A professzionális tetõfedõ ragasztó NAGYDÍJ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A professzionális tetõfedõ ragasztó NAGYDÍJ"

Átírás

1 A professzionális tetõfedõ ragasztó NAGYDÍJ

2 Alkalmazási területek A hordozható tetôfedô ragasztó Az Insta-Stik professzionális tetôfedô ragasztó hôszigetelô táblák és filcalátétes vízszigetelô lemezek, különféle összeférhetô felületekhez való rögzítésére ajánlott. Az Insta-Stik -et hordozható, egyszeri felhasználásra szánt, nyomás alatti, külsô energiaforrást nem igénylô tartályban forgalmazzuk. Más, hidegen felhordható ragasztóanyagokkal szembeni számos elônyének egyike, hogy a felhordás után azonnal kikeményedik. Alkalmazása gyors és egyszerû. Nem tartalmaz erôs hígítókat, így a legtöbb tetôszigetelô anyaggal összeépíthetô, s lényegesen gyorsabban ragaszt, mint az egyéb eddig ismert, hagyományos poliuretán alapú ragasztóanyagok. Az INSTA-STIK alkalmazási területei: Összeférhetô (ajánlott) hôszigetelések rögzítése a legkülönbözôbb típusú, ajánlott felületekhez és lapos tetôkhöz. Összeférhetô (ajánlott) hôszigetelések rögzítése összeférhetô (ajánlott) hôszigetelésekhez Összeférhetô (ajánlott) filcalátétes vízszigetelô lemezek rögzítése a legkülönbözôbb típusú, ajánlott felületekhez és lapostetôkhöz. A ragasztóanyag felvitele általában a palackszelepre csatolt flexibilis tömlô és adagolócsô segítségével történik. Ahol a körülmények megengedik (például nagyobb, akadálymentes tetôfelületeken),a speciális Multi-Bead kerekes adagoló használata jelentôs mértékben megnöveli a munka sebességét, melynek segítségével, egyidejûleg több ragasztósáv vihetô fel a felületre. Ragasztható hôszigetelések Bitumenes fedéllemez Betonfödém Üvegszállal kasírozott felületû hôszigetelés Filcalátétes bitumenes lemezzel kasírozott hôszigetelés Ásványgyapot hôszigetelés Extrudált polisztirolhab táblák Expandált polisztirolhab táblák Habüveg Parafa Farost lemezek Perlit OSB-lemezek

3 Miért elônyösebb az Insta-Stik alkalmazása, mint: a mechanikus rögzítések nem sérti a beton vagy fém felületeket; megkíméli a környezetet a zajtól, rezgésektôl és a falak károsodásától; nincs por, s a mennyezetrôl nem hullik a vakolat; nincs felületi por; a kevesebb munkaidô-szükséglet miatt a ragasztás költsége is versenyképes; a bitumen az Insta-Stik biztonságosabb, mivel nem szükséges a bitumenfôzô üst alkalmazása; az Insta-Stik felhordása jóval gyorsabb; az Insta-Stik alkalmazása egyszerûbb, tisztább; az Insta-Stik nem igényel teljesen száraz felületet; az Insta-Stik használatával csökken a táblák, lemezek félrecsúszásának esélye; nincs párkánymagasság-korlátozás; a folyékony poliuretánok vagy más, hidegen felhordható ragasztók az Insta-Stik alkalmazása gyorsabb, egyszerûbb, tisztább; az Insta-Stik gyorsabban köt; az Insta-Stik minimálisra csökkenti a ragasztóveszteséget, mivel a tartály tartalma teljesen felhasználható; az Insta-Stik függôleges felületeken (pl. homlokzatokon) is alkalmazható; az Insta-Stik egyedülálló, összehúzó tulajdonságainak; (kikeményedéskor összehúzza a felületeket) köszönhetôen minimális lesz a lemezekre ható felfelé irányuló erô; az Insta-Stik filcalátétes lemezek és hôszigetelô táblák ragasztására egyaránt alkalmas; az Insta-Stik nem tartalmaz erôs hígítókat, így a legtöbb tetôszigetelô anyaggal összeépíthetô; az Insta-Stik a jól használható adagolócsônek köszönhetôen egyenletesen hordható fel; az Insta-Stik használatát alapos vizsgálat után külföldi független intézetek és az ÉMI is engedélyezte. és tetôfelületek Horganyzott fémlemez Filcalátétes vízszigetelô lemez Meglévô bitumenes vízszigetelés Homokolt bitumenes lemez páravédelmi réteg Aszfalt Beton aljzatú tetôfelület (szakszerûen utókezelve) Horganyzott fémlemez födém (legalább 22-es acéllemez) Mûanyag bevonatú acéllemez Mázolt acéllemez Rétegelt falemez Cementkötésû faforgácslap Azbesztcement (javasolt a Dow minôsített alapozója)

4 Használat Insta-Stik : egyszerû megoldás 1. Használjon védôkesztyût és védôszemüveget! Vegye ki a tartályt a dobozból! A tömlô felszerelése elôtt, legalább egy percig erôteljesen rázza a tartályt, minden oldalra irányuló mozdulatokkal! 2. Szerelje az adagolótömlô végének forgóillesztését a szelep csavarmenetes nyílására! A megfelelô illesztés után rögzítse! 3. Ellenôrizze, hogy az adagolótömlôhöz kapcsolt réz ON/OFF (BE/KI) szelep kikapcsolt (OFF) állásban van-e! 4. Szerelje a mindkét végén csavarmenetes adagolócsô egyik végét az adagolótömlô ON/OFF szelepére, majd rögzítse! 5. Illessze a csôhosszabbítót a csô szabad végére, majd ennek szabad végéhez rögzítse a másik mûanyag csôhosszabbítót! 6. Lassan, fokozatosan nyissa ki teljesen a tartály tetején lévô szelepet! Ellenôrizze, nem tapasztalható-e szivárgás! Ha nincs szivárgás, az Insta-Stik használatra kész. 7. Az Insta-Stik felviteléhez fordítsa az ON/OFF szelep karját lassan ON állásba! A poliuretán ragasztó mennyisége, ezzel az ON/OFF szeleppel szabályozható. 8. Kb. 5 mp-el az Insta-Stik kívánt leállítási ideje elôtt, a kart OFF állásba fordítva, zárja el a szelepet! Nem számít rendellenességnek, ha a szelep elzárása után további, kis mennyiségû ragasztóanyag jön ki a szórófejbôl. 9. Az Insta-Stik ragasztóhab megfelelô átmérôje (mérete), mm. Minden kiszerelési egység tartalmaz egy 19 mm átmérôjû mintát. Nagyobb mennyiségû Insta-Stik, a párkány- és mellvédmagasságtól függôen, csak a tetô pereme mentén lehet szükséges. A megfelelô ragasztáshoz szükséges Insta- Stik menynyiség, és a ragasztósávok közötti távolság meghatározásához segítséget nyújt az Insta-Stik felhordási méretek és az Insta-Stik anyagszükséglet-számítás.

5 Hôszigetelô táblák ragasztásánál tartályonként kb. 87 m2 felület ragasztható. Ha a tetô lejtése nagyobb, mint 2:12 arány, akkor a szegélyeken és peremeken alkalmazandó megnövelt mennyiségek kérdésében forduljon a szállítójához. VIGYÁZAT! Tetôperem közeli alkalmazás esetén fokozott munkavédelmi elôvigyázatosság szükséges. 10. Az Insta-Stik alkalmazása esetén a hôszigetelô táblákat soronként tagolva eltoltan (kötésben) kell egymáshoz illeszteni. A táblát a felhordást követô három percen belül kell a ragasztósávokra helyezni. Ezután rögtön sétáljon végig az elhelyezett táblákon, hogy a ragasztóanyag a lehetô legnagyobb felületen oszoljon el. 5 7 percenként sétáljon újra végig a hôszigetelô táblákon, mindaddig amíg szilárdan nem tapadnak (ez általában percet vesz igénybe) az aljzathoz. FONTOS: A nedvesség közvetlen hatással van a kötésidôre. Alacsony páratartalom esetén gyakrabban kell végiglépdelni a hôszigetelô táblákon, azok szilárd rögzüléséig.

6 Műszaki adatok, kezelési jellemzők A Multi-Bead Applicator valóban meggyorsíthatja a munkát Az olyan tetôkön, ahol kevés a felépítmény és a tetôáttörés, az Insta-Stik felhordását látványosan meggyorsíthatja a Multi-Bead Applicator (MBA 28) és a hozzá tartozó adagoló tömlôs tartozékkészlet (minden MBA 28-hoz két készlet tartozik). Mûszaki adatok Az Insta-Stik -et a következô laboratóriumok vizsgálták és minôsítették alkalmasnak tetôszigetelési alkalmazásra különbözô fedési rendszerekben: Underwriter Laborotories (UL), Factory Mutual (FM) és Dade County (Florida).

7 INSTA-STIK felhordási mértékek mm ø alapulvételével Épület magasság (m) Parapet magasság (mm) Kerületi sávszélesség (m) Kerületi csepptávolság (cm) Csepptáv mezôben (cm) 0 6, ,9 0 6,4 12, ,8 0,9 0 12,5 21, ,7 1,8 0,9 21,7, ,7 2,7 23,8 61, ,3 91, ,8 + 0 Fajlagos anyagfelhasználás kb m 2 / tartályonként cseppmérettôl függôen. Csepptáv: ragasztósávok távolsága Insta-Stik kezelési jellemzôk Hômérséklet Relatív páratartalom Teljes megszilárdulási idôtartam 4 C 50% 35 perc 24 C 50% perc 49 C 25% 13 perc Insta-Stik fizikai tulajdonságai Húzó tapadási szilárdság, beton/beton között Átfedés nyírási tapadása, szénacél/szénacél között Átfedés nyírási tapadása, horganyzott acél/ horganyzott acélon Leválási tapadás betonon 1785 kpa 2356 kpa 2260 kpa 80 N Magyarországi mûszaki engedély: ÉME A-1/2002

8 INSTA-STIK anyagszükséglet-számítás Átlagos anyagszükségleti normák Ha a ragasztósávok közötti távolság centiméter, akkor 1 darab Insta-Stik tartállyal 52 m2 felületet lehet ragasztani. Ha a ragasztósávok közötti távolság 23 centiméter, akkor 1 darab Insta-Stik tartállyal 78 m2 felületet lehet ragasztani. Ha a ragasztósávok közötti távolság centiméter, akkor 1 darab Insta-Stik tartállyal 104 m2 felületet lehet ragasztani. Számítási példa: Épületmagasság: Parapetmagasság: Alaprajzi méretek: Az elvégzendô feladat: m 60 cm 125 m hosszú x 80 m széles betonaljzatú tetôre egy réteg ragasztása Insta-Stik poliuretán ragasztóval. A feladat elvégzéséhez két részre osztjuk a számítást: Számítsuk ki a kerületi sávhoz szükséges mennyiséget Kerületi sáv hossza (tetô kerülete): 125 m+125 m+80 m+80 m=410 m Ha megnézzük a Felhordási méretek táblázatot, látjuk, hogy egy m-es épületmagassághoz és 60 cm-es parapetmagassághoz 2,7 m széles kerületi sávra van szükségünk. Azt is látjuk, hogy ebben a kategóriában a ragasztósáv távköz cm. Kerületi sáv felülete: 410 m x 2,7 m = 1107 m2 Ezt a számot (felületet) 52-vel osztani kell, mivel 52 m2-t tudunk egy tartálynyi anyaggal ragasztani, ha a ragasztósáv távköze centiméter m2 : 52 m2/tartály = 21,29 Insta-Stik egység A tetôfelület - mezô anyagszükséglete Teljes tetôfelület: 125 m x 80 m = m2 Tetôfelület mezô: m m2 (mert a már kiszámított kerületi sáv szükségletét levonhatjuk) = 8893 m2 A táblázatból kiolvasható, hogy a szükséges ragasztósáv távköz cm m2 : 104 m2/tartály = 85,5 Insta-Stik egység. Insta-Stik poliuretán ragasztóhab anyagszükséglet A kerületi sáv és a mezô anyagszükségletét összeadjuk: 21,29 egység (kerület mentén)+85,5 egység (mezôben)=106,79 Insta-Stik egység 106,79 Insta-Stik egység + 10% (esetleges hulladék) = 117,4 Insta-Stik egység Összes Insta-Stik anyagszükséglet: Kerekítve tehát ehhez a munkához 117 tartály Insta-Stik anyagra lesz szükségünk.

9 Insta-Stik Professzionális tetôfedô ragasztóanyag hôszigetelô táblák és filcalátétes vízszigetelô lemezek anyagában összeférhetô felületekhez való rögzítésére. Froth-pak Több célra alkalmazható, hordozható, kétkomponensû poliuretánhab szórókészlet, mely külsô energiaforrás igénybevétele nélkül használható számos szigetelési alkalmazási területen. Insta-Stik MP Univerzális ragasztóanyag hang- és hőszigetelô táblák valamint filcalátétes vízszigetelô lemezek anyagában összeférhetô felületekhez való rögzítésére. Great Stuff Pro Egyszerû alkalmazású, egykomponensû poliuretánhab tömítôanyag, mely kétféle kivitelben készül, és kitûnôen alkalmas a házban és a ház körül keletkezett rések és repedések kitöltésére, tömítésére és szigetelésére. Great Stuff Pro Gun Cleaner A felhordópisztoly és más alkatrészek tisztítására szolgáló aerosol. Feloldja és eltávolítja a meg nemszilárdult poliuretán habot. Az ezen kiadványban közölt információ jelenlegi ismereteinken és tapasztalatinkon nyugszik. Tekintettel arra a sok tényezôre, amely befolyásolhatja mind az elôállítást, mind az alkalmazást, ezek az adatok nem mentik fel a felhasználókat az alól, hogy elvégezzék saját vizsgálataikat és kísérleteiket. Mivel a Flexible Products Company, Inc. nem tudja befolyásolni az általa értékesített termék alkalmazását vagy tárolását, nem tudjuk garantálni a felhasználás során adódó eredményeket. Az általunk eladott termékek vagy átadott minták egyikére sem nyújtunk garanciát vagy valamely meghatározott célra való alkalmasságra vonatkozó tényállítást, az ügylet annak feltételezésével történik, hogy a vevô dönt a terméknek az ô céljaira való alkalmassága felôl. Önöknek kell eldönteniük, hogy a termék az Önök céljának megfelel-e, használhatósági, környezetvédelmi, saját dolgozóik és termékvásárlóik munka- és egészségvédelmi szempontjából minôsíteni azt. Mivel a használat körülményeire befolyással nem bírunk, semmiféle kötelezettség alól felmentvényt nem nyújtunk, beleértve a szóbanforgó termék használatával kapcsolatos szabadalmi védettséget, és elhárítunk magunktól minden felelôsséget a használatából eredô kárért vagy sérülésért. Ez vonatkozik harmadik felet védô jogok esetére is. Nem menti fel a felhasználót az alól, hogy megvizsgálja a termék alkalmasságát a kívánt célra és alkalmazásra. Annak kell gondoskodni a tulajdoni jogok, az érvényes törvények és jogszabályok tiszteletbentartásáról, akinek termékeinket szállítottuk. Senki nincs felhatalmazva arra, hogy itt nem szereplô nyilatkozatot vagy javaslatot tegyen, ilyen nyilatkozat vagy ajánlás nem köti a Flexible Products Company, Inc.-et.

10 A professzionális tetõfedõ ragasztó Gyártó-képviselet DOW Hungary Kft Balatonfûzfô, Pf.: 46 Forgalmazás és szaktanácsadás 1117 Budapest, Hengermalom u. 47/a. Tel.: Fax: info@rwbautech.hu Az Ön kereskedõje

Univerzális poliuretán ragasztó NAGYDÍJ

Univerzális poliuretán ragasztó NAGYDÍJ Univerzális poliuretán ragasztó NAGYDÍJ INSTA-STIK MP univerzális poliuretán ragasztó Az Insta-Stik MP univerzális poliuretán ragasztó különböző hôszigetelô táblák és filcalátétes vízszigetelô lemezek,

Részletesebben

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Copyright Verlag Dashöfer Szerző: Horváth Sándor Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Részletesebben

BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1)

BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1) Nemzeti Akkreditáló Testület BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1) a NAT-1-1110/2010 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Az ÉMI Építésügyi Minõségellenõrzõ Innovációs Nonprofit Kft. Központi Laboratórium

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/65

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/65 TSZM-A Kastélykiváltás Berzencén tárgyú, TIOP-3.4.1. A-11/1-2012-0004 azonosítószámú projekthez kapcsolódóan Lakócentrum támogatott lakhatást biztosító építmény kivitelezése kivitelezési szerződés keretében

Részletesebben

a NAT-1-1110/2006 számú akkreditálási okirathoz

a NAT-1-1110/2006 számú akkreditálási okirathoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZÕ OKIRAT a NAT-1-1110/2006 számú akkreditálási okirathoz Az Építésügyi Minõségellenõrzõ és Innovációs Kht. Központi Laboratórium (1113 Budapest, Diószegi út 37.) akkreditált

Részletesebben

Tetőfelújítás tervezési és kivitelezési ismeretei

Tetőfelújítás tervezési és kivitelezési ismeretei Tetőfelújítás tervezési és kivitelezési ismeretei A tetőszigetelések felújításának alapismeretei Minden tetőfelújítást egy alapos szakértői vizsgálat előzzön meg! A tetőfelújításoknál vizsgálni kell a

Részletesebben

Egykomponensű, poliuretán, folyékony vízszigetelés

Egykomponensű, poliuretán, folyékony vízszigetelés Tetőszigetelés Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2012.06.13. Termékazonosító szám: 02 0915 2 0500 0 00013 Sikalastic -618 Egykomponensű, poliuretán, folyékony vízszigetelés Termékleírás A Sikalastic -618 egykomponensű,

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 21-003-5.1.1.2 (23) Munkaárok földkiemelése dúcolás nélkül, 2,0 m² szelvényig, III. talajosztály 1 m3............ 2 31-000-13.2 (69) Beton aljzatok, járdák bontása 10 cm vastagságig, kavicsbetonból,

Részletesebben

Elektromos, levegõ nélküli festékszóró berendezés

Elektromos, levegõ nélküli festékszóró berendezés Javítás Elektromos, levegõ nélküli festékszóró berendezés 311467H Fontos biztonsági elõírások. Kérjük, olvassa el a kézikönyvben szereplõ figyelmeztetéseket, illetve a festékszóró gép használatára vonatkozó

Részletesebben

ÓRAVÁZLAT. Az Épületszerkezettan 3. félév 5. szerkesztő gyakorlatához Táblás szerelt homlokzatburkolatok

ÓRAVÁZLAT. Az Épületszerkezettan 3. félév 5. szerkesztő gyakorlatához Táblás szerelt homlokzatburkolatok BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék Épületszerkezettan 3. Előadók: Dr. Becker Gábor, Dr. Hunyadi Zoltán Évf. felelős: Dr. Takács Lajos Gábor 2015/16 tanév II. félév ÓRAVÁZLAT Az Épületszerkezettan

Részletesebben

Preprufe 300R & 160R

Preprufe 300R & 160R Építmények szigetelése Preprufe 300R & 160R Elõre felhelyezett szigetelõ membrán, mely a ráöntött betonnal ragasztott kötést alkot, megelõzve a vízvándorlást. Felhasználása alaplemezek alatt és alapfalazatokra.

Részletesebben

Kôzetgyapotos homlokzati hôszigetelô rendszerek

Kôzetgyapotos homlokzati hôszigetelô rendszerek Kôzetgyapotos homlokzati hôszigetelô rendszerek A vakolt kôzetgyapot lemezes és lamellás homlokzati hôszigetelô rendszerek Közvetlenül vakolt hôszigetelô rendszerek A közvetlenül vakolt hôszigetelô rendszerek

Részletesebben

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika Leier építőanyag-üzemek Devecser-Téglagyár 8460 Devecser, Sümegi út telefon: 88/512-600 fax: 88/512-619 e-mail: devecser@leier.hu Gönyű-Betonelemgyár 9071 Gönyű, Dózsa

Részletesebben

Lexan Thermoclear Plus

Lexan Thermoclear Plus Lexan Thermoclear Plus Üregkamrás polikarbonát lemezek Szerelési útmutató A Lexan Thermoclear üregkamrás polikarbonát lemez könnyű, ütésálló, kétoldali UV védelemmel ellátott és kiemelkedő hőszigetelési

Részletesebben

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK"

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK Budapest, IX. Lenhossék u. 11. szám alatti társasház ELHELYEZKEDÉS: A Lenhossék utca a több mint 24 éve nagyon sikeres ferencvárosi tömbrehabilitáció területén helyezkedik

Részletesebben

9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez

9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Módosított 1 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (1132 Budapest, Visegrádi

Részletesebben

Szárazépítési. szövegek és normák

Szárazépítési. szövegek és normák Szárazépítési kiírási szövegek és normák ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2013 Szárazépítési kiírási szövegek és normák 2.0 2 ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2013 Szárazépítési kiírási szövegek és normák 2.0 Előszó

Részletesebben

(Tájékoztatások) BIZOTTSÁG. (EGT vonatkozású szöveg) EN 54-3: 2001/A1: 2002 1.4.2003 30.6.2005 EN 54-4: 1997/AC: 1999 1.10.2003 31.12.

(Tájékoztatások) BIZOTTSÁG. (EGT vonatkozású szöveg) EN 54-3: 2001/A1: 2002 1.4.2003 30.6.2005 EN 54-4: 1997/AC: 1999 1.10.2003 31.12. 2005.12.14. HU Az Unió Hivatalos Lapja C 319/1 I (Tájékoztatások) BIZOTTSÁG A Bizottság közleménye az építési termékekre vonatkozó tagállami törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről

Részletesebben

Lapostető rendszerek Termékismertető

Lapostető rendszerek Termékismertető Lapostető rendszerek Termékismertető 2014. február Jelen termékismertető megjelenésével minden korábbi kiadványunk érvényét veszti. A változtatás jogát fenntartjuk. Lapostető rendszerek Termékismertető

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/136

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/136 Vállalkozási szerződés Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola Energetikai korszerűsítése tárgyú projekthez kapcsolódó munkálatok elvégzésére és a kiviteli tervek elkészítésére (KEOP-4.10.0/E/12-2014-0088)

Részletesebben

HEGLER* ÁRLISTA. HEGLER dréncsövek, aknák SIROBAU* DRÉNCSÕ Speciális dréncsõ PVC-bõl Szín: kék Szállítási hossz: 2,5 m

HEGLER* ÁRLISTA. HEGLER dréncsövek, aknák SIROBAU* DRÉNCSÕ Speciális dréncsõ PVC-bõl Szín: kék Szállítási hossz: 2,5 m dréncsövek, aknák SIROAU* DRÉNCSÕ Speciális dréncsõ PVC-bõl Szín: kék Szállítási hossz: 2,5 m EURODRAIN* DRÉNCSÕ Rugalmas dréncsõ PVC-bõl Szín: sárga SIROAU* S300 MODULAKNA Környezetbarát mûanyagból és

Részletesebben

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor Építési utasítás Schiedel ABSOLUT kéményrendszerhez www.schiedel.hu Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások A Schiedel ABSOLUT kéményrendszert az építési utasítás alapján építse fel. Az építés során

Részletesebben

LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVRE SZÓLÓ ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERVE

LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVRE SZÓLÓ ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERVE a 43/2010. (II.24.) ÖKT. számú határozattal jóváhagyott LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVRE SZÓLÓ ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERVE a 89/2010. (III.5.) ÖKT. számú, a 144/2010. (IV.26.) ÖKT. számú és

Részletesebben

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató ECOROCK FF Homlokzati hőszigetelő rendszer Kivitelezési útmutató ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer a ROCKWOOL-tól A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. Most továbbléptünk:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (1132 Budapest, Visegrádi u. 49.) 2. A

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2010/1. Érvényes: 2010. 01. 01-tõl

TERMÉKKATALÓGUS 2010/1. Érvényes: 2010. 01. 01-tõl TERÉKKATALÓGUS /1 Érvényes:. 01. 01-tõl Válasszon -mesterképzõ tanfolyamot elvégzett szakkivitelezõt! A -termékek a márkakereskedõknél kaphatók. Az aktuális kedvezményekrõl és a házhoz szállítás feltételeirõl

Részletesebben

Fûtõkábel rendszerek

Fûtõkábel rendszerek Fûtõkábel rendszerek Több, mint 10 éve Magyarországon! Tegye kényelmesebbé otthonát DEVI elektromos fûtõrendszerekkel, lépjen be a komfort új világába! A legkülönfélébb alkalmazásokra kínálunk egyszerû,

Részletesebben

TAGÁLLAMOKTÓL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK

TAGÁLLAMOKTÓL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK 2008.12.16. HU Az Unió Hivatalos Lapja C 321/1 IV (Tájékoztatások) TAGÁLLAMOKTÓL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK A Bizottság közleménye az építési termékekre vonatkozó tagállami törvényi, rendeleti és közigazgatási

Részletesebben

Társasházas lakásépítés Komáromban

Társasházas lakásépítés Komáromban Társasházas lakásépítés Komáromban Laktanya köz, 2x24 lakásos társasház Beruházó, értékesítő, kivitelező: WF Építőipari KFT. Tel: 34/341-768 Web: www.wfkft.hu Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...3

Részletesebben

Hôszigetelt tetôés falpanelek. X-Dek TM termékcsalád. KS1000 XD és KS1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek

Hôszigetelt tetôés falpanelek. X-Dek TM termékcsalád. KS1000 XD és KS1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek Hôszigetelt tetôés falpanelek X-Dek TM termékcsalád S1000 XD és S1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek Tartalom Tartalom Csomóponti rajzok Bevezetés...3 Fôbb tulajdonságok...4 Tervezôi szabadság és vízszigetelés...6

Részletesebben

Pantanet Fortinet. Szerelési útmutató. www.betafence.com

Pantanet Fortinet. Szerelési útmutató. www.betafence.com Pantanet Fortinet Szerelési útmutató www.betafence.com Teljes kerítésrendszer mely gyors és megbízható összeszerelést biztosít. A Betafence az igényeknek megfelelő kerítésrendszereket kínál minden felhasználási

Részletesebben

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE XC-K - 05/ rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE Általános tájékoztatás TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3. Az útmutatóban alkalmazott szimbólumok... 3. Készülék rendeltetésszerû

Részletesebben

ONDUTISS TERMÉKSKÁLA. Onduline Kft. 1037 Budapest, Bokor u. 9-11. (+36-1) 388-1225; 388-1226; www.onduline.hu

ONDUTISS TERMÉKSKÁLA. Onduline Kft. 1037 Budapest, Bokor u. 9-11. (+36-1) 388-1225; 388-1226; www.onduline.hu ONDUTISS TERMÉKSKÁLA Onduline Kft. 1037 Budapest, Bokor u. 9-11. (+36-1) 388-1225; 388-1226; www.onduline.hu ALAPVETŐ KÜLÖNBSÉGEK A tető alátéthéjazat termékei alapvetően 2 csoportra oszthatók: Beltéri

Részletesebben

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék Érvényes 2008. február 15-tôl Árjegyzék T a r t a l o m j e g y z é k Alapozás 2 Aljzatkiegyenlítés, réskitöltés 4 Linóleumburkolat ragasztása 7 PVC- és textilburkolat ragasztása 8 Parketta ragasztása

Részletesebben

(EGT vonatkozású szöveg) (2010/C 71/03)

(EGT vonatkozású szöveg) (2010/C 71/03) C 71/88 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.3.19. A Bizottság közleménye az építési termékekre vonatkozó tagállami törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről szóló, 1988. december

Részletesebben

Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer. Hôszigetelés. Tartós, gazdaságos, környezetbarát

Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer. Hôszigetelés. Tartós, gazdaságos, környezetbarát Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer Hôszigetelés Tartós, gazdaságos, környezetbarát Hôszigetelés és homlokzatképzés egyben Költség- és energiatakarékos megoldás Védelem a hôhidak ellen Baumit EPS

Részletesebben

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl 20%kal jobb hõszigetelõ képesség, 30%kal gyorsabb építés, 100%kal szebb falazat. Porotherm csak PROFIKNAK! POROTHERM PROFI és DRYFIX Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl Új termék,

Részletesebben

1. A természetes kőanyagok... 5 3. HAbArcsok... 33 2. építési kötőanyagok... 17 4. burkolatragasztók... 47

1. A természetes kőanyagok... 5 3. HAbArcsok... 33 2. építési kötőanyagok... 17 4. burkolatragasztók... 47 Ta rta l o m j e g y z é k 1. A t e r m é s z et e s k ő a n y a g o k... 5 1.1. Adalékanyagok... 5 1.2. Szemmegoszlás és vizsgálata... 7 1.3. Adalékanyagok szemmegoszlás szerint... 10 1.3.1. Agyag és

Részletesebben

TEGULA fal. Felhasználási útmutató. Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek. A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll.

TEGULA fal. Felhasználási útmutató. Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek. A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll. TEGULA fal Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek Felhasználási útmutató A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll. TEGULA fal - a sokoldalú falazórendszer TEGULA fal normál falkő,

Részletesebben

LABORPULT TERVEZÉSI SEGÉDLET

LABORPULT TERVEZÉSI SEGÉDLET LABORPULT TERVEZÉSI SEGÉDLET I. SZABADKÉZI ALAPRAJZ Kérjük, rajzoljon egy alaprajzot arról a helységrôl, ahova a laborbútorokból összeállított laborpult kerül majd. Bútorozza be az alaprajzot és a szembe-nézeti

Részletesebben

Gép- és alkalmazástáblázat vésõkalapácsokhoz

Gép- és alkalmazástáblázat vésõkalapácsokhoz Mehrachsenlaser Fúrás- és véséstechnika 4,9 7,2 9,7 11,3 Hilti gépek TE505 Súly (kg) Gép- és alkalmazástáblázat vésõkalapácsokhoz Alkalmazások Áttörések aljzaton Bontási munkák ajzaton Érdesítés ajzaton

Részletesebben

Alkalmazási útmutató

Alkalmazási útmutató Alkalmazási útmutató Érvényes: 2014. szeptember 1-től. Ezzel a korábbi, 2012. július 2-től érvényes Alkalmazási útmutató hatályát veszti. Megjegyzés: A katalógusban bemutatott termékek színei a nyomdatechnikai

Részletesebben

Logano GE 315 - GE 615 kazánok. Öntöttvas kazánok 105-1200kW. Fûtésben otthon vagyunk

Logano GE 315 - GE 615 kazánok. Öntöttvas kazánok 105-1200kW. Fûtésben otthon vagyunk kazánok Öntöttvas kazánok 105-1200kW Fûtésben otthon vagyunk Buderus Hungária Fûtéstechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Telefon: (24) 525-200 Telefax: (24) 525-201

Részletesebben

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására Mapetherm AR1 Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására ALKALMAZÁSI TERÜLET Minden típusú (extrudált vagy habosított polisztirol, ásványgyapot,

Részletesebben

New Compact Kompresszoros inhalátor

New Compact Kompresszoros inhalátor HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ New Compact Kompresszoros inhalátor GKA Medical 1 A. ábra 2 B. ábra E. ábra C. ábra F. ábra D. ábra G. ábra 3 A New Compact részei 1. Kompresszoregység 2. Főkapcsoló 3. Hálózati kábel

Részletesebben

Hőszigetelések anyagai, könnyűbeton

Hőszigetelések anyagai, könnyűbeton anyagai, könnyűbeton A hőszigetelő anyagokkal szemben támasztott követelmények Dr. Józsa Zsuzsanna 2008. szeptember 26. 3, 1 hővezetési tényező páradiffúziós jellemző fizikailag és kémiailag legyen stabil,

Részletesebben

Szigetelések anyagai. A hőszigetelő anyagok felosztása. HABOK: pl. expandált PS, habüveg. Hővezetési tényező a testsűrűség függvényében

Szigetelések anyagai. A hőszigetelő anyagok felosztása. HABOK: pl. expandált PS, habüveg. Hővezetési tényező a testsűrűség függvényében Szigetelések anyagai Dr. Józsa Zsuzsanna A hőszigetelő anyagok felosztása Ásványi szálak Szervetlen Üveggyártmányok: Pórusos gipsz Duzzasztott perlit Kerámiakötésű: Mészkötésű: Cementkötésű is: azbeszt

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, 10576/356 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét Ezüstdénár utca 1. szám /A, B, C, D jelű lakások/ Beruházó és generál

Részletesebben

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 XZ, MAG mini 11-0/1 XZ

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 XZ, MAG mini 11-0/1 XZ Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmomag MAG 4-0/ XZ, MAG mini -0/ XZ HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel.

Részletesebben

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Gönyû Pécs Jánossomorja Kiskunlacháza Mátraderecske Hajdúszoboszló Devecser Tartalom A LEIER KÉMÉNYEK KERESZTMETSZET-MÉRETEZÉSE......................... 4 A méretezés menete...........................................

Részletesebben

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái A vizsgafeladat ismertetése: - Melegburkolatok készítéséhez szükséges anyagok, eszközök ismerete. - Melegburkolási technológiák ismertetése központi tételsor alapján. Amennyiben a tétel kidolgozásához

Részletesebben

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes 5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/105 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

F50, F80, F120. ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők

F50, F80, F120. ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők F50, F80, F120 ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők Felszerelési és használati útmutató 1221113907/01 www.hajdurt.hu 1 Tisztelt Vásárlónk!

Részletesebben

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG 2010.6.25. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 167/1 IV (Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG A Bizottság közleménye

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, 5932 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét, Mátra 2. szám /A, B jelű lakások/ Helyiséglista: A LAKÁS Beruházó és generál

Részletesebben

Ismertetõjegyek. Nyomószilárdság Stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek.

Ismertetõjegyek. Nyomószilárdság Stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek. Építési 1 x1 2 Ismertetõjegyek 3 Tartalomjegyzék Az YTONG ismertetõjegyek.........................................3 Bevezetõ.........................................................4 Az YTONG építési rendszer

Részletesebben

Használati útmutató. Digitális szobatermosztát THR840DEE. 50062484-003 Rev. A. THR840DEE-HU.indd 1 11-08-08 09:49

Használati útmutató. Digitális szobatermosztát THR840DEE. 50062484-003 Rev. A. THR840DEE-HU.indd 1 11-08-08 09:49 Használati útmutató Digitális szobatermosztát THR840DEE 50062484-003 Rev. A THR840DEE-HU.indd 1 11-08-08 09:49 Használati útmutató FIGYELEM: A készülék csak helyes telepítés és beállítás után működik megfelelően

Részletesebben

TERMÉK- ÉS ÁRKATALÓGUS 2012/1

TERMÉK- ÉS ÁRKATALÓGUS 2012/1 TERÉK- ÉS ÁRKATALÓGUS 12/1 ÁRLISTA - BEVONAT NÉLKÜLI TERÉSZETES FELÜLET Örömnkre szolgál, hogy Ön a német titáncinkgyártó cég csúcsminőségű lemezeit és ereszcsatornáját választotta. A termékek generációkon

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, 1132 Budapest, Visegrádi utca 49. 2.

Részletesebben

Deviflex kültéri fűtési alkalmazások DTCE DTIK DSM3 DTIV

Deviflex kültéri fűtési alkalmazások DTCE DTIK DSM3 DTIV Intelligent Heating Telepítési útmutató DTCE DTIK DSM3 DTIV www.devi.com 0 Tárgymutató 1 Bevezető.................................................. 1 1.1 Biztonsági utasítások.......................................

Részletesebben

Metylan tapétaleoldó

Metylan tapétaleoldó Metylan tapétaleoldó Speciális diszperziós koncentrátum Régi tapéta és enyves festék eltávolítására JELLEMZÔI Megkönnyíti a régi tapéta és az enyves festék eltávolítását Kiváló nedvesítô képesség Gyors

Részletesebben

Pécs, 2009. július 30. Bencze Zoltán. okl. építész. Eltérési nyilatkozat

Pécs, 2009. július 30. Bencze Zoltán. okl. építész. Eltérési nyilatkozat K.L.M.V. Csoport Építésziroda Kft. 7621. Pécs, Szent István tér 12. telefon: 30-329-49-02 Eltérési nyilatkozat Alulírott, építésztervezõ, a K.L.M.V. Csoport Építésziroda Kft. képviseletében, kijelenten,

Részletesebben

Lépéshang csillapító rendszer parketta és egyéb padlóburkolatokhoz

Lépéshang csillapító rendszer parketta és egyéb padlóburkolatokhoz Construction Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2015.11.16. Termék azonosítószám: 02 05 02 03 004 0 000004 Sika AcouBond -Rendszer Lépéshang csillapító rendszer parketta és egyéb padlóburkolatokhoz Termékleírás

Részletesebben

RÉSZLETES TECHNOLÓGIAI UTASÍTÁS / második átdolgozott kiadás /

RÉSZLETES TECHNOLÓGIAI UTASÍTÁS / második átdolgozott kiadás / Nyilvántartási szám: 28/2006. sz. RÉSZLETES TECHNOLÓGIAI UTASÍTÁS / második átdolgozott kiadás / vályússínes, rugalmasan alátámasztott, folyamatos sínágyazású / RAFS / tőcsavaros sínleerősítésű vágányrendszer

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNI - AIR FEST KÉSZLET PWSG810J

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNI - AIR FEST KÉSZLET PWSG810J GARANCIALEVÉL??? 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 6 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

WESTPOINT MOBIL KLÍMA

WESTPOINT MOBIL KLÍMA WESTPOINT MOBIL KLÍMA WPK15 WPK15H WPK15RC WPK15HRC HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék megfelelő és biztonságos használata érdekében gondosan olvassa el ezt a használati útmutatót és az abban foglaltakat maradékta

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA T 047606/1/ Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítéselágazás,

Részletesebben

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION S 70402 KG Chladnička Hûtõszekrény Návod k použití Használati utasítás KE/AE/4. (06.) 200370656 PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Tisztelt vevõnk! Mielõtt az új hûtõszekrényt üzembe helyezi, kérjük olvassa

Részletesebben

Kivitelezési. tervdokumentáció minden esetben a helyszínen ellenőrizni és pontosítani kell. R 1 Részletrajz Fő épület M 1: 2

Kivitelezési. tervdokumentáció minden esetben a helyszínen ellenőrizni és pontosítani kell. R 1 Részletrajz Fő épület M 1: 2 3 rétegű hőszigetelő üvegez 7 3 2 1 Hajlaterősít 0 cm szélességben polimerbitumen hegesztett lemezzel, egy rétegben, mm A tetőszigetel utolsó rétegeként kzül a csapadékvíz elleni szigetel záró rétege,

Részletesebben

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál Hõszigetelés Homlokzati falak külsõ hõszigetelése A nyolcvanas években, amikor a növekvõ energiaárak miatt elõször került komolyan szóba hazánkban a homlokzatok hõszigetelése, néhány centiméter vastag

Részletesebben

Födémrendszerek Alkalmazástechnika. www.leier.eu

Födémrendszerek Alkalmazástechnika. www.leier.eu Födémrendszerek Alkalmazástechnika MAGASÉPÍTÉS LEIER ÉPÍTŐANYAG-ÜZEMEK Devecser-Téglagyár 8460 Devecser, Sümegi út telefon: 88/512-600 fax: 88/512-619 e-mail: devecser@leier.hu Gönyű-Betonelemgyár 9071

Részletesebben

JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ

JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ 03/2002 JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ Hagyomány Garantált minœség Hosszú élettartam 1. BEVEZETÃ 1.1 A mıszaki útmutató tárgya, célja, érvényességi területe 6 1.2 Felhasználási

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 7216 1300 09/2005 HU (HU) Szakcég részére Szerelési és karbantartási utasítás Logamax plus GB022-24/24K kondenzációs gázkazán Szerelés és karbantartás elõtt kérjük, gondosan olvassa el 10 1 2 11 12 13

Részletesebben

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló.

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. Építőrendszerek és dizájnelemek Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tüntették ki őket.

Részletesebben

NYERJE MEG! AJÁNLATAINK WIN A LIMITED EDITION 4X4! NYERJEN EGY DEWALT NISSAN NAVARA-T!

NYERJE MEG! AJÁNLATAINK WIN A LIMITED EDITION 4X4! NYERJEN EGY DEWALT NISSAN NAVARA-T! NYERJE MEG! 8. SZÁM 011. ÁPRILIS - JÚLIUS ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! A DEWALT, MINT A MOTO GP KIEMELT TÁMOGATÓJA, MOST EGY 4x4-ES TEREPJÁRÓT SORSOL KI! Bővebb információ: www.dewalt.hu AJÁNLATAINK NYERJEN EGY

Részletesebben

A készülék műszaki jellemzői és tanúsítványai

A készülék műszaki jellemzői és tanúsítványai PRESSZÓKÁVÉFŐZŐ FS-102 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük az FG Electronics termékei iránt tanúsított bizalmát. Ön a vásárlás pillanatától egy olyan műszaki berendezés tulajdonosa, amely

Részletesebben

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK "PETI ELEMES CSÚSZDA" - 3 éves kortól - A termékcsalád négy szerkezeti egységbõl áll, melyek a következõk: indító elem, egyenes elem, íves elem és kidobó elem. Ezen egységekbõl

Részletesebben

Hidak. Vasbeton- és feszített vasbeton szerkezetek javítása és felületvédelme

Hidak. Vasbeton- és feszített vasbeton szerkezetek javítása és felületvédelme Hidak Vasbeton- és feszített vasbeton szerkezetek javítása és felületvédelme MC felületvédelmi és betonjavítási rendszerei A vasbeton és feszített vasbeton hídszerkezetek a legigényesebb építômérnöki létesítmények

Részletesebben

CF 250. Eszpresszó kávéautomata. Használati útmutató

CF 250. Eszpresszó kávéautomata. Használati útmutató CF 250 Eszpresszó kávéautomata Használati útmutató 2 3 4 5 6 7 Kialakitás (1. kép) Felülnézet (2. kép) A B C D E F G H I J K L M N O Felülnézet (lásd 2. kép) Szemes kávé tartály - fedövel Szerviz fedél

Részletesebben

GÉPKÖNYV. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Tervezési segédlet. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Használati, kezelési leírás

GÉPKÖNYV. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Tervezési segédlet. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Használati, kezelési leírás GÉPKÖNYV Tervezési segédlet Használati, kezelési leírás Remeha Quinta Kondenzációs fali kazáncsalád Teljesítménytartomány: 9-115 kw Remeha Quinta TARTALOMJEGYZÉK Elôszó 3 1. A Quinta kazánok beépítésének

Részletesebben

Terv- és iratjegyzék. Mogyoród. Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú helyszínen

Terv- és iratjegyzék. Mogyoród. Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú helyszínen EBR42 azonosító: 2014/201 374 Újpesti Bauplan Kft. 1046 Budapest Pöltenberg u. 6. Msz: 743/2015 Terv- és iratjegyzék Mogyoród Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

31 521 08 0010 31 02 Háztartási gépgyártó Gépgyártósori gépkezelő, gépszerelő

31 521 08 0010 31 02 Háztartási gépgyártó Gépgyártósori gépkezelő, gépszerelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Vízelvezetés-technika

Vízelvezetés-technika V1 Lefolyók kádakhoz- és zuhanytálcákhoz Vízelvezetés-technika HU 2/15 Árlista 2015 Műszaki változtatások joga fenntartva! Be-, le- és túlfolyók a DIN EN 274 szerint, fürdőkádakhoz és zuhanytálcákhoz.

Részletesebben

31 582 07 1000 00 00 Épület- és építménybádogos Épület- és építménybádogos

31 582 07 1000 00 00 Épület- és építménybádogos Épület- és építménybádogos 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Kis- és kompakt szekrények

Kis- és kompakt szekrények Kis- és kompakt szekrények KAPCSOLÓSZEKRÉNYEK ÁRAMELOSZTÁS RENDSZERKLIMATIZÁLÁS IT MEGOLDÁSOK SZOLGÁLTATÁSOK KAPCSOLÓSZEKRÉNYEK ÁRAMELOSZTÁS RENDSZERKLIMATIZÁLÁ 2 Rittal kis- és kompakt szekrények Az egész

Részletesebben

Telepítési útmutató Kültéri fűtési alkalmazások Szőnyegek és kábelek www.heating.danfoss.com

Telepítési útmutató Kültéri fűtési alkalmazások Szőnyegek és kábelek www.heating.danfoss.com MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Telepítési útmutató Szőnyegek és kábelek www.heating.danfoss.com Tartalomjegyzék Bevezetés. Biztonsági utasítások.......................................... Útmutatás a telepítéshez.......................................

Részletesebben

Biztonság. Üzemeltetési utasítás ZIO 165, ZIO 200 égő gázhoz VESZÉLY. Tartalomjegyzék FIGYELMEZTETÉS VIGYÁZAT. 7.2.14 Edition 11.

Biztonság. Üzemeltetési utasítás ZIO 165, ZIO 200 égő gázhoz VESZÉLY. Tartalomjegyzék FIGYELMEZTETÉS VIGYÁZAT. 7.2.14 Edition 11. 7..4 Edition. GB F NL I E K S N P GR TR CZ PL RUS www.docuthek.com Üzemeltetési utasítás ZIO 65, ZIO 00 égő gázhoz Fordítás német nyelvről 008 0 Elster Gmb Tartalomjegyzék ZIO 65, ZIO 00 égő gázhoz.............

Részletesebben

A 2015/2016. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntő forduló FIZIKA II. KATEGÓRIA. Javítási-értékelési útmutató FELADATOK

A 2015/2016. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntő forduló FIZIKA II. KATEGÓRIA. Javítási-értékelési útmutató FELADATOK Oktatási Hivatal A 2015/2016. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntő forduló FIZIKA II. KATEGÓRIA Javítási-értékelési útmutató FELADATOK Hogyan fújják fel egymást a léggömbök A méréshez

Részletesebben

Aquamatic 1000 TMET mosógép

Aquamatic 1000 TMET mosógép FIGYELEM! HASZNÁLATI UTASÍTÁS A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT! Aquamatic

Részletesebben

CORVIN SÉTÁNY PROGRAM 28 LAKÁSOS LAKÓHÁZ ÉS ORVOSI RENDELÕ TENDER TERVDOKUMENTÁCIÓ. Budapest VIII. Magdolna utca 33. hrsz.:35469.

CORVIN SÉTÁNY PROGRAM 28 LAKÁSOS LAKÓHÁZ ÉS ORVOSI RENDELÕ TENDER TERVDOKUMENTÁCIÓ. Budapest VIII. Magdolna utca 33. hrsz.:35469. ,,,,,,,,,,,,,,,, bm.:,m,,,, x,m szellõzõ,,,,,,,,,,,, lábazat m.cm -,,,,,,,,,,,,,, lábazat m.cm mérõh. (elektromos) bm.:,m,,,,,,,, m kazánház, m mérõh. (víz-fûtés), m bm.:,m L bm.:,m L tárolók, m bm.:,m

Részletesebben

NYESTRIASZTÓ TERMÉKEK

NYESTRIASZTÓ TERMÉKEK NYESTRIASZTÓ TERMÉKEK...védi az autót és az állatot A teljes nyestriasztó program egy kézből OKTATÓ DVD Oktató és információs DVD Helyszíni beiskolázást kínálunk Önöknek. Érdekli? Hívjon fel bennünket!

Részletesebben

CÍMLAP. A 1098 Budapest, Lobogó u. 7. sz. alatti Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnok zajcsökkentési munkái KIVITELI TERV

CÍMLAP. A 1098 Budapest, Lobogó u. 7. sz. alatti Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnok zajcsökkentési munkái KIVITELI TERV CÍMLAP A 1098 Budapest, Lobogó u. 7. sz. alatti Jégcsarnok zajcsökkentési munkái KIVITELI TERV Megbízó: FERENCVÁROSI INTÉZMÉNYÜZEMELTETÉSI KÖZPONT 1097 Budapest, Vágóhíd u. 35-37. Tervező: 95 APSZIS BT.,

Részletesebben

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, VALAMINT

Részletesebben

Csomóponti katalógus

Csomóponti katalógus Csomóponti katalógus Tartalom Silka csomópontok 3 16 Ytong csomópontok 17 62 Szerkezeti csomópontok Silka Lábazati megoldás Silka mészhomoktégla teherhordó falszerkezet Silka burkoló előtétfallal ásványi

Részletesebben

Elektromos felültöltős kemencék 1320 C-ig

Elektromos felültöltős kemencék 1320 C-ig Elektromos felültöltős kemencék 1320 C-ig r Tartalom A elmut Rohde Kft-nél több, mint 27 éves tapasztalattal rendelkezünk égetőkemencék és más fazekasipari gépek gyártása, valamint a kerámiaégetés területén.

Részletesebben

ADEKA ULTRA SEAL. Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok

ADEKA ULTRA SEAL. Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok ADEKA ULTRA SEAL Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS 1. Feladat 2 2. Megoldás 3 3. Alkalmazás 4 4. Vizsgálatok, referenciák

Részletesebben

Néhány szakmai értékelő gondolat az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat egyes előírásaihoz

Néhány szakmai értékelő gondolat az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat egyes előírásaihoz Néhány szakmai értékelő gondolat az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat egyes előírásaihoz Országos Tűzvédelmi 2011. szeptember 15-16. Rendező: TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Előadó: dr. Bánky Tamás

Részletesebben

A szerződés tárgya: Pöttöm Park Óvoda, 1144 Bp., Újváros park 1. hrsz.: 39470/82 Karbantartás: Tető, festés, bukolás, ablakok, homokozó, ajtó

A szerződés tárgya: Pöttöm Park Óvoda, 1144 Bp., Újváros park 1. hrsz.: 39470/82 Karbantartás: Tető, festés, bukolás, ablakok, homokozó, ajtó Ügyiratszám: MUSZ/459-16/2014 SZERZ_MUSZ/60-1/2014 3. sz. melléklet Ügyintéző: Iskí Ferenc 7 Kötelezettségvállalást előkészítő: Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. A szerződés tárgya: Pöttöm Park

Részletesebben

"Épületenergetikai korszerűsítési munkálatok - Felsőzsolca

Épületenergetikai korszerűsítési munkálatok - Felsőzsolca "Épületenergetikai korszerűsítési munkálatok - Felsőzsolca Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/120 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/90. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/90. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: "Kapuvári óvodák energetikai korszerűsítése KEOP-5.5.0/A/12-2013-0183 azonosító számú támogatási konstrukció keretében"kiírt nemzeti értékhatárokat elérő hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárás

Részletesebben