Solaris VII. Üdvözöllek a játékok világán halandó!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Solaris VII. Üdvözöllek a játékok világán halandó!"

Átírás

1 Solaris VII Üdvözöllek a játékok világán halandó! Elhalálozott nagynéni, lottónyeremény, netán az évek alatt felgyülemlett üvegek visszaváltása, a lényeg ugyanaz: hatalmas összeghez jutottál és úgy érzed ezt a pénzt egy mech istállóra kell költened a gladiátorviadalok legendás helyszínén, Solaris-on. Kezdő istálló: A játékosoknak minden mechharcost nevesítenie kell. Minden játékos C-bills-ből gazdálkodhat az alábbiakat figyelembe véve: A kampány 3025-ben kezdődik, az istállók tulajai lelkes, de amatőr emberek akik még nem ismerik a mechharcok minden trükkjét, ezért kezdetben a piacról beszerzett gyári mech-ekkel kell boldogulniok. Csak 3025-ös technika, level 1-es felszerelésekkel. Egy istálló 4 mech-kel kezd amelyek: -Legalább 1 közepes mech-nek BV2 közöttinek kell lennie. -Maximum 1 rohammech lehet. -Lostech tiltott. -Össztömegük nem haladja meg a 260 tonnát. -Csak sorozatban gyártott mech lehet, prototípusok, egyedi darabok nem eladók. -Klánok azok meg mik? -Erőteljesen ajánlott alkatrészeket is vásárolni, állítólag egy hatalmas háború közeleg, ki tudja lesz-e utánpótlás. Gyakorlott pilóták egymást tapossák, hogy részt vehessenek a viadalokon, ezért közülük bőven lehet válogatni, teljesen ingyen (és a hozzájuk járó rejtett negatív képességgel). Bár az elején még nem lesz rá szükség, a mech-eket Solaris Skunkwerks-ben kell elkészíteni, letölthető innen (a programhoz letölthető szinte az összes hivatalosan megjelent csatamech):

2 A játékok menete: Minden évad több felkészülési időszakból és eseményből áll, amelyek végén a világ időben előreugrik a következő kiemelt évszámra ( ), a 3058-as évad végén a játékosok karakterei visszavonulnak és számba veszik mit sikerült elérniük solarisi tartózkodásuk alatt. Felkészülési időszakban a játékosok szabadon kihívhatják egymást, fogadhatnak meccsekre (ezek lehetnek a Solaristól független események is, pl. egy másik hadjárat csatái), ennek a résznek a lényege a pilóták fejlesztése és némi extra pénz/felszerelés összegyűjtése a következő eseményre. Az események eleinte szponzoráltak lesznek, amely során egy-egy nagyobb gyártó a termékeit népszerűsítendő ellátja a nevezéshez szükséges felszereléssel a játékosok csapait, később a játékosoknak már maguknak kell gondoskodniuk a szükséges dolgokról, pl. a Nyári szellő viadalon csak ugróképes mech-ek vehetnek részt, míg a Sör-virsli sorozat páros Roham-Közepes mech viadalokat foglal magába. Az első esemény a Forró nyár lesz, amelyen minden körben a kör számának megfelelő mennyiségű heatsink-et le kell kapcsolni a csata során. Nevezni közepes mech-kel lehet, aki a mindenki-mindenki ellen viadal során utoljára állva marad az győz (hő miatt leálló mech-ek kiesnek). Az esemény szponzora a GM művek légkondicionáló részlege, amely felszereli legújabb hűtőberendezésével a mech-ek pilótakabinjait, így a pilótákra ideiglenesen megkapják a Forrófejű képességet.

3 Tapasztalati pontok: A harcosok minden csatáért kapnak 5 xp-t valamint hetente még 1-et mivel szabadidejüket is gyakorlással töltik. Meccsen nyújtott teljesítményükért a Játékmester bónusz xp-t ítélhet meg, az ilyen cselekedeteket a jelentésen fel kell tüntetni. Az összegyűjtött xp-t költhetik: Skill-jeik javítására: Gyakorlott: 4/5 Veterán: 3/4 Elit: 2/3 Ász: 1/2 Legenda: 0/1 Gyakorlott + 25xp Veterán + 50 xp Elit + 100xp Ász + 200xp Legenda Vagy különleges képességekre (Csak legalább Veterán szintűek): Azt a jó k**** a*****! (10xp): Meccsenként újradobhatsz egy eggyel mellément találatot fél sebzésért. Csípőből lövés (50xp): Először lőjj, csak utána kérdezz. Karonként egy fegyverrel a mozgás fázis végén rálőhet egy maximum közepes távolságra levő ellenségre +2 extra találati módosítóval. A fegyver által okozott sebzést a lövés fázis előtt ki kell dolgozni. Egyensúly (10 xp): Kötéltáncosnak nem mondhatóak, de jó pilóta kezében a legtohonyább mech is biztosan tartja az egyensúlyát. -1 pilótatesztre zuhanás elkerüléséhez. Félelmetes (50xp): Néha a puszta hírnév is elég a győzelemhez. Ellenséges harcosok 6 hexán belül +1-et kapnak to hit dobásra Félelmetes ellenfelükkel szemben ha az képzettebb náluk. Forrófejű (25 xp): A legelső tankok megjelenése óta a páncélozott járművekben szolgálók megszokták, hogy forróságban kell harcolniuk. Egyesek viszont olyannyira hozzászoktak, hogy kifejezetten jól érzik magukat a nagy melegben és remekül kompenzálják lépegetőjükre ható negatív módosítókat. Forrófejű mechharcosok mech-jét 5-tel hűvösebbnek kell tekinteni a felhevülés okozta hatások szempontjából. Forró Ököl (25 xp), csak Belső szférás mechharcos: A harcos szereti keverni a hasznost a forróval. Ha a mech ökleivel üt közelharcban, akkor dönthet úgy, hogy rásegít az adott karba épített egyik legfeljebb 2 tonnás energia vagy ballisztikus fegyverrel a támadásra. Ilyenkor 1-gyel nehezebben találja el a célpontot, ha az ütés sikeres akkor a sebzéshez hozzá kell adni a lőfegyver sebzését is. Golyószóró (10 xp): A harcos nem sajnálja a gépágyújából a lőszert, lövéskor minden machine gun-ja 3 lőszert használ el, dupla sebzést okoz és 1 hőt termel.

4 Halál kisinasa (50xp) -1 találatra 2 körig miután elpusztított egy ellenséges célpontot. Harci Intuíció (50xp): Ha a harcos egy teljes kört a környezete megfigyelésével tölt (nem mozog és lő) akkor fel tudja mérni az ellenséget és előre érzi, hogy az mit fog cselekedni. A meccs során minden körben utolsóként kell mozognia és célpontot kijelölnie. Két kar, két lövés, két halott (50xp): A két karra szerelt fegyverekkel két különböző célpontra lőhet büntetés nélkül, ha legalább az egyikkel talpkontaktusban van. Koffein őrült (25xp): A vérében keringő bődületes mennyiségű koffeinnek hála sokkal nehezebb kiütni, mint átlagos társait, -2 elájulás tesztekre. Közelharcos (25 xp), csak Belső szférás mechharcos: A mechharcos ősei skót felkelők vagy szamurájok lehettek. -1-et kap találatra közelharci fegyverekkel, valamint használhatja fegyverét védekezésre, ekkor az ellenség ütésére ellendobást kell végezni, ha az eredmény nagyobb, mint a támadóé akkor a fegyver kap egy kritikus találatot és a mech megússza a normál sérülést. Légbőlkapott (50xp) Vannak olyanok, akik azt vallják: ami felment annak le is kell jönnie. -1 találatra ha légi vagy ugró célpontra lő. Long range specialista (25 xp) (többször is felvehető): Csata közben állandóan maximális nagyítással keresi az ellenség hátul bujkáló egységeit, ezért egy szabadon választott minimum 15 lőtávú fegyverrel csak +3-at kap találatra Long range-en a normál +4 helyett. Manőverező ász (25 xp): A mechharcos kétlábú mechjével képes a négykábúakhoz hasonlóan oldalazva mozogni, négylábú mechkel pedig eggyel kevesebb mozgáspontból teheti ezt meg. Emellett -1-et kap minden mozgásból eredő pilótatesztre (pl. betonon való kanyarodás futás közben...). Mesterlövész (25 xp): A legtöbb mechharcos szeret folyamatosan mozogni, hogy elkerülje az ellenséges lövéseket. Mások egy helyben várakoznak és precíz lövésekkel ritkítják az ellenséget. Ha nem mozog akkor 1-gyel csökkenti a lőtávból adódó módosítókat. Óvatos totyogás (50xp): Hé az az Atlas előbb még nem erre nézett! A mech mozgáspont elköltése nélkül fordulhat egy hexoldalnyit ha nem mozog abban a körben, minden szempontból állónak számít. Ökölharcos (25 xp), csak Belső szférás mechpilóta: A mechharcos igazi kocsmai harcos módjára veti bele magát a harcba, -1-et kap találatra és 1-el többet sebez a mech öklével. Párbajhős (100xp): A harcos az 1-1 elleni küzdelmek specialistája, ameddig célpontjára fókuszál -1-et kap minden lövésre, minden más ellen 2-vel rosszabbul talál. Célpontot a csata elején választ, az ellenség legtapasztaltabb harcosát helyezi előnybe.

5 Piromániás (50 xp): Kisgyerekként csodálattal tekintett a lángra gyúló gyufára és most ugyanilyen csodálattal nézi ellenfeleit ha sikerül lángba borítania őket. Flamer-rel 4 hősebzést okoz és egyetlen lövéssel fel tudja gyújtani az erdőt. Sebességőrült (25xp): A mechharcos képes többet kihozni a járműből, mint amit a tervezői szándékoztak, és 1-gyel megnöveli a Running pontját. A harcos 1 hónapra elveszti ezt a képességét ha valamilyen ok miatt le kell cserélni járművét. Szívós (100xp): Ez minden amit tudsz? A pilóta ignorálja minden meccsen az első sérülést. Taktikai géniusz (25xp): A játékos körönként egyszer újradobhatja a kezdeménydobást, de minden egyes dobással -1-et kap az újradobott értékre (elsőnél -1, másodiknál -2 ). Táncoló talpak (50xp): Egyesek a harc hevében is érzik a ritmust. Körönként elkölthet 2 MP-t +1 találati módosítóra. Ha nem mozog abban a körben akkor saját lövése szempontjából állónak számít. Technokrata tüzér (25 xp): A harcos az LRM-jeivel akkor is lőhet 10 hexán (15 ha fel van szerelve Active Probe-bal) belül álló ellenségre ha azt nem látja és nem spot-olják, pusztán érzékelőire hagyatkozva. Ha spot-olt célpontra lő akkor nem kap +1-et indirekt lövésre. Természetes elegancia (100 xp, csak akkor vehető fel ha legalább 3 hónapot egy mech-ben töltött): A mechharcos eggyé vált járművével a hosszú együtt töltött idő alatt, ezért -1-et kap vele minden pilóta tesztre. Sűrű erdőn 1-gyel kevesebb mozgáspontot feláldozva mozoghat át. Használhatja a Flip Arms képességet akkor is ha mech-je rendelkezik Lower Arm actuator-ral (de Hand Actuator-ral nem). Sebességőrült képességgel kombinálva futva közlekedhet hátrafelé is. A harcos 3 hónapra elveszti ezt a képességét ha valamilyen ok miatt le kell cserélni járművét. Ugrózseni (50 xp): A legtöbb mech ugrása egy brutális párbaj a gravitáció és a hatalmas lángot lövellő ugróhajtóművek között ami egy hatalmas puffanással ér véget. Néhány könnyű mech pilótája viszont képes az ugrásokat balerinákat megszégyenítő kecsességgel végrehajtani, ezért csak +2-et kap találatra nem pedig +3-at.

6 Negatív képességek: A mechharcos is csak ember, ők se hibamentesek. Egyesek már így érkeznek a gladiátorviadalok világába, mások a sikerek és pénz hatására válnak drogfüggővé, vagy egy másik mechharcos megölése által Túlzottan együttérzővé stb.. A karakter leigazolásakor meglévő negatív xp-t elköltheti az irányító játékos skill fejlesztésre vagy pozítiv képességekre amelyekkel ellensúlyozza remélhetőleg a hátrányt, a kampány során megjelenőkkel sajnos együtt kell tudni élni. Drogfüggő (-50xp): Csak még utolsó löket aztán kezdődhet a meccs! Felrakáskor dobj 2d6-tal: 12: -1 Gunnery and Piloting skill : Nincs hatás. 6-9: +1 Gunnery and Piloting skill. 2-5: +1 Gunnery and +2 Piloting skill. Félős (-50xp): Ezt már túl közelinek érzem. +1 találatra 3 hexán belül, +2 találatra közelharcban. Frusztrált (-25xp): Hé! Állj le azonnal és takarodj vissza a helyedre! Ha a mechje fejét találat éri akkor a pilóta onnantól csak a bosszúra fókuszál és kizárólag azt a célpontot támadja aki eltalálta, amíg az istálló kapitányának nem sikerül egy 10+-os dobással rendreutasítania. Gyáva (-100xp): Game over man, game over! Mindenképp visszavonul ha leszakad bármi a mech-jéről, vagy katapultál ha az mozgásképtelenné válik. Nem indul csatába kikapcsolt katapulttal. Két balláb (-50xp): Olyan furán mozog ez a mech. +1 Piloting futás és ugrás közben/után. Klausztrofóbia (-50xp): A fák! A fák egyre közelebb jönnek! +1 Gunnery and Piloting skill erdőben, alagutakban és egyéb zárt helyeken. Magányos farkas (-100xp): Baszódjon meg a csapat, baszódj meg te is, meg az egész kibaszott istállód! Mostantól egyedül dolgozok! Magányos farkas nem vesz részt csapatversenyeken. Örök emlék (-100xp): Vannak sebek melyek sosem gyógyulnak be. A pilóta egy permanens sérüléssel rendelkezik. Rossz vesztes (-25xp): Nem érhet így véget! Csak még egy lövés! Csak még egy! Crippled mech-kel is tovább harcol amíg el nem pusztít vagy visszavonulásra kényszerít egy ellenséget. Vagy saját maga el nem pusztul. Szófosó (-50xp): Fogd már be és a harcra figyelj! -1 kezdeménydobásra.

7 Tériszony (-25xp): El kell tűnnöm innen! +1 Gunnery and Piloting skill ha legalább 2-vel alacsonyabb szakadék szélén mozog és soha sem használ jump jet-et. Túlzott együttérzés (-100xp): Soha többé nem fordulhat elő! Újra kell dobnia fej találatokat, ha második dobásra is a fejet találja el a lövés akkor megtartja. Víziszony (-25xp): Még úszni se tudok! A pilóta önszántából sose lépne bele -1 vagy mélyebb vízbe. Zavarodott (-50xp): Hogy is volt? Előre 50 métert aztán jobbra? Újra kell dobnia 7 fölötti kezdeménydobásokat. Zsíros ujjak (-25xp): Ez a kabinba szerelt chipsadagoló nagyon jó ötlet volt. Upsz! +1 találatra ha fut vagy ugrott

8 Karbantartás: A normál nem harci sérülésből eredő elhasználódások javítása automatikusan megtörténik. Javítás: Harci sérülések kijavítása 1 napot vesz igénybe ha csak a páncélzatot kell kijavítani. Lokációnként + 1 napot igényel, ha belső sérülések is vannak. Belső struktúra az egyszerűség kedvéért C-bill / tonna a standard, C-bill / tonna az endo-steel. Myomer izmok és actuator-ok külön beszerzésével nem kell foglalkozni. Actuatorok 1 tonnának minősülnek. Egyéb felszerelések árai a Techmanualban találhatóak, fegyverek és néhány más eszköz ára a sarna.net-en is megtalálható. Fegyverek javíthatósága: Sérült energiafegyvereket azonnal selejtezni kell. Normál, light, LB-X AC-k és a rakétavetők 1 hét alatt javíthatók ha sérüléseik nem haladják meg a fegyver critical slot-jainak felét, egyéb esetben selejtezni kell. Sérült Ultra-AC-k és 1 helyett foglaló rakétavetők 50% eséllyel javíthatóak. Reaktorok csak a gyártó szerelőműhelyében javíthatóak 1 hónap alatt a normál áruk 10%-áért. Girót, cockpit-et, sensorokat, life support-ot és minden mást javítani nem lehet. Gányolás: Ha nem érhető el alkatrész utánpótlás, vagy nincs idő rendes javításra akkor a szerelők megpróbálhatnak gyorsan összegányolni valamit (a sérülés minden esetben megmarad): AC-k esetében ha csak 1 sérülést kaptak egy gyors heggesztéssel befoltozzák és 2-vel rosszabb célszámmal, de lehet vele lőni. Rakétavetők esetén lezárják a sérült vetőcsöveket, így azok a sérülés arányában üzemelhetnek, pl. 1 critical találatot kapott SRM-6 SRM-3-ként, a hőtermelésük viszont nem változik. Összegányolt reaktor extra hőtermelését 5-tel csökkentik. Sérült páncélzatra ráheggesztett acéllemez, bár védelmet biztosít, de mégse az igazi, az adott lokáció BAR 8-at kap. Javítások események közben: A nagyobb eseményekre a játékosoknak lehetőségük van előre felkészülni tartalék alkatrészekkel: -formázott páncéllemezek 1-1 lokáció lefedésére -tartalék fegyver, reaktor, akár komplett végtagok -új hűtőfolyadék az elhasználódott cseréjére -előre elkészített lőszerpakkok. Ezeket 2 meccs között fel tudja szerelni a járműre minden probléma nélkül, de ha beütne a baj és nincs kéznél alkatrész akkor csak a gányolás marad...

9 Módosítás: Néha előfordul, hogy nem sikerül megfelelő utánpótláshoz hozzájutni, vagy megjelent egy új fejlesztés, ezért hasonlóval pótolják az adott alkatrészt. Módosításnak minősül pl. Centurion 200-as Standard reaktorának lecserélése egy rommálőtt Jenner 180-asára (ami játéktechnikai okok miatt leminősül 150-esre), amellyel együtt sebessége is lecsökken 4/6-ról 3/5-re és két heatsink-et a reaktoron kívül kell elhelyezni. Vagy a fenti Centurion AC/10-esének lecserélése AC/5-ösre. Fegyvereket csak kevesebb vagy ugyanannyi slot-ot foglaló variánsra lehet lecserélni, pl. AC/10 AC/20-ra cserélése már átalakítást kíván, mivel nagyobb visszarúgást kell tompítani és hőelvezetést is meg kell oldani. Csereszabatosak egymással: a pulse és normál lézerek normál, light és LB-X AC-k, Módosítás 2 napot vesz igénybe. Átalakítás: Néha előfordul, hogy a körülmények olyan rosszra/jóra fordulnak, hogy a mech struktúrája komolyabb átalakítást kíván. Pl. ismét a fenti Centurio 200-as reaktorának lecserélése egy frissen beszerzett klános 250-es XL reaktorra, vagy egy traktorgyárból vásárolt 100-as dízelaggregátorra, mindkét esetben a komplett irányítórendszert és kábelhálózatot át kell építeni, hogy a mech mellkasába berakhassák az új meghajtást. Ugyanilyen átalakítással jár ha az AC/10 helyére egy Large Laser-t és néhány heatsink-et szeretnének beépíteni. Átalakítás 1 hetet vesz igénybe. Egy mech-en egyszerre csak 1 dolgot lehet végezni, ezért egy komolyabb nagygenerál akár hetekig is eltarthat! Omnimech-eket magas áruk és a normál mech-eknél sokkal kifinomultabb felépítésük miatt nem lehet átalakítani vagy módosítani!

MOLOTOV KOKTÉL. Költség: 2 pont Típus: Támadó lap Ki használja: Gyalogos Ki ellen: Gyalogos, Páncélos, Tüzérség Mikor: 4. fázis

MOLOTOV KOKTÉL. Költség: 2 pont Típus: Támadó lap Ki használja: Gyalogos Ki ellen: Gyalogos, Páncélos, Tüzérség Mikor: 4. fázis RÓKALYUK. Hatás: Akkor játszható ki az egységre, ha az ellenség lövi. A kockadobások előtt kell kijátszani az adott körben, minden támadásból felfogja a gránátokat. Tehát, ha hárman lövik fejenként 3 kockával,

Részletesebben

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére A játék paraméterei A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére Típus: taktikai társasjáték (versengő) Környezet: római kor (fiktív terület) Játékosok száma:

Részletesebben

Kemet. Kialakítás. Célok

Kemet. Kialakítás. Célok Anubisz elégedetten mosolyog az istenek lakhelyén, amint mágikus fémtükrében látja, hogy seregei élükön a legendás óriásskorpióval hatalmas mészárlást rendeznek Hórusz városában. Közel a győzelem, hamarosan

Részletesebben

Mágia. Varázslatok. Isteni mágia

Mágia. Varázslatok. Isteni mágia Mágia Mivel a mágia úgymond megszűnt a világban mikor egy nagyhatalmú mágus isten akart lenni minden mágikus tudást magába szívót hogy beférkőzőn az istenek panteonjába. Ekkor vette kezdetét az istenek

Részletesebben

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames Evo Tervezte: Philippe Keyaerts Kiadja: EuroGames 3-5 játékos részére, 12 éves kortól, játékidő kb. 1-2 óra 217 453 883 évvel időszámításunk előtt az első dinoszauruszok elhagyták az óceánt, hogy megkezdjék

Részletesebben

MIRE LESZ SZÜKSÉG A JÁTÉKHOZ?

MIRE LESZ SZÜKSÉG A JÁTÉKHOZ? 1 TARTALOM KARAKTERISZTIKÁK 5 A KÖR 7 HELYREÁLLITÁS 7 LÖVÉS 10 KÖZELHARC 13 PSZICHOLÓGIA ÉS VEZETÉSI TESZTEK 16 FEGYVEREK ÉS PÁNCÉLOK 18 LŐFEGYVEREK 21 FEKETELŐPOROS FEGYVEREK 23 PÁNCÉLZAT 25 EGYÉB FELSZERELÉSEK

Részletesebben

AMERIKAI HADSEREG KÖZEPES TANK SZAKASZ (ALAP)

AMERIKAI HADSEREG KÖZEPES TANK SZAKASZ (ALAP) AMERIKAI HADSEREG KÖZEPES TANK SZAKASZ (ALAP) Amely a következő választások egyikéből állhat: 1-4 M4, 0-1 M4-76 (1944-1945) 1-3 M4, 0-2 M4-76 (1945) Kiképzés: 3+ M4 Sherman (Közepes Tank) Pont: 750/darab

Részletesebben

Korszerű raktározási rendszerek. Szakdolgozat

Korszerű raktározási rendszerek. Szakdolgozat Gépészmérnöki és Informatikai Kar Mérnök Informatikus szak Logisztikai Rendszerek szakirány Korszerű raktározási rendszerek Szakdolgozat Készítette: Buczkó Balázs KOKIOC 3770 Sajószentpéter, Ady Endre

Részletesebben

IMMAF világszervezet által felügyelt

IMMAF világszervezet által felügyelt 2015 2016 IMMAF világszervezet által felügyelt MAGYAR AMATŐR MMA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA képviselő szervezet: Magyar MMA Prémium Liga Az őszi Bajnoki szezon helyszínei és időpontjai: Első forduló: 2015

Részletesebben

Commands & Colors: Ancients

Commands & Colors: Ancients Commands & Colors: Ancients 1. A Játék elemei: 1 Tábla 45 db 2 oldalú tereplapka (3 kinyomóban) 60 Parancskártya 7 Csatakocka 5 ív matrica a kövekre és kockákra 2 db 4 oldalas Segédlet 1 Szabálykönyv az

Részletesebben

Ősszel indulnak az első vidékfejlesztési pályázatok

Ősszel indulnak az első vidékfejlesztési pályázatok Ősszel indulnak az első vidékfejlesztési pályázatok Az Európai Bizottság 2015 08.11.-én hivatalosan elfogadta a Vidékfejlesztési Programot (VP), így közel 1300 milliárd forint áll majd rendelkezésre 2020-ig

Részletesebben

MÁGIA VARÁZSLATOK LÉTREHOZÁSA VARÁZSLATVÁLASZTÁS ÖSSZPONTOSÍTÁS

MÁGIA VARÁZSLATOK LÉTREHOZÁSA VARÁZSLATVÁLASZTÁS ÖSSZPONTOSÍTÁS MÁGIA Egy varázslat egy egyszeri mágikus hatás. A varázslatoknak két típusa van: az varázslói (a bárdok, mágusok és varázslók használják) és az papi (a papok, druidák és a nagy hatalmú lovagok és vándorok

Részletesebben

Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Kislabdahajítás előkészítő, cél- és rávezetőgyakorlatok általános iskola felső tagozat

Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Kislabdahajítás előkészítő, cél- és rávezetőgyakorlatok általános iskola felső tagozat Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet dr. Koltai Miklós Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Kislabdahajítás előkészítő,

Részletesebben

MG 295 HD-3D. H Shiatsu ülésrátét Használati útmutató

MG 295 HD-3D. H Shiatsu ülésrátét Használati útmutató MG 295 HD-3D H MG 295 Black MG 295 Cream H Shiatsu ülésrátét Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.com

Részletesebben

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27.

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Versenyszabályzat I. CSAPATVERSENY: I/1. Lánckímélő darabolás: Feladat: A sík lapra helyezett fából egy 5-8 cm-es korongot úgy

Részletesebben

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre.

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre. Az 5. századi Anglia: változások, új kor kezdete. A rómaiak eltávoztak, a szászok pedig meghódították a szigetet. A kereszténység még nem erősödött meg, még küzd a kelta vallsásal. A játék ezekben a bizonytalan

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV A verseny helyszíne: Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, 3597 Hejőkeresztúr, Petőfi Sándor út 111.

Részletesebben

Összkockázatú építés- és szerelésbiztosítási feltételekhez kapcsolódó záradékok (C. A. R. Záradékok)

Összkockázatú építés- és szerelésbiztosítási feltételekhez kapcsolódó záradékok (C. A. R. Záradékok) Összkockázatú építés- és szerelésbiztosítási feltételekhez kapcsolódó záradékok (C. A. R. Záradékok) 001. Sztrájk, felkelés és belső zavargások következtében fellépő veszteségek és károk fedezete 002.

Részletesebben

airsoft idpa szabályzat

airsoft idpa szabályzat airsoft idpa szabályzat Szabályok A fegyverbiztonság 4 főszabálya: Töltetlen fegyver nincs. Sose irányozd a fegyvert olyanra, amire nem akarsz lőni. Mindig tudd, mi a cél, és mi van mögötte. Az elsütő

Részletesebben

Beszerelési útmutató

Beszerelési útmutató Beszerelési útmutató Nappali menetfény (DRL.) Day Running Light R87 megfelelőséggel az alábbi típusok: CA-808, CA-808AS, CA-820, CA-810, CA-824, CA-828, CA-504HP, CA-506HP, CA-507HP, CA-501HP, CA-523HP,

Részletesebben

Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében

Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében történõ közzététele, sokszorosítása és terjesztése tilos.

Részletesebben

Battles Before Gunpowder ókori és középkori stratégiai játék

Battles Before Gunpowder ókori és középkori stratégiai játék Battles Before Gunpowder ókori és középkori stratégiai játék Ez a játékszabály ókori és középkori csaták lejátszására alkalmas a lőpor feltalálása előttről. A szabályok lehetővé teszik nagyobb szabású

Részletesebben

KÉPESSÉGEK ELŐFELTÉTEL(EK) KÉPESSÉG FAJTÁK HARCOS BÓNUSZ KÉPESSÉGEK VARÁZSTÁRGY ALKOTÓ KÉPESSÉGEK

KÉPESSÉGEK ELŐFELTÉTEL(EK) KÉPESSÉG FAJTÁK HARCOS BÓNUSZ KÉPESSÉGEK VARÁZSTÁRGY ALKOTÓ KÉPESSÉGEK KÉPESSÉGEK ELŐFELTÉTEL(EK) Egyes képességek előfeltételekkel rendelkeznek. A karakterednek rendelkeznie kell a megadott tulajdonságértékkel, kasztjellemzővel, képességgel, képzettséggel, alap támadás bónusszal

Részletesebben

Mentalista *varázshasználó fokaszt+ (Kasztok) Amon

Mentalista *varázshasználó fokaszt+ (Kasztok) Amon Mentalista *varázshasználó fokaszt+ (Kasztok) Amon A pszi. Sokan, sokféleképpen határozzák meg, hogy mi is az. Mindenesetre az egyik legmagasabb szintu tudomány. Ha a mágia terén a Varázsló a mester, akkor

Részletesebben

Barbárok visszavonulási szabályai... 21 A kár kiosztása... 21 [Háború]... 22 *Szővetséges játék+... 23 *Győzelmi Pontok+... 24 Győzelmi feltételek...

Barbárok visszavonulási szabályai... 21 A kár kiosztása... 21 [Háború]... 22 *Szővetséges játék+... 23 *Győzelmi Pontok+... 24 Győzelmi feltételek... [Tartalomjegyzék] [Tartalomjegyzék]... 1 [Bevezetés]... 3 A játék célja... 3 A játékosok száma és a lejátszási idő... 3 [Játék elemek]... 4 [Játék telepítése]... 6 A szín kiválasztása... 6 Az ország kiválasztása...

Részletesebben

Gyakran ismétlődő kérdések

Gyakran ismétlődő kérdések Gyakran ismétlődő kérdések Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Nincs saját markerem, de szeretnék részt venni. Mit csináljak?... 2 2. Oké, de speckó "puccparádé" ruhánk sincs. Biztos kinéznek...!...

Részletesebben

Bevezetés. Méretarányok:

Bevezetés. Méretarányok: Daimyo Szabályok szamuráj kori (1550-1615) wargame-hez Írta: Ian Duncan 2004 Fordítás: Harangi-Tóth Zoltán 2007 Bevezetés Ezek a szabályok nagy méretű szamuráj-csaták lejátszásához készültek, 15mm-es léptékben,

Részletesebben

MG 200 HD-enjoy H Shiatsu ülésrátét Használati útmutató

MG 200 HD-enjoy H Shiatsu ülésrátét Használati útmutató MG 200 HD-enjoy H H Shiatsu ülésrátét Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de Csomagolás

Részletesebben

4 ICE 135.013 V2/1011

4 ICE 135.013 V2/1011 4 ICE 135.013 V2/1011 H 1. Általános információ 158 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk 158 1.2 A szimbólumok magyarázata 158 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 159 1.4 Szerzői jog védelme

Részletesebben

Pathfinder Adventure Card Game

Pathfinder Adventure Card Game A JEM magazin 7. számában írtam egy ismertetőt a szerepjátékról, mint a társasjátékokkal rokon műfajról, amely sokkal szabadabb, a fantáziának nagyobb teret engedő szórakozási forma. Ha valaki járatos

Részletesebben

13. Lőszabatosság.doc

13. Lőszabatosság.doc XIII. LŐFEGYVER LŐSZABATOSSÁGÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS BESZABÁLYOZÁSA A lőfegyver lőszabatosságát azért kell ellenőrizni, hogy megállapítsuk, megfelelő-e a középső találati pont helyzete és a lövedékszórás az

Részletesebben

STORM CW550 STORM CW750. STORM CDW400 (cikkszám: 002250) STORM DW550 STORM DW750 STORM DW900. (cikkszám: 002251) (cikkszám: 002252) (cikkszám: 002247)

STORM CW550 STORM CW750. STORM CDW400 (cikkszám: 002250) STORM DW550 STORM DW750 STORM DW900. (cikkszám: 002251) (cikkszám: 002252) (cikkszám: 002247) HU HASZNÁLATI UTASÍTÁS STORM CW550 (cikkszám: 002251) STORM CW750 (cikkszám: 002252) STORM CDW400 (cikkszám: 002250) STORM DW550 (cikkszám: 002247) STORM DW750 (cikkszám: 002248) STORM DW900 (cikkszám:

Részletesebben

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Garas Mihály, Herczeg Zsolt, Melter László 2010.01.14. 2 Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Történelmi Versenyszabályzat

Részletesebben

Tartalom. A Meech International négy termékcsoportot gyárt és forgalmaz: Ipari sztatikus és porszennyezôdést kezelô berendezések

Tartalom. A Meech International négy termékcsoportot gyárt és forgalmaz: Ipari sztatikus és porszennyezôdést kezelô berendezések A Meech International négy termékcsoportot gyárt és forgalmaz: Ipari sztatikus és porszennyezôdést kezelô berendezések Felülettisztító berendezések Elektronika, valamint tiszta termek berendezései (ESD/

Részletesebben

VALLALKOZASI SZERZODES (száma: 28/1-10-50/2011)

VALLALKOZASI SZERZODES (száma: 28/1-10-50/2011) 0 VALLALKOZASI SZERZODES (száma: 28/1-10-50/2011) A( 2011 JGL, 22 2. amely létrejött egyrészt: név: Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központja székhelv: 2098 Pilisszentkereszt.

Részletesebben

2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban

2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban 2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban változtatja meg a magyarok által választható és vásárolható

Részletesebben

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek.

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek. CAYLUS William Attia játéka Illusztráció és grafika: Arnaud és Cyril Demaegd A játéktábla játéktábla Tartalom Nyersanyagok élelmiszer udvarnagy (fehér henger) és intéző (fehér korong) 30 egydénáros és

Részletesebben

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák Szabályfüzet A középkorban minden nemesnek az volt a legfontosabb, hogy minél nagyobb terület fölött uralkodjon, és minél nagyobb befolyást szerezzen a királyi udvarban. A beházasodás más nemesi családokba

Részletesebben

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár.

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár. Iszkenderun A Nur-hegyek felett félhold ragyog, Sándor nevét susogják a romok, fűszer, selyem kél át a szír kapun - Iszkenderun, te boldog, itt vagyok! Iszkenderun (Alexandria ad Issum, majd Alexandretta,

Részletesebben

2.) A szabályok szabadon változtathatóak, amennyiben mindkét fél egyetért a változtatásokkal.

2.) A szabályok szabadon változtathatóak, amennyiben mindkét fél egyetért a változtatásokkal. WG35 Legfontosabb szabályok: 1.) Sok olyan helyzet van, amire nem lehet szabályt írni, ilyenkor szükség van egy kis kompromisszumkészségre. Az így megszületett döntés a játék végéig érvényben marad, tehát

Részletesebben

SZAKMAI VÉLEMÉNY tornaterem belső átalakítás és légtechnikai rendszer kérdéséről

SZAKMAI VÉLEMÉNY tornaterem belső átalakítás és légtechnikai rendszer kérdéséről SZAKMAI VÉLEMÉNY tornaterem belső átalakítás és légtechnikai rendszer kérdéséről Helyszín: Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola Taksony, Iskola u. 3. hrsz.:198. Megrendelő: Taksony Német Nemzetiségi

Részletesebben

Siklóernyők (PG, PPG, Trike) a magyar jogban. SIRESZ, Zsolnay Péter, zsolna@siresz.hu

Siklóernyők (PG, PPG, Trike) a magyar jogban. SIRESZ, Zsolnay Péter, zsolna@siresz.hu Siklóernyők (PG, PPG, Trike) a magyar jogban NFM 2011.02.01. SIRESZ, Zsolnay Péter, zsolna@siresz.hu 1.Szabályozási stratégia A tárgyat képező repülő eszközök egyszerű szerkezetek, erősen korlátozott időjárási

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZRT. 2015. ÉVI BESZÁMOLÓ Üzleti jelentés. Társaság a XIII. kerületi lakosság szolgálatában

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZRT. 2015. ÉVI BESZÁMOLÓ Üzleti jelentés. Társaság a XIII. kerületi lakosság szolgálatában XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZRT 2015. ÉVI BESZÁMOLÓ Üzleti jelentés Társaság a XIII. kerületi lakosság szolgálatában Budapest, 2016. április 26. Elfogadta: A Felügyelőbizottság a 16/2016.(IV.26.) számú

Részletesebben

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van.

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Mahjong játékszabály I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Három szín: Írások, Bambuszok, Körök, mindegyikben

Részletesebben

ÚJKOR A félszigeti háború Spanyolországban és Portugáliában

ÚJKOR A félszigeti háború Spanyolországban és Portugáliában ÚJKOR A félszigeti háború Spanyolországban és Portugáliában A félszigeti háború, ahogy a későbbiekben a történészek elnevezték, a napóleoni háborúk egy jelentős részét képezte. A francia hadsereg folyamatosan

Részletesebben

MG 230. Beurer GmbH Söfl inger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.

MG 230. Beurer GmbH Söfl inger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer. MG 230 O Shiatsu-massagemat Gebruikshandleiding P Esteira de massagem Shiatsu Instruções de utilização K Χαλάκι για μασάζ σιάτσου Οδηγίες σρήσεως c Shiatsu-massagemåtte Brugsanvisning S Shiatsu-massagematta

Részletesebben

Ideje: 2016. 02. 13.

Ideje: 2016. 02. 13. A verseny célja lehetőséget biztosítani azoknak a kezdőszintű (max. 18 hónap edzésidő a küzdősportokban) Budokáknak, akik eddig még nem, vagy csak alig próbálták ki magukat a versenyzés világában. Szervezője:

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

ISSF SZABÁLY ÉRTELMEZÉSEK 2015

ISSF SZABÁLY ÉRTELMEZÉSEK 2015 NEMZETKÖZI SPORTLÖVŐ SZÖVETSÉG ISSF SZABÁLY ÉRTELMEZÉSEK 2015 A 2013-2016 ISSF Szabálykönyv már két éve van érvényben. Egy szabály értelmezést korábban már kiadtunk, még 2013 februárjában. 2015 januárban

Részletesebben

Filyó "Flame" Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló

Filyó Flame Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló 170 169 168 167 166 165 164 163 162 161 160 159 158 157 156 155 T20, T20, DB Ahogy az angolok mondják: Minden kiszálló Big Daddy-je, sok sikert hozzá! T20, T19, DB Az első két darts megcserélhető. T20,

Részletesebben

Tárgyszavak: munkanélküliség; árnyékgazdaság; feketemunka; adócsalás; járulék; foglalkoztatás; munkaerőpiac.

Tárgyszavak: munkanélküliség; árnyékgazdaság; feketemunka; adócsalás; járulék; foglalkoztatás; munkaerőpiac. MUNKAERÕPIAC, FOGLALKOZTATÁS, MAKROÖKONÓMIAI ÖSSZEFÜGGÉSEK A feketemunka-rejtély A német szövetségi kormány és a tartományi kormányok már évek óta küzdenek a feketemunka ellen. A kincstár és a társadalombiztosítók

Részletesebben

Battlelore. http://www.gemklub.hu/ 1/52

Battlelore. http://www.gemklub.hu/ 1/52 Battlelore Tervezte: Richard Borg Kiadja: Days of Wonder, Inc. 334 State Street, Suite 203 Los Altos, CA 94022 USA www.daysofwonder.com www.battlelore.com Fordította: Thaur Előszó Talán még mindig emlékszel,

Részletesebben

Rail gun (írta: Jenő)

Rail gun (írta: Jenő) Rail gun (írta: Jenő) Korábbi, irányított energiájú fegyverekkel foglalkozó cikkeim folytatásaként, jelen írásomban az elektromágneses fegyverek egyik típusát mutatom be, a rail gun-t. A sci-fi irodalom

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Otthon Melege Program Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram Pályázat kódszáma: HGCS-2014. 2014. szeptember 25. Frissítve: 2014. november 11. 1 1. Előzmények

Részletesebben

OKOS KERTÉSZ Vidám játékok okos kertészeknek A doboz tartalma Ki melyik játékváltozatot próbálja ki először?

OKOS KERTÉSZ Vidám játékok okos kertészeknek A doboz tartalma Ki melyik játékváltozatot próbálja ki először? TARTALOM Vidám játékok okos kertészeknek... 3 A doboz tartalma... 3 Ki melyik játékváltozatot próbálja ki először?... 3 Előkészületek a játékokhoz... 4 Általános szabályok... 4 Játékváltozatok... 4 Óvodásoknak...4

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 200069 V1/0615 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Tartalom 1. Biztonság... 210 1.1 Biztonsági előírások... 210 1.2 A szimbólumok magyarázata... 212 1.3 Veszélyforrások... 213 1.4 Rendeltetésszerű

Részletesebben

A közép-és hosszútávfutás, állórajt

A közép-és hosszútávfutás, állórajt Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A közép-és hosszútávfutás, állórajt Készítette: Süle Szilvia CIK759 1. A közép-és

Részletesebben

Tartalom. VBHNxxxSJ25 sorozat VBHNxxxSJ40 sorozat. VBHNxxxSJ47 sorozat. Általános szerelési kézikönyv. HIT TM napelem modul. VBHNxxxSJ40 sorozat

Tartalom. VBHNxxxSJ25 sorozat VBHNxxxSJ40 sorozat. VBHNxxxSJ47 sorozat. Általános szerelési kézikönyv. HIT TM napelem modul. VBHNxxxSJ40 sorozat Általános szerelési kézikönyv HIT TM napelem modul VBHNxxxSJ25 sorozat VBHNxxxSJ40 sorozat VBHNxxxSJ47 sorozat Köszönjük, hogy a Panasonic HIT TM napelem modult választotta. A HIT TM beszerelése és használata

Részletesebben

A napenergia felhasználásának lehetőségei Magyarországon fűtési és melegvíz előállítási célokra

A napenergia felhasználásának lehetőségei Magyarországon fűtési és melegvíz előállítási célokra A napenergia felhasználásának lehetőségei Magyarországon fűtési és melegvíz előállítási célokra Készítette: Galambos Csaba KX40JF A jelenlegi energetikai helyzet Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent

Részletesebben

RÉSZLETES SEGÉDLET (MAJDNEM-SZABÁLYKÖNYV) v.7.

RÉSZLETES SEGÉDLET (MAJDNEM-SZABÁLYKÖNYV) v.7. MIT HOL TALÁLSZ? RÉSZLETES SEGÉDLET (MAJDNEM-SZABÁLYKÖNYV) v.7. A segédletet készítette (fordítás és szerkesztés): Szűcs Sándor (boresit) Lektorálás és korrektúra: Kiss Balázs Kunó (Bala) A segédlet tartalmazza

Részletesebben

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban -

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves résztvevők! SLIDE1 Koltai György vagyok, és tisztelettel köszöntöm Önöket

Részletesebben

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! Minden UAC-alkalmazott figyelmébe! Vörös biztonsági kód a Vállalat marsi bázisának dimenziókapu-kutató részlegénél. Inváziós áttörés! Ismétlem: inváziós áttörés! Kameráink

Részletesebben

egy Latin-Amerikából (Új Spanyolországból), egy az Afrikai Szövetségből és egy az Egyesült Európából származott.

egy Latin-Amerikából (Új Spanyolországból), egy az Afrikai Szövetségből és egy az Egyesült Európából származott. A 2299-es évben bekövetkezett nukleáris háború után a fennmaradt emberi faj egy űrhajóflottára szállva új világ keresésébe kezdett. 2299 november 3-án, pontosan 83 nappal azután, hogy az első nukleáris

Részletesebben

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót!

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót! Tartalom Mûszaki adatok Használt szimbólumok............... 126 Mûszaki adatok..................... 126 Az elsõ pillantásra................... 127 Az Ön biztonsága érdekében.......... 128 Zaj és vibráció.....................

Részletesebben

Harcművészet és pusztakezes harci specializációk a Star Wars galaxisában:

Harcművészet és pusztakezes harci specializációk a Star Wars galaxisában: Harcművészet és pusztakezes harci specializációk a Star Wars galaxisában: Számtalan különféle fegyvertelen harci stílus létezik a galaxisban. Fellelhetőek közöttük a legegyszerűbb verekedési módozatoktól

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el. 105 MEC2H MEC uderus MEC2H(R4324) Szervizutasítás Szabályozókészülék! TEST T 6 720 646 147-00.2T Logamatic 4324 Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Részletesebben

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót!

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót! Tartalom Mûszaki adatok Használt szimbólumok............... 107 Mûszaki adatok.................... 107 Az elsõ pillantásra................... 108 Az Ön biztonsága érdekében.......... 109 Zaj és vibráció.....................

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Bologna 2 kerékpár (kód: 47951) Bologna 3 kerékpár (kód: 47953) Hátsó kerékpárszállító vonóhorogra

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Bologna 2 kerékpár (kód: 47951) Bologna 3 kerékpár (kód: 47953) Hátsó kerékpárszállító vonóhorogra Bologna 2 kerékpár (kód: 47951) Bologna 3 kerékpár (kód: 47953) Hátsó kerékpárszállító vonóhorogra HASZNÁLATI UTASÍTÁS Megoldás azoknak akik egy, kettő (47951 esetén) vagy egy, kettő vagy három (47953

Részletesebben

BASEBALL ABC Szabálymagyarázat kezdők részére

BASEBALL ABC Szabálymagyarázat kezdők részére Létszám, játékidő, pálya, pozíciók, felszerelés BASEBALL ABC Szabálymagyarázat kezdők részére A játékot két, 9-9 fős csapat játssza egymás ellen. Mérkőzésidő nincs, a játék nem időhöz kötött, hanem 9 játékrészből

Részletesebben

Ludovic Maublanc és Bruno Cathala játéka, 2-5 játékos részére

Ludovic Maublanc és Bruno Cathala játéka, 2-5 játékos részére Ludovic Maublanc és Bruno Cathala játéka, 2-5 játékos részére Cyclades szigetvilágban, még az egyesülés előtti Görögország partjainál, a nagy városok (Sparta, Athén, Korintosz, Théba, Argosz) egyre növekszenek

Részletesebben

101 300 csapat 301 1000 csapat. 1. helyezett 5000 5000 5000 5000 6000. 2. helyezett 3000 3000 4000 4000 4500. 3 4. helyezett 2000 2000 3000 3000 3000

101 300 csapat 301 1000 csapat. 1. helyezett 5000 5000 5000 5000 6000. 2. helyezett 3000 3000 4000 4000 4500. 3 4. helyezett 2000 2000 3000 3000 3000 GYAKORI KÉRDÉSEK K: HÁNY JÁTÉKBÓL DŐL EL, HOGY KI NYERI A PÁRVIADALT? V: A verseny 5v5- ös felállásban zajlik az Idézők szurdokában, a hirtelen halál (egy győzelem) forma alapján. A döntő két győzelemig

Részletesebben

JUTTATÁSI RENDSZER MAGYARORSZÁG. WorldVentures Marketing, LLC

JUTTATÁSI RENDSZER MAGYARORSZÁG. WorldVentures Marketing, LLC JUTTATÁSI RENDSZER MAGYARORSZÁG WorldVentures Marketing, LLC Frissítve 2 Augusztus 2014 Érvényes 2 Augusztus 2014-17 Október 2014 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 3 JUTALÉKOK ÉS BÓNUSZOK... 4 Heti csapatbónusz

Részletesebben

BH-108 Nokia Bluetoothfülhallgató 9220723/1

BH-108 Nokia Bluetoothfülhallgató 9220723/1 BH-108 Nokia Bluetoothfülhallgató 1 2 3 4 5 6 7 8 9220723/1 9 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a BH-108 jelzésû termék megfelel az 1999/5/EC irányelv alapvetõ követelményeinek

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700300 V2/0614 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 184 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

Rúnamágiával készült varázstárgyak

Rúnamágiával készült varázstárgyak MAGUS Kalandozok.hu Varázstárgyak Rúnamágiával készült varázstárgyak A tudás kardja Mana pont: 81 Elkészítési ár: 6 arany + a fegyver ára Aki ezt a hosszúkardot a kezébe veszi, az képessé válik a forgatására,még

Részletesebben

Kerékpáros ruházati kisokos. avagy. Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz?

Kerékpáros ruházati kisokos. avagy. Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz? Kerékpáros ruházati kisokos avagy Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz? Tartalomjegyzék Bevezetés...3 Hogyan működik a hőháztartásunk?...3 Ruházkodási ismeretek...4 Ruhatárunk darabjai...7 1, Fejrevalók...7

Részletesebben

Gyakori kérdések. Milyen detektort vagy blokkolót vegyek?

Gyakori kérdések. Milyen detektort vagy blokkolót vegyek? Gyakori kérdések Milyen detektort vagy blokkolót vegyek? Mielõtt bármit is vásárolna, el kell dönteni, mi a cél, mi ellen és milyen szintû védelem kell. Elegendõ-e ha csupán 100-200m-ig védi meg egy blokkoló,

Részletesebben

BELTÉRI KLÍMASZABÁLYOZÁS UPONOR VEZETÉKES VEZÉRLŐ RENDSZER. Uponor Vezetékes Szabályzó rendszer Telepítési és Üzemeltetési Útmutató. 2011.

BELTÉRI KLÍMASZABÁLYOZÁS UPONOR VEZETÉKES VEZÉRLŐ RENDSZER. Uponor Vezetékes Szabályzó rendszer Telepítési és Üzemeltetési Útmutató. 2011. ELTÉRI KLÍMASZAÁLYOZÁS UPONOR VEZETÉKES VEZÉRLŐ RENDSZER Uponor Vezetékes Szabályzó rendszer Telepítési és Üzemeltetési Útmutató 2011. december Tartalomjegyzék Gyors telepítési útmutató Uponor vezetékes

Részletesebben

Felhasználói utasítás

Felhasználói utasítás Felhasználói utasítás - Az eredeti utasítás fordítása - H ISC2-es sorozat Innovatív szabványos kazettás tömítés általános alkalmazásokhoz. Szerelési utasítás gépek részegységeihez. Experience in Motion

Részletesebben

A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20. Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516

A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20. Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516 A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20 Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516 H MAGYAR Tartalom 1. Biztonság... 82 1.1 Biztonsági előírások... 82 1.2 A szimbólumok magyarázata... 85 1.3 Rendeltetésszerű használat...

Részletesebben

E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI ÜZLETSZABÁLYZATA MELLÉKLETEK ÉS FÜGGELÉKEK

E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI ÜZLETSZABÁLYZATA MELLÉKLETEK ÉS FÜGGELÉKEK E.ON Energiaszolgáltató Kft. Földgáz-kereskedelmi Üzletszabályzat Mellékletek és Függelékek 2012. augusztus 31. E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI ÜZLETSZABÁLYZATA MELLÉKLETEK ÉS FÜGGELÉKEK

Részletesebben

VII. TERMIK Tábor 2014. A táborozók kiválasztásának rendszere

VII. TERMIK Tábor 2014. A táborozók kiválasztásának rendszere VII. TERMIK Tábor 2014 A táborozók kiválasztásának rendszere Alapelvek: A TERMIK Táborban táborozói szerepkörben részt vevő gyermekek száma főszabályként 84 fő lehet. Ennek oka, hogy a hét állomású forgószínpados

Részletesebben

Vályús mángorlók. hu-hu a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal önmagát is védi és elkerüli a készülék károsodását. M.-Nr.

Vályús mángorlók. hu-hu a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal önmagát is védi és elkerüli a készülék károsodását. M.-Nr. Használati útmutató Vályús mángorlók PM 1318 PM 1418 PM 1421 Feltétlenül olvassa el a használati és felállítási útmutatót hu-hu a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal önmagát is védi és

Részletesebben

VIGYÁZZ! KÉSZ! BALLISZTIKUS RAKÉTA

VIGYÁZZ! KÉSZ! BALLISZTIKUS RAKÉTA VIGYÁZZ! KÉSZ! BALLISZTIKUS RAKÉTA Az utóbbi években a légierő és ezen belül a légvédelmi rakétacsapatok is teljesen új helyzetbe kerültek, hiszen az elmúlt évek háborúinak tapasztalatai azt bizonyítják,

Részletesebben

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra Nyomáscsatlakozó Minimum (by-pass) fúvóka 1. ábra Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra 6. ábra 02/2002 IV 5410.239.00 1. rész Beszerelés GÁZTŰZHELY -

Részletesebben

Kalandozok.hu. Kotariai hegyivadász

Kalandozok.hu. Kotariai hegyivadász MAGUS Kalandozok.hu Kotariai hegyivadász Hegyivadászok, vagy hozzájuk hasonlító harcosok szinte minden vidékén megtalálhatók Ynevnek, ahol magas, nehezen járható hegyeken, vagy amellett élnek emberek,

Részletesebben

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el!

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! FELCO 800 30 22 29 20 19 mm 0-5 5-10 10-15 15-20 20-25 25-30 30-35 in.

Részletesebben

Kedves Gyerekek! Miért jó kerékpározni, kerékpárral közlekedni?

Kedves Gyerekek! Miért jó kerékpározni, kerékpárral közlekedni? Kedves Gyerekek! Minél nagyobbak lesztek, annál hamarabb jön el az idő, amikor egyedül fogtok közlekedni az utcákon, viszont ehhez nagyon fontos, hogy jól ismerjétek a közlekedés szabályait! Ezeket először

Részletesebben

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde XCELSIOR / VARI FLEX Függesztett váltvaforgató ekék Powered by Kongskilde Härdat stål A nyers kormánylemezek cementálása Edzett acél Az Överum kopóalkatrészeknél alkalmazott hőkezelt acél neve az Överum

Részletesebben

MAGYAR SPORTLÖVŐK SZÖVETSÉGE

MAGYAR SPORTLÖVŐK SZÖVETSÉGE MAGYAR SPORTLÖVŐK SZÖVETSÉGE VEGYES KORONG VERSENYSZÁM SZABÁLY TERVEZETE PÁLYA Vegyes korong versenyszám megrendezésére csak az ISSF nemzetközi szabályainak megfelelő kombinált olimpiai trap-skeet pálya

Részletesebben

WRC autó is ott száguld majd az évzárón

WRC autó is ott száguld majd az évzárón A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

A rendelet célja. Az állandó jellegű fellobogózás

A rendelet célja. Az állandó jellegű fellobogózás Gyömrő Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 22/2000. (09.22.) sz. rendelete az Országzászlóra vonatkozó előírásokról és feltételekről, valamint a középületek és közterületek fellobogózásáról a

Részletesebben

A flop magasugrás oktatása a középiskolában

A flop magasugrás oktatása a középiskolában Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE2202 Oktató: Dr. Koltai Miklós A flop magasugrás oktatása a középiskolában

Részletesebben

FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35

FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35 Ez a felhasználói kézikönyv a Magyarországi célországba gyártott készülékekre vonatkozik. FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35 Tisztelt Vásárlónk! Szeretnénk Önnek megköszönni,

Részletesebben

HERE I STAND 1. BEVEZETÉS 2. JÁTÉKTÁBLA Mezők erődített mező kulcserőd választófejedelemségi székhely erőd erődítetlen mező otthoni mező

HERE I STAND 1. BEVEZETÉS 2. JÁTÉKTÁBLA Mezők erődített mező kulcserőd választófejedelemségi székhely erőd erődítetlen mező otthoni mező HERE I STAND A fordítás az eredeti szabály struktúrájának megfelelően épül fel, de sok helyen tömörítettem rajta, illetve kihagytam speciális eseteket, felsorolásokat, példákat, képeket, stb. Főleg a szabály

Részletesebben

Útmutató CRX101F, CRX151F, CRX251F, CRX401F, CRX0628F, CRX1026F csőmotorokhoz Hajtóművel működtetett redőnyökhöz

Útmutató CRX101F, CRX151F, CRX251F, CRX401F, CRX0628F, CRX1026F csőmotorokhoz Hajtóművel működtetett redőnyökhöz MASCO KFT. CHAMBERLAIN CRXxxxF csőmotorok 1 Útmutató CRX101F, CRX151F, CRX251F, CRX401F, CRX0628F, CRX1026F csőmotorokhoz Hajtóművel működtetett redőnyökhöz Chamberlain GmbH Alfred-Nobel-Str. 4 D-66793

Részletesebben

www.toyota-forklifts.hu 1.0 1.5 tonna Szűkfolyosós targoncák

www.toyota-forklifts.hu 1.0 1.5 tonna Szűkfolyosós targoncák www.toyota-forklifts.hu 1.0 1.5 tonna Szűkfolyosós targoncák BT Vector BT Vector BT Vector szűkfolyosós targoncák teljes kínálata Termelékenység Kezelhetőség Biztonság Tartósság A-sorozat Azok a vállalatok,

Részletesebben

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező.

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező. Bevezető Körül-belül Krisztus előtt 2125-öt írunk, pont a herakreopoliszi lázadás előtt, és Egyiptom 8. dinasztiájában találjuk magunkat. Káosz uralkodik: Demedzsibtovi fáraó hatalmát megdöntötték, Egyiptom

Részletesebben

A jármővek méreteire vonatkozó üzemeltetési mőszaki feltételek

A jármővek méreteire vonatkozó üzemeltetési mőszaki feltételek A jármővek méreteire vonatkozó üzemeltetési mőszaki feltételek A mezıgazdasági vontatóból vagy lassú jármőbıl és egy pótkocsiból álló jármőszerelvény hosszúsága a 18,00, a mezıgazdasági vontatóból és két

Részletesebben