LÉPJÜNK BE EGYÜTT A JÖVŐBE Együtt lehetséges. 9/19/2014

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LÉPJÜNK BE EGYÜTT A JÖVŐBE Együtt lehetséges. 9/19/2014"

Átírás

1 LÉPJÜNK BE EGYÜTT A JÖVŐBE Együtt lehetséges.

2 ISZTELT ÜGYFELÜNK! Üdvözlöm Önt a T-Systems Magyarország Zrt. nevében! Engedje meg, hogy e kiadvány segítségével röviden bemutassam Önnek cégünket, Magyarország legnagyobb, teljes spektrumú infokommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalatát. A T-Systems Magyarország mai formájában egy stratégiai jelentőségű cégegyesítési folyamat eredményeképpen jött létre amelynek során integráltuk öt, a magyar piacon évtizedes múlttal és meghatározó szereppel rendelkező informatikai cég minden tudását, tapasztalatát és nem utolsósorban ügyfélbázisát. Ha belelapoz cégbemutató prospektusunkba, Ön is meggyőződhet arról, hogy cégünk divíziói a telekommunikáció, az informatika, a rendszerintegráció, az alkalmazások és az infrastruktúra-szolgáltatás valamennyi részterületét felölelik. Így vált lehetővé az a régóta kitűzött célunk, hogy egy olyan infokommunikációs szolgáltatóvállalatot hívjunk életre, amely ügyfeleinek minden ilyen irányú igényét, kérését képes egy kézből, hatékonyan, integráltan és természetesen a legkorszerűbb eszközökkel kielégíteni. Teljes portfóliónk és tudásbázisunk részletes leírására a következő oldalakon nem vállalkozhatunk, e kiadvánnyal célunk sokkal inkább az, hogy áttekinthető formában, a maga egységességében és dinamizmusával mutassuk be Önnek a T- Systems Magyarországot. Reméljük, sikerül felkeltenünk érdeklődését, és így lehetőségünk nyílik egy személyes bemutatkozás keretében bevezetn Önt az infokommunikáció dinamikusan változó világába. Valódi siker és növekedés ugyanis csak együtt lehetséges! Üdvözlettel: Rékasi Tibor vezérigazgató T-Systems Magyarország Zrt.

3 NNOVATÍV MEGOLDÁSOK A JÖVŐBE Hatékony üzleti folyamatok A megfelelő infokommunikációs technológiák (ICT) alkalmazásával a vállalatok ésszerűsíthetik üzleti folyamataikat, és hatékony választ adhatnak a globális piacok kihívásaira. A versenyképesség fenntartásában egyre inkább előtérbe kerülnek a mobileszközök, az új generációs üzleti alkalmazások pedig az informatika és a kommunikáció teljes konvergenciája felé mutatnak. Ezért a vállalatoknak olyan kompetens partnerre van szükségük, amely az ICT-szolgáltatások teljes spektrumát kínálja: a tanácsadástól a koncepció kialakításán át az egyes komponensek kivitelezéséig és üzemeltetéséig. Teljes körű infokommunikációs megoldások A T-Systems Magyarország Zrt. hazánk vezető, a teljes infokommunikációs spektrumot lefedő szolgáltatója. Termékeinket, szolgáltatásainkat és megoldásainkat elsősorban perspektivikusan gondolkozó közép- és nagyvállalatok, valamint közigazgatási intézmények és gazdálkodó szervezetek veszik igénybe. Szakmai kompetenciáink, modern eszközparkunk és felkészült munkatársaink biztonságos infokommunikációs hátteret nyújtanak valamennyi ügyfelünknek. Az infokommunikációs iparág dinamikus fejlődése, valamint az új technológiák megjelenése jelentős hatást gyakorol mindannyiunk életére üzleti döntéshozóként és magánemberként egyaránt. Ez minket is arra ösztönöz, hogy szolgáltatásaink tartalmát és minőség-ét a piaci elvárások tükrében állandóan finomítsuk. Megbecsült ügyfeleink és a T-Systems Magyarország Zrt. közös jövőjének alakításában fontos küldetésünk, hogy továbbra is testre szabott, innovatív megoldásokkal támogassuk ügyfeleink üzletmenetét. Tudjuk, hogy ez partneri szemléletet és hatékony kommunikációt igényel. Ezért rendszereztük azokat az információkat, melyek segítenek az Ön cégének, vállalatának a szolgáltatások kiválasztásában.

4 MÚLT KÖTELEZ A T-Systems Magyarországban felhalmozott szaktudás és tapasztalat több évtizedes múltra tekint vissza. A cég megalakulása egyfelől hosszú evolutív fejlődés, másfelől tudatos építkezés, felvásárlások eredménye. A rendszerváltás gazdasági, piaci változásaival egy időben induló történetben összefonódik a hazai telekommunikáció és informatika múltja. A száz százalékban a Magyar Telekom tulajdonában lévő vállalat arra törekszik, hogy továbbfejlessze öt nagy múltú, a hazai piacon meghatározó iparági szereplőként már komoly hírnevet szerzett elődcégének minden értékét, felhalmozott tudását és tapasztalatát: a Dataplex, Magyarország elsőő számú adatközpontjának eszközés tudásbázisát, az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. Informatikai megoldásait, az ISH Informatikai Kft. különleges kórházi és egészségügyi számítástechnikai tudását, a KFKI Rendszerintergrációs Zrt. Magyarországon meghatározó rendszerintegrátori szerepét és infrastrukturális architektúráját, valamint a céghez legutóbb csatlakozott Daten-Kontor Kft. Üzleti intelligenciához és egyedi alkalmazásokhoz kapcsolódó szaktudását.

5 MÚLT KÖTELEZ A Magyar Posta zolgáltatási területének három részre válásával megalakul a Magyar Távközlési Részvénytársaság, a MATÁV. A MATÁV felvásárolja az Integrist. A MATÁV felveszi a Magyar Telekom nevet, és megszerzi a T- Systems Hungary többségi részvényeit. A KFKI-LNX, a BCN és az ICON összeolvadásából megalakul a KFKI Rendszerintegrációs Zrt; az IQSYS, a T-Systems Hungary és az Integris egyesülésével pedig létrejön az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. Az Enterprise Sales (nagyvállalati értékesítés) átkerül a Magyar Telekomból a KFKI-ba. A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. felveszi a T-Systems Magyarország Zrt. nevet. A Daten-Kontor Kft. is beolvad a T-Systems Magyarország Zrt.-be ápr okt ápr. 1. A MATÁV felvásárolja a BCN-t. A MATÁVcom beolvad a BCN-be. A Magyar Telekom megvásárolja a KFKI Csoportot, így tulajdonába kerül a KFKI-LNX, az ICON és az IQSYS. Még ugyanebben az évben a Magyar Telekom megvásárolja a Dataplexet. A Magyar Telekom megvásárolja az ISH-t. A MID Sales (középvállalati értékesítés) is átkerül a Telekomból a KFKI-ba. Ugyanebben az évben vásárolja meg a Magyar Telekom a Daten-Kontort. Az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Dataplex Kft. és az ISH Informatikai Kft. beolvad a T-Systems Magyarország Zrt.-be. Létrejön Magyarország legnagyobb teljes körű ICT-szolgáltatója.

6 ÓKUSZBAN A VERSENYELŐNY versenyelőny megszerzése és megtartása stratégiai kérdés. versenyképesség alakításában az iparági és szakmai specifikumok ismerete mellett egyre fontosabb zerephez jutnak a modern információs és kommunikációs technológiák. Innovatív szolgáltatásaink inden üzemméretre és iparágra versenyképes megoldást kínálnak. apjaink változó piaci környezetében különösen fontos tény, hogy a T-Systems Magyarország a Magyar elekom leányvállalataként és a Deutsche Telekom-csoport tagjaként stabil és tőkeerős partnert jelent gyfelei számára. üszkék vagyunk arra, hogy a T-Systems Magyarország nem csupán a termékekre és a technológiai egoldásokra helyezi a hangsúlyt, hanem ügyfelei üzleti folyamatainak megértésére. Termékkínálatunk is zt az alapelvet tükrözi: a megoldás alapú megközelítésnek köszönhetően en integrált szolgáltatásaink ugalmasan illeszthetők az Ön cégének, vállalkozásának ágazati és üzleti sajátosságaihoz. Stratégiánk egfontosabb eleme ugyanis a transzformációs partneri szerepkör. z a korábbi beszállítói, illetve rendszerintegrátori szerepkörnél jóval összetettebb üzleti szemléletet eltételez. T-Systems Magyarország már ma is olyan mélységben tudja saját megoldásaival támogatni egyes gyfeleinek alaptevékenységét, ami jelentős befolyással van az adott ügyfél üzletének sikerességére. Egyre ilágosabb, hogy az ICT az üzleti tevékenység motorjává válhat, és átalakítja egy-egy cég piaci lehetőségeit. zért Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként arra törekszünk, hogy megrendelőink zleti tevékenységére rálátva és azt ismerve az ügyfeleink igényeihez lehető legközelebb álló megoldásokat yújtsuk.

7 GYEDÜLÁLLÓ SZAKÉRTELEM ÉS TUDÁSBÁZIS T-Systems Magyarország továbbra is a hazai innováció egyik otorja kíván lenni. Ehhez biztos alapot nyújt a magyar ICTiacon évtizedes hagyományokkal rendelkező öt lődcégünkben felhalmozott tudás. Tevékenységünk kiterjed a elekommunikáció, az informatika, valamint az alkalmazás és zleti integráció valamennyi területére. zakértői csapatunk jelentős tapasztalattal rendelkezik integrált nfokommunikációs megoldások tervezésében, szállításában és zemeltetésében. Szakértelmünk biztosítékot jelent arra, hogy állalati és intézményi ügyfélkörünk rugalmas, egyedi és teljes örű kiszolgálásban részesüljön.

8 GYEDÜLÁLLÓ SZAKÉRTELEM ÉS TUDÁSBÁZIS ALKALMAZÁSOK IT-INFRASTRUKTÚRAINFRASTRUKTÚRA TELEKOMMUNIKÁCIÓ Alkalmazáscsomagok Operatív alkalmazásfejlesztés és integráció Analitikus alkalmazások és üzleti intelligencia Rendszer-integráció és alkalmazásfejlesztési szolgáltatások Alkalmazásüzemeltetési szolgáltatások Üzleti tanácsadás Adatközponti szolgáltatás Számítógépes rendszerek és infrastruktúra-szolgáltatások Hálózati megoldások Szolgáltatásmenedzsment és rendszerfelügyelet Kommunikáció és kollaboráció IT-biztonsági infrastruktúra Intelligens épületek és strukturált kábelezés Mobil-hangszolgáltatás Mobil-adatszolgáltatás és szélessávú internet Digitális tartalom és készülékek Vezetékes hangszolgáltatás Vezetékes adatszolgáltatás és szélessávú internet

9 Állam- és közigazgatási megoldások Iparági megoldások Mobil adat és internet Üzleti előny Vezetékes internet Számítógépes rendszerek és infrastruktúraszolgáltatások Konvergens kommunikáció IT biztonsági infrastruktúra M2M (Machine to machine) megoldások Mobil eszközök Teljes körű ICT outsourcing Teljes körű közlekedési megoldások Biztonság Fizikai biztonság Belföldi és nemzetközi vezetékes adatkommunikáció Egészségügyi megoldások Backup adatkommunikációs megoldások T-Systems Adatközpont Budapest Banki megoldások Hangkommunikációs megoldások (mobil, vezetékes, IP) VPN (virtuális magánhálózati) megoldások Közmű megoldások Hálózati megoldások Üzletmenet folytonosság Strukturált kábelezési rendszerek Szolgáltatásmenedzsment és rendszerfelügyelet

10 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. ÁLLAM- ÉS KÖZIGAZGATÁS, ÖNKORMÁNYZATOK tfogó szolgáltatási portfóliónk képessé tesz minket komplex kormányzati projektek megvalósítására. agas színvonalú projektmenedzsment-kompetenciáinkat örömmel bocsátjuk az állam- és közigazgatási zervezetek rendelkezésére. Cégünk szakemberei évtizedes tapasztalatokat szereztek meghatározó llamigazgatási projektek meg-valósításában, stratégiai jelentőségű feladatokat menedzseltek ővállalkozásban, hozzájárulva a modern, szolgáltató állam mai működéséhez az informatika és a ávközlés oldaláról. T-Systems Magyarország, mint az integrált települési önkormányzati rendszerek első számú egoldásszállítója olyan speciális alkalmazások fejlesztésében tud partner lenni, mint amilyen a helyi agyongazdálkodás szempontjából kiemelkedő jelentőségű ingatlanvagyon-nyilvántartó rendszer, a atósági feladatok ellátása szempontjából jelentős közmű- és útnyilvántartások, vagy éppen érinformatikai megoldások az építési hatósági ügyek kezelésében.

11 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. KÖZLEKEDÉS hazai közlekedési vállalatok modernizációja jelentős infokommunikációs beruházásokat igényel. A ehetséges fejlesztési irányok felölelik a vasúti közlekedést, a városi közösségi közlekedést, a távolsági özúti közlekedést, valamint a közúti szállítást. Szolgáltatásaink olyan területekre is komplex megoldást ínálnak, mint a forgalomirányítás és -szervezés, teljes körű intelligens közlekedési hálózat egvalósítása, zárt kommunikációs hálózatok kialakítása, valós idejű utas- és járatinformációk iztosítása, fedélzeti wireless technológiák telepítése, valamint az elektronikusjegy-rendszerek egvalósítása. T-Systems Magyarország a közlekedés területén olyan kiemelkedő referenciákkal rendelkezik, mint a ezeték nélküli internetszolgáltatás telepítése MÁV START több mint 700 IC-kocsijába, valamint az egységes SAP informatikai rendszer bevezetése BKV Zrt.-nél.

12 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. KERESKEDELEM kereskedelem terén egyre inkább alapvető elvárássá válik az ügyfélbarát, testre szabott és olyamatosan rendelkezésre álló, napi 24 órás, heti 7 napos kiszolgálás. A T-Systems Magyarország a ereskedelmi ágazatban tevékenykedő vállalatok működését olyan funkciókkal, megoldásokkal képes talakítani, amelyek számottevő mértékben növelik a hatékonyságot, a befektetett tőke és egyéb rőforrások megtérülését. A gyártók és megoldásszállítók irányában a T-Systems Magyarország teljes örűen és folyamatosan képviseli ügyfelei üzleti igényeit és elvárásait. indez azonban korántsem fedi le teljes egészében cégünk tevékenységét: ivel kiemelt és stratégiai jelentőségű szektornak tekintjük a kereskedelmi és szolgáltatási területet, zoknak a cégeknek, amelyek ebben az ágazatban működnek, saját megoldásokat fejlesztünk ki. Ezek a élzott megoldások cégünk szaktudását és piaci, financiális erejét ötvözve tovább mélyítik és színesítik zolgáltatási portfóliónkat.

13 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. KÖZMŰ közművállalatoknak egyre több területen kell szembesülniük a szolgáltatóváltás lehetőségéből adódó ihívásokkal, és ügyfeleik megtartása érdekében rugalmas tarifacsomagokkal, gyors és egyszerű iszolgálási igényekkel kell a meglévő helyzetre reagálniuk. A növekvő verseny, az ügyfélközpontúság, piaci és gazdasági környezet kihívásai megválaszolhatatlan kérdések maradnak átfogó stratégiai artnerség, valamint end-to-end ICT-megoldások nélkül. T-Systems Magyarország, mint transzformációs partner, széles körű távközlési és információechnológiai tapasztalata alapján biztosítja ügyfelei számára a legújabb kihívásokhoz kapcsolódó, új zleti modellek és a hatékonysági elvárásoknak egyaránt megfelelő rendszerek kialakítását. A T-Systems agyarország mélyreható iparági szaktudása, munkatársainak sokéves szakmai és projekttapasztalata, alamint egyedülállóan széles technológiai portfóliója a Magyar Telekom kommunikációs nfrastruktúrájának támogatásával széles körű megoldást nyújt legtöbb közművállalat számár. Vállalatunk mind az iparágra specializált alkalmazások, mind az nfrastrukturális igények megvalósításában élen jár.

14 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. IPAR gazdaság szereplői között az iparvállalatok azok, amelyek az alaptevékenységükre koncentrálva a egerősebb kontrollt gyakorolják költségeik fölött. Az iparvállalatok jelentős szerepet játszanak az rszág gazdasági teljesítményében. Kiemelten vonatkozik ez az exportpiacokra szállító vállalatokra. ersenyképességük megtartása erőforrásaik kihasználásának folyamatos újragondolását igényli, emellett ejlesztési forrásokat is kell találniuk. Cégünk éppen e források jobb felhasználását teszi lehetővé peciális konstrukcióival, pályázati tanácsadással, a vállalati folyamatok felmérésével, optimalizálási avaslatok kidolgozásával és azok informatikai támogatásával. z iparvállalatok számára számos megoldást kínálunk tervezési, vállalat- és termelésirányítási olyamataik hatékonyságának javítására. Portfóliónkban megtalálhatók a különböző meghatározó zállítók vállalatirányítási (ERP) és ügyfélkapcsolati (CRM) megoldásai mellett a eruházásmenedzsment-, műszaki nyilvántartó, aukciós beszerzési, számlázási, térinformatikai és étesítménygazdálkodási rendszerek. Nagy tapasztalatokkal rendelkezünk termelésirányítási és logisztikai egoldások tervezésében és megvalósításában. iszünk benne, hogy az infokommunikáció mint közmű a szakma domináns fejlő-dési iránya, és az nformatikai és üzletifolyamat-kiszervezési, valamint felhő alapú konstrukciók elterjedése az ipari állalatoknál rendkívül gyorsan fog végbemenni, ezért folyamatosan bővítjük szolgáltatás-portfóliónkat zen a területen.

15 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. EGÉSZSÉGÜGY agyarországon is növekszik az igény az integrált kórházi alkalmazások iránt, az ágazat szereplői egyre nkább felismerik, hogy az infokommunikációs megoldások segíthetnek növelni az egészségügyi llátórendszer hatékonyságát és a jobb betegellátást. Ezen a területen költségvetési okok miatt elsősorban a érlés, a licencvásárlás és egyéb alternatív finanszírozási megoldások jellemzők. Fontos ügyféligény továbbá meglévő termékek kombinálása mobileszköz-elérhetőséggel. modern mobileszközök és az internet használatával az orvosok biztonságosan és bárhonnan percek alatt ozzáférhetnek a páciensek adataihoz, az orvosi feljegyzésekhez, a kórtörténetekhez, a leletekhez és a aboratóriumi eredményekhez. Így nincs szükség a beteg utaztatására és az orvosok munkája is egyszerűbbé álik. Ezek az új megoldások lehetővé teszik, hogy a betegek egészségügyi adatai a távolból is értéelhetők legyenek, ezzel javítva a hatékonyságot, növelve a páciensek biztonságát, jelentős öltségmegtakarítást eredményezve. T-Systems Magyarország több mint 16 éves iparági tapasztalattal rendelkezik ezen területen. Integrált kórházi rendszerünk, az e-medsolution, valamint a HIS és HISCOM termékcsalád Hospital Information System) hatékony alkalmazásokat kínál valamennyi egészségügyi szervezet számára. eljes körű megoldásaink lehetőséget adnak az intézményen belüli munkafolyamatok magas szintű egszervezésére és összekapcsolására. Ezen túlmenően lehetővé teszik a folyamatos adatcserét olyan ülönálló szervezetek között is, mint a háziorvosok, kórházak, vagy a mentőszolgálat.

16 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. PÉNZINTÉZETEK énzintézeti megoldások terén a T-Systems Magyarország több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik. asir elnevezésű jelentéskészítő alkalmazásunkat a 2000-es évek óta használják a magyarországi énzintézetek saját, illetve jegybanki elszámolások előállítására. Portfóliónk kiterjed banki CRM-, online anking-, kártya- és értékpapír-, valamint számviteli rendszerek, csalásfelderítés, adattárházak és akár egyedi lkalmazások telepítésére és üzemeltetésére is. T-Systems Magyarország piacvezető pozíciót foglal el az ICT-piacon: elmondható, hogy a legtöbb énzintézet igénybe vesz vállalatunktól valamilyen kiszervezett telekommunikációs és informatikai nfrastruktúra-szolgáltatást. Emellett a T-Systems Adatközpont Budapest ad helyet a legtöbb magyarországi ank és biztosító elsődleges vagy másodlagos adatközpontjának, ami a legtöbb esetben további nfrastruktúra-szolgáltatással egészül ki az ügyfeleinknél. Termékpalettánk egyik új eleme az instantmoney ore banki alkalmazás, mely felöleli a teljes banki üzleti folyamat támogatását, akár privát felhő alapú ozzáférés keretein belül biztosítva egy adott pénzintézet működtetéséhez szükséges valamennyi alkalmazás lérését. Üzleti tanácsadóink adják meg mindezen szolgáltatások eléréséhez a megfelelő keretet: az üzleti olyamatok felmérése után a valós banki folyamatokat lefedő, a szabályozói környezetbe illeszkedő, ulcsrakész, havidíjas szolgáltatási modellben vagyunk képesek biztosítani a pénzintézetek teljes nformatikai működtetését a piaci elvárásoknak megfelelően, vagyis költséghatékonyan.

17 VTIZEDES TAPASZTALAT A MEGHATÁROZÓ IPARÁGAKBAN T-Systems Magyarország számos iparágban rendelkezik átfogó tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal, melyek lehetővé teszik ügyfeleink legmagasabb fokú kiszolgálását. TELEKOMMUNIKÁCIÓ telekommunikáció a XX. század gyermeke, de a XXI. század nagy lehetősége. konvergencia révén az informatika, a média és a telekommunikáció immár egységbe szervezhető gészként jelenik meg hétköznapjainkban, és jelent akár napi szinten újabb és újabb felismeréseket. T-Systems Magyarország a piac meghatározó infokommunikációs technológiai és tudásközpontjának etéteményese. Úgy látjuk, hogy a közeljövő legfontosabb iparági feladata az informatikai és elekommunikációs technológiák konvergenciája mentén a távközlési vállalatok új generációs hálózati nfrastruktúrájának és az erre épülő technológiai és üzleti támogató rendszereknek a létrehozása lesz. iemelt szerepet kapnak az ügyfélközpontúságot tovább javító, a kulcsfolyamatok optimális űködtetését segítő és a vállalat pénzügyi átláthatóságát biztosító megoldások. állalatunk az iparágat jól ismerő szakmai rendszer- és szaktudás-integrátorként a hardver- és égberendezések, hálózati kommunikációs eszközök szállításától és integrációjától a különböző lkalmazások implementálásáig és integrációjáig korszerű ismeretek és tapasztalatok optimális tvözetével a piac ambiciózus szereplője.

18 EMZETKÖZI SZEREPVÁLLALÁS ATÁRTALAN MEGOLDÁSOK Deutsche Telekom és a T-Systems International-csoport tagjaként a T-Systems Magyarország szolgáltatásai és ermékei helyi partnereken, együttműködési megállapodásokon és leányvállalatokon keresztül a közép-kelet-európai érség több államában és a világ számos országában elérhetők. T-Systems Magyarország a tervezéstől az üzemeltetésig a termékek teljes életciklusában nyújt világszínvonalú zolgáltatást nemzetközi ügyfeleink megelégedésére. Fővállalkozóként, konzorciumvezetőként vagy konzorciumi agként számos jelentős ICT-projektben vettünk részt az elmúlt 25 évben, elsősorban telekommunikációs, énzintézeti, közigazgatási, közlekedési és egészségügyi területeken. Vállalati stratégiánk egyik fókusza és nemzetözi szerepvállalásunk erősítése a versenyképes magyar mérnöki tudás piacra juttatása. ELSŐKÉNT Ő MAGYARORSZÁGON Cégünk sikerét és a Telekom-családban betöltött kiemelkedő szerepét jól példázza a T-Systems Magyarországnál létrejövő Egészségügyi Kompetenciaközpont. Ez a nemzetközi szervezeti egység 201 elejétől tudásközpontként és kereskedelmi csatornaként támogatja a Deutsche Telekomhoz és a T-Systems Internationalhez kötődő vállalatok tevékenységét a közép-kelet-európai régióban. A kompetencia-központ értékesítés támogatás nyújt, és teljes körű üzletfejlesztést végez az egészségügyi IT-szolgáltatások piacán, menedzse a csoport valamennyi kapcsolódó termékét és szolgáltatását. Hazánk számára különösen fontos, hogy a kompetencia-központ megalakulásával tovább nő a Magyarországon fejlesztett és innen támogatott termékek szerepe és súlya a régió egészségügyi informatikai beruházásaiban.

19 INDIG KAPCSOLATBAN EGYKAPUS ÜGYFÉLKISZOLGÁLÁS Ahhoz, hogy a jövő vállalatai meg tudjanak felelni a saját területükön jelentkező kihívásoknak, olyan ICT-szolgáltatókra támaszkodnak, amelyek ismerik mindennapi problémáikat és az előttük álló lehetőségeket egyaránt. Ezért mi, a T-Systems Magyarországnál a színvonalas infokommunikációs termékeken és szolgáltatásokon túlmenően nem feledkezünk el az ügyféligények kielégítésének jelentőségéről sem. A magunkkal szemben támasztott, magas minőségi elvárásaink mellett törekszünk arra, hogy a velünk való együttműködés egyszerű, gördülékeny, és így összességében élményszerű legyen. A T-Systems Magyarország értékesítési szervezete a minőségi ügyfélkiszolgálást és a működési hatékonyságot öt elődcégünk egyesítése után is kiemelt fontosságú tényezőként kezeli. Az egységes struktúra és az optimalizált ügyfélkiszolgálási folyamatok iparági szinten is innovatív, átlátható rendszert valósítanak meg. Személyre szabott, egycsatornás kapcsolattartási modellünk ügyfeleink számára komfortos és költséghatékony kiszolgálást biztosít. Vállalatunk ügyfélközpontú szervezetének és kibővített portfóliójának köszönhetően ügyfélmenedzsereink még komplexebb infokommunikációs megoldásokat kínálnak. A T-Systems Magyarország a fix- vagy mobil telekommunikációs infrastruktúrától, a készülékektől az egyedi alkalmazásokig az infokommunikáció minden elemét egy kézből, egy kapcsolattartón keresztül nyújtja ügyfelei számára.

20 INDIG KAPCSOLATBAN ARTNERI ÖKOSZISZTÉMA T-Systems Magyarország hazánk vezető ICT-szolgáltató vállalataként széles infokommunikációs portfólióval rendelkezik, mellyel ügyfelei speciális igényeinek legmagasabb szintű kielégítésére törekszik. Ahhoz, hogy a legösszetettebb projekteket s az elvárt színvonalon tudjuk megvalósítani, meglévő belső kompetenciáinkat kiemelkedően széles körű, 1700 céget elölelő partnerhálózattal ötvözzük, és korszerű projekt- és szolgáltatásirányítási szervezetet működtetünk. A piacon gyedülálló, vertikálisan integrált infokommunikációs szolgáltatóként az egyik fontos feladatunk, hogy a komplex partneri koszisztémánk által nyújtott megoldások segítségével egyedi szolgáltatáscsomagot kínáljunk ügyfeleink számára. projekteken túlnyúló, hosszabb távú együttműködésre törekszünk. Hiszünk a stabil, egymás szakmai kompetenciáit iegészítő, kölcsönös előnyöket biztosító partnerségben. Az iparág valamennyi vezető gyártóját és szállítóját köztük a isco Systemst, a Microsoftot, a HP-t, az IBM-et, a Samsungot, az Oracle-t és az SAP-t tudhatjuk partnereink között. A agy nemzetközi cégek mellett kiemelten fontosnak tartjuk a hazai kis- és középvállalatok közül kikerülőő beszállítóinkat, melyekkel a mindennapokban szorosan együtt dolgozunk annak érdekében, hogy ügyfeleink speciális igényeit is redményesen tudjuk kiszolgálni. égiónkban gyakran az elsők között invesztálunk a megjelenő technológiákba, vagy adunk teret hazai innovátoroknak projektjeinkben, de akár hazai cégeknek is megnyitjuk a nemzetközi terjeszkedés felé a lehetőséget. artneri ökoszisztémánk megerősítésén alapuló stratégiánk része az ICT iparági környezetének pozitív formálása és a apcsolódó humánerőforrás tudatos fejlesztése, alakítása. Aktív partneri együttműködéseinkkel egyfelől nagyban ozzájárulunk magyar kkv-szektor versenyképességének javításához, másfelől mi is innovatív, rugalmas erőforrásokhoz jutunk, egsokszorozva ezzel cégünk képességeit.

21 ÉPJEN BE VELÜNK A JÖVŐBE! UTUREZONE ÉS BEMUTATÓTEREM uturezone innovációs központunkban már megvalósult a jövő. Itt a Cisco legújabb, IP-alapú hálózati megoldásait alkalmazzuk: a videót, a ollaborációs megoldásokat és az adatközponti technológiát. A FutureZone-ban bemutatott technológiák alapját a felhőő alapú megoldások épezik, míg a közeljövő fejlesztési projektjei között szerepel a zöld IT, a biztonságos wifi, valamint az informatika innovatív egészségügyi lkalmazásának élményszerű bemutatása. megújult innovációs központ feladatköre a T-Systems Magyarország ügyfeleit célzó szolgáltatások fejlesztésére, valamint demo- és képzési evékenységekre terjed ki. Az itt működő Cisco TelePresence-tárgyalóban a szakemberek a világ több mint kétszáz városával teremthetnek apcsolatot, és hozzáférhetnek a Cisco nemzetközi termék- és szolgáltatásfejlesztési erőforrásaihoz. FutureZone melletti bemutatótermünkben a legkorszerűbb távoli elérési megoldásoktól az intelligens épületvezérlésen keresztül egy zerverteremig a T-Systems Magyarország számos terméke, megoldása nyújt bepillantást a modern infokommunikáció világába. ios-platformú okos készüléke segítségével tekintsen be virtuálisan FutureZone innovációs központunkba! A FutureZone és a bemutatóterem megtekinthető a T- Systems Magyarország székházában, Budapesten, a XI., Budafoki út 56. szám alatt.

22 HONLAP SZAKEMBEREIÉRT T-Systems Magyarország innovatív és széles körű szolgáltatásokkal kívánja támogatni hazánk versenyképességének javítását, az üzleti ehetőségek bővítését, a kvalifikált szakemberek itthon tartását, valamint a hazai tudásalapú gazdaság további kiépítését. lődcégeink hagyományai és több évtizedes helyi tapasztalatai is arra köteleznek minket, hogy hozzájáruljunk a magyar tudástőke yarapításához és a magyar mérnöki hagyományok ápolásához. A szektor egyik legnagyobb munkáltatójaként 1800 embert oglalkoztatunk, közülük pedig közel ezren felsőfokú fokú mérnöki végzettséggel rendelkeznek. Minden területen biztosítjuk munkatársaink zámára a tervezhető karriert, a kihívásokkal és ötletekkel teli hétköznapokat, valamint az európai színvonalú, innovatív unkakörnyezetet. Regionális lehetőségeink bővülésével párhuzamosan egyre inkább előtérbe kerül cégünknél a nemzetközi nfokommunikációs menedzsment-tudás tudás is. Mindeközben biztosítjuk a vállalatunk dolgozói számára a folyamatos szakmai fejlődés ehetőségét képzési programokkal és a személyes karrier szempontjából is elengedhetetlen kompetenciák fejlesztésével. T-Systems Magyarország anyavállalatával, a Magyar Telekommal együtt a hazai infokommunikációs szektor legnagyobb, mintegy 00 fős gyakornoki programját működteti a tehetséges, informatika iránt elkötelezett fiatalok felkutatására és megtartására. SmartUp rogramunk keretében gyakornokaink minimálisan fél éves időtartamot töltenek el cégünknél, amely idő alatt olyan gyakorlati és lméleti tudást szereznek legalább egy, de sok esetben több fontos szakterületen is, amellyel sikeresen alapozzák meg a jövőjüket. rogramunkban résztvevő gyakornokaink közül minden negyedik főállású munkavállalónkká válik, ezzel is biztosítva számukra a stabil ályakezdést, valamint a lehetőséget egy nagyívű, szakmai kihívásokkal teli karrierút elindításához.

23 ÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA! Systems Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság w.t-systems.hu ékhely: 1117 Budapest, Budafoki út 56. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, hogy közösen megtaláljuk a cége, vállalkozása igényeire szabott, modern infokommunikációs megoldást! A megújult teljes portfóliónkat bemutató weboldalunkon, a t-systems.hu-n megtekintheti JövőKép című digitális ügyfélmagazinunk teljes tartalmát is!

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

A Dél-Dunántúli Régió Információs Társadalom Stratégiája (DD-RITS)

A Dél-Dunántúli Régió Információs Társadalom Stratégiája (DD-RITS) A Dél-Dunántúli Régió Információs Társadalom Stratégiája (DD-RITS) 2005. június 30. Készült: Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megbízásából

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe Szeged Megyei Jogú Város Verzió: 1.0 Készítette: Clarity Consulting Kft. Készült: 2016. január 6. 1/47 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 1.1. SZEGED SMART CITY VÍZIÓJA... 5 1.2. A SMART CITY VÍZIÓ

Részletesebben

Az Egri Kistérség területfejlesztési koncepciója. és programja

Az Egri Kistérség területfejlesztési koncepciója. és programja Az Egri Kistérség területfejlesztési koncepciója és programja ( felújított változat ) Stratégiai program III. Kidolgozó: Operatív program Ebergényi Tanácsadó Iroda 3300. Eger, Arany J. u. 21. Agria Nova

Részletesebben

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04 2009. 1. oldal Bevezetés A Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt. több mint fél évszázados tapasztalattal, szakmai hírnévvel, az egész országot lefedı hálózattal rendelkezı

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és ÚTMUTATÓ az Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése a komplex programmal kezelendő

Részletesebben

2010. E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK Oktatási segédanyag

2010. E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK Oktatási segédanyag 2010. E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK Oktatási segédanyag A szolgáltató állam célja, hogy az információs és kommunikációs technológiai eszközök alkalmazásával gyorsabb, INFORMATIKAI költség-hatékonyabb ISMERETEK

Részletesebben

Balatonfűzfő Város komplex. városfejlesztési stratégiája. 2007. február

Balatonfűzfő Város komplex. városfejlesztési stratégiája. 2007. február komplex városfejlesztési stratégiája 2007. február HitesyBartuczHollai Euroconsulting Kft. 1124 Budapest, Németvölgyi út 114. tel: [06-1]-319-1790 fax: [06-1]-319-1381 e-mail: info@hbhe.hu www.hbheuroconsulting.hu

Részletesebben

KONCEPCIÓ. Kutatócsoportok együttműködési és szolgáltatásfejlesztési koncepciójának kidolgozása KEIV 2015.

KONCEPCIÓ. Kutatócsoportok együttműködési és szolgáltatásfejlesztési koncepciójának kidolgozása KEIV 2015. KONCEPCIÓ TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0011 azonosító számú, tárgyú projekt keretén belül Kutatócsoportok együttműködési és szolgáltatásfejlesztési koncepciójának kidolgozása KEIV 2015. 1 A Szent István

Részletesebben

TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA ÉS OPERATÍV PROGRAM

TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA ÉS OPERATÍV PROGRAM SZÉKESFEHÉRVÁRI KISTÉRSÉG TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA ÉS OPERATÍV PROGRAM Készítette: Közép-Pannon Regionális Fejlesztési ZRT Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2008. április

Részletesebben

Kis-és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás Kód Név Kedvezményezettek köre Pályázat célja Megjelenés GINOP 1.1.1.

Kis-és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás Kód Név Kedvezményezettek köre Pályázat célja Megjelenés GINOP 1.1.1. Kis-és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1.1.1. GINOP - 1.2.1. 1.2.2. 1.2.3./ 1.2.4. Vállalkozói inkubátorházak Mikro-, kis - és középvállalkozások termelési kapacitásainak

Részletesebben

feladatok meghatározása során elsősorban az eszközök ismeretére, az eszközökkel megvalósítható lehetőségek feltérképezésére és az alkotó

feladatok meghatározása során elsősorban az eszközök ismeretére, az eszközökkel megvalósítható lehetőségek feltérképezésére és az alkotó INFORMATIKA 5-8. Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanuló az információs társadalom aktív tagjává válhasson. Az informatikai eszközök használata olyan

Részletesebben

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE 2013. ÉVI 7/5. SZÁM A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2013. december 10. TARTALOMJEGYZÉK 7/5. SZÁM (2013. DECEMBER 10. ) MELLÉKLET 77/2013. (11.29.) PMÖ határozat

Részletesebben

A tudás alapú társadalom iskolája

A tudás alapú társadalom iskolája Ollé János A tudás alapú társadalom iskolája A társadalom iskolája Az oktatásban csak nehezen lehet találni olyan életkori szakaszt, képzési területet, ahol ne lenne állandó kérdés a külvilághoz, környezethez

Részletesebben

Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program

Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program. Nagy Zoltán igazgató Tartalomjegyzék Bevezető... 6 1. Az iskola jogállása... 7 2. A nevelő munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai... 8 2.1.

Részletesebben

ZÁRÓ TANULMÁNY a "FoglalkoztaTárs társ a foglalkoztatásban" kiemelt projekt (TÁMOP 1.4.7-12/1-2012-0001) keretében

ZÁRÓ TANULMÁNY a FoglalkoztaTárs társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt (TÁMOP 1.4.7-12/1-2012-0001) keretében ZÁRÓ TANULMÁNY a "FoglalkoztaTárs társ a foglalkoztatásban" kiemelt projekt (TÁMOP 1.4.7-12/1-2012-0001) keretében Készítette: Civil Support Nonprofit Kft 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 11. II. 19. 96

Részletesebben

Min ségirányítási Programja

Min ségirányítási Programja A Gábor Áron M vészeti Iskola, Szakközépiskola Min ségirányítási Programja Dátum Aláírás Készítette a min ségi kör közrem ködésével: Csordásné Bereczki Ildikó igazgató 2009. 06. 30. Hatályba lépés 2009.

Részletesebben

Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017

Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017 Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017 Társasági jövőkép és küldetés Mára a turizmus a magyar gazdaság húzóágazatává vált, fejlődése negyedik éve töretlen. Az ágazat nemzetgazdasági jelentőségét

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár Önkormányzata

Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár Önkormányzata , Soroksár Önkormányzata Településfejlesztési Koncepció Helyzetfeltáró és helyzetértékelő munkarész A dokumentáció a KMOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Magyarországi Operatív Program Fenntartható településfejlesztés

Részletesebben

II. kötet: Integrált településfejlesztési stratégia

II. kötet: Integrált településfejlesztési stratégia TAMÁSI INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA II. kötet: Integrált településfejlesztési stratégia Projekt azonosító: DDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Dél-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés

Részletesebben

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatása c. pályázati

Részletesebben

Projekt címe: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése, 2. ütem

Projekt címe: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése, 2. ütem Projekt címe: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése, 2. ütem Projekt száma: TÁMOP-4.1.3-11/1-2011-0001 Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Konzorciumi partner:

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA 2014. szeptember 18. SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA Készült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat megbízásából A területfejlesztési

Részletesebben

Mi, a Generali Köztünk a helyed!

Mi, a Generali Köztünk a helyed! Mi, a Generali Köztünk a helyed! Employer Branding Award 2015. pályázat Jogi személyiség Munkáltatói márkaépítés folyamata 2 Mi, a Generali - KÖZTÜNK A HELYED! Munkavállalói elégedettségmérés Belső kutatás

Részletesebben

TINÓDI SEBESTYÉN GIMNÁZIUM ÉS IDEGENFORGALMI, VENDÉGLÁTÓI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Pedagógiai program Hatályba lépés ideje: 2013. szeptember 1. Tartalom Nevelési program...5 Az iskolában folyó nevelő-oktató munka

Részletesebben

A postafiókok a felhőbe költöznek

A postafiókok a felhőbe költöznek A postafiókok a felhőbe költöznek Globális megoldás a GRAPHISOFT-nál A kiugróan sikeres cégekre nemcsak a kiváló termék és a hatékony marketing-tevékenység jellemző, hanem a továbbfejlődéshez szükséges

Részletesebben

Budapest, 2013. augusztus

Budapest, 2013. augusztus 67188 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 154. szám Melléklet az 1666/2013. (IX. 23.) Korm. határozathoz JEDLIK-TERV NEMZETI STRATÉGIA A SZELLEMI TULAJDON VÉDELMÉRE 2013-2016. Budapest, 2013. augusztus

Részletesebben

ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat)

ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat) ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat) Készítette: Stratégiakutató Intézet Kht. Ugrin Emese témavezető, szerkesztő Bese Ferenc településfejlesztő, Brunczel

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft.

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 4/2015. MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

Részletesebben

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK ÚTMUTATÓJA

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK ÚTMUTATÓJA ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK ÚTMUTATÓJA a 2007-2013 időszakban a Közlekedési Operatív Program keretében a Közlekedési módok összekapcsolása, gazdasági központok intermodalitásának és közlekedési infrastruktúrájának

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat SZENT LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

Tolna Megyei Önkormányzat SZENT LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Tolna Megyei Önkormányzat SZENT LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2009. Az első kiadás dátuma: Az Intézményi Minőségirányítási

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA Készítette: Közigazgatási Igazgatósága Budapest, 2010. március 5. A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS 2014. JANUÁR

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS 2014. JANUÁR SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS INTÉZMÉNYAKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁSBAN 2014. január Készítette: Az Intézeti akkreditációt előkészítő bizottság: Dr. Nagy Sándor

Részletesebben

MemoLuX Kft. MINİSÉGÜGYI KÉZIKÖNYV. Jelen példány sorszáma: 0. Verzió: Lapszám: Fájlnév: 4/0 1/30 MMKv4.doc

MemoLuX Kft. MINİSÉGÜGYI KÉZIKÖNYV. Jelen példány sorszáma: 0. Verzió: Lapszám: Fájlnév: 4/0 1/30 MMKv4.doc 1/30 Jelen példány sorszáma: 0 MINİSÉGÜGYI KÉZIKÖNYV MemoLuX Kft. A minıségügyi kézikönyv sem egészben, sem részben nem másolható az Ügyvezetı Igazgató engedélye nélkül. 2/30 Elosztási lista példány 1

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOKNAK, NONPROFIT SZERVEZETEKNEK. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. neve:

VÁLLALKOZÁSOKNAK, NONPROFIT SZERVEZETEKNEK. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. neve: A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére VÁLLALKOZÁSOKNAK, NONPROFIT SZERVEZETEKNEK

Részletesebben

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA Készült a KMOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Magyarországi Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált

Részletesebben

INFORMATIKA Helyi tantárgyi tanterv

INFORMATIKA Helyi tantárgyi tanterv 1. Tantárgyi címoldal Intézmény neve, székhely-település vagy fejléc INFORMATIKA Helyi tantárgyi tanterv Általános tantervű tanulócsoportok A tantárgy nevelési és fejlesztési célrendszere megvalósításának

Részletesebben

FELHÍVÁS. Fiatalok vállalkozóvá válása Vállalkozás indítási költségeinek támogatását szolgáló projektek megvalósítására

FELHÍVÁS. Fiatalok vállalkozóvá válása Vállalkozás indítási költségeinek támogatását szolgáló projektek megvalósítására FELHÍVÁS Fiatalok vállalkozóvá válása Vállalkozás indítási költségeinek támogatását szolgáló projektek megvalósítására A Felhívás címe: Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása A Felhívás kódszáma: VEKOP-8.3.1-16

Részletesebben

MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS 2016.

MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS 2016. MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS 2016. MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS Készült Ajak Város Önkormányzata megbízásából Készítette MEGAKOM Tanácsadó Iroda 2016. MÁRCIUS 9. Adatgyűjtés lezárva: 2016. január

Részletesebben

VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA

VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA Tartalomjegyzék VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA...1 VI.1. Ingatlangazdálkodás... 2 VI.1.1... 2 VI.1.2. Ingatlanállomány és ingatlangazdálkodás... 3 VI.1.3. Ingatlangazdálkodási

Részletesebben

Magyar-Mikrohitelező Zrt. Pályázat Üzleti Etikai Díj

Magyar-Mikrohitelező Zrt. Pályázat Üzleti Etikai Díj Magyar-Mikrohitelező Zrt. Pályázat Üzleti Etikai Díj 1 Vezetői összefoglaló Tiszteletben tartjuk ügyfeleink, partnereink, kollégáink és minden más ember alapvető szükségleteit és egyéniségét. Mindenkinek

Részletesebben

IMPC PERSONNEL HUNGÁRIA KFT VEZETŐK, SZAKEMBEREK KERESÉSE ÉS KIVÁLASZTÁSA SZENVEDÉLYÜNK A TEHETSÉGKUTATÁS!

IMPC PERSONNEL HUNGÁRIA KFT VEZETŐK, SZAKEMBEREK KERESÉSE ÉS KIVÁLASZTÁSA SZENVEDÉLYÜNK A TEHETSÉGKUTATÁS! IMPC PERSONNEL HUNGÁRIA KFT VEZETŐK, SZAKEMBEREK KERESÉSE ÉS KIVÁLASZTÁSA SZENVEDÉLYÜNK A TEHETSÉGKUTATÁS! 1 SZAKSZERŰEN, TESTRESZABOTTAN, MEGBÍZHATÓAN, Gyorsan változó világunk állandó mozgásban van.

Részletesebben

NAGYKŐRÖS VÁROS részére

NAGYKŐRÖS VÁROS részére TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI PROGRAM NAGYKŐRÖS VÁROS részére III. kötet STRATÉGIAI PROGRAM Az Önkormányzattal együttműködve készítette: MEGRENDELŐ Nagykőrös Város Önkormányzata TÉMAVEZETŐ Dr. Veres Lajos PROGRAMFELELŐS

Részletesebben

FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS PEST MEGYÉBEN

FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS PEST MEGYÉBEN FELHÍVÁS FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS PEST MEGYÉBEN A felhívás címe: Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében A felhívás kódszáma: VEKOP-5.3.2-15 Jelen dokumentum Magyarország Kormányának felhívása

Részletesebben

FELHÍVÁS. az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására

FELHÍVÁS. az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására FELHÍVÁS az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására Szemléletformálási programok KEHOP-5.4.1 Magyarország Kormányának felhívása civil

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET)

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET) Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET) 2015 2015. november A vélemények elektronikus benyújtásának helye: szeged_its1mod_velemenyek@szeged.eu

Részletesebben

HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. MÁRCIUS 28.

HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. MÁRCIUS 28. HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. MÁRCIUS 28. Tartalomjegyzék A. Nevelési program...2 1 A nevelő-oktató munka alapelvei, területei...6

Részletesebben

Az információs társadalom lehetőségeivel csak azok a személyek tudnak megfelelő módon élni, akik tudatosan alkalmazzák az informatikai eszközöket,

Az információs társadalom lehetőségeivel csak azok a személyek tudnak megfelelő módon élni, akik tudatosan alkalmazzák az informatikai eszközöket, INFORMATIKA Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanuló az információs társadalom aktív tagjává válhasson. Az informatikai eszközök használata olyan eszköztudást

Részletesebben

A HAZAI INFORMATIKUS- ÉS IT-MÉRNÖKKÉPZÉS HELYZETÉNEK, PROBLÉMÁINAK, GÁTLÓ TÉNYEZŐINEK VIZSGÁLATA

A HAZAI INFORMATIKUS- ÉS IT-MÉRNÖKKÉPZÉS HELYZETÉNEK, PROBLÉMÁINAK, GÁTLÓ TÉNYEZŐINEK VIZSGÁLATA Kutatás + elemzések + tanácsadás Jó döntéseket támogatunk. 1133 Budapest, Gogol u. 16. +36 1 477 0100 /tel +36 1 477 0101 /fax www.bellresearch.com A HAZAI INFORMATIKUS- ÉS IT-MÉRNÖKKÉPZÉS HELYZETÉNEK,

Részletesebben

Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu

Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu Tisztelt Ügyfelünk! Üdvözlöm Önt a T-Systems Magyarország Zrt. nevében! Engedje meg, hogy e kiadvány segítségével röviden bemutassam Önnek

Részletesebben

RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló

RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló A járási hivatalok integrálása a kormányhivatalok ügyfélszolgálati rendszerébe című kiemelt projekt támogatásához

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK.

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK TÁJÉKOZTATÓ az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről J/l 0973 201 3. ápri lis ISSN 2063-546X T A R T A L O M 1. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

Részletesebben

FELHÍVÁS GINOP-5.2.3-16

FELHÍVÁS GINOP-5.2.3-16 FELHÍVÁS FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSA VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSI KÖLTSÉGEINEK TÁMOGATÁSA GINOP-5.2.3-16 Magyarország Kormányának felhívása a GINOP-5.2.2-14 felhívás keretében felkészített fiatalok által megalapított

Részletesebben

BALATON RÉGIÓ FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

BALATON RÉGIÓ FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA Balaton Fejlesztési Tanács BALATON RÉGIÓ FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2007-2013 Készítette: Vital Pro Kft. 2005. december 12. Tartalomjegyzék 1 Vezetői összefoglaló 4 2 Bevezetés 11 2.1 Dokumentum célja, tervezés

Részletesebben

Vezérigazgatói köszöntô

Vezérigazgatói köszöntô Tartalomjegyzék Vezérigazgatói köszöntő 2 A társaság vezető testületei 4 Az Igazgatóság jelentése 6 Általános gazdasági helyzet 6 A hazai biztosítási piac jellemzői 8 A Generali-Providencia teljesítménye

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR MJV ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007-2010

SZÉKESFEHÉRVÁR MJV ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007-2010 SZÉKESFEHÉRVÁR MJV ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007-2010 (TERVEZET) 2007. MÁJUS KÉSZÍTETTE: KÖZÉP-PANNON REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT. Tartalomjegyzék 1. A Gazdasági Program sajátosságai... 4 1.1. Gazdasági

Részletesebben

Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1 Tartalomjegyzék Preambulum... 2 I. Politika... 4 II. Nevelés-oktatás... 8 III.

Részletesebben

Orczy Anna Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM. Készítette: Hornyákné Szabó Bernadett Hatályba lépés: 2015. szeptember 1.

Orczy Anna Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM. Készítette: Hornyákné Szabó Bernadett Hatályba lépés: 2015. szeptember 1. Orczy Anna Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM Készítette: Hornyákné Szabó Bernadett Hatályba lépés: 2015. szeptember 1. 1 Tartalom 1. Helyzetelemzés... 5 1.1. Bevezető... 5 1.2. Küldetés... 5 1.3. A társadalmi

Részletesebben

INFORMATIKA Emelt szint 11-12.

INFORMATIKA Emelt szint 11-12. INFORMATIKA Emelt szint 11-12. Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanuló az információs társadalom aktív tagjává válhasson. Az informatikai eszközök

Részletesebben

Tájékoztató a közigazgatási szakvizsga követelményrendszeréről

Tájékoztató a közigazgatási szakvizsga követelményrendszeréről Tájékoztató a közigazgatási szakvizsga követelményrendszeréről A Közigazgatási Továbbképzési Kollégium a közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 3. (1)

Részletesebben

AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA

AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA DR. RIXER ATTILA * DR. TÓTH LAJOS ** AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA 1. BEVEZETÉS Az EU közös áruszállítási logisztikai politikája önállóan nem létezik, de az EU közös közlekedéspolitikájának

Részletesebben

Soroksár Kommunikációs- és médiastratégiája

Soroksár Kommunikációs- és médiastratégiája Soroksár Kommunikációs- és médiastratégiája Budapest, 2011. 04.10. Tartalom Vezetői összefoglaló Médiahelyzet Soroksáron Cél Soroksári televízió Nyomtatott média Internet, soroksar.hu Közösségi média Költségek,

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVE

A SZOLNOKI FŐISKOLA INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVE SZOLNOKI FŐISKOL E SZOLNOKI FŐISKOL TRTLOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLLÓ... 3 I. FEJEZET 6- BN ELFOGDOTT ÉS -BEN MÓDOSÍTOTT CÉLJINK ÉRTÉKELÉSE... 4 I.. MEGÚJULÁSI STRTÉGIÁBN DEFINIÁLT STRTÉGII CÉLOK MEGVLÓSULÁSÁNK

Részletesebben

J/55. B E S Z Á M O L Ó

J/55. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/55. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2005. január

Részletesebben

Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja

Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja Alsóvárosi Óvoda OM 032742 * 2600. Vác, Vám u. 11. ( /Fax: 06-27/317-092 E-mail: ovoda.alsovarosi@gmail.com Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja I. BEVEZETŐ Az óvodai nevelés országos alapprogramja

Részletesebben

Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja (2017-2022) Munkaanyag Munkaanyag zárása első társadalmi egyeztetés előtt: 2016.05.06.

Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja (2017-2022) Munkaanyag Munkaanyag zárása első társadalmi egyeztetés előtt: 2016.05.06. Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja (2017-2022) Munkaanyag Munkaanyag zárása első társadalmi egyeztetés előtt: 2016.05.06. TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló... 4 2. Bevezetés...

Részletesebben

A NÉMETH IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA (1148 Budapest, Lengyel utca 23.) NEVELÉSI PROGRAMJA 2011.

A NÉMETH IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA (1148 Budapest, Lengyel utca 23.) NEVELÉSI PROGRAMJA 2011. A NÉMETH IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA (1148 Budapest, Lengyel utca 23.) NEVELÉSI PROGRAMJA 2011. 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Az iskolában folyó nevelı-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai,

Részletesebben

Követeléskezelő szoftver bérleti szerződés

Követeléskezelő szoftver bérleti szerződés Követeléskezelő szoftver bérleti szerződés e-versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. V- 209/15. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2015. szeptember Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapesti Közlekedési

Részletesebben

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 3/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT PEDAGÓGIAI PROGRAM MÓDOSÍTÁSÁRÓL Nevelőtestületi

Részletesebben

Értékesítési logisztika az IT-alkalmazások markában

Értékesítési logisztika az IT-alkalmazások markában Értékesítési logisztika az IT-alkalmazások markában STEINER István Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Miskolc marsi@uni-miskolc.hu A logisztika a nagy megrendelők, ügyfelek mellett egyre inkább a

Részletesebben

INFORMÁLNI, INTEGRÁLNI, INSPIRÁLNI

INFORMÁLNI, INTEGRÁLNI, INSPIRÁLNI INFORMÁLNI, INTEGRÁLNI, INSPIRÁLNI A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár STRATÉGIAI TERVE 2014-2020 2014. december 1. Tartalomjegyzék I. Helyzetkép... 4 II. A 2014-2020 közötti időszak stratégiai tervezését

Részletesebben

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN!

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája 2011 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 1.1 A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia jövőképe 3

Részletesebben

A Vianni Kft.-ről Módosítás: 2012. június 03. vasárnap, 17:11

A Vianni Kft.-ről Módosítás: 2012. június 03. vasárnap, 17:11 Vegyiáru Nagykereskedés Menni... Venni... Vinni...: Vianni Köszöntjük a A Vianni Kft. - a Vianni,- HiperAktív,- VianniABC- és Limit Üzletláncok üzemeltetőjének weboldalán! Háztartási Vegyiáru Nagykereskedés

Részletesebben

Földrajz az általános iskolák 7 8. évfolyama számára

Földrajz az általános iskolák 7 8. évfolyama számára Földrajz az általános iskolák 7 8. évfolyama számára FÖLDRAJZ A földrajzoktatás megismerteti a tanulókat a szűkebb és tágabb környezet természeti, társadalmi-gazdasági és környezeti jellemzőivel, folyamataival,

Részletesebben

Szakirány-tájékoztató Külgazdasági-vállalkozási szakirány EU integrációs szakirány Világgazdasági szakirány 2008. március 1 Kedves Hallgatónk! os hallgatóként három (Külgazdasági-vállalkozási, EU integrációs,

Részletesebben

HBF Hungaricum Kft. és INNOV Hungaricum Kft. konzorciuma

HBF Hungaricum Kft. és INNOV Hungaricum Kft. konzorciuma Az akcióterv neve TIOP-1_Az oktatási infrastruktúra fejlesztése Készítette HBF Hungaricum Kft. és INNOV Hungaricum Kft. konzorciuma Verziószám TIOP_OIF_V_7.5 1. Az akcióterv ismertetése és a kontextusát

Részletesebben

HARGITAI LAJOS A BELÜGYI RENDÉSZETI PÁLYÁKRA ELİKÉSZÍTİ KÉPZÉS. 1. Bevezetés

HARGITAI LAJOS A BELÜGYI RENDÉSZETI PÁLYÁKRA ELİKÉSZÍTİ KÉPZÉS. 1. Bevezetés HARGITAI LAJOS A BELÜGYI RENDÉSZETI PÁLYÁKRA ELİKÉSZÍTİ KÉPZÉS KÖZÉPISKOLAI PROGRAMJÁRÓL 1. Bevezetés A Belügyminisztérium Oktatási Fıigazgatósága közremőködésével és támogatásával 2005-tıl választható

Részletesebben

Szajla Község Önkormányzatának gazdasági programja

Szajla Község Önkormányzatának gazdasági programja Szajla Község Önkormányzatának gazdasági programja A helyi önkormányzatokról szóló 1990,évi LXV. törvény elıírásai szerint az önkormányzatoknak a választási ciklus végéig szóló gazdasági programot kell

Részletesebben

Fejlesztések-kutatások a pedagógusok szakmai munkájának támogatása érdekében

Fejlesztések-kutatások a pedagógusok szakmai munkájának támogatása érdekében Fejlesztések-kutatások a pedagógusok szakmai munkájának támogatása érdekében dr. Kaposi József főigazgató 2014. október 7. Hajdúszoboszló Fejlesztési-kutatási területek 1. Háttér 2. Fejlesztések tankönyvek

Részletesebben

Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda 5420 Túrkeve, Kossuth L. u. 15. Kaszap Nagy István Református Általános és Óvoda OM 035917

Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda 5420 Túrkeve, Kossuth L. u. 15. Kaszap Nagy István Református Általános és Óvoda OM 035917 Kaszap Nagy István Református Általános és Óvoda OM 035917 T ú r k e v e PEDAGÓGIAI PROGRAM Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid (Péld. 16,3) Hatályos: 2016. január.1-jétől 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

ZV-2010 feladat 3. SPAR - esettanulmány

ZV-2010 feladat 3. SPAR - esettanulmány ZV-2010 feladat 3. SPAR - esettanulmány Az 1932-ben alapított SPAR ma a világ egyik legnagyobb önkéntes alapon szervezıdött kereskedelmi lánca, amely 5 kontinens 33 országában van jelen. A SPAR Magyarország

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYNYZAT JEGYZŐJE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYNYZAT JEGYZŐJE W O b D H BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYNYZAT JEGYZŐJE Tárgy: Budapest XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szervezeti Stratégiája 2011-2014 Tisztelt Képviselő-testület! A hazai önkormányzatok

Részletesebben

Az informatika tantárgy fejlesztési feladatait a Nemzeti alaptanterv hat részterületen írja elő, melyek szervesen kapcsolódnak egymáshoz.

Az informatika tantárgy fejlesztési feladatait a Nemzeti alaptanterv hat részterületen írja elő, melyek szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Informatika Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanuló az információs társadalom aktív tagjává válhasson. Az informatikai eszközök használata olyan eszköztudást

Részletesebben

Az Őriszentpéteri Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja. II. Stratégiai program

Az Őriszentpéteri Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja. II. Stratégiai program Az Őriszentpéteri Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja II. Stratégiai program Natúrpark Térségfejlesztési Kht. 2002. 1 I.1. Az Őriszentpéteri Kistérség jövőképe. Az őrségi kistérség több

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI JOG 3.

KÖZIGAZGATÁSI JOG 3. KÖZIGAZGATÁSI JOG 3. MAGYAR KÖZIGAZGATÁSI JOG Különös rész..kiadó 2008. 1 KÖZIGAZGATÁSI JOG 3. Különös Rész Szerkesztette: DR. NYITRAI PÉTER TANSZÉKVEZETŐ, EGYETEMI DOCENS Szerzők: DR. CZÉKMANN ZSOLT TANÁRSEGÉD

Részletesebben

SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIA SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2005 2013 A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2005 2013 Oktatási Minisztérium 1055 Budapest, Szalay u. 10 14. Tel.: +36 (1) 473 7000 Fax: +36

Részletesebben

RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló

RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló Az integrált ügyfélszolgálatok interoperábilis informatikai infrastruktúrájának kialakítása című kiemelt

Részletesebben

HAMAROSAN MEGHIRDETÉSRE KERÜLİ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: Mikro-kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése, GOP-2009-2-2.1.1/A

HAMAROSAN MEGHIRDETÉSRE KERÜLİ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: Mikro-kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése, GOP-2009-2-2.1.1/A Tisztelt Partnereink! Hosszabb szüntetet követıen ismételten szeretnénk felhívni figyelmüket néhány aktuális pályázati felhívásra. Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdıdött és hamarosan befejezıdik a Határmenti

Részletesebben

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Az elkészítésben közreműködő külső szakértők: Róka László, Deme Lóránt MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020)

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) Készült a DAOP-5.1.1/B-13 Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése pályázati felhívásra benyújtott Fenntartható

Részletesebben

2.1. Minőségcélok 20 2.2. Jövőkép.21 2.3. Intézményünk szabályozott folyamatai 22

2.1. Minőségcélok 20 2.2. Jövőkép.21 2.3. Intézményünk szabályozott folyamatai 22 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Az intézmény bemutatása.. 6 1.2. Az intézmény minőségfejlesztési múltjának bemutatása... 8 1.3. A minőségügyi rendszer dokumentumainak felépítés. 10 1.4. A MIP-hez

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen a Benedek Elek Általános

Részletesebben

Összeállította: Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna 2011. június 17.

Összeállította: Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna 2011. június 17. JANKÓ JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA és GIMNÁZIUM NEVELÉSI TERV 2011. JANKÓ JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM Összeállította: Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna 2011. június 17. 1 JANKÓ JÁNOS

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA Elfogadva: 2010. július 26. TARTALOMJEGYZÉK PREAMBULUM... 3 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 II. A NYÍREGYHÁZI

Részletesebben

Az alapvető jogok biztosának és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének Közös jelentése az AJB-383/2016.

Az alapvető jogok biztosának és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének Közös jelentése az AJB-383/2016. Az alapvető jogok biztosának és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének Közös jelentése az AJB-383/2016. számú ügyben Előadó: dr. Garaguly István Az eljárás megindulása A Levegő Munkacsoport

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA - TERVEZET - 2008. JANUÁR NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA - TERVEZET - (Az adatgyűjtés lezárva:

Részletesebben

FELHÍVÁS. Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése GINOP-5.1.3.-16

FELHÍVÁS. Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése GINOP-5.1.3.-16 FELHÍVÁS Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése GINOP-5.1.3.-16 Magyarország Kormányának Felhívása a társadalmi célú vállalkozások dinamizálása és stabilizálása piacképes termékek és szolgáltatások előállításának

Részletesebben

az ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

az ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A jelen összevont tájékoztató ( Tájékoztató ) az értékpapírok nyilvános kibocsátásakor vagy piaci bevezetésekor közzéteendő tájékoztatóról és a 2001/34/EK irányelv módosításáról szóló európai parlamenti

Részletesebben

A Hevesi Sándor Általános Iskola Pedagógiai Programja

A Hevesi Sándor Általános Iskola Pedagógiai Programja A Hevesi Sándor Általános Iskola Pedagógiai Programja 2013. Mottó: ha az ifjak gondozása és nevelése a helyes úton halad, akkor az állam hajója biztosan halad előre, ha ellenben baj van a nevelés körül,

Részletesebben

LEADER TÍPUSÚ KONZORCIUM AGRÁR-VIDÉK DINAMIKUS KLASZTER

LEADER TÍPUSÚ KONZORCIUM AGRÁR-VIDÉK DINAMIKUS KLASZTER LEADER TÍPUSÚ KONZORCIUM ÉS AGRÁR-VIDÉK DINAMIKUS KLASZTER A KONZORCIUM Szövetkezés nagyobb szabású közös pénzügyi műveletre, tőkebefektetésre, projekt cél megvalósítására. A terv-cél megvalósításának

Részletesebben