magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV"

Átírás

1 MAGYAR 404 magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 3 verzió Kérjük, látogasson el a weboldalra és töltse le a kézikönyv legfrissebb verzióját. Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy ezt az Archos terméket választotta. Reméljük, örömmel fogja használni és évekig teljesen elégedett lesz vele. Kérjük, regisztrálja termékét a weblapunkon ( így kapcsolódhat segélyvonalunkhoz és tájékozódhat termékének legfrissebb ingyenes software letöltési lehetőségeiről is. Sok örömöt kívánunk a Multimédia világában. Az Archos Team A kézikönyvben lévő összes információ aktuális a kiadás időpontjában. A mérnökeink azonban folyamatosan frissítik és fejlesztik termékeinket, így készüléke szoftverének megjelenése vagy funkcionalitása eltéréseket mutathat a kézikönyvben leírt szoftverhez képest.

2 Tartalomjegyzék > o. Tartalomjegyzék Útmutató...4 ARCHOS A készülék leírása INTERFÉSZ NYELVE AKKUMULÁTOR A TERMÉK GONDOZÁSA Videó lejátszása BÖNGÉSZÉS A VIDEO MÓDBAN Videó lejátszás VIDEO BEÁLLÍTÁSOK Videó átvitele az ARCHOS készülékre Videó felvétel Zene lejátszása ARCLibrary és zenei böngésző Zene lejátszása ZENEI BEÁLLÍTÁSOK Hangbeállítások Playlist (Lejátszási lista) Putting music onto your ARCHOS készülékre AUDIO felvétel AudioCorder használata AudioCorder beállítási képernyő BEÉPÍTETT mikrofonos felvételi ELJÁRÁS Soros felvételek Fotók megtekintése A fénykép FAL és a fotó KÖNYVTÁR Fotók megtekintése FÉNYKÉP BEÁLLÍTÁSOK Diavetítés lejátszása FÉNYKÉPEK MEGTEKINTÉSE ZENEHALLGATÁS KÖZBEN Fényképek átvitele a ARCHOS készülékre Böngésző használata Irányítás Virtuális billentyűzet használata PDF olvasó használata Folytatás a következő oldalon

3 Tartalomjegyzék > o Számítógép csatlakoztatása Hard Drive vagy Windows Device Csatlakozás Kapcsolat megszakítása Setup beállítási képernyő Nyelvi beállítások A kijelző beállításai A megjelenítés beállításai Óra beállítások Az energiaellátás beállításai A TV vezérlése Rendszerbeállítások A Firmware frissítése Opcionális funkciók DVD állomás & DVR Travel Kit bemutatása Videofelvétel Az időzítő beállítása Hangfelvétel (külső forrás) USB csatlakoztatás Műszaki adatok...57 Műszaki támogatás...60

4 Bemutatkozás > o. 4 Útmutató ARCHOS A készülék leírása Gombok A készülék bal oldalán: Nyomja meg és tartsa nyomva a on/off kapcsolót. TV LCD Az egyszeri megnyomással váltja a képkijelzőt a TV és a beépített LCD monitor között. Nyomja meg és tarsa nyomva az ARCHOS készülék gombjainak lezárásához. Fő navigációs gombok: Navigációs tag föl/le gyorsító gombok Kilépés / Vissza / Stop OK Belépés / Indítás / Lejátszás/Szünet Elérhető képernyők között váltó tabulátor MENU Megmutatja az elérhető menütételeket Csatlakozók A Készülék alatt: Dokkoló csatlakozók Csatlakoztassa ARCHOS készülékét a számítógéphez. Töltse fel ARCHOS készülékének akkumulátorát USB kapcsolaton keresztül. Csatlakoztasson egy kompatibilis külső készüléket az ARCHOS készülékéhez az opcionális Dokkoló adapter segítségével. Külső videófelvétel az opciós DVR állomáson keresztül Bal oldalon: AV kimeneti csatlakozó Hang: csatlakoztassa a kiegészítő fejhallgatót. Kép: csatlakoztassa az Archos AV kábelt TV, hi-fi, stb. készülékéhez.

5 Bemutatkozás > o. 5 Beépített mikrofon és hangszóró A beépített mikrofon a készülék alján található. Lásd: AudioCorder használata. A beépített hangszóró a tetején, a gombok felett található. LED kijelzők HDD merevlemezes meghajtó működésének kijelzője a jelzőfény villog, ha merevlemez aktív (lejátszás/fájlátvtel). HDD CHG CHG Töltésjelző - világít: az akkumulátor töltődik. - villog: az elem teljesen feltöltődött. ON/OFF kijelző TV LCD Képkijelző a jelzőfény ég, amikor a képgy külső kijelzőn megjnik. Interfész leírás Állapotjelző Az állapotjelző a képernyő jobb felső sarkában mutatja készüléke hangerejét, töltési szintjét, a lejátszás állapotát és az aktuális időt. Tabulátorok A bal felső sarokban láthatóak az egyéb elérhető alkalmazások és kijelzők (beállítások, nyitóképernyő stb.). Attól függően változnak, éppen hol van az interfészben. A gomb megnyomásával tud váltani a különböző képernyők között.

6 Menü 404 KÉZIKÖNYV V3 Bemutatkozás > o. 6 A képernyő jobb alsó sarkában láthatja a menüikonokat a menüben. Nyomja meg a MENu gombot az elérhető menütételek kijelzéséhez. Ez egy szövegkijelöléses menü: Attól függően változik, éppen hol van az interfészben. Home Screen (Nyitóképernyő) Ez az ARCHOS készülék fő kijelzője, megmutatja a főbb funkciókat. Válasszon ki egy ikont a navigációs paddal és nyomja meg az OK gombot egy bizonyos funkció használatához. A Resume ikon Néha ki van jelölve a Resume (Folytatás) ikon a Nyitóképernyőn, amikor bekapcsolja a készüléket. Ez azt jelenti, hogy újraindíthatja az utoljára játszott zene vagy videofájlt, ha azok lejátszását még a vége előtt megszakította. Ha a Resume ikon szürke, nincs lejátszható zene vagy videófájl. INTERFÉSZ NYELVE Nyelvváltás Az ARCHOS készülék interfésze angol, francia és német nyelven érhető el. Az weboldalról több nyelv is letölthető. Lásd Firmware frissítése a nyelvi csomag installálásához. A rendszer nyelvének cseréje: 1. A Nyitóképernyőn nyomja meg a gombot a Setup beállítási képernyő eléréséhez.. Jelölje ki a nyelv ikont és nyomja meg az OK gombot. 3. Eltérő nyelv kiválasztásához nyomja meg a / gombokat (a beállítás azonnal mentődik). 4. A kilépéshez nyomja meg a gombot.

7 Bemutatkozás > o. 7 Egyéb jellemzők A fájlnevek, mappanevek és zenei fájlinformációk a különböző jellemzőkben láthatóak, mint pl. a japán, koreai, egyszerűsített kínai. A Nyelvi beállítások képernyőn engedélyezheti ezeket a jellemzőket (lásd Nyelvi beállítások a további utasításokhoz). AKKUMULÁTOR Akkumulátor töltése Mielőtt első alkalommal használná ARCHOS készülékét, két órán keresztül töltse fel az elemeket. Az ARCHOS készülék elemei a számítógép USB portján keresztül töltődnek: 1. csatlakoztassa az Archos USB kábelt az ARCHOS készülékhez (kikapcsolt állapotban),. csatlakoztassa az Archos USB kábelt a számítógéphez (bekapcsolt állapotban). 3. az ARCHOS készülék bekapcsol és elkezdődik a töltés. Mialatt az akkumulátor töltődik, villogó villám jelzés látható az akkumulátor ikonja fölött a tálcán:. A CHG jelző LED világít az akkumulátor töltése alatt. Ha az akkumulátor töltése kész, villogni kezd. A TERMÉK GONDOZÁSA Az Archos készülék gondozása Az ARCHOS készülék elektromos termék, amit nagy gondossággal kell kezelni: Kerülje a szükségtelen ütést vagy rázkódást. Ne tegye ki melegnek, biztosítsa szellőzését (különösen, ha a számítógéphez csatlakozik). Tartsa távol víztől és nedves területektől. Tartsa távol erősen elektromágneses területektől. Tartsa rendben a csatlakoztatott vezetékeket: a készülék leeshet, ha egy gyerek véletlenül meghúz egy kábelt. Ne nyissa ki. A berendezés belsejében nincsenek felhasználó által javítható alkatrészek. Kinyitásával a garancia megszűnik.

8 Bemutatkozás > o. 8 hardware újraindítás Amennyiben az ARCHOS készülék lefagy (például elektrosztatikus jelenség miatt), ha a gombot 15 másodpercig megnyomja, a készülék újraindul.

9 VIDEOLEJÁTSZÁS > o. 1. Videó lejátszása Jelölje ki a Nyitóoldalon a Video ikont és nyomja meg azok gombot a videó módba történő belépéshez. 1.1 BÖNGÉSZÉS A VIDEO MÓDBAN Két nézetben böngészheti videofelvételeit: - a Video List-ben (videolista) és a - Video Browser-ben (Böngésző) A gomb megnyomásával kapcsolhat a két nézet között a videomód böngészés közben. Ha a videó módban böngészik, csak videó fájlok láthatók. A Video List a Video lista (alapértelmezett nézet) csak az ARCHOS merevlemez Videó mappájában lévő videó fájlokat mutatja (nem mutatja az alkönyvtárakban elhelyezett videókat). Más elérési úton lévő videók megtekintéséhez nyomja meg a gombot, így a Videó Böngésző nézetre vált, itt megkeresheti a másik mappát, aztán nyomja meg újra a gombot, hogy visszatérjen a Video Listához. Videó böngésző A Videó böngésző teszi lehetővé a Videó mappán belüli mozgást más mappákhoz. Az Archos Fájl Böngészőn alapszik. Lásd Böngésző használata.

10 VIDEOLEJÁTSZÁS > o. 10 Mindkét nézet a kijelölt videó mozgatható áttekintését mutatja, valamint különböző információkat a videó fájlról. Amennyiben videóképet mentett részletként (lásd: Videó lejátszás menü tételek), a részlet nem fogja tovább lejátszani a kijelölt videó fájlt, csak a képet mutatja helyette. Videó lista & Böngésző menü tételek Info - az üzenet boxban minden elérhető információt ábrázol a kijelölt videó fájlról. - Nyomja meg a gombot az info képernyő bezárásához. Delete - törli a kijelölt videó fájlt. Megjelenik egy érvényesítő képernyő. Rename - lehetővé teszi a kiemelt videofájl átnevezését a virtuális billentyűzet használatával. - Lásd Virtuális billentyűzet használata. Resume video - folytatja a kijelölt videó lejátszását a könyvjelzőtől. Clear bookmark - leveszi a könyvjelzőt a kijelölt videó fájlról. Resume video és a Clear bookmark csak akkor jelenik meg a menüben, ha a könyvjelzővel ellátott fájl ki van jelölve (ikon: ). Reset thumbnails - töröl minden felhasználó által meghatározott képrészletet és visszaállítja a mozgóképeket. Sound - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). Nyomja meg a gombot, hogy visszatérjen a videó módhoz.

11 VIDEOLEJÁTSZÁS > o Videó lejátszás Jelöljön ki egy videó fájlt, nyomja meg az OK gombot a lejátszáshoz. Videolejátszás képernyő aktuális lejátszási mód aktuális kijelzőformátum hangerőszint videó időtartam kijelző az áttekintő menü néhány másodperc után eltűnik Videó lejátszás gombok Videolejátszás közben az ARCHOS készülék gombjai a következőképpen működnek: gyorsított gyors előretekerés gyors visszacsévélés gyorsított gyors visszacsévélés megállítás hangerő növelése gyorsan előre hangerő csökkentése szünet/lejátszás menü megjelenítése Videó lejátszás menü tételek Info - az üzenet boxban minden elérhető információt megjelenít az aktuális videofájlról. - Nyomja meg a gombot az info képernyő bezárásához.

12 VIDEOLEJÁTSZÁS > o. 12 Format - lehetővé teszi a váltást a képlejátszás módjai között. - Automatikus: a legoptimálisabbra állítja a beépített képernyőn vagy a TV-n a video méretet. - Full Screen: a teljes képernyőn mutatja a képet. - Maximized: Megnagyobbítja a képet, hogy kitöltse a teljes képernyőt. - Original: eredeti formájában mutatja a képet. Speed - lassítva vagy gyorsítva játssza le az aktuális videót. Set bookmark - beállítja a könyvjelzőt az aktuális ponton a videofájlban. - Egy fájlhoz csak egy könyvjelző engedélyezett. - Max. 16 fájlt lehet könyvjelzővel ellátni. - A könyvjelzővel ellátott videófájl a ikonnal jelenik meg. Mentse el az állóképet, mint... - Thumbnail: elmenti az aktuális képet a fájl új részleteként (felülírja az előző beállított részletet, ha volt ilyen). - Wallpaper: az aktuális képet állítja be a készülék háttérképeként. Sound - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). A kilépéshez nyomja meg a gombot. Settings - mutatja a video beállításokat (lásd a következő fejezetet). 1.3 VIDEO BEÁLLÍTÁSOK A Video beállítások képernyőt a Settings menü tételnél érheti el egy videó fájl lejátszása közben. Használja a / gombokat az eltérő paraméter kijelölésére, aztán nyomja meg a / gombokat a különböző beállítás kiválasztásához.

13 VIDEOLEJÁTSZÁS > o. 13 PlayMode (az állapotjelző ikon az aktuális módot mutatja) - Single csak egy videó fájlt játszik le és aztán megáll - Folder minden videofájlt lejátszik az aktuális könyvtárban Repeat & Shuffle (az állapotjelző ikon az aktuális módot mutatja) - Normal (nincs ikon) a video-összeállítás egyszeri normál lejátszása, majd leállítása - Repeat ismétlődve játssza le a video-összeállítás - Shuffle a videokat véletlenszerű sorrendben játssza LCD Brightness - a beépített képernyő fényerejét szabályozza 1.4 Videó átvitele az ARCHOS készülékre Két lehetőség van, hogy a saját videofájljait az ARCHOS készülékre átvigye: Szinkronizálja a videókat a Windows Media Player 10-zel (vagy újabb verzió) Ennek az a feltétele, hogy az ARCHOS készülék USB kapcsolata Windows Device módban működjön (lásd: Rendszerbeállítások). A Windows Media Player 10 (vagy újabb verzió) átmásolja a kiválasztott videókat közvetlenül az Ön ARCHOS készülékének Video mappájába. Másolja be a videó fájlokat a számítógépéből a Video mappába (lásd: Számítógép csatlakoztatása részletezi, hogyan kell összekapcsolni az ARCHOS készüléket a számítógéppel). A számítógépével kompatibilis videofájl létrehozása Ha néhány videója nem játszható le az ARCHOS készüléken, át kell kódolnia őket megfelelő formátumra. Legkönnyebben a Windows Media Player 10 (vagy újabb verzió) használatával teheti ezt meg, hogy a videókat át tudja vinni az ARCHOS készülékre a Windows Device módban. A Windows Media Player 10 (vagy újabb verzió) a legtöbb formátumot automatikusan átkonvertálja WMV formátumra, amit a készülék lejátszik. Amennyiben nem akarja a Windows Media Player 10-et (vagy újabb verzió) használni, az interneten biztosan talál megfelelő segédprogramot a művelet elvégzéséhez.

14 VIDEOLEJÁTSZÁS > o Videó felvétel Az ARCHOS készülék videófelvételt tud készíteni a VideoCorder funkcióval. Szükség van DVR állomásra vagy DVR Travel Kit-re videó rögzítéséhez. Lásd Opcionális funkciókban többet megtudhat erről.

15 ZENELEJÁTSZÁS > o Zene lejátszása Jelölje ki a Nyitóoldalon a Music ikont és nyomja meg azok gombot a zenei módba történő belépéshez. 2.1 ARCLibrary és zenei böngésző Két nézetben böngészhet a zeneszámok között: - ARCLibrary-ban - és Music Browser-ben (Zenei Böngésző) Ha a zenék között böngészik, csak zenei fájlok láthatók. ARCLibrary Az ArcLibrary (alapértelmezett nézet) megmutatja a kategóriák szerint kiválogatott zenéit (előadó, album, számcím, stílus stb.), ha a zenei fájlok tartalmazzák ezeket a jellemzőket. Ha új zenét ad az ARCHOS zenei könyvtárához, az ARCLibrary-t frissíteni kell. Alapbeállításként ez automatán működik, de kézzel is elvégezheti az Update ARCLibrary opcióban az ARCLibrary-ban (lásd Rendszerbeállítások). Ha a zenei fájlok nem tartalmaznak megkülönböztető tulajdonságokat, akkor (Unknown) (ismeretlen) osztályzást kapnak az ARCLibrary-ban. Music Browser (Zenei Böngésző) a zenei böngésző lehetővé teszi a merevlemez zenei mappái közötti keresést. Az Archos Fájl Böngészőn alapszik. Használatához jelölje ki a Browse Hard Drive menüt a kezdő ArcLibrary nézetben és nyomja meg az OK gombot. Lásd Böngésző használata.

16 ZENELEJÁTSZÁS > o. 16 ARCLibrary* és Zenei böngésző menü tételek Info - az üzenet boxban minden elérhető információt ábrázol a kijelölt zenei fájlról. - Nyomja meg a gombot az info képernyő bezárásához. Delete - törli a kijelölt zenei fájlt. Megjelenik egy érvényesítő képernyő. Rename - lehetővé teszi a kiemelt zenei fájl átnevezését a virtuális billentyűzet használatával. - Lásd Virtuális billentyűzet használata. Resume song - folytatja a kijelölt zenei fájl lejátszását a könyvjelzőtől. Clear bookmark - leveszi a könyvjelzőt a kijelölt zenei fájlról. Resume song és a Clear bookmark csak akkor jelenik meg a menüben, ha a könyvjelzővel ellátott zeneszám ki van jelölve (ikon: ). Show playlist - megnyitja a lejátszási lista szerkesztő ablakot a jobb oldalon (lásd Lejátszási lista). Sound - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). Nyomja meg a gombot, hogy visszatérjen a zenei módhoz. * az ArcLibrary-ben, csak a A lejátszási lista és a Hang menütételek elérhetőek.

17 ZENELEJÁTSZÁS > o Zene lejátszása Jelöljön ki egy audió fájlt, nyomja meg az OK gombot a lejátszáshoz. Zene lejátszás képernyő aktuális lejátszási mód előző szám dal címe előadó neve album címe műsorszám sorszáma következő szám hangerőszint visszalévő idő eltelt idő időtartam kijelző Zene lejátszás gombjai A zene lejátszása közben az ARCHOS készülék gombjai a következőképpen működnek: gyorsított gyors előretekerés nyomja meg egyszer: vissza a szám elejére vagy előző szám (a track első 10 másodpercében) tartása: gyors visszacsévélés gyorsított gyors visszacsévélés stop tabulátorok vissza a böngészőhöz vagy az ARCLibrary ablakhoz, ahonnét indította a számot hangerő növelése nyomja meg egyszer: következő dal tartás: gyorsan előre hangerő csökkentése szünet/lejátszás menü megjelenítése

18 ZENELEJÁTSZÁS > o. 18 Zenei állapot ikon Az állapotjelző ikonok elárulják, hogy az ARCHOS készülék: lejátszás szünet megállítva Zene lejátszás menütételek Info - az üzenet boxban minden elérhető információt ábrázol az aktuális zenei fájlról. - Nyomja meg a gombot az info képernyő bezárásához. Home - lehetővé teszi, hogy visszamenjen a Nyitóképernyőre, mialatt zenét játszik le, hogy a merevlemezén tudjon böngészni, photo slideshow-t indítani, stb. Set bookmark - beállítja a könyvjelzőt az aktuális ponton az audió fájlban. - Egy fájlhoz csak egy könyvjelző engedélyezett. - Max. 16 fájlt lehet könyvjelzővel ellátni. - A könyvjelzővel ellátott zenei fájl a ikonnal jelenik meg. Sound - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). A kilépéshez nyomja meg a gombot. Settings - mutatja a zenei beállításokat (lásd a következő fejezet). 2.3 ZENEI BEÁLLÍTÁSOK A Zenei beállítások képernyőt a Settings menütételnél érheti el egy zeneszám fájl lejátszása közben. Használja a / gombokat az eltérő paraméter kijelölésére, aztán nyomja meg a / gombokat a különböző beállítás kiválasztásához.

19 PlayMode - Single - Folder - All - Queue 404 KÉZIKÖNYV V3 ZENELEJÁTSZÁS > o. 19 (az állapotjelző ikon az aktuális módot mutatja) csak egy zenei fájlt játszik le és aztán megáll minden zenei fájlt lejátszik az aktuális mappában vagy albumon minden zenei fájlt lejátszik az ARCHOS készüléken. (Sorbaállítás) lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy zeneszámot, amit az aktuális szám után játszik le. - mialatt egy zeneszám szól, nyomja meg a gombot, hogy átkapcsoljon a böngésző módra, válasszon ki egy számot és nyomja meg az OK gombot: ez a sorbanálló zeneszám, és az állapotjelző icon lesz - egyszerre csak egy műsorszám állítható sorba. - ha nem választ ki egy várakozó műsorszámot sem, mielőtt végetér az aktuális szám, az ARCHOS készülék a mappában ill. albumon lévő következő számot fogja lejátszani. - Scan lejátsza minden egyes műsorszám első néhány másodpercét. - meghatározhatja a lejátszás hosszát a Intro időtartamban. - ha le akarja játszani az egész dalt, nyomja meg az OK gombot mialatt az intro szól. A zenelejátszó így vissza fog térni a Folder lejátszási módhoz. Repeat & Shuffle (Ismétlés és véletlenszerű lejátszás) (az állapotjelző ikon az aktuális módot mutatja) - Normal (nincs ikon) a műsorszámok egyszeri normál lejátszása, majd stop - Repeat ismételve játsza le a műsorszámokat. - Shuffle véletlenszerűen játsza le a zeneszámokat a választékból. - shuffle nem elérhető, ha a lejátszási mód All-ra van beállítva. Intro duration (Belehallgatás időtartama) - meghatározza, milyen hosszú egy szám a Scan lejátszási módban. 2.4 Hangbeállítások Ezen a képernyőn állíthatja be egyéni ízlése szerint az ARCHOS készülék hangbeállításait. Használja a / gombokat az eltérő paraméter kijelölésére, aztán nyomja meg a / gombokat a különböző beállítás kiválasztásához.

20 ZENELEJÁTSZÁS > o. 20 Volume - beállítja a hangerőt. Beépített hangszóró - ON a hangszóró mindig be van kapcsolva. - OFF a hangszóró mindig ki van kapcsolva. - Automatikus: a beépített hangszóró automatikusan kikapcsol, ha fülhallgatót vagy AV kábelt dug a készülékbe. Bass Boost Frequency - az alacsonyabb frekvenciájú hangokat kiemeli. Bass Boost Level - beállítja a mélyhangok kiemelési szintjét. Preset - lehetővé teszi egy hang profil gyors kiválasztását. Set equalizer - lehetővé teszi a személyreszabott profil alkalmazását. Jelölje ki és nyomja meg az OK gombot a hangszínszabályzóba történő belépéshez. Balance - lehetővé teszi a bal és jobb oldal közötti egyensúly beállítását. Reset - Jelölje ki és nyomja meg az OK gombot, hogy visszaállíthassa a hangbeállításokat az alapértelmezett értékekhez. Hangszínszabályzó képernyő Az ARCHOS készülék 5-sávos hangszínszabályzóval rendelkezik. A különböző frekvenciasávok kijelöléséhez használja a / gombokat (Bass, Mid. bass, Mid. range, Mid. treble or Treble) (mély, középmély, középszint, középmagas vagy magas). Használja a / gombokat a frekvenciák cseréjéhez. ácsos úgy végrehajtani az átállítást, hogy közben zenét hallgat, hogy a hangváltozásokat követni tudja.

21 ZENELEJÁTSZÁS > o Playlist (Lejátszási lista) A lejátszási lista a műsorszámok listája, melyet a zenelejátszó automatikusan játszik egymás után. Annyi lejátszási listát játszhat le, készíthet vagy szerkeszthet az ARCHOS készüléken, amennyit akar. Az Archos Böngészőben a lejátszási listák a ikonnal ellátott fájlok. Lejátszási lista játszásakor az ikon jelenik meg az állapotjelzőn. Megjegyzés: amikor lejátszási listát töröl, csak a listát törli, magát a zenét nem. Lejátszási lista lejátszása Jelölje ki a Playlist (Lejátszási lista) sort az ArcLibrary-ban, nyomja meg az OK gombot. Válasszon ki egy lejátszási listát a / gombokkal, nyomja meg az OK gombot. Jobb oldalon megnyílik a lejátszási lista tartalma egy panelben. Nyomja meg a OK gombot hogy az első számtól kezdve elinduljon a lejátszás (a / gombok alkalmazásával más számot is kiválaszthat, mielőtt megnyomja az OK gombot). Ha eltérő sorrendben akarja meghallgatni a műsorszámokat: nyomja meg a MENÜ gombot és válassza ki a Shuffle menütételt az aktuális lejátszási lista véletlenszerű lejátszásához. Lejátszási lista létrehozása Válassza ki a Show playlist (Lejátszási lista mutatása) menütételt a Zenei böngészőben. A lejátszási lista panelje megnyílik a jobb oldalon: itt hozzáadhat dalokat az aktuális lejátszási listához. A bal oldali panelben helyezze el azokat a dalokat, melyeket hozzá szeretne adni a lejátszási listához. Jelölje ki egy műsorszámot és nyomja meg a vagy az OK gombot így az hozzáadódik a lejátszási listához (a műsorszám ikonja a bal oldalon -ra vált, ez jelzi, hogy már része az aktuális lejátszási listának). Ismételje meg a műveletet a kívánt műsorszámokkal.

22 ZENELEJÁTSZÁS > o. 22 Egy teljes mappa, előadó, album stb. tartalmát is hozzáadhatja, ha kijelöli és megnyomja a vagy OK gombot. Másik módja a műsorszámok hozzáadásának a lejátszási listához az Add to playlist (Hozzáadás a lejátszási listához) vagy Insert in playlist (Lejátszási lista beszúrása) menütétel: Add to playlist (Hozzáadás a lejátszási listához) - hozzáadja a kijelölt zeneszámot, mappát, előadót vagy albumot a lejátszási lista végéhez. Insert in playlist (Beillesztés a lejátszási listába) - beszúrja a kijelölt zeneszámot, mappát, előadót vagy albumot a lejátszási listán a kiválasztott tétel elé. A jobb és bal oldali panelek közötti váltáshoz nyomja meg a gombot. Egy lejátszási lista maximum műsorszámot tartalmazhat. Nézze át a következő fejezetet a lejátszási lista mentéséhez. Lejátszási lista panel menütételek Ezek a menütételek akkor jelennek meg, ha a fókusz a jobb oldali panelen van: Remove track (Műsorszám eltávolítása) - törli a lejátszási listából a kijelölt számot. Move track (Műsorszám mozgatása) - lehetővé teszi a kijelölt műsorszám mozgatását a lejátszási listán belül, a / használatával. - Ha meghatározta a zeneszám új helyzetét, nyomja meg az OK az érvényesítéshez. Save (Mentés) - elmenti az aktuális lejátszási listát a Lejátszási lista mappába. Save As (Mentés másként) - Mentés másként issave (mentés), de személyreszabott nevet engedélyez a lejátszási listán. - Lásd Virtuális billentyűzet használata. Clear (Törlés) - bezárja az aktuális lejátszási listát. Shuffle (Keverés) - véletlenszerűen összekeveri a műsorszámok sorrendjét az aktuális lejátszási listán.

23 ZENELEJÁTSZÁS > o. 23 Sound (Hang) - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). - A kilépéshez nyomja meg a gombot. Lejátszási lista szerkesztése Meglévő lejátszási lista szerkesztése: Jelölje ki a lejátszási listát és használja a Show playlist (Lejátszási lista mutatása) menütételt. Itt hozzáadhat, összekeverheti, áthelyezheti vagy eltávolíthatja a műsorszámokat a lejátszási listán belül, a megfelelő menütétel alkalmazásával. A jobb oldali panelon meg fog jelenni egy csillag (*) a műsorszám neve után, ami azt jelzi, hogy módosítás történt a lejátszási listában, amit még nem mentett el. Miután elvégezte a kívánt változtatásokat, mentse el a lejátszási listát a Save (mentés) menütétellel, vagy a Save As (Mentés másként) menütétellel, ha eltérő nevet kíván neki adni. Műsorszámok hozzáadása a Lejátszási listához zenehallgatás közben Mialatt egy műsorszám szól, válassza ki a Playlist (Lejátszási lista) menütételt. Egy új ablak fog megjeleni két panellel, a bal oldalon a zenei fájlok, a jobb oldalon a lejátszási lista. Nyomja meg a gombot, hogy a bal oldali panelre fókuszáljon és válassza ki a hozzáadni kívánt műsorszámot vagy mappát, aztán nyomja meg az OK és így hozzáadja őket a lejátszási listához. Nyomja meg a gombot, hogy visszatérjen a lejátszási képernyőhöz. Kérjük, vegye figyelembe: csak akkor hajtható végre, ha a Music mappán keresztül lépett be a Music ikonnal, mely a Nyitóoldalon és nem a Böngésző ikont. FIGYELEM: ha műsorszám lejátszása közben menti a lejátszási listát, a műsorszám lejátszása leáll. 2.6 Putting music onto your ARCHOS készülékre Két lehetőség van, hogy a saját zenéit az ARCHOS készülékre átvigye: Szinkronizálja a zenéket a Windows Media Player 10-zel (vagy újabb verzió) Ennek az a feltétele, hogy az ARCHOS készülék USB kapcsolata Windows Device módban működjön (lásd: Rendszerbeállítások). A Windows Media Player 10 (vagy újabb verzió) átmásolja a kiválasztott zenefájlokat közvetlenül az Music mappába.

24 ZENELEJÁTSZÁS > o. 24 Másolja be a zenefájlokat a számítógépéből a Music mappába (lásd: Számítógép csatlakoztatása hogyan kell összekapcsolni az ARCHOS készüléket a számítógéppel). A Windows Media Player 10 (vagy újabb verzió) alkalmazásával könnyedén készíthet audió fájlokat, és átkonvertálhatja a saját CD-jét MP3 vagy WMA formátumra. Ellenőrizze, hogy országa jogrendszere engedélyezi-e a magán CD-k magáncélú másolását. 2.7 AUDIO felvétel Az ARCHOS készülék audiófelvételt tud készíteni a VideoCorder funkcióval. Közvetlen mikrofon felvételeket tud készíteni az ARCHOS készülékkel (lásd részletesen a következő fejezetben). Szüksége lesz opcionális DVR állomással vagy DVR Travel Kit-tel. az audió felvételhez analóg forrásról (lásd Opcionális funkciók a további részletekért.)

25 AZ AUDIOCORDER HASZNÁLATA > o AudioCorder használata Készíthet audió felvételt beépített mikrofonnal vagy külső soros analóg forrással, ha használja az opcionális DVR állomással vagy DVR Travel Kit-tel.. Jelölje ki a Nyitóoldalon az AudioCorder ikont és nyomja meg az OK a felvétel előtti képernyő ábrázolásához. Az ARCHOS készülékkel készített összes audió felvétel a Music/Recordings mappába mentődik. Amennyiben eltérő helyen szeretné tárolni őket használhatja a Move funkciót az Archos fájlböngészőben felvétel után (lásd Böngésző használata Az ikon a felvétel ideje alatt villog. Az ARCHOS készülékkel felvett fájlok a következő azonosítókat kapják: Művész = (Archos: Audió felvételek), album = (ismeretlen). 3.1 AudioCorder beállítási képernyő Ez a képernyő teszi lehetővé az audió bemeneti beállításoknak a felvételekhez történő beállítását. Használja a / gombokat a különböző paraméterek kijelöléséhez, aztán használja a / gombokat a különböző beállítások kiválasztásához. Set Title (Cím beállítása) - személyreszabott címet tesz lehetővé a felvételhez (lásd: Virtuális billentyűzet használata). Format (Formatálás) - PCM (tömörítetlen) és ADPCM (tömörített) WAV formátumok között választhat. Source (Forrás) - választ a mikrofon vagy az analóg vonalbemenet között (csak az opcionális DVR állomással vagy DVR Travel Kit-tel.). Sampling (Mintavételezés) - kiválasztja a mintavételezési gyakoriságot a felvételeihez (a gyakoribb mintavétel jobb hangminőséget eredményez, de hosszabb fájlt).

26 AZ AUDIOCORDER HASZNÁLATA > o BEÉPÍTETT mikrofonos felvételi ELJÁRÁS 1. Jelölje ki a Settings (Beállítások) menüpontot és nyomja meg az OK hogy belépjen az AudioCorder beállítási képernyőbe.. Válassza ki a mikrofont forrásként. Nyomja meg az gombot az előfelvételi képernyőhöz való visszatéréshez. 3. Igazítsa a felvételi szintet a / alkalmazásával ( / csak a fülhallgató hangerejét állítja, a felvétel hangerejét nem). 4. Nyomja meg a OK vagy válassza ki a Start recording (Felvétel indítása) menüpontot a felvétel indításához Szüneteltetheti és folytathatja a felvételt, ha megnyomja az OK. Nyomja meg a gombot a felvétel megállításához. Közvetlenül új fájlba is kezdheti a felvételt, ha kiválasztja a Save file and start a new recording (Fájl mentése és új felvétel indítása) menüpontot felvétel közben. 3.3 Soros felvételek Az ARCHOS készüléke külső soros audióforrásról is képes felvételt készíteni az opcionális DVR állomással vagy DVR Travel Kit-tel. Lásd Audió felvételek a részletekért.

27 KÉPNÉZEGETÉS > o Fotók megtekintése Jelölje ki a Nyitóoldalon a Photo ikont és nyomja meg az OK a fotónézegetőbe történő belépéshez. 4.1 A fénykép FAL és a fotó KÖNYVTÁR Három nézetben böngészhet a fényképek között: - Photo Wall (Fénykép fal) - PhotoLibrary (Fénykép könyvtár) - Photo Browser (Fénykép böngésző) Ha a fényképek között böngészik, csak fénykép fájlok láthatók. A gomb megnyomásával kapcsolhat át a három nézet között a fényképek közötti böngészés közben. Photo Wall (Fénykép fal) a Fénykép fal (alapértelmezett nézet) a fényképeiről miniatűröket mutat. Csak az ARCHOS merevlemez aktuális mappájában lévő képfájlokat mutatja (nem mutatja az alkönyvtárakban elhelyezett képeket). Más elérési úton lévő képek megtekintéséhez nyomja meg a gombot, így a Fényképkönyvtár vagy a Fénykép Böngésző nézetre vált, itt megkeresheti a másik mappát, aztán nyomja meg újra a gombot, hogy visszatérjen a Fotófalhoz. PhotoLibrary (Fénykép könyvtár) a Fénykép könyvtár dátum, név stb. szerint mutatja a képeket (ha a képfájlok tartalmazzák ezeket az EXIF adatokat).

28 KÉPNÉZEGETÉS > o. 28 Photo Browser (Fénykép böngésző) a Fénykép böngésző lehetővé teszi a merevlemez fénykép mappái közötti keresést. Az Archos Fájl Böngészőn alapszik. Használatához jelölje ki a Browse Hard Drive menüt a PhotoLibrary nézetben és nyomja meg az OK. Lásd Böngésző használata. Fénykép fal, Fénykép könyvtár és Fénykép böngésző menüpontok Info - az üzenet boxban minden elérhető információt ábrázol a kijelölt képekről. - Nyomja meg a gombot az info képernyő bezárásához. Delete (Törlés) - törli a kijelölt képfájlt. Megjelenik egy megerősítő képernyő. Rename (Átnevezés) - lehetővé teszi a kiemelt képfájl átnevezését a virtuális billentyűzet használatával. - Lásd Virtuális billentyűzet használata. Set as wallpaper (Háttérként beállít) (csak fénykép fal módban jelenik meg) - az aktuális képet állítja be az ARCHOS készülék háttérképének. Slideshow (Diavetítés) - diavetítést kezd a kijelölt képtől kezdve Sound (Hang) - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). A kilépéshez nyomja meg a gombot. - Akkor lehet szüksége ezekre a beállításokra, ha zenét kíván hallgatni a fényképek közötti böngészés alatt.

29 KÉPNÉZEGETÉS > o Fotók megtekintése Jelöljön ki egy képfájlt, nyomja meg az OK a megtekintéshez. A menü kijelző automatikusan eltűnik pár másodperc múlva. Fotónézegető gombok A fényképek nézegetése közben az ARCHOS készülék gombjai a következőképpen működnek: nagyítás előző fotó kicsinyítés fénykép-nézegető bezárása forgatás balra következő fotó forgatás jobbra a diavetítés indítása/leállítása menü megjelenítése Zoomolás közben, / / / használhatók görgetésre. Vissza kell állítania a zoomot az eredeti funkciók helyreállításához. Fénykép nézegető menütételek Info - üzenet boxot jelentet meg minden elérhető információval a kijelölt képekről. - Nyomja meg a gombot az info képernyő bezárásához. Zoom in (Nagyítás) - megnagyítja az aktuális képet. Zoom out (Kicsinyítés) - lekicsinyíti az aktuális képet. Rotate left (Forgatás balra) - elforgatja a képet 90 -kal az óramutatóval ellentétes irányba. Rotate right (Elforgatás jobbra) - elforgatja a képet 90 -kal az óramutatóval megegyező irányba.

30 KÉPNÉZEGETÉS > o. 30 Set as wallpaper (Háttérként beállít) - az aktuális képet állítja be az ARCHOS készülék háttérképének. Start slideshow (Diavetítés indítása) - diavetítést kezd az aktuális képekből. Settings (Beállítások) - mutatja a fényképbeállítások képernyőt (lásd a következő fejezet). Sound (Hang) - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). A kilépéshez nyomja meg a gombot. - Akkor lehet szüksége ezekre a beállításokra, ha zenét kíván hallgatni a fényképek nézegetése közben. 4.3 FÉNYKÉP BEÁLLÍTÁSOK A Fénykép beállítások képernyőt a Settings (Beállítások) menüponton keresztül érheti el fényképnézegetés közben. Használja a / gombokat a különböző paraméterek kijelöléséhez, aztán használja a / gombokat a különböző beállítások kiválasztásához. Picture Pause (Képek közötti szünet) - meghatározza azt az időt, amely alatt minden kép látható lesz a diavetítés alatt. Transition (Átúsztatás) - a két kép közötti átmenetet határozza meg. Számos nagyszerű effekt közül választhat.

31 KÉPNÉZEGETÉS > o Diavetítés lejátszása A diavetítés megtekintéséhez jelöljön ki egy képfájlt a Fénykép falon, Fénykép könyvtárban vagy a Fénykép böngészőben és válassza a Slideshow (Diavetítés) menütételt. Fényképek megtekintése közben is indíthat diavetítést: válassza a Start slideshow (Diavetítés indítása) menütételt vagy egyszerűen nyomja meg az OK. Mialatt a diavetítés fut, bármikor megállíthatja, ha megnyomja az OK. Beállíthatja az összes fénykép lejátszására szánt időt és az átúsztatási hatásokat a Photo settings menüben (lásd: Photo Settings (Fénykép beállítások)). 4.5 FÉNYKÉPEK MEGTEKINTÉSE ZENEHALLGATÁS KÖZBEN Zenehallgatás közben is megtekintheti fényképeit és diavetítést indíthat: válassza a Home menütételt egy műsorszám lejátszása közben. Jelölje ki a Nyitóoldalon a Photo ikont és nyomja meg az OK gombot. Böngéssze át a fényképeit vagy indítson el egy diavetítést (lásd: Playing a Slideshow (Diavetítés)). Bármikor visszatérhet a Zene lejátszása képernyőhöz a gomb alkalmazásával. Ha a diavetítés közben tér vissza a Zene lejátszása képernyőre, akkor a diavetítés szünetel. Ha visszatér, egyszerűen nyomja meg az OK Így folytatódik a diavetítés. 4.6 Fényképek átvitele a ARCHOS készülékre Több lehetőség áll rendelkezésére, hogy átvigye a fényképeit a Pictures mappába. Csatlakoztassa az ARCHOS készülékét a számítógéphez és másolja át a számítógép merevlemezéről a fényképeket az ARCHOS készülékre (lásd: Számítógép csatlakoztatása), vagy Windows Media Player 10 (vagy újabb verzió) alkalmazásával szinkronizálja őket (csak Windows Device módban). Csatlakoztasson egy digitális fényképezőgépet, USB kártyaolvasót vagy külső merevlemezt a készülékhez az Archos Dokkoló Adapter vagy DVR állomással (lásd: USB Host csatlakozó). (lásd: Fájlok és mappák másolása, mozgatása).

32 A BÖNGÉSZŐ HASZNÁLATA > o Böngésző használata Az Archos File Browser lehetőséget nyújt, hogy az ARCHOS készülék merevlemezén a fájlrendszerben keresni tudjunk. Jelölje ki a Nyitóoldalon a Browser ikont és nyomja meg az OK Így belép a fájl böngészőbe. Két panelt fog látni: egyet a bal oldalon, melyet általában a készüléke merevlemezén történő keresésre használ, és egyet a jobb oldalon, amelyet akkor fog használni, ha másolni vagy mozgatni akarja fájlokat ill. mappákat (lásd: Fájlok és mappák másolása, mozgatása). Az ARCHOS készülék merevlemezéről ARCHOS azt javasolja, hogy tartsa meg az eredeti mappákat: Music, Pictures, Video, Playlists. Az ikonok a Nyitóoldalon közvetlenül ezekhez a mappákhoz vezetnek (videó, zene, fénykép...) és esetleg nem fognak helyesen működni, ha a mappát törli vagy átnevezi. 5.1 Irányítás Böngésző gombok Használja a / gombokat a fájl vagy mappa kiválasztásához, aztán nyomja meg az OK vagy a gombot a belépéshez. Hogy egy szinttel feljebb menjen, nyomja meg a gombot. Ha bármikor megnyomja a gombot, kilép a böngészőből és visszatér a Nyitóképernyőre. Nyomja meg a gombot, ha a jobb és a bal panelek között akar váltani.

33 A BÖNGÉSZŐ HASZNÁLATA > o. 33 Böngésző menütételek Info - az üzenet boxban minden elérhető információt ábrázol a kijelölt fájlról. - Nyomja meg a gombot az info képernyő bezárásához. Create folder (Mappa létrehozása) - az aktuális helyen mappát hoz létre. - A virtuális billentyűzettel kell beírnia a mappa nevét (lásd: Virtuális billentyűzet használata). Delete (Törlés) - lehetővé teszi a kijelölt fájl vagy mappa törlését (és teljes tartalmát). Megjelenik egy megerősítő képernyő. Rename (Átnevezés) - lehetővé teszi a kiemelt fájl vagy mappa átnevezését a virtuális billentyűzet használatával. Lásd Virtuális billentyűzet használata. Copy (Másolás) - lehetővé teszi a kiemelt fájl vagy mappa másolását egy másik böngésző panelben meghatározott helyre. Copy all files (Az összes fájl másolása) - lehetővé teszi az összes fájl másolását az aktuális mappából egy másik böngésző panelben meghatározott helyre. Move (Mozgatás) - lehetővé teszi a kiemelt fájl vagy mappa áthelyezését egy másik böngésző panelben meghatározott helyre. Sound (Hang) - a hangbeállítások képernyőjét mutatja (lásd: Hangbeállítások). A kilépéshez nyomja meg a gombot. - Akkor lehet szüksége ezekre a beállításokra, ha zenét kíván hallgatni a fájlok közötti böngészés alatt. Figyelem: néhány fenti menütétel valószínűleg nem jelenik meg, ha nem elérhetőek a kijelölt fájl vagy mappa számára.

34 A BÖNGÉSZŐ HASZNÁLATA > o. 34 Fájlok és mappák másolása, áthelyezése A bal oldali panelben jelölje ki azt a fájlt vagy mappát, amit másolni vagy áthelyezni szeretne. Nyomja meg a gombot, hogy a jobb oldali panelre fókuszáljon. Irányítsa arra a helyre, ahová másolni vagy áthelyezni szeretné a bal panelben kijelölt fájlt vagy mappát. Nyomja meg az gombot a bal panelhez való visszatéréshez. válassza a Copy (Másolás), Copy all files (Összes fájl másolása) vagy Move (Áthelyezés) menütételt, az elvégzendő művelettől függően. 5.2 Virtuális billentyűzet használata A virtuális billentyűzet olyan interfész, amellyel be tud gépelni szöveget, például fájl vagy mappa átnevezésekor, vagy ha egy elkészített lejátszási listának nevet akar adni. Virtuális Billentyűzet gombok a kurzort a fájl nevének a végére a kurzort a fájl nevének az elejére viszi billentyűzet zárása mentés nélkül ugrás a karakter billentyűkről a jobb oldali billentyűfunkciókra virtuális billentyűzet irányítása a kijelölt karakter bevitele az aktuális név érvényesítésére szolgáló menü

35 A BÖNGÉSZŐ HASZNÁLATA > o. 35 Billentyűzet funkciói: A billentyűzet jobb oldalán van öt funkciós kulcs: Shift: Kis- és nagybetűk között vált. Backspace (Visszalépés): törli a kurzor előtti karaktert. Törli az aktuális nevet. Mozgassa a kurzort egy karakterrel balra. Mozgassa a kurzort egy karakterrel jobbra. Ha megfelel a fájl, mappa vagy lejátszási lista neve, elmentheti, ha használja a Validate current name (Aktuális név érvényesítése) menütételt. 5.3 PDF olvasó használata Az ARCHOS készülék rendelkezik egy PDF olvasóval hyperlink támogatással. A böngészőben a PDF-et a következő ábra jelzi:. Egy PDF dokumentum kinyitásához jelölje ki a PDF dokumentumot a Fájl böngészőben és nyomja meg az OK. PDF olvasó gombok következő oldal előző oldal első megnyomás: beállítja a szélességet (ha zoomolt) második nyomás: kilépés a PDF olvasóból aktuális oldalon belüli navigálás elérhető menü megjelenítése

36 A BÖNGÉSZŐ HASZNÁLATA > o. 36 Azt követő Hyperlinkek Néhány PDF dokumentum hyperlinkekkel rendelkezik (például a tartalomjegyzék, linkek külső weboldalakhoz, stb.). A linkek kék vonallal vannak körülvéve, a kijelölt linkek (aktív link) piros vonallal. A link követéséhez jelölje ki a linket (piros keret) a / gombokat alkalmazva és nyomja meg az OK. Ha vissza akar menni az előző oldalra (ahol ráklikkelt a linkre), válassza ki a Link back (Link vissza) menütételt. Megjegyzés: a külső dokumentumra vagy egy URL-re utaló hiperlink lehet, hogy nem működik. PDF olvasó menütételek Previous page (Előző oldal) - a dokumentumban az előző oldalra ugrik. Next Page (Következő oldal) - a dokumentumban a következő oldalra megy. Go to page... (Menjen a... oldalra) - lehetővé teszi egy bizonyos oldal kiválasztását. - Használja a jobbra/balra gombokat az oldalszám kiválasztásához. - Nyomja meg a OK, hogy erre az oldara lépjen. Zoom in (Nagyítás) - megnagyítja a dokumentumot. Zoom out (Kicsinyítés) - lekicsinyíti a dokumentumot. Link back (Link vissza) - visszaléptet arra az oldalra, ahonnan elindult. - Csak akkor jelenik meg, ha előzetesen végigment a linken.

37 SZÁMÍTÓGÉP CSATLAKOZTATÁSA > o Számítógép csatlakoztatása 6.1 Hard Drive vagy Windows Device Az ARCHOS készülék kétféleképpen csatlakoztatható a számítógéphez. Ha az ARCHOS készülék be van kapcsolva és csatlakoztatva van a számítógéphez, megjelenik egy képernyő az ARCHOS készüléken, amely a kapcsolat csatlakoztatási módjának kiválasztását ajánlja fel (lásd: A csatlakoztatás lépései). Az ARCHOS csatlakoztatható Windows Media Device -ként, ha számítógépén legalább Windows Media Player 10 (WMP10) vagy annál magasabb verzió van telepítve. Ettől eltérő esetben PC merevlemezként csatlakoztatható. A kívánt USB kapcsolódási módot megváltoztathatja a Rendszerbeállítások képernyőn (lásd: Rendszerbeállítások). Ez annyit jelent, hogy alapesetben az előnyben részesített kapcsolódási mód kerül kiválasztásra, ha csatlakoztatja a készüléket számítógépéhez. A Rendszerbeállítások képernyő eléréséhez nyomja meg a -t a Nyitóképernyőn, majd válassza a Rendszer ikont. 6.2 Csatlakozás 1. Kapcsolja be az ARCHOS készülékét.. Dugja be a kiegészítő Archos USB kábelt az ARCHOS készülékbe. 3. Dugja be az Archos USB kábelt a működő számítógépbe. 4. Az ARCHOS készülék kérni fogja az USB kapcsolódási mód kiválasztását: a / gombok használatával válassza ki a használni kívántat, majd nyomja meg az OK gombot*. 1 SZÁMÍTÓGÉP BEKAPCSOLVA USB port 3 2 Az Ön operációs rendszerére vonatkozó részletekért tekintse át az alábbi szakaszokat. * Ha a Csak töltés módot választja, akkor a készülék csak elemeit fogja tölteni az USB kábelen keresztül. Közben a meszokott módon használhatja azt. Bármikor engedélyezheti az USB kapcsolatot az USB engedélyezése menüpont kiválasztásával a Nyitóképernyőn.

38 SZÁMÍTÓGÉP CSATLAKOZTATÁSA > o. 38 Windows XP & WMP10 vagy újabb verzió (Windows Media Device Mode) Az ARCHOS készülék csatlakoztatásához kövesse az előző lépéseket, és válassza a Windows Media Device csatlakozási módot. Az ARCHOS készülék megjelenik a Sajátgép menüben. Mostmár a saját fájljait is felteheti az ARCHOS készülékre: - szinkronizálja a zenéit, videóit vagy fényképeti az ARCHOS készülékhez a Windows Media Player 10 (vagy újabb verzió) felhasználásával. - Windows Explorer segítségével közvetlenül másolja át a média fájlokat a Media, aztán a Music, Video vagy Pictures mappába. Egyéb típusú fájlokat tegye a Data (adatok) mappába. Ha számítógépe meghajtóprogramot vagy telepítő CD-t kér a készülék csatlakoztatásakorm, akkor a PC merevlemezként módot kell használnia. Windows Me, 2000 és XP (csak PC merevlemezes mód) Az ARCHOS készülék csatlakoztatásához kövesse az előző lépéseket, és válassza a PC merevlemezként csatlakozási módot. Az ARCHOS készülék háttértárként kerül azonosításra (Hard Drive) és megjelenik a Sajátgép menüben. Ezután az ARCHOS készüléket más külső merevlemezes eszközökhöz hasonlóan használhatja. Mac OS X (csak PC merevlemezes mód) Az Ön OS X verziójának kell, hogy legyen háttértár támogatása. Az ARCHOS készülék csatlakoztatásához kövesse az előző lépéseket, és válassza a PC merevlemezként csatlakozási módot. Az ARCHOS készülék automatikusan háttértárként kerül azonosításra (Hard Drive) és mountolva megjelenik az Asztalon. Ezután az ARCHOS készüléket más külső merevlemezes eszközökhöz hasonlóan használhatja.

39 SZÁMÍTÓGÉP CSATLAKOZTATÁSA > o Kapcsolat megszakítása Windows XP & WMP10 vagy újabb verzió (Windows Media Device Mode) Ellenőrizze, hogy nincs adatátvitel az ARCHOS készülék és az Ön számítógépe között (a HDD jelző nem villog az ARCHOS készüléken). Kihúzhatja az USB kábelt az ARCHOS készülékből és/vagy a számítógépből. Windows Me, 2000 és XP (csak PC merevlemezes mód) SOHA NE HÚZZA KI A KÁBELT ELLENŐRZÉS NÉLKÜL! El kell távolítani/unmountolni kell az ARCHOS készüléket a számítógépéről, mielőtt az USB kábelt kihúzza, hogy elkerülje a lefagyást vagy adatvesztést. Ha minden átvitellel végzett, klikkeljen a safely remove (biztonságos eltávolítás) ikonra a rendszertálcán az óra mellett. Windows 2000 / ME Windows XP Klikkeljen rá a safely remove (biztonságos eltávolítás) üzenetre. Egy üzenet fog felgördülni, mely szerint a készülék lecsatlakoztatása most már biztonságos*. Kihúzhatja az USB kábelt az ARCHOS készülékből és/vagy a számítógépből. Ha olyan üzenetet kap, hogy a készülék nem eltávolítható, zárjon be minden számítógépes programot, amely esetleg használhatja a készüléken lévő adatokat, mint pl. a média lejátszók vagy a Windows Explorer.

40 SZÁMÍTÓGÉP CSATLAKOZTATÁSA > o. 40 Mac OS X (csak PC merevlemezes mód) SOHA NE HÚZZA KI A KÁBELT ELLENŐRZÉS NÉLKÜL! El kell távolítani/unmountolni kell az ARCHOS készüléket a számítógépéről, mielőtt az USB kábelt kihúzza, hogy elkerülje a lefagyást vagy adatvesztést. Az Asztalon húzza az ARCHOS készülék ikonját a Kuka felé, ami át fog váltani egy nagy Kivétel szimbólummá. Tegye az ikont erre a Kivétel szimbólumra: az ARCHOS merevlemez el fog tűnni az asztalról. Kihúzhatja az USB kábelt az ARCHOS készülékből és/ vagy a számítógépből.

41 BEÁLLÍTÓ KÉPERNYŐ > o Setup beállítási képernyő A Nyitóképernyőn nyomja meg a gombot a Setup beállítási képernyő megjelenítéséhez (nyomja meg a gombot újra, ha vissza szeretne térni a Nyitóképernyőre). Válassza ki az egyik beállítás ikonját (Language - Nyelv, Display - Kijelző, Appearance - Megjelenítés stb.), majd nyomja meg az OK gombot a megfelelő beállító képernyő megjelenítéséhez. A beállítóképernyőn: - használja a / gombokat egy beállítás kijelöléséhez. - használja a / gombokat a beállítás megváltoztatásához. - Ha végzett a beállítások megváltoztatásával, nyomja meg a gombot a fő Setup beállítási képernyő megjelenítéséhez. 7.1 Nyelvi beállítások Language (Nyelv) - Az angol, francia és német nyelv közül választhat. - Látogassa meg a weboldalt a további elérhető nyelvek letöltéséhez és telepítéséhez. Far East Font (Távol-keleti betűtípus) - lehetővé teszi más karakterkészlet használatát. - Lásd Egyéb karakterkészletek.

42 BEÁLLÍTÓ KÉPERNYŐ > o A kijelző beállításai A TV beállításai TV szabvány - Választhat az NTSC (Egyesült Államok) és a PAL (Európa) rendszerek között (válassza azt a rendszert, amelyik az országnak megfelelő televíziós rendszerrel kompatibilis). TV Format (TV képarány) - 4:3 vagy 16:9 - kiválaszthatja a képernyő képarányát. Video Output (Video kimenet) - Válasszon az Internal LCD (Belső LCD) és az External TV (Külső TV) között (a készüléken a TV/LCD gomb megnyomásával is megteheti ezt). External Display (Külső kijelző) - Válasszon a kompozit / S-Video / komponens / RGB lehetőségek közül. A beállítás meghatározza, hogy az ARCHOS készülék milyen videojelet továbbít. LCD settings (LCD beállítások) LCD Brightness (LCD fényerő) - a beépített képernyő fényerejét állítja. LCD Stability (LCD Stabilitás) - Vibrálás esetén a beépített képernyő stabilitása beállítható. 7.3 A megjelenítés beállításai Wallpaper (Háttérkép) - engedélyezi vagy tiltja a háttérkép használatát.

43 BEÁLLÍTÓ KÉPERNYŐ > o. 43 Picture name (Képnév) - kiválaszthatja a háttérképként használandó képet. - Választhat az alapértelmezett hátterek és a korábban háttérképként beállított képek közül. - Beállíthat egy képet háttérképként a fotókból és a videókból is. - A háttérképek TV képernyőn történő megfelelő megjelenítése érdekében állítsa azok felbontását 768x576 pixelre. Background color (Háttérszín) - meghatározza a háttér színét, ha letiltotta a háttérképek megjelenítését. Theme (Téma) - meghatározza az ikonok témájának színét. Font color (Betűszín) - Meghatározza a betűk színét. Previous settings (Korábbi beállítások) - Jelölje ki és nyomja meg az az OK gombot azon változtatások elvetéséhez, melyeket a képernyő megjelenítése óta végzett el. 7.4 Óra beállítások Time Format (Időformátum) - választhat a 12 vagy a 24 órás üzemmód között. Year, Month, Day, Hour, Minute (Év, hónap, nap, óra, perc) - beállíthatja a pontos dátumot és időt Set (Beállítás) - Jelölje ki és nyomja meg az az OK gombot az idő és a dátum beállításhoz. Ha nem nyomja meg a gombot, az óra beállításait nem tárolja el a készülék. Ha használja az opcionális DVR állomást a videofelvételek időzítéséhez, ellenőrizze, hogy az idő és a dátum helyesen van beállítva!

Az Ön kézikönyve ARCHOS 405/605/705 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1226970

Az Ön kézikönyve ARCHOS 405/605/705 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1226970 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Mele PMC200 Használati Utasítás

Mele PMC200 Használati Utasítás Mele PMC200 Használati Utasítás A doboz tartalma: - PMC 200-as lejátszó - AV (audió/videó) kábel - Y/U/V kábel - USB kábel - USB OTG adapter, fényképezők és egyéb USB eszközök csatlakoztatásához - AC hálózati

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint Cute Kezelési Útmutató 一 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések 2. A készülék bemutatása 1) Tulajdonságok 2) Műszaki jellemzők 3) Gombok ismertetése 4) Csatlakozók ismertetése 5) Távirányító ismertetése 3.

Részletesebben

MP4 lejátszó használati utasítás

MP4 lejátszó használati utasítás MP4 lejátszó használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék könnyebb kezelése érdekében olvassa át a használati utasítást. Jellemzők 3.0,400 240 felbontású, 262K színű TFT kijelző

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-631-91(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Kezelési útmutató HU 2006 Sony Corporation 4 Tartalomjegyzék Mellékelt tartozékok... 6 Menü bemutatása... 7 Alapműveletek Alkatrészek és

Részletesebben

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J Biztonsági elôírások Olvassa el figyelmesen az alábbi tudnivalókat, annak érdekében, hogy a használat során se önmagában, se a készülékben kárt ne tegyen. A készülék használata

Részletesebben

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE SPORT CLIP MP4 PLAYER MP4 PŘEHRÁVAČ SPORT CLIP MP4 PREHRÁVAČ SPORT CLIP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SPORT CLIP MP4 LEJÁTSZÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI ODTWARZACZ

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E436F http://hu.yourpdfguides.com/dref/1106014

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E436F http://hu.yourpdfguides.com/dref/1106014 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

XP809AD Digital Photo Frame User Manual V1.0. Figyelmeztetések

XP809AD Digital Photo Frame User Manual V1.0. Figyelmeztetések Figyelmeztetések Óvja a készüléket a leejtéstől vagy erős ütéstől. Ne használja a készüléket poros, párás, szélsőségesen magas vagy alacsony hőmérsékletű környezetben. Ne tegye ki a készüléket közvetlen

Részletesebben

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom Biztonsági figyelmeztetések. A csomag tartalma.... Főbb jellemzők Főbb vezérlési egységek.. Rendszercsatlakoztatás. Távirányító. Alapvető működés...

Részletesebben

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ Használati utasítás Kompatibilis: MP5/MP4/DVD/VCD/CD/MP3/CD-R/CD-RW Kérjük, a készülék használatba vétele előtt olvassa el gondosan az alábbi használati utasításokat.

Részletesebben

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2 Előszó Először is engedje meg hogy megköszönjük, hogy cégünk MP3 lejátszó készülékét vásárolta meg! A kényelmes és biztonságos használat érdekében kérjük, hogy körültekintően olvassa el ezt az Útmutatót,

Részletesebben

Wipod. Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Wipod. Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Wipod Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék: A. A termék tartozékai B. Specifikáció C. Az ön biztonsága érdekében D. Alapműveletek 1. A gombok funkciója

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYAR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2.2 verzió Kérjük, látogasson el a www.archos.com/manuals weboldalra és töltse le a kézikönyv legfrissebb verzióját. Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy ezt az Archos terméket

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2016 HP Development Company, L.P. A Bluetooth a jogtulajdonos védjegye, amelyet a HP Inc. licencmegállapodás keretében használ. Az Intel, a Celeron és a Pentium az Intel

Részletesebben

DNX450TR KEZELÉSI UTASÍTÁS. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Hu_00 (E) GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER

DNX450TR KEZELÉSI UTASÍTÁS. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Hu_00 (E) GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER DNX450TR GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított oldalak ellenőrzéséhez. http://manual.kenwood.com/edition/im385/

Részletesebben

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása 1. Legfontosabb tulajdonságok 1,5 colos TFT képernyő MP3, WMA, FLAC, APE audio formátumok támogatása MPEG-4 (AVI) video formátum támogatása Beépített FM rádió A zeneszámok szövegének egyidejű kijelzése

Részletesebben

Tartalomjegyzék 127 21/01/2015 16:29:53

Tartalomjegyzék 127 21/01/2015 16:29:53 Tartalomjegyzék A csomag tartalma... 2 Első lépések... 3 A készülék bemutatása... 4 Beállítás a varázsló segítségével... 6 Csatlakozás Wi-Fi hálózathoz... 7 Az Android TM kezelőfelülete... 8 Az Android

Részletesebben

ipod nano Használati útmutató

ipod nano Használati útmutató ipod nano Használati útmutató Tartalom 5 1. fejezet: Az első pillantás az ipod nano készülékre 5 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 6 Főképernyő 8 Állapotikonok 9 2. fejezet: Első lépések 9 Az ipod

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

XEMIO-950 MP5 LEJÁTSZÓ / 4GB MEMÓRIA / ÉRINTŐKÉPERNYŐ. További információk és terméktámogatás a www.lenco.eu weboldalon

XEMIO-950 MP5 LEJÁTSZÓ / 4GB MEMÓRIA / ÉRINTŐKÉPERNYŐ. További információk és terméktámogatás a www.lenco.eu weboldalon XEMIO-950 MP5 LEJÁTSZÓ / 4GB MEMÓRIA / ÉRINTŐKÉPERNYŐ További információk és terméktámogatás a www.lenco.eu weboldalon Kedves Vásárló: Köszönjük, hogy ezt az MP5 lejátszót választotta. Amikor a dobozt

Részletesebben

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás Lejátszható formátumok: MP4/MP3/DVD/SVCD/VCD/DVCD/CD/WMA/JPEG Tartalomjegyzék A. Figyelmeztetések...2 B. Használat előtt...2 Kiegészítők...2 C. A

Részletesebben

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési Útmutató Tisztelt Vásárlónk, Köszönjük, hogy Alcor márkájú terméket választott. Ez a kézikönyv fontos információkat tartalmaz a készülék megfelelő használatával

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Magyar Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden

Részletesebben

Fényképek beállítása háttérképnek; Támogatott videóformátumok: AVI, 3GP Digitális kamera funkció; Elektronikus könyvek olvasása és fájlböngészés;

Fényképek beállítása háttérképnek; Támogatott videóformátumok: AVI, 3GP Digitális kamera funkció; Elektronikus könyvek olvasása és fájlböngészés; Használati útmutató Figyelmeztetések A megfelelo használat és a leheto legjobb teljesítmény eléréséhez vegye figyelembe, tartsa be az ebben az útmutatóban leírtakat.? Ne tegye ki a készüléket nagyobb rázkódásoknak.?

Részletesebben

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813 A CSOMAG TARTALMA A csomagban a következő tételeknek kell lenniük: Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Részletesebben

Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel)

Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel) Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel) 1. Tartalomjegyzék: 1. Tartalomjegyzék... 3 2. A készülék bemutatása...4 3. A DVR üzembe helyezése...5 A. Csatlakoztatás a monitorhoz...5

Részletesebben

Használati utasítások

Használati utasítások VOM-1200DV VOM-1200DX 12"Motor onitor és DVD Használati utasítások Video Stream Technologies Világítás Vezeték nélküli hangszóróval is használható (ez csak Figyelem Ne tartson mágneses tárgyat például

Részletesebben

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-2400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-2400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-00 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy az Olympus digitális hangrögzítőt választotta. Kérjük, hogy a termék rendeltetésszerű és biztonságos használata érdekébenolvassa

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS

Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági intézkedések A Rollei CarDVR-105 GPS funkciói Tartozékok A Rollei CarDVR-105 GPS felhasználói felülete A gombok funkciói A Rollei CarDVR-105

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-E232 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379530

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-E232 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379530 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő -

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő - Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 AR36 akciókamera Rend. sz.: 86 06 00 Kérjük, az első használat

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ez a kézikönyv segíteni fogja Önt a 4 megapixeles digitális kamera használata során. A dokumentumban található információkat alaposan ellenőriztük a hitelesség érdekében, azonban

Részletesebben

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban A szimbólum arra figyelmeztet, hogy a terméket külön hulladéklerakókban kell gyűjteni. A következő figyelmeztetés kizárólag

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés

Gyors üzembe helyezés Támogatás Köszönjük, hogy ezt a NETGEAR terméket választotta. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a következő webhelyen:

Részletesebben

Készülék előlapja és hátlapja

Készülék előlapja és hátlapja Készülék előlapja és hátlapja Be / Ki SYS LED HDD LED USB LED esata LED COPY LED COPY/SYNC gomb USB port esata port USB Port LAN Port RESET Power 2 MAGYAR Bevezető Az NSA lehetővé teszi, hogy az otthoni

Részletesebben

1. El szó Tisztelt Vásárló,

1. El szó Tisztelt Vásárló, 1. Előszó Tisztelt Vásárló, Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a rendkívül sokoldalú funkciókkal rendelkező otthoni multimédia központot. Napjaink digitális világában, ez a termék kiválóan alkalmas arra,

Részletesebben

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított oldalak ellenőrzéséhez. Legújabb

Részletesebben

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe:

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe: Figyelmeztetés: Amennyiben egy új merevlemez-meghajtót szeretne telepíteni ebbe a készülékbe, úgy vegye figyelembe a tesztelt, kompatibilis merevlemez-meghajtók jegyzékét az alábbiak szerint: Figyelmeztetés:

Részletesebben

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR DIGITAL MUSIC PLAYER MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR TARTALOM 4 MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed Mellékelt tartozékok Különlegességek Biztonság Környezetvédelmi tudnivalók 5 Áttekintés

Részletesebben

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1 GX2 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE COMMUNICATIONS

Részletesebben

- 1 - FUB-26 Használait útmutató

- 1 - FUB-26 Használait útmutató FUB-26 Használait útmutató Tartalom 1.1 Óvintézkedések 1.2 Lejátszó jellemzői 1.3 A termék felépítése. A csomag az alábbiakat tartalmazza: 1.4 PC követelmény 2 Funckiók leírása 2.1 Lejátszó kezelői felületének

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés

1. fejezet: Bevezetés 1. fejezet: Bevezetés 1.1 A csomag tartalma Ha átvette a TVGo A03 csomagot, ellenőrizze, hogy megvannak-e a következő tartozékok. TVGo A03 CD lemez driverrel Távirányító Gyors útmutató Video- és audióbemeneti

Részletesebben

DORO PRIMO 365 Használati útmutató

DORO PRIMO 365 Használati útmutató DORO PRIMO 365 Használati útmutató 1 1. Bal gyorsgomb: Belépés a főmenübe 2. Jobb gyorsgomb: Telefonkönyv megnyitása 3. Hívó gomb: Hívásindítás, hívásfogadás, belépés a híváslistába 4. Hívás vége: Hívás

Részletesebben

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy az Olympus digitális hangrögzítőt választotta. Kérjük, hogy a termék rendeltetésszerű és biztonságos használata érdekében olvassa el

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. A termékkel

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

W290 EU. Használati utasítás. Köszönjük, hogy Timex órát vásárolt!

W290 EU. Használati utasítás. Köszönjük, hogy Timex órát vásárolt! W290 EU Használati utasítás Köszönjük, hogy Timex órát vásárolt! Tartalom Bevezető... 3 Az egészséges szív...3 Az óra üzemmódjai és kezelőszervei...3 Az INDIGLO NIGHT LIGHT használata...3 A kijelzőn megjelenő

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

Szerzői jog. Arty A3 1

Szerzői jog. Arty A3 1 Arty A3 Arty A3 0 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE

Részletesebben

DCR-SR15E/SR20E/SX15E/ SX20E/SX20EK. Felvétel/lejátszás 22 4-209-888-21(1) 2010 Sony Corporation. Tartalomjegyzék 9. Az első lépések 12

DCR-SR15E/SR20E/SX15E/ SX20E/SX20EK. Felvétel/lejátszás 22 4-209-888-21(1) 2010 Sony Corporation. Tartalomjegyzék 9. Az első lépések 12 4-209-888-21(1) Tartalomjegyzék 9 Az első lépések 12 Felvétel/lejátszás 22 A kamera lehetőségeinek kihasználása 38 DCR-SR15E/SR20E/SX15E/ SX20E/SX20EK Képek mentése külső eszközzel 50 A kamera testre szabása

Részletesebben

DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700. Gyors üzembe helyezési útmutató. Hungarian/00 (KEE)

DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700. Gyors üzembe helyezési útmutató. Hungarian/00 (KEE) DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700 Gyors üzembe helyezési útmutató Hungarian/00 (KEE) Tartalomjegyzék A gyors üzembe helyezési útmutatóról... 2 Használatba vétel előtt... 3 Első lépés... 4 Alapvető működés...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató Alcor Zest Q813IS Táblagép Kezelési útmutató BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉSEK Ez az útmutató fontos információkat tartalmaz a készülék kényelmes és biztonságos használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5 1. Bevezető... 1 1.1 Üdvözöljük... 1 1.2 Biztonsági figyelmeztetések... 1 2. A készülék bemutatása... 3 2.1 Gombok és csatlakozók... 3 2.2 A készülék megjelenése... 4 2.3 Állapotjelző és értesítő ikonok...

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv CNS Moon Felhasználói kézikönyv A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért, és/vagy az ebből eredő károkért

Részletesebben

BlackBerry Torch 9800 Smartphone

BlackBerry Torch 9800 Smartphone BlackBerry Torch 9800 Smartphone Felhasználói útmutató Verzió: 6.0 A legfrissebb felhasználói útmutatókat a www.blackberry.com/docs/smartphones címen találja. SWDT643442-941426-0126071255-008 Tartalom

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

CPC501 Felhasználói kézikönyv Színes beltéri PT kamera Alaposan olvassa el a telepítési leírást mielőtt elkezdené a műveleteket!

CPC501 Felhasználói kézikönyv Színes beltéri PT kamera Alaposan olvassa el a telepítési leírást mielőtt elkezdené a műveleteket! CPC501 Felhasználói kézikönyv Színes beltéri PT kamera Alaposan olvassa el a telepítési leírást mielőtt elkezdené a műveleteket! 1 FIGYELMEZTETÉS! A gyártó fenntartja a jogot a leírásban szereplő adatok,

Részletesebben

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Funkciók 4.3 TFT kijelző, 480*272 pixel felbontás Támogatott audio formátumok: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, OGG Bővíthető micro SD kártyával 128MB - 4GB-ig. Támogatott

Részletesebben

GT-M1501. HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató

GT-M1501. HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató GT-M1501 HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató Kezelőszervek 1. Le 2. Fel 3. Menü 4. Kék visszajelző LED 5. Piros visszajelző LED 6. Sárga visszajelző LED 7. Micro SD kártya hely

Részletesebben

BlackBerry Bold 9700 Smartphone

BlackBerry Bold 9700 Smartphone BlackBerry Bold 9700 Smartphone Felhasználói útmutató Verzió: 6.0 A legfrissebb felhasználói útmutatókat a www.blackberry.com/docs/smartphones címen találja. SWDT643442-941426-0128091500-008 Tartalom Gyors

Részletesebben

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5 Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések...4 A doboz tartalma...4 Kezelési útmutató...5 1.1 Töltés... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata...5 1.1.3 Autós töltő használata...6

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602 Használati útmutató Xperia Z C6603/C6602 Tartalomjegyzék Xperia Z Használati útmutató...6 Első lépések...7 Mi az Android?...7 Eszköz áttekintés...7 Összeszerelés...8 Az eszköz be- és kikapcsolása...10

Részletesebben

IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató

IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató H-6600 Szentes, Rákóczi Ferenc utca 26. Telefon: + 36 63 200 000; E-mail: uszi@tvnettel.hu Tartalomjegyzék Bemutatkozás...3 Biztonsági Előírások...3 Bevezetés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4VBE

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4VBE Mindig az Ön rendelkezésére áll! Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome GoGEAR Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips céggel! SA4VBE Felhasználói

Részletesebben

DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR

DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató SIP zsinórnélküli telefon Típusszám: KX-TGP500 Típusszám: KX-TGP550 B01 T01 Az ábrán a KX-TGP500 típus látható. Az ábrán a KX-TGP550 típus látható. Köszönjük, hogy Panasonic terméket

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K TA R TA L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EMUI 3.0.5 / 3.1 1 Tudnivalók a dokumentumról... 1 2 Első lépések... 2 A képernyő zárolása és feloldása... 2 Értesítés és állapotikonok... 2 Általános billentyűk... 3 Gyorsindító

Részletesebben

Rövid útmutató az első használathoz

Rövid útmutató az első használathoz Rövid útmutató az első használathoz Fejezet 1. Előkészítés használatra (3) 2. Régi driverek és eszközök eltávolítása (5.1) 3. Szoftver telepítés (5.2) 4. Szoftverek használata (6) 5. Csatlakozás, MP3 állományok

Részletesebben

Realtek HD Audio Manager Felhasználói útmutató a Vista operációs rendszerhez

Realtek HD Audio Manager Felhasználói útmutató a Vista operációs rendszerhez Felhasználói útmutató a Vista operációs rendszerhez 2008. február 27. Copyrights Realtek Semiconductor, 2008 Tartalom Tartalom A. ELSŐ LÉPÉSEK...4 B. BEVEZETÉS...7 1. CSATLAKOZÓK ÉS ESZKÖZÖK...8 1.1. Haladó

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY OLVASSA EL EZT ELŐSZÖR -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY OLVASSA EL EZT ELŐSZÖR -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: 1. a készülék nem okozhat káros interferenciát, és 2. a készüléknek minden interferenciát

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv GT-I9060I/DS GT-I9060I Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és

Részletesebben

ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1

ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1 ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1 1 Tartalomjegyzék 1 Termék bemutatása... 3 1.1 Termék áttekintése... 3 1.2 Fő funkciók... 3 2 Az Előlap és Hátlap

Részletesebben

Tápfeszültség. Felhasználói útmutató

Tápfeszültség. Felhasználói útmutató Tápfeszültség Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

BlackBerry Bold 9650 Smartphone

BlackBerry Bold 9650 Smartphone BlackBerry Bold 9650 Smartphone Felhasználói útmutató Verzió: 6.0 A legfrissebb felhasználói útmutatókat a www.blackberry.com/docs/smartphones címen találja. SWDT643442-941426-0131075757-008 Tartalom Gyors

Részletesebben

Figyelmeztetés. Termékjellemzők

Figyelmeztetés. Termékjellemzők Figyelmeztetés 1. A készülék érzékeny műszaki eszköz, kérjük óvja a leejtéstől és ütődésektől. 2. Kérjük ne tegye ki a készüléket erős elektromágnesességnek ill. rádióhullámoknak. Ezek a készülék meghibásodását

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Az AMD az Advanced Micro Devices, Inc. védjegye. A Bluetooth a jogtulajdonos védjegye, és a Hewlett-Packard Company licencszerződés keretében

Részletesebben

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Üzembe helyezési útmutató Figyelmeztetés Olvassa végig a kézikönyvet a készülék használata előtt.

Részletesebben

KDC-W5031 KDC-W531 KEZELÉSI UTASÍTÁS

KDC-W5031 KDC-W531 KEZELÉSI UTASÍTÁS CD-LEMEZJÁTSZÓ ÉS RÁDIÓ KDC-W5031 KDC-W531 KEZELÉSI UTASÍTÁS Hungarian/00 (KEE) Tartalomjegyzék Biztonsági előírások 3 Megjegyzések 4 CD-k 5 Az MP3-ról és a WMA-ról 6 Általános jellemzők 7 Áramellátás

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD30 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD30 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD30 Használati útmutató www.concorde.hu 1 Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD30 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-P245 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379517

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-P245 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379517 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön az Apple TV készüléket nézi. Ez az útmutató minden információt tartalmaz a beállítás kezdeti lépéseitől a műsorok megtekintéséig.

Üdvözöljük! Ön az Apple TV készüléket nézi. Ez az útmutató minden információt tartalmaz a beállítás kezdeti lépéseitől a műsorok megtekintéséig. Üdvözöljük! Ön az Apple TV készüléket nézi. Ez az útmutató minden információt tartalmaz a beállítás kezdeti lépéseitől a műsorok megtekintéséig. Tartalom Fejezet 1: Csatlakozás. 7 A doboz tartalma 8 Az

Részletesebben

Energiagazdálkodás. Dokumentum cikkszáma: 410768-211. Ez az útmutató a számítógép energiafelhasználását ismerteti. 2006. április

Energiagazdálkodás. Dokumentum cikkszáma: 410768-211. Ez az útmutató a számítógép energiafelhasználását ismerteti. 2006. április Energiagazdálkodás Dokumentum cikkszáma: 410768-211 2006. április Ez az útmutató a számítógép energiafelhasználását ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Energiaellátással kapcsolatos vezérl elemek és LED-ek elhelyezkedése

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK - 1 -

TARTALOMJEGYZÉK - 1 - - 1 - TARTALOMJEGYZÉK Figyelmeztetések...2 Funkciók...2 Tartozékok...3 Kezelőszervek...3 Használat előtt...3 Az akkumulátor töltése...3 A memóriakártya használata...4 Csatlakozás a számítógéphez és zenefájlok

Részletesebben

Köszönjük, hogy a ConCorde-6025CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót.

Köszönjük, hogy a ConCorde-6025CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Köszönjük, hogy a ConCorde-6025CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A telefonkészülék használata közben

Részletesebben

Energiagazdálkodás. Felhasználói útmutató

Energiagazdálkodás. Felhasználói útmutató Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Z-E3715. Járműspecifikus navigáció FIAT járművekhez. Használati útmutató

Z-E3715. Járműspecifikus navigáció FIAT járművekhez. Használati útmutató Z-E3715 Járműspecifikus navigáció FIAT járművekhez Használati útmutató A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓRÓL A használati útmutató fontos információkat és figyelmeztetéseket tartalmaz a fejegység működtetésével kapcsolatban.

Részletesebben

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS globe triton Felhasználói kézikönyv www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól,

Részletesebben

Használati útmutató Magyar

Használati útmutató Magyar Használati útmutató Magyar Magyar Ismerkedés az Xsight távvezérlővel..................... 3 Az XSight kicsomagolása és beállítása........................................................ 3 Az XSight gombjai

Részletesebben