadói támogatásokról. Ujhelyi Zita osztályvezető Befektetés Ösztönzési és Szolgáltatási Osztály

Tájékoztató a munkaadói támogatásokról. Ujhelyi Zita osztályvezető Befektetés Ösztönzési és Szolgáltatási Osztály Tájékoztató a munkaadói támogatásokról Ujhelyi Zita osztályvezető Befektetés Ösztönzési és Szolgáltatási Osztály Szolgáltatások Lehetőségek munkaadók számára munkaerő-piaci információk nyújtása Közvetítés

Részletesebben

Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László

Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László kirendeltségvezető Támogatások Foglalkoztatás bővítését elősegítő bértámogatás Pályakezdők munkatapasztalat szerzés támogatása Mobilitási támogatás MKKv

Részletesebben

A KÖZHASZNÚ MUNKAVÉGZÉS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI i

A KÖZHASZNÚ MUNKAVÉGZÉS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI i A KÖZHASZNÚ MUNKAVÉGZÉS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI i I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen: a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. JÚNIUS 23-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. JÚNIUS 23-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. JÚNIUS 23-I ÜLÉS 6. sz. napirendi pont Tájékoztató a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ feladatkörét érintı 2009. évi jogszabályváltozásokról Elıadó:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a START programokról

TÁJÉKOZTATÓ a START programokról TÁJÉKOZTATÓ a START programokról A 2004. évi CXXIII. évi törvény alapján a munkaerı-piaci szempontból kedvezıtlen helyzető egyes társadalmi csoportok és a munkaerıpiactól tartósan távollévık foglalkoztatása

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. 2013. október 17. Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

TÁJÉKOZTATÓ. 2013. október 17. Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal TÁJÉKOZTATÓ TÁMOP 1.1.1-12/1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése kiemelt projekt keretében nyújtható támogatásokról, szolgáltatásokról 2013. október 17.

Részletesebben

TERVEZET. A Kormány. / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról

TERVEZET. A Kormány. / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány 1. alcím tekintetében a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991.

Részletesebben

Az Európai Szociális Alapból támogatott nemzeti programok. Dr. Nyári Tibor

Az Európai Szociális Alapból támogatott nemzeti programok. Dr. Nyári Tibor Az Európai Szociális Alapból támogatott nemzeti programok Dr. Nyári Tibor Programozási időszak 2007-2013 Új Magyarország Fejlesztési terv ( Új Széchenyi Terv) 15 db Operatív Program (főbb fejlesztési területek)

Részletesebben

TOP JN FOGLALKOZTATÁSI-GAZDASÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBEN

TOP JN FOGLALKOZTATÁSI-GAZDASÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBEN TOP-5.1.1-15-JN1-2016-00001 FOGLALKOZTATÁSI-GAZDASÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBEN A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5.1.1-15 Megyei szintű

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. foglalkoztatási támogatásról rendelkezésre állási támogatásra jogosult személy foglalkoztatása esetén

TÁJÉKOZTATÓ. foglalkoztatási támogatásról rendelkezésre állási támogatásra jogosult személy foglalkoztatása esetén TÁJÉKOZTATÓ foglalkoztatási támogatásról rendelkezésre állási támogatásra jogosult személy foglalkoztatása esetén A foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. tv.

Részletesebben

2004. évi CXXIII. törvény

2004. évi CXXIII. törvény a pályakezdı fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követıen munkát keresık foglalkoztatásának elısegítésérıl, A munkaerı-piaci szempontból

Részletesebben

TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001

TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság TÁMOP 1.1.1 projektszervezet TÁMOP 1.1.1-12/1-2012-0001 TÁJÉKOZTATÓ TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS Jánosháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 2010. augusztus 3-i ülésére 3. számú napirendi

Részletesebben

TÁMOP /

TÁMOP / Projekt főbb adatai Főkedvezményezett: Nemzetgazdasági Minisztérium Kedvezményezettek: 18 megye Konzorciumi megvalósítás - partnerség - szerződés vezető Projekt összköltsége 111 390 000 000 Ft Hajdú Bihar

Részletesebben

a 2009. évi P típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap kiállításához

a 2009. évi P típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap kiállításához ÚTMUTATÓ a 2009. évi P típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap kiállításához Amennyiben a foglalkoztatás idıtartama alatt járulékkedvezmény igénybevétele történt (járulékfizetés kódja: 01-07),

Részletesebben

41/2012. (XII. 20.) NGM rendelet. egyes foglalkozás-egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1

41/2012. (XII. 20.) NGM rendelet. egyes foglalkozás-egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 41/2012. (XII. 20.) NGM rendelet egyes foglalkozás-egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 hatályos: 2013.01.01-2013.01.02 A munkavédelemrıl szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (4) bekezdés

Részletesebben

A Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet (4026 Debrecen, Bethlen utca ) alábbi kirendeltségeiben megszűnik a fent hivatkozott tevékenység:

A Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet (4026 Debrecen, Bethlen utca ) alábbi kirendeltségeiben megszűnik a fent hivatkozott tevékenység: A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Székhely: 1122 Budapest, Pethényi köz 10., Cg.: 01-10-041206) - hivatkozással a Bszt. 123. (1) bekezdésének e) f) pontjára közzéteszi, hogy a Főnix Takarékszövetkezet

Részletesebben

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi

Részletesebben

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet. a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet. a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról A Kormány foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 43. (4) bekezdésében

Részletesebben

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk 2014. évben a munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtására

Részletesebben

MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŐ MUNKAVÁLLALÓK FOGLALKOZTATÁSÁHOZ NYÚJTHATÓ KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS. Általános Szerzıdési Feltételei

MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŐ MUNKAVÁLLALÓK FOGLALKOZTATÁSÁHOZ NYÚJTHATÓ KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS. Általános Szerzıdési Feltételei 32. számú melléklet MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŐ MUNKAVÁLLALÓK FOGLALKOZTATÁSÁHOZ NYÚJTHATÓ KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS A munkahelyi segítı személy foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás Általános Szerzıdési

Részletesebben

Ezt a kedvezményt a munkaadó:

Ezt a kedvezményt a munkaadó: ÚTMUTATÓ a 2010. évi P-P/II. típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap kiállításához, a Tny. 97. -ában foglalt kötelezettség teljesítéséhez P típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap

Részletesebben

A 217/1998 (XII.30.) Kormány rendelet 21.sz. melléklete szerinti Költségvetési alapokmány (Működési költségvetés) év

A 217/1998 (XII.30.) Kormány rendelet 21.sz. melléklete szerinti Költségvetési alapokmány (Működési költségvetés) év A 217/1998 (XII.30.) Kormány rendelet 21.sz. melléklete szerinti Költségvetési alapokmány (Működési költségvetés) 2009. év 1.) Fejezet száma, megnevezése: XXVI. Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2.)

Részletesebben

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett 7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Építı közösségek Közmővelıdési intézmények az élethosszig tartó tanulásért címő pályázathoz

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei

Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei Bacsó Orsolya Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. február 13.

Részletesebben

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése TÁMOP 1.1.1-12/1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése A projekt célja TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációjának

Részletesebben

Tisztelt Olvasó! Kirendeltségeink elérhetısége:

Tisztelt Olvasó! Kirendeltségeink elérhetısége: K I. évfolyam 5.szám Tisztelt Olvasó! Tartalom Pályázati felhívások Nagyvállalatok részére Szövetkezz 2009 Változások a szakképzési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatban nem gyakorlati képzést szervezı

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 30/2012. (VIII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi iparőzési adóról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 30/2012. (VIII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi iparőzési adóról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 30/2012. (VIII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi iparőzési adóról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi adókról szóló

Részletesebben

ÚTMUTATÓ a 2008. évi P típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap kiállításához

ÚTMUTATÓ a 2008. évi P típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap kiállításához ÚTMUTATÓ a 2008. évi P típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Pótlap kiállításához A 2008. évi b típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállítása mellett, amennyiben a foglalkoztatás

Részletesebben

T/2913. számú. törvényjavaslat. a rehabilitációs járadékról

T/2913. számú. törvényjavaslat. a rehabilitációs járadékról MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/2913. számú törvényjavaslat a rehabilitációs járadékról Elıadó: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Budapest, 2007. május 2007. évi törvény a rehabilitációs járadékról

Részletesebben

A 217/1998 (XII.30.) Kormány rendelet 21.sz. melléklete szerinti Költségvetési alapokmány (Működési költségvetés) év

A 217/1998 (XII.30.) Kormány rendelet 21.sz. melléklete szerinti Költségvetési alapokmány (Működési költségvetés) év A 217/1998 (XII.30.) Kormány rendelet 21.sz. melléklete szerinti Költségvetési alapokmány (Működési költségvetés) 2007. év 1.) Fejezet száma, megnevezése: XXVI. Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2.)

Részletesebben

A Miniszterelnöki Hivatalt vezetı miniszter. /2007. (...) MeHVM rendelete

A Miniszterelnöki Hivatalt vezetı miniszter. /2007. (...) MeHVM rendelete A Miniszterelnöki Hivatalt vezetı miniszter /2007. (...) MeHVM rendelete a Társadalmi Megújulás Operatív Program valamint a prioritásaira meghatározott elıirányzatokból nyújtott az Európai Közösséget létrehozó

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2011. január 27-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2011. január 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a közfoglalkoztatás új rendszerérıl Elıkészítette: Tárnok Lászlóné jegyzı Véleményezı bizottság: Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottság, Pénzügyi Bizottság Sorszám:

Részletesebben

Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel összefüggı 2013. január 1-jétıl hatályos szabályokról

Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel összefüggı 2013. január 1-jétıl hatályos szabályokról Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel összefüggı 2013. január 1-jétıl hatályos szabályokról A szakképzési hozzájárulás megállapításával és a fizetési kötelezettség teljesítésével

Részletesebben

vizsgálatán alapuló új minısítési rend, illetve egy új ellátás, a rehabilitációs

vizsgálatán alapuló új minısítési rend, illetve egy új ellátás, a rehabilitációs Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Az egészségkárosodott személyek ellátórendszerének átalakítása2008 november 10 hétfı - Réka napja Szociális és Munkaügyi MinisztériumKiemelt hír: Szociális és Munkaügyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5.

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5. PÁLYÁZATI ADATLAP Tata Város Képviselı-testülete által a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és családi gazdaságok számára, a helyi vállalkozások

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2008. DECEMBER 11-12. ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2008. DECEMBER 11-12. ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2008. DECEMBER 11-12. ÜLÉS 2. sz. napirendi pont Tájékoztató a munkaerı-piaci programokról Elıadó: dr. Brebán Valéria fıigazgató PÉCS 2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA

Részletesebben

TÁMOGATÁSOK Munkaerőpiaci Alapból nyújtható támogatások Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás

TÁMOGATÁSOK Munkaerőpiaci Alapból nyújtható támogatások Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás TÁMOGATÁSOK 2011 1. Munkaerőpiaci Alapból nyújtható támogatások Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás (1991. évi IV. törvény, valamint a 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet. A megváltozott munkaképességű

Részletesebben

magas hozzáadott értékő tevékenységek munkahelyteremtı beruházásainak támogatására. A pályázat kódjele: MPA

magas hozzáadott értékő tevékenységek munkahelyteremtı beruházásainak támogatására. A pályázat kódjele: MPA P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S magas hozzáadott értékő tevékenységek munkahelyteremtı beruházásainak támogatására A pályázat kódjele: MPA-2009-2 A foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

A munkaügyi kirendeltségekkel történő kapcsolatfelvétel, valamint a munkáltatók részéről elérhető kedvezmények és támogatások

A munkaügyi kirendeltségekkel történő kapcsolatfelvétel, valamint a munkáltatók részéről elérhető kedvezmények és támogatások CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA A munkaügyi kirendeltségekkel történő kapcsolatfelvétel, valamint a munkáltatók részéről elérhető kedvezmények és támogatások Szeged, 2013. április 8.

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1.2. intézkedés Decentralizált programok a hátrányos helyzetőek foglalkoztatására program eredményei 2008. október 31.

Részletesebben

A pályakezdő álláskeresők munkaerő-piaci helyzete és a számukra nyújtható támogatások. Székesfehérvár, 2012. szeptember 27.

A pályakezdő álláskeresők munkaerő-piaci helyzete és a számukra nyújtható támogatások. Székesfehérvár, 2012. szeptember 27. A pályakezdő álláskeresők munkaerő-piaci helyzete és a számukra nyújtható támogatások Székesfehérvár, 2012. szeptember 27. Jogszabályi vonatkozás Fogalom meghatározás A foglalkoztatás elsegítéséről és

Részletesebben

KÉRELEM a rendszeres szociális segély megállapítására

KÉRELEM a rendszeres szociális segély megállapítására I. Személyi adatok KÉRELEM a rendszeres szociális segély megállapítására 1. A kérelmezı személyre vonatkozó személyi adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év, hó, nap:... Lakóhely:...

Részletesebben

magas hozzáadott értékő tevékenységek munkahelyteremtı beruházásainak támogatására A pályázat kódjele: MPA

magas hozzáadott értékő tevékenységek munkahelyteremtı beruházásainak támogatására A pályázat kódjele: MPA P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S magas hozzáadott értékő tevékenységek munkahelyteremtı beruházásainak támogatására A pályázat kódjele: MPA-2008-2 A foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Foglalkoztatás és Szociális Hivatal (székhely: 1089 Budapest, Kálvária tér 7., levelezési cím: 1476 Budapest, Pf. 75, adószám: 15312778-2-42, statisztikai

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról

TÁJÉKOZTATÓ a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról TÁJÉKOZTATÓ a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról Jogszabályok: - 2004. évi CXXII. törvény a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról (Péptv.) a

Részletesebben

A foglalkoztatási rehabilitáció jelentősége Magyarországon: a rendszer sajátosságai

A foglalkoztatási rehabilitáció jelentősége Magyarországon: a rendszer sajátosságai A foglalkoztatási rehabilitáció jelentősége Magyarországon: a rendszer sajátosságai Dr. Sullerné Polgár Márta szakvizsgázott szociálpolitikus, pedagógus A Fény Felé Alapítvány elnöke A munkaerő-piaci helyzet

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Elıterjesztés - a Képviselı-testületnek - a rövidebb és hosszabb idejő

Részletesebben

- megőrzési lehetőségekről

- megőrzési lehetőségekről Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Esztergomi Kirendeltség Tájékoztató a foglalkoztatás bővítési, munkahely teremtési és - megőrzési lehetőségekről Tatabánya, 2012. február 13.

Részletesebben

I. Saját jogon járó nemzeti helytállásért pótlék elismerése

I. Saját jogon járó nemzeti helytállásért pótlék elismerése I. Saját jogon járó nemzeti helytállásért pótlék elismerése Jogosultság Saját jogon pótlékra jogosult az a személy, aki a./- magyar állampolgár és állandó jelleggel Magyarországon tartózkodik, valamint

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 19/B

Részletesebben

1. melléklet a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelethez. I. Szakmai szempontok A B C

1. melléklet a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelethez. I. Szakmai szempontok A B C 1. melléklet a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelethez I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése 2 Értékelés alapját képezı dokumentumok Nyilatkozat, arról hogy az 1. A támogatásból megvalósított

Részletesebben

Az egészségkárosodáson alapuló ellátásokat igénybe vevők meghatározott körének felülvizsgálata. Az ellátórendszer átláthatóságának javítása.

Az egészségkárosodáson alapuló ellátásokat igénybe vevők meghatározott körének felülvizsgálata. Az ellátórendszer átláthatóságának javítása. Az egészségkárosodáson alapuló ellátásokat igénybe vevők meghatározott körének felülvizsgálata. Az ellátórendszer átláthatóságának javítása. A lehető legteljesebb értékű társadalmi reintegráció érdekében

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL

B E S Z Á M O L Ó A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL B E S Z Á M O L Ó A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. Pápa, Kürt u. 1. Pápa, 2010. március 12. Glück Erika

Részletesebben

Tisztelt Koncesszió Jogosult/Gyakorló

Tisztelt Koncesszió Jogosult/Gyakorló Tisztelt Koncesszió Jogosult/Gyakorló Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság az alábbiakban részletezett pályázati lehetőségek ismertetésével segítséget kíván nyújtani

Részletesebben

GINOP Út a munkaerőpiacra. GINOP Ifjúsági Garancia program

GINOP Út a munkaerőpiacra. GINOP Ifjúsági Garancia program GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra GINOP-5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia program GINOP-5.3.10-17-2017-00001 Létszámleépítések megelőzése és kezelése program TOP-5.1.2-15-VE1-2016-00001

Részletesebben

Az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter

Az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter Az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter /2006. ( VI..) TNM-FMM rendelete a 2004-2006. évi Humánerőforrás Fejlesztési Operatív Program 1.

Részletesebben

K É R E L E M a rendszeres szociális segély megállapítására

K É R E L E M a rendszeres szociális segély megállapítására I. Személyi adatok K É R E L E M a rendszeres szociális segély megállapítására 1. A kérelmezı személyre vonatkozó személyi adatok: Neve:.. Születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó, nap:. Lakóhely:

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja Előadó: Kovács Ibolya igazgató Budapest

Részletesebben

JÁRULÉK, EGÉSZSÉGÜGYI

JÁRULÉK, EGÉSZSÉGÜGYI JÁRULÉK, EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS, SZOCIÁLIS HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ VÁLTOZÁS 2015. Széll Zoltánné elıadása A BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG ALÓL KIZÁRT SZEMÉLYI KÖR BİVÜLÉSE Nem terjed ki a biztosítás egyebek mellett

Részletesebben

A MUNKAHELYMEGİRZİ BÉRKÖLTSÉG TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI. I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályok különösen:

A MUNKAHELYMEGİRZİ BÉRKÖLTSÉG TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI. I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályok különösen: A munkahelyek megırzéséért elnevezéső, az átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkaadók támogatására irányuló, a munkaadók és az Állami Foglalkoztatási Szolgálat együttmőködésében megvalósuló központi munkaerı-piaci

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL 6. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME A Közbeszerzések Tanácsa

Részletesebben