HATÓANYAG: Minden egyes kapszula 10 mg, 20 mg, vagy 40 mg omeprazolt (hatóanyag) tartalmaz.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HATÓANYAG: Minden egyes kapszula 10 mg, 20 mg, vagy 40 mg omeprazolt (hatóanyag) tartalmaz."

Átírás

1 HELICID 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Helicid 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Helicid 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Helicid 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula omeprazol HATÓANYAG: Minden egyes kapszula 10 mg, 20 mg, vagy 40 mg omeprazolt (hatóanyag) tartalmaz. SEGÉDANYAG: Pelletek: Cukorgömböcskék (szacharózt, kukoricakeményítõt és tisztított vizet tartalmaznak), vízmentes laktóz, hipromellóz 2910/6, hidroxipropilcellulóz, nátrium-lauril-szulfát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dodekahidrát, metakrilsav-etilakrilát-kopolimer (1:1) - 30 %-os diszperzió, makrogol 6000, talkum. Az üres kapszula tartalma: Kapszulahéj - alsó: fekete vas-oxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172), titán-dioxid (E 171), zselatin. Kapszulahéj - felsõ: indigókármin (csak Helicid 40 mg), vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172), titándioxid (E 171), zselatin. JAVALLAT: Ennek a gyógyszernek a neve Helicid 10 mg, 20 mg, 40 mg gyomornedv-ellenálló kapszula (a betegtájékoztató további részében "Helicid kapszula"). A Helicid kapszula hatóanyagként omeprazolt tartalmaz. Ez a protonpumpagátlónak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek a gyomorban termelõdõ sav mennyiségének csökkentése révén fejtik ki hatásukat. A Helicid kapszula a következõ betegségek kezelésére alkalmazható: Felnõttek esetén: -"Gasztro-özofageális reflux betegség" (GERD). Az a betegség, amikor a gyomorsav feljut a nyelõcsõbe (a csõ, amely összeköti a torkát a gyomrával), ott fájdalmat, gyulladást és gyomorégést okozva. -Fekélyek a belek felsõ részén (nyombélfekély) vagy a gyomorban (gyomorfekély). -Helicobacter pylori nevû baktériummal fertõzött fekélyek. Amennyiben ez fennáll Önnél, az orvosa antibiotikumokat írhat fel Önnek a fertõzés kezelésére a fekély gyógyulása érdekében. -Úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentõ szerek (NSAID-ok) által okozott fekélyek kezelésére. A Helicid kapszula alkalmazható a fekélyek kialakulásának megelõzésére is, amennyiben Ön nem-szteroid gyulladáscsökkentõ kezelésben részesül. -Hormontermelõ hasnyálmirigy daganat okozta gyomorsav túltengés (Zollinger-Ellison szindróma). Gyermekek esetén: 1 évesnél idõsebb és?10 kg testtömegû gyermekek: "Gasztro-özofageális reflux betegség" Az a betegség, amikor a gyomorsav feljut a nyelõcsõbe (a csõ, amely összeköti a torkát a gyomrával), ott fájdalmat, gyulladást és gyomorégést okozva. Gyermekeknél a tünetek közé tartozhat a gyomortartalom szájba történõ visszajutása (regurgitáció), hányás és 1.

2 elégtelen súlygyarapodás. 4 évesnél idõsebb gyermekek és serdülõk: Helicobacter pylori nevû baktériummal fertõzött fekélyek. Amennyiben ez gyermekénél fennáll, orvosa antibiotikumokat írhat fel a fertõzés kezelésére a fekély gyógyulása érdekében. ELLENJAVALLAT: Ne szedje a Helicid kapszulát: -Ha allergiás az omeprazolra, vagy a gyógyszer egyéb összetevõjére. -Ha allergiás más protonpumpa gátló hatóanyagot tartalmazó készítményekre (pl. pantoprazol, lanzoprazol, rabeprazol, ezomeprazol). -Ha nelfinavir tartalmú gyógyszert szed (HIV fertõzés kezelésekor alkalmazzák) Amennyiben bizonytalan, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, mielõtt elkezdené szedni a Helicid kapszulát. MELLÉKHATÁS: Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Amennyiben a következõ ritka, de súlyos mellékhatások közül bármelyiket tapasztalja, hagyja abba a Helicid kapszula szedését és haladéktalanul forduljon orvoshoz: -Hirtelen jelentkezõ zihálás, az ajkak, a nyelv, a torok vagy a test egyéb részein jelentkezõ duzzanat, bõrkiütések, ájulás vagy nyelési nehezítettség (súlyos allergiás reakció). -A bõr kipirulása hólyagok és hámlás megjelenésével. Súlyos hólyagok és vérzések is jelentkezhetnek az ajkakon, a szemen, a szájban, az orrban és a nemi szerveken. Ez lehet "Stevens-Johnson szindróma" vagy "toxikus epidermális nekrolízis". -Sárga bõr, sötét vizelet és fáradtság, amelyek májbetegség tünetei lehetnek. Egyéb lehetséges mellékhatásokat elõfordulásuk gyakoriságának megfelelõen csoportosítva az alábbiak szerint soroljuk fel: Gyakori (100-ból 1-10 beteget érint): -Fejfájás. -Gyomorra vagy bélre kifejtett hatások: hasmenés, gyomorfájdalom, székrekedés, puffadás (flatulencia). -Hányinger, hányás. Nem gyakori (1000-bõl 1-10 beteget érint): -A láb és a boka megdagadása. -Alvászavarok (álmatlanság). -Szédülés, tûszurkálás jellegû bizsergõ érzés, álmosság érzése. -Forgó jellegû szédülés (vertigo). -A máj mûködését jelzõ laboratóriumi értékek eltérése a vérben. -Bõrkiütések, csalánkiütés és viszketõ bõr. -Általános rossz közérzet és erõtlenség. -Csípõ-, csukló- vagy gerinctörések (ha Helicid kapszulát hosszú ideig és nagy dózisban alkalmazzák, lásd: figyelmeztetések). Ritka ( bõl 1-10 beteget érint): 2.

3 -Vérkép eltérések, mint például csökkent fehérvérsejt- vagy vérlemezkeszám. Ez gyengeséget, véraláfutásokat eredményezhet vagy hajlamosít a fertõzésekre. -Idõnként nagyon súlyos allergiás reakciók, beleértve az ajkak, a nyelv és torok duzzanatát, lázat és zihálást. -Csökkent nátriumszint a vérben. Ez gyengeséget, hányást és görcsöket eredményezhet. -Nyugtalanság, zavartság vagy depresszió. -Ízérzés zavarok. -Látászavarok, mint pl. homályos látás. -Hirtelen jelentkezõ zihálás vagy légszomj (hörgõgörcs). -Szájszárazság. -A szájnyálkahártya gyulladása. -Gomba által okozott "szájpenész" nevû fertõzés, amely a beleket is érintheti. -Májat érintõ problémák, beleértve a sárgaságot, amely sárga bõrrel, sötét vizelettel és fáradékonysággal jár. -Hajhullás (alopecia). -Bõrkiütések a napfénynek kitett részeken. -Ízületi fájdalmak (artralgia) vagy izomfájdalmak (mialgia). -Súlyos vesebetegségek (interstitialis nephritis). -Fokozott izzadás. Nagyon ritka ( bõl kevesebb, mint 1 beteget érint): -Vérképbeli eltérések, beleértve az fehérvérsejtek hiányát (agranulocitózis). -Agresszió. -Nem valós dolgok látása, érzése vagy hallása (hallucinációk). -Májelégtelenséghez és az agy gyulladásához vezetõ súlyos májbetegségek. -Súlyos kiütések, hólyagok vagy bõrhámlás hirtelen megjelenése. Ezek társulhatnak magas lázzal és ízületi fájdalmakkal (erythema multiforme, Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis). -Izomgyengeség. -Az emlõk megnagyobbodása férfiaknál. A Helicid kapszulával végzett kezelés nagyon ritka esetben hatással lehet a fehérvérsejtekre, az immunrendszer elégtelen mûködését (immundeficienciát) okozva. Ha lázzal és súlyosan leromlott általános állapottal járó fertõzésben szenved, vagy lázzal járó lokális fertõzés tüneteit észleli, mint pl. nyakban, torokban vagy szájban jelentkezõ fájdalom vagy vizeletürítési nehézség, haladéktalanul fel kell keresnie orvosát, hogy a fehérvérsejtek hiányát (agranulocitózis) kizárhassák egy vérvétel segítségével. Ekkor fontos, hogy tájékoztassa orvosát arról, hogy milyen gyógyszert szed. Nem ismert gyakoriságú mellékhatások: -Gyulladás a belekben (hasmenést okoz) -Alacsony magnézium szint a vérben (hipomagnezémia). Ne aggódjon az itt felsorolt lehetséges mellékhatások miatt. Lehet, hogy egyik sem fog Önnél jelentkezni. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errõl kezelõorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. FIGYELMEZTETÉS: A Helicid kapszula vízmentes laktózt és szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelõorvosa korábban már 3.

4 figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielõtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. A Helicid kapszula szedése elõtt beszéljen kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. A Helicid kapszula elfedheti más betegségek tüneteit. Ezért ha az alábbiak bármelyike elõfordulna Önnél a Helicid kapszula szedését megelõzõen vagy szedése alatt, haladéktalanul tájékoztassa kezelõorvosát: -Ok nélküli, nagymértékû fogyás és nyelési nehezítettség esetén. -Gyomorfájdalom vagy emésztési zavar esetén. -Ételt vagy vért kezd hányni. -Fekete színû a széklete (véres széklet). -Ha súlyos vagy állandó hasmenése van, mivel a Helicid kapszula enyhén fokozza a fertõzéses eredetû hasmenés elõfordulását. -Súlyos májbetegségben szenved. Amennyiben tartósan szedi a Helicid kapszulát (több mint 1 éven keresztül), orvosa feltehetõen rendszeres ellenõrzés alatt fogja tartani. Mindig számoljon be bármilyen új vagy szokatlan tünetrõl és körülményrõl, amikor felkeresi orvosát. Amennyiben Ön több mint 3 hónapon keresztül szedi a Helicid kapszulát, lehetséges, hogy a vérében található magnézium szintje csökken. Az alacsony magnéziumszint tünetei lehetnek a kimerültség, önkéntelen izomösszehúzódások, tájékozódási zavar, görcsök, szédülés, megnövekedett pulzus. Amennyiben ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, azonnal értesítse kezelõorvosát. Az alacsony magnéziumszint a vérben lévõ kálium- és kalciumszint csökkenéséhez is vezethet. A magnéziumszint ellenõrzése érdekében orvosa rendszeres vérvétel mellett dönthet. A protonpumpa-gátlók szedése, mint például a Helicid kapszula, kissé megnövelheti a csípõ-, csukló vagy gerinctörések kockázatát, fõleg, ha azt egy évnél hosszabb ideig alkalmazzák. Értesítse kezelõorvosát amennyiben Önnek csontritkulása (oszteoporózis) van, vagy kortikoszteroidokat szed (melyek növelhetik a csontritkulás kialakulásának kockázatát). KÖLCSÖNHATÁS: Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereirõl. Ez azért szükséges, mert a Helicid kapszula befolyásolhatja néhány gyógyszer hatását és más gyógyszerek is befolyásolhatják a Helicid kapszula hatását. Ne szedje a Helicid kapszulát, amennyiben nelfinavir tartalmú készítményt szed (HIV fertõzés kezelésére szolgáló gyógyszer). Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármelyiket szedi az alábbi gyógyszerek közül: -Ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol (gombafertõzések kezelésére szolgáló gyógyszerek) -Digoxin (szívbetegségek kezelésére szolgáló gyógyszer) -Diazepam (szorongás oldására, izmok ellazítására vagy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer) -Fenitoin (epilepszia kezelésében alkalmazott gyógyszer) Amennyiben Ön fenitoin kezelés alatt áll, orvosának ellenõriznie kell Önt, amikor elkezdi vagy abbahagyja a Helicid kapszula szedését. -Olyan gyógyszerek, melyeket vérhígításra használnak, mint pl. a warfarin vagy más K vitamin gátló készítmények. Orvosának valószínûleg ellenõriznie kell Önt, amikor elkezdi vagy abbahagyja a Helicid kapszula szedését. -Rifampicin (tuberkulózis kezelésére szolgáló gyógyszer) 4.

5 -Atazanavir (HIV fertõzés kezelésében alkalmazott gyógyszer) -Takrolimusz (szervátültetéskor alkalmazott gyógyszer) -Közönséges orbáncfû (Hypericum perforatum) (enyhe depresszió kezelésére használják) -Cilosztazol (klaudikáció intermittensz kezelésében alkalmazott gyógyszer) -Szakinavir (HIV fertõzés kezelésére szolgáló gyógyszer) -Klopidogrél (vérrögképzõdés megelõzésében alkalmazott gyógyszer) -Erlotinib (rosszindulatú daganat kezelésére használt gyógyszer) -Metotrexát (kemoterápiás gyógyszer, melyet magas dózisban alkalmaznak a rosszindulatú daganat kezelésére) ha Ön magas dózisú metotrexátot szed, akkor kezelõorvosa átmenetileg felfüggesztheti a Helicid kapszulával folytatott kezelést. Ha orvosa amoxicillin és klaritromicin antibiotikumokat is felírt önnek a Helicid kapszula mellé a Helicobacter pylori fertõzés okozta fekélyek kezelésére, fontos, hogy tájékoztassa orvosát a többi gyógyszerrõl, amelyeket szed. A Helicid kapszula egyidejû bevétele étellel és itallal: A kapszulákat beveheti étkezéssel egy idõben vagy éhgyomorra is. TERHESSÉG / SZOPTATÁS: Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetõsége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése elõtt beszéljen kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Orvosa fogja megállapítani, hogy szedheti-e a Helicid kapszulát ebben az idõszakban. GÉPJÁRMÛVEZETÉS: Nem valószínû, hogy a Helicid kapszula szedése befolyásolná a gépjármûvezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket, azonban bizonyos mellékhatások, mint például szédülés és látászavarok jelentkezhetnek. Amennyiben Ön ezt tapasztalja, ne vezessen gépjármûvet és ne kezeljen gépeket. ADAGOLÁS / ALKALMAZÁS: A gyógyszert mindig a kezelõorvosa által elmondottaknak megfelelõen szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetõen, kérdezze meg kezelõorvosát vagy gyógyszerészét. Orvosa fogja Önnek elmondani, hogy hány kapszulát szedjen és milyen hosszú ideig. Ez az Ön egészségi állapotától és életkorától függ. A szokásos adagolás az alábbiakban látható. Felnõttek: Gyomorégés és savas regurgitáció (GERD) tüneteinek kezelésére: Amennyiben orvosa azt állapítja meg, hogy az Ön nyelõcsöve enyhén sérült, a készítmény szokásos adagja naponta egyszer 20 mg 4-8 héten keresztül. Orvosa javasolhatja, hogy további 8 héten keresztül szedjen napi 40 mg-ot, ha nyelõcsöve nem gyógyult meg. A nyelõcsõ gyógyulását követõen a szokásos adag naponta egy alkalommal 10 mg. Ha a nyelõcsöve nem sérült, a szokásos adag naponta egyszer 10 mg. A vékonybél felsõ szakaszán elõforduló fekélyek (nyombélfekély) kezelésére: A szokásos adag naponta egyszer 20 mg 2 héten keresztül. Orvosa javasolhatja, hogy további 2 héten keresztül 5.

6 folytassa a készítmény szedését változatlan adagban, ha fekélye még nem gyógyult meg. Amennyiben a fekély nem gyógyul meg teljesen, az adag naponta egyszer 40 mg-ra emelhetõ további 4 héten keresztül. Gyomorban kialakuló fekélyek (gyomorfekély) kezelésére: A szokásos adag naponta egyszer 20 mg 4 héten keresztül. Orvosa javasolhatja, hogy további 4 héten keresztül folytassa a készítmény szedését változatlan adagban, ha fekélye még nem gyógyult meg. Amennyiben a fekély nem gyógyul meg teljesen, az adag naponta egyszer 40 mg-ra emelhetõ további 8 héten keresztül. Gyomor- és nyombélfekélyek kiújulásának megelõzésére: A szokásos adag naponta egyszer 10 vagy 20 mg. Orvosa megemelheti adagját naponta egyszer 40 mg-ra. Nem-szteroid gyulladáscsökkentõk (NSAID) által okozott nyombél- és gyomorfekély kezelésére: A szokásos adag naponta egyszer 20 mg 4-8 héten keresztül. Nyombél- és gyomorfekélyek megelõzésére nem-szteroid gyulladáscsökkentõ gyógyszer (NSAID) szedése esetén: A szokásos adag naponta egyszer 20 mg. Helicobacter pylori fertõzés okozta fekélyek kezelésére és kiújulásának megelõzésére: A szokásos adag naponta kétszer 20 mg omeprazol 1 héten keresztül. Orvosa szintén javasolni fogja Önnek két antibiotikum szedését az amoxicillin, klaritromicin és metronidazol közül. Hasnyálmirigy hormontermelõ daganata okozta gyomorsav túltengés (Zollinger-Ellison szindróma) kezelésére: A szokásos adag naponta 60 mg. Az adagolást orvosa fogja meghatározni az Ön szükségletei alapján, és azt is, hogy mennyi ideig kell szednie a gyógyszert. Gyermekek: Gyomorégés és savas regurgitáció (GERD) tüneteinek kezelésére: 1 évesnél idõsebb és 10 kg-nál nagyobb testtömegû gyermekek szedhetik a Helicid kapszulát. Az adag a gyermek testtömegétõl függ, és az orvos fogja a megfelelõ adagolást meghatározni. Helicobacter pylori fertõzés okozta fekélyek kezelésére és kiújulásának megelõzésére: 4 évesnél idõsebb gyermekek szedhetik a Helicid kapszulát. Az adag a gyermek testtömegétõl függ, és az orvos fogja a megfelelõ adagolást meghatározni. Orvosa két antibiotikumot, amoxicillint és klaritromicint is fel fog írni gyermeke számára. A gyógyszer szedése: Javasolt a kapszulákat reggel bevenni. A kapszulákat beveheti étkezéssel egy idõben vagy éhgyomorra is. A Helicid kapszulát egészben, fél pohár vízzel kell bevenni. Ne rágja el és ne törje szét a kapszulákat. Ez azért fontos, mert a kapszulák gyomorsav-ellenálló bevonattal ellátott golyócskákat tartalmaznak, ami megvédi a gyógyszert a gyomorban lévõ savas környezetben való lebomlástól. Fontos, hogy ne sérüljenek meg a golyócskák. Mi a teendõ, ha Ön vagy gyermeke nem tudja lenyelni a kapszulákat: Ha Ön vagy gyermeke nem tudja lenyelni a kapszulákat: -Nyissa szét a kapszulát és nyelje le közvetlenül a tartalmát egy fél pohár vízzel, vagy tegye a tartalmát egy pohár 6.

7 szénsavmentes vízbe, valamilyen savas gyümölcslébe (pl. alma, narancs, vagy ananász) vagy almaszószba. -Mindig kavarja fel a keveréket, mielõtt elfogyasztaná (a keverék nem lesz tiszta). Ezt követõen fogyassza el a keveréket azonnal vagy 30 percen belül. -Hogy biztosan elfogyassza az összes gyógyszert, jól öblítse át a poharat egy fél pohár vízzel és igya meg. Ne használjon tejet vagy szénsavas vizet. Az egyes darabok tartalmazzák a gyógyszert - ne rágja el és ne törje össze azokat. Ha elfelejtette bevenni a Helicid kapszulát: Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, mihelyt eszébe jut. Azonban, ha már közeleg a következõ adag ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelõorvosát vagy gyógyszerészét. TÚLADAGOLÁS: Amennyiben az elõírtnál több Helicid kapszulát vett be, haladéktalanul tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét. TÁROLÁS: A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idõ (Felhasználható:) után ne szedje a Helicid kapszulát. A lejárati idõ az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Legfeljebb 25 C-on tárolandó. A nedvességtõl való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Az üvegtartály felbontása után a készítmény maximum 3 hónapig tárolható 25 C-on. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét. CSOMAGOLÁS: Helicid 10 mg kapszula: Gyomornedv ellenálló 4-es méretû (hossza kb. 14,3 mm) kemény kapszula világos barna alsó résszel és narancssárga felsõ résszel ellátva. A kapszula majdnem fehér - gyengén sárgásbarna pelleteket tartalmaz. Helicid 20 mg kapszula: Gyomornedv ellenálló 3-as méretû (hossza kb. 15,9 mm) kemény kapszula világos barna alsó résszel és piros felsõ résszel ellátva. A kapszula majdnem fehér - gyengén sárgásbarna pelleteket tartalmaz. Helicid 40 mg kapszula: Gyomornedv ellenálló 2-es méretû (hossza kb. 18 mm) kemény kapszula világos barna alsó résszel és barna felsõ résszel ellátva. A kapszula majdnem fehér - gyengén sárgásbarna pelleteket tartalmaz. A tartály típusa: Fehér HDPE csavaros kupakkal és szilikagéllel ellátott barna üvegben. Üveg papírdobozban. 7, 14, 15, 28, 30, 50, 60, 90, 100 kapszula. Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Zentiva, k.s. U kabelovny 130 Dolní M?cholupy Prága 10, Cseh Köztársaság 7.

8 Gyártók: 1. Zentiva a.s., Hlohovec, Nitrianska 100., Szlovák Köztársaság 2. S.C. Zentiva S.A., B-dul Theodor Pallady nr.50, sector 3, Bukuresti, cod , Románia Helicid 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula OGYI-T-22467/01 28x üveg OGYI-T-22467/02 30x üveg Helicid 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula OGYI-T-22467/03 28x üveg OGYI-T-22467/04 30x üveg Helicid 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula OGYI-T-22467/05 28x üveg OGYI-T-22467/06 30x üveg A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: április OGYI/40157/2011, OGYI/40158/2011, OGYI/40159/

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv ellenálló tabletta Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv ellenálló tabletta ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol

Részletesebben

Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát az alábbi betegségek kezelésére használják:

Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát az alábbi betegségek kezelésére használják: OMEP HEXAL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Omep HEXAL 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula HATÓANYAG: Omeprazol 20 mg omeprazolt tartalmaz gyomornedv-ellenálló kemény kapszulánként. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoptol 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoptol 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanszoprazol HATÓANYAG: Lanszoprazol. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Betegtájékoztató LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Ludea 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula omeprazol

Részletesebben

HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt tartalmaz Losec gyomornedv ellenálló kemény kapszulánként.

HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt tartalmaz Losec gyomornedv ellenálló kemény kapszulánként. LOSEC 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Losec 10 mg gyomornedv ellenálló kemény kapszula Losec 20 mg gyomornedv ellenálló kemény kapszula omeprazol HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol. HATÓANYAG: Lanzoprazol.

Betegtájékoztató LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol. HATÓANYAG: Lanzoprazol. LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: Lanzoprazol. SEGÉDANYAG: Hidroxi-propil-cellulóz, magnézium-karbonát-hidroxid, kukoricakeményítõ, részlegesen szubsztituált

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként.

HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként. ULZOL KEMÉNY KAPSZULA Ulzol kemény kapszula omeprazol HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként. SEGÉDANYAG: Titán-dioxid, trietil-citrát, talkum, hipromellóz,

Részletesebben

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg ezomeprazol (ezomeprazol magnézium formájában).

HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg ezomeprazol (ezomeprazol magnézium formájában). EMOZUL 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Emozul 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Emozul 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Betegtájékoztató LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 30 mg lanzoprazol kemény kapszulánként. SEGÉDANYAG: Cukor-gömböcskék (szacharóz

Részletesebben

Betegtájékoztató PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Protonexa 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Protonexa 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 15 mg gyomornedv-ellenálló

Részletesebben

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Gelbra 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Gelbra 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium HATÓANYAG: Rabeprazol-nátrium. Tablettánként 10 mg rabeprazol-nátriumot

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir HATÓANYAG: 125 mg ill. 250 mg famciklovir filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát, hidroxipropilcellulóz,

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ludea 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

Betegtájékoztató EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Betegtájékoztató EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 30 mg lanzoprazol kapszulánként. SEGÉDANYAG: Nátrium-laurilszulfát, meglumin,

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). NOACID 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA NOACID 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. Egy gyomornedv-ellenálló tabletta 20 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. Egy gyomornedv-ellenálló tabletta 20 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). GERPRAZOL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Gerprazol 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. Egy gyomornedv-ellenálló tabletta 20 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Emillan

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Bluefish 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol-ratiopharm

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansoprazol-Teva 15 mg szájban diszpergálódó tabletta Lansoprazol-Teva 30 mg szájban diszpergálódó tabletta lanzoprazol Mielott elkezdené szedni ezt

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Hatóanyagok: Populus tremuloides (Populus) trit. D1, Sabal serrulatum (Serenoa repens) trit. D6, Conium maculatum

Részletesebben

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ACIDA 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Duphalac szirup Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula mebeverin-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Acidostop-ratiopharm 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fexgen 180

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA Exelon 1,5 mg kemény kapszula Exelon 3,0 mg kemény kapszula Exelon 4,5 mg kemény kapszula Exelon 6,0 mg kemény kapszula Rivasztigmin HATÓANYAG: Rivasztigmin-hidrogén-tartarát.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rennie cukormentes rágótabletta. kalcium-karbonát, magnézium-karbonát

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rennie cukormentes rágótabletta. kalcium-karbonát, magnézium-karbonát Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rennie cukormentes rágótabletta kalcium-karbonát, magnézium-karbonát Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió négy törzset tartalmazó, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra Mielőtt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). 20 mg pantoprazol gyomornedv-ellenálló tablettánként.

HATÓANYAG: Pantoprazol (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). 20 mg pantoprazol gyomornedv-ellenálló tablettánként. PANTACID FLUX 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Pantacid Flux 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). 20 mg pantoprazol

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát formájában). NOLPAZA CONTROL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imorevin 2 mg/125 mg tabletta loperamid-hidroklorid, szimetikon Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

Betegtájékoztató ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA. AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA. AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDWELL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Az AcidWell

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ Cirkulin Valeriana komlóval 80 mg/20 mg mite bevont tabletta Cirkulin Valeriana komlóval 160 mg/40 mg forte bevont tabletta macskagyökér száraz kivonata és komlótoboz száraz kivonata Olvassa

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta ranitidin

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Seractil Dolo 200 mg filmtabletta Seractil Dolo 300 mg filmtabletta dexibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Seractil Dolo 200 mg filmtabletta Seractil Dolo 300 mg filmtabletta dexibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára dexibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Etrixenal 250 mg tabletta. naproxén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Etrixenal 250 mg tabletta. naproxén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Etrixenal 250 mg tabletta naproxén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Citrokalcium

Részletesebben

Betegtájékoztató OMEPRAZOLE-ASTRAZENECA 20 MG KAPSZULA. Omeprazole-AstraZeneca kapszula 20 mg

Betegtájékoztató OMEPRAZOLE-ASTRAZENECA 20 MG KAPSZULA. Omeprazole-AstraZeneca kapszula 20 mg OMEPRAZOLE-ASTRAZENECA 20 MG KAPSZULA Omeprazole-AstraZeneca kapszula 20 mg Mit tartalmaz az Omeprazole-AstraZeneca kapszula? Hatóanyag: 20 mg omeprazolum kapszulánként Segédanyagok: Nátrium-lauril-szulfát,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Xefo 4 mg filmtabletta Xefo 8 mg filmtabletta lornoxikám

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Xefo 4 mg filmtabletta Xefo 8 mg filmtabletta lornoxikám Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Xefo 4 mg filmtabletta Xefo 8 mg filmtabletta lornoxikám Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA Gabagamma 100 mg kemény kapszula Gabagamma 300 mg kemény kapszula Gabagamma 400 mg kemény kapszula gabapentin HATÓANYAG: Gabapentin. Minden kemény kapszula 100 mg, 300

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Ambrobene 30 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. ACIDA 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. ACIDA 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a beteg számára ACIDA 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPRAZOL-TEVA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPRAZOL-TEVA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPRAZOL-TEVA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoprazol-Teva 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoprazol-Teva 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Hatóanyag: Citagen 10 mg filmtabletta 10 mg citalopram 12,49

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Venoruton kapszula BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Venoruton

Részletesebben

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid HATÓANYAG: Miderizone 50 mg filmtabletta: 50 mg tolperizon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz. Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz acetilcisztein Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Minimectil 10 mg és 15 mg kemény kapszula szibutramin-hidroklorid-monohidrát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Minimectil 10 mg és 15 mg kemény kapszula szibutramin-hidroklorid-monohidrát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Minimectil 10 mg és 15 mg kemény kapszula szibutramin-hidroklorid-monohidrát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben