A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2."

Átírás

1 VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT személyszállítás Infrastruktúra (BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.Forgalmi Utasítás A belépésre és munkavégzésre jogosító igazolvány kiadásának mik a feltételei? 548. A felvágott váltón szabad-e ellentétes irányú mozgást végezni? 489. A forgalom alatti pályára belépőket beszállító vonat mikor folytathatja az útját? A forgalom alatti pályáról kilépő dolgozók mikor közelíthetik meg a vonatot? A járművezető menet közben mit köteles figyelni? 204. A leszakadt felsővezetéket ki távolíthatja el? 419. A rendelkezési jog átadásáról kit köteles a KM értesíteni? 276. A szolgálatban lévő dolgozó kinek az engedélyével hagyhatja el szolgálati helyét? 123. A tolatás lebonyolítására az engedélyt ki felé kell kiadni? 600. Állomástávolságú közlekedés esetén a járművezető kinek az engedélye alapján indíthatja a vonatot? 509. Gázolás esetén a helyszín rögzítésekor mit kell megjelölni? 450. Ha a munkavégzés helyénél két vonat találkozik, melyiknek van elsőbbsége? Ha az alkalmazható sebességgel kapcsolatban több szabály van, melyik sebességet kell alkalmazni? Hogyan kell a vonatokat közlekedtetni, ha az utasforgalom elől le kell zárni valamelyik állomást, de a vonatforgalom fenntartható?

2 Hogyan kell szolgálati vonatot összeállítani? 581. Hogyan történik a személyszállító vonatok számozása? 685. Hogyan történik a szolgálati vonatok számozása? 687. Járművön történt utasbalesetet kinek kell jelenteni, és mi a teendő? 443. Ki a felelős azért, hogy az üzemszünetben közlekedő vonatok a forgalomba helyezés időpontjáig a járműtelepre kiérkezzenek? Ki adhat engedélyt állomásból utasokat szállító vonat nyitott ajtóval történő indítására? Ki adhat felmentést az állomási "Megállás helye" jelzőnél történő megállás kötelezettség alól? Ki engedélyezheti üzemszünetben az állomásokra és a vonalra a belépést? Ki osztható be önálló szolgálattételre? 105. Ki rendelhet el egyvágányú közlekedést? 523. Ki rendelhet el foglalt vágányra járást? 313. Ki rendelhet el helytelen irányú közlekedést? 515. Ki rendelheti el a váltó kézi állítását? 496. Ki rendelheti el az állomások kiürítését, lezárását, illetve az utasok vonatokból történő, rendkívüli kiszállítását? 423. Kinek a feladata az üzemszüneti munkák megszervezése? 539. Kinek köteles jelenteni minden dolgozó, aki az állomáson balesetet vagy rosszullétet észlel? 670. Kit köteles értesíteni a KM a felsővezeték feszültség alá helyezéséről? 538. Kit nevezünk szolgálati elöljárónak? 19. Kit nevezünk szolgálati főnöknek? 18. KM-en keresztül kezdeményezett feszmentesítés megtörténte után, miről köteles haladéktalanul intézkedni a KM? 403. Meddig érvényes egy kiadott írásbeli rendelkezés? 147.

3 Megállj! állású jelzőnél mikor kell jelentést tenni a KM-nek? 209. Melyek a menetrend kötelezően betartandó adatai? 677. Menetrendtől eltérő helyen és időben lehet-e vonatot kiállítani a forgalomból? 223. Mi a teendő állomáson keletkezett tűz esetén? 463. Mi a teendő, ha a járművön haláleset történik? 444. Mi a teendő, ha a rádiótelefon-hálózat üzemképtelen? 311. Mi a teendő, ha a váltó sem a központi berendezésről, sem a helyi kezelőasztalról nem állítható? 495. Mi a teendő, ha a vonat valamelyik ablaka törött? 477. Mi a teendő, ha az állomási utasterek világítása teljesen megszűnik? 421. Mi a teendő, ha az állomáson tartózkodó vonatban tűz keletkezik? Mikor engedélyezhető üzemidő alatt gyalogosan történő belépés az alagútba? 386. Mikor és kinek az utasítására szabad a földelő szakaszolót működtetni? 531. Mikor kell rendkívülinek tekinteni üzemidő alatt a felsővezeték feszültségmentesítését? 398. Mikor nevezzük a vonatot mozgásképtelennek? 85. Mikor nevezzük a vonatot üzemképtelennek? 84. Mikor oldhatja fel a féket a járművezető az állomásban? 198. Mikorra kell a felsővezetéket feszültség alá helyezni (amennyiben üzemszünetben feszültségmentes volt)? 171. Mikortól érvényes a KM által kiadott írásbeli rendelkezés? 146. Milyen a felsővezeték feszültségállapota éjszakai üzemszünetben? 250. Mit jelent a szolgálati felelősség? 133. Mit kell az üzemszerű forgalomtól való eltérésnek tekinteni? 253. Mit köteles figyelni a járművezető az állomásba történő behaladáskor? 194. Mit nevezünk földelő szakaszolónak? 65.

4 Mit nevezünk rendelkezésnek? 34. Mivel kell rendelkeznie a forgalom alatti pályára belépő munkacsapatnak? Pályahiba esetén a pályafenntartási ügyeletes által elrendelt sebességkorlátozásról hogyan köteles a KM értesíteni a közlekedő vonatok járművezetőit? Pályahibát észlelő járművezető mikor köteles a hibát bejelenteni a menetirányítónak? Rendkívüli eseménynél a BKV és a külső szervezetek dolgozói részére ki adhat engedélyt a pályára lépésre? Rendkívüli esetben általában hány fő léphet a forgalom alatti pályára 379. Szóbeli rendelkezés esetén a végrehajtásra kötelezett dolgozó kötelese a kapott rendelkezést visszaismételni? 142. Továbbíthat-e utasokat az összekapcsolt, hibás és segélyvonat? 332. Üzemidőben milyen szolgálati küldemény szállítható? 230. Üzemszünetben közlekedő vonat járművezetője mikor köteles bejelentkezni a KM-nél a forgalomba állás helyétől? Vágánykapcsolatos állomásba történő behaladáskor a járművezető mikor köteles megfigyelni a váltók helyes állását? Veszélyeztetés észlelése esetén kinél kell kezdeményezni a feszültségmentesítést? BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút V.1. Szolgálati Szabályzat Milyen előírás vonatkozik a parancskönyvi rendelkezésekre? 17. Ki köteles gondoskodni a tartalék szerelvény átvételéről? 18. Hány fő tartózkodhat a vezetőfülkében, a beosztott vonatszemélyzeten kívül? Hogyan utazhat valamely hatóság ellenőrzési igazolvánnyal rendelkező tagja a vezetőfülkében?

5 Kik a járművezető szolgálati elöljárói? 25. Mikor köteles a járművezető légfékpróbát tartani? 28. Mennyi a szerelvény átvételi idő a kocsiszínben? 31. Vonali szerelvény átvételkor kinél jelentkezik szolgálatra a járművezető? 40. A szerelvény vonali átvételekor mennyi a szerelvény átvételi idő? 41. A szerelvény vonalon történő átadás-átvételekor tapasztalt hiányokat kinek kell jelenteni? 51. Vonai szerelvény leadáskor, mennyi a szerelvény leadási ideje? 52. Mekkora sebességgel történhet a szerelvények kocsiszíni ki-és behaladása? A forgalomba állás előtt hány perccel köteles a járművezető a vonatával elindulni a kocsiszínből? Hogyan szabad forgalomba állni a járműtelepről? 74. A tolatásvezetői feladatokat a térfelvigyázó átruházhatja-e a járművezetőre? Ki a felelős a forgalomból kiálló vonat vágányútjának beállításáért és ellenőrzéséért a járműtelep területén? Hogyan kell a kézifékkel nem rögzíthető, járműtelepen tárolt jármű kerekeinél elhelyezni a kerékfogó éket? Hogyan szabad járműveket kézi erővel mozgatni? 100. A próbafutás eredményét ki köteles a járműkísérő lapra felvezetni? 104. Fékútmérést végző vonatnál, az első menetben kell-e villamos-, és légfékpróbát tartani? 110. A csatolást végző dolgozó mikor léphet be a két jármű közé? 118. Elhagyhatja-e az állomáson tartózkodó vonatot a járművezető? 120. Mikor szabad az állomásba beérkezett vonat ajtóit kinyitni? 130. A vonat állomáson történő áthaladásakor mekkora az engedélyezett legnagyobb sebesség? 131.

6 Biztonsági járat közlekedésekor mekkora az engedélyezett legnagyobb sebesség? 137. Szállítható-e biztonsági járattal szolgálatban lévő dolgozó? 141. Vonatfordítás alkalmával az utasok védelmét hogyan kell biztosítani? 143. A forgalomból kiálló vonat utastereit ki köteles ellenőrizni? 150. A vonat üzemképességét, illetve üzemképtelenségét ki köteles elbírálni? Ki minősítheti üzemképesnek a járművezető által üzemképtelennek minősített vonatot? Kirívóan nagy keréklaposodás esetén mi a teendő? 173. Mi a teendő, ha a vonatot teljes egészében légteleníteni kell? 175. Mi a teendő, ha a vonat kisiklott? 176. Ki köteles eldönteni a segélyvonat szükségességét? 179. Ki a felelős az összekapcsolt hibás és segélyvonat biztonságos továbbításáért? Az összekapcsolt hibás és segélyvonaton, hol köteles tartózkodni a hibás vonat járművezetője, ha valamelyik kézifék üzemképtelen? Alagúti utaskiszállítás után, ki köteles meggyőződni a vonat üres állapotáról? Ha az utasok ellenirányú vonatba történő átszállítása történik, melyik jármű vezetője köteles ellenőrizni, hogy az átszállás megtörtént-e? Hogyan szabad szakasz-szigeteléssel elválasztott, külön betáplálású felsővezeték alatt áramszedő cserét végrehajtani? Hol szabad a mozgó járműből kihajolni? 218.

7 BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.1. Jelzési Utasítás Kikre terjed ki az F.1. Jelzési Utasítás hatálya? 2. Mit tartalmaz az F.1. Jelzési Utasítás? 6. Mikor, hol és hogyan kötelesek a dolgozók a jelzéseket adni? 11. Hogyan csoportosítjuk a jelzéseket? 14. Mikor kell nappali világosságnál alkalmazandó látható jelzéseket adni? 17. Mikor kell sötétben alkalmazandó látható jelzéseket adni? 18. Milyenek lehetnek a látható jelzések? 19. Az alakjelzés mivel fejez ki jelzési parancsot? 21. Mi a teendő eltérő értelmű egyidejű jelzések esetén? 25. Mi a teendő, ha a jelző fényei nem világítanak? 72. Mi a teendő kétes jelzés esetén? 28. Mi a távolbalátás korlátozottsága? 29. Mi a teendő távolbalátás korlátozottsága esetén? 29. Mi a szabadlátás korlátozottsága? 30. Mi a teendő szabadlátás korlátozottsága esetén? 30. Mivel adhatók a jelzések? 31. Hogyan csoportosítjuk a jelzőket forgalmi szempontból? 38. Rendeltetésük szerint milyenek lehetnek a főjelzők? 41. Mit szabályoz a végállomási jelző? 45. Hogyan csoportosítjuk a főjelzőket működés szempontjából? 47. Ki a felelős a személyre kiadott jelzőeszközök használható állapotáért? 53. Hogyan kell a jelzőket elhelyezni? 55. Mi az értelme a főjelző egy sárga fényének? 60. Mi az értelme a főjelző két sárga fényének? 60. Mi az értelme a főjelző egy vörös fényének? 61.

8 Mi a teendő érvénytelen jelzőhöz történő érkezés esetén? 67. Mi a teendő használhatatlan jelzőhöz történő érkezés esetén? 74. Melyik váltónak van az állítókészülékkel mechanikus kapcsolatban lévő váltójelzője? 75. A váltójelzőn fekete mezőben fehér nyílhegy van. Mit jelent? 77. A váltójelzőn fekete mezőben függőleges fehér téglalap van. Mit jelent? 77. A váltójelzőn fekete mezőben vízszintes fehér téglalap van. Mit jelent? 77. A váltó állítókészülékének ellensúlyán a vörösre festett rész felülhelyezkedik el. Mit jelent? A váltó állítókészülékének ellensúlyán felül fehér, alul vörös színezés látható. Mit jelent? A váltó ellensúlyára festett normál állású fekete nagy "A" betű mit jelent? Mikor kell a helyszíni kézi állítású váltók Váltójelzőit kivilágítani? 80. A feszültségállapot jelző fehér fénye világít. Mit jelent? 82. Kék fény világít a "feszültségállapot" jelzőn. Mit jelent? 82. Hogy néz ki a Sebességjelző? 84. Hogy néz ki a Sebesség előjelző? 85. Amennyiben sebességcsökkentést kell alkalmazni, hol kell elhelyezni a Sebesség előjelző-t? Amennyiben sebességcsökkentést kell alkalmazni, hol kell elhelyezni a Sebességjelző-t? Négyzet alakú fehér tábla, a fehér mezőben vörös arab szám. Mit jelent? Négyzet alakú fehér tábla, a fehér mezőben fekete arab szám. Mit jelent? Pályahiba esetén el kell-e helyezni a "Sebességjelző"-t és a "Sebesség előjelző"-t üzemidő alatt? Négyzet alakú fehér táblán lefelé mutató kék nyíl. Mit jelent? 92. Hol kell elhelyezni a Fékezés kezdete jelzőt? 94.

9 Fekete-fehér csíkozású betongerenda, vagy burkolt vágány esetén a burkolatra hasonlóan felfestett sáv, ahol a csíkozás 10 cm-enként váltakozik. Mit jelent? Ki adhat felmentést az állomásokon elhelyezett Megállás helye jelzőnél történő megállás szabálya alól? Három egyenlő részre festett fehér-fekete-fehér betongerenda. jelent? Mit 98. Hol kell elhelyezni a Biztonsági határjelzőt? 99. Négyzet alakú fehér táblán vörös felkiáltójel. Mit jelent? 100. Mely jelzők alatt kell elhelyezni az Engedélykérés kötelező! jelzőt? 101. Hogy néz ki a Villamos üzemű jármű állj! jelző? 102. Hol kell elhelyezni a "Villamos üzemű jármű állj!" jelzőt? 104. Kör alakú fekete szegélyes fehér tábla, a fehér mezőben vízszintes fekete sávval. Mit jelent? Mikor kell a járművek elejét két fehér fényű, a végét két vörös fényű lámpával megjelölni? Mi a teendő, ha a vonat fényszórói vagy zárjelzői közül az egyik nem világít? Mi a teendő, ha a vonat mindkét fényszórója meghibásodik? 110. Mi a teendő, ha a vonat mindkét zárjelzője meghibásodik? 110. Mit jelent a pálya mellett elhelyezett hordozható lámpa, mely villogó sárga fényt ad? Kell-e Figyelj! jelzést adni a Pályán munkások dolgoznak jelzőeszközhöz közeledve? A Pályán munkások dolgoznak jelzőeszközt hogyan lehet meghaladni? 113. A Megállj! jelzőeszköz mire ad parancsot? 117. Hogy néz ki a Megállj! jelzőeszköz? 117. Hogyan kell adni a "Megállj!" jelzést? 121. Hogyan kell adni a Lassan! jelzést? 121.

10 Hogyan kell adni a Távolodj tőlem! jelzést? 121. Mi a kiegészítő hangjelzése a Közeledj felém! jelzésnek? 121. Mi a kiegészítő hangjelzése a Megállj! jelzésnek? 121. Mi a kiegészítő hangjelzése a Távolodj tőlem! jelzésnek? 121. Mi a kiegészítő hangjelzése a" Lassan!" jelzésnek? 121. Mikor kell alkalmazni a kézi jelzéseket? 122. Mely kézi jelzés nem helyettesíthető élőszóval? 126. Mire hatalmazzák fel a járművezetőt a Közeledj felém! és a Távolodj tőlem! jelzések tolatási mozgások alkalmával? 127. Tolatási mozgások alkalmával a Lassan! jelzést meddig kell adni? 129. Tolatási mozgások alkalmával a Megállj! jelzést meddig kell adni? 131. Mi a teendő jelzőkürt meghibásodása esetén? 134. Mire figyelmeztet az Indításjelzés? 135. Hogyan kell adni a Figyelj! jelzést? 136. Hogyan kell Vészjelzés-t adni? 137. Mikor köteles a járművezető Vészjelzés-t adni? 137. Hogy néz ki a Nagyfeszültségre figyelmeztető jel? 138. Mire figyelmeztet a Nagyfeszültségre figyelmeztető jel? 138. Fehér alapon hosszú fekete nyíl. Mire figyelmeztet? 140. Téglalap alakú fehér táblán balra mutató zöld nyíl. Mire figyelmeztet? 140. Hogy néz ki a Távolságjelző? 142. Mire figyelmeztet a Távolságjelző? 142. Hogy néz ki a Szelvény tábla? 144. A "Szelvény tábla"-t hol kell elhelyezni? 144. Hol kell elhelyezni a főjelzők szám vagy betűjelét? 147.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. TOLATÁSVEZETŐ INFRASTRUKTÚRA MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT NEM személyszállítás Infrastruktúra (BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra TOLATÁSVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton DBR (M4) (BKV Rt. Dél Buda - Rákospalota M4 metróvonal F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás (É-D)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás (É-D) UTASFORGALOM IRÁNYÍTÓ földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) földalatti (Metró) pályahálózaton DBR (M4) (BKV Rt. Dél Buda - Rákospalota M4 metróvonal F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D VONATFORGALOM IRÁNYÍTÓ földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton személyszállítás Infrastruktúra É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása VONATFORGALOM IRÁNYÍTÓ földalatti (Metró) pályahálózaton K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

Mit kell a vasúti átjárók és (a közlekedési hatóság engedélye alapján létesített) önálló gyalogátkelők előtt elhelyezni? 5.2.1.

Mit kell a vasúti átjárók és (a közlekedési hatóság engedélye alapján létesített) önálló gyalogátkelők előtt elhelyezni? 5.2.1. Sajátcélú, térségi és keskeny nyomközű pályahálózaton tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton NEM személyszállítás Infrastruktúra K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 5. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Váltókezelő alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. AZ

Részletesebben

Tankönyv és útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához. Jelzési ismeretek (F.1.)

Tankönyv és útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához. Jelzési ismeretek (F.1.) Tankönyv és útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához Jelzési ismeretek (F.1.) Írták: Bauer Károly, Bicskei János, Csonka Zsolt, Füstös István, Váczi Viktor, Vinis

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A DORMAGENI CHEMPARKBAN!

ÜDVÖZÖLJÜK A DORMAGENI CHEMPARKBAN! ÜDVÖZÖLJÜK A DORMAGENI CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások Kérjük, olvassa el a biztonsági útmutatásokat, mielőtt belépne a CHEMPARK területére, és vegye figyelembe őket a tartózkodása során! Köszönjük!

Részletesebben

2015/9. SZÁM TARTALOM

2015/9. SZÁM TARTALOM 2015/9. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 9/2015. (II. 25. MÁV-START Ért. 9.) sz. vezérigazgatói utasítás a téli időjárás alkalmával követendő eljárásról szóló 4/2015. (II. 6. MÁV Ért. 2.) EVIG sz. D.4 sz.

Részletesebben

Módosítások előjegyzése

Módosítások előjegyzése Módosítások előjegyzése Tétel-szám A módosítás száma A módosítás tárgya Érvényes év hó nap -tól Átvezette 1. B/92 Hatálybaléptetés 2013. április 07. 2. 13487/2015/MAV 1. sz. Módosítás 2015. március 15.

Részletesebben

KRESZ módosítás 2010

KRESZ módosítás 2010 KRESZ módosítás 2010 A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet módosításáról 1. A rendszámmal kapcsolatos rendelkezések pontosítása (A rendelet 5. változásai) (1)

Részletesebben

Üzembehelyezıi leírás

Üzembehelyezıi leírás Üzembehelyezıi leírás MADE IN ITALY TECHNIKAI ADATOK Falra szerelve Lefedettség 15 m, 90 Mikrohullámú frekvencia 10.525 GHz Jelfeldolgozás DSP(Digital Signal Processing) Érzékelési távolság 3-15 m Érzékelési

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5216 03 VILLANYSZERELŐ SZINTVIZSGA GYAKORLATI FELADAT B A szintvizsga időtartama: Elérhető pontszám: 300 perc 100 pont B/I.

Részletesebben

11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet. a közvilágításról

11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet. a közvilágításról 11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet a közvilágításról A villamosenergia fejlesztésér l, átvitelér l és elosztásáról szóló 1962. évi IV. törvény (a továbbiakban: VET) végrehajtására kiadott 40/1962. (XI. 11.)

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-223-5 VASÚTI BALESET Rákosrendező állomás 2014. március 5. 22339 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-223-5 VASÚTI BALESET Rákosrendező állomás 2014. március 5. 22339 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2014-223-5 VASÚTI BALESET Rákosrendező állomás 2014. március 5. 22339 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, vasúti balesetek és váratlan vasúti események okának, körülményeinek

Részletesebben

Módosítások előjegyzése

Módosítások előjegyzése 2 Módosítások előjegyzése Ssz. Módosítás tárgya: Érvényes: -tól 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 3 I. Általános rendelkezések 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya és tartalma

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I.

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I. 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel [Vastag betűvel az 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.), vékony betűvel

Részletesebben

10 99 Van e végzettséghez kötött munkabiztonsági, illetve munka-egészségügyi tevékenység?

10 99 Van e végzettséghez kötött munkabiztonsági, illetve munka-egészségügyi tevékenység? Tesztt megolldások néllküll Szakttanácsadók Továbbképzése 2007 Munka-- és ttűzvédellem Sorszám Szakterület Kérdés 1 99 A munkavédelem alapvető szabályait milyen szintű jogszabály tartalmazza? Válassza

Részletesebben

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 29. szám 125. évfolyam 2010. október 15. TARTALOM.

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 29. szám 125. évfolyam 2010. október 15. TARTALOM. 29. szám 125. évfolyam 2010. október 15. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 62/2010. (X. 15. MÁV Ért. 29.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a vonatok

Részletesebben

büntetés-végrehajtási szakmai ismeretek fejezetei

büntetés-végrehajtási szakmai ismeretek fejezetei 2.94.5. KERETTANTERV (a XXXVIII. Rendészet ÁGAZATHOZ) alapján Fegyveres szervek és vagyonvédelmi ismeretek 9 12. középiskolai évfolyamokra szóló tananyagának büntetés-végrehajtási szakmai ismeretek fejezetei

Részletesebben

Rajkai mellékágrendszer

Rajkai mellékágrendszer Rajkai mellékágrendszer Tejfalusi mellékágrendszer Cikolai mellékágrendszer Bodaki mellékágrendszer Dunaremetei mellékágrendszer Ásványi mellékágrendszer Bagaméri mellékágrendszer Patkányosi mellékágrendszer

Részletesebben

Végrehajtási Utasítás

Végrehajtási Utasítás MÁV Rt. FORGALMI IGAZGATÓSÁG PÁLYAVASÚTI TERÜLETI KÖZPONT FORGALMI OSZTÁLY MISKOLC P-737/ 2005. PVFO Végrehajtási Utasítás A forgalmi szolgálat egyszerűsített ellátására Sajószentpéter Berente-Rendező

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

21. szám 124. évfolyam 2009. július 3. TARTALOM. Utasítások 48/2009. (VII. 3. MÁV Ért. 21.) VIG számú

21. szám 124. évfolyam 2009. július 3. TARTALOM. Utasítások 48/2009. (VII. 3. MÁV Ért. 21.) VIG számú 21. szám 124. évfolyam 2009. július 3. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Oldal Utasítások 48/2009. (VII. 3. MÁV Ért. 21.) VIG számú vezérigazgatói utasítás a vonatok

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A Rendezvényszervező: Brightly Kft. Cím: 1143 Budapest, Ilka utca 50. Ügyvezető: Kulicz Gábor DUNAI REGATTA 2016. május 07., 00:00 2016. május 08., 03:30 T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A 2016 1

Részletesebben

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78%

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78% Minőségi mutatók Kiskereskedelmi mutatók (Internet) Megnevezés: Új hozzáférés létesítési idő Meghatározás: A szolgáltatáshoz létesített új hozzáféréseknek, az esetek 80%ban teljesített határideje. Mérési

Részletesebben

Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet)

Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet) PANNON EGYETEM Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet) VI. fejezet A sajátos szükségletű hallgatók jogai A 79/2006. (IV.5.) Korm. Rendelet 18. (1) bekezdése alapján a sajátos szükségletű

Részletesebben

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY FŐVÁROSI DÖNTŐ SZÓBELI (2005. NOVEMBER 26.) 5. osztály

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY FŐVÁROSI DÖNTŐ SZÓBELI (2005. NOVEMBER 26.) 5. osztály 5. osztály Írd be az ábrán látható hat üres körbe a 10, 30, 40, 60, 70 és 90 számokat úgy, hogy a háromszög mindhárom oldala mentén a számok összege 200 legyen! 50 20 80 Egy dobozban háromféle színű: piros,

Részletesebben

2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám

2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám 2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám 7/2008. (XII. 19.) VIG sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Cargo Zrt. üzembiztonsági ellenőrzéséről... 2 8/2008. (XII. 19.) VIG sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Cargo Zrt.

Részletesebben

HEGESZTÉSI SZAKISMERET

HEGESZTÉSI SZAKISMERET HEGESZTÉSI SZAKISMERET 1.) Ismertesse a nyomás, a hőmérséklet, a mechanikai feszültség, a szilárdság és az idő SI mértékrendszer szerinti mértékegységét! 2.) Melyek azon fizikai, kémiai és termikus jellemzők,

Részletesebben

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet Gépi hajtású szintkülönbség kiegyenlítő OKJ:31582 06 0010 3101 18. életévét betöltötte, vagy szakmunkás, Sikeres kisgépkezelői tesztvizsga jegyzőkönyv A munkáltató írásos megbízása Kézi hajtású 18. életévét

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. k ö r n y e z e t v é d e l m i e n g e d é l y t a d o k.

H A T Á R O Z A T. k ö r n y e z e t v é d e l m i e n g e d é l y t a d o k. CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 103526-1-46/2015. Ügyintéz : dr. Ruzsáli Pál Lovrityné Kiss Beáta Kissné Nagy Ildikó Balatonyi Zsolt Kovács Viktor Sipos László Tel.: +36 (62) 553-060/44268

Részletesebben

EPER E-KATA integráció

EPER E-KATA integráció EPER E-KATA integráció 1. Összhang a Hivatalban A hivatalban használt szoftverek összekapcsolása, integrálása révén az egyes osztályok, nyilvántartások között egyezőség jön létre. Mit is jelent az integráció?

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Kőkút út 7., Hrsz.: 2939/1 3200 GYÖNGYÖS MAGYARORSZÁG INGATLAN SZ.: 008 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Heves Mátra / Gyöngyös Lakosság száma Kb. 35.000 Autópálya csatlakozás

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzatának. 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

Kövegy Község Önkormányzatának. 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Kövegy Község Önkormányzatának 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Egységes szerkezetben a 8/2008. /VI.25./ Ö.r. rendelettel. Kövegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁRÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK

JÁRÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK B-4372 Gyermek könyökmankó JÁRÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK Alsóvégtag sérülés, rendellenesség esetén a 2 db könyökmankó használata teljes tehermentesítést biztosít járás közben. Alumínium szerkezet, állítható magasság.

Részletesebben

Mi alapján minősül egy járat töröltnek?

Mi alapján minősül egy járat töröltnek? Mi alapján minősül egy járat töröltnek? Ha törölnek egy járatot, az azt jelenti, hogy az érintett járat nem közlekedik, holott érkezett a társasághoz helyfoglalás. Olykor nehéz elhatárolni a járattörlést

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2004. (IV.30.) rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Petneháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2014.(II.05.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Petneháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2014.(II.05.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Petneháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2014.(II.05.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Petneháza Község Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény

Részletesebben

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez A vízumkérő lap ( Visa application form of the People s Republic of China, Form V. 2013 ) az egyik legfontosabb dokumentum, amit a kínai vízumra való jelentkezésnél

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemrıl E törvény célja, hogy az Alkotmányban foglalt elvek alapján szabályozza az egészséget nem veszélyeztetı

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2011. július 18. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok.

Részletesebben

Mellékelten továbbítjuk a delegációknak a D036059/02 számú dokumentum I. mellékletét.

Mellékelten továbbítjuk a delegációknak a D036059/02 számú dokumentum I. mellékletét. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 16. (OR. en) 5363/15 ADD 1 TRANS 21 FEDŐLAP Küldi: Címzett: az Európai Bizottság a Tanács Főtitkársága Biz. dok. sz.: D036059/02 - ANNE 1 Tárgy: MELLÉKLET

Részletesebben

Menetrendgyűjtemény. (ideiglenes raktári jegyzék) (1856-1880, 1894-2013) Terjedelem: 1,97 ifm. Raktári egység: 21 r.e. Jelzete: MG

Menetrendgyűjtemény. (ideiglenes raktári jegyzék) (1856-1880, 1894-2013) Terjedelem: 1,97 ifm. Raktári egység: 21 r.e. Jelzete: MG Menetrendgyűjtemény (ideiglenes raktári jegyzék) (1856-1880, 1894-2013) Terjedelem: 1,97 ifm. Raktári egység: 21 r.e. Jelzete: MG A gyűjtemény belföldi, nemzetközi és szolgálati menetrendeket, valamit

Részletesebben

PARANCSA A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK. 26/ 1980. számú. Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. BELSŐ HASZNÁLATRA! BELÜGYMINISZTÉRIUM

PARANCSA A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK. 26/ 1980. számú. Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. BELSŐ HASZNÁLATRA! BELÜGYMINISZTÉRIUM BELÜGYMINISZTÉRIUM BELSŐ HASZNÁLATRA! 10-22/26/1980. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK 26/ 1980. számú PARANCSA Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. ÁBTL - 4.2-10 - 22/26/1980 /1 BELÜGYMINISZTÉRIUM

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. PERONŐR INFRASTRUKTÚRA MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal

Részletesebben

1. Feladatok a dinamika tárgyköréből

1. Feladatok a dinamika tárgyköréből 1. Feladatok a dinamika tárgyköréből Newton három törvénye 1.1. Feladat: Órai kidolgozásra: 1. feladat Három azonos m tömegű gyöngyszemet fonálra fűzünk, egymástól kis távolságokban a fonálhoz rögzítünk,

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2015-0729-5 Vasúti baleset Csorna 2015. július 23.

ZÁRÓJELENTÉS. 2015-0729-5 Vasúti baleset Csorna 2015. július 23. ZÁRÓJELENTÉS 2015-0729-5 Vasúti baleset Csorna 2015. július 23. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek feltárása,

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS 2013-1045-5. VÁRATLAN VASÚTI ESEMÉNY Vonatok szembeközlekedése Vác-Verőce állomások között 2013. december 2.

ZÁRÓJELENTÉS 2013-1045-5. VÁRATLAN VASÚTI ESEMÉNY Vonatok szembeközlekedése Vác-Verőce állomások között 2013. december 2. ZÁRÓJELENTÉS 2013-1045-5 VÁRATLAN VASÚTI ESEMÉNY Vonatok szembeközlekedése Vác-Verőce állomások között 2013. december 2. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan

Részletesebben

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE Varga-Biller Katalin Adótanácsadók Egyesülete jegyzet JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 23/20014. (VI.30.) NGM rendelet (továbbiakban R.) MK 89. szám Hatály: 2014. július 1. Bejelentési

Részletesebben

FORGALMI UTASÍTÁSA. Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával. Érvényes: 1999.

FORGALMI UTASÍTÁSA. Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával. Érvényes: 1999. BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZRT. A BUDAPESTI HELYI KÖZFORGALMÚ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS FORGALMI UTASÍTÁSA Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával Érvényes: 1999. október

Részletesebben

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mit nevezünk alakjelzőnek? a) Vonatforgalmat vagy tolatási mozgást szabályozó, a vasúti pálya mellett elhelyezett, helyhezkötött

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

Budakalász Gimnázium Budatétényi Tagintézményének Házirendje

Budakalász Gimnázium Budatétényi Tagintézményének Házirendje Budakalász Gimnázium Budatétényi Tagintézményének Házirendje 1./ Az intézmény tevékenysége A Budakalász Gimnázium esti és levelező tagozatú gimnáziumi oktatást biztosít elsődlegesen nagykorú fatal felnőttek

Részletesebben

2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG

2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG 2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG I. A SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL RENDSZERESEN MÉRT MINİSÉGI CÉLÉRTÉKEK MOBIL RÁDIÓTELEFON SZOLGÁLTATÁS 1. ÚJ HOZZÁFÉRÉS LÉTESÍTÉSI IDİ A szolgáltatáshoz való új hozzáférés

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Villamos fűtési lakatos forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

TYP UTR-52472 Elektronikus Hőmérsékletszabályozó UFS-2 Kezelési utasítás

TYP UTR-52472 Elektronikus Hőmérsékletszabályozó UFS-2 Kezelési utasítás TYP UTR-52472 Elektronikus Hőmérsékletszabályozó UFS-2 Kezelési utasítás Figyelmeztetés! A függetlenül felszerelendő készüléket feszültségmentes állapotban csak elektromos szakember nyithatja ki. A csatlakoztatást

Részletesebben

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat A BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK ILLETMÉNYKIEGÉSZÍTÉSÉRŐL ÉS VEZETŐI PÓTLÉKÁRÓL, AZ ŐKET MEGILLETŐ SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Kocsirendezők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről 5. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések

Részletesebben

49/2002. (XII. 28.) GKM

49/2002. (XII. 28.) GKM 49/2002. (XII. 28.) GKM rendelet a kikötő, komp- és révátkelőhely, továbbá más hajózási létesítmények általános üzemeltetési szabályairól, valamint az üzemeltetési szabályzatok alkalmazásáról A víziközlekedésről

Részletesebben

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút)

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) 2015. Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása

Részletesebben

A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK

A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK Alapszabály 4.sz. melléklete Hatályos: a Fővárosi Törvényszék változás bejegyzésről szóló határozata jogerőre emelkedésének napjától A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Alapszabály

Részletesebben

16/2013. (IV. 25.) rendelete az Önkormányzat kezelésében lévő közutak nem közlekedési célú igénybevételéről

16/2013. (IV. 25.) rendelete az Önkormányzat kezelésében lévő közutak nem közlekedési célú igénybevételéről Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselőtestületének 16/2013. (IV. 25.) rendelete az Önkormányzat kezelésében lévő közutak nem közlekedési célú igénybevételéről Budapest Főváros VI.

Részletesebben

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ SZÓBELI (2012. NOVEMBER 24.) 3. osztály

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ SZÓBELI (2012. NOVEMBER 24.) 3. osztály 3. osztály Két szám összege 33. Mennyi ennek a két számnak a különbsége, ha az egyik kétszerese a másiknak? Hány olyan háromjegyű szám van, amelyben a számjegyek összege legalább 25? 4. osztály A Zimrili

Részletesebben

ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA. 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180. alkalmazott oktatástechnikai eszközök. időtartam-perc (1tanóra=45')

ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA. 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180. alkalmazott oktatástechnikai eszközök. időtartam-perc (1tanóra=45') ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA időtartam-perc (1tanóra=45') 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180 alkalmazott képzési módszer alkalmazott ismeretellenőrzési módszer alkalmazott oktatástechnikai eszközök

Részletesebben

DGP. Hátrahúzott vortex járókerék. Általános jellemzők

DGP. Hátrahúzott vortex járókerék. Általános jellemzők Hátrahúzott vortex járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény EN-GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre, 2 (kettő) szilícium-karbid mechanikus tömítés (2SiC) és

Részletesebben

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő T 0743-06/3/17 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hatály: 2015. VI. 27 2015. VIII. 14. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZABÁLYZAT A HALLGATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK ÉS A KÖTELESSÉGEK TELJESÍTÉSÉNEK, A HALLGATÓI JOGVISZONNYAL KAPCSOLATOS KÉRELMEK ELBÍRÁLÁSÁNAK,

Részletesebben

A Bankközi Klíring Rendszer

A Bankközi Klíring Rendszer Bankközi Klíring Rendszer kiegészítő és kapcsolódó szolgáltatásai irányadó díjai A szabályzat 6 számozott oldalt tartalmaz Hatályos: 2014. január 1-től A Bankközi Klíring Rendszer KIEGÉSZÍTŐ ÉS KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról és a közterület használat díjáról Záradék: A rendelet megalkotás napja: 2015.

Részletesebben

261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet Hatályos: 2011.12.08-2011.12.08

261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet Hatályos: 2011.12.08-2011.12.08 Jogszabálykereső Szolgáltatja a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet Hatályos: 2011.12.08-2011.12.08 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet a díj ellenében végzett közúti árutovábbítási,

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

Göd Város Önkormányzat 36/2002.(XII.30.) sz. Ök. rendelete A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról

Göd Város Önkormányzat 36/2002.(XII.30.) sz. Ök. rendelete A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról Göd Város Önkormányzat 36/2002.(XII.30.) sz. Ök. rendelete A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez FM1 Utasítás a digitális modulon történő közlekedéshez 1/37 LAGYESZ UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez Hatálybalépés időpontja: 2009 év hó..nap FM1 Utasítás a digitális modulon történő

Részletesebben

Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére

Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére Adott esetben hegy- és dombvidéken, vízparton, hídfőknél az egyetlen

Részletesebben

o o o o o o o o o o o o o o o Dátum: GY R-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZRT. 2014. 03. 17. Ügyiratszám: 4343/2014. 6/2014. számú Vezérigazgatói Utasítás Változatszám: 1.

Részletesebben

I. Fejezet. 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

I. Fejezet. 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Püspökladány

Részletesebben

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról...

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2015/32. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2 Utasítások 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért.

Részletesebben

38/2003 ESzCsM FVM KvVM együttes rendelete 8. sz. melléklet

38/2003 ESzCsM FVM KvVM együttes rendelete 8. sz. melléklet 38/2003 ESzCsM FVM KvVM együttes rendelete 8. sz. melléklet Az irtószerekre vonatkozó különleges előírások 1. Fogalmi meghatározások 1. Irtószer: a biocidek 3. Főcsoport 14., 18. és 19. termékcsoportjába

Részletesebben

Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel. Katalógus füzetek

Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel. Katalógus füzetek Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel Katalógus füzetek 2 Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel DIN 41612/IEC 603-2 (Form C/2) Összekötő kábel

Részletesebben

2013/35. SZÁM TARTALOM. 45/2013. (XII. 12. MÁV-START Ért. 35.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Oktatási Utasításáról...

2013/35. SZÁM TARTALOM. 45/2013. (XII. 12. MÁV-START Ért. 35.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Oktatási Utasításáról... 2013/35. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 45/2013. (XII. 12. MÁV-START Ért. 35.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Oktatási Utasításáról... 2 Egyéb közlemények Tájékoztatás a MÁV-GÉPÉSZET Zrt.

Részletesebben

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól A közúti közlekedésr l szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának 4. alpontjában kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

Mozaik Gazdasági Szervezet (1011. Budapest, Ponty u.3.) Gépjármű üzemeltetési és költségelszámolási szabályzata

Mozaik Gazdasági Szervezet (1011. Budapest, Ponty u.3.) Gépjármű üzemeltetési és költségelszámolási szabályzata Mozaik Gazdasági Szervezet (1011. Budapest, Ponty u.3.) Gépjármű üzemeltetési és költségelszámolási szabályzata Érvényes: 2013. január 2-től. Jóváhagyta: C s e r Lászlóné igazgató 0 Gépjármű üzemeltetésének

Részletesebben

ÍRÁSBELI VIZSGAKÉRDÉSEK 2013.

ÍRÁSBELI VIZSGAKÉRDÉSEK 2013. ÍRÁSBELI VIZSGAKÉRDÉSEK 2013. sorszám 1. 2. 3. 4. 1. Az építésügy alkotmányos alapjai Az Alaptörvény által megfogalmazott mely alapvető alkotmányos jogból vezethető le az épített környezet védelme? Vezesse

Részletesebben

HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT

HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT Kettős könyvvitel HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK: 1. Általános pénzkezelési szabályok 2. A pénz kezelésével kapcsolatos feladatok 2.1. Pénztáros és helyettese 2.2. Pénztári ellenőr 2.3.

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

Tárgy: Mell.: HATÁROZAT

Tárgy: Mell.: HATÁROZAT Ügyszám: Ügyintéző: Telefon mellék: 312-13/2016. Székelyhidi Ferenc 226 Tárgy: Mell.: HATÁROZAT A Tarnamajor Kft. Nyírbátor 0353/1, 0348/10, 0350/1, 0341, 0327/5b, 0332/1, 0339a,b,d. hrsz. alatti ingatlanokon

Részletesebben

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Általános tudnivalók (1) A válogatott edzések helyszíne: Nemzeti Edzés Központ, Mikoviny

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A jelen rendelet hatálya Kál nagyközség igazgatási területére (bel- és külterületére) terjed ki.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A jelen rendelet hatálya Kál nagyközség igazgatási területére (bel- és külterületére) terjed ki. KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 15/2006.(VII.20) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE KÁL NAGYKÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL Kál Nagyközség képviselőtestülete az 1997.

Részletesebben

1995. évi LXXXIII. törvény. a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról

1995. évi LXXXIII. törvény. a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról 1995. évi LXXXIII. törvény a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról Az Országgyűlés a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló - többször módosított

Részletesebben

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok 2006-ra végre egy új rendelettel szabályozták az érintésvédelmi szerelői ellenőrzések és szabványossági felülvizsgálatok rendszeres elvégzését. Az alábbiakban az érintésvédelmi felülvizsgálatok elvégzésének

Részletesebben

A növényvédő szerek és műtrágyák szállítása illetve tárolása. Növényvédelmi védőfelszerelések és munkavédelmi előírások Brumán Attila

A növényvédő szerek és műtrágyák szállítása illetve tárolása. Növényvédelmi védőfelszerelések és munkavédelmi előírások Brumán Attila A növényvédő szerek és műtrágyák szállítása illetve tárolása. Növényvédelmi védőfelszerelések és munkavédelmi előírások Brumán Attila 2016. január 15. 1. Robbanóanyagok 2.1 Gyúlékony gázok 2.2 Nem gyúlékony

Részletesebben