Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET"

Átírás

1 Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET

2 Jegyzet

3 PECSÉTGYŰJTŐ KÁRTYA Név: Lakcím:

4 P.H. P.H. P.H. P.H. P.H. F V SZ E P.H. P.H. P.H. P.H. P.H.

5 Balatonkenesei Tájház 8174 Balatonkenese, Kossuth u. 6. Tel.: Íz-lelő összejövetel Kenesén, a Tájházban II. Tájházi Civil Piknik Balatonkenese, Tájház június 18. szombat, 15 órától Az I. Tájházi Civil Piknik sikere után második alkalommal kerül megrendezésre a program, melyben a jókedvről és a dallamokról Balatonkenese művészeti csoportjai, a Pannónia Citerazenekar és a Szivárvány Népdalkör, a gasztronómiai élményekről pedig többek között horgászegyesületünk tagjai és más helyi termelők gondoskodnak. Miközben fatüzelésű kemencénkben langalló és egyéb finomságok készülnek, a vállalkozó szelleműek kézműves-tevékenységekben is kipróbálhatják ügyességüket. Mindeközben alkalom nyílik a megnyitásának 25. évfordulóját ünneplő Tájház gyűjteményének megtekintésére, Balatonkenese régmúltjának megismerésére is. Gyűjtsön egy pecsétet nálunk is!

6 Biobia Porta, Pajtaszálló Mecsek Ökocsali tagja 7673 Cserkút,, Baranya megye Árpád köz 3. sz. Tel.: A Nyugat Mecsek gyönyörű kis falujában, Pécstől 5 hm-re csodálatos természeti környezetben, faluszéli patakparton szépen felújított parasztudvarban a régi fészer és pajta padlásán, várjuk szeretettel vendégeinket a Pajta Szállóba ( 15 hellyel), a Szedres turistaházba és a Mézeskalács házikóba( 7-7 fő, Jakabhegyen van az erdőben). Mindegyik helyszín alkalmas rendezvények tartására. Volt már nálunk ökolakodalom, osztálytalálkozó, gazvacsora, szülinapi zsúr, lánybúcsú, Mecsek Zöldút tréningek, Ökocsali túrák, gyógynövénytúrák, erdőkóstoló, csapatépítés, alapítványi lekvár főzés, ökobüfé, falusi vendégasztal. munkareggeli, filmkészítés a hagyományos lekvár főzésről, kincsvadászat, játszóház, kreatív rendezvényszervezéssel segítjük a megrendelőket. Étkezés: Igény szerint étkezést biztosítunk egészséges, biokertünkből, ill. más helyi és erdei termékekből készített étkekből. Alkalomszerűen vendégeket fogadunk gazvacsorára, gazreggelire, gazebédre Egyéb programlehetőségek: punnyadás, sok-sok séta a festői faluban (Árpád kori templom,néprajzi gyűjtemény,mosóházak, tó, patakvölgy, mohos erdők, természetvédelmi területek, vörös homokkő sziklák, bakancsos fa ). Erdei pszicho dráma terápia, bóklászás a gyönyörű természetben, túrázás( pl. DDNPba a Jakab-hegyre a Pálos kolostorromhoz, Pécsre, Orfűre- Fürdeni, barlangot mászni,abaligetre- cseppkőbarlangot csodálni), sziklamászás, fáramászás, vadász lesre mászás, Tarzanozás, gombászás, gyógyfüvek gyűjtögetése.

7 Borbély Családi Pincészet 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19. Tel.: A Borbély Családi Pincészet egész évben várja a kedves borbarátokat! ALAP - HALADÓ - MESTER KÓSTOLÓK - BORVACSORÁK - VENDÉGHÁZ - BORTERASZ - DŰLŐTÚRA - BORBUSZ Csoportoknál előzetes bejelentkezés szükséges. A borok mellé zsíros deszkával, házi készítésű parasztállal, igény esetén meleg étellel (pörkölt, hurka, kolbász, sült húsok) szolgálunk, melyeket a házi asszony készít saját vágású disznóságainkból. A borozgatásban elfáradt vendégek egész évben igénybe veheti felújított, hangulatos és fűthető vendégházunkat. Szállóvendégeinknek reggelire a házi asszony saját készítésű kolbászt, szalonnát, felvágottat, házi lekvárt kínál, mellé saját készítésű szőlőlevet. Nyitva tartás: Pince: minden nap Vendégház: érkezés 14 órától, távozás 14 óráig A fentiektől eltérő időpontokban előzetes egyeztetés szükséges!

8 Buzás Attila - az Őrségi Ínyesmester 9946 Magyarszombatfa, Fő u. 29. Tel.: buzas.attila@inyes.hu Az Őrségben, Magyarszombatfán, ezen a fazekasságáról is nevezetes kis dunántúli településen működik kecsketenyésztő telepünk és kecsketej feldolgozó üzemünk ben elnyertük az Év sajttermelője kitüntető címet. Közel húszféle előállított termékkel fogadjuk vendégeinket, akiknek a sok földi jó mellett nemcsak termékeink nyújtanak élményt, hanem a velük harmonizáló, őrségi tradicionális almafajták terméseiből készül dzsemek és lekvárok. Gidasimogató, ahol szemtelenül szelíd állatokat lehet simogatni és fénykép készíteni. Hagyományőrző termékeink között megtalálhatók a magyartarka tehenek tejéből készített sajtok, almasajt ( ami nem azonos a birsalmasajttal). Legyen Ön is sajt chéf- vegyen részt az Örségi Ínyesmester tudás átadó kurzusain. A gyakorlati oktatás azt jelenti, hogy a tréning minden résztvevője megtanulja a raclette- készítést, a grillezést, a fondue- készítést, illetve azt, hogy milyen eseményre milyen sajtot vegyünk, hogyan válasszunk hozzá bort, kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt. Természetesen minden kóstolással, ízleléssel történik. Szívesen látjuk egy uzsonnára, vagy vacsorára! Kóstolta már az Őrségi-salátát? Saláta, fűszeres tökmagolajban érlelt kecskesajttal. Uzsonna, vacsora rendelhető előre megbeszélt időpontban és ételek 2-15 főig. A kínálat: sajtok, füstölt mangalica kolbász és sonka, gidasült.

9 Edvi-Illés kávéház és falusi vendégasztal 2696 Terény, Arany János u. 70. Tel.: Nyitva: egész évben Előzetes bejelentkezést kérünk! Masinán süsd a terényi laskát, tenyérrel gyúrva, kerekre lapítva! Ezt a hagyományos palóc ételt, a forró vaslapon sütötték szép kerekre, majd liba, kacsa vagy disznózsírral megkenve, sózva, melegen fogyasztották.különleges élmény közösen elkészíteni és saját ízlés szerint ízesíteni. A finom házi zsír mellett mi tölteléknek feltálaljuk kertünk teljes gyógy- és fűszernövény kínálatát, friss tejfölt, házi sajtokat és pörköltet. Édes ízek kedvelőinek pedig az Ízek Háza finom lekvárjait. Vendégasztalunknál a hagyományos házias ételek mellett, palóc gulyást, haluskát, tócsnit és vad ételeket kóstolhat. Alapanyagaink saját kertünkből, helyi termelőktől és terényi ökogazdaságból származnak. Szálláshelyünk az Árdai vendégház, 3 apartmannal összesen 18 férőhellyel várja vendégeit. A szépen felújított parasztház zárt udvarral, nagy fedett színnel, sütögető hellyel biztosítja a nyugodt pihenést. Minden vendégünket a helyi gyógyteák friss illatával várjuk. Hunnia csipkemúzeumunkban a finom szépségű Hunnia csipke mellett számos csipkeérdekességgel ismerkedhet meg. A mesterség bemutató során kiderül, hogy a csipkeverés nem is olyan boszorkányos, mint amilyennek látszik. A látogatást megkoronázhatja egy pohár finom csipkeszörp elfogyasztása vagy kérheti pitypangszirupos italspecialitásunkat, az Edvi-Illés tejeskávét. Ez a belső-cserháti kicsi falu igazi gyöngyszem. Itt a nyári forróságban is harmat lepi a mezőt, a levegő tiszta és az éjszakai égboltot csillag milliárdok díszítik. A környék tele van látnivalókkal és túraútvonalakkal. Nálunk megpihenhet és feltöltődhet.

10 Egri Korona Borház és Wellnes Hotel 3395 Demjén, 0183/5 hrsz. Tel.: Az egri történelmi borvidék és borkultúra fellegvárának számító Egri Borház egy új színfolttal gazdagítja a boros élményekre vágyók lehetőségeit. A wellnes és pihenés mellett betekintést nyerhetnek egy nemzetközileg is sikeres borászat életébe, hangulatába, ahol megkóstolhatják kiváló érmes borainkat és ízletes magyaros ételeinket. A hangulatos hotel, Demjénben, Eger mellett, Budapesttől mindössze egy órás utazótávolságra, egy kétszázhetven hektáros szőlőbirtok közepén, az Egerszalóki és Demjéni fürdő szomszédságában található. A főépületben bormintabolt, első osztályú étterem, konferenciaterem és párját ritkító borospince kapott helyet. A 200 főt befogadó étterem ideális helyszín, esküvők, baráti összejövetelek, ballagások, céges rendezvények megtartására. Itt található egy 40 fős kisterem, mely étteremként és kis konferencia teremként is használható. A földszinten egy 100 fős rendezvényteremmel rendelkezünk. Nyári időszakban az éttermünk leköltözik a Borház előtti teraszra, itt fogadjuk vendégeinket, ahol grillezett és kemencében sült ételeket is készítünk. Borkóstolóval egybekötött pincelátogatásokat is szervezünk.a Borház melletti mesés környezetben egy 16 szobás wellness hotel és 12 házból álló bor élmény üdülőfalu várja a vendégeket.

11 V. Fűszeresek és Kézművesek Vására 5525 Füzesgyarmat május 28. A fűszeresek és Kézművesek Vására- az értékteremtők és értékmentők találkozója. Fő célunk, hogy a magyar termelőket, kézműves termékeket, tradicionális magyar élelmiszereket megismertessük mindenkivel, aki itt él vagy látogatóként részt vesz vásárunkon. Törekszünk arra, hogy a kiállítások, kóstolók és bemutatók mellett színes vidám forgatag, igazi vásári hangulat fogadja a hozzánk érkezőket. Ezért nem csak mi szervezők teszünk meg mindent, hanem a város egész lakossága, civil szervezetek és egyesületek is készülnek a nagy napra. Többen is helyi tájjellegű ételekkel várják majd az idei látogatókat, több bográcsban fő majd a betyáros, és a kakas pörkölt, amit kóstolni, véleményezni mindenkinek szabad lesz. A gyerekeknek, családoknak lesz kézműves foglalkozás és bohóc show. Számos ismert és ismertetlen fűszernövényt, szárított és egyéb módon előállított terméket ismerhetnek meg a látogatók, de lesznek lekvárok, sajtok, szörpök szép számmal.

12 Galambos Pincészet 3881 Abaújszántó, Dobó István u. 6. Tel.: Galambos Péterné Galambos Péter Telefonos bejelentkezést kérünk Barangolás a Tokaji borvidék kevésbé ismert pontján, Abaújszántón. Nemcsak a pincelátogatást (borkóstolóval egybekötött) ajánlunk, hanem helyi ízekre épülő, helyben készült (kemencés) finomságokkal, igazi magyaros vendégszeretettel várjuk idelátogató kedves vendégeinket. A térség őshonos szőlőfajtáiból- furmint és hárslevelű szőlőből- készítjük különleges száraz borainkat melyek a telephelyünk alatt húzódó pincénkben lévő tölgyfahordókban kapják meg végleges színüket és aromájukat. Hozzánk nem érdemes egy napra jönni, mivel olyan sok a még felfedezetlen látnivaló, pl.: Sátorhely (világörökség része), zempléni erdőtúra, Boldogkővár, Regéc, Fűzér, Telkibánya, mind mind megismerésre, felfedezésre váró kiránduló helyek. A programok között említhetjük a kerékpáros kirándulást, valamint a helyi lovas,- szekér kirándulásokat. Kézműves foglalkozásaink: mézeskalács készítő- festő, kenyérsütés, valamint elmélyedhetnek a bor iránt érdeklődők a bor kóstolás főbb ismérveiben. Telefonos bejelentkezést kérünk!

13 18. Szolnoki Gulyásfesztivál Szolnok - Tiszaliget Tel.: magyargulyas1999@gmail.com Gasztro-kulturális Hagyományőrző Fesztivál - Nemzetközi Gulyásfőző verseny, zsűrizéssel Szolnok Tiszaliget szeptember Bemutatjuk a magyar gulyásétel főzési hagyományait, alapanyagait. A látogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medence és szélesebb körben Közép-Európa országaiban élő magyarok gulyásfőzési hagyományaival (kiemelten: cseh, szlovák, lengyel, román, szerb, osztrák,). Betekinthetünk az adott ország nemzeti konyhai szokásaiba. Elnyert minősítések Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság a Megyei Értéktárba regisztrálta a Szolnoki Gulyásfesztivált Szolnoki Értéktár Bizottság a Települési Értéktárba regisztrálta a Szolnoki Gulyásfesztivált Várjuk Önöket főzőcsapattal és látogatóként is a fesztiválunkra! Több mint 500 bogrács látogató

14 Kalocsai Szent István Napok 6300 Kalocsa, Érsekkert Tel.: augusztus 20. Szent István Napok: Az államalapítás, Szent István és magyarok új kenyerének ünnepe régtől fogva igazi népünnepély. Városunkban is sokszínű kulturális események várják ilyenkor az érdeklődőket. A gyerekprogramok, koncertek, szórakoztató programok, kézműves vásár mellett a történelmi hagyományoknak is nagy szerep jutott rendezvényünkön. Szent István Napi Programsorozataink állandó elemei közé tartozik ünnepi megemlékezés és az új kenyér megszentelése, a fáklyás csónakos felvonulásunk és a királyi hódolat augusztus 20.

15 Kalocsai Paprikafesztivál 6300 Kalocsa, Érsekkert Tel.: szeptember Kalocsa egyedüliként az országban, abban a különleges helyzetben van, hogy két Hungarikummal is büszkélkedhet: a kalocsai fűszerpaprikával és a népművészettel. A Kalocsai Paprikafesztiválon megismerkedhet a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan íz harmóniájával, valamint azzal az örökséggel, amely generációról- generációra szállva élő hagyomány Kalocsán. Ezért szerveződik immár évtizedek óta a Paprikás Ételek Főzőversenye, ezért szerves része a programnak a kalocsai népzene és néptánc és ezért kerül felállításra a Kalocsai Tisztaszoba mely élő hagyományainkba engednek betekintést. Szeretnénk megmutatni a hozzánk látogatóknak, hogy hagyományaink nem a múltból, hanem a jelenből táplálkoznak. Szeretnénk, ha személyesen is megismernék azokat a kalocsaiakat, akik keze által tovább virágoznak a kalocsai motívumok. Azokat a kalocsaiakat kiknek lába ma is a ciframarsot ropja. Azokat a kalocsaiakat, kiknek keze palántálja, kapálja, őrli a paprikát. És kiknek szíve őrzi ezen kincseket! szeptember harmadik hétvégéjét töltse Kalocsán!

16

17 Balatonkenesei Tájház 8174 Balatonkenese, Kossuth L. u. 6. Biobia Porta Pajta szálló, 7673 Cserkút Borbély Családi Pincészet 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19. Buzás Attila - az Örségi Ínyesmester 9946 Magyarszombatfa, Fő u. 29. Egri Korona Borház és Wellnes Hotel 3395 Demjén, 0183/5 hrsz. Edvi-Illés kávéház és falusi vendégasztal 2696 Terény, Arany János u. 70. V. Fűszeresek és Kézművesek Vására 5525 Füzesgyarmat Galambos Pincészet 3881 Abaújszántó, Dobó István u XVIII. Szolnoki Gulyásfesztivál 5000 Szolnok, Tiszaliget Kalocsai Szent István Napok - Paprikafesztivál 6300 Kalocsa, Érsekkert Kemencés vendégasztal 9462 Völcsej, Fő u Marcsi Asztala 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 48. Megyer Vendégváró Szociális Szövetkezete 8348 Megyer, Fő út 5. Öreg Dráva Vendégház és Béres Udvar 7965 Drávasztára, Zrínyi u Patóhegyi Borházfalu 8984 Petrikeresztúr, Patóhegy Pitypangos porta 5358 Tiszafüred- Örvény, Rózsadomb u. 22. Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház 4171 Sárrétudvari, Damjanich u. 6. Siba Sajtporta 2458 Kulcs, Sellő u. 2309/12 Zsuzsanna Asszony sajtja 2091 Etyek, Magyar u

18 Kemencés vendégasztal 9462 Völcsej, Fő u Tel.: Nyitva: előzetes bejelentkezés alapján Soprontól 25 km-re, Kőszegtől 22 km-re, Bükfürdőtől 14 km-re található kis faluban VÖLCSEJEN alakítottuk ki a falusi vendéglátás egyik gyöngyszemét a KEMENCÉS VENDÉGASZTALT. Nálunk az előételtől a desszertig minden fatüzelésű kemencében készül Nagymamánk receptjei alapján, (sós stangli, kézzel dagasztott kovászos kenyerek, bőrös császár, tarja, egészben sült csirke májával, kemencében sült csülkös bableves, cipóban sült csülök, tepsis csülök, libacomb, kacsacomb, töltött libanyak, disznótoros, házi savanyúságok, kemencés rétesek) mellé házi csapolt sört, a gazda pálinkáit, házi szörpöket, tájjellegű minőségi borokat kínálunk vendégeinknek. Kóstolják meg Önök is az igazi falusi ízeket és ételeket! Csak bejelentkezésre! 6-20 főig tudunk vendégeket fogadni, nálunk nincs szomszéd asztal.

19 Marcsi Asztala Vendégasztal-szolgáltatás 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 48. Tel.: Nyitva: május 1 október 30 között Vendégasztalunk Békés megyében, Füzesgyarmat központjában várja Önöket. Nem vagyunk étterem, nálunk nincs étlap, sem nyitvatartási idő. Telefonon egyeztetjük vendégeinkkel, hogy mikor és mit szeretnének enni. Mindig a helyben termelt és a településen beszerezhető friss alapanyagokból készítjük ételeinket. Május 1. és október 30. között a szabadban főzünk, sütünk. Ételeink bográcsban, cserépben, tárcsán vagy kemencében készülnek. Télen disznótoros programot vagy kolbász és hurka töltést tudunk szervezni kedves vendégeinknek. Tájjellegű ételeink: Puliszka, Kapormártás, Öreglaska, Betyáros, Birka pörkölt, Marhalábszár pörkölt, Kakas pörkölt, Kemencében sült kacsa. A nyáresti vacsorák a legnépszerűbbek, ahol ráérősen, beszélgetve, üldögélhetünk a békésen elköltött vacsora után. A több mint 110 éves ház, a valamikori nagygazda porta, a régi mezőgazdasági eszközök, dédapáink anekdotázós világát idézik meg vendégeink számára. Gyakran elhangzik a kérés, meséljünk a házról, Füzesgyarmatról és mi szívesen tesszük. Vendégeinknek szervezünk hintós városnézést, bor és sajt kóstolót is.

20 Megyer Vendégváró Szociális Szövetkezete 8348 Megyer Fő út 5. Tel.: Köszöntelek Megyeren, hazánk legkisebb önálló közigazgatással, de a legnagyobb szívvel rendelkező településén! Itt megtalálsz mindent, amit egy vidék jelenthet számodra. Pár lépésre a Marcal partján élvezheted a kis folyó csordogálását, pár lépésre viszont már az erdeinkben barangolhatsz. Ha a másik irányba lépsz, varázslatos mezőinken élvezheted a szellő simogatását. Egész évben tartó vadász, gasztronómiai zenei és aktív pihenést nyújtó programjainkkal többet nyújtunk az egyszerű falusi turizmusnál, megszínesítve, kitágítva a kistérség által kínált lehetőségeket. Vacsoráinkat élvezheted borvacsora keretein belül is. Természetesen megtalálod a nyugalmat is. Ez egy stressz mentes vidék, ahol ismét felfedezheted az ember és a természet harmóniáját, ahol ellazulhatsz és feltöltődhetsz. Megyer! Az őszinte vidéki vendéglátása.

21 Nagy Zsuzsanna- Zsuzsanna asszony sajtja Etyek Tel.: Nyitva: telefonos egyeztetés alapján Saját, műemlék jellegű parasztházamban fogadom vendégeimet, akiknek sajtkóstolást és sajtkészítést- bemutatót tartok. Sajtjaimat kecsketejből és tehéntejből készítem. Jó sajtott igazán csak jó minőségű tejből lehet alkotni, ezért a természet közeli állattartás híve vagyok. Kedvenceim a gyúrt sajtok és a félkemény érleltek. Szeretek kísérletezni a fűszerekkel. Vendégasztalomnál főként sajttal, tejtermékkel készült ételeket kínálok, kívánságra az udvari kemencében sütünk a vendégekkel közösen. Udvaromban többféle háziállatokat tartok: tyúkot, kacsát, libát, kecskét, bocit. A hozzám látogatóknak, kérésre egyéb programokat is szervezek: pincelátogatást, borkóstolást, kerékpár- útvonalakat, kiránduló utakat, lovaglást szeptember 1-től látogatható. Kérem, hogy mindig telefonon egyeztessünk, legalább 3 nappal az érkezés előtt.

22 Öreg Dráva Vendégház és Béres Udvar 7965 Drávasztára, Zrínyi u Tel.: Ormánsági családi gazdaságunkban hagyományos tartással neveljük állatainkat. Udvarunkon sertés, kecske, nyúl és baromfi nevelkedik. Kis gazdaságunkban megtermelt húsáru kerül vendégházunk asztalára. A túra keretében megízlelhetik vendégeink a rég elfelejtett ízeket, prémium házi termékeinket kóstolgatva. Vendégházunk lehetőséget kínál családok, baráti társaság részére több napos program szervezésére is, melyhez programjavaslatokat igény esetén szívesen küldünk.

23 Patóhegyi Borházfalu 8984 Petrikeresztúr, Patóhegy Tel.: Létezik egy festői hely a Göcsej és az Őrség lábánál: a Patóhegy. Petrikeresztúr falucska szőlőhegyén 6 régi borospince, hangulatos mézeskalács házikókként született újjá. Különlegessége, hogy a civilizációtól távol eső zalai dombságon, természet közeli környezetben található romantikus borházak kiváló lehetőséget nyújtanak a mindennapi stressz levezetésére, családi-, ill. baráti kapcsolatok elmélyítésére, csapatépítő programok lebonyolítására. Az igazán maradandó gasztronómiai élményekről pedig a speciális göcseji ízek, és a helyi zamatos borok gondoskodnak.

24 Pitypangos porta 5358 Tiszafüred- Örvény, Rózsadomb utca 22. Tel: Nyitva: májustól alkalomszerűen Kata és Janó a Tisza-tó partjától nem messze lévő ökoportájukon várják nagy szeretettel az ínyencségeket kóstolni, vagy megpihenni vágyó vándorokat. Illatos-édes házi szörpök, zamatos őszibarack pálinka, végeláthatatlanul sokféle lekvár mindig terítéken van náluk. Korábbi vendégeik kedvencei között szerepelt az örvényi herőce, szilvás puliszkacsemege, aranyszínű keszegropogós, kőtt kalács, halászlé morzsa sütivel lekísérve. Az étkekre várva vagy jóllakottan, megpihenve, elleshető-kipróbálható a kertben néhány permakultúrás kertészeti fortély, betekintést lehet nyerni a szappanfőző boszorkánykonyhába, de a környezettudatos, orvos házaspár azt is szívesen elárulja, ők hogyan élnek egyszerűbben, zöldebben, egészségesebben. A legkisebbeket kerti játékok, kreatívkodás és két pici játszótárs várja. Ha pedig a vendégek nem tudják, melyik végén kezdjék el felfedezni a csodálatos Tisza-tavat, a háziak hasznos információkkal segítenek és túraszervezésben is jártasak. Nyitva tartás: májustól alkalomszerűen, bejelentkezés alapján, vagy meghirdetett programok időpontjaiban. Kisebb csoportoknak, családoknak. Max 6-8 fő egy időpontban.

25 KÜLDETÉSÜNK: Családias légkörben, ízletes ételekkel, sokszínű programokkal egy életre szóló élményt nyújtani a vendégeknek, hogy visszatérve a mindennapjaikba képesek legyenek maradandót alkotni az élet minden területén. FVSZE Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház 4171 Sárrétudvari, Damjanich utca 6. Tel.: sarretipegazus@gmail.com Létezik egy nyugodt, csendes település az Észak-Alföldön: Sárrétudvari. Ez az egyetlen település, amely nevében ma is őrzi a tájegység történelmi jellegét. Egy merészet álmodó család alázatos munkájaként született meg itt a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház. A szállás egyedisége a hamisítatlan falusi környezet, mely kiváló lehetőséget nyújt a mindennapi stressz levezetésére, családi- illetve baráti kapcsolatok elmélyítésére, csapatépítő programok lebonyolítására. Az aktív pihenésre vágyó vendégeknek a Lovarda remek alkalmat kínál az év bármely szakában. Legyen az tapasztalt lovas, vagy épp olyan, aki most szeretné azt a csodálatos élményt megtapasztalni, hogy milyen kapcsolat alakulhat ki ló és lovasa között. A vendégház kialakításán törekedtünk a hagyományok és a modern kor igényeinek ötvözésére. A belső elrendezését tekintve a földszinten és az emeleten is két-két szoba található. Mindegyik szobában 2 ágy van és mellé igény szerint 2 pótágyat tudunk elhelyezni. Minden szoba saját fürdőszobával rendelkezik. Ideális gyerekes családok számára. Ételeinkben ötvözzük a hagyományos falusi íz világot a nagyszüleinktől megszokott ízekkel. Mindezt becsomagoltuk baráti-családias hangulattal, mellyel fogadjuk a vendégeket és végig is kíséri az ottlétüket. Szeretettel várunk mindenkit, akik rohanó világunkban még fogékonyak a természet adta szépségekre, akiket vonz a Hortobágy szépsége, vagy csak nyugalomra, pihenésre, aktív kikapcsolódásra vágynak.

26 Siba Sajtporta 2458 Kulcs, Sellő utca 2309/12 Tel.: Nyitva: telefonos egyeztetés alapján Családi vállalkozásunkban három éve készítünk kiváló- minőségű kecsketejből és tehéntejből friss, füstölt és érlelt sajtokat a Dunaújvárostól nem messze eső Kulcs településen. Közvetlen a Duna-partján lévő portánkon fogadjuk vendégeinket akiknek sajtkóstolást, sajtkészítés-bemutatót tartunk. Gyerekeknek állatokkal való ismerkedési lehetőség (állatsimogató). Vendégasztalomnál sajttal, tejtermékkel készült ételeket kínálunk. Kívánságra kerti kemencében sütünk vendégeinkkel. Kulcs község Budapesttől 50 kilométerre délre fekszik, és az M6-os autópályán egy órán belül elérhető, de megközelíthető vasúton és vízen is ben Kulcson épült az Ország első 600kW-os szélerőműve. A nyári időszakban a homokos Duna-parton kiváló lehetőség nyílik horgászásra, fürdésre. A hozzánk látogatóknak kérésre egyéb programot is szervezünk:borkóstolás, kerékpárútvonalak, kiránduló utak, lovaglást, Dunán való evezést. Szállás lehetőség van! Kulcs község Magyarország harmadik legtisztább levegőjű települése. Siba Sajtporta a friss, egészséges, adalékmentes, házi sajtok otthona. Kérjűk, hogy mindig telefonon egyeztesünk.

27

28 Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE) 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 48/a

Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET

Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET Kedves Olvasó! Kirándulni hívunk mindenkit! Jegyeseket, házasokat,a nagyszülőket, a szülőket, a gyermekeket, az unokákat, együtt az egész családot! Egy egész évre

Részletesebben

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN TURISZTIKAI HÍRLEVÉL www.videkjaro.hu 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük a magyar kézm ves sajtokat

Részletesebben

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG Bemutatkozás: Csodálatos természeti környezetben, a zalai dombok között helyezkedik el Zalaegerszeg városa. Fogadónk könnyen megtalálható a város északdéli főútja mentén. Kellemesen

Részletesebben

Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 4103-9/2010. 33. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Jobbik

Részletesebben

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR A Magyarkúti gyermektábor A Magyarkúti gyermektábor Magyarkúton található Verőcétől 5 km-re körülvéve tölgyes és bükkös erdőkkel. Budapesttől 58 km, Váctól 15 km-re, közúton és vasúton

Részletesebben

Sásdi kistérség SÁSDI KISTÉRSÉG

Sásdi kistérség SÁSDI KISTÉRSÉG Sásdi kistérség Régió: Dél-Dunántúl Megye: Baranya A Sásdi kistérség az Észak-Zselic, Baranyai-hegyhát, a Völgység természetföldrajzi kistájak találkozásánál fekszik. A kiválasztott települések a Baranyai-hegyháton

Részletesebben

Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez

Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez A vadászházból, erdei iskolából és erdei szállóból álló épületegyüttes

Részletesebben

MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL ÉSZAK-MAGYARORSZÁG KÜLÖNLEGES ESKÜVŐI- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK

MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL ÉSZAK-MAGYARORSZÁG KÜLÖNLEGES ESKÜVŐI- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL ÉSZAK-MAGYARORSZÁG KÜLÖNLEGES ESKÜVŐI- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK HELYET ADUNK ÁLMAINAK Residence Ózon**** superior» www.hotelozon.hu Tegye lélegzetelállítóvá a Nagy Napot, válaszszon

Részletesebben

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró Székes fehér vár 2016 vendégváró csomagok szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra Belvárosi hétvége a Hotel Magyar Királyban Székesfehérvár szívében, a megszépült történelmi belvárosban, a színház

Részletesebben

Korfu. Odüsszeusz szigete. Fakultatív programok. Sidari. Korfu. Moraitika. Messonghy

Korfu. Odüsszeusz szigete. Fakultatív programok. Sidari. Korfu. Moraitika. Messonghy Odüsszeusz szigete Sidari A Jón szigetvilág egyik legelbűvölőbb szigete csodás búja növényzetével, látnivalói gazdagságával, kellemes klímájával páratlan élmény nyújt az idelátogatóknak. A szigetet kis

Részletesebben

Bortriatlon 2016. JÁTSSZ és NYERJ! Ha mindhárom hétvégén részt veszel, borvacsorát vagy ajándékutalványt. nyerhetsz!

Bortriatlon 2016. JÁTSSZ és NYERJ! Ha mindhárom hétvégén részt veszel, borvacsorát vagy ajándékutalványt. nyerhetsz! Gyûjts össze minél több boros címkét, bélyeget és pecsétet! JÁTSSZ és NYERJ! Ha mindhárom hétvégén részt veszel, borvacsorát vagy ajándékutalványt nyerhetsz! Bortriatlon 2016 Szürkebarát hétvége 2016.

Részletesebben

Egészségfejlesztés Családi hétvége programterve

Egészségfejlesztés Családi hétvége programterve Egészségfejlesztés Családi hétvége programterve Barankai Flóra II. évfolyam BAFWAAO.SZE Az élet azzal a szerencsés helyzettel ajándékozott meg, hogy szűkebb családom tagjaival, ideértve unokatestvéreimet

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 Email: gereby@gereby.hu www.gereby.hu Miként is lehetne szavakkal leírni

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt területi kohéziós útmutató

Egységes szerkezetbe foglalt területi kohéziós útmutató ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSÜGYI SZAKÁLLAMTITKÁRSÁG Egységes szerkezetbe foglalt területi kohéziós útmutató Budapest, 2008. március Közreműködő szakértő:

Részletesebben

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE A várostól 4 km-re, a Vadkerti tó üdülőövezetének központjában a strand főbejáratától 200 m-re található a 3 szintes 15 szobás, fűthető, egész évben nyitva

Részletesebben

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről Művelődési Ház és Könyvtár 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. E-mail: muvhaz@kunfeherto.hu WEB: www.muvhaz.kunfeherto.hu Tel.: +36 (77) 407-065 E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről

Részletesebben

R E G É C, A V Á R R O M H A S Z N O S Í T Á S A GYŐRFFY ZOLTÁN, KORMÁNYOS ANNA, VARGA BENCE ÉPÍTÉSZETI ÖTLETPÁLYÁZAT MESTERISKOLA XX.

R E G É C, A V Á R R O M H A S Z N O S Í T Á S A GYŐRFFY ZOLTÁN, KORMÁNYOS ANNA, VARGA BENCE ÉPÍTÉSZETI ÖTLETPÁLYÁZAT MESTERISKOLA XX. R E G É C, A V Á R R O M H A S Z N O S Í T Á S A ÉPÍTÉSZETI ÖTLETPÁLYÁZAT MESTERISKOLA XX. CIKLUS GYŐRFFY ZOLTÁN, KORMÁNYOS ANNA, VARGA BENCE MESTER: CZIGÁNY TAMÁS REGÉC, A VÁRROM HASZNOSÍTÁSA - ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

PÁLYÁZAT OM 034501. A KIMBI ÓVODA (1121 Bp. Tállya u. 22.) ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSÁRA. Készítette: Gallina Ilona

PÁLYÁZAT OM 034501. A KIMBI ÓVODA (1121 Bp. Tállya u. 22.) ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSÁRA. Készítette: Gallina Ilona OM 034501 PÁLYÁZAT A KIMBI ÓVODA (1121 Bp. Tállya u. 22.) ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSÁRA Készítette: Gallina Ilona 1 2014. Alkossa meg a gyermek a tudást, ne készen kapja! A kész tudás szükségtelenné teszi, hogy

Részletesebben

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő Sopron HOTEL SOPRON A szálloda az osztrák-magyar határ közelében és csupán néhány lépésre a város szívétől, páratlan kilátást nyújtva Sopron óvárosára, és annak jelképére, a Tűztoronyra. Wellness helyett

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Ügyiratszám: 95451-1-11/2013. Tárgy: Lakitelek Népf iskola Alapítvány Ügyintéz : dr. Joó Anikó / R.P. el zetes vizsgálat Lovrityné

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H 6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 E mail: gereby@gereby.hu www.gereby.hu "S ha jön az este langyos szél

Részletesebben

Eredményeink, 2008 2016 A MEGYEI AGRÁRIUM TÁMOGATÁSA

Eredményeink, 2008 2016 A MEGYEI AGRÁRIUM TÁMOGATÁSA Hargita Megye Tanácsa Eredményeink, 2008 2016 A MEGYEI AGRÁRIUM TÁMOGATÁSA Az elmúlt 8 évben a Hargita megyei gazdálkodóknak és gazdálkodni vágyóknak, illetve az ezek munkáját segítő szervezeteknek a minőségalapú

Részletesebben

Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról

Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról Kazár község Önkormányzatának képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l 6783 Ásotthalom, Felszabadulás u. 2-6. Telefonközpont: 62/291-556; Telefon/Fax: 62/291-085 13/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt.

Részletesebben

Hotel Korona Eger **** Magyarország - Heves megye - Eger http://www.reise.info.hu/korona-hotel-eger/hu/

Hotel Korona Eger **** Magyarország - Heves megye - Eger http://www.reise.info.hu/korona-hotel-eger/hu/ http:///korona-hotel-eger/hu/ Bemutatkozás Tegyen velünk egy túrát Eger egyik legkedveltebb szállodájában! Eger első magán és wellness szállodája - Hotel Korona****/*** Eger történelmi belvárosának legcsendesebb

Részletesebben

ELJÁRÁSI REND. tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti meghívásos pályázati beszerzés. napi háromszori étezés beszerzése

ELJÁRÁSI REND. tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti meghívásos pályázati beszerzés. napi háromszori étezés beszerzése ELJÁRÁSI REND Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola által szervezett nyári sport- és napközis tábor résztvevői részére étkezés beszerzése" tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti meghívásos

Részletesebben

Szalajka Fogadó ***, Szilvásvárad

Szalajka Fogadó ***, Szilvásvárad A SZALAJKA FOGADÓ ÉS ÉTTEREM*** IDEÁLIS TRÉNING- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍN. Számos cég választja fogadónkat csapatépítő programjai, vállalati képzései és rendezvényei helyszínéül. A Bükk-hegység és nemzeti

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére EÜ. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 24- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 24- i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 24- i ülésére Előterjesztés a Lajtha Kft. 2016. évi közművelődési- közhasznú megállapodásáról Jánoshalma Város 2016. évi költségvetésének elfogadását követően

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉPÜLETEGYÜTTESÉHEZ CSATLAKOZÓ SZÁLLODAÉPÜLET ÖTLETPÁLYÁZATÁHOZ

MŰSZAKI LEÍRÁS MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉPÜLETEGYÜTTESÉHEZ CSATLAKOZÓ SZÁLLODAÉPÜLET ÖTLETPÁLYÁZATÁHOZ MŰSZAKI LEÍRÁS MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉPÜLETEGYÜTTESÉHEZ CSATLAKOZÓ SZÁLLODAÉPÜLET ÖTLETPÁLYÁZATÁHOZ A MEGLÉVŐ ÁLLAPOT ELEMZÉSE, TÖRTÉNETI ÖSSZEFÜGGÉSEK Épített környezet Barlangfürdő A barlangfürdő

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok!

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok! VERSENYKIÍRÁS KÖSZÖNTŐ Kedves Természetbarátok! Engedjétek meg, hogy egy kicsit saját szemszögemből ajánljam nektek az idei rendezvényt. Elolvastam az előző évek köszöntőit és mindegyikben megtaláltam,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi utca 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi utca 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi utca 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Beszámoló - a Képviselő- testületnek Sárospatak Város Kulturális Stratégiájának

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

Felsőpáhok Község Polgármestere

Felsőpáhok Község Polgármestere Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. ELŐTERJESZTÉS a Felsőpáhok Község Képviselő-testületének 2010. február 25-i ülésére Tárgy: A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása Boldog Községi Önkormányzat 20/2004. (XII. 21.) rendelete Boldog helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről Boldog Község Képviselő-testülete az 1997. évi LXXVIII. törvény 6. (3) bekezdés a)

Részletesebben

X. Őrségi Tökfesztivál

X. Őrségi Tökfesztivál X. Őrségi Tökfesztivál 2013. szeptember 27-28-29. Szeptember 27. péntek 10 00-14 00 Agrárfórum, fókuszban a töktermesztés Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság 9941 Őriszentpéter Siskaszer 26/A 14

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. március 24.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. március 24. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2016. március 24. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

8. Cselekvési terv. 8.1 Az intézkedések leírása. Kultúrháló közösségi terek minőségi javítása és a helyi közösségek együttműködésének támogatása

8. Cselekvési terv. 8.1 Az intézkedések leírása. Kultúrháló közösségi terek minőségi javítása és a helyi közösségek együttműködésének támogatása 8. Cselekvési terv 8.1 Az intézkedések leírása 1.) intézkedés megnevezése 2)Specifikus cél 3)Indoklás, alátámasztás A támogatható tevékenység területek meghatározása Kultúrháló közösségi terek minőségi

Részletesebben

Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOMJEGYZÉK

Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT NAGYMÁGOCSI PETŐFI SÁNDOR MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR Nagymágocs, 2015. február 20. Tóthné Rostás Ágnes igazgató Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

a vásárok és piacok tartásáról

a vásárok és piacok tartásáról Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/1997. (III. 28.) rendelete a 23/1997. (XII.29.), az 1/2000. (I. 28.), a 3/2000. (II. 25.), a 25/2001.(XII. 21.), a 7/2002. (IV. 26.), a 26/2002.(XII.06.),

Részletesebben

Fogyasztói preferenciák és attitűdök hagyományos és tájjellegű élelmiszerekkel kapcsolatban

Fogyasztói preferenciák és attitűdök hagyományos és tájjellegű élelmiszerekkel kapcsolatban Fogyasztói preferenciák és attitűdök hagyományos és tájjellegű élelmiszerekkel kapcsolatban Jasák Helga Fehér András Szakály Zoltán Magyarország mezőgazdasági és élelmiszeripari kincseit a HÍR-gyűjtemény

Részletesebben

Csomagolások környezetvédelmi megfelelısége értékelésének szempontjai

Csomagolások környezetvédelmi megfelelısége értékelésének szempontjai Csomagolások környezetvédelmi megfelelısége értékelésének szempontjai A CSAOSZ Titkársága hosszú ideje segíti a tagvállalatokat információkkal a 91/2006 (XII. 26.) GKM rendelet alapján 2009. január 1-jétıl

Részletesebben

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott.

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott. Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

Polgármesteri Hírek 2010. május 14.

Polgármesteri Hírek 2010. május 14. Polgármesteri Hírek 2010. május 14. Önkormányzati hírek - Pályázatok Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér A falu közösségi életében jelentős minőségi változást hoz majd, ha 2011. december végére elkészül

Részletesebben

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/ Bemutatkozás Hotel: Villa Weber Romantic Resort (bezárt) A Völgységi dombság szíében, páratlan nyugodt környezetben álló majorság és a kastély épülete a bonyhádi Perczel család tulajdonában állt, és az

Részletesebben

Tűzvédelmi előírások

Tűzvédelmi előírások Címzett: MAROZSI ANDRÁS TÜ. ALEZREDES ÚR RÉSZÉRE BÁCS-KISKUN MEGYEI KATASZTRÓFA VÉDELMI IGAZGATÓSÁG KECSKEMÉTI KATASZTRÓFA VÉDELMI KIRENDELTSÉG 6000 KECSKEMÉT DEÁK FERENC TÉR 3. Tárgy: BEJELENTÉS TŐSERDŐÉRT

Részletesebben

SZAKMAI HÁTTÉRANYAG. Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A BORTURIZMUSRÓL... 3

SZAKMAI HÁTTÉRANYAG. Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A BORTURIZMUSRÓL... 3 SZAKMAI HÁTTÉRANYAG BOR 2007 A bor, az a termék, amely kizárólag friss szőlő, szőlőcefre vagy szőlőmust teljes vagy részleges alkoholos erjesztésével készül. Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A BORTURIZMUSRÓL...

Részletesebben

Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról

Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról Minden ember legnemesebb öröme, ha valami olyant cselekedhetik, amelynek tisztaságában nem kételkedik. Sem a cselekedet idején, sem a cselekedet

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2008. április hó 19. napján. tartott ünnepélyes testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2008. április hó 19. napján. tartott ünnepélyes testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április hó 19. napján tartott ünnepélyes testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Nagyné Csépe Éva Erzsébet Pályázó címe: 3065 Pásztó, Alkotmány út 134. Ügyfél-azonosító: 1009693281 Támogatási

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! DOMBRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL ------------------------------------------------------------- 4492 Dombrád, Rákóczi út 36. Tel/fax: (45) 465-001, 565-002 Száma: 609-10/2013. Beszámoló - A Képviselő-testülethez

Részletesebben

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára A Pénzügyőr Sport Egyesület Vitorlás és Vízi Sport Szakosztálya és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyári tábort szervez a NAV dolgozók gyermekeinek. A tábor

Részletesebben

INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA

INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA Hajdúdorog 2010 1 KÉSZÍTETTE: Koncept 2000 Bt. Dr. Szabó Attila Közgazdász IVS Hajdúdorog Város részéről projektvezető: Csige Tamás Polgármester Az IVS készítésében

Részletesebben

Kérdőív TARTÓS ÁPOLÁSRA SZORULÓ SZEMÉLY A CSALÁDBAN

Kérdőív TARTÓS ÁPOLÁSRA SZORULÓ SZEMÉLY A CSALÁDBAN Munkaügyi Kutatóintézet Budapest Sorszám:... Szociológiai Csoport Debrecen Kérdőív TARTÓS ÁPOLÁSRA SZORULÓ SZEMÉLY A CSALÁDBAN Az adatszolgáltatás önkéntes! 1983. 1. Az interjú körülményeire vonatkozó

Részletesebben

Hotel Írottkő *** Magyarország - Vas megye - Kőszeg http://www.reise.info.hu/hotel-irottko/hu/

Hotel Írottkő *** Magyarország - Vas megye - Kőszeg http://www.reise.info.hu/hotel-irottko/hu/ http:///hotel-irottko/hu/ Bemutatkozás Magyarország100 csodájának egyike az Alpokalján elhelyezkedő történelmében és műemlékeiben gazdag kisváros, Kőszeg. Az idelátogatót megérinti a középkor varázslatos

Részletesebben

TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

TELEFON: +36 42 524520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TER l. PF.: 83. NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE E MAII.; KULTALPOLG@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: KULT- 26-1/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

A Vidék Minõsége. A Valódi Érték.

A Vidék Minõsége. A Valódi Érték. KÖSZÖNTÕ A BAKONYÉRT VIDÉKFEJLESZTÉSI AKCIÓCSOPORT TERÜLETE Kedves Érdeklõdõ! Nagy szeretettel köszöntöm az A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport kiadványában! Egyesületünk Fejér és Veszprém megyékben,

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívása a minisztérium hatáskörébe tartozó szakmai tanulmányi versenyekre a 2012/2013- as tanévben

A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívása a minisztérium hatáskörébe tartozó szakmai tanulmányi versenyekre a 2012/2013- as tanévben A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívása a minisztérium hatáskörébe tartozó szakmai tanulmányi versenyekre a 2012/2013- as tanévben I. Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek (OSZTV) A Vidékfejlesztési

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Ügyiratszám: 98516-1-9/2014. Tárgy: Andritz Kft., Tiszakécske Ügyintéz : dr. Barka Dóra el zetes vizsgálat Lovrityné Kiss Beáta Vollmuth

Részletesebben

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE A várostól 4 km-re, a Vadkerti tó üdülőövezetének központjában a strand főbejáratától 200 m-re található a BUDA-HOLD Kft. által üzemeltetett 3 szintes

Részletesebben

4/2012. számú Vezérigazgatói Utasítás

4/2012. számú Vezérigazgatói Utasítás 4/2012. számú Vezérigazgatói Utasítás Tárgy: A Díjbeszedő Faktorház Nyrt. Panaszkezelési Szabályzata NYOMTATÁSBAN CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ Hatálybalépés dátuma: 2012. április 25. Készítette: dr. Vincze

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. május 20.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. május 20. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2014. május 20. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

Programajánló. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok. Compass Vitorlás Napok Zsidó Nyári Fesztivál. Kisvasúti nap a Szob Erdei Vasúton

Programajánló. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok. Compass Vitorlás Napok Zsidó Nyári Fesztivál. Kisvasúti nap a Szob Erdei Vasúton Compass Vitorlás Napok Zsidó Nyári Fesztivál Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok Kisvasúti nap a Szob Erdei Vasúton Miskolczi vásár Denevérest Abaligeten Szentendre éjjel-nappal X. Buncek Fesztivál

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2005. április 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2005. április 21-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2005. április 21i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Damjanich János Általános Iskola bővítésének és átépítésének, valamint a Tisza

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Balatonszemes, 2013. március Boór Miklós igazgató 1 Szervezeti és

Részletesebben

Baranya Hotel *** Magyarország - Baranya megye - Harkány http://www.reise.info.hu/hotel-baranya/hu/

Baranya Hotel *** Magyarország - Baranya megye - Harkány http://www.reise.info.hu/hotel-baranya/hu/ http:///hotel-baranya/hu/ Bemutatkozás Harkány Magyarország déli szegletében, Pécstől 25 km távolságra, a Villányi borvidéken, a Siklósi Vár szomszédságában található, a kénes gyógyvízéről híres, mediterrán

Részletesebben

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT 2006. szeptember 15. E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT Bekezdés TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1.AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA ÉS HATÁLYA...5

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND 2015 TARTALOMJEGYZÉK B e v e z e t ő I. A házirend célja... 2 II. A házirend hatálya... 3 III. A házirend nyilvánossága...

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ELŐZMÉNYEK 2.1. Előzetes tájékoztatási szakasz állásfoglalásainak összefoglalása 2.2. Településfejlesztési döntés az előzetes

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ELŐZMÉNYEK 2.1. Előzetes tájékoztatási szakasz állásfoglalásainak összefoglalása 2.2. Településfejlesztési döntés az előzetes TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ELŐZMÉNYEK 2.1. Előzetes tájékoztatási szakasz állásfoglalásainak összefoglalása 2.2. Településfejlesztési döntés az előzetes tájékoztatás eredményei alapján 2.3. Hatályos HÉSZ Tájékoztatási

Részletesebben

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései A tározó általános ismertetése A Magyar Állam tulajdonában, a FETIVIZIG kezelésében van a Nyírség legfiatalabb tározója, a Harangodi víztározó, mely

Részletesebben

16:00-17:00 Csoportbeosztás, csoportalakítás (a gyerekek 7 csoportra lesznek osztva, minden egyes csoporttal egy táborvezető foglalkozik kiemelten)

16:00-17:00 Csoportbeosztás, csoportalakítás (a gyerekek 7 csoportra lesznek osztva, minden egyes csoporttal egy táborvezető foglalkozik kiemelten) Július 27. Hétfő: 9:15 Gyülekező a Nyugati Pályaudvaron, a főbejáratnál, a kijelzők alatt ( aki még nem fizette be a tábor teljes árát, itt nyílik lehetőség ennek megtételére, illetve itt gyűjtjük be az

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI 109/2011. (XI.29.) kt. határozat: A 2011. november 29-ei ülés napirendjének elfogadása 110/2011. (XI.29.)

Részletesebben

EURES tanácsadók (Dél-Dunántúl)

EURES tanácsadók (Dél-Dunántúl) A régió EURES hálózata és feladatai a 2008. esztendıben 1. EURES feladatokkal foglalkozó kollégák a dél-dunántúli régióban A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ EURES tanácsadói, illetve asszisztensei

Részletesebben

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. október 21-én Nagyszentjánoson az Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 16.00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással

Részletesebben

EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ZÁNKA KOLLÉGIUMI HÁZIREND

EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ZÁNKA KOLLÉGIUMI HÁZIREND EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ZÁNKA KOLLÉGIUMI HÁZIREND Bevezetés A házirend a kollégium diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint a kollégium munkarendjét.

Részletesebben

HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA

HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA 1038 Budapest, Ezüsthegy u. 76. OM azonosító: 201248 Készítette: Csapiczki Ildikó, óvodavezető 2015. szeptember 1. Tartalomjegyzék 1.Bevezető... 3 2. Általános információk

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2013. november AZ ELMÚLT HÓNAPBAN TÖRTÉNT. Megújult a Pintér-kert Arborétum

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2013. november AZ ELMÚLT HÓNAPBAN TÖRTÉNT. Megújult a Pintér-kert Arborétum A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2013. november AZ ELMÚLT HÓNAPBAN TÖRTÉNT Megújult a Pintér-kert Arborétum A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hatvanmillió forint KEOP pályázati támogatás

Részletesebben

A SZAKMAI-MÓDSZERTANI ELLEN RZÉS BEMUTATÁSA, VALAMINT A PROBLÉMÁK EXPONÁLÁSA

A SZAKMAI-MÓDSZERTANI ELLEN RZÉS BEMUTATÁSA, VALAMINT A PROBLÉMÁK EXPONÁLÁSA A SZAKMAI-MÓDSZERTANI ELLEN RZÉS BEMUTATÁSA, VALAMINT A PROBLÉMÁK EXPONÁLÁSA Oldal: 1 / 38 Tartalomjegyzék I. Jogszabályi kötelezettségek 3 I.1. A módszertani intézmények jogállása, szerepköre 3 II. A

Részletesebben

Tárgy: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház élelmezési üzemének működtetésére vonatkozó Vállalkozási szerződés jóváhagyása

Tárgy: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház élelmezési üzemének működtetésére vonatkozó Vállalkozási szerződés jóváhagyása Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc 94/2004. (IX. 16.) Kgy. számú határozat Tárgy: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház élelmezési üzemének működtetésére

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Jó gyakorlatok Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Készült a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 Vidéki örökség útjai pályázaton belül a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület

Részletesebben

ÁRJEGYZÉK 2009. 01. 01. től

ÁRJEGYZÉK 2009. 01. 01. től Víz és Csatornaművek Koncessziós ZRt. Szolnok (rövidített cégnév: VCSM ZRt. Szolnok, székhelye: 5000 Szolnok, Vízmű u. 1., cégjegyzékszáma: 16-10-0016) ÁRJEGYZÉK 09. 01. 01. től Fogyasztásarányos szolgáltatási

Részletesebben

A SZABÁLYOZÁSI TERVLAPOK ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT leírása (mellékelve a HÉSZ (word) és a szabályozási tervlapok (pdf.) 1. TELEPÜLÉSSZERKEZET

A SZABÁLYOZÁSI TERVLAPOK ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT leírása (mellékelve a HÉSZ (word) és a szabályozási tervlapok (pdf.) 1. TELEPÜLÉSSZERKEZET A RENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁSÁNAK ISMERTETİJE A SZABÁLYOZÁSI TERVLAPOK ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT leírása (mellékelve a HÉSZ (word) és a szabályozási tervlapok (pdf.) 1. TELEPÜLÉSSZERKEZET Közigazgatási

Részletesebben

Ramocsaháza Község Önkormányzat. önkormányzati rendelete. a helyi piac és helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről

Ramocsaháza Község Önkormányzat. önkormányzati rendelete. a helyi piac és helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről Ramocsaháza Község Önkormányzat /2015. ( ) önkormányzati rendelete a helyi piac és helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről Ramocsaháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. a NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. a NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznosítása, valamint a természeti értékeken alapuló aktív turisztikai programok

Részletesebben

BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. február 25-i ülésére TÁRGY: Szavazatszámláló Bizottságok tagjainak megválasztása ELŐADÓ: Mestyán Valéria körjegyző 2 Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

1. A VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLAT FELÁLLÍTÁSÁNAK CÉLJA ÉS 2. A VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLAT ÁLTAL NYÚJTOTT INFORMÁCIÓK

1. A VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLAT FELÁLLÍTÁSÁNAK CÉLJA ÉS 2. A VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLAT ÁLTAL NYÚJTOTT INFORMÁCIÓK TARTALOMJEGYZÉK 1. A VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLAT FELÁLLÍTÁSÁNAK CÉLJA ÉS FELADATAI... 5 2. A VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLAT ÁLTAL NYÚJTOTT INFORMÁCIÓK KÖRE... 7 2.1. A népszavazással összefüggő

Részletesebben

TÁLLYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

TÁLLYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LA-URBE ÉPÍTÉSZ IRODA KFT. 3525 Miskolc, Patak utca 10. sz. Telefon: 06-46-504-338 Fax: 06-46-504-339 mobil: 06-20-9692-361 E-mail: la.urbekft@chello.hu TÁLLYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE TELEPÜLÉSSZERKEZETI

Részletesebben

Esküvői menüsor. Miért a Borhotel Sziluett Farkasmály?

Esküvői menüsor. Miért a Borhotel Sziluett Farkasmály? Esküvői menüsor M e g r e n d e z z ü k á l m a i e s k ü v ő j é t! Esküvői rendezvények lebonyolításában nagy tapasztalattal rendelkező személyzetünk és jól felszerelt hotelünk már több mint 100 alkalommal

Részletesebben

Csapody kastély Ádánd

Csapody kastély Ádánd Csapody kastély Ádánd Az épület a Perneszi család XVII. századi kastélya helyén épült 1820 és 1827 között, klasszicizáló későbarokk (copf) stílusban. Építtetője, Csapody Pál volt a község utolsó (jobbágyfelszabadítás

Részletesebben

A Pátyolgató Óvoda Lépésről-lépésre Pedagógia Programja

A Pátyolgató Óvoda Lépésről-lépésre Pedagógia Programja A Pátyolgató Óvoda Lépésről-lépésre Pedagógia Programja Készült: 1999. PEDAGÓGIAI PROGRAM Pátyolgató Óvoda 2071. Páty Rákóczi utca 19. Intézmény OM - azonosítója: 032940 Készítette:.. intézményvezető aláírás

Részletesebben

HAGYOMÁNYOS LEKVÁRFŐZÉS ÉS ASZALÁS A SZATMÁRI SZILVA HAZÁJÁBAN

HAGYOMÁNYOS LEKVÁRFŐZÉS ÉS ASZALÁS A SZATMÁRI SZILVA HAZÁJÁBAN HAGYOMÁNYOS LEKVÁRFŐZÉS ÉS ASZALÁS A SZATMÁRI SZILVA HAZÁJÁBAN Értékesítési alapismeretek címkézés, az értékesítéshez szükséges dokumentációk. Szabadkai Andrea Szövetség az Él Tiszáért Egyesület www.elotisza.hu

Részletesebben

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE POREC Egyike a leglátogatottabb isztriai fürdőhelyeknek. A tengerpart legrégibb városai közé tartozik. Művészettörténeti ritkasága a VI. századból származó, bizánci stílusban épített, mozaikokkal díszített

Részletesebben

A FŐVÁROSI GYAKORLÓ ÓVODA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE

A FŐVÁROSI GYAKORLÓ ÓVODA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE A FŐVÁROSI GYAKORLÓ ÓVODA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE Budapest, 2010 Az óvodával kapcsolatos információk Neve: FŐVÁROSI GYAKORLÓ ÓVODA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZMÉNY Címe: 1068 Budapest, Városligeti

Részletesebben

A www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele. nyereményjáték részvételi és játékszabályzata

A www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele. nyereményjáték részvételi és játékszabályzata A www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele nyereményjáték részvételi és játékszabályzata (A dokumentum letöltése: ITT) 1. A nyereményjáték elnevezése www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele nyereményjáték, a továbbiakban:

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 29.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A PIACOKRÓL, VÁSÁROKRÓL

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 29.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A PIACOKRÓL, VÁSÁROKRÓL BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 29.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A PIACOKRÓL, VÁSÁROKRÓL Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

egyben. Tegyen minket próbára!

egyben. Tegyen minket próbára! Éld át Badacsonyt! Tisztelt Cégvezető, Ön a Hotel Bonvino Wine & Spa Badacsony cégek számára készített kiadványát tartja a kezében. Bízunk benne, hogy bemutatkozó anyagunkkal megkönnyítjük a választását,

Részletesebben

1. rész: tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási feladatok ellátása vonatkozásában, 2. rész: üzleti marketing tevékenység ellátása vonatkozásában.

1. rész: tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási feladatok ellátása vonatkozásában, 2. rész: üzleti marketing tevékenység ellátása vonatkozásában. 1. rész: tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási feladatok ellátása vonatkozásában, 2. rész: üzleti marketing tevékenység ellátása vonatkozásában. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉGBEN TERVEZETT SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET LÉTREHOZÁSA

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉGBEN TERVEZETT SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET LÉTREHOZÁSA SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉGBEN TERVEZETT SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET LÉTREHOZÁSA Készítette: EURO-NOVEX Kft. Nagypál László okl. környezetmérnök 2008. október TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG BEMUTATÁSA 2 1.1.

Részletesebben