VRF-R410A-technológia BUSINESS R410A

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VRF-R410A-technológia BUSINESS R410A"

Átírás

1 VRF-R0A-technológia BUSINESS R0A

2

3 Tartalom VRF sorozat R0A hűtőközeggel VRF sorozat R0A hűtőközeggel Kültéri egységek 0. oldal. oldal Beltéri egységek 3. oldal További termékek. oldal Tartozékok 63. oldal

4 A legkorszerűbb válasz az üzleti klimatizálás terén A Toshiba hagyományosan vezető szerepet tölt be a High-Tech termékek kifejlesztésében, és a legmagasabb minőségi- és innovációs mércével rendelkezik minden olyan iparágban, ahol irányadó szerepet játszik. Ez az elkötelezettség mutatkozik meg a klímatechnika területén is, ahol a Toshiba piacvezető termékeket fejleszt ki üzleti és otthoni használat számára egyaránt. A Toshiba volt az első gyártó -ben, amely inverteres klímaberendezéseket állított elő. Manapság a Toshiba, split rendszerek átfogó sorozatával rendelkezik, amelyet környezetkímélő hűtőközegek alkalmazásával fejlesztettek ki. A Toshiba óta van jelen a piacon a Super Multi System-mel (VRF). A meglévő rendszerek folyamatos továbbfejlesztéseként 00-ben vezették be az új VRF rendszert, a Super Modular Multi Systemet (S-MMS), R0A hűtőközeggel. 00-ben következett a modulárisan felépített 3-csöves S-HRM rendszer, amely a hővisszanyerés elvén alapul, és ugyanúgy R0A hűtőközeggel működik. Kifejezetten a kis- és közepes mèretű épületekhez fejlesztette ki a Toshiba a MiNi S-MMS rendszert, amelynek. szériája 006-ban került bemutatásra. Az elmúlt 7 évben a Toshiba legfontosabb célját képezte a magas minőségű, korszerű klímaek fejlesztése és gyártása. Ez innovatív technológia alkalmazását jelenti minden területen a magas szintű teljesítménytől, a különlegesen kedvező áramfogyasztásig, a légkezeléstől a Toshiba szakemberek tanácsadói tevékenységéig.

5 Egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszor minden kültéri egység számára. VRF R0A gyártási sorozat Innovatív technológia Új egyenáramú, kettős forgódugattyús kompresszor Vector Vektorvezérelt control inverter inverter Egyenáramú ventillátormotor Egyedülálló duál inverteres üzem minden kültéri egységben Új ventillátor szerkezet nagyobb átmérővel - a jobb légáram érdekében Az összes kombinálható kültéri egység egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszorral rendelkezik. Új hőcserélő szerkezet - a nagyobb energiahatékonyság érdekében Új R0 A VRF kültéri egységek Javított ventillátorlapát szerkezet - az egyenletesebb légáram és kevesebb turbulencia érdekében Kifejlesztve az energiahatékony és ózonréteget nem károsító R0A hűtőközegre Nagyobb vezetékhossz - a nagyobb rugalmasság érdekében Toshiba R-0A VRF: maximális megbízhatóság és energiatakarékosság A VRF ek Toshiba generációja: az S-MMS, az S-HRM és a MiNi S-MMS új technológiai mércét állítanak fel a klímaberendezések piacán. Ide tartoznak az egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszorok a kültéri egységekben, hangsúlyozva az R0A hűtőközeggel való kompatibilitást. Az új kettős forgódugattyús rendszereknél egyenletesebben oszlik el az üzemi terhelés, mert egy speciális szabályozó a kültéri egységek és az egyes kompresszorok üzemi szekvenciáit szabályozza. Az innovatív technológia lehetővé teszi az egyes alkatrészek üzemidejének hatékonyabbá tételét, valamint kiegyenlítését, jelentősen növelve ezáltal a teljes rendszer megbízhatóságát. Üzem közben a Toshiba vezérlőrendszerei kiválasztják a legkisebb üzemidejű hőcserélőt és kompresszort, így biztosítva a legnagyobb teljesítményt. Ezzel érjük el a teljesítményfelvétel folyamatos optimalizációját, amely 30%-kal hatékonyabb, mint egy hagyományos be-/kikapcsoláson alapuló rendszer. A Toshiba kettős inverter technológiájának és a kiváló teljesítményű R-0A hűtőközeg alkalmazásának köszönhetően az S-MMS és az S-HRM rendszerek energiahatékonysági szempontból a legmodernebb klímatechnikát kínálják. A MiNi S-MMS rendszernél az EERérték elérheti a,-t ill. a,6-t, részterhelési tartományban a,3-t 0 C Tk-nál. A COP-érték elérheti a 3,0-t, részterhelési tartományban az,77-t C Tk-nál.

6 6 usiness Optimalizált környezetfenntartás és felelősség Toshiba befektetése a kutatásba és az új környezetbarát technológiák kifejlesztésébe a hűtő- és hőszivattyús S-MMS ek, a MiNi S-MMS valamint az S-HRM hővisszanyerős széria kifejlesztéséhez vezetett. Ezek a ek R0A hűtőközeggel rendelkeznek. A forradalmian új duál inverteres szabályozás alkalmazása optimalizálja a terhelés elosztását, lehetővé téve a hatékony teljesítmény leadást is. A duál inverteres technológia teljesítmény csúcsok nélkül biztosítja a hatékony kompresszor felfutást, ami tipikus jelenség a nem inverteres rendszerek esetén. Energiamegtakarítás a Toshibával A rendszerek innovatív elektronikája olyan jellegű teljesítmény szabályozást tesz lehetővé, amely jelentős energiamegtakarítást eredményez. A rendszer mindezt a legújabb inverteres szabályozással biztosítja, amihez hozzájárul, a minden beltéri egységben alkalmazott, moduláló szabályozó-szelep rendszer. Ezek a szelepek lehetővé teszik a hűtőközeg-áram lineáris modulációját az összes hűtőkörben, közvetlen, terheléssel arányos módon, amely további energiamegtakarításhoz vezet. A kültéri egység teljesítményfelvétele jelentősen csökken a klimatizált területek terheléscsökkenése miatt. A rendszereket maximális terhelésre fejlesztették ki, de működés közben csak részterhelés mellett üzemelnek ez egy fontos szempont, amely az energiamegtakarításra és ezzel az üzemi költségre is pozitívan hat ki. Mindezzel a karbantartási költségek is minimálisra csökkentek. Megnyugtató biztonsági elem a Toshibától: stabil üzem Az új S-MMS, MiNi S-MMS és S-HRM rendszerek invertervezérelt kompresszorok alkalmazása segítségével biztosítják a mechanikus és elektromos terhelés jelentős csökkentését. Ez - összehasonlítva a hagyományos be-/ki jellegű kompresszorokkal - abból adódik, hogy a felfutás fokozatos és nem lépcsőzetes módon történik, így növelve meg az alkatrészek megbízhatóságát és tartósságát. Az új sorozat modelljei tartalmaznak egy aktív olajmenedzselési rendszert, amely folyamatosan ellenőrzi az olajszintet minden kompresszorban, és automatikusan olajat vezet az egyik kültéri egységről a következőig, amikor egy kompresszorban olajhiányt állapít meg.

7 Korlátlan rugalmasság. Optimalizált termékválaszték. Ultimatív inverteres rendszer. Minimális fogyasztás. Legmagasabb prioritás: a pontosság A tényleges hűtőközegáram az inverteres szabályozással igazodik a beltéri egység által követelt teljesítményhez. Így hatékonyabb a hűtőközegciklus, nagyobb pontosságú a beállított hőmérséklet fenntartása és jobb a felhasználói komfort. Az igényelt teljesítmény és a hozzátartozó műszaki paraméterek elektronikus módon továbbítódnak minden beltéri egység számára a kültéri egységig, a zónaterhelés kiszámításának hatékonyabbá tétele érdekében, és speciális PMV szelepek alkalmazásával minden beltéri egység hűtőközeg áramának a szabályozása érdekében. Csendet parancsolt a Toshiba A Toshiba fő célja az életminőség javítása beltérre és kültérre. A kültéri egységek esetén elsősorban az üzemi zajszint határozza meg az életminőséget. A Toshiba intenzív vizsgálatok során megtalálta a módját annak, hogy normál VRF- a választás szabadsága A variábilis hűtőközegáram (VRF) kihasználja a közvetlen elpárolgás előnyeit együttesen az inverteres szabályozással és a legkorszerűbb elektronikai vezérléssel. Ez a technológia számos előnyt rendszerfelfutás esetén eliminálja a fellépő üzemzajszint csúcsokat. Ezt a rendszer az automatikus zajszint csökkentő és az éjjeli üzem móddal tudja elérni. Az elért zajszint messze 0 db(a) érték alatt van. Az inverteres kompresszorok eredményez, a rendszer tervezésétől a szerelési- és üzemi fázisig. A beltéri egységek nagy választéka biztosítja, hogy a VRF rendszer a legrugalmasabb választás legyen, amely minden követelménynek eleget tesz. kizárólagos alkalmazása döntő tényező az alacsony hangemisszió érdekében, amely levelek zörgéséhez hasonlítható.

8 Kompresszor fejlődés és ökológia Hagyományos kettő az egyben kompresszor (Scroll R07C) Egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszor (R0A) Új egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszor Ez a kompresszor egy inverter vezérlésű és egy állandó fordulatszámú kompresszorból áll. Minden Scroll-kompresszor egy rögzített és egy forgó csigából áll. A forgó csigaorsó a rögzített csigaházban helyezkedik el. Az egymásba kapcsolódó spirálok a középpont felé továbbítják, és összenyomják a hűtőközeget. A szivárgás minimalizálása érdekében, a két spirál közötti felületi erőnek jelentősnek kell lennie a megfelelő kenés elérése érdekében. Alacsony kompresszor fordulatszámon csökken a kenőhatás, amely a szerkezet gyorsabb elhasználódásához vezet. Ez a kialakítás magában foglal két egyenáramú, kettős forgódugattyús kompresszort, inverteres vezérléssel. Ezek két rögzített kompressziós kamrával rendelkeznek. Egy-egy eltolt elrendezésű dugattyú található minden kamrában, amelyek összenyomják a hűtőközeget. A két dugattyú ugyanarra a tengelyre van szerelve, egymáshoz képest eltolva, hogy kiegyensúlyozzák egymást. A dugattyú és a kamrafal közötti szükséges felületi nyomás alacsonyabb. Így kisebb csapágyakat lehet alkalmazni és a szükséges kenőanyag mennyiség is kevesebb, miáltal a kompresszor tömege kisebb. Mindezek miatt ez a kompresszortípus alacsony fordulatszámú üzemmódban is kiválóan működik. Magas tartósság Egyenáramú inverteres kompresszor Váltóáramú inverteres kompresszor Olaj Olajkiegyenlítő vezetékek Olaj Olajáram Olajáram Kenőanyag függetlenség Váltóáramú inverteres kompresszor Egyenáramú inverteres kompresszor Vezető technológiák Kompresszor Kettő az egyben Scroll Egyenáramú kettős forgódugattyú Előny Hatásfok Súly (Összehasonlítás, %-ban) Térfogat (Összehasonlítás, %-ban) Szükséges kenet Standard kg x (00%) 0 l (00%) (00%) 0%-kal jobb. kg x (%) l (30%) (%) = /0 Nagyobb energiamegtakarítás Könnyebb és kompaktabb kivitel Nagyobb megbízhatóság Az R0A hűtőközeg alkalmazásának előnyei A hatékony, környezetbarát R0A hűtőközeg alkalmazása a klímarendszerekben számos előnnyel bír, pl.: - Nincs ózonkárosító hatása - Jelentős hatásfok növekedés - Alacsony nyomásveszteség Alacsony nyomásveszteség a jobb teljesítmény érdekében Két komponensű keverék hasonló forráspontokkal R3 R R3a Körülbelül azonos forráspont R0A Magas forráspont Három komponensű keverék különböző forráspontokkal R07C

9 Toshiba cél az energiatartalékok megőrzése A Toshiba igen nagy energiát fektetett az energiatakarékos, nagy hatásfokú környezetbarát technológiák kutatásába és fejlesztésébe. Az S-MMS ek inverteres szabályozással működnek, kisebb vezérlési lépésszintekkel a kívánt teljesítményszint és a hőmérsékletet elérése érdekében. A finomított teljesítményszabályozás lehetővé teszi a pontosabb, stabilabb hőmérséklet tartást, és elkerülhető a hagyományos rendszerekben előforduló magas indítási áramfelvétel. A Toshiba célkitűzése: - A CO - kibocsátás csökkentése és a globális felmelegedés megakadályozása - Hulladékanyagok termelésének csökkentése és újrahasznosítása - Az S-MMS alkatrészek 0 %-a legyen újrahasznosítható - Csak olyan termékek fejlesztése, amelyek környezetbarát hűtőközeggel működnek - Az áramfogyasztás csökkentése - Ólommentes forrasztóanyag alkalmazása Kompakt és moduláris szerkezet kialakítása A Super MMS kültéri egységei moduláris szerkezetűek; a különböző teljesítményű ek azonos mérettel rendelkeznek. A kültéri egységek beférnek egy normál méretű felvonóba, így jelentősen megkönnyítve a szerelést. A kültéri egységek kialakítása hasonló az MMS rendszerekhez. Így nem romlik az összkép, amennyiben MMS és S-MMS rendszereket egy helyen alkalmazunk. ISO 00: Környezetirányítás a gyártásban Ország Gyár A tanúsítás dátuma A tanúsítványt kiállító hatóság Japán Nagy-Britannia Thaiföld Toshiba-Carrier Fuji Toshiba-Carrier Egyesült Királyság Toshiba Carrier Thaiföld 7. április (ISO 00) 6. május (ISO 00). május (ISO00) JACO (Japan Audit and Certification Organization for Environment and Quality) SGS (Société Générale de Surveillance SA) AJA (Anglo Japanese American)

10 0 Vezető az energiamegtakarításban Nagyteljesítményű, egyenáramú, kettős forgódugattyús kompresszor Minden kültéri egység R0A hűtőközeggel, egyenáramú, kettős forgódugattyús kompresszorral működik. Egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszor minden kültéri egységben Vector Vektorvezérelt control inverter inverter Egyenáramú ventillátormotor Minden kültéri egység két darab egyenáramú, kettős forgódugattyús inverter vezérlésű kompresszort tartalmaz. A megtakarítás és megbízhatóság ellenőrzése Megbízhatóság Energiamegtakarítás Megbízhatóság A kettős forgódugattyús kompresszorok alkalmazásának köszönhetően minimálisra csökken a dugattyúk elhasználódása. A kültéri egységben a váltakozó indítási sorrendnek köszönhetően egyenletesen oszlik meg a terhelés. Minden kompresszor inverteres vezérléssel működik. A teljesítmény túl- illetve alulterhelés veszélye, amely a nem inverter vezérlésű kompresszorokra jellemző, nem áll fenn, és nincsenek be- és kikapcsolási áramlökések, mivel a rendszer alkalmazkodik a szükséges terheléshez. A rendszer meghatározza az üzem során a legjobban alkalmazható hőcserélőt és kiválaszt egy kompresszort, amely a megkövetelt teljesítményt biztosítja. Az inverteres rendszerek energiát takarítanak meg, mivel a beállított hőmérséklet elérése után lecsökkentik a kompresszor fordulatszámát, és így kevesebb áramot fogyasztanak. Ez hasznos a felhasználóknak, mivel egyenletesebb a helyiséghőmérséklet, és hasznos a környezet számára is, mivel az energiaszükséglet csökken. Alap Kompresszor Kompresszor Megtakarítások Üzem Kompresszor Kiegészítő A Kompresszor Hagyományos rendszer Stop Be Be. Ki Ki 3 Kompresszor Kiegészítő B Kompresszor Inverteres kompresszor Kompresszor fix fordulatszámmal Kompresszor fix fordulatszámmal Kompresszor fix fordulatszámmal A hatásfok csökken egy kültéri egység esetén (hőcserélő) Berendezés ellenőrzött biztonsággal és megtakarítással Hőcserélő Hőcserélő Be Be Ki Ki Hőcserélő 3 Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Egy nagyobb hőcserélő-felület alkalmazása hatékonyabb.

11 Vezető az energiamegtakarítás területén A Toshiba S-MMS kategóriájában a legmagasabb EER értékkel,,-es értékkel, () rendelkezik az R0A hűtőközeg és a duál-inverteres rendszer alkalmazásának köszönhetően. Részterhelés tartományban ez az érték,3, 0 C Tk mellett. A MiNi S-MMS EER értéke,6. Ezzel a technológiával az S-MMS ek akár 0 %-kal hatékonyabbak a hagyományos eknél. Kültéri egység Energiafelhasználás 3, - 6,0 0,0 -,0 A két kompresszor és hőcserélő alkalmazása további energia megtakarítást eredményez. Az éves energiafelhasználás fele akkora, mint az előző modelleké ( ).,0-33, 6, - 0,0 Beltéri egység A teljesítményfelvétel 30 %-kal csökkent -utas kazettás -utas kazettás -utas kazettás Légcsatornázható Az új szerkezeti kialakításnak köszönhetően, a teljesítmény növelése mellett, lehetővé vált az áramfogyasztás körülbelül 30 %-os csökkentése az előző modellekhez képest ( ). Mennyezeti Oldalfali Parapet, burkolatos Parapet, burkolat nélküli

12 Alapkövetelmény a megbízhatóság A szekvencia ellenőrzés biztosítja, hogy az üzemórák száma minden kompresszor között kiegyenlített legyen. Így a berendezés megbízhatósága növekszik, mivel az indulási és üzemi terhelések egyenletesen oszlanak meg és a kompresszorok be-/kikapcsolási ciklusainak száma is csökken. A kezdeti terhelés felosztása két szekvencia-opción keresztül Kompresszor A (alap) Kompresszor Kompresszor Átkapcsolás kültéri egységek között (B, C) 3 6 Az önálló kompresszorok soros üzeme kompresszor () és (), kompresszor (3) és (), kompresszor () és (6), A kompresszorok üzemidejének kiegyenlítése a terhelés elosztásán keresztül B Kompresszor Kompresor C Kompresszor Korábbi modellek Új R0A VRF Alap Kiegészítő Kiegészítő A Alap B C Inverteres kompresszor Kompresszor állandó fordulatszámmal Kompresszor állandó fordulatszámmal Kompresszor állandó fordulatszámmal Kompresszor állandó fordulatszámmal Kompresszor állandó fordulatszámmal Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Terhelés alatt Kis terhelés alatt Egyenletes terhelési elosztás A kompresszorok üzemidejének kiegyenlítése a terhelés elosztáson Teljesítmény Inverter Inverter Fix fordulatszám Inverter () Fix Fix fordulatszám fordulatszám Inverter () (3) Fix Fix Fix fordulatszám fordulatszám fordulatszám () (3) () Teljesítmény Inverter () Inverter () Inverter () Inverter () Inverter (3) Inverter () Inverter (6) Terhelés Terhelés A rendszerterhelés kiegyenlítését a korábbi modelleknél egyedül az inverteres vezérlésű kompresszor fordulatszámának a szabályozásával érte el a rendszer. Minden állandó fordulatszámú kompresszor csak maximális teljesítményen működött. Az új modellnél a terhelés egyenletesen oszlik meg az optimális számú inverteres vezérlésű kompresszorokon, miáltal egy-egy kompresszor terhelése csökken.

13 3 Egyenletes szabályozás Az inverteres vezérlésű kompresszorok alkalmazásával a Toshiba számára lehetővé válik az állandó fordulatszámú kompresszorokhoz képest az elektromos és mechanikus igénybevétel jelentős csökkentése a működtetés során. Az inverteres vezérlésű kompresszorok áramfogyasztása a felfutás során egyenletesen növeszik, ami által az elektromos és mechanikus komponensek elhasználódása csökken, így nő a megbízhatóság. Inverteres kompresszor felfutása Kompresszoros meghajtás Felfutás > üzem Felfutás > üzem Készülék fix fordulatszámmal hirtelen felfutás Inverter lineáris felfutás Állandó fordulatszámú : Körülbelül háromszorosa, mint normál működésnél Inverter: majdnem ugyanaz, mint normál üzem esetén Kompresszor áram Kompresszor olajszintje Inverter Felfutás > üzem felfutás előtt Készülék fix fordulatszámmal: Üzemi áram 7-szeres Kompresszor Nem nagyobb, mint az inverter üzemárama felfutás után Az olajszint kis mértékű csökkenése Felfutás > üzem Fix fordulatszám Átmeneti olajszint csökkenés a hirtelen hűtőközeg- és olajkiáramlás miatt Stabil működés Biztonsági funkció Az aktív olajmenedzselési-rendszer folyamatosan felügyeli az olajszintet minden kompresszorban, és ha olajhiányt érzékel, automatikusan pótolja azt egy másik kültéri kompresszorból. Minden egyes kompresszort kiegyenlítő csővezeték köt össze, ezáltal biztosítva az egyenletes olajszintet és az ellátást mindkét kompresszorban. Abban a valószínűtlen esetben, ha egy kompresszor meghibásodás miatt kiesne az üzemből, az esetek többségében, egyedül is működhet a második kompresszor, amennyiben egy kapcsolót a gép elektromos panelén átkapcsolunk. Egy teljes kültéri egység kiesése esetén tovább üzemelhet a rendszer, amennyiben egy másik kültéri egységet kiválasztunk alapként. Minden et lehetséges alapként kiválasztani több kültéri egységes rendszerekben.

14 Precíz hűtőközeg-adagolás A hűtőközeg-áram gyorsan igazodik a szükséges teljesítményhez, a beltéri egység típusától, elhelyezésétől és a vezetékhossztól függetlenül. Ez a hűtőkör optimális működését, a pontos hőmérsékletszabályozást és ezáltal a felhasználók fokozottabb kényelmét eredményezi. A beltéri egység jellemző értékeit a kültéri egységen keresztül adjuk meg, és az optimális hűtőközegszabályozást a folyamatos felügyelet és utánállítás során éri el a rendszer. A hűtőközeg paramétereinek mérésével lehet kiszámítani minden beltéri egységben a szükséges terhelést, és ez alapján kerül beszabályozásra a hűtőközeg-áram. A kültéri egységek üzemi teljesítménye illeszkedik a teljes rendszerterheléshez. VRF R0A hűtőközegáram Minden beltéri egységben a használt hűtőközeg mennyiséget az alábbi három paraméter elemzésével határozzuk meg: Korrekciók minden beltéri egységhez Hőmérsékletérzékelők adatai Külső nyomásérzékelők adatai (fűtőüzem). A szükséges összteljesítmény szabályozása (hűtőközeg-mennyiség). Hűtőközeg, minden beltéri egység követelményének megfelelően - a hűtőközeg túlmelegedésének optimális szabályozása hűtőüzemben - a hűtőközeg alulhűtésének optimális szabályozása fűtőüzemben Beltéri egységek Duál inverter,0,0 inverteres kompresszor inverteres kompresszor Magas teljesítmény Gáz Folyadék Adagoló szelep Közepes teljesítmény Gáz hűtőközeg Folyékony hűtőközeg Alacsony teljesítmény Hőmérséklet érzékelő

15 Teljesen lineáris teljesítményszabályozás Az indulási terhelés elosztása szekvenciaopcióval Korábbi modellek Kettő az egyben Kettő az egyben Duál inverter Új VRF R0A Duál inverter A Super MMS-rendszer csak inverteres kompresszorokkal működik, így állandó fordulatszámú kompresszoros rendszerekkel összehasonlítva egyenletes, lineáris teljesítményt nyújt. Inverteres kompresszor Kompresszor állandó fordulatszámmal Kompresszor állandó fordulatszámmal Kompresszor állandó fordulatszámmal Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor Inverteres kompresszor A kompresszor üzemóráinak a kiegyenlítése terheléselosztáson keresztül Teljesítmény Inverter Teljesítmény Inverter Inverter Fix fordulatszám Inverter Inverter Terhelés Terhelés * Inverter/kompresszor normál üzemi feltételek mellett. * Állandó fordulatszámú kompresszor alkalmazása esetén a teljesítményváltozás nem egyenletes. A teljesítményváltozás csak inverteres rendszerek esetén egyenletes és lineáris. A kültéri egységek jelentős zajszint csökkenése Nagyobb ventillátorlapát az egyenletesebb légáram érdekében Az új, nagy átmérőjű, axiál ventilátorszerkezet jobb légáramlást biztosít. A kültéri egységek üzemi zajszintje jelentősen csökkent. A működés során nincsenek zavaró zajok, köszönhetően az automatikus hangcsillapítási módnak, a közel zajmentes éjjeli üzemnek és az inverterek alkalmazásának. A rendszer automatikusan átkapcsol az ún. hangcsillapított üzemmódra, ha a külső hőmérséklet és a teljesítményterhelés csökken. Az éjjeli üzemmód lehetővé teszi az 0 db(a) alatti zajszinten való működést. Nagy teljesítőképességű egyenáramú ventillátormotor Új hőcserélő szerkezet a nagyobb energiahatékonyság érdekében

16 Rugalmasabb felhasználási lehetőség Az SMMS teljes termékválasztékával, amely kültéri modellből és teljesítménylépcsőből áll (-3 -ig hűtés esetén és -0 -ig fűtés esetén) kibővült a felhasználói rugalmasság lehetősége. SHRM rendszer esetén rendelkezésre áll egy teljes sorozat 0 különböző kültéri egységgel (,-től -os hűtőteljesítményig, valamint -től -os fűtőteljesítményig). Ez a termékválaszték biztosítja a legnagyobb flexibilitást. Az új R0A rendszer beltéri egységet tud ellátni. különböző beltéri egység típus kapható 3 méretben, amely összesen 0 beltéri egységből álló kínálatot képvisel ( a MiNi S-MMS-nél), így növelve tovább az alkalmazás rugalmasságát. A következő konfigurációk érvényesek S-MMS és S-HRM esetén, amennyiben egy egy tetszés szerinti S-HRM elé van kapcsolva. Elágazás az osztóidom után önálló üzem Elágazás az osztóidom előtt Rugalmasan kiépíthető vezetékrendszer A Super-MMS sokoldalúságát bizonyítja, hogy a legrövidebb és legköltségkímélőbb vezetékszereléshez gyakorlatilag minden elképzelhető elágazó és osztóidom rendelkezésre áll. A csővezetékek minden irányba szerelhetők, ezáltal a telepítési munkálatok is egyszerűsödnek. Osztóidom az osztóidom után - önálló üzem Header joint Header joint Osztóidom Branching joint Branching joint Vezetékelágazás Elágazás Indoor unit Indoor unit Beltéri egység

17 7 Toshiba R0A VRF: A rugalmasság szabadsága Az R0A rendszer vezetékezési lehetőségeit a nagyobb alkalmazási rugalmasság érdekében kibővítették. Kibővített vezetékezési lehetőségek Beltéri egység S-HRM MiNi S-MMS S-MMS Maximális távolság Maximális ekvivalens távolság (egyenértékű hossz) Teljes hossz Magassági különbség, kültéri egység fent Magassági különbség, kültéri egység lent Magassági különbség a beltéri egységek között (kültéri egység fent) Magassági különbség a beltéri egységek között (kültéri egység lent) Maximális távolság az első leágazástól Maximális távolság az FS- és beltéri egység között Az R-0A S-MMS kültéri egységek külsőre úgy néznek ki, mint az előd R07C modellek. A helyigénye és tömege, akár 33%-kal csökken. Az S-MMS vagy S-HRM sorozat (hővisszanyerős VRF rendszer) kültéri e könnyen szerelhető valamint a kompakt mérete és csökkentett tömege miatt hagyományos felvonóval szállítható. A MiNi S-MMS még kompaktabb: 70%-kal kevesebb térfogatra és 60%-kal kevesebb felületre van szükség. Nagyobb teljesítmény, kevesebb kültéri egységgel A szükséges hely 33%-kal csökkent Korábbi modell Szélesség 300 mm Új R0A VRF Szélesség 000 mm Korábbi modell A folyadék- és gázvezetékek átmérője az R0A hűtőközeg alkalmazása miatt csökkent a korábbi modellekéhez képest (egyes eknél). Ez további megtakarítást jelent a telepítési költségeknél. Korábbi MMS-Gázcső ø 3, mm - Folyadékcső ø, mm S-MMS-Gázcső ø,6 mm - Folyadékcső ø, mm A szükséges hely 33%-kal csökkent Korábbi modell 77 kg Új R0A VRF kg

18 Alkalmazási példák Az S-MMS biztonságot, megbízhatóságot, kényelmes kezelést és moduláris felépítést kínál. A főbb jellemzők tartalmazzák a telepítési rugalmasságot, hosszabb alkalmazási élettartamot nagyobb energiamegtakarítás mellett. E ek tipikus alkalmazási területei olyan létesítmények, amelyek nagyobb energiamegtakarítási követelményekkel rendelkeznek. Ide tartoznak pl. bevásárló központok, irodaházak, valamint mindenek előtt a hotelek. A háromcsöves rendszer majdnem zajmentes üzeme miatt jól alkalmazhatók a VRF applikációk igényes lakóterekben is, ahol több helyiséget szükséges klimatizálni. A flexibilis beltéri egységek széles portfóliója (a 7, -os mennyezeti től a 0,6 -os oldalfali ig) lefed minden elképzelhető igényt. A beltéri egységek számos előnnyel rendelkeznek: egyszerű és költségtakarékos szerelés, valamint pontos teljesítményszabályozás. Továbbá rendelkezésre áll egy teljes levegő-/levegő hőcserélő sorozat az épület belsejében lévő helyiségek friss levegővel történő ellátásá érdekében. Az S-MMS és S-HRM ek ideálisak a legigényesebb feladatok megoldásához. Egyidejű fűtés és hűtés több beltéri egységgel, az üzemi feltételek betartása érdekében.

19 Bevásárló központok A VRF rendszerek maximális flexibilitást biztosítanak. Az alkalmazásuk még a legkisebb üzletben is előnyös. A főbb jellemzőkhöz tartozik a szükséges hűtőteljesítmény biztosítása, az egyszerű szerelés és a legmagasabb fokú megbízhatóság. Irodák A klimatizált terület felosztható több kisebb vagy nagyobb egyedi területre. Ehhez is biztosított a beltéri egységek széles választéka, magában foglalva a mennyezeti-, légcsatornázható- és parapet, valamint további eket, azaz ideális megoldást. A berendezés nagy teljesítőképességű és feltűnést nem keltő ami miatt a VRF kitűnő vásárlási döntést jelent. Hotelek Ennél az alkalmazás típusnál beltéri egységet tudunk egy hűtőkörbe integrálni. Ezáltal egy vagy több beltéri egység teljesítménye a szükséges minimumra csökkenthető. Ennek eredményeként jelentős energiamegtakarítást valamint a ráfordított költségek gyorsabb amortizációját és magasabb kényelmi szintet tudunk megvalósítani. A hővisszanyerős rendszer moduláris felépítése (S-HRM) lehetővé tesz berendezéseket 0,7 Privát alkalmazások teljesítménytől. A rendszer ezért ideális megoldást képez épületek esetén, amelyek párhuzamos hűtő-, fűtőüzemmel rendelkeznek, így lehetővé téve a további költségmegtakarítást. Ezért képeznek ezek a rendszerek egy megbízható megoldást igényesebb alkalmazások számára. A Toshiba MiNi- S-MMS egy kis VRF rendszer, amely alkalmas kisipari és otthoni használatra is. Nagy rugalmasságot kínál számos vezérlési lehetőséggel, mindemellett olyan kicsi és kompakt, hogy minden szobába beilleszthető. Azért fejlesztettük ki, hogy áthidalja a rést a RAS-Multi split rendszerek és a nagy S-MMS rendszerek között.

20

21 Kültéri egységek Össznézet S-MMS MiNi S-MMS S-HRM oldal 6 oldal 30 oldal

22 Duál inverteres kompresszor minden kültéri egység számára R0A hűtőközegre optimalizálva Kompatibilis az épületfelügyeleti rendszerrel (BMS) Kitűnő hatékonyság (EER és COP) Új S-MMS sorozat: Verhetetlen teljesítmény Az innovatív és korszerű Toshiba technológia hívta életre az S-MMS rendszerek új generációját R0A hűtőközeggel, magasszintű rugalmassággal minden alkalmazás számára. A legkorszerűbb hőszivattyús rendszer teljesítmény mellet,-es hatásfokot nyújt, részterheléses tartományban 0 C mellett ez az érték,3. A ek szállíthatók hűtőteljesítményekkel -3 -ig és fűtőteljesítményekkel -0 -ig. A különlegesen magas hatékonyságnak köszönhetően 0 %-os energiamegtakarítást érhetünk el. Maximális rugalmasság az összes alkalmazás esetén A Toshiba a kültéri egységek széles portfoliójával rendelkezik. ( típus, különböző teljesítményérték; - hűtő- és -0 fűtőteljesítménnyel) Az új S-MMS rendszerrel egységet tudunk egy rendszerbe integrálni. A beltéri egységek választéka magában foglal 0 típust 3 különböző teljesítménnyel. A rugalmasság jelentése ebben az esetben az, hogy minden alkalmazásra ténylegesen létezik egy optimális megoldás.

23 3 S-MMS R-0A Duál inverter S-MMS VRF Előnyök Legjobb EER érték az iparágban (,, teljesítménynél), részterheléses tartományban ez az érték,3 0 C mellett. Ez kevesebb energiafogyasztást és nagyobb megtakarításokat jelent. Az innovatív olajadagoló rendszer szavatolja a nagyobb megbízhatóságot. TCC-Link: Legkorszerűbb buszkommunikációs rendszer automatikus címzéssel. beltéri egység csatlakoztatható ez egy exkluzív előny a Toshibánál. Legújabb inverteres technológia IPDU rendszerrel (Intelligent Power Drive Unit) 300 m-rel hosszabb csővezetékhossz a nagyobb rugalmasság érdekében. Védelmi Védelmi berendezések berendezése Nyomás érzékelő szívóvezeték oldali hőmérsékleti érzékelő Túlterhelés relé Kompresszor túlterhelés relé Túláram érzékelő Magas-nyomás kapcsoló Alacsony-nyomás érzékelő

24 S-MMS: Műszaki adatok Kültéri egység CO HP MAP00T-E MAP00HT-E PS MAP060T-E MAP060HT-E 6 PS MAP00T-E MAP00HT-E PS MAP00T-E MAP00HT-E 0 PS MAP0T-E MAP0HT-E PS Hűtőteljesítmény * CO Teljesítményfelvétel CO Hatásfok hűtés esetén (EER) W/W CO Üzemi áram A CO Fűtőteljesítmény ** HP Teljesítményfelvétel HP Hatásfok fűtés esetén (COP) W/W HP Üzemi áram A HP Csúcs-áramfogyasztás *** A Légteljesítmény m 3 /h - l/s Hangteljesítményszint m távolság mellett db(a) Üzemi tartomány hűtés esetén C Üzemi tartomány fűtés esetén C Méretek (MagasságxSzélességxMélység) mm Súly kg Kompresszor típus R0A hűtőközegtöltet kg Csővezetékátmérő Gáz Folyadék Kiegyenlítő vezeték Maximális egyenértékű távolság m Maximális tényleges vezetékhossz m Maximális vezetékhossz m Maximális magasságkülönbség (beltéri egység fent/lent)**** m Áramellátás V-ph-Hz C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetikus.. (/). (3/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetikus..0 (3/). (3/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetikus. (7/).7 (/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetikus. (7/).7 (/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetikus (-/).7 (/). (3/) / CO=hűtés HP=hőszivattyú *7 C Tk/ C Fk helyiség levegő-hőmérséklet és 3 C külső levegő-hőmérséklet alapján ** 0 C Tk helyiség levegő-hőmérséklet és 7 C Tk/6 C Fk külső levegő-hőmérséklet alapján *** Amennyiben kültéri egységek kombinációjáról van szó figyelembe kell venni a szerelési utasítást. **** Amennyiben a beltéri egységek közötti magasságkülönbség 3 m feletti, és a beltéri egység a kültéri egység felett helyezkedik el, a max. különbség 30 m-re csökken. Modellnév Teljesítmény Hűtőteljesítmény Fűtőteljesítmény Kombinált kültéri egységek Beltéri egységek max. száma MAP00HT-E MAP060HT-E MAP00HT-E MAP00HT-E MAP0HT-E AP0HT-E AP0HT-E AP0HT-E AP00HT-E AP0HT-E APHT-E AP0HT-E APHT-E AP60HT-E AP0HT-E AP300HT-E AP30HT-E AP3HT-E AP30HT-E AP3HT-E AP360HT-E AP36HT-E AP30HT-E AP00HT-E AP0HT-E AP0HT-E AP60HT-E AP0HT-E PS 6 PS PS 0 PS PS PS PS PS 0 PS PS PS PS PS 6 PS PS 30 PS 3 PS 3 PS 3 PS 3 PS 36 PS 36 PS 3 PS 0 PS PS PS 6 PS PS (. + ) (. +. ) ( +. ) ( + ) 3 ( ) (33. + ) 3 ( ) ( ) 3 ( ) 3 ( + +. ) 3 ( + + ) ( ) 3 ( ) ( ) 3 ( ) ( ) 3 ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( )

25 Modellnév MMU-AP00H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP07H MMU-AP030H MMU-AP036H MMU-AP0H MMU-AP06H MMU-AP007MH MMU-AP00MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP007WH MMU-AP00WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP07WH MMU-AP030WH MMU-AP0WH MMU-AP007YH MMU-AP00YH MMU-AP0YH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMD-AP007BH MMD-AP00BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP07BH MMD-AP030SH MMD-AP036BH MMD-AP0BH MMD-AP06BH MMD-AP0H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP036H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP06H MMD-AP0HFE MMD-AP07HFE MMD-AP06HFE MMD-AP007SPH MMD-AP00SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP07H MMC-AP036H MMC-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MML-AP007H MML-AP00H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP007BH MML-AP00BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MMF-APH MMF-APH MMF-APH MMF-AP7H MMF-AP36H MMF-APH MMF-AP6H Teljesítménykód ,,, Hűtőteljesítmény ()...6.,, 3,6,, , Fűtőteljesítmén () 0, 3,,0,0 6, , Magasság (mm) Szélesség (mm) 0 Mélység (mm) 0 Súly (kg) 0 S-MMS: Műszaki adatok Modelltípus -utas kazettás -utas kazettás Kompakt -utas kazettás 60 x 60 -utas kazettás Standard légcsatornázható Slim légcsatornázható Mennyezeti Kompakt oldalfali Oldalfali Oszlop Légcsatornázható emelt statikus nyomással Parapet, burkolatos Parapet, burkolat nélküli Frisslevegő betáplálású légcsatornás

26 6 Kettős inverter kompresszor minden kültéri egységben Alacsony zajszint Kompakt kivitel Legjobb hatásfok (EER és COP) Tökéletes egyensúly a kicsi és a nagy között Ez a koncepció garantálja a rugalmas megoldást üzletekben, hotelekben, irodákban és minden olyan helyiségben, ahol kompakt és halk kültéri egységre van szükség. Az új kültéri egységet kis méretei valamint az energiatakarékos invertertechnológia mindenhová ideális megoldássá teszi. Az exkluzív Toshiba technológia és a kettős forgódugattyús kompresszor gondoskodik a legjobb hatásfokról, ami elérheti akár a,6-es értéket (, -os ), és hatékonysági szempontból ez garantálja a legjobb megoldást. A különösen kompakt kialakítás (,30 mm magas, 00 mm széles, 30 mm mély) és a kis súly (7 kg) lehetővé teszik az egyszerű telepítést erkélyre vagy homlokzatra. A VRF rendszer telepítéséhez 70%-kal kevesebb térfogatra, és 60%-kal kevesebb felületre van szükség, mint az LE-s S-MMS standard kültéri egységnél. A MiNi S-MMS rendszerhez nem szükséges betonalap vagy acélszerkezet, ezáltal telepítése még egyszerűbb. A megnövelt hűtőközeg vezetékhossz, a sokszínű beltéri egység kombináció valamint az egyszerű csövezés és vezetékelés lehetővé teszi a nagyon rugalmas üzemeltetést. Ezen felül a telepítés kevesebb időt és pénzt vesz igénybe. Kialakításával a MiNi-S-MMS rendszer optimális teljesítményt ér el az kisipari klimatizálás legkülönfélébb területein.

27 7 MiNi S-MMS R-0A Kettős inverter MiNi- S-MMS Opcionális PMV- készlet Előnyök Legjobb hatékonyság COP (,6 - LE) a legjobb energiahatékonyság érdekében Nagyfokú rugalmasságot kínál: egy kültéri egységre akár beltéri egység is csatlakoztatható. A PMV- készletet opcionálisan akkor érdemes választani, ha különösen halk alkalmazásra van szükség pl. hotelekben vagy hálószobákban. A DC forgódugattyús kompresszoroknak köszönhetően nagy a hatékonyság és hosszú az élettartam. A teljes vezérlési program kapható a MiNi-S-MMS rendszerekhez is. Nagy beltéri egység választék (3 különböző típus) Egyszerű telepítés a kültéri egység kompakt kialakításának köszönhetően (a 70%-kal kisebb, mint a standard S-MMS)

28 MiNi-S-MMS: Műszaki adatok Kültéri egység MCY-MAP00HT MCY-MAP00HT MCY-MAP060HT Hűtőteljesítmény Teljesítményfelvétel (hűtés) Hatásfok (hűtés) - EER W/W Üzemáram (hűtés) A Fűtőteljesítmény Teljesítményfelvétel (fűtés) Hatásfok (fűtés) - COP W/W Üzemi áram (fűtés) A Indítóáram A Légteljesítmény m3/h Hangteljesítményszint (hűtés/fűtés) db(a) Üzemtartomány (hűtés) C Üzemtartomány (fűtés) C Méretek (MxSZxMé) mm Súly kg Kompresszor típus Vezetékátmérő Gáz Folyadék Maximális tényleges vezetékhossz m Maximális vezetékhossz m Maximális magasságkülönbség (beltéri egység alacsonyabban/magasabban) m Maximális vezetékhossz a PMV készlet és a beltéri egység között m Áramellátás V-ph-Hz Maximális beltéri egység mennyiség,,, 3,,,7,6, Soft start 0 / C - - C 30x00x30 7 Hermetikus -, (/), (3/) 0 0/ ,7,03,,3 Soft start 60 0/ C - - C 30x00x30 7 Hermetikus -, (/), (3/) 0 0/ ,,63 3,3,, 3,7, Soft start 60 / C - - C 30x00x30 7 Hermetikus -, (3/), (3/) 0 0/

29 Modellnév MMU-AP00H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP07H MMU-AP030H MMU-AP036H MMU-AP0H MMU-AP06H MMU-AP007MH MMU-AP00MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP007WH MMU-AP00WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP07WH MMU-AP030WH MMU-AP0WH MMU-AP007YH MMU-AP00YH MMU-AP0YH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMD-AP007BH MMD-AP00BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP07BH MMD-AP030SH MMD-AP036BH MMD-AP0BH MMD-AP0H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP036H MMD-AP0H MMD-AP0HFE MMD-AP07HFE MMD-AP06HFE MMD-AP007SPH MMD-AP00SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP07H MMC-AP036H MMC-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MML-AP007H MML-AP00H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP007BH MML-AP00BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MMF-APH MMF-APH MMF-APH MMF-AP7H MMF-AP36H MMF-APH Teljesítménykód ,,, Hűtőteljesítmény ()...6.,, 3,6,, , Fűtőteljesítmény () 0, 3,,0,0 6, , Magasság (mm) Szélesség (mm) 0 Mélység (mm) 0 Súly (kg) 0 Szelep lehetséges MiNi-S-MMS: Műszaki adatok Modelltípus -utas kazettás Kompakt -utas kazettás 60 x 60 -utas kazettás -utas kazettás Standard légcsatornázható Slim légcsatornázható Mennyezeti Kompakt oldalfali Oldalfali Oszlop Légcsatornázható emelt statikus nyomással Parapet, burkolatos Parapet, burkolat nélküli Frisslevegő betáplálású légcsatornás

30 30 Duál inverteres kompresszor minden kültéri egység számára R0A hűtőközegre optimalizálva Alacsony zajszint Kitűnő hatásfok (EER és COP) A Toshiba egyszerre kínálja a hűtő- és fűtőüzemet Az új Super Heat Recovery Multi (S- HRM) rendszer eknél fontos innovációt jelent az egyidejű fűtő- és hűtőüzem lehetősége. Az új sorozat kielégíti a legmagasabb igényeket és követelményeket kitűnő teljesítmény paraméterekkel és hatásfokokkal 3,7; 3,6 ill. 3,6 értékekkel. Az új hűtőközeg elosztódobozok, amelyeket nagyon szűk helyeken is alkalmazhatunk, lehetővé teszik az egyidejű hűtő- és fűtőüzemet. Egy vezetékes távirányítóval lehetséges beltéri egységes csoportos vezérlése. A hűtőteljesítmény,-től -ig terjedhet, a fűtőteljesítmény - -ig. beltéri egységet csatlakoztathatunk egy rendszerre. Hűtőközeg-elosztódoboz ( beltéri egységet csatlakoztathatunk) Hűtés Fűtés Hűtés Hűtés Hűtés Hűtés Hűtés Hűtés Fűtés Fűtés

31 3 S-HRM R-0A Duál inverter S-HRM VRF Főbb előnyök Egyedülálló energiahatékonyság: 3,7-es átlagos COP érték (, ). Optimális kényelem: a hűtővagy fűtőüzem automatikusan beállítódik és így megfelel a helyi követelményeknek és az üzemi környezetnek. Védelmi berendezések Nyomás érzékelők és szívóvezeték oldali hőmérsékleti érzékelők Belső túlterhelés relé Kompresszor túláram relé Túláram érzékelő Magas-nyomás kapcsoló Alacsony-nyomás érzékelő Egyedülálló vezetékezési rugalmasság: a háromcsöves vezetékcsatlakozás a beltéri és kültéri egységek között lehetővé teszi a 3 m-es szerelési magasságkülönbséget a beltéri egységek között (ez egy -emeletes épületnek felel meg). Magas megbízhatóság az aktív olajmenedzselési rendszeren keresztül A legkülönbözőbb szabályozási lehetőségek, intelligens hálózat a központi vezérléstechnikával kompatibilisen.

32 3 S-HRM: Műszaki adatok Kültéri egység PS MMY-MAP00FT-E PS MMY-MAP00FT-E 0 PS MMY-MAP0FT-E PS Hűtőteljesítmény * CO Teljesítményfelvétel CO Hatásfok hűtés esetén (EER) W/W CO Üzemi áram A CO Fűtőteljesítmény ** HP Teljesítményfelvétel HP Hatásfok fűtés esetén (COP) W/W HP Üzemi áram A HP Légteljesítmény m 3 /h - l/s Hangteljesítményszint m távolság mellett db(a) Üzemi tartomány hűtés esetén C Üzemi tartomány fűtés esetén C Méretek (MagasságxSzélességxMélység) mm Súly kg Kompresszor típus R0A hűtőközegtöltet kg Vezetékátmérő Gáz Folyadék Kiegyenlítő vezeték Maximális egyenértékű távolság m Maximális tényleges vezetékhossz m Maximális vezetékhossz m Maximális magasságkülönbség (beltéri egység fent/lent)*** m Áramellátás V-ph-Hz C C 00 x 0 x Hermetikus,. (7/).0 (3/).7 (/) / C C 00 x 0 x Hermetikus,. (7/).0 (3/).7 (/) / C C 00 x 0 x Hermetikus, (-/).0 (3/).7 (/) / CO=hűtés HP=hőszivattyú *7 C Tk/ C Fk helyiség levegő-hőmérséklet és 3 C külső levegő-hőmérséklet alapján ** 0 C Tk helyiség levegő-hőmérséklet és 7 C Tk/6 C Fk külső levegő-hőmérséklet alapján *** Amennyiben a beltéri egységek közötti magasságkülönbség 3 m feletti, és a beltéri egység a kültéri egység felett helyezkedik el, a max. különbség 30 m-re csökken. S-HRM: Műszaki adatok Modellnév MMY-MAP00FT-E MMY-MAP00FT-E MMY-MAP0FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP00FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP60FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP300FT-E Teljesítmény PS 0 PS PS PS PS 0 PS PS 6 PS Hűtőteljesítmény Fűtőteljesítmény Kombinált kültéri egységek (,+,) (,+,0) (,0+,0) 3 (,+,+,) 3 (,+,+,0) Beltéri egységek max. száma A csatlakoztatható beltéri egységek összteljesítménye Min. Max PS.6 PS 3. PS 7.0 PS. PS. PS.6 PS. PS 0. PS.0 PS 7.0 PS.0 PS 3. PS. PS 3. PS. PS 37. PS

33 33 Modellnév MMU-AP00H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP07H MMU-AP030H MMU-AP036H MMU-AP0H MMU-AP06H MMU-AP007MH MMU-AP00MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP007WH MMU-AP00WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP07WH MMU-AP030WH MMU-AP0WH MMU-AP007YH MMU-AP00YH MMU-AP0YH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMD-AP007BH MMD-AP00BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP07BH MMD-AP030SH MMD-AP036BH MMD-AP0BH MMD-AP06BH MMD-AP0H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP036H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP06H MMD-AP0HFE MMD-AP07HFE MMD-AP06HFE MMD-AP007SPH MMD-AP00SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP07H MMC-AP036H MMC-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MML-AP007H MML-AP00H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP007BH MML-AP00BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MMF-APH MMF-APH MMF-APH MMF-AP7H MMF-AP36H MMF-APH MMF-AP6H Teljesítménykód ,,, Hűtőteljesítmény ()...6.,, 3,6,, , Fűtőteljesítmény () 0, 3,,0,0 6, , Magasság (mm) Szélesség (mm) 0 Mélység (mm) 0 Súly (kg) 0 S-HRM: Műszaki adatok Modelltípus -utas kazettás Kompakt -utas kazettás 60 x 60 -utas kazettás -utas kazettás Standard légcsatornázható Slim légcsatornázható Mennyezeti Kompakt oldalfali Oldalfali Oszlop Légcsatornázható emelt statikus nyomással Parapet, burkolatos Parapet, burkolat nélküli Frisslevegő betáplálású légcsatornás

34

35 Beltéri egységek Össznézet Kompakt -utas kazettás -utas kazettás -utas kazettás -utas kazettás Frisslevegő betáplálású légcsatornás 3. oldal 3. oldal 0. oldal. oldal. oldal Standard légcsatornázható 3. oldal Lapos légcsatornázható. oldal Légcsatornázható emelt statikus nyomással. oldal Mennyezeti Kompakt fali Fali 6. oldal 7. oldal. oldal Parapet, burkolat nélküli. oldal Parapet, burkolatos Oszlop Levegő / levegő-hőcserélő 0. oldal. oldal. oldal

36 Beltéri egységek teljes sorozata A beltéri egységek különböző teljesítményeinek és szerelési típusainak széles választéka, az új VRF R-0A sorozat számára,ideális megoldássá teszi őket a különböző applikációk számára. A rendszer megfelel a helyiségek követelményeinek, tetszetős kivitellel és hasznos funkciókkal rendelkezik. A Toshiba ei maximális teljesítményt nyújtanak alacsony zajszint mellett, optimalizált légárammal és kompakt szerkezettel legfontosabb jellemzőként. Az új fali és légcsatornázható (kis keresztmetszettel) ek igazolják a Toshiba azon igényét, hogy üzleti ügyfelei számára ideális klímatizálási viszonyokat biztosítson minden körülmény mellett, maximális komfort érzet biztosításával. A Toshiba nem csak kényelmet nyújt, hanem ideális klimatizálási feltételeket biztosít minden alkalmazás számára.

37 37 Modellnév MMU-AP00H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP07H MMU-AP030H MMU-AP036H MMU-AP0H MMU-AP06H MMU-AP007MH MMU-AP00MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP007WH MMU-AP00WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP07WH MMU-AP030WH MMU-AP0WH MMU-AP007YH MMU-AP00YH MMU-AP0YH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMD-AP007BH MMD-AP00BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP07BH MMD-AP030SH MMD-AP036BH MMD-AP0BH MMD-AP06BH* MMD-AP0H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP036H MMD-AP0H MMD-AP07H* MMD-AP06H* MMD-AP0HFE MMD-AP07HFE MMD-AP06HFE MMD-AP007SPH MMD-AP00SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP07H MMC-AP036H MMC-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MML-AP007H MML-AP00H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP007BH MML-AP00BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MMF-APH MMF-APH MMF-APH MMF-AP7H MMF-AP36H MMF-APH MMF-AP6H* Teljesítménykód ,,, Hűtőteljesítmény ()...6.,, 3,6,, , Fűtőteljesítmény () 0, 3,,0,0 6, , Magasság (mm) Szélesség (mm) 0 Mélység (mm) 0 Súly (kg) 0 Műszaki adatok Modelltípus -utas kazettás Kompakt -utas kazettás 60 x 60 -utas kazettás -utas kazettás Standard légcsatornázható Slim légcsatornázható Mennyezeti Kompakt oldalfali Oldalfali Oszlop Légcsatornázható emelt statikus nyomással Parapet, burkolatos Parapet, burkolat nélküli *nem használható MiNi-S-MMS rendszerekhez Frisslevegő betáplálású légcsatornás

38 3 MMU-AP (...) H Kompakt -utas kazettás Jellemzők A kazettás ek tökéletesen illeszkednek minden mennyezeti kialakításhoz, és így szinte észrevétlenül gondoskodnak a kellemes klímáról. A klimatizált levegő négy nyíláson keresztül áramlik a helyiségbe, és motormeghajtású légterelő zsaluk gondoskodnak a legjobb levegőeloszlásról. 7 x 7 mm-es méretével és 7 cm süllyeszthető mélységével a kompakt -utas kazettás optimálisan illeszkedik az Euro-Raster álmennyezetbe. A tartalmaz egy 0mm szállítási magasságú kondenzvíz szivattyút is. Főbb jellemzők Euro-Raster méretek A kompakt beltéri egység egyszerűen integrálható már meglévő Euro-Raster álmennyezetbe. Precíz hőmérséletszabályozás +/-, C A porszűrő és a mennyezeti burkolat könnyen eltávolítható és mosható. Négy légterelő zsalu gondoskodik az optimális légeloszlásról (akár zsalu becsukható). Műszaki adatok Beltéri egység MMU- AP007MH AP00MH AP0MH AP0MH AP0MH Hűtőteljesítmény Fűtőteljesítmény Teljesítményfelvétel Üzemi áram Felfutási áram A A,, 0,03 0, 0,, 3, 0,036 0,3 0, 3,6 0,03 0,3 0,, 0,0 0,3 0,,6 6,3 0,0 0, 0,73 Beltéri egység MMU- AP007MH AP00MH AP0MH AP0MH AP0MH Légteljesítmény (m/a)* m 3 /h Légteljesítmény (m/a) l/s Hangnyomásszint (m/a) db(a) Méretek (MxSxM) mm Súly kg Panel megnevezés Panel méretek (MxSxM) mm Panel súly kg Csatlakozások Gáz Folyadék Kondenzvíz-lefolyó mm Áramellátás V-ph-Hz /6/37 3//0 36/3/ 6x7x7 7 RBC-UMPG(W)E 7x700x700 3, 6, 0/ /6/37 /30/0 37/33/ 6x7x7 - RBC-UMPG(W)E 7x700x700 3, 6, 0/0--0 /0/0 /0/ 37/33/ - - RBC-UMPG(W)E 7x700x700 3, 6, 0/ //6 3/3/30 0/3/ RBC-UMPG(W)E 7x700x700 3,7 6, 0/ /6/ /7/ /3/3 - - RBC-UMPG(W)E 7x700x700 3,7 6, 0/0--0

39 3 MMU-AP (...) H -utas kazettás Jellemzők A Toshiba -utas kazettás korszerű energiatakarékos et jelent. A már standard kivitelben is rendelkezik kondenzvízszivattyúval, ideális megoldást nyújtva azon kisvállalatok számára, amelyeknek szűkebb hely áll rendelkezésükre. A nem kelt feltűnést, rugalmasan illeszkedik a környezetébe, így alkalmas új építkezések és felújítások esetén is. Főbb jellemzők Tiszta mennyezet: A légáram újszerű vezetése, valamint a ház fedelének újfajta kialakítása megakadályozza a por felhalmazódását a mennyezeten a légkivezetésnél. Tiszta : A panel levehető és mosható. Flexibilis elhelyezés: Ideális megoldás szűk terű helyiségek esetén a mennyezeti szint felett. A kondenzvízszivattyúval rendelkezik 0 mm-es emelési magassággal. Egyszerű karbantartás: A panel sarki nyílásai lehetővé teszik a kényelmes hozzáférést a panel mögötti vezérlésekhez. Egyszerű hozzáférés a kondenzvízszivattyúhoz. Műszaki adatok Beltéri egység MMU- AP00H AP0H AP0H AP0H AP0H AP07H AP030H AP036H AP0H AP06H* Hűtőteljesítmény Fűtőteljesítmény Teljesítményfelvétel Üzemi áram Felfutási áram A A Beltéri egység MMU- AP00H AP0H AP0H AP0H AP0H AP07H AP030H AP036H AP0H AP06H Légteljesítmény (m/a)* m 3 /h Légteljesítmény (m/a) l/s Hangnyomásszint (m/a) db(a) Méretek (MxSxM) mm Súly kg Panel méretek (MxSxM) mm Panel súly kg Csatlakozások Gáz Folyadék Kondenzvíz-lefolyó mm Áramellátás V-ph-Hz 00/60 / 30/7 6 x 0 x x 0 x 0.. (3/) 6. (/) 0/ /70 00/00 /7 / 3/7 3/ 6 x 0 x 0 3 x 0 x 0..7 (/) 6. (/) 0/ /0 30/0 333/7 367/36 3/ 37/30 6 x 0 x x 0 x 0.. (/). (3/) 0/0--0 0/070 00/30 00/30 67/7 67/3 0/3 0/33 /3 /3 3 x 0 x 0 3 x 0 x 0.. (/). (3/) 0/0--0 *(m=magas/a=alacsony)

2015 / 16 BUSINESS R410A VRF-

2015 / 16 BUSINESS R410A VRF- 2015 / 16 BUSINESS R410A VRF- VRF-R410A-TECHNOLOGIES Tartalom Rendszerjellemzők TOSHIBA VRF 3-11 Super Modular Multi rendszer 12-21 MiNi Super Modular Multi rendszer 22-23 Super Heat Recovery rendszer

Részletesebben

Nagy épületek. légkondicionálása. Keeping temperatures stable..

Nagy épületek. légkondicionálása. Keeping temperatures stable.. Nagy épületek légkondicionálása Keeping temperatures stable.. 2010/2011 2 TOULOUSE / FRANCIAORSZÁG RÓMA / OLASZORSZÁG PRÁGA / CSEH KÖZTÁRSASÁG 1 2 3 Andromede irodaépület Capitolini Múzeum Vodafone Cseh

Részletesebben

2-CSÖVES MINI ECOi LE1 SOROZAT HŰTŐ ÉS FŰTŐ TÍPUS, 1 FÁZISÚ HŰTŐ ÉS FŰTŐ TÍPUS, 3 FÁZISÚ

2-CSÖVES MINI ECOi LE1 SOROZAT HŰTŐ ÉS FŰTŐ TÍPUS, 1 FÁZISÚ HŰTŐ ÉS FŰTŐ TÍPUS, 3 FÁZISÚ 2-CSÖVES MINI ECOi LE1 SOROZAT HŰTŐ ÉS FŰTŐ TÍPUS, 1 FÁZISÚ HŰTŐ ÉS FŰTŐ TÍPUS, 3 FÁZISÚ KISEBB KERESKEDELMI EGYSÉGEKBEN ÉS LAKOSSÁGI CÉLOKRA Internet Control Ready OPTIONAL INTERNET CONTROL Energy saving

Részletesebben

L égkondicionáló ka ta ló gus 20 14-20 15. ens ola r.hu

L égkondicionáló ka ta ló gus 20 14-20 15. ens ola r.hu L égkondicionáló ka ta ló gus 20 14-20 15 ens ola r.hu R51 Infra távirányító 1 Ki / Be Kapcsolás Hômérséklet növelés Hômérséklet csökkentés Ventillátor sebesség Üzemmód Idôzítés Be Alvás üzemmód Idôzítés

Részletesebben

Colt-Caloris. Klímarendszer

Colt-Caloris. Klímarendszer Klímarendszer Klímarendszer Colt környezet Jobb közérzet Colt Caloris innovatív klímarendszer MIÉRT EGYEDÜLÁLLÓ A COLT-CALORIS RENDSZER? Felejtse el, amit a hagyományos klímaberendezésekről tud. A Colt

Részletesebben

2016 / 17. RESIDENTIAL Hűtő és fűtő klímaberendezések» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. RESIDENTIAL Hűtő és fűtő klímaberendezések» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 RESIDENTIAL Hűtő és fűtő klímaberendezések» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « RESIDENTIAL WE ARE TOSHIBA. Termékeinket az általunk képviselt értékek alakítják.. A Toshiba vállalat

Részletesebben

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13 FŰTÉS Iroda HŰTÉS Szerverszoba 2012 / 13 EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN Bemutatjuk az új TOSHIBA SHRM rendszert Bemutatjuk az SHRM, Super Heat Recovery Multi rendszert,

Részletesebben

City Multi VRF / Tartalom

City Multi VRF / Tartalom CITY MULTI VRF City Multi VRF / Tartalom Általános termékinformációk Előnyök és alkalmazási területek 1 A sorozat újdonságai 1 Beltéri egységek Beltéri egységek áttekintése 0 Mennyezeti kazetták 2 Oldalfali

Részletesebben

2 0 1 2 / 1 3. Szóló és Multi TOSHIBA I 1

2 0 1 2 / 1 3. Szóló és Multi TOSHIBA I 1 2 0 1 2 / 1 3 Residential DESIGN MODELLEK Szóló és Multi TOSHIBA I 1 Residential DESIGN MODELLEK Design és innováció a TOSHIBÁTÓL TOSHIBA több mint 30 éve következetesen dolgozik új technológiák kifejlesztésén

Részletesebben

2009/2010 teljes termékprogram Klíma, szellőzés és fűtés

2009/2010 teljes termékprogram Klíma, szellőzés és fűtés A Mitsubishi Electric partnereit megtalálja: www.mitsubishi-electric-aircon.de mono- és Multi Split, hőszivattyúk, VRF, szellőztetőrendszerek r4a 2009/20 teljes termékprogram Klíma, szellőzés és fűtés

Részletesebben

RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja

RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja Válaszható üzemmódok az Ön kényelméért Minden TOSHIBA készülék három alapüzemmóddal rendelkezik: hűtés, párátlanítás és ventilátor üzemmód. A hűtő-fűtő

Részletesebben

Haier Klímakatalógus_2012_06_05_Haier-Catalogo 2011 2012.06.05. 12:15 Page 34 kereskedelmi

Haier Klímakatalógus_2012_06_05_Haier-Catalogo 2011 2012.06.05. 12:15 Page 34 kereskedelmi kereskedelmi Kereskedelmi Inverter Kereskedelmi Inverter Beltéri egységek Konzol 9000 btu/h 3,0 kw AF09AS1ERA 12000 btu/h 3,6 kw AF12AS1ERA 18000 btu/h 5,2 kw AF18AS1ERA 24000 btu/h 7,0 kw Kazettás AB12CS1ERA

Részletesebben

Belix Group Kft. 1046 Bp. Tóth Aladár u. 33. 06-20/570-3730; 06-70/610-9984 www.legkondicionalas.hu

Belix Group Kft. 1046 Bp. Tóth Aladár u. 33. 06-20/570-3730; 06-70/610-9984 www.legkondicionalas.hu Belix Group Kft. 1046 Bp. Tóth Aladár u. 33. 06-20/570-3730; 06-70/610-9984 www.legkondicionalas.hu Toshiba árlista érvényes 2009. április 1-től visszavonásig Hybrid Inverter Modern külső Nagy teljesítményhatékonyság

Részletesebben

Kereskedelmi Hűtés. Katalógus KOMFORT INSPIRÁLTA A DIZÁJN VEZETTE MÉRNÖKÖK TERVEZTÉK

Kereskedelmi Hűtés. Katalógus KOMFORT INSPIRÁLTA A DIZÁJN VEZETTE MÉRNÖKÖK TERVEZTÉK Kereskedelmi Hűtés Katalógus 2014 KOMFORT INSPIRÁLTA A DIZÁJN VEZETTE MÉRNÖKÖK TERVEZTÉK TARTALOMJEGYZÉK A Daikin a kondenzátor egységek széles választékát kínálja közepes hőmérsékletű és mélyhűtési alkalmazásokhoz.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód. Premier split. Oasis split. Luna split. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító.

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód. Premier split. Oasis split. Luna split. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító. Tartalomjegyzék Távirányító 1 Modell kód 2 Premier split 4 Oasis split 5 Luna split 6 Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7 Multisplit 8 Multisplit kombinációs táblázat 10 Kazettás monosplit 12 Légcsatornázható

Részletesebben

/ Fűtés megújuló energiával. / Tökéletes komfort. / Megfelelő hőmérséklet

/ Fűtés megújuló energiával. / Tökéletes komfort. / Megfelelő hőmérséklet / Fűtés megújuló energiával / Tökéletes komfort / Megfelelő hőmérséklet NIMBUS Fűtő HŐSZivattYÚK FŰTÉS A NIMBUS hőszivattyúval: EGY LÉPÉS A jövő FELÉ A magas szintű környezeti fenntarthatóság biztosítása

Részletesebben

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Levegő-víz hőszivattyú» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Levegő-víz hőszivattyú» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Levegő-víz hőszivattyú» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « ESTIA Hozzájárulásunk a környezetvédelemhez Amikor manapság megújuló energiáról beszélünk,

Részletesebben

Hőszivattyú víz/levegő típus Galice CRI

Hőszivattyú víz/levegő típus Galice CRI Galice CRI Hőszivattyú víz/levegő típus Galice CRI Beltéri egység levegő/víz hőszivattyúhoz - Airmat. Ezen hőszivattyús rendszer ideálisan alkalmas a házon belüli komfortos közérzet kialakítására és mivel

Részletesebben

LG MULTI SPLIT RENDSZER

LG MULTI SPLIT RENDSZER 50Hz LG MULTI SPLIT RENDSZER A hagyományos multi split típusú berendezésekkel szemben az új generációs multi split klímaberendezéseket úgy tervezték, hogy a legváltozatosabb körülmények között is beépíthetôk

Részletesebben

Super Daiseikai 6 Inverter Szóló. Super Daiseikai 6.5 Inverter Szóló. Super Daiseikai 8 Inverter Szóló. Avant Inverter szóló "5.széria" Teljesítmény

Super Daiseikai 6 Inverter Szóló. Super Daiseikai 6.5 Inverter Szóló. Super Daiseikai 8 Inverter Szóló. Avant Inverter szóló 5.széria Teljesítmény Super Daiseikai 6 Inverter Szóló RAS-10SKVP2-E 2,5 3,2 275/790/205 73 800 A/A 253 830 RAS-10SAVP2-E (0,55-3,5) (0,5-6,5) 630/800/300 180 030 RAS-13SKVP2-E 3,5 4,2 275/790/205 82 750 A/A 295 210 RAS-13SAVP2-E

Részletesebben

TERVEZŐI KONFERENCIA

TERVEZŐI KONFERENCIA Termékpaletta előadja: Hodermarszki Zsolt Lakossági splitek Kisipari splitek VRF-rendszerek termékpaletta ESTIA lev-víz hőszivattyú VN hővisszanyerős szellőztetők LAKOSSÁGI KLÍMÁK Lakossági klímák MONO

Részletesebben

Midea Légkondicionálók 2009

Midea Légkondicionálók 2009 Midea Légkondicionálók 2009 MSR1 Típus MSR1-07HRN1 MSR1-09HRN1 MSR1-12HRN1 MSR1-18HRN1 MSR1-24HRN2 Hűtés Btu/h 7000 9000 12000 18000 24000 kw 2,1 2,6 3,5 5,3 7,0 Fűtés Btu/h 7500 9500 12500 19000 27000

Részletesebben

- egy magasabb életminőségért

- egy magasabb életminőségért KLÍMAKÉSZÜLÉKEK 2008 - egy magasabb életminőségért Európai márka 15 éve a piacon Hollandiában piacvezető saját szegmensében Csúcsminőség Turbó üzemmód Automata légterelés 2 év garancia Arany technológia

Részletesebben

légkondícionáló berendezések

légkondícionáló berendezések powered by: légkondícionáló berendezések 2011 split klíma MULTI split klíma ablak klíma mobil klíma párátlanító cascade-a5-8oldal_2011.indd 1 2011.03.22. 12:03:08 A CASCADE klímaberendezések a minőségben

Részletesebben

Termékválaszték Válassza a legjobb invertert a Panasonic-tól

Termékválaszték Válassza a legjobb invertert a Panasonic-tól Légkondicionálók Termékválaszték Válassza a legjobb invertert a Panasonic-tól Inverteres Split Oldalfali Beltéri Deluxe Deluxe Wide Deluxe Slim 14. old. 14. old. 14. old. Kapacitás 2,0 () 2,5,5 4,5 5,0

Részletesebben

CZT CZT. Nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyúk E.V.I. technológiás kompresszorokkal E.V.I. HP MÁS VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK

CZT CZT. Nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyúk E.V.I. technológiás kompresszorokkal E.V.I. HP MÁS VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK Nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyúk E.V.I. technológiás kompresszorokkal -15 C +63 C +43 C E.V.I. HP A nagy hatékonyságú E.V.I. kompresszorral szerelt hőszivattyú sorozat elsősorban felületi fűtéshez

Részletesebben

2 0 1 2 / 1 3. VRF-R410A technológiák

2 0 1 2 / 1 3. VRF-R410A technológiák 2 0 1 2 / 1 3 BUSINESS R410A VRF-R410A technológiák VRF-R410A technológiák Tartalom Rendszerjellemzők Toshiba VRF 3-11 Super Modular Multi 12-21 MiNi S-MMS 22-23 Super Heat Recovery (S-HRM) 14-27 Beltéri

Részletesebben

kemény hidegben, magas hatékonyság

kemény hidegben, magas hatékonyság terméktájékoztató ProFIk részére kemény hidegben, magas hatékonyság Az új generációs ecodan levegő-víz hőszivattyúk 2013 tavasztól tartalom előnyök 04 Működési elv 06 ecodan komplett rendszer 08 Felhasználási

Részletesebben

z Ön ikere ügyünk a mi VRV TERMÉKCSALÁD KERESKEDELMI KATALÓGUSA

z Ön ikere ügyünk a mi VRV TERMÉKCSALÁD KERESKEDELMI KATALÓGUSA z Ön ikere a mi ügyünk VRV TERMÉKCSALÁD KERESKEDELMI KATALÓGUSA : komponens csatlakoztatható : komponens nem csatlakoztatható Nem minden komponens csatlakoztatható ugyanazon kültéri egységhez egyszerre.

Részletesebben

Megoldás a házak fűtésére és hűtésére Rugalmas alkalmazás, Könnyű szerelés

Megoldás a házak fűtésére és hűtésére Rugalmas alkalmazás, Könnyű szerelés 6C - 0M - 0Y - 61K 34C - 11M - 0Y - 0K 0C - 0M - 71Y - 0K 20C - 97M - 41Y - 6K Megoldás a házak fűtésére és hűtésére Rugalmas alkalmazás, Könnyű szerelés Hőszivattyús technológia a szakértőtől A Daikin

Részletesebben

A Vaillant légkondicionáló használatával otthona hőmérséklete nyáron is kellemes.

A Vaillant légkondicionáló használatával otthona hőmérséklete nyáron is kellemes. Légkondicionálás A Vaillant légkondicionáló használatával otthona hőmérséklete nyáron is kellemes. Jó érzés jót tenni. Fűtés Hűtés Megújuló energiák Mert a a jövőben gondolkodik. climavair 6 Az ideális

Részletesebben

A környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk.

A környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk. Hőszivattyúk környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk. Jó érzés jót tenni. Fűtés Hűtés Megújuló energiák Mert a a jövőben gondolkodik. Hőszivattyúk áttekintése környezetbarát

Részletesebben

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FVXS-F. Ideális ablak alá történő telepítéshez. Rugalmas telepítés. Extra csendes működés

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FVXS-F. Ideális ablak alá történő telepítéshez. Rugalmas telepítés. Extra csendes működés 䄀攀 挀 渀搀 渀愀 瀀攀渀 甀 甀渀 䌀渀昀 倀 攀 昀 吀攀 愀ᤂ 攀瀀 洀 渀 猀栀眀 洀ⴀ 甀氀 渀猀 甀 䴀戀 氀 㨀 㜀㔀㔀 㔀㐀 㐀 䘀 砀 㨀 㠀 㤀 㔀 㐀 䘀愀砀 㨀 㠀 㐀㤀 㜀㤀㤀 䔀ⴀ 洀愀 氀 㨀 昀 昀 挀 攀䀀戀甀攀渀 栀 戀甀攀渀 栀ⴀ 猀 栀瀀 匀 攀㨀 眀眀眀 䄀搀 攀猀 愀㨀匀 䠀攀氀 愀搀攀 츀 渀 攀 嘀 Ⰰ 渀 㠀Ⰰ 匀 Ⰰ 䈀甀挀 甀 攀ᤂ Légkondicionálók

Részletesebben

Folyadékhűtők és hőszivattyúk

Folyadékhűtők és hőszivattyúk Folyadékhűtők és hőszivattyúk Airvent Cégünk 1990. évi megalakulása óta folyamatosan növekedve vált a komfort és ipari légtechnikai termékek egyik legnagyobb hazai gyártójává és exportálójává. Ebben a

Részletesebben

BUSINESS R410A 2011/2012. VRF-R410A technológiák. Keeping temperatures stable..

BUSINESS R410A 2011/2012. VRF-R410A technológiák. Keeping temperatures stable.. 1 BUSINESS R410A VRF-R410A technológiák Keeping temperatures stable.. 2011/2012 2 Tartalom Rendszerjellemzők Toshiba VRF 3-11 Super Modular Multi i 12-21 MiNi S-MMS 22-23 Super Heat Recovery (S-HRM) 14-25

Részletesebben

/ FŰTÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL / TÖKÉLETES KOMFORT / MEGFELELŐ HŐMÉRSÉKLET

/ FŰTÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL / TÖKÉLETES KOMFORT / MEGFELELŐ HŐMÉRSÉKLET / FŰTÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL / TÖKÉLETES KOMFORT / MEGFELELŐ HŐMÉRSÉKLET NIMBUS FŰTÉS A NIMBUS HŐSZIVATTYÚVAL: EGY LÉPÉS A JÖVŐ FELÉ A - nye minden ipari és lakossági felhasználó számára. Mindennapos tevékenységeink

Részletesebben

WVK. Víz-víz folyadékhűtő, hűtő, hűtő-hőszivattyús kivitelben, csavarkompresszorral WVK VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK

WVK. Víz-víz folyadékhűtő, hűtő, hűtő-hőszivattyús kivitelben, csavarkompresszorral WVK VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK Víz-víz folyadékhűtő, hűtő, hűtő-hőszivattyús kivitelben, csavarkompresszorral folyadékhűtők, hűtő, hűtő-hőszivattyús kivitelben, jó hatásfokú, alacsony zajú, nagy méretű alkalmazásokhoz készülő termékek.

Részletesebben

Léghűtéses folyadékhűtők (csak hűtő)

Léghűtéses folyadékhűtők (csak hűtő) Folyadékhűtők Léghűtéses egységek áttekintése - termékpaletta Oldal Hűtőközeg Léghűtéses folyadékhűtők (csak hűtő) Inverter INVERTER Szabad hűtés Swing Kompresszor Hatékonysági változat Zajszint változat

Részletesebben

2012 Légkondicionálók

2012 Légkondicionálók 2012 Légkondicionálók Típus azonosítók, távirányító 2 Midea Légkondicionálók 2012 Midea Légkondicionálók 2012 3 1 7 W E R Lakossági M S 9V I 12 H R D N1 Q C2 F 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Midea 2 Kivitel

Részletesebben

Légkondicionálók 2014-2015

Légkondicionálók 2014-2015 Légkondicionálók 2014-2015 LUNA A5 Inverteres oldalfali split klíma Inverteres oldalfali split klíma LUNA A1 Alacsony hűtőközeg-töltet érzékelés 12 fokozatú ventilátor 4 irányú légáram Alvás automata üzemmód

Részletesebben

WDA WDA. Víz-víz folyadékhűtő, hűtő, hűtő-hőszivattyús és osztott rendszerű kivitelben VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK

WDA WDA. Víz-víz folyadékhűtő, hűtő, hűtő-hőszivattyús és osztott rendszerű kivitelben VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK Víz-víz folyadékhűtő, hűtő, hűtő-hőszivattyús és osztott rendszerű kivitelben A sorozat jó hatásfokú és alacsony zajú folyadékhűtői közepes és nagyteljesítményű alkalmazásra készülnek. Az folyadékhűtők

Részletesebben

AQUAREA PRO. AQUAREA PRO // A PANASONIC ÚJ MEGOLDÁSA FŰTÉS ÉS HŰTÉS ELŐÁLLÍTÁSÁRA! 28 kw-tól 80 kw teljesítményig

AQUAREA PRO. AQUAREA PRO // A PANASONIC ÚJ MEGOLDÁSA FŰTÉS ÉS HŰTÉS ELŐÁLLÍTÁSÁRA! 28 kw-tól 80 kw teljesítményig 58 AQUAREA PRO AQUAREA PRO // A PANASONIC ÚJ MEGOLDÁSA FŰTÉS ÉS HŰTÉS ELŐÁLLÍTÁSÁRA! 28 kw-tól 80 kw teljesítményig AQUAREA A LEGFONTOSABB ELŐNYÖK: GHP kültéri egységgel 80 kw-ig, ECOi kültéri egységgel

Részletesebben

LG légkondicionálók 2005

LG légkondicionálók 2005 2000 2001 2002 2003 2004 LG légkondicionálók 2005 w w w. l g. h u LG Electronics Öt éve folyamatosan világelső az értékesítés területén LG k lég kondicionáló Az LG légkondicionálók kiváló minőségét az

Részletesebben

PÁRAELSZÍVÓK Alacsony zajszint a legkorszerűbb elszívó rendszernek köszönhetően

PÁRAELSZÍVÓK Alacsony zajszint a legkorszerűbb elszívó rendszernek köszönhetően PÁRAELSZÍVÓK Alacsony zajszint a legkorszerűbb elszívó rendszernek köszönhetően Teka PÁRAELSZÍVÓK Teka páraelszívók: tiszta csend pára nélkül A Teka páraelszívóknak köszönhetően a készülő ételek zavaró

Részletesebben

Kompakt, karcsú fan-coil egységek. Vezérlõ egység

Kompakt, karcsú fan-coil egységek. Vezérlõ egység Kompakt, karcsú fan-coil egységek 12 különbözõ méret és 7 kivitel minden beépítési igény kielégítésére. Falra, ill. padlóra szerelhetõ típusok tartólábakkal és alsó vagy mellsõ levegõ beszívással. Vízszintes

Részletesebben

Kenőanyag-megoldások magas hőmérsékletekhez. Speciális kenőanyagok a sütőipar számára

Kenőanyag-megoldások magas hőmérsékletekhez. Speciális kenőanyagok a sütőipar számára your global specialist Iparágra vonatkozó információ Kenőanyag-megoldások magas hőmérsékletekhez. Speciális kenőanyagok a sütőipar számára Kenőanyag-megoldások magas hőmérsékletekhez 3 Speciális kenőanyagainkkal

Részletesebben

A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal

A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal www.kaeser.com Forgódugattyús fúvó BB HB sorozatok A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal Szállítási teljesítmény: 0,59-160 m³/min túlnyomás: max. 1000 mbar, vákuum: max. 500 mbar KAESER a világ egyik

Részletesebben

Egész évben tökéletes C o mfort. Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air

Egész évben tökéletes C o mfort. Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air Egész évben tökéletes C o mfort Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen Split Multi Split Sky Air A vállalat Semmihez sem fogható klíma, Semmihez sem fogható vállalat 2002-ben

Részletesebben

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Thermalia Energianyereség föld vagy talajvíz hőforrással. Környezeti energia hasznosítása a legmagasabb szintű hatékonysággal. Thermalia talaj/víz és víz/víz hőszivattyú előnyeiről

Részletesebben

OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK

OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK ON/OFF Beltéri HD-090C HD-120C HD-180C HD-220C Kültéri HDO-090C HDO-120C HDO-180C HDO-220C Hűtő teljesítmény 2700 3200 4900 6000 Fűtő teljesítmény 2750 3500 5100

Részletesebben

FEHU-A kompakt álló légkezelők

FEHU-A kompakt álló légkezelők A FEHU-A készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség. Fő alkalmazási területük azok a 100 1000 m 2 alapterületű

Részletesebben

SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET RÉSZLEGES BELSŐ ÁTALAKÍTÁSA BUDAPEST III. VÖRÖSVÁRI ÚT 88-96. ÉPÜLETGÉPÉSZET

SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET RÉSZLEGES BELSŐ ÁTALAKÍTÁSA BUDAPEST III. VÖRÖSVÁRI ÚT 88-96. ÉPÜLETGÉPÉSZET SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET RÉSZLEGES BELSŐ ÁTALAKÍTÁSA BUDAPEST III. VÖRÖSVÁRI ÚT 88-96. ÉPÜLETGÉPÉSZET TARTALOMJEGYZÉK ÉPÜLETGÉPÉSZ SZAKTERVEZŐI NYILATKOZAT ÉPÜLETGÉPÉSZETI MŰSZAKI LEÍRÁS 1. Általános

Részletesebben

LG CAC KLÍMABERENDEZÉSEK

LG CAC KLÍMABERENDEZÉSEK 50Hz LG CAC KLÍMABERENDEZÉSEK A berendezés kellemes hômérsékletet társít Önhöz. LG CAC KLÍMABERENDEZÉSEK Modell választék 2004 Típus Teljesítmény (Btu/h) 9,000 12,000 18,000 24,000 Álmennyezeti kazettás

Részletesebben

Szárazon sűrítő csavarkompresszorok DSG-2 sorozat

Szárazon sűrítő csavarkompresszorok DSG-2 sorozat Szárazon sűrítő csavarkompresszorok DSG-2 sorozat Kétfokozatú, szállítási teljesítmény: max. 30,1 m³/min; nyomás:,, és bar DSG-2 sorozat Innováció minőség KAESER Új dimenzió a szárazon sűrítésben A kétfokozatú,

Részletesebben

KERESKEDELMI LÉGKONDICIONÁLÓK

KERESKEDELMI LÉGKONDICIONÁLÓK KERESKEDELMI LÉGKONDICIONÁLÓK 2016 LG ÉPÜLET- GÉPÉSZETI MEGOLDÁSAI LG Electronics Magyar Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a. www.lg.com/hu LG Magyarország ANDROID LG Termékkatalógus Tekintettel

Részletesebben

Professzionális hűtő - és mélyhűtőszekrények 2014 / 2015. Minőség, Dizájn és Innováció

Professzionális hűtő - és mélyhűtőszekrények 2014 / 2015. Minőség, Dizájn és Innováció Professzionális hűtő - és mélyhűtőszekrények 2014 / 2015 Minőség, Dizájn és Innováció Tartalom Klímaosztályok meghatározása SN klímaosztály = környezeti hőmérséklet +10 C +32 C között N klímaosztály =

Részletesebben

FH - GH FH - GH. Légszárítók felületi hűtési rendszerekhez VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK

FH - GH FH - GH. Légszárítók felületi hűtési rendszerekhez VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK FH - GH Légszárítók felületi hűtési rendszerekhez FH GH FH - GH Az FH és GH sorozatú légszárítók nagy teljesítményű egységek beépített vizes, fűtési-hűtési hőcserélővel kombinálva készülnek. Az FH sorozat

Részletesebben

Csőméret folyadék/gáz (mm) Áram-felvétel hűtés/fűtés (A) Csőméret folyadék/gáz (mm) Áram-felvétel hűtés/fűtés (A) Specifikációk:

Csőméret folyadék/gáz (mm) Áram-felvétel hűtés/fűtés (A) Csőméret folyadék/gáz (mm) Áram-felvétel hűtés/fűtés (A) Specifikációk: Típus Teljesítmény - hűtő/fűtő (kw) Méret beltéri / kütéri Kültéri lábtávolságok "X" / "Y" Bekötés /kültéri-beltéri/ betápkomm. Zajnyomás szint Good2 sorozat - Manuális lamellaállítás vízszintesen - Autómatikus

Részletesebben

2008 LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSEK

2008 LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSEK 2008 LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSEK GLORY PLUS (STANDARD) automatikus újraindítás Típus MSG-07HRN2 MSG-09HRN2 MSG-12HRN2 MSG-18HRN2 MSG-24HRN2 Hűtés Btu/h 7000 9000 12000 17000 23000 kw 2,1 2,6 3,5 5,0 6,7

Részletesebben

NiBE ÚJDONSÁGOK. További várható újdonságok 2011-ben!

NiBE ÚJDONSÁGOK. További várható újdonságok 2011-ben! NiBE ÚJDONSÁGOK 2011 További várható újdonságok 2011-ben! 2011. ÉV SORÁN MEGJELENŐ ÚJ NIBE TERMÉKEK! GEOTERMIKUS HŐSZIVATTYÚK NIBE F1345 Nagyteljesítményű hőszivattyúk új generációja. NIBE AMB 30 Talajszondák

Részletesebben

2008 LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSEK

2008 LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSEK 2008 LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSEK GLORY PLUS (STANDARD) automatikus újraindítás Típus MSG-07HRN2 MSG-09HRN2 MSG-12HRN2 MSG-18HRN2 MSG-24HRN2 Hűtés Btu/h 7000 9000 12000 17000 23000 kw 2,1 2,6 3,5 5,0 6,7

Részletesebben

HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK!

HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK! HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK! ELSŐ OSZTÁLYÚ Szerelje fel, fogjon a munkához és tapasztalja meg a teljes erőt: A STOLL Profi Line termékcsaládja minden téren lenyűgöz optimális paramétereivel. Teljesen

Részletesebben

Oldalfali split standard klímaberendezések - RAS 4 sorozat - R410A

Oldalfali split standard klímaberendezések - RAS 4 sorozat - R410A Oldalfali split standard klímaberendezések - RAS 3 sorozat - R410A Zeolith és Bio-Enzym szûrõ fokozatú zsalumozgatás RAS-07UKP-ES3 RAS-07UA-ES3 RAS-10UKP-ES3 RAS-10UA-ES3 RAS-UKP-ES3 RAS-UA-ES3 RAS-18UKP-ES3

Részletesebben

Comfort-Wohnungs-Lüftung. Komfort épület szellôztetô CWL-F Excellent CWL Excellent CWL-T Excellent

Comfort-Wohnungs-Lüftung. Komfort épület szellôztetô CWL-F Excellent CWL Excellent CWL-T Excellent Technische Mûszaki dokumentáció okumentation omfort-wohnungs-lüftung Komfort épület szellôztetô WL-F Excellent WL Excellent WL-T Excellent WL-F-150/300 Excellent Lapos szellõzõberendezés WL-F-150 Excellent

Részletesebben

Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF

Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3

Részletesebben

Energia osztály A/A A/A 1,5-9 / 1,5-9,7 1,5-8 / 1,5-9 0,9-3 / 0,9-5

Energia osztály A/A A/A 1,5-9 / 1,5-9,7 1,5-8 / 1,5-9 0,9-3 / 0,9-5 9/1. oldal VISZONTELADÓI ÁRLISTA! A NETTÓ ÁTADÁSI ÁRAKON CSAK A SZERZŐDŐTT VISZONTELADÓINKAT SZOLGÁLJUK KI! *HÍVJA: +36-1-666-7001* 135 000 Ft 110 200 Ft 2,9 / 3,7 / 5,2 / - 123 800 Ft 144 900 Ft 219 900

Részletesebben

2016 / 17 AIR TO AIR LEVEGŐKEZELÉSI MEGOLDÁSOK» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17 AIR TO AIR LEVEGŐKEZELÉSI MEGOLDÁSOK» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 AIR TO AIR LEVEGŐKEZELÉSI MEGOLDÁSOK» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2 I TOSHIBA AIR TO AIR SZELLŐZÉS kulcs az életminőség javításához A levegőszennyezettség világszerte komoly

Részletesebben

Gruppo Fabbri. Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b, 1222 Budapest. www.petruzalek.hu

Gruppo Fabbri. Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b, 1222 Budapest. www.petruzalek.hu Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b, 1222 Budapest Gépek tálca hegesztéshez XPEED 5 MAP technológia Az új XPEED tálcahegesztõgép megvalósulását a frissáru csomagolás terén felmerülõ ipari követelmények hívták

Részletesebben

DRAGO GT, A KUKORICACSŐTÖRŐK ÚJ DIMENZIÓJA

DRAGO GT, A KUKORICACSŐTÖRŐK ÚJ DIMENZIÓJA DRAGO GT, A KUKORICACSŐTÖRŐK ÚJ DIMENZIÓJA A DragoGT egy csúcstechnológiával felszerelt üzemben kifejlesztett technológia, amely folytonos kutatás és fejlesztés eredményeképpen jött létre. VILÁGSZERTE

Részletesebben

Energia osztály. Teljesítmény (hűtő/fűtő) (kw)

Energia osztály. Teljesítmény (hűtő/fűtő) (kw) 4 UTAS KAZETTÁS INVERTER UTOPIA oldalfali INVERTER ipari sorozat SHIROKUMA KUN INVERTER SHIROKUMA INVERTER SUMMIT FRAME FLAT INVERTER BIGFLOW ON/OFF BIGFLOW ON/OFF 2010 9/1. oldal 2010 ON/OFF oldalfali

Részletesebben

Logano GE 315 - GE 615 kazánok. Öntöttvas kazánok 105-1200kW. Fûtésben otthon vagyunk

Logano GE 315 - GE 615 kazánok. Öntöttvas kazánok 105-1200kW. Fûtésben otthon vagyunk kazánok Öntöttvas kazánok 105-1200kW Fûtésben otthon vagyunk Buderus Hungária Fûtéstechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Telefon: (24) 525-200 Telefax: (24) 525-201

Részletesebben

FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS - LEM 86.58.41

FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS - LEM 86.58.41 FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS - LEM 86.58.41 BERENDEZÉSEK SZÁMA 2 MODELL: LEM 86.58.41 BERENDEZÉS MÉRETEI: 1,2 Méretek L (m) P (m) H (m) Belső hasznos 8,6 5,8 4,1 méretek Külső max. 9,2 6,0 5,4 méretek Rakodókapu

Részletesebben

Deluxe oldalfali készülék Split Inverter / Hűtésre / Fűtésre

Deluxe oldalfali készülék Split Inverter / Hűtésre / Fűtésre MSZ MSZFH2VE MUZFH2535VE MUZFH50VE Deluxe oldalfali készülék Split Inverter / Hűtésre / Fűtésre MeLCloud Wired Remote Control PlasmaQuad ErP Ecodesign Certified Quality MSZInverteres Deluxe oldalfali készülékek,

Részletesebben

ZRT. Örvénybefúvó DA. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Működési leírás. Gyártási méretek

ZRT. Örvénybefúvó DA. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Működési leírás. Gyártási méretek Légtechnikai rendszerek ZRT Örvénybefúvó DA Alkalmazási terület Komfort- és ipari terekben található szellőző- és klímaberendezések friss levegővel való ellátására szolgál. A DA többek között alkalmazható

Részletesebben

OPCIONÁLIS TARTOZÉKOK ELŐFŰTÉS ÉS UTÓFŰTÉS SZABVÁNYOSÍTOTT SZABÁLYZÁS ÉS ELLENŐRZŐRENDSZER SZABVÁNYOSÍTOTT SZŰRŐKIALAKÍTÁS

OPCIONÁLIS TARTOZÉKOK ELŐFŰTÉS ÉS UTÓFŰTÉS SZABVÁNYOSÍTOTT SZABÁLYZÁS ÉS ELLENŐRZŐRENDSZER SZABVÁNYOSÍTOTT SZŰRŐKIALAKÍTÁS ÖK JÓ ENERGIAHATÁSFOK LEGHATÉKONYABB ROTOR SZABVÁNY ALKATRÉSZEK A KÖNNYŰ SZERVIZELÉSHEZ SIMA FELÜLETEK / KÖNNYŰ TISZTÍTHATÓSÁG ALACSONY ZAJSZINTEK OPCIONÁLIS TARTOZÉKOK ELŐHŰTÉS ÉS UTÓHŰTÉS ELŐFŰTÉS ÉS

Részletesebben

R 410A = környezetbarát A gyártó a változtatás jogát fenntartja, valamint a nyomdai hibákért felelőséget nem vállalunk!

R 410A = környezetbarát A gyártó a változtatás jogát fenntartja, valamint a nyomdai hibákért felelőséget nem vállalunk! Mono-split készülékek - egy kültéri egységhez egy Multi -split készülékek - egy kültéri egységhez több es modellek X-Multi Kimagaslóan Gazdaságos Különleges komfortérzet Csendes Forgalmazó: R 10 = környezetbarát

Részletesebben

Professzionális szalagcsiszolók kisipari és ipari alkalmazásokhoz.

Professzionális szalagcsiszolók kisipari és ipari alkalmazásokhoz. FÉM Professzionális szalagcsiszolók kisipari és ipari alkalmazásokhoz. GRIT GX / GI GRIT szalagcsiszoló gépek egy rendszer, tele lehetőségekkel. GRIT by FEIN kompetencia és elpusztíthatatlanság a szalagcsiszológépek

Részletesebben

2 0 1 4 / 1 5. VRF-R410A technológiák

2 0 1 4 / 1 5. VRF-R410A technológiák 2 0 1 4 / 1 5 BUSINESS R410A VRF-R410A technológiák VRF-R410A-Technologies Tartalom rendszerjellemzők toshiba vrf 3-11 super Modular Multi rendszer 12-20 Mini super Modular Multi rendszer 22-23 super heat

Részletesebben

Kompakt és mobil kotrógépek

Kompakt és mobil kotrógépek Kompakt és mobil kotrógépek Ezek szólnak a Wacker Neuson kompakt és mobil kotrógépe mellett. További tudnivalók a kotrókról. 1. Vitathatatlan gazdaságosság! Innovációval az optimális emelőerőért. 3. A

Részletesebben

VRF készülék kódok IPARI LÉGKONDICIONÁLÓK Midea

VRF készülék kódok IPARI LÉGKONDICIONÁLÓK Midea VRF készülék kódok IPARI LÉGKONDICIONÁLÓK 2019-2020 Midea Tartalomjegyzék VRF változó hűtőközegáramú multisplit berendezések 3 VRF készülék kódok 4 VRF MV6 kültéri egységek 6 VRF MV6 kombinációs táblázat

Részletesebben

Kiemelkedően hatékony fűtési és hűtési megoldások

Kiemelkedően hatékony fűtési és hűtési megoldások Levegő-víz hőszivattyú Kiemelkedően hatékony fűtési és hűtési megoldások LG Electronics Magyar Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a. www.lg.com/hu LG Magyarország A katalógusban szereplő adatok

Részletesebben

OTTHONI // HŰTŐ- ÉS FŰTŐRENDSZEREK MINDEN HELYISÉG SZÁMÍT

OTTHONI // HŰTŐ- ÉS FŰTŐRENDSZEREK MINDEN HELYISÉG SZÁMÍT OTTHONI // HŰTŐ- ÉS FŰTŐRENDSZEREK 2011 MINDEN HELYISÉG SZÁMÍT ÖKOÖTLETEK AZ ÉLETVITELHEZ: MINDEN OLYAN ÉLETVITELI STÍLUS TÁMOGATÁSA AZ EGÉSZ VILÁGON, AMELY GYAKORLATILAG NULLÁRA CSÖKKENTI A CO 2 -GÁZ

Részletesebben

EGYEZMÉNY. 35. Melléklet: 36. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat

EGYEZMÉNY. 35. Melléklet: 36. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat E/ECE/324 E/ECE/TRANS/505 }Rev.1/Add.35/Rev.2 2002 december 2. ENSZ-EGB 36. számú Elõírás EGYEZMÉNY A KÖZÚTI JÁRMÛVEKRE, A KÖZÚTI JÁRMÛVEKBE SZERELHETÕ ALKATRÉSZEKRE, ILLETVE A KÖZÚTI JÁRMÛVEKNÉL HASZNÁLATOS

Részletesebben

CAW CAW. Melegvizes mennyezeti thermoventilátor. Szabályozás. Kivitel. Beépített szabályozással -a típus. Teljesítmény. Beépítés

CAW CAW. Melegvizes mennyezeti thermoventilátor. Szabályozás. Kivitel. Beépített szabályozással -a típus. Teljesítmény. Beépítés CAW Melegvizes mennyezeti thermoventilátor A CAW thermoventilátor bejáratok, üzletek, ipari létesítmények, gyártóüzemek, sportcsarnokok, garázsok és boltok fűtésére alkalmas. Az alacsony beépítési magasságának

Részletesebben

HIDRONIKA 14. OLD. 86. OLD. 94. OLD. 108. OLD. 116. OLD. 118. OLD. 120. OLD. 122. OLD. HÙTÃK HÃSZIVATTYÚK BERENDEZÉS KIEGÉSZÍTÃK FAN COIL-OK

HIDRONIKA 14. OLD. 86. OLD. 94. OLD. 108. OLD. 116. OLD. 118. OLD. 120. OLD. 122. OLD. HÙTÃK HÃSZIVATTYÚK BERENDEZÉS KIEGÉSZÍTÃK FAN COIL-OK HIDRONIKA HÙTÃK HÃSZIVATTYÚK BERENDEZÉS KIEGÉSZÍTÃK FAN COIL-OK BELTÉRI EGYSÉGEK VEZÉRLÉSEK LÉGKEZELÃ BERENDEZÉSEK idrhoss VEZÉRSZOFTVER 14. OLD. 86. OLD. 94. OLD. 108. OLD. 116. OLD. 118. OLD. 120. OLD.

Részletesebben

BIGONDRY FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS LEMHT 66.43.41.

BIGONDRY FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS LEMHT 66.43.41. BIGONDRY FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS LEMHT 66.43.41. LEÍRÁS 1 DB HAGYOMÁNYOS TÍPUSÚ FAIPARI SZÁRÍTÓBERENDEZÉSRŐL BERENDEZÉS SZÁMA 1 MODELL: LEMHT 66.43.44 BERENDEZÉS MÉRETEI: 1,2 Méretek L (m) P (m) H (m) Belső

Részletesebben

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót Állókazánok 65 kw felett Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Vaillant forródrót A fűtéstechnikai partnereink sokat profitálhatnak a Vaillant sokrétű szervizszolgáltatásából.

Részletesebben

BUSINESS R410A. VRF R410A technológiák. Keeping temperatures stable..

BUSINESS R410A. VRF R410A technológiák. Keeping temperatures stable.. BUSINESS R410A VRF R410A technológiák Keeping temperatures stable.. 2010/2011 Tartalomjegyzék 4 Rendszerjellemzők 4 Energia megtakarítás 8 Rugalmas telepítés 10 Továbbfejlesztett vezérlések 12 Termékválaszték

Részletesebben

Az új Doblò Cargo: az áruszállítás új dimenziója

Az új Doblò Cargo: az áruszállítás új dimenziója Az új Doblò Cargo: az áruszállítás új dimenziója A modell rövid áttekintése A Fiat Professional új modelljének kategóriagyőztes jellemzői Megbízható, környezetbarát motorok Biztonság Műszaki adatok A modell

Részletesebben

Hővisszanyerős szellőztetés

Hővisszanyerős szellőztetés Rosenberg Hungária Kft. Hővisszanyerős szellőztetés Váczi Zoltán mérnök-üzletkötő Épületgépész szakosztály előadás, BME Kármán Tódor kollégium, 2012. május 3. Váczi Zoltán, 2012. május 3. Épületgépész

Részletesebben

6. ÉRZÉK TECHNOLÓGIA ÉS AZ INNOVÁCIÓ ZÖLD ARCA

6. ÉRZÉK TECHNOLÓGIA ÉS AZ INNOVÁCIÓ ZÖLD ARCA BEVEZETŐ 6. ÉRZÉK TECHNOLÓGI ÉS Z INNOVÁCIÓ ZÖLD RC WHIRLPOOL INNOVÁCIÓS TÖREKVÉSEI TLÁLKOZNK Z ÖN KÖRNYEZETET MEGÓVÓ SZÁNDÉKÁVL TERMÉKVÁLSZTÉKUNK LEGINKÁBB KÖRNYEZETBRÁT KÉSZÜLÉKEI ESETÉBEN. TEGYÜNK EGYÜTT

Részletesebben

Tartalomjegyzék. VRF készülék kódok

Tartalomjegyzék. VRF készülék kódok IPARI LÉGKONDICIONÁLÓK 2018-2019 VRF készülék kódok Tartalomjegyzék VRF változó hűtőközegáramú multisplit berendezések 3 VRF készülék kódok 4 VRF V6 5 VRF MV6 kültéri egységek 6 VRF MV6 kombinációs táblázat

Részletesebben

Termék adatlap AS-100 (standard)

Termék adatlap AS-100 (standard) Termék adatlap AS-100 (standard) Forgókaros elektromechanikus beléptető beltéri vagy kültéri kivitelben Műszaki paraméterek Működtetés: Átengedés: Kivitel: Funkciója: Mechanika: Kézi meghajtás, mechanikus

Részletesebben

Logamax Plus GB 042. Kondenzációs falikazán 14-22 kw. Fûtéstechnikai rendszerek szállítója

Logamax Plus GB 042. Kondenzációs falikazán 14-22 kw. Fûtéstechnikai rendszerek szállítója Kondenzációs falikazán 14-22 kw Fûtéstechnikai rendszerek szállítója Buderus Hungária Fûtéstechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Telefon: (24) 525-200 Telefax:

Részletesebben

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni.

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Magasnyomású mosók Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Akár gyengéd ápolás, akár erőteljes tisztítás a Kärcher tökéletes megoldást kínál minden tisztítási feladathoz. Ahol korábban a kosz uralkodott,

Részletesebben

RESIDENT OTTHONI KLÍMA

RESIDENT OTTHONI KLÍMA RESIDENT OTTHONI KLÍMA Toshiba fix fordulatos flexi készülék, otthoni alkalmazásra. Elegáns, kompakt fali készülék, harmonikusan illeszkedik bármilyen stílusú otthonba. Nagy teljesítményű, precíz, nagyon

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS t Köszönjük, hogy termékünket választotta, és a bizalmát cégünk iránt. A használati utasítás az optimális használathoz szükséges információkat tartalmazza, ezért olvassa

Részletesebben

Active Oxygen Technológia. Az élelmiszerek 9 nap múlva is olyan frissek akár az első napon.

Active Oxygen Technológia. Az élelmiszerek 9 nap múlva is olyan frissek akár az első napon. Szabadonálló hűtőszekrények 2013 HŰTŐGÉPEK ÉS FAGYASZTÓK Gyakorta megesik velem, hogy nem fogyasztom el rögtön a megvásárolt élelmiszert, ám szeretném ha több napig változatlanul megmaradna eredeti íze,

Részletesebben

MENNYEZETRE ÉS BELTÉRI EGYSÉG MENNYEZETRE ÉS PARAPETRE SZERELHETŐ BELTÉRI EGYSÉG. Flexibilis beépítés. Légáram-szabályozás.

MENNYEZETRE ÉS BELTÉRI EGYSÉG MENNYEZETRE ÉS PARAPETRE SZERELHETŐ BELTÉRI EGYSÉG. Flexibilis beépítés. Légáram-szabályozás. MENNYEZETRE ÉS PARAPETRE SZERELHETŐ BELTÉRI EGYSÉG MENNYEZETRE ÉS PARAPETRE SZERELHETŐ BELTÉRI EGYSÉG Flexibilis beépítés A mennyezetre és parapetre szerelhető modelleket mennyezetre és parapetre is fel

Részletesebben

PROFESSIONAL A WHIRLPOOL PROFESSZIONÁLIS VILÁGA

PROFESSIONAL A WHIRLPOOL PROFESSZIONÁLIS VILÁGA PROFESSIONAL A WHIRLPOOL PROFESSZIONÁLIS VILÁGA 2012 WHIRLPOOL Professzionális készülékekek A Whirlpool a már jól ismert háztartási készülékek mellett professzionális és ipari felhasználásra is gyárt nagy

Részletesebben