Az új közszolgálati életpálya fejlesztésének aktuális kérdései ÁROP Tudásalapú közszolgálati előmenetel

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az új közszolgálati életpálya fejlesztésének aktuális kérdései ÁROP 2.2.21. Tudásalapú közszolgálati előmenetel"

Átírás

1 Az új közszolgálati életpálya fejlesztésének aktuális kérdései ÁROP Tudásalapú közszolgálati előmenetel

2 Az új közszolgálati életpálya fejlesztésének aktuális kérdései I. Közszolgálati Egyéni Teljesítményértékelés (TÉR) I. Munkakör Alapú Rendszer bevezetése (MAR) II. Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program (MKÖ) IV. Közigazgatási Gyakornoki Program

3 I. A Közszolgálati Egyéni Teljesítményértékelés (TÉR) célja és feladata A teljesítményértékelés alapvető célja, hogy a közszolgálati tisztviselők teljesítményének javítása révén, a munkájuk végzéséhez szükséges kompetenciák fejlesztésével hathatósan hozzájáruljon a szervezet célkitűzéseinek eléréséhez. A TÉR alapvető feladata annak megállapítása, hogy a közszolgálati tisztviselő milyen mértékben és eredménnyel járult hozzá a szervezet céljainak eléréséhez.

4 Jogszabályi háttér január 21-én került kihirdetésre a július elsején hatályba lépett közszolgálati egyéni teljesítményértékelésről szóló 10/2013. (I. 21.) Kormányrendelet (a továbbiakban: R.), amely a közszolgálati egyéni teljesítményértékelésre (továbbiakban: TÉR) vonatkozóan tartalmazza a három hivatásrendre (közigazgatási, rendészeti, katonai) kiterjedő általános és eltérő részletszabályokat. A közigazgatási és igazságügyi miniszter 10/2013. (VI. 30.) KIM rendelete tartalmazza a civil közigazgatás számára az ajánlott elemeket, a követendő szabályokat és módszertani ajánlásokat.

5 A TÉR fogalma A TÉR olyan évente ismétlődő, formális keretek között zajló vezetői tevékenység, amely az értékelt munkatárs egyéni kötelező és ajánlott teljesítménykövetelményeinek az értékelő vezető által történő meghatározásából, a teljesítmény év közbeni vezetői nyomon követéséből, a teljesítmény féléves és évzáró méréséből, illetve értékeléséből, valamint a strukturált szóbeli visszacsatolásból, továbbá az értékelt évzáró írásbeli minősítéséből áll.

6 A TÉR szereplői és feladataik Az értékelő vezető A teljesítményértékelés folyamatának, valamint az évzáró minősítés végrehajtásának meghatározó szereplője és fő felelőse az értékelő vezető. A teljesítményértékelés folyamatában meghatározza - az értékeltek bevonásával - a hozzájuk rendelt munkatársak adott időszakra vonatkozó teljesítménykövetelmények elemeit. Folyamatosan nyomon követi a teljesítményeket, és ezek alakulásáról visszajelzést biztosít. Elvégzi a teljesítmények rész- és évzáró értékelését.

7 A TÉR szereplői és feladataik Az értékelt A teljesítményértékelés és a minősítés másik meghatározó szereplője és alanya az értékelt közszolgálati tisztviselő. Az értékelt teljesítményértékeléssel kapcsolatos jogait és kötelezettségeit a Kttv., a Hszt., a Hjt rendelkezései határozzák meg. Ezek betartásán felül az értékelt aktivitására, együttműködési készségére, őszinteségére, tenni akarására is szükség van a sikeres teljesítményértékeléshez.

8 A TÉR szereplői és feladataik A helyi, szervezeti támogató A teljesítményértékelés helyi, szervezeti folyamatának összefogója és koordinálója a szervezeti támogató munkatárs. Egy adott szervezet munkatársainak nyilvántartása, értékelőkértékeltek összerendelése, a szervezeti egységek hierarchikus összeállítása és az értékelők értékelési folyamatainak módszertani támogatása is a feladatai között szerep. Figyelemmel kíséri az értékelők munkáját és szükség esetén figyelmezteti őket a határidőkre, a lezáratlan feladatokra. el. Elkészíti az eredmény-listákat, a statisztikai lekérdezéseket és ezekről tájékoztatja a szervezet vezetőjét. Összegyűjti a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalatokat és azokat továbbítja a KIH felé.

9 A teljesítményértékelés módszertani támogatása A közszolgálati egyéni teljesítményértékelés évente két alkalommal elektronikus formában történik a közszolgálat egészénél kiépített, közös módszertani alapokon nyugvó, egységes és integrált közszolgálati teljesítménymenedzsment rendszer segítségével. A KIH, mint személyügyi központ módszertani támogatást nyújt a teljesítményértékelések elvégzéséhez. A módszertani támogatás érdekében a KIH Személyzetfejlesztési Főosztály a Humánerőforrás-gazdálkodás a központi közigazgatásban elnevezésű, ÁROP projekt terhére TÉR támogató szoftvert fejlesztett ki a három hivatásrend (Hjt, Hszt, Kttv.) követelményeinek figyelembe vételével.

10 Működési modellek A KIH elektronikus formátumban biztosítja a teljesítményértékelések lebonyolításhoz szükséges módszertani anyagokat és rendelkezésre bocsájtja a webes alkalmazást, amelyet a KIH szerverén keresztül bármelyik szervezet térítés díj nélkül elérhet. Ennek használatához a szervezeteknek, a KIH-en keresztül regisztrálniuk kell. A TÉR Centrum a központosított webes alkalmazás központja. A Belügyminisztérium (BM) és a Honvédelmi Minisztérium (HM) országos szintű rendszere egy-egy TÉR Centrum. A civil közigazgatásban a KIH funkcionál TÉR Centrumként.

11 Működési modellek A). Csatlakozás a KIH által üzemeltetett "TÉR Centrum" web szerverhez. B). Önállóan üzemeltetett webes TÉR rendszer A szervezet díjmentesen megkapja a webes TÉR szoftvert (és a későbbi verziófrissítéseket), amit a saját szervereire telepít. C). A TÉR rendszer offline használata A rendszer "egygépes", hálózat nélkül is működő verziója. Kizárólag a BM és a HM speciális szervezeteinek igényeire kifejlesztve. A közszolgálati tisztviselők vonatkozásában nem választható.

12 A szakmai megvalósítás státusza szervezet küldte úgy vissza a regisztrációs lapot, hogy csatlakoznak a KIH TÉR Centrumhoz. Minden regisztrált szervezetnek az adatai bekerültek a TÉR rendszerbe is, amely naprakész. Az Önálló TÉR használatot választó szervezetek száma 32. A regisztrált szervezetből 266 szervezet van amelyeket a KIH bevitt a rendszerbe, de a támogató még semmilyen érdemi tevékenységet nem végzett. A bejelentések száma folyamatosan csökken.

13 Véleményfelmérés Kitöltési időszak: :00 óra és :30 között Az eredetileg tervezett határidőt ( :00) meghosszabbítása, hogy a hosszúhétvégés héten szabadságon tartózkodók is ki tudják tölteni (ez végül közel négyszáz új kitöltőt eredményezett) Válaszok: Összesen 2291 válasz Ebből 1783 teljesen kitöltött

14 Honlappal kapcsolatos kérdések Ismeri-e oldalt? Összesen Önálló Tér Centrumot üzemeltető szervezet Igen Nem KIH Tér Centrumhoz csatlakozott szervezet % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% A oldalt az összes válaszadó mintegy 87%-a ismerte. A modell szerinti bontásból látszik, hogy az ismertség aránya a KIH Tér Centrumhoz csatlakozott szervezetek között magasabb (közel 90%). az Önálló Tér Centrumot üzemeltető szervezetekben (78%) mérthez képest

15 Honlappal kapcsolatos kérdések Megtalált minden fontos információt a teljesítményértékeléssel kapcsolatosan? Igen Nem 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% A válaszadók ugyancsak 90% feletti köre állítása szerint minden fontos információt megtalál a teljesítményértékeléssel kapcsolatban a oldalon.

16 A TÉR rendszerrel kapcsolatos kérdések A TÉR rendszer menüpontjai mennyire világosak, egyértelműek? 35% 50% 10% 5% % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% A TÉR rendszer menüpontjainak áttekinthetőségét, egyértelműségét a válaszadók 35%-a értékelte az elérhető legjobb, 5-ös osztályzattal, és további majdnem 50%-uk a következő 4-es osztályzattal. A legrosszabb 1-es és 2-es értékeléseket a kitöltők kevesebb mint 5%-a adta.

17 II. Munkakör Alapú Rendszer bevezetése és módszertani támogatása A közszolgálati életpályák összehangolása, az életpályák közti átjárhatóság érdekében a 1004/2013 (I.10) Korm. határozat alapján a KIH Személyzetfejlesztési Főosztálya központilag koordinálja és módszertani támogatással segíti a Munkakör Alapú Rendszer (MAR) bevezetését mind a három hivatásrend követelményeit figyelembe véve (Hjt. Hszt. Kttv.).

18 Munkakör Alapú Rendszer (MAR) bevezetése és módszertani támogatása Vezetői munkakörök: A vezetői munkakörök felmérése és értékelése ig megvalósult, közel 2400 db munkakör felvétellel. Beosztotti munkakörök: között db munkakör felvételre és értékelésre került sor (HM, BM, KIM). A jogszabály előkészítése érdekében novemberre módszertani tanulmányok készülnek a KIM részére.

19 III. Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj program, a Kormány fiatalok számára meghirdetett, a teljes központi közigazgatásra kiterjedő tisztviselő utánpótlásprogramja immár harmadik éve működik rendkívül sikeresen. Most került meghirdetésre a negyedik évfolyam. Az MKÖ Program teljes megszervezéséért és lebonyolításáért a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalban működő Személyzetpolitikai Programok Osztálya felel.

20 Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program célja Az ösztöndíjprogram célja egyrészről, hogy a jól képzett, diplomás fiatalokat megszólítsa és vonzóvá tegye számukra a közigazgatást, mint karrierlehetőséget, ugyanakkor a hazai közigazgatás számára jól képzett, idegen nyelveket beszélő, külföldi közigazgatási tapasztalattal is rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlást is biztosítsa.

21 Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program Az MKÖ Program keretében az ösztöndíjasok 8 hónapos szakmai gyakorlatot teljesítenek Magyarországon, egy központi államigazgatási szervnél (minisztériumokban, háttérintézményeknél, fővárosi/megyei kormányhivatalokban), amelyet egy 2 hónapos gyakorlati időszak követ valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél.

22 Finanszírozás 2011 ben EU által támogatott projekt keretében 2012 ben 2013 ban Intézményi költségvetésből 671 millió 270 fő 450 millió 150 fő 250 millió 100 fő

23 Belföldi programszakasz Minisztériumok Ösztöndíjasok száma 2011 Ösztöndíjasok száma 2012 Ösztöndíjasok száma 2013 BM HM KIM KÜM EMMI NFM NGM VM Miniszterelnökség Összesen:

24 Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program Az MKÖ Program rendkívül sikeres: a program iránti nagy érdeklődésből kiderül, hogy a Kormány a Programmal be tudja vonzani a jól képzett, idegen nyelveket beszélő fiatalokat és meg tudja nyerni őket a közigazgatási életpályának. Ugyanakkor a hazai közigazgatás utánpótlás igényének is maximálisan eleget tud tenni: a rendkívül magas, 80%-os továbbfoglalkoztatási arány. A minisztériumok és háttérintézmények évről évre nagyobb érdeklődést mutatnak a program iránt, várják az új ösztöndíjasokat, és sokan kiemelték azt, hogy milyen remek lehetőség az, hogy 10 hónapon át kipróbálhatnak egy fiatalt, majd dönthetnek arról, hogy kívánjáke továbbfoglalkoztatni.

25 MKÖ Eredmények A 3 év alatt összesen Részt vevő ösztöndíjasok száma 527 Férfiak száma 232 Nők száma 295 Külföldi fogadó országok száma 32 Magyar közigazgatási befogadó szervek száma 77 Beszélt nyelvek száma 20 Felsőfokon beszélt nyelvek száma 14 Egyetemek száma 48.

26 IV. Jó gyakorlatra építve - Közigazgatási Gyakornoki Program A KIH Személyzetpolitikai, Továbbképzési és Kontrolling Főosztálya a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programmal összefüggő feladatai mellett, annak tapasztalataira számos esetben építve szakmai gyakorlatra építő utánpótlás politikai programot dolgozott ki, amely koordinációját támogatandó informatikai alkalmazást fejlesztett ki európai uniós forrásból.

27 IV. Közigazgatási Gyakornoki Program A Közigazgatási Gyakornoki Program lehetőséget ad arra, hogy az egyetemista és főiskolás fiatalok lehető legszélesebb köre a diplomához szükséges kötelező gyakorlatát a hazai közigazgatás valamely egységében tölthesse el, és így szerezze meg első munkatapasztalatát. A Program jó alkalmat kínál a hallgatóknak a hazai közigazgatás működésébe, az ott zajló sokrétű munkába való gyakorlati betekintésre.

28 IV. Közigazgatási Gyakornoki Program A Programban befogadó szervezetként részt vesznek minisztériumok, háttérintézmények, központi hivatalok. Ezek valamelyikében tölthetik gyakorlatukat a résztvevők, érdeklődésüknek és szakmai hátterüknek megfelelően. A Programot a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal szervezi és koordinálja.

29 Mit kínál a Program? A kötelező vagy szabadon választott egyetemi/főiskolai gyakorlatot a hallgatók az általuk preferált közigazgatási intézménynél vagy szakterületen tölthetik el, mindeközben hasznos munkatapasztalatot szerezhetnek és közelről megismerkedhetnek a közigazgatási munkával. A befogadó intézményeknél mentorok segítik és kísérik figyelemmel a hallgatók munkáját, támogatják beilleszkedésüket az intézményi szervezetbe. Gyakorlat az év bármely szakaszában, szeptembertől augusztusig teljesíthető és igény szerint meg is hosszabbítható (a kívánt időszak kiválasztására a Program honlapján van lehetőség).

30 A Program honlapja A Program honlapja, a újszerű megoldást kínál arra, hogy a jelentkezők szakmai hátterét és elképzeléseit, valamint a befogadó intézmények igényeit együttesen figyelembe véve kerüljön megállapításra a megfelelő gyakorlati hely.

31 Jogalkotás Az egységes közigazgatási gyakornoki program létrehozásáról szóló kormány-előterjesztés tervezete egyeztetés alatt áll.

32 Az új közszolgálati életpálya fejlesztésének aktuális kérdései Köszönöm a figyelmet! Dr. Imre Miklós Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal személyügyi igazgatásért felelős elnökhelyettes miklosdr.imre@kih.gov.hu

Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények -

Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények - Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények - 203. 2 Bevezetés Kitöltési időszak: 203.08.2. 5:00 óra és 203.08.27. 2:30 között Az eredetileg tervezett határidőt (203.08.25. 24:00)

Részletesebben

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 2017. évi 48. szám 4821 A Miniszterelnökség pályázati felhívása Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra A Miniszterelnökség a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm.

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI SZEMÉLYZETFEJLESZTÉSI FŐIGAZGATÓSÁG. KÖZIGAZGATÁSI SZEMÉLYZETFEJLESZTÉSI IGAZGATÓSÁG (személyügyi központ)

KÖZSZOLGÁLATI SZEMÉLYZETFEJLESZTÉSI FŐIGAZGATÓSÁG. KÖZIGAZGATÁSI SZEMÉLYZETFEJLESZTÉSI IGAZGATÓSÁG (személyügyi központ) KÖZSZOLGÁLATI SZEMÉLYZETFEJLESZTÉSI FŐIGAZGATÓSÁG KÖZIGAZGATÁSI SZEMÉLYZETFEJLESZTÉSI IGAZGATÓSÁG (személyügyi központ) A személyügyi központ főbb tevékenységi köre, szakrendszerei TÉR Egyéni teljesítmény

Részletesebben

A teljesítményértékelés fejlesztési célja

A teljesítményértékelés fejlesztési célja A teljesítményértékelés fejlesztési célja a Közigazgatási szervek munkatársainak kompetenciafejlesztése című ÁROP-2.2.23-2013-2013-0001 Projekt keretében 2013. december 18-án Információs nap Arany Mónika

Részletesebben

A magyar kormányzat tervezett korrupcióellenes lépései és a nyílt kormányzati együttműködés

A magyar kormányzat tervezett korrupcióellenes lépései és a nyílt kormányzati együttműködés A magyar kormányzat tervezett korrupcióellenes lépései és a nyílt kormányzati együttműködés Dr. Klotz Péter, főosztályvezető-helyettes, Nemzeti Védelmi Szolgálat Budapest, 2015. május 12. Szervezeti változások

Részletesebben

A KÖZSZOLGÁLATI KARRIERT TÁMOGATÓ RENDSZEREK

A KÖZSZOLGÁLATI KARRIERT TÁMOGATÓ RENDSZEREK KÖFOP-2.1.5-VEKOP-2016 A KÖZSZOLGÁLATI KARRIERT TÁMOGATÓ RENDSZEREK - A KOMP-RENDSZER - Dr. Malét-Szabó Erika Ph.D r. alezredes főtanácsadó a Kiválasztási Munkacsoport vezetője Budapest 2018.01.26. KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16.

Részletesebben

/2013. (..) Korm. rendelet. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról

/2013. (..) Korm. rendelet. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról 1 /2013. (..) Korm. rendelet egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány az 1., valamint a 6. és 8. tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény

Részletesebben

KOVÁCSNÉ DR. SZEKÉR ENIKŐ BV. EZREDES FŐOSZTÁLYVEZETŐ PROJEKT SZAKMAI VEZETŐ

KOVÁCSNÉ DR. SZEKÉR ENIKŐ BV. EZREDES FŐOSZTÁLYVEZETŐ PROJEKT SZAKMAI VEZETŐ -VEKOP-16 A VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLAT SZEMÉLYZETI UTÁNPÓTLÁSÁNAK STRATÉGIAI TÁMOGATÁSA - A CÉLTERÜLETEK RÖVID BEMUTATÁSA KOVÁCSNÉ DR. SZEKÉR ENIKŐ BV. EZREDES FŐOSZTÁLYVEZETŐ PROJEKT SZAKMAI VEZETŐ BUDAPEST

Részletesebben

Életpálya és mobilitás a honvédelemben

Életpálya és mobilitás a honvédelemben Életpálya és mobilitás a honvédelemben ÁROP 2.2.21 Tudásalapú közszolgálati előmenetel Mobilitás Társadalmi mobilitás Vándorlás Karriermobilitás Munkaerőáramlás Átjárhatóság Vándorlás lakhatási támogatás

Részletesebben

ÁROP Fenntarthatósági vállalás. Jogszabályi keretek összefoglalása

ÁROP Fenntarthatósági vállalás. Jogszabályi keretek összefoglalása ÁROP-2.2.17 Fenntarthatósági vállalás Jogszabályi keretek összefoglalása Munkakör alapú rendszer; Jogszabály: a közszolgálati életpályák összehangolásáról szóló 1207/2011. (VI. 28.) Korm. határozat a közszolgálati

Részletesebben

Tudásalapú közszolgálati előmenetel

Tudásalapú közszolgálati előmenetel Tudásalapú közszolgálati előmenetel 980 millió Ft támogatás 7 fejlesztett terület 3 bevont egyetemi kar 2 új doktori iskola 3000 fő képzésbe bevont személy A projekt tevékenységei A közszolgálat közös

Részletesebben

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI 1. BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA EMBERI ERŐFORRÁSOK TUDOMÁNYOS

Részletesebben

STRATÉGIAI EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL

STRATÉGIAI EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL STRATÉGIAI EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL (ÁROP-1.A.5-2013-2013-0030 GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE ) Gyöngyös, 2014. december 4-5. Az áttekintő vizsgálat

Részletesebben

54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő. Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő É 1/7

54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő. Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő É 1/7 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Tárgy: A évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása

Tárgy: A évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Tárgy: A 2016. évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester Összeállította: Dr. Görög István jegyző Melléklet: 2016. évi

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Miért az NKE-KTK? Dr. Szabó Szilvia mb. oktatási dékánhelyettes 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Miért az NKE-KTK? Dr. Szabó Szilvia mb. oktatási dékánhelyettes 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Miért az NKE-KTK? Dr. Szabó Szilvia mb. oktatási dékánhelyettes 2015. mert az NKE KTK a magyar közigazgatási képzés elsőszámú és vezető intézménye

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok A 2017. évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző 2017. évi kiemelt köztisztviselői célok Az előterjesztést

Részletesebben

dr. Gyurita Rita főigazgató

dr. Gyurita Rita főigazgató dr. Gyurita Rita főigazgató Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal A kihirdetését követı napon lépett hatályba a rendelet az alábbi kivétellel. 2014. január 1-jén lép hatályba: A kormánytisztviselı, köztisztviselı

Részletesebben

Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról a 2. oldal A szerv azon, illetve, akiknek megbízására vagy kinevezésére tárg

Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról a 2. oldal A szerv azon, illetve, akiknek megbízására vagy kinevezésére tárg Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról - 2017 a 1. oldal NGM közlemény az Éves További Tájékoztatóról - 2017 a ellenőrök kötelező szakmai továbbével és a vizsga letételével,

Részletesebben

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak Emberi erőforrás gazdálkodás és közszolgálati életpálya Új Közszolgálati Életpálya ÁROP-2.2.17-2012-2013-0001 Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a Felsőoktatási Nemzeti Pályatárs Ösztöndíj Programról

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a Felsőoktatási Nemzeti Pályatárs Ösztöndíj Programról OKTATÁSI MINISZTER 8024-1/2006. TERVEZET! (OM honlap) ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Felsőoktatási Nemzeti Pályatárs Ösztöndíj Programról Budapest, 2006. március I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 1. Tartalmi

Részletesebben

TARTINFO-rendszer működése

TARTINFO-rendszer működése TARTINFO-rendszer működése Készült: A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum 2017. 03. 30-án tartandó ülésére KÖZSZOLGÁLAT-FEJLESZTÉSI ÉS STRATÉGIAI FŐOSZTÁLY Budapest 2017. 03. 24. Tartalékállomány információs

Részletesebben

A mentori rendszer kialakításának lehetséges irányai

A mentori rendszer kialakításának lehetséges irányai A mentori rendszer kialakításának lehetséges irányai Budapest, 2015. december 9. Összeállította: Dr. Szakács Gábor Stratégiai célok az emberi erőforrás gazdálkodásban MP 11.0. MP 12.0. Közigazgatás- és

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM REKTORÁNAK 24/2012. SZÁMÚ UTASÍTÁSA. az Erasmus Program megvalósításának rendjéről

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM REKTORÁNAK 24/2012. SZÁMÚ UTASÍTÁSA. az Erasmus Program megvalósításának rendjéről Hatály: 2013. 03. 15. - A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM REKTORÁNAK 24/2012. SZÁMÚ UTASÍTÁSA az Erasmus Program megvalósításának rendjéről (EGYSÉGES SZERKEZETBEN AZ 5/2013. SZ. REKTORI UTASÍTÁS EZEN UTASÍTÁST

Részletesebben

ÁROP 2.2.17 Új közszolgálati életpálya. Kérdőíves felmérés. A közszolgálati tisztviselők képesítési keretrendszerének felülvizsgálata

ÁROP 2.2.17 Új közszolgálati életpálya. Kérdőíves felmérés. A közszolgálati tisztviselők képesítési keretrendszerének felülvizsgálata ÁROP 2.2.17 Új közszolgálati életpálya Kérdőíves felmérés A közszolgálati tisztviselők képesítési keretrendszerének felülvizsgálata A felmérés céljai a jelenlegi közszolgálati tisztviselői állomány végzettségével,

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása

KÖFOP VEKOP A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerepe a rendészeti pályaorientációs képzések fejlesztésében

Részletesebben

A KOMP RENDSZER MINT A JÖVŐ TUDATOS HUMÁNERŐFORRÁS-GAZDÁLKODÁSÁNAK EGYIK HATÉKONY ESZKÖZE

A KOMP RENDSZER MINT A JÖVŐ TUDATOS HUMÁNERŐFORRÁS-GAZDÁLKODÁSÁNAK EGYIK HATÉKONY ESZKÖZE KÖFOP-2.1.5-VEKOP-2016 A3.KKTKR alprojekt A KOMP RENDSZER MINT A JÖVŐ TUDATOS HUMÁNERŐFORRÁS-GAZDÁLKODÁSÁNAK EGYIK HATÉKONY ESZKÖZE Dr. Malét-Szabó Erika Ph.D r. alezredes főtanácsadó Budapest 2017.11.14.

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása

KÖFOP VEKOP A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerepe a versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlás biztosításának

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM a 2015/2016. tanévtől a 2019/2020. tanévig tartó önértékelési időszakra A módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai Előadó: Dr. Bakos József Főosztályvezető Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Az állami munkafelügyeleti rendszer

Részletesebben

Kormányablakok munkatársainak képzése ÁROP

Kormányablakok munkatársainak képzése ÁROP Kormányablakok munkatársainak képzése ÁROP 2.2.20 1 BEVEZETŐ 2010 tavaszán megkezdődött a magyar közigazgatás, a magyar állam újászervezése. Célként egy olyan állam megteremtése fogalmazódott meg, amely

Részletesebben

Az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítése, feladatainak bővülése. Oktatási Hivatal

Az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítése, feladatainak bővülése. Oktatási Hivatal Az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítése, feladatainak bővülése Oktatási Hivatal Az Országgyűlés és a Kormány döntései kijelölték az intézményi átszervezések irányát (Nkt., Nftv., 209/2015. (VII. 23.)

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

M KS K Z S O RS R Z S Á Z G Á OS S V Á V LA L SZ S TMÁ M NYI ÜL Ü É L S

M KS K Z S O RS R Z S Á Z G Á OS S V Á V LA L SZ S TMÁ M NYI ÜL Ü É L S 1. Nyitókép MKKSZ ORSZÁGOS VÁLASZTMÁNYI ÜLÉS BUDAPEST.2017. május 27. 2. kép Az Elnökség a beszámolási időszakban: 6 alkalommal tartott ülést 2 alkalommal ülés tartása nélkül távszavazással döntött 49

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Foglalkoztatás Versenyképes munkaerő Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5-6. prioritás Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiaci Programok Főosztály Foglalkoztatáspolitikai

Részletesebben

Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő. Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő. Idegen nyelvi kompetenciák felmérése:

Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő. Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő. Idegen nyelvi kompetenciák felmérése: A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Az Ifjúsági Garancia bemutatása. Ádám Sándor Nemzetgazdasági Minisztérium

Az Ifjúsági Garancia bemutatása. Ádám Sándor Nemzetgazdasági Minisztérium Az Ifjúsági Garancia bemutatása Ádám Sándor Nemzetgazdasági Minisztérium BEVEZETÉS FIATALOK A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKA FÓKUSZÁBAN A globális válság által egyik leginkább sújtott munkavállalói réteg a fiatalok

Részletesebben

Tudásalapú közszolgálati előmenetel ÁROP

Tudásalapú közszolgálati előmenetel ÁROP Tudásalapú közszolgálati előmenetel ÁROP 2.2.21 1 BEVEZETŐ 2010 tavaszán megkezdődött a magyar közigazgatás, a magyar állam újászervezése. Célként egy olyan állam megteremtése fogalmazódott meg, amely

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási és szakmai egyeztetése folyamatban van. Az egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az előterjesztés

Részletesebben

Jelentkezési határidő nappalis képzésre: július 13. A beiratkozás időpontja: augusztus 1. 9 óra

Jelentkezési határidő nappalis képzésre: július 13. A beiratkozás időpontja: augusztus 1. 9 óra Szakképzési felhívás Érettségizők, érettségivel rendelkezők figyelem! A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma a 2018/2019-es tanévben a következő szakmai képzéseket indítja

Részletesebben

A humán erőforrás kezelés aktuális kérdései. Rauh Edit mb. főigazgató-helyettes

A humán erőforrás kezelés aktuális kérdései. Rauh Edit mb. főigazgató-helyettes A humán erőforrás kezelés aktuális kérdései Rauh Edit mb. főigazgató-helyettes Aktualitások humánerőforrás kríziskezelés tekintetében Képzéstámogatás Szakképzés átalakítás- Gyakorlati képzés hangsúlyossá

Részletesebben

AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AZ OHÜ NONPROFIT KFT. ELŐTT ÁLLÓ FELADATOKBAN. Vámosi Oszkár ügyvezető

AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AZ OHÜ NONPROFIT KFT. ELŐTT ÁLLÓ FELADATOKBAN. Vámosi Oszkár ügyvezető AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AZ OHÜ NONPROFIT KFT. ELŐTT ÁLLÓ FELADATOKBAN Vámosi Oszkár ügyvezető Immár három éve aktív az OHÜ Az OHÜ megalakításának célja, fő tevékenységi köre Alapítva:

Részletesebben

KORMÁNYZATI SZEMÉLYÜGYI DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER KÖFOP VEKOP 16

KORMÁNYZATI SZEMÉLYÜGYI DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER KÖFOP VEKOP 16 KORMÁNYZATI SZEMÉLYÜGYI DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER KÖFOP 2.1.5 VEKOP 16 Előadó: Balogh Csaba dátum: 2018.01.26. BEVEZETÉS BEVEZETÉS Előzmények KÖZIGTAD Jellemző strukturális hibák Gyenge adatszolgáltatási

Részletesebben

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK ÁROP SZERVEZETFEJLESZTÉSI PROJEKTEK TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK GŐRI MELINDA MINISZTERELNÖKSÉG IRÁNYÍTÓHATÓSÁG TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK Cél : Pályázatban foglalt tartalom megvalósítása

Részletesebben

Az Ifjúsági Garancia Rendszer és programjainak bemutatása

Az Ifjúsági Garancia Rendszer és programjainak bemutatása Az Ifjúsági Garancia Rendszer és programjainak bemutatása GINOP 5.2.5 Gyakornoki program támogató szolgáltatások projektindító Győr, 2016. november 22. Temesszentandrási Judit Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

Egyszerűsítési Program

Egyszerűsítési Program Egyszerűsítési Program A lakossági és közigazgatási adminisztratív terhek Horváth Viktor főosztályvezető 2011. június 14. Az Egyszerűsítési Program a Magyary Program (közigazgatásfejlesztési keretstratégia)

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM a 2015/2016. tanévtől a 2019/2020. tanévig tartó önértékelési időszakra A módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

központi programok Pályakezdők Ösztöndíjas Foglalkoztatási Programja) és a kapcsolódó gyakorlati tapasztalatok összegzése

központi programok Pályakezdők Ösztöndíjas Foglalkoztatási Programja) és a kapcsolódó gyakorlati tapasztalatok összegzése A KSZK részvételével megvalósuló központi programok (Roma Diplomások Programja Pályakezdők Ösztöndíjas Foglalkoztatási Programja) és a kapcsolódó gyakorlati tapasztalatok összegzése dr. Barta Zsuzsanna

Részletesebben

A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez

A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. január 1 Bevezető A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére BELÜGYMINISZTER../../BM Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. rendelkezései szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2011....-án. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a települési önkormányzat hivatásos tűzoltóság, önkormányzati

Részletesebben

Jelentkezési határidő: július 31. nappali / augusztus 26. esti

Jelentkezési határidő: július 31. nappali / augusztus 26. esti Szakképzési felhívás Érettségizők, érettségivel rendelkezők figyelem! A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma a 2019/2020-as tanévben a következő szakmai képzéseket indítja

Részletesebben

ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E- TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIA

ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E- TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIA ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E- TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIA I. PILLÉR: FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E-LEARNING KÉPZÉS II.

Részletesebben

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás 51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (I. 31.) EMMI utasítás módosításáról 1 hatályos: 2014.01.01-2014.01.02 A központi

Részletesebben

hatályos

hatályos 163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Miskolc Koordinációs és Belső Igazgatási Főosztály

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Miskolc Koordinációs és Belső Igazgatási Főosztály Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Miskolc Koordinációs és Belső Igazgatási Főosztály Székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 1. szám Levelezési cím: 3541 Miskolc, Pf.:184 Telefonszám: 46/512-905

Részletesebben

Tájékoztató a 2014/2015-ös tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről

Tájékoztató a 2014/2015-ös tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről Tájékoztató a 2014/2015-ös tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről Greksa-Kis Anita osztályvezető NMH SZFI, Képzési Főosztály, Igazgatási és Koordinációs Osztály 2013.10.16. 1 A Kormány szakmaszerkezeti

Részletesebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerepe a versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlás biztosításának támogatásában

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerepe a versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlás biztosításának támogatásában A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerepe a versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlás biztosításának támogatásában Dr. Kovács Gábor rektorhelyettes 2018. január készítette: Dr. Csóka Gabriella projekt

Részletesebben

Pályaorientáció - mint az utánpótlás biztosításának alappillére

Pályaorientáció - mint az utánpótlás biztosításának alappillére KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása A. alprojekt: Az integrált emberi erőforrás gazdálkodási rendszer kialakítása KÖFOP 2.1.5 -VEKOP- 16. VERSENYKÉPES

Részletesebben

ÁLTALÁNOS JOGI ISMERETEK KÖZIGAZGATÁSI ISMERETEK

ÁLTALÁNOS JOGI ISMERETEK KÖZIGAZGATÁSI ISMERETEK ÁLTALÁNOS JOGI ISMERETEK KÖZIGAZGATÁSI ISMERETEK Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2015. MÁRCIUS 20. TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi

Részletesebben

Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója

Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója Bemutatja: Bruhács Tamás főosztályvezető-helyettes - OM, Fejlesztési és Tudományos Ügyek Főosztálya Hodász

Részletesebben

Belügyminisztérium. Változások az önkormányzatok 2014-es költségvetési gazdálkodásában

Belügyminisztérium. Változások az önkormányzatok 2014-es költségvetési gazdálkodásában Belügyminisztérium Változások az önkormányzatok 2014-es költségvetési gazdálkodásában 1 2014. évi költségvetés 2014-ben folytatódik a feladatalapú finanszírozás, első év tapasztalatai szerinti finomhangolások

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

KÖFOP VEKOP- 16. VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLAT SZEMÉLYZETI UTÁNPÓTLÁSÁNAK STRATÉGIAI TÁMOGATÁSA

KÖFOP VEKOP- 16. VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLAT SZEMÉLYZETI UTÁNPÓTLÁSÁNAK STRATÉGIAI TÁMOGATÁSA KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása B. alprojekt: HR Stratégiai cselekvési képesség megteremtése Közszolgálati HR rendszerek és tudásbázis

Részletesebben

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei ÁROP 1.1.19-2012-2012-0006 - Stratégiai tervdokumentumok és című projektben vállalt társadalmi fenntarthatósági szempont: A szervezeti felelősségi rendszer bemutatása a Külügyminisztériumban 2013. novemberi

Részletesebben

Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014

Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014 2014.??.??. Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014 A projekt célkitűzései Hallgatói érdeklődés felkeltése a tudományos pálya iránt, főleg az MTMI

Részletesebben

aa) az érintett közművek tekintetében a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter bevonásával, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési

aa) az érintett közművek tekintetében a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter bevonásával, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési 1486/2015. (VII. 21.) Korm. határozat a Digitális Nemzet Fejlesztési Program megvalósításával kapcsolatos aktuális feladatokról, valamint egyes kapcsolódó kormányhatározatok módosításáról 1. A Kormány

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV 1. Neme 2. Születési éve 3. Lakhelye 1 4. Melyik évben végzett? 5. Melyik szakon végzett? 2 6. Milyen tagozaton végzett? 7. Idegen nyelv ismerete

Részletesebben

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t 1. oldal és Működ 7/2016. (VI. 8.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás módosításáról1 A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY RÉSZÉRE. a Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottságának létrehozásáról

ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY RÉSZÉRE. a Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottságának létrehozásáról MeH-et vezető miniszter Iktatószám:MEH/ ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY RÉSZÉRE a Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottságának létrehozásáról Budapest, 2008. május Melléklet A Kormány./2008.

Részletesebben

Újdonságok a területfejlesztés és a as időszak előkészítése területén

Újdonságok a területfejlesztés és a as időszak előkészítése területén Újdonságok a területfejlesztés és a 2014-2020-as időszak előkészítése területén Towards an Effective Regional Resource Allocation TERRA Szakmai workshop Szeged, 2013. január 18. Tóth Róbert, fejlesztési

Részletesebben

Az Önkormányzati ASP. Kaposvár, február 08.

Az Önkormányzati ASP. Kaposvár, február 08. Az Önkormányzati ASP Kaposvár, 2017. február 08. Az ASP lényege, előnye Az ASP modell lényege, hogy a felhasználók egy egyszerű böngésző program segítségével az interneten keresztül vehetik igénybe a távoli

Részletesebben

Az ESR 112 komplex informatikai támogató rendszerének működését biztosító IP alapú hálózat megvalósítása

Az ESR 112 komplex informatikai támogató rendszerének működését biztosító IP alapú hálózat megvalósítása Az ESR 112 komplex informatikai támogató rendszerének működését biztosító IP alapú hálózat megvalósítása Csillag Imre ORFK GF Informatikai Főosztály ESR 112 projekt hálózati munkacsoport vezető Új közszolgálati

Részletesebben

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete 1. melléklet a. számú előterjesztéshez egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény

Részletesebben

A Csorba Győző Könyvtár teljesítményértékelési rendszere. Csobán László Csorba Győző Könyvtár (Pécs)

A Csorba Győző Könyvtár teljesítményértékelési rendszere. Csobán László Csorba Győző Könyvtár (Pécs) A Csorba Győző Könyvtár teljesítményértékelési rendszere Csobán László Csorba Győző Könyvtár (Pécs) 2018.07.05. Előzmények Minősített Könyvtár cím elnyerése TQM munkacsoportok megalakulása Humánmenedzsment

Részletesebben

A pedagógusok előmeneteli rendszere a 2014/2015-ös tanévben. Emberi Erőforrások Minisztériuma

A pedagógusok előmeneteli rendszere a 2014/2015-ös tanévben. Emberi Erőforrások Minisztériuma A pedagógusok előmeneteli rendszere a 2014/2015-ös tanévben Emberi Erőforrások Minisztériuma EU-s ajánlások Európai Bizottság: A többi közalkalmazott és a magánszektorban dolgozók fizetéséhez viszonyított

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA Elfogadva: 2016. szeptember 20, hatályba lép: 2016. szeptember 22-én A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény,

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A.

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi Régióban c. pályázatról 2010. április 30. 1 Előzmények:

Részletesebben

Duális képzés a BGF GKZ gyakorlatában. Lambertné Katona Mónika BGF-GKZ

Duális képzés a BGF GKZ gyakorlatában. Lambertné Katona Mónika BGF-GKZ Duális képzés a BGF GKZ gyakorlatában Lambertné Katona Mónika BGF-GKZ HELYZETÉRTÉKELÉS MÚLT.2014 2015 JÖVŐ PILOT AKKREDITÁCIÓ DUÁLIS KÉPZÉS 2 SZAKON DUÁLIS KÉPZÉS BŐVÍTÉSE 2 Mérföldkövek: A MÚLT - 6 partnerrel

Részletesebben

INTEGRITÁS TANÁCSADÓK

INTEGRITÁS TANÁCSADÓK INTEGRITÁS TANÁCSADÓK SZEREPE MAGYARORSZÁGON Kovács Sándorné területi közigazgatási szervek irányításáért felelős koordinációs igazgató, KIH 2013. november 7. A korrupció elleni küzdelem Magyarországon

Részletesebben

FELHÍVÁS A PALLAS ATHÉNÉ GEOPOLITIKAI ALAPÍTVÁNY MUNKAKÖREINEK BETÖLTÉSÉRE

FELHÍVÁS A PALLAS ATHÉNÉ GEOPOLITIKAI ALAPÍTVÁNY MUNKAKÖREINEK BETÖLTÉSÉRE FELHÍVÁS A PALLAS ATHÉNÉ GEOPOLITIKAI ALAPÍTVÁNY MUNKAKÖREINEK BETÖLTÉSÉRE A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány pályázatot hirdet az Alapítvány munkaszervezete személyi állományának feltöltésére. Az

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium dr. Belányi Márta I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi

Részletesebben

A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL

A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL Rakonczay Éva Gazdasági Igazgató Budapest, 2014. január 8. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi

Részletesebben

A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása. 2013. november 27.

A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása. 2013. november 27. A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása 2013. november 27. 1. Keretek - ORÖ megállapodás, Nemzeti Társadalmi Felzárkózási stratégia 2. Keretek - EU 2007-2013 - EU 2020,

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET MINŐSÉGÜGYI DOKUMENTUMAINAK GYŰJTEMÉNYE 2016 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Tel: (1) 432-9000 Email: NKE_KVI@uni-nke.hu

Részletesebben

Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga

Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga III. éves tájékoztató, 2011. szeptember László Gyula Szabályzatok, információk 1) PTE KTK honlap: http://portal.ktk.pte.hu/ Hallgatók/Szabályzatok, tájékoztatók

Részletesebben

Duális gépészmérnöki képzés (BSc)

Duális gépészmérnöki képzés (BSc) Duális gépészmérnöki képzés (BSc) Előadó: Prof. Dr. Horváth Béla A duális képzés háttere: 6 multinacionális cég + Város + Egyetem A gépészmérnök-képzés tartalma: természettudományi tárgyak: 49 kredit;

Részletesebben

A GYAKORNOKI PROGRAM

A GYAKORNOKI PROGRAM A GYAKORNOKI PROGRAM GINOP-5.2.4-16 PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA GINOP-5.2.5-16 TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK Készítette: Fodorné Nagy Katalin 2018. május 23. Gyakornoki program és támogató szolgáltatások az IGR

Részletesebben

A pedagógussá válás és szakmai fejlődés rendszere. Falus Iván TEMPUS november 7.

A pedagógussá válás és szakmai fejlődés rendszere. Falus Iván TEMPUS november 7. A pedagógussá válás és szakmai fejlődés rendszere Falus Iván TEMPUS 2011. november 7. A pedagógiai kompetencia A pedagógiai kompetenciák tudás, attitűdök (nézetek, diszpozíciók) és képességek ötvözetei,

Részletesebben

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Meghívó. A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára

Meghívó. A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára Meghívó A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége együttműködése keretében ezúton tisztelettel

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

Az Arany János Programok jelene, közeljövője

Az Arany János Programok jelene, közeljövője Az Arany János Programok jelene, közeljövője 2017. október Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárság Köznevelés-igazgatási Főosztály 1 A végzettség nélküli iskolaelhagyás alakulása 15 14 13 12 Magyarország

Részletesebben

A VÉDELMI IGAZGATÁSBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSOK

A VÉDELMI IGAZGATÁSBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSOK A VÉDELMI IGAZGATÁSBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSOK Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium ülése Dr. Szalai János mk. alez. Nógrád MVB titkár 2013. november 07. Mottó Ami bekövetkezhet, arra fel kell készülni,

Részletesebben

bíróság, ügyészség, ügyvédi iroda közigazgatás (államigazgatás és önkormányzat) ÖSSZESEN

bíróság, ügyészség, ügyvédi iroda közigazgatás (államigazgatás és önkormányzat) ÖSSZESEN ÚTMUTATÓ JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. A szakmai gyakorlat célja (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy a jogi asszisztensi felsőoktatási

Részletesebben

Szakfogorvos képzés Dr. Fejérdy Pál dékáni tanácsadó

Szakfogorvos képzés Dr. Fejérdy Pál dékáni tanácsadó Szakfogorvos képzés 2016 Dr. Fejérdy Pál dékáni tanácsadó 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet 11. 6) Fogorvosi tevékenység önállóan csak fog- és szájbetegségek szakorvosi képesítés birtokában végezhető. Érdemes

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

Kormányzati kiberbiztonsági koordináció eredményei, stratégiai elvárások az NKE képzésével kapcsolatban

Kormányzati kiberbiztonsági koordináció eredményei, stratégiai elvárások az NKE képzésével kapcsolatban Kormányzati kiberbiztonsági koordináció eredményei, stratégiai elvárások az NKE képzésével kapcsolatban Dr. Szemerkényi Réka a miniszterelnök kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója, kiberkoordinátor

Részletesebben