XTB Web Trader Kezelési Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "XTB Web Trader Kezelési Útmutató"

Átírás

1 XTB Web Trader Kezelési Útmutató

2 Bevezetés Bevezetés: Az XTB Web Trader egy web-alapú kereskedési felület, amely szofisztikált eszközöket és valós idejű pénzügyi adatokat kínál felhasználói részére. XTB Web Trader főbb jellemzők: Web-alapú platform, azaz Önnek nincs szüksége hosszú letöltésekre, valamint bárhol beléphet, ahol van internet hozzáférés Egyedileg állítható piacfigyelő lista, amely csoportosított eszközosztályokat tartalmaz valamint könnyű keresési funkciót Portfolio összegző Click & Trade A piaci megbízások egy vagy kettő kattintással végrehajthatóak Közvetlen kereskedés lehetősége a chart-ról Gazdasági naptár

3 Bejelentkezés Bejelentkezés: Az XTB Web Trader használatához az internet biztonsági beállításait alapértelmezett szintre kell állítanunk Ezen beállítások ellenőrzése céljából válassza az Eszközök menüt böngészőjén, majd kattintson az internet opciókra. A biztonság fülön klikkeljen az alapértelmezett beállításokra, ha a gomb aktív. Amennyiben az szürke, Ön a megfelelő beállítást használja. Gépelje be az XTB felhasználói nevét és jelszavát a Web Trader login ablakába, majd jelentkezzen be. Ha Ön az alapbeállítások betöltését választja a jelölő négyzetben, az elrendezések alapbeállításait láthatja majd. Amikor először lép be az XTB Web Trader-be, látni fogja a kockázatfeltáró nyilatkozatot ( Risk Disclaimer ), olvassa át gondosan mielőtt bepipálja. Ezt követően nyomja meg az OK gombot. Az XTB Web Trader nyelve a redszer beállításaihoz igazodik. Ön a nyelvet bármikor megváltoztathatja a beállítások menüben. Ha a rendszer az ön inaktivitásának köszönhetően bezárul, ez nem hat ki semmilyen nyitott megbízásra.

4 Képernyőzár Képernyőzár: Ha Ön otthagyja a kereskedési platformot és nem szeretne kijelentkezni, abbahagyni a kereskedést, az XTB Web Trader lehetővé teszi a képernyő lezárását. Kattintson ehhez a nyíllal jelölt gombra. Újbóli bejelentkezés (re-login): Ha Ön be szeretne újra jelentkezni, egyszerűen gépelje be a jelszavát újra a megfelelő mezőbe. Ez a megoldás megőrzi az ön felhasználóazonosítóját a megfelelő szövegdobozban.

5 Kijelentkezés Kijelentkezés: Amikor Önnek kijelentkezési szándéka van, vagy abba szeretné hagyni a kereskedést az XTB Web Trader-rel, klikkeljen az Exit (kilépés) gombra (nyíllal jelölt).

6 Főképernyő Főképernyő: Az első alkalommal, amikor Ön bejelentkezik az XTB WebTrader-be, az alapértelmezett elrendezést nyitja meg, a következő sorrendben, az ablakokat: A. Piac figyelő B.Click&Trade C.Chart információ Eszámla összegzés D.Piac figyelő Az XTB Web Trader platformja, lehetővé teszi a testre szabott ablakok kialakítását. Ennek kialakításához, tartsa az egér bar gombját, például a chartra, és húzza oda, ahová szeretnél véglegessen elhelyezni. Teljes képernyős nézet: A maximális vagy minimális ablak mérethez kattitson duplán az ablak felső részében található ikonra. Bármilyen változtatás hajtunk végre, ami mentésre kerül, azt a XTB Web Trader ismételet elindításakor alapértelmezett beállításnak fogja ítélni.

7 Piacfigyelő Piac figyelő: A piac figyelő ablak láthatjuk a devizapárokat, árupiaci eszközöket, indexeket és részvény CFD-et. Természetessen ezt a listát is testre szabhatja, ha a jobb egér gombal rákatint a kívánt termékre, ezáltal láthatja a vételi és eladási árat az adott idő intervallumban a legmagasabb és legalacsonyabb árszintet. Minden eszköz (kivéve a kedvenceket) csoportokba van sorolva, például: Forex, Indexek, Árupiaci eszközök, részvény CFD-k. Ön könnyedén tudja a csoportokat szétnyitni/összecsukni, ha a jobb egérgombal a Piac figyelő ablakba kattint.

8 Piacfigyelő Minden csoport külön külön is összecsokható/szétnyitható, ha a kiválasztott csoportra dupla kattintással kattintunk. Az XTB Web Traderben a keresési opció lehetővé teszi, hogy ha beírja az instrumentum nevét azt a rendszer automatikusan kiadja, és a rá vontakozó részleteket kiírja. Létre hozhat ezen kívül saját kialakítású Piacfigyelő listákat is, a listában kattintson a + jelölésű fülre (amit felül talál) Majd a létre hozás menüponthoz adja hozzá a kívánt termékeket, ezután nevezze el a listát és az Ok gomb lenyomásával hagyja jóvá azt.

9 Piacfigyelő Most már beillesztheti a kiválasztott eszközt a személyre szabott piacfigyelő listájába akár drag&drop technikával, vagy a nyílra kattintva. Mentéshez nyomja meg az OK gombot. Minden kiválasztott eszköz mostantól az újonnan létrehozott fül alatt fog listázódni. Bármikor személyre szabható a Piacfigyelő ablak. Ehhez, a chart bármely pontján jobb kattintás és válassza a Grafikon beállítása lehetőséget:

10 Click & Trade Click & Trade: Minden megjelenített eszköz valós idejű bid/ask árai jellenek meg a kereskedési dobozban. Ahhoz, hogy hozzá adjon egy eszközt a Click&Trade ablakhoz, egyszerűen húzza bele az egérrel az eszköz nevét a piacfigyelő ablakból. Maximum 12 eszköz adható hozzá. Click&Trade mód lehetőséget biztosít az azonnali pozíció nyitáshoz a hagyományos lehetőségeken felül. A Click&Trade ablak bármely részén jobb kattintással változtathatja a kereskedési dobozok méretét kisebbre vagy nagyobbra:

11 Chartok Chartok: A chartok interaktív módon lehetőséget biztosítanak az élő árak 8 különböző periodicitású megjelenítésére ( 1-15 perc, 1 4 óra, 1 nap, 1 hét, 1 hónap). Négy különböző chart típusból választhat (vonal, HLC, OHLC és japángyertya) és zoom-olhat is az adatokba egy interaktív, a chartba beépített csúszka segítségével. Új chart hozzáadásához fogja meg a kiválasztott eszközt a Piacfigyelő ablakból és húzza a Chart ablakra. Interaktív chartok nyújtotta lehetőségek: Chart típusának változtatása Idő intervallum változtatása Egyedi adat pont kiemelése Nagyítási szint változtatása Kézileg állítható Idő skála Balra és jobbra görgetés Megyjegyzés: Az interaktív chartok megfelelő megjelenítéséhez Adobe Flash 10.0-ás vagy magasabb verzió szükséges.

12 Chartok Az interaktív chartok az alábbi információkat magukban foglalják: A nyitó,magas,alacsony és a záró árakat (a chart egy tetszőleges, az egér kurzor aktuális területére vonatkozólag). A dátum és idő skálát (a chart alján). A nyitott pozíciók kereskedési árszintjeinek vonalát Chart hozzáadása: Alapértelmezettként, minden hozzáadott chart az XTB Web Trader-ben japángyertya diagrammal nyílik meg. Később változtatható a chart típusa OHLC (nyitó, magas, alacsony, záró), HLC vagy Vonal diagram megjelenítésre. Chart típusának megváltoztatása: A lenti képen látható módon, választható ki a legördülő listából a chart típusa. Az idő intervallum és a chart típusa is legördülő listából változtatható.

13 Chartok A következő négy kép szemlélteti egy egy perces chart, azonos nagyítású, de különböző chart típusú megjelenítését. Japángyertya chart: Vonal chart:

14 Chartok OHLC chart: HLC chart:

15 Idő periódus Idő periódus: Tetszőlegesen változtatható a chartok idő periódusa az alábbiak szerint a legőrdülő listából (M=percek, H=órák, D=napok, W=hetek, MN=hónapok): 1M 5M 15M 1H 4H 1D 1W 1MN Az idő periódus a legördülő listából választható, amit a lenti kép szemléltet : A kurzort a chart egy pontjára mozgatva specifikus adatokat jeleníthet meg.

16 Idő periódus Nagyítási szint változtatása: Az idős skála automatikus változtatásához használja a chart felső részén található Zoom gombokat. A maximálisan elérhető megjelenítés látható, vagy a Zoom gombokkal kisebbre állítható. A maximális megjelenítés az alapértelmezett. Balra és jobbra görgetés: A chart mind jobbra mind balra görgethető az egér bal gombját lenyomva tartva és megfelelő irányba elmozdításával. Bármikor személyre szabható a chartok nézete. Ehhez, nyomja meg a jobb egérgombot a chart egy tetszőleges pontján és válassza a Grafikon beállítás lehetőséget:

17 Piaci információk Piaci információk Hírek Az XTB Web Trader globális, piacvezető szolgáltatók valós idejű híreinek fogadását biztosítja. Levelesláda - Megtekinthető az XTB-től, közvetlen a platformba érkező üzenetek. Naptár Gazdasági adatokról, azok publikálásának dátumáról, megelőző adatokról, valamint elemzői piaci elvárásról informál. Kiválasztható a legrégebbi dátum, amitől szeretnénk visszamenőleg a piaci információkat megjeleníteni : Minden mutatása gomb biztosítja az összes, az adatbázisból elérhető információ megjelenítését.

18 Kereskedési portfolió Kereskedési portfolió: Ez az ablak a pozíciók menedzselését teszi lehetővé, módosítást, a számlatörténet törlését vagy átnézését. Három fő részre van osztva: Pozíció nyitása Függő megbízás Számlatörténet Pozíció nyitása: Minen pozíciót a Nyitott pozíciók fülnél lehet megtekinteni a Kereskedési portfólió ablakban. Ebben az ablakban instrumentumok nevei szerint láthatóak az Ön által megnyitott pozíciók. Amikor több pozíciója van megnyitva a Nyitott pozíciók ablak automatikusan összecsukja az egyéni kereskedéseket. Könnyedén újra szétbonthatja a csoportokat, ha jobb egérgombbal bárhová odakattint a Nyitott pozíciók ablakba és Összes kibontása vagy Összes összecsukása gombra kattint. Az csoportokat manuálisan is ki lehet bontani, dupla kattintással.

19 Pozíció nyitása Függő megbízások: Az alábbi információ elérhető a Nyitott pozíció ablakban: Megbízás: tranzakció szám Típus: vételi (long pozíció) vagy eladási (short pozíció) Lot: tranzakció mérete lotok szerint Nyitás ideje: tranzakció megnyitásának ideje Nyitóár: ár amelyen a tranzakció megnyílt S/L: stop loss T/P: take profit Jutalék: tranzakció ára Piaci ár: az instrumentum aktuális ára Profit: nyereség vagy veszteség összege (mínusz előjel) Megjegyzés: saját megjegyzés Swap: swap pontok Szimbólum: az instrumentum neve Login: felhasználói login Close Time: zárás időpontja Expiration: lejárati idő Spread: vételi és eladási ár közötti különbözet Time Stamp Close: pozíció zárása Az XTB Web Traderrel újrarendezheti az oszlopokat saját preferenciái szerint. Ehhez, válassza ki mondjuk a Mennyiség oszlopot és húzza el oldalra oda ahol szeretné látni. A long vagy short pozíciót le lehet zárni vagy csökkenteni a mennyiséget, de növelni nem lehet. Ha ugyan abból az eszközből szeretne egy nagyobb pozíciót akkor, egy újat kell nyitnia. A Részvény DMA eszközökre kizárólag csak egy irányú pozíciók nyithatóak. Nevezetesen az AA.US részvényre például nem lehet egyszerre short és long pozíciónk. Amennyiben ellentétes irányba szeretne kötni, néhány pozíció akkor zárásra vagy csökkentésre kerül. A legrégebben nyitott pozíció záródik le először.

20 Függő Megbízások és Számlatörténet Függő megbízások: A függő megbízások ablakban módosíthatja és törölheti a függő megbízásait (buy limit, sell limit, stop buy, stop sell). Számlatörténet: A Számlatörténet ablak a lezárt pozíciókat tartalmazza. Szimbólum : az instrumentum neve Megbízás: ez a megbízási szám Zárási idő: zárás időpontja Záróár: ár amelyen a tranzakció lezárult Az ablak alján kiválasztható a tranzakciók időszaka és egyben ki is nyomtatható a számlatörténet.pdf formátumban.

21 Számla Összegzés Számlaösszegzés: A számlaösszegzés valós idejű adatokat közöl a kereskedési számlájáról: Egyenleg: a kereskedési számla összege a lezárt pozíciókkal Saját tőke: nyitott pozíciók aktuális értékével módosított egyenleg Margin: fedezeti letét összege ami a pozíció nyitásához szükséges Szabad margin: Szabad összeg ami letéti fedezetként (margin) használható új pozíciók nyitásához Margin szint: a saját tőke és a margin hányadosa, amely egyenleg feltöltéssel vagy a veszteséges pozíciók lezárásával növelhető. Profit: az összes profit összege, aktuális árat számolva

22 Beállítások Beállítások: A Beállítások fül alatt meg tudja változatni az XTB Web Trader nyelvét, akárcsak a betűméretet. A nyelvváltáshoz nem szükséges kijelentkezni a platformból Kinézet: Ezzel a funkcióval mentheti, frissítheti vagy törölheti a saját mintáit vagy egy alapértelmezett beállítást Elrendezés beállítása olyan ablakok hozzáadása vagy törlése mint a Pozíció nyitás vagy Számlatörténet, stb. Váltás ki/be eszközök, ablakok ki-, bekapcsolása Minta választása minden mentett minta innen választható Minták kezelése minták mentése és módosítása Az ön számlája- megnézheti és kezelheti saját számláját

23 Számla Beállítások Számla beállítások: Click &Trade warning megjelenítése ki-, vagy bekapcsolása a Click &Trade warning opciónak Választott eszköz kötésmérete kereskedési mennyiség beállítása Kereskedési visszaigazolás mutatása kereskedési visszaigazolás megjelenítése a kötést követően Hangok hangok lejátszásának ki-, vagy bekapcsolása Kereskedési visszaigazolás:

24 Kereskedési Funkciók Kereskedési funkcionalitás: A számlatípusától függően különböző eszközcsoportokra adhat megbízást, mint pl.: a forex eszközök, árupiaci termékek, indexek és részvény cfd-k. Megbízásokat adhat a Piacfigyelő ablakból, a Click&Trade lehetőséggel vagy a Grafikonról és a Pozíció nyitás ablakból. Az XTB Web Trader több típusú megbízást támogat, az azonnali, a függőben levő, a stop loss és a take profit megbízásokat beleértve. Megbízás: Pozíció megnyitásához kattintson kétszer a Piacfigyelő ablak egy eszközére. Egy új Megbízás ablak fog megjelenni:

25 Kereskedési Funkciók Az első lépés a megbízás elhelyezésénél a kereskedési mennyiség kiválasztása, itt a föl/le nyilakkal lehet változtatni az összeget. Nagyobb összegű megbízásnál némely pozíciókat a dealer kell, hogy jóváhagyja.

26 Kereskedési Funkciók Nyomja meg a Kérelem gombot és várjon a dealer visszaigazolására: Miután megkapta a dealer visszaigazolását, 5 másodperc áll rendelkezésére, hogy elfogadja vagy visszautasítsa a tranzakciót:

27 Kereskedési Funkciók Amikor jóváhagyjuk a tranzakciót, egy előreugró ablak megerősíti azt, hogy az üzlet sikeresen végre lett hajtva: Az újonnan végrehajtott tranzakció megjelenik a TradingPortfolio nyitott pozíciók fülében.

28 Kereskedési Funkció Click & Trade: A legkönnyebb módszer egy piaci megbízás elhelyezésére a Click&Trade ablakban keresendő. Ha bepipálja a lenti négyzetet, egy megerősítő ablak fog megjelenni, mielőtt az első megbízásra sor kerülne. Egy megbízás elhelyezéséhez kattintson duplán a megfelelő vételi/eladási ajánlat gombra a megbízás végrehajtásához.

29 Kereskedési Funkciók Válasszon egy mennyiségi egységet a legördülő listából, vagy be is gépelheti a kívánt mennyiséget.kérjük, jegyezze meg azt, hogy ez csak a lotméret többszöröse lehet. A második lépés pedig az, hogy kattintson egyet a felkínált eladási vagy vételi árra. Nagyobb lotméretek esetén néhány tranzakciót jóvá kell hagynia a dealer-nek. Kattintson a Request gombra és várjon a dealer válaszára:

30 Kereskedési Funkciók Amikor Ön választ kap a dealer-től, van 5 másodperce a tranzakció visszavonására és jóváhagyására: Amikor Ön jóváhagyja a tranzakciót, egy előreugró ablakban a rendszer megerősíti, az üzlet sikeresen végre lett hajtva: Az újonnan elhelyezett tranzakció meg fog jelenni a Trading Portfolio nyitott pozíciók füle alatt.

31 Kereskedési Funkciók Chart-ok/Megbízás elhelyezése: Ön függő megbízásokat is elhelyezhet közvetlenül a chart ablakból az adott instrumentom chart-jára való jobb egérgombbal történő klikkeléssel. Válasszon ki egy tranzakció típust: Buy Limit, Sell Limit, Buy Stop, Sell Stop. Az alapértelmezett tranzakcióméretet módosíthatja a számla beállítások menüben. Az újonnan elhelyezett függő megbízás a tradingportfolio ablak függő megbízások menüjében fog megjelenni.

32 Kereskedési Funkciók Pozíció zárása: Egy nyitott pozíció lezárásához a zárás ra kell kattintania, melyet minden egyes nyitott pozíció esetében az adott sorra jobb egérgombbal történő kattintással tehet meg. Válassza ki a lezárni kívánt lotok számát az előreugró ablakban, majd nyomja meg az OK gombot. A pozíció zárásának egy másik módja: Duplán kattintson a piacfigyelő ablak nyitott pozíciójára, válassza ki a zárandó mennyiségi egységet, majd kattints a zárás gombra

33 Kereskedési Funkciók Megbízás módosítása: Ha egyszer már elhelyeztünk egy megbízást, a megbízás szintje módosítható a piacfigyelő ablak kiemelt sorára duplán kattintva. Itt a megbízás minden paraméterét módosíthatja. Miután a módosításokat elvégezte, klikkeljen a módosítás gombra. Ha a módosítás sikeres, akkor az, valamint annak következménye látszódni fog a nyitott pozíciók ablakban. Fontos azt tudnunk, hogy csakis a limit/stop árakat módosíthatjuk a meglévő megbízások esetében, ha az instrumentumot vagy a megbízás méretét szeretnénk módosítani, törölnünk kell a megbízást, majd újat kell bevinnünk a kívánt termékre, mennyiségre, stb.

34 Kereskedési Funkciók Limitek hozzáadása a nyitott pozíciókhoz: A limiteket arra használjuk, hogy zárjuk a pozíciót, amennyiben az ár elér egy előre meghatározott szintet. Normál esetben a stop loss és a take profit jelenti a pozíció zárását, vagyis itt ezen szinteket módosíthatjuk az előző oldalon leírtak szerint.

XTB TŐZSDEVERSENY 2012

XTB TŐZSDEVERSENY 2012 2. KERESKEDÉSI FELÜLETEK (PLATFORMOK) Két kereskedési felületet ajánlunk a verseny során: MetaTrader nemzetközileg ismert online tőzsde kereskedési platform, illetve xstation a web-böngésző alapú felület.

Részletesebben

4. lépés: pozíció zárása

4. lépés: pozíció zárása 4. lépés: pozíció zárása Miután megtanultuk miként történhet egy adott pozíció megnyitása, akár vételi (long) akár eladási (short) megbízásról is legyen szó, azt is tudnunk kell, hogyan lehet lezárni őket

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: helpdesk@erstetrader.hu Telefon: (06 1) 23 55 169. 1 Kockázatfeltáró

Részletesebben

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken:

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: email: concordetrader@con.hu telefon: (+36

Részletesebben

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén)

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) 3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) A befektetés célja a CFD piacon, a nyitási ár és a zárási ár közötti különbségen profitot realizálni.

Részletesebben

Concorde WebTrader kezelési útmutató

Concorde WebTrader kezelési útmutató Concorde WebTrader kezelési útmutató Rövid ismertető a ConcordeWebTrader kereskedési rendszerhez Mi a Concorde WebTrader? Gyors és egyszerű A Concorde által biztosított Concorde WebTrader egy egyszerűen

Részletesebben

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: helpdesk@erstetrader.hu Telefon: (06 1) 23 55 151. 1 Kockázatfeltáró

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára I.

Belépés Éles és Demo számlára I. Belépés Éles és Demo számlára I. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: helpdesk@erstetrader.hu Telefon: (06 1) 235

Részletesebben

A főmenü mindig elérhető a jobb felső sarokban található ikon segítségével. Így mindig könnyen fér hozzá bármely menüponthoz.

A főmenü mindig elérhető a jobb felső sarokban található ikon segítségével. Így mindig könnyen fér hozzá bármely menüponthoz. 1 Számlaösszesítő (Account Summary) A számlaösszesítőben egy gyors áttekintést kaphat a számla állapotáról: Készpénz egyenleg (Cash balance) Rendelkezésre álló fedezet (Margin available) Fedezet felhasználás

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI

MIRROR TRADING KEZELÉSI MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MANUÁLIS KERESKEDÉS 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 Felhasználói kézikönyv Tartalom: A HOTfx4 indítása A HOTfx4 felhasználói felülete Hogyan helyezzünk el megbízást Hogyan módosítsunk megbízást Hogyan helyezzünk el függő megbízást

Részletesebben

SmartOrder 2 Használati utasítás

SmartOrder 2 Használati utasítás SmartOrder 2 Használati utasítás (2013 november) ActivTrades PLC 1 Tartalomjegyzék 1. Általános tudnivalók... 3 2. Telepítés... 3 3. Az alkalmazás indítása... 3 4. Az alkalmazás frissítése... 5 5. Többnyelvű

Részletesebben

MetaTrader 4 Kézikönyv

MetaTrader 4 Kézikönyv MetaTrader 4 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalat fokozása érdekében

Részletesebben

Új generációs Mobile Trader. Funkciókat bemutató dokumentum

Új generációs Mobile Trader. Funkciókat bemutató dokumentum Új generációs Mobile Trader Funkciókat bemutató dokumentum 1 Tartalomjegyzék: Világszínvonalú mobil kereskedés bemutatása. Hozzáférés a piac legfejlettebb mobil kereskedési rendszeréhez. Számlaösszesítő............................................................3

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A BC Trader egy multifunkcionális, többszörösen díjazott online kereskedési rendszer, ami lehetővé teszi a befektetők számára,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

MetaTrader 5 Kézikönyv

MetaTrader 5 Kézikönyv MetaTrader 5 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalata fokozása érdekében

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI

MIRROR TRADING KEZELÉSI MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ BASKET MEGBÍZÁS DEVIZAKOSÁR KÖVETÉSE 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

A Portfolio Global Trader kereskedési rendszer használati útmutatója

A Portfolio Global Trader kereskedési rendszer használati útmutatója A Portfolio Global Trader kereskedési rendszer használati útmutatója Tartalom A kereskedési felület... 2 1. Testre szabható nézetek... 2 2. Dokumentumok és Panelek... 2 Árfolyamtábla... 4 1. Gyors és közvetlen

Részletesebben

Erste WebTrader bejelentkezés. Az Erste WebTrader technikai követelményei a következők

Erste WebTrader bejelentkezés. Az Erste WebTrader technikai követelményei a következők 1 Erste WebTrader bejelentkezés A bejelentkezési képernyőn, a felhasználói azonosítónál, a regisztráció után kapott 7 jegyű Client ID -t kell megadni. A jelszónál pedig az Erste Trader regisztráció során,

Részletesebben

BetBulls Opciós Portfolió Manager

BetBulls Opciós Portfolió Manager BetBulls Opciós Portfolió Manager Ennek a modulnak a célja, hogy ügyfeleinknek lehetőséget biztosítson virtuális számlanyitásra és részvény, valamint opciós pozíciók vásárlására, eladására a naponta frissülő,

Részletesebben

MetaTrader 4/5 Android. Használati Utasítás

MetaTrader 4/5 Android. Használati Utasítás 1 MetaTrader 4/5 Android Használati Utasítás 2 Tartalomjegyzék Hogyan töltse le az MT4/5 alkalmazást Androidra... 3 Hogyan lépjen be élő számlájára, vagy készítsen új demo számlát... 3 1. Quotes... 4 a.

Részletesebben

Értékpapír-kölcsönzés

Értékpapír-kölcsönzés Értékpapír-kölcsönzés TARTALOMJEGYZÉK 1. MI AZ A NAPON TÚLI SHORT?... 3 2. HOGYAN LEHET NAPON TÚLI SHORT POZÍCIÓT NYITNI?... 3 2.1. NAPON TÚLI SHORT POZÍCIÓ NYITÁSA A NETBOON KERESKEDÉSI FELÜLETEN... 4

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

MetaTrader Iphone-ra. Használati utasítás

MetaTrader Iphone-ra. Használati utasítás MetaTrader Iphone-ra Használati utasítás 1 Tartalomjegyzék Hogyan töltse le az MT4/5 alkalmazást iphone-ra* és ipa/re*... 3 Hogyan lépjen be már létező számlájára, vagy készítsen új demo számlát... 3 1.

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro rendszerben Ügyfeleink többféleképpen

Részletesebben

A számítógép beállításainak megváltoztatása

A számítógép beállításainak megváltoztatása Megjelenés és témák Először tekintsük át, hogy hogyan lehet a képernyőn megjelenő elemek küllemét módosítani. Válasszuk a Start menü Vezérlőpultban a Megjelenés és témák hivatkozást. Itt kattintsunk a

Részletesebben

Pénz-és kockázatkezelés

Pénz-és kockázatkezelés Pénz-és kockázatkezelés X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Pénz-és kockázatkezelés 3. Pszichológia

Részletesebben

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól.

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól. 1 Ask (Legjobb eladó) Hívják offer árnak is. Az adott instrumentumra a legjobb eladási ár. Ezen az árfolyamon nyithatunk long pozíciót. Példaként véve a deviza kereskedést, ezen az áron vehető meg a fix

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

Tartalom Belépés a számlára Beállítások ablak 22 Beállítási lehetőségek első belépéskor Pozíciók ablak 23 Bemutató túra indítása Élő megbízások

Tartalom Belépés a számlára Beállítások ablak 22 Beállítási lehetőségek első belépéskor Pozíciók ablak 23 Bemutató túra indítása Élő megbízások y 1 Tartalom Belépés a számlára 3 Beállítási lehetőségek első belépéskor 4 Bemutató túra indítása 5 Főképernyők 6 Termék keresése 7 Áttekintés ablak 8 Árfolyam figyelő listák (Watchlist) 9 Árfolyam figyelő

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

1.0 Telepítési útmutató... 3. 2.0 Belépés... 6. 2.1 Jelszó mentése... 6. 2.2 Számlainformációk mentése... 7. 2.3 Demószámla nyitása...

1.0 Telepítési útmutató... 3. 2.0 Belépés... 6. 2.1 Jelszó mentése... 6. 2.2 Számlainformációk mentése... 7. 2.3 Demószámla nyitása... Tartalom 1.0 Telepítési útmutató... 3 2.0 Belépés... 6 2.1 Jelszó mentése... 6 2.2 Számlainformációk mentése... 7 2.3 Demószámla nyitása... 8 2.3.1 Belépés... 8 3.0 Az 5 fő menüpont... 9 3.1 Kedvencek...

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AUTOMATIZÁLT MÁSOLÁS, STRATÉGIA KÖVETÉSE

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AUTOMATIZÁLT MÁSOLÁS, STRATÉGIA KÖVETÉSE MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AUTOMATIZÁLT MÁSOLÁS, STRATÉGIA KÖVETÉSE 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása 1 A számla menüpont felépítése*: Ebben az oktató anyagunkban bemutatjuk a Buda-cash Trader számla menüjének főbb menüpontjait.

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság 2013 Felhasználói leírás V1.0 Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság Tartalom ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ... 2 HIBA BEJELENTÉS ÉS A MEGOLDÁS FOLYAMATA... 3 FELHASZNÁLÓI LÉPÉSEK... 6 Belépés... 6

Részletesebben

ONLINE KERESKEDŐI PORTÁL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2015 MÁRCIUS

ONLINE KERESKEDŐI PORTÁL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2015 MÁRCIUS ONLINE KERESKEDŐI PORTÁL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2015 MÁRCIUS Tartalom 1. Bemutatkozás... 3 1.1. Korábbi fizetések... 3 2. Kezdő lépések... 4 2.1. Regisztráció... 4 2.2. Bejelentkezés a felhasználói fiókba...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

FordEcat Gyors útmutató

FordEcat Gyors útmutató FordEcat Gyors útmutató Bejelentkezés Megjegyzés: Inserire il proprio nome utente assegnato e la propria password. Ezt követően válassza ki a nyelvet. Nome: prestare attenzione rispetta maiuscole/minuscole.

Részletesebben

Ablak és ablakműveletek

Ablak és ablakműveletek Ablak és ablakműveletek 1. Jelölje meg az igaz állításokat! A. A képen egy ablakot lehet látni. B. A Windows operációs rendszerben a mappák és programok ablakokban nyílnak meg. C. Egyszerre csak egy ablakot

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv. v1.0

HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv. v1.0 HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom 1. Bevezetés...3 2. Rendszerkövetelmények...3 2. Belépés a HOT-ba...3 a. Jelszómódosítás... 4 b. Tranzakciós kód megadása... 5 c. Kilépés

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

Portfolio MobilTőzsde felhasználói kézikönyv

Portfolio MobilTőzsde felhasználói kézikönyv Portfolio MobilTőzsde felhasználói kézikönyv Bevezetés... 2 Belépés a MobilTőzsdére... 2 A MobilTőzsde felhasználói felülete... 3 Piacok... 3 Kötések... 8 Számla... 8 Hírek... 9 Frissítés, beállítások,

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

CADcat. Bevezetés a program főbb funkcióiba

CADcat. Bevezetés a program főbb funkcióiba CADcat. Bevezetés a program főbb funkcióiba Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 1 Telepítési útmutató...3 2 Alkatrész kiválasztása (példa: DIN 912, M5x30, 8.8, fémtiszta)...5 2.1 1. lehetőség: Az alkatrészek

Részletesebben

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás TELEPÍTÉS (1) Üdvözli a Bi-LINK. Az alkalmazás használatával követheti, megértheti és irányíthatja legfontosabb egészségügyi paramétereit. Az első lépés készüléke adatainak megtekintéséhez, hogy letölti,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv V1.2

Felhasználói kézikönyv V1.2 Felhasználói kézikönyv V1.2 Tartalom 1. Üdvözli a Concorde WebTrader felhasználói kézikönyv... 4 1.1. Mielőtt elkezdené a CFD kereskedést... 4 1.2. Tippek felhasználói kézikönyv használatához... 4 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

CAMLAND Beruházás-megfigyelő

CAMLAND Beruházás-megfigyelő 2016 CAMLAND Beruházás-megfigyelő Felhasználói útmutató Készítette: GeoVision Hungária Kft. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Vezérlőpult... 3 Kamera adatlap... 4 Nézetek kezelése... 6 Felhasználók...

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Win-Tax évi ös verzió

Win-Tax évi ös verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.12.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.12.31. Regisztrált

Részletesebben

Grafikonrajzoló. Felhasználói kézikönyv. UNIQA Biztosító Zrt.

Grafikonrajzoló. Felhasználói kézikönyv. UNIQA Biztosító Zrt. Grafikonrajzoló Felhasználói kézikönyv UNIQA Biztosító Zrt. 1 Tartalomjegyzék I. Eszközalapok kiválasztása... 3 1. Kiválasztott eszközalapok - felső sáv... 3 2. Kereső/szűrő sáv... 4 3. Eszközalapokat

Részletesebben

T-AVL Nyomkövető webkliens

T-AVL Nyomkövető webkliens Teltonika UAB - www.teltonika.lt - A megjelenített tartalom jogvédett - MM Turbo Marketing Kft. T-AVL Nyomkövető webkliens Használati útmutató Kezelési útmutató Opciók ismertetése Verzió: 2011/4 www.mmturbo.hu

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése Táblázatok Táblázatok beszúrása A táblázatok sorokba és oszlopokba rendezett téglalap alakú cellákból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget. A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére,

Részletesebben

Térképek jelentése és elemzése

Térképek jelentése és elemzése Térképek jelentése és elemzése Ontológiák Az ontológiák termekre, csomópontokra (koncepciókra) és összeköttetésekre (kapcsolatokra) vonatkozó listák, amik importálhatóak és hozzáadhatóak a VUE térképekhez,

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

CFD kereskedés a gyakorlatban

CFD kereskedés a gyakorlatban CFD kereskedés a gyakorlatban Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06.

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06. Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó Felhasználói útmutató ver. 1.2 Budapest, 2018. július 06. Tartalomjegyzék 1 A szolgáltatás használata... 3 2 Az web-szignó felülete és főbb

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

kommunikáció Megoldások

kommunikáció Megoldások Információ és kommunikáció Megoldások Megoldások Információ és kommunikáció 1. A címsorba gépelje be a http://www.nbc.com címet! A Kedvencek hozzáadása panelen kattintunk a létrehozás gombra! Kattintsunk

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új Budapest Internetbank 1. Szerződéskötés Szerződés aláírást követően azonnal kap egy jelszót, amellyel beléphet a rendszerbe és azonnal használhatja.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv V1.3

Felhasználói kézikönyv V1.3 Felhasználói kézikönyv V1.3 Tartalom 1. Üdvözli a Concorde WebTrader felhasználói kézikönyv... 4 1.1. Mielőtt elkezdené a CFD kereskedést... 4 1.2. Tippek felhasználói kézikönyv használatához... 4 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben