BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Ik/. s:.. VI POLGÁRMESTERÉTÖL. NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Ik/. s:.. VI. 1077-1612009. POLGÁRMESTERÉTÖL. NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje"

Átírás

1 Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) / BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Ik/. s:.. VI POLGÁRMESTERÉTÖL Ügy/méza: Kiss Gabriel/a Békéscsaba, Szem István té,. 7. Mell.: lnté:::mények évi \'iliamosenergia fogyasztása (táblázat) /-liv. sz: Te/efax: (66) ~ E-lIIai!: NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített löbbségct igényel! Tárgy: Villamos energia beszerzése Előkészítő: Városüzcme1tctési Osztály Véleményező: Gazdasági, Köhségvctési és Pénzligyi Bizottság Városfejlcszlési, Kömyezetvédelmi és Mezögazdasági Bizottság Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat KözgyüléséllCk december 17-én tartandó nyilvános ülésérc TisztelI Közgyiílé!i! A villamos energiáról szóló évi LXXXVI. tv. (a továbbiakban: VET) értelmében a közüzemi szolgáltatás január I től megszünt. ezt követően az energia a szabad piaci kcrcskedőn keresztül illetve egyetemes szolgáltatótól szerezhető be. Békéscsaba Megyei logú Város Önkonnányzal intézményei és gazdasági társaságai az egyetemes szolgáltatói körbe belépve, január I-töl a Démász lrt. kereskedői engedélycs partnerétöl. mint egyetemcs szolgáltatótól (korábbi közüzemi szolgáltató) vásárolja a vil/amos energiát - az egyetemes szolgáltatás árképzéséröl szóló rendelet által meghatározott közintézményi árszabás szerint, továbbá fizeti a hálózat használatért a rendszer/ws=ná!ot; dijat a Démász Zn. hálózati engedélyese részérc. A Közgyülés a 246/2009. (V.14.) közgy. határozatával döntött arról, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat intézményei és gazdasági társaságai valamennyi fogyasztási helyével részt vesz a megyei szinten történő közös villamos energia bcszerzesben.

2 2 A nyár folyamán végzett fogyasztási adatok összegyűjtését és feldolgozását követően, a piaci tájékozódások és a szakértők véleménye alapján megállapítást nyert, hogy az önkormányzatok nem egyenletes fogyasztása és a kereskedők alacsony aktivitása következtében a közös villamosenergia-beszerzés közbeszerzési eljárásának lefolytatása gazdaságilag nem kellően megalapozott, ezért a Békés Megyei Önkormányzat az eljárást nem indította el. Az eltelt időszakban változtak az energiapiaci viszonyok is, és egyre több áramkcrcskedö keresi meg az önkormányzatot és intézményeit piaci ajánlatával. Tekintettel arra, hogy az év során két alakalommal is emelkedett a villamos energia egyetemes ára (júliustól 4,6%-kal, novembertől további 6,5%-kal), megvizsgáltuk a szabadpiaci lehetőségeket és az alábbi csomagokat javasoljuk megvitatásra és döntésre. Jelenlegi egyetemes árakat tekintve a kisebb intézményi fogyasztók (mintegy 24%) esetében az alkalmazott A l tarifa a szabadpiacon elérhető árhoz viszonyítva jó ár, az intézményi nagyfogyasztók A3 árszabása és a közvilágítás ára viszont alakulhat kedvezően a versenypmcon. 1. Békéscsaba közvilágítás fogyasztása - az évi 12.5 GWh összes önkormányzati villamos energiafogyasztás mintegy 22 %-a - kb. 2,8 GWh/év. A közvilágítás várható villamosenergia-költsége a november l-jétől érvényes egyetemes árakkal számolva 20,50 Ft/kWh átlagár mellett évi 57,4 mft (nettó). Előzetes tájékozódásunk alapján, a versenypiacon a Démász kereskedő kft.-je várhatóan 3 FtlkWh-al kedvezőbb árat tud ajánlani, de az ELMÜ-ÉMÁSZ közös kereskedő cége most novemberben nyert Miskolc város közvilágítási közbeszerzési pályázatán az egyetemes árnál 4,61 Ftlk Wh-val kedvezőbb árral. Békéscsaba közvilágításának vil1amosenergia-költsége esetében a várható megtakarítás a 3 FtlkWh-val kedvezőbb ár esetén 8,4 mft (nettó), míg a 4,61 FtlkWh-val kedvezőbb ár esetén 12,91 mft (nettó), tehát éves szinten mintegy %. Mindez azt bizonyítja, hogy a közvilágítás vil1amos energia beszerzésére érdemes közbeszerzést indítani, hiszen a legrosszabb esetben is 8,4 mft (nettó) megtakarítható, nyilván csökkentve a közbeszerzés költségével. Javasoljuk a közbeszel.lési eljárást célszerüen az egy éves energiamennyiség beszerzésére lefolytatni, mivel ez a beszerzési érték a közösségi közbeszerzési értékhatár (kb. 53 mft) alall van, így egyszerü eljárás indítható és a közösségi eljáráshoz szükséges közbeszerzési tanácsadó díja megtakarítható. Az eredményes eljárást követően 30 napos felmondással az egyetemes szolgáltatás felmondható, és várhatóan április l-től élhet az új kereskedői szerződés. 2. Az Önkormányzat fenntartásában ál1ó intézmények, gazdasági társaságok nagyobb fogyasztói az összes villamosenergia-fogyasztás (12,5 GWh) közel 55%-át teszik ki, amelyből több mint 24 % villamosenergia~fogyasztás a kórház fogyasztása (3 GWh), és mintegy 30 % a 20 db nagyfogyasztó intézmény fogyasztása (3,7 GWh), azaz összesen 6,7 GWh beszerzése vizsgálandó.

3 3 Ezen fogyasztók egyetemes átlagára a november l-jei árváltozás után 26,30 Ft!k\Vh (kórház esetében) és 28.- FtlkWh (városháza esetében) közön mozog. attól fuggöen. milyen a fogyasztás lefutása, egyenletessége. Előzetes informálódás szerint a jelenlegi A3 egyetemes tarifa a szabad piacon átlagosan l - 2 FtlkWh-al csökkenthetö. így a megtakarítás 6,7 mft és 13,4 mfi közölt alakulhat. A 21 intézmény együttes, közös beszerzése esetén az Önkormányzatnak mindenképpen a közösségi eljárás szabályai szerint, hivatásos közbeszerzési tanácsadót alkalmazva kell az eljárást lefolytatni. AmellékcIt táblázalban a nagyfogyaszt6 intézmények éves fogyasztása és a becsült nettó beszerzési értéke kerilit bemutatásra. Az intézménycnkénti beszerzési értékcket vizsgálva a Dr. Réthy Pál Kórház Rcndclőintézct esctében meghaladja a közösségi értékhalárt, így a közbcszcrzési cljárásban hivatásos közbeszerzési tanácsadó alkalmazása előírás. Az Árpád Fürdö esetében a beszerzési érték alapján egyszcríí közbeszerzési eljárás lefolytatható. míg a többi intézmény becsüh beszerzési értéke nem éri cl a 8 mft nettó közbeszerlési értékhatárt. Tchéit a 19 intézmény esetében a bcszerl.és nem tartozik a Kbt. hatálya alá. így azok villamos energia beszerzése az adott intézmény közbeszerzési szabályzata előírásai szerint lefolytalható és jó esetben már március l. napjával megköthető az új kereskedői szerződés. Fentiek alapján javasoljuk - a kórház és a nlrdő esetében - a villamos energia beszerl.ésére történő közbeszerzés kiírását egy évre úgy, hogy szerződést az ajánlatkérő csak akkor kőt, ha az ajánlott ár jobb, mint a szerzödéskötéskor alkalmazott egyetcmes szolgáltatói ár. A többi nagyfogyasztó intézmény esetében pedig javasoljuk felhivni az intézményvezetők figyelmét, hogya költségvetési előirányzat bctarthatósága érdckében miclőbb vizsgálják meg az intézmények villamos cnergia beszerzésénck Ichetőségét és a saját közbeszcrzési szabályzatuk clőírásai szcrint folytassák le a beszcrzési eljárást. A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság és a Gazdasági. Köhségvetési és Pénzügyi Bizouság az elóterjesztéssel kapcsolatos álláspontját a közgyűlésen ismerteti. Kérem a Tisztelt Közgyülést. az előterjesztés megtárgyalását követöcn a határozati javaslatban foglaltak szerint hozza meg döntését. A döntés végrehajtásában közremúködő felelős hivatali egység: Városüzemeltetési Osztály. Stratégiai- Fejlesztési Osztály.

4 4 HATÁROZATI JAVASLAT: 1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése támogatja, hogy az önkormányzat a közvilágítás villamos energia beszerzésére egy év idölartamra közbeszerzési eljárást folytasson le és a nyertes ajánlattevövei szerződést kössön. 2. "A" változut Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyülése támogatja, hogy az önkormányzat a nagyfogyasztó intézményeinek villamos energia beszerzését önkormányzati szinten hajtsa végre, és csak akkor kössön szerződést, ha az ajánlott ár jobb, mint a szerződéskötéskor alkalmazott egyetemes szolgáltatói ár. "B" változat Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyí.'l1ése támogatja, hogy az önkormányzat nagyfogyasztó intézményei a vi Ilamos energia beszerzését önállóan hajtsák végre és abban az esetben kössék Illeg a szerződést, amennyiben az ajánlott ár jobb, mint a szerződéskötéskor alkalmazott egyetemes szolgáltatói ár. Felelős: Vatllara Gyula polgármester Hat:íridő: június 30. Békéscsaba, december 4. Ellenjegyz~: ~ V ntara Gyula Polgármester ~ Jogi: ~ I I Pénzügyi:..~t:.~Y-.~...

5 Nagyfogyasztó intézmények 2009 évi villamos energia fogyasztása Becsült beszerzési Intézménv neve évi érték várható foovasztás FtlkWh Fl/év kwh/év sz. Általános Iskola Andrássv Gvula Gimnázium és Kolléaium Polaármesteri Hivatal (Városháza) B~KSZI Trefort Aaoston Műszaki Taniskola BEKSZl ZwackJózsef Kereskedelmi Ta iskola Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium Gvermekélelmezési Intézménv Gépészeti és SzámJtástechn. SzakközéD.és Koll lfiúsáoi Ház és Általános Társaskör Jókai Kolléaium (Gvulai út 9\ Vásárhelyi Pál SzakközéDisk. Deák u. 6) Keménv Gábor Loaiszt. és Közl. SzakközéD Szabó Pál téri Altalános Iskola Széchényi I. Két Tan. Nv. Köz. Szak. isk Dr. Réthv Pál K6rház-Rendelöintézet VAK Zrt: 16 Árpád Fürdö Polaármesteri Hivatal (Okmánviroda Soortcsarnok Tornacsarnok Kórház u Szabadsáa tér 11-17/ Eqvesltett Szoo. Intézménv I Adv E ) Ö55Z. intézményi kwh: Ö5SZ Ft:

6 Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnányzat Közgyűlésének Városfejlesztési Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 5600 Békéscsaba, Szent István lér 7. KIVONAT a Városfejlesztési Környczetyédelmi és Mezőgazdasági Bizottság december 8-i nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: Villamos energia beszerzése 271/2009. (XII.OS.) VKMB határozata 7 igen egyhangú szavazatial Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnányzat Közgyiílésének Városfejlesztési. Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága az alábbi határozat elfogadását javasolja a közgyűlésnek: Békéscsaba Megyei Jogú Varos Önkomlányzat Közgyűlése támogatja, hogy az önkonnányzat nagyfogyasztó intézményei a villamos energia beszerzését önállóan hajtsák végre és abban az esetben kössék mcg a szerződést, amennyiben az ajanlott ár jobb, mint a szerződéskötéskor alkalmazott egyetemes szolgáltatói ár. Felelős: Vanlara Gyula polgámlcstcr Határidő: 20 to. június 30. Kmf. Dr. Ferenczi Attila s.k. elnök A kivonat hiteléül: ~Q~ Bondámé Viczián Anikó Bizottsagi titkár

7 KIVONAT Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat KözgyűlésénekGazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága december 7-i nyilvános ülése jegyzőkönyvéből Tárgv: Villamos energia beszerzése A Bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 377/2009. (XII.?) Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Ha tá roza t Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyülésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága az alábbi határozati javaslat elfogadását javasolja a Közgyülésnek: I. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése támogatja, hogy az önkormányzat a közvilágítás villamos energia beszerzésére egy év időtartamra közbeszerzési eljárást folytasson Je és a nyertes ajánlattevővci szerződést kössön. 2. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése támogatja. hogy az önkormányzat nagyfogyasztó intézményei a villamos energia beszerzését önállóan hajtsák végre és abban az esetben kössék meg a szerződést. amennyiben az ajánlott ár jobb, mint a szerzödéskötéskor alkalmazott egyetcmes szolgáltatói ár. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: június 30. Kmf.. Fodor Lajos sk. a bizottság elnöke

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.!kt. sz.: IV. 383-12010. Előadó: Vass Csaba Mell.: pályázat elutasítás indokai, koncepcionális javaslat Hiv. sz.: Postacím:

Részletesebben

BÖd",sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLf,sÉNEK. GAZfJASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba, SzentIstván tér 7.

BÖd,sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLf,sÉNEK. GAZfJASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba, SzentIstván tér 7. BÖd"sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLfsÉNEK GAZfJASÁGI KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba SzentIstván tér 7. Ikt. sz.: IV 377/2008. Előadó: Múrlon László Mell: J db NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! i BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lk!. sz.: ly. 713-3 /2011. Előadó: Gál Gabriella Mell.: 8112011. (XI. 24.) sz. KKT határozat kivonata Hiv. SZ:- Postacím:

Részletesebben

VILLAMOS ENERGIA BESZERZÉS BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE összefoglaló

VILLAMOS ENERGIA BESZERZÉS BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE összefoglaló VILLAMOS ENERGIA BESZERZÉS BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE összefoglaló KÉSZÍTETTE: Szirt Tamás, Sourcing Hungary Kft. 1. PROFESSZIONÁLIS ENERGIA BESZERZÉS Az energia költségek csökkentésére nemzetközileg

Részletesebben

NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: A Jaminai Közösségi Ház működtetése

NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: A Jaminai Közösségi Ház működtetése BÉKÉSCSABA MEGYEl JOGÚ VÁROS POLCÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. lkt. sz.: 162512010. Ügyintéző: Mell.: Hiv. sz: Koszecz Andrea Postacím: 5601 Pf 1I2. Telefon: (66) 523-SOl Telefax: (66) 523-S04

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete Gazdasági, Városfejlesztési és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2009. március 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: III. 84812011. Előadó: Rita Mell.: 2 db Hiv. sz.: Liptákné Szarvas Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax:

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA VÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS EGYETEMES SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ FELHASZNÁLÁSI HELYEKRE

VILLAMOSENERGIA VÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS EGYETEMES SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ FELHASZNÁLÁSI HELYEKRE VILLAMOSENERGIA VÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS EGYETEMES SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ FELHASZNÁLÁSI HELYEKRE amely létrejött egyrészről a udapestí Elektromos Művek Nyrto Székhely : 1132 Budapest, Váci út 72-74. Adószám:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ VAROS BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ VAROS TANAcSNOMTÓL Békéscsaba, Szent istván tér 7. Ik/. sz.: XI. 79512010. Előadó: Mell.: - Uhrin Nándorné Postacím: 5601 Pf 112. Telefoll: (66) 523-807 NYJLVANOS ÜLÉS napirendje

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 28-ai rendkívüli, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 28-ai rendkívüli, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Stratégiai-Fejlesztési Osztály Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Önkormányzati Közbeszerzési Döntéshozó Bizottság.

Stratégiai-Fejlesztési Osztály Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Önkormányzati Közbeszerzési Döntéshozó Bizottság. Ikt. SZ.: IV. 202/2010. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István fér 7. Elóadó: Upták Margit Mell.: I db Hiv. sz: Postacim: 5601 Pf 112. Telefo,,: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. szervezési és önkormányzati osztályvezető

JEGYZŐKÖNYV. szervezési és önkormányzati osztályvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár Nagytermében 2015. július 28-án, 17 10 órai kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt üléséről.

Részletesebben

BÉKÉSC5ABA MECYEI JOCÚ VAROS POLGARMESTERE

BÉKÉSC5ABA MECYEI JOCÚ VAROS POLGARMESTERE BÉKÉSC5ABA MECYEI JOCÚ VAROS POLGARMESTERE Békéscsaba. S=enf /s/váll IéI' -. Ik/. s=.: W 7S9-6 2009. Elóadó: dr. Zelel/)'ám3i Miklós Mell.: hér/ell.\":er:cjdés Hi\'. S=: Postacím: 560I Pf / f2. Telefoll."

Részletesebben

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Ikt. SZ.: IV. 837-2/2011. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Előadó: Csizmadia Bernadett, Gál Gabriella Mell.: - Hiv. sz:- Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló 74 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 14.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

7. számú függelék. 1. Általános rendelkezések

7. számú függelék. 1. Általános rendelkezések 7. számú függelék A kereskedő által alkalmazott árak és áralkalmazási feltételek a villamos-energia egyetemes szolgáltatásból a VET alapján kiszoruló felhasználók tekintetében 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. szeptember 9-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Jánosné bizottsági tag Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei

Részletesebben

1. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

1. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 1. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Postacím: 560/ Pf II 2. Telefon. (66) 523-80/ BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGrÍRMESTERE Békéscsaba, Szent ls/ván fér 7. Ikt. sz.: I. 6/0-312009. Előadó: Dr. László Jenő Mell.: megál/apodás Hiv. sz: Telefax:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Iktatószám: 5755-7/2014 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Javaslat villamos energia közbeszerzési csoportba gesztorként történő belépésre

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 7943/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án megtartott nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án megtartott nyílt üléséről. 150 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. augusztus 28-án megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Józsa Gábor alpolgármester, Botos Sándor képviselő, Kiss Katalin képviselő, Dr. Rédecsi

Részletesebben

Szerződéses ajánlat A(z) KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Felhasználási helyének/helyeinek villamos energia beszerzésére

Szerződéses ajánlat A(z) KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Felhasználási helyének/helyeinek villamos energia beszerzésére Szerződéses ajánlat A(z) KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Felhasználási helyének/helyeinek villamos energia beszerzésére Szeged, 2015.03.20. EDF DÉMÁSZ Zrt. A jelen szerződéses ajánlat létrejött egyrészről a Felhasználó

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent Istvim tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent Istvim tér 7. BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS POLcARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent Istvim tér 7. lk!. sz.: l 21512010. Előadó: dr. László Jenő Mell.: J db megállapodás, 2 db véleli (ljánlal Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Bekéscsaba, Szent istván fér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Bekéscsaba, Szent istván fér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Bekéscsaba, Szent istván fér 7. lk!. sz.: V122512010. Előadó: Petrovszki Zoltán Mell.: közgyülési halározal Körös Vo/án Zn. levele l-liv. sz: Pos1acím: 5601

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal III. számú tárgyaló 2010. április 20-án 14 30 perc

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal III. számú tárgyaló 2010. április 20-án 14 30 perc J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal III. számú tárgyaló 2010. április 20-án 14 30 perc Jelen vannak: Hirka Tamás, a bizottság elnöke Vrbovszki Viktor, a bizottság

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Békéscsaba, Szent István tér 7.

POLGÁRMESTERE. Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV-JI3812007 Előadó: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Mell.: módosított POLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. közbeszerzési szabályzat, bizottsági döntések Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf Il2.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Gazdasági, és Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ALPOLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szem /sn 1 ál1 tér 7. lkl. sz.: l. S47/2009. Előadó: Opallszki Za/tán Mell.: / db megállapodás Hiv. sz.: PosWCÍm: 5601 Pf l l 2. TelejolI: (66)

Részletesebben

Gyomaendrőd Villamos energia beszerzése 2016. évre

Gyomaendrőd Villamos energia beszerzése 2016. évre Gyomaendrőd Villamos energia beszerzése 2016. évre Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/108 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b)

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikl.sz.:5/200S. Véleményező: Gazd:lsligi, Költségvetési és Pénzüg)'i Bizotts:íg Előterjesztés NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshoz:lt:tl

Részletesebben

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Nyílt eljárás. HU-Békéscsaba: Villamos energia 2009/S 159-232083

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Nyílt eljárás. HU-Békéscsaba: Villamos energia 2009/S 159-232083 1/6 HU-Békéscsaba: Villamos energia 2009/S 159-232083 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN Árubeszerzés I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK): Békés Megyei Vízművek

Részletesebben

Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel.

Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel. Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel.hu 1-99/2008. M E G H Í V Ó Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2011. szeptember 12-i üléséről

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2011. szeptember 12-i üléséről Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2011. szeptember 12-i üléséről Helyszín: Petőfi Művelődési Központ Színházterme Kezdete: 15.1o. h. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint valamint Pénzes Andrásné osztályvezető

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNY'ZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK. OKTATÁSIÉS SPORTBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNY'ZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK. OKTATÁSIÉS SPORTBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. ,.,. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNY'ZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJúSÁGI, OKTATÁSIÉS SPORTBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V. 4931201 I. Előadó: Nagy Árpád, Tarné Malatyinszki

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2013. november 15-én 16,00 órakor tartott rendes üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2013. november 15-én 16,00 órakor tartott rendes üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2013. november 15-én 16,00 órakor tartott rendes üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Zajk Jelen vannak: Bagladi Róbert polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 230-8/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2008. augusztus 19-én /kedden/ 17.00 órai kezdettel

Részletesebben

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. január 29-én, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. január 29-én, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-1/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. január 29-én,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK OKTATÁSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V.301/2005. Előadó:Túriné Kovács Márta Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉrőL Békéscsaba, Szem István lér 7. Ikt. sz.: VI 398 12010. Előadó: Mell.. I db I/iv. sz.: Grilfo Pál Előkészítő: Véleményező: Telefax: (66) 523804 Email:vantara.gylila@bekescsaba.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. Ik/.s

Részletesebben

M.4. számú melléklet. Szerződéses minta üzleti ügyfelek részére

M.4. számú melléklet. Szerződéses minta üzleti ügyfelek részére Villamos Energia Kereskedelmi Üzletszabályzat M.4. számú melléklet M.4. számú melléklet Szerződéses minta üzleti ügyfelek részére Villamos Energia Kereskedelmi Üzletszabályzat M.4. számú melléklete 1

Részletesebben

3./ Javaslat a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. 2012. évi pénzügyi (üzleti) tervének elfogadására.

3./ Javaslat a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. 2012. évi pénzügyi (üzleti) tervének elfogadására. HATÁROZATOK amely készült a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. február 20-án 17 óra 05 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

12. számú melléklet. Versenypiaci határozatlan időre szóló mintaszerződés egyetemes szolgáltatásra jogosult nem lakossági ügyfelek számára

12. számú melléklet. Versenypiaci határozatlan időre szóló mintaszerződés egyetemes szolgáltatásra jogosult nem lakossági ügyfelek számára Villamos Energia Kereskedelmi Üzletszabályzat M.12. számú melléklet 12. számú melléklet Versenypiaci határozatlan időre szóló mintaszerződés egyetemes szolgáltatásra jogosult nem lakossági ügyfelek számára

Részletesebben

amelyekre vonatkozóan 2011. július 1-jén nem volt érvényes versenypiaci földgázkereskedelmi

amelyekre vonatkozóan 2011. július 1-jén nem volt érvényes versenypiaci földgázkereskedelmi 1. SZ. FÜGGELÉK: KÜLÖN SZABÁLYOK, ÁRAK ÉS ÁRALKALMAZÁSI FELTÉTELEK A GET 139. (2) BEKEZDÉSE ALAPJÁN JOGUTÓDKÉNT ELLÁTOTT FOGYASZTÓKRA (KORÁBBI 7. SZ. MELLÉKLET) 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az E.ON Energiaszolgáltató

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. (3534 Miskolc, Gagarin u. 52.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Javaslat a Gödöllői Hulladékgazdálkodási Kft. végelszámolási programjára Előterjesztő: Köles Krisztián ügyvezető igazgató

Javaslat a Gödöllői Hulladékgazdálkodási Kft. végelszámolási programjára Előterjesztő: Köles Krisztián ügyvezető igazgató Gödöllői Hulladékgazdálkodási Kft. E L Ő T E R J E S Z T É S a 2011. február 3-i Képviselő-testületi ülésre Tárgy: Javaslat a Gödöllői Hulladékgazdálkodási Kft. végelszámolási programjára Előterjesztő:

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. Szolgáltató a berendezés által termelt villamos energia mennyiségéből biztosítja Megrendelő fűtőműve számára szükséges vételezést.

MEGÁLLAPODÁS. Szolgáltató a berendezés által termelt villamos energia mennyiségéből biztosítja Megrendelő fűtőműve számára szükséges vételezést. MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Váci Távhőszolgáltatási Kft. (2600 Vác, Zrínyi u. 9., cg.: 13-09-072931, képviseli: Rakonczai Róbert ügyvezető igazgató), mint Megrendelő és a Dalkia Energia Zrt.,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Tartalmazza a :

Részletesebben

Előterjesztés. az önkormányzat intézményeinek villamos áram beszerzéséről

Előterjesztés. az önkormányzat intézményeinek villamos áram beszerzéséről Előterjesztés az önkormányzat intézményeinek villamos áram beszerzéséről 1. előterjesztés száma: 153/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő személy

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatala 1373 Budapest, Pf. 561. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Villamos energia 2014/S 174-307423. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Villamos energia 2014/S 174-307423. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:307423-2014:text:hu:html Magyarország-Budapest: Villamos energia 2014/S 174-307423 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEl JOGÚ V.4ROS POLGÁRMESTERÉTŐl Békéscsaba, Szent István tér 7. lkl. sz.: f.l36/2008. Elóado: Mell.: Hiv. sz.: () 1.~ Postacím: 5601 Pf 112. Telefon. (66) 523-801 Telefax: (66) 523-80~ E-mail:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV. 376/2015. Előadó: Fodor Anikó, Csatári Ferenc Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én megtartott ülésről.

6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én megtartott ülésről. 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2015. június 29-én megtartott ülésről. Jelen vannak: Radvánszky Judit Hódosi Tamás Oláh Ernő Balla Péter Kereszti Márta Molnár Lászlóné polgármester alpolgármester

Részletesebben

TELJES ELLÁTÁS ALAPÚ VILLAMOS ENERGIA KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 3. rész vonatkozásában

TELJES ELLÁTÁS ALAPÚ VILLAMOS ENERGIA KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 3. rész vonatkozásában TELJES ELLÁTÁS ALAPÚ VILLAMOS ENERGIA KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 3. rész vonatkozásában A jelen Szerződés létrejött egyrészről a(z) Magyar Áramszolgáltató Kft. mint energiakereskedő (továbbiakban, mint Kereskedő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 28-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Iktatószám: 10437/2011. A napirend előterjesztője: Az előterjesztést

Részletesebben

HU-Vác: Villamos energia 2010/S 110-167092 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés

HU-Vác: Villamos energia 2010/S 110-167092 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés 1/7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:167092-2010:text:hu:html HU-Vác: Villamos energia 2010/S 110-167092 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Árubeszerzés I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 19. 00 órakor megtartott nyílt üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 19. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. 1 Tömörd Község Önkormányzat 17/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 19. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Faluház

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 6-án megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 6-án megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Murarátka Község Képviselő-testületének 2013. október 10-én 17,00 órakor tartott rendes üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Murarátka Község Képviselő-testületének 2013. október 10-én 17,00 órakor tartott rendes üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült Murarátka Község Képviselő-testületének 2013. október 10-én 17,00 órakor tartott rendes üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Murarátka Jelen vannak: Pál Józsefné polgármester,

Részletesebben

A Magyar Energia Hivatal 2012. évi munkaterve

A Magyar Energia Hivatal 2012. évi munkaterve A Magyar Energia Hivatal 2012. évi munkaterve I. BEVEZETŐ A Magyar Energia Hivatalnak (MEH) szélesebb felhatalmazást kell kapnia, képessé kell válnia az Energiastratégia implementációját igénylő tervezési

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2012. november 29-ei rendkívüli közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 1. napirendi pont: Előterjesztés a helyi

Részletesebben

JEGYZÕKÖNYV. Részvényesek a mellékelt jelenléti ív szerint, valamint. a Budapesti Elektromos Mûvek Rt. igazgatóságának tagjai:

JEGYZÕKÖNYV. Részvényesek a mellékelt jelenléti ív szerint, valamint. a Budapesti Elektromos Mûvek Rt. igazgatóságának tagjai: JEGYZÕKÖNYV Készült: A Budapesti Elektromos Mûvek Rt. (1132 Budapest, Váci út 72-74.) 2003. április 30-án a cég Budapest XIII. ker. Népfürdõ u. 18-20. sz. alatti sportcsarnokában tartott évi rendes közgyûlésérõl

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2009. november 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

9. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 388-9/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. május 30-i nyilvános ülésére

9. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 388-9/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. május 30-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 388-9/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi autóbusz közlekedés díjainak megállapítása Előterjesztő:

Részletesebben

Környezetvédelmi monitoring/2013.

Környezetvédelmi monitoring/2013. Környezetvédelmi monitoring/2013. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/5 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 123. /KÉ/2011.12.30 KÉ Eljárás fajtája:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. év december 17.-i ülésére Tárgy: Az önkormányzati tulajdonú vízi-közműből szolgáltatott ivóvízért, valamint az önkormányzati

Részletesebben

EON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. TELJES ELLÁTÁSRÓL SZÓLÓ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FOGYASZTÁSI HELYEINEK

EON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. TELJES ELLÁTÁSRÓL SZÓLÓ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FOGYASZTÁSI HELYEINEK Energiaszolgáltató Kft. Közbeszerzés Teljes Ellátásról Szóló Villamos Energia ellátási Szerződés EON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. TELJES ELLÁTÁSRÓL SZÓLÓ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS A LENTI VÁROS

Részletesebben

NYIL V ÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYIL V ÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. SZ.: IV 265/2014. Előadó: Török Tamás Mell.: írásbeli szakvélemény, határozati kivonatok Hiv. sz.: PO$'tacím: 560 11~f' 112.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. év november 30-i ülésére Tárgy: Az önkormányzati tulajdonú vízi-közműből szolgáltatott ivóvízért, valamint az önkormányzati

Részletesebben

Bobula András WATT-ERŐSÁRAMÚ Tervező, Szerelő és Szolgáltató Kft. ügyvezető

Bobula András WATT-ERŐSÁRAMÚ Tervező, Szerelő és Szolgáltató Kft. ügyvezető Bobula András WATT-ERŐSÁRAMÚ Tervező, Szerelő és Szolgáltató Kft. ügyvezető Energiapiac-nyit nyitás s főf fázisai 96/92EK irányelv (1996) 54/2003EK irányelv módosítása EU 100%-os piacnyitás 2000 2001 2002

Részletesebben

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. január 25-i ülésére

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. január 25-i ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU VAROS Rt. sz.:v.218/2007. ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Előadó: Tuskáné Papp E. Békéscsaba, Szent István tér 7. Mell: Hiv. sz.: 3.A- Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808 Telefon: (66)

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel 15 fı képviselı jelen van.

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel 15 fı képviselı jelen van. Jegyzıkönyv Készült: A Képviselı-testület 2007. március 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Alattyányi István, Czibolya Zoltán, Dabasi János, Dr. Fekete Károly, Dr.Gerencsér Balázs, Dr.

Részletesebben

1 db lézergravírozó gép és a hozzá tartozó 1 éves karbantartás és javítás

1 db lézergravírozó gép és a hozzá tartozó 1 éves karbantartás és javítás 1 db lézergravírozó gép és a hozzá tartozó 1 éves karbantartás és javítás Közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény... 2 Eljárás eredményéről vagy eredménytelenségéről szóló tájékoztatót tartalmazó hirdetmény...

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén. Farmos Község Önkormányzat J e g y z ő k ö n y v Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén. Jelen vannak: Horváth László polgármester,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2009. december hó 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2009. december hó 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2009. december hó 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Döntés a Békéscsaba Kalandpark kivitelezése tárgyú közbeszerzési eljárás

Részletesebben

Postai irányítószám: 1122

Postai irányítószám: 1122 KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ TÁJÉKOZTATÓ A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem. Fuszkó Attila, Kopcsek Tamás és dr. Márai László képviselők.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem. Fuszkó Attila, Kopcsek Tamás és dr. Márai László képviselők. 12/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 8-án 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 4 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatv I. SZAKASZ:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 492/2014. Előadó: Török Tamás Mell.: módosított közbeszerzési szabályzat Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 11.133-4/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118)

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 7-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés KEOP

Részletesebben

Magyarország-Gyula: Villamos energia 2014/S 187-329676. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Gyula: Villamos energia 2014/S 187-329676. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/19 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:329676-2014:text:hu:html Magyarország-Gyula: Villamos energia 2014/S 187-329676 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ================

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ================ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012.február 10-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester dr. Héczei Eszter jegyző Illési Sándor

Részletesebben

Tagállamok - Árubeszerzésre irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Nyílt eljárás. HU-Vác: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek

Tagállamok - Árubeszerzésre irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Nyílt eljárás. HU-Vác: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:380477-2010:text:hu:html HU-Vác: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2010/S 249-380477 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Ikt. sz.: V.510/2007. Előadó: dr. Komán Ágnes Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802 E-mail: benedek.maria@bekescsaba.hu

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS JEGI'ZŐJE. Békéscsaba, Szent István IéI' 7.

BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS JEGI'ZŐJE. Békéscsaba, Szent István IéI' 7. Poswcím: 5601 Pf JJ2. TelefoII: (66) 523-S02 BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS JEGI'ZŐJE Békéscsaba, Szent István IéI' 7. Ikl. sz.: I. 2S11200S. Elóadó: dr. Komál1lÍgl1es, dr. Kiss Gyula, Kuk/a Emese Mell.:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: VII 201-60212012. Előadó: Bátori Sándor Mell.: 3 db Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-SOl NYIL VANOS

Részletesebben

2013. március 6. rendkívüli nyílt ülés

2013. március 6. rendkívüli nyílt ülés 588-5 /2013. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. március 6. rendkívüli nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 47/2013.(III.6.) A jegyzőkönyvvezető személyéről 48/2013.( III.6.) A tervezett

Részletesebben

Teljes ellátás alapú általános felhasználási célú villamos energia adásvételi szerződés (tervezet)

Teljes ellátás alapú általános felhasználási célú villamos energia adásvételi szerződés (tervezet) Teljes ellátás alapú általános felhasználási célú villamos energia adásvételi szerződés (tervezet) 1. Szerződő felek Amely létrejött egyrészről Dabas Város Önkormányzat, mint villamos energia vásárló,

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2013. JANUÁR 31.) Határozatok: 16/2013. 18/2013. Kt. hat

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2013. JANUÁR 31.) Határozatok: 16/2013. 18/2013. Kt. hat Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2013. JANUÁR 31.) Határozatok: 16/2013. 18/2013. Kt. hat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és jj f Pénzügyi Bizottsága Postacím: 5601 Pf. 112. Telefon: (66) 452-252/1211 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Túristvándi Községek Önkormányzati Képviselőtestületei 2011. február 11-én 14 órai kezdettel tartott nyilvános ülésének: a.) tárgysorozata, b.) jegyzőkönyve, c.) határozata: Túristvándi 1/2011. (II. 11.)

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2010. július 14-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b./ Jegyzıkönyve. c.

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2010. július 14-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b./ Jegyzıkönyve. c. EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2010. július 14-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzıkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a 2010. május és

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Közgyűlés helyszíne: a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. Budapest XIII. ker. Népfürdő u. 18-20. sz. alatti sportcsarnoka

JEGYZŐ KÖNYV. Közgyűlés helyszíne: a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. Budapest XIII. ker. Népfürdő u. 18-20. sz. alatti sportcsarnoka JEGYZŐ KÖNYV Készült: Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (3525 Miskolc, Dózsa György u. 13) 2007. április 24-én tartott évi rendes közgyűléséről Közgyűlés helyszíne: a Budapesti Elektromos Művek

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail:

EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok: http://simap.eu.int

Részletesebben