Ilyen lett a 4-es metró: Nézz be az állomásokra - rengeteg fotó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ilyen lett a 4-es metró: Nézz be az állomásokra - rengeteg fotó"

Átírás

1 Ilyen lett a 4-es metró: Nézz be az állomásokra - rengeteg fotó M4 - Kelenföld vasútállomás megálló A Kelenföld vasútállomás megálló a vonal budai végpontja, az agglomerációból érkezők legfontosabb átszállóhelye. A letisztult, döntően funkcionális kialakítású állomás szerkezete a végállomási funkció miatt épült kihúzó-fordító alagúttal együtt több mint 250 méter, a peron azonban itt is illeszkedik a szerelvények 80 méteres hosszához. A 3 kijárattal rendelkező állomás peronszintje a felszínhez viszonylag közel, alig több mint 16 méter mélyen található. Az Etele téri oldalt az őrmezői területtel, illetve a MÁV-pályaudvar peronjaival összekötő kiterjedt aluljárórendszer segíti a különböző szinteken összesen 27 mozgólépcsőn és 9 felvonóval a gyors és akadálymentes közlekedést. A peronról közvetlenül 8 mozgólépcső és 2 felvonó szállítja majd a szerelvényből kiszálló vagy az állomásra tartó utasokat. A látszóbeton felületek ebben a megállóban is dominálnak, illetve a megszokott világítótesteken kívül reflektorok és tükrök szórják szét a fényt az állomástérben.

2

3 M4 - Bikás park megálló A Bikás park állomás a kelenföldi városközpont és a szomszédos park határán épült, így a felszín tekintetében fontos szempont volt a zöldterületbe illeszkedő kialakítás. A park sarkában helyet kapott állomás tere a nagyméretű üveg felülvilágítónak köszönhetően fényárban úszik, a mozgólépcsők a könnyed kupolaszerkezet alatt érkeznek a peronra. A falburkolatokat és az üvegszerkezetű füstterelő felületeket a parkra utaló növénymotívumok díszítik. Az állomások kialakításánál általánosságban is megfogalmazott építészeti koncepció szerint a természetes fény a peronszintig lejut.

4

5 M4 - Újbuda-központ megálló Az új metróvonal Újbuda-központ megállója a Fehérvári út, a Bocskai út és az Október huszonharmadika utca kereszteződésében, több villamosvonal közvetlen szomszédságában található. Az állomás peronszintje a felszínhez viszonylag közel, alig több mint 13 méteres mélységben van, ahonnan négy mozgólépcső és két lift szállítja majd fel az utasokat. Az új metrómegálló aluljárója közvetlenül kapcsolódik a kereszteződés már korábban megépült aluljárórendszeréhez. Az állomáson a látszóbeton és fémfelületek mellett a vízhatású üvegfelületek dominálnak. A peron végén található üzemi tereket különleges, úgynevezett rogyasztott üvegfal választja el az utasforgalmi tértől. A megálló nagyon világos, a víz pedig a központi motívum az állomásbútoroktól kezdve egészen a függő mennyezetig.

6

7 M4 - Móricz Zsigmond körtér megálló A Móricz Zsigmond körtér alatti megálló számtalan autóbusz-viszonylat és villamosvonal metszéspontjában épült, és a budai oldal egyik legfontosabb átszállási kapcsolatát biztosítja. Az állomás létrehozását nagy volumenű felszínrendezési munkák kísérték. A tágas és világos állomás teljesen egyedi arculatot kapott: a vágánytér feletti válaszfalakat - az úgynevezett füstkötényfalakat - színesre festett betonelemek teszik látványossá, melyeknek köszönhetően ez az M4-es metró legszínesebb megállója. A 24 méter mélyen található peronszintről két irányban összesen 6 mozgólépcsővel és 2 lifttel érhető el az aluljáró, majd a felszín. Az aluljáróba a természetes fény az új villamosmegálló részét képező felülvilágítón keresztül jut le.

8

9

10

11 M4 - Szent Gellért tér megálló A Szent Gellért téri állomás területén 40 méter hosszan nagy belső tér található - a mára emblematikussá vált gerendaszerkezettel -, míg szintén 40 méter hosszan az egyetem épülete alá benyúló peronalagutak teszik majd lehetővé a le- és felszállást a szerelvényekre. A belső tér vertikálisan is két részre oszlik: a mozgólépcsős bejáraton keresztül érkezők előbb egy köztes átszállószintre érkeznek, majd egy másik irányú mozgólépcsőre átszállva érik el a peronszintet. A jellegzetes betongerendák motívuma több helyen is megjelenik: egyrészt az átszállószint padlóburkolatában, másrészt az ülőbútorok mintázatában. A megálló arculatát a látszóbeton és a díszrozsda felületek összhangja jellemzi a peronszinten mozaikburkolattal kiegészülve.

12

13 M4 - Fővám tér megálló A Fővám téri állomás jelentőségét az egyetem és a helyi vásárcsarnok kiszolgálásán túl a 2-es, valamint a 47-es, 49-es villamos vonalával való kapcsolata adja. Az állomás szerkezetével együtt, szintén a projekt keretében épült új gyalogos-aluljáró közvetlen kapcsolatot biztosít a metrókijárat és a felszíni sétálóövezet, a villamosperonok, valamint a tér túlsó, északi oldala között. A 87 méter hosszú metróállomás több mint 30 méter mélyen található peronszintjéről 4 mozgólépcsőkar indul egy közbenső szintre, majd tovább a gyalogos-aluljáróba, míg a másik kijáraton át lifttel közvetlenül és akadálymentesen érhető el a Budapesti Corvinus Egyetem bejárata előtti térrész.

14

15

16 M4 - Kálvin tér megálló A Kálvin téri metróállomás teljes hossza 83 méter, a peronszint mintegy 22 méter mélyen a földfelszín alatt található, ahonnan 6 mozgólépcső és 2 lift vezet az aluljáróba. Ezenkívül egy hajlított üveglapokkal díszített lejtaknán keresztül 4 mozgólépcső viszi le az utasokat az M3-as metró megállójához, közvetlen átszállási kapcsolatot biztosítva a másik vonalhoz. Az állomás egyik érdekessége, hogy aluljárószintjének üvegmozaik burkolata Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művének egyik kotta-, illetve szövegrészletét ábrázolja raszterpontokra bontva. Különleges még az állomás látszóbeton gerendaszerkezete, melyet az átadást követően reflektorokkal világítanak meg. A látszóbeton felület itt is dominál: a födémre szerelt tükrök megvilágításával tették a tervezők egyedivé az állomás hangulatát.

17

18

19

20

21 M4 - Rákóczi tér megálló Belső kialakítása leginkább egy teátrumra emlékeztet: a megálló terének részét képező karzatokra pedig - a tér elnevezéséhez igazodva - II. Rákóczi Ferenc birtokainak nevét vésték az építők. A megállót - a Szent Gellért téri, illetve a Fővám téri állomásokhoz hasonlóan - nagy belső tér jellemzi, melyet peronalagutak egészítenek ki a Nagykörút irányában. A belső falak burkolata színeiben követi a piros-fehér-zöld trikolórt. A megálló peronszintje 22 méter mélyen található, ahonnan 4 mozgólépcső, illetve 2 lift vezet a galériaszintre, majd tovább, a felszínre. Az állomás mozgólépcsői a 4-es és a 6-os villamos felőli térrészre, míg az akadálymentesítést szolgáló liftek a Vásárcsarnok elé érkeznek.

22

23

24 M4 - II. János Pál pápa tér megálló Az M4-es metró II. János Pál pápa téri állomása az Erkel Színház és a Népszínház utca közötti térrész alatt épült, a Rákóczi tér és a Keleti pályaudvar megálló között. Az új metróvonal talán legegyszerűbb és legfunkcionálisabb állomása ez, melynek építését szintén fontos felszínrendezési munkák kísérték. A peron 19 méter mélyen található, a megálló egy mozgólépcső- és egy liftkijárattal rendelkezik. A felszín, az aluljáró és a peron között összesen 4 mozgólépcső, illetve 2 lift biztosítja majd a le- és felszállási lehetőséget az utasforgalmi próbaüzem megindulását követően. A felszíni medence mellett elhelyezett felülvilágítón keresztül itt is lejut majd a természetes fény az aluljárószintre. A két tartó gerendasor közötti belső teret a látszóbeton és a megvilágított fémfelületek összhangja jellemzi. Az állomás Keleti pályaudvar felőli részét Jovánovics György térplasztikája díszíti.

25

26 M4 - Keleti pályaudvar megálló A Keleti pályaudvar az M4-es metróvonal egyik végállomása, melynek építését szintén nagy volumenű felszínrendezési munkák kísérték. Az állomás döntően funkcionális kialakítású, a megszokottnál kisebb belső tér jellemzi. A peronszint itt mindössze 16 méter mélyen található a felszín alatt, az állomást és a Kerepesi út felőli nyitott aluljárót elválasztó üvegfalon át jut le a legtöbb természetes fény az utastérbe. Az átszállást az M2-es metró vonalára egy most épült aluljáró-kapcsolat biztosítja majd. A peronszintről két irányban is el lehet indulni - az aluljáróba, a galériaszintre mozgólépcsővel és 2 lifttel érhető el felszín. A 86 méter hosszú megálló egyik különleges építészeti megoldása a két oldalról döntött falszerkezet, illetve a falak megtámasztását biztosító sajátos gerendaszerkezet. Az állomást a letisztult stílusjegyek jellemzik. Az úgynevezett roncsolt látszóbeton falak megvilágításáról a természetes fényen kívül a gerendákba épített lámpatestek gondoskodnak, a tájékoztatást pedig a megálló felüljáró felőli végében elhelyezett tájékoztató LED-fal fogja segíteni.

27

28

29

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2013.

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2013. A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2013. évi tájékoztató 1. A közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés meghatározása

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG HATÁROZATA 2009.09.02

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG HATÁROZATA 2009.09.02 HU HU HU AZ ÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 2009.09.02 B(2009)6793 A BIZOTTSÁG HATÁROZATA 2009.09.02 a konvergencia célkitűzés keretében a magyar régiókban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból

Részletesebben

FÉLTÁVNÁL A PAJZSOK Hamarosan befekeződik az alagútépítés Budán

FÉLTÁVNÁL A PAJZSOK Hamarosan befekeződik az alagútépítés Budán FÉLTÁVNÁL A PAJZSOK Hamarosan befekeződik az alagútépítés Budán A budapesti 4-es metró északi alagútépítő pajzsa után, amely néhány hete érte el a Szent Gellért téri állomást, a következő napokban a déli

Részletesebben

1 db Bocskai út. 7. számú melléklet. A projekt műszaki tartalmának meghatározása. 1. Vonalalagutak

1 db Bocskai út. 7. számú melléklet. A projekt műszaki tartalmának meghatározása. 1. Vonalalagutak A projekt műszaki tartalmának meghatározása 7. számú melléklet 1. Vonalalagutak Két különálló, egyvágányú alagútból álló 7,34 km hosszú alagútpár (beleértve a kapcsolódó műtárgyakat - összekötő alagutakat,

Részletesebben

89/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet

89/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet 89/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet a budapesti 4-es metróvonal Kelenföldi pályaudvar-bosnyák tér közötti szakasza megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról

Részletesebben

Metró 4 az első forgalmi tapasztalatok

Metró 4 az első forgalmi tapasztalatok Budapest, 2014. június 5. Metró 4 az első forgalmi tapasztalatok Kéthelyi József közlekedésszervezési és fejlesztési főmunkatárs Budapesti Közlekedési Központ Tartalom 4-es metróvonal tervezés és építés

Részletesebben

A 4-es metró teljesen felforgatta a legnépszerűbb budai kerületet

A 4-es metró teljesen felforgatta a legnépszerűbb budai kerületet A 4-es metró teljesen felforgatta a legnépszerűbb budai kerületet 2016. június 27. 10:55 portfolio.hu Az elmúlt évtizedek egyik legmegosztóbb, legköltségesebb és leglátványosabb beruházása, a 4-es metró

Részletesebben

89/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet

89/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet 89/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet a budapesti 4-es metróvonal Kelenföldi pályaudvar-bosnyák tér közötti szakasza megvalósításával összefüggı közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentıségő üggyé nyilvánításáról

Részletesebben

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012.

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012. A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012. évi tájékoztató 1. A közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés meghatározása

Részletesebben

Budapest 4. sz. metróvonal I. szakasz Fővám tér állomásszerkezet május

Budapest 4. sz. metróvonal I. szakasz Fővám tér állomásszerkezet május 2008. május A budapesti 4. sz. metróvonal I. szakasz jellemző adatai: - Nyomvonal hossza : 7,4 km - Állomások száma : 10 - Állomási peron : 80 méter hosszú, középperonos - Legkisebb állomástávolság : 378

Részletesebben

1. Médiahirdetésifelület-értékesítő neve vagy cégneve: Hungaroplakát Reklám Kft. 2. Médiahirdetésifelület-értékesítő lakóhelye vagy székhelye: 1139

1. Médiahirdetésifelület-értékesítő neve vagy cégneve: Hungaroplakát Reklám Kft. 2. Médiahirdetésifelület-értékesítő lakóhelye vagy székhelye: 1139 1. Médiahirdetésifelület-értékesítő neve vagy cégneve: Hungaroplakát Reklám Kft. 2. Médiahirdetésifelület-értékesítő lakóhelye vagy székhelye: 1139 Budapest, Fáy u. 20. 3. Médiahirdetésifelület-értékesítő

Részletesebben

7. számú melléklet. A projekt műszaki tartalmának meghatározása. 2. Állomások

7. számú melléklet. A projekt műszaki tartalmának meghatározása. 2. Állomások 7. számú melléklet A projekt műszaki tartalmának meghatározása 1. Vonalalagutak Két különálló, egyvágányú alagútból álló 7,34 km hosszú alagútpár (beleértve a kapcsolódó műtárgyakat - összekötő alagutakat,

Részletesebben

Az 1-es villamos Rákóczi hídon való meghosszabbításához kapcsolódó változásokról

Az 1-es villamos Rákóczi hídon való meghosszabbításához kapcsolódó változásokról Az 1-es villamos Rákóczi hídon való meghosszabbításához kapcsolódó változásokról 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK 2014 nyarán megkezdte az 1-es villamosvonal Rákóczi hídon át, az

Részletesebben

A budapesti közösségi közlekedés legfontosabb jellemzői. A metróágazat szerepe a budapesti közlekedésben

A budapesti közösségi közlekedés legfontosabb jellemzői. A metróágazat szerepe a budapesti közlekedésben BME Közlekedésautomatikai Tanszék Metrók, metró biztonsága Oktatási vázlat 3. rész A budapesti közösségi közlekedés legfontosabb jellemzői A metróágazat szerepe a budapesti közlekedésben Metróvonalak vonalvezetése

Részletesebben

Budapest. VIII. kerület Nyitva tartás Kaphatók. Cím Cégek Hétköznap Szombat Vasárnap Jegyek Bérletek

Budapest. VIII. kerület Nyitva tartás Kaphatók. Cím Cégek Hétköznap Szombat Vasárnap Jegyek Bérletek Budapest VIII. kerület Nyitva tartás Kaphatók Baross utca 45. 08.00-18.00 9.00-14.00 ZÁRVA Baross utca 78. Közért 6.00-21.00 Baross tér édességbolt 8.00-18.00 9.00-14.00 ZÁRVA Baross tér Újságos 8.00-18.00

Részletesebben

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2013.

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2013. A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2013. évi tájékoztató 1. A közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés meghatározása

Részletesebben

KELENFÖLDI PÁLYAUDVAR ÉS TÉRSÉGE VÁROSRENDEZÉSI VÁROSÉPÍTÉSZETI KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT

KELENFÖLDI PÁLYAUDVAR ÉS TÉRSÉGE VÁROSRENDEZÉSI VÁROSÉPÍTÉSZETI KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT KELENFÖLDI PÁLYAUDVAR ÉS TÉRSÉGE VÁROSRENDEZÉSI VÁROSÉPÍTÉSZETI KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT MÛSZAKI LEÍRÁS 2007. szeptember TERV ÉS IRATJEGYZÉK KELENFÖLDI PÁLYAUDVAR ÉS TÉRSÉGE VÁROSRENDEZÉSI VÁROSÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

Budapest. Cím Cégek Hétköznap Szombat Vasárnap Jegyek Bérletek. Baross tér édességbolt 6.00-22.00 7.00-23.00 ZÁRVA

Budapest. Cím Cégek Hétköznap Szombat Vasárnap Jegyek Bérletek. Baross tér édességbolt 6.00-22.00 7.00-23.00 ZÁRVA Budapest VIII. kerület Baross utca 45. 8.00-18.00 9.00-14.00 ZÁRVA Baross utca 78. Közért 6.00-21.00 Baross tér édességbolt 6.00-22.00 7.00-23.00 ZÁRVA Baross tér Újságos 8.00-18.00 9.00-14.00 ZÁRVA Baross

Részletesebben

Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M

Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M Batthyány Tér M+H 19 villamos menetrend és vonal térkép 19 Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 19 villamos vonal (Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás

Részletesebben

Budapest VIII. kerület Nyitva tartás Kaphatók. Cím Cégek Hétköznap Szombat Vasárnap Jegyek Bérletek

Budapest VIII. kerület Nyitva tartás Kaphatók. Cím Cégek Hétköznap Szombat Vasárnap Jegyek Bérletek Budapest VIII. kerület Nyitva tartás Kaphatók Baross utca 45. 08.00-18.00 9.00-14.00 ZÁRVA Baross utca 78. Közért 6.00-21.00 Baross utca 94. Vegyeskereskedés 6.30-18.30 7.00-14.00 ZÁRVA Baross tér édességbolt

Részletesebben

NKM ENERGIA ZRT. FÖLDGÁZ ELŐREFIZETŐS MÉRŐ KÁRTYAFELTÖLTÉSI HELYEK A LAPKER HÁLÓZATÁBAN

NKM ENERGIA ZRT. FÖLDGÁZ ELŐREFIZETŐS MÉRŐ KÁRTYAFELTÖLTÉSI HELYEK A LAPKER HÁLÓZATÁBAN I. kerület Batthyány tér aluljáró RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-15:00 06:00-15:00 Batthyány tér (HÉV-állomás aluljáró) RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00

Részletesebben

Bejelentőlap a médiahirdetésifelület-értékesítő által alkalmazott listaárakról a 104/2017. (IV. 28.) Korm. rendelet 8/C.

Bejelentőlap a médiahirdetésifelület-értékesítő által alkalmazott listaárakról a 104/2017. (IV. 28.) Korm. rendelet 8/C. Bejelentőlap a médiahirdetésifelület-értékesítő által alkalmazott listaárakról a 104/2017. (IV. 28.) Korm. rendelet 8/C. (4) alapján 1. Médiahirdetésifelület-értékesítő neve vagy cégneve: Hungaroplakát

Részletesebben

51/2007. (VIII.31.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

51/2007. (VIII.31.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 51/2007. (VIII.31.) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet Józsefváros Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervéről szóló 35/2004. (VII. 15.) ök.

Részletesebben

Az első budapesti gyorsvasúti hálózatok tervei. A budapesti metrók építésének elkezdése K-Ny-i metróvonal

Az első budapesti gyorsvasúti hálózatok tervei. A budapesti metrók építésének elkezdése K-Ny-i metróvonal BME Közlekedésautomatikai Tanszék Metrók, metró biztonsága Oktatási vázlat 4. rész Az első budapesti gyorsvasúti hálózatok tervei A budapesti metrók építésének elkezdése K-Ny-i metróvonal Építés leállítása

Részletesebben

A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra

A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra A 4-es metró beruházásával kapcsolatos egyes kérdésekről a sajtóban és a szakemberek között is éles viták zajlanak.

Részletesebben

A Normálnyomtáv Kft. főbb referencia munkái

A Normálnyomtáv Kft. főbb referencia munkái A Normálnyomtáv Kft. főbb referencia munkái 1999. év Nagykörút Goldmann tér Fehérvári út között kitérő és átszelés építés, vágányépítés Alkotás úti vágányépítés BKV fenntartási munkák MILLFAV vágány felújítás

Részletesebben

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Takács Viktor Tibor főépítész Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Újbuda a főváros nyugati kapuja M1 / M6 / M7 autópályák,

Részletesebben

NKM FÖLDGÁZSZOLGÁLTATÓ előrefizetős Mérő KÁrTyAFeLTÖLTéSi helyek A LApKer hálózatában

NKM FÖLDGÁZSZOLGÁLTATÓ előrefizetős Mérő KÁrTyAFeLTÖLTéSi helyek A LApKer hálózatában címe i. kerület Batthyány tér aluljáró RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-15:00 06:00-15:00 Batthyány tér (HÉV-állomás aluljáró) RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00

Részletesebben

FŐGÁZ előrefizetős mérő kártyafeltöltési helyek a lapker hálózatában. budapest

FŐGÁZ előrefizetős mérő kártyafeltöltési helyek a lapker hálózatában. budapest címe i. kerület Batthyány tér aluljáró RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-15:00 06:00-15:00 Déli pályaudvar peron asztal RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00

Részletesebben

1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat

1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A Balatoni úton közlekedő járatok útvonal-változása, a 153- as járatok menetrendi módosítása, valamint a Szent Imre Kórház és a Kelenföldi pályaudvar közvetlen összekötésének megvalósítása 1) A társadalmi

Részletesebben

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN?

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? Nyul Zoltán Stratégia és Innováció igazgató BKK Zrt. Budapest, 2018. november 14. MEGVALÓSULT UNIÓS TÁMOGATÁSÚ PROJEKTEK 2007-2013 2014-2020 Szél Kálmán tér

Részletesebben

BKK FUTÁR helyszínek. IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Újpest-Városkapu M IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Rákospalota-Újpest vasútállomás

BKK FUTÁR helyszínek. IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Újpest-Városkapu M IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Rákospalota-Újpest vasútállomás Kerület Kategória Helyszín publikus megnevezése I. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Batthyány tér M H I. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Clark Ádám tér I. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Déli pályaudvar

Részletesebben

Hidroplánleszálló is volt egykor a Duna újbudai szakaszán

Hidroplánleszálló is volt egykor a Duna újbudai szakaszán Hidroplánleszálló is volt egykor a Duna újbudai szakaszán 2016. július 3. 10:55 portfolio.hu A XI. kerület Budapest fiatalabb kerületei közé tartozik. A terület szentimrevárosi és lágymányosi részei a

Részletesebben

Kelenföld vasútállomás M / Óbudai autóbuszgarázs

Kelenföld vasútállomás M / Óbudai autóbuszgarázs 918 autóbusz menetrend és vonal térkép 918 Kelenföld vasútállomás M / Óbudai autóbuszgarázs Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 918 autóbusz vonal (Kelenföld vasútállomás M / Óbudai autóbuszgarázs)5 útiránya

Részletesebben

Éjszakai járatok közlekedése december 24-én 907-es autóbusz menetrendje

Éjszakai járatok közlekedése december 24-én 907-es autóbusz menetrendje Örs vezér tere M+H - Kelenföldi pályaudvar Örs vezér tere M+H ind. 16:11 16:41 17:11 17:41 Örs vezér tere - Zugló M+H ind. 16:12 16:42 17:12 17:42 Ond vezér útja ind. 16:14 16:44 17:14 17:44 Ond vezér

Részletesebben

Újpalota Szentmihályi út / Nagytétény ipartelep

Újpalota Szentmihályi út / Nagytétény ipartelep 973 autóbusz menetrend és vonal térkép 973 Újpalota Szentmihályi út / Nagytétény ipartelep Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 973 autóbusz vonal (Újpalota Szentmihályi út / Nagytétény ipartelep)4 útiránya

Részletesebben

Budai fonódó villamoshálózat. A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről

Budai fonódó villamoshálózat. A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről Budai fonódó villamoshálózat A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről A fejlesztés lényege az Észak- és Közép-budai villamoshálózat kapcsolatainak kiépítése, mellyel egy átjárható, fonódó

Részletesebben

Nagyvárad tér, Ecseri út főépítészi tervbemutató

Nagyvárad tér, Ecseri út főépítészi tervbemutató Nagyvárad tér, Ecseri út főépítészi tervbemutató Az M3 metróvonalhoz kapcsolódó gyalogos aluljárók teljes körű felújításának és az érintett közlekedési csomópontok akadálymentesítésének tervezési szolgáltatásai

Részletesebben

Az új metróvonal 10 állomásából a tervek szerint 8 ezzel a módszerrel, tehát a felszínrôl megépíthetô. Ez a kivitelezési költséget is csökkenti.

Az új metróvonal 10 állomásából a tervek szerint 8 ezzel a módszerrel, tehát a felszínrôl megépíthetô. Ez a kivitelezési költséget is csökkenti. METRÓ 4 Hírlevél BKV Rt. DBR Metró Projekt Igazgatóság I. évfolyam, 2. szám 1999. szeptember www.metro4.hu Minôség és kapacitás A Millenniumi Földalatti Vasútra a századforduló polgárai még félelemmel

Részletesebben

Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén

Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén Dr. Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár 2018. november 26.

Részletesebben

A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012.

A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012. A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012. évi tájékoztató 1. A közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés meghatározása

Részletesebben

A budapesti közösségi közlekedés fejlesztései. Vitézy Dávid vezérigazgató Budapesti Közlekedési Központ 2014. május 22.

A budapesti közösségi közlekedés fejlesztései. Vitézy Dávid vezérigazgató Budapesti Közlekedési Központ 2014. május 22. A budapesti közösségi közlekedés fejlesztései Vitézy Dávid vezérigazgató Budapesti Közlekedési Központ 2014. május 22. Tartalom Keretek Megvalósult fejlesztések Folyamatban lévő fejlesztések További tervek

Részletesebben

Bocskai út Móricz Zsigmond körtér. A vonalon tovább haladva a Bocskai út és a Móricz Zsigmond körtéri állomások következnek.

Bocskai út Móricz Zsigmond körtér. A vonalon tovább haladva a Bocskai út és a Móricz Zsigmond körtéri állomások következnek. METRÓ 4 Hírlevél BKV Rt. DBR Metró Projekt Igazgatóság II. évfolyam, 2. szám 2000. június www.metro4.hu Átalakuló terek készülnek a szabályozási tervek A vasúthatósági engedély kiadásának egyik feltétele

Részletesebben

Az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezése

Az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezése Az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezése 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A 2014-ben átadott M4-es metró jelentősen átalakította a közlekedési szokásokat Dél-

Részletesebben

A Budafok-Felsővárost és Kelenvölgyet érintő autóbuszjáratok

A Budafok-Felsővárost és Kelenvölgyet érintő autóbuszjáratok A Budafok-Felsővárost és Kelenvölgyet érintő autóbuszjáratok módosítása 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK kikérte az utazóközönség véleményét a Budafok-Felsőváros és Kelenvölgy térségében

Részletesebben

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2015.

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2015. A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének e) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2015. évi tájékoztató 1. A közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés meghatározása

Részletesebben

Éjszakai járatok közlekedése

Éjszakai járatok közlekedése Újpalota, Szentmihályi út - Nagytétény, Chinoin Újpalota, Szentmihályi út ind. 15:52 16:22 16:52 17:22 Erdıkerülı utca 28. ind. 15:53 16:23 16:53 17:23 Zsókavár utca ind. 15:53 16:23 16:53 17:23 Fı tér

Részletesebben

M4 metróvonal állomásain rögzítő rendszer kiépítése tisztításhoz, karbantartáshoz

M4 metróvonal állomásain rögzítő rendszer kiépítése tisztításhoz, karbantartáshoz M4 metróvonal állomásain rögzítő rendszer kiépítése tisztításhoz, karbantartáshoz Eljárás száma: MŰSZAKI DISZPOZÍCIÓ Budapest, 2017. Műszaki diszpozíció A beszerzés tárgya, mennyisége részletesen: A kiépítés

Részletesebben

Budapest GuestRooms B&B. Budapest GuestRooms Danube Serviced Apartments. Budapest GuestRooms B&B

Budapest GuestRooms B&B. Budapest GuestRooms Danube Serviced Apartments. Budapest GuestRooms B&B Budapest GuestRooms B&B Budapest GuestRooms Danube Serviced Apartments Budapest GuestRooms B&B Vendégházunk a Palotanegyed egy felújított, klasszikus épületében helyezkedik el a város szívében, ahonnét

Részletesebben

Helyszínek, szállások megközelíthetősége

Helyszínek, szállások megközelíthetősége Helyszínek, szállások megközelíthetősége A PTE Bölcsészettudományi Kar (Ifjúság úti Campus, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. GPS-koordináták: 46.076124, 18.207806) A regisztráció, tagozati ülések, eredményhirdetés,

Részletesebben

A budapesti M4-es metró hatása az utazási időkre

A budapesti M4-es metró hatása az utazási időkre A budapesti M4-es metró hatása az utazási időkre TDK-dolgozat 2014. október Konzulens: Dr. Orosz Csaba Készítette: Tartalomjegyzék Összefoglalás... 3 Summary... 4 1. Bevezetés... 5 1.1. Az M4-es metró

Részletesebben

Közlekedés Budapesten

Közlekedés Budapesten Közlekedés Budapesten BKK FUTÁR alkalmazás Tervezze meg utazását valós idejű információk alapján! Mivel utazhat Budapesten? Budapesten számos közlekedési eszköz közül választhat. Ezek egységes hálózatot

Részletesebben

ÉPÍTÉS, BŐVÍTÉS, FEJLESZTÉS

ÉPÍTÉS, BŐVÍTÉS, FEJLESZTÉS 70-80-as ES ÉVEK: ÉPÍTÉS, BŐVÍTÉS, FEJLESZTÉS Budapest úthálózatának fejlesztése: - Kapacitás bővítés (járdák árkádosítása, villamos megszüntetések) - Csomópontokban a metróépítéshez kapcsolódóan aluljárók

Részletesebben

2004. június 25. Girasek Edmond Budapesti tömegközlekedési tájékoztatás

2004. június 25. Girasek Edmond Budapesti tömegközlekedési tájékoztatás Girasek Edmond Budapesti tömegközlekedési tájékoztatás 2004. június 25. Dolgozatom témájául a budapesti tömegközlekedési tájékoztatás néhány érdekes és problémás részletének bemutatását választottam. Először

Részletesebben

Miskolci közösségi közlekedés fejlesztési stratégiája Jövő útja a jelenben

Miskolci közösségi közlekedés fejlesztési stratégiája Jövő útja a jelenben Miskolci közösségi közlekedés fejlesztési stratégiája Jövő útja a jelenben 2018.05.31. Készítette: Singlár Zsolt vezérigazgató Megvalósult fejlesztések 1. Pályafelújítás, vonalhosszabbítás és kapcsolódó

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV 577/IT/2015.

INTÉZKEDÉSI TERV 577/IT/2015. Közösségi Közlekedés Közlekedésszervezés INTÉZKEDÉSI TERV 577/IT/2015. Tárgy: Projekt / téma: Ütem, szakasz: Útvonal-módosítás a XXII., Tóth József utcában csatornaépítés miatt XXII., BKISZ II. ütem Érintett

Részletesebben

Ilyen lesz a debreceni főpályaudvar!

Ilyen lesz a debreceni főpályaudvar! Ilyen lesz a debreceni főpályaudvar! Papp László polgármester sajtótájékoztatón mutatta be az új debreceni főpályaudvar elkészült terveit a Nagyállomás utasvárójában 2015. november 12-én. Mint azt Papp

Részletesebben

Dr. Hajnóczi Péter és Eltér István beköszöntője. Kelenföld Bikás park Újbuda központ Móricz Zsigmond körtér

Dr. Hajnóczi Péter és Eltér István beköszöntője. Kelenföld Bikás park Újbuda központ Móricz Zsigmond körtér 2014. szeptember építész közlöny műhely magyar építész kamara 235 M4 metró, Budapest Fotó: Bujnovszky Tamás Dr. Hajnóczi Péter és Eltér István beköszöntője Az M4-es metró tervezéséről Kelenföld Bikás park

Részletesebben

KARCAG VASÚTÁLLOMÁS REKONSTRUKCIÓJA VISSZA A JÖVŐBE. Tóth Zoltán Strak Takács Orsolya MÁV Zrt. Műszaki tervezés (MÁVTI)

KARCAG VASÚTÁLLOMÁS REKONSTRUKCIÓJA VISSZA A JÖVŐBE. Tóth Zoltán Strak Takács Orsolya MÁV Zrt. Műszaki tervezés (MÁVTI) KARCAG VASÚTÁLLOMÁS REKONSTRUKCIÓJA VISSZA A JÖVŐBE Tóth Zoltán Strak Takács Orsolya MÁV Zrt. Műszaki tervezés (MÁVTI) rehabilitáció - városi kontextus - intermodalitás ÖSSZEFOGLALÁS: Évek óta zajlik a

Részletesebben

1. Melléklet: Gyűjtőállomások helyszíneinek táblázatos bemutatása

1. Melléklet: Gyűjtőállomások helyszíneinek táblázatos bemutatása 1 1. Melléklet: ok helyszíneinek táblázatos bemutatása neve on elzése 1. 0101 Batthyány tér 30 Lépcső mellett, a mellvéddel párhuzamosan 47,506532, 19,039457 2. 0102 Szilágyi Dezső tér A tér déli részén,

Részletesebben

A budapesti 1-es villamos: 35 év után teljes lehet a vonal?

A budapesti 1-es villamos: 35 év után teljes lehet a vonal? A budapesti 1-es villamos: 35 év után teljes lehet a vonal? Szilágyi Tibor Budapesti Közlekedési Központ Projektmenedzsment Tervezés és járművek szakterületi vezető Nemzeti Közlekedési Napok 2016. október

Részletesebben

VII. VASÚTI HIDÁSZ TALÁLKOZÓ Kecskemét, 2009. június 24-26. METRÓÁLLOMÁS TERVEZÉSE A KELENFÖLDI PÁLYAUDVAR ALATT. Pál Gábor

VII. VASÚTI HIDÁSZ TALÁLKOZÓ Kecskemét, 2009. június 24-26. METRÓÁLLOMÁS TERVEZÉSE A KELENFÖLDI PÁLYAUDVAR ALATT. Pál Gábor Kecskemét, 2009. június 24-26. METRÓÁLLOMÁS TERVEZÉSE A KELENFÖLDI PÁLYAUDVAR ALATT Pál Gábor INTERMODÁLIS CSOMÓPONT HOSSZ-METSZET A vasúti pályaudvar alatt elhelyezkedő aluljárós műtárgyszerkezet 260

Részletesebben

Tervezett hálózati és menetrendi változások

Tervezett hálózati és menetrendi változások Tervezett hálózati és menetrendi változások Bevezetés Pécs tömegközlekedése az elmúlt időszakban számos átalakításon ment keresztül. A fonódó hálózatként elnevezett új tömegközlekedési rendszer mintegy

Részletesebben

11 ok, amiért szeretjük a 11. kerületet

11 ok, amiért szeretjük a 11. kerületet 11 ok, amiért szeretjük a 11. kerületet 2016. június 29. 10:31 portfolio.hu Az új lakásba vagy új irodába költözni vágyók körében hosszú éveken át megingathatatlannak tűnt a XIII. kerület hegemóniája a

Részletesebben

P É C S - I R G A L M A S O K U

P É C S - I R G A L M A S O K U T E R A S Z K I T E L E P Ü L É S P É C S - I R G A L M A S O K U. 2. - 2 0 1 6 KÜLZETLAP TERASZ-KITELEPÜLÉS PÉCS - IRGALMASOK U. 2.- 2016 Építtető. Pivnice Kft. 1158 Bp., Drégelyvár u. 31. Tervező Borza

Részletesebben

A közelmúlt és közeljövő miskolci pályás fejlesztései

A közelmúlt és közeljövő miskolci pályás fejlesztései IX. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap Debrecen 2016. május 25. A közelmúlt és közeljövő miskolci pályás fejlesztései Készítette: Singlár Zsolt vezérigazgató A múlt és a jelen. Pályafelújítás, vonalhosszabbítás

Részletesebben

Személyszállítási törvény hatósági feladatai végrehajtásának tapasztalatai és a jövőbeni elképzelések

Személyszállítási törvény hatósági feladatai végrehajtásának tapasztalatai és a jövőbeni elképzelések Személyszállítási törvény hatósági feladatai végrehajtásának tapasztalatai és a jövőbeni elképzelések Előadó: Bíró József elnökhelyettes Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal vezető A személyszállítási törvény

Részletesebben

A BKK Zrt évi közbeszerzési terve - 1. számú módosítás

A BKK Zrt évi közbeszerzési terve - 1. számú módosítás Sorszá m A beszerzési igény megnevezése Tervezett indítás dátuma (hónap) Tervezett indítás dátuma (negyedév) 1. 2. című projekt médiatervezési és vásárlási feladatainak című projekt szereplő jogdíjakkal

Részletesebben

A Főváros belső területe és a Duna-part sikertörténet?

A Főváros belső területe és a Duna-part sikertörténet? A Főváros belső területe és a Duna-part sikertörténet? Sipos Balázs irodavezető KÖZLEKEDÉS Fővárosi Tervező Iroda Kft. ELŐADÁS TÉMÁJA Belváros közlekedési változásai az elmúlt években További koncepcionális

Részletesebben

Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében

Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében Tisztelt Utasaink! Örömmel értesítjük Önöket, hogy társaságunk 0. szeptember -től új menetrendet vezet be a dunaharaszti helyi autóbuszjáratokon.

Részletesebben

Szombathely Közlekedés Konzorcium

Szombathely Közlekedés Konzorcium Sas utca közút kontúrja telekhatár korlát kerékpáros rámpa feljárat meglévő vasúti peron vasúti peron kontúrja gyalogos közlekedő kizárólag kerékpáros közlekedő sáv dilatáció feljárat a peronra kerékpáros

Részletesebben

Ferihegy 1. és 2. terminálok kapcsolata a meghosszabbított 3. számú metróval

Ferihegy 1. és 2. terminálok kapcsolata a meghosszabbított 3. számú metróval Ferihegy 1. és 2. terminálok kapcsolata a meghosszabbított 3. számú metróval MSZP Infrastruktúra és Területfejlesztési Tagozat Budapest, 2005. október 26. MSZP Infrastruktúra és Területfejlesztési Tagozat

Részletesebben

SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL

SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL A 2-es villamos február 26-án kezdi meg az utasok szállítását a teljes vonalon, utasforgalmi próbaüzem keretében.

Részletesebben

Az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig

Az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig Az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig Vitézy Dávid Vezérigazgató 2014. július 14. A BKK feladatai Tartalom A BKK kiemelt, stratégiai feladatai Kapcsolódó projektek a XI. kerületben

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

A Budaörsöt és Törökbálintot érintő autóbuszjáratok módosítása

A Budaörsöt és Törökbálintot érintő autóbuszjáratok módosítása A Budaörsöt és Törökbálintot érintő autóbuszjáratok módosítása 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK a Budaörsöt és Törökbálintot érintő járatok tervezett módosításával kapcsolatban

Részletesebben

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése MÁV 80a számú vasúti fővonal Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt SB-RÁKOS 2017 Konzorcium Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt Építés 53 km

Részletesebben

4,5m PININFARINA FORMAVILÁGA

4,5m PININFARINA FORMAVILÁGA PININFARINA FORMAVILÁGA MINDANNYIUNK ÁLTAL ELFOGADOTT TÉNY, HOGY HASZNÁLATI TÁRGYAINK ÍGY A VÁROSKÉPET ALKOTÓ MINDEN EGYES ÉPÍTÉSZETI ELEM TERVEZÉSE ESETÉN NAGY HANGSÚLYT KELL HELYEZNI A FUNKCIÓ ÉS A FORMA

Részletesebben

Az M3-as metró rekonstrukciója kapcsán az Újpest-Központ Lehel tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rend

Az M3-as metró rekonstrukciója kapcsán az Újpest-Központ Lehel tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rend Az M3-as metró rekonstrukciója kapcsán az Újpest-Központ Lehel tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rend I. A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A főváros egyik legjelentősebb

Részletesebben

Végállomások Villamos (50 cm x 30 cm) Tá Vá Vo Kód

Végállomások Villamos (50 cm x 30 cm) Tá Vá Vo Kód Járat Frissítve: 2019. 01. 14. Végállomások Villamos (50 cm x 30 cm) Tá Vá Vo Kód 1 Bécsi út Lehel utca X 1309 1 Bécsi út / Vörösvári út Lehel út / Róbert K. krt. X 1408 1 Bécsi út / Vörösvári út Lehel

Részletesebben

ÉPÍTÉSZETI CSODA VAGY SHOPPING KIRÁLYNŐ?

ÉPÍTÉSZETI CSODA VAGY SHOPPING KIRÁLYNŐ? Ez az elképesztő bevásárló központ, az úgynevezett Emporia számos belföldi és nemzetközi díjat gyűjtött be nagyszerű megjelenésének és marketingjének köszönhetően, beleértve a Világ legjobb Bevásárló Építménye

Részletesebben

A BKV múzeumok. közlekedéstörténeti vetélkedője

A BKV múzeumok. közlekedéstörténeti vetélkedője Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Városi Tömegközlekedési Múzeum Szentendre, Dózsa Gy. út út 3., 3., nyitva: áprilistól októberig Földalatti Városi Tömegközlekedési Vasúti Múzeum

Részletesebben

AZ INTEGRÁLT BUDAPESTI

AZ INTEGRÁLT BUDAPESTI AZ INTEGRÁLT BUDAPESTI KÖZLEKEDÉS TAPASZTALATAI Dr. Denke Zsolt kiemelt szakértő BKK Zrt. Debrecen, 2019. május 30. BKK, mint mobilitásmenedzser 2 Közlekedésszervezés számokban Hálózathossz, viszonylatok

Részletesebben

Ügyfélbarát megoldások a fővárosban

Ügyfélbarát megoldások a fővárosban Ügyfélbarát megoldások a fővárosban Ügyfélkapcsolat, értékesítés Mészáros György Értékesítés-fejlesztési vezető, Üzletfejlesztés és Ügyfél-kommunikáció Budapesti Közlekedési Központ We are not a public

Részletesebben

Giroteodolitok használata a budapesti 4-es metró alapponthálózatában

Giroteodolitok használata a budapesti 4-es metró alapponthálózatában Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Általános- és Felsőgeodézia Tanszék Giroteodolitok használata a budapesti 4-es metró alapponthálózatában Diplomamunka Szabó Gergely Konzulensek:

Részletesebben

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN. Szűr Árpád. (tervező) Vasútépítés

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN. Szűr Árpád. (tervező) Vasútépítés A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN Szűr Árpád (tervező) Vasútépítés Budapest, 2013. november 28. Történeti áttekintés Tartalom Megvalósításra

Részletesebben

A 15-ös, 115-ös és 133-as autóbuszjáratok átalakítása

A 15-ös, 115-ös és 133-as autóbuszjáratok átalakítása A 15-ös, 115-ös és 133-as autóbuszjáratok átalakítása 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok A BKK Zrt. kikérte utasai véleményét a 15-ös, 115-ös és 133-as viszonylatok közlekedési rendjének

Részletesebben

Önkormányzat tapasztalatai állami vagyonról

Önkormányzat tapasztalatai állami vagyonról Önkormányzat tapasztalatai állami vagyonról Dr. Almássy Kornél vezérigazgató 1 Budapest közúthálózatának kezelése Budapest lakónépessége területe: közúthálózatának össz-hossza: burkolt utak felülete: Fővárosi

Részletesebben

Hűvösvölgy / Városház tér

Hűvösvölgy / Városház tér 56 villamos menetrend és vonal térkép 56 Hűvösvölgy / Városház tér Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 56 villamos vonal (Hűvösvölgy / Városház tér)5 útiránya van. Az átlagos hétköznapokon az üzemideje: (1)

Részletesebben

M4 Fővám tér állomás. A 2010-es Wallpaper* magazin évenként összeállított Architects Directory 30 építészeti válogatásában. M4 Fővám tér állomás

M4 Fővám tér állomás. A 2010-es Wallpaper* magazin évenként összeállított Architects Directory 30 építészeti válogatásában. M4 Fővám tér állomás A 2010-es Wallpaper* magazin évenként összeállított Architects Directory 30 építészeti válogatásában. felülvilágító-járható bizt.üvegfödém acélszerkezeten, alatta biztonsági rács KONCEPCIÓ A metró Fővám

Részletesebben

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL Dr. Kazinczy László PhD. egyetemi docens Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Út és Vasútépítési Tanszék IX. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYANAP 2016. május 25. Debrecen

Részletesebben

A BKK szerepe a közlekedési stratégiában: feladatok és eredmények

A BKK szerepe a közlekedési stratégiában: feladatok és eredmények Magyar Logisztikai Egyesület Budapest, 2014. március 12. A BKK szerepe a közlekedési stratégiában: feladatok és eredmények Vitézy Dávid vezérigazgató Budapesti Közlekedési Központ Új szervezeti modell

Részletesebben

MART BEMUTATÓTEREM koncepció terv. mart

MART BEMUTATÓTEREM koncepció terv. mart MART BEMUTATÓTEREM koncepció terv MART BEMUTATÓTEREM -KONCEPCIÓTERV A Mart épületgépészeti cég sokrétű piaci megjelenése /szanitertechnika, légtechnika, ipari technológia/ többfunkciós bemutatási felületeket

Részletesebben

ETELE TÉR - VÁROSKÖZPONT PROJEKT BEMUTATÁS. Fejlesztő: Partnerek: Generál tervező: ZOBOKl-DEMETER és Társaik Építésziroda FUTUREA L

ETELE TÉR - VÁROSKÖZPONT PROJEKT BEMUTATÁS. Fejlesztő: Partnerek: Generál tervező: ZOBOKl-DEMETER és Társaik Építésziroda FUTUREA L ETELE TÉR - VÁROSKÖZPONT PROJEKT BEMUTATÁS Fejlesztő: Partnerek: Generál tervező: FUTUREA L ZOBOKl-DEMETER és Társaik Építésziroda , l. HELYZETELEMlES,,,, BUDAPEST INTERMODALIS LEHETOSEGEl , l. HELYZETELEMlES,,

Részletesebben

FELJEGYZÉS. 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig történő meghosszabbítása vizsgált keresztmetszeti elrendezések

FELJEGYZÉS. 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig történő meghosszabbítása vizsgált keresztmetszeti elrendezések FELJEGYZÉS 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig történő meghosszabbítása vizsgált keresztmetszeti elrendezések 1. Előzmények Az 1-es villamosvonal kiépítése 1982-ben kezdődött meg az óbudai szakaszon,

Részletesebben

A.7. ÁRUFORGALMI LÉTESÍTMÉNYEK

A.7. ÁRUFORGALMI LÉTESÍTMÉNYEK A.7. ÁRUFORGALMI LÉTESÍTMÉNYEK 7.1. Az áruforgalmi létesítmények csoportosítása Az áruforgalmi létesítmények megjelenési formái Árurakodók Áruraktárak Magasrakodók Nyíltrakodók 1. Nyíltrakodó 1. Vágány

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Bécsi út / Vörösvári út / Kamaraerdei Ifjúsági Park

Bécsi út / Vörösvári út / Kamaraerdei Ifjúsági Park 41 villamos menetrend és vonal térkép 41 Bécsi út / Vörösvári út / Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 41 villamos vonal (Bécsi út / Vörösvári út / )9 útiránya van. Az átlagos hétköznapokon az üzemideje:

Részletesebben

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18.

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 1 Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 2 Bemutatkozás Beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 1134 Budapest, Váci út 45. (1) 436-8100 info@nif.hu

Részletesebben

Javaslat a 4-es metró átadásával kapcsolatban a felszíni közösségi közlekedési hálózat átalakítására

Javaslat a 4-es metró átadásával kapcsolatban a felszíni közösségi közlekedési hálózat átalakítására A European Passengers Federation magyar tagszervezete Székhely: 1074 Budapest, Dohány utca 54. I/2 Postacím: 1255 Budapest, Pf. 161. Web: www.veke.hu E-mail: veke@veke.hu Adószám: 18104202-1-42 Javaslat

Részletesebben